Nokia 6280 - opinie
Telefony Nokia Nokia 6280 Opinie o Nokia 6280

Nokia 6280

w sumie: 918
‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | Następna ›
  • 0

    1. ~tubus  2005-06-15 19:59:00  host: aphel.ltd.pl

    oho nokia szazuje dziwne ze nie jest to smartphone

  • 0

    2. ~recha900  2005-06-17 12:45:00  host: adi194.internetdsl.tpnet.pl

    Naprawde niesamowity telefon.Nareszcie tylnia strona telefonu wygląda jak w prawdziwym aparacie cyfrowym.

  • 0

    3. ~mikinowacki  2005-06-30 11:05:00  host: 81.15.197.240

    Co za shit

  • 0

    4. ~tomek  2005-06-30 14:02:00  host: aku148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szkoda ze nie ma symbiana,,,:( a tak po zatym to nawet nawet:P;p:P

  • 0

    5. ~Joe  2005-09-04 12:24:01  host: nat.cyberx.pl

    Pewnie bez aktywacji będzie chodzić za trzy pensje robotnika://

  • 0

    6.  2006-01-04 19:12:57

    ja to wam powiem ze niezly telik, ale do mojej N6630 sie nie umywa!!!

  • 0

    7. ~Grzegorz  2006-02-06 20:49:03  host: px-fo.telsten.com

    Podążajmy za techniką... Czy wszystko co tak dobre musi być odrazu smartphonami? Skoro dla Nokii to jest pożądny telefon to poczekajcie tylko na smartphona jakiegoś nowego, albo z Symbianem nową Nokię. Pewnie wam szczęki opadną, dlatego już teraz niech sie Sony Ericssony, Siemensy i inne do dziury chowają.

  • 0

    8. ~pawelek90_lomza  2006-02-20 21:08:58  host: akt61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik fajny, zgadzam si.ę z opinią przedmówcy ze nie wszystko co nie ma symbiana jest takie złe. Ta nokia jest super a ze nie ma symbiana to tylko szczegół. Ważne jakie ma inne funkcje a z opisu wynika że będzie bardzo fajnie chodziła. Na allegro można dostać ale pojedyncze egzemplaże i cena nie jest tak kosmiczna jak by sie mogło wydawać 1300zł. Czy to az tak wiele za taki fon ??

  • 0

    9. ~max  2006-02-23 08:55:30  host: abyb36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik bardzo fajny i ma baier funkcje. Ciekawo jak sie spisuje z rzeczywistości???

  • 0

    10. ~ola  2006-02-23 23:47:28  host: ale173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik bardzo elegancki i ciekawy. zwraca uwage, nietypowy, ma duzo funkcji. niestety czesto wadliwy, widywany w serwisach orange w UK. mimo tego chcetnie bym go przetestowala ;)i nie ukrywam, ze mam na niego chec :D

  • 0

    11. ~jandqa  2006-02-24 13:05:12  host: rejon101.ztpnet.pl

    mam pytanie czy ten telefon ma mp3 ???????

  • 0

    12.  2006-02-27 19:02:15

    ~jandqa, tak ma on mp3

  • 0

    13. ~prezes  2006-03-08 10:19:38  host: ary241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dziwi mnie ze na allegro 6280 kosztuje 800-900PLN a 6270 ok 1300 :

  • 0

    14.  2006-03-11 18:42:44

    NIE!!! PANOWIE na co wam taki wypasiony phon!? nielepiej juz sobie kupic NOKIE 6100 ?

  • 0

    15. ~LAMEEEEEEEER  2006-03-14 01:01:59  host: abxb186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ale bambusy nikt sie nie zna na phonach .. telefon jest wyposarzony w Akcelerator graficzny..... ;] jest duzo szybszy w testach syntetycznych i obsluguje kilka standardow Java min 3d.. maja one swoje kodowe nazwy ale i tak po co wam jak i tak nikt z was nie wie co to ;] w kazdym raziemialem SPV i Mpx czyli f=phony z Windowsem nie znosze MS ale trzeba przyznac ze niektore rzeczy sa imponujace min ilosc SOFTU!!! :( szkoda ze nainne platformy tyle nie ma ale teraz nokia dala popis sprzedaje Sharpa Gx30i z karta 512 i kupuje te nokie ktora rzeczywiscie jest zadziwiajaco tania na allegro bo sprowadzana z Anglii i Wloch ;] jak ktos uwazny zdolal przeczytac prawie wszystkie maja simlockana Ang. lub Wloska siec 3 (3 generacji ;]) i nie posiadaja polskiego menu ;] ps. kiedys nie znosilem Nokii. w sumie nadal ale ogolnie robia porzadne phony.. nie wiem czy wiecie ze takie cus jak npp. Fujitsu .. NttDoCoMo.. robia najb. zaawansowane komorki na swiecie... Sharp... itp... niestety Japonia ;] i daleki wschod ;] czytniki lini papilarnych tunery TV , komorki z matrycami 7 Mpix!!!! w japonii to normalka u nas wszyscy sraja z zachwytu LUDZIE obudzcie sie.. ta nokia to wypas jak na Polskie czy nawet europejskie warynki ale nie dosiega piet Japonskim cackom POZDROOOOOO! ;]

  • 0

    16. ~lamer2  2006-03-14 01:08:17  host: abxb186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w testach recenzenci podkreslaja ze ta nokia ma jeden z najnowoczesniejszych i najlepszych wyswietlaczy TFT na swiecie.. podobne do Sharp gx30i (musze przyznac ze lepszego od Sharpa tego co mam nie widzialem w zyciu) obraz na laptopie z najn. ekranem tak nie wyglada nawet w 50% ...) naprawde WIEM co MOWIE.. trzeba zobaczyc... technologia Poli-Syliconu stosowana w Wyswietlaczach Sharp daje rade..
    odnosnie Nokii podobno dorownuje tym Sharpom :D no mam nadzieje :D bo ja teraz po przesiadce z 220x176 pix (Motorolla MPX, SPV, i inne.. min k700i...) to teraz 320x240 jest dla mnie minimum.. naprawde jest KOLOSALNA roznica.. mialem po drodze Nec N400i ale sprzedalem .. Sharp Gx30i ma niewyobrazalnie leprzy tft kolory 10x rzywsze .. cieple.. kolorowe.. mimo ze w Nec n400i ta sama rozdzielczosc.. 320x240.. (wys/szer) .. Moze wreszcie ta Nokia 6280 bedzie pghonem ktorego bede mial dluzej niz 2 miechy :P .. dlaczego Sharp mi nie wystarfcza skoro ma praktycznie wsyzstko!! (oprocz radia) :D bo ma blokade Vodaphone i nie mozna do niego wgrywac zadnych fajniejszych aplikacji i gier Java.. w zasadziee to jedyny powod bo do tej pory ten Sharp gx30i jest najl. phonem jakiego mialem.. mp3 wymiata wysmienicie .. jakosc komponentow.. jak Nokia.. mam nadzieje ze Nokia 6280 mnie nie zawiedzie.. i nie wyzuce kasy na darmo . pozdrawiam

  • 0

    17. ~lamer3  2006-03-14 01:10:31  host: abxb186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aa jeszcze jedno :P na plus tej nokii :D Nkia 6280 ma wyjatkowo mocjna baterie stosowana tylkow 2 innych modelach.. 9300 i cos tam jescze w testach trzymala ponad 9 dni?>? az nie mozliwe.. ale jednak.. super phone szkoda ze w odroznieniu do modelu 6270 nie ma pixelViewer :P czy jak to tam sie nazywa do przegladania Doc Officea i PDF.. a szkoda.. pozdrawiam

  • 0

    18. ~lamer4  2006-03-14 01:12:10  host: abxb186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gdyby to mialo Symbiana na UI 3.0 to szczerze powiedzial bym ze to jeden z najb. udanych phonow Nokii niestety dali plamy bo wszystkie nowe Nokie Serii Nx.. sa wielkie jak stare cegly w domach komunalnych (nom i tak samo ciezkie) niestety..

  • 0

    19. ~tetsuo  2006-03-16 16:18:54  host: 106-5.espol.com.pl

    ma wkoncu ten odtwarzacz mp3 ??

  • 0

    20.  2006-03-18 10:39:38

    tetsuo wystarczyłoby abyś przeczytał wcześniejsze komentarze bo już ktoś się pytał o mp3 i ponownie odpowiadam że MA MP3!

  • 0

    21. ~więniak  2006-03-19 17:37:11  host: pa31.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl

    tak się zachwycacie a może ktoś powie jak zdjąc simlocka z niej/////

  • 0

    22.  2006-03-20 16:07:08

    W tym sęk że z niej nie można zdjąć simlocka dlatego są takie tanie na allegro wersje z simlockami i kupują je tylko naiwni ludzie myśląc że będą mieli telefon za półceny a tak naprawdę to mają bezwartościową zabawkę :D

  • 0

    23.  2006-03-21 19:03:30

    nie wiem czy ktos to wczesniej poruszyl ale ten telefon nie ma 74 MB pamieci wewnetrznej- w prospekcie napisane jest - Pamięć - Pamięć użytkownikado 70MB (w tym do 6MB wewnetrznej pamięci na dane użytkownikai 64 MB na dołączonej karcie miniSD) Wymiana "na gorąco" : możliwość wymiany karty pamięci bez wyłączania telefonu.

  • 0

    24.  2006-03-21 19:08:05

    nie wiem czy ktos to wczesniej poruszyl ale ten telefon nie ma 74 MB pamieci wewnetrznej- w prospekcie napisane jest - Pamięć - Pamięć użytkownikado 70MB (w tym do 6MB wewnetrznej pamięci na dane użytkownikai 64 MB na dołączonej karcie miniSD) Wymiana "na gorąco" : możliwość wymiany karty pamięci bez wyłączania telefonu.

  • 0

    25.  2006-03-25 11:54:18

    Dla wszystkich zainteresowanych Nokia 6280 jest dostępna od 24.03.2006r w sieci sklepów RTV MIX AGD w cenie 1499zł brutto!

  • 0

    26. ~tommyl@tlen.pl  2006-03-25 17:38:05  host: chello084010035062.chello.pl

    Do użytkowników: ile trzyma bateria - w zależności od używania oczywiscie??
    czy ten tel nie muli tak jak N70 z Symbianem??
    Dzieki za odp - moze byc na mail

  • 0

    27. ~s  2006-03-28 11:37:12  host: pa70.pakosc.sdi.tpnet.pl

    Tak fajny telefon tylko ciekawe ile trzyma bateria bo jak tak jak n70 to bardzo źle bo podobno n70 bateria wytrzymuje 29 godzin .Czekam na odpowiedz.

  • 0

    28. ~Maximus Wielki  2006-04-03 20:12:21  host: afk90.internetdsl.tpnet.pl

    Witam.
    przeczytalem wszytkie posty i mam kilka pytan. Za ile to cacko kupie we wloszech? w sieci TRE www.tre.it bez abonametu oczywiscie, na karte czy jakos tak, z tego co sie tam doczytalem to jest ona po 149Euro. Prawda to czy fausz?
    No i jeszcze jedno jak jest z tym simlockiem? da sie go sciagnac czy nie?
    albo za ile mi go sciagna w salonie Nokii?
    pozdrawiam

  • 0

    29. ~danka  2006-04-09 18:34:36  host: vx114.internetdsl.tpnet.pl

    Czy moznna na tej noki ogladac niektore programy telewizyjne?Moze ktos wie???

  • 0

    30. ~mattafix  2006-04-20 20:17:37  host: hr130.internetdsl.tpnet.pl

    czy tą nokię można obsługiwac na zamkniętej klapce czy trzeba ją rozsunąc żeby coś na nim zrobić??? i ile ma głośników???

  • 0

    31.  2006-04-21 15:23:21

    @mattafix jest możliwość obsługi tego telefonu bez jego rozsuwania, rozsuwasz go tylko wtedy kiedy potrzebujesz dostęp do klawiaturki alfanumerycznej, pozatym jest możliwość ustawienia odbierania rozmów poprzez rozsunięcie telefonu ale można także tradycyjnie odbierać połączenia za pomocą zielonej słuchawki.

  • 0

    32. ~  2006-04-22 14:33:32  host: atd211.internetdsl.tpnet.pl

    jak myslicie kupic ten fon czy SE W600i,ten jest super ma super funkcje i w ogole,ale tamten jest ladnieszy(troszke)ma duzo pamieci i jest tanszy o jakies 400zl.mam nadzieje ze mi pomozecie w wyboze.z gory dzieki:)

  • 0

    33. ~Madzia1992  2006-04-23 15:03:25  host: cnet-u-249-115.petrus.pl

    Czy ten telefgon ma symbiana?

  • 0

    34.  2006-04-24 11:29:45

    @Madzia1992 niestety a może i stety ten telefon nie ma symbiana dla mnie akurat jest to plus bo przynajmniej telefon jest malutki a z symbianem już by taki nie był ;) Poza tym w tym modelu jest nowe oprogramowanie serii40 w którym m.in. mamy "Aktywny tryb gotowości" znany z najnowszych symbianowców.

  • 0

    35. ~adamon  2006-04-24 20:49:22  host: host86-139-118-16.range86-139.btcentralplus.com

    Kupilem ten model w Anglii i po tygodniu siadl mi wyswietlacz. To malo bo mojemu bracholowi padl po dwoch tygodniach. to tak tylko na marginesie.

  • 0

    36. ~  2006-04-28 20:49:07  host: asu122.internetdsl.tpnet.pl

    JAK ŚCIĄGNOĆ SIMLOKA Z NOKI 6280!!!!!!!!!?????????????

  • 0

    37. ~Madzia  2006-05-24 17:35:57  host: 82.144.233.18

    Hej! Mam problemy z glosnikiem. Wady sluchu nie mam, a jak z kims rozmawiam to slysze niewyraznie. I nie mam na mysli natezenia dzwieku, ale cos w rodzaju zaklocen, szelestow, zgrzytow. Na glosnomowiacym jest super i muza tez bez zastrzezen. czy to taki urok tego modelu, czy to ja mam pecha na skopana komorke?

  • 0

    38.  2006-05-25 12:05:35

    @Madzia na forum jeden z uzytkowników tego telefonu pisał że miał problem z trzeszczącym głośnikiem więc oddał telefon do serwisu i tam problem rozwiązali podobno coś tam wymienili ale nie jest to wada całej serii tylko pojedyńczych egzemplarzy

  • 0

    39. ~Novy  2006-06-05 15:11:19  host: nat-pra.aster.pl

    mam 6280-kupilem bez instrukcji po polsku niech ktos mi powie czy kamerą z przodu mozna sobie robic foty-jezeli tak to w jaki sposób,i czy przy zmianie motywów wyswietlacza resetują sie dzwonki-u mnie tak jest.Z góry dzieki za odp.

  • 0

    40.  2006-06-06 12:15:43

    @Novy tu masz linka skąd możesz pobrać polską instrukcję do tego telefonu http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_6280_UG_pl.pdf A co do twoich pytań to co do kamery to nie wiem, a jeśli chodzi o motywy to zmieniając motyw jednocześnie zmiania się tapeta, wygaszacz, kolorystyka i dzwonki więc one się nie resetują tylko tak normalnie jest w każdym innym telefonie z tematami ;)

  • 0

    41. ~gigi24  2006-06-07 09:53:35  host: bpf88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja naprawdę intensywnie się zastanawaim nad kupnem tego telefonu, więc prosze pomozcie mi i wyraźcie o nim swoją opinię. Nie ukrywam, ze najwazniejszą dla mniecechą telefonu jest dobra bateria, zebym tylko nie musiala sie pocieszać 1100

  • 0

    42. ~gaju  2006-06-07 17:22:53  host: abxw253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    simlocka można zdjąć w trzech miejscach w polsce tylko sam dokładnie nie wiem gdzie ja kupiłem go sobie w salonie ery za ponad 1200zł ale nie żałuje spoko fonik i jest profil world cup gdzie jest gra fifa world cup i inne ciekawe gadgety

  • 0

    43. ~janko  2006-06-08 21:08:02  host: nat042.insat.net.pl

    Bateria po dobrym sformatowaniu trzyma 6,7 dni licząc rozmowy i smsy.Mie trzeba za każdym razem wysuwać klawiatury gdyż wystarczy odblokować wciskając przycisk ok i gotowe .Telefon jak dla mnie jest super ma wszystko kamera super zdjęcia super po prostu the best.

  • 0

    44. ~mucha  2006-06-09 17:11:53  host: actw18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemanko.
    Mam pytanie czy w tym modelu sa 2 głosniki przez ktore leca mp3, i dzwiek jest 3d ??

  • 0

    45. ~Boguss  2006-06-12 17:41:15  host: hsiproxy.astra-net.com

    Cześć niestety w tym modelu niema głośników 2 a dzwięk który możesz słuchać mp3 leci przez słuchawki poprzedni wodel posiada dwa dłosniki 3D Nokia 6270 :-)

  • 0

    46. ~Adas  2006-06-13 22:35:17  host: gigant.artvox.pl

    ja mam ten tel i bateria wytrzymuje mniejwiecej 3 dni wiec jest lepsz niż n70
    i polecam ten fon ja jestem zadowolony

  • 0

    47. ~  2006-06-15 22:00:41  host: nat042.insat.net.pl

    Adaś --- 3 dni chyba że bawisz się aparatem i kamera to może bo mi 7 dni.

  • 0

    48. ~JOHNY  2006-06-19 10:56:32  host: dow162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gdzie można dostać ten tel. najtaniej (w którym kraju) i ile ten tel kosztuje w Anglii i ile kosztuje w przeliczeniu na nasze polskie złote

  • 0

    49. ~nn  2006-06-20 10:29:22  host: 212.160.172.70

    czy można odpalic automape z gps -em ???

  • 0

    50. ~młody  2006-06-21 10:26:42  host: dgq119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy nokia6280 ma kalkulator?pr.o pomoc!

  • 0

    51.  2006-06-22 20:18:32

    @młody, tak, ten telefon ma kalkulator znajduje się on w Aplikacjach i jest to niebylejaki kalkulator bo ma funkcje trygonometryczne, pierwiastki, % itp. ;)

  • 0

    52.  2006-06-22 20:36:29

    @młody, tak, ten telefon ma kalkulator znajduje się on w Aplikacjach i jest to niebylejaki kalkulator bo ma funkcje trygonometryczne, pierwiastki, % itp. ;)

  • 0

    53. ~Raptor  2006-06-25 12:00:04  host: a.ns.mv.net.pl

    pomóżcie - nie wiem czy wziąść 6280 czy W810i - tel służyć będzie mi do słuchania MP3 i dzwonienia - nokię mam od zawsze i nie wiem czy przestawie sie do SE :|

  • 0

    54. ~Raptor  2006-06-25 12:28:23  host: a.ns.mv.net.pl

    pomóżcie - nie wiem czy wziąść 6280 czy W810i - tel służyć będzie mi do słuchania MP3 i dzwonienia - nokię mam od zawsze i nie wiem czy przestawie sie do SE :|

  • 0

    55. ~Raptor  2006-06-25 14:30:15  host: a.ns.mv.net.pl

    pomóżcie - nie wiem czy wziąść 6280 czy W810i - tel służyć będzie mi do słuchania MP3 i dzwonienia - nokię mam od zawsze i nie wiem czy przestawie sie do SE :|

  • 0

    56. ~Użytkownik  2006-06-26 09:31:04  host: 217.153.60.83

    Raptor - łykaj Nokie, jesli używałeś tej marki, to odradzam SE (oczywiście rzecz gustu) ja wziąłem do zabawy od kolesia SE 750i - bardzo fajny tel ale zbyt się przyzwyczaiłem do menu Nokii i miałem "lekkie" kłopoty z poruszaniem sie w SE;-) To oczywiście moja opinia, sam musisz zdecydować.
    Pozdrawiam

  • 0

    57. ~mario  2006-06-26 21:31:18  host: chello084010062012.chello.pl

    Witam mam pytanie co lepiej wybrac nokie 6280 czy samsunga d600

  • 0

    58.  2006-06-27 03:10:04

    mario po co pytasz...
    bierz nokie:)

  • 0

    59. ~mpaczek  2006-07-02 14:43:59  host: apb127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanko czy te wymiary to są po rozsunięciu czy w stanie złożonym? i czy ma odtwarzacz mp3?

  • 0

    60. ~benton  2006-07-02 17:49:04  host: os-gornik.bochnia.pl

    szukałem 6680 kupiłem 6280 i teraz wiem ze to dobry wybór ktos napisał ze lepsza 6630 bez żartów jezeli wszystko bedzie sie dobrze spisywac to genialny fon polecam również 6230i to mały klasyczny wypasiony fon.i dajcie spokój z soniakami bo przyznam szczerze przymiarka była do k750i oraz d750 ale po wzięciu w ręke to jakies takie tandetne jak zabawka menu tragedia wogóle szczena mi opadła.co do simlock w tej noki nie da się jeszcze sciągac a i wreszczie ma baterie polimer POZDRAWIAM

  • 0

    61. ~  2006-07-03 19:43:36  host: chello087207037112.chello.pl

    sorka ale nie wiem ile on ma pamięci w dwówch źródłach pisza że ma 74 a w dwóch ze 10

  • 0

    62. ~feniks  2006-07-04 09:54:46  host: cex102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon faktycznie niezly, zaczynam sie do niego powoli przekonywac, aczkolwiek jakosc zdjec nie moze sie porownywac do SE 700i ktorego rowniez mam,co do intuicyjnosci obslugi to nie wiem czy jednak SE nie jest lepszy, no i jeszcze jedna wada 6280 - nie mozna ustawic tylko samych wibracji(chyba, ze nie wiem gdzie;))Jak na razie jestem z niego zadowolony,polecam.

  • 0

    63. ~feniks  2006-07-04 10:21:19  host: cex102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon faktycznie niezly, zaczynam sie do niego powoli przekonywac, aczkolwiek jakosc zdjec nie moze sie porownywac do SE 700i ktorego rowniez mam,co do intuicyjnosci obslugi to nie wiem czy jednak SE nie jest lepszy, no i jeszcze jedna wada 6280 - nie mozna ustawic tylko samych wibracji(chyba, ze nie wiem gdzie;))Jak na razie jestem z niego zadowolony,polecam.

  • 0

    64. ~feniks  2006-07-04 10:23:39  host: cex102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z wibracjami juz wiem, mozna ustawic poprzez zmiane profilu i zaznaczeniu w nim tej opcji,w SE jest to zdecydowanie prosciej rozwiazane.pozdrawiam

  • 0

    65. ~feniks  2006-07-04 10:44:32  host: cfm9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z wibracjami juz wiem, mozna ustawic poprzez zmiane profilu i zaznaczeniu w nim tej opcji,w SE jest to zdecydowanie prosciej rozwiazane.pozdrawiam

  • 0

    66. ~JoJek ;;  2006-07-06 09:33:22  host: alf57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie powiedzcie mi jak ta noia robi zdjecia w nocy??? Mam nokie N70 i chcem zminic ja na jakis inny telefo i nie wiem jakiego wybrac nokie 6280 czy SE w810i podobno SE w nocy robi bardzo dobre zdjecia

  • 0

    67. ~gryzoo  2006-07-08 13:44:16  host: blue.lj.pl

    Witam, szukam tej Nokii od kilku dni i nigzie w Warszawie (w Orange) jej nie mają. Może ktoś wie gdzie ją dostać?

  • 0

    68.  2006-07-11 19:08:14

    Nie ma jak SAMSUNG D600

  • 0

    69. ~LeiTo^  2006-07-11 20:36:28  host: 217.98.64.34

    Ma to coś odtwarzacz EmpEczY?? :D

  • 0

    70. ~LeiTo^  2006-07-11 20:55:58  host: 217.98.64.34

    Ma to coś odtwarzacz EmpEczY?? :D

  • 0

    71. ~daysleeper  2006-07-11 21:01:43  host: dkj135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, mam pytanie. Czy można ten telefon jakoś zmusić, żeby nie dzielił wiadomości sms? wygląda na to, że bez dzielenia można wysłać tylko 70 znaków...a dzielone wiadomości nie zawsze dochodzą...pozdrawiam

  • 0

    72. ~posiadacz  2006-07-12 22:50:22  host: host-62-141-221-16.kalisz.mm.pl

    czy da sięzrobic tak zeby nagrywal filmy w formacie mp4?

  • 0

    73. ~Qba  2006-07-13 11:36:09  host: host-62-141-221-16.kalisz.mm.pl

    do "~" ma 7 wbudowanej + karta 64 w zestawie

  • 0

    74. ~Qba  2006-07-17 10:56:28  host: 193.71.162.13

    mam tego fona i mam ochotę zmienić go na palmtopa na oku mam mda compact. warto go zmienić? może mi ktos polecic innego palmtopa do 1100 zł?

  • 0

    75.  2006-07-20 01:19:41

    @71. ~daysleeper - zrób tak wejdź do Menu > Wiadomości > Ustawienia wiadomości > Wiadomości SMS > Obsługa znaków > i tu ustawna na "Uproszczona" wtedy w smsie mieści się 160 a nie 70 znaków ;)

  • 0

    76. ~  2006-07-20 14:05:09  host: den186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie kupilen ten telefon dwa dni temu ale mam problem nie chodza mi wszystkie tematy i wideo a takze Muzyka ktora jest wgrana na karcie a tak po za tym inne pliki chodza co zrobic??

  • 0

    77. ~piotrek  2006-07-21 16:50:41  host: bhi7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mi też nic nie chodi na tej karcie;/ tylko 2 tematy ;/;/ zgłosić reklamację?? Karta jest objęta grawancją 30 dni.

  • 0

    78. ~elo!  2006-07-22 16:19:47  host: 193.71.164.79

    mam zamiar sprzedać nokie 6280 i kupic compacta. czy dobrze zrobie?

  • 0

    79. ~  2006-07-23 15:56:10  host: dfh101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie wiem czy ma sens zglaszac reklmacje bylem w salonie Ery i mi powiedzial ze mam wszystko skasowac i jak beda miec druga to mi wgraja te filmy, ale inne kore wgram mi dzialaja Pozdro :)

  • 0

    80.  2006-07-25 09:41:30

    A teraz pytanie z górnej pułki:)
    jaką ten telefonik ma ilość klatek przy takiej rozdzielczości??

  • 0

    81.  2006-07-25 09:49:53

    A teraz pytanie z górnej pułki:)
    jaką ten telefonik ma ilość klatek przy takiej rozdzielczości??

  • 0

    82. ~HanS  2006-07-27 22:41:18  host: eha146.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i mam to samo z filmami z karty ;/ nie rozpoznaje ich formatu...

  • 0

    83. ~julia  2006-07-28 13:03:37  host: 62.29.138.56

    hej. czy ten telefon w sieci Orange dostaje się razem ze słuchawkami? czy ktoś z was wie kiedy będzie znów na półkach Orange bo narazie go nie ma... :( czekają na dostawę...

  • 0

    84. ~JIMMI12  2006-07-30 17:11:16  host: fc226.internetdsl.tpnet.pl

    feniks:
    jakosc zdjec w se k700i jest FAtalna......:D
    pozdr0

  • 0

    85. ~arek  2006-07-30 20:30:56  host: inet20907-1.eranet.pl

    Mam problem - prawdopodobnie z kartą. wszystkie fotki i filmy ktore zgralem na karte telefon odtwarza normalnie. Ale nie moge nic zgrac z karty do komputera. Oprogramowanie nokia pc suite widzi tylko katalogi na karcie - nie widzi plików. Ktoś wie jak mozna rozwiącać ten problem - czy trzeba reklamować tą kartę czy może jest to wina oprogramowania??

  • 0

    86. ~maryooush  2006-07-31 16:11:08  host: bib205.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wlasnie nabylem ten tel, tel jest ogolnie bardzo fajny ,tylko mam pytanie do uzytkownikow tego fona czy wam tez tak minimalnie rusza sie ta gorna klapka????facet w salonie mowil ze tak maja wszytkie i tak ma byc...

  • 0

    87.  2006-07-31 19:37:52

    witam, niedawno nabylem ten tel, ogolnie bardzo fajny ale mam pytanie do uzytkownikow tego fona... czy w swoich tel tez macie taki luz tzn. przy zamknietym tel gorna klapka chodzi mi to w gore to w dol tak jak by byl rozklekotany... czy to normalne czy moze mam jakis wadliwy fon???

  • 0

    88. ~benton  2006-08-01 08:42:31  host: os-gornik.bochnia.pl

    minimalnie ;chodzi;bardziej dół ale luz jest i faktycznie to taka uroda tego fonu.w tych typach na poczatku lepiej jest w samsungach sa lepiej spasowane ale z czasem juz tak kolorowo nie jest/.tzn chodzi mi o ten luz poziomy bo w pionie czyli tak jak sie otwiera to ma nie byc.

  • 0

    89. ~SkaterSdz88  2006-08-01 18:34:40  host: aoq161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja tez mam luzy. to chyba normalne.pzdro

  • 0

    90. ~stryju  2006-08-02 00:59:56  host: eji9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma mp3:)

    ale to nietylko

    wlasnie przejzalem funkcje tego dziela.
    przesiadlem sie z 7610 - tragicznie zaprojektowanego tela jesli chodzi o klawke... a co do 6280 - same plusy! w szczegolnosci, gdy porownamy do symbiana: szybki, nie wiesza sie, nadaza za uzytkownikiem. jest jedynym telefonem (o ktorym wiem), ktory ma automatyczna funkcje syntezatora mowy (automatycznie dodaje znak glosowy do kontaktu przez ow syntezator!). ogolnie oceniam go jako najlepszy twor nokii i wogole telefonow komorkowych ostatnich lat - dla mnie genialny!

  • 0

    91.  2006-08-02 13:12:32

    ile dni trzyma to cudo ?

  • 0

    92. ~pw76  2006-08-05 10:11:10  host: 88-199-61-225.tktelekom.pl

    telefon mam miesiąc, przesiadłam się z Soniaka T610. To był bardzo solidny telefon ale 6280 jest oczywiście klase lepszy. To co mi się najbardziej Noki podoba to coś co nazwał przyjaznością dla użytkownika, ma bardzo przyjmne, intuicyjne menu, cała masę często drobnych ale przyjemnych funkcji. Z wad w porównaniu do inncyh telefonów jakiemiałem faktycznie baterie nie trzymają zbyt długo (ok. 2 dni przy moim intensywnym użytkowniu). Wcześniej czytałem że zarzuca sie temu modelowi niesolidne wykoanie, no faktycznie nie da się nim wbijać gwoździ tak jak np. SE T610 ale w niczym to nie przeszkada w codzinnym użytkownaiu. Czytałem też że jest kłopotliwy luz miedzy rozsuwanymi elementami. Z moich doświadczeń też bym dementował ten problem. Rzeczywiście po 2 dniach używania dało się zauważyć że zwiększenie tego luzu, ale ustabilizowało sie i pomiesięcu nic luz sie już nie powiększa. W opinii koncetrowałem się raczej na wadach bo łatwiej je wymienić ale warto podkreślić że fon jest na prawdę udany i polecam go z czystym sumieniem każdemu kto jest w stanie się pogodzić że będzie go musiał ładować co 2 - (góra)4 dni.

  • 0

    93. ~sebo  2006-08-06 13:58:47  host: nat1.gress.com.pl

    ile może kosztować zdjęcie sim-loca z tego fona ??

  • 0

    94. ~kkkk  2006-08-06 23:18:30  host: epc170.internetdsl.tpnet.pl

    czy ma jakiś zaczep na smycz?

  • 0

    95.  2006-08-07 18:36:55

    w jaki sposób zmienia się format zapisywanego pliku wideo z 3gp do mp4?

  • 0

    96. ~cc  2006-08-07 22:11:01  host: epc170.internetdsl.tpnet.pl

    wykorzystując np program "3gp video converter". czy ktoś wie czy można tą smycz jakoś przyczepić?

  • 0

    97.  2006-08-07 22:54:43

    chodziło mi o to czy da się zapisywać filmy w telefonie w mp4 a nie w 3gp?

  • 0

    98. ~gabi  2006-08-09 20:00:55  host: dxt186.internetdsl.tpnet.pl

    Czy ktoś wie jak zmienic ustawienie 913 znaków w sms na 160 ?

  • 0

    99. ~Teq  2006-08-09 22:40:14  host: alp245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    heheh ja czekam do srody i bede ja mial:P tylko nie wiem skad hajsu natyrac:/ 300zl:P

  • 0

    100.  2006-08-10 07:03:09

    a czy normalnie w tym telefonie to mozna ta druga kamere wlaczyc?? czy ona tylko dziala przy wideorozmowie ??

  • 0

    101. ~benton  2006-08-10 08:08:46  host: os-gornik.bochnia.pl

    no właśnie jak ustawic 160 znaków sms a nie 913 a i mam pytanie czy da się wyłaczyc sms zupełnie tak żeby mozna było prowadzic tylko rozmowy a nie odbierac sms

  • 0

    102. ~angelo  2006-08-10 11:35:57  host: host-194-54-16-79.telsat.wroc.pl

    u mnie tez sie rusza gorna klapka , odp do maryooush

  • 0

    103. ~DAWID!@  2006-08-10 19:45:56  host: aczw99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    TA NOKIA JEST ZAWALISTA I DOBRZE ZE NIE MA SYMPIANA BO BY SIE WIESZAŁ A TAK TO LUX

  • 0

    104. ~  2006-08-12 14:08:56  host: cel178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy jest mozliwosc nagrywania video z lampa podobno nie idzie za odpowiedz dzieki

  • 0

    105. ~  2006-08-12 14:24:29  host: cel178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy jest mozliwosc nagrywania video z lampa podobno nie idzie za odpowiedz dzieki

  • 0

    106. ~nina  2006-08-15 10:41:12  host: 80.54.233.2

    też ja mam ale od wczoraj także nic jeszcze nie mogę powiedzieć. wiem tylko że zdjęcia i wideo są super w porównaniu do noki 6230i.

  • 0

    107. ~wojo  2006-08-17 20:31:09  host: acpa226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam nokie 6280 i nie moge odtworzyc z karty plików ekstra pokazuje ze format pliku nie jest obsługiwany moze trzeba z foramtowac niewiem moze ktos wie to piszcie

  • 0

    108. ~rapsody  2006-08-20 02:38:21  host: prosie21.aster.pl

    mam pytanko czy pamiec telefonu mozna zwiekszyc czy 64 mb to standard i tego powiekszyc nie mozna??

  • 0

    109. ~ja  2006-08-20 15:23:37  host: bmq140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    który ma najlepsze mp3 Nokia 6280,Nokia 6233 czy SE w810i.

  • 0

    110. ~romek  2006-08-21 08:19:40  host: wireless.remedium.bochnia.pl

    ta nokia ma możliwosc podłaczenia internetu Blue Connet w ERA jak to się sprawdza i czy warto .czy po zainstalowaniu w głównym menu telefonu pojawia sie ikona czy też jest inaczej DZIĘKI za ewentualne odpowiedzi

  • 0

    111. ~olo  2006-08-23 13:14:13  host: metalurg.realestate.net.pl

    Rapsody- można zwiększać pamięć, kupując opowiednio większą kartę pamięci.
    Ja też mam pytanie: CZY TEN TELEFON BEZ SYMBIANA MOŻE UŻYWAĆ APLIKACJI POD SYMBIANA? Dzięki za odpowiedź.

  • 0

    112. ~kryha  2006-08-23 19:02:55  host: bmj117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktos posiada nokię 6280 z orange menu. Słyszałem, że są z tym związane problemy. Co o tym menu myślicie?

  • 0

    113. ~Kilwater  2006-08-24 14:57:06  host: eeq114.internetdsl.tpnet.pl

    Ja czekam właśnie na tą nokie. Czytam sobie te wasze komentarz i się zastanawiam, czy dobrze zrobiłem zamawiając ten model :/ nie znam się za dobrze na komórkach, więc może nie popełniłem błędu zamawiac 6280 :)

  • 0

    114. ~kryha  2006-08-24 20:41:56  host: bmx4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    znam sie na telefonach i bardzo sie obawiam tego orange menu

  • 0

    115. ~Kilwater  2006-08-24 21:19:12  host: eeq114.internetdsl.tpnet.pl

    Ja zamówiłem właśnie z orange i musze czekać około 3-4 tygodni na telefon, chyba że sprowadzą szybciej...

  • 0

    116. ~mighty  2006-08-25 09:39:23  host: dxw86.internetdsl.tpnet.pl

    Bardzo wadliwy model. Typowy gadżeciarski sprzęt nie polecam. W naszym punkcie ok. raz w tygodniu ktoś się pyta o problemy z tymi Nokiami.

  • 0

    117. ~LoLek  2006-08-25 14:23:05  host: eeq114.internetdsl.tpnet.pl

    A powiesz co to za wady?

  • 0

    118. ~Kolarz  2006-08-26 00:12:13  host: 88-mo5-2.acn.waw.pl

    ja mialem czekac tez na ten telefon dlugo ale sam poszukalem go po punktach a zajelo mi to 5 min i wlasnie mam uz go w kieszeni tylko wlasnie co jest z ta smycza czy ktos wie czy mozna ja gdzies podpiac :??

  • 0

    119. ~adiii  2006-08-26 11:05:40  host: gniezno5.serv-net.pl

    a wie ktos moze jaką maksymalną pojemnosc karty ten fon obsluzy?? wiem ze wchodza karty miniSD 1 GB ale czy fon bedzie widzial karte 2 GB ?? Bo na przyklad Nokia 6230i nie widzi akrt wiekszych niz 512 MB

  • 0

    120.  2006-08-26 23:06:17

    @118. Kolarz - gdzieś to było pokazane w instrukcji obsługi a zakładasz smycz w ten sposób że ściągasz tylną obudowę w prawym dolnym roku masz taki otworek przez który przekładasz smycz zaczepiasz na haczyku i zakładasz spowrotem obudowę ;)

  • 0

    121. ~Kilwater  2006-08-29 18:30:06  host: eeq114.internetdsl.tpnet.pl

    A ja nadal czekam na tą nokie...

  • 0

    122. ~gaja  2006-08-29 22:08:44  host: apn-100-181.gprsbal.plusgsm.pl

    Orange menu można bez problemu wyłączyć

  • 0

    123. ~marcino  2006-08-30 09:50:14  host: aue170.internetdsl.tpnet.pl

    Zgadzam się z tobą ~mighty, tak prawdę mówiąc prawdopodobnie już tego modelu nie będzie w Orange. Zbyt duży zwrot do serwisów. Bardzo duży odsetek tych modeli wraca z błędami oprogramowania, same "znikają" dane z pamięci telefonu, zbyt delikatna obydowa przy wyświetlaczu powodująca łatwe jego uszkodzenie. A tym którym się jeszcze nic nie dzieje z tym telefonem gratuluję udanego zakupu. Maja naprawdę dużo szczęścia. Powodzenia.

  • 0

    124. ~marcino  2006-08-30 10:03:43  host: aue170.internetdsl.tpnet.pl

    Zgadzam się z tobą ~mighty, tak prawdę mówiąc prawdopodobnie już tego modelu nie będzie w Orange. Zbyt duży zwrot do serwisów. Bardzo duży odsetek tych modeli wraca z błędami oprogramowania, same "znikają" dane z pamięci telefonu, zbyt delikatna obydowa przy wyświetlaczu powodująca łatwe jego uszkodzenie. A tym którym się jeszcze nic nie dzieje z tym telefonem gratuluję udanego zakupu. Maja naprawdę dużo szczęścia. Powodzenia.

  • 0

    125. ~hubertus  2006-08-31 18:31:01  host: dwo74.internetdsl.tpnet.pl

    No ciekawe że niby taki wadliwy jest ten model, ale jakoś zapotrzebowanie u przyszłych i zadowolenie u teraźniejszych właścicieli tego modelu jest bardzo duże. Z wad telefonu, mogę wymienić to że mogłaby być mocniejsza bateria. Reszty bym nie zmieniał. Jak narazie u mnie na "szóstkę". Pozdrawiam

  • 0

    126.  2006-09-01 17:05:46

    Witam Mam małe pytanko. CO kupić N70 Nokie 6280 czy nokie 3250. W noki bardzo droga jest 3250 a te dwie są tańsze. Więc myśle nad 6280 a 3250. Jedna ma UMTS a dróga symbiona. CO leprze?? Z góry dzięki.

  • 0

    127. ~Cyryl  2006-09-02 16:45:39  host: bzk213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Marcino a czy wiesz cos moze czy w Erze rowniez sa takie problemy z tym telefonem bo zamierzam go kupic orientujesz sie czy sa jakies problemu zwroty itd?

  • 0

    128. ~bocio102  2006-09-02 17:37:18  host: skynet.koronowo.com.pl

    Niestety mój telefonik jak wszystkie nie obsługuje plików EXTRA z karty. Chyba to we wszystkich egzempl. Max wielkość obsługiwanych kart 2GB.

  • 0

    129. ~bocio102  2006-09-02 17:37:34  host: skynet.koronowo.com.pl

    Niestety mój telefonik jak wszystkie nie obsługuje plików EXTRA z karty. Chyba to we wszystkich egzempl. Max wielkość obsługiwanych kart 2GB.

  • 0

    130.  2006-09-03 11:40:13

    nie zgadzam się z marcino - ja uzywam go 3 miechy i wszystko jest w najlepszym porządku :/ PS. Czy ktos sie spotkał z bouncem na duży ekran?

  • 0

    131. ~benek  2006-09-05 21:11:30  host: awf74.internetdsl.tpnet.pl

    a mój obsługuje pliki extra

  • 0

    132. ~pam_75@buziaczek.pl  2006-09-06 14:51:51  host: asz7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    posiadam owy fon tj.nokia 6280 zakupiłam go w sierpniu na alegro bez simloka, po trzech dniach zabawy padł soft,i oczywiście serwis, wgrali nowe oprogramowanie potem jeszcze jakieś łaty do tego i do tej pory działa, z tego co mi mówił gość z serwisu to czy w erze czy w orange wszystkie siadają, niedopracowany soft,ale... ciągle nad nim pracują więc jest szansa.

  • 0

    133. ~nokia expert  2006-09-06 22:22:50  host: cpc2-nott9-0-0-cust933.nott.cable.ntl.com

    dle niektorych poprostu telefon jest zadrogi i zmyslaja glupoty a oprogramowanie mozna zainstalowac samemu:) telofon extra

  • 0

    134. ~mr.peter  2006-09-07 00:58:32  host: cfg99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co do kart pamieci ~adii :) nokia 6230i widzi karty 1Gb bo sam takiej używam :) pozdrowienia!!

  • 0

    135.  2006-09-07 20:42:22

    Co najlepsze NOKIA 6280,6270,3250 czy może Sony Ericsson W810i. Proszę piszcie!!!

  • 0

    136.  2006-09-08 14:55:45

    Mam ten fonik i musze przyznac ze jest zaje*****, nie brakuje mu absolutnie niczego, menu jest intuicyjne (szczegolnie latwe dla posiadaczy innych nokii), klapka moze troche sie ruszac, ale taka jest uroda tego fonu, polecam, naprawde warto...:))

  • 0

    137. ~bgujg  2006-09-08 19:45:07  host: wireless.remedium.bochnia.pl

    co tam wybierzesz z modeli twoja sprawa ale niech to bedzie nokia

  • 0

    138. ~mi-chał  2006-09-11 12:15:46  host: aayk42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam takie dwa pytania dotyczące tej NOKI a mianowicie : czy jest możliwość zdjęcia przedniego panelu ( dostały mi sie tam paprochy i chciałbym je usunąc ) i drugie pytanie - jakim programem odtwarzacie na kompie pliki VIDEO zrobione tym telefonem ( program który był na płycie informuje mnie ze zły format pliku , a np na VLC odczytuje sam obraz natomiast nie ma dzwieku ) z góry dzieki za pomoc :wink:

  • 0

    139. ~Lakson  2006-09-11 18:32:07  host: 126.63.jawnet.pl

    Mam problem z tym telefonem. Gdy skopiuje przerz kabel usb z komputera do telefonu plik video niemam obrazu tylko sam dżwięk. podobno mam inne oprogramowanie jak wgrać nowe????

  • 0

    140. ~Algida  2006-09-12 20:46:11  host: wysz.4web.pl

    kto mi pomoże doradzic??która komórka jest lepsza Nokia 6280 czy Sony Ericsson K510i??Proszę pomóżcie mi!!

  • 0

    141. ~egon  2006-09-14 21:20:09  host: cxx210.internetdsl.tpnet.pl

    jaka karte obsluguje ten telefon tzn jakie napiecie??3.3V??

  • 0

    142. ~free  2006-09-17 12:06:02  host: prosie14-1.aster.pl

    tej noki brakuje tylko jednego :)...oczywiście symbiamu...:D

  • 0

    143. ~dafcio11  2006-09-18 21:16:54  host: 217.116.110.184

    ja mam ten telefon i jest super nie mam zadnych problemow a juz mialem kilka przezyc z nim polecam

  • 0

    144. ~jusia  2006-09-18 22:08:01  host: 195.205.204.1

    pomocy.czy ktoś wie jak w noki 6280 w wiadomościach zmienić z 1000 znaków na 160.z góry dziękuje

  • 0

    145. ~regi  2006-09-20 21:04:41  host: bo146.internetdsl.tpnet.pl

    mi-chał, ściągnij sobie QuickTime Playera :)

  • 0

    146. ~regi  2006-09-20 21:07:10  host: bo146.internetdsl.tpnet.pl

    mi-chał, ściągnij sobie QuickTime Playera :) nie wiem co wypisuja o tych telefonach, błędy softu itp ja mam ten tel w erze juz 2 miesiace i ani razu nie mialem z nim problemu... Bardzo dobry telefon no moze bateria moglaby byc lepsza no ale coz chciec od takiego wyswietlacza :)

  • 0

    147. ~karzel555  2006-09-22 03:50:27  host: chello084010225019.chello.pl

    Do "free", bardzo dobrze ze ten fon nie ma Symbiana, generalnie ja mialem SE P900 i ciagle sie symbian sypal, druga zaleta to to ze nie ma joy'a, wreszcie nokia zrobila cos pozadnego BRAWO!!!

  • 0

    148. ~marecki_z_Mrągowa  2006-09-23 19:43:47  host: cyx218.internetdsl.tpnet.pl

    kupilem ten telefonik w sklepie bez sim-lock-a... dalem za niego kupe kasy ale naprawde bylo warto !!! bylem z nim w rezerwie, przeszedl konkretne katusze(wiadomo jakie) i wszystko jest z nim OK. Polecam szczerze ten telefonik...jest najlepszy jaki dotad mialem(a bylo juz ich sporo). aaa dodam ze mozna zdjac przedni panel nie próbowalem tego osobiscie bo nie bylo takie potrzeby ale jak rozsuniecie go to od spodu na bokach widac takie male zatrzaski i z demontarzem mysle nie ma problemu

  • 0

    149. ~schymi  2006-09-24 15:42:19  host: gl33-23.master.pl

    Mam od paru dni. telefon dla mnie jak marzenie. jakość mp3 mnie zadowala, rozdzielczosc ekranu super. Zadnych problemow z polaczeniem z kompem, przegrywaniem itd. Ale mnie w sumie kazdy tel by zadowolil bo poprzednio mialem 6510:) Mam tylko taki problem ze jak ktos do mnie dzwoni z mojej sieci (orange) to mi sie jego nr sam usuwa z ksiazki tel na karcie SIM (z poprzedniego tel). wie ktos o co chodzi?

  • 0

    150.  2006-09-24 23:49:28

    ile Wam trzyma bateria?
    ja to jestem zawiedziony jakoscia zdjec...
    myslalem, ze 2mpix da lepszy efekt. choiaz moze to kwestia ze zle swiatlo zbiera

  • 0

    151. ~Danielos  2006-09-28 18:25:06  host: aiw154.internetdsl.tpnet.pl

    A ja jutro sie zdecyduje na ten telefon. Jak sądzicie? Cena 1099 zł to dobra cena?Wiecie może czy juz możliwa jest ta funkcja gdzie widac na zywo osobę z którą się rozmawia?
    pozdro

  • 0

    152. ~rhg  2006-09-29 21:08:47  host: wireless.remedium.bochnia.pl

    miałem 3 miesiące i żadnych problemów świetny fon fajny wyświetlacz dobra bateria miałem już pare noki ta warta zachodu polecam uwaga na sim lock bo jeszcze długo nie da s ię ściągnąć.a i lepsza jest ta z ery nie pitoli się oprogramowanie

  • 0

    153. ~loeb24  2006-09-30 08:01:37  host: 80.54.88.80

    Witam was wszytkich,dziś byłem oglądać ten telefonik i jestm już w sumie za nim, bo też zastanawiałem się nad sony w810i i chciałem go wziąść ,ale sony niczym praktycznie nie róznie się od sonego k750i ,wiec po co przepłacać ,wiec wole nokie, tylko mam bardzo istotne pytanie do tych co maja ten telefonik,jaka jest maxymalna dlugość video i jak sie robi zdjecia gdy jest ciemno i nagrywa filmy tez po ciemaku kompletnie?????????

  • 0

    154. ~ali  2006-09-30 16:01:07  host: ale73.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja tez mam okazje kupic nokie 6230, ale zastanawiam sie takze nad sew810i.Ale mysle ze nokia lepsza jak myslicie ?

  • 0

    155.  2006-09-30 16:15:33

    Mam pytanie co jest lepsze nokia 6280 czy sew810i?? Mam okazje miec jeden z nich. Prosze o szczere odpowiedzi =p

  • 0

    156. ~Do ilu mega ten teleon obsługuj  2006-09-30 17:13:14  host: static-195-254-156-114.devs.futuro.pl

    Do ilu mega ten teleon obsługuje

  • 0

    157. ~RyBoL  2006-09-30 22:16:48  host: ebd242.internetdsl.tpnet.pl

    Witam 4 lub 5 chcę iść przedłużyć umowe w erze i proponują mi między innymi nokie 6280 i se w810i który wybrać ? słyszałem że w810i jak się wgrywa dane na karte to się strasznie muli czy to prawda ?? a drugie pytanie jakie macie problemy o ile macie z nokią 6280 i czy to prawda że oprogramowanie w tych nokiach szybko pada ?? i jaką karte daja w zestawie do noki i czy jest zestaw słuchawkowy stereofoniczny ?? pozdrawiam z góry dzięki za odpowiedźi

  • 0

    158. ~benton  2006-10-01 18:08:51  host: wireless.remedium.bochnia.pl

    karte dają 64 zestaw słuchawkowy stereo oprogramowanie pada to w orange a w era w wersji z mistrzostw jest dodatkowo fifa 2006 i fajny dodatkowy temat ja nie miałem żadnych problemów z tym tel.bierz nokie bo za używke weżmiesz kiedyś kase a SE to ciężko o kupca pozatym to NOKIA i wszysko jasne.

  • 0

    159. ~karzel555  2006-10-02 17:46:26  host: chello084010225019.chello.pl

    mam ten fon i jest zaje*****, co prawda wizoalem go z orange za 150zl i po kilku godz padl mi soft, ale nie szkodzi, pojde do serwisu i wgram oryginalny, szczerze polecam, dlugo sie zastanawialem miedzy tym a SE W810i, SE ma duzo wiecej bajerow i jak dla mnie troche lepsze wychodza zdjecia (SE nieco lepiej skupia swiatlo)ale te bajery w stylu kilkunastu funkcji do aparatu wcale nie sa potrzebne, poza tym Nokia ta jest przeznaczona dla nieco starszych ludzi niz SE, ma bardzo elegancki wyglad i bardzo, bardzo wyrazisty wyswietlacz, nastolatkowi moze nie za bardzo pasowac, ale ja choc jestem jeszcze bardzo mlody wzialem Nokie i nie zaluje, naprawde bylo warto, mimo ze betria trzyma mi ok 36h, polecam, fon warty swojej ceny

  • 0

    160. ~RyBoL  2006-10-02 17:56:09  host: zs178.internetdsl.tpnet.pl

    jaką wersje oprogramowania ma N 6280 ? serie 40 czy 60 ? ma ona głośniki stereo ? i czy podczas słuchania muzy czy radia można normalnie pisać sms ? czy wyświetlacz łatwo się rysuje czy jest w miare odporny na zarysowania ?

  • 0

    161. ~Piter  2006-10-03 20:17:37  host: bsd2.wlan.pl

    czy ten tel posiada przegladarke plikow pdf,xls,doc itd...?? prosze o odp

  • 0

    162. ~  2006-10-04 15:09:59  host: bql160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie. czy ta nokia ma streofonizne głośniki?????? prosze o szybką odpowiedz

  • 0

    163. ~kowal  2006-10-06 15:40:56  host: 87-205-89-2.adsl.inetia.pl

    Właśnie konczy mi sie umowa w erze. Mam do wyboru m. in. nokie 6280. JAka jest jej cena w Pakiecie Era Komfort Biznes 60?

  • 0

    164. ~franek  2006-10-07 08:34:41  host: lander.cst.pl

    ma stereofoniczne glosniki :)

  • 0

    165. ~Majkel55  2006-10-07 10:06:47  host: bnw75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia 6280 jest super ale niestety potwierdzam typowe wady tego telefonu-aparat mam kupiony jako nowy w maju w Erze a już wymieniono w nim wyświetlacz,2 razy padł mu soft a teraz stracił zasięg /ogólnie miał słabe tzw. pole/.Ponieważ od początku zgłaszałem niezgodność telefonu z umową i chciałem go oddać to teraz po kolejnej poważnej awarii ERA poszła mi na rękę /łaski nie robią przy moich średnich rachunkach/ i mam dostać Sony Ericsson K800.Wcześniej miałem Eryka V800 z sieci Vodafone i byłem bardzo zadowolony a teraz żałuje że zdradziłem tę markę na rzecz Nokii no chyba że miałem rzeczywiście jakiś poniedziałkowy, nieudany egzemplarz-mój peszek?!Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej eksploatacji tego w sumie niezłego telefonu.Aha i po 5 miesiącach klawiatura jest tak wytarta jak w innych telefonach po 2,3 latach-niska jakość czy co?!

  • 0

    166. ~urzytkownik  2006-10-08 19:19:21  host: abpb23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam problem z plikami "aac" wiem ze ten telefon obsłoguje ten format lecz gdy wgrywam muzyke od siebie w tym formacie w telefonie wyskakuje "plik uszkodzony" ale w winampie ja odtwarza ktos wie jak zrobic zeby muzyczka grała tez w telefonie?? zgóry dziekiza rady pozdro

  • 0

    167. ~urzytkownik  2006-10-08 19:22:18  host: abpb23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam problem z plikami "aac" wiem ze ten telefon obsłoguje ten format lecz gdy wgrywam muzyke od siebie w tym formacie w telefonie wyskakuje "plik uszkodzony" ale w winampie ja odtwarza ktos wie jak zrobic zeby muzyczka grała tez w telefonie?? zgóry dziekiza rady pozdro

  • 0

    168.  2006-10-08 20:33:48

    mam ten fon od czwartku i jest zajebisty!!! poprostu kosmos ma wszystko i o wiele więcej:D dzwięk na słuchawkach jest zajebisty:D a duży plus za to że na słuchawce Bluetooth też można słuchać mp3:D Pozdrawiam i gorąco polecam każdemu tego fona jak możecie to bierzcie bez zastanowienia jest wart każdej kasy:)

  • 0

    169. ~karzel555  2006-10-08 21:51:41  host: chello084010225019.chello.pl

    zgadzam sie z "marecki_z_mragowa", przedni panel mozna zdjac samemu, ja juz to zrobilem kilka razy bo mi sie kurz pod szybke dostal, jest tez mozliwosc zmaiany koloru panelu, mozna kupic srebrny lub czarno-srebrny...

  • 0

    170. ~k  2006-10-09 15:58:16  host: chello084010225019.chello.pl

    nie wiem dlaczego napisali tutaj ze telefon nie ma minutnika i stopera, ja wzialem fon z orange i mam jedno i drugie, widac telepolis.pl tez nie jest do konca wiarygodnym zrodlem...:/

  • 0

    171. ~afryka  2006-10-09 18:29:23  host: dynamic153-184.tvk.torun.pl

    Niektórzy pisza, że ten telefon nie przypadnie nastolatkowi, że to jest dla dorosłych... Ja mam tego fona od wczoraj i jestem zadowolony mam 13 lat. Tata dostał w Orange tą nokie i zamienił sie ze mną na 4 miesięcznego Se K 750i :) Myślałem że na nic tamtego nie zamienie a jednak.

  • 0

    172. ~kris 88  2006-10-10 15:43:59  host: ceh132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon super mam go od niedzieli i mysle ze ma wszystko co jest przydatne tylko mogli by dodawać wieksze karty pamieci do zestawu to juz byłby naprawde ideał bynajmniej dla mnie

  • 0

    173. ~laseek  2006-10-12 13:56:06  host: 213-238-84-10.adsl.inetia.pl

    karzel555 mozesz napisac dokladnie jak sie zdejmuje ten przedni panel

  • 0

    174.  2006-10-14 09:20:41

    Kupilem telefoz z ahgielskiej sieci ,3, i nie wiem czy sie da sciagnac sim locka!Pomozcie mi !!!!Jak wiecie czy sie da to napiszcie gdzie!!! pozdrawiam!!

  • 0

    175.  2006-10-14 10:17:48

    czy mozna sciagna sim locka z noki 6280? z sieci Angielskiej ,3,? Jak tak to gdzie pomozcie mi!! i za ile:/

  • 0

    176.  2006-10-14 18:25:50

    Czy mozna z niego sciagna sima? jak tak to mi pomozcie!!! Gdzie to mozna zrobic i za ile?? Mieszkam w KRK!! pzdro

  • 0

    177. ~flintstudio  2006-10-15 10:24:39  host: 212.33.90.9

    nie ma opcji zdjęcia simlocka z 6280, to nie możliwe, pytałem w dwóch firmach, które się tym zajmują, to nie do zrobienia....

  • 0

    178. ~piecu  2006-10-15 21:59:42  host: chello087207198076.chello.pl

    Czytam sobie te wszystkie posty i bardzo sie dziwie tym wszystkim ktorzy tak strasznie narzekaja na tego fona.Mam go juz tydzien i moge tylko napisac dwa slowa:jest bombka!!(odpukac w niemalowane.puk,puk)jesli chodzi o aplikacje,video,zdjecia i to wszystko co ma jeszcze ten fon,to dziala wszytko bez zarzutu.Tylko jest jeszcze inny problem.Przed kunem,zasigalem opinii roznych ludzi z tzw.branzy na temat tego aparatu.I co sie okazalo.Pewnego dnia bylem w salonie orange i sie spytalem typa co moze mi o nim powiedziec.I facet go zaczal niemilosiernie chwalic:ze nie ma symbiana,ze sie nie wiesza,ze ma te same funkcje co N80..i ble,ble,ble.Tydzien pozniej w tym samym salonie spotkalem tego samego typa i...facet mowi wszystko na temat tylko...180'w druga strone.Rozsmieszyl mnie tym.Okazalo sie ze jak mu przypomnialem co gadal tydzien wczesniej,zaczal sie usprawidliwiac.I tu jest cel mojego opowiadanka.To co ja tu wyczytalem to gro ludzi ma problemy z tym fonem,ale to ludzie ktorzy sa w Orange.Wiec ten typ mi powiedzial ze soft w Orange jest zupelnie inny jak ten w Erze!(w ktorej ja jestem)Slowa zlego na dzien dzisiejszy o tym aparacie nie moge powiedziec.Czytalem tez tu ze rusza sie klapka.Pomny wsystkich przeczytanych postow przed kupnem,poprosilem kobitke ktora mi go sprzedawala o przyniesienie kilku innych jeszcze sztuk,i faktycznie w tym pierwszym ktorego dostalem do reki,klapka sie dosc znacznie ruszala.Ale w bodajze 3-cim egzemplarzu nie ruszala sie prawie ogole.I tak jest do dnia dzisiejszego.A'propos jeszcze karty.Kupilem karte 1GB i wgralem kilka plyt CD i zostalo mi jeszcze ponad polowe miejsca,mysle ze na jakies zdjatka,video,czy tam inne bajerki.Myslalem o karcie 2GB,ale z drugiej strony nie jestem jakims fanatykiem fotografii(wporzo fotki!!)a te utwory ktore mam + radio to w zupelnosci wystarczy!!Przynajmniej mnie.Tak ze reasumujac,ten fon ma naprawde wszystko to co N80(bo sie nim bawilem)jestem z niego z*********e zadowolony.Bierzcie ja.Naprawde warto.Pzd

  • 0

    179. ~RS81  2006-10-16 09:48:34  host: 217.98.98.98

    UWAGA przy zdejmowaniu przedniego panelu bo mi pekła mała poprzeczka nad napisem NOKIA. Czy jest możliwe aby to oddac na gwarancje bo obudowa w tym miejscu jest bardzo delikatna ?

  • 0

    180. ~  2006-10-18 17:12:44  host: acwk71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ma głośniki stereo z efektem 3D ?????

  • 0

    181. ~Pawel  2006-10-19 13:16:58  host: 88-199-34-66.tktelekom.pl

    stereo glosnikmi to ma 6270 a ta nei ma ma jeden glosnik umiejscowiony tam gdzie irda nad przyciskiem NIM ale na sluchawkach jest luz

  • 0

    182. ~ziomal  2006-10-19 14:48:48  host: drz130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny fonik wlasnie bede taki mial heheh na abonamecik

  • 0

    183. ~hoop  2006-10-20 10:44:54  host: 156.17.61.61

    czy otwiera pliki pdf albo podobne????

  • 0

    184. ~Quattroporte  2006-10-21 20:21:38  host: host-62-141-241-179.tomaszow.mm.pl

    Czy ten telefon jest fonkcjinalny na codzień? Nie chodzi mi o bajery lecz o wygode uzytkowania. Co byście polecali do normalnej codziennej eksploatacji?? Nokia 6280, SE W810i, SE K750i, SE K610i, Nokia 6230i, Nokia 6233 ??

  • 0

    185. ~komar  2006-10-22 22:29:33  host: gprs9.orange.pl

    jak można ustawic alarm wibracyjny gdy przychodzi wiadomosc przy wyciszonym telefonie poniewaz w dzwiekach i ustawieniach sms nie ma takiej opcji?

  • 0

    186. ~Wojtek  2006-10-22 23:46:12  host: ary3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon już 3 miechy, nic sie poważnego nie działo, jakiś tydzień temu padł wyświetlacz, a teraz po uruchomieniu zawiesza sie albo nie wszystkie klawisze działają i jest jakis opóźniony w wykonywaniu poleceń.strasznie sie zawiodłem.

  • 0

    187. ~  2006-10-25 17:35:10  host: axp125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy jak jest z orange menu to mozna wylaczyc ten ich syf? slyszalem ze tak... a w jakim formacie (mpeg4, 3gpp??) nagrywa wideo??

  • 0

    188. ~meloox  2006-10-26 00:07:26  host: szadolki2.nsm.pl

    Mialem juz w swoim zyciu pare fonow hehe :) i musze przyznac ze 6280 to jeden z lepszych fonow,jaki mialem okazje "cwiczyc' Jezeli chodzi o luzy na klapce to telefon mam juz dwa miechy,bardzo duzo sie nim bawie,i raczej nie stwierdzam zadnych wiekszych luzow wrecz przeciwnie od nowosci sprawial wrazenie jakby byl na malym teleskopie.Zdjecia jak na dwa mega super...pod warunkiem ze jest w miare oswietlenie. gdy jest szaro ..to zdjecia juz nie sa az takie super ;) ale to w koncu telefon a nie cyfrowka :) Jezeli chodzi o filmy ktore nim krecimy to tu jest rewela. Rozdzialka filmow 640 na 480 pozwala na ogladanie ich na calym monitorze kompa... no po prosyu rewela.Radio i mp3 grają na bardzo przyzwoitym poziomie... Jednym slowem jezeli ktos sie jeszcze zastanawia to nie ma za bardzo nad czym. fon jest wypasiony !!! polecam od razu dokupic wieksza karcioche ;) Minimum 512 mb . pozdro

  • 0

    189.  2006-10-26 11:52:26

    witam mam zapytanko do znawców właśnie mam teraz kupić nowy fonik w Erze może pomożecie co wybrać. a myślałem nad 6280 ale może co innego bardziej warto

  • 0

    190.  2006-10-26 13:02:32

    co wybrać w obecnej ofercie Ery bo mam zamiar wymienić telefonik na coś nowego brać nokie 6280 czy coś innego pomoźcie ale tak na poważnie

  • 0

    191. ~  2006-10-27 16:52:26  host: ayg116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy jak sie go bierze w orange to mozna wylaczyc to ich menu?? w jakim formacie nagrywa wideo?? mpeg4 czy 3gpp??

  • 0

    192. ~  2006-10-28 14:15:16  host: bcl43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile kosztuje karta pamięci 1g???

  • 0

    193. ~Damiano  2006-11-04 21:27:21  host: abzr238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co mam wybrac nokia 6280 czy se w810i. pomuzcie blagam

  • 0

    194. ~  2006-11-04 22:55:08  host: dcm40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wez w810i

  • 0

    195. ~kriswis  2006-11-06 19:53:25  host: cec211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    weż nokie 6280 ma niepowtażalny wygląd nie to co se wszystkie se maja ten sam kształt różnią sie tylko detalami a nokia poza tym ma super kamere która kreci filmy w rozdzielczości VGA 640x480 pikseli ma wielki wyświetlacz i wiele fajnych funkcji polecam ją!!!

  • 0

    196. ~Konrad  2006-11-08 22:15:56  host: dub132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A lepsza ta Nokia czy Nokia 3250 ??

  • 0

    197. ~Oleńka  2006-11-09 13:38:27  host: efd99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon 2 tygodnie i widze w nim wady tj. moge sobie wgrac za duzo gier zdjec i muzyki (1GB pamieci karty) przez co caly czs sie nim bawie i przez to bateria trzyma bardzo krotko. No ale to juz moj problem. Telefon jest bardzo fajny i nie zaluje zakupu w ogole!

  • 0

    198. ~koniu  2006-11-10 20:21:54  host: dju206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co wybrac? SE K800 czy Nokia 6280

  • 0

    199. ~Jacek  2006-11-11 08:13:17  host: ip-80.54.191.45.eltronik.net.pl

    Może mi ktoś napisać na gg ile kosztuje w810i w era i Nokia 6280 w abonamencie około 50-100 złoty.

  • 0

    200. ~gucuio  2006-11-12 19:00:04  host: h-82-177-210-17.dolsat.pl

    Musze przyznac ze naprawde to jest mój najlepszy telefon jakie miałem a miałem mnóstwo (P910,k750,D600,e900,sagema6-2,)ostatnio miałem nokie N70 zmieniłem poniewaz ona to straszny szajs.Obudowa to tak jak by nie orygiunalna była wyciera sie...strasznie rysuje...odkleja sie to metalowe...no i symbian wolny jak cholera...I przy orange menu główny wyswietlasz jest tak do bani ze mało kto sobie to wyobraza...Wszystko porozrzucane na całym ekranie i rozmalona rozdzielczosc ekranu...TA NOKIA 6280 JEST POPROSTU JAK NARAZIE IDEALNA MAM JA 3 DZIEŃ I NIE ZAUWAZAM ZADNYCH MINUSÓW.JEDYNĄ MOZE RZECZA JEST TO ZE ROBI CIUT GORSZE ZDJECIA (CZY TO W SWIETLE CZY W NOCY) OD N70. ZA TO MA 100000% LEPSZY WYSWIETLACZ ,GŁOS...MA IRDE..CZEGO N70 NIE MA, RADIO LEPIEJ ZBIERA...DUZO LEPSZY DZWIEK W SŁUCHAWKACH...WBUDOWANY KOREKTOR CO BARDZO DUZO DAJE:)..NO I WIELE WIELE WIECEJ RZECZY LEPSZYCH...JAK KTOS CHCE SIE EJSZCZE WIECEJ DOWIEDZIEC NA TEMAT TEGO FONA TO PISZCIE

  • 0

    201. ~caterina  2006-11-12 19:15:39  host: chello084010102125.chello.pl

    co lepsze: nokia 6280 czy samung e900? :> nie moge sie zdecydowac... :/

  • 0

    202. ~jacek  2006-11-14 20:00:48  host: wireless.remedium.bochnia.pl

    kupcie n73 i po problemie

  • 0

    203. ~Nati  2006-11-15 14:26:04  host: ft90.internetdsl.tpnet.pl

    Zastanawiam się nad Motorolą L6 a Nokia 6280 jak myslicie która jest lepsza?czy w 6280 ta wysuwana klapka(lata)tak jak niektórzy mówią?czy dobre robi zdjęcia?ODp..pozdro.

  • 0

    204. ~Black  2006-11-15 19:46:09  host: ip-62-69-206-145.globalconnect.pl

    czy w noki 6280 jest mozliwe ogladanie filmow w poziomie i ile sie zmiesci minut filmu na karcie 1GB w rozdzielczosci 640*480

  • 0

    205. ~raider  2006-11-17 15:28:24  host: public-gprs31824.centertel.pl

    czy ktos wie czy on pociagnie karte pamieci 2 gb?

  • 0

    206. ~pintras  2006-11-22 12:35:27  host: bvl190.internetdsl.tpnet.pl

    telefonjest ok tylko ma jedna wade..... bateria jest do dupy trzyma max 2 dni przy normalnym urzytkowaniu

  • 0

    207. ~  2006-11-22 13:03:47  host: oo8.ipartners.pl

    Gdzie ustawić żeby na wyświetlaczu było widać stan konta (np. w simplusie) prosze o pomoc

  • 0

    208. ~ja  2006-11-22 20:07:15  host: dsy37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja mam problem jeśli chodzi o pamięć. Przed dostaniem jakiejkolwiec wiadomości (czy to sms czy mms) dostaje komunikat ze mam za malo pamieci.A dodam, ze mam tylko to co bylo w tel i nic poza tym, wiec jaka moze byc tego przyczyna? ( a i mam wlozoną karte zewnetrzna)

  • 0

    209. ~Ash  2006-11-22 23:07:47  host: eof154.internetdsl.tpnet.pl

    Chcę kupić ten telefon przez internet - bez simlocka nowitki, nieuzywany. Gdzie kupić, żeby nie zostać oszukanym? Oczywiście cena też powinna być normalna...

  • 0

    210. ~  2006-11-24 00:21:59  host: gfg35.internetdsl.tpnet.pl

    pintras jakie 2 dni???

  • 0

    211. ~los  2006-11-24 09:47:34  host: dzj142.internetdsl.tpnet.pl

    W nokii 6230 i 6230i bateria tez trzyma 2dni. Mialem kilka akumulatorow i wszystkie tak samo trzymaja. W porownaniu do mozliwosci jakie daje 6280 2 dni to niezly wynik.

  • 0

    212. ~Rich  2006-11-25 11:54:03  host: czv202.internetdsl.tpnet.pl

    Ja mam ten telefon od wczoraj:)Jest super!!Musze przyznać, że jest to komórka inteligentna, ale łatwa w obsłudze:)Klapka lekko i fajnie chodzi, robi ładne zdjęcia a jakie przybliżenie!!Najbardziej podoba mi sie polifonia, jest czysta i bardzo pięknie odtwarza.W porówianiu z moim dawnum Samsungiem E350E to jest komputer!!

  • 0

    213. ~Rich  2006-11-25 11:55:29  host: czv202.internetdsl.tpnet.pl

    Jeszcze raz ja!Tu jest napisane, że nie ma minutnika ani stopera a mój ma!!Chyba źle napisali, ale zdarza, także żebyście sie tym nie kierowali telefon eXtra

  • 0

    214. ~dominator  2006-11-25 17:28:28  host: aben14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Rich ma do ciebie pytanie...czy w 6280 jest symbian? czy ja niektorzy pisza nie ma? z gory dzieki za odp pozdro

  • 0

    215. ~przemek  2006-11-26 04:44:08  host: cio147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, telefon bardzo fajny estetycznie, menu w miare szybko chodzi, kolory na wyswietlaczu piekne, lecz nokia nie popisala sie tym razem z aparatem, mianowicie zdjecia w dzien przy dobrym swietle wychodza piekne, lecz gfy juz naswietlenie nie jest takie dobre to aparat robi zdjecia jak by mial 1.3mpixel.:( z filmami tak samo, jeszcze jedno co jest troche hanbionce dla tego telefonu to flash ktory jes wmontowany za blisko obiektywu , a co za tym idzie jest bardzo naswietlona dolna prawa czesc zdjecia:(. Moge pochwalic odtwarzacz mp3. Karta pamieci ktora sie dostaje w komplecie, jest stanowczo za mala, jesli chcemy w pelni cieszyc sie tym telefonem, nalezy kupic minimum 512 mb-koszt ok. 80 zł. Moze to tylko w moim egzemplazu i to zapewne wina oprogramowania, ale gdy mam slaba bateerie to jak chce odczytac sms to tel mi sie restartuje samoczynnie...:/ A co do bateri to żadna rewelacja, mam ten tel od 2 dni i bynajmniej przy takim sluchaniu mp3, bawieniu sie apareatem, pisaniu i dzwonieniu, bateria wytrzymala mi 24h...:/

  • 0

    216. ~nepo  2006-11-27 09:41:13  host: brama.simr.pw.edu.pl

    Czy ten telefon sprzedawany w sieci orange ma slynne orange menu?? Mam nadzieje ze nie...

  • 0

    217. ~cygan  2006-11-28 01:16:01  host: bix17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    oszukali mnie!!! przynajmniej tak się czuję po przeczytani, że nie można zdjąć z niej simlocka. niedawno kupiłem to cacko, ciesząc się, że za atrakcyjną cenę. tylko niech ktoś powie, że to nieprawda, że nie można zdjąć simlocka. jeśli ktoś wie czy i gdzie można to zrobić. POMOŻECIE?!

  • 0

    218.  2006-11-28 15:46:58

    witam!co mam wybrać N70 czy 6280.doradcie!podrawiam

  • 0

    219.  2006-11-28 16:21:12

    czy 6280 ma latarke??

  • 0

    220. ~rogal  2006-11-29 14:31:46  host: 149-dzi-4.acn.waw.pl

    czy nikt z Was nie ma problemow z mechanizmem rozsuwania 6280? bo wczoraj ogladalem go w salonie ery i juz w nowym telefonie mechanizm ten wydawal sie byc wyrobiony, cala klapka sie telepala. Moze akurat na taki egzemplarz trafilem...ale intersuje mnie ten fon, wiec jeszcze z niego nie zrezygnowalem. Piszcie prosze co myslicie.

  • 0

    221. ~konardzio123  2006-11-29 19:06:17  host: host229.net81.citysat.com.pl

    czy mozena słuchać tu MP3 lub polifoni przez GŁOŚNIK ???

  • 0

    222. ~kasiulka  2006-11-29 21:51:37  host: xdsl-1999.lodz.dialog.net.pl

    NA ile starcza baterii?? prosze piszcie:)

  • 0

    223. ~idea  2006-11-29 22:28:54  host: abym126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ostrtzegam przed tym cackiem--przy k750,d750 to jest dwa lata wstecz.bateria dramat,foto bez autofokusa i przeswietla tak jak ktos wyze napisal,radio bez rds itd itd,gdyby to kosztowalo 400zl to owszem

  • 0

    224. ~Arihanna  2006-12-02 12:15:47  host: czv202.internetdsl.tpnet.pl

    A ja sie z tobą Idea nie zgadzam!!!Ja na okrągło słucham muzy, przesłyam przez np.Irde i bateria starcza mi na 3 dni!!A telefon jest cały czas używany ona jest supperooowa!!Ma wysokiej klasy polifonie ogólnie jest bardzo fajnaK750 się chowa!!Może tylko ty trafiłeś na taki egzemplarz??Bo jak do mnie przyjechała konsultantka to miała je 2 i ja pierwszą chciałam otworzyć a nnie mogłam i wzięłam tą 2 i otworzyłam bez problemowo!!POLECAM!!Sony Ericssony się tną!!Mojemu tacie się sam internet włanczał i ciągneło mu kase!!

  • 0

    225.  2006-12-04 11:51:32

    wszysto w nim trzeszczy! :/

  • 0

    226.  2006-12-04 12:57:35

    wszysto w nim trzeszczy! :/

  • 0

    227. ~  2006-12-04 14:49:45  host: internet.3.pl

    GDZIE U DIASKA MOŻNA ZDJĄĆ S I M L O C K A? cz ktoś wie?

  • 0

    228. ~krzysiu2@.onet.poczta.pl  2006-12-04 21:59:44  host: bzh214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko czy w nokii 6280 som gry i jak som ile icho moze wejsc ile pamienci wewnentrznej ma ta nokia pliska odpowiedzcie

  • 0

    229. ~laseek  2006-12-05 10:44:47  host: 213-238-84-75.adsl.inetia.pl

    Nie chce cie martwic ale sima nie sciagniesz za pare zl jak kupowalem tego fona to koles z komisu mowil mi ze jakbym nawet chcial sciagnac to bym musial isc do sklepu noki i wyciagnac z kapsy jakies 400 zl. A na temat tego fona to jest to b.dobry fon na swoja cene mam go od wakacji i nic sie nie dzieje a na dodatek mam go w sieci orange jest ok a nie tak jak inni wymyslaja ze w tej sieci maja z nim same jakies problemy.

  • 0

    230. ~jen  2006-12-06 16:53:26  host: abmx152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiedzcie mi gdzie ten telefon ma miejsce na przyczepienie smyczy badz breloczka?

  • 0

    231. ~Gaston  2006-12-06 17:12:22  host: ags230.internetdsl.tpnet.pl

    PROSZE....ILE TEN TELEFON MA DŁUGOSCI PO ROZSUNIECIU

  • 0

    232. ~panda  2006-12-07 00:48:21  host: inet.krakow.pl

    tą nokie mam od początku czerwca i nie rozumiem narzekania na nią zdarzają się usterki jak zawsze (miałam zepsutą baterię ale wymienili i jest wszystko ok) polecam ją każdemu a szczególnie studentom :D można ją wykorzystać na wiele sposobów na nudnych wykładach i na kolosach ;P ma możliwość wyłączenia dźwięku aparatu co jest bardzo pomocne przy robieniu zdjęć ukradkiem :> można podłączyć kartę miniSD do 2GB więc nie ma strachu że zabraknie miejsca na fotki mp3 filmiki i takie tam. Krzysiu2 w standardzie są 3 gry golf, wyścigi samochodowe 3D i snake III, pamięć telefonu jest mała koło 7MB ale możesz dołożyć kartę pamięci i mieć do 2GB w standardzie era dawała kartę 64MB (na niej jest trochę gadżetów od nokii) teraz widziałam że pod symbolem 6288-różni się tylko kolorem dodają 512MB Jen nie ma możliwości przyczepienia smyczy ani breloczka jest na to trochę za ciężki z reszta uważam że nie ma sensu go szpecić :D Gaston po rozsunięciu ma około 13,5cm długości

  • 0

    233. ~laseek  2006-12-07 15:16:51  host: 83.238.239.215

    smycz mozna zaczepic na lewym dolnym rogu chociaz noszenie go na szyi nie jest wart bo jest za ciezki przynajmniej dla mnie.

  • 0

    234. ~Luk  2006-12-08 11:58:25  host: fhx91.internetdsl.tpnet.pl

    Czy u Was też nie wchodzi w tryb uśpienia (całkowite wyłączenia wyświetlacza) gdy jest aktywne menu Orange? Objawia się to tym, że gdy ma wejść w tryb uśpienia to włącza wyświetlacz i dalej odczekuje. I nie chodzi mi o tryb oszczedzania baterii (zegar jako wygaszacz).

  • 0

    235. ~Luk  2006-12-08 12:29:32  host: fhx91.internetdsl.tpnet.pl

    Czy u Was też nie wchodzi w tryb uśpienia (całkowite wyłączenia wyświetlacza) gdy jest aktywne menu Orange? Objawia się to tym, że gdy ma wejść w tryb uśpienia to włącza wyświetlacz i dalej odczekuje. I nie chodzi mi o tryb oszczedzania baterii (zegar jako wygaszacz).

  • 0

    236. ~Zakrent  2006-12-09 17:10:16  host: atm.ssnet.pl

    Ja mialem do wyboru: Nokie 6280, 5300, motke V3X i SE K750 i K610. Zdecydowalem sie na Nokie 6280. Jesli chodzi o jakosc obudowy to jest bardzo dobra. Jedynym jak dla mnie mankamentem jest zbyt duzy luz miedzy wyswietlaczem a reszta obudowy, szczegolnie jak w tel. jest zaslonieta klawiatura wtedy luz powoduje stukanie wyswietlacza o reszte telefonu. Soft jest szybki i stabilny. Menu jest bardzo fajnie wykonane i rozplanowane. Sa pewne niedociagniecia np: wybierajac nowy motyw tracimy ustawienia dzwiekow, czy brak mozliwosci przewijania filmow, ale nie wszystkim to musi przeszkadzac. Dzwonki jak na mono sa odtwarzane czysto, niestety jak dla mnie zbyt cicho, pozostaje nam podbicie dzwonka mp3 jakims programem. Sam wyswietlacz jest swietny, nie ma do czego sie przyczepic. Natomiast mam spore zarzuty odnosnie aparatu, przy dobrym swietle (najlepiej dziennym) jest ok ale zdjecia przy slabym oswietleniu wychodza slabo. Raz ze "zaszumione" a dwa ze nabieraja zoltego koloru. Jakosc filmow jest bardzo dobra znowu przy dobrym oswietleniu (640x480 naprawde daje rade), przy slabym: odwrotnie. Co mnie troche zdenerwowalo to niemoznosc skopiowania oryginalnej zawartosci karty pamieci (prawa autorskie) oraz usuniecia niektorych skrotow np: adresy wap na strony nokii. Karta pamieci tylko 64MB ale na szczescie nowe sa dosc tanie. Piszac calkiem subiektywnie oceniam ten telefon wysoko. Ma swoje wady ale wynikaja one glownie z preferencji uzytkownika. Czy warto jest za niego wydac ok 900zl(nowka na allegro z salonu ery)?. Jesli sprzedajemy stary telefon i dokladamy kase do nowego to tak (przynajmniej ja tak zrobilem) W kazdym razie zycze obecnym oraz przyszlym uzytkownikom tego fona duzo radosci z jego uzytkowania oraz bezawaryjnej pracy:)

  • 0

    237. ~johnOi!  2006-12-11 17:43:51  host: 85.134.190.92

    telefon zajebisty juz w tym tgodniu bede go miał!

  • 0

    238. ~  2006-12-11 20:43:55  host: host-81-190-167-124.gorzow.mm.pl

    zdjecie simlocka to kwiestia 300zl ale tylko polskie sieci:( angielskie i inne nie da rady:P

  • 0

    239. ~Przemo  2006-12-15 15:40:02  host: ejj70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    skąd ściągnąć i jak wprowadić do pamięci jakieś normalne dzwonki (ring-ring, low, itp) do tego telefonu ? takiej dzwonkowej chały jak w tym aparacie jeszcze nie słuchałem...

  • 0

    240. ~Jaack  2006-12-16 00:56:42  host: ip-81-15-216-54.unregistered.net.telenergo.pl

    Ludzie mam dylemat bo zastanawiam sie nad kupnem tego telefonu czyli noki 6280 a sonyericsonem k800 i i mam prblem bo oby dwa mi sie podobaja ale jeden jest lepszy w czyms od drugiego i nie wiem co wybrac pomozcie mi ????/ pozdro

  • 0

    241. ~flo  2006-12-16 18:48:35  host: cmr116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dla tych ktorzy chca wylaczyc orange menu (i nie wiedza jak) jest sposob. Wchodzicie do ustawien-ustawienia wyswietlacza-ustawienia tr. gotowosci-orange homescreen- i bierzemy ofkors na nie :D

  • 0

    242. ~karola  2006-12-17 11:05:31  host: aaxy218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zastanawiam się nad kupnem Nokii 6280.Bardzo mi się spodobała...Ma fajne funkcje...Ale gdy czytałam opinie o telefonie...mam mieszane uczucia co do kupna.Niektóre opinie są dobre a nie które złe...więc nie wiem czy kupić go??

  • 0

    243. ~Mlody  2006-12-17 16:26:03  host: w3cache.dzi.vectranet.pl

    ile ma wynosic wstepne ładowanie baterii nokia 6280 czy tez tak jak w innych telefonach kilkanascie godzin ??

  • 0

    244. ~Mlody  2006-12-17 16:31:23  host: w3cache.dzi.vectranet.pl

    ile ma wynosic wstepne ładowanie baterii nokia 6280 czy tez tak jak w innych telefonach kilkanascie godzin ??

  • 0

    245. ~chudy  2006-12-17 20:18:33  host: 212.87.241.98

    zastanawiam sie nad kupnem tego telefonu mam pytanko :) czy jest w nim polskie menu? i jak dlugo trzyma bateria? :)

  • 0

    246. ~chudy  2006-12-17 20:21:30  host: 212.87.241.98

    zastanawiam sie nad Nokia 6280 a LG KG800 ;/ prosil bym o doradzenie z gory serdecznie dziekuje :)

  • 0

    247. ~majk  2006-12-19 20:35:06  host: atm.ssnet.pl

    Do karoli: Nie ma idealnego telefonu :) Mam 6280. Napisze tylko o wadach bo reszta to same zalety :) 1). Latająca klapka tzn przednia część :) Nie wiem czy nie dopasowali jej czy to wina mojego modelu...niby nic a denerwuje. Przy takiej cenie to jednak oczekuje porządnego złożenia tego do kupy. Zobaczę czy w serwisie mogą coś na to poradzić. 2)Bateria. Niech mi tu nikt nie pisze, że mu trzyma 7 dni. Jeśli liczyć od momentu naładowania do wyłączenia telefonu to moze i wytrzyma te 5 dni, ale jeśli leży i nic się nim nie robi. I nie piszcie mi tu o magicznym formowaniu baterii bo po naładowaniu i tak napięcie jest odłączane. W każdym razie baterię idzie przeżyć, to w sumie wina samego telefonu bo nawet nie pomyśleli o czymś takim jak regulacja jasności.

  • 0

    248. ~majk  2006-12-19 20:41:11  host: atm.ssnet.pl

    Do Chudy: Jeśli kupisz telefon w polskiej sieci to raczej musi być :) Chyba że chcesz telefon z zagranicy bez simlocka, ale nie wiem ile wyjdzie cena wgrania polskiego języka. Ja tak liczę że 50-100zł zapłacisz.

  • 0

    249. ~tomi  2006-12-20 12:26:45  host: 82-35-0-210.cable.ubr01.hari.blueyonder.co.uk

    a ja mam problem z pamiecią!!!..................................................... .............................ale o czym byla mowa??? pozdro4all

  • 0

    250. ~zielarka  2006-12-20 12:34:19  host: xl138.internetdsl.tpnet.pl

    Mam tego fona od lipca.. Ogolnie w porzadku ale: baterie od razu radze nowa i mocniejsza kupic, bo jak sie uzywa fona (dzwonienie, smsy, wap) to czasem nawet calego dnia nie wy3ma ;) wkurza mnie to bardzo hehehe.. Kiedy np. korzystam z wapa i w miedzyczasie przyjdzie zalozmy mms, to fonik lubi sie zrestartowac(sam!) ;) aha, jak ktos ma w Erze to wylaczacie sobie UMTS, ktory jest fabrycznie ustawiony, bo bedzie gubil siec, ale to chyba we wszystkich nowych Nokiach z Ery jest. Poza tym wszystko ok :) zdjecia wychodza super, klapeczka mimo, ze wyglada na niezbyt stabilna, przezyla juz niejeden upadek i nadal dziala ;) ogolnie polecam :)

  • 0

    251. ~Bargog  2006-12-21 11:37:06  host: ether517.ch.uj.edu.pl

    Ktoś pisał że nie da się założyć smyczy ... BUJDA DA sie bo założyłem. pod tylną klapką jest zabek za który zahacza sie smycz a potem klapka przy zakladaniu blokuje całosc ok..... a telefon moim zadniem super... wszystko jest tak intuicyjne ze wogóle nie czytałem instrukcjii a przesiadlem sie z 630 sonyeric....... ma minusy dla mnie za duża kompresja przy foto bo wychodzi takie ziarno szum cyfrowy przy slabszym oswietleniu. no i cienko z ostroscia . macro wogóle....... zdjecia dokumentu zeby byly ostre robie ale kożystam z lupy od rusków 2x ustawiam ostrość i robie zdjecie .... efekt wszystko ostre. warunkem jest to zeby lupa byla stosunkowo o dużej powierzchni.... bateria u mnie trzyma tak z dwa do gora trzech dni.. ale nie bawie sie zbędnie telefonem a raczej dużo gadam. mogla by byc lepsza....ale ogólnie polecam a i jeszcze jedno dla mnie ważna rzecz manipulator jest najlepszy jaki widzialem, bardzo precyzyjny i mocny.....nie da sie go jakos wylamac czy przegiac za bardzo tak jak np w siemensie czy SE.....

  • 0

    252. ~MIS  2006-12-23 10:10:26  host: ebc112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    CZY KAZDY MODEL MA TAKIE LUZY ?

  • 0

    253. ~Ciekawy  2006-12-23 20:57:05  host: nat-mo1.aster.pl

    Jeśli komukolwiek slider się zniszczył po jakimś czasie, to proszę o odpowiedź, bo się zastanawiam czy już teraz nie wymieniać mojej 6280 na N70;)

  • 0

    254. ~  2006-12-25 15:45:51  host: dvj135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wyjątkowy szmelc, na przeatrzeni 5 tygodni - cztery razy w naprawie i dalej szwankuje ( wyłancza się samoczynnie w trakcie rozmowy lub spoczynku ). Nawet CRC w Warszawie nie umie skutecznie go naprawić. Odebrany z 3 naprawy 19.12.2006 już 20.12.2006 oddany do klejnej naprawy, a Serwis Nokii CRC dalej bawi się z klientem w ciociubabkę. Bogdan

  • 0

    255. ~majk  2006-12-25 17:41:59  host: atm.ssnet.pl

    Czy wogole w serwisie usuna te luzy w telefonie ? Chce go po nowym roku zaniesc ale nie wiem czy ma sens wogole sie tam fatygowac.

  • 0

    256. ~Gabi  2006-12-25 21:49:20  host: inet20908nb-1.eranet.pl

    nie ma lepszego fonu niż Nokia 6280

  • 0

    257. ~laseek  2006-12-27 09:05:35  host: 213-238-89-139.adsl.inetia.pl

    Bogdan widocznie trafil ci sie pechowy egzemplarz, a co do pytania Majka tez mam te minimalne luzy i jakos to nie przeszkadza, poprostu wymyslacie tak jak ktos juz to powiedzial NIE MA IDEALNEGO TELEFONU.

  • 0

    258. ~Utopek  2006-12-27 16:31:18  host: eav242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy nokia 6280 ma menu polskie??

  • 0

    259. ~ja  2006-12-27 16:45:01  host: dtf23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie moge wysylac z tego tel. dzwiekow przez mms. Jaka może być tego przyczyna? Dodam, ze wielkosc jest odpowiednia, no i obrazki, slajdy idą bez problemu.

  • 0

    260. ~bit  2006-12-27 23:18:03  host: host-81-190-136-70.olsztyn.mm.pl

    mam telefon ponad miesiac.jestem zadowolony.kupiłem karte pamieci 1giga.zdjecia ujda(wiadomo najlepsze przy swietle dziennym najlepsze,ale to tylko telefon)klapka troszke lata.bateria 3mam mi ok.5 dni-tu jestem mile zaskoczony.polecam

  • 0

    261. ~jacek  2006-12-29 16:13:12  host: aber7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a moze ktos wie czy piszac smsy przy pomocy slownika T9 mozna wylaczc polskie litery np.ą,ę,ł itd ?.-oczywiscie kozystajac caly czas ze slownika .

  • 0

    262. ~Zielnik  2006-12-29 22:23:39  host: 82.160.246.228

    5 dni??? Ja ma tego fona miesiąc i przy słuchaniu muzyczki średnio ok godziny dziennie i śmiganiu na necie jest lipa jak nie wiem co!!! W porywach są to dwa dni!!! Telefonik ogolnie bardzo fajny, może troszke wkurzająca jest ta drżąca klapka zwłaszcza jak sie wibra wlącza!!Bardzo dobrej jakości dzwięk z odtwarzacza mp3 i oryginalnych słuchaweczek!! Ogólnie szczerze mówiąc kiepściunia bateria ale całą reszta jest w porządku!! Jak najbardziej polecam!!!!!

  • 0

    263. ~QQ  2006-12-29 23:06:02  host: host-62-141-241-179.tomaszow.mm.pl

    Telefon mam ponad miesiąc. I bateria trzyma 5 dni MAX. Formatowanie 3x12h. I niech mi tu nie piszą ze przyczestym dzwonieniu i pisaniu sms-ów trzyma 2-3 dni. Ja duzo dzwonie i duzo pisze, robie zdjecia, słucham mp3 i radia no i oczywiscie gram w gry. I trzyma te 5 dni. Mam tylko jedno pytanie bo nei moge tego rozgryźć - mianowicie wiem ze da sie odblokowac telefon przy schowanej klawiaturze i sie nim bawić ale jak go później zablokować bez wysuwania klawiatury? Wie ktoś to? Pozdro. Telefon świetny!!

  • 0

    264. ~ja  2006-12-30 11:15:03  host: dsb136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do QQ... Jak zamykasz klawiaturkę, to bezpośrednio możesz po prostu wybrać "Zablokuj" - jest to w klawiszu nawigacji ( środkowy:)) . Dodatkowo mozesz ustawić sobie jako skrót własny - prawy lub lewy klawisz wyboru- jako "zablokuj klawiaturę" i wówczas robisz to bez odsuwania klawiatury. Kto mi pomoże w odpowiedzi na moje pytanie, jeśli chodzi o dzwięki?... Czyt. wyżej;)

  • 0

    265. ~szymi  2006-12-30 14:30:22  host: ebg127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy w noki 6280 jest symbian lub coś innego??

  • 0

    266. ~Apek  2006-12-30 16:24:27  host: axj50.internetdsl.tpnet.pl

    QQ ? problem żaden. Wystarczy ustawić opcję na klawiszu nawigacji (gdzie kalendarz masz po prawej a utwórz wiadomość po lewej) np. na górę tak jak ja mam ustawione. Opcje dają się konfigurować. "ustawienia/skróty własne/klawisz nawigacji/" i tam wstawisz opcję blokada klawiatury w którą stronę sobie życzysz. Możesz też np. skonfigurować opcję "idź do" pod lewym przyciskiem i tam zaznaczyć opcję blokady klawiatury. Pozdrawiam :)

  • 0

    267.  2006-12-30 23:24:29

    ten telefonik jest spoko! tylko odebrane pliki w formacie AMR odtwarza bardzo cicho a czemu? jeśli ktoś wie niech napisze

  • 0

    268.  2006-12-31 10:53:48

    odebrane pliki w formacie AMR działają bardzo cicho . Jaka może być przyczyna?

  • 0

    269. ~Sebanba  2007-01-02 23:53:13  host: abqc245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam uwagę odnośnie opisu telefonu! Telefon ma opcję stopera i minutnika! Mam ten PHONE i jestem z nieg zadowolny! Bardzo mnie wkurza to, że mam kartę 2 GB i wgralem sobie chyba z 50 gier na komórkę i jak wchodzę w ten folder to ładuje mi się chyba z 5 minut. To jest jesyny minus jaki zauważyłem. Aha i jeszcze ta klapka, ale jakos da sie prezyc :]. PozDro

  • 0

    270. ~poldek  2007-01-04 00:51:09  host: cpw224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do QQ: musisz nacisnac przycisk wylaczenie telefonu, tak jakbys profil zmienial, i tam masz "zablokuj klawiature". wlsanie kupilem ten telefon. Super !!

  • 0

    271. ~laska_77  2007-01-04 01:37:37  host: ds13.uni.lodz.pl

    telefon jest super!!jak czytam te posty to az mnie skreca.ludzie ten telefon ma jeden z najwiekszych wyswietlaczy wsrod telefonow ktory przez cały czas funkcjonuje i posiada mase fuckcji to pewnie dla tego trzyma max 5 dni a nie 2 tygodnie jak nokia 6310i ktora ma monohromata i baterie wielkosci drogiego telefonu.genialny lepszy niz k750 i w800.

  • 0

    272. ~kingusienka  2007-01-04 18:42:47  host: 251-moc-4.acn.waw.pl

    do QQ => Żeby zablokować telefon bez wysuwania klawiatury trzeba krótko wcisnąć guzik wyłączania telefonu i wybrać z listy opcję blokuj klawiaturę:)

  • 0

    273. ~kingusienka  2007-01-04 18:44:58  host: 251-moc-4.acn.waw.pl

    do QQ => Żeby zablokować telefon bez wysuwania klawiatury trzeba krótko wcisnąć guzik wyłączania telefonu i wybrać z listy opcję blokuj klawiaturę:)

  • 0

    274. ~Zioman  2007-01-05 14:34:10  host: bww172.internetdsl.tpnet.pl

    witam, mam pytanie czy da sie i za jaka kase sciagnac z tego fona simlock z ang sieci 3?Pozdrawiam

  • 0

    275. ~Adam  2007-01-06 19:47:13  host: atm.ssnet.pl

    Nie da się ściągnąć sim locka z tego telefonu - tak mi powiedziano dziś w sklepie, bo chcę go kupić.

  • 0

    276. ~pikador Żarów  2007-01-06 22:43:43  host: abnt116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy wreszcie ktoś mi odpisze dlaczego odebrane pliki w formacie amr odtważa bardzo cicho i czy to w każdej n tak jest ? Jak ktoś wie co z tym zrobić proszę niech odpisze.Pozdrowionka dla fanów nokii

  • 0

    277. ~Arris  2007-01-06 23:43:33  host: 80.50.9.118

    Czy ma on symbiana_

  • 0

    278. ~pikador Żarów  2007-01-07 09:38:39  host: abon5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ruszająca się klapka? mam ten tel. 2 mies.i nic się nie rusza a osoby u których tak się dzieje mają poprostu pecha ale myślę że i tak są z niego zadowolone bo jest super telefonem.Pa.pa

  • 0

    279. ~viki  2007-01-07 15:05:34  host: abns233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie ile ma wysokości nokia 6280 po wysunięciu?

  • 0

    280. ~jaa  2007-01-07 19:04:28  host: dsp163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy bez problemu udaje się wam wysyłac z tego tel. dzwięki przez mms?? Niestety mi nie, wiec jaka jest tego przyczyna?

  • 0

    281. ~kopcik  2007-01-07 20:35:13  host: agd218.internetdsl.tpnet.pl

    cześć mam pytanie który tel. lepiej ostwarza mp3 ta nokia czy sagem my X6-2 prosiłbym o szybką odpowiedz pliis:)

  • 0

    282. ~savagee  2007-01-11 18:44:19  host: departure2.elkjop.no

    mam problem z wysylaniem mms dzonkow midi.... mam nowy tel 6280 , jest super tylko te dzwonki czy ten tym tak ma?

  • 0

    283. ~Sandronia  2007-01-12 20:49:23  host: wlan232-253.srem.net

    Mam pytanie: Na niektórych forach czytam, że Nokia 6280 ma Symbiana, a na niektórych, że nie ma. Już sama nie wiem jak jest na prawdę. Proszę o Wasze opinie.

  • 0

    284. ~ket  2007-01-13 14:13:58  host: c45-5.icpnet.pl

    telefonik cudowny..szkoda ze bateria trzyma tak krótko..oza tym reszta rewelka..polecam wszystkim..dlugo szukałam odpowiedniego telefonu i teraz wiem ze to ten ;)

  • 0

    285. ~paulo  2007-01-13 14:39:44  host: acie212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 263 możesz zablokować telefon po przypsaniu w ustawieniach dla klawisza navi blokadę klawiatury i na zsuniętym telefonie normalnie go blokujesz jakim chcesz klawiszem a telefon faktycznie fajny tylko nie trzyma niestety tak jak piszesz 5 dni tylko góra 3 dni bo ja też tak formatowałem jak ty baterię.pozdrowka

  • 0

    286. ~  2007-01-16 10:50:54  host: boe19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest wpożo:) :D

  • 0

    287. ~martynuś  2007-01-16 17:55:39  host: drc112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie jesli ktos bral tel. w abonamencie orange to ile placil za ten telefonik odp czekam wazne

  • 0

    288. ~kris  2007-01-16 19:35:26  host: cek210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niestety nokia 6280 nie posiada symbiana dla jednych to wada dla innych zaleta

  • 0

    289. ~gonia  2007-01-16 19:55:56  host: coo27.neoplus.adsl.tpnet.pl

    suuuuper telefon, według mnie narazie najfajniejszy, niczego mu nie brakuje, ale mogło by być troche więcej pamięci na wideo i zdjęcia

  • 0

    290. ~orangau  2007-01-16 20:08:22  host: cju58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ktora lepsza n70 czy 6280???? bo nieweim ktorą wybrac

  • 0

    291. ~savagee  2007-01-17 17:22:12  host: departure4.elkjop.no

    mam 6280.jest naprawde super.poszukuje tylko wiekszej baterii....conajmniej 2ampery,tamta krotko trzyma...jest jeszcze maly problem z wysylaniem mms em mlikow midi i mp3 mimo tego ze nie maja praw autorskich,moze ktos wie co z tym fantem zrobic?

  • 0

    292. ~savagee  2007-01-17 17:24:05  host: departure4.elkjop.no

    napisacie kto ma 6280...moze wspolnie problem rozwiazemy....savagee@poczta.onet.pl

  • 0

    293. ~savagee  2007-01-17 17:26:29  host: departure4.elkjop.no

    amr...odtwarza cicho,ten tym tak ma,to sa nagrania audio,przez dyktafon itp...

  • 0

    294. ~savagee  2007-01-17 17:56:33  host: departure4.elkjop.no

    MODEL MA LUZY , ALE W FUTERALE JUZ NIE KUPILEM SKÓRZANY FUTERAŁ I ŻADNYCH LUZÓW... POZDRAWIA. ODPOWIEDZCIE KIEDY KTOS ODSZYFRUJE JAK WYSYLAC DZWONKI MMS EM MIDI CZY MP3 . MOZE KTOS WIE JAK WYSYŁAC POCZTÓWKI?...

  • 0

    295. ~Cinek99  2007-01-17 23:04:49  host: 85-31-238-42.marsoft.net

    moze mi ktos powiedziec jak jest ze zdjeciem simlocka z tej nokii?

  • 0

    296.  2007-01-18 12:22:42

    Czy może mi ktoś podać link do strony www, z której można by ściągnąć program do skracania (wybrania fragmentu z całego utworu mp3)ponieważ te fabryczne w nokii 6280 są kiepskie

  • 0

    297. ~Adire  2007-01-19 10:08:04  host: aoy91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niech ktoś powie mi czy jak słuchasz MP3 to głośno słychać prosze o szybka odpowiedż

  • 0

    298. ~qq  2007-01-20 11:18:15  host: host-62-141-241-179.tomaszow.mm.pl

    do ~paulo Na poczatku przez pierwszych kilka ładowań bateria trzymała mi 5 dni teraz to jest tak jak piszesz 3 dni (duzo pisania, duzo dzwonienia - ok 6h miesiecznie i słuchanie mp3 po 2 godziny dziennie). W kncu doszedłem do tego jak blokowac klawiature na zasunietym telefonie bez ustawiania czegokolwiek. Trzaba nacisnac raz kroto przycisk wylaczania telefonu i tam bedzie na samym dole pisało "zablokuj klawiature" :)

  • 0

    299. ~bo  2007-01-20 15:37:29  host: ip-195-140-236-184.unreg.tvk.wroc.pl

    Mozna równiez zablokowac klawiature w nastepujacy sposb. Ustawienia>skroty własne>klawisz nawigaci i wybrac np.górny zablokuj.

  • 0

    300. ~pikador Żarów  2007-01-20 20:36:40  host: baq181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do Gonia zainwestuj w kartę pamęci 1gb. i po problemie. serio zrób tak nie pożałujesz pozdro.

‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-146-141-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet