Nokia 6730 classic - opinie
Telefony Nokia Nokia 6730 classic Opinie o Nokia 6730 classic

Nokia 6730 classic

w sumie: 160
  • 0

    3. ~w plus  2009-08-25 16:41:24  host: jwy146.internetdsl.tpnet.pl

    dzis w plusie, gdy przegladalem oferte dla klientki biznesowej telefon dostepny w taryfie TanioRozmownej 180 za cenę 59,78zł brutto. W ofercie indywidualnej niedostepny.

  • 0

    6.  2009-09-09 09:29:07

    Mi się podoba, mało ludzi go będzie mieć i to już jest fajne i ciekawe, a funkcje niczego sobie, biorąc pod uwagę cenę ( abo 65 i jest za 1 zł).

  • 0

    7. ~  2009-09-09 11:13:21  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    dla sałych klientów Plusa tel juz za 1 zł przy taryfie za 65 zł netto

  • 0

    8. ~  2009-09-09 15:15:02  host: hdp118.internetdsl.tpnet.pl

    w Plusie telefon dostepny dla kazdegfo w bardzo przyzwoitej cenie, klasyczna metalowa obudowa - zawartosc bez rewelacji

  • 0

    9. ~kat  2009-09-12 13:59:49  host: 104-bi2-5.acn.waw.pl

    We wtorek odbiore ten telefon, w ofercie indywidualnej w plusie juz dostepny. Ciekawi mnie skad taki spadek ceny, teraz w abonamencie 55 mozna go miec za 129 zl. Troche zaczalem sie martwic

  • 0

    10. ~mm  2009-09-14 09:56:54  host: afq197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To masz złe informacje dla klienta indywidualnego jest w abonamencie 75 taryf syberyjskich za 1 zł nie wiem tylko jaka cena dla stałego klienta .

  • 0

    11. ~plus  2009-09-14 21:03:30  host: gdc82.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten telefonik jest całkiem przyzwoity,elegancki i i full funkcji ułatwiających korzystanie z telefonu.Na temat baterii na razie nie moge się wypowiedzieć..

  • 0

    12. ~igi  2009-09-15 12:21:07  host: 83-238-235-91.adsl.inetia.pl

    juz go mozna miec w plusie za 1 zl dla indywidualnych klientow (abonament 55- u mnie), mam od ok 1h... nie mialem nigdy noki ani kontaktu z symbianem i pewnie dlatego musze zacytowac kumpla- jak sie mialo eriksona kazdy inny tel jest szitem...

  • 0

    13. ~lo9lek  2009-09-15 13:20:08  host: 87-50-n2.aster.pl

    mam go-może być

  • 0

    14. ~igi  2009-09-17 13:57:20  host: 83-238-224-81.adsl.inetia.pl

    mam go od 3 dni, to moja pierwsza nokia i jak narazie intuicyjnosc obslugi, ustawien, lokalizacji mi nielezy no ale jak mowil znajomy jak sie mialo se to kazdy inny tel jest gorszy... narazie walcze z lamaniem symbiana jezeli sie to uda mi zrobic to mysle ze bede w 100% z niego zadowolonym... tu uwaga w tym tel. jest najnowszy symbian i nalezy sie nastawic na walke z certyfikatami min... co do reszty to mam mieszane uczucia- gps jak dla mnie sie szybko laczy ale uwaga w tel jest mapa ale niema calej polski tak wiec mozna sie nabrac i niezauwazyc ze pozadana przez nas czesc terenu-mapy sie pobiera automatycznie dlatego najpierw trzeba przez pc posciagac reszte mapy, w tel jest ze tak powiem tylko engine mapy... aparat tylko po zrobieniu odpowiedniego skrutu jest wmiare szybko dostepny natomiast jego moliwosci ustawien jest zalosny niemozna zmienic ev czy pomiaru swiatla ale jezeli tak jak ja niekozysta z tego to nie ma to znaczenia... w standardzie jest 1gb karta mnie to wystarcza jak narazie gdyz juz nie slucham muzyki z telefonu (dla mnie 1 gb na mp3 to apsolutne min) ale nalezy podkreslic ze na wstepie na karcie jest wolne ok 600mb reszta jest zajeta przez system... internet naprawde szybko chodzi ale tez akurat nie kozystam wiec mnie to rybka... niema latarki jak dla mnie to wielki minus, zamiast flesza winna byc latarka bo bardziej praktyczna w codziennym zyciu... mysle ze jezeli uda mi sie zlamac symbiana co zatym idzie pozmieniac interfejs to bede bardzo zadowolony... aha... dostalem go za 1zl po przedluzeniu umowy w abonamencie 55... co do szukania informaci to nalezy szukac odnosnie symbiana bo z tego co widze po forach to w tym kraju ma ten telefon moze z 10 osob :> ale serjo mowiac w pl malo popularny telefon wiec porad odnosnie strikte telefonu niema... co do zabawy z oprogramowaniem to jest to samo, nalezy sie przygotowac na przecieranie szlakow i samotne testowanie bo inf w necie wlasciwie nie ma (takze po ang)..

  • 0

    15. ~me  2009-09-21 02:57:07  host: dcn38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma ktoś pomysł jak wyciągnąć baterię w tym telefonie ?

  • 0

    16. ~micky  2009-09-23 11:26:48  host: acjg53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kolego ~igi Ty nie potrzebujesz telefonu ,Ty potrzebujesz kombajnu. Poszukaj na allegro.

  • 0

    17. ~Adaś  2009-09-26 00:07:07  host: apn-77-115-109-80.dynamic.gprs.plus.pl

    A ja znalazłem w nim coś nowego - jest to pierwszy znany mi telefon nokii,który... można naładować przez usb ;P Całkiem przyjemny telefonik,net po podłączeniu do kompa śmiga jak szalony i nie zgodzę się,że aparat nie ma ustawień typu ev iso itp.-w ustawieniach paska skrótów zaznaczyłem,żeby pokazywało wszystkie skróty i pojawiły się funkcje,których nigdzie wcześniej nie mogłem znaleźć typu ostrość,kontrast,włączenie siatki,i te wspomniane wyżej.Tylko ten gps coś nie może u mnie złapać fixa.Ogólnie szkoda,że muszę go sprzedać :/

  • 0

    18. ~Bursztynka  2009-09-27 15:15:08  host: host-89-230-204-194.lublin.mm.pl

    help me! jak wyjąć baterię!?

  • 0

    19. ~luk  2009-09-28 14:28:14  host: eny194.internetdsl.tpnet.pl

    Przeczytaj instrukcję!!

  • 0

    20. ~kroki1978  2009-09-28 20:05:57  host: 87-205-132-201.adsl.inetia.pl

    po 9 dniach oddałem go do serwisu :( nówka a już awaria

  • 0

    21. ~Adaś  2009-09-29 00:06:52  host: apn-77-114-53-71.dynamic.gprs.plus.pl

    Heh też się męczyłem z baterią i po prostu tak z wyczuciem...walnąłem nim w ręke,że sama wypadła:)

  • 0

    22. ~matix517  2009-09-29 16:07:59  host: apn-95-41-65-65.dynamic.gprs.plus.pl

    MAM ten telefon od dziś i mam problem odnośnie wyciągnięcia baterii ... Pomoże ktoś ????

  • 0

    23. ~ll  2009-10-02 19:08:01  host: host-81-190-49-167.lublin.mm.pl

    aby wyciagnąć beterię należy odwrócić telefon baterią do dołu, a następnie delikatnie "puknąc" w część telefonu na której znajduje sie obiektyw aparatu. jesli bateria nie wypadnie za pierwszym razem czynność powtórzyć ;)

  • 0

    24. ~magda  2009-10-03 09:56:52  host: 79.162.167.57

    uderz kilka razy telefonem o dłoń a bateria sama wypadnie

  • 0

    25. ~klientka Plusa  2009-10-05 08:51:55  host: 77-253-136-74.adsl.inetia.pl

    mam ten telefon i jestem zadowolona. telefon jest dostepny w sieci Plus na abonament rarka plusa. jesli mogę cos onim wiecej dodać to tylko to ze telefon spełnia moje oczekiwania ale aparat mógłby byc lepszy,...

  • 0

    26. ~anek  2009-10-07 16:48:13  host: pc-85-202-109-80.siedlce.domtel.com.pl

    telefon dostepny w plusie w KAZDEJ ofercie :) pzdr.

  • 0

    27. ~głuptok  2009-10-08 20:57:32  host: rozanka.korbank.pl

    Mam ten foniak w Orange za 1zł przy abonamencie za 15zł, cud, miót, palce lizać, bierzcie go bez zastanowienia, cudo najnowszej techniki, XXII wiek się kłania, kupię sobie dwa...

  • 0

    28. ~  2009-10-11 10:58:44  host: v04-02.opera-mini.net

    Kolego wyjaśnij o co Ci chodziło "narazie walcze z lamaniem symbiana"??????? Odp czekam... (pilne)

  • 0

    29. ~kris  2009-10-12 10:46:41  host: 82-160-115-138.tktelekom.pl

    na moje to jest 6220 classic w nowej obudowie bo 62 sie nie sprzedaje tak fajnie jak pozostałe modele, a tutaj - wszystko praktycznie to samo tylko obudowa inna

  • 0

    30. ~adik033  2009-10-14 18:11:42  host: apn-95-41-155-248.dynamic.gprs.plus.pl

    po 10 dniach w serwisie a tak po za tym luuz

  • 0

    31. ~adik033  2009-10-18 16:04:23  host: 078088061120.bielskobiala.vectranet.pl

    ja juz złamałem symbiana podpisauje aplikacje swoim certem:P

  • 0

    32.  2009-10-18 17:13:14

    jak ten model robi foty tekstów? jak działa autofocus? piszcie na PW!

  • 0

    33. ~beta  2009-10-20 21:02:19  host: 093105219120.rybnik.vectranet.pl

    udało się już z tą latarką? też miałam se i bardzo sie przyzwyczailam, zaczynam testowac mapy, na razie chyba nie ma po polsku ale daję rady :-)

  • 0

    34. ~cr3ck4em  2009-10-20 21:16:36  host: chello089074118144.chello.pl

    10 osób? to chyba w mojej szkole miało na rozpoczęcie roku

  • 0

    35. ~osu71  2009-10-21 13:36:43  host: duh10.internetdsl.tpnet.pl

    Nikt nie potrafi uruchomić mi w tym tele. GPS, moze ktoś pomoże ? Dzięki.

  • 0

    36. ~tomekkk  2009-10-21 20:05:04  host: aaga232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej mam nokię od paru dni (z baterią walczyłem 3 dni żeby rozładować - telefon był troch naładowany fabrycznie) Słów kilka o fińskim wynalazku.... Obudowa bardzo miła w dotyku klawisze stworzone do pisania sms'ów może tylko * trochę wnerwia ale można się przyzwyczaić, dobrze leży w dłoni nie wypada nie ślizga się. Wyświetlacz piękny jak na 16 mln kolorów przystało... :) Telefon bardzo ładnie się prezentuje cały się błyszczy gdy tylko się go wyciągnie z kieszeni - wszyscy kierują wzrok na waszą rękę :) bardzo miłe ale trochę wkurzające :) może ktoś będzie narzekać że pomału działa czy coś mi to nie przeszkadza (symbian) ale też bez przesady to tylko telefon... Robi bardzo ładne zdjęcia, jak robi wam ktoś zdjęcie tym telefonem to nie siedźcie zbyt blisko bo lampa błyskowa potrafi oślepić na krótką chwilę :) co do odtwarzania muzyki dosyć głośny telefon nie da się ukryć... Gdy szukałem budzika (może to głupio zabrzmi ale nie umiałem go znaleźć:)) ale gdy to nastąpiło postanowiłem nastawić jakąś spokojną muzyczkę na budzenie ale nawet ona postawiła mnie na równe nogi, bo tak telefon zaczął ryczeć na przebudzenie... Ogólnie z GPS nie korzystam więc się nie wypowiadam. Co mnie nie mile zaskoczyło to to że na karcie pamięci zamiast 1 GB wolnego miejsca było tylko 530 MB ponieważ resztę zajmowały jakieś pliki "systemowe". Ogólnie rzecz biorąc na pewno kupiłbym ten telefon jeszcze raz :)

  • 0

    37. ~hg  2009-10-22 18:20:18  host: custpl008602.silesnet.net

    Zamierzam kupic ten telefon.Coś o nim już wiem... ale czy moze mi ktoś powiedziec cos na temat aparatu?? jakie robi zdjecia w nocy itp:) bordzo prosze o odpowiedz:)

  • 0

    38. ~Pjoter  2009-10-23 23:31:20  host: 188.33.42.4

    a na ile jest darmowa licencja na nawigacje? wiem ze w 6710 jest dozywotnia a tu??

  • 0

    39. ~Yo  2009-10-24 19:40:31  host: 77-255-101-148.adsl.inetia.pl

    Mam ochotę skusić się na ten telefon, ale mam ważne pytanie odnośnie aparatu fotograficznego w tym fonie. Mianowicie chodzi mi o to czy posiada on AutoFocus-a, czy da sie nim sfotografować np. kartkę zeszytową z notatkami w taki sposób aby wszystko było dobrze widoczne i wyraźne! Teraz posiadam SE K750 i nie mam z tym problemu, a nie chciałbym się zawieść na aparacie w tej Nokii. Aha tak poza tym co to jest ten cały Full Focus ??? Mam nadzieje że ktoś mnie oświeci xD Pzdr

  • 0

    40. ~  2009-10-25 17:41:28  host: fio242.internetdsl.tpnet.pl

    kris przeczytaj sobie dane 6220c i tego calkiem 3 swiaty

  • 0

    41. ~  2009-10-27 18:26:13  host: host-89-238-22-166.smgr.pl

    co zrobić jak cały czas mruga koperta w prawym gornym rogu?

  • 0

    42. ~MiJAGi  2009-10-30 21:47:22  host: ip-88-199-177-238.tczew.net.pl

    usuń wiadomości z karty sim

  • 0

    43. ~mixman  2009-10-31 13:11:52  host: c205-16.icpnet.pl

    Witam! mam ten telefon od kilku dni. GPS gubi co kilka sekund zasieg, podczas jazdy samochodem, potrafi zgubic satelite nawet na kilka minut, czy telefon jest zepsuty czy ten model tak poprostu ma. Uzywam map OVI! Dzieki za informacje.

  • 0

    45. ~maly  2009-10-31 16:35:41  host: chello084010005150.chello.pl

    Czy moze ktos wie jak zalaczyc date na wyswietlaczu w nokii 6730c, i jak wylaczc dzwieki przy wlaczaniu i wylaczaniu tela i jak zalaczc podswietlenie na klawiaturze bo zapala sie tylko w ciemnosciach a w polmroku juz nie i jest za ciemno aby dostrzec litery i cyfry na przyciskach. z gory dziekuje za odp.

  • 0

    46. ~mlody  2009-11-01 09:17:02  host: chello084010005150.chello.pl

    Witam. Mam pytanka co do Noki jak urzucic na wyswietlacz date i jak zmniejszyc czukosc wylacznika podswietlenia klawiatury?

  • 0

    48. ~gacek  2009-11-05 11:25:35  host: 212.2.124.146

    w plusie w taryfie rarka 55 za 40,17 ;]

  • 0

    49. ~  2009-11-05 13:19:45  host: ip-83-2-95-141.static.xcore.pl

    do 41: menu>widomości>opcje>widomości sim

  • 0

    50. ~Krzysiek  2009-11-07 19:01:44  host: adf140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No właśnie, co robić. Gdy wchodzę w wiadomości nic nie przyszło, ani nic nie wysyłałem. Proszę o pomoc!!

  • 0

    51. ~margarita  2009-11-08 09:32:50  host: xdsl-7841.wroclaw.dialog.net.pl

    jak co zrobic, odebrac wiadomosc. Wg mnie fajny telefonik, tylko z tym autofocusem nieumiem go ustawic albo nie dziala, bo z bliska fotek tekstu np nie da sie zrobic:-/

  • 0

    52. ~Keff  2009-11-08 23:24:10  host: apn-77-115-232-100.dynamic.gprs.plus.pl

    Od wczoraj przesiadam się w E50 na 6730. Obsługa obu telefonów identyczna. Odnoszę wrażenie, że 6730 to odświeżona E50 z bardziej delikatną obudową i mnóstwem nie do końca potrzebnych gadżetów. Symbian w 6730 też się wiesza.

  • 0

    54. ~lennyx  2009-11-09 15:05:56  host: inptr-68-2.comarch.com

    Odnośnie migającej koperty, trzeba mieć napewno przeczytane wszystkie wiadomości w skrzynkach odbiorczych w menu Wiadomości. Jak miałem nowy telefon to pomimo braku jakichkolwiek nowych wiadomości koperta migała. Znalazłem w menu Wiadomości/Opcje/Wiadomości SIM i tam ku mojemu zaskoczeniu było kilkanaście wiadomości zapisanych w jakiś tam sposób przez stary telefon. Wszystkie niby miały ikonkę otwartej koperty, co oznacza że były przeczytane, ale w celu usunięcia śmieci, usunąłem wszystkie te wiadomości i koperta przestała migać :-) Więc taki był mój sposób.

  • 0

    55. ~latawiec  2009-11-10 22:37:07  host: 095160074191.kielce.vectranet.pl

    miałem okazje się nim pobawić ... krótko ale że sprawdzałem go pod kątem kupna toteż starałem sie spojrzeć okiem przyszłego użytkownika. PLUSY -po pierwsze świetnie leży w dłoni dzięki "gumowanemu" plastikowi na klapce baterii + dobrze zaokrąglony kształt. 6/6 -ogólnie bardzo dobre materiały -bardzo szybki. -dość dobra klawiatura choć klawiszy nie wyczuwam bez patrzenia. MINUS: -Przede wszystkim jeden minus autujacy fona jak dla mnie - wyłączanie przez czerwoną słuchawkę. i tu nie przez długie jej przytrzymanie. wystarczy nacisnąc raz i juz jest menu z "wyłącz się" i profilami. więc jeśli naciskamy słuchawke czerwoną i potem chcemy zablokować telefon nie raz wyłaczymy go. osobiście nie cierpie takich rozwiązań. 90% tel ma oddzielny on/off to chyba o czymś znaczy - aparat średni (SE G502 z 2mpix bez af lepszy albo chociaż porównywalny) KARTKĘ A4 zrobisz i się później doczytasz, ale nie ma szału. I JEDNA CECHA DLA JEDNYCH + DLA DRUGICH - telefon jest ładny... powiedziałbym że nawet dośc ... kobiecy ;) MOJE PYTANIA DO UŻYTKOWNIKÓW Prośba o zbadanie GPS. Czy antena gps przypadkiem nie ta sama co w e52?

  • 0

    56. ~m.s  2009-11-11 16:29:31  host: abpy184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wiadomosci -> opcje-> wiadomosci sim - nalezy je usunąć ;) telefon spoko, ale w salonie nokii mi licencje na gps aktualizuja, 3 miesieczna byla uruchomiona w salonie plusa wczesniej i kiedy kupilem tel byla nieaktualna, nie ma z tym wiekszego problemu. problem to aplikacje, ktore ciezko znalezc oraz zainstalowac(certyfikaty).. ogolnie jestem zadowolony, tel. wygodny i praktyczny

  • 0

    57. ~Kamil  2009-11-11 19:56:29  host: h-10-23.belchatow.msk.pl

    Przepraszam ale chciałbym kupić nokie 6730 classic i oczekuje od was odpowiedzi na 3 pytanie czy to prawda że np na karcie pamięci 2 gb jest tylko 1.5 gb.Czy telefon robi dobre jakościowo zdjęcia.Czy dzwięk z głosników jest czysty i czy ten telefon jest głośny

  • 0

    58. ~A.  2009-11-13 08:54:45  host: aejp163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy można wymienić w nim obudowę/szybkę (czy kij wie jak to określić)? Przypaliłam sobie i utrudnia to czytanie, a gwarancja takich uszkodzeń nie obejmuje...

  • 0

    59. ~Grzybek  2009-11-13 11:45:02  host: bgi137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszystko ok tylko nie moge wylaczyc takiej jednej pierdolonrj ikonki na wyswietlaczu. mianowicie ikonki ktora mowi ze skrzynka wiadomosci jest zapelniona... czyszcze czyszcze ...

  • 0

    60. ~paetersen  2009-11-13 21:32:30  host: chello089075001158.chello.pl

    Nowy Symbian, naprawdę pojemna bateria, gps, dobry aparat z lampą (autofocusa nima) i po miesiącu żadnych nieprzyjemności czyli rozsądny telefon za jeszcze rozsądniejszą cenę. Mogę szczerze polecić

  • 0

    61. ~  2009-11-15 00:49:43  host: efr153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    usunac wiadomosci z karty sim lub odczytac z sim i telefonu

  • 0

    62. ~rafik  2009-11-16 19:51:41  host: 88-194.sinus.one.pl

    zastanawiam sie nad kupnem czy ten telefon jest glosny???????CHODZI mi o sluchanie muzy

  • 0

    63. ~o co chodzi?  2009-11-17 19:45:11  host: host-81-190-36-242.szczecin.mm.pl

    tem niewiem co to ta kopertka, aktualizowałem telefon i mruga dalej...

  • 0

    64. ~tompalo  2009-11-18 09:56:23  host: ccd48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    musisz usunac wszystkie wiadomosci z karty sim :) ja w swoim przypadku wlozylem karte do starszego telefonu, ktory czytal tylko i wylacznie esy z sima, usunalem i pomoglo :)

  • 0

    65. ~rynek1987  2009-11-22 00:58:43  host: v07-15.opera-mini.net

    Pierwszy tydzień w towarzystwie Nokii minął nadspodziewanie szybko. Prawdopodobnie jedyne czego mi jeszcze brakuje, to idealna zgodność z formatami wideo - nie czepiając się oczywiście nie jest źle! [Tylko kto zdąży z aktywacją kolejnych pakietów w plusie] ;) Polecam.

  • 0

    66. ~zły na telewioche.pl  2009-11-23 17:43:17  host: 095160072032.kielce.vectranet.pl

    czemu telepo...znaczy telewiocha.pl nie dodaje moich super komentarzy. Przecież trzymałem ten fon kilka minut w ręku i pstryknąłem 2 foty, to chyba mogę się co nie co wypowiedzieć. Już 3 komentarza mi nie zawiesili. WOLNOŚĆ SŁOWA JEST W POLSCE PRAWEM ŁAMANYM!

  • 0

    67. ~Reastdignity  2009-11-23 19:11:01  host: 82.160.208.111

    Telefon posiadam od miesiąca. Jest to mój pierwszy Symbian, i szczerze mówiąc trochę się go obawiałem. Na dzień dzisiejszy uważam, że Symbian to extra system. Nic nie "wiesza", telefon nigdy się nie zawiesił tak więc jestem bardzo zadowolony. P.S. Nie trzeba telefonu "łamać" wystarczy wyrobić certyfikat na http://cer.opda.cn/en/. Osobiście na wyrobienie czekałem 17 minut, czyli mniej niż złamanie Pheonixem.(który i tak trzeba podpisac)

  • 0

    68. ~gusc  2009-11-23 23:09:19  host: host-81-190-104-4.rzeszow.mm.pl

    co do autofocusa, to ten telefon go nie posiada! posiada tzw. 'Funkcję Full Focus' czyli fotograficznie rzecz biorac jest staloogniskowy - nie mialem go w rekach, ale watpie, zeby mozna nim bylo zrobic czytelne zdjecie textu na kartce a4

  • 0

    69. ~marcop123  2009-11-25 15:02:36  host: pc-248.archidiecezja.katowice.pl

    Witam, jak się dostać do ustawień kontrastu,ostrości, nasycebnia kolorów, zdjęcia wychodzą takie mdłe kolorystycznie??

  • 0

    70.  2009-11-26 10:41:32

    Mam ten telefon kilka dni i pojawił się problem z połączeniem telefonu z PC przez bluetooth. Z innym telefonem łączy się bez problemu natomiast z PC nie może ustanowić połączenia. Nie działa ani przy pomocy oprogramowania bluetooth w systemie operacyjnym ani Ovi Suite. Miał ktoś taki problem i wie jak go rozwiązać.

  • 0

    71. ~chce to kupić  2009-11-27 01:20:02  host: orthosie.wide-net.pl

    wygląda że prosty ładny telefonik.. Ale czy wygodnie się na nim pisze smsy..? (to dla mnie podstawa) pod drugie czy jest dość solidny (a nie jak LG ze spadnie raz i juz coś niedziała) po trzecie czy miesci w sru smsów..? (bo nie lubie ich często usuwać) no i po cztery czy czy ten symbian na którym to hula.. nie robi czasem kaszany typu wolna praca i zwiecha..? Niczego więcej właściwie od telefonu nie potrzebuje jak tych czterech może pięciu rzeczy.. 1. solidny 2. wygodny w pisaniu wiadomości 3. szybki jak cholera jasna bo nie lubie mółów 4. długowieczna bateria.. (chociaż ze 3 dni) 5. czy nie ma problemów z przystosowaniem karty pamięci do swoich potrzeb (u mnie miliardów smsów dla miłej lektury na zimowe wieczory)..;P?? Odpiszcie użytkownicy.. Pozdro.

  • 0

    72. ~nick  2009-11-30 08:27:49  host: nat4-2.elomza.pl

    Pliki na karcie to nie pliki systemowe a nokia maps hehe to po pierwsze... a po drugie telefon ma 2 glosniki a jest cichy jak choroba!!! 6120classic z 1 glosnikiem to bylo creative 5.1 + tuba a tu mizernie...

  • 0

    73. ~kamisia  2009-11-30 13:15:38  host: 94-40-76-254.tktelekom.pl

    jak zmienić by blokada klawiatury nie załączała się tak szybko? bo szukam, szukam i znaleźć tej opcji nie mogę, pomóżcie

  • 0

    74. ~UWAGA  2009-11-30 17:11:23  host: pc-212-191-87-58.p.lodz.pl

    TEN TEL NIE MA AUTOFOCUSA!!!

  • 0

    75. ~vlodi  2009-12-01 01:10:30  host: dkj233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile Wam trzyma bateria?

  • 0

    76.  2009-12-02 02:10:20

    Czy jest wogóle możliwe w tym modelu wyłączenie charakterystycznego dźwięku podczas robienia zdjęcia? Nadmieniam że najprostsza Nokia 3110 classic miała taką opcję...

  • 0

    77. ~latawiec  2009-12-02 17:01:44  host: 078088230183.kielce.vectranet.pl

    pisałem o 6730 pierwsze spojrzenie poscie numer 55. Po miesiącu czytania o telefonach zdecydowałem się na ten(choć mało o nim testów w necie). TEL OCENIAM DOBRZE, jakieś 8/10. +++ za szybkość (600Mhz), lekkie zamyślenia są możliwe bardzo rzadko, ale do detaliczna sprawa, w niczym nie przeszkadzająca + za materiały + za nieślizgającą sie klapke, świetnie leży w dłoni +++ za baterie. wiem że zawsze może być większa ale.... naprawdę nie trzeba nawet jeśli dużo rozmawiamy + za klawisze funkcyjne (w e50 szpilką trzeba "c" wcisnąć a tu "c" wystaje, inne klaw. funkcyjne mają lekki skok) + za rozmiary tel wys i szer ++ za jakość wyświetlacza (kolory, ostrość) +++ za nowego symbiana, który zwykłemu użytnikowi też by nie przeszkadzał bo nie zwalnia. ogólnie kilka -moim zdaniem przydatnych- nowości w sofcie ++ za mocny flash przy aparacie (nie jest to ksenon) + za zestaw słuchawkowy + za usb + za ovi maps - działa jak powinno(z SE zawsze miałem problemy z podłączeniem do kompa, może to tylko u mnie taka przypadłość) + umiarkowany charakter, niczym szczególnie sie nie wybija ponad dostepne na rynku rozwiązania . - za włącznik telefonu na czerwonej słuchawce - że nie zdecydowano sie na jacka 3.5 mm. jest 2,5 - za sposób montażu klapki baterii, choć przecież rzadko się ją otwiera - wydaje mi sie że wyświetlacz mógłby byc większy, ale to juz jest ograniczone gabarytami całego fona. -niedostępność koloru białego - było jedno zawieszenie które skończyło sie wyjęciem bat. . I jeszcze aparat sam aparat foto. 3,2Mpix to wystarczająco. Tekst z kartki a4 rozczytamy bez najmniejszych problemów. dobre zdjęcia przy dobrym dziennym świetle, jakość spada diametralnie gdy się zaczyna ściemniać( bez flasha. Autofocus działa srednio i również zaczyna szwankować przy gorszym oświetleniu. nasycenie barw ok. . O GPS sie nie wypowiadam, nie przetestowałem ....

  • 0

    78. ~latawiec  2009-12-02 17:03:39  host: 078088230183.kielce.vectranet.pl

    ... Ogólnie kompajn multimedialny z b. dobra baterią upakowany w estetyczne opakowanie(można sie z nim pokazać na salonach;). Taki telefon sensownych kompromisów.

  • 0

    79. ~rudy  2009-12-02 20:49:12  host: public11196.cdma.centertel.pl

    jak to jest z tą nawigacją darmowa czy nie?

  • 0

    80. ~pmjasiu  2009-12-03 12:36:38  host: pc-212-191-87-58.p.lodz.pl

    Aplikacja CenRep wyłącza dźwięk aparatu podczas robienia zdjęcia. Niektóre telefony działąjąc w trybie wyciszonym nie mają dźwięku w aparacie ale są też telefony w których dzwięk pozostaje dlatego polecam tą aplikację. INSTRUKCJA: *sciagamy plik *instalujemy *resetujemy telefon *wchodzimy w profile i wył.sygnał ostrzegawczy

  • 0

    81. ~  2009-12-03 17:49:42  host: bwh169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    właśnie odebrałem telefon od kuriera.:) Bardzo 'chudy', fajnie leży w dłoni i układ klawy jest super. Ale chyba go sprzedam jakiemuś pro maniakowi, bo się go boje!!

  • 0

    82. ~teDe  2009-12-09 14:22:50  host: 188.33.215.25

    właśnie zamierzam go kupic, ale nie wiem czy warto, pomóżcie

  • 0

    83. ~htc tuoch2  2009-12-09 17:30:06  host: grafi.ae.krakow.pl

    Te oceny przy telefonach są kompletnie bezużyteczne! Nokia 6730 classic to dobry i bogato wyposażony telefon, a ma tak niskie oceny! Tymczasem po prawej znajdują się jakieś stare "szpeje" Sony Ericssona z zawyżonymi ocenami.

  • 0

    84. ~Kondzio  2009-12-09 20:33:02  host: btu99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ok, mam go 5 dni i narazie nie moge powiedziec no nim złego słowa. Bateria trzyma naprawde długo. Telefon z symbianem wcale sie nie wiesza,aparat robi niezłe zdjecia dioda też daje nieźle po oczach :D. Ogólnie kupiłbym ten telefon jeszcze raz.

  • 0

    85.  2009-12-11 16:09:34

    Witam czy mógłby mi ktoś napisać czy jest jakiś sposób na zmianę klawiszy funkcyjnych i klawisza głównego? Dopiero co wziąłem ten tel w plusie i prawy klawisz funkcyjny i klawisz główny to internet. Dosyć często jak ktoś weźmie ten tel ode mnie to zazwyczaj łączy się z internetem i zawsze mi rachunek bije. Ale ogólnie telefonik super.

  • 0

    86. ~hell boy ;d  2009-12-12 22:07:04  host: bjm173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moze ktos wie jak mozna wgrac do nokii tej gre z internetu...chodzi mi o gre city boxx ;d

  • 0

    87. ~hubet11121  2009-12-18 16:51:32  host: aazi55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak sięna nim pisze....czy klawisze śa całe czy tylko takie paski jak w se550i np.

  • 0

    88. ~Andrzej  2009-12-20 21:01:57  host: abao74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, telefon mam od 2 dni, zdążyłem nim zrobić parę zdjęć, napisac parę smsów, pobawić się nawigacją i przetestować system. Ogólnie mile zaskoczenie, telefon pracuje płynnie, szybko, nie namysla się. Wszystko elegancko spasowane, nie ma luzów, nic nie trzeszczy. Trochę za długi i za duże klawisze, ale idzie się przyzwyczaić. Zdjęcia w plenerze przy dobrym (dziennym) oswietleniu, wychodzą porównywalne z k800i. Gorzej jest przy słabszym oswietleniu, w porównaniu z k800i wypada fatalnie. Kartke papieru robi bardzo wyraźnie (jak na telefon bez autofocusa), wystarczy trzymać odległosc od przedmiotu 30 cm i większą. Nawigacja szybko i dobrze łapie sygnał. Mapy też niezłe i w miarę dokładne, choć u mnie w miescie chciała mnie wprowadzić pod prąd. Mój poprzedni telefon to n70, więc nie mogę się przyzwyczaić do braku C po prawej stronie na dole. Na klawiszach da się pisać smsy bez patrzenia, czyli ogolnie dobrze zrobione. Na baterię przyjdzie czas po jakims miesiącu. Pozdrawiam.

  • 0

    89. ~  2009-12-21 15:12:11  host: v11-12.opera-mini.net

    Ludzie miejcie litość po co wam telefon z symbianem skoro nawet ustawienie budzika to dla niektórych nie lada wyzwanie,nawigacja w telefonie to porażka lepiej sprawdzi sie wewnętrzny moduł.

  • 0

    90. ~tarant  2009-12-21 18:15:42  host: 90-156-82-169.magma-net.pl

    W ciągu 3 dni 2 razy złapał GPS - pierwszy raz na pół godziny, za drugim razem na dwie. Dzisiaj poszedł do serwisu. Ładny początek...

  • 0

    91. ~iv  2009-12-30 22:52:05  host: 80.48.102.53

    dzisiaj zostałam posiadaczką takiego fonika... wrazenia pozytywne... taki troche smutny z wygladu

  • 0

    92.  2009-12-30 23:51:48

    mam ten telefonik od ponad tygodnia. Conieco już go poznałem więc mogę wrzucić swoje 'trzy grosze' które przydadzą się osobom chętnych jego kupna. Więc telefonik jest ładny z zewnątrz, tylna klapka niestety ale zaczyna skrzypieć po kilku dniach. Ja rozwiązałem ten problem wkładając kawałek papieru na baterię - teraz siedzi sztywno. Aparat jest kiepski. Miałem wcześniej k800i i muszę przyznać że różnica jakości zdjęć jest porażająca... GPS działa bez zarzutu. Szybko wynajduje satelity, nie gubi. Używam aplikacji Garmin i jestem zadowolony. Co prawda jest to tylko 2,2" ale skutecznie mnie doprowadził w wiele miejsc. Akumulator na początku gdy się dużo bawiłem to trzymał mi ok 2dni. Teraz zauważyłem że podobnie jak w k800 przy kolejnych ładowaniach trzyma dłużej. Dziś jest trzeci dzień od ładowania i mam 50%. Generalnie telefon godny polecenia. Jakby ktoś chciał się dowiedzieć konkretów to pisać na @

  • 0

    93. ~  2009-12-31 01:31:03  host: elc123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam problem gdy włączam video które sam nagrałem jest dokuczkiwy dzwięk jak maszynka do włosów porszę o pomoc mam telefon 2 dni oprucz tego dzwięku tel jest super

  • 0

    94. ~penio32  2010-01-01 21:08:42  host: 81.15.174.116

    jak skonfigurować telefon pod sieć orange tz.mms,video

  • 0

    95. ~nokian  2010-01-02 07:17:26  host: 77-253-46-119.adsl.inetia.pl

    czy ktos z was testowal videorozmowy?jaka jest jakosc?

  • 0

    96. ~griszka  2010-01-02 11:52:55  host: 6.suw.abpl.pl

    Witam mi ten telefonik nawalil po tygodniu uzytkowania , zawieszal sie cial obraz , klawiatuta raz podswietlona raz nie .... nie wiem o co chodzi , a mial byc taki super

  • 0

    97. ~BB  2010-01-04 08:01:43  host: 195.245.213.9

    Nie mogę wysyłać SMS-ów. Napisane lezą w "Wysyłanych", ponawianie wysyłania nie przynosi skutku. Co jest?

  • 0

    98. ~tom  2010-01-07 15:31:36  host: s2-out8.lesko.tke.pl

    Witam. Mam problem z godzina. Co jakis czas zmienia mi sie godzina z prawidłowej na godz 1:00 (zawsze na 1:00). Jak mozna temu zaradzic. Prosze o pomoc. pozdrawiam !!!

  • 0

    99. ~wojt  2010-01-10 15:56:49  host: adjs176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co zrobic by pokazywalo mi buźki w sms

  • 0

    100. ~fredi  2010-01-12 23:46:27  host: 83-1-10-224.informel.pl

    mrugajaca koperta,trzeba wejsc na wiadomosci pozniej opcje i wiadomosci sim proponuje usunac i przestanie migac przynajmniej u mnie przestalo :)

  • 0

    101. ~Rafik  2010-01-18 15:26:05  host: h34-251.interdom.net.pl

    Czy Nokia 6730 otwarza filmy w formatach 3GP? Chciałbym sciagnąc jakis film ale nie wiem czy bedzie na tym telefonie dzialac.

  • 0

    102. ~lolek  2010-01-19 12:11:57  host: 87-80-n2.aster.pl

    Telefonik spoko,jedynie te zdjęcia mnie denerwują-w porównaniu z k800i tu wychodzą bardzo kiepsko(szczególnie przy kiepskim oświetleniu).Pozdrowił

  • 0

    103. ~śpiochmeister  2010-01-21 11:47:34  host: 83.2.42.71

    Nokia 6730 classic Ogólnie ta Nokia jest bardzo przyjaznym telefonem. Szybki procesor w połączeniu z nowym Symbianem zapewnia duży komfort obsługi. Wersja Symbiana typowo multimedialna. Wygląd i obsługa: Telefon dość cienki, ale dobrze leży w dłoni, gumowana obudowa z tyłu zapobiega wyślizgiwaniu się z ręki, wygodnie pisze się smsy. Obudowa nie trzeszczy, jest dobrze dopasowana. Do czego można się przyczepić: klawisze tuż pod ekranem wymagają pewnego wyczucia obsługi, po kilku dniach można się przyzwyczaić, no i klawisze Menu i C mogłyby być podświetlane. Bateria: Przy moim dość niekiedy intensywnym użytkowaniu wytrzymuje 4-6 dni. Należy dodać, że takie osiągi owa bateria osiąga przy włączonym trybie sieci GSM. Przy podwójnym trybie GSM/UMTS, żywotność baterii niestety spada do 2-3 dni. Telefon posiada dobry i czytelny wyświetlacz, dla niektórych literki mogą się wydawać za małe. Dźwięk dzwonka jest głośny i wyraźny, producent przyłożyli się w tej kwestii. Z innych funkcji: aparat robi dobre zdjęcia, aczkolwiek nie testowałem w ciemnym pomieszczeniu. GPS działa płynnie i nie podczas moich podróży nie gubił zasięgu (przy użyciu aplikacji Garmin). Ogólnie polecam ten model, uważam go jako jeden z bardziej udanych modeli w ostatnim czasie.

  • 0

    104. ~Rafał  2010-01-21 15:37:54  host: h34-251.interdom.net.pl

    co zrobic by pokazywało buźki w sms i czy ten telefon otwarza filmy w formatach 3GP?

  • 0

    105. ~  2010-01-22 12:36:27  host: aczq190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co do klawiatury raz podswietlonej raz nie to odpowiada za to czujnik swiatla ktory podczas dobrego swiatla gasi podswietlanie klawiatury a mozniej podswietla ekran podczas ciemnego oswietlenia jest odwrotnie gdzie klawiatura swieci a ekranik zmniejsza jasnosc :)

  • 0

    106. ~blondi24  2010-01-30 20:36:35  host: 252-dom-17.acn.waw.pl

    Witam, jestem posiadaczką nokii 6730, telefon jest bardzo prosty w obsłudze. jedyny problem z jakim się zmagam to brak emotikon w wysyłaniu smsów. czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc, doradzić w ich ustawieniu.proszę pomóżcie.z góry dziękuję!!! blondi24

  • 0

    107. ~zwierzak1199  2010-02-04 14:05:10  host: apn-77-113-26-39.dynamic.gprs.plus.pl

    mam ten tel już jakieś pół roku. Nowy symbian jet oki. gps działa niezawodnie. nawi spoko tylko czasami potrzebne połączonko pakietowe do zaktualizowania map. Nie należy do najgłośniejszych, lecz cichy też nie jes. w sam raz. internet w miastach śmiga bajecznie na wsiach... Cóż zależy od zasięgu. oceniam go jako dobry tel, który w zupełności zaspokaja potrzeby nawet troszkę bardziej wymagających użytkowników. w końcu to nie Apollo12 nie musi mieć wszystkiego i latać dodatkowo w kosmosie hehhe jedyny minus to fakt iż nie można wyciszyć migawki aparatu

  • 0

    108. ~bob  2010-02-04 19:04:17  host: host-89-228-78-83.olsztyn.mm.pl

    Totalnie się zawiesza.Nie polecam!!!

  • 0

    109. ~Mr.TurboDymoBachMen  2010-02-06 21:42:42  host: 188.33.14.162

    Jestem użytkownikiem tego telefonu od kilku miesięcy. generalnie jestem z niego bardzo zadowolony. miałem już różne modele nokii i ten należy do jednego z najlepszych. Bateria przy częstym użytkowaniu trzyma około 6 dni. System operacyjny działa bardzo płynnie, nie wiesza się. Wyświetlacz bardzo dobry, wyraźny, kolory ostre, jedyny minus to słaba widoczność przy jasnym oświetleniu. Obudowa średnio wykonana, trzeszczy przy mocniejszym nacisku. Aparat jak na 3 Mpix robi przyzwoite zdjęcia. GPS działa bardzo dobrze sygnał łapie w kilka sekund. Internet działa szybko. Obsługa jest bardzo prosta i intuicyjna. Telefon jest jednym z bardziej udanych modeli w ostatnim czasie dodatkowo jest jednym z najtańszych na rynku w swojej klasie

  • 0

    110. ~Janekmen  2010-02-11 11:39:27  host: acjp216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Poprzednio miałem N73 ale wkurzało mnie że ma joystick i jest to cegła a nie telefon, natomiast 6730 to całkiem inna perspektywa, cienki,bardzo pojemna bateria, w miarę duży wyświetlacz ale za to 16mln kolorów, Natomiast bije na głowę wszystkie nokie z symbianem jeżeli chodzi o szybkość działania!!! W N73 to aparat uruchamiał się czasem po 15s:- a tu to najpóźniej po 5s:-) Przede wszystkim nie czuje się że mam go w kieszeni. Włożyłem kartę 4GB i mogę naładować czego dusza zapragnie. No i ten procek 600MHz!!

  • 0

    111. ~  2010-02-16 08:55:24  host: v09-16.opera-mini.net

    Super telefon;)

  • 0

    112. ~vax  2010-02-16 12:15:42  host: inptr-69-70.comarch.com

    Na karcie okolo 400MB to sa mapy. Wystarczy sformatowac karte i od nowa wgrac mapy przez PC Suite/OVI Suite, tylko te ktorych uzywamy np. Polska to bedzie zajete okolo 150MB.

  • 0

    113. ~bolek  2010-02-20 08:56:24  host: 87-80-n2.aster.pl

    można wyłączyć dźwięk migawki tylko trzeba wgrać odpowiedni program a nazywa on się "CenRep"...

  • 0

    114. ~hazzard  2010-02-23 11:13:58  host: mgmt-gw.waw.cdp.pl

    Mam ten telefonik od wczoraj - po przedłużeniu umowy w Plusie - ogólnie fajny, zobaczymy, jak długo będzie trzymać bateria, dobry aparat, sporo funkcji itp - ale wkurza mnie jedna rzecz - niemożność napisania mms. O ile w Nokii 6300 jest opcja zmiany typu wiadomości czy zwykła opcja "napisz mms", o tyle w 6730 nie da się. Owszem, można wysłać mms ze zdjęciem, szablonem, notatką itp. ale już ze zwykłym tekstem nie. Jedyna możliwość to mms w odpowiedzi na czyjś.

  • 0

    115. ~jun  2010-02-25 19:32:09  host: ffr194.internetdsl.tpnet.pl

    Sam telefon jest ok. Ale po wgraniu nawigacji Garmin telefon sam się wyłącza podczas użycia nawigacji... Jest to problem tego typu iż nieraz pracuje normalnie albo się wyłącza po chwili. Proszę o pomoc i radę w czym problem.

  • 0

    116. ~glus  2010-02-25 20:01:09  host: chello087207237122.chello.pl

    Super trzyma bateria, 8 dni przy użyciu 15-20 min dziennie plus kilka sms. Nawigacja darmowa też bez uwag. Polecam. Wraca stara dobra Nokia, choć ten model jest jakoś niedoceniony - a nie słusznie!

  • 0

    117. ~zomol  2010-02-26 19:01:22  host: chello087207237122.chello.pl

    Od dość długiego czasu wreszcze dobry telefon Nokii. Poza wyglądem - rzecz gustu prawie same plusy. Po pierwsze bateria - doskonała jak na dzisiejsze czasy. Po drugie jakość rozmów i czułość telefonu. Zasięg jest wszędzie i nic nie zrywa. GPS dziiała doskonale nawet po wyłączeniu wspomagania A-gps. Darmowa nawigacja Nokii !!! W zupełności wystarcza. Telefon niezawodny - mimo, że wyprodukowany na Węgrzech, ale biorąc pod uwagę ostatnie wpadki Nokii ( Nokia e52 - wyprodukowana w Finlandii a nie nadaje się do niczego) to może i lepiej. Obudowa bez uwag. Mały minusik za dwa klawisze pod wyświetlaczem -wymagają pwenej prwcyzji, po krótkim czasie uzytkowania można je tez polubić. Pozostałe klawisze wyraźny miły w odczuciu skok ułatwiający posługiwanie się nimi. POLECAM wszystkim malkontentom i niezadowolonym z poprzednich Nokii. Czyżby wracało stare dobre i klasyczne ? Telefon zdecydowanie niedoceniony a jest godnym następcą najlepszych...

  • 0

    118. ~  2010-02-27 22:02:02  host: ip4da5e410.direct-adsl.nl

    witam!!! mam problem- chodzi o to ze kupiłam karte pamięci 4gb i nie umiem jej uruchomic. telefon ją widzi ale wszystko nagrywa mi sie na telefon a karta jest ciągle pusta. co mam zrobic zeby np. utwory nagrywały mi sie bezpośrednio na karte pamięci??? prosze pomóżcie sandra

  • 0

    120. ~MystiQ  2010-03-04 21:50:11  host: 77-254-205-10.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefonik kilka miesięcy już. Muszę przyznać, że to najlepszy telefon jaki dotychczas miałem. Przede wszystkim bardzo dobra bateria - tydzień trzyma bez problemu. Bardzo szybki telefon, nie ma problemu z żadnymi zacinkami. Mało tego... oglądam na nim filmy. Muzyka dobrej jakości. GPS śmiga aż miło. Muszę jeszcze wspomnieć o gabarytach tego telefonu, idealnie dobrane do codziennego uzytku - nie przeszkadza w kieszeni i dobrze lezy w dłoni. Jedyną wadę jaką zauważyłem to brak autofocusa.

  • 0

    121. ~gallatin  2010-03-07 00:10:12  host: bpl193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W pierwszej chwili chciałem go od razu odsprzedać ponieważ za nic nie potrafiłem ustawić menu głównego tak jak bym sobie życzył (HELP: czy ktoś wie czy można ustawić w pasku skrótów w ekranie głównym więcej niż 6 skrótów???!!!) Aż zaktualizowałem Nokia Maps (ten telefon należy do grupy, która ma dożywotnią darmową licencje na mapy i nawigację!) i przetestowałem wycieczki piesze, nawigacje samochodową, przewodniki itp. Tel. pokazuje mi np. najbliższe bankomaty, puby atrakcje turystyczne i pogodę w miejscu, gdzie akurat jestem. Może działać całkowicie w trybie offline - mapy ładuje się z komputera za pomocą Map loadera (konieczne za pierwszym razem, a potem można tez za pomocą Ovi Suite)m moze tez na zadanie dociagac dane z sieci. Po wykupieniu pakietów internetowych wcale nie dużo to zabiera, bo nawet jesli skonfigurujemy laczenie przez internet to i tak on laczy sie przez wap, co daje korzysc bo rozlicza w paczkach 10k a nie 100k, a ciagnie z pakietow internetowych, wiec cena jak za internet a nie za wap. Na plus: Nawigacja (wiem, ze piraci sie to juz od dawna, ale tu jest za darmo i LEGALNIE), solidne wykonanie, GPS, przyzwoity dzwiek (jak na komorke oczywiscie), ŁADOWANIE PRZEZ USB, mozliwosc ladowania recznego albo z sieci metadanych o albumach w odtwarzaczu (okladki itp). Na minus: irytujacy przycisk off na czerwonej sluchawce, jack 2,5mm a nie 3,5; trudno wyczuwalne klawisze, mimo mnostwa ustawien aparat robi gorsze zdjecia niz w 6303, brak tak swobodnej personalizacji jak chocby w Nokii 6303 (JAK USTAWIC WIECEJ NIZ 6 SKROTOW W PASKU SKROTOW????)

  • 0

    122. ~gallatin  2010-03-07 00:19:11  host: bpl193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A i zapomnialem dodac ze uzywam go bez najmniejszych problemow z karta 8Gb, widzi cale 8Gb. I powtarzam: Jak ustawic wiecej niz 6 skrotow w pasku skrotow?

  • 0

    123. ~  2010-03-08 23:54:52  host: ehd46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go od 4 godz.i mam problem z zamknięciem klapki

  • 0

    124. ~Jaro  2010-03-20 14:36:31  host: arb32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co zrobić żeby wyświetlał emotikony w sms-ach? Proszę o radę

  • 0

    125. ~tutu  2010-03-27 20:14:59  host: bbservice39.mmpnet237.tnp.pl

    jak zmienić sygnał sms?

  • 0

    126. ~matylda  2010-03-31 09:50:17  host: akx216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go już tydzień, ale sory jak się go włancza, wyładował się więc nałądowałam i teraz nie mogę załączyć. plis help

  • 0

    127. ~pomocy  2010-04-01 12:36:30  host: bbservice126.mmpnet237.tnp.pl

    jak zmienić sygnał sms i jak ustawić wibracje na sms?

  • 0

    129. ~  2010-04-17 21:47:14  host: apn-77-112-60-86.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam. Zastanawiam sie nad kupnem tego telefonu. Wnioskując z opinii użytkowników to jest bardzo fajny i wręcz idealny. Ale czy to prawda? Opinię są bardzo różne. Jestem użytkownikiem Nokii N73. To wydanie uważam za porażkę.:(jak wkońcu jest z tym telefonem? Zawiesza sie czy nie? Szybko pracuje? I jak robi zdjęcia tekstu z kartki formatu A4?nie chcialbym sie zawieść na tym telefonie. Zamierzam go po weekendzie kupić. Proszę o szczera odpowiedź na moje pytania. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi z których można wyciągnąć wnioski. Pozdrawiam wszystkich byłych teraźniejszych i przyszłych posiadaczy.:)

  • 0

    130. ~KTOS  2010-04-24 18:09:55  host: 213-199-238-30.tktelekom.pl

    Mam ten telefon od miesiaca i musze przyznac ze pracuje bardzo szybko, nie zawiesza sie, zdjecia robi ladne, lecz uciazliwy jest brak auto focusa, sygnal GPS łapie bardzo dobrze, ogólnie telefon dzieki jakosci wykonania jest godny uwagi. Internet tez chodzi bardzo szybko. Goraco zachecam do kupna

  • 0

    131. ~aga  2010-04-28 14:56:51  host: afgj134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie. jak zrobić, żeby po podłączeniu kabla USB do komputera (lub też wyjęciu karty pamięci) nie zmieniał mi się temat (tapeta itp.) wkurza mnie to, cały czas musze przestawiać ;/ prosze o pomoc ;)

  • 0

    132. ~mARCIN  2010-04-30 16:25:02  host: dcv113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    REWELACJA!! za stosunek cena/jakość 6+ . oczywiście fonik gorszy od n97, ale i cena odpowiednia. ps. aby bateria trzymała 7-8 dni starczy zmienić tryb z podwójnego na sam gsm.

  • 0

    134. ~Nikt  2010-05-17 21:05:46  host: acpq34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moim skromnym zdaniem jest to złom Bez obrazy...

  • 0

    135. ~Użytkownik 6730  2010-05-19 11:26:44  host: ip-91-193-199-2.enterpol.pl

    Telefon posiadam od kilku miesięcy. Platforma Symbiana to wielka porażka Nokii, minusy - menu mało intuicyjne, problemy z instalacją programów (system wyrzuca błędy, odmawia instalacji ze względu na certyfikaty??!), zacina się po odłączeniu od PC i sam zmienia oprawę graficzną, wł/wył w słuchawce "czerwonej" (czasami pomyłkowo się wyłącza). Plusy- bardzo solidny, mocna bateria (5-6 dni przy optymalnym użytkowaniu), GPS, odtwarzacz MP3, radyjko, robi przyzwoite zdjęcia, aparat posiada flash, ładowanie przez USB. Osobiście ze względu na wady chce się pozbyć tego telefonu... Gdyby nie oprogramowanie telefon byłby bardzo udany...

  • 0

    136. ~janek  2010-05-25 15:07:26  host: host-89-230-8-207.bilgoraj.mm.pl

    Panowie jak włączyć podświetlanie klawiatury?

  • 0

    138. ~plop  2010-05-31 01:00:12  host: 095160050103.tychy.vectranet.pl

    telefon mam jakies 2 tygodnie, jest idealnym rozwiazaniem dla ludzi chcacych porzadny aparat za niewielka cene, na plus o dziwo przyzwoity aparat, szybki soft i duze mozliwosci dzieki systemowi symbian, minusy - slaba bateria (trzyma jakies 5 dni) i cienkie sluchawki w zestawie. ogolnie za ta cene nie ma nic lepszego, to jest to samo co E52 tylko bez wifi i z mniejsza bateria

  • 0

    139. ~Anastazja  2010-06-08 15:56:38  host: ige86.internetdsl.tpnet.pl

    jak zmienic dziwiek sms bo jakis wilki wyje ...

  • 0

    140. ~Mateusz  2010-06-18 18:50:01  host: adnk46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon nie warty nawet złotowki, 5-ty raz oddalem go na gwarancje kilka dni temu, ciagle ta sama wada i nie chca wymienic go na inny bez wad

  • 0

    141. ~zadowolony_użytkownik  2010-06-21 12:16:32  host: nat3-169.ghnet.pl

    Witam. Wcześniej miałem m.in. SE k800 oraz nokię e51. 6730 bije na głowę te dwa telefony. + Zdjęcia robione w dzień lepszej jakości niż k800, który słynął dobrego aparatu + Kręci filmy wysokiej jakości. Dodatkowo istniej możliwość włączenia diody led w warunkach słabego oświetlenia (latarka) + System symbian bardzo sprawnie śmiga. Trzeba na prawdę bardzo się postarać, aby doprowadzić do "zawiechy" + Przeglądarka internetowa bardzo sprawna i intuicyjna. Dla przykładu zalogowanie się z przeglądarki (nawet doinstalowanej) na portal facebook było męczące. W 6730 ta czynnośc jest bardzo gładka +GPS + Youtube świetnie śmiga. Dobry pakiet internetowy + zewnętrze głośniki i można w parku przy piwku robić koncert życzeń. Polecam tutaj dokupić dodatkową baterię. + W trybie GSM bateria długo trzyma - Troszkę nie ergonomiczna klawiatura - Plastikowa obudowa Bardzo polecam ten model nokii. Jest dostępna w kolorze czarnym.

  • 0

    142. ~Hime  2010-06-25 19:53:18  host: 87-204-55-80.ilkus.net

    Zauważyłam że niektórzy mają problem z wyciągnięciem baterii w tym telefonie, więc radziłabym aby walnąć w telefonem o ścianę, bateria pewnie wyleci, lecz nie gwarantuję że telefon będzie cały. :)

  • -1

    143. ~Nie kupuj!  2010-07-03 16:15:03  host: host22-89-206-32.limes.com.pl

    Telefon jest beznadziejny - bardzo nieporęczna klawiatura [a jestem kobietą, więc palce mam nieduże], nie dający się opanować czujnik światła; czujnik samoistnie włącza tryb oszczędzania energii, przy którym nic w dzień na wyświetlaczu nie widać; zmiana ułożenia klawiszy funkcyjnych w porównaniu do poprzednich modeli [prawa-lewa, góra-dół], trzystopniowe absolutnie nieprzejrzyste menu, jednym słowem - nieergonomiczny i nieprzyjazny w użytkowaniu. Szczerze odradzam.

  • 0

    144. ~  2010-07-18 13:14:07  host: t12-11.opera-mini.net

    Powiem tak,ogólnie średniej klasy,żadnej rewelki,i po co podawać dane że aparat 3.2mpix jak zdjęcia robi słabe co najwyżej 2mpix,trochę się zawiodłem.

  • 0

    145.  2010-07-26 19:16:46

    Witam, mam problem otóż dziś otrzymałem ten tel i nie pokazuje mi muzyki z karty pamięci, tak samo jak nie mogę zapisać na kartę pamięci muzyki. proszę o jakieś rady co z tym fajnem zrobić, z góry dzięki

  • 0

    146. ~marek  2010-07-30 14:15:16  host: host-83-2-15-96.tvteletronik.pl

    może mi ktoś pomóc ? nie wiem jak robi sie emotikony w tym telefonie.:)

  • 0

    147.  2010-07-30 19:18:06

    emotinek graficznych w tym telefonie nie spotkałem, możesz robić je ręcznie naciskasz raz * i masz pasek ostatnio użytych symoboli gdy naciśniesz dwa razy * masz (więcej symboli)

  • 0

    148. ~happi_ness  2010-08-24 13:00:08  host: 195.116.239.207

    taka nokia C5 prawda heh

  • 0

    149. ~nokia  2010-08-26 14:07:07  host: host23.cybermax.pl

    Ja mam ten tel. i nie narzekam

  • 0

    150. ~kamil  2010-08-29 12:28:16  host: host23.cybermax.pl

    Mam ten telefon kupiłem go w Krakowie za 550 zł nowy bateria trzyma 3-4 dni przy umiarkowanym użytkowaniu czyli 1 h dziennie polecam ten telefon pozdr.

  • 0

    151. ~Magda  2010-08-30 14:04:42  host: 83-238-15-100.ip.netia.com.pl

    Nieszczere gratulacje dla tego, kto wymyślił te małe wystające klawisze do internetu w ułożeniu tuż koło najczęściej używanych, obsługujących aktualne polecenia u dołu ekranu (opcje/zapisz/wyjdź itp). Parę minut konfigurowania nowego telefonu i ból kciuka spowodowany jego nienaturalnym ułożeniem (przez omijanie przeszkadzającego, wystającego guzika internetowego) doprowadza mnie do szału. Absolutnie dyskwalifikująca cecha, jeśli chodzi o polecanie modelu przez moją skromną osobę.

  • 0

    152. ~shift mafia2  2010-09-01 19:47:02  host: 77-254-57-90.adsl.inetia.pl

    gdzie masz ten guzik internetu??? ustaw sobie to sktory jak tylko chcesz

  • 0

    153. ~R.  2010-09-29 16:21:53  host: ip-91.197.89.166.edial.pl

    witam. mam pytanie. chcialabym zakupic ten trelefon. czy sie opłaca? potrzebny mi jest tylko jako telefon (dzwonienie, wysyłanie smsow, odtwarzanie mp3 i ewentualnie robienie zdj). czy menu jest bardzo skomplikowane? troche te wszytskie dodatkowe funkce mnie przerazaja. prosze o szybka odp. dziekuje.

  • 0

    154. ~Jaca  2010-10-02 20:29:06  host: ewg9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    brawo dla kolezanki ktora zwrocila uwage na debilne wklejenie dwoch srebrnych klawiszy ktore tylko przeszkadzaja w zabawie!! Irytujace

  • 0

    155. ~daro  2010-10-05 12:50:34  host: public-gprs98456.centertel.pl

    Witam i mam pytanie.Dlaczego na stronie Nokii nie można zaktualizować oprogramowania do tego telefonu?Wysłałem kilka mailii do Nokia Polska,ale pozostały bez odopowiedzi.

  • 0

    156. ~Paulaner  2010-10-11 10:13:32  host: mail.ultrak.pl

    Krótkie podsumowanie: - plastik wszędzie - żeby wejść do galerii zdjęć i video telefon myśli 10 sekund za każdym razem - po wejściu w dowolną funkcję typu kalendarz, książka adresowa, itd. trzeba za każdym razem wyjść z niej przy użyciu opcji "wyjdz", bo wyjście "na skróty" klawiszem odłożenia słuchawki powoduje, że aplikacja "zalega" w pamięci. Po uzbieraniu się kilku takich "otwartych" funkcji telefon zaczyna się oczywiście mulić, bo brakuje mu ramu - wbudowany odtwarzacz nie potrafi odtworzyc nawet filmow nagranych przez ten sam telefon - GPS działa jak chce, czasem trzeba czekać nawet 15 minut na wyszukanie satelit. Pomaga restart telefonu, wtedy wyszukuje szybciej - telefon mam pol roku i od tamtej pory nie bylo zadnej aktualizacji firmware - zeby wyjac baterie trzeba sie nameczyc, mozna ew. lekko uderzyc spodnia strona - do otwarcia zaslepki karty MicroSD potrzebne jest narzedzie typu pinezka lub cienki wkretak (ew. damskie paznokcie) - jedyny plus to bateria, ktora przy normalnym uzytkowaniu (kilka rozmow dziennie, SMSy, czasem BT) trzyma 4-5 dni Ogolnie - zdecydowanie odradzam. To moj ostatni telefon Nokii jaki wzialem.

  • 0

    157. ~cichy  2010-10-14 15:36:26  host: v04-16.opera-mini.net

    czy szypko zdziera sie klawiatura np pisanie sms lub grania

  • 0

    158.  2010-11-12 12:02:32

    do 155, bo zwyczajnie masz telefon z plusa i tam nie było aktualizacji od 1,5 roku. i pewnie nie będzie. Dla egzemplarzy z niebrandowanym softem, była aktualizacja pól roku temu. I ładniej po aktualizacji telefon śmiga. Jak nie zależy ci na gwarancji to zmień Product Code telefonu i wgraj soft niebrandowany

  • 0

    159. ~Tom Kranich  2010-12-05 13:40:59  host: 88-199-232-206.tktelekom.pl

    do 156, jak ci coś nie pasuje to idź do play weź zamiast telefonu playstation z microsoft kinnect i graj w mario Mam ten telefon od roku i nie narzekam, jedyne minusy jakie zauważyłem to: -trudno wyjąć baterię -szybko ścierające się srebrne klawisze -mulenie się telefonu przy wielu zminimalizowanych aplikacjach -trudna obsługa motywów Poza tym telefon świetny.

  • 0

    160.  2011-01-15 15:11:37

    fajny telefonik, tylko brakuje mi w nim WiFi. tak już bym go wziął zamiast posiadanego SE w715.

  • 0

    161. ~jeż  2011-01-18 17:38:22  host: 193.138.240.146

    mam ten telefon od połowy października .Bardzo sprytny gps darmowy.mape polski można ściągnąć z programu nokia map loader oraz głos polski kobieta.Program znajdziecie na googlach.owiele lebszy od k800i.chudy i sprytny dobry odtwarzacz.mIAŁEM Z NIM PROBLEM BO POPSUŁEM OPRAGMOWANIE ALE W SERWISIE NOKIA NAPRAWILI.ZASIĘ GPS BARDZO DOBRY.

  • 0

    162. ~szam  2011-02-12 22:35:20  host: bea1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja od strony technicznej bo go rozkręcałem :D ogólnie telefon mi się podoba ale gdy go rozkręcałem w celu zmienienia przedniego panelu zobaczyłem w jaki dziadowski sposób jest w niej przymocowana klawiatura - na klej. Sam się dziwiłem że to się kupy trzyma. Poza tym jakiś wielkich wad ten telefon nie posiada a kupiłem go ze względu na nawigacje. Symbian się nie zamula i daje większe pole manewru do przystosowania telefonu do użytkownika ;)

  • 0

    163. ~Yodo  2011-02-17 21:29:34  host: abwz98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do opinii 156. ~Paulaner 2010-10-11 10:13:32 "Krótkie podsumowanie: - plastik wszędzie" to dobrze czy źle ? "wyjście "na skróty" klawiszem odłożenia słuchawki powoduje, że aplikacja "zalega" w pamięci." Proste stwierdzenie, którego nawet nie rozumiesz, co się zaraz okaże "Po uzbieraniu się kilku takich "otwartych" funkcji telefon zaczyna się oczywiście mulić, bo brakuje mu ramu" Właśnie się okazało, że go nie rozumiesz "wbudowany odtwarzacz nie potrafi odtworzyc nawet filmow nagranych przez ten sam telefon" Nonsens człowieku "GPS działa jak chce. Pomaga restart telefonu, wtedy wyszukuje szybciej" W ten sposób wyczyściłeś ram który sam sobie zapchałeś "telefon mam pol roku i od tamtej pory nie bylo zadnej aktualizacji firmware" I to jest wada aparatu ? "zeby wyjac baterie trzeba sie nameczyc, mozna ew. lekko uderzyc spodnia strona" Założe sie, że ty, jak kretyn, nie udeżasz lekko dłonią. "do otwarcia zaslepki karty MicroSD potrzebne jest narzedzie typu pinezka lub cienki wkretak (ew. damskie paznokcie)" Tak, zamek mosiężny typu YETI spełnił by twoje oczekiwania. "To moj ostatni telefon Nokii jaki wzialem." Dzięki Bogu, przynajmniej nie zobaczymy już tutaj twoich infantylnych wypocin.

  • 0

    164. ~bolo  2011-03-20 21:56:41  host: adew4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po 1,5 rocznym użytkowaniu tego telefonu,w róznych warunkach , i to nawet intensywnie,codziennie co najmniej 1,5 godz rozmów i , co najmniej wysylanie 10 smów + sladowe MMS-y na kom i maila.moge stawierdzic że: 1.Telefon bardzo praktyczny,wytrzymały,bateria trzyma 4 dni bez problemu 2. Bardzo praktyczna nawigacja,i nawet zaufalem jej jezdżac po Szczecinie Dafem z naczepą, i bez problemu doprowadziła do celu! 3. aparat robi według mnie dobre zdjęcia jak na tel komórkowy,ale musi byc dobre oswietlenie,filmy wychodza na 4-, ale to i tak jak na taki fon to pasuje ! 4. oprogramowanie bardzo intuicyjne i praktyczne. Podsumowując: Telefon według mnie bardzo dobry,rozważam nawet kupno tego modelu po raz drugi.Spokojnie wystarcza do robienia zdjeć, nagrywania filmów, używania gps.Jedyna wadą tego modelu to: wycierajace sie po długim uzytkowaniu stalowe klawisze. ale to wynika z intensywnej exploatacji. Szczerze polecam dla tych co cenia elegancje i praktycznosc.Nie jest to telefon dla białych murzynów z kroczem od spodni na wysokosci kolan , jest zbyt elegancki.

  • 0

    165. ~Dawid  2011-04-19 09:19:51  host: eqk98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy te telefon ma stoper? Jak się go włącza? Nie mogę nigdzie znaleźć...

  • 0

    166. ~Jacek  2011-05-09 00:31:37  host: 94-75-104-210.home.aster.pl

    Telefon mam ponad rok, ogólnie może być, ale jest jedno duże "Ale". Nokia potrafi się zawieszać podczas robienia zdjęć i nagrywania wideo. Czasem działa OK, zdjęcia robione jedno po drugim, to samo w przypadku wideo, a czasem już po pierwszym zdjęciu(zawiesza się obraz na wyświetlaczu i po kilkunastu sek. się restaruje), w przypadku wideo czasami nagrywa kilka minut i również się wiesza i restartuje.

  • 0

    167. ~Suchy  2011-10-01 16:53:42  host: 178-37-34-115.adsl.inetia.pl

    Dlaczego nie działają dźwięki w grach, bo gdy włączam gre i pyta czy włączyć dzwięki to daje tak i dalej nic nie słychać

  • 0

    168. ~perlik  2011-11-20 21:52:27  host: host-89-230-138-74.inowroclaw.mm.pl

    telefon mam od roku i nie narzekam. bateria 4-5dni jedyne co mu brakuje to wi-fi polecam

  • 0

    169. ~andi  2011-11-30 19:10:21  host: 82-160-42-106.tktelekom.pl

    witam ;-) mam pytanie odnośnie głośności telefonu, głośny jest???

  • 0

    170. ~Plum1973  2011-12-13 13:58:45  host: wap.plusgsm.pl

    Niestety plus nie aktualizuje telefonu wcale mimo ze Nokia ponad rok temu wydała nowy firmware z licznymi ulepszeniami. Znakomity telefon dla osob "nietechnicznych" prosty w obsudze maly i "mieki" tj.poreczny i szybki.Ladny wyswietlacz, bardzo bogato wyposazony...

  • 0

    171. ~raven  2012-07-10 22:21:50  host: apn-95-41-24-234.dynamic.gprs.plus.pl

    Ten telefon to jakieś nieporozumienie. Aparat, który posiadam bez przerwy gubi zasięg ( nawet w salonie Plusa :D ) i wyłacza się. Potrafi wyłączyć się tuz po wysłaniu lub odebraniu SMS-a, a nawet w trakcie połączenia. Być może aparat wymaga naprawy, ale jeżeli przez dwa lata nie był intensywnie użytkowany, a mimo to coś się w nim zepsuło, to nie świadczy najlepiej o tym produkcie.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet