Nokia 6210 Navigator - opinie
Telefony Nokia Nokia 6210 Navigator Opinie o Nokia 6210 Navigator

Nokia 6210 Navigator

w sumie: 178
  • 0

    2. ~Romeo  2008-02-26 09:55:21  host: ip-60-193.mofnet.gov.pl

    A moim zdanie wcale nie ładniejsza, bardziej babska się zrobiła i tyle. Zaznaczam, że nie mam nic przeciwko płci pięknej:)

  • 0

    4. ~Tanan  2008-03-11 23:02:33  host: h-87-199-60-14.dolsat.pl

    wyglad jak wyglad, parametry widze ok , tylko wifi do szczescia brakuje, szkoda ze nie ma.

  • 0

    5. ~  2008-03-19 14:11:10  host: hhw70.internetdsl.tpnet.pl

    wiecie co mam nokie 6120 to złom mówie wam

  • 0

    6. ~koks  2008-03-24 11:11:22  host: aft86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jestem tylko ciekaw czy obudowa ma być plastikowa czy tak jak często sie teraz spotyka metalową itp.

  • 0

    9. ~imx  2008-05-08 23:20:22  host: ip-193-151-115-220.mnc.pl

    bez wifi - kicha. poza tym telefon doskonały jak dla mnie! nokia maps 2.0, gps, dobry aparat, chronione sliderem klawisze, oraz duzy wyświetlacz. no i sentyment do 6210 ;) gdyby nie brak wifi, nie zastanawiałbym się!

  • 0

    10. ~  2008-08-05 16:02:06  host: chello084010221104.chello.pl

    do anetki jak możesz mieć ten telefon od roku skoro dopiero w tym roku się pojawił???

  • 0

    11. ~jedrek  2008-08-09 18:54:01  host: 89.241.152.143

    mam ta nokie 6210 navigator -swietny telefon navigacja dziala z kompasem tylko musicie ustalic z operatorem sieci co i za ile!!! a ma wbudowany slownik jaki tylko chcecie cos nowego

  • 0

    13. ~  2008-09-06 19:57:25  host: eju166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam 6110 Navigatora. Dlaczego mam zmieniac?? Nie ma dalej WiFi :(

  • 0

    15. ~greg  2008-10-11 09:31:05  host: 217.98.102.10.ip.airbites.pl

    mam 6110 - wgralem Garmina. Smiga naprawdę pieknie. Do profesjonalnej nawigacji polecam jednak dedykowane do tego celu inne urzadzenie. Nokia to wciąz tylko telefon ale czasem potrafi nawigacja pomóć.

  • 0

    16. ~kika  2008-10-31 19:52:28  host: apn-77-115-138-97.gprs.plus.pl

    ma ktoś może namiar na programik, dzięki któremu ten wynalazek obsługiwałby buźki graficzne?

  • 0

    17. ~adam  2008-11-05 18:20:52  host: buv152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam dylemat między nokia n73 a ta nokią jak ona się sprawdza i jak jest z tą nawigacją, za nię się płaci??

  • 0

    18. ~marek  2008-11-17 18:32:15  host: art218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon to naj gorszy szajs jaki nokia zrobiła kupiłem nowy w sklepie i cały czas sie zawiesza i teraz lezy w serwisie i niemam ani telefonu ani kasy odradzam kupna tego telefonu

  • 0

    19. ~marla  2008-11-20 17:33:54  host: public-gprs74677.centertel.pl

    chcę kupić nokię 6210 nawigator.zastanawiam się czy żeczywiście nawigacja jest ok i czy sama się aktualizuje i czy ma wgraną mapę europy...?

  • 0

    20. ~lajer  2008-11-25 09:42:10  host: xdsl-2234.elblag.dialog.net.pl

    Mam ja od ponad tyg. Ani razu sie nie zawiesila. GPS jako taki ale wgralem Garmina i o wiele lepiej smiga. Przepiekny duzy wyswietlacz. Filmy smigaja jak zloto. Podoba mi sie na 10/10

  • 0

    21. ~Raziu14  2008-11-25 18:20:52  host: aatc18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie. Co musze zrobić, aby ustawić tapete na pełny ekran?

  • 0

    22. ~mam pytanie  2008-11-29 15:22:40  host: erm89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ptyanie kupiłem dzisaj tą nokie i na wyświetlaczu miga ikonka wiadomosci co to oznacza

  • 0

    23. ~neo  2008-12-04 09:54:13  host: edu84.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten fon ale mam problem z muza nie moge wgrac mp3 na karte jak mam to zrobic po za tym telefon wypas naprwde warto go miec jest zgrabny ladny i delikatny prosze pomuzcie mi z ta muza jak mam to zrobic dzieki pozdro

  • 0

    24. ~Krix  2008-12-12 21:34:28  host: dvb24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tego foa mam od tygodia. mapi orgiale wywalilem i wstawilem tomtoma pod symbia i smia az milo. dotykowych klawiszy mie ma

  • 0

    25. ~Grzegorz  2008-12-15 12:47:21  host: cvg138.internetdsl.tpnet.pl

    migająca ikonka to wiadomości na karcie SIM. Wie ktoś może czy telefon będzie grał z 16gb micro SDHC? Dzięki za info

  • 0

    26. ~Wojtek  2008-12-16 15:25:47  host: 83-238-239-115.adsl.inetia.pl

    Przez Nokia PC Suite lub podłącz go jako magazyn masowy i skopiuj co chcesz na kartę (nowy dysk w moim komputerze), potem w odtwarzaczu wybierz opcję "odśwież bibliotekę" i tyle.

  • 0

    27. ~  2008-12-17 12:26:24  host: stargate103.tvn.pl

    mam pytanie - jeśli miga ci ikonka sms na wyświetlaczu pomimo, że w skrzynkach masz pusto sprawdź czy na karcie SIM nie masz zapisanych wiadomości (zapisuje się część z nich w pierwszej kolejności właśnie tam)

  • 0

    28. ~tom  2008-12-17 19:34:07  host: 87-205-179-21.adsl.inetia.pl

    tom tom na symbiana ma male pokrycie mapy polski. Lepszy garmin ->98-99%

  • 0

    29. ~mily  2009-01-02 13:32:46  host: aej65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile kosztuje wgranie polskiego menu do tego telefonu?

  • 0

    30. ~soczek87  2009-01-10 15:02:37  host: user16.90.udn.pl

    wybaczcie to pytanie bo moze jest cholernie głupie i mysle ze jest ale pytam sie dla pewnosci czy korzystanie z gps nawet tego nokia maps bez aktualizacji itp samo dopalenie i znalezienie warszawy jest platne?

  • 0

    31. ~bishop  2009-01-14 19:21:28  host: acqk106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    "15:22 erm89.neoplus.adsl.tpnet.pl mam ptyanie kupiłem dzisaj tą nokie i na wyświetlaczu miga ikonka wiadomosci co to oznacza" migająca koperta oznacza, to że masz na karcie sim zapisane wiadomości.musisz je skasować.Wejdź w wiadomości, opcje, wiadomości sim i skasuj wszystkie

  • 0

    32. ~  2009-01-15 21:06:16  host: cb7cd00c3.dhcp.bluecom.no

    czy za nawigacje się płaci

  • 0

    33. ~bugatti  2009-01-19 12:31:45  host: public62711.xdsl.centertel.pl

    do ilu gb odtwarza karty?

  • 0

    35. ~sss  2009-01-26 15:23:33  host: elr3.internetdsl.tpnet.pl

    korzystanie z gps nie jest płatne, ale nokia maps obficie korzysta z neta więc należy ja po prostu wywalić i wgrać garmina

  • 0

    36. ~damian  2009-01-30 01:10:03  host: host-62-141-242-205.tomaszow.mm.pl

    jak wgrasz garmina to jest darmowa, jeśli nie to łączy się z netem

  • 0

    37.  2009-01-30 22:15:23

    hmm, telefon bez wi-fi co z tym idzie bez VoIP to nie dla mnie, poztym ten blyszczacy plastik,

  • 0

    38.  2009-01-30 22:18:18

    hmm, telefon bez wi-fi co tym idzie bez wi-fi, to nie dla mnie, nie wspomne o blyszczacym plastyku

  • 0

    39. ~  2009-02-01 17:29:06  host: adsd48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile czasu trzyma bateria ? w trybie czuwania pociagnie z conajmniej 4 dni nie uzytkujac go prawie, powiedzmy jedna rozmowa dziennie po pare minut ?

  • 0

    40. ~  2009-02-01 18:33:04  host: adsd48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile czasu trzyma bateria ? w trybie czuwania pociagnie z conajmniej 4 dni nie uzytkujac go prawie, powiedzmy jedna rozmowa dziennie po pare minut ?

  • 0

    41.  2009-02-01 23:45:14

    ile bateria trzyma rozmawiając nie za dużo z 10 min dziennie ?

  • 0

    42.  2009-02-02 18:52:35

    moze ktoś cos powiedziec wiecej o bateri w czasie czuwania i jak zachowuje sie przy uzytkowaniu codziennym

  • 0

    43. ~koza  2009-02-02 22:38:56  host: chello089077059147.chello.pl

    Jesli wylaczy sie agps i wgra sie wszystkie mapy, to za gps sie nie placi. Najlepiej w ogole odciac aplikacji dostep do internetu. Z tym ze bez agps-u troche dluzej ustala nasza pozycje na mapie.

  • 0

    44. ~Lucky24  2009-02-03 08:36:43  host: host-89-228-19-4.zamosc.mm.pl

    Wgrałem sobie Garmina i działa super, ale mam pytanko-czy można wyłączyć w tej nokii wygaszacz ekranu tak aby można było jeździć z nawigacją bez rozsuwania jej?

  • 0

    45. ~moze_sobie_ja_kupie  2009-02-05 15:32:14  host: 77-253-221-74.ip.netia.com.pl

    Za nawigację z programu NokiaMaps tego płaci się ale ten telefon ma SYMBIANA, więc bez problemu można zainstalować na nim aplikację np. Garmin Mobile XT (czy jakoś tak) lub Tom-Toma i wtedy nic się za nawigację nie płaci.

  • 0

    46. ~kati  2009-02-06 23:27:14  host: cfq105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie wiecie ile trzyma bateria przy czestym uzytkowaniu??

  • 0

    47. ~  2009-02-10 00:30:02  host: 5-204-149-91.cpe.marton.net.pl

    zastanawiam sie miedzy ta nokia a 6220 classic ogolnie to roznia sie tylko aparatem ?? co radzicie

  • 0

    48. ~ja..  2009-02-10 12:32:57  host: 5-204-149-91.cpe.marton.net.pl

    roznica miedzy nokia 6220 c ? tylko aparat? jechał juz ktos z ta nawigacja jak sie spisywała?

  • 0

    49. ~mycior1  2009-02-10 13:45:30  host: bbc87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszystkie wasze negatywne komentarze i pisanie bzdur jak np. że krótko trzyma bateria itp. tylko wpowadzają w błąd :(

  • 0

    50. ~kNd  2009-02-10 15:28:13  host: aeqb83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zgodze się z wypowiedziami poprzedników! telefon powinien mieć wi-fi i aparat z pjontke :P a byłby to kolejny tak zwany udany model nokii:) chociaż nie wiem jak z baterią, ale czekanie na model telefonu który ma wszystko i jest dla każdej grupy odbiorców jest myslą czysto utopijną

  • 0

    51. ~Lucas  2009-02-11 17:51:37  host: cjf96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja gdzieś słyszałem,że ta nawigacja działa nawet bez karty sim,ale nie jestem di końca pewny...Pozdro!!

  • 0

    52. ~gipies  2009-02-11 20:19:03  host: chello089076127146.chello.pl

    30, 32: w telefonach z systemem (symbian, WM) GPS łączy się z satelitą przez wbudowany odbiornik (albo zewnętrzny, który można dokupić) i jest to BEZPŁATNE. Co innego w telefonach, w ktorych obsługiwana jest tylko java (np wiekszosc SE) tam trzeba zainstalowac np naviexperta i za korzystanie z niego sie placi. Podsumowujac - korzystanie z GPS w Nokii 6210 jest bezpłatne:)

  • 0

    53. ~aaa  2009-02-18 18:28:20  host: abrj229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie polecam. telefon posiadam od miesiaca juz raz bym w serwisie nokii i znowu zaczyna szwankowac...

  • 0

    54. ~jarzyslaw  2009-02-22 14:11:40  host: accb126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy gramin daromowy jest legalny ? tzn. czy ta aplkacje wgrywa sie legealnie po sciagniecu z neta bez oplat ?

  • 0

    55. ~bugi  2009-02-22 22:27:36  host: host-91-200-27-19.leon.com.pl

    mam problem w navigacji nie mam komend glosowych ja je wlaczyc????

  • 0

    57. ~  2009-03-14 09:18:02  host: 77.252.171.16

    Mam pytanie: Czy ta koma zamula ??? i czy kreci ladne filmy?? Bo mam nokie n70 ale ona zamula i filmy tez zamulaja i jest to powod symbiana czy w tej komie bedzie podobnie ?? ;/

  • 0

    58. ~karcia  2009-03-25 20:01:28  host: ash104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie.czy korzystanie z nawigacji w telefonie jest bezplatne?czy trzeba wgrac jakis program?

  • 0

    59. ~yako  2009-03-30 22:53:08  host: br01.cyberx.pl

    Podłącz telefon za pomocą Nokia Map Loader i na górze w zakładkach masz do wyboru mapy bądź głosy, Dla pewnosci wgraj na nowo głosy i sprawdz. Gdyby przypadkiem nie działało, to wykasuj katalog cities z karty pamieci i wgraj na nowo mapy oraz głosy

  • 0

    60. ~koziol  2009-04-02 17:35:24  host: ip-79-175-237-229.cable.smsnet.pl

    jarzyslaw postaraj się zadawać polskie pytania

  • 0

    61. ~emes (ona)  2009-04-09 12:21:58  host: ablw156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hey! Dostałąm nokię 6210 nvg. na gwiazdkę od rodziców...ten telefon jest cooooooool. tylko szkoda że bez WiFi..;( :[ ale odólnie to ok .. i fajowe zdjęcia cyka! ;] tylko video troshkę do kitu..;[ ale ono nie potrzebne mi ;];];];];];];];] kofffam WOS ;];];]:*:*:*:*:*:*:

  • 0

    62. ~Oj!  2009-04-16 02:39:52  host: afbe92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Oj Bateria nie jest mocną stroną tego telefonu... przy korzystaniu z NAVIGACJI bardzo szybko bateria się rozładowuje.. jeśli ktoś ma zamiar korzystac z Navi 1-2h.. to powinien na full naladowac baterie.. zeby dociągnęła te 24h...

  • 0

    63. ~darko  2009-04-22 22:26:52  host: 93.202.116.195.easy-com.pl

    masz w pierszym kometarzu że trzeba ustalić z operatorem

  • 0

    64. ~Rafa  2009-04-23 16:38:11  host: abdp195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i nie wiem w jaki sposób płacicie za nawigację. U mnie wszystko działa za darmo! Używanie nawigacji kosztowało mnie 12 groszy... koszt pobrania licencji. Później wyłączyłem w opcjach łączenie sie z netem i chodzi za friko ;d filmy kręci w rozdzielczości 640/480 czyli nie jest źle a robi to w dobrej jakości. Zdjęcia tylko przy dobrym świetle wychodzą bardzo ładne, flesz do d...;d telefon mi nie zamula ale to zalezy ile kto rzeczy zainstaluje ;) Przypominam ze w tym tel sie programy itp odinstalowuje a nie kasuje z koma. Pozdrawiam;)

  • 0

    65. ~raptoos  2009-04-25 22:15:49  host: 94.254.151.140

    damn, popękały mi klawisze... Komuś się to powtórzyło? Mam go od listopada...

  • 0

    66. ~Scooter  2009-05-09 11:40:42  host: 77-253-190-188.adsl.inetia.pl

    pytanko. telefon bedzie smigal z microSD wieksza niz 4 GB?? bo kupuje pod koniec przyszlego tygodnia i nie wiem jaka kupic karte...4 GB czy wieksza...prosze o szybka odpowiedz

  • 0

    67. ~kt  2009-05-12 13:23:56  host: aehj240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja niedawno kupiłem ten telefon po tym, jak rozwaliłem N73. Są porównywalne [oba mają trzeciego symbiana, co wiele mówi] z tym, że 6210 trochę bardziej wybajerzona - obsługuję spakowane pliki, ma czujnik położenia, który, de facto, słabo daje radę, musiałem go wyłączyć, bo po jakiejś nieznacznej zmianie położenia aparatu, zmienia orientację wyświetlacza, co robi się strasznie denerwujące. Zdjęcia cykają raczej takie same, 6120 ma dodatkowo tryb panoramy. N73 znacznie wolniejsza, na początku mnie to irytowało, ale da się przyzwyczaić, Navigator śmiga, jak należy, zero zamuł. W ence są dwa głośniki dające niezły efekt, które troszkę się zużywają, tutaj jeden, nawet głośny, ale ciekawe, jak będzie po pół roku. Hm, obudowa fajnie się rozsuwa, nie spotkałem się jeszcze z tym w innych sliderach, które miałem w ręce. Gdzieś czytałem, że jest ciężka, ale to bzdury. Nie wiesza się [jak na razie], N73 też tego nie robiła. Baterii nie porównuję, bo nie obadałem jeszcze w 6210. Ogólnie, to chyba bardziej podoba mi się ten model, którym aktualnie się posługuję, głownie dlatego, że nie czekam na wyświetlenie się wiadomości, którą przed chwilą dostałem, a która jest tak ważna, że nie mogę czekać, żeby ją przeczytać :]. A, o GPSie nic nie napiszę, bo nie zdążyłem jeszcze poznać.

  • 0

    68. ~danpol1984  2009-05-15 23:10:23  host: dke106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zastanawiam się nad kupnem tego telefonu. Jednak mam kilka obiekcji co do tego. Mianowicie czy nawigacja "mówi"...jak jest z baterią?? Ile wytrzymuje?? (w zależności od użytkowania.), Jak wychodzą nagrania wideo? jakie są fotki?

  • 0

    69. ~Lechu 121  2009-05-18 19:58:08  host: iuf242.internetdsl.tpnet.pl

    Lucky24:) on sie wygasza gdy nie masz np mapy od kand do kąnt.. normalnie bedzie sie gasił wyświetlacz:D:Dpodro,,a ten telefon jest dobry i godny zaufania jezeli chodzi o jego funkcje,ma nowy symbian to duzy plus. polecam go:d

  • 0

    70. ~xx  2009-05-22 18:16:20  host: 212.160.186.9

    a jak z odtwarzaczem ? głośno odtwarza ?

  • 0

    71. ~miloxx  2009-05-28 14:41:37  host: 141.energint.net

    Ta nokia obsługuje maksymalnie 8Gb kartę pamięci. Tak jest zalecone przez producenta.

  • 0

    72. ~joł  2009-06-03 17:20:22  host: host-94-231-56-220.ip.jarsat.pl

    a z kąd mam wziąć mapy do zainstalowania żeby nie błacić z nawigację??

  • 0

    73. ~Szymon15  2009-06-04 16:16:11  host: abvr224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Napiszcie mi jaka jest najlepsza mapa do NOKI 6210 Navigator piszcie mi szybko potrzebuje pilnie ODP.

  • 0

    74. ~endriu34  2009-06-07 11:38:57  host: 86-63-95-49.sta.asta-net.com.pl

    witam mam tą nokię jakiś czas i powiem tyle że jest ok mam wgraną nawigację garmin która chodzi bez zarzutów mam najnowszego softa wgranego więc śmiga bez cięcia co więcej wymagać

  • 0

    75. ~Maciek  2009-06-07 16:05:18  host: 86-66-n1.aster.pl

    Po 3 miesiącach od zakupu telefonu popękały mi klawisze. Widziałem, że ktoś już miał podobny problem. Oddałem telefon na gwarancję, po 2 tygodniach Nokia dała mi pisemko, że minął 6-miesięczny okres gwarancji na klawiaturę (telefo kupiłem 21. lutego, na gwarancję oddałem go 25. maja). Napisali mi, że mogą mi naprawić klawisze, ale za 45 zł. Zdenerwowali mnie troszeczkę, ktoś u nich chyba nie potrafi liczyć terminów...

  • 0

    76. ~sszzaakkaall  2009-06-09 20:41:59  host: host84-38-93-68.tvkdiana.pl

    mam go i nie narzekam spisuje się idealnie nie zwiesza się przynajmniej mój model a mam go już prawie 2 miesiące. bateria trzyma 2-3(max) dni przy dzwonieniu i słuchaniu muzyki 1h dziennie polecam go gorąco zdjęcia mogły by być lepsze ale nie narzekam procesor 369 mhz(chyba) daje rade teraz czekam na karte 4GB SDHC! bo są szybsze i mam nadzieję że będzie śmigał jak należy

  • 0

    77. ~Kuba  2009-06-14 15:28:36  host: acof201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Właśnie jak z głośnikiem? Porównywalny z N73?

  • 0

    78. ~Aneta  2009-06-15 17:43:55  host: dynamic-78-8-70-17.ssp.dialog.net.pl

    A jak jest z wieszaniem się tego telefonu? Moja koleżanka już po raz drugi oddawała go do serwisu. Powód? Zacinający się aparat fotograficzny.

  • 0

    79.  2009-06-17 01:58:26

    hmm jest to mój nie pierwszy telefon i powiem że sprawuje się świętnie... Navigator działa bez zarzutów, po ulicach katowic pokazuje dokładnie nawet każde zadupie... Aparat podczas dnia robi zdjęcia rewelacja. W nocy gorzej ale przecież od zdjęc są cyfrówki. Jakość muzyki jest bardzo dobra. Mam w nim 4GB SDHC i śmiga aż miło :P wogóle się nie zacina ;p jest to telefon naprawde godny polecenia każdej warstwie wiekowej... spełni wymagania każdego!!

  • 0

    80. ~headcleaner  2009-06-19 09:02:32  host: alphard.terminus.pl

    a ja dam wam wszystkim jedna bardzo wazna rade NIE ŚCIĄGAJCIE SIM LOCKA (ponoc da sie go wgrac ponownie zeby przywrocic blokade)poniewaz tel strasznie po tym szwankuje ,np przy restarcie nie odczytuje z karty sim (innej niz pierwotnego operatora)kontaktow pomimo iz faktycznie sa one zapisane xD nie pisalbym o tym gdyby tylko mi sie to przytrafilo... jednym slowem problem sprawdzony i powtarzajacy sie w 6 egzemplazach tel (pracuje w servisie) a i jak ktos wgra za duzo programow ,aplikacji itd to troszku muli :) ja osobiscie daje temu tel 8 na 10 ,warty kupna ;) pozdrawiam

  • 0

    81. ~kejti  2009-06-24 17:08:29  host: komp147.80.hawknet.pl

    witam czy w ttym telefonie klawisze nie scierają sie od slidera? nie raz ludzie narzekają na to ze klawisze przy sliderach sie scieraja i co porysowane ;/...

  • 0

    82. ~kris12112  2009-07-03 13:04:07  host: hdc90.internetdsl.tpnet.pl

    mam problem miga mi koperta a skrzynke mam pustą wie ktoś o co w tym chodzi??? i jak to można wyłączyć??? :)pozdrawiam

  • 0

    83. ~neos  2009-07-12 22:24:58  host: host-81-190-230-77.wroclaw.mm.pl

    nie mam zastrzeżeń oprócz jednego , trzeszczące klawisze i obudowa , a tak w porzo jak na razie.

  • 0

    84. ~dori  2009-07-14 13:47:56  host: 088156107135.stk.vectranet.pl

    Wczoraj kupiłem ten telefon ale mam problem z pisaniem SMS-ów. Otóż pisze treśś, zaznaczam do kogo, pisze wysylanie następnie wychodzi do menu, a w folderze wysłane pisze wyślij ponownie o np.12:30 i nie dochodzi wiadomość. Robiło wam się też tak, czy lepiej oddać do serwisu Z góy dzięki za odp. :]

  • 0

    85. ~Konrado  2009-07-14 19:31:39  host: host-89-228-224-70.kalisz.mm.pl

    77. - Mnie głośnik nie zachwyca... Głośny to jest, ale trzeszczy przy głośniejszym działaniu ;s 80. - ja Simlocka ściągnąłem (był na Orange) i wsio działa jak nalezy, więc Twoja reguła nie zawsze działa (na szczęście ;D) Telefon ogólnie polecam. Nie używam aż tyle bajerów, więc dla mnie ma on wszystko (no może szkoda, że tego wifi nie ma). Aparat robi dość ładne zdjecia, SUPER wyświetlacz, dobra jakość rozmów, ale przede wszystkim wygoda użytkowania (np świetna sprawa z funkcjami slidera), Symbian natomiast oferuje mnóstwo możliwości. Ale ma jedną wadę - BATERIA - po pełnym naładowaniu bez używania nawigacji, około 3 dni przy max godzinie rozmów i 20~sms'ach. Myślę, że troche pomogłem ;D

  • 0

    86. ~koska  2009-07-16 14:04:18  host: 188.33.71.133

    ZA NOKIA MAPS wcale się nic nie płaci.. eh.. wystarczy wylączyć a-gps i jest za darmo..

  • 0

    87. ~kakkk  2009-07-23 15:38:27  host: adek226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten tel.i taki problem, że bardzo często gubi sygnał gps.czy można do niego zainstalować dodatkową antenkę zewnętrzną.

  • 0

    88. ~asdelog  2009-07-24 12:54:27  host: limbo.altec.pl

    Telefon mam od 1,5 m-ce. Jestem z niego zadowoolony, jak narazie nic złego się nie dzieje. Bateria trzyma 3 dni.Symbian smiga dobrze nie ma zawieszek. Telefon mam w play, nawigacja jest z licencja 2 letnią i działa za darmo wystarczy jak chodzi w trybie offline :) więc nie muszę żadnej innej do niej wgrywać :)

  • 0

    89. ~  2009-07-28 21:12:28  host: eku162.internetdsl.tpnet.pl

    Kupiłam telefon wczoraj. Naładowałam baterie na full dziś bawiłam się fonem cały dzień i aniii kreseczki nie wzięło. Aparat jest git.;] Błyszczący plastik ? tylko z wierzch. bardzo wytrzymały (już zdążyłam go upuścić kilka razy) na razie się nie wiesza. ;] Gps na razie nie korzystam ;] ogólnie telefon świetny ! ;]

  • 0

    90. ~6210n user  2009-08-06 21:36:48  host: host-89-228-224-70.kalisz.mm.pl

    82. - wejdź w 'wiadomości' naciśnij 'opcje' , wybierz 'wiadomosci SIM' i najlepiej pousuwaj. ;)

  • 0

    91. ~tortue792  2009-08-06 22:08:27  host: chello089077110186.chello.pl

    82. hmm może to oznaczać wiadomości na SIM?

  • 0

    92. ~  2009-08-09 12:59:21  host: public-gprs122981.centertel.pl

    ludzie napiszcie mi prosze ile kosztuje sciagniecie simlocka z nokii 6210 nawigator?? obecnie jest orange. to dla mnie wazne

  • 0

    93.  2009-08-09 13:03:03

    prosze napiszcie ile kosztuje sciagniecie simlocka z tego telefonuu!! to dla mnie wazne. prosze

  • 0

    94. ~???  2009-08-16 10:58:20  host: agp89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy można zainstalować automape? jak działa symbian? nie zawiesza sie?

  • 0

    95. ~jacco  2009-08-22 18:34:46  host: chello087206224188.chello.pl

    Witam ! pomocy, kupiłem 6220 C i mam coś takiego dziwnego że co ok. 15 sekund zapala sie i gasnie niebieska dioda pod joistikiem... o co chodzi? jak to wylaczyc? dzieki za podpowiedź

  • 0

    96. ~czart  2009-08-24 09:09:50  host: fo10.internetdsl.tpnet.pl

    witajcie aparat na 4+,ale w jaki sposob nagrac rozmowe zeby bylo slychac obydwu rozmowcow

  • 0

    97. ~dudas  2009-08-27 16:54:19  host: bqh68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od 7 dni, GPS działa rewelacyjnie, zdjecia przy dobrym swietle sa naprawde dobre, flash to raczej taki mini dodatek... Głośnik naprawde gra przyzwocie, lepiej niż np w N81 8gb, N73 :) Symbian, 369 Mhz procesor i ok 80 wolniego Rau sprawiaja ze telefono nie wiesza sie. Wady to bateria powinni dac co najmniej 1500 mAh, brak Wifi i palcujaca sie obudowa! Polecam !

  • 0

    98. ~ds  2009-08-30 22:07:29  host: public-gprs67167.centertel.pl

    mam telefon od ok miesiaca i powiem tak: zajebioza! naprawde swietny wybor, kupilem swoja za 410 zl w zajebistym stanie xD nie wiem jakim cudem za tyle poszla no ale ok:D 1.telefon robi dobre foty w dzien, w nocy (..) szkoda gadac.. 2.gps dziala znakomicie (mam garmina i jest ok, troche trudno zainstalowac bo kombinacji w chu.. jak ktos chce to moge w tym pomoc-donavan1@wp.pl mi nikt nie pomogl i musialem sie sam meczyc) 3.dzwieki sa na dobrym poziomie, nie dosc ze glosno to i czysto 4.procek daje rade, naprawde sie nie wiesza! kazdemu laikowi radze sprobowac zanim sie wypowie 5.bardzo duzo aplikacji w standarcie(biurowych) 6.bateria, daje rade choc jak dla mnie to by mogla byc 2 razy wieksza;d mi trzyma 2-3 dni przy czestym uzytkowaniu 7.esy pisze sie tak sobie, klawiatura troche trzeszczy czasem 8.ladny i dosc duzy wyswietlacz jest akuratny:P ogolnie za taka cene lepszej nokii nie znajdziecie:P polecam w 100%

  • 0

    99. ~jacek5514  2009-09-02 11:44:44  host: btc21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jacco wejdz w Menu->Ustawienia>Ustwienia telefonu>Ogólne>Personalizacja>Tryb Gotowosci i w polu Dioda stanu daj nie i po sprawie. Mam pytanie czy w tym telefonie da sie zmieniac obudowy??

  • 0

    100. ~Navigator  2009-09-04 10:52:56  host: aaig201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefoni jest zajebisty posiadam go od 2 tygodni i na niego nie narzekam navigacja śmiga bez zarzutu bateria długo czyma tylko ten aparat ale da się przeżyć ;)

  • 0

    101. ~raper1988  2009-09-05 06:08:48  host: but237.internetdsl.tpnet.pl

    zeby wgrywac aplikacje trzeba wykupic certifikat ktory kosztuje 2zł i wtedy można wgrywac wszystko co sie chce.

  • 0

    102. ~sivyns  2009-09-06 23:25:36  host: nat-212-244-115-38.rtk.net.pl

    W każdym telefonie da się wymienić obudowę, to tylko kwestia trudności i kosztu obudowy.

  • 0

    103. ~gozdi  2009-09-09 00:23:51  host: aavd215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ten telefon obsługuje microsd powyżej 4 Gb????

  • 0

    104. ~mysterx  2009-09-16 14:16:21  host: 77-252-119-108.ip.netia.com.pl

    a czy da się w tej noki wyłaczyć ten debilny dźwięk miogawki aparatu fotograficznego podczas robienia zdjęc?, czy ktoś może mi pomóc :)

  • 0

    105. ~Cyrano  2009-09-18 18:41:55  host: public282.xdsl.centertel.pl

    headcleaner nie wypisuj proszę bzdur na temat simlocka; piszesz o sprawach, o których nie masz pojęcia.

  • 0

    106. ~navigator :))  2009-09-19 00:41:36  host: 91-90-61-36.sttb.pl

    witam mam problem telefon ten mam od 3 dni i juz problem caly czas miga mi na gorze w prwym rogu kopertka ,tak jaby byla wiadomosc ,niema zadnych niejets przepelniona bo jeszcze nieuzywalam tego telefonu do dzwonienia ,i niewiem jak to zlikwidowac zadzwonilam do operatora to powiedzial ze to pewnie usterka i trzeba bedzie oddac do serwisu ,,,wkurzylam sie tel.3 dni i do serwisu???moze ktos z was mial taki problem pomozcie!!

  • 0

    107. ~prezes  2009-09-22 13:25:13  host: 212.160.213.200

    96 nie masz co się martwić to jeden z bajerów nokii u mnie w 6210n też tak mam jak chcesz to wyłączyć to w ustawieniach telefonu tryb gotowości dioda stanu coś takiego a poza tym tel rewelka tylko bateria ch...

  • 0

    108. ~domi ;]  2009-09-22 20:22:56  host: cnl39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mialam taki problem jesli mialas starą karte i tam byly wiadomosci czyli zee musisz wejsc w wiadomosci -> opcje -> wiadomosci SIM i je usunac

  • 0

    109. ~domi ;]  2009-09-22 20:24:05  host: cnl39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jeszcze jedno pytanie jezeli chcialabym zmienic obudowe to moglabym sama to zrobic czy lepiej oddac do komisu albo gdzies ? zeby zrobili

  • 0

    110. ~mlody364  2009-10-05 16:07:33  host: bcz163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    E wiecie jak włączec zeby flesz robił za latarke??

  • 0

    111. ~sniady  2009-10-11 08:16:06  host: h233.insat.net.pl

    Mam ten telefon od kilku dniWczesniej E50).Telefon z symbianem potrzebny glownie ze wzgledu na mozliwosc nawigacji.Jestem bardzo zadowolony bo ma wszystko co potrzebuje,do tego duzy wyswietlacz(w porownaniu do e50) co przy navi niezbedne,oczywiscie sa wieksze ale ten jest optymalny..Symbian superszybki,zero mulenia zacinania itd.Moj pierwszy telefon z rozsuwana klapka(byly obawy)ale to kwestia przyzwyczajenia i nie ma zadnych problemow.Brak wifi-ja nie potrzebuje,tak ze dla mnie to nie wada zadna.Garmin i Sygic smigaja az milo.Zadnego trzeszczenia klawiszy itd. tzn. sa jakies tam "dzwieki" ale bez przesady:)).GPS-duzo bardziej czuly i lepszy od tegfo zewnetrznego ktory mialem wczesniej NAVIBE.Bateria nie trzyma za dlugo,ale ogolnie duzo uzywam telefonu itd. a ladowanie to przeciez nie problem.Ogolnie polecam ten telefon.

  • 0

    112. ~dr.mun  2009-10-15 11:38:03  host: 078088221008.kielce.vectranet.pl

    Cześć.Mam pytanko:skończyła mi sie promocja na automape nokii,czy w tym przypadku musze wykupić ją za ponad 200 zł od producenta czyli nokii?Czytałem wypowiedzii piszą że po wyłączeniy a-gps działa bez płacenia (86)a po wejściu w navi niechce działać,czy trzeba cos ustawic ?? Boje sie troche w automapie poruszac bo klikniecie moze kosztowac ponad200zl. Prosze o info .tx

  • 0

    113. ~  2009-10-15 22:22:01  host: adfj141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji.

  • 0

    114. ~adas  2009-11-05 17:13:07  host: dxo83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co trzeba zrobic w ustawianiach by nie płacic na navi??

  • 0

    115. ~Angelina  2009-11-11 13:00:41  host: eqc23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam ;) Zainstalowałam już mapy, telefon śmiga jak marzenie. Tylko powiedzcie mi jako można pobrać inne języki do słownika????

  • 0

    116. ~Młynek  2009-11-21 13:56:37  host: den114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam ten telefon 6 miesięcy wszystko ok się spisuje nie wiesza się, nie łamią się klawisze,szkoda ze nie ma wi-fi , navi działa lepiej niż nie jedna nawigacja, ajedyny minus to bateria dużo rozmawiam przez tel to 1 dzień trzyma max ;( A tak to 2 dni. Telefon WARTY POLECENIA ;)

  • 0

    117. ~Młynek  2009-11-21 13:58:42  host: den114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A mam pytanko czy da rady kupić jakąś większą i lepszą baterię - ale oryginalną najlepiej??

  • 0

    118. ~damek  2009-11-26 22:36:34  host: bzm134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem nokie 6210 navigator i okazało sie ze bateria trzyma pół dnia, nawet gdy nigdzie nie dzwonie i nie korzystam z gps. Pojechałem do komisu i dali mi inną nową baterie i to samo, wiec oddałem go do naprawy. W komisie powiedzieli ze nie wiedza co jest grane i dali mi inną 6210 navigator ale z tą jest to samo. Może ktos mi powie co jest grane z tymi telefonami że tak szybko rozładowują baterie??? Czy to możliwe że jest coś włączone co pożera baterie???

  • 0

    119. ~tereska  2009-12-04 16:36:18  host: ackt191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a w Grudzioncu nawigacja nie działa bo tu ,k...a nic nie działa

  • 0

    120. ~Norbi  2009-12-05 21:10:15  host: adts141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie baterie jak w każdym telefonie trzeba sformatowac około trzech razy aż sie zama wylonczy i ladowac przez 12h. w tedy bedzie trzymac dłużej.

  • 0

    121. ~elfik  2009-12-20 16:32:45  host: chello089075015251.chello.pl

    czy nawigacja jest płatna czy darmowa

  • 0

    122. ~  2009-12-28 00:43:07  host: 81.219.60.199

    do 97 nie piep*** głupot ze tel tel ma lepszy głśnik niz w n73 bo jak sie nie znasz to kup sobie domowy

  • 0

    123. ~xxx  2009-12-28 19:54:17  host: 77-253-79-61.adsl.inetia.pl

    czy nawigacja w tym telefonie jest płatna za korzystanie?

  • 0

    124. ~damek  2009-12-31 18:16:14  host: bxu134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bateria była formatowana 3 razy po 12 godzin i pizda i tak nie trzymał wiec oddałem ten badziew !!!

  • 0

    125. ~  2010-01-12 21:08:26  host: 109.243.90.36

    Nawigacja jest bezpłatna. Do aktualizacji nawigacji trzeba pobrać program: nokia software updater, a aktualizacji map: nokia map loader. Następnie w programie w menu zakupy i licencje/moje licencje zrobić aktualizuj poprzez neta.Zostanie odświeżony klucz na kolejnych kilka miesięcy.

  • 0

    126. ~ejjjjjjjjjjjj  2010-01-13 22:19:19  host: host-80.48.145.39.zwmedia.pl

    ZA NAVIGACIE SIE PŁACI CY SIE TAM USTAWIAA ZA DARMO ?

  • 0

    127. ~krzychu  2010-01-14 23:07:55  host: public-gprs50041.centertel.pl

    mi też popękały

  • 0

    128. ~Kapitan Bomba  2010-01-16 19:34:47  host: 87-205-169-76.adsl.inetia.pl

    Dostalem to badziewie jako służbowy tel. (nowy). Ogólnie masakra. Obudwa trzeszczy, jej jakość prezentuje poziom zabawki za 30PLN. Co jakiś czas zalicza zwis, ciekawe że akurat jak na złość w momencie kiedy muszę nawiązać połączenie. GPS nie jest żadnym bajerem, bo lepiej kupić pełnosprawną nawigację z ekranem 4,3" czy 5" za 300pln niż walczyć z tym badziewiem. Bateria również bez rewelacji. Do pracy gdzie liczy się niezawodność 6210 nie nadaje się, dla gimnazjalisty będzie OK. Stara 6210 była doskonałą słuchawką - obecna to wstyd i żenada.

  • 0

    129. ~  2010-01-19 12:57:00  host: apn-77-114-127-112.dynamic.gprs.plus.pl

    Siema. Mam ogromną prośbę. Czy możecie mi doradzić który tel zakupić??? Zastanawiam się nad Nokią 6210 Navigator, Nokią 6220 Classic a Samsungiem Ultra Classic. Proszę o rady bo nie chce kupić bubla i potem się z nim użerać i uganiać po naprawach. Czekam na pomoc. Dzięki Wielkie z góry:) pozdro

  • 0

    130. ~SULO  2010-01-20 16:43:29  host: aez238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    BATERI SIE NIE FORMUJE CIOŁY, NIEROZŁADOWUJE DO KOŃCA AŻ TEL. SIĘ WYŁĄCZY I NIEZOSTAWIA SIĘ NA NOC POD ŁADOWARKĄ.

  • 0

    131. ~AnalDestructor69  2010-01-20 18:22:33  host: chello089079143186.chello.pl

    Witam, od kilku tygodni mam 6210 Navigator i jestem bardzo zadowolny (zmieniłem z ASUSA P527). Mam tylko jeden dylemat- gdy zacznę korzystać z nawigacji, to pobiera mi kase z konta;/ tak powinno być, czy to trzeba gdzieś przestawić ? :) Z góry dzięki za odpowiedź :p

  • 0

    132. ~magdaaa  2010-01-29 14:26:12  host: aeri194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a nie moze ktos sie wypowiedziec kto ma ten tel przynajmniej rok??

  • 0

    133. ~yourand  2010-02-06 17:21:54  host: witosa-k-ce114194223077.c194.msk.pl

    Mam i sobie chwalę. Jako fan marki SE przyznaję że Nokia potrafi zrobić udany telefon klasy średniej. Telefon prawie wcale się nie tnie, tylko przy video (ale nie wiem czemu - może coś jest nie tak z tym exemplarzem, dostałem ją używaną). Jeśli ktoś szuka telefonu, który jednocześnie się sprawdza jako modem to polecam. Play Online (prepaid) chodzi na tym telu elegancko (1Mb/s osiąga bez problemu, czyli max dla sieci Play).

  • 0

    134. ~karol_12  2010-02-08 08:48:16  host: public57936.cdma.centertel.pl

    Witam,ja go sobie dziś kupuje i nie wiem czy kupic 6210 navigator ......ile trzyma bateriia?

  • 0

    135. ~gosciu  2010-02-09 13:07:02  host: host-81-190-226-190.wroclaw.mm.pl

    Witam. Pierwsza sprawa to GPS w tym modelu. Chodzi elegancko- wystarczy wylaczyc w opcjach gps-u wszystkie dodatki, tak aby navi korzystal tylko ze zintegrowanego gps-a potem tylko najnowsze ovi mapy za free - (licencja przepisuje sie ze starszych nokia maps 2.0- które sa zazwyczaj na dołaczonej karcie SD do telefonu) i śmiga az milo. Druga sprawa to bateria -mity o ładawaniu 12 h to czysta kpina!! Wystarczy stosowac sie do instrukcji telefonu. Jak telefon sie rozladuje to ladujemy go az sie naladuje -pasek ladowania bedzie pełny i odłaczamy ladowarke i TU NAJNWAZNIEJSZE: robimy tak 3 razy od zera do max naladowania! Potem mozńa ladowac w kazdej chwili. Standartowa bateria to BL-5F 950mAh troche mało wiec zmieniłem na BL-6F 1200mAh -wchodzi elegancko aczkolwiek zeby zamknąc tylnia obudowę nalezy troche spilowac plastik od baterii- brzmi groznie ale jest prostsze i bezpieczniejsze niz pilowanie paznokci)

  • 0

    136. ~Motyw  2010-02-15 08:36:51  host: 82.160.223.15

    mam pytanie jak włączyć T9 W noki 6210 Nawigator? z góry dzieki za rade

  • 0

    137. ~andrzej  2010-02-15 12:13:03  host: apn-77-115-225-185.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam tę NOKIĘ i wgrałem sobie Garmina GPMAPA2009, ale nie "mówi" do mnie. Jakie ustawienia powinienem zmienic, żeby nawigacja prowadziła mnie głosowo? Proszę o poradę.

  • 0

    140. ~casini  2010-02-27 12:32:17  host: staticline56718.toya.net.pl

    czy próbował ktoś zabawy z dyktafonem? potrzebuje tej funkcji i nie wiem czy ten model się nadaje do tego?

  • 0

    141. ~foka1979  2010-03-12 19:13:37  host: public55717.xdsl.centertel.pl

    jak wyłączyć a-GPS prosze pomocy

  • 0

    142. ~Rafa  2010-03-17 22:34:39  host: abdp175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon 1.5 roku. Nawigacja jest bezpłatna. Możliwość używania jej kosztowała mnie 12gr (licencja na 24 miesiące) jednak pozostawia ona wiele do życzenia. Prowadziła mnie przez pola, łąki lasy, aż stanąłem na podwórku u jakiegoś typa i nie wiem kto był bardziej zdziwiony. Polecam natomiast Garmina, świetne pokrycie, dobre wytyczanie tras i również użytkowanie jest bezpłatne:) 3 dni temu zablokowała mi się karta 1giga dołączona do zestawu (nie da się jej sformatować, nie można z nią nic zrobić, co najwyżej wyrzucić [zdarza się w nokiach]) Klawisze 1,4,6,9 popękały nie wiem dlaczego. Jest to mój pierwszy telefon rozsuwany i co do slidera nie mam żadnych zastrzeżeń.Nagrywa filmy w dobrej jakości, czasami tnie przy odtwarzaniu ich. Przed zablokowaniem się karty miałem garmina, encyklopedie, słownik, coś w stylu office, program do divixów, motywy, gry, futrzaka [ :) ] i wiele innych programów. Ze słuchawką bluetooth działa super. Wyświetlacz trochę się porysował ale nie wygląda źle, nie nosiłem go w żadnym pokrowcu czy futerale. Czasami się zawiesi ale to nie częściej niż raz na miesiąc. Denerwuje umiejscowienie skrótu nawigacji i to, że przycisku tego nie można ustawić pod garmina tylko to tragiczne nokia maps. Symbian ma swoje plusy i minusy ale jak dla mnie rewelacja. Polecam i nie żałuje zakupu. Za te pieniądze mogłem wtedy mieć np SE c902 ale wybrałem nokie :)

  • 0

    143. ~Ra  2010-03-18 16:48:18  host: abei114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    t9 zapomina słowa

  • 0

    144. ~pepe  2010-04-15 13:45:27  host: host114.esko.pl

    dołączam się do opinii "Rafa".telefonik spoko. powiedzcie tylko dlaczego te klawisze pękają (u mnie 6,9) ??????

  • 0

    145. ~Przemas-P-K-  2010-05-07 11:12:12  host: adoc46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gdzie mogę znależć tego garmina aby wgrac do mojego tel? u mnie tez pekly przyciski (0 i obok navigacji) a tak poza tum to *** tel!!! jestem zadowolony w 100%

  • 0

    146. ~jezior  2010-05-14 14:25:17  host: systems.tl.krakow.pl

    klawisze pękają. 3 razy już był w serwisie na naprawie głośnika i dalej nie działa tak jak powinien. bateria trzyma max 2 dni. nie polecam. 6120 classic dużo lepsza.

  • 0

    147. ~magda  2010-05-23 09:15:55  host: 095160127151.warszawa.vectranet.pl

    a mnie za kazdym razem pobiera kase za korzystanie z mapy... czy cos mam wyłąćzyc?

  • 0

    148. ~dome_na  2010-06-05 16:53:28  host: aenq43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak dla mnie ok. Zawiódł mnie w zimie, zacinał się, nie dało się robić zdjęć, ale trzeba zaznaczyc, że było grubo ponad 15 stopni na minusie. Poza tym jak dla mnie ok. Czasem mi się przycina, ale myślę, że to kwestia symbiana. Pare razy spadł z mniejszych i wiekszych wysokości ale działa.

  • 0

    149. ~Les..[  2010-06-26 15:11:05  host: dynamic-78-8-59-161.ssp.dialog.net.pl

    Ogolnie telefonik moze byc tylko klawisze pękaja..

  • 0

    150. ~eragonn  2010-06-30 04:29:10  host: bxg155.internetdsl.tpnet.pl

    147. magda musisz wyłączyć pobieranie z internetu. Włącz nawigacje -> Opcje -> Narzędzia -> Ustawienia -> Internet -> "Tryb online po uruchomieniu" daj na NIE. Teraz sie nie będzie łączył z internetem podczas korzystania. Mam ten telefon od 3 miesięcy i jeszcze głośnik nie padł, klawisze nie popękały. Spadł już pare razy z różnych wysokości i nigdy mu to nie zaszkodziło. Po dużej zabawie z systemem zaczął mulić strasznie :D Dlatego nie radze przesadzać z oprogramowaniem.

  • 0

    151. ~swider  2010-07-18 19:02:30  host: user-109-243-159-103.play-internet.pl

    Witam zgadzam sie z "les" mi tez klawisze popekały ale tel spelnia swoja role w użytkowaniu ja jestem zadowolnony ze go kupilem a mam juz go rok i ani razu sie nie zawiesil Polecam Telefonik Nokie 6210 Navigator

  • 0

    152. ~Mr. X  2010-08-02 10:50:14  host: 195.200.212.15

    Telefon naprawde bardzo dobrze sie sprawuje. Jakosc rozmow bardzo dobra, nie ma problemu z zasiegiem, fotki przy dobrym owsietleniu wychodzą naprawde rewelacyjnie, obudowa wykonana solidnie, bateria mi trzyma 3 dni (pisze mniej wiecej co robie w jeden dzien: 30 min rozmow, 30 sms, internet 10 minut , pare razy uzyty gps w sumie moze ze 10 min, 30 min gierek, 10 fotek ) jak by sie bardziej oszczedzalo to spokojnie 4-5 dni wytrzyma. GPS lapie bardzo szybko, jak jade autem to zlapie w 20 sekund, miedzy wysokimi budynkami dluzej. Ogolnie Garmin smiga az miło. Slider nie ma zadnych wiekszych luzow. Symbian w tym fonie to super sprawa, gierki rewelacyjne, jak ktos wie jak podpisac certyfikat to bedzie miał sie czym bawic. Ogolnie telefon moge polecic kazdemu w kazdym wieku.

  • 0

    153.  2010-09-05 19:12:57

    bardzo dobry telefon. w rzeczywistości wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach. nawigacja gps działa bezproblemowo (świetnie), telefon działa bardzo szybko, aparat robi bardzo dobre (wyraźne, ostre) zdjęcia, jestem zadowolony i polecam :-)

  • 0

    154. ~luk87  2010-09-05 22:04:03  host: aenz177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powiem tak. Miałem tego fona , niezły wyświetlacz symbian chodzi bardzo szybko to dzieki dobremu procku i mniej zawartego zbednego oprogramowania.Wrzucając aplikację ngage mamy gry w 3d. GPS chodzi dość fajnie pokazuje dokładnie prędkość z jaką jedziemy , czasami tylko długo łączy się z satelitą przy starcie. Do dużych minusów wyświetlacz raczej szybka wyświetlacza szybko się rysuje , i po jakimś czasie jest wytarta. Aparat też jest słaby , filmiki jeszcze gorzej . Polecam go ocena 4+ na 6

  • 0

    155. ~rafa  2010-09-09 16:46:14  host: etf43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    so jakiegoś czasu w tym telefonie co jakiś czas wyłacza się jekran na jakieś 10 sekund

  • 0

    156. ~dareczek12  2010-09-15 11:26:11  host: afjn113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    polecacie ten telefon?

  • 0

    157.  2010-09-17 17:19:07

    Używam tego telefonu już jakiś czas, więc mogę co nieco o nim powiedzieć. ZALETY: - duży, czytelny wyświetlacz - wygodna klawiatura - bardzo dobry aparat - dobra jakość dźwięku - wysoka jakoś połączeń - dobry zasięg - niezła bateria (spokojnie wytrzymuje 3 dni, przy mniejszym użytkowaniu nawet 6) - dobrze spasowana (mechanizm slidera działa bez zarzutów, żadnych luzów) - wbudowany moduł GPS ogólnie muszę przyznać, że telefon sprawuje się BARDZO DOBRZE, nie zawiódł mnie

  • 0

    158. ~ReQ  2010-09-21 23:14:23  host: 77-255-119-93.adsl.inetia.pl

    chcialbym wiedziec czy ten fonik glosno gra?

  • 0

    159. ~mario87  2010-10-18 17:37:58  host: acbn207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon spoko ale klawisze do niczego popękały u mnie 3/4/6/7/9 i zaślepka usb i własnie jest na serwisie ciekawe kiedy wróci:)

  • 0

    160. ~Rafal  2010-10-21 13:34:53  host: abed128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Polecam ten telefon, mam go prawie 2 lata i mimo tego że jest w serwisie( przestały chodzić klawisze *0#8 a klawisze 3,4,7,9 ukruszyły sie na rogach) to nie mam do niego nic złego więcej do zarzucenia. Plusów jest sporo tak więc je pominę:) poza klawiaturą która pęka na minus jest jeszcze bateria która trzyma max 2 dni lub 1.5 godziny jazdy z nawigacją. Naprawdę świetny telefon, mniej słynny od reklamowanego wtedy c902 a dużo dużo lepszy! P O L E C A M

  • 0

    161. ~ss  2010-10-24 22:10:23  host: 87-205-150-54.adsl.inetia.pl

    przyciski pękają we wszystkich nokia navigator u mnie na 9 tylko 3 środkowe nie są popękane jest na gwarancji czy ktoś oddawał może do serwisu?? i czy to uznają

  • 0

    162. ~Rafal  2010-10-27 12:53:11  host: abfi25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Odebrałem telefon z serwisu, kawiature wymienili na nową, zaktualizowali oprogramowanie i śmiga pięknie :)

  • 0

    163. ~  2010-11-01 08:28:35  host: t24-08.opera-mini.net

    Mam problem z 6210 navigator pierw telefon grzał się koło wejścia na ładowarke i bateria trzymała mi ok 3 godzin oddałem do serwisu powiedział że taśma zrobił wszystko ok nie grzał się ale bateria teraz trzyma mi pół dnia i podczas użytkowania bateria lekko się grzeje zmieniałem baterie i dalej ten sam problem proszę o pomoc podejrzewam że płyta główna jest do wymiany jak by ktoś widział ile kosztuje taka wymiana płyty głównej to proszę napiszcie :)

  • 0

    164. ~maniax  2010-11-02 14:42:26  host: sta9.118.vip-net.pl

    Napiszcie proszę w jakiej rozdzielczości kręci filmiki ta nokia.

  • 0

    166. ~nokia  2010-11-17 13:57:43  host: 195.8.220.207

    Najlepszy telefon na rynku dla normalnych ludzi, nie gadżeciarzy..

  • 0

    167. ~  2010-11-21 17:51:35  host: ip-89.171.6.78.static.crowley.pl

    jak wgrac nawigacie

  • 0

    168. ~Konrad  2010-11-30 23:17:23  host: host-89-228-214-141.kalisz.mm.pl

    Mój ostatni post tutaj był prawie półtora roku temu. Nadal z tą Nokią, w trakcie chwilowo kilka innych telefonów, ale ta Nokia pomimo upływu czasu nie traci na jakości - nic nie lata, bateria nie uległa zużyciu, nawet nie rysuje sie za bardzo nic. Jeżeli ktoś jest pragmatyczny i w ... ma chwalenie sie telefonem przed znajomymi to ten model jest dla niego. Będę z tym telefonem do końca życia - mojego lub jego 

  • 0

    169. ~MarcinS70R  2010-12-09 19:23:31  host: aere91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To moja czwarta rozsuwana Nokia. Jest znakomita tylko Wi-fi nie ma . Ma wiele bajerów ,bateria nieźle trzyma.Sprawuje się świetnie. Polecam ten telefon!!!!!!!!

  • 0

    170. ~mika  2010-12-10 19:33:09  host: 83.84-49-121.nextgentel.com

    a jak wlaczyc te mapy??bo probuje i nic.nie znaleziono.juz mnie to denerwuje

  • 0

    171. ~Radek_penis  2010-12-30 15:40:13  host: 157.166.216.10

    Dla mnie słaby fonik, klawisze pękają, mimo że nim nie rzucam, kurzy się ekran od środka, od góry szczególnie, i ogólnie francowaty jakiś taki

  • 0

    172. ~manabako  2011-02-03 18:53:40  host: static-81-219-53-3.devs.futuro.pl

    mika włuż karte pamięci którom powineś dostać przy zakupie telefonu

  • 0

    173. ~xxx  2011-02-10 20:40:10  host: ip-188-117-130-98.grakom.pl

    jaki jest najnowszy soft?

  • 0

    174. ~pablo  2011-04-01 23:55:48  host: user-188-33-65-5.play-internet.pl

    Używam ten model trzeci rok bateria przy normalnym użytkowaniu wytrzymuje 5 dni,klawisze mi nie popękały ogólnie jestem zadowolony z tej nokii

  • 0

    175. ~zeew  2011-04-09 16:35:17  host: host84-38-86-112.tvkdiana.pl

    ciekawy telefon ,po niecałych 2 latach użytkowania sie wyłączył i juz zalicza serwis no co do aparatu ładne zdjęcia, głośniczek nawet dobry czysto głośno gra, wyświetlacz wyrazisty czytelny jak go dostane z serwisu odraz sprzedaje i nie mam pomysłu na nowy telefon, macie jakieś fajne propozycje telefonów do 400zl może przekroczyć ale wołałbym sie zmieścić w tej cenie. Najlepszy mój telefon jaki miałem polecam ,a co do nawigacji śmiga jak tralala. pozdro

  • 0

    176. ~DevilInside  2011-04-14 12:47:44  host: 192.165.213.18

    Fona mam od 2 lat. Jestem z niego mega zadowolony. Jedyną, dość irytującą, wadą jest, jak to w Symbianie, przymulanie obsługi wiadomości (otwieranie, zapisywanie, wysyłanie itd.). Da się z tym żyć, ale osobom z ADHD Symbiana odradzam. ;-) Poza tym wszystko śmiga bezproblemowo, zwłaszcza nawigacja, która, jak na telefon, jest rewelacyjna. Na początku zakładałem, że GPS w telefonie to bardziej gadżet niż coś pożytecznego. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się jednak, że jest całkiem przyzwoity. Używam GPS-a dość często zarówno w trasie jak i w mieście (kiepsko u mnie z orientacją w terenie ;-)) i nie odczuwam potrzeby posiadania osobnej, dedykowanej nawigacji. Ovi regularnie daje aktualizacje map za friko i naprawdę da się na tym zarówno jeździć jak i chodzić. Nic mi nie popękało ani nawet nie porysowało. Slider wciąż działa jak nowy; żadnych luzów ani skrzypień. Ogólnie, Nokia ma to do siebie, że jeśli coś robi, to to po prostu działa bez zająknięcia. Włączasz bluetooth i łączysz się oraz wymieniasz dane z każdym innym bluetoothem. Włączasz GPS i po chwili (lub kilku) łapie pozycję i nawiguje. Niby oczywista oczywistość, ale nie można tego powiedzieć o innych markach komórek.

  • 0

    177. ~kar  2011-06-04 15:46:52  host: acim93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~zeew proponuje SE HAZEL

  • 0

    179. ~domo  2011-06-12 11:07:11  host: 178-36-89-189.adsl.inetia.pl

    mam ten model od dwóch tygodni.Wieczorem korzystalem z telefonu wszystko bylo ok. następnego dnia rano telefonu nie dalo się wlączyć i nie reagowal na ladowarkę i kabel USB

  • 0

    180. ~saszka  2011-06-26 16:05:05  host: 89-78-149-106.dynamic.chello.pl

    jak wylonczyc tryb offline w tym telefonie,ktos pomoze?

  • 0

    181. ~hejolka  2011-08-13 12:30:44  host: ocx138.internetdsl.tpnet.pl

    saszka- w profilach telefonu ustaw np. ogólny. Najłatwiej przejść naciskając klawysz "wyłącz", lub w ustawieniach.

  • 0

    182. ~kamila  2011-09-27 19:32:02  host: 178-37-123-3.adsl.inetia.pl

    dyktafon działa rewelacyjnie

  • 0

    183. ~tomcio  2011-09-27 22:30:59  host: aiv100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam pytanie, czy normalne jest w tym telefonie, ze po zablokowaniu (zasunieciu klapki) na okraglo jest lekko podswietlony wyswietlacz (nawet całą noc i dłużej) mimo że mam ustawione tylko na 10 sek. Jak można to wyłączyć, aby wyświetlacz całkiem zgasł? Chodzi przede wszystkim o oszczędność baterii... Proszę o pomoc

  • 0

    185.  2011-10-05 16:18:31

    Dzień dobry mam problem z tym telefonem ostatni nie mogę słuchać muzyki ponieważ wyskakuje "szukanie muzyki"a potem "wyszukiwanie zakończone". Nie wiem co robić Pomoże ktoś ?

  • 0

    186. ~  2011-11-04 03:23:12  host: z59-08.opera-mini.net

    nie jestem tym telefonem zadowolony. Po pierwsze popękane klawisze(da sie przeżyć) po drugie bateria krótko trzyma chociaż nowa po trzecie cicho gra po czwarte głośnik rozmów do póki był nowy to troche wytrzymał, lecz niestety zaczął trzeszczeć wiec oddałem do naprawy po 20 godzinach rozmowy pojawił sie ten sam problem wiec znowu oddałem do wymiany, troche po hulał i znowu trzeszczy. Jest to moja druga nokia w życiu i po raz drugi sie na tej marce zawiodłem. Używałem wiele lat SE i gdyby nie to że już mi sie nudziły i sprzedawałem je komuś za grosze to by pewnie jeszcze do tej pory działały bez zarzutu. A i jeszcze jedno nokie nie są wcale takie proste w obsłudze.

  • 0

    187. ~bomba  2011-11-19 23:22:25  host: 188-112-9-2.net.pbthawe.eu

    jak ustawić aby pliki wysyłane przez bluta były zapisywane na karcie a nie na fonie ??

  • 0

    188.  2011-12-25 11:37:29

    zapisac na karcie plik i usunac z odebranych wiadomość bluet:) W ustawieniach wiadomosci trzeba ustawic zeby na karcie pamieci zapisywal.

  • 0

    189. ~kokosz  2012-04-10 14:23:35  host: 157.166.216.10

    Jedynym plusem to bateria, naprawdę mam już ją prawie 3 lata i wciąż potrafi na czuwaniu i krótkich rozmowach trzymać do 6 dni, ale przyciski popekane, no i mega wkurza mnie zakurzony wyświetlacz od wewnątrz, kurzy się od prawego górnego rogu, nie iwem czy tak też macie. Próbowąłem się dobrać jakoś do niego ale chyba to nie jest możliwe...

  • 0

    190. ~Vipok  2012-12-07 16:35:34  host: 87-206-18-29.dynamic.chello.pl

    Mam go 3 lata. Przez ten czas pękła cyferka w klawiaturze, uszkodził się glośniczek do rozmów, a pozatym nie mam do niego żadnych negatywnych uwag. Bateria dalej trzyma 2-4 dni, nie zawiesza się, GPS na Garminie perfekt, aparat robi bardzo wyraźne zdjęcia dzięki autofokusowi, w nocy nie polecam. Szukam o podobnych parametrach dotykowca z wi fi i w każdym nowym coś brakuje do szczęścia. Pewnie dalej z nim zostanę, bo znam go na wyrost:)

  • 0

    191. ~  2013-01-18 15:10:10  host: host-89-228-49-245.elk.mm.pl

    Mam go od roku dla nawigacji.Wklepałem 3 rodzaje navi i nadal testowanie która najbardziej przydatna. TXGarmina z aktualną mapą pl.Sygic i Navteq z OVI.kazda jest dobra ale jak by sie ktoś pokusił i wpakował sobie mape PL z UMT do Garmina to jest dopiero dokładnośc. Jedyna wada do nie za szybki procesor i akumulatorek arcy kiepski

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-159-27.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet