Nokia 6288 - opinie
Telefony Nokia Nokia 6288 Opinie o Nokia 6288

Nokia 6288

w sumie: 589
‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›
  • 0

    1.  2006-09-21 10:21:59

    ciekawi mnie czy kamera główna będzie miała rozwiązanie typu "autofocus"

  • 0

    2. ~tomek  2006-09-21 10:25:57  host: edq90.internetdsl.tpnet.pl

    fajnuy telefon tylko ciekawe ile bedzie kosztowal bo pewnie jak znam nokie to pewnie bedzie chciala z 2000zł jak nie wiecej pozdro dla fanów Nokii i Sagema:)

  • 0

    3.  2006-09-21 11:10:14

    A zcy tam czasem nie powinien być akumulator litpolimerowy jak w 6280 ? W mojej 6280 jet lit-polimer BP-6M, jeżeli w nowszej go nie ma to chyba się cofają !

  • 0

    4.  2006-09-21 11:11:32

    hmm porównując 6288 do 6280 to różnice zauważyłem w bateri na gorszą bo litowo-jonowa zamiast lito-polimerowej ale za to większej pojemności, karty pamięci microSD zamiast miniSD ale czy napewno no i oczywiście inna obudowa choć nieznacznie się różni a wymiary te same, a może poprawili jakieś błędy 6280 tylko ja żanych tam nie zauważyłem a wy co o tym sądzicie? ;)

  • 0

    5.  2006-09-23 18:30:03

    Po co prawie identyczny model do 6280 wprowadzili na rynek?
    Klikając w '6288' spodziewałem się 3Mpx:)

  • 0

    6. ~gibki  2006-09-26 18:26:23  host: acxp103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ciekawe czy tan telefon odtwarza mp3.

  • 0

    7. ~zool  2006-10-07 12:47:06  host: gw-ethernity-tmp.awacom.net

    moze poprawili klapke wysuwana bo ta w 6280 lata jak kolo od starej karety. PORAZKA

  • 0

    8.  2006-10-07 18:21:27

    gibki ten telefon odtwarza mp3

  • 0

    9. ~aiom  2006-10-11 17:12:13  host: host229.net81.citysat.com.pl

    a ja tam wole 6280

  • 0

    10. ~Raf  2006-10-18 17:55:05  host: xdsl-4602.jgora.dialog.net.pl

    Karta juz poprawiona :)

  • 0

    11. ~lovelove  2006-10-28 20:07:30  host: dir48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A karte pamięci mozna kupować o wiekszej pojemnosci do tego Tel.? Np. 1 Gb?

  • 0

    12. ~sylwia  2006-11-07 14:21:16  host: ayh51.internetdsl.tpnet.pl

    nawet fajny ,szkoda jedynie ,że taki drogi

  • 0

    13. ~ciopal  2006-11-09 22:12:31  host: apn-100-185.gprsbal.plusgsm.pl

    BP6M to bateria litowo-polimerowa, 1100 mAh. I taką ma 6288.

  • 0

    14.  2006-11-11 17:10:41

    W carrefourze na bemowie jest za 1300 zł :)

  • 0

    15. ~  2006-11-14 19:17:59  host: cjt169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mi ten telefon sie podoba i chyba będzie następcom mojej 6230i

  • 0

    16.  2006-12-09 10:00:54

    Napiszcie wiecej coś na temat tego fona zwłaszcza na temat działania systemu wysuwania klapki, czy jest stabilna i czy nie chodzi opornie, i jak trzyma bateria przy wiekszych obciążeniach typu długie rozmowy czy słuchanie muzy?? Z góry dzięki

  • 0

    17. ~czarny  2006-12-12 09:56:38  host: host-81-190-32-134.szczecin.mm.pl

    nokia 6288 ma symbian???

  • 0

    18. ~Jack  2006-12-16 00:54:29  host: ip-81-15-216-54.unregistered.net.telenergo.pl

    Wice jak dal mnie to chyba 6280 jest lepsze a to z tego względu że ma pamięci wewnętrznej wiece atu 7 mb co to ma byc ;/ bez sesnu jak dla mnie :P

  • 0

    19.  2006-12-16 18:13:23

    Skończcie pisać o tej pamieci bo obie mają taką samą 6mb wbudowanej a to ze na 6280 pisze 70mb to bład bo ktos dodał do tego pamiec z 64 mb karty która jest do niej dołączana!!! Piszcie o tym co jest różnicą np na temat tego klawisza nawigacyjnego, baterii i systemu rozsuwania czy ta klapka jest stabilna czy lata?? Byłbym wdzięczny. Pozdrawiam

  • 0

    20. ~Torsen  2006-12-22 01:00:52  host: dlm142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Napiszcie konkretnie jakie są różnice między tymi telefonami bo zamierzam zmienić 6280 na 6288.

  • 0

    21. ~majk  2006-12-23 11:09:14  host: atm.ssnet.pl

    6280 i 6288 to te same telefony. Roznia sie tylko bateria i tym ze 6288 ma karte 512MB. Jedyne co poprawili to obsluge kart powyzej 1GB, ale to samo jest juz w nowym sofcie do 6280.

  • 0

    22.  2007-01-04 01:18:24

    ona nie ma symbiana dla wszystkich chcących wiedzieć, ogólnie sympatyczny telefonik

  • 0

    23.  2007-01-08 16:25:17

    propo 6280, po założeniu pokrowca Krusella klapka jest stabilna no ale nie o to chodzi, żeby kupować od razu pokrowiec aby się nie ruszała, wszystko musi być dopracowane, niestety Nokia trochę się nieprzyłożyła do obudowy (o aparacie już nie wspomnę). Ale odpowiedzcie mi konkretnie na pytanie: Czy klapka w 6288 nie lata na boki jak w chińskiej, tandetnej zabawce?

  • 0

    24. ~jot23  2007-01-09 02:23:48  host: kl1-170.kielce.net.pl

    niestety lata tak samo :)Na pocieszenie dodam - (bo to pewnie bedzie jak 6280, bo ..88 mam za krotko)że ona tak lata w dniu zakupu i tak samo za 6 miesiecy, a w takim samsungu kupujesz idealnie spasowana a za miesiac sie nie domyka... jednk tak jak spasowany jest BQ-S EL71 to jeszcze wieki pracy przed Nokią. Tam nawet kartki papieru nie wsuniesz pomiedzy klapke a pozostałą część. Ale 6288 to dobry telefon, wyraznie słychać rozmówcę, bardzo szybki, stabilny soft, wygodne menu, dobry organizer, łatwa komunikacja z PC. Wystarczy.

  • 0

    25. ~Ryszado  2007-01-12 18:11:30  host: ebi69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chinske super!:) zawiercie komis stary rynek

  • 0

    26. ~neppo  2007-01-16 19:11:13  host: dst216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia 6280 też ma baterię BP-6M litowo-polimerową, tylko nie wiem czemu w 6288 taka bateria ma 1100mAh a w 6280 tylko 970mAh?

  • 0

    27. ~prx  2007-01-18 14:12:02  host: pc48.farm.amwaw.edu.pl

    kom.może być,ale przydałoby się troszkę wzbogacić go o offisa.bateria trochę lipna przy częstym użytkowaniu,nie wspomnę o video.

  • 0

    28. ~kamx  2007-01-24 09:42:16  host: bhm72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w tym telefonie nie lata klapka i jest ok :)

  • 0

    29. ~dwapf  2007-02-10 00:06:59  host: 135-bem-5.acn.waw.pl

    jeśli chodzi o baterie to uzaleznione jest to od operatora lub sprzedawcy. Ja kupiłem w salonie nokii i mam 970 mAh. Więc trzeba mieć farta co do baterii i patrzec przy zakupie.

  • 0

    30. ~Jackamcia  2007-02-20 10:40:17  host: bap15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzie ja chce tą komorke !! powiedzcie o niej coś dobrego!!

  • 0

    31. ~jackamcia  2007-02-20 10:57:31  host: bap15.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ta komórka to ile ma kresek bateri?? :/

  • 0

    32. ~alan  2007-02-23 10:43:58  host: gate.hitech-net.pl

    do czarny:6288 nie ma symbiana

  • 0

    33. ~Arbi  2007-02-27 13:03:09  host: gaf130.internetdsl.tpnet.pl

    z moich obserwacji, glownymi roznicami pomiedzy 6280 i 6288 to wieksza bateria (1100) nowa obudowa i nie chodzi tylko o design, ale i nowy plastik, ktory jest wypolerowany i teoretyczniej odporniejszy na zarysowania i uszkodzenia mechaniczne, telefon ma zdaje sie nowszy procesor i dziala szybciej no i obsluguje transmisje HSCSD !!!

  • 0

    34. ~Silent BOB  2007-03-07 15:21:54  host: desire24.com

    Ludzie przeciez z latającą klapkąi w 6280 i w 6288 można sobie poradzic :) Mialem obydwa modele, w każdym latała klapka, ale wystarczylo chwilkę pomyśleć, poświęcic 5min i juz po klopocie :) Ogolnie telefon jest super! Pzdr!

  • 0

    35. ~Ryszardo  2007-03-10 10:28:01  host: ebd186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Silent BOB co zrobiłeś że klapka nie lata ja nasmarowałem prowadnice i też nie lata

  • 0

    36. ~Roni  2007-03-18 15:54:21  host: 91.176.wmc.com.pl

    klapka wysuwa sie ładnie.nic nie tnie przy rozsuwaniu i nie chodzi opornie.baterie ma bardzo dobra jesli ją dobrze sformatujemy.4-5 dni bateria trzyma.róznica miedzy 6288 a 6280 to taka: 1.Kolor :D 2.do 6288 dostajemy karte 512 a do 6280 64 3.Jest bardziej dopracowana od 6280 4.6288 nagrywa filmy w jakosci dvd 5.odpala pliki mp4

  • 0

    37. ~telefonomaniak  2007-03-20 17:25:56  host: geb22.internetdsl.tpnet.pl

    6288 jest super mam go od 2 miesiecy i nie moge narzekac a ile razy juz mi wyleciała i sie trzyma jest ok

  • 0

    38. ~observer  2007-03-27 10:23:24  host: ip-89-174-40-145.multimo.gtsenergis.pl

    no to sie ubawilem :) @ roni- 6288 nagrywa wideo z jakoscia dvd? buahaha masz przestrzenny dzwiek i taka sama rozdzielczosc? kto ci takich bredni nakladl do glowy! dla mnie telefon ok, ale szybko wymieniam na cos z symbianem.

  • 0

    39. ~lelek  2007-03-29 02:14:42  host: urbanistow.piaseczno.robbo.pl

    gdyby miał symbiana, byłby mój

  • 0

    40. ~fest  2007-03-30 15:20:13  host: beitris.static.korbank.pl

    wszystko lata na boki po 3 miechach słaby aparat, słaba jakość muzy tylko wyświetlacz jest jeszcze znośny.

  • 0

    41. ~hamn  2007-03-30 15:25:27  host: beitris.static.korbank.pl

    wiesza sie i to wszystko jutro go sprzedaje

  • 0

    42. ~kiane  2007-04-02 21:07:38  host: 82.160.245.2

    a ja już jutro będę miała ten telefonik, nie mogę się doczekać, ale to zrozumiałe bo teraz mam 3330hahaha:)pozdrawiam

  • 0

    43.  2007-04-03 15:57:27

    mam telefon!!!!!!!!:)ale nie mam instrukcji obsługi i nie wiem jak formatować baterię:( plisssssss pomóżcie mi:(

  • 0

    44. ~bury79  2007-04-03 20:50:52  host: c192-137.icpnet.pl

    a ja nie moge zlego slowa powiedziec o tym fonie bateria super trzymie zdjecia znosne jedyny minus to ta latajaca klapka ciesze sie ze zdecydowalem sie na niego moja poprzednia 6230 to pikus.

  • 0

    45. ~boguś7  2007-04-04 15:14:52  host: duy202.internetdsl.tpnet.pl

    Ej ziomy, czy ten telefon ma Autofocusa? Czekam na odpowiedż, to pilne.

  • 0

    46.  2007-04-05 15:35:14

    Do kiane: A po co Ci instrukcja :d tam i tak tego nie ma:) Formatowanie polega na rozladowaniu bat i 12-14 godzinnym ladowaniu na wylaczonym tel czynnosc powtarzamy 3 razy

  • 0

    47. ~  2007-04-10 01:45:11  host: dsp45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam tel pól roku. Jestem bardzo zadowolony, mógłby być minimalnie mniejszy, ale jest ok. Aparat jak na tlelefony nie jest zły, tylko jak sie flasha używa to strasznie szumi. Przy słabym oświetleniu też szumi. (szum-kolorowe kropki na zdjęciu w celu rozjaśnienia kadru) 2Mpix to jest coś jak na telefon. Bardzo szybko działą, nic sie nie tnie. Czasem klapka zgrzytnie, ale tez jest dobrze. Genialny wyświetlacz. 320x240, super rodzielczość, Karta 512MB to też sporo, nie używam jej do słuchania muzyki, ale zdjęc wchodzi od cholery. Jedno co mnie strasznie wkurza, to nazwy pod jakimi są zapisywane zdjęcia. Jest to "ZdjęcieXXX". gdzie XXX to kolejny numer, gdy przeniesiemy zdjęcie do folderu to w jego miejsce zapisze sie nowe i mamy w ten sposób dwa zdjęcia o tej samej nazwie, co utrudnia archiwizację. To największa wada wg mnie.No i ta obudowa, strasznie sie brudzi :) Ale nie uzywam kondonika i nie jest porysowana. tak na przyszłośc to jak sobie poradziłeś z latającą klapką? U mnie (prawie) żadnych luzów. Jak wziąłem 5300 to miałęm wrażenie ze tam zaraz odpadnie a u mnie, tylko bardzo delikatny luzik przy zamkniętej. Bateria: przy intensywnym użytkowaniu chodzi 2 pełne dni (1100mAh)Podsumowując, polecam telefon całkowicie. Kawał dobrej roboty. PS. Dodatkowo powiem ze w MMSa wchodzi aż 300kb :) Pozdrawiam fanów 6288:)

  • 0

    48. ~Tomek6288  2007-04-11 15:17:54  host: btd179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemka !!! Mam Nokie 6288 od 2 miesięcy. Telefonik poprostu revelka !!! Wyświetlacz cudowny, fotki przepiękne, video perfekt.Klapka pięknie się wsuwa i wysuwa. Jest Super Ładny i super super super :D Pozdro dla użytkowników !!! ;)

  • 0

    49. ~  2007-04-14 08:16:55  host: eaj139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ryszardo do 47 wchodzisz w aparat naciskasz opcje,ustawienia,tytuł domyślny i tam morzesz zmieniś nazwy zapisywanych zdjęć

  • 0

    50. ~xxx  2007-04-14 08:22:49  host: wd66.internetdsl.tpnet.pl

    adams90-90 po pierwsze to nie formatowanie tylko formowanie, i nie trzeba wcale ładować 12-14 godzin!! Wystarczy za pierwszym razem po rozładowaniu telefonu naładować do pełna baterie przy najlepiej wyłączonym telefonie!! Jak bys tak nie widział to ładowarka sama odcina ładowanie po naładowaniu baterii!! To masz tak jak bys chciał do 1litrowego wiadra wody wlac 2litry!! Pomyśl logicznie człowieku

  • 0

    51. ~bartek05  2007-04-16 18:09:57  host: abgs150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie?! czy obudowa jest wymienna!? bo czasami to jest lipa jak naleci do środka jekiegos shitu blee

  • 0

    52. ~ejdżej  2007-04-17 17:15:44  host: host-89-228-142-3.gorzow.mm.pl

    mam pytanie: jaka jest maksymalna rozdielczosc przy nagrywaniu filmow???????? jest to 352x288 czy juz 640x480?/prosze uzytkownikot tego fona o odp,/z gory dzieki!

  • 0

    53. ~nokia  2007-04-17 22:00:57  host: host-ip197-206.crowley.pl

    Mi się strasznie niepodoba ten telefon gdyż ma strasznie cięki dźwięc niestety i to jego wada ;;/

  • 0

    54. ~blue clover  2007-04-18 17:20:17  host: abmh28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam zamiar kupić ten telefon ale ma pytanie. Jaka karta pamieci maxymalnie podchodzi do tego telefonu? w standardzie jest 512 ale czy gigówka tez podejdzie?

  • 0

    55. ~Nokija  2007-04-18 20:35:02  host: 80.51.247.250

    tak nawet 2G

  • 0

    56. ~maniak  2007-04-22 15:12:48  host: 87-205-72-106.adsl.inetia.pl

    nawet 15G

  • 0

    57. ~artek  2007-04-23 12:33:36  host: host-89-228-23-170.zamosc.mm.pl

    Mam ten telefon wszystko jwat ok ale mam pytanie jak odrónić model 6288 od 6280 telefon był sprowadzany angli dałem go do komisu i przy łączeniu się z nokia pc softe wyświetla mi model 6280 po wpisaniu kodu *#0000# mam jako model wpisane 6288 przyy łączeniu z pominieńciem PC softe jes również jako model 6288 moje pytaniejak mozna rozróżnić nokie 6388 od 6280 pomijając obudowę itp jeśli ktoś może mi pomóc uprzejmie prosze z góry dziekuje i pozdrawiam serdecznie

  • 0

    58. ~taka jedna  2007-04-24 16:38:57  host: chello089078085083.chello.pl

    a ja mam pytanie...kiedy chce przeniesc zdjecia z karty do folderu "zdjecia" gdzie nic nie ma,dlacego mi wyskakuje komunikat o tym ze nie ma juz miejsca??

  • 0

    59. ~EZE  2007-04-29 23:58:13  host: acdb93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czesc jezeli chodzi o to dla czego nie mam niejsca, to dla tego,ze ta nokia ma 6mb pamieci wewnetrznej i wszystko trzeba trzymac na karcie pamieci :) jezeli chodzi o sam telefon to ma pewne minusy np. takie,ze lata obudowa,i jest duzy i gruby,cena jest za wysoka,ale ogolnie mowiac ma ok funkcje,takze w skali od 1 do 10 dalbym mu 7.Mialem wiele nokii i to zalezy na jaki mofel sie trafi jezeli chodzi o wykonanie telefonu :) pozdro all :)

  • 0

    60. ~girl  2007-05-02 12:57:37  host: host-ip162-176.crowley.pl

    A ja właśnie czekam na ten telefonik i mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania:)

  • 0

    61.  2007-05-03 07:45:52

    jest zaje fajny.tylko bateria nie jest rewelacyjna.Najbardziej mnie wkurza brak możliwości przewijania filmów i muzy.Może ktoś ma na to jakiś sposób?Byłbym wdzieczny za pomoc w tym temacie

  • 0

    62. ~michał  2007-05-04 01:29:37  host: sdferwer126.net.autocom.pl

    baterie się FOR-MU-JE!!! A nie formatuje, ludzie troche mózgu używajcie!

  • 0

    63. ~tom22  2007-05-04 14:18:02  host: abmb124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej czy opłąca sie go kupic z allegro nówke za 829zł? Dla mnie ten tel jest super.

  • 0

    64. ~Ciekawy  2007-05-04 23:00:18  host: chello089078228105.chello.pl

    Czy lepsza jest ta Nokia 6288 czy Motorola K3? Poradzcie :(

  • 0

    65. ~Pan  2007-05-05 16:31:47  host: aafx234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeśli ktoś używa tego fona to proszę o informacje na temat dzwięku głośnika,czy głośników przy słuchaniu muzyki,w 6270 dzwiek jest zajebisty,a tu??????

  • 0

    66. ~Pan  2007-05-05 16:41:47  host: aafx234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeśli ktoś używa tego fona to proszę o informacje na temat dzwięku głośnika,czy głośników przy słuchaniu muzyki,w 6270 dzwiek jest zajebisty,a tu??????

  • 0

    67.  2007-05-05 17:02:25

    Jeśli ktoś używa tego fona to proszę o informacje na temat dzwięku głośnika,czy głośników przy słuchaniu muzyki,w 6270 dzwiek jest zajebisty,a w tym modelu??????

  • 0

    68. ~EZE  2007-05-06 11:53:21  host: accq219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cze all, mam pytanie wie ktos moze dlaczego tak sie dzieje,ze jak ktos mi wysyla cos bluetoohem to zapisuje mi to w telefonie a nie na karcie pamieci,nie wiem jak zminic zeby zapisywalo na karcie,tak samo ktos moze wejsc na moj telefon przez bluetooh i sobie lazic po moim telefonie a ja nie moge,nie wiem czy nie ma takich funkcji ten telefon czy jest jakis myk o ktorym nie wiem.Pozdro :)

  • 0

    69. ~jimi  2007-05-06 18:51:25  host: ogorek.akron.net.pl

    mam 6288 i nie lata klapka, swietnie chodzi glosowa obsuga telefonu, zadko zdaza sie zeby "agent" sie pomylil w rozpoznaniu mowy. bateria jest super. dzwiek ze sluchawek lepszy niz wiekszosc mp3 jakie slyszalem. polecam

  • 0

    70. ~Edek  2007-05-09 14:14:07  host: xdsl-4109.lubin.dialog.net.pl

    panowie co możecie powiedzieć o tym phonie?

  • 0

    71. ~augusto  2007-05-09 20:53:43  host: djc250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam,od 2dni jestem szczęśliwym posiadaczem tego telefonu,Ten telefon jest super,zastanawiałem sie nad k800i a tą właśnie Nokią,i wybrałem Nokie ! Jednak Nokia to nokia,co do jakości fotek to troszkę sie zawiodlem,liczyłem na lepsze ale i tak są super(k750i lepsze robił) ale za to fimy ! Miodzio ! 640x480 ! to maxymalna rozdzielczość a na jakości średniej filmy są równie dobre jak z mej cyfrowki Canon S2 IS ! Naprawde super ! Polecam ten telefon !

  • 0

    72. ~~basienka~  2007-05-10 11:28:58  host: tk75.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy ta nokia jest lepsza od LG KU800?

  • 0

    73.  2007-05-12 15:10:18

    do ~~basienka~: Z funkcji na pewno jest lepsza ale wygląd to już kwestia gustu. Na pewno się zastanawiasz nad ofertą Playa, więc jednak polecam Ci KU800, bardziej damski i nie jest klocowaty (ja mam 6288 hehe) :P:P:P

  • 0

    74. ~Maciek  2007-05-13 21:33:14  host: host-89-229-5-205.torun.mm.pl

    To zalezy jak kto dba o telefon i bo nie niszczy !!!!

  • 0

    75. ~lolo  2007-05-14 14:43:47  host: dziarski.public.solarme.pl

    ta nokia jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam ją od wczoraj jest idealna!

  • 0

    76. ~Janek  2007-05-18 23:59:58  host: bkh123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nabyłem ten telefon na dniach. Pierwsze wrażenie to takie że dawno nie byłem tak szczęśliwy że wydałem kupę kasy na telefon. Niestety nie długo trwała moja radość. Okazało się że telefon ma wadę fabryczną i jadę do serwisu z nim. W salonie się dowiedziałem że to nie wyjątek. Jest sporo modeli które nie widzą kart pamięci. Strasznie się rozczarowałem przez to :(( Inną wadą jest to że rozsuwana klapka ma w pozycji złożonej straszne luzy. Tz, od nowości wszystko lata w pozycji zamkniętej. Bardzo to irytuje jak ktoś używa wibracji. Po za tym same plusy!!! Ergonomia telefonu jest niespotykana w swojej klasie! Małe dzieło sztuki. Szkoda tylko że nokia się nie postarała o to żeby wadliwe egzemplarze pozostały w fabryce zamiast trafiać na rynek. Dodam tylko że fon kupiłem za gotówkę w salonie z telefonami fabrycznie bez simlocka i polskim menu, wiec w takim wypadku nie powinny się trafiać takie wpadki ze strony producenta. Napiszę jeszcze jak tam będzie po reklamacji.... Pozdrawiam!

  • 0

    77. ~kamilo00765  2007-05-20 20:31:54  host: chello083144094033.chello.pl

    niech ktos mi powie co zrobic zeby ta klapka nie latala, bardzo bylbym wdzieczny

  • 0

    78. ~marro  2007-05-21 18:11:16  host: 85.198.212.10

    jaki wybra c 6280 czy 6288??

  • 0

    79.  2007-05-21 21:03:03

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    80.  2007-05-21 21:21:47

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    81.  2007-05-21 22:06:17

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    82.  2007-05-21 22:34:49

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    83.  2007-05-21 23:30:45

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    84.  2007-05-22 07:28:26

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    85.  2007-05-22 08:32:08

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    86.  2007-05-22 19:58:59

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    87.  2007-05-22 22:05:18

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    88.  2007-05-23 07:22:21

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    89.  2007-05-23 19:47:28

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    90.  2007-05-23 19:51:54

    czy ja nie umiem znależć czy w tym telefonie nie ma regulacji podświetlenia ekranu? a jak włączyć włączyć kamerę vga do rozmów? w instrukcji są różne pierdoły a tego nie ma :-) może ktoś wie i zechce się ta wiedzą podzielić?

  • 0

    91. ~hhh  2007-05-24 09:23:36  host: bnd190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 68 ja nie wiem dlaczego tobie sie na tel apisuje ja mam go 2 dni i mmi sie wszystko na karcie zapisuje w poprzrdnich modelach chyba bylo tak ze tylko na tel sie zapisuje tj. w 6270 napewno a w 6280 to nie jestem pewin na 100%

  • 0

    92. ~hhh  2007-05-24 09:26:24  host: bnd190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a i jeszce jedno to nie prawda ze k750i robi leopsze zdkjecia chybaz e ktos jest slepy ja mam obydwa telefony no i jeszcze w810i i ten trzeci robi najlepsze zdjecia pozniej oczywiscie nokia:)

  • 0

    93. ~jiniu  2007-05-24 20:05:43  host: ogorek.akron.net.pl

    jak zdjac obudowe przednia w tym fonie?? lekko odciagam i cos tam puszcza z boku ale nie chce polamac. czy jest jakis patent na to??

  • 0

    94. ~jiniu  2007-05-24 20:07:22  host: ogorek.akron.net.pl

    jak zdjac obudowe przednia w tym fonie?? lekko odciagam i cos tam puszcza z boku ale nie chce polamac. czy jest jakis patent na to??

  • 0

    95. ~ena  2007-05-25 20:37:42  host: abjb27.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chce kupic sobie nokie 6288 jakie sa wady tego telefonu i gdzie najtaniej mozna je kupic

  • 0

    96. ~KSIĘCIUNIO  2007-05-25 22:23:21  host: inet20909nb-2.eranet.pl

    telefonik mam od paru dni a już jestem z niego bardzo zadowolony, faktycznie przy zamkniętym telefonie lata klapka ale mi to nie przeszkadza...

  • 0

    97. ~Ryszardo  2007-05-26 10:27:32  host: ecr203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do bnefia regulacji podświetlania ekranu nie ma a kamera vga działa tylko przy wideo rozmowach

  • 0

    98. ~C-bool  2007-05-28 10:00:26  host: gdi138.internetdsl.tpnet.pl

    Benefia: NIE SPAMUJ!!! Co lepiej wybrać N6288 czy N70??

  • 0

    99. ~Qbek  2007-05-29 18:58:10  host: 217.153.242.130

    do 76 To nie wada fona, a karty. Ja swoją 512 zareklamowałem i w międzyczasie kupiłem 2GB. I co... chodzi jak złoto. Najlepszej jakości zdjęć mieści się ok 4336, a filmu można nagrać ok. 2godz i 8 minut!

  • 0

    100.  2007-05-31 14:36:32

    Czy NOKIA 6288 ma flesza? I który byście wybrali NOKIE 6288 czy SAMSUNGA z630?

  • 0

    101.  2007-05-31 14:47:30

    I jeszcze jedno, czy ma on dżojstika i czy są jakieś problemy z zdejmowaniem simlocka?

  • 0

    102. ~vulpix  2007-05-31 19:46:31  host: bzv50.internetdsl.tpnet.pl

    który tel. wybrać?? Nokia 6288 Nokia 6280 Samsung D900

  • 0

    103. ~karak  2007-06-01 23:58:23  host: 156.17.24.107

    mam mały dylemat, chciałem zmienic telefon i do wyboru mam 2 modele nokie 6288 oraz SE K800i, może mi ktos doradzic który wybrac??Dużo czytałem o tych telefonach ale nie moge się zdecydowac.Zawsze bardziej podobały mi się nokie ale ten soniak też jest niezły!!!! Z góry dzięki.

  • 0

    104. ~karak  2007-06-02 00:03:40  host: 156.17.24.107

    mam mały dylemat, chciałem zmienic telefon i do wyboru mam 2 modele nokie 6288 oraz SE K800i, może mi ktos doradzic który wybrac??Dużo czytałem o tych telefonach ale nie moge się zdecydowac.Zawsze bardziej podobały mi się nokie ale ten soniak też jest niezły!!!! Z góry dzięki.

  • 0

    105. ~karak  2007-06-02 00:18:32  host: 156.17.24.107

    mam mały dylemat, chciałem zmienic telefon i do wyboru mam 2 modele nokie 6288 oraz SE K800i, może mi ktos doradzic który wybrac??Dużo czytałem o tych telefonach ale nie moge się zdecydowac.Zawsze bardziej podobały mi się nokie ale ten soniak też jest niezły!!!! Z góry dzięki.

  • 0

    106. ~razor  2007-06-02 20:46:10  host: dvz139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witaj w klubie ja tez mam z tym spory dylemat. Ale bylem dzis w salonie Ery i męczyłem obydwa telefony chyba przez godzinę zdążyłem je troche poznac. Moim zdaniem lepsza jest Nokia, tez ja kupuje pod koniec czerwca w Vobisie. PZDR Dla posiadaczy w fanow 6288 :-)

  • 0

    107. ~Ant3q  2007-06-02 21:30:15  host: cwi74.internetdsl.tpnet.pl

    nokia jest niezła tzn nawet zastanawiam sie czy nie najlepsza w swojej kategori!! myśle ze ten tel to dobry wybór!! do tych którzy maja dylemat co wybrać czy tę nokie czy np d600, z630, k750i, lgku800 , czy nawet nokie 6131 to nie maja sie co zastanawiać 6288 ma symbiana i zaje... aparat oraz rewelacyjny odtwarzacz!! pozdro 4all

  • 0

    108. ~shafa  2007-06-04 00:18:45  host: eso53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiem wam jedno od SE k800i jeszcze zadna nokia nie jest lepsza i tyle wam powiem!!

  • 0

    109. ~leks  2007-06-05 07:57:58  host: host-n3-84-80.telpol.net.pl

    nokia 6288 nie ma żadnego symbiana! Mam go od wczoraj i przyznam że jest cool! Odkąd istnieje telefonia komórkowa nigdy nie miałem Nokii, zawsze coś innego ale teraz jestem zadowolony. Oczywiście z racji przyzwyczajeń do SE brakuje mu paru drobiazgów ale napewno się dotrzemy....

  • 0

    110.  2007-06-07 18:13:01

    od kiedy to 6288 ma symbiana, co Ant3q??? ;) nie mniej najfajnieszy telefon jaki mailem. nie najbardziej wypasiony, nie najmniejszy, nie najprostrzy w obsłudze... ale najfajniejszy :) czyli zloty kompromis.!

  • 0

    111. ~ziomus  2007-06-07 20:49:11  host: olszynka.pl

    6288 nie ma symbiana... mialem ten telefonik ale rozbilem wyswietlacz ;( teraz zastanawiam sie czy nie wziac z630 bo tez jest kuszacy. Moge polecic 6288 bo jest swietna ale chce teraz mam dylemat z tym samsungiem :/

  • 0

    112. ~salem  2007-06-08 00:14:43  host: host-n1-119-3.telpol.net.pl

    kurcze, Ant3q chyba nigdy w rekach nie miales tego telefonu, albo nie wiesz co to symbian, bo ten telefon NIE ma SYMBIANA. Koniec na ten temat, bo przynajmniej 3-4 osob zdazylo puscic taka wierutna bzdure na tym forum i wprowadzaja ludzi w blad! Wystarczy wejsc na strone nokii i sobie przeczytac, zachecam.

  • 0

    113. ~rafik  2007-06-08 07:26:17  host: acro37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten fon ma odtwarzacz WMA

  • 0

    114.  2007-06-08 15:18:29

    do Ant3q: Masz 15 lat? Do wszystkich, 6288 nie ma symbiana tylko OS Nokii series 40 3rd edition. Używam go już 2 miechy, ma bardzo dobry aparat, stronki laduja sie szybko i bezproblemowo w EDGE jak i UMTS. Na dyktafonie nie ma co polegać, głośniczek nie jest najlepszej jakości ale słuchawki od razu lepsze, więc polecam słuchać muzy tylko przez słuchawki. SMS zapisują się na pamięci dynamicznej telefonu, więc ja mam 1,7MB wolnego i 400 smsów jak narazie zajmujących 300kB, więc wejdzie mi jeszcze jakies 2500 esow. Klapka lekko lata na boki ale nic to nieprzeszkadza w uzytkowaniu. Jesli ktos ma jakies pytania to zapraszam na maila b_smietana@o2.pl, wytłumaczę wszystko.

  • 0

    115. ~karolina  2007-06-08 16:44:32  host: dws89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z tego co słyszałam zdjęcie simlocka kosztuje ok 300zł, ale ktos mi mówił ze czeka na jakiś programik za ok 60zł

  • 0

    116. ~lukasz  2007-06-09 13:30:10  host: ust51.p1.interarena.pl

    witam zastanawiam sie czy ta nokia ma radio bo 6280 ma a o tej na jednej stronie pisza ze niema a na drugiej ze ma oszalec mozna dzieki za odp.

  • 0

    117. ~pomocy!;);*:*  2007-06-10 23:00:26  host: ur170.internetdsl.tpnet.pl

    ja mam do wybrania: -LG KU311 -LG KU800 -Motorola V3xx -Motorola V6 maxx -Nokia 6151 -Nokia 6288 -Samsung SGH-Z370 -Samsung SGH-Z400 -Samsung SGH-Z630 ja chyba sie zdecyduje na NOKIE 6288 ;) ale pozocie mi;) z gowy bardzo wam dzienkuje;*;*;*

  • 0

    118. ~takijeden  2007-06-13 01:56:35  host: 83-238-67-130.ip.netia.com.pl

    już do mnie leci :D mam nadzieję, że się nie zawiodę... na pewno się nie zawiodę ;] bo teraz mam siemensa me45 buahahaha!...

  • 0

    119. ~100lec  2007-06-14 18:19:03  host: abpa224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pomuzice mi 6288 czy 6300 ? prosze o odpowiedz

  • 0

    120. ~gosciu  2007-06-14 18:39:34  host: eep210.internetdsl.tpnet.pl

    Czy ten telefonik ma zoom cyfrowy??? Na jednej stronce pisze ze tak a na innej ze nie wiec nie wiem. Prosze aby wypowiedzial sie ktos kto ja ma. I jeszcze jedno czy mozna nagrywac filmy w rozdzielczosci 640*480 pikseli?

  • 0

    121. ~pauli  2007-06-19 12:58:01  host: host-89-228-227-139.kalisz.mm.pl

    czytając was można dostać kręćka!!!! Gość pisze że Nokia 6280 ma radio ale czy 6288 ma też? On chyba nie wie jaka jest różnica między 6280 a 6288. Więc wyjaśniam niczym się nie różni. 6288 jest tylko lakierowana a tak jest taka sama jak 6280!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Banał prawda??

  • 0

    122. ~Help me  2007-06-19 14:15:54  host: glw58.internetdsl.tpnet.pl

    Pomozcie mi bo nie wiem jakiego fona wybrac nokie 6233 czy 6288?

  • 0

    123. ~Taurus  2007-06-20 01:29:08  host: kochanowskiego.gl.digi.pl

    Dla niezdecydowanyc pomiędzy Nokią 6288 i SE K800i podpowiadam - tylko Nokia. Sony to firma ,która produkuje wszystko a to wszystko to jedna wielka kupa.Miałem kiedys pare użądzen z tej firmy i pare "zamienników" i wiem cos na temat tej firmy. Ludzie sie podniecają "łał SONY,SONY,SONY!" bo po 1 firma ta jest cholernie przereklamowana a po drugie ludzie,którzy twierzą ,ze "Sony jest najlepsze" nie znają sie na konkretnym temacie. Co? moze telewizory ? moze sprzęt audio ? moze aparaty fotograficzne? moze telefony? ...smieh na sali Wracając do meritum sprawy: jestem bardzo zadowolony z zakupu tego fona. Jako plus: wyświetlacz funkcjonalonosc odbieranie klapką genialny aparat i kamera(za dnia) styl telefonu minus -bateria(w zaleznosci od uzytkowania...zdażyło mi sie ładować 24h od poprzedniego ładnowania ale również i po tygodniu) -do d*py aparat i kamera w nocy -głosniczek :/ a co mnie najbardziej denerwóje to klapka która sie rusza,lata po dotknieciu(chodzi mi przed rozlozeniem klapki) Pomimo paru minusów gorąco poleacm zakup tego telefonu,mysle ,ze nie bedziecie żałowac tej decyzji(są telefony i jest Nokia)

  • 0

    124.  2007-06-20 02:43:48

    roznica nie jest taka oczywista, bo przede wszystkim mechanizm slidera jest bardziej dopracowany - to przede wszystkim. Telefon obsluguje wieksze karty - zamiast 1GB, 2GB. Mimo, ze aparat jest wg mianowania taki sam, to wg mnie (i nie tylko) jest znacznie lepszej jakosc. Nie wiem w jaki sposob, bo na technice w jakims wiekszym stopniu sie nie znam, ale jakosc i ostrosc jest znacznie poprawiona. 6288 jest nowszy generacyjnie, bo i moze jest nastepca 6280, ale posiada ulepszony soft i nie ma takich problemow z wieszaniem sie jakie wystepowaly w 6280 (to tez zalezy od egzamplarza i uzytkownika). Poza tym - wracajac do obudowy - obudowa jest znacznie wytrzymalsza. Malem w swoim posiadaniu 6280 i zapewniam, ze po 3-4 miesiacach normalnego (naprawde normalnego) uzytkowania pojawialy sie rozne slady, otarcia, chocby od wsuwania do kieszeni. W 6288 nie ma czegos takiego, bo obudowa jest sliska i przez to sam proces "wsuwania do kieszeni" przebiega bezproblemowo (to jest wazne glownie dla plci meskiej). Wiadomo, ze jezeli ktos nie dba o telefon, to i po tygodniu bedzie on wygladal, jak po roku uzytkowaniu. Moja opinia zwrocona jest do osob, ktore choc w niewielkim stopniu przykladaja uwage do uzytkowania telefonu, bo wiadomo, ze jak ktos nim bedzie rzucal, to nie ma szans, zeby przetrwal dluzej w dobrym stanie. Jezeli chcecie niezawodny telefon (w 85% egzamplarzy), to 6288 jest godny polecenia. Bez tandeciarstwa i gadzeciarstwa.

  • 0

    125. ~leks  2007-06-20 09:05:24  host: host-n3-84-80.telpol.net.pl

    do~gościu: ma zoom cyfrowy i to niezłej jakości zbliżenia robi. A video można nagrywać w trzech trybach jakości i w kilku rozmiarach rozdzielczości z czego 640x480 jest maksymalną. a do ~pauli: 6280 od 6288 różni się jeszcze pojemnością baterii!! 6288 ma 1100mAh!!!

  • 0

    126. ~smitek  2007-06-20 16:48:48  host: dba59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy telefon ma lampę błyskową przy aparacie lub

  • 0

    127. ~Bartek122  2007-06-21 16:25:50  host: staticline12588.toya.net.pl

    plz pomuzcie k800i czy nokia 6288

  • 0

    128. ~szrekulwcek  2007-06-21 21:03:46  host: ebl114.internetdsl.tpnet.pl

    czy można przesyłać pliki z 6288 do innych telefonow poprzez irde. proszę o odpowiedz

  • 0

    129. ~  2007-06-22 00:44:17  host: 83-238-67-130.ip.netia.com.pl

    ma lampę ;) jestem z niego bardziej niż zadowolony, zdjęcia zajebiste, dźwięk czysty no i design bez zarzutu. po prostu porządny fon, pierwsza klasa!!!

  • 0

    130. ~Pooow  2007-06-23 12:16:23  host: ebn34.internetdsl.tpnet.pl

    Jedyne czym się różni od 6280 to kamerką w 6288 jest rozdzielczości 640-480. Co daje naprawdę wypasione filmy 15klatek/s, w 6280 jest kamerka beznadziejna, z tego co wiem to do noki 3250 wydali ulepszony soft 25klatek/s. a tak pozatym to 6288 i 6280 sie nie różnią niczym

  • 0

    131. ~Angelika  2007-06-23 20:37:42  host: 193.35.133.151

    ja mam pierwszy dzien i jestem niezadowolona bo plastik strzela i jest troche pokrecony w obsludze

  • 0

    132. ~maniollos  2007-06-25 09:28:11  host: 83-190.89-161.tel.tkb.net.pl

    Proszę napiszcie czy jest głośny czy cichy??

  • 0

    133. ~wujekaruzel  2007-06-25 14:15:05  host: 87-205-223-254.adsl.inetia.pl

    a radio ma czy nie ??

  • 0

    134. ~Nira  2007-06-26 12:06:34  host: auc34.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie od wczoraj mam nokie6288 ale niestety bardzo mi brzytko wychodza filmiki czy to moze byc bład w produkcji czy poprostu robi takie filmy

  • 0

    135. ~NIkt  2007-06-26 20:18:20  host: 195.116.227.2

    nokia 6288 ma większą pamięć bo ma 10 mb a 6280 ma 9mb i chciał bym kupicz nokię 6288 tylko mi niepasuję ta rosuwana klawiatura czy ta klawiatura niebędzie mi latać i czy blaszki bedą łonczyć

  • 0

    136. ~czapa  2007-06-27 16:14:55  host: ajz25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokie 6288 mam od dwóch dni jest super.Ma radio z czymś w rodzaju rdsa ale to oni tu jakos inaczej nazwali.A zdjęcia to są pierwsza klasa.Lampa błyskowa jest.No i filmiki w rozdziałce 640-480.Czego chcieć więcej.Ten telofon to więcej niż tlko ulepszona wersja 6280.Zmiany są odrazu widoczne.Tak powinna wyglądać nokia 6280 od początku

  • 0

    137. ~Razor  2007-06-28 12:56:08  host: aano70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siema, mam pytanie jaka jest maksymalna pojemność karty pamięci na tego fona?? Prosze o szybką odpowiedź bo właśnie na niego czekam. Pozdro dla wszystkich fanów i posiadaczy 6288.

  • 0

    138. ~lil_zak  2007-06-28 22:30:32  host: 87-mo4-4.acn.waw.pl

    mam problem.posiadam nokie 6288 i nie moge zapisywac na karcie pamieci gdyz pokazuje ze jest nie sformatowana.formatowalem ja juz kilka razy i nic nie pomaga.moze ktos wie co z tym zrobic?pozdrawiam

  • 0

    139. ~czdz  2007-06-29 20:12:40  host: zs42.internetdsl.tpnet.pl

    Czy ktoś wie jak ustawić nr. poczty głosowej na 1 bo za każdym razem wyświetla się komunikat "Zapytanie niekompletne"

  • 0

    140. ~Nokia Fan  2007-06-30 13:49:47  host: aao223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja polceam Nokie 6288.Niedawno mialem 6280 i baterie ladowalem codziennie!!!!:( A kiedy kupilem se 6288 to w pierwszy dzien dla sprawdzenia wlaczylem bluetootha na caly dzien i krecilem filmy,sluchalem muzyki "A bateria caly przez bardzo dluuugi czas była pełna"!!!nie wiem czy to przez calonocne ladowanie baterii.pozdro

  • 0

    141. ~Pilkkarzy17  2007-06-30 15:59:02  host: awr167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no i macie swoja nokie haha ja mam samsunga z 630 i woogle niezaluje a nokia ta to jest ostree gówno [powaga] pzdr

  • 0

    142. ~mati  2007-06-30 21:58:22  host: nat4-widzew.rainbownet.pl

    jest spoko planuje ją kupić i myśle że to dobry wybór. aparat 2Mpix i wideo 640x480. tylko nie wiem ile klatek na sekunde ma wideo

  • 0

    143.  2007-07-01 11:52:24

    witam wszystkich Mam warzne pytanie czy ktos by mi mogl doradzic bo mam do wyboru nokie 6288 lub SE W880i i bardzo prosze o osoby ktore maja ktorys z modeli zeby porownali mi je bo za bardzo nie wiem ktory wybrac ?? prosze o pomoc osoby ktore sa zorientowane w temacie tych 2 telefonu z gory dziekuje

  • 0

    144. ~  2007-07-02 08:21:08  host: out-tp.ppdc.pl

    czesc, małe pytanko co do robienia zdjęć, czy jest widoczna tak jak w SE data i godzina zrobienia zdjęcia na zdjęciu? bo szczerze mówiąc to przydaje to się jeszcze jak ktoś robi dużo zdjęć i oczywiście fajowa pamiątka jest, i 2 sprawa czy ma blokowanie klawiatury na kod?

  • 0

    145. ~MARO  2007-07-02 23:30:28  host: host-80-48-71-236.finemedia.pl

    Posiadam nokie 6280 od roku :) Mój kolega kupił sobie 6288. Od razu mówie że oby dwa foty są idnetyczne. Wszystko mają to samo. Można robić zdjęcia w rozdzilczości 1600x1200 a nagrywać w 640x480. Telefon sprawuje się świetnie, ani ja ani mój kolega nie mielismy z nim żadnego problemu przez czas użytkowania. Dokupiłem sobie do niego karte miniSD 1GB i jestem zadowolony :D Polecam oby dwa fony :)

  • 0

    146. ~vallo  2007-07-03 14:50:59  host: 83-145-184-15.cable-modem.tkk.net.pl

    Mam go od 4 dni: przeyl biwak i uwiecznil na nim ponad 150 zdjec(a to nawet nie polowa pojemnosci) reszta tez bez zarutow po prostu wszystkomajacy telefon

  • 0

    147. ~kk  2007-07-03 18:21:57  host: abix251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w jaki sposob mozna przezycac muze z kompa na ten aparat!mam z tym problem i bardzo prosze wszystkich jej posiadaczow o pomoc!!

  • 0

    148. ~Sophy  2007-07-07 19:09:55  host: abtt221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja juz nie wiem... co mam wybrać? SE k800i czy nokie 6288?? ;>

  • 0

    149. ~grand  2007-07-08 18:30:02  host: 87-205-204-132.adsl.inetia.pl

    powiem tylko tyle bylem w salonie Playa i sie dowiedizalem ze cos mialy z softe,m zwalonego i co drugi wracal do servisu...Ale tak pozatym to bardzo fajny telefon ;D

  • 0

    150. ~  2007-07-09 09:20:44  host: eoo170.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie czy ta nkia zawiesza sie jak robi sie coś na karcie pamieci .Prosze o szybką odpowieć. Z gury dziekuje

  • 0

    151. ~  2007-07-09 17:12:37  host: eoo170.internetdsl.tpnet.pl

    ile kosztuje ściągnięcie simloka z sieci play

  • 0

    152. ~  2007-07-09 17:14:35  host: eoo170.internetdsl.tpnet.pl

    czy sa wymienne obydowy w tym tel.

  • 0

    153. ~Lena  2007-07-09 19:20:38  host: ebo242.internetdsl.tpnet.pl

    Hejka! Piszecie że opłaca się kupić tą nokię? Ja mam se k300i i mam już go dosyć!! Tandetne zdjęcia i wogóle. Chyba kupię sobię tą nokię. Pozdro!!

  • 0

    154. ~Aliczka  2007-07-09 21:17:16  host: ip-81-15-216-51.unregistered.net.telenergo.pl

    Sluchajcie mam problem zprzeslaniem plikow muzycznych przez bluetooth w laptopie do mojej noki 6288 czy ktos moze mi pwoiedziec dlaczego tak sie dzieje i dlaczego przerywa mi polaczenie i jest komunikat wysylanie pliku nie powiodlo sie?;| dodam ze mam miejsce na karcie pamieci

  • 0

    155. ~kaja:D  2007-07-10 09:52:25  host: 83.68.79.7.mielec79.tnp.pl

    Mam pytanko czy to ze lata bardzo przeszkadza , bo mam zamiar ja kupic ale jak to strasznie przeszkada to nie kupie (niech odpowiadaja posiadacze tego fonika) ps. z gory dziekuje

  • 0

    156. ~R  2007-07-10 19:48:48  host: ip-157-25-235-152.multimo.gtsenergis.pl

    jestes w bardzo wielkim błedzie nokia 6280 rozni sie od 6288 po pierwsze karta pamieci po 2 ukladem klawiatury po 3 "HSCSD (High-Speed Circuit-Switched Data) z szybkością maksymalną 43,2 Kb/s w sieciach HSCSD" oto cala roznicca

  • 0

    157. ~ax  2007-07-11 15:24:31  host: ip-186-213.uznam.net.pl

    fajnie bo ma radyjko ;] zastanawiam sie nad nia ..

  • 0

    158. ~Paciol  2007-07-13 23:47:04  host: wschod.piekary.net

    mam pytanko warto wziosc ta Nokie na 3 lata?:>

  • 0

    159. ~Soldier  2007-07-14 18:05:46  host: acsa58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam nokie siostrzyczki (nokia 6100) ale ja jej oddaje z fonu jestem zadowolony ale zastanawiam sie nad kupnem noki 6288 nie wiem czy jest w salonie orange zaastanaiwam sie czy sie oplaca ten fon czy moze nokie 5300 ?? pomozcie pzdr

  • 0

    160. ~kama_kamyk16  2007-07-15 14:22:12  host: gw8.knc.pl

    no ja ja zakupilam wczoraj i mysle ze jest to dobry wybur.tyle ze jest troche wieksza od poprzedniego mojego telefonu ale z latwoscia zamienilam sony ericssona d750 wlasnie na ta nokie !

  • 0

    161. ~Ptysiek  2007-07-15 19:30:56  host: host-ip195-56.crowley.pl

    mam moze 9 zdjec i jedno piosenke, komorke mam od wczoraj, dzisiaj gdy chcialam przeslac muzyke pokazuje mi sie ze nie mam pamieci ;/ co robic ?? ;/

  • 0

    162. ~slider  2007-07-16 15:27:56  host: aaft144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to jest telefon 3 generacji wiec nie ma co porównywac z SE bez 3G Mam zamiar go kupic za 699 zł i mysle ze bede zadowolony

  • 0

    163. ~Niedzwiedz  2007-07-16 17:57:50  host: 212.160.111.200

    Ludzie potrzebuje pomocy mam nokie 6288 nowka i mam problem z karta pamieci ktora nie chce dzialac:( czasami sie pojawia po wlozeniu i pisze ze karta nie jest sformatowana a nie ma opcji formatuj:(

  • 0

    164. ~Miki  2007-07-20 10:09:34  host: chello089076069183.chello.pl

    Bede maial ta komorke, tylko chce jaki mam zoom. Niech mi ktos powie. Bede wdzieczny

  • 0

    165. ~Ada  2007-07-20 18:18:33  host: axt253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie wie ktos moze ile kosztuje nokia 6288 w play ?? przy miesiecznej wplacie 30 zł ?? prosze o szybka odpowiedz

  • 0

    166. ~smard  2007-07-21 18:34:36  host: chello089079030164.chello.pl

    Posiadam ten telefon w sieci Play, po paru tygodniach siadło mi oprogramowanie (wszystko bylo do góry nogami i w innych barwach) oddałem do serwisu ponoć wymienili mi wyświetlacz i oprogramowanie - moim zdaniem tylko soft! w każdym bądź razie wymienili mi jedna przyczyne: zakurzony wyświetlacz!!! Powiedzcie mi czy jest cos takiego mozliwe, a nawet jesli jakim prawem telefon 3G nie ma uszczelnienia na wyswietlaczy zeby nie powstawala taka usterka;/ bo sam sobie nie moge telefonu otworzyc i wyczyscic - gwarancja(plomby)Wedlug mnie wielka sciema, dlatego przypusczam ze padl tylko soft! Pozdro

  • 0

    167. ~Wojtas  2007-07-22 15:15:31  host: gac241.internetdsl.tpnet.pl

    MAm pytanko :) w 6288 trzeba ustawiac zeby zdjecia sie zapisywaly na karcie no nie?? tak wogole zamowilem ten tel juz na allegro :P mysle ze bedzie good

  • 0

    168. ~jUSTYNA  2007-07-22 21:51:19  host: anq166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon. Kupila w sieci Plus. Szczerze mowiac na poczatku nie chcialam tego tel ale za namowa mamy wzielam go . poczatkowo bylam nie zadowolona bo nie chcialam go taki jakis zwykly fon do kitu. ale teraz po 2 miesiacach uzytkowania szczerze polecam ten fonik -super zdjecia -super wideo -super otwarzacz muzyki -fajne bajery -brak symbiana to duzy pls bo tel sie nie zawiesza nie ma z nim zadnych problemow -klapaka ma odstepy ale no musza one byc bo jakos musi sie rozsuwac ale to nie jest uciazliwe -telefon moze wydaje sie duzy ale w rzeczywistosci jest ok po zlozeniu wysokosc mniejsza od 6230 -radio ... wczesniej mialam e50 i nie bylam z niego zadowolona tel sie zawieszal wolno chodzi odtwarzacz muzyki strasznie "pierdzial" byl raz w naprawie ale to nic nie dalo poza tym wylacza sie tak bez przyczyny. polecam nokie 6288 a te wasze komy ktore krytykuja ta noki to kwestaia trafienia na telefon kazdy pisze ze wzial z playa tel i jest cos nie tak i dziwnym trafem wszystki z playa bardzo dziwne....tel full wypas poza tym jakie ma wyposazenie od nowosci karta pamieci 512 sluchawki te lepsze od tych najzwyklejszych taki bajeranckie kabelek Usb plyta ... polecam

  • 0

    169. ~ivuś  2007-07-23 12:37:04  host: ppp139003.ostnet.pl

    hej.Chce kupić sobie nokie 6288 ale nie jestem pewna czy to dobry wybór.Proszę o wasze opinie :)

  • 0

    170. ~  2007-07-24 17:53:27  host: gsq77.internetdsl.tpnet.pl

    Siemka jestem łukasz z Tarnowa właśnie kupiłem nokie 6288 na allegro.pl tel jest nowy nie uzywany z sieci play.Imam pytanie czy opłacało mi sie go kupywac za 600zł???czekam na waszą odpowiedz Pozdrawiam Łukasz

  • 0

    171.  2007-07-24 20:32:31

    Polecam telefon. Mam od trzech tygodni, mimo, że krótko to muszę powiedzieć.....znaczy napisać, że jest świetny! Oczywiście bateria....trzyma, trzyma! A jeśli chodzi o to, skąd....z jakiej sieci i za ile.... A więc.. Era - 80,30 mies. - 160 minut do wszystkich sieci plus 1000 minut gratisu do ery i stacj. na 24 miechy. Oferta super. Za tel dopłacałam 399 zł. Super, co nie?

  • 0

    172. ~cinekkk  2007-07-25 15:59:34  host: abfi64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    majac ten telefon w sieci play jest mozliwosc sciagniecia simlocka ?? z jakimi kosztami to sie wiaze ??

  • 0

    173. ~max  2007-07-25 18:41:37  host: 87-205-239-100.adsl.inetia.pl

    Właśnie kupiłem sobie tego fona w erze powiem tak karta pamięci działa :) Jestem jak do tej pory zadowolony klapka faktycznie troche ma luzy ale liczyłem się z tym

  • 0

    174. ~heniek  2007-07-30 21:22:09  host: egb229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niedawno kupiłem sobie nokie 6288 i nie zauważam w niej narazie żadnych wad. Duże przyciski, duży wyświetlacz, bateria trzyma nienajgorzej, firma nokia, maksymalna karta pamięci 2 GB. Po prostu super. Tylko nie wiem jak ustawić, żeby założyć blokadę na kartę pamięci. Jak ktoś wie to proszę o odp. Z góry dzięki. Aha, jak ktoś ma dylemat: 6280, czy 6288, to 6288 z około 5 powodów jest lepsza!

  • 0

    175. ~heniek  2007-07-30 21:22:31  host: egb229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niedawno kupiłem sobie nokie 6288 i nie zauważam w niej narazie żadnych wad. Duże przyciski, duży wyświetlacz, bateria trzyma nienajgorzej, firma nokia, maksymalna karta pamięci 2 GB. Po prostu super. Tylko nie wiem jak ustawić, żeby założyć blokadę na kartę pamięci. Jak ktoś wie to proszę o odp. Z góry dzięki. Aha, jak ktoś ma dylemat: 6280, czy 6288, to 6288 z około 5 powodów jest lepsza!

  • 0

    176. ~ble  2007-07-31 14:30:03  host: akm175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hasło reklamowe Nokii do tego modelu brzmi "Life in motion" - więc można spekulować, że ta klapka (która niby lata) jest właśnie wypełnieniem tego pięknego hasła ;)

  • 0

    177. ~  2007-07-31 16:00:12  host: netb181.i24h.pl

    Czy może mi ktoś powiedzieć ile ten telefon kosztuje w erze przy najniższym abonamencie? bo szukałam i nie mogę znaleźć a narazie nie mam jak dostać się do salonu ery. A chciałabym wymienić swój stary na ta nokie. Czy ona rzeczywiście jest taka duuuża?

  • 0

    178. ~kaja:D  2007-08-01 11:20:07  host: 83.68.79.7.mielec79.tnp.pl

    hej ja wczoraj kupilam ta kom ale musze na nia czekac pewnie jakies 2 tygodnie moze mnie moze wieca kupilaam ja za 67ozl nowa i bez simloca i ysle ze dobrze zrobilam..!!!!juz sie nie moge doczekac kiedy ja dostane

  • 0

    179. ~Senekal  2007-08-01 16:43:30  host: ech130.internetdsl.tpnet.pl

    Myślałem o tym telefonie... Ale chyba wziąłbym Nokię 6680... Co myślicie ?

  • 0

    180. ~Pawcio  2007-08-05 20:50:03  host: adab145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czesc:) chciałem sie Was zapytac co do wyboru komorki:P Zastanawiam sie czy wzisc Nokie 6288 czy Nokie 6300:D wiem ze roznia sie znacznie wygladem ale ja na wyglad nie zwracam uwagi tylko chodzi mi o ich funkce-ktora wy byscie wybrali??:P

  • 0

    181. ~s2h4y  2007-08-06 18:55:34  host: 212.160.172.70

    ~Senekal: wybrałabym nokie 6288. Ma radio, i lepszy aparat, poza tym wyglad tez bardziej interesujący. Sama uzywam tego telefonu od jakiegos tygodnia i jestem bardzo zadowolona. Super opcje, świetna i łatwa obsluga. Duży ekran, dobra jakość dźwieku. Mam juz ponad 2.ooo wiadomosci...i nadal jest miejsce na nowe. Plusem jest ze raporty zapisuja sie w oddzielnym folderze także nie trzeba kasować ich ze skrzynki odbiorczej.

  • 0

    182. ~Tomasz K.  2007-08-06 19:59:24  host: host-88.199.62.254.tesatnet.pl

    Kupiłem ją w piątek 3 sierpnia i na początku ucieszyłem się bo klapka była bez luzu. Zaraz potem Nokia mi podpadła, bo fon w ogóle nie widział karty pamięci. Kupiłem 1GB SanDisk i jest ok. Druga sprawa, w odtwarzaczu przewijanie utworu powinno być lepiej zorganizowane (ze słuchawek tylko w przód). Wideo nie daje się przewijać, zresztą to tylko bajer. Po trzech dniach użytkowania pojawił się luz - zwłaszcza przy złożonej klapce. A rozkłada się ją często przy wyszukiwaniu kontaktu Wyswietlacz świeci jasno, czyli jest łakomy na baterie. Aparat robi zdjęcia lekko zaszumione. Poza tym kupić do tego telefonu sensowne etui to horror. Pozostaje plastikowe g... które psuje estetykę telefonu. Uważam, że rozsuwana klapka to nie jest najlepszy pomysł w telefonach. A co będzie jak wpadnie piasek ? Reasumując: telefon fajny, ale wpadka z kartą pamięci i luz w mechaniźmie klapki psuje wizerunek Nokii. Aaaa zapomniałem o sofcie do PC: Nokia PC Suite wprowadza bałagan, gdy wpisywany kontakt zawiera w nazwie polską literę. Teraz zezuję w kierunku SonyEricsson W800 ale boję się, że wdepnę w g... Koledzy się żalili na joystick. Pozdrawiam

  • 0

    183. ~ziutek  2007-08-06 22:15:32  host: 87-205-34-199.adsl.inetia.pl

    mam ten tel 2 miesiace i padł mi głosnik moja nokia poelciała do finlandi teraz czekam 1 miesiac na zwrot uwazajcie na upade4k telefonu bardzoczułu długi okres czekania w serwisie na to az naprawia pozdrawiam

  • 0

    184. ~mbpzs  2007-08-07 10:24:06  host: host-89-228-231-128.kalisz.mm.pl

    ~heniek napisal "jak ktoś ma dylemat: 6280, czy 6288, to 6288 z około 5 powodów jest lepsza!". Moze ktos podac te 5 powodow? bo z tego co wiem to telefony roznia sie tylko wygladem co jest raczej kwestia gustu...

  • 0

    185. ~krolu  2007-08-09 14:31:53  host: 80-48-69-148.tsm.tarnobrzeg.pl

    ja mam pytanie czy tam rzeczywiście jest tylko 6 MB do dyspozycji na swoje własne pliki? Bo jak tak to pupa:/

  • 0

    186. ~fabian  2007-08-11 23:26:30  host: 85.198.197.255

    699 zl kosztuje Ada :)

  • 0

    187. ~arturo  2007-08-13 15:22:31  host: mtan36.alfanet24.pl

    kilka dni temu kupiłem nowy i mam pytanie mianowicie chodzi mi o baterie, czy powinno się ją formować. I jeszcze jedno, czy w odtwarzaczu da się zrobić swoją playlistę, bo u mnie wraz z całymi utworami mp3 są dzwonki nie jest to może zbyt uciążliwe, jednak wolałbym same utwory tak jak miałem w SEk750i. PS całkiem fajny telefon

  • 0

    188. ~Ziom  2007-08-13 22:29:51  host: doa171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    KUPUJCIE TEN TELEFON! TELEFON SUPER!

  • 0

    189. ~LoL  2007-08-13 22:30:15  host: doa171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik super.Gorąco polecam!!!

  • 0

    190. ~  2007-08-14 09:36:47  host: aadt243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam do was prośbe powiedzcie mi który fon jest lepszy nokia 6288 czy Nokia 6280.pliss

  • 0

    191. ~alan  2007-08-14 18:31:35  host: amm44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no cóż, myśląc logicznie: 6288 jest następcą 6280, czyli z natury rzeczy wynika, że ma jakieś poprawki względem 6280. I tu się nie ma nad czym specjalnie rozwodzić. Sam jestem użytkownikiem 6288 i polecam ten model. Ogromny wyświetlacz, wygodna klawiatura i bardzo dobrej jakości zdjęcia. Telefon nie jest może najmniejszych rozmiarów, ale jeśli chodzi o mnie, to jest to zaleta. Klapka faktycznie ma trochę luzu, ale w niczym to nie przeszkadza. Wahałem się pomiędzy tą Nokią a SE K800i.

  • 0

    192. ~gemini6288  2007-08-15 00:40:21  host: 85.117.17.19

    witam mam pytanie dzis kupilem ta nokie jeste jak narazie swietna tylko mam problemy z lonczeneim z komputeerem zainstalowalem to PC Suite i podpinam telefon i nie lonczy rosze pomocy!!

  • 0

    193. ~arturo  2007-08-15 10:46:16  host: mtan36.alfanet24.pl

    Do 190:) 6288 ma lepszą baterie, niż 6280. Poza tym wydaje mi się że są to podobne modele, 6288 jest po prostu nowszym telefonem, co za tym idzie mogą być poprawione wady poprzedniczki, tzn lepszy mechanizm rozsuwania-dowiedziałem sie tego w salonie ery. Osobiście wybrałem 6288 i myślę że to dobry wybór

  • 0

    194. ~Pilarson  2007-08-15 16:20:09  host: apn-99-45.gprspla.plusgsm.pl

    Witam :) mam pytania odniosnie Nokii 6288, zamierzam ja kupic i nie wiem czy są wymienne obudowy do niej? Ile znaków liczy pojedynczy SMS i czy SMSy mozna łączyc tak jak np. w Nokii 5240i mozna wysłac jedną wiadomosc o długosci 6 pojedynczych SMSów? I jaka jest prawda odnosnie baeterii? Bo słysze rózne wersje na ten temat. I jak wygląda odpornosc na kurz (w kieszeni) upadki i skrajne temperatury? Serdecznie dziekuje za odpowiedzi:)

  • 0

    195. ~Pilarson  2007-08-15 16:23:32  host: apn-99-45.gprspla.plusgsm.pl

    Acha i jeszcze jedno pytanie czy w tym telefonie (6288) jest licznik wiadomości?

  • 0

    196. ~Roni  2007-08-16 11:30:27  host: enw114.internetdsl.tpnet.pl

    @184 i @190 6288 ma baterie o wiekszej pojemnosci, w zestawie ma karte 512MB i troszke inny klawisz nawigacyjny. @185 faktycznie jest 6MB w telefonie, ale masz karte w zestawie :) @187 nie formujesz baterii, poniewaz to jest litowo-polimerowa a dlaczego sie nie formuje to uzyj google. Mam ten telefon 2 tygodnie i poki co nie narzekam. Fakt, lekko denerwujaca jest ta "luzna" klapka, ale da sie przyzwyczaic.

  • 0

    197. ~Smalec  2007-08-17 17:57:50  host: host-89-228-154-59.gorzow.mm.pl

    witam! ja nie wiem..ile mozna zadawac te kretynskie pytanie pt. :"ktory tel. jest lepszy"...??? ludzi,po to jest internet! popatrzcie sobie sami,kazdy wym,aga od telefonu co innego,jeden chce miec to,iny tamto lepszej jakosci,tak samo ile razy mozna zadawac to idiotyczne pytanie z serii : " czy jest lepsza od 6280"? no,napewno ,jest jakby nie patrzec jej nastepczynia,choc roznice sa niewielkie,by niepowiedziec minimalne...tutaj sie powinno zadawac pytanie dotyczace problemow ztelefonema,anie bezsensownie pytac,kupujcie to co sie Wam podoba,a dane latwo mozna sobie porownac,pamietajmy ,ze wiele osob faworyzuje te telefony ktore posiada i oponia nie zawsze bedzie obiektywna... a co do damej nokii 6288 to powiem ,ze to bardzo dobry telefon!!! jest moim zdaniem bardzo ladna,ma duzy(2,2 cala) i przejrzysty wyswietlacz,ale bardzo podatny na zarysowania!!! odtwarzac mp3 jest ok,ale na glosniku prezy maxymalnej glosnocsci dziwek jest ajkby znieksztalcony,porownuja z sony ericssonem k750i oraz Samsungiem U600 an glosniku jakos dzwieku jest slabasza,ale 6288 jest glosniejsza,choc malo kto slucha na glosniku,ale na sluchawkach(nokia hs-23) juz jest super,wystarczy pokombinowac w koretkorze i telefon gra jak pelnoprawna empetrojka!!! gosno i wyraznie! Aparat mnie raczej zawiodl... jak an 2 mpx to fotki sa raczej srednie,rozmazane,nieco zaszumione,ciezko o dobra fokte,musi byc idealne swiatlo!!! i a komputerze tez nie zachwycaja,konkurencja stosuje lepsze aparaty tak naparawde,ale dla mnie to nie problem,na aparacie az tak mi nie zalezy.... ale z kolei Video jest pieknej i niespotykanej jakosci!!! 640x480 po prostu łamie! bajera! telefon sie wogole nie zawiesza,dziala sprawnie i plynnie,nie chce go zmieniac,malo jest lepszych telefonow... mam tylko jedno pytanie do uzytkownikow,bo ja nie moge tego znalesc/zrobic... a mianowicie :gdzie mozna poukladac pliki muzycznew odtwarzaczu muzyki,nie wiem,jak poprzestawiac utwory,aby je poukladac wedle wlasnego widzim

  • 0

    198. ~Pestario  2007-08-18 18:49:43  host: chello087206137047.chello.pl

    ja kupilem Nokie 6288 w grudniu, czyli mam juz ten telefonik ponad pol roku, niestety zaczalem narzekac, juz 1 wyladowal w serwisie i zapowiada sie na 2 wizyte :/ Ekran strasznie sie zakurzyl, klapka bardzo sie poluzowala, dzojstik zaczal sie sypac :/ no i problemy z aparatem i kamera, zanim sie wlacza mija ok 1,5 mim, a jkby tego bylo malo, to teraz wystapily klopoty z kablem do kompa :/ Ogolnie rzecz biorac telefonik jest bardzo dobry i polecam go kazdemu kto chce miec naprawde niezla Nokie, lecz dla mnie nie te nokie ktore teraz powstaja to nie sa juz takie trwale jak te stare...wiec ogolna ocena to 7/10, troszke sie zawiodlem jak na telefon za 1300 zl ...pozdrawiam

  • 0

    199. ~rooti  2007-08-19 16:22:28  host: host86-140-29-65.range86-140.btcentralplus.com

    zamiast tego polecić można nokię 6120. bez porównania!!!

  • 0

    200. ~zainteresowany  2007-08-19 17:49:15  host: abmp90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co jest lepsze ?? nokia 6288 sony ericsson k790i

  • 0

    201. ~Damian  2007-08-20 20:09:56  host: ayt89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Prosze pomóżcie ktory fon wybrać. Nokie 6288 czy N72. Pomóżcie pliska.

  • 0

    202. ~Gali  2007-08-21 11:50:43  host: client-ataxo-2.wroclaw.dialog.net.pl

    pytanie: jak ktoś mi przesyłą mp3 przez blututa (czy jak to się pisze) to moge to zrzucać odrazu na karte pamieci? bo zapisuje mi na wewnętrznej i nie mieszczą mi się, tzn plik nie przechodzi. Jak ustawić zeby odrazu przesyłało na kartę pamieci. Z góry dzięki za odpowiedź.

  • 0

    203. ~marta  2007-08-21 13:51:08  host: abxj63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak w sumie to nie wiem co powiedziec na temat tego telefonu.fakt,klapka ma luz.nie wiem czemu ale jak bylo cos ponad 25 wiadomosci to pojawil sie komunikat ze trzeba cos usunac bo brak miejsca.nie lapie.:/a tak w ogole to jest ok.tylko jak z ta bateria?trzeba formatowac czy cus?

  • 0

    204. ~Robert16  2007-08-22 19:51:42  host: host-232.100.192.213.cable.satra.pl

    Wszystko ok tel super tylko jak sciagnac simlocka?!

  • 0

    205. ~kas  2007-08-22 20:32:26  host: een194.internetdsl.tpnet.pl

    hmm...? 190 - telefon nokia 6280...? przykro mi ale ja bym tego fona nie polecała..;/ w książce telefonicznej... możesz wybrać numer ale jak ktoś do ciebie dzwoni... to tobie wyświetla się ylko numer ... a takich przypadków było sporo. a co do mnie to polecacie tego fona może..?::)

  • 0

    206. ~  2007-08-23 17:01:22  host: dum72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia 6288 jest suuper! Mam ją od 4 miesięcy i jestem z niej bardzo zadowolona.

  • 0

    207. ~jack  2007-08-25 15:26:33  host: aasf128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon kupiłem jakieś 2 miesiące temu.ogólnie jest super.ma dobry aparat i właściwie wszystkie możliwe funkcje.niestety miałem już mały problem z głośnikiem ale szybko mi go naprawili

  • 0

    208. ~DavidMisiek  2007-08-26 15:48:46  host: acwf225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zakupiłem tego fona niedawno na alelgro funkiel nowke, z POLSKI PL GWARANCJA NIE PODBITA !! POWIEM TAK< mIAŁEM OSTATNIO N73 SpRzEDALEM BO JEST BEZNADZIEJNY WIESZA SIE OGOLNIe FATALNY TELEFON, KUPIŁEM 5300 , POWIem ZE spoko TELEfon ALE TROCHU TAKI DZIECINNY WIĘC ZMIENIŁEM NA 6288 I JEST REWELACJA TYLKO PROSIŁBYM O NAPISANIE JAKIE FORMATY VIDEO CZYTA TEN TELEFONIK ALBO GDIZE TO MOGE ZNALECS ??

  • 0

    209. ~Smalec  2007-08-28 22:41:09  host: host-89-228-154-59.gorzow.mm.pl

    Gali : tak mozna,ja tak robie,wchodzisz wkarte pamieci i tam umieszczasz muzyke,mi tez nie chcialo,ale walsnie bylo to spowodowane mala pamiecia wewnetrzna,ale sobie poradzilem,pokombinuj w bluetooth i zrzucaj smialo! ja musialem kliknac na moj telefon,potem na karte pamieci i juz bylem!ale to zalezy jaki masz bluetooth wkompie, pogrzeb w nim,pozdrawiam

  • 0

    210. ~sheee  2007-09-01 16:19:21  host: serwis-internet.net

    hey kupialm nokie 6288:) i nie wiem jak mam formatowac baterie;( czy ktos moze mi pomoc? prosze

  • 0

    211. ~sheee  2007-09-01 16:37:00  host: serwis-internet.net

    hey kupialm nokie 6288:) i nie wiem jak mam formatowac baterie;( czy ktos moze mi pomoc? prosze

  • 0

    212. ~sebo  2007-09-01 23:56:41  host: ip-217-197-70-240.punkt.pl

    Siemka. Można w tym telefonie zablokować wejście kodem to różnych funkcji? np. aparatu tak jak w motoroli v3?

  • 0

    213. ~sebo  2007-09-01 23:58:28  host: ip-217-197-70-240.punkt.pl

    Siemka. Można w tym telefonie zablokować wejście kodem to różnych funkcji? np. aparatu tak jak w motoroli v3?

  • 0

    214. ~Megawat  2007-09-06 00:11:46  host: dno18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam 6288 od 2 miesiecy i powiem tak : - wyglad świetny , - wideo tez swietne , - zdjecia - faktycznie musi byc dobre swiatlo ,zeby dobrze wyszly , - wyswietlacz przejrzysty ,wszystko dobrze widac , - bateria mi trzyma max 2 dni , - niestety musialem niedawno oddac go do serwisy ... wyswietlacz nie dziala ...

  • 0

    215. ~mariusz_pl  2007-09-06 18:52:44  host: 86.111.163.184

    mam pytanie, czy ktoś miał problemy ze zdjeciem tylnego panelu? bo ja mam taki problem, boje sie mocno szarpać bo go polamie :/ prosze o pomoc

  • 0

    216. ~mariusz_pl  2007-09-06 18:56:14  host: 86.111.163.184

    mam pytanie, czy ktoś miał problemy ze zdjeciem tylnego panelu? bo ja mam taki problem, boje sie mocno szarpać bo go polamie :/ prosze o pomoc

  • 0

    217. ~mariusz_pl  2007-09-06 18:58:07  host: 86.111.163.184

    do ~sheee, tej baterii sie nie formatuje ;)akumulator jest litowo polimerowy ;)

  • 0

    218. ~greg  2007-09-08 11:05:05  host: eku162.internetdsl.tpnet.pl

    wczoraj kupilem nokie 6288. nie wiem jak ustawic internet w telefonie, bo nie chcec mi dzialac blueconnect

  • 0

    219. ~ewelina  2007-09-08 13:56:35  host: mtan36.alfanet24.pl

    mam problem bo sformatowałam karte i zniknęły mi te ładne foldery na których widniały małe miniatórki, teraz mogę utworzyć folder, ale nie ma już na nim obrazka, jeśli ktoś może mi pomóc to proszę o instrukcje jak przywrócić te stare, żeby wyglądały tak jak w galerii telefonu

  • 0

    220. ~krzych  2007-09-10 18:50:23  host: staticline13379.toya.net.pl

    co zrobic zeby klapka nie latala ????

  • 0

    221. ~ewelina  2007-09-11 16:52:54  host: ip-85-198-241-203.broker.com.pl

    zastanawiam sie nad kupnem tel. nokia 6288 czy samsung d900 (moze d900i). Który lepszy? (Nie chodzi mi tu o sprawy finansowe)

  • 0

    222. ~cosmicpilot  2007-09-13 14:57:05  host: aaba97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Formaty video tego telefonu to 3gp i mp4:) @ Kas >>> skoro masz kogoś w książce telefonicznej a mimo to jak ten ktoś dzwoni do Ciebie i widzisz tylko numer zamiast nazwy to znaczy że masz zdublowane wpisy w książce telefonicznej!!! I zacznij od sprawdzenia tego. Jeżeli nie to wgranie nowego softu w serwisie pomaga na pewno:) @ Ewelina - włóż kartę do czytnika kart albo po prostu jak jest w telefonie i pod windowsem załóż sobie katalogi na tej karcie zmieniając przy okazji ikonki na takie które miałaś.

  • 0

    223. ~bubu  2007-09-15 02:23:19  host: dbb97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    1) Czytalem ze karta to max 2GB, chociaz spotkalem sie z opiniami ze wiecej (nawet tutaj). Probowal ktos wsadzic 4

  • 0

    224. ~milas  2007-09-18 07:29:39  host: wimax225.telbeskid.com.pl

    to jest super telefon........chociaż niema symbiana....:/.....a szkoda....

  • 0

    225. ~cala_ja  2007-09-19 14:50:24  host: gfe82.internetdsl.tpnet.pl

    ja miałam problem ze zdjeciem tylnej klapki :) jest bolokada i dlatego tak cizeko na poczatku schodzi ;) kupiłam tego fona we Włoszech... a simlocka sciagałam tutaj :) polecam fona:) jest super:) ja tam nie mam problemów tak jak wy :) pozdro

  • 0

    226. ~marcineq  2007-09-20 08:09:30  host: acfn149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    elo. Możecie mi powiedzieć z jakiego tworzywa zrobiona jest obudowa tegoż telefonu? Mam również dylemat co do zakupu: 6233, 6288, 6300. thx

  • 0

    227. ~tomek  2007-09-20 13:57:43  host: c52-66.icpnet.pl

    wdp6@o2.pl telefonik jest super po mnianie softa i karcie 4GB wimiata

  • 0

    228. ~Pu94  2007-09-21 12:35:32  host: ejz227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dla nowych posiadaczy telefonu: Bateri nie formatujemy tylko formulujemy i to dalekich starych moidelach noki teraz tego sie nie robi wystarczy telefon po rozladowaniu zaladowac na fulla (ok 1h) i mozna szale. Gdy ktos do nas dzowni to widac normalnie fotke wiec prosze o nie opowiadanie bajek jezeli komus sie takie zdjecie czy video nie pokazuje polecam dopisac np +48 do numeru lub zglosic sie do servisu w celu wymiany oprogramowaniu gdyz jest to wada. Telefon jest ladny posiada ladne kolory i po dobraniu do niego motywow i podaniem przez BT smiga jak trzeba. Jezeli idzie o blueconnect to po zakupie aktywacji w erze prosze zadzonic do biura obslugi i aktywowac sobie video rozmowy oraz funkcje mms itp dlatego iz konsultant czasem zapomni tego zrobic. Telefon jest zdeka ciezki ale robi naprawde dobre wrazenie. Nie bede go porownywal do innych telefonow powiem tyle ze mialem do wyboru k750 i k800 i wziolem nokie ale gleboko bym sie zastanawial pomiedzy n6288 a k610i niestety nie bylo na magazynie ale przed kupnem tej noki radzil bym to sobie przemyslec. SE jest uniwersalny i nie posiada dzoja w tym modelu ale za to chamsko potrafi zawisnac nokia natomiast jest ciezsza ale za to stabilna bardzo. Pozdrawiam

  • 0

    229. ~Arrgh  2007-09-21 17:33:59  host: l-net.pai.net.pl

    Bo może w tych folderach muszą być obrazki? :D Jak w windowsie w widoku miniatur :P

  • 0

    230. ~Pilarson  2007-09-22 15:38:59  host: apn-99-10.gprspla.plusgsm.pl

    Mam pytanie, czy w aparcie lampe błyskowa mozna używac jako latarki? Tzn. czy jest taka możliwosc by swieciła ona cały czas?

  • 0

    231.  2007-09-24 21:35:20

    217. Mariusz każdą baterię warto sformatować, nawet jeżeli jest Poli (cytuję pewnego fachowca)

  • 0

    232. ~KSGrzes  2007-09-25 20:57:07  host: ecc223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do ewelina musisz podlaczyc sie kabelkiem i wejsc na stronke noki i tam wgrac sobie nowe oprogramowanie

  • 0

    233. ~  2007-09-25 20:59:50  host: ecc223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    opinie slyszalem rozne sam go mam i wiem ze czasem trafia sie model z wada ja mialem z wyswietlaczem co nie podswietlal a teraz mam problem z blokada mianowicie sam sie odblokowuje podejrzewam ze to od maggnesu w pokrowcu ale chyba oddam do serwisu w koncu jest gwarancja ;)

  • 0

    234.  2007-09-27 19:24:38

    zastanawiam sie nad nokia 6288 a nokia 5300 niewiem ktury mam wybrac prosze doradzcie mi

  • 0

    235. ~dodzia  2007-09-27 21:59:38  host: host-n2-77-23.telpol.net.pl

    mialam ten sam problem i wybralam nokie

  • 0

    236. ~szczypu  2007-09-27 23:27:48  host: boguszow.sattom.pl

    mam pytanie do mariusz_pl jezeli sie nie formatuje bateri to co zrobic zeby trzymala dluzej niz dwa dni sluchajac muzy itp.mysle ze masz jakis dobry argumet pozdrawiam hey

  • 0

    237. ~Bulbul  2007-09-28 18:36:31  host: djk235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam!!! Mam pytanko czy ktos wie czy w nokii 6288 jest zaczep do smyczy...??? A jesli jest to w jakim miejscu i jak nia przyczepic...??? Prosze o szybka odpowiedz!!! POZDRAWIAM

  • 0

    238.  2007-09-30 16:01:38

    ewelina osobiście wybrałbym nokie... Bo jest ładniejszy... no i w koncu to nokia... Oni znają się na telefonach a nie jak samsung który robi telewizory... a do tego badziewne... ;]

  • 0

    239. ~  2007-10-02 07:14:28  host: 83.2.108.182

    Dlaczego wszyscy zadają to pytanie - Jak formatować baterie, tej bateri sie nie formatuje jest to bateria polimerylowa a nie jonowo-litowa jak w innych telefonach

  • 0

    240. ~czytelnik  2007-10-02 21:03:56  host: zeus.tvtom.pl

    mam n 6288 jest super glosno dzwoni gdy tel. dzwoni wyswitla sie imie osoby dzwoniacej bateria trzyma ok 4 dni pod warunkiem ze co jakis czas laduje ja na wylaczonym tel. cala noc zdjecia dobrej jakosci

  • 0

    241. ~kamil  2007-10-02 22:10:13  host: user25-046.satfilm.net.pl

    mam zamiar sobie kupić ten telefonik ale zastanawiam się czy warto??? jeśli tak to dlaczego i nie też?? piszcie same konkrety

  • 0

    242. ~blazej  2007-10-04 11:21:05  host: bxk133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja nie polecam tego telefony mam go 3 miesiące i dwa razy był już w naprawie.:(

  • 0

    243. ~Ewe Szef  2007-10-04 15:45:40  host: cgs142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem posiadaczka tego fona i jestem bardzo zadowolona z niego wiec NIE psujcie mu renomy.nokia jest najlepsza.

  • 0

    244. ~;Domelo  2007-10-05 10:50:32  host: static-ip-87-248-80-131.promax.media.pl

    ewelina bierz samsunga duzoo mniej awarii iogulnie lepiej wykonany klapka nie lata a nokia po roku moze niecalym nawet bedzie do naprawy BIERZ d900 albo d900i xD

  • 0

    245. ~burek  2007-10-05 11:33:07  host: ip-81-15-211-66.unregistered.net.telenergo.pl

    czy w noki 6288 można zmienić wielkość czcionki

  • 0

    246.  2007-10-08 00:52:05

    NIE MOGĘ zapisać wiadomość mms na karcie pamięci - czemu. Otrzymane fotki mmsem nie idzie skopiować do karty pamięci. Komp nie może odczytać mmsów. Brak odpowiedniego programu czy jak ? Mam program Nokia PC Suite czyli standard a mmsów nie pokazuje !!!

  • 0

    247. ~matek  2007-10-11 10:51:29  host: 80.51.220.253

    wlasnie od wczoraj jestem posiadaczem tego telefonu i jestem bardzo zadowolony naprawde nic dodac nic udac chociaz aparat mogl by byc odrobine lepszy:) a tak wszysko jest si:)

  • 0

    248. ~matek  2007-10-11 11:10:07  host: 80.51.220.253

    wlasnie od wczoraj jestem posiadaczem tego telefonu i jestem bardzo zadowolony naprawde nic dodac nic udac chociaz aparat mogl by byc odrobine lepszy:) a tak wszysko jest si:)

  • 0

    249. ~rokiczaaa  2007-10-12 20:56:48  host: abbr210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon ładny i chciałabym sobie go kupić, ale czytając opinie już sama nie wiem co robić

  • 0

    250. ~aisha  2007-10-13 12:16:59  host: apk48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Można z tego tel wysyłać przez MMS muzykę w formacie np. mp3 albo mid?? Ja próbowałam przesłać koleżance dzwonek i nie da rady :/

  • 0

    251. ~kinia  2007-10-13 13:17:20  host: gnr122.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od 3 tygodni. minusy: bateria trzyma tylko 2-3 dni ale to wina duzego wyswietlacza, (cos za cos) nieco sie rusza gorna czesc (to chyba wina szybkiego otwierania) reszta generalnie jest ok.. do burek mozesz zmienic czcionke(ustawienia-wyswietlacz-romiar czcionki)pozdro

  • 0

    252. ~ASTON  2007-10-13 14:58:34  host: cda58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chciołbyk se kupić ten fon ale niekturzy piszom opiie niegatywne a inni pozytywne a węc jakie som plusy a jakie minusy

  • 0

    253. ~olo  2007-10-13 18:24:28  host: 87-205-214-86.adsl.inetia.pl

    mam pytanko nie wie ktoś jak w nokii 6288 przypisac dzwonek dzo danej osoby?? i na którym przycisku mozna wydawac polecenia głosowe z góry thx, pzdr

  • 0

    254. ~adamus  2007-10-13 18:28:02  host: 87-205-214-86.adsl.inetia.pl

    witam, mam ten telefon od 2 dni(6288) i nie wiem jak ustawic zeby: gdy ktos dzwoni byly tylko wibracje... pomoze ktos??

  • 0

    255. ~taber  2007-10-14 00:44:52  host: fw-anda.piekary-sl.net

    a czym on sie różni od 6280;>??

  • 0

    256. ~kiuman  2007-10-14 14:44:57  host: host-89-230-148-90.inowroclaw.mm.pl

    motyw słuchania mp3 przez słuchawki jest boski... basy okej... robi szał telefon... nokia daje rade we wszystkim... reszta sie chowa... single bite lover pozdro

  • 0

    257. ~MATEHW  2007-10-14 17:11:01  host: ddz100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W tej nokii jest zaczep do smyczy. Znajduje się on pod tylna klapką (tą zasłaniającą baterię).Jeśli komórka "jest do nas tyłem" to zaczep jest w prawym dolnym rogu telefonu.

  • 0

    258. ~indyk  2007-10-16 07:52:11  host: ewh233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam problem nie wiem co wybrać nokie 6288 czy n80? z góry dzięki

  • 0

    259. ~Kala  2007-10-16 17:47:32  host: nat-dz2.aster.pl

    Czy ktoś mógłby mi pomóc? Kupiłam NOKIĘ 6288 i nie wiem jak zniemić w niej kartę (nie kartę pamięci, ale kartę z numerem tel., czyli SIM kartę, jeśli się nie mylę). Czy ktoś byłby tak miły i napisał, gdzie jest otwór i jak go otworzyć, by udostępnić mi zmianę tej karty?????

  • 0

    260. ~pajdo  2007-10-17 22:52:12  host: koluszki.city-net.pl

    moze ktos mi powie jak uruchomic mala kamere to z przodu wielkie dzieki

  • 0

    261. ~mineboy  2007-10-18 06:06:22  host: abpy126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam telefonik 2 dni, caly czas mialem SE i musze przyznac ze jestem zaskoczony ta nokia. Bardzo przyjemny telefon, wedlug mnie na 5+

  • 0

    262. ~wojtas  2007-10-18 07:27:34  host: kayla.airnet.opole.pl

    pod baterią powinno być

  • 0

    263. ~ja  2007-10-18 08:44:54  host: host892520022.3s.pl

    jak myślicie co jest lepsze Nokia 5300 czy Nokia 6288 ?? :( Bo sama nie wiem

  • 0

    264. ~anonim  2007-10-18 15:02:10  host: proxy.w.biznesklasa.lisek.pl

    mam pytanie. gdzie znajduje sie głosnik w tym telefonie ?

  • 0

    265. ~olunia  2007-10-18 17:23:08  host: 128-dom-4.acn.waw.pl

    wyjmujesz baterie, a nastepnie jest tam takie cos srebrnego metaklowego..lapiesz za taki uchwycik od tego srebrengo i twierasz wkladasz dobrze karte wkladasz bateriew i zamykasz obudowe..... i gotowe..naprawde tego nie umialas??

  • 0

    266. ~Ronaldinho  2007-10-22 15:03:41  host: host-89-228-248-196.olsztyn.mm.pl

    Ile taki telefon kosztuje?? Prosze piszcie !!!!!!!!!!!

  • 0

    267. ~warkot  2007-10-22 20:28:13  host: c65-134.icpnet.pl

    mam pytanie... czy Macie jakies patenty na luźną klapke w tym tel? jeśli tak to jakie? mam ten telefon od paru dni i wszystko jest git tylko irytuje mnie ta luźna przednia klapka... jak u Was to wygląda bo u mnie są dość duże luzy nawet przy otwartym telefonie. wiem że problem klapki to standart w 6288 ale nie wiem czy aż tak - może serwis coś pomoże? pozdrawiam!!

  • 0

    268. ~mario253  2007-10-22 21:17:52  host: aagr151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ta nokie 3 miesiace. ogólnie jest super, lecz największą wadą jest właśnie głośnik słabej jakości. Dlatego zbieram kase na głośniki Bluetooth ( 360zł :/ )

  • 0

    269. ~warkot  2007-10-22 21:37:02  host: c65-134.icpnet.pl

    mam takie pytanko: czy Macie jakieś patenty na luźną klapke? jeśli tak to jakie? mam ten telefon od paru dni i wszytsko jest git tylko irytuje mnie ta ruszająca sie przednia klapka. mam dość duże luzy nawet przy otwartym tel...wiem że klapka to standart w 6288 ale mi sie wydaje ze luzy są duże...może serwis pomoże...pozdrawiam

  • 0

    270. ~warkot  2007-10-24 14:58:32  host: c65-134.icpnet.pl

    mam pytanie...macie jakies patenty na luźną klapke? jeśli tak to jakie ;P mam ten telefon od kilku dni i wszystko jest git tylko irytuje mnie ten luźny slider. wiem ze to standart w 6288 ale wydaje mi sie ze mam dość duże luzy i w dodatku po rozłożeniu telefonu tez!! co myślicie?? pozdrawiam

  • 0

    271. ~Youras  2007-10-24 19:05:29  host: h-87-199-12-10.dolsat.pl

    Polecam kupic ten telefon w play-u... kosztuke 500zl przy abonamencie 30zl.do tego dostajecie 10zl gratis....wogole sa tanie rozmowy sms i mms...Sadze ze jesli chodzi o komorke jest ona bardzo dobra... mam ja miesiac czasu i poki co nic sie nie dzieje :)Porownujac w erze ta sama komorka kosztuje 800zl przy abonamencie 30 zl ; ] Wiec sami widziecie play gora :) i nokia rowniez:P

  • 0

    272. ~jaro  2007-10-26 18:35:32  host: dwn48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czytając wasze wypowiedzi dochodzę do wniosku że piszecie o czymś nie mając wcale tego telefonu w rękach.Jestem posiadaczem tej Nokii prawie rok i mogę z czystym sumieniem polecić ją każdemu.Telefon jest po prostu super i ma wszystko co powinien mieć telefon na topie.

  • 0

    273. ~Abdulek  2007-10-28 14:17:04  host: chello084010179148.chello.pl

    do ~ja 2007-10-18 zalezy do czego bedziesz uzywała tego telefonu. pod wzgledem funkcji 6288 jest leszy:)

  • 0

    274. ~~halo  2007-10-28 16:44:19  host: abog254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    O boże. Kupiłem telefon za 200zł z abonamentem 85zł:/ I to co obiecywali mi nie działa. Cholerne przewijanie filmów wideo. Filmy konwertuje wysokiej jakości rozdzielczosc 320x240 i dupa. trzy oglądne czwarty w połowie się zetnie i co? Czały film od początku. Lecz najbardziej wqrwiło mnie to że można przewijać strumienie wideo z neta. NOKIa wstydźcie się

  • 0

    275. ~Andrev  2007-10-30 10:56:35  host: ebx84.internetdsl.tpnet.pl

    oprócz delikatnych luzów klapki to telefonik super, bateria 2-3 dni, zdjęcia dobre, filmiki kreci bardzo dobrej jakości.:). Ogolnie telefon godny polecenia.:)

  • 0

    276. ~GaRRy  2007-10-30 13:30:21  host: bpz61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chciałbym sie spytać czy ten telefona ma takie bajery jak sonyericson np. VideoDJ??? Ma to???

  • 0

    277. ~melon  2007-11-01 00:04:33  host: 88.220.44.130

    widze ze prawie same plusy.ja go mam 2 tygodnie i padlo mi podswietlenie wyswietlacza:-(porazka

  • 0

    278. ~lola  2007-11-01 10:24:08  host: 87-205-36-146.adsl.inetia.pl

    siema kto mi powie jak sie zdejmuje klapke zeby dostac sie do baterii bo nie umiem zdjac nawet niem gdzie podwadzic czy cos. Kto mi pomoze .....prosze

  • 0

    279. ~jockey  2007-11-01 13:59:15  host: cjb187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chcialbym się zapytać posiadaczy tego telefonu, czy ta Nokia 6288 ma zoom (przybliżenie - zdjęcia)?z góry dziękuje za odpowiedź!

  • 0

    280. ~Gancu  2007-11-01 14:00:28  host: 83-19-63-51.kopernet.org

    Witam czy na tym telefonie da sie instalować aplikacje na karcie pamięci .? I czy można robić zdjęcia przednim aparatem vga .? tak jak w samsungu L760 .?

  • 0

    281. ~  2007-11-01 14:00:48  host: cjb187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie do posiadaczy tego telefony, mianowicie czy on ma zoom (przybliżanie w trakcie robienia zdjęcia)? z góry dziękuje a odpowieź :)

  • 0

    282. ~Kamil 18  2007-11-01 15:47:17  host: asl215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam pytanie czy w Noki 6288 jest symbian i czy mozna do niej wgrac nawigazje np tom toma i czy jesli ma sie ontene satelitarna oddzielna + tom toma w telefonie to czy nawigacja bedzie działac pozdrawiam prosze o odpowiedz

  • 0

    283. ~Qball  2007-11-03 21:50:34  host: aaoe74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiecie jak w tym telefonie ustawić, aby jak wysyłam pliki przez bluetooth na komorke to zapisywał je na karciem a nie na telefonie? *rosze odpiszcie

  • 0

    284. ~heniek  2007-11-04 12:40:16  host: cyo220.internetdsl.tpnet.pl

    chciołbyk se kupić ale se nie kupić bo se co inne kupić

  • 0

    285. ~markos  2007-11-05 16:21:44  host: bua106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do kumana* hahah aparat tez jest elo ? uhauahha n70

  • 0

    286. ~adela  2007-11-05 19:09:10  host: xdsl.216.c90.petrotel.pl

    kurde fajny telefonik ale drogi jak cie nie moge mam nadzieje że będzie tańszy

  • 0

    287.  2007-11-06 18:02:48

    Mam pytanie. Na żadnej stronie nie mogę znaleźć informacji czy ten telefon ma funkcje auto regulacji ostrości w aparacie? Z góry dzięki za odpowiedź.

  • 0

    288. ~tasior991  2007-11-06 22:18:25  host: 80.51.237.189

    Witam mam pytanko Czy po kilku miesiącach użytkowania tego telefonu slider rusza bardzo sie po luźnił.

  • 0

    289. ~jOka  2007-11-07 15:48:17  host: host19.abaks.pl

    on jest kitoowy...nie polecam go mialam go kiedys... teraz mam 7370 i jestem bardzo zadowolona !

  • 0

    290. ~Tommy55  2007-11-08 18:32:04  host: public-gprs37899.centertel.pl

    Powiedzcie co byscie wybrali : SE K800 czy Nokie 6288... ktory tel jest ogolnie lepszy... ??

  • 0

    291. ~Paulo  2007-11-09 14:23:16  host: atropos.tpi.pl

    hej chciałbym sie zapytac czy warto jest zakupic ta nokie 6288 moge ja miec za 520zł..na gwarancji tyko ze w pleyu..i zastanawiam sie czy warto...?????

  • 0

    292. ~jadoda  2007-11-10 09:40:12  host: host-89-229-25-99.torun.mm.pl

    telefon jest naprawde dobry sa w nim najpotrzebniejsze rzeczy no i co tu wiecej chciec?? polecam go kazdemu

  • 0

    293. ~  2007-11-11 14:58:59  host: fcn43.internetdsl.tpnet.pl

    Witam mam dylemat nie wiem który fon kupić czy Lg shine Ke970 czy nokie 6288?bo opinie są naprawde różne na te telefony z góry dziękuje za odpowiedz

  • 0

    294. ~Elisa :-)  2007-11-11 17:32:32  host: c158-180.icpnet.pl

    Oj ludzie jesl izastanawiacie sie czy wziąść telfon 6288 czy telefon 6280 to wiedzcie ze jeśli chcecie mieć lepszy telfon to 6288 a jeśl itroszkę gorszy to 6280! bo w erze większe liczby mówia o lepszej jakośći! Telefon 6288 jest SUPER! POLECAM!

  • 0

    295. ~6288  2007-11-12 17:53:00  host: 77-253-242-178.adsl.inetia.pl

    mialem wahania pomiedzy 6288 a k810i wybralem nnokie poniewaz wiekszy wyswieltacz slider i super kamerka za to slabsze zdjecia i bdb mp3 polecam ta kome

  • 0

    296. ~Pikasso  2007-11-12 20:50:01  host: ejn83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak uruchomic przednia kamere

  • 0

    297. ~Kamil  2007-11-15 17:54:31  host: aln11.alfanet24.pl

    Mam pytanie co wybrać SE w810i czy nokie 6288? Chodzi mi głownie o bajery i odtwarzacz mp3. Z góry dzięki za odpowiedź.

  • 0

    298. ~  2007-11-16 10:12:14  host: cle23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pomóżcie czy ta nokia ma w aparacie że jak robisz zdjęcie to światło sie zapala pomoc z góry odpisujcie tutaj

  • 0

    299. ~Jola  2007-11-17 16:57:37  host: mtan36.alfanet24.pl

    Do Paulo znasz strone Allegro.pl?? Tam sobie porównasz czy warto

  • 0

    300. ~olo  2007-11-17 19:50:05  host: 87-205-183-202.adsl.inetia.pl

    mam pytanie: jak sie w nokii 6288 wydaje polecenia glosowe

‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-107-222.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet