Nokia 6710 navigator - opinie
Telefony Nokia Nokia 6710 navigator Opinie o Nokia 6710 navigator

Nokia 6710 navigator

w sumie: 43
  • 0

    2. ~LOL  2009-03-11 18:31:26  host: dln109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Oszty zapowiada sie zaje****** oby był jak najwsześniej

  • 0

    3. ~Ss  2009-04-01 12:44:57  host: apn-95-41-17-95.gprs.plus.pl

    Wreszcie jest Wi-Fi!!

  • 0

    4. ~bartek606  2009-05-13 14:04:30  host: 77-254-50-33.adsl.inetia.pl

    Racja, długo musieliśmy czekać na Navigatora z wi-fi. Do tego 2,6" wyświetlacz aparat 5mp. Cudo... Ciekawe jaka będzie cena.

  • 0

    5. ~mircoch  2009-05-16 12:44:57  host: 188.33.123.100

    W końcu GPS i Wi-Fi w Navigatorze i do tego ekran 2.6 cała ładnie :)

  • 0

    7. ~Jacosław  2009-08-06 18:48:09  host: gw20.zeblach.com.pl

    Trochę szkoda, że dopiero teraz jest to wi-fi bo mam 6210 nawigator i czasami tego brakuje

  • 0

    8. ~xxx  2009-09-30 15:50:11  host: 213.199.253.211

    Dziś kupiłem ten telefon, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Symbian chodzi bardzo szybko, telefon bardzo dobrze spasowany, nic nie skrzypi itp. Dałem 1290 zł, udało mi się kupić na allegro, najważniejsze że nokia poland, 24 miesiące gwarancji. Odezwę się za kilka dni, powiem więcej...

  • 0

    9. ~PiŁa  2009-10-21 22:54:34  host: docsis-unk.nat.tvk.wroc.pl

    napiszcie coś więcej o tym telefonie. Jeśli cisza to taki dobry? Nie ma wad?

  • 0

    10. ~bomfunk  2009-10-22 23:07:55  host: aaxp253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    i jak ten fonik? daje radę? jakie wady zauważyliście do tej pory?

  • 0

    11. ~zakrzes  2009-10-27 20:19:51  host: eto67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam 6710 od 2 miesięcy i ogólnie jestem zadowolony. Spełnia moje oczekiwania bo navigacja działa dobrze, wifi smiga tez ladnie- mozna nawet filmiki z you tube ogladac. Aparat robi ładne zdjęcia z tym, że przy swietle dziennym. w pomieszczenieach jakosc nie odbiega od 3,2mpx. Jego minusy to : -bateria trzyma 1-2 dni -czasami dlugo mysli (nowe niedopracowane oprogramowanie jak w kazdych nowych tel) Ogólnie na 10 pktów daje 8 czyli B. fajna zabawka

  • 0

    12. ~PiŁa  2009-10-30 23:06:38  host: docsis-unk.nat.tvk.wroc.pl

    Do bomfunk: jak wychodzą zdjęcia tekstu z kartki, czy z książki. Czy są czytelne? Czy bez instalowania dodatków można czytać pdf-y? Jak dokładne są mapy?

  • 0

    13. ~toja  2009-11-03 16:46:15  host: kl1-170.kielce.net.pl

    do zakrzes. trochę mnie zmartwiłeś tą informacją, że bateria trzyma tylko 1-2 dni, to bardzooooo mało. a napisz przy jakim użytkowaniu trzyma 2 dni ? normalnie - rozmowy, sms ? Czy może filmów dużo oglądasz ? 2 dni to jednka bardzo mało ! napisz więcej. dzięki.

  • 0

    14. ~to ja  2009-11-04 10:11:38  host: kl1-170.kielce.net.pl

    do zakrzes. 1 - 2 dni trzyma akumulator ? trochę mało. powiedz jak go używasz, tylko dzwonienie i sms, czy raczej internet i filmy ? ile trzyma kiedy tylko rozmawiasz, ile na czuwaniu ? dzięki.

  • 0

    15. ~Misiek  2009-11-12 12:34:59  host: metroeth-nat22.217.146.194.generacja.pl

    Niedawno nabyłem ten telefon i jestem bardzo zadowolonym, nawigacja jest świetna i nie ukrywam , ze to byl jedyny argument, dla ktorego zdecydowalem sie na zakup. polecam wszystkim

  • 0

    16. ~toja  2009-11-13 20:11:13  host: 81.219.189.30

    zakrzes - napisz cos więcej o baterii. 1 - 2 dni to strasznie mało ! jak używasz, filmy - zdjęcia, czy raczej rozmowy. mnie interesują rozmowy - jak długo wytrzyma ...?

  • 0

    17. ~Maciek  2009-11-15 12:28:23  host: 181-238-158-94.jjs-isp.pl

    Lampe ma diodową czy ksenonową??

  • 0

    18. ~arek240  2009-11-28 09:39:40  host: aboc211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mi trzyma 5 dni, bateria jest w trakcie formowania i pewnie tak juz bedzie trzymać. Kamera w tym telefonie ma światełko bardzo mocne, także można nagrywać w ciemnym pokoju a oświetla pookój jak mała żarówka, bardzo fajna funkcja. Aparat 5mpix robi dobre fotki. Mi się podoba.

  • 0

    19. ~zibi_32  2009-12-02 16:49:54  host: htu170.internetdsl.tpnet.pl

    Ja też skusiłem się na ten telefon, czego jak na razie żałuję. Problem w tym, że fatalnie działa mi nawigacja. Co 30s. gubi sygnał i jest masakrycznie niedokładna. Wybieram się do serwisu. Liczę, że to jakaś usterka.

  • 0

    20. ~kamil  2010-03-06 00:05:24  host: chello089076053113.chello.pl

    Czy bateria BL-6F pasuje do tego modelu i czy klapka się domyka? Bo podobno to większa bateria niż BL-5F w standardzie

  • 0

    21. ~STS  2010-03-09 09:55:27  host: cuf179.internetdsl.tpnet.pl

    istotnie bateria ejst słabą strona , wczoraj specjalnie sprawdzalem i ok 4,5h pracy GPS, i ok 25 min rozmów, bateria siadła.... przesiadlem sie z kultowej 6310i i brakuje mi w nim oznaczenia rozmowy ze przekierowanie z innego numeru mi dzwoni. Troche dużo funkcji,aby dostać sie do kalkulatoramjeszcze zajmuje mi to kilka czynności, chcialbym wrzućic kalkulator na "pupit" ale niewiem jak? Ogólnie OK, a czy prawdą jest ze ładowanie jej ładowarką AC-3E powoduje dłuższe ładowanie ale zdecydowanie dłuższą prace komórki???? Sprawdzalem prądy łądowania AC-3E ładuje chyba 35a w przeciwieństwie do fabrycznej 890mA

  • 0

    22. ~oooo  2010-05-10 14:05:14  host: 088156206104.slupsk.vectranet.pl

    witam. pytanie, czy nawigacja jest darmowa ?

  • 0

    25. ~DoORs  2010-06-06 15:38:42  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    do sts - w symibianie ustawienia pulpitu sa w narzedzia/ustawienia/ogolne/personalizacja/tryb gotowosci/aplikacje atywne trybu gotowosci

  • 0

    26. ~  2010-06-27 18:26:56  host: 80.238.64.17.ip.abpl.pl

    czy ktoś może mi powiedzieć jak wyglaga galeria w tym telefonie- nie mogę nigdzie go zobaczyć w sklepie, a ważne dla mnie jest czy otwiera się tak jak w n95 i e52, czy jest dostępny normalny widok listy lub obrazków?

  • 0

    27. ~mr. Wolf  2010-07-01 13:14:37  host: public-gprs35117.centertel.pl

    Witam serdecznie! Według specyfikacji to całkiem niezły telefonik... Myślę,że skuszę się na niego w charakterze prezentu dla mojej Wilczycy... :-) Trochę będzie jej pewnie brakować ksenonowej lampy,ale za wo wi-fi to bardzo porządany dodatek.

  • 0

    28. ~slawek  2010-07-18 19:38:26  host: public72601.xdsl.centertel.pl

    Jak wygląda sprawa z zoom-em, żyje własnym życiem? Przymierzam się do tego fona, ale te wpisy na forach mnie przerażają.

  • 0

    29. ~Mr. X  2010-08-02 11:04:54  host: 195.200.212.15

    Witam. Na wstępie juz pisze ze odradzam ten telefon, jest to totalna porazka Nokii, a mianowicie: telefon pod wyswietlaczem jest wyposazony w czujnik dotykowy ktory zyje wlasnym zyciem, przybliza i oddala bez naszej wiedzy. Nie jestesmy w stanie korzystac z internetu, przegladarki zdjec i aparatu. Gdyby nie ten czujnik nieszczesny był by to jeden z najlepszych fonów Nokii za nie duże pieniadze, ponieważ ma bardzo dobrą baterie, duzy ekran, dobry aparat, solidne wykonanie, ale niestety telefon jest nie do uzytku przez czujnik dotykowy. TOTALNIE NIE POLECAM !!!

  • 0

    30. ~maniek  2010-08-02 18:42:19  host: dynamic-78-8-153-92.ssp.dialog.net.pl

    potwierdzam kupiłem telefon miesiąc temu i dzisiaj oddałem do serwisu, zoom żyje własnym życiem choć nie jest to nagminne ale oddałem zapobiegawczo ogólnie telefon super.

  • 0

    31. ~mas  2010-08-28 16:38:26  host: chello089073127196.chello.pl

    Telefon w przeciągu 6 miesięcy był 2 razy w naprawie. Zoom od razu zwariował - do naprawy na drugi dzień. Teraz niby działa. Nawigacja - porażka. Lepiej jej nie ufać np. wyznacza trasę z Gdańska do Suwałk przez Kaliningrad. Jak łączy się z zestawem głośnomówiącym w samochodzie to Nawigacja przestaje się odzywać. Obsługa bardzo skomplikowana i nie intuicyjna jak kiedyś było w Nokiach. Największa porażka do brak pamięci. 100 mb to stanowczo za mało. Bez instalacji czegokolwiek i po usunięciu wszystkiego co możliwe z 100mb zostaje 58. Nie jest to wystarczające jeżeli chce się używać internetu. Przeglądarka wbudowana również do kitu od razu radzę zainstalować Operę. Brak obsługi Jawa. Ze specyfikacji oczekiwałem lepszego telefonu bo praktycznie wszystko ma.

  • 0

    32. ~maniek  2010-09-15 17:39:34  host: dynamic-78-8-6-81.ssp.dialog.net.pl

    Witam odebrałem telefon z serwisu bo zaraz po zakupie pojawił się problem z zoomem,od te go czau minął już ponad miesiąc i wszystko jest ok Polecam z czystym sumieniem,nawigacja super no i za free.

  • 0

    33. ~FrisBy  2010-09-23 13:52:02  host: 87-205-25-205.ip.netia.com.pl

    Po długim szukaniu i czytaniu wypocin na temat zoombaru czy jak to sie nazywa znalazłem sposób na ten problem. Poprostu telefonik należy rozebrać (tylko przednią część). najpierw klawiature, śrubki, od góry delikatnie podnieść a dół jest wysuwany. Po zdjęciu ukazuje na się winowajca czyli cały czujnik. Zdjąłem warstwę "kleju" wyczyściłem i u mnie dolegliwość zanikła w 100%.

  • 0

    34. ~pytanie  2010-10-01 21:38:01  host: 093105003139.radomsko.vectranet.pl

    czy ta nokia ma wyjście na TV?

  • 0

    35. ~Error  2010-10-11 09:45:22  host: 77-255-113-111.adsl.inetia.pl

    Jaki procesor?Ile posiada ramu?

  • 0

    36. ~  2010-10-14 18:19:43  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    ile ten telefon kosztuje bez aktywacji?

  • 0

    37. ~Ja  2010-10-17 10:58:15  host: l-net4.pai.net.pl

    Mnie bateria trzyma 4-5 dni jak sie bawie nim bawie tzn sluchanie muzyki itd...

  • 0

    38. ~mario  2010-10-23 23:26:18  host: 78-131-206-19.tktelekom.pl

    Totalna porazka Nokii. Zoombar skutecznie uniemożliwia korzystanie z nawigacji, przejrzenie jakiejkolwiek strony www też jest w zasadzie niemożliwe. Nawigacja generuje czasami takie trasy, że głowa boli - trudno jej zaufać. Galeria multimediów i sposób jej przeglądania to też jakaś komedia. Ni i mistrz Symbian, dostający co chwila zadyszki na kilka sekund. Juz kilka razy zdarzyło mi się nie odebrać połaczenia, bo akurat się Sym przywiesił. Nokia osiagneła chyba swoje dno tym modelem

  • 0

    39. ~co tam  2011-04-04 22:34:35  host: aenc97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja tam ma gdzieś takie opinie jak mi się coś podoba to kupuję i używam do upadłego :-)

  • 0

    40. ~nowa  2011-04-30 09:51:02  host: wmlan.vlan473.corcoran.lubman.net.pl

    Co się dzieje z tym zoom barem? Czy nie można z tym zrobić tak jak opisał FrisBy? Napaliłam się na tego fona, ale jak przeczytałam te komentarze to mi się troche odechciało, chociaż jak znam siebie to niedługo i tak bede go mieć.

  • 0

    41. ~frania  2011-05-22 13:00:09  host: aku159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ma złącze kart pamięci microSD i pytanie jaką największą kartę pamięci można w tym telefonie zastosować?

  • 0

    42. ~mirko  2011-06-21 09:39:10  host: 095160085246.police.vectranet.pl

    Mam ten fonik i jest solidnie wykonany.Mankamentem jest to,że sam czasami robi zbliżenia i oddalenia przy zdjęciach.Poza tym nie wiem dlaczego znikają pieniądze z konta karty Orange.Skubie po kilkadziesiąt groszy,choć nie wykonuję żadnych operacji przy telefonie.

  • 0

    43. ~Kutek  2011-08-26 23:22:06  host: apn-77-112-147-60.dynamic.gprs.plus.pl

    Miałem ten telefon 6 miesięcy. Jest solidnie wykonany. Nawigacja przy trasach powyżej 200 km wymaga jazdy z mapą, gdyż jest bezpiecznej. Potem po wyborze krótszej drogi przeważnie oblicza dobrą trasę (9/10 przypadków). Posiada doskonałe kodeki do real playera. Odtwarza filmiki 30 fps bez żadnego problemu. Na początku ZoomBar jest iryrujący, ale po 2 tygodniach da radę się przyzwyczaić i nauczyć obługi tego gadżetu. Hmm, bateria u mnie trzymała 3 dni, góra 4 przy aktywnym użytkowaniu (pisanie smsów, połączenia, słuchanie muzyki 2h dziennie). Co prawda dałem za niego 1100zł, ale warto było i chyba kupię drugi, gdyż tamten mi ukradziono. Pozdrawiam.

  • 0

    44. ~Kutek  2011-08-26 23:23:30  host: apn-77-112-147-60.dynamic.gprs.plus.pl

    A i jeszcze coś : złącze obsługuje karty pamięci MicroSD/MicroSDHC do 16GB.

  • 0

    45. ~VipoSek  2012-01-09 00:41:21  host: z06-08.opera-mini.net

    Witam. Ktoś wyżej, wysoko napisał, że bateria mu wytrzymuje okres 5dni oraz, że jest w trakcie "formatowania" (FORMOWANIA) i taki okres "trzymania" baterii powinien pozostać... niestety jest to kompletna bzdura. Taka operacja jak tzw. "formatowanie" nie zwiększy żywotności bateri, wręcz przeciwnie ZMNIEJSZY ją. NIE można formować nowoczesnych ogniw litowo-polimerowych lub litowo-jonowych. Co więcej narażanie ogniwa na częste rozładowywanie "do końca" również wpływa negatywnie na sprawność naszego źródła energi w urządzeniu. Współczesne baterie w telefonach komórkowych możemy porównać eksploatacją do akumulatora samochodowego, czyli NIE powinno się ogniwa rozładowywać tylko je ładować np przy 20% naładowania, a ładować/doładowywać ładowarką oryginalną, przy wyłączonym telefonie np w nocy, a wyłączonym ponieważ wtedy bateryjka ładowana jest mniejszym prądem co jest bardzo korzystne dla jej sprawności, a w nocy bo wtedy chyba nie korzystamy z telefonu i możemy go zostawić wyłączony. Ogólnie rzecz biorąc sprawa ma się podobnie co do akumulatora, wpływ niskiej temperatury, zużycie po latach użytkowania... Warto przeczytać najpierw instrukcje telefonu przed robieniem czegoś co mi "kolega powiedział" niż potem narzekać jaka słaba bateria "trzyma" 1dzień. Warto też pomyśleć sobie co znajduję się w naszej bateri akumulatorowej lit-pol/ion... otóż w dużym uproszczeniu są tam związki chemiczne, które odgrywają rolę elektrolitu. Przy pewnych czynnikach tracą one swoje właściwości, a dalej to odsyłam do podręcznika fizyki.

  • 0

    46. ~Wojtex >>>  2013-11-24 12:42:16  host: wlan233-91.srem.net

    Zrobiłem tak jak pan polecał , super działa żadnych niespodzianek , telefonik śmiga lepiej niż nowy , tam jest przyklejona taśma klejąca dwustronna , trzeba dobrze oczyscić z kleju łagodnym środkiem czyszczącym kleje , niema żadnych niepodzianek , polecam >>>.

  • 0

    47. ~reality  2014-05-28 12:03:17  host: pro4.mf.gov.pl

    zoombar - fabrycznie działa słabo - trzeba zastosować trik z usunięciem kleju i wtedy śmiga! telefon/model rzadki w Polsce - więc frajda z jego posiadania rośnie. czasem symbian za wolno myśli/zamula - szczególnie przy przeglądaniu danych, zdjęć... bardzo dobrze spasowane części telefonu, wysoka funkcjonalność, nawigacja od razu do aktualizacji! bardzo szybko wyciera się tylna "aksamitna obudowa" - po prostu łysieje i trzeba kupić nową bo brzydko wygląda. bateria trwała - nie wolno formatować i dopuszczać do całkowitego rozładowania. telefon stylowy, elegancki, ładny, z dużym ekranem, wieloma funkcjami! wart swojej ceny!

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-139-136.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet