Nokia 6303i classic - opinie
Telefony Nokia Nokia 6303i classic Opinie o Nokia 6303i classic

Nokia 6303i classic

w sumie: 126
  • 0

    2. ~paczus  2010-02-04 14:09:22  host: cif56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niewielka różnica między 6303. Plus tylko taki że karta 2gb w zestawie.

  • -1

    5. ~gsm komis  2010-02-05 17:00:34  host: nat-164.ghnet.pl

    DNO TOTALNE --wstyd dla nokii badziew to samo co 6303 ale wstyd widac ze nokia upada powoli dodali literia i --a frajerzy sie podniecaja i beda kupowali tandetne nokie wogole dzis z nokia pokazac sie w towarzystwie to poruta i wstyd wyjac nokie--wiocha i zenada samsung oraz sony ericsson ==sa 2-3 lata naprzod technologicznie

  • 0

    6. ~a  2010-02-05 20:05:54  host: 188.147.172.237.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    cena ok 100 Euro wg producenta

  • 0

    7.  2010-02-06 09:08:13

    myślałem, ze chociaż wifi dołożą, jak to było z 6300i

  • 0

    8. ~p  2010-02-08 06:36:25  host: host-89-230-151-225.inowroclaw.mm.pl

    czy bateria o tej noki pasuje do noki 5630muzycznej prosze o odpowiec

  • 0

    9. ~Maslana  2010-02-14 17:10:12  host: 77-254-114-40.adsl.inetia.pl

    5. ~gsm komis - wstyd to jest przy tobie na ulicy stać. Zazdrościsz użytkownikom nokii bo jest ich najwięcej? Albo boli cię, że Nokia odświeża dobrą wersje swojego telefonu? Biznes. Właśnie że to tel. Samsunga są bliźniaczo podobne, a Sony jest technologicznie lekko bardziej "cofnięty" niż nokia. Aha i naucz się pisać ;)

  • 0

    13. ~  2010-03-01 19:54:52  host: v10-04.opera-mini.net

    Moze dodadzo 3g

  • 0

    14. ~yhyhtyyh  2010-03-02 22:34:29  host: ehi52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Podobno gorsza od 6303. Z wstępnych specyfikacji wynika, że Nokia 6303i Classic będzie dłużej trzymała na baterii. Z gorszych informacji jest to, że nowa Nokia będzie kręciła wideo w dużo gorszej rozdzielczości niż jej poprzedniczka - QVGA, 320x200 pikseli przy zaledwie 8 klatkach/s. Z pozytywnych informacji jest to, że nowy telefon będzie odtwarzał AVI. tylko ciekawe jakie AVI, czy DivX/XviD czy może coś mniej znanego. Oczywiście należy tu wspomnieć, że odtwarzanie filmów w DivX/XviD wymaga większej mocy obliczeniowej. A tej (przynajmniej poprzednik) posiada niewiele - filmy w MP4 chodzą w miarę dobrze dopiero w mniejszej rozdzielczości i niższym bitrate. Inną pozytywną informacją jest to, że pamięć wewnętrzna nowego modelu wyniesie 55 MB. Czy ktoś mógłby pomóc mi znaleźć inne różnice?

  • 0

    15. ~  2010-03-17 12:05:20  host: host-81-190-73-71.gdynia.mm.pl

    gdzie ja mozna nabyć ??

  • 0

    16. ~e  2010-03-23 12:57:51  host: 155.140.133.56

    Chyba jeszcze nigdzie. Czekam i czekam. Koniec marca się zbliża a telefonu w sklepach BRAK. Co się dzieje ?

  • 0

    17. ~HENIO  2010-03-27 11:26:50  host: eio148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~yhyhtyyh Ja pomoge. Nokia 6303i classic będzie miała poprawiną jakość zdjęć zamiast autofocusa będzie posiadać "Technologia zwiększonej głębi ostrości (EDOF)",również podobno ma być poprawiona jakość dźwięku(podobno w noki 6303c niebyło słychać dźwięku sms). Istotną sprawą jest zmienienie wyglądu klawisza NAVI na pierwszy rzut oka tego niewidać ale jeden z portali dostrzegł ten element.Nokia ta posiada w zestawie karte pamięci 2 Gb a poprzednik 1Gb.Jest również możliwość zwiększenia do 8Gb gdy poprzdniktylko mógł do 4 Gb. W Noki 6303i classic również dodano nowe aplikacje do komunikacji i łatwą obsługe email.Dodano także nową kolorystykę. Niesty ale jakość nagrywania filmów jest gorsza ale skoro tyle dali musieli na czymś odbić sobie.No i najgorsze że nie ma obsługi HSPDA ponieważ ma to być telefon internetowo-multimedialno-stylowy. Nie jestem fanem noki tylko sony ericssona. Sony ericssony są dla mnnie najlepsze ponieważ nie są ograniczone i działają wszystkie aplikacje w nokiach tylko do 1Mb a samsungach do 480kb w innych niewiem. Pozdrawiam ~yhyhtyyh. Fan sony ericssona.

  • 0

    18. ~rastaman  2010-04-26 20:27:16  host: 212.160.172.70

    ~e telefon jest dostępny w orange przy mixie i abonamencie w kolorze czarnym i stalowym

  • 0

    19. ~aanaaa  2010-04-27 14:45:57  host: 195.116.239.207

    nic szczególnego ;p

  • 0

    20. ~Nokia  2010-05-05 11:18:05  host: eao155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem telefon za 478zł i bajka jestem zadowolony w 100% jest lepsza od 6303

  • 0

    21. ~anita1005  2010-05-10 07:35:28  host: 078088095247.wol.vectranet.pl

    Mam ją od 10 dni jak dla mnie super. Fajnie pisze sie SMS ze słownikiem i bez. Ma np. po literce o od razu ó nie trzeba nic przestawiać. Nie odebrana wiadomość zauważysz na klawiaturze tzn. miga środkowy przycisk telefonu. Moja bateria przy średnim użytkowaniu trzyma już 10 dni i pokazuje jeszcze 2 kreski do końca. jak dla mnie super telefon. Posiada to co trzeba,jest prosty w obsłudze i ma fajny wygląd.

  • 0

    22. ~Plusiak  2010-05-10 14:10:58  host: apn-77-115-8-217.dynamic.gprs.plus.pl

    Od 11-05-2010 telefon bedzie dostepny w Mix Plusie, cena przy kartach to 199 zł ( 48 zasileń ) natomiast przy kartach 50 jest za 1 zł.

  • 0

    23. ~gg  2010-05-10 21:32:39  host: 83.238.16.164

    Beznadzieja + zwiększyli pamięć do 55mb, zwykła ma 17mb + trochę zmienili interfejs - usunęli autofocusa, a dali badziewny fixed focus, czyli zdjęć dokumentów i notatek już nie zrobimy - pogorszyli jakość nagrywanego wideo 320x240 8fps, poprzednik 640x480 15fps, krótko mówiąc Nokia znowu się nie popisała, kilka drobnych rzeczy dodała i kilka obcięła jaki jest sens takich działań?

  • 0

    24. ~  2010-05-11 10:58:39  host: 193.201.36.36

    w kolorze czarnym jak najbardziej występuje

  • 0

    25. ~Asiek  2010-05-12 21:18:08  host: host-87-101-19-105.proxnet.pl

    A ja narazie mam taki telefon i jest ś•wietny. Śmiga aż miło. Uwielbiam nokie o juz raz sie przejechalam np na sony ericsson i od razu sprzedalam. Ten telefon ma duzo funkcji i do tego tak karta 2gb ;D Aparat robiśliczne wyraźne fotki w końcu to az 3.2 mpx. Odtwarzacz muzyki daje niezle brzmienie. Ogólnie polecam nokie !

  • 0

    26. ~ania  2010-05-13 12:54:55  host: host-89-228-192-24.kalisz.mm.pl

    mam ten telefon i jest boski. jedyne co drażni to duży zegar - nie jest mały w prawym górnych rogu tylko taki duży po lewej stronie. Jak dla niedowidzącego. Można to jakoś zmienić? w ustawieniach nic takiego nie znalazłam.

  • 0

    28. ~tiger  2010-05-31 09:06:09  host: host10.siemens.16.pl

    Witam,Posiadam tel. 6303i jako prywatny,a 6303 w pracy więc mogę opisać różnice. Jeżeli chodzi o zdjęcia to 6303 robi znacznie ładniejsze, jaśniejsze zdjęcia. Niestety w obu telefonach przy kręceniu filmu nie świeci się lampka:( więc jako latarka nie da rady używać. Menu w 6303i jest nieco zmienione, na wyświetlaczu jest większy zegar (nie da się tego zmienić). Obecnie podczas pisania SMS w 6303i ze słownikiem T9 we wstawianych słowach są polskie literki i wyłączyć to można tylko poprzez wyłączenie T9. Obecnie NOKIA oficjalnie nad tym pracuje więc problem zniknie przy najbliższym wydanym sofcie. Bluetooth w 6303i jest znacznie szybszy bo v.2.1!! Dodatkowo jest na 6303i ze 3 gry więcej niż na starszym 6303. Karta faktycznie jest 2GB a na telefonie jest ok. 52 MB miejsca. Zauważyłem że w obu telefonach gdy się uruchomi grę to nie ma możliwości już ich przyciszenia bocznymi przyciskami więc to trzeba zrobić przed uruchomieniem aplikacji. Radio działa ale w mieszkaniu nie jest już tak cudownie bo na moim starym SE k608i łapie z RDS'em ok. 5-6 stacji a na 6303i tylko 3 :( a reszta nawet jak ustawie ręcznie to tak pięknie nie chodzi. Dzwonki działają dobrze ale jak się słucha na głośniku na maxa to słychać niewielkie charczenie (w 6303 oraz 6303i). Jakość dzwonków w obu przypadkach jest identyczna. Jak znajdę więcej różnic to opisze.

  • 0

    29.  2010-06-01 18:50:41

    To telefon, który jest po prostu telefonem i robi dobrze to, czego się od niego oczekuje. Jest solidnie wykonany, bateria trzyma nieźle i ma wszystkie podstawowe funkcje, które mogą się przydać. Można z niego posłuchać muzyki czy radia podłączając zwykłe słuchawki, można zrobić w miarę dobre zdjęcie, a także zajrzeć do internetu. To co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło, to niespotykana czytelność ekranu nawet w najjaśniej świecącym słońcu. Jestem z niego bardzo zadowolony, pewnie kupię jeszcze jeden taki na zapas, zanim wyjdzie z produkcji :)

  • 0

    31. ~aby_sluzyl_jaknajdluzej  2010-06-18 14:58:58  host: 94.75.113.203

    nabyłem ten telefon dosyć niedawno, ale moge tylko go polecic.przyzwoity/solidny monoblok i taki po prostu do dzwonienia. duzo rozmawiam dlatego nie umiem ocenic bateri, mam go 12 dzien, przegadalem 10h i zaliczylem trzy ladowania. symbian s40, dobry stabilny os do wystarczajacy osblugi telefonu, wyswietlacz czysty/wyrazny, duze czcionki, polecam dla starszych osob, w sklepie nowy mozna nabyc za 420zl bez abonamentu co uwazam jest duzym plusem na jego korzysc,2gb karta jak i czytnik do 8gb to bezsensu, bo co z takiego telefonu sie zrobic przy tej pamieci, no moze ktos uzywa telefonu do sluchania muzyki, gniazd 3.5jack fajna opcja, nie trzeba miec zawsze przy sobie zestawu sluchawkowego, wystarcza sluchawki ;-)

  • 0

    32. ~M.  2010-06-26 11:46:46  host: host-108-002.wlan.plusgsm.pl

    zastanawiam się nad tą nokią albo samsungiem solidem b2100... czy ktoś może testował nokię pod względem wytrzymałości? spadanie, piasek, kurz itp, na pierwszy rzut oka ma dość wytrzymałą obudowę... a jak w praktyce?

  • 0

    34. ~nokia upada  2010-07-01 21:24:15  host: 247.208.200.89.otvk.pl

    nic nie pokazuje tylko wsadza kolejne telefony nie rozniace sie niczym tylko wygladem!smiechu warta?nie!trzepie kaske na frajerach ,wszedzie nokia!juz wydala kase na na reklame teraz tylko zyski!pieknie rozwija sie samsung z pomyslami i lg (ale jakos lg troszke kiepska) zwracam uwage na ANDROID (system jak linux wszystko szybko i za darmo)

  • 0

    35. ~w.k.  2010-07-04 12:20:55  host: 89.228.118.164

    solida,bez zaspakajania kompleksów mniejszości.Miałem wiele Nokii,ale ta,biorąc wypadkową plusów i minusów,jest o.k.Bardzo czytelna /jestem po 50/i dostępna w obsłudze.Młodzi z syndromem championa nie szukają swego grala,ja już mam.

  • 0

    36. ~xxx  2010-07-06 17:04:53  host: host-91-123-220-68.ssh.gliwice.pl

    Witam, mam go od 2 dni, dla kobiety przepiękny, wg. mnie typowo damski model. Bardzo przejrzyste i proste menu, nieduży, zgrabny, wszystko działa idealnie, aparat poprawny jak na telefon, dzwięki czyste i głośne.Wytrzymała bateria, zostanę bardzo długo przy tym modelu, gorąco wszystkim, a szczególnie kobietom polecam!

  • 0

    37. ~kropka  2010-07-07 14:39:01  host: s140-244.star.net.pl

    Kupiłam ten fon wczoraj i cóż mogę powiedzieć... Słuchawki są JEDNĄ WIELKĄ PORAŻKĄ! Chwała za zwykłego jacka, bo podpinam zwykłe słuchawki od mp3 i słychać o niebo lepiej, czyściutko i głośno, nie tak jak na nokijnych :/ Osobiście posiadam nokie 6300, więc mogę powiedzieć, że jego jedyna rozbudowa to funkcje pod internet i aparat, jeszcze nie porównywałam zdjęć jak kogoś by to interesowało moge zrobić i wrzucić :))

  • 0

    38. ~lukasz  2010-07-23 20:56:40  host: 193.19.165.29.osk.enformatic.pl

    Mam pytanko, jestem bardzo bliski zakupu tego telefonu, na stronie Nokii jest informacja ze w telefonie jest OVI MAPS 2.0. Czy ten telefon ma w sobie GPS bo nic nie ma w specyfikacji?? czy te mapy korzystają z GPRS?

  • 0

    39. ~Goś  2010-07-24 22:49:56  host: rtr-1-11.interkar.pl

    Mam telefon jakieś 2 tygodnie i jestem zadowolona. Wcześniej miałam se i naprawde nokia to juz wyższa półka. Jeden minus, który naprawde mi przeszkadza to to, że ekran samoistnie raz się ściemnia a raz robi się jaśniejszy. Nie wiem gdzie to można zmienić? czy to może jakaś wada? jak ktos wie to prosze o informacje. GPS jest, tylko że trzeba mieć do tego zestaw, czyli te kable i antene, bo przy zakupie takich bajerów już nie dają.

  • 0

    40. ~Ola  2010-07-25 00:34:12  host: dvo242.internetdsl.tpnet.pl

    Właśnie odkupiłam ten telefon od brata za 300 zł. On ma już nokie 6300 i jest z niej zadowolony a jako że nadarzyła sie okazja gdyż przedłuzał umowę z Plusem - mógł wybrać telefon. Zrobił to z myślą o mnie. Mam od dzisiaj właśnie nokię 6303i w kolorze stalowym i powiem krótko: JEST ŚWIETNA :) W porównaniu z moim starym telem - Sony Ericsson'em k550i zachwyca mnie jej wyświetlacz i jakość głośniczków. Jestem bardzo zadowolona :)

  • 0

    41. ~lukasz  2010-07-27 09:48:45  host: gw2.wsiz.rzeszow.pl

    mam telefon od 3 dni, bardzo fajny ale jedna spora wada do brak obsługi uproszczonych smsów, tzn przy używaniu polskich znaków smsy skracaja się do zaledwie 70 znaków. poza tym wszystko ok

  • 0

    42. ~cralite  2010-07-27 16:19:51  host: 83-168-108-165.pz3-nat.espol.com.pl

    Ja wcześniej miałam nokie 6303 classic lecz niestety została mi ona skradziona i kupiłam sobie nokie 6303i i powiem, że jestem średnio zadowolona z niej. Pierwsze mi się nie spodobało to ekran główny, jak dla mnie porażka z zegarem, który zajmuje pół ekranu i niezmiernie mnie to irytuje :/ nie da się tego naprawdę jakoś zmienić? Jak chciałam napisać smsa kolejne zaskoczenie a mianowicie panel jak w starych nokiach(tzn najpierw się pisze a później wysyła) zdarzyłam już przywyknąć to systemu, że najpierw wybiera się odbiorcę a później się pisze, no ale dobra idzie jeszcze do tego się przyzwyczaić. Denerwują mnie też powiadomienia, gdyż są one jakieś duże (w classic nie najmowały one całego ekranu :/) Nie wiem czy da to się zmienić, mnie się to nie udało... Zdjęcia są ładniejsze, fakt ogólnie nie widzę większych różnic, poza trochę gorszymi filmikami no i wyglądem, który nie zachwyca.

  • 0

    43. ~jola  2010-07-28 07:39:24  host: 81.15.159.154

    proszę o informację czy w waszej nokii 6303i też strasznie nagrzewa się bateria podczas rozmowy??? mnie już po 15 min rozmowy parzy ucho od gorącego telefonu... a dodatkowo czasami sie sam wyłącza podacz rozmowy - czy to z przegrzania?? proszę o info

  • 0

    44. ~do joli  2010-08-01 13:53:12  host: dvo242.internetdsl.tpnet.pl

    Też mam nokie 6303i i nie mam takiego problemu. Nawet przy dłuższych rozmowach moja bateria nie nagrzewa się a już na pewno telefon sam się nie wyłącza. Twój ma chyba jakąś wadę :/

  • 0

    45. ~mona79  2010-08-05 08:53:39  host: 62.87.152.134

    Nie wiem co mnie skusiło na ten tel!!! W sklepach zapewniali mnie, że między 6303 a 6303i nie ma żadnych różnic poza lepszą baterią. A tu czytam-po fakcie, że menu inne, pisanie wiad. inne, wg. mnie wszystko inne! A ten zegar jak dla ślepców-bez obrazy-mnie rozwala!!! I ta ogromna czcionka, ODRADZAM!!! To tel. dla starszych ludzi! Nie dla młodych! Wcześniej miałam 6300 - oddalam mężowi - ale dzisiaj robię zamianę, bo mnie trafia jak włączam ten telefon. Jedyny plus-i to naprawdę jedyny jak dla mnie to-wygląd, dla którego chyba się skusiłam...Nokia 6300 była doskonała w każdym calu i w każdym tego słowa znaczeniu!!!Może się ktoś ze mną nie zgadzać, ale takie jest moje zdanie:( Czy w 6300 nie mogli odświeżyć jedynie wyglądu?

  • 0

    46. ~  2010-08-06 10:47:21  host: eja254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja też tak nie mam u mnie nawet po 3 godzinach grania w gry nie nagrzała się w ogóle.Jedyne co miałem to sam usuwał kontakty z telefonu a jak chciałem dodać nowy wyskakiwał komunikat "Pamięć docelowa pełna" i nie działał również rejestr połączeń myślę że to przez zużycie karty sim mam ją już od 5 lat.Jednak po zaktualizowani oprogramowania z wersji v6.31 do v7.10 problem zniknął i się nie powtórzył. Super fon ani jednej zwiechy i ani razu sam się nie wyłączył.

  • 0

    47. ~marsyp  2010-08-06 14:55:35  host: 212.38.196.6

    GDY KLAWISZE SĄ PODŚWIETLONE TELEFON BUCZY. W SERWISIE STWIERDZONO, ŻE JEST TO CECHA PRODUKTU, A NIE WADA!!!!!!!!!!!

  • 0

    48. ~hmmm  2010-08-06 17:39:18  host: 121-147-n1.aster.pl

    jest ten UMTS czy nie, bo na jednej stronie w danych technicznych jest, a tutaj akurat nie ma...?

  • 0

    49. ~Kokon  2010-08-14 17:39:00  host: ess72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No to gsm poleciałeś na ostro niczym papryczki chili....nokia nie jest żadnym wstydem, pokazać się w towarzystwie można dlaczego nie?nokia nie jest takim telefonem jakie były kilka lat temu, kilka nowinek wrzucono i ulepszono!!!, już nie chodzi o zaprezentowany model, widać ze jesteś zwolennikiem samsungów i ericssonów...które no, nie oszujkujmy się ale są mniej żywotne niż nokie

  • 0

    50. ~ovi mapy  2010-08-16 14:48:21  host: 178.182.107.50.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    witam właśnie kupiłem ten telefon i zauważyłem że są tam ovi mapy i mam pytanie czy za korzystanie z nich się płaci i jeśli tak to jest jakaś stała stawka

  • 0

    51. ~baramara  2010-08-18 21:07:33  host: pc-224-023.sti.net.pl

    Nokię 6303i mam od ostatnich dni czerwca, jestem bardzo zadowolona. Bateria trzyma długo nawet przy tym moim ciągłym dzwonieniu ładuję bardzo rzadko. Na zdjęcia nie narzekam, dobrze robi.Naprawdę dobre cacko, polecam.

  • 0

    53. ~paolka  2010-08-19 12:45:16  host: bvp252.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat zasięgu? najlepiej osoby które mieszkają gdzieś na wsi gdzie jest kiepski zasięg?

  • 0

    54. ~leszekmur21  2010-08-20 11:06:10  host: aefe43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    polecam wszystkim którzy szukają solidnego telefonu a nie wielu zbędnych gadżetów!!!

  • 0

    55. ~  2010-08-23 23:43:21  host: public33409.xdsl.centertel.pl

    czy ktoś wie kiedy bedzie juz dostepne te nowe oprogramownie wkurza mnie ze za jedne ą czy ę wcina 100 znamkow;/ to strasna wada tego telefonu ale ogolnie jestem zadowolona

  • 0

    56. ~styp  2010-08-30 17:14:23  host: ejl25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Rzeczywiście mój telefon nie buczy ale syczy gdy są podświetlane klawisze ale jest to ciche i niesłyszalne,chyba że przytkniemy ucho i się cierpliwie wsłuchamy.

  • 0

    57. ~jacek  2010-08-31 22:06:32  host: beb112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam problem ze współpracą tej noki ze słuchawką blutooh samsunga: nokia go "nie widzi". czy jest na to rada?

  • 0

    58. ~  2010-09-13 12:33:20  host: static-87-105-190-73.ssp.dialog.net.pl

    Pytanko mam w sprawie wyglądu ekranu... Da się jakoś ustawić aby zegar wyświetlał się małą czcionką w prawym górnym rogu?? Bo ten domyślny to jakaś porażka jest...

  • 0

    59. ~mliv  2010-09-18 13:41:59  host: dustpuppy.miechow.com

    Telefon kupilem jako nowy nieuzywany zaledwie tydzien temu wiec moglem go przetestowac przez bardzo krotki czas. -Glosnik-jak najbardziej ok,faktycznie nie jest najglosniejszym z najglosniejszych ale w 100 % wystarczajacy,Do tej pory nie udalo mi sie NIE uslyszec przychodzacego poalczenia. -Odtwarzacz mp3-dziala poprawnie w zasadzie nie ma sie do czego przyczepic,jakos ustepuje telefonom muzycznym ale w koncu tj seria do dzwonienai a nie do multimediow. -klawiatura jak w wiekszosci nokii jest dobrze rozplanowana,latwo sie pisze smsy,wyczuwalny skok klawiszy,pracuej cicho.Wszystko ok. -obudowa metalowa/tworzywo sztuczne.Tworzywo jest w okol ekranu i przy 4 gornych rpzyciskach-reszta to metal.Nie mam problemu z "samowysuwajaca sie klapka" Dobrze spasowana,pewnie leezy w dloni. -z bajerow: latarki brak!brak regulacji jasnosci manualnej.Jest sygnalizator nieodebranych polaczen,smsow-swieci sie diodka przy srodkowym przycisku. Bateria-tego jeszcze nie sprawdizlem dobrze ale narazie 1 raz ladowalem=>moznal adowac przez usb kompa Polecam,mamnadzieje,ze komus ta opinia sie przyda.

  • 0

    61. ~ddaawid33145  2010-09-23 13:00:48  host: abuu17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chce kupic ta nokie ale niewiem czy jest dobry poprosze o jakis komentarz

  • 0

    62. ~  2010-09-25 14:28:36  host: alfa.za.digi.pl

    nie da sie

  • 0

    63. ~dsw  2010-09-30 16:06:53  host: rev-85.232.236.26.inone.pl

    długie wiadomości - nie. ?? prawda to, że można smsa napisać tylko do 160 znaków? nie ma łączenia wiadomości?

  • 0

    64. ~nokia  2010-10-05 22:23:41  host: 82-160-219-197.tktelekom.pl

    ogólnie super tylko ten zegar na wyświetlaczu beznadziejny, ale tylko tyle

  • 0

    65. ~czesko6  2010-10-06 15:25:13  host: host-89-228-75-95.olsztyn.mm.pl

    Ale lipa - Żadnej różnicy niema między 6303 a 6303i .

  • 0

    66. ~  2010-10-12 20:46:28  host: t13-15.opera-mini.net

    ~Goś, to że ekran raz się sciemnia a raz rozjaśnia, to pracuje inteligentny układ oszczędzania energii który zmienia natężenie podświetlania ekranu i klawiatury, w zależności od natężenia światła otoczenia. Jeżeli będziesz trzymać telefon pod lampa biurkowa to będzie Ci się świecił cały czas jednakowo na pełnej jasności. Czujnik światła masz w górnej części ekranu przy głośniczku który przykładamy do ucha podczas rozmowy. Ja mam Nokie 6303c i właśnie na niej pisze ten post. Pozdrawiam,

  • 0

    67. ~paula  2010-10-15 14:17:42  host: apn-77-115-123-165.dynamic.gprs.plus.pl

    czy wie ktoś może jak usunąć listę ostatnio używanych numerów przy wysyłaniu wiadomości?

  • 0

    68. ~FFFF  2010-10-21 16:59:41  host: 94-40-103-77.tktelekom.pl

    Ladne codo tego ze ktos napisal ze wstyd wyjac nokie, ogarnij sie chlopaku, spoko jest ten telefon

  • 0

    69. ~Qrdeq - dddominik11  2010-10-23 18:02:36  host: adlz133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam tą nokie 4 dzień i wady jakie zauważyłem do tej pory to: sms-nie ma uproszczonej wersji pisania czyli jak użyjemy polskiego znaku automatycznie mamy do wykorzystania tylko 68 znaków a nie 160; nie ma wersji roboczej wiadomości czyli jak nie uda się wysłać to wiadomość pozostaje na ekranie; podczas przeglądania zdjęć w full wymiarze gdy ktoś dzwoni i odbierzemy zielona słuchawką nie pojawia się ekran połączenia tylko nadal jest to zdjęcie bez żadnej informacji ze połączenie trwa. ogólnie obecne oprogramowanie to v.7, nie długo ma wyjsc v.9 z poprawionymi smsami. tylko kiedy nie wiadomo. myślę ze ten nowy soft znacznie poprawi jakość tego stabilnego telefonu 'do dzwonienia'

  • 0

    70. ~  2010-10-28 18:07:11  host: user-46-112-194-3.play-internet.pl

    Ten telefon jest dla ludzi którzy: Chcą mieć małe,solidne,łatwe w obsłudze urządzenie do komunikacji. Entuzjaści wszystko mających telefonów nie powinni na niego nawet patrzeć. Kolega obrażający posiadaczy nokii prawdopodobnie będzie się wstydził swoich postów jak zacznie się golić... może nieco później. Z mojego punktu widzenia telefon ma 3 małe wady. -feler z SMSsami - ale to kwestia wypuszczenia nowego softu więc potencjalnie sprawa do rozwiązania (jeśli zaufać Nokii). - GPS i aparat fotograficzny. W ogóle to w telefonie nie potrzebne. Tylko cenę podnosi. Uzasadnienie: GPS w telefonie to zwykle porażka bo: Zwykle wykańcza baterię w mgnieniu oka (3-4 godziny i po telefonie) Jak na pieszą wycieczką to trochę mało tym bardziej że wyczerpana bateria pozbawia nas możliwości telefonowania. Druga sprawa to ekran. Zwykle mniejszy niż standardowa nawigacja. Kiepsko się na niego patrzy podczas jazdy samochodem. więc lepiej mieć nawigację samochodową. Aparat fotograficzny. Umówmy się że zwykła kompaktowa cyfrówka robi o niebo ładniejsze fotografie niż komórka, Nawet jeżeli nie widać różnicy na monitorku naszego ukochanego telefonu. Zresztą fotografie robię kilkanaście razy w roku. I to góra kilkanaście razy. Mogę to zaplanować i zabrać ze sobą cyfrówkę... Ale do tego potrzeba rozsądnego podejścia.

  • 0

    71. ~Belial  2010-10-30 19:34:48  host: 77-252-40-235.ip.netia.com.pl

    Koszmarny odtwarzacz muzyki w porównaniu z k770i, brak możliwości dodawania utworów po katalogach, a wymuszone sortowanie zupełnie pomija katalogi nazywając je albumami i przy okazji gubiąc większość utworów w nich się znajdujących. Wybrałem głównie dla pamięci 16 GB i wyjścia 3,5 mm, zaraz idę oddać ten badziew i wracam do mojego Ericssona.

  • 0

    72. ~pam  2010-10-30 22:26:40  host: 213.77.117.153

    telefon jak najbardziej godny polecenia. a mam pytanie - tel kupiony w plusie, standardowo do prawego przycisku jest przypisane PLUS.PL - da się to jakoś zmienić na inną funkcję?

  • 0

    73. ~hmm  2010-10-31 20:16:08  host: com.tvgawex.pl

    jaki feler z SMSami? skłaniam się coraz bardziej do kupna tego telefonu, ale nie jestem jeszcze do końca przekonana, więc wolałabym wiedzieć jak najwięcej;)

  • 0

    74. ~haha  2010-11-02 15:16:15  host: do-atman-1a.connecta.pl

    @Belial - ten telefon nawet nie obsługuje kart 16 GB widać jak się znasz na telefonach

  • 0

    75. ~Justa  2010-11-02 17:22:32  host: 178-36-122-218.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon od 8 miesięcy i mogę od razu stwierdzić, że warto było go kupić. Jest to zwyczajny telefon, bardzo praktyczny. Ma ładny wygląd, duży wyświetlacz, niczego sobie aparat, odtwarzacz muzyki... dla mnie bomba! Nic więcej mi do życia nie potzreba.

  • 0

    76. ~bella  2010-11-03 09:41:59  host: chello084010125222.chello.pl

    Jestem posiadaczką noki 6303i classic od jakiegoś tygodnia i mogę jak najbardziej polecić ten telefon osobom które potrzebują telefonu a nie gadżetu. Posiada wszystko co potrzebuję: bateria dosyć długo trzyma - już 3 dni i nadal są 2 kreski, a często go użytkuję :), aparat (żeby od czasu do czasu zrobić jakąś fotke) robi w miarę dobre zdjęcia - a nawet jeśli zdjęcie wyjdzie gorzej to zawsze można je dostroić, odtwarzacz muzyki jest na tyle głośny, że słychać telefon w torebce, kurtce czy spodniach także zawsze mogę go odebrać czego nie mogę powiedzieć o moim starym telefonie którego nigdy nie słyszałam, telefon jest ładny, zgrabny polecam przede wszystkim Panią :)

  • 0

    77. ~  2010-11-06 06:17:22  host: alfa.za.digi.pl

    Nowy soft juz jest na Nokia Ovi Suite i w tym uproszczone Smsy!!!!!!!!!

  • 0

    78. ~816  2010-11-11 18:11:46  host: user-188-33-9-32.play-internet.pl

    Polecam tego fona naprawde warto go mieć ma duzo więcej niż podstawy

  • 0

    79. ~ja  2010-11-17 18:11:10  host: nat-tor1-12.aster.pl

    Przy zapalonym wyswietlaczu jezeli zakryje palcem czujnik swiatla klawiatura nie zapala sie-prosze o pomoc.

  • 0

    80. ~pawel  2010-11-18 17:58:43  host: 095160202049.wroclaw.vectranet.pl

    wlasnie wgralem nowy soft 9.83 :) smsy poprawione, sa uproszczone znaki i kopie robocze :)

  • 0

    81. ~biela  2010-11-20 17:02:20  host: 89.231.213.168

    skad mozna pobrac tego nowszego softa by miec dłuzsze wiadomosci ?? prosze o pomoc

  • 0

    82. ~ja cie  2010-11-22 15:38:14  host: 212.160.172.70

    79-moze zakrywasz obiektyw

  • 0

    83. ~gogo  2010-11-23 01:04:46  host: 77-253-68-56.adsl.inetia.pl

    witam mam pytanko co oznacza taki znak +@ zaraz koło bateri w nokia 6303i

  • 0

    85. ~  2010-12-05 13:10:27  host: unregister92000139079.c0.msk.pl

    gsm komis...chyba sobie zartujesz? Mam 3 soniaki i tylko jedna moge naladowac (bo jeszcze dziala styk z ladowarka)...a zeby pozostalem naladowac to musze wyginac na wszelkie sposoby ladowarke by zalapalo. soniaki do tego sie zacinaja...maja za duzo bajerow, nie wyrabiaja sie z nimi i zacinaja sie dlatego. Co do samsungow nie wiem ale nokie nadal sa bardzo dobre. Sam mam c6-00 i jestem z niej zadowolony. Do kibla mi wpadla ostatnio xD i nadal dziala bez zarzutow :D

  • 0

    86. ~mateo  2010-12-09 13:19:17  host: user-188-33-52-143.play-internet.pl

    a mi sie pojawił taki problem...w wiadomosciach sms, nie moge uzywać 'ostatnio uzywane' wyswietla mi 'nie znaleziono numerów i adresów e-mail'...ktos wie co jest grane i jak to rozwiązać??!?! nic nie robilem z fonem, rano jeszcze uzywałem tej opcji i dzialalo, teraz probowalem esa wyslac i nagle takie info ;/

  • 0

    87. ~piotr  2010-12-12 12:37:19  host: 77-254-69-122.adsl.inetia.pl

    mam nowego softa i jest nieco lepiej z tym telefonem, lecz mam nadzieje ze pojawi sie jeszcze nowsza wersja, wiec mam pytaie gdzie to sprawdzacie czy sie pojawiła? Bo na stronie noki nie ma nic o nowym sofcie do tego telefonu.

  • 0

    88. ~Ja  2010-12-12 14:03:01  host: user-46-113-174-94.play-internet.pl

    Bardzo slaby telEFON nie polecam!!! Wcale nie uważam se se czy samsun jest lepszy ale ta nokia to dno mam ja 1tydzien i sie zacina jak na polu z traktorami :)

  • 0

    90. ~kiniak  2010-12-19 21:38:52  host: un-156-100.static.sitel.net.pl

    telefon naprawde fajny,wszytsko super tylko powiedzcie wy mi czy da sie z ekranu głównego usunąc datę? bo z dużym zegarem nie ma problemu (menu -> ustawienia -> data i godzina -> format daty i godziny -> czas -> zegari poprostu zmieniamy na opcję ukryty)

  • 0

    91. ~DontKillMe  2010-12-27 12:53:41  host: 095160196094.sochaczew.vectranet.pl

    mam ten telefon i na poczatku padl mi glosnik i nie mozna bylo wgl rozmawiac nic sie nie slyszalo potem dostalam 2 ten sam i po jakims czasie padlo mi wejscie do sluchawek nie wykrywa wgl sluchawek i muzyka leci na glosniku ktos lekko przycisnol na ekran i sie rozlal mam kreske na caly ekran ale takto wiekszych zastrzezen nie ma;] szybko dziala ma karte pamieci 2gb troche ciemny ekran ale spory;]

  • 0

    93. ~krylana  2011-01-04 20:57:37  host: 24.196.159.178.ip4.galileusz.pl

    Dla mnie ten telefon jest prawie idealny. Dlaczego prawie: wchodzi do niego karta 4 gb jak dla mnie to mało. No i jak słucha się muzyki na słuchawkach od producenta to momentami w komunikacji miejskiej nic nie słychać. Ale słuchawki zmieniłam i teraz jest w porządku. Jeśli komuś nie jest potrzebne zbyt wiele pamięci i nie słucha muzyki albo ma też inne słuchawki to jest idealny. Przebywam wiele czasu w komunikacji miejskie dlatego ten telefon ma mi zastąpić mp3 żeby nie bawić się dwoma sprzętami na raz, stąd potrzeba dużej ilości muzyki na tym telefonie co z kolei wiąże się z większą kartą pamięci jak również dźwiękiem. Ale i tak jest świetny!!!

  • 0

    95. ~sztyvny  2011-01-06 14:31:41  host: adol2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon ma HSDPA?

  • 0

    96. ~Marco  2011-01-13 17:32:39  host: 1h141.radzionkow.net

    Mam ten telefon od maja i powiem krótko BEZNADZIEJA.Był już 2 razy w serwisie.Najpierw padło oprogramowanie(utraciłem kontakty z telefonu itp.), a potem pojawiły się ciemne kreski na wyświetlaczu i w serwisie wyświetlacz został wymieniony.Teraz sam mi się wyłącza.W Nokii stwierdzili ze znów muszę zainstalować aktualne oprogramowanie.Co to za telefon w którym trzeba co chwile zmieniać oprogramowanie??Oryginalne oprogramowanie powinno działać bez szwanku przez kilka lat.Wcześniej miałem SE k310 i SE k810i,i nie miałem z nimi żadnych nawet najmniejszych problemów.Może akurat trafiłem na taki egzemplarz,który niestety skutecznie zraził mnie do kupienia w przyszłości następnej Nokii...

  • 0

    97. ~Gomu  2011-01-16 21:39:51  host: bcj239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefonik :-) ma wszystko co potrzeba, czytelny wyświetlacz, swietna bateria, klasyczny wygląd i rozmiary, bezproblemowy i tani :-)

  • 0

    98. ~sonia  2011-01-18 13:07:06  host: 178-37-48-218.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon 5 miesięcy- jest wspaniały, idealne wykonanie, i bardzo proste, czytelne menu, ponadto działa bez zarzutów- dla kobiety idealny. Świetna bateria!! no i na koniec, nie jest za duży-dla mnie było to bardzo istotne:)

  • 0

    99. ~dawid  2011-01-20 07:26:57  host: jzv138.internetdsl.tpnet.pl

    Czy w tym telefonie da się w jakiś sposób przypisać inną funkcję niż PLUS.PL? Telefon zakupiony w plusie.

  • 0

    100. ~mariush19  2011-02-03 12:37:19  host: 195.160.253.4

    Proszę o pomoc, chcę wziąć 6303i w mixplus ale na zdjęciu na stronie mają w opisie że jest to 6303i Silver tymczasem na zdjęciu jest srebrna ale z czarną obwódką dookoła wyświetlacza co by świadczyło że to jednak 6303 bez "i" Brał ktoś w mix plus lub plus?

  • 0

    101. ~  2011-02-12 13:07:18  host: gandalf.zagorz.net

    Telefon mam od miesiąca, i jak na razie nie mam do niego temat większych zastrzeżeń. Jako minus wymienię: słabą jakość filmowania, radio odbiera słabo przy podpiętych słuchawkach od innej firmy niż Nokia. Co do wyświetlacza to osobiście przyzwyczaiłem się do dużego zegara, myślę że ustawiony kontrastowo do tapety może dodać uroku:). Myślę że jet to dobry wybór dla osób które potrzebują nowego telefonu głównie do dzwonienia i wysyłania sms-ów, w klasycznej formie. @kiniak: próbowałeś:(menu -> ustawienia -> data i godzina -> format daty i godziny -> data ->data na ekranie gł. -> data po prostu zmienia śię na opcję ukryty)

  • 0

    102. ~bebe  2011-02-22 09:35:11  host: 217.10.24.61

    powielam pytanie...Czy da zmienic sie plus.pl w prawym dolnym rogu?

  • 0

    103. ~nowy  2011-03-29 20:05:18  host: bva99.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie mozna wgrac softa do 6303i z 6303 ten zegar i oznaczenue bateri jest tak wielkie ze zajmuje pol wyswietlacza

  • 0

    104. ~BANAN  2011-04-24 11:50:22  host: c-i245.net.e-net24.pl

    Ludzie drodzy...jestem załamany gdy czytam 70%komentarzy. Wątpię że osoby o "przeciętnej" inteligencji (bez obrazy) będą brały pod uwagę komentarze ludzi którzy nie potrafią poprawnie sklecić zdania...z mojej strony opinia odnośnie telefonu jest Pozytywna.Posiadam Nokię od czerwca 2010r. i napisze tak: Ani razu telefon się nie zawiesił,żadnych awarii mimo iż kilkanaście razy wypadał mi z ręki.Aparat,menu,funkcjonalność stoją na przyzwoitym poziomie.Co do wad,Baaaardzo dużą wadą jest brak możliwości włączenia uproszczonych znaków w wiad. sms w wyniku pisząc 2 krótkie zdania wysyła się 5 smsów. Brak WiFi!dwa minusy,ale mimo tego uważam,że tel. jest wart uwagi:)Pozdrawiam

  • 0

    105. ~czołdżek  2011-05-15 19:40:33  host: host-81-190-105-70.rzeszow.mm.pl

    super telefon. właśnie tego się spodziewałem wybierając nokie. prosta obsługa, świetne klawisze i wytrzymała obudowa. jedyna wada to krótkie smsy

  • 0

    106. ~fargo  2011-05-17 13:11:15  host: host84-38-93-49.tvkdiana.pl

    BANAN, jest uproszczona obsługa znaków tylko musisz zaktualizować soft.

  • 0

    107. ~nowwy  2011-05-22 13:30:39  host: aery187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A nie wystarczy po prostu zmienić język tekstu sms z polskiego na angielski?

  • 0

    108. ~bastard  2011-05-25 17:43:55  host: aemv35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam pytanie do właścicieli tego modelu telefonu. Od telefonu wymagam żeby w miarę przyzwoicie odtwarzał muzykę poprzez słuchawki. Oczywiście ze słuchawkami lepszymi od tych dołączanych do zestawu. W skali od 1 do 10 na ile byście ocenili jakość odtwarzanej muzyki przez słuchawki? I ile by trzymała bateria gdyby dziennie przez ok. 1 godz. odtwarzana była muzyka przez słuchawki oczywiście? Bardzo proszę o odpowiedź, gdyż zastanawiam się nad kupnem tego telefonu.

  • 0

    109. ~piter  2011-05-28 14:15:27  host: adpb19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam pytania dla posiadaczy tego telefonu, gdyż zamierzam go kupić ale chcę się upewnić czy to na pewno będzie dla mnie dobry wybór. Czy w miarę przyzwoicie radzi sobie z odtwarzaniem muzyki przez słuchawki? Tzn. czy jakość odtwarzanej muzyki przez lepsze słuchawki jest dobra? Czy jakość zdjęć notatek jest możliwa do odczytania?

  • 0

    110. ~mąż swojej żony  2011-06-06 21:01:43  host: gaja.tpnet.pl

    Nokię 6303i Classic posiada moja żona. Z czystym sumieniem mógłbym powiedzieć, że jest to idealny telefon, gdyby nie pewna jego wada. Otóż gdy rozmawiam z żoną, wówczas cały czas w tle słyszę z pewnym opóźnieniem swój własny, stłumiony głos, zupełnie tak, jakby żona rozmawiała nie bezpośrednio przez telefon, lecz przez jakieś urządzenie głośnomówiące. Czy może zaobserwowaliście u siebie też ten efekt?

  • 0

    111. ~nikt  2011-07-06 20:41:23  host: user-46-112-254-144.play-internet.pl

    do bastarda i pitera. Ten telefon odtwarza mp3 ale to nie telefon muzyczny ani odtwarzacz mp3 nie spodziewajcie się po nim wiele. Mam ten model i lubię dobrą muzykę i dobrą jakość dźwięku. Jeżeli zależy ci na odtwarzaczu MP3 to nie kupuj tego modelu. To bardzo dobry telefon. Ale uwaga to tylko telefon a nie kombajn multimedialny. Uważam że to świetne urządzenie dla ludzi którzy używają telefonu głównie zgodnie ze swoim przeznaczeniem, czyli do komunikacji głosowej i SMS/MMS + sporadycznie e-mail.

  • 0

    112. ~Natarcie  2011-07-09 21:05:48  host: 77-254-2-193.adsl.inetia.pl

    A jak działa mini jack? Bo u mojej koleżanki nie działa, jednak słuchawka. Słuchawki panasonic.

  • 0

    113. ~Lottta  2011-07-14 14:39:39  host: public105208.cdma.centertel.pl

    Mam telefon pół roku. Na początku, po przesiadce z 6300 byłam przerażona innym menu, inną klawiaturą i paroma wadami, typu brak obsługi uproszczonych znaków. Ale po aktualizacji softa wszystko grało, pojawiły się też elementy robocze. Uwielbiam ten telefon, wg mnie niebo lepszy od 6300. Do klawiatury szybko się przyzwyczajamy. A pierwszym pozytywnym wrażeniem był ekran - większy i z piękniejszymi kolorami, niż w 6300. Nie można zapomnieć o baterii- w 6300 trzymała u mnie max 2 dni, zaś 6303i wytrzymuje dwa razy dłużej, mimo parametrów. Muszę dodać, że prócz standardowych funkcji typu sms i dzwonienie, często słucham muzyki, przeglądam czasem internet, a ostatnio częściej gram w gry. Jest to mój ulubioy telefon, na równi z 6103(telefon-czołg).

  • 0

    114. ~lol  2011-07-15 16:10:57  host: 83.71.175.163

    to bateria tego tel trzyma 3-4 dni, masakra w porownaniu co podaje producent, czyli nie oplaca sie kupowac bo tyle samo trzyma moja e65 co ma 4 lata

  • 0

    115. ~Mateo  2011-08-04 09:02:37  host: 31.61.111.49

    do 110. Tak, mam tak u siebie ale tylko gdy osoba po drugiej stronie korzsta z telefonu domowego. Gdy rozmawiam z dziewczyną a ona jest na swoim soniaku jest ok :) Ja telefon posiadam już z dobre 2 tygodnie. Poprzednio miałem używaną 6303, a teraz nówkę 6303i. Co mogę powiedzieć. Jedyne czego brakuje mi tutaj to AF, no i małego zekarka w rogu. Poprzez moją miłość musiałem wyłączyć zegarek by mnieć ukochaną na tapecie. Telefonik fajny. Folia na ekranie jest, bateria nie wiem ile trzyma mi max, jak narazie napisałem około 1000 sms, tyle samo przyszło i ładowałem ją 3 razy :)

  • 0

    116. ~mona23  2011-08-26 13:44:14  host: dvn242.internetdsl.tpnet.pl

    Witam. mam ten telefon od miesiąca, jestem z niego zadowolona, ale denerwuje mnie jedna rzecz: w galerii>moje zdjęcia wyskakują wszystkie zdjęcia z telefonu, wie ktoś jak to zmienić?

  • 0

    117. ~Tomasz  2011-08-31 14:37:24  host: jt.com.pl

    Bardzo dobry fon. Super wytrzymały (spad z ,5 metra kilka razy i nic), świetnie spasowany, bardzo dobra bateria (średnio 7 dni), 2 GB karta. Wady? Owszem: po nieodebranej rozmowie, środkowy klawisz świeci, ale TYLKO parę minut! Szczyt głupoty. Nei da się pisać z polskimi literami: pierwsza polska litera w SMSie zabiera 63 znaki! Ogólnie jednak jestem zadowolony, przydało by się Wi-Fi. Za taką cene naprawdę warto. PS. widzę, ze ktoś podaje czas pracy baterii 3-4 dni. Tak, ale przy paru GODZINACH dziennych rozmów.

  • 0

    118. ~czołdżek  2011-09-07 20:14:28  host: host-81-190-105-70.rzeszow.mm.pl

    telefon bombowy!!! spadł mi z 1,5 m pionowo na beton i nic sie nie stało (tylko obudowa lekko wgnieciona ;p). wpadł mi do jeziora, ok 10s lezal pod wada i odrazu po wyjęciu z wody działał, ale na wszelki wypadek go wysuszylem. super!

  • 0

    119.  2011-09-08 09:43:31

    mam pytanie do posiadaczy tego telefonu, czy można w tym telefonie ustawić dużą czcionkę sms-ów, kontaktow etc? pytam bo planuję kupić moim rodzicom takie telefony ale przydałaby się ta duża czcionka:)

  • 0

    120. ~xor  2011-09-16 08:33:29  host: elpie.vlan372.architor.lubman.net.pl

    jestem gadżeciarzem, lubię wymyślne urządzenia dlatego osobiście nie kupiłbym tego telefonu. Posiadam go jednak, ponieważ jest to mój służbowy aparat. Przyznać muszę, że jako narzędzie pracy to ten telefon jest DOSKONAŁY! pod kątem trwałości (metalowa obudowa) oraz jakości baterii trudno znaleźć lepszy. W pracy jak to w pracy - gada się dużo. Fonik jest zawsze włączony 24h i ładuję go dosłownie raz na tydzień. Mam go nieco ponad rok i trwałość baterii wcale się nie pogorszyła. Także dla osób którym nie zależy na wodotryskach tylko na trwałym urządzeniu które nie rozładowuje się bez przerwy, będzie znakomitym wyborem. Do tego jest zgrabny i wcale nie brzydki.

  • 0

    121. ~mąż swojej żony  2011-09-21 13:32:36  host: chaos.tpnet.pl

    @114. ~lol: Telefon mojej żony wytrzymuje bez ładowania ok. tygodnia z włączonym BT, co jest bardzo dobrym wynikiem!

  • 0

    122. ~mąż swojej żony  2011-09-21 13:38:25  host: gaja.tpnet.pl

    @117. ~Tomasz: Nie masz pojęcia, o czym piszesz! W każdym jednym telefonie po wpisaniu pierwszego znaku spoza podstawowego zestawu ASCII, następuje przełączenie na inny zestaw znaków (chyba na któryś UTF - nie jestem pewien) i długość SMS-a kurczy się do 72 znaków!

  • 0

    123. ~freeagent  2011-10-06 09:33:50  host: dynamic-78-8-117-73.ssp.dialog.net.pl

    Jako Clasik to nie ma na rynku lepszego. Polecam. 2 lata pracuje w cięzkich warunkach i działa tak jak działal na poczatku. Ps. Jako wada - szybka sie bardzo rysuje i powoli traci swoja przejrzystosc. POLECAM z całym sercem!!!

  • 0

    124. ~Dynio  2011-10-07 18:58:22  host: 33-157-251-94.net.stream.pl

    Mam aparat od około tygodnia, może to zbyt mało czasu na jakieś większe przemyślenie ale jestem bardzo zadowolony. Bateria od niedzieli przy normalnym użytkowaniu kilka rozmów dziennie z 10 sms-ów ma jeszcze 2 kreski z 4. Wyświetlacz bardzo czytelny, trochę mnie irytuje funkcja jaśnie-ciemniej w zależności od naświetlenia ale można z tym żyć. Aparat zgrabny pewnie leży w dłoni, klawisze mimo że wydają się zbyt małe sa dobrze zrobione i nawet moimi grubymi paluchami radzę sobie. Nie potrafię poradzić sobie z sms-ami a właściwie ilością znaków. Nagle w trakcie pisania po pierwszym krótkim słowie zostaje 60 znaków i wysyłane są 2 sms-y. Może zna ktoś odpowiedź jak to zmienić o ile się da !? Polecam ten aparat każdemu, świetny sprzęt !

  • 0

    125. ~sly  2011-10-09 12:15:15  host: 89-78-206-67.dynamic.chello.pl

    Zaktualizuj soft. Poprzednia wersja nie była dostosowana do polskich liter i wszystkie np litery z ogonkiem traktowała jako kilka znaków.U mnie po aktualizacji nie ma już z tym problemu.

  • 0

    126. ~  2011-10-16 08:05:15  host: dynamic-78-8-103-7.ssp.dialog.net.pl

    wyłącz polskie znaki w ustawieniach sms-a - obsługa znaków "uproszczona"

  • 0

    127. ~ja  2011-10-20 12:53:54  host: host84-38-93-49.tvkdiana.pl

    ~Dynio, pewnie już rozkminiłeś te sms-y, ale na wszelki wypadek podaję rozwiązanie - w ustawieniach wiadomości - wiadomości sms - Obsługa znaków - ustaw: uproszczona i po sprawie :)

  • 0

    128. ~Pytanko.  2011-10-24 22:29:52  host: 178.182.24.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Czy u was światełko powiadomień(klawisz navi), świeci tylko kilka minut po otrzymaniu sms'a. U mnie pomiga z 5 minut a później mimo że sms dalej nie odczytany to przestaje migać. Ktoś wie co z tym zrobić? Czy po prostu tak głupio to musi działać.

  • 0

    129. ~Michalek  2011-10-31 16:54:50  host: ip-89-186-21-13.static.vip-net.pl

    witam , jak ustawic zeby caly czas był taki żywy jasny kolor na wyświetlaczu , bo zmienia mi sie co jakiś czas i różne odcienie są..

  • 0

    130. ~  2011-11-11 11:23:43  host: 178.180.40.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Do michała. Tego się nie da zmienić bo działa czujnik światła, dzięki temu bateria nieźle trzyma. Czujnik dopasowuje jasnoość ekranu do warunków oświetlenia zewnętrznego.

  • 0

    131. ~xx  2012-01-03 10:28:38  host: aefk10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zalety: - bateria wystarcza na ok. tydzień po 30 min rozmów dziennie - mały i dość lekki - metalowa obudowa, wersja srebrna jest nie malowana więc nie będzie się zdrapywała farba wady: - głośnik dzwonka znajduje się z tyłu więc gdy telefon położymy na czymś miękkim może być tak, że nie będziemy słyszeć jak ktoś dzwoni - posiada mapy, które można przeglądać i wyszukiwać miejsca, ale już nawigacja wymaga podłączenia do zewnętrznego gps.

  • 0

    132. ~Mateusz  2012-01-06 20:47:14  host: adgx36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia 6303i classic jest po prostu idealna. Polecam ja kazdemu.

  • 0

    133. ~  2012-01-27 12:12:14  host: dzi74.internetdsl.tpnet.pl

    czy w tym telefonie da się zainstalować Gadu- Gadu ?? pilne !

  • 0

    134. ~wera584  2012-03-09 20:36:23  host: acgq125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i się jakoś nie wstydzę z nim pokazać. Ma wszystko co potrzeba. Zdjęcia robi OK, tylko gdyby WiFi lub WLAN dodali to by było jeszcze lepiej. Z wyglądu fajny. :) Polecam ;)

  • 0

    135. ~majek  2012-06-07 13:18:59  host: netmar.ae1x201.dibhala.lubman.net.pl

    Tak, można zainstalować gadu-gadu ( mam właśnie i działa bez zarzutów) Ogólnie bardzo polecam ten telefon, prosty ale wystarczająco funkcjonalny, bezawaryjny. Mam już go ponad 2 lata i ani razu mnie nie zawiódł :D.

  • 0

    136. ~Miki  2012-07-06 10:56:47  host: 178-36-16-92.adsl.inetia.pl

    Dlamnie to jest zabawka kolegga ma ale to szajs!

  • 0

    137. ~Dax  2013-04-26 17:22:28  host: v09-03.opera-mini.net

    Nalepszy tel.na świecie

  • 0

    138. ~jm.  2013-05-18 18:28:35  host: 80.51.74.112

    telofonik mam trzy latka i jestem bardzo z niego zadowolona. Na początku też mnie drażniło, że napisałam dwa zdania i już jeden sms schodził ale poszłam do salonu zaraz po zakupie tel.i poprosiłam o wgranie oryginalnego oprogramowania Noki i mogę pisać długie smski teraz ;) bardzo odporny na upadki!

  • 0

    139. ~nikt  2013-12-27 11:43:38  host: host-5db0d42b.sileman.net.pl

    Telefon po zmianie karty sim z ERA na Orange stracił po dwóch dniach zasięg i co jakiś czas losowo "łapał" i normalnie działał. Na karcie sim ERA przez dwa działał bez najmniejszego problemu. Wgranie najnowszego softu pomogło na trzy dni i znowu to samo. Zamiany karty sim na inną z Orange nic nie daje, czyszczenie bebechów też na nic się nie zdało ale po podłączeniu do komputera i odpaleniu "Nokia Suite" zasięg się pojawia i można go odłączyć i znowu jest szansa dzwonić i smsować! Telefon nie posiada simlocka, ale przy włączaniu pokazuje logo "Witamy w sieci ERA czy może to być wina brandu ERA? Pozdrawiam.

  • 0

    140. ~AliBABA  2014-06-15 12:46:30  host: nat1.netcity.pl

    Polecam tel. z czystym sumieniem! Funkcjonalny, elegancki, prosty w obsłudze :)Jestem zadowolony i cenię sobie tradycyjne telefony, gdyż nie odnajduję się w dobie tel. dotykowych... ALE MAM PYTANIE I BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ- jak ustawić, by w skrzynce odbiorczej był jeszcze ten folder "rozmowy" który segreguje wiadomości od nadawców? Pozdrawiam

  • 0

    141. ~Kocio  2015-07-01 12:19:13  host: host5-1.multi-ip.pl

    Odporny na: podlewanie , przydepnięcie i wszelkiego rodzaju upadnięcia chociaż nie jest wodoodporny.
    Udało mi się go już 3 razy reanimować i nadal żyje. Jak to nokia. Bateria długo trzyma. Cud miód i orzeszki. Bardzo udany model.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-241-199.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet