Nokia 6700 classic - opinie
Telefony Nokia Nokia 6700 classic Opinie o Nokia 6700 classic

Nokia 6700 classic

w sumie: 261
  • 0

    1.  2009-01-29 14:42:02

    Brak wifi nie spowoduję, że zamienię 6300 na tą niby potencjalną następczynię. Szkoda.

  • 0

    2. ~bitri  2009-01-29 15:16:45  host: nat-mia.aster.pl

    Dlaczego nie ma wifi?

  • 0

    3.  2009-01-29 15:45:35

    całkiem, całkiem... i ładnie wygląda :)

  • 0

    4. ~smerf  2009-01-29 16:52:06  host: bha202.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pierwszy haha ciekawie wyglada troche za słaba bateria kurde niech nokia zainwestoje w dotyk bo niedługo wszystko będzie dotykowe nawet pilot od telewizora czy dvd

  • 0

    5.  2009-01-29 17:56:13

    ciekawe jaka jakość zdjęć będzie. ale telefon całkiem, całkiem

  • 0

    6. ~marco508  2009-01-29 18:33:46  host: abgh150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Odswiezona 6300, poprzez dodanie duzo bajerow, ale wyswietlacz zbyt maly do gps'a. A cene pewnie i tak bedzie wysoka.

  • 0

    7. ~kili  2009-01-29 20:05:08  host: 088156047064.ols.vectranet.pl

    Taki gadżet a nie ma symbiana o.O ??

  • 0

    8. ~  2009-01-29 22:21:31  host: cjw58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Widzę, że seria "classic" Nokii podąża w złą stronę. Miała to być linia klasycznych telefonów dla ludzi, nie potrzebujących tych wszystkich bajerów, a wyraznie podąża w stronę najwyższych modeli typu N82, N95...

  • 0

    9.  2009-01-29 23:12:26

    Myślę, że ten telefon może zawojować rynek. Gdyby miał jeszcze wifi to byłby ideałem (jak na moje skromne wymagania;) Design świetny.

  • 0

    10.  2009-01-30 13:37:03

    Czy w S40 mozna uzywac nawigacji i odebrac rozmowe? A jak nie to jak to dziala ... wylaczana jest nawigacja czy odrzucana rozmowa? W S60 (symbian) odbieram rozmowe, a nawigacja dziala "w tle".

  • 0

    11. ~512  2009-01-30 15:10:43  host: 093105055059.swc.vectranet.pl

    nowy design nokii? ciekawy, a do tego 5 mpix i dobry wyświetlacz

  • 0

    12.  2009-02-01 11:41:23

    Telefon fajny ale mając K770i nie warto wymieniać. Poczekam na telefon z rozdzielczością ekranu powyżej 320x240 i baterią ponad 1200 mAh. Wtedy wymiana będzie miała sens.

  • 0

    13. ~dan  2009-02-01 12:00:20  host: ip-85.128.7.62.static.crowley.pl

    Zastanawiające jest to, dlaczego nokia wypuszcza dwa nowe modele telefonów (6303 i 6700), gdzie w teoretycznie wyższym i pewnie droższym jest słabsza bateria... Posiadam obecnie 6500 slide, gdzie czas rozmów jest dramatycznie krótki. Ciekawe dlaczego producent wprowadzając innowacje do swoich produktów, zapomina o takim drobnym szczególe jakim jest bateria. Czyż nie to jest najważniejsze? Bo któż lubi jak jego telefon "pada" w trakcie rozmowy...

  • 0

    14. ~2  2009-02-04 13:40:34  host: adiu2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wygląda jak następca 6300:)

  • 0

    15. ~  2009-02-08 00:47:54  host: ge-r1-atm.ptim.net.pl

    Bardzo ładny, prosty, funkcjonalny telefon. Jeśli nie będzie miał miał istotnych wad, a będzie w dobrej cenie, znajdzie ogromne rzesze odbiorców. Mniejsza o symbiana i wifi. Telefon klasy średniej nie musi mieć wszystkiego. Podoba mi się :)

  • 0

    18. ~JON3K  2009-02-17 14:22:51  host: apn-77-115-216-90.gprs.plus.pl

    super telefon jak jest nastepcą n6300 to musi być świetny:)

  • 0

    21. ~głest  2009-03-09 20:29:21  host: 195.116.217.4

    wygląda jak następca... Nokii 6500 stylizowany na 6300

  • 0

    22. ~b  2009-03-29 19:35:59  host: agr196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to raczej następca Nokii 6500 classic niż 6300 której następcą będzie 6303 , swiadczy o tym choćby migająca niebieska dioda sygnalizująca nieodebrane połączenie lub nieprzeczytanego smsa no i cena :) 6303 będzie sporo tańsza i bardziej dla ludu ale też piekną stylistycznie i nie mniej funkcjonalna.

  • 0

    23. ~czaq  2009-04-06 21:57:29  host: 195.136.193.129

    Telefon bardzo fajny, tylko czemu Nokia przestała stosować baterie polimerowe, a wtyka słabe LiIon? Do pełni szczęścia brakuje tu dwóch rzeczy: normalnej baterii, oraz (nie - nie WiFi), normalnej lampy błyskowej, a nie diodowego badziewia.

  • 0

    25. ~prezi  2009-05-28 15:07:03  host: azc146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ponoc w polowie czerwca kolo 19. na nokia uk juz sie pojawil w preorderze.

  • 0

    26. ~zalll.pl  2009-05-30 12:07:28  host: chello087207051017.chello.pl

    ile to coś kosztuje?????????????????

  • 0

    27. ~cinek  2009-06-18 11:42:18  host: ip-89.171.233.235.dsl.crowley.pl

    hmm lepsza od se c902 i chyba zamienie 6300 na nia

  • 0

    28. ~Elo  2009-06-25 09:34:21  host: host-82-160-83-38.akashanet.pl

    telefon fajny tylko bateria do bani

  • 0

    29. ~damiskie  2009-07-04 22:51:27  host: csknet-84-234-37-91.csk.pl

    1200 na allegro a ma kosztować do 1500 zł.

  • 0

    30. ~czaq  2009-07-09 17:12:46  host: host-89-231-239-30.trzebinia.mm.pl

    Jest na stronie Nokii - 1399zł, tylko w czarnej wersji. Do końca miesiąca powinny się pokazać na serwisach aukcyjnych, pewnie cena będzie w okolicach 1100-1200zł (nie to co zzdierająca na ludziach stronka nokii) i prawdopodobnie będą też dostępne w innych obudowach.

  • 0

    31. ~Ryszard  2009-07-10 00:07:45  host: host86-139-232-75.range86-139.btcentralplus.com

    Telefon bardzo ciekawy oraz funkcjonalny. Mialem przyjamnosc uzywac go przez 5 dni, gdy moje "cacko" Nokia 8800 ARTE CARBON, wyladowalo w naprawie :(. I wam powiem ze chyba sprzedam 8800 i zakupie 6700. Zdjecia wychodza bardzo dobrze. Nie potrzebuje duz bajerow, poniewaz jedynie dzwonie, czasami napisze SMS'a z adresem a juz bardzo zadko zrobie zdjecie. A bateria nawet dlugo trzyma, a do tego ladny :). Pozdrawiam Ryszard

  • 0

    32. ~  2009-07-10 09:39:18  host: 212.160.172.70

    by wsadzili tu wifi to chyba nie sprzedawaly by sie juz zadne inne modele nokii ja czekam na wersje 6700i :)

  • 0

    33.  2009-07-15 14:28:14

    Ekhm.. Znowu jakaś mała ta bateria ;/ Będzie tak jak z 6300. Niewiele większa pojemność, a dochodzi 3G i dużo większy wyświetlacz ;/ D tego telefonu powinni dać baterię li-pol 1500 mAh i byłby sukces.

  • 0

    34.  2009-07-15 18:55:53

    To jest następca 6500 classic bez wątpienia, wszystko fajnie tylko bateria wielka lipa... Dlatego alternatywą jest 6303 - czyli prawdziwy następca 6300 z dobrą baterią i ładnym designem, a do tego jest lżejszy od 6700! Dziwne? Dla mnie też :)

  • 0

    35. ~ZICO  2009-07-16 15:50:41  host: abjz24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    #26: To coś jest drogie i to o dużo za drogie. Ceny zaczynają się od około 1200zł. Myślę, że w tej cenie nie zrobi ona wielkiej kariery.

  • 0

    36. ~gigamen  2009-07-17 16:39:22  host: bug130.internetdsl.tpnet.pl

    na allegro już jest ale cena trochę kosmiczna (1300 PLN) jak na taki telefon, może dopiero w przyszłym roku cena będzie znośniejsza.

  • 0

    37. ~puszeq  2009-07-18 13:49:33  host: klient-82-160-40-206.strefawifi.kolnet.eu

    pojawił się w erze, ale na razie nie ma go w żadnej ofercie, podejrzewam, że trzeba będzie czekać do końca wakacji, aż sie pojawi

  • 0

    38. ~xxx  2009-07-19 00:43:01  host: 188.33.100.226

    Lada dzień wchodzi do sprzedaży w sieci ERA, pojawiła się już na stronie.

  • 0

    40. ~pudzian  2009-07-22 14:52:56  host: abwo103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jaka cena?? Telefon bardzo fajny.

  • 0

    41. ~  2009-07-23 09:31:23  host: abvu61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile trzyma bateria? bo niewierze że 2 tygodnie

  • 0

    42. ~matys  2009-07-23 12:15:41  host: 94-193-24-13.zone7.bethere.co.uk

    telefonik fajny bez bajerow normalny prosty a nie zabawka tak jak nie ktore ja mi Daje 10:))

  • 0

    43. ~stello  2009-07-23 19:10:20  host: host-89-229-68-180.szczecin.mm.pl

    zgadzam się wi-fi to duży minus że go nie ma i brak systemu nie można zainstalować innej nawi ale pozatym to lala że ho ho mam 6300 i jestem zachwycony mam nadzieję ze ten model mnie nie zawiedzie

  • 0

    44. ~  2009-07-25 20:54:24  host: 078088086231.szczecin.vectranet.pl

    brak radia wtakim fonie to zbrodnia

  • 0

    45. ~  2009-08-01 10:21:49  host: nat-mo2.aster.pl

    mi sie podoba i chyba zamienie 6300

  • 0

    46. ~mas  2009-08-02 11:19:42  host: hjt22.internetdsl.tpnet.pl

    Telefonik świetnie leży w dłoni i jest bardzo dobrze wykonany. Z 6300 nie ma to nic wspólnego... Faktycznie jedyne czego mu brakuje to wifi i bateria np. z nowej serii E (1500 mAh.)

  • 0

    47. ~mr.Wolf  2009-08-05 10:49:18  host: 79.162.175.208

    Dzień dobry! Co by nie mówić,telefon design ma świetny,już na pierwszy rzut oka sprawia bardzo dobre wrażenie. Parametry ma również całkiem przyzwoite,choć... kilku rzeczy w nim,moim zdaniem,brakuje: -Wifi (dużo z tego korzystam), -ksenonowej lampy błyskowej (mam taką w N82 i myślę,że jest lepsza od LED,nawet podwójnego) -Symbiana :-) (to nie żart! Nokie z serii N mają często koszmarny wygląd i,choć nie na samym wyglądzie opiera się moja decyzja przy wyborze telefonu,to jednak tak śliczny fon z Symbianem błyszczałby niczym perła wśród plastikowych "potworków" z wyższej półki,choć pewnie kosztowałby wtedy ze trzy tysiące). Poczekam,aż cena zmieni się na trzycyfrową i wtedy go kupię,bo myślę,że warto. Pozdrawiam wszystkich!

  • 0

    49. ~mangomel  2009-08-09 10:57:31  host: static-220-26.is.net.pl

    Pierwsza nokia która przypadła mi wizualnie do gustu. Nie mieści mi się jednak w głowie czamu firma robi wciąż tak słabą oprawę graficzną (menu itd.). Wygląda jak ta sprzed 5 laty. Najbardziej mnie jednak denerwuje wielkość czcionki. Mam dobry wzrok i idzie się przyzwyczaić do tego ale na zewnątrz w słoneczny dzień już jest lipa. Wciąż wielkość czcionki w dobrych nokiach to horror.

  • 0

    50. ~hagart  2009-08-09 10:59:15  host: static-220-26.is.net.pl

    Po głębszemu przyjżeniu się telefonowi powiem tak: Nokia się powoli pogrąża.

  • 0

    51. ~czaq  2009-08-09 18:08:38  host: host-89-231-239-30.trzebinia.mm.pl

    Mam telefon od 3 tygodni, zastąpił on starą i wysłużoną Nokie 6233, zapłaciłem na allegro 1200zł, na początku trochę żałowałem, ale teraz twierdze że jednak było warto bo okazała się godnym następcą 6233. A teraz, jako że jeszcze nikt nic konkretnego o tym telefonie tu nie napisał, to pokuszę się o małą recenzję: Wygląd - rzecz gustu, ale powiem, że tak dobrze spasowanej nokii nie widziałem już od dawna, żadnyego skrzypienia, przyciski (do pisania sms) chodzą wprawdzie gorzej niż w 6233, ale po kilku dniach nie sprawiają już żadnego problemu, wszystko bardzo fajnie się ze sobą komponuje, nie ma żadnych szpar między przyciskami (stalowymi) czy obudową, jedyne do czego mogę się na siłę przyczepić, to przycisk nawigacyjny (chyba jest to malowany plastik więc pewnie będzie się ścierał), oraz gumowe wstawki między przyciskami - fajne, miłe w dotyku, ale jakoś nie mogę się przekonać do tego że się w końcu nie zetrą. Reszta obudowy jest wykonana wręcz wzorowo, stal, dobrej jakości plastik, metalowe siateczki na głośnikach (nie jakieś badziewne szmaciaki), ekran mimo, iż tej samej rozdzielczości co w 6233, to wyraźnie większy i sprawiający dużo lepsze wrażenie. Sam telefon jest dość ciężki jak na swoje rozmiary, ale ta "ciężkość" sprawia wrażenie solidności i nie przeszkadza w użytkowaniu. Ciekawym faktem jest to że telefonu praktycznie nie trzeba blokować, bo klawisze skonstruowane są tak, że bardzo ciężko coś nacisnąć mając telefon w kieszeni.

  • 0

    52. ~czaq  2009-08-09 18:08:56  host: host-89-231-239-30.trzebinia.mm.pl

    Funkcje - brak wifi można przeżyć, choć w sumie byłby to fajny bajer bo stronki ogląda się na telefonie całkiem fajnie. Światło sygnalizujące nieodebrane połączenia czy smsy - fajna sprawa... ale świeci się co 15 sek na bardzo krótką chwilę i nie ma opcji regulacji czasu powtarzania się tego podświetlenia, co zmarnowało jego potencjał. Jest jeszcze podwójne stuknięcie w ekran - powoduje pokazanie się ładnego zegara - miły akcent, ale do stuknięcia wskazane jest coś twardego, a rzeczy twarde rysują ekran (o czym przekonała się już moja folia ochronna) dlatego opcja ta dostała ode mnie czerwoną kartkę, jest jeszcze sprawa kalendarza - daty nas interesujące są dość słabo wyróżnione, więc trzeba się dokładnie przyjrzeć żeby wiedzieć, czy coś w danym tygodniu mamy zaplanowane. Reszta rzeczy działa bez problemu, połączenia są bardzo dobrej jakości (funkcja usuwania szumów), nie ma żadnych "lagów" przy poruszaniu się po menu. Nawigacja działa całkiem sprawnie, choć żeby cieszyć się całą mapą europy, i mieć miejsce na zdjęcia i inne pierdoły na karcie, konieczne będzie dokupienie czegoś przynajmniej 4gb(same zdjęcia szybko zapychają standardową kartę), wracając do nawigacji - jest ona "prawie" darmowa, potrzeba tylko kilku sekund połączenia gprs żeby gps znalazł sygnał i tyle (później gps działa offline), możemy wyznaczać trasy, ustalić aktualną pozycję gps, śledzenie gps na mapie, oraz przeglądanie map, płatne jest natomiast nawigowanie "on-line" czyli gdy wyznaczymy trasę i chcemy aby telefon śledził sygnał gps na danej trasie oraz informował nas jak mamy jechać. Warto jeszcze wspomnieć o bardzo szybkim i przyjemnym działaniu internetu, przynajmniej w porównaniu do 6233.

  • 0

    53. ~czaq  2009-08-09 18:09:11  host: host-89-231-239-30.trzebinia.mm.pl

    Aparat - poświecę mu osobną "mini recenzję", jako że jest to chyba najczęściej używana przeze mnie rzecz w tym telefonie, zdjęcia z aparatu są na naprawdę wysokim poziomie, nadal nie jest to cyfrówka, ale już bez wstydu można zrobić tym zdjęcia, a ludzie którym się je pokarze będą naprawdę zdziwieni, gdy usłyszą, że to zdjęcia z telefonu. Funkcja autofocus jest bardzo fajnym bajerem i działa super, ale trudno wykonać zdjęcie nie poruszając aparatem, przez co wcale nie łatwo zrobić ostre zdjęcie, ale jak się uda to efekt jest naprawdę rewelacyjny - jak na telefon oczywiście. Jedynie lampka diodowa jest lekką porażką, przez co zdjęcia w nocy wychodzą już nie najlepiej (choć nadal nieźle jak na komórkę). Jeśli ktoś lubi robić dużo zdjęć to polecam dokupić kartę SDHC (Class 4 lub 6) - zdjęcia zapisują się na niej dużo szybciej niż na standardowej dzięki czemu możemy je szybciej robić. Bateria - to co interesuje największą ilość ludzi. Wbrew pozorom, bateria trzyma bardzo przyzwoicie, przy średniej 10 minut rozmów dziennie, 5 minut połączenia z gprs, oraz ok. 20 zdjęciach dziennie, jest w stanie wytrzymać 4 do 5 dni, więc naprawdę przyzwoicie, dodam że na baterii która świeciła się na czerwono (ostatnia "kreska") nagrałem 35min filmu (testowo), aż w końcu padła, więc naprawdę nie jest tak tragicznie jak można byłoby wnioskować po jej pojemności. W sumie w tym telefonie nokia testuje jakiś nowy system oszczędzania energii, co widać w niektórych momentach (minimalne przyciemnianie ekranu, czy całkowite wyłączenie ekranu w "czasie czuwania"). Jedyne czego nie testowałem to gry i muzyka, więc nie wiem ile telefon może wytrzymać przy intensywnym ich użytkowaniu. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to proszę pisać.

  • 0

    54. ~czaq  2009-08-09 18:10:43  host: host-89-231-239-30.trzebinia.mm.pl

    PS. Telefon ma radio, a bateria jest litowo polimerowa (przynajmniej tak na niej pisze)

  • 0

    55. ~czaq  2009-08-09 19:32:25  host: host-89-231-239-30.trzebinia.mm.pl

    PS. Telefon ma radio, a bateria jest litowo polimerowa (przynajmniej tak na niej pisze)

  • 0

    56. ~stello  2009-08-10 18:34:40  host: host-89-229-94-243.szczecin.mm.pl

    jaki brak radia ,radio jest

  • 0

    57. ~TomTom  2009-08-13 09:04:38  host: asq154.internetdsl.tpnet.pl

    Mam dylemat co kupić - Nokię 6700c czy Nokię N79, jak myślicie? Przewagą 6700c jest wykonanie obudowy i klawiatura, za to N79 ma WiFi i najnowszego Symbiana... Jakieś podpowiedzi? Może ktoś korzystał z obu telefonów dłiżej niż 20 minut jak ja i wie o nich więcej...

  • 0

    58. ~Dam$on  2009-08-13 22:33:16  host: bdw91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super fonik jak go ujrzałem od razu mi się spodobał;] Jak myślicie jest sens odchodzić z stajni Sony Ericssona do stajni Nokii? Bo aktualnie mam SE W810i ma 2mpx aparat a mi potrzebny jest lepszy tylko ze uwielbiam w nim Wolkmana a Nokia tego nie ma:( a i potrzebna mi jeszcze łaczność z netem i nawigacja.Poradzie czy warto go wybrać:]

  • 0

    59. ~czaq  2009-08-18 22:20:44  host: host-89-231-239-30.trzebinia.mm.pl

    Powiem tak, telefon jest naprawdę dobry, aparat 5mpix robi bardzo dobre zdjęcia - różnica między 2mpix jest po prostu miażdżąca, co do walkmana - nie wiem jak działa w SE, w nokii jest jakiś odtwarzacz, z prostym korektorem i paroma innymi pierdołami, ale że muzyki nie słucham, więc dużo na ten temat się nie wypowiem. GPS działa nie najgorzej, choć jeśli ktoś chce wgrywać jakieś inne nawigacje (czy programy), to jednak lepszy będzie jakiś telefon z Symbianem, Windowsem Mobile czy innym ustrojstwem, które niestety nie są tak proste i przyjemne w obsłudze jak oprogramowanie w 6700c. Łączność z internetem jest naprawdę super i faktycznie trochę szkoda że nie ma tu wifi (wtedy internet miałoby się za darmo:P), Dodam jeszcze coś o obudowie, srebrna chromowana niestety jest trochę podatna na rysy i widać na niej odciski palców, więc najmądrzejszą opcją będą pewnie wersje matowe (choć ja kupiłbym chrom jeszcze raz). Jeśli ktoś używa telefonu głównie do dzwonienia, smsów i zdjęć, oraz żeby okazyjnie sprawdzić coś w internecie, lub pomocniczo skorzystać z GPS, to Nokia 6700c jest tym czego mu trzeba. Jeżeli ktoś korzysta bardzo dużo z internetu (i ma łatwy dostęp do sieci wifi), ma zamiar używać telefonu zamiast normalnego urządzenia GPS, czy instalować na nim różnej maści programy, to niech lepiej zastanowi się nad czymś z bardziej zaawansowanymi funkcjami.

  • 0

    60. ~MadeInUsa  2009-08-20 14:18:02  host: public25490.xdsl.centertel.pl

    Pewnie, że jest sens bo SE nadal produkuje z plastiku a NOKIA powoli od niego odchodzi. Wszystkich w oczy kole brak WIFI ale nie dlatego ,że ktoś używa tego tylko po prostu traktuje to jako opcje ktorej nie ma (jak to nie ma wifi? niemozliwe :))Tak samo jak i aparat. Niby jest 5mp ale to i tak nie to samo co cyfrówka. Nokia 6700 classic jest telefonem który ma nas pociągać wyglądem. Nie jest przepakowany opcjami tak samo jak 6300. Jeżeli ktoś chce telefon biznesowy to kupuje E-series z symbianem ktory ma wsio wsio. Jeżeli ktoś potrzebuje teelfon do rozmow i smsow to na cholere mu symbian jak i tak nie bedzie go uzywac. Reasumując 6700c to stylowy telefon dla ludzi myślę poważnych, nie grajacych w gierki java i nie nagrywajacych pani nauczycielki podczas lekcji.

  • 0

    61. ~b  2009-08-26 09:28:06  host: aebs233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    miałem wczoraj dłuższą chwilę w rękach. Jak dla mnie trochę "przyduża", mam tu na mysli to że jest długa. Telefon zdecydowanie do wewnętrznej kieszonki marynarki niż do kieszeni spodni. Klawiatura wyrażnie inspirowana poczynaniami Samsunga ( patrz U900, U800) płaska, bez wyrażnie oddzelonych klawiszy ale z mocno wyczuwalnym klikiem, jest dość duża tym samym powinna być wygodna w użytkowaniu na codzień. Aparat 5 mega z autofocusem, ale to Nokia więc cudów spodziewać się po nim nie można. Jedyna Nokia z ponadprzeciętnym aparatem jaka przychodzi mi na myśl to N82. Reasumując, chyba lepiej zainwestować w mniejszą i też przecież fajną i stylową 6303 classic. Ta jest stanowczo za droga i chyba przez rozmiary niezbyt poręczna.

  • 0

    62. ~anna  2009-08-30 18:08:51  host: 82.132.139.186

    telefonik jest bajera, robi super zdjecia, jest prosty w opsludze, ladnie wyglada. Co do ceny 200funtow ale niestety jeszcze nie do sprzedazy tylko na abonamet.

  • 0

    63. ~adamus  2009-09-01 15:53:54  host: public-gprs111723.centertel.pl

    no to telefon napewno jest podobny do noki 6300 u jest o wiele lepszy

  • 0

    64. ~anrys  2009-09-02 12:11:34  host: 90-156-36-106.as.kn.pl

    witam, prszę o pomoc w wyborze. mogę kupić samsunga S7220 za 1 zł lub nokię 6700 za 280 zł czy warto dopłacać do noki? potrzebuję aparatu do pracy istotne są dla mnie czas działania baterii, niezawodność telefonu, połączenia z internetem, aparat fotograficzny, Miałem kiedyś nokię E50 ale denerwowała mnie czcionka w symbianie, czy w noki 6700 też jest taka mała?

  • 0

    65. ~czaq  2009-09-03 11:28:47  host: host-89-231-239-30.trzebinia.mm.pl

    Akurat co do rozmiarów, to ten telefon sprawia wrażenie dużego, ale gdy przystawi się go do np 6500(który wygląda na bardzo mały i zgrabny) wychodzi na to że są identyczne. Tylko duży ekran i skomponowane z jego obrysami przyciski sprawiają złudne wrażenie "długości", a co do 6303 to jest milimetr niższy i 2 mm szerszy od 6700, więc też wcale nie ma takiej wielkiej różnicy. W przypadku tego telefonu płaci się ekstra za wygląd i styl, jeśli komuś na tych rzeczach nie zależy to kupi 6303.

  • 0

    66. ~sam  2009-09-08 12:55:25  host: net-83-175-142-105.markom.krakow.pl

    jedyny minus to brak wifi;/

  • 0

    67. ~abcd  2009-09-13 20:52:23  host: dum162.internetdsl.tpnet.pl

    moze i jest ładny alee cena jest nieładna!! brak wifi porażka brak symbiana jeszcze wieksza porażka... za tą cene wole kupić E52 niby aparat 3.2 mpx ale po co mi aparat w tel tam nie ma optyki nawet wiec zawsze aparat cyfrowy bedzie lepszy chocby było 10 mpx w tel;pp

  • 0

    68. ~supermen  2009-09-14 08:37:14  host: 212.160.172.70

    slaby i na tym skoncze

  • 0

    69. ~baxxter  2009-09-15 10:17:01  host: 078088182046.elblag.vectranet.pl

    ciekawe czy będzie dostępny w np. w plusie ;]

  • 0

    70. ~zg  2009-09-15 12:45:09  host: apn-77-113-106-2.dynamic.gprs.plus.pl

    dostępna będzie na początku października

  • 0

    71. ~LECH  2009-09-17 13:37:12  host: eiu242.internetdsl.tpnet.pl

    MAM TEN TELEFON, BATERIA DO NICZEGO BARDZO SZYBKO SIĘ ROZŁADOWUJE, POZOSTAŁE ELEMENTY SUPER

  • 0

    72. ~  2009-09-17 20:54:38  host: bsw177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile kosztuje sciagniecie simloka

  • 0

    74. ~onyk  2009-09-21 12:54:41  host: 212.160.172.70

    Dostępna pamięć (MB) 170; chyba jest błąd, na stronie nokii podają 17 MB, pozdr.

  • 0

    75. ~pisi  2009-09-23 21:14:55  host: chello087207033026.chello.pl

    swietny telefon pod kazdym wzgledem...akurat wg mnie brak symbiana to jego jeden z wiekszych atutow! jest tylko jeden minus...bateria trzyma mi 2 dni.jeszcze jej nie sformatowalem 3 razy ale watpie by sie duzo zmienilo.duzo rozmawiam ale nie az tyle co np ludzie prowadzacy biznes

  • 0

    76. ~kinga  2009-09-24 18:46:03  host: public52659.xdsl.centertel.pl

    mam pytanie do tych co maja ta nokie , czy jak wysyla sie sms to czy pisze o ktorej wyslano sms z sekundami czy tylko minuty????? prosze niech ktos mi odpowie zalezy mi bardzo

  • 0

    77. ~piotruś  2009-09-24 20:25:09  host: host-89-228-85-144.olsztyn.mm.pl

    nokię 6700 mam od dziś i zdecydowałem sie na nia tylko i wyłącznie ze względu na aparat foto. Fotki dośc wyraźnie, ale gdy robimy zdjęcia pod światło to są zbyt ciemne. Do cyfrówki mu daleko. jeszcze pomyslę czy go sobie zostawię czy sprzedam. na allegro chodza już poniżej 1 tys. nie chce mi sie chodzić z cyfrówką w kieszeni i nosić dodatkowo telefon. potrzebuje dwóch w jednym, ale jak widzę nawet aparat 5mega pikseli nie dorówna byle jakiej cyfrówce . za małe są te obiektywy w telefonach.

  • 0

    78. ~nokius  2009-09-27 20:27:54  host: bvw101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktos cos o nawigacji w tym foniku napisze?...co to za cudo? czy navi chodzi bez gprs? czy pojdzie jakis inny prog navi?

  • 0

    79. ~r  2009-09-28 19:25:38  host: afhu31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Piotruś 77) jeżeli szukasz telefonu który zastąpi Ci i to konkretnie kompaktowy aparat cyfrowy polecam Samsunga U900 Soul. Kapitalne zdjęcia robi, aparat 5mpx podobnie jak w tej Nokii ale zdjęcia nieporównywalnie lepsze. Spokojnie zastąpi Ci przyzwoity kompakt. Masz dwa w jednym a przy okazji całkiem niezły telefon z dotykowym panelem. Nie jest już nowością i sporo teraz staniał. Ta Nokia też jest fajna, choć chyba wolałbym tańszą 6303 Classic, lżejsza i przyjemniejsza w użytkowaniu. Ma też mocniejszą baterię.

  • 0

    80. ~  2009-09-29 09:57:20  host: cochise.hbi.pl

    Telefon mam dokladnie poltora tygodnia. Caly czas go testuje. O nawigacji mogę powiedzieć, że jest naprawdę przydatna i dziala bez zarzutów. - Za pierwszym razem sygnał łapała jakieś 15min. Poźniej wystarczyło już tylko 1-2minut. - bez wykupywania licencji możemy: Sprawdzać nasze aktualne położenie, wyznaczać trasę z punktu A do B, wyszukiwać lokalizacji na mapie, i używać funkcji śledzenia. Przy tych funkcjach nie pobrało mi ani Bajta. :) Poza tym można cały czas aktualizować mapy. - po wykupieniu licencji możemy używać funkcji "nawiguj do", dostępny jest lektor w języku polskim :) - GPS jest bardzo dokładny a mapy szczegółowe. - mi osobiście spodobała się bardzo funkcja znalezienia aktualnego położenia a następnie możliwość wsłania MMS w którym automatycznie znajduje się obraz mapy z zaznaczonym punktem w którym się znajdujemy, oraz dane do Navi :-). Można oczywiście dołączyć własny tekst. :) Nie chce mi się teraz opisywać całego tel. Powiem tylko w skrócie, że zrobiony jest naprawdę z głową. Dobrze wykonany. Ma oczywiście swoje wady. Ale ja jestem z niego BARDZO zadowolony.

  • 0

    81. ~Piotr  2009-09-29 10:01:41  host: cochise.hbi.pl

    -->> Onyk Pamięć dostępna w telefonie to 170Mb!! -->> kinga Podawane są tylko minuty, bez sekund.

  • 0

    82. ~pisi  2009-09-29 10:08:01  host: chello087207033026.chello.pl

    do kinga: nie pokazuje sekund...tylko godzine i minuty. co do aterii to sformatowalem juz ja 3 razy...naladowalem baterie (ladowala sie cala noc do poniedzialku rano) i wlasnie w tym momencie mi padla (wtorek godz.10:00 rano)...dodam ze nie rozmawialem zbyt duzo (ponizej 2godzin)...jestem w szoku dlaczego az tak szybko padla. moze ktos wie jaka baterie do niej dokupic by miec pewnosc ze pociagnie te 3-4 dni?

  • 0

    83. ~bartuśŚ  2009-09-30 09:38:18  host: 188.33.159.237

    Witam wszystkich, jestem posiadaczem tej nokii i mam niestety jeden problem z tym telefonem, wszystko ladnie pięknie gra oprocz jednej opcji (bluetooth) wlączam i czekam czekam i czekam i nic, chyba bede musial wymienić ;))

  • 0

    84. ~s10srg  2009-09-30 20:50:40  host: chello089079014208.chello.pl

    Jak zainstalować na telefonie automape. Muszę przyznać że ma takie cudo pierwszy raz w życiu i potrzebuje trochę pomocy.

  • 0

    85. ~andarion  2009-09-30 22:51:21  host: 77-254-66-39.adsl.inetia.pl

    mam tę nokię prawie miesiąc już i powiem szczerze, że jest świetna;]

  • 0

    86. ~czRNY3000  2009-10-01 22:50:59  host: adrj34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon jest do dup po 3 formatowaniach trxyma 2 godziny rozmowy i dwa dni czuwania zajeb zlom

  • 0

    87. ~adam  2009-10-02 16:16:09  host: nat-tar2.aster.pl

    Jesli ktos chce kupic ten telefon to widziałem na za10groszy ze aukcja sie rozpocznie niedługo.

  • 0

    88. ~  2009-10-03 09:12:01  host: bsu65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon ma wbudowany nadaknik gps abay nie korzystac z agps

  • 0

    89. ~Pati  2009-10-03 09:22:15  host: aadz234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy to prawda, że obudowa tej Nokii strasznie się palcuje?

  • 0

    90. ~pati  2009-10-04 21:21:12  host: ackc58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy to prawda, że obudowa się palcuje?

  • 0

    91. ~Joanna El  2009-10-06 18:54:47  host: chello087207052130.chello.pl

    Witam, Mam dylemat który telefon wybrać... Nokia 6700, czy E52 ? Czy ta błyszcząca obudowa jest praktyczna? z racji tego, że jestem kobietą to przyznam, że bardzo mi sie podoba, mam jednak praktyczne obawy.. Co do E52... Czy ten Symbian dziala poprawnie? Telefon sie nie zawiesza? Dziekuje z gory za pomoc

  • 0

    92.  2009-10-06 23:49:06

    palcuje? poprostu zostawia sie na niej odciski :) bo jest chromowa i blyszczaca - wiec to normalka przy tym wykonaniu i jest to nic przeszkadzajacego bo wystarczy przetrzec o bluzke czy szmatka czy nawet rekawem:) Mam ten telefon od tygodnia, bateria mi trzyma 3 dni wiec nie ma az tak zle choc moglo by byc lepiej... Sam telefon jest WYPAS! wykonanie super a i co do funkcji nie mam zastrzezen, brak tylko Wi-fi niestety...to drugi wielki minus zaraz po slabej baterii :)

  • 0

    93. ~V  2009-10-07 18:25:49  host: grafi.ae.krakow.pl

    Jak ktoś jest zainteresowany Nokią 6700 classic to w ogóle nie powinien sugerować się powyższą średnią punktową ocen, ponieważ na dzień dzisiejszy jest on bardzo zaniżona! Nokia 6700 classic do bardzo dobry telefon, nieco tylko za drogi, ale jego cena powinna stopniowo maleć.

  • 0

    94. ~nikita  2009-10-07 19:18:08  host: apn-95-41-221-23.dynamic.gprs.plus.pl

    wczoraj tankowałam paliwo w shellu i za punkty uzbierane w ciagu roku chcieli mi dac ta nokie.odmówłam. złomu nie zbieram.mam 3110 classic i to jest to samo w innej obudowie.ceny nokii w sprzedazy sa wziete z kosmosu i całkowicie zawyzone.to bzdura ze ludzie placa tyle za instrument do prowadzenia rozmów nabijajac kase nieuczciwym producentom

  • 0

    95. ~Piotr  2009-10-08 10:51:37  host: cochise.hbi.pl

    -->> Pati niestety tak. I to strasznie. Widać na niej każdą linie papilarną. :/ Ja do tego telefonu dokupilem specjalny pokrowiec (Czyszczacy) i mam tez sciereczke z mikrofibrym, ktora czasami go przecieram. --> Do ludzi formatujacych baterie w tym telefeonie. OGARNIJCIE SIE!!!!!!! Tej baterii się nie formatuje!!!!! Nie wolo jej przeładowywać!!! Największy błąd to zostawić ja na całą noc na ładowanie!!! Rozwalicie ją szybciej niż myślicie. Po zakupie telefonu, kiedy bateria się rozładuje, należy ja do pełna naładować (około 2 godz) i później już normalnie używać. Można doładowywać kiedy się chce. Ale w żadnym wypadku nie ładować jej całą noc czy dłużej. To NIE JEST bateria niklowo-wodorkowa. Efektu pamięci już od dawna w bateriach nie ma!!! Jeżeli ktoś na własne życzenie rozwala sobie baterię to niech nie ma później pretensji. Powtarzam-BATERII W TYM TELEFONIE NIE MOŻNA PRZEŁADOWYWYAĆ. Mi przy normalnym używaniu bateria trzyma 2-3 dni. Niestety nie da się ukryć, że NOKIA skąpi na pojemnościach baterii. :/ -->> telefon ma wbudowany nadajnik GPS (AGPS)

  • 0

    96. ~Adio  2009-10-09 19:01:38  host: 87-49-n2.aster.pl

    Z Pewnością nie jest wart 1000zł, góra 500zł.

  • 0

    97. ~demien  2009-10-10 15:19:14  host: host-80-54-90-70.eimg.pl

    porównajcie ten telefon z nokią 6303 zwracając przy tym uwagę na cenę !!! I wszystko jasne, ja wybieram 6303 zdecydowanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    98. ~zet  2009-10-10 17:07:07  host: ip-89.171.244.70.static.crowley.pl

    simlocka ktoś już ściągnął z niej?? ja mam w orange i nikt jeszcze nie złamał ponoć kodu

  • 0

    99. ~  2009-10-11 19:41:30  host: aeqa2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    #86 to jestes bystrzocha bo baterii sie nie formatuje w telefonach od jakiegos czasu... tylko sobie ja zjechales

  • 0

    100. ~Prada  2009-10-11 23:04:44  host: host-81-190-218-239.wroclaw.mm.pl

    ... czekałam na ten telefon (wcześniej miałam 6300 a następnie LG KU990 - o tym ostatnim tel. nie będę wspominać bo szkoda czasu na i nie to miejsce)... czekałam na Nokię 6700 i powiem jedno ten kto miał 6300 będzie zadowolony dodam nawet że bardzo zadowolony. Nokia dodała parę nowych rzeczy pozostawiając "niestety" tylko dość staroświecki wygląd menu ale dla kogoś kto miał styczność z 6300 to nie nowość. Reszta telefonu super - obudowa (mam wersję srebrną) ciężka i elegancka, ekran wystarczająco duży ... bateria trzyma tydzień - to chyba wystarczy :)))Z mojej strony polecam jak najbardziej ! A co do obudowy czy się "palcuje" pewnie że tak i co z tego :)))

  • 0

    101. ~hehot  2009-10-12 11:44:27  host: 78-131-151-222.tktelekom.pl

    Od kilku lat powszechnie wiadome jest, że baterii litowo-jonowych nie trzeba, a nawet nie wolno formatować. Każde całkowite rozładowanie oraz naładowanie zmniejsza pojemność baterii. Tak mówią specjaliści oraz producenci telefonów. Polecam poczytać trochę w temacie :).

  • 0

    102. ~www  2009-10-14 10:10:17  host: ifl58.internetdsl.tpnet.pl

    Tak palcuje się bardzo, a wyciągnięcie baterii graniczy z cudem

  • 0

    103. ~Piotr  2009-10-15 13:08:43  host: cochise.hbi.pl

    --> Nikita hehehe śmieszna jesteś. Nawet nie chce mi się wypisywać różnic. :) A z tego co się orientuje-to na Shellu Noki nie dają. Przynajmniej nie za punkty. :) Pewnie, że cena tego telefonu niska nie jest. Ale jak ktoś go będzie używał tak.. z miesiąc to zrozumie dlaczego. ;)

  • 0

    104. ~  2009-10-15 17:50:27  host: clm108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 79, 6700 robi lepsze zdjęcia niż U900, według zagranicznych serwisów przejęła tytuł najlepszego 5mpx. A po drugie, nie przesadzaj, żaden aparat w telefonie nie zastąpi w pełni kompaktu, chociaż nowym modelom wiele nie brakuje (patrz innov8).

  • 0

    105. ~rekruT  2009-10-16 18:44:43  host: afao78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witaj mam takie pytanie ta komórka jest głośna czy cicha chodzi mi o muzykę?

  • 0

    106. ~mike  2009-10-17 10:52:18  host: 193-34-0-1.chelmnet.pl

    nikita...lecz sie

  • 0

    107. ~Suchy  2009-10-17 12:24:04  host: inet20907nq-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Mam problem. Chcę kupić Nokie 6700 ale podoba mi się też Sony Ericsson W995. Może pomogli byście mi którego wybrać?

  • 0

    108. ~DZONY  2009-10-18 07:16:05  host: 195.116.80.1

    A ja mam nokie6210 nawigator i mapy do kitu bateria slabo czyma zdjencia nie przybliza jak C 702 i C 702 robi lepiej jak 6210 tu mi sie klawiatura podoba bo jest glatka jak by miala klawiatóre glatką to wolał bym C 702 lecz Sony Ericsson ma nawigacje leprzsza powiem tak niech zrobia taka komurke zeby byla nie rosuwana taka jak 6700i juz wszystko mialo tak jak czeba a konsultanci to i tak tak robia zeby sie pozbyc towaru kitu nacisna i tyle a po paru dniach sie okazuje ze to nie tak jak im sie to latwo muwi sory ale taka prawda

  • 0

    109. ~zaint 6700c  2009-10-19 22:12:20  host: 87-205-37-200.adsl.inetia.pl

    niby wszystko ładnie pięknie ale czegoś brak, lepszej baterii, wi-fi, lampy xenon, symbian(a)- kwestia sporna jak dla mnie obojętny no i wideo rozmów bo chyba (nie wiem na 100%) ich nie posiada... n series mnie nie interesują chyba poczekam na 6700i classic he he;) wie ktoś coś na ten temat???

  • 0

    110.  2009-10-20 20:42:32

    Bardzo fajny telefonik z jednym malym ale... Nie polecam go osobom korzystającym z kabur przy pasku (ma wade fabryczną), przy delikatnym ścisku pęka ekran lcd . W ciągu 3 tygodniowego użytkowania, bylem zmuszony do dwukrotnego odwiedzenia serwisu noki. Naprawa nie podlegała gwarancji - koszt 185zł. Nokia zawiodła mnie na całej lini....

  • 0

    111. ~kris  2009-10-22 00:12:49  host: 217.113.134.45

    telefon rewalacyjny. Ja wybieraajc nowy telefon zwracalem uwage na: jakosc i wykonanie, styl oraz wzronictwo, wyglad, latwosc obslugii, wielkosc (mial byc cienki), czy ma duży czytelny wyswietlacz, funkcjonalnosc. takaw lasnie ejst Nokia 6700. Obudowa rewelacyjnej jakosci, nic nie trzeszczy, poręczny, wygodny w użyciu. POLECAM ;)

  • 0

    112. ~adamus  2009-10-25 17:37:17  host: fio242.internetdsl.tpnet.pl

    KRóTKO. to samo co 6220c tylko w 6700 nie ma xeona do zdjec i jest nascie gram ciezszy

  • 0

    113. ~Piotr  2009-10-26 14:30:59  host: cochise.hbi.pl

    To fakt brak wi-fi i xenona to duze wady. A jezeli chodzi o navi, to po moim wczesniejszym zachwycie duzo nie zostalo. Niestety czesto sie gubi i napewno nie zastapi nawet najzwyklejszej nawigacji samochodowej. Plus jest taki, ze navi masz zawsze przy sobie. Weic jak sie gdzies zgubisz to mozna szybko sie odnalezc :) Ale do dlugich tras nie polecam tej navi. :/ Ehh zeby chociaz bylo wi-fi. :/

  • 0

    114. ~E  2009-10-28 15:26:14  host: 77-254-193-1.adsl.inetia.pl

    Do "marcelsan": wyraźnie widać, że jesteś naciągaczem oraz kłamcą i zapewne jeszcze maniakiem Sony Ericssona. Ta twoja "opinia" jest prymitywna i zmyślona, najpewniej nigdy w życiu nie miałeś tego telefonu w ręce. A cel do którego zmierzałeś to oczernienie telefonu Nokii przez napisanie o jakimś wyimaginowanym problemie, co wyraźnie potwierdza twoje ostatnie zdanie.

  • 0

    115. ~arek dymnic....xD  2009-10-28 19:32:20  host: ip-88-199-116-12.static.xcore.pl

    czy ta nokia ma dotykowe klawisze ???????:)zatsnawiam sie na jej kupnem pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    116. ~nikita  2009-10-29 15:11:23  host: apn-95-41-78-13.dynamic.gprs.plus.pl

    do 103. piotruniu malo jeszcze wiesz i słabe masz pojecie o tym co piszesz.ta nokia nie rozni sie specjalnie od innych , natomiast cena jest zawyzona o polowe. pazernosc producentów telefonów zawsze jednak znajdzie ujscie u takich piotrków.

  • 0

    117. ~macias69  2009-11-04 11:58:10  host: chello089077006008.chello.pl

    mam ja od tygodnia, i nie mogę ustalić swojego położenia w mapach. czy ktoś mi pomoże co mam zrobić, bo bez znalezienia sygnału nie działa mi nawigacja..

  • 0

    118. ~koksy  2009-11-04 15:11:47  host: aawl73.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Piotr troche Ci niki pocisnęła... :) Jest droga i jakbym miał za nią zapłacić 900zł na wolnym rynku to tak naprawde wolałbym poszukać wśród innych modeli np z wi-fi ale śliczna jest i tu dowód na to że coś za coś-niestety...

  • 0

    119. ~Sprzedawca RTV  2009-11-09 16:28:36  host: grafi.ae.krakow.pl

    "nikita" bzdury piszesz i nie znasz się na telefonach! Ta Nokia jest akurat dość droga, ponieważ jest niemalże perfekcyjnie wykonana z wysokiej klasy materiałów. Do tego jest bardzo dobrze wyposażona i posiada wiele funkcji! Może kiedyś Nokia był stosunkowo droga, ale obecnie większość modeli tej firmy jest w konkurencyjnych cenach - np. jeśli chodzi po porównywalne modele Nokii i Sony Ericssona to generalnie Nokia jest tańsza!!! Na przykład po wakacjach była szeroko zakrojona akcja obniżki cen popularnych modeli Nokii, dzięki czemu są tańsze od przereklamowanego i przecenionego Sony Ericssona!

  • 0

    120. ~Piotr  2009-11-12 14:15:17  host: cochise.hbi.pl

    -->> Nikita Piszesz, że 6700 nie różni się specjalnie od innych tel. Podaj konkrety. Jakie modele masz na myśli. Ja wiem co pisze i pomimo tego, że 6700 nie jest idealna (a który tel jest??) to jednak będę bronił swojego zdania bo to naprawdę dobry tel! P.S. Pazernosc producentów telefonów w moim przypadku nie sprawdziłą się, bo ja za ten tel dałem 50zł :P (NOWY)

  • 0

    121. ~kannn  2009-11-12 18:17:01  host: 89.231.71.1

    tel jest zajebisty i mi bateria trzuma tydzien czasu

  • 0

    122. ~posiadacz  2009-11-17 14:13:13  host: jwj202.internetdsl.tpnet.pl

    JUZ DRUGI RAZ EKRAN SIE PSUJE !! ZA KAZDYM RAZEM SERWIS MOWI ZE TO MOJA WINA !! za pierwszym razem pomyślałam sobie ze kładąc torbe sie uderzył ale za drugim razem podczas wybierania numerow ... to juz przesada !! a to wszystko wciagu 2 miesiecy !! ODRADZAM EKRAN ZBY SŁABY !!!

  • 0

    123. ~posiadacz  2009-11-17 14:20:44  host: jwj202.internetdsl.tpnet.pl

    MARCELAN ma racje ..... PRODUKT MA WADE FABRYCZNA !! teraz kloce sie z serwisem aby uznali to jako wade Fabryczna !!

  • 0

    124. ~posiadacz  2009-11-17 23:28:11  host: inet20907nb-1.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    MARCELAN ma racje ..... PRODUKT MA WADE FABRYCZNA !! teraz kloce sie z serwisem aby uznali to jako wade Fabryczna !!

  • 0

    125. ~kk  2009-11-18 16:26:40  host: 62.189.217.87

    ~arek dymnic....xD 2009-10-28 19:32 czy ta nokia ma dotykowe klawisze ???????:)zatsnawiam sie na jej kupnem pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!! Drogi Arku, ta Nokia ma bezdotykowe klawisze, działają na siłę woli. Pozdrawiam,

  • 0

    126. ~BarTec  2009-11-21 14:36:58  host: grafi.ae.krakow.pl

    "nikita" ty za to nie masz żadnego pojęcia o telefonach, a to co tu wypisujesz to jakieś propagandowe brednie mające na celu zdyskredytowanie tego modelu Nokii! A jak nie dostrzegasz różnicy między różnymi modelami telefonów to udaj się do okulisty, a najlepiej od razu do psychiatry! ;-)

  • 0

    127. ~zbiann  2009-11-22 17:34:51  host: aedo174.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy są na nią programy do wycinania fimów ,robienia stopklatek etc?.

  • 0

    128. ~nikita  2009-11-23 19:29:22  host: apn-95-41-208-166.dynamic.gprs.plus.pl

    do sprzedawca rtv.strasznym znawcą sie kreujesz.zapewne ze sklepu noki płodzisz swoje pierdzenia o "perfekcyjnych materialach " ten telefon niczym spcjalnym poza wygorowana cena sie nie wyróznia. ma to co miec powinien obecnie sprzedawany terminal. zwykle standartowe urzadzenie o zawyzonej cenie. niemniej jednak zawsze znajda sie wielbiciele gotowi napychac portfele producentow zlomu elektronicznego

  • 0

    129. ~Blon  2009-11-23 22:05:38  host: acau179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Elegancki trlegon :)

  • 0

    130. ~Piotr  2009-11-24 12:05:22  host: cochise.hbi.pl

    -->>koksy Napisałem już odpowiedź na zarzuty Nikity ale Admin chyba postanowił nie zamieszczać mojego postu :/ Nikita mi nie pojechała tylko udowodniła swoją wypowiedzią, że nie ma zielonego pojęcia o tym co oferuje Nokia 6700. I tu powtarzam swoją prośbę do Nikity-wskaż mi modele telefonów co do których ta Nokia niczym się prawie nie różni a są od niej dużo tańsze. Naprawdę jestem ciekaw!!! I mały apel do Admina-proszę zamieszczaj moje posty!. Pozdr.

  • 0

    131. ~waldas  2009-11-25 21:12:01  host: adhv25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pyt jak dlugo trzyma bateria??Dzieki

  • 0

    132. ~nico  2009-12-02 17:48:59  host: 1.1.87.77.in-addr.arpa.czajen.pl

    SE wymiatają miałem dwie nokie i to niby nie najgorsze n80 i 6280 i nie zamienił bym ich na Se k850i

  • 0

    133. ~drzewko  2009-12-05 20:06:12  host: cjz214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak włączyc radio na głośnik przy 6700

  • 0

    134. ~Juzek  2009-12-06 02:12:17  host: 5.ver.abpl.pl

    Witam. Mam ten telefon i jestem z niego naprawde zadowolony, jest silny, wytrzymały i elegancki. Brak mu moze takich funkcji jak wi-fi ale jesli mam byc szczery to miałem telefon z wi-fi i naprawde rzadko z tego korzystałem. Poza tym ma dobry aparat i niezła jakośc dzwieku. Co do ekranu jest bardzo przejrzysty, bateria trzyma ok 4 dni(ale ja lubie słuchac muzyki). Niestety ma cos co mnie irytuje bluetooth sie czasem włącza a czasem nie i to tak bez przyczyny nie wiem co jest przyczyna. Podsumowując tel jest dla osób którzy patrzą na jakosc i wykonanie a funkcje stawiaja na 2 plan. oceniam go 8/10

  • 0

    135. ~Piotr  2009-12-07 10:59:07  host: cochise.hbi.pl

    --> Nikita hehe powinnaś isć na polityka. :-) Zadnych konkretów tylko jednostajny bełkot o tym samym bez żadnych konkretnych argumentów :-) Już mi się nawet nie chce czytać Twoich postów --> waldas Uzywam ten tel juz jakieś dwa miechy. Bateria na początku trochę lipnie trzyma-dwa dni max. Ale teraz to tak średnio ok 3 dni. (godzina rozmow dziennie, pol godziny muzyki, troche internetu, i ze dwa klipy obejzane. BT caly czas wlaczony). --> zbiann Nie wydaje mi się, żeby była na nią takie programy. Chyba, ze sam w JAvie napiszesz ;)

  • 0

    136. ~pabik  2009-12-12 10:22:17  host: 46-dom-21.acn.waw.pl

    Witam, dla zainteresowanych kupnem; tel posiada wadę fabryczną,metalowa ramka pod lcd powoduje zwarcie na jakims elemencie, serwis eliminuje ją przez naklejkę w miejscu stykania się tych elementów, podobno producent zauwazyl to i w nowych usterka nie wystepuje. Ale kto chciałby oddawac nowy tel do serwisu?

  • 0

    137. ~loniu  2009-12-15 20:32:47  host: nat-247-49.man.bydgoszcz.pl

    nokia 6700 ma gorszy zum od sony eriksona c-902,zdjecia sa gorsze.Reszta ok

  • 0

    138. ~maximvs poznan  2009-12-18 17:28:17  host: public-gprs72683.centertel.pl

    pomimo wielu negatywnych opini polecam kazdemu sprawdzilem sam oto moje spostrzezenia: nokia 6700 chrom z metalowa chromowana klawiaturą! 1.+bateria trzyma 3 doby w temp.-10st.C przy czestym uzytkowaniu w tym godzina odt.filmow. to bdb wynik. 2.bateria laduje sie 1,2h rewelacja!!!ale trzyba pamietac o wylaczneniu ladowarki po kumunikacie na wyswietlaczu ze naladowana inaczej bedzie po baterii!!! 3.aparat robi swietne fotki !!! 4.wykonanie telefonu uzyte materiały nie ma lepszych. 5.+nic sie nie zacina i nie wiesza!!! 6.duzo ciekawych funkcji!!! 7.dobry ekran!!. jest jeden minus poniewaz tel jest caly metalowy i chromowany ma tendencje do uciekania z reki ale za to napewno jest to PIEKNA rzecz w przystepnej cenie...!!! polecam goraco wszystkim pomimo wielu negatywnych opini....

  • 0

    139. ~ronin  2009-12-18 22:58:55  host: bux70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon 2 miesiące i musze powiedzieć ze jesli ktoś nie lubi takich bajerów jak dotykowe ekrany, aparat 10mpx itd itp to telefon jest git poniewaz prosty praktyczny wytrzymały solidnie wykonany, to moge przedewszsytkim powiedzieć o nim. Jedyne co mi dokucza to bateria, niestety troszke krótko trzyma. GPS bez zarzutu, szybko się łączy zero problemów, brak WiFi mi nie przeszkadza (uzywam pakiet mb do odbierania poczty) ma dobre glosniki dzwiek jest czysty. Co jeszcze zauwazyłem z wad to ze cicho grają słuchawki, ale moze to tak tylko te w zestawie. Ogolnie telefon godny polecenia dla osoby ktora lubi proste eleganckie telefony, solidnie wykonane. Dzieciaką raczej nie będzie sie podobać. Ja jestem zadowolony moze dlatego ze sobie cenie praktyczność tego telefonu np. napisanie sms nie sprawia problemu mozna to zrobic szybko i sprawnie nie to co w Omni itp. Pozdrawiam.

  • 0

    140. ~kruszon  2009-12-19 23:09:24  host: 078088054135.bialystok.vectranet.pl

    telefon kupiłem i działał jeden dzień, w poniedziałek idzie do serwisu noki. kupiłem zepsuty telefon ? wątpię, od razu sie zawiesza, pochodził dosłownie max 6godzin. jednak zmiana samsung na nokie to zły pomysł. nie polecam. nokia to syf, ich niezawodność skończyła się lata temu, już motorola jest lepsza.

  • 0

    141. ~tester  2009-12-20 12:04:29  host: bmq213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie przerzucam około 10- 5 telefonów w ciągu roku tyle wytrzymują .Jestem człowiekiem który BARDZO CIĘŻKO PRACUJE , telefony przerzuciłem wszystkie nokie e52 ostatnio wytrzymała 2 miesiące po przeczytaniu waszych wypłowiałych opinii postanowiłem kupić ten telefon po dokładnym logicznym obejrzeniu go w media. Nie macie pojęcia o czym piszecie to jest PRAWDZIWY telefon a nie zabawka do muzyki foto gier itd, ja rozumiem że was nie stać na wszystkie te rzeczy z osobna i dlatego szukacie koła młyńskiego w postaci OMNIA II / ostatnio 4 dni/ u mnie , dzięki BOGU jest allegro .!!!!:):) Ta nokia nie ma wad oprócz troszkę słabszej baterii , ma to plus ponieważ NOKIA w ten sposób przywiązuje użytkownika do korzystania ze swojego produktu = PODŚWIADOMOŚĆ . telefon do: dzwonienia , sms . Troszeczkę prosty kalendarz ogół 9/10 punktów .Wykonanie fenomenalne jak na dzisiejszą modę plastiku i świecidełek dla społeczeństwa podobnego do dzieci w wieku 3 lat . Pozdrawiam zdroworozsądkowych myślących POLAKÓW .

  • 0

    142. ~rolas  2009-12-20 16:40:23  host: 82-171-239-180.ip.telfort.nl

    Miałem wszystkie zajedfajne telefony obecnie męcze n97 ale stwierdzam ze jest za duza więc prześledziłem cały rynek telefonów nokii (bo innych nie uznaje z powodu przedziwnych problemów)i stwierdzam ze 6700 jest najciekawsza oferta na rynku.Cena moze wygórowana ale za porzadny produkt trzeba zapłacic.pozdro

  • 0

    143. ~4444  2009-12-22 19:06:00  host: s94.ipt.com.pl

    a kiedy bedzie w plusie?

  • 0

    144. ~  2009-12-23 13:17:23  host: adlf203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak wlaczyc latarke noki 6700 bez uzycia aparatu

  • 0

    145. ~vez  2009-12-27 18:32:41  host: dynamic-78-8-234-8.ssp.dialog.net.pl

    Mam ten tel. od przed Świąt. Nie jestem fanem Noki. Ten fonik podoba mi sie, jest elegancki, praktyczny i niaźle wykonany. Dla kogoś kto potrzebuje praktycznego sprętu jest jak najbardziej OK.Jak narazie jedyna wada to kłopoty z nawigacją satelitarną, nie można zainstalować darmowej Ovimapy oferowanej przez Nokię. Poprzednio miałem Nokię N70 i wcale nie żałuje że zmieniłem ją na ten model.

  • 0

    146. ~  2009-12-28 15:55:49  host: v09-07.opera-mini.net

    WIRTUALNI BOHATERZY.Kogo opchodz i czy ma wi fi,czy glosno gra.A na co ci to,tak by sie miec ???.Od tego jest mobilny internet,a hsdpa posiada.Wiec sram na wifi.To telefon a nie komputer.Jeden minus to za wysoko ekran,NOKIA powinno pisac nad ekranem,drugi to zwiekszyc nagrywanie wideo 640x480 z 15 klatek do 30 i telefon jest najlepszy z najlepszych.

  • 0

    147. ~MArio  2009-12-29 08:40:43  host: 195.116.94.242

    Mam telefon od listopada , przesiadłem się z SPV M650 bo miałem już dość dotykowców. Nokie uruchomiłem pierwszy raz po wyjęciu z pudełka chciałem zrobić fotkę i zgasła;-( ale to było pierwszy i zarazem ostatni raz kiedy miałem z nią kłopot ( chyba tak na przywitanie ) Mam ją około 1,5 miesiąca i ZERO problemów.

  • 0

    148. ~nikita  2010-01-07 02:15:17  host: ddh112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    np. e51 ,mwga śmieszny znawco

  • 0

    149. ~kupic?  2010-01-07 12:41:29  host: 83.143.165.114.rev.kbt.pl

    jak wyglada kwestia zdjęcia simlocka? Mozna to zrobic, ile to orientacyjnie kosztuje?

  • 0

    150. ~paula  2010-01-10 18:06:52  host: acex173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten tel od niedawna i jest świetny :) za dwa (nowe) zapłaciłam 17 zł ;p więc dużo nie straciłam na nich :) polecam ten telefon gdyż świetnie wygląda, ma dużo opcji i spełnił moje wszystkie wymogi :P

  • 0

    151. ~tester  2010-01-12 07:29:45  host: bma61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie przerzucam około 10- 5 telefonów w ciągu roku tyle wytrzymują .Jestem człowiekiem który BARDZO CIĘŻKO PRACUJE , telefony przerzuciłem wszystkie nokie e52 ostatnio wytrzymała 2 miesiące po przeczytaniu waszych wypłowiałych opinii postanowiłem kupić ten telefon po dokładnym logicznym obejrzeniu go w media. Nie macie pojęcia o czym piszecie to jest PRAWDZIWY telefon a nie zabawka do muzyki foto gier itd, ja rozumiem że was nie stać na wszystkie te rzeczy z osobna i dlatego szukacie koła młyńskiego w postaci OMNIA II / ostatnio 4 dni/ u mnie , dzięki BOGU jest allegro .!!!!:):) Ta nokia nie ma wad oprócz troszkę słabszej baterii , ma to plus ponieważ NOKIA w ten sposób przywiązuje użytkownika do korzystania ze swojego produktu = PODŚWIADOMOŚĆ . telefon do: dzwonienia , sms . Troszeczkę prosty kalendarz ogół 9/10 punktów .Wykonanie fenomenalne jak na dzisiejszą modę plastiku i świecidełek dla społeczeństwa podobnego do dzieci w wieku 3 lat . Pozdrawiam zdroworozsądkowych myślących POLAKÓW .

  • 0

    152. ~Klaudia  2010-01-13 16:47:36  host: public76279.xdsl.centertel.pl

    Posiadam ten telefon ok. pół roku, i muszę przyznać że jest świetny. Ma fantastyczny wyświetlacz, i jest bardzo praktyczny... z łatwością może zmieścic się do damskiej dłoni.

  • 0

    153. ~zaint  2010-01-17 09:27:16  host: 77-255-60-140.adsl.inetia.pl

    witam, kurcze ta nokia to naprawdę świetny sprzęt. ale czegoś w niej brak, najbardziej lepszej baterii... poczekam jeszcze trochę, może nokia wypuści na rynek 6700i classic;)hehe;) wie może ktoś coś na ten temat??;) pozdro

  • 0

    154. ~slacha  2010-01-17 23:36:09  host: staticline18368.toya.net.pl

    czy jest zoom optyczny? nie moge znalezc tej informacji, a przy takim aparacie to az niemozliwe zeby nie bylo...

  • 0

    155. ~fotograf  2010-01-18 20:03:33  host: nat-164.ghnet.pl

    NAJGORSZY MODEL NOKII OD LAT -TOTALNE DNO I KICHA=== za cene w sklepach prawie tysiac zloty to zenada ten telefon --zupelnie niewygodna obsluga zbyt cienki niewygodny w trzymaniu klawisze ciezko wchodza slaba bateria ------------------------------ 100 razy jest ladniejsza i w lepszej cenie nokia 6220 ktora ma to samo a wyglada wiele lepiej ------------------------------------ albo 2730-za 400 zloty a wyglad taki sam jak 6700 A GPS W TELEFONIE TO TYLKO TANI BAJER GLUPOTA wolno dziala muli system ciagnie z sieci dane gps tylko samochodowy a nie zabaweczka w telefonie

  • 0

    156. ~kobieta  2010-01-20 08:04:51  host: cor145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wczesniej używałam przez 2 lata nokie 6300,jestem zachwycona,super damski telefonik,posiada wsszystko co potrzebne na codzień w tel,bateria trzyma kilka dni,zgrabny,uwielbiałam go.Teraz mam 6700 i niestety zauważam pewne niedociągnięcia,pierwsze to kiepskie wkładanie i wyjmowanie karty,poza tym bateria coś krótko trzyma,wolałam swój poprzedni telefonik.

  • 0

    157. ~zdroworozsądkowo myślący POLAK  2010-01-26 01:37:36  host: 19-bem-13.acn.waw.pl

    Do 141/151: Telefonów nie należy przerzucać. Jest to niezgodne z instrukcją obsługi. Zwłaszcz jeśli przerzucasz przez bardzo wysoki mur. Jak upadnie, musi popękać. Pewnie ciebie też ktoś przerzucił przez coś i dlatego zapomniałeś o istnieniu słów: "wymieniam", "używam", "korzystam z".

  • 0

    158. ~pala  2010-01-27 20:53:50  host: 57.90.36.29

    Panowie jak przedstawia się wytrzymałość tel. 6700 na wstrząsy i upadki,czy ktoś doświadczył upadku tego telefonu na podłogę, czy wytrzymał taki upadek, ktoś pisał że ten model ma słabe wyświetlacze i pękają przy nacisku. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy NOKI

  • 0

    159. ~  2010-01-29 21:52:56  host: lu-77-223-203-249.hypnet.pl

    Mam pytanie.Chcę sobie kupić ten telefon ale nie wiem czy warto.Jaka jest jego cena bo z tego co czytałam to ok 600 PLN.

  • 0

    160. ~kk  2010-02-12 10:59:47  host: 194.246.124.200

    Co to jest FOTA (Firmware update Over The Air)?

  • 0

    161. ~  2010-02-12 19:24:03  host: d33-0.icpnet.pl

    nie ma wifi, lodówki, suszarki, pralki, wirówki, mikser też by się przydał........

  • 0

    162. ~wini  2010-02-16 12:41:05  host: host-89-229-155-120.plock.mm.pl

    mam ten telefon już pół roku. ...cóż wziąłem go, bo to Nokia. Niestety okazało się że Nokia już dawno przestała byc wiodącą firmą w tej branży. Generalnie to: -bateria trzyma BARDZO krótko, zdarza się że trzyma jeden dzień -oprogramowanie też jest słabe, pliki wolno się ładują-strasznie muli -nawet na stronie Nokii nie ma oprogramowania do tego telefonu -nawigacja działa fatalnie ma słaby zasięg, wręcz strasznie słaby!!! gdzie wszystkie inne telefony, w tej samej sieci, maja dobry zasięg to Nokia 6700 nie ma go w ogóle!!! -nie rzucam telefonem a już klawiatura trzeszczy!!! -ma bardzo ładny wygląd -z dobrych materiałów wykonany -miły w dotyku -dobry aparat, wychodzą ładne zdjęcia:) -za dużo kolorów ma wyświetlacz, przez co bateria szybko pada!!! Generalnie talefon jest bardzo słaby!!!! nie polecam.

  • 0

    163. ~czaq  2010-02-20 16:53:25  host: host-89-231-239-30.trzebinia.mm.pl

    Napiszę coś o telefonie, jako że mam go już od pół roku. Jeśli komuś słabo trzyma bateria to proponuje następujące rzeczy: tryb sieci zmienić na GSM(bardzo ważne), wyłączyć wygaszacz ekranu oraz wyświetlanie informacji o sieci, o wyłączeniu Bluetooth gdy nie używane nie muszę wspominać, po tych czynnościach bateria wytrzymuje 20-30% dłużej, największe problemy z baterią są w miejscach gdzie występują zaniki sieci lub wahania zasięgu - wtedy faktycznie bateria trzyma krótko (choć z innymi telefonami jest podobnie), co do aparatu, niedawno został okrzyknięty najlepszym 5mpix aparatem w telefonie na rynku - a to chyba coś znaczy (nie jest to cyfrówka - ale dobry fotograf może naprawdę nim poszaleć). Co do wytrzymałości upadł mi puki co 2 razy, raz na dywan, raz na płytki w kuchni - totalnie nic mu się nie stało. Co do rysowania się obudowy chromowej, czy innych elementów - puki co wszystko jest w stanie idealnym (o telefon w miarę dbam). Co do jakichś wad fabrycznych czy awarii - kupiłem telefon w momencie kiedy pojawił się na rynku i żadnych wad, awarii, problemów nie stwierdziłem, a z telefonu jestem ultra zadowolony.

  • 0

    164. ~  2010-02-21 17:28:31  host: 89.174.4.69

    do 159 0koło 990.A tak po za tym chce sobie kupić ten tel. A i jeszcze jedno co za pacan pisze że nie ma w tym fonie radia??OTÓŻ JEST!!!

  • 0

    165. ~VERUS  2010-02-22 07:50:25  host: public-gprs23451.centertel.pl

    TELEFON MAM PONAD 6 MIESIECY NIC SIE Z NIM NIE DZIEJE , NIC NIE WIESZA NIC NIE SKRZYPI NIC NIE PEKA BATERIA DOBRE DWA DNI ROZMOWY I NOC, LADOWANIE REWELACJA 1,15 GODZINY DO MAXA!,PROSTY NIE SKOMPLIKOWANY APARAT REWELACJA. POLECAM WSZYTKIM I ZAPRZECZAM WSZYSTKIM NEGATYWNYM OPINIĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM ACHA OBODOWA SIE PALCUJE BO JEST CALA CHROMOWANA ALE I TAK JA POLECAM!.

  • 0

    166. ~eno_eno  2010-02-22 18:10:44  host: 83.2.112.7

    zalezy mi na grach.mam lg ku990 viewty i nie wiem czy wymieniac.?.?.?cena niewazna

  • 0

    167. ~Klaus  2010-02-23 21:56:26  host: static-87-105-249-24.ssp.dialog.net.pl

    a ma ten telefonik mozliwosc wstawiania animowanych buziek w sms'ach i czy tak samo je wyswietla w wiadomosciach przychodzacych?

  • 0

    168. ~katia  2010-03-03 15:43:08  host: 2.0.199.109.static.rdi.pl

    Czytam te wszystkie opinie i jestem zaskoczona.Niestety nie ma jeszcze na rynku telefonu który by wszystkim dogodził.Ludzie od pewnych rzeczy jest internet.I tak zmieniamy telefony co dwa lata,więc czy warto szukać prawdziwego luksusu?Mam ten telefon od 2 miesięcy i nic się z nim nie dzieje.Owszem,troszeczkę się brudzi od palców,ale można go zabezpieczyć futerałem.Bateria trzyma do tygodnia,a cena też nie wielka bo 1 zł.przy przejściu do innej sieci.Moim zdaniem telefon wcale nie jest zły i dobrze się sprawuje.Pozdrawiam wszystkich.

  • 0

    169. ~berno  2010-03-14 20:31:51  host: chello089076057132.chello.pl

    do 167. tak są animowane buzki w wysylanych jak i odbieranych sms-ach. Posiadam ten tel. od 2 tyg i jestem bardzo zadowolony, szczerze polecam !!

  • 0

    170.  2010-03-19 10:41:32

    Mój ojciec go ma (ma 46 lat) ogólnie fon mu się podoba, ale jest jedno ale SŁABA BATERIA!!!

  • 0

    171. ~flor  2010-03-26 19:10:56  host: 77-255-46-125.adsl.inetia.pl

    jak ustawić godzinę cyfrową jako wygaszacz ekranu???pomóżcie

  • 0

    172. ~krka  2010-03-31 10:40:49  host: pc1.enion.pl

    mam go od wczoraj, wyglada niezle (wzielam czarny, bo na tym srebrnym strasznie palce zostaja). funkcjonalny jak kazda nokia, tylko ciezki, az dziwne.

  • 0

    174. ~krka  2010-04-01 13:30:10  host: pc1.enion.pl

    mam go juz drugi dzien i niestety, musze powiedziec, ze jest beznadziejny. fatalnie pisze sie smsy, zwlaszcza spacja jest felerna, i jest strasznie ciezki co jest uciazliwe. pozbede sie go jak tylko nadarzy sie okazja.

  • 0

    175. ~egon  2010-04-12 19:37:56  host: 093105165063.elblag.vectranet.pl

    Jak dla mnie to rewelka. Telefon prosty w obsłudze, Necik chodzi elegancko. i w dodatku za mały grosz w play. Dodam tylko że jestem bardzo wybredny a ten fonik głęboko polecam!

  • 0

    177. ~Taaaka jedna  2010-04-19 17:34:20  host: bwb207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moim zdaniem nokia jest świetna ma super aplikacje i wgl bardzo mi sie podoba świetna jakośc muzyki naprawde na początku jednyną rzecza która mnie zaskoczyła było to 'stukanie'tzn jak sie w nią 2 razy stukneło to włączał sie zegari myślałam ze jest może jakaś zepsuta ale przeczytalam instrukcje^^ i dopiero załapałam o co biega tak na moje oko jest cudowna a jejj waga nie przeszkadza w niczym więc polecam :D

  • 0

    178. ~ania  2010-04-23 22:58:30  host: aekr2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam,mam pytanie...Czy wygodnie pisze sie na tym fonie esy? Bo niektore nokie tak maja ze przyciski ciezko chodzą i trzeszczą;/

  • 0

    179. ~darius  2010-05-01 08:27:18  host: ti0048a380-1060.bb.online.no

    wlasnie kupilem 6700 tylko za 150zl,bo dostalem przedluzenie abonamentu.mieszkam w oslo.mysle ze jest to bardzo dobry telefon na pierwsze wrazenie.

  • 0

    180. ~ODP  2010-05-01 12:05:03  host: avn242.internetdsl.tpnet.pl

    Nawet nieżle

  • 0

    181. ~jaa  2010-05-03 22:41:03  host: adcu172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś mi powie jak uruchomić lampe w tej noki bez włączania aparatu czy kamery? i czy budzik ma odpowiedniki co do dnia tygodnia, czy trzeba go codziennie zmieniać? dzięki za info

  • 0

    182.  2010-05-07 21:27:33

    Witam Zakupiłem niedawno i jestem bardzo zadowolony z jakości wykonania. Tel działa szybko i wyśmienicie. Dźwięk rewelacyjny, fotki bardzo dobre. Klawiatura wygodna, wyświetlacz świetny. Dzisiaj ściągnąłem mapy całej europy przy pomocy "Nokia Map Loader" 1,4GB. Można smiało korzystać z GPS. Tylko żeby uruchomić nawigowanie i komunikaty głosowe trzeba wykupić licencję. Ponoć 9 Euro/rok. Na razie jeszcze się wstrzymam, ale mapy są rzeczywiście dokładne. Podsumowując telefon jest elegancki cienki, działa bez zarzutu i ma wszystko co potrzeba. Pozdrawiam

  • 0

    183. ~  2010-05-10 17:53:35  host: 82-160-19-3.tktelekom.pl

    a czy sa tu raporty doreczenia w sma ??? prosze o odp. ;)

  • 0

    184. ~swr  2010-05-10 20:29:01  host: host-81-190-201-199.gorzow.mm.pl

    do flor zegar cyfrowy jako wygaszacz: Ustawienia>Wyświetlacz>Wygaszacz>wybierz "Zegar cyfrowy"

  • 0

    185. ~swr  2010-05-10 20:36:13  host: host-81-190-201-199.gorzow.mm.pl

    Jeśli chcecie mieć widoczne notatki w kalendarzu można ustawić w opcjach kalendarza widok tygodnia zamiast miesiąca i wtedy widać dokładnie. Ja dodatkowo w ustawieniach wyświetlacza (w trybie ekranu głównego) wyrzuciłem kalendarz na górny pasek wyświetlacza i mam zawsze widoczne na "pulpicie" aktualne notatki kalendarza. Pozdrawiam

  • 0

    186. ~aska  2010-05-11 15:43:46  host: bfa2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak się słucha muzyki na tym telefonie ? Bo planuje zakup właśnie tej noki tylko boję się, że odtwarzacz będzie beznadziejny lub coś takiego :D

  • 0

    187. ~sLk87  2010-05-12 12:00:18  host: 212.244.176.158

    Aniu mam ten telefon i jeżeli dużo piszesz to nie polecam, bardzo niewygodnie klika się spację w tym modelu... Witku, w danych technicznych jest błąd, w sumie nie wiele znaczący ale bateria w tym telefonie jest litowo-polimerowa [; pozdr

  • 0

    188. ~któraś ;)  2010-05-14 15:17:03  host: 82.160.188.254

    czy jest on lepszy os samsunga ultrastyle s7350i ? bo zastanawiam się który wziąć ;)

  • 0

    189. ~tarzanik  2010-05-15 11:31:08  host: fjt213.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten telefonik od paru dni i moim zdaniem jest *** pod każdym względem

  • 0

    190. ~MHL  2010-05-20 14:21:59  host: 212.160.172.70

    MRYGAJĄCA DIODA - jak często mryga i czy można to ustawić Witam, jedna rzecz jest dla mnie ważna i niejasna. Czy w tej nokii jest mrygająca dioda i co ile sekund ona mryga i czy można ustawić częstotliwość mrygania. ?

  • 0

    191. ~rafixon  2010-05-24 10:47:46  host: abcz4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich i pragne ostrzec wszystkich ze ten telefon to LIPA. Ma sporo nowych bajerow ale niestety brak Wi-Fi. Design oprogramowania zainstalowanego w nim jest o WIELE gorszy od modelu 6300 jaki dotychczas posiadalem. Kolorowe ikonki poziomu bateri sa teraz czarno biale, kolorowe kalendarium jakie bylo w 6300 (czerwone niedziele) sa teraz w odcieniach szarosci. Myslalem ze idziemy do przodu a nie cofamy sie? Najgorsza jest opcja wyswietlania polaczenia do ktorego dodalismy fotke. W 6300 podczas polaczenia przychodzacego na zdjeciu pojawia sie czarny tekst z biala obwodka, ktora nas informuje kto dzwoni. W 6700 w polowie ekranu, na polowie jego obszaru na szarym polu, przykrywajacym fotke ukazuje sie czarny napis z informacja kto do nas dzwoni - wyglada to KOSZMARNIE. Osoba ktora do nas dzwoni wyglada na tym zdjeciu jak pol du....y za krzaka. A aparat 5mpx to porazka totalna! W porownaniu do modelu 6303 jaki mialem okazje testowac to fotki sa NIEOSTRE! Wole te 3.2 mpx w6303 niz to 5 w 6700. Przereklamowany model: 6700. Ja zamieniam go na 6303.

  • 0

    192. ~  2010-05-27 11:16:24  host: lu-77-223-203-249.hypnet.pl

    Chce kupić nokie 6700 ale nie wiem czy warto.Jak długo wytrzymuje bateria i czy jest solidnie wykonany?piszcie pozdro!

  • 0

    193. ~m.  2010-05-28 10:51:04  host: 212.160.172.70

    posiadam ten telefon od stycznia i jestem jak najbardziej zadowolona . wyglad telefonu idealny , plaski w metalowej obudowie dzieki czemu jest naprawde solidny . Wielokrotnie spadl mi z duzej wysokosci i nic sie nie dzieje z nim. Telefon idealnie nadaje sie dla milosnikow telefonow bardziej eleganckich . Jezeli chodzi o parametry , dobry aparat szkoda tylko ze zamiast diody nie ma lampki bluskowej . No ale to w niczym nie przeszkadza bo zdjecia robi dobre a jak ktos ma az tak wielkie wymagania co do aparatu w telefonie to przeciez od robienia zdjec jest aparat cyfrowy ;p . jakos muzyki odtwarzana w mp3 tez jak najbardziej dobra :) tym bardziej ze za free dostaje sie karte pamieci 1 GB . Co do bateri jak ktos ja dobrze sformatuje tak jak potrzeba to potrafi trzymac dlugo ;p . Ogolnie z mila checia polecilabym kazdemu ten telefon bo jest naprawde dobrym telefonem :) .

  • 0

    194.  2010-05-28 13:43:07

    Witam. Telefon naprawdę udany pod każdym względem. Jestem uzytkownikiem raczej nastawionym na dzwonienie, niemniej smsy też piszę. Klawiatura jest dobra i wyczuwalna. Przycisk "0" (spacja) może sprawiać czasem kłopot, gdyż jest mniej wyczywalny. Poza tym jestem bardzo zadowolony. Wyświetlacz świetny, szybkość działania idealna (sprawdzałem oprogramowanie, na razie nie ma aktualizacji), głośność i czystość dzwonków świetna. Do nawigacji ściagnąłem sobie mapy europy (nokia map loader) ok 1,4GB, bateria ok 4 dni. Zdjęcia bardzo dobre. Myslę że mogę szczerze polecić wszystkim szukającym dobrze wykonanego i pewnego telefonu.

  • 0

    195. ~arczi  2010-07-01 18:24:23  host: 108-217.echostar.pl

    używam tego tela od kilku dni a to, że jestem bardzo dokładny mogę podać kilka rzeczy, które wg mnie są na minus tej nokii: 1) górna część z tyłu fona(tu gdzie aparat i głośnik) wykonana jest z plastiku, 2) srebrna obwódka wokół tela to też plastik 3) klawisz głośności zwłaszcza + jakoś dziwnie głęboko wchodzi do obudowy, mam wrażenie, że mógłby odpaść, 3) ta część klawiatury szczególnie pod "0" lekko wystaje ponad krawędź obudowy, paznokciem można podważyć... ale nie radzę, może się odklei;) innych wad nie zauważyłem, z innych rzeczy dodam, że dźwięk przy włączaniu tela można wyłączyć, ładuje się przez usb(to dla mnie duży plus), bardzo dobra jakość rozmów, dobry też zasięg, może dlatego, że antena jest u góry... ogólnie jestem zadowolony i mogę go polecić, moja ocena to 4/5. pozdrawiam

  • 0

    196. ~bartocha1421  2010-07-01 20:02:23  host: acpi73.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemka mam pytanko ile powinno sie ladowac ten telefon nnowke

  • 0

    198. ~Tomek  2010-07-04 18:44:34  host: acpg11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem ten telefon parę dni temu. Użytkowałem wcześniej nokie 6151. Telefon bardzo mi się podoba i nie żałuję ze go kupiłem.Jedyna wada tego telefonu jest to ze głośnik jest gorszy od noki 6151. Byłem przekonany ze głośnik będzie o wiele lepszy ale się zawiodłem. Słuchawki również są gorsze od od tych z noki 6151. Ale przecież telefon nie służy jako odtwarzacz mp3 lub mp4. Wygląd jest super. Budowa również.

  • 0

    200. ~Tusiu  2010-07-06 00:52:26  host: 217.116.110.190

    Jestem posiadaczem ale nie przypadł mi do gustu.Wszyscy piszą jak on jest dobrze wykonany,wg mnie nie do końca to prawda.Wcześniej używałem samsungi i ta nokia to jakieś nieporozumienie.A więc konkrety.Górna tylna część,tu gdzie dioda skrzypi i lata na boki,jest to plastik a nie metal,klawisz głośności to jakieś nieporozumienie,kiepsko wykonany i mam wrażenie,że zaraz wyleci; w tym miejscu jest szpara,przez która leci kurz do tela prosto pod wyświetlacz,klawiatura niewygodna,ciężko pisze się sms jakby brakowało smarowania,przyciski 1 oraz 4 posiadają luz,wygląda jakby się odkleiły,dolna część klawiatury to koszmar,nie dość że w miejscu 0 klawiatura odstaje,gdzie zbiera się brud,to jeszcze cały dol bardzo kiepsko wyczuwalny...kilka razy mi się zawiesił podczas przeglądania galerii i robienia zdjęć;ogólnie nie jestem zadowolony i nie o wszystkim też napisałem gdyż właśnie z niego pisze,nie należy to do przyjemności...pewnie go sprzedam i wrócę do starej marki:-)pozdrawiam

  • 0

    201. ~swr  2010-07-21 23:27:52  host: host-89-228-132-0.gorzow.mm.pl

    swr Przyznam że nie rozumiem Cię kolego ~Tusiu Też mam tę nokię i nie znajduję podanych przez Ciebie usterek. Tylna częś obudowy z diodą nie rusza się i siedzi nieruchomo a nic nie skrzypi! Klawisze głośności i aparatu nie latają i nie sprawiają wrażenia jakby miały wypaść i nie ma tam żadnych szpar. Co do przycisków sprawdziłem dokładnie: wszystkie jednakowo pracują i bardzo dobrze wyczuwalne. Wyjątkiem jest tylko klawisz "0". Jest gorzej wyczuwalny, nie ma charakterystycznego kliknięcia, ale działa bez zarzutu. Przyznam że nigdy mi się jeszcze nie zawiesił a różne rzeczy na nim wyczyniałem. Mam oprogramowanie V10.50 z 23-11-2009, RM-470 Jak dotąd nie ma żadnych uaktualnień. Wszystko działa bez zarzutu. Oprogramowanie działa zdecydowanie szybciej niż w 6303 (wiem bo mam obydwa). Podsumowując telefon jest naprawdę godny polecenia dla dzwoniących. Dla piszących może mniej. Zaczynam podejrzewać czy Twój telefon to napewno NOKIA? Bo może to jakaś podróbka? Pozdrawiam

  • 0

    202. ~franio  2010-07-28 20:37:10  host: 212.244.16.253

    dno z bateria ale cena spada w duł telefonu, nie jest taki udany

  • 0

    203. ~lukasek  2010-08-06 18:02:01  host: 078088220014.kielce.vectranet.pl

    Niestety u mnie w 3 tygodniu użytkowania pękł wyświetlacz LCD i to co najlepsze po skończonej rozmowie. Nokia odmawia naprawy sprawa trafiła do UOKiK. Rozumiem jakbym rzucił nim czy mi spadł... Straszny zawód to mój 11 model nokii i pierwszy tego typu przypadek.

  • 0

    204. ~dejwid  2010-08-10 11:18:26  host: aei94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam . mam pytanko . jak kupuję nowy telefon (w tym wypadku Nokie 6700 classic) to nawigacja działa normalnie czy trzeba instalować program Garmin ???

  • 0

    205. ~posiadacz noki 6700  2010-08-13 19:07:14  host: chello089077192021.chello.pl

    nie trzeba nic instalowac do nawigacji .Dziasla normalnie . jestem zadowlona z tego telefonu

  • 0

    206. ~kakak  2010-08-17 22:41:44  host: ip-193-106-101-35.insport.pl

    Na co mi te 5 Mpix, skoro nie mam porzą dnego ekranu?!!

  • 0

    207. ~kinga89  2010-08-19 14:58:54  host: 178.183.227.105.dsl.dynamic.eranet.pl

    Pracuję w tym temacie i mam wlasnie ten telefon od grudnia 2009 - nie żałuję zakupu! Bateria moglaby trzymac dzien dluzej no i wifi tez by sie przydalo. Telefon jest elegancki i dzwoni oraz robi ladne zdjecia jak potrzebuje zrobic. Dla mnie to wystarczy :)

  • 0

    208. ~hh6  2010-08-21 22:54:25  host: nat3-metro.ak-com.pl

    Solidna obudowa, świetna klawiatura. Jednak minusem jest słaba bateria oraz...aparat. Bardzo słaba stabilizacja obrazu, drobny ruch osoby fotografującej lub fotografowanej powoduje bardzo rozmyte zdjęcia:/ Wcześniej miałem nokie 6220c na której foty wychodziły o niebo lepiej

  • 0

    209. ~swr  2010-08-25 19:46:22  host: host-89-228-132-0.gorzow.mm.pl

    Witajcie Mam problem...może trywialny i śmieszny ale nie wiem jak sobie poradzić. Nie wiem jak ustawić głośność budzika. Chciałbym go ściszyć trochę bo rano ryczy tak że umarłego z grobu by poderwał. Jeśli macie jakiś pomysl proszę o pomoc. Pozdrawiam

  • 0

    210. ~arczi  2010-09-02 22:25:34  host: 108-217.echostar.pl

    do swr - budzika nie idzie ściszyć, sam używam starego w610i do tego celu, ma o niebo lepiej to rozwiązane... im dłużej używam tej nokii tym większą mam chęć się jej pozbycia... jedyne co mnie jeszcze trzyma przy niej, to chyba tylko naprawdę dobra jakość rozmów... pozdr.

  • 0

    211.  2010-09-09 18:23:26

    *swr - zmień sobie dzwonek na inny, możesz wybrać któryś z dźwięków z galerii lub poszukaj czegoś fajnego w necie. Zassaj i wrzuć do fona, ja zmieniłem na taki milszy dla ucha i jest oki.

  • 0

    212. ~swr  2010-09-10 10:39:22  host: 195.75.244.91

    Tak też zrobiłem. Wybrałem inny dzwonek i już jest duuuuuużo lepiej. Nie zrywam się rano przerażony jak budzi dzwonek ;-)) Ciekaw jestem też czy udałe się komuś przeskoczyć temat latarki z leda od aparatu. Chyba raczej marne szanse? Pozdrawiam

  • 0

    213. ~PF  2010-09-25 07:41:25  host: aakx195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon zakupiłem kilka dni temu...Ogólonie fajny,mam jednak dwa zastrzeżenia-BATERIA trzyma 3 dni-porażka,drugie to brak wifi...Można gdzieś znalezc baterię do tego modelu,która będzie dłużej trzymać?

  • 0

    214.  2010-09-26 12:18:24

    Jest już dostępny najnowszy soft, który daje możliwość używania nawigacji GPS zupełnie za darmo. Zassałem parę dni temu i nawigacja już się nie pyta czy uruchomić wersję testową.

  • 0

    215.  2010-09-29 15:21:34

    Być może brak wifi jest postrzegany jako wada, jednak sądze że nie tędy droga. Zauważcie że lepiej mieć dostęp do netu wszędzie i w każdej chwili a nie tylko tam gdzie jest akurat wifi i możemy się do niego wbić jak jest niezabezpieczony. W tym telefonie jest hsdpa i możemy szybko i wszędzie serfować po niecie. U mojego operatora przy doładowaniu za 25zeta mam gratis 1GB transferu. A po miesiącu jak nie wykorzystałem to po kolejnym doladowaniu zrobiło mi się 2GB. Na neta w telefonie, Yotube i inne pomysły wystarczy w zupełności i nie trzeba goączkowo się rozglądać czy akurat jest gdzieś wolne wifi. Co do baterii można nieco wydłuzyć jej pracę ustawiając tryb sieci na GSM zamiast dwuzakresowy. Gdzieś czytałem o możliwości zamontowania innej baterii. Jak sprawdzę to dopiszę. Pozdrawiam

  • 0

    216.  2010-09-29 15:27:49

    do krzyno A czy mógłyś podać jaka jest wersja tego najnowszego softu bo chciałbym porównać. Pozdrawiam

  • 0

    217.  2010-09-30 11:16:36

    Tak jak podał kolega "Krzyno" jest aktualizacja softu do wersji V13.10 z 16.06.2010. Zmiany obejmują odblokowanie nawigacji. Także działa łącznie z komumikatami głosowymi. Dodatkowo zaszły zmiany w usprawnieniu autofocusa w aparacie i ponoć jeszcze jakieś usprawnienia. Zrobiłem aktualizację przez program OVI i wszystko ładnie smiga. Pozdrawiam

  • 0

    218. ~Brendyman  2010-09-30 20:54:14  host: 77-254-14-161.adsl.inetia.pl

    Dostałem od playa w ramach przedłużenia dzisiaj. Przyjechała martwa... jakość nokii?...

  • 0

    219.  2010-10-01 12:18:04

    Nowe funkcje po aktualizacji softu? A i owszem. Właśnie odnalazłem w aparacie. Wbudowany akcelerometr automatycznie przełącza rodzaj zdjęcia na portretowe lub krajobrazowe w zależności jak trzymamy aparat (w pionie czy poziomie). Wcześniej należało wybrać odpowiednią funkcję z menu. Generalnie zmienia się też widok ikon aparatu, autofokusa i działanie aparatu. Pozdrawiam

  • 0

    220. ~kebab  2010-10-06 10:31:14  host: chello089077124025.chello.pl

    siemanko ludzie mam pytanie bo mam ten telefon juz jakis czas i ciekawi mnie jedna zecz czy pasowala by do niej jakas inna bateria lepsza z wieksza pojemnoscia

  • 0

    221. ~jAA  2010-10-13 15:37:54  host: chello087206090055.chello.pl

    Mam ten telefon od około miesiąca .. Jedyną jego wadą jest to, że bateria szybko się rozładowuje ale poza tym jest super polecam . ; ))

  • 0

    222. ~Starlight  2010-10-16 11:23:37  host: ip-85-198-224-225.broker.com.pl

    Niezły telefon.Dobre parametry.Czytelne i proste menu.Dobre radio i rewelacyjny aparat! Wady:GPS który łączy się za długo,twarde niewygodne klawisze

  • 0

    223. ~  2010-10-22 06:57:20  host: t13-11.opera-mini.net

    Witam, ja nie rozumiem jednej rzeczy. Przeczytałem tu w kilku postach że nie wolno ladować baterii dłużej niż te 1,2 godziny. Z tego co wiem, to każdy telefon ma wbudowany układ elektroniczny który zabezpiecza akumulator przed przeładowaniem. Działa to w ten sposób, że kiedy akumulator jest w pełni naładowany, układ odłącza napięcie ładowania i nic się nie stanie baterii. Swego czasu w 98 roku miałem Motorole cd930 i ona już miała w tych czasach taki układ. Można to poznać po tym że ładowarka się nagrzewa a po dwóch trzech godzinach już jest zimna, czyli akumulator nie pobiera prądu. Mam nokie 6303c i ładuje się ok 3 godziny. No ale jeżeli 6700 trzeba pilnować żeby nie przeładować, to znaczy że producent dał ciała z tym telefonem. Ogólnie to nokia schodzi na psy z tymi swoimi niby najlepszymi telefonami. Pozdrawiam.

  • 0

    224. ~arczi  2010-10-22 22:53:41  host: 101-176.echostar.pl

    do 223: ta nokia ładuje się max 1 godz. 10 minut przy całkowicie wyładowanej baterii, posiada układ zabezpieczający nic jej się nie stanie jak nie wyjmiesz z prądu ładowarki, po naładowaniu pojawia się komunikat na wyświetlaczu: aby oszczędzać energię należy wyjąć ładowarkę z prądu... nie przesadzaj z tymi psami, nie ma najlepszego producenta oraz nie ma telefonu idealnego... każdy ma jakiegoś mola co go w tyłek kola...

  • 0

    225. ~yorker  2010-10-24 01:03:47  host: abzt143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    #223 Co do baterii. Ja telefon podłączam jak idę spać i odłączam rana jak wstaje czyli różnie pod ładowarką jest jakieś 5-8 godzin. Wynik bateria w 6700c trzyma mi 4-6 dni zależy od użytkowania. A co do telefonu bardzo jestem zadowolony z niego, póki co nie mam się do czego przyczepić. Śmiało mogę polecić ten telefon dla ludzi ceniących elegancje z prostotą i dobrym wykonaniem,.

  • 0

    226. ~mimi  2010-10-27 12:28:18  host: ip-83-2-211-23.static.xcore.pl

    Kochani pomóżcie! Kupiłam mezowi tą Nokię w prezencie na Allegro. Jest nowa z salonu Play bez simlocka. Włożyliśmy kartę z Plusa,bo w tej sieci mamy numery i nie możemy w żaden sposób odebrac i wysłac MMSa (np.zdjęcia) Wszystkie ustawienia OK,GPRS aktywny. Pisze zeby skontaktowac sie z usługodawcą. nie mam pojecia co to może byc i dlaczego? Proszę o podpowiedź co robic? Pozdrawiam

  • 0

    227.  2010-10-28 09:47:49

    Witam Proszę zachować spokój ;-) Telefon jest w porządku. Po prostu zmieniła Pani sieć i teraz nowy operator (plus) musi Pani wysłać sms z konfiguracją telefonu do wysyłania MMSów. Na pewno na stronie Plusa znajdzie Pani stronkę z konfiguracją. Należy podać nr tel. i system wyśle automatycznie sms z konfiguracją telefonu, którą trzeba zainstalować. Ja miałem podobny problem bo telefon był z Ery a ja korzystam z Orange. Na stronie operatora podałem swój nr tel. na który wysłany został sms z konfiguracją i po instalacji jest OK. Pozdrawiam

  • 0

    228.  2010-10-30 16:24:11

    witam maałem podobna sytuacje i po pobraniu ustawien musialem jeszcze przestawic w ustawieniach wiadomosci mms i teraz jest okey . pozdrawiam telefon super tylko klawiatura ciezko chodzi miała sie wyrobic a tu nic

  • 0

    229. ~yolkass  2010-12-11 13:33:44  host: nat-dom2-220.aster.pl

    Beznadziejny telefon! NIE KUPUJCIE GO jeśli jeszcze tego nie zrobiliście. Bateria w nowym telefonie trzyma max. 3-4 dni, po kilku miesiącach jest jeszcze gorzej(sprawdzone na trzech modelach!) Telefon potrafi się zawieszać w trakcie rozmowy lub podczas używania aplikacji. Klawiatura mało funkcjonalna. Jednym słowem: bardzo ładnie wygląda, ale nic poza tym

  • 0

    230. ~PhM  2010-12-14 18:40:59  host: apn-77-112-208-1.dynamic.gprs.plus.pl

    @~yolkass, 3-4 dni to dla mnie dobry wynik... znam telefony w których bateria nawet dnia nie wytrzymuje... czego człowieku oczekujesz od komórki? żeby działała przez rok, non-stop? no comment...

  • 0

    231. ~swr  2010-12-20 11:58:29  host: 195.75.244.91

    do ~yolkass Przyznam że jeszcze nigdy mi się nie zawiesił a używam już ok. roku. Znam kilka osób którzy też maja ten tel i nikt nie miał podobnych objawów. A 3-4 dni na baterii to jest dziś standard. Szczerze polecam ten telefon zwłaszcza dla dzwoniących może mniej dla piszących. Pozdrawiam

  • 0

    232. ~konrad019  2010-12-26 13:40:51  host: xdsl.229.c91.petrotel.pl

    mam ten telefon od 1,5 roku. wybrałem go sugerując sie opiniami z tego forum. powiem że nigdy gorszego nie miałem. miałem już 3 inne telefony marki SE i z ręką na sercu powiem że nie dorównuje im nokia w ogóle. bateria- beznadziejnie słaba, ten telefon ma też beznadziejny zasięg. Oddałem mamie starego SE i ona ma wszędzie zasięg a ja na niby na ładnej i fajnej nokii nie mam go w wielu miejscach. TRAGEDIA!!!! Oprogramowanie też ma strasznie mało funkcjonalne. Radzę szczerze i uczciwie każdemu kto ceni sobie funkcjonalność telefonu, aby tego dziadostwa nie brał nawet do ręki. już nigdy nie wezmę noki do ręki. pozdrawiam

  • 0

    233. ~kalut...22  2011-01-02 18:21:19  host: p4fc7abf1.dip.t-dialin.net

    posiadam nokie 6700 clasic i musze przyznac ze cenowo to wygurowane mam oprucz tego nowa 6300 i napisze szczeze ze za ta kwote wolałbym sobie kupić 3 takie 6300 niz ten .. niczym sie praktycznie nie ruzni tyle ze wiekrzy jest i troszke lepszy aparat ... a ze potrzebuje wlasnie dwa telefony dla tego sprubowalem ... nie napisze ze nie polecam bo fajny fonik ale lepiej poszukajcie czegos innego.....pozdrawiam czytelników.

  • 0

    234. ~  2011-01-18 10:59:00  host: public94897.cdma.centertel.pl

    Telefon reklamowany jako "biznesowy", a brak przegladarki dokumentów. Do tego nie można jej dograć, bo nie ma symbiana. Przez to samo nie można wgrać innej nawigacji niż fabryczna. Fakt, posiada dobry aparat fotograficzny, oczywiście do robienia zdjęć w dobrym oświetleniu, bo diody nie zastąpią ksenona, ale już z obejrzeniem szczegółów zdjęcia zaczynają się schody: można powiększyć tylko dwukrotnie, reszte po zgraniu do komputera. Oczywiście za pomocą kabla, bo przez bluetoth komputer nie widzi telefonu (z innymi tel. nie ma takiej trudności).

  • 0

    235.  2011-01-24 21:14:29

    To, że akurat nie ma symbiana poczytuję za zaletę telefonu. Natomiast nie mam żadnych problemów ze zgrywaniem fotek przez bluetooth. Używam w domu i pracy najtańszych modułów bluetooth na USB i działają. Pozdrawiam

  • 0

    236. ~dzida  2011-01-25 16:01:04  host: 80.238.64.28.ip.abpl.pl

    Co po niektórzy to by chcieli od telefonu aby to był ich kieszonkowy laptop, albo najlepiej całe biuro! Parodia. Mam ten telefon od ponad roku i nigdy na niego nie narzekałem. Bateria - fakt, trzyma +/- 4dni przy normalnym korzystaniu z niego, a nie ciągłym graniu, bądź uważaniu, że to jest nawigacja. Przy czym sama nawigacja nie jest wcale zła, tym bardziej, że darmowa. Zasięgu nie gubi i nie zawiesza się. Zdjęcia robi znośne, choć jak już to lepiej robić je na zewnątrz. Wg. mnie ocena dobra, jak najbardziej do przeciętnych ludzi, którzy częściej dzwonią niż piszą, do tego liczy się dla nich wygląd i funkcionalność telefonu.

  • 0

    237. ~ss  2011-01-29 18:32:46  host: host-abn-93-89-194-103.tkk.pl

    baTeria kTora Trzyma 4-5 dni przy wielu rozmowach swiadczy o Tym ze jesT To bardzo dobry Telefon, a nie jak Te inne zabawki Typu galaxy, n8, wave, xperia. Telefon To Telefon a reszTa jak doTykowce To zabawki

  • 0

    238. ~michu  2011-01-31 15:12:48  host: user-46-112-229-10.play-internet.pl

    wow taki phon a nie ma wi-fi nokia niech o bajerach uczy sie od SE :D

  • 0

    239. ~  2011-02-03 16:53:46  host: user-46-113-236-5.play-internet.pl

    Nie mam jeszcze tego telefonu, więc nic nie napisze.

  • 0

    240. ~kolo  2011-02-18 14:22:57  host: wimbp18.man.bydgoszcz.pl

    Telefon bardzo funkcjonalny bez wodotrysków, do rozmawiania i wysyłania smsów. Aparat przeciętny. Po wyłączeniu sieci 3 g bateria starcza na kilka dni. Natomiast minus za obudowę, po niecałym roku użytkowania wytarły się srebrne imitacje. I telefon nie prezentuje się już tak elegancko

  • 0

    241. ~SzYmUś 6700classic  2011-03-06 18:48:36  host: d105-100.icpnet.pl

    Witam jestem posiadaczem nowej noki i powiem tyle ze jest wspaniała.wykonanie tego telefonu jest w sposob bardzo solidny ładnie sie prezetuje w dłoni i nie tylko. bateria przy normalnym uzytkowaniu trzyma mi ok 5 nie tak zle chodz mogłoby być lepiej.Polecam go wszystkim ktorzy lubia elegancje i prawdziwą marke pozdrawiam i zycze udanych zakupow:))

  • 0

    242. ~mateusz  2011-03-07 16:06:33  host: 178-37-111-205.adsl.inetia.pl

    witam wszystkich ja tez jestem posiadaczem tego fona i powiem tylko tyle jest zaje....y bardzo polecam

  • 0

    243. ~Mateusz z Kielc  2011-03-24 09:40:41  host: 77-223-222-6.kielce.hypnet.pl

    To nie prawda, że współczesne telefony komórkowe robią słabe zdjęcia. Kiedyś owszem np. Nokia 7650 czy Siemens M 65. Obecnie jest inaczej - czyli dużo lepiej. Przez 2 lata miałem Telefon Nokia N82. Tam był taki sam aparat co w tej Nokii czyli aparat 5 mega. Przeprowadziłem kiedyś mały test - dokładnie rok temu. Zrobiłem 2 zdjęcia Lustrzanką Cyfrową Nikon D90 i Nokią N82 (obie fotografie były zrobione na świerzym powietrzu w słoneczny dzień). Poszedłem do 3 różnych zawodowych fotografów z prośbą, żeby rozróżnili czym zrobiłem dane zdjęcia. W ani jednym przypadku nie widzieli różnicę. Wniosek jest prosty - technika idzie szybko do przodu!!!

  • 0

    244. ~Lakis  2011-03-29 08:27:04  host: 77-223-222-9.kielce.hypnet.pl

    Piszę do ~swr. Powinno być więcej takich opinii jak twoja. Piszesz konkretnie i obiektywnie. Szkoda że jest tak mało mądrych wpisów. Dzięki tobie właśnie zdecydowałem się na zakup tego modelu Nokii. Pozdrawiam.

  • 0

    245.  2011-04-01 10:19:51

    ~Lakis Dzięki serdeczne. Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej eksploatacji :-)

  • 0

    246. ~szubatom  2011-04-02 21:14:56  host: user-46-112-146-115.play-internet.pl

    najwiekszy szajs jaki moze byc na rynku telefonow

  • 0

    247. ~bartolini  2011-04-12 16:42:21  host: 178-37-87-109.adsl.inetia.pl

    witam :] mam ten telefon parę dni, ale niech mi ktoś powie, gdzie mogę zmienić jasność wyświetlacza,lub chociaż jakieś oszczędzanie energii włączyć, nie mogę nic na ten temat znaleźć w internecie..

  • 0

    248.  2011-04-18 07:47:17

    witaj ~bartolini Nie ma w telefonie regulacji jasności wyświetlacza. Telefon posiada czujnik który dostosowuje jasność wyświetlacza do otoczenia. Napisz proszę dokładniej jaki masz problem postaramy się zaradzić. Przyznam, że nie widzę jakość żadnego kłopotu z wyświetlaczem. Jest jasny, czytelny... Pozdrawiam

  • 0

    250.  2011-04-25 16:08:38

    witam wszystkich>:przeczytałem wszystkie opinie, pozytywy i negatywy, również te z fatalną ortografią po to by zdecydować czy zmienić posiadaną 6303 na 6700.Będąc od kilkunastu lat w plusie pomijam zmianę operatora, upraszczam też sobie wybór producenta bo zawsze była to nokia a nie chcąc wchodzić w nowsze technologie i systemy operacyjne, kupię pewno 6700. Największą wątpliwość budzi we mnie jedynie cena, bo czy za pełną nawigację i 5 mpix aparatu muszę płacić dwa razy więcej. Resztę wskazanych w postach negatywów mogę pominąć - ceny nie.

  • 0

    251. ~szymonel78  2011-05-16 21:56:19  host: v21-03.opera-mini.net

    A mam pytanie. Czy ten Telefon jest w Plusie i MixPlusie ? Jeżeli nie. To czy może pojawić się w Plusie i MixPlusie ? Bardzo Proszę o Odp :)

  • 0

    252. ~jasiu  2011-05-24 13:37:27  host: user-46-113-201-174.play-internet.pl

    @234: zainstaluj sobie nawiexperta, na avilli działa, a tez nie ma systemu. Czego ty czlowieku oczekujesz, że sobie automapę wgrasz? Nawet na andka jeszcze nie ma, do niedawna była tylko na WM, a tu juz z innymi naviami wyjeżdżasz. Ciesz się, bo nokiamaps masz za darmo, a za automapę zabulisz z 3 stówy, no chyba że pirata wgrasz, ale to juz twój problem będzie jak cie policaje przetrzepia podczas kontroli :D

  • 0

    253. ~JONY77  2011-05-28 12:15:59  host: 178.181.58.232.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    witam mam nokie 6303 clasic ale najbardziej interesuje mnie funkcja aparatu 5mpix w noki 6700 czy jest jakoscia wykonywania zdjec podobny do 6303 bo według mnie 6303 robi dosc dobre foto jak na te 3,2 czy ktos miał mozliwosc porównac 6303 i 6700???ja robiłem foto 6303 -3,2 i nokia x2 z aparetem 5mega i nokia 6303 robi stanowczo lepsze foto mówimy o zdjeciach w pomieszczeniu w dzien wiec x2 i 5mega w aparacie nie swiadczy o jakosci fotki PROSZE O OPINIE????????

  • 0

    254.  2011-06-02 14:09:44

    Witaj ~JONY77 Nokia 6700 robi moim zdaniem nieznacznie lepsze zdjęcia niż 6303. Na pewno lepsze jest odwzorowanie szczegółów i wydaje mi się że kolory też są lepiej odwzorowane. Natomiast nokia 6303 ma zdecydowanie lepsze makro. Można zrobić zdjęcie naprawdę z bliska, gdzie 6700 chyba minimalnie z 9cm.

  • 0

    255.  2011-06-08 10:50:02

    Witam. Posiadam ten telefon od roku czasu ,telefon sprawuje się super ,szybko chodzi internet ,nawigacja też bez problemu śmiga a jeżeli chodzi o zdjęcia to robi super i stwierdzam że 6303 lub x3-02 z którą też miałem stycznośc się nie umywa więc polecam.

  • 0

    257. ~swr  2011-06-17 15:14:18  host: 195.75.244.91

    Nokia 6303 ma bardzo ciekawy aparat. Czy 6700 ma lepszy? Sądzę że nienacznie lepsze jest odwzorowanie szczegółów. Może wynika to z 5Mpix. Podoba mi się również odwzorowanie kolorów, ale to subiektywna ocena. Natomiast w 6303 na pewno jest lepsze makro. Można robić zdjęcia naprawdę z bliska gdy w 6700 dopiero chyba z 9cm. Pozdrawiam

  • 0

    258. ~Patus93  2011-08-12 11:13:34  host: ip-200-53.awakom.net

    Telefon ogólnie dobry. Funkcje i wszystko jak w standartowym telefonie, które w zuepłnosci wystarczają, a dodatkowo ma gps, choć przy tak małym ekranie cieżko zobaczyć mapy. Jedyną wadą jest zacinanie sie i resetowanie (ale tak chyba mają nokie, w każdym razie każda moja nokia sie zadcinała). Także denerwuję mnie troche ta metalowa obudowa, gdyż podczas wibracji, jak leży na stole, bardzo sie obije i hałasuje oraz jak na telefon jest bardzo ciężka. Ale poza tym to telefon jest ładny i świetny. Poleca :)

  • 0

    259. ~daro423  2011-09-17 13:48:05  host: hjc74.internetdsl.tpnet.pl

    Wspaniały telefon. Dobrze za sa jeszcze takie, poniewaz dotykowe to tylko szmelc i nie chce tego na oczy widziec. Jeżeli ktoś chce pograc na tel. to niech lepiej kupi sobie playstation , a jeżeli chce ladne zdjecia zrobic to polecam zakupic jakąś lustrzanke:)

  • 0

    260. ~J3rzU  2011-11-05 12:18:14  host: 213-238-122-87.adsl.inetia.pl

    Witam, mam właśnie nokie 6700 classic, nowa przy przedłużaniu umowy, ale od nowości nie działa sensor, który wycisza dzwonek przy odwórceniu ekranu czy pokazaniu zekara przy stuknięciu. W opcjach wszystko jest włączone ale mimo to nic się nie dzieje? Czy ktoś ma podobne problemy? Gdyby ktoś pomógł byłbym wdzięczny.

  • 0

    261.  2011-11-29 08:53:27

    Witam Właczamy sensor: Ustawienia->Ustawienia telefonu->Ustaw.aplik.Sensor->Sensor Później dwa szybkie stuknięcia powodują właczenie zegara lub wyłączenie dzwonka połączenia. Pozdrawiam

  • 0

    262. ~  2012-01-12 19:18:43  host: 031011131051.warszawa.vectranet.pl

    mam dwa takie telefony. po 2 miesiacach w obu padło wejście do słuchawek (normalnie użytkowane). poza tym jest dla mnie ok

  • 0

    263. ~morris762  2012-01-14 23:44:59  host: staticline56571.toya.net.pl

    Ten telefon to jakaś kpina. Po połowie roku użytkowania gdzieś wypadł przycisk od głośności, a ja nie wiem nawet kiedy. Drugą sprawą jest przycisk od aparatu, który w wersji oprogramowania 13.10 nie jest zabezpieczany blokadą klawiatury, a Nokia nie wypuściła aktualizacji przez ponad 1,5 roku. Oprócz tego wiesza się po odłączeniu od komputera w trybie magazynu danych, a bateria po 1,5 roku użytkowania trzyma już tylko 2 dni. Straciłem szacunek do tej firmy z wieloletnią tradycją

  • 0

    264. ~gość  2012-01-23 17:50:37  host: afqp1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś wie co to jest za samsung na 7 zdjęciu?

  • 0

    265. ~sonia  2012-02-11 17:00:51  host: HOST-91-123-220-68.ssh.gliwice.pl

    Telefon bardzo dobry jako telefon, dodatkowo z funkcją niezłych zdjęć i video. Jak ktoś szuka prostego, idealnie wykonanego telefonu to będzie idealny wybór, ja mam od miesiąca i jestem zadowolona. Telefon z pewnością dla tradycjonalistów, do których i siebie zaliczę:)

  • 0

    266. ~Rycho  2012-03-24 09:58:16  host: 77-255-253-91.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon już półtora roku. Wcześniej miałem Sony-Ericssony. I tak jak K750 był doskonały i do dzisiaj jest świetny, to tak C702 to porażka. Szybko się powycierał i po 3 miesiącach wyglądał tak jakbym go codziennie tarzał po piachu, a nosiłem w pokrowcu i dbałem o niego. Na Nokię 6700C przeszedłem z nieufnością. Szukałem solidnego małego, cienkiego i poręcznego telefonu ze zwykłą klawiaturą. Okazała się świetnym wyborem pod każdym względem. Bateria trzyma ok. tydzień, jakość rozmów i zasięg jest OK, GPS i darmowe mapy Europy działają świetnie. Jako modem z laptopem też działa doskonale. Nic się nie wytarło i telefon po półtorarocznym użytkowaniu dalej wygląda jak nowy. Fotki są dobre przy dziennym świetle, przy lampie o wiele gorsze, ale dla mnie to normalne. Muzyka z odtwarzacza mp3 przez głośniczek dość głośna i wyraźna, radio też jest niezłe. Trochę szkoda, że nie ma latarki, WiFi, ale surfowanie dłużej po stronach na ekranie 2,2" to chyba by była porażka. Faktycznie, jak ktoś wcześniej zauważył nie jest dobrze wyważony i ucieka z reki, ale na to jest sposób, wystarczy zawieszka do smyczy między palcami i jest OK. Menu i dostęp do wszelkich funkcji jest prosty i bezproblemowy. Obudowa jest zwarta i dobrze spasowana, nic nie trzeszczy i nie skrzypi, czuje się solidność w dłoni. Oczywiście palcuje się, bo jest polerowana stal, szkoda, że nie było wersji z matową obudową srebrną. Polecam ten telefon wszystkim, którzy nie przepadają za dotykalskimi. Za pół roku będę musiał zdecydować się na następny telefon i jeszcze nie widzę następcy. Może ktoś coś doradzi...?

  • 0

    267. ~rakso  2012-04-01 17:14:14  host: 77-254-213-4.adsl.inetia.pl

    Jak wł. latarkę ?? pomocy

  • 0

    268. ~UnDead  2012-04-02 12:34:35  host: resd-pgibula.ad.ic.ac.uk

    Swietny telefon, rewelka bateria i niesamowita prostota uzytkowania! Co do nastepcy to jest tylko jeden Nokia E52 - co prawda na symbianie S60, ale niezmiernie szybki, no i bateria - nie ma innej komorki z tak zywotna bateria - przy mocnym obciazeniu trzyma nawet 7 dni! KLASA

  • 0

    269.  2012-04-04 13:25:28

    chyba na omie hd wyglada nie przygladalem sie ... a ja zamiast tego od playa chcem albo SE X12 albo Wave II :D

  • 0

    271. ~stasso  2012-09-11 18:13:12  host: user-164-127-145-18.play-internet.pl

    do 268. Prawda, bateria w e52 to sukces koncernu Nokii. U mnie trzyma 8 dni przy normalnym użytkowaniu, a przy dużo wiekszym użyciu tel bateria trzyma 5-6 dni bez problemu.

  • 0

    272. ~Rycho  2012-12-29 19:31:19  host: ip-37-209-137-62.free.aero2.net.pl

    Dalej mam Nokię 6700C, już ponad dwa lata i dalej nie widzę następcy, więc przedłużyłem umowę na rok bez telefonu i czekam na coś ciekawego w Play. To co Play oferuje mi nie odpowiada. Nokia E52 ma tylko przydatne czasami WIFI i masę niepotrzebnych dla mnie bzdetów. Oczywiście ma lepiej rozbudowaną nawigację, oraz większy ekran i wiele komplikacji. Być może i lepszą baterię, ale o wiele gorszy aparat i bez autofocusa. Tak więc póki co wystarcza mi ta Nokia 6700C. Nic się nie powycierała, wygląda jak nowa, jest cienka, mała i zgrabna. Czekam dalej na nowa Nokie w Play. Szajsungi i inne koreańskie badziewie mnie nie interesuje, choćby miało nie wiem jakie parametry w opisie.. Jedynie Sony są jeszcze niezłe, ale zależy mi na solidnej nawigacji jaka daje Nokia gratis, więc dlatego ograniczyłem się do Nokii.

  • 0

    273. ~rafał29  2013-02-03 21:29:27  host: dsw168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moja panna ma tą Nokię 6700 i narzeka tylko na jego wagę i kiepski aparat, a tak to dla niej luksior, a ja wrzuciłbym do niego Symbiana 9.0 i byłoby idealnie

  • 0

    274. ~Rycho  2013-03-02 21:53:35  host: ip-78-30-98-126.free.aero2.net.pl

    Na Symbiana ma za slaby procek. Aparat jest dobry, świetny autofokus, niestety sam spust zły, bo w czasie naciśnięcia zazwyczaj powoduje ruch aparatu i dlatego fotki czasami złe wychodzą. Trzeba się nauczyć focić i będzie ok. Dalej mam tę Nokię i bateria trzyma tydzień, a ma już 2 latka i 6 miesięcy i póki co nie widzę nastepcy. Każdy ze smartfonów ma jakieś wady, a główną jest bateria, chyba jednak w końcu się skuszę na Nokię 800, bo jest teraz w dobrych cenach i ma prawie wszystko czego potrzebuję (oprócz niestety gniazda na karty pamięci).

  • 0

    275. ~  2013-11-03 12:03:41  host: abth129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem zmienić tę Nokię za moją Nokię 6303 Classic ale ostatecznie zrezygnowałem. Owszem, 3G jest jak najbardziej pożądane, obudowa i klawiatura dobre, telefon zwarty i stylowy ale niestety aparat fotograficzny już jest słabszy pomimo 5 megapikseli. Zdjęcia, choć mają lepszą kolorystykę są dość rozmyte. Tak samo zdjęcia tekstu wychodzą średnio, jakby autofocus miał problem z dokładnym ustawieniem ostrości. Z tego względu zostaję przy 6303 Classic.

  • 0

    276. ~Sofiya  2014-03-19 13:55:54  host: host-38-217-122-176.syriusz.net.pl

    Przerobiłam już ponad 30 telefonów, tym razem wybrałam 6700c, myślę, że to telefon dla mnie, choć lubię zmieniać telefony, mam nadzieję ze zostanie ze mną na długo, pozdrawiam użytkowników tego modelu:)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet