Nokia 6131 - opinie
Telefony Nokia Nokia 6131 Opinie o Nokia 6131

Nokia 6131

w sumie: 904
‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | Następna ›
  • 0

    1.  2006-02-13 17:54:42

    parametry fajne, ale z wyglądu mi nie pasi

  • 0

    2. ~  2006-02-13 18:21:53  host: acb.introlan.pl

    no no niezły sprzęt

  • 0

    3.  2006-02-13 19:55:08

    tia. parametry w miare ok, ale ja poprostu nie lubię telefonów z klapką i już... czekam na coś fajniejszego...

  • 0

    4.  2006-02-13 21:21:34

    czyżby nokia sie obudziła ?? gdyby jeszcze lekko staniała ....

  • 0

    5.  2006-02-13 22:50:26

    pomysł i wyposażenie dobre.. robią wrażenie.. design niestety fatalny.. nie wiem kto projektuje te telefony.. ja rozumeim że chodzi o minimlaizm czy coś ale to wygląda jak kalkulator z klapką.. klawiatura fatalna! no szkoda bo zapowaidał się na prawdę dobry telefon.. Nokia powinna chyba iść w bardziej futurystyczną stronę jak Motorola albo niektóre Samsungi. to wygląda jak Benq-Siemens

  • 0

    6.  2006-02-14 14:47:16

    super telefonik :D gdyby jeszcze popracowac nad wygladem :/ ale jak dla mnie ok ! 8pkt

  • 0

    7. ~slonio  2006-02-14 21:56:51  host: proxy-I-B.bsk.vectranet.pl

    dla mnie to wyglad nie jest jeszcze az taki zly(ake moglby byc lepszy)funkcje to ma nawet dobre, ale jak to naprawde ma dwa wyswietalecze 256tys. kolorow i w srodko 240x320, bateria 760 to trohe za malo(ciekawe ile to bedzie trzymalo normalnego uzytkowania)

  • 0

    8.  2006-02-15 11:03:30

    CO za śmieć- i jest na 1 miejscu
    Jak twierdzićie, że to jest dobry telefo, to zobaczcie siemensa EF91!!

  • 0

    9. ~patryk ziom  2006-02-15 13:32:01  host: c140-179.icpnet.pl

    wyczywam tutaj lekki wałek i przekręt z tymi top telefonami bo te nowe nokie to brzydki i ubogi szmelc. se rządzi K700i RULEZzZ!!!

  • 0

    10.  2006-02-15 15:33:37

    patryk, wałkiem i przekretem była obecnośc k700.

  • 0

    11.  2006-02-15 18:54:39

    Nie ma nic więcej od mojej Nokii 6630 Music Edition ! Pozdro !

  • 0

    12. ~ER  2006-02-15 20:37:37  host: w3cache.tpnet.pl

    czajnik, co ty masz do eryka700? Jaki jest lepszy telefon (funkcje, pamięć, telefon) dostępny napolskim rynku za NORMALNE pieniądze? Hę? Świetne parametry + przystępna cena i k700 słusznie został jednym z popularniejszych modeli telefonów. Natomiast większość "topowych" nokii to kosmos - brzydota, i albo kiepskie funkcje i wysoka cena albo wypasiony telefon za kufer szmalu. Używałem k700 w zeszłym roku, obecnie mam 750, nokię będę długo omijał bo nie jestem frajerem, żeby przepłacać dla marki.

  • 0

    13. ~  2006-02-16 08:37:49  host: caq65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Symbian rules... Jakub1992 masz rację, n6630 jest the best. A Ty ER nie podniecaj się, bo K700 i 750 nie dorastają nawet n6630.Podstawowe funkcje i możliwości 6630 biją na głowę drewno eryka. Miłego dnia

  • 0

    14.  2006-02-16 09:39:07

    ER odpieerd*** sie od nokii !! dla mnie nokia jest najlepsza, jest najdluzej na rynku i ma dużą przewage nad sony ericsonem. Nokia ma juz z 50 super telefonów a se wyjechał z K700 i K750i i wszyscy sie zachwycaja. W dodatku zapomnialem ze ma tez Walkmany :/ złomy. Nokia ma 3250 i wiele innych fonów z mp3. NOKIA & SAMSUNG - RULEZZZ !

  • 0

    15.  2006-02-16 14:39:37

    lepszy telefon bo z Windowsem i fajnymi bajerami to motorola i mozna ja kupic nowa na allegro juz za 800zl!!

  • 0

    16. ~Ktoś  2006-02-16 14:42:54  host: cht25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zgadzam się z ER. Nokia ROBIŁA dobre tel. teraz zaczyna odpier... jakąś maniane. Teraz najlepszym wyborem za bdb cene jest SE i taka jest prawda. Osobiście niemam nic do noki, nawet miałem wząść ostatnio 6630 ale stwierdzilem ze jest za drogi jak na dosc juz stary model, pozatym wymieka przy K750, jedyna przewaga to Symbian. Wiec wybralem SE . Pzdrawiam

  • 0

    17.  2006-02-16 16:38:56

    n6630 jest tak samo stary jak K750 i już teraz mogę napisać, że nie masz pojęcia ile system symbian i mobilne okienka wnoszą do telefonów skoro mówisz, że to "tylko" plus. Jak SE będzie stał w miejscu to nokia i inne telefony z systemami będą się same rozwijać. Narara

  • 0

    18.  2006-02-16 21:52:15

    CO ? Wy gadacie że takie gówno jak K750i jest lepsze od 6630 Music Edition.Miałem K750i i teraz mam N6630 ! K750i nawet obok niej nie leżał ! Pozdrawiam fanów NOKII 6630 !

  • 0

    19. ~slonio  2006-02-18 08:58:44  host: proxy-II-B.bsk.vectranet.pl

    sory ale chcialbym zauwazyc ze na stronie nokia napisala ze to ma wewnetrzny wyswietlacz ktory ma 16 milionow kolorow

  • 0

    20.  2006-02-19 01:58:09

    Zauważcie wreszcie zaślepieni fani SE, że Nokia jet o epoke dalej. Od dawna ma dyski 4GB, aparaty 3mln pix, wyświetlacze 16 mln pix czy opytkę C.Z. O Push to Talk czy Visual Radio nie nalezy zapominac.

  • 0

    21. ~tynka  2006-03-02 20:03:47  host: agq206.internetdsl.tpnet.pl

    prosze powiedzcie mi ile ta nokia kosztuje

  • 0

    22. ~Paulina  2006-03-04 17:23:09  host: nat-mo4.aster.pl

    wypasiony telefonik mam go od wczoraj i jestem z niego bardzo zadwolona :D

  • 0

    23. ~aś  2006-03-29 11:30:26  host: 5.85-237-180.tkchopin.pl

    a ja chce ten telefon, uwielbiam telefony z klapka, tylko pewnie do konca zycia na niego nie uzbieram... coz trza czekac az stanieje ;)

  • 0

    24.  2006-04-06 20:12:15

    Czajnik trochę racji w tym jest, ale tylko trochę.
    Może nokia ma te bajery, ale po perwsze za jaką cenę, po drugie w przypadku tego telefonu będzie trzeba ładowarkę nosić ciągle ze sobą ;), a po trzecie Sony Ericsson jest tańszy lepszy, mniej awaryjny, ładniejszy i ma łatwiejsze menu oraz nie ma teleofnów klasy K700i z wyświetlaczem 128 x 128 jak w 6230 ;)

  • 0

    25. ~Edzia  2006-04-30 13:42:03  host: agd50.internetdsl.tpnet.pl

    Moim zdaniem jest to świetny telefon ale trochę za drogi Papetki!!!!!!!!!!!!

  • 0

    26. ~max  2006-05-04 21:16:19  host: abxi130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik pierwsza klasa. Funckie poprostu takie jakie powinny byc czyli pełen wypas!!! Naprawde bardzo mi sie podoba, szukałem własnie czegos co ma prawie wszystko w składanej obudowie. A jeszcze ten telefonik ma 16 ml kolorów, tzn. wewnętrzny wyświetlacz a zewnętrzy 256 tys. jego obecna cena to 270 euro. Ciekawo kiedy sie pojawi unas juz tylko na niego czekam....tylko skąd tyle kasy wziąśc.

  • 0

    27. ~aga  2006-05-11 14:39:22  host: aayd221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile on kosztuje?

  • 0

    28. ~aga  2006-05-11 14:43:00  host: aayd221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nawet na allegro jej nie ma, ani w żadnej sieci, to gdzie Wy ją zakupiliście? Proszę o odpis.

  • 0

    29. ~aedidchauy  2006-05-12 16:29:30  host: 196-1-186-61.nitelnet.com

    1500 zł na allegro to przegięcie

  • 0

    30. ~aga  2006-05-24 14:50:16  host: aaxv143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szok! Ciekawe kiedy się pojawi w ofercie której kolwiek sieci? Polska jak zwykle "100 lat za murzynami"...

  • 0

    31. ~kowall  2006-05-24 18:38:13  host: dxl114.internetdsl.tpnet.pl

    telefon nie ma odtwarzacza mp3

  • 0

    32. ~zorro  2006-05-25 16:21:36  host: aaxv61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przecież tego modelu nie ma dostępnego w żadnej sieci w Polsce, nawet w Erze, to po co gra, jak nie ma tel w sprzedaży???

  • 0

    33. ~nokia 6131  2006-05-28 10:42:47  host: 80.50.52.30

    ten telefon jest po prostu wspaniały ale jak dla mnie to aż za dużo tych funkcji ma!!! taki mały komuter bo i ma Worda i Power Pointa i wszystko! ale jest super. jak narazie nie ma go w żadnej sieci ale jest na allegro i swoje kosztuje bo około 1400zł. ale jest bardzo fajny!!

  • 0

    34. ~martin  2006-05-28 17:26:46  host: abxq243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanko do uzytkowników właśnie tej noki.Jak się spisuje mp3 czy gra głośno, czy można słuchać muzyki przy zamkniętej klapce, jakie wychodzą fotki i nagrania wideo i co ważne ile trzyma bateria przy średnim używaniu???

  • 0

    35. ~Bartek  2006-05-29 20:30:24  host: cld203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    WITAM!!!
    Na stronach Nokii ten telefon jest juz dostepny za 1295PLN -wydaje mi sie, ze nie jest to kwota strasznie wygorowana. Porownujac inne modele to kwoty wachcaly sie ok.2000,2500 lub 3000tys.zl.
    Mialem okazje chwilke bawic sie tym telefonem i stwierdzam, ze jest ladnie wykonany, wygodna rzecza jest ta nowosc-tzn.guzik do otwierania klapki,ktory jest bardzo dobrym pomyslem i spelnia swoja funkcje-bardzo wygodnie otwiera sie klapke jedna reka (praktycznie ona sama sie otwiera).Slyszalem opinnie znajomych ze niektore telefony z klapka taka maja obudowe,ze ciezko jest otworzyc klapke jedna reka,a ten przycisk jest super-sprawdzi sie podczas jazdy samochodem gdy kierujemy nasze autko :-)
    Wyswietlacz wew. ma 16 mln.kolorow-kolory i widocznosc sa super,a do tego zmienione sa: wskaznik zasiegu i naladowania baterii (taka odmiana od standardowego ukladu tych wskaznikow). Ta liczba kolorow jest chyba przelomem,bo narazie najnowsze telefony maja wyswietlacze ok.262tys kolorow,a w tym modelu zewnetrzny wyswietlacz ma tyle co w niektorych modelach podstawowy wyswietlacz,a liczba 16mln.kolorow to chyba jest pierwszy model z taka liczba kolorow.
    Przydatna funkcja jest informacja swietlna na zewnetrznym wyswietlaczu o tym,ze jest np.nieodebrane polaczenie lub wiadomosc- dzieki tej funkcji mozemy z daleka zobaczyc,ze ktos do nas dzwonil czy dostalismy wiadomosc. Podobna rzecz widzialem w Siemensie CX65 tylko tam migaly dwie diody.
    Ktos na forum pisze ze chyba ten tel. nie ma MP3-ze szczegolowego opisu tego modelu na stron Nokii wynika,ze on ma MP3.
    Jak chcecie sie dowiedziec wiecej o tym modelu to wskoczcie sobie na str. Nokii-tam jest pelen opis tego modelu :-)
    Pozdrawiam

  • 0

    36. ~snast  2006-06-14 15:46:34  host: bxq86.internetdsl.tpnet.pl

    mialbym taka oto sprawe zebyascie mi doradzili jakis fajny ale nie droki telefon oczywiscie NOKIA :)

  • 0

    37. ~kasiunia  2006-06-15 15:42:51  host: 80.50.52.30

    ten telefon podoba mi sie baaaaaaaaaaaaaardzo!!!!!!! jest po prostu super i juz tanieje!!! troche ponad 1000zl. na allegro!!!:):):) oby tak dalej!!!!:):):):)hehe pozdro:*:*!!!!

  • 0

    38. ~  2006-06-16 12:54:18  host: d83-180-251-207.cust.tele2.ch

    hej, kto mi powie gdzeie moge kupic ten telefonik ale czerwono-srebrny?? pozdrawiam :)

  • 0

    39. ~eurochild  2006-06-23 15:45:32  host: abry175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    HA!telefon jst dostepny w media markt za niecaly 1000!!

  • 0

    40. ~angela  2006-06-28 15:52:37  host: chello084010009047.chello.pl

    telefon jest dostępny w erze za 1149 zł

  • 0

    41.  2006-07-04 21:10:47

    Dzisiaj sprawiłem moje żonie ten tel. bawiłem się z ustawieniami całe popołudnie. Powiem wam, że telefonik jest super, wyświetlacz jest super, dźwięki są głośne i ładnie brzmią, funkcji jest sporo i menu jak to u noki jest intuicyjne. Muszę tylko jeszcze sprawdzić jak długo bateria będzie śmigać, ale już dzisiaj mogę powiedzieć, że chyba sprzedam moją 6230i i kupię sobie ten model.

  • 0

    42. ~jasiu_siem_ce  2006-07-12 09:42:03  host: gate.siemianowice.pl

    Z tego, co jest w opisach to super komórka.. Ale zobaczymy czy na pewno zaspokoi moje oczekiwania? Za kilka dni planuję ją kupić ale zobaczymy...

  • 0

    43. ~uśmiechnięty;*  2006-07-12 14:21:00  host: tw11list1-4.rdi.pl

    Na allegro już kosztuje 1000zł. Tak w miarę.

  • 0

    44. ~rafi1975  2006-07-14 20:02:44  host: cyb66.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od pięciu dni. Ogólnie jestem zadowolnoy to jest moja pierwsza Nokia!!! Plusy-niesamowity wyświetlacz, dobry aparat, duża ilość funcji. Ale są tez minusy i to poważne: 1. Mało pamięci (11mb), 2.I tu największy minus bardzo słaba bateria mimo że bardzo mało rozmawiałem a bateria wytrzymała mi około 35 godzin (chyba, że mam jakiś ferelny telefo). Ale dla mnie to porażka jeśli chodzi o baterie !!!

  • 0

    45. ~magdumus  2006-07-15 10:31:38  host: ejw46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mp3 grają super, można słuchać przy zamkniętym telefonie. Radio gra też na głośniku. Fotki super przy dobrym oświetleniu, w pomieszczeniu ciemnym znacznie gorzej. Tapety i tematy mają nieziemskie kolory. Mi telefon przy częstych rozmowach, ciągłym wgrywaniu i zgrywniu przez podczerwień, słuchaniu radia trzyma 3 dni. nie jest to sukces, ale po nokii 6600, która trzymała niecałe dwa dni to super!

  • 0

    46. ~Dorcia  2006-07-17 18:36:05  host: bvl2.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie kto wie jak uaktywnić funkcję MMS (w sieci era)? Prosze o odp :)

  • 0

    47. ~aneta  2006-07-23 10:50:01  host: 82.177.244.150

    A powiedzcie mi - wybralibyscie Nokie 6131, czy na przyklad Samsunga E900?

    Jak do jest ze sprawdzaniem dostepnosci kontaktow?

  • 0

    48. ~krakus  2006-07-23 23:01:00  host: cyb66.internetdsl.tpnet.pl

    Mam prosbe na temat Noki 6131. jezeli ktos ma taką nokie to niech napisze ile mu wytrzymuje (czas podać w godzinach). Bo mam taka Nokie i wytrzymuje Mi około 45 godzin. I nie wiem czy to norama czy mam uszkodzoną. Moim zdaniem nie używam jej zbyt dużo i nie bawię się nią wogóle. Rozmawiam średnio około 3 do 5 minut dziennie, smsów około 40 dziennie.

  • 0

    49. ~meens  2006-07-25 21:48:56  host: cv134.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefonik od miesiąca kupiłem go w MEDIA MARKT za 1149 zł na raty po 60 miesięcznie. Telefon jest poprostu pierwsza klasa !! Wyświetlacz nie z tej ziemi - 16mln kolorów robi swoje ! Muza - cud miód i bakalie w bitej śmietanie :) GRA CZYSTO GŁOŚNO I WYRAŹNIE !! SUPER GŁOŚNIK I ZESTAW SŁUCHAWKOWY !! W żadnym SE k750i czy w800i nie da się słuchac tak dobrze radia jak w tym telefonie - wiem po miałem okazję korzystać z tych modeli. Z tym telefonem może konkurować tylko SE w850i ale jeszcze go w POLSCE nie ma... Bateria trzyma ok. 3 dni (35 - 40 godzin przy normalnym użytkowaniu czyli 1h rozmawiania , 30min słuchania muzy , 10-20 sms) . Bardzo funkcjonalny i wygodny TELEFON ( na szczególna uwagę zasługuje ten przycisk zwalniający klapkę) . Jedyne co mogło by byc lepsze w tym telefonie to bateria , i FLESH którego niestety nie ma ale pozatym jest to FERRARI F430 wśród TELEFONÓW !! GORĄCO POLECAM BO NAPRAWDE JEST CO !!

  • 0

    50. ~hadesone  2006-08-03 06:35:12  host: 152.62.109.26

    sprawa dla admina strony
    zle podana ilosc kolorow na wyswietlaczu
    prawidlowa to 16 mln takie info moze wprowadzic w blad osobe zainteresowana kupnem ......
    pozdrawiam

  • 0

    51. ~Hendrixx  2006-08-05 00:23:44  host: 247.77.classcom.pl

    Chciałbym uprzejmie poinformować ze ten telefon MA ODTWARZACZ MP3!!! mam go osobiście i doskonale wiem czego słucham w drodze do pracy. Ponadto: pracuje w jednej z filii duzej firmy komputerowej i mam w sprzedazy ten telefon i wiem co mowie! I jeszcze jedno, główny wyświetlacz tego telefonu ma 16 milionow kolorow. Sprawdzcie na stronie producenta jesli ktos nie wierzy. Proponuje autorom strony poprawic specyfikacje tego cuda bo az rani jak sie patrzy.. Poza tym niedopatrzeniem strona jest super wiec ciesze sie ze moge zagladac do tego serwisu. POZDRAWIAM fanow Nokii 6131!!!!:]

  • 0

    52. ~kampos  2006-08-12 15:19:14  host: miedzyn.net

    czy mozna klapke otwierac reka i czy przycisk do otwierania klapki sie nie rozje*** bo widzialem jak ludzie otwierali reka???

  • 0

    53. ~kampos  2006-08-12 22:52:36  host: miedzyn.net

    i zdaje mi sie,ze wyswietlacz wewnetrzny ma 16 mln kolorow

  • 0

    54. ~viver  2006-08-13 16:48:17  host: apo234.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon jest naprawdę świetny! Pierwsza Nokia która naprawdę mi się podoba! Fantastyczny wyświetlacz - chyba najlepszy obecnie stosowany w telefonach, fajny przycisk do otwierania klapki, bardzo wygodne duże przyciski. Polecam!

  • 0

    55. ~karol  2006-08-14 14:44:47  host: ajv38.internetdsl.tpnet.pl

    czy ten telefon posiada symbiana?

  • 0

    56. ~kampos  2006-08-14 22:14:09  host: miedzyn.net

    kiedy bedzie test tej swietnej nokii??!!

  • 0

    57. ~ya-mama  2006-08-19 16:04:07  host: apd125.internetdsl.tpnet.pl

    co to za sciema, ze wyswietlacz ma 256tys kolorow?! GLOWNY WYSWIETLACZ MA PONAD 16.000.000 KOLOROW!! zewnetrzny ma 262tysiace. dla mnie swietny telefon, 10/10 :)

  • 0

    58.  2006-08-22 14:31:19

    okropny szajs:(( zawiodła mnie bateria:( 2godziny rozmowy i do naładowania?! porazka noki:( coraz więcej gadzetów kładą w telefon a o baterii nie myślą. Polimerówka i jest sprawa załatwiona:)

  • 0

    59.  2006-08-22 16:16:42

    fatalna bateria!!!!!!!!!!!!!!!!!



  • 0

    60.  2006-08-22 21:16:55

    *karol - 6131 nie posiada symbiana

  • 0

    61. ~he  2006-08-23 08:52:48  host: abww233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    he a on ma symbiana

  • 0

    62. ~przepłaciliscie dwa razy ten te  2006-08-24 10:45:32  host: xdsl-15379.wroclaw.dialog.net.pl

    Przepłaciliście 2 razy ten telefon.
    w mpunkcie kosztuje 1100 zł, ale na raty wychodzi 640 zł!!!!! Tak jest i to nie ściema. Zara ide sobie ją kupić

  • 0

    63. ~manolo  2006-08-24 23:11:53  host: staticline10616.toya.net.pl

    a ten telefon nie ma przypadkiem 16 mln.kolorow?

  • 0

    64. ~Bartek  2006-08-25 10:18:41  host: auv211.internetdsl.tpnet.pl

    CZESC!!!
    Mam Nokie 6230i i zamierzam wziac sobie cos nowego.
    Doradzcie mi co lepiej wziac-myslalem o tej Nokii 6131 lub Nokii 6233?
    Korci mnie telefon z klapka ale to nie jest najwazniejsza i decydujaca rzecz.
    Przewaga 6131 jest wewnetrzny wyswietlacz, bo ma 16mln kolorow!
    A jak inne funkcje tych telefonow?
    Bylem na stronie producenta i czytalem opisy ale opinnie uzytkownikow to co innego :-)
    Prosze o pomoc-POZDRAWIAM!!!

  • 0

    65. ~DJ  2006-08-26 10:32:21  host: ip-81-210-22-17.netia.com.pl

    myślę ze róznica pomiedzy 16 mln a 256 tys jest praktycznie niezauważalna a jezli chodzi juz o jakość generowango obrazu to lepsze są wyswietlacze z nowych symbianów 416 x 352 pikseli ! poza tym naprawde polecam symbiana praktycznie nieograniczone mozliwości rozbudowy funkcjonlaności telefonów !

  • 0

    66. ~DJ  2006-08-26 10:40:35  host: ip-81-210-22-17.netia.com.pl

    myślę ze róznica pomiedzy 16 mln a 256 tys jest praktycznie niezauważalna a jezli chodzi juz o jakość generowango obrazu to lepsze są wyswietlacze z nowych symbianów 416 x 352 pikseli ! poza tym naprawde polecam symbiana praktycznie nieograniczone mozliwości rozbudowy funkcjonlaności telefonów !

  • 0

    67. ~kacha:)  2006-08-26 20:01:46  host: eoo170.internetdsl.tpnet.pl

    nie no ten foniak jest git...bardzo fajny =D...bardzo mi sie podoba:)

  • 0

    68. ~Maci3k  2006-08-27 12:26:52  host: system858917569.mtvk.pl

    SOrki ale mam problemik
    Mam tego fona 4 dzień
    Kupiłem se takie dziadostwo które świeći jak sie np puszcza sygnały i NIE WIEM GDZIE TO PRZYCZEPIĆ ŻEBY ŚWIECIŁ :P
    POMOCY :P

  • 0

    69. ~  2006-08-29 19:02:09  host: ip-81-210-22-17.netia.com.pl

    Dj chyb anajlepiej to przykleic na zew wyswietlaczu ;))

    A tak na powaznie tam gdzie jest antena oczywiscie mam na mysli tą wewnetrzną :)

  • 0

    70. ~hmmmmm  2006-08-30 17:46:48  host: bzn82.internetdsl.tpnet.pl

    mam nokie 6131 od kilku dni ze stronki sciagnelam ustawienia do mms i wap ale caly czas prosi mnie o uaktywnienie pakietu sieciowego i tu mam problem jak to zrobic/ moze ktos pomoze?

  • 0

    71. ~klaudia  2006-09-09 18:38:21  host: bwl64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej. czy ten model ma moze radio?

  • 0

    72. ~szaqis  2006-09-18 09:57:41  host: ddn79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten tel od paru miesięcy i jest rewelka. Co prawda bateria wytrzymuje przy normalnym użytkowaniu 3 dni, ale z takim wyświetlaczem trzeba się z tym pogodzić. Przycisk do otwierania jedną ręką jest przydatny czasami i z reguły go używam, jednak sądzę, że równie dobrze można otwierać go w "normalny" sposób - ręką. Bardzo dobry aparat, nawet przy niezbyt dobrym świetle. A jeśli chodzi o brak symbiana to dla mnie to "+" gdyż mniej rzeczy może się popsuć :) Ma radio i odtw. mp3. Mp3 nieźle odtwarza bez słuchawek + karta pamięci i jest dobrze. Polecam tel, dla mnie to istne cudo :D

  • 0

    73. ~Natalcia  2006-09-18 14:48:49  host: ebp30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam chceci sobie kupic ten telefon ale nie wiem czy jest dobry i czy mi sie szybko niepopsuje:(prosze o pomoc...

  • 0

    74. ~pomarancza  2006-09-22 21:39:15  host: acqn173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam dostpe do wielu tel ale powiem wam ze tan model nokii jak na chwile obecna w sowjej kategorii nie ma sobie rownych 16mln kolorow robi swoje Funkcjonalnosc bliska idealowi Mankamentem tak jak juz mowili moj przedmowcy jest bateria...

  • 0

    75. ~sylwia  2006-09-26 15:47:02  host: bht128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wiecie co kupiłam se telefon Alcatel OT-E259 i nie moge dostawac mms jak sie to uaktywnia prosze pomozcie

  • 0

    76. ~borysek  2006-09-27 18:03:05  host: abyw137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanko do posiadaczy tego modelu , na jaki kolor jest podświetlenie klawiatury?????

  • 0

    77. ~swistak.pro  2006-09-28 16:43:05  host: dus194.internetdsl.tpnet.pl

    Klawiatura numeryczna podswietla sie na bialo- przez niektorych okreslana jest nawet jako "hyperwhite". Pozostale klawisze podswietlaja sie na "swoj" kolor (zielony klawisz na zielono itd...)

  • 0

    78. ~Adas  2006-09-29 21:08:31  host: n12.pro-internet.pl

    Czy moze ktos z uzytkownikow powiedzec czy przy uzywaniu slownika T9 przy pisaniu SMS telefon wtraca polskie znaki ? i zmniejsza ilosc znakow do tam 80..kilku ?

  • 0

    79. ~swistak.pro  2006-10-01 11:54:52  host: dus194.internetdsl.tpnet.pl

    To ze smses z polskimi znakami jest zwiazane ze dana siec nalicza sobie dodtatkowa oplate za polskie znaki, dlatego ich liczba w pojedynczej wiadomosci sie zmniejsza. Telefon w czasie uzywania T9 wstawia slowa z polskimi znakami ale istnieje mozliwosc aby telefon w czasie wysylania zastepowal wszystkie ogonki itd odpowiednikami (ą - a ...). W rezultacie liczba dostepnych znakow sie nie zmniejsza.

  • 0

    80.  2006-10-03 19:04:15

    jak na muszle to niezły

  • 0

    81. ~martaaaa  2006-10-07 17:19:03  host: 80.48.149.196

    gdybym tylkomiała tysiąc zł kupiłabym sobie ją albo n90 /91 i nawet nie patrzyła na nic ;) Nokia robi cudne telefony i zgadzam się co do tej kłótki o SE - że nokie sa lepsze. chociazby joysticki z nokii - nie psuja sie tak szybko jak te z se. mialam k500i niestety zginal i teraz mam nokie , stara ale jest nokia. czekam na nowy fon chcialabym cos taki ale coz...telefon dobry to i cena wysoka ;) pozdro

  • 0

    82. ~grubcio  2006-10-13 19:38:58  host: aalt179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Proszę o pomoc w ustawieniu wysyłania MMS-ów. Pare osób również pytało ale nikt nie pomógł:(Przy próbie wysłania MMS otrzymuję informację "nie określono ustawień wiadomości MMS". Mam telefon od 2 dni i chciałbym wysłać pare zdjęć. Z góry dzięki

  • 0

    83. ~swistak.pro  2006-10-15 10:04:15  host: dus194.internetdsl.tpnet.pl

    #grubcio Sproboj skorzystac z konfiguratorow ustawien dostepnych na stronach sieci komorkowych. Ewentualnie jest tez konfigurator na stronie nokii. Sam w ten sposob ustawilem i dziala wszystko jak powinno :)

  • 0

    84. ~ANDZIA  2006-10-17 16:11:57  host: 87.192.253.36

    CZY TEN TELEFONIK MA PODOBNE FUNKCJ JAK NOKIA6230i?????

  • 0

    85. ~Arbi  2006-10-18 14:50:20  host: gaf130.internetdsl.tpnet.pl

    Witam Bardzo prosze o pomoc uzytkownikow tego fona, prosze o informacje z jaka max rozdzielczoscia kamerka nagrywa filmy (nie mowie o zdjeciach) oraz czy podczas krecenia filmikow i robieniu fotek mozna wylaczyc maly(zewnetrzny) wyswietlacz? Tak zeby osoba ktorej cykam fotke nie widziala tego na tym malym wyswietlaczu tylko ja na wewnetrznym? pozdrawiam Lukasz

  • 0

    86. ~swistak.pro  2006-10-21 11:36:55  host: dus194.internetdsl.tpnet.pl

    #ANDZIA Wydaje mi sie ze jego funkcje mozna porownac z tymi co sa w N6230i. #Arbi rodzielczosc video: 176x144 (troche malo :/) Zewnetrzny ekranik ma mozliwosc tylko podgladu robionych zdjec (ale tez tylko wtedy gdy sie klapke zamknie- normalnie przy otwartym telefonie standardowo znajduje sie tam logo NOKIA). Filmy nagrywa sie tylko przy otwartym telefonie i osoba na przeciwko nie widzii co nagrywasz- po zamnknieciu klapki film jest automatycznie zapisywany. I ja rowniez pozdrawiam :)

  • 0

    87. ~Andy  2006-10-23 18:40:36  host: chello062179032175.chello.pl

    no i jest problem... tzn ja go mam :) Po tym jak Era wprowadziła 6131 do promocji nie wiem czy kupić NOKIĘ 6233 czy NOKIĘ 6131... Może ktoś mi poradzić który telefon jest ogólnie lepszy? Z góry dziękuję za wszelkie uwagi :)

  • 0

    88. ~Marek  2006-10-24 06:34:16  host: czr250.internetdsl.tpnet.pl

    Czesc mam telefon od roku jest bombo , super.

  • 0

    89. ~Marek  2006-10-29 06:03:48  host: czr250.internetdsl.tpnet.pl

    Czesc..Mam ten telefonik od 2 dni nie wime co mi sie z nim dzieje.Robiłem zdięcia a telefon wyłączył mi się.Probuje go włączyc ale on nie chce..Postanowiłem go naładowac a on nawet nic nie zrobił...Pomóżcie mi!!!Nokia 6131 to naprawde supeeer telefonik

  • 0

    90.  2006-10-31 12:11:17

    czy ten tel jest dostepny w erze?? Na stronie ery nie ma o tym nawet najmniejszej wzmianki... Jesli jest dostepny to ktos moze wie w jakich kolorach ? :)

  • 0

    91. ~Clodi  2006-10-31 19:22:43  host: 212.160.86.247

    Heyo:) Mam pytanie czy ten telefon nagrywa filmy, jesli tak to jak długie? I ile ten telefon kosztuje mniej więcej? Bo na allegro tak kolo 800-900zl a w sklepie?

  • 0

    92. ~Ania  2006-11-01 14:22:27  host: 088156096070.stk.vectranet.pl

    napiszcie na forum jak sie ten fonik sprawuje w realu bo mnie sie wydaje ze mniejsza klapka głupio wygląda i jest niewygodna piszcie plis

  • 0

    93. ~  2006-11-03 16:47:30  host: host-ip196-206.crowley.pl

    telefonik naprawde spoko, po rozlożeniu jest spory, ale mi to pasuje, bardzo wygodnie sie go uzywa i moge go szczerze polecic

  • 0

    94. ~Kama  2006-11-06 21:09:54  host: unregister027009144195.c9.msk.pl

    da sie ustawić dzwonek mp3 jako np dzwonek sms albo poprostu dzwonek? prosze o szybką odpowiedź z góry dzieuję

  • 0

    95.  2006-11-08 10:36:01

    do Kama jasne ze sie da!!!

  • 0

    96. ~Ada  2006-11-08 18:40:48  host: 80.51.166.203

    witam. doradzcie którą nokie wybrać 6131 czy 6233???

  • 0

    97. ~mac_jed  2006-11-09 00:19:38  host: acon170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Klawiatura cudna, aż chce się pisac smsy ;) idealny wręcz wyswietlacz, fajny głośniczek, full wypas funkcji, !!Bateria do du*y!! Luzna klapka!!Rysy które pojawiają się od razu!!

  • 0

    98. ~lolek  2006-11-09 19:34:52  host: acsi68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    6233 bez porownania lepsza te same pieniadze a masz 2mpix a nie 1.3 pozatym nokie serii 6230 maja znakomite baterie

  • 0

    99. ~fonotechnik  2006-11-10 19:22:09  host: 193.24.201.244

    oczywiscie ze 6233 lepsza jest od 6131 i to bez porownania!!!!:)

  • 0

    100. ~a  2006-11-11 22:35:23  host: 80.51.166.203

    a jak swieci klawiaturka? (jaki kolor)

  • 0

    101. ~a  2006-11-11 23:42:37  host: 80.51.166.203

    przy tej noki 6131 oczywiscie;)

  • 0

    102. ~Izunia(Happy)!!!  2006-11-14 16:43:11  host: 82.160.216.18

    kto wie ile kosztuje?

  • 0

    103. ~  2006-11-15 17:11:38  host: uwm-a005-171.uwm.edu.pl

    do lolek: 6230 faktycznie jest od niej lepsza, ale nie bardzo wiem, na czym niby ma polegac swietnosc tej baterii. Generalnie, w nowych telefonach trudno znalezc baterie srednia, a co dopiero znakomitą ;-)

  • 0

    104. ~  2006-11-19 13:47:55  host: d2-97-0-63.euro-net.pl

    czy można dokupić pamieć !!?? bo 11mb to przegicie 2 pisenki i tyle i co z tego mp3 :|

  • 0

    105. ~  2006-11-19 17:27:21  host: gate2.auchan.pl

    witam. mam ten telefonik od jakiegos czasu i nie moge powiedziec na niego zlego slowa.. nooo moze jedno: MA STRASZNIE SLABA BATERIE!! czy wie ktos czy mozna dokupic juz do tego fona mocniejsza baterie ktora bedzie wytrzymywala dluuuzej niz tylko 2-3 dni?? :) pozdro ale wszystkich posiadaczy N 6131 :p

  • 0

    106. ~Dawid  2006-11-21 11:25:36  host: cnet-u-252-223.petrus.pl

    Zajeb..... telefon mam go od pół roku ! i jest super! jeden mankament to bateria ! przy bawieniu sie trzyma 1 dzien ! okey ogłem to okey koma :) pozdro !

  • 0

    107. ~focus  2006-11-22 17:49:17  host: eeq183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy telefon bedzie w PLUS-ie?

  • 0

    108. ~Miodzio4  2006-11-25 00:53:10  host: acxh38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    proszę jeśli ktoś może to niech mi powie jakie wady ma ten telefon!!!

  • 0

    109. ~hehe:P  2006-11-25 17:43:20  host: ayh238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy do nokii 6131 można dokupić pamięć??? Odpiszcie najszybciej

  • 0

    110. ~hehe:P  2006-11-25 17:48:08  host: ayh238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy do nokii 6131 można dokupić pamięć??? Odpiszcie najszybciej

  • 0

    111. ~dd  2006-11-25 18:54:36  host: ebi235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mozna

  • 0

    112. ~Paweł  2006-11-27 16:58:25  host: xdsl-775.zgora.dialog.net.pl

    mam duzy problem mam na oku nokie 6131 i 5300 i nie wiem ktora wybrac ktora bedzie ciekawsza funkcje podobne ale.... moze ktos wie jak sie sprawuje 5300 bo 6131 mankamenty to bateria luzna klapka no i odrazu sie rysuje

  • 0

    113. ~LoLeK  2006-11-27 20:46:31  host: he118.internetdsl.tpnet.pl

    16mln kolorow to jest cos:)

  • 0

    114.  2006-11-28 09:55:53

    Paweł, ja też nie wiedziałem czy brać 6131 czy 5300. W salonie zobaczyłem oba modele (mieli ładniejszą wg mnie czarną 5300) i wybrałem 6131, która zrobiła na mnie lepsze pierwsze wrażenie. Mam ją narazie tydzień i powiem tak - klapka jest nieco luźnawa, ale czuć to tylko przy zamkniętym telefonie, a i tak trzeba się mocno postarać żeby zwrócić na to uwagę. Po drugie jak narazie o żadnej rysce na obudowie czy klawiaturze nie ma nawet mowy. Bateria - po pierwszym pełnym naładowaniu wytrzymała jeden dzień, ale wtedy cały czas się bawiłem telefonem, aplikacjami i wszystkimi bajerami. Po drugim naładowaniu trzymała 3 dni średniego użytkowania (kilka smsów, pare telefonów). Jedyne co mi nie pasuje w tym telefonie (zresztą tyczy się to również 5300) jest to że podczas wysyłania smsa najpierw podaje się odbiorcę a dopiero pozniej wpisuje treść wiadomości. Tym samym pisząc wiadomość mamy cały czas aktywną opcję WYŚLIJ na głównym przycisku i pisząc mechanicznie i chcąc przejść kursorem w lewo albo w prawo zdarza mi się czasem naciśnąć przez przypadek wlasnie WYŚLIJ zamiast kursora lewo/prawo. Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.

  • 0

    115. ~swistak.pro  2006-11-28 16:49:26  host: dus194.internetdsl.tpnet.pl

    Mam dla Ciebie rade :) Pisz smsa nie wpisujac numeru a dopiero na samym koncu nacisnij wyslij i wtedy bedziesz mial mozliwosc wyboru nr :) W ten sposob unikniesz przypadkowego wysylania wiadomosci. A rysy napewno sie pojawia- to tylko kwestia czasu :P szczegolnie chodzi mi o wewn czesc telefonu. Pozdrawiam

  • 0

    116. ~system c  2006-11-30 14:37:15  host: due10.internetdsl.tpnet.pl

    zamierzam kupic sobie ten telefon. ma ktos moze zdjecia zrobione tym modelem na komputerze? jesli tak to prosilbym o przeslanie na zyk1@o2.pl chce zobaczyc jak zdjecia wygladaja, bo widzialem z sonny ericssona k750i i jakosc tam jest maxymalna. z gory dzieki

  • 0

    117. ~Aga  2006-11-30 18:43:33  host: elf.4web.pl

    mam prosbe..czy ktos moze wie jak wylaczyc polskie znaki z NOKI 6131? Prosze o pomoc!

  • 0

    118. ~yapayo  2006-12-02 10:06:52  host: xdsl-6443.zgora.dialog.net.pl

    a ja 6131 formatowałem przez noc baterie i rano telefon mi sie wyłączył i od godziny nie chce sie włączyć :(((((((o co tu chodzi???

  • 0

    119. ~Tynka  2006-12-02 23:49:42  host: 62.29.133.85

    No właśnie.. czytając wszytskie opini to: zalety: wyśwetlacz 16 mln.. a wady: klapka ruszajaca sie, mozliwosc porysowania.. i bateria.. Ja sie osobiscie zastanawiam nad ta nokia lub nokia 5300.. i nie mam pojecia na ktora sie zdecydowac.. bo obie sa bardzo do siebie poodbne .. i czy mzoe ktos by doradzil jaka lepiej wziasc i czemu ? z gory thx. Pozdrawiam :*

  • 0

    120. ~tomasz9119  2006-12-03 17:49:05  host: efx77.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do ~Aga: MENU -> Wiadomości -> Utwórz wiadomość -> SMS-> klawisz nawigacyjny w dół -> opcje -> Język tekstu -> English

  • 0

    121. ~mita77  2006-12-04 09:31:32  host: sr142.internetdsl.tpnet.pl

    Witam, od niedawna posiadam nokię 6131 jednak przy otrzymywaniu wiadomości tekstowych nie ma godziny o której ta wiadomość została wysłana, nie ma żadnej godziny, czy ktoś z Was tez to zauważył, czy po prostu nie umiem tego ustawić ;))

  • 0

    122. ~yapayo  2006-12-04 13:56:45  host: xdsl-6443.zgora.dialog.net.pl

    mita77-można to sprawdzić w szczegolach wiadomości(czy jakoś tak).wchodzisz w opcje wiadomości i tam bedzie taka pozycja.

  • 0

    123. ~wa  2006-12-05 15:53:33  host: uwm-a005-171.uwm.edu.pl

    Telefon ma fajne funkcje, optyczno-estetycznie tez jest w miare dobrze.Zastanawia mnie tylko jedno, co to za patologia, aby do takiego fona ładowac baterie 760 mAh, czy tez w ogole w dzisiejszych czasach uzywac takiego zrodla energii. To tak, jakby do mercedesa dobrej klasy wstawic silnik 650 cm3 od malucha??? Ktos napisal wczesniej, ze w nowych fonach nie ma dobrych baterii i nie mozna sie spodziewac, ze beda dlugo i dobrze dzialac. Jest jednak zupelnie odwrotnie, to czas wlasnie na to, aby byly super baterie, gdyz technologia na to pozwala, tyle, ze firmy produkujace chca oszczedzic i wciskaja stare technologie. W ten sposob wiele osob umacnia sie w przekonaniu, ze tak ma byc i jest to standard technologiczny na obecne czasu :-( Z tego wniosek, ze firmy zupelnie sprawnie nabijają klientow w przyslowiowa butelke, a co najwazniejsze utwierdzaja w niewiedzy. Smutne i okrutne...

  • 0

    124. ~dami1921  2006-12-08 13:15:25  host: bzj18.internetdsl.tpnet.pl

    Niedługo ide kupić ten tel:) i jak czytam wasze opinie to dużym minusem w.w jest słaba bateria... sory ale przy tak dużym wyświetlaczu i tylu funkcjach przy bawieniu sie tym telem ta bateria porostu dużej nie będzie trzymać a jak by była bateria o większej pojemności to tez by była większa i przeszkadzało by wam to ze jest zadurzy...;/ pozdrawiam

  • 0

    125. ~dzypi  2006-12-08 18:56:13  host: miasto.czluchow.com.pl

    Witam.Kupilam tydzien temu ta nokie i jest super ,jedyny minus to bateria ale cos kosztem czegos :)Kolory ma super.Pozdrawiam

  • 0

    126. ~rob  2006-12-13 22:16:21  host: squid.barglowka.net

    witam. chciałem sie zapytac o odtwarzacz mp3 w tym telefonie. chodzi mi głownie o to czy mozna go zminimalizowac w czasie słuchania mp3 zeby np. pisac smsa tak jak jest to w sony ericsonach? z góry dzieki. pozdrawiam

  • 0

    127. ~  2006-12-13 22:41:35  host: squid.barglowka.net

    witam. chciałem sie zapytac o odtwarzacz mp3 w tym telefonie. chodzi mi głownie o to czy mozna go zminimalizowac w czasie słuchania mp3 zeby np. pisac smsa tak jak jest to w sony ericsonach.

  • 0

    128. ~elka  2006-12-14 18:22:51  host: gcn74.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie ile kosztuje taki telefon czy ktos mi odpowie??:)))

  • 0

    129. ~  2006-12-15 10:53:00  host: chello087207190079.chello.pl

    gdzie najtaniej mozna kupic ten telefon? gdzie wy kupowaliscie? nie chce zadnego abonamentu;p

  • 0

    130. ~a  2006-12-15 19:11:07  host: 80.51.166.203

    możn słuchać mp3 i pisac smsa ;) tel kosztuje w granicach od 680-800 zł na allegro ;)

  • 0

    131.  2006-12-15 20:00:36

    można słuchać mp3 i jednocześnie pisać smsa ;) ten tel kosztuje w granicach 680-800zł na allegro ;)

  • 0

    132. ~  2006-12-16 14:05:41  host: chello087207190079.chello.pl

    a macie jakiegos sprzedawce do polecenia?

  • 0

    133.  2006-12-16 18:26:53

    ja kupiłem u "nick12" :)

  • 0

    134.  2006-12-16 19:34:26

    dziś go kupiłem :) przemogłem się jakoś lepiej wygląda niż n5300, może zastary jestem na takie nowości a więc, pierwsze co, wyświetlacz rewelacja, dosłownie szoku przeżyłem :D poźniej jak coś miałem zrobić na nokii 6020 to nie mogłem patrzec na jej wyświetacz :P piksel na pikseulu, i kolory mdłe :P a tu w 6131 dosłownie rewelacja :d kolory odpowiednio nasycone :D no bajka :D potem :) telefon bardzo szybko chodzi , po menu skakanie , apceptowanie, zmienianie w ustawieniach wszystko przebiega doslownie odrazu nie ma jak to w SE "chwili zastanowienia" zaakceptowane i juz gotowe :D zdjęcia, no cóż mogli by już dać kamerke 2mpix ale to już cenia wyższa by była automatycznie :) obudowa dobrze wykonana :) trzeba przyzywczaic sie do klapki :) na początku drażni a potem to juz lux :))) nie wiem czemu ktoś napisał powyżej że kiepskie plastkiki, ja tam nic nie odczułem, dobrze spasowane wszystko, dobrze leży, nic nie trzeszczy :) dlamnie ok :) jest stosunkowo lekki, mimo że ma niby 112 gr wagi to nie chce mi sie w to wieżyć bo moja n6510 stara już cięższa jest :P he potem radyjko gra fantastycznie :) no brak rds tez swoje robi ale wystarczające jest :) dzwięk jest czysty :) w stereo :D ladnie sluchawki dzialaja :D bardzo ładnie :d wkurza mnie tylko zaslepka na zlacze pop port, gdyż ciezko wklada się koncowke od sluchawek ale to kwestia wyrobienia sobie spoosbu :D pozniej glosniczek gra bardzo czysciutko :D i ladnie wyraznie :d dyktafon tez dobry jest :D ze spokojem mozna all nagrywac:d ja sobe dzwonki nagrywalem i ladnie wyszly ;) czekam teraz na karte i bede probowac mp3 playera :D

  • 0

    135.  2006-12-16 19:35:17

    ja brałem w erze :) w ramach wymiany :)) aa i jeszcze jedno :D komorke polecam kazdemu maniakowi smsow ;) ja juz tyle dzisiaj napisalem ze jutro musze po karte leciec :/ :P

  • 0

    136. ~Martyna  2006-12-16 21:10:15  host: dsl.orneta.arkusnet.pl

    Właśnie chcem kupić ten telefon tylko nie wiem czy można go kupić za 1zeta jeśli ktoś z was wie to prosze o powiadomienie. Z góry dziękuje. PA!!!!!!

  • 0

    137.  2006-12-16 23:23:59

    ~Martyna*** mozesz za 1 zl kupic :P ale abo bedziesz miala ponad 100 zl miesiecznie ;) no chyba ze wezmiesz sobie np w erze w umowie na 36 miesiecy :) ale to sie nie oplaca :) lepiej zaplacic :)a miec normalnie na 24 miechy :) ja mam abo 60 zl i zaplacilem 199 zl :) i nie zaluje :) wart tych dwoch stowek ;)

  • 0

    138. ~kicek71  2006-12-17 16:40:57  host: 80.51.242.218

    a ja wziolem w erze na 36 miesięcy,abo 40 zl.za tel.zapłacilem 179 zł w ramach wymiany

  • 0

    139.  2006-12-17 20:57:37

    ja tam na 24 bralem :) bo juz za 22 miechy moge wymienic na nowy :P hehehe ;) jakos na 36 miesiecy to mnie zbytnio przerazalo :P wogole wg mnie jesli ktos bierze komorki na 3 lata to juz powinny byc praktycznie w opolowe mniejszych cenach niz obecnie z tego powodu iz przez 3 lata maja pewnego abonamenta ale to tylko moje zdanie :)

  • 0

    140.  2006-12-17 22:00:03

    im dluzej bawie sie tym telefonem tym bardziej jestem w nim dolsoniwe zakochany :D jest to moj pierwszy telefon z klapka i myslalem ze bedzie mnie ta klapka draznic :d ale sie pomylilem :D lezy fantastycznie :D aaa :D kurcze teraz to tylko na karte wypada mi poczekac :P juz zamowiona :D:D:D jak juz ja bede mial to dopiero bedzie superancko :D:D:D

  • 0

    141. ~rafi  2006-12-18 15:37:51  host: ip83-230-21-197.debacom.pl

    witam mam ten telefonik tydzien i jest super jedynie bateria czyma krutko :( ale itak telefonik bajera

  • 0

    142. ~??  2006-12-18 21:54:14  host: chello087207190079.chello.pl

    jaki kolor tego tel. wydaje wam sie najladniejszy?

  • 0

    143.  2006-12-19 13:14:32

    ~rafi tez wlansie zauwazam ze bateria lipa ;/ kurde :/ no ale nie dziwmy sie wyswietlacz max duzy i ssie swoje :/ ~?? wedlug mnie czarna :D jest najlepsza :D:D

  • 0

    144. ~cyc  2006-12-19 17:18:59  host: cyc.ds.pg.gda.pl

    naprawde jest taki problem ze zdzieraniem sie farby z telefonu ?

  • 0

    145.  2006-12-19 20:43:29

    ~cyc jak nosisz razem w kieszeni tel i klucze to wg mnie tak ;) he

  • 0

    146. ~  2006-12-20 00:13:34  host: cyc.ds.pg.gda.pl

    nie mam zwyczaju nosic niczego z telefonem w kieszeni... ale jak widze jak tu silnie placza ludzie... to zaczynam sie silnie zastanawiac i widze ze nie tylko ja rozwazam n6131 czy n5300;/

  • 0

    147.  2006-12-20 18:03:23

    Bateria to nie taki wielki problem wystarczy kupić 1900mah polimerowa i odrazu dluzej trzymie ;)

  • 0

    148. ~rafal  2006-12-20 22:58:29  host: host-81-190-148-153.olsztyn.mm.pl

    Mówie wam ten telefon to jest super sprawa. Lepszej noki z klapką to chyba nie ma. Normalnie to zaden telefon nie dawal mi takiej satysfakcji jak ten, a jesli chodzi o telefony to jestem wybredny. POLECAM!

  • 0

    149. ~??  2006-12-22 13:10:27  host: chello087207190079.chello.pl

    a ma ten tel. miejsce na zawieszke>? tzn. czy mozna do niego przywiesic ja?

  • 0

    150. ~???  2006-12-22 13:31:06  host: chello087207190079.chello.pl

    czy jest gdzie w tym tel. przyczepic zawieszke?

  • 0

    151. ~pyt  2006-12-22 23:47:06  host: chello087207190079.chello.pl

    mam pytanie czy ten telefon ma pamiec 11 mb czy 30mb?? bo czytalam gdzies ze ma 30 czy to jakas sciema?

  • 0

    152.  2006-12-23 22:12:19

    Ma 11mb pamięci;) 30mb to ściema....

  • 0

    153.  2006-12-23 22:15:25

    Zawieszka.. tzn?? ;)

  • 0

    154. ~cyc  2006-12-24 01:21:00  host: acad155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest miejsce na zawieszke;D

  • 0

    155. ~neptun  2006-12-24 20:52:24  host: atk199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy na tym telefonie da się oglądać filmy na pełnym ekranie? Pozdro

  • 0

    156. ~ewit  2006-12-25 14:38:36  host: abud229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    da sie ogladac na pelnym ekranie, wystarczy wejsc w opcje->pokaz pelny ekran=) telefon cudo - czarno-srebrna obudowa i klapka na przycisk=D miód=D

  • 0

    157. ~martusia123  2006-12-25 15:18:55  host: public-gprs21036.centertel.pl

    a wiecie może, czy ma miejsce na karte rozszerzeń?

  • 0

    158. ~Gośka  2006-12-25 18:24:43  host: cpj1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czesc, mam pytanie do tych, co maja juz ten telefon. Czy lata Wam klapka na boki jak jest zamknieta? Bo ja mam ten tel. od 3 dni i lekko mi lata, wiec troche mnie to niepokoi... poza tym nie wiem co jest, bo czasem nie dziala mi lewa sluchawka (od zestawu sł.), wiec tez nieciekawie.. bede reklamowac, tylko pytanie czy to kwestia sluchawek, czy w telefonie cos niekontaktuje... Moze jakis wadliwy egzemplarz mi sie trafil, a tak marzylam o tym telefonie :(

  • 0

    159. ~maciak  2006-12-25 18:34:48  host: aaop57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy da się jakoś tak zrobić, żeby przy zamykaniu klapki ekran wew. przechodził w tryb gotowości, a nie zostawał tam, gdzie klapkę zamknęliśmy?

  • 0

    160.  2006-12-25 23:55:11

    a wie ktoś czy można wyłączyc ten zewnetzrny wyświetlacz (aby nie świecił) podczas ładowania... bo to niestety wydłuża czas ładowania baterii a jakby nie świecił to wiadomo szybciej się naładuje;)... wie ktoś jak to zrobić???;)

  • 0

    161. ~swistak.pro  2006-12-26 11:47:23  host: dus194.internetdsl.tpnet.pl

    ~martusia123- tak jest tam miejsce na karte rozszezen- microSD ~Gośka- mam telefon 5 miesiecy i klapka latala od samego poczatku i z tego co wiem to w kazdym modelu tak sie zachowuje ~maciak- wydaje mi sie ze nie da sie tak zrobic jak mowisz :P dla mnie jest to nawet wygodniejsze tak jak jest ale w sumie zawsze przed zamknieciem mozna naciskac czerwona sluchawke zeby wyjsc :P ~adamsekk16- hmmm... mi sie nie swieci- zaswieci sie tylko przez pare sekund i gasnie- ale to tez tylko czasami. Przewaznie laduje tel w nocy jak jest wylaczony wiec nic mi sie tam nie swieci :P

  • 0

    162. ~maciak  2006-12-27 17:45:19  host: aaoj187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    swistak.pro : dzięki :) Mam jeszcze pytanie dotyczące rejestru wiadomości. Jeżeli w wiadomościach wysłanych mam napisane przykładowo 72/85 czyli 72 smsy i 85 części, to to oznacza, że operator będzie liczył te części, prawda? Bo oni wysyłają to jako pojedyncze wiadomości, więc za poszczególną część sobie naliczają, tak?

  • 0

    163. ~evelincia  2006-12-27 22:06:46  host: 193.151.50.6

    mam problem. cały dzień wszystko było ok. a teraz mi sie kurde coś zrabało z karta pamiecie microSD niewiem co jest grane. niemoge nic na niej zapisać . tak jakby ona była tylko do odczytu. czym to może być spowodowane? prosze o pomoc. telefon mam tydzień i chyba stary mnie zabije. prosze o szybką pomoc.

  • 0

    164. ~  2006-12-28 10:21:09  host: dus194.internetdsl.tpnet.pl

    ~maciak- tak masz racje :) naliczaja za kazda wyslana czesc a nie calego smsa.

  • 0

    165. ~evelincia  2006-12-29 22:28:33  host: 193.151.50.6

    mój ostatni problem juz nieaktualny :P sformatowałam karte i działa. teraz mam inny problem odpryslo mi troszke srebnego lakieru czy mozna to w jakis sposób polakierowac?

  • 0

    166. ~DoZer  2006-12-29 22:36:10  host: xdsl-4115.walbrzych.dialog.net.pl

    Na karcie powinien byc przelacznik, tylko do odczytu. Klapka lata w kazdym egzemplarzu, da sie wylaczyc swiecenie zew wys wystarczy w opcjach akcesori bodajrze wybrac ladowarka i tam jest ta opcja.

  • 0

    167. ~Pegaz  2006-12-29 22:51:58  host: xdsl-5845.lubin.dialog.net.pl

    Od dzisiaj jestem posiadaczem tego telefoniku i powiem że jestem bardzo mile zaskoczony tym wynalazkiem. Wygląd elegancki,przycisk do otwierania jedna reka zdal swoje zadanie,wyświetlacz prześliczny 16mln kolorów (tue color),odtwarzacz mp3 na przyzwoitym poziomie,radyjko też ładnie łapie stacje, karta pamieci (microSD) działa o wiele szybciej niż w k750i (mialem go),dzwonki grają głośno,dochodzi funkcja zdalnej aktualizacji oprogramowania która działaszybko i bezbłednie (nawet nie zauważyłem kiedy się zaktualizował fonik). Bateria tez ok choć zapewne bede sie rozglądał za jakąś większą.Generalnie jak dla mnie telefonik super! POLECAM!!!

  • 0

    168. ~swistak.pro  2006-12-30 11:22:35  host: dus194.internetdsl.tpnet.pl

    ~Pegaz- a powiedz prosze w jaki sposob udalo Ci sie zaktualizowac ten telefon? Z tego co wiem FOTA nie dziala w Polsce :/ W jakiej sieci masz telefon? Moze cos sie zmienilo od ostatniego czasu :D I do jakiej wersji uaktualnilo Ci oprogramowanie?

  • 0

    169. ~Jessie209  2006-12-30 11:33:52  host: dzu196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tak ma miejsce na kartę pamięci.

  • 0

    170. ~KiKi  2006-12-30 12:45:57  host: 17.71.98.217.tvknet.pl

    Mam pytanko a wie ktoś może za ile ten telefon jest bo chce go kupić :* pozdro

  • 0

    171. ~~sylwusia:)  2006-12-30 14:23:38  host: abbh48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile zapłaciliscie za ta nokie????

  • 0

    172. ~man  2006-12-30 22:56:32  host: 88.220.113.100

    Ktoś mógłby mi powiedziec jak można zrobić białe cyfry na zagarze na mini wyświetlaczu, bo jak gaśnie to nic nie widac dopiero trzeba otworzyc klapke. z góry dziekuje wszystkim ktorzy mi pomoga

  • 0

    173. ~Arbi  2007-01-01 18:46:56  host: 110-154.echostar.pl

    Witam, czy ktoś juz aktualizował w niej oprogramowanie ze strony nokii? Czy potem nadal jest polski jezyk i dziala POLSKIE wybieranie glosowe funkcji i kontaktow? Jakie sa zmiany w nowym sofcie?? DZIEKI !!!

  • 0

    174. ~Jessie209  2007-01-02 11:21:59  host: chb26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest świetny mam go od 3 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolona. A co do "latającej" klapki na boki o której mówiła Gosia to nie jest żadna wada telefonu. też tak mam. Pozdrawiam posiadaczy 6131

  • 0

    175. ~  2007-01-02 16:26:53  host: 193.151.50.6

    stwierdzam, że ja chyba tylko potrafie psuć ten telefon ;/ niewlacza mi sie teraz wogóle;/ nic znim nie robiłam ;/ bawiłam sie nim potem włozyłam do kieszeni i za chwile wyjełam i juz sie niechciał właczyć. tak jakby wyswietlacz padl. na ładowarke niereaguje znaczkiem. co sie mogło stac ?

  • 0

    176.  2007-01-02 20:38:04

    ja nie wiem co wy za pierdoly gadacie o tej klapce :/ moja jakos luzow nie ma nic nie lata nic zero kompletne, zakupilem komorke w erze i jestem bardzo zadowolony, dobrze spasowane materialy itd :D jak kupujecie jakies szajz made in taiwan to sie nie dziwcie, nokie najlepsze gatunkowo sa z finlandii albo niemiec, chociaz ost z wegier tez zaczynaja nieustepowac pod wzg wykonania niemcom i finom :) wiec przy zakupie patrzcie skad tel jest;)

  • 0

    177. ~Gosia  2007-01-04 19:58:21  host: cental.ar.wroc.pl

    witaj.. ja mam ten telefon i klapka u mnie nie lata. jest w pełni stabilna. I zastanawiam sie dlaczego pisza w funkcjach ze nie ma stopera skoro on jest:)

  • 0

    178. ~Gosia  2007-01-04 20:09:46  host: cental.ar.wroc.pl

    witaj.. ja mam ten telefon i klapka u mnie nie lata. jest w pełni stabilna. I zastanawiam sie dlaczego pisza w funkcjach ze nie ma stopera skoro on jest:)

  • 0

    179. ~ada  2007-01-04 21:37:10  host: 80.51.166.203

    a gdzie jest ta ladowarka w opcjach?

  • 0

    180. ~Qbeens  2007-01-05 13:37:57  host: ccp47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co lepiej wybrać NOKIE 6131 czy Motorole L7. Pomóźcie prosze błagam.

  • 0

    181. ~ja  2007-01-05 19:13:13  host: ear126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    soft ze strony nokii aktualizuje sie po angielsku a przynajmniej tak pisze na stronie, ja mam mieszane uczucia co do telefonu, a raczej wlasnie do softu, czasami wariuje np dzwoni z wibracjami mimo ze w profilu zaznaczony jest brak wibracji :/ moze ktos mi zdradzi jaka ma wersje softu? bo moze moja jest jakas stara albo co :/

  • 0

    182. ~k  2007-01-06 09:26:21  host: 195.116.183.101

    bateria trzyma 2dni izdjecia robi na zielono nie polecam go nikomu

  • 0

    183. ~Emenems  2007-01-07 13:12:19  host: eox203.internetdsl.tpnet.pl

    Oprogramowanie telefonu wydaje mi się mało stabilne (nie załącza się wygaszać, zawiesza się zewnętrzny wyświetlacz). Miałem już jedną naprawę gwarancyjną, spaliła się płyta główna (telefon po prostu zgasł). Niestety nie umiem przeprowadzić Aktualizacjo oprogramowania. Nie udaje mi się tego zrobić ze strony Nokii. Jeśli ktoś już przerabiał ten motyw to proszę o kontakt. może na nowszym oprogramowaniu telefon będzie bardziej stabilny. Kontakt emenems-m@o2.pl

  • 0

    184. ~Gośka  2007-01-07 14:39:14  host: cpj157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy tez tak macie, ze nie wazne ktorej stacje radia byscie sluchali, na wyswietlaczu pokazuje wam sie ta, zaprogramowana na 1-ce? Przykladowo, pod 1-ka mam "Pogode" i nie wazne, jakiej stacji bym nie sluchala, wyswietla mi sie "1. Pogoda"... czy to kwestia zmiany jakichs ustawien? bo patrzylam wszedzie i nie widze, zeby dalo sie cos z tym zrobic... Z gory dzeki za odp., pzdr

  • 0

    185. ~Gośka  2007-01-07 14:44:50  host: cpj157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktos pisal wczesniej cos o baterii, ktora nie reaguje na ladowarke - musisz ja odlaczyc i jeszcze raz podlaczyc (ladowarke) i powinna zaczac ladowac... mialam tak, gdy wyjechalam i zostawilam tel. na tydzien - bateria totalnie sie wyladowala i tez nie reagowala.

  • 0

    186. ~kibic220  2007-01-08 12:20:51  host: c148-255.icpnet.pl

    Poniżej przedstawiam mini teścik tego telefonu zredagowany przez emnie. Może to komuś pomoże w wyborze tel. Po otwarciu pudełka naszym oczom ukazuję się ładowarka, bateria, słuchawki stereoficzne(model hs-23), a także sam telefon.Po wyjęciu całego zestawu z opakowania zadziwił mnie brak jakiejkolwiek karty pamięci, telefon ma tylko 11Mb pamięci wbudowanej dlatego wydaje się to zbyt mało, aby w pełni korzystać z możliwości wszechstronnej multimedialnie Nokii. Słuchawka jest wykonana z dobrej jakości materiałów, nie ślizga się i pewnie leży w dłoni. Telefon sprawia wrażenie bardzo eleganckiego. Wymiary tel. są bardzo dobre. Najważniejszą sprawą w telefonie są jego multimedia.Na duże wyróżnienie zasługuję aparat cyfrowy z funkcją kamery na której możemy nagrywać filmy o długości ograniczonej tylko przez pamięć. Jakość zdjęć jest bardzo dobra, trochę gorzej jest z filmikami, które nie zwalają z nóg. Telefon posiada slot kart pamięci dzięki czemu pojemność naszego tel. może wynosić nawet 2GB. W telefonie zastosowano wejście na karty micro SD, które pozwalają użytkownikowi na szybką prędkość, ale są najdroższe ze wszystkich kart(1GB to wydatek ok. 130 zł. na allegro). Odtwaracz Mp3 także zasługuje na pochwałe. Dźwięk słyszany z słuchawek jest czysty, wyraźny i głośny. Mp3 można także odsłuchiwać na wbudowanym głośniku. mimo małych rozmiarów głośnika muzyka słuchana przez niego była głośna i nie było słychać żadnego buczenia, czy chwaszczenia. W telefonie zainstalowany jest korektor dźwięku dzięki czemu możemy parametry muzyki ustawić według swoich indywidualnych preferencji. teraz trochę na temet komunikacji telefonu z komputerem. Aparat Nokia 6131 wyposażony jest w Bluetooth wersji 2.0,IRDA, i wejście na kabel USB.Największą zaletą tel. jest wielki wyświetlacz.Dzięki swoim wymiarom(240*320) i 16,7mln. kolorów obraz jest wręcz cudowny i nie chce się od niego odrywać oczu.Wady 6131 to brak Symbiana,dość słaba bateria(ok.3-4dni)i kiepskie wykonanie złącza pop-port.

  • 0

    187. ~sl@wek  2007-01-08 21:26:26  host: olimp2219.resetnet.pl

    moja matka go ma... jestem chory z zazdrości, tak mi sie ten fon podoba, motorole, samsungi i soniaki to shit, nokia wymiata:):P

  • 0

    188. ~cyc  2007-01-08 22:41:17  host: cyc.ds.pg.gda.pl

    ten telefon ma symbian ! wersia S40

  • 0

    189. ~  2007-01-09 16:04:46  host: c148-255.icpnet.pl

    po dłuższym użytkowaniu mogę dodać jeszcze to, że radio w tym telefonie ma bardzo słaby zasięg , co znaczy, że większość stacji nie gra tak jakbyśmy tego chcieli. Często słychać chwaszczenie i buczenie. Nokia 6131 nie ma żadnego symbiana i użytkownik musi zadowolić się JAVĄ

  • 0

    190. ~  2007-01-09 16:06:09  host: c148-255.icpnet.pl

    kolejne wady to: słaby zasięg radia i brak UMTS-u. Ten telefon nie posiada żadnego symbiana i użytkownik musi zadowolić się JAVĄ

  • 0

    191. ~kibic220  2007-01-09 16:09:57  host: c148-255.icpnet.pl

    u mnie w telefonie też jest tak że obojętnie jaką mam stację włączoną to zawsze pokazuje się nazwa tej zaprogramowanej na pierwszej pozycji. mi to nie przeszkadza...

  • 0

    192. ~fryzjer  2007-01-12 12:56:33  host: nat-tar.aster.pl

    telefonik jest tak zajebisty że po 3 dniach spowrotem trafił do ery i tam zmieniali soft przez 3 tygocnie. następny plus tego telefonu ze trzeba pamiętać zabierec razem z nim ładowarke a po zrobieniu kilku zdjęć należy je skasować by muc zrobic następne oczywiscie przy lampach do oswietlania boisk. pozdro dla wszystkich posiadaczy tego cuda 6131

  • 0

    193. ~magic  2007-01-12 16:16:22  host: access.gl.digi.pl

    czy w telefonie można ustawić zdjęcie jak ktoś do mnie dzwoni?? Jest taka możliwość? Rzeczywiście jest tak przesrane z tym softem? Poleci mi jakaś osoba kupno go czy jakiegoś innego w podobnej cenie? Czekam na odpowiedź pozdro

  • 0

    194. ~Gośka  2007-01-13 18:36:11  host: cpr230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiem, czy moge go polecic.. wiem, ze gdybym znowu miala wybrac telefon, jeszcze raz wzielabym te Nokie pomimo, ze kupujac ja wiedzialabym, ze bede musiala dokupic karte pamieci i prawdopodobnie oddac ja do serwisu z powodu radia (mi jednak przeszkadza ta wyswietlajaca sie tylko 1 stacja, bo to chyba znaczy, ze cos z nim jest nie tak) i z powodu dziwnego buczenia w sluchawce na kilku pierwszych sygnalach gdy do kogos dzwonie... ze sluchawkami jest juz wszystko ok, a klapka nie chybocze sie az tak - po prostu jestem przyzwyczajona i lubie, gdy moje rzeczy dzialaja bez zarzutu... najwyrazniej nawet na Nokie nie mozna juz w 100% liczyc :

  • 0

    195. ~zajebisty  2007-01-13 19:07:32  host: ip83-230-21-197.debacom.pl

    tak w telefonie mozna ustawic zdjencie jak ktos dociebie dzwoni telefonb jest zajebisty mam go 3 miechy jedynie bateria słaba 2 3 dni czyma a tak to wszystko zajebiste

  • 0

    196. ~mano  2007-01-14 02:34:03  host: 88.220.113.100

    a ja powiem tak telefon ok ale jesli chodzi o zdjecia to uwazam , ze moj stary sagem robil duuuuzo lepsze zdjecia uwazam ze aparat jest slaby albo trafilem na zly egzemplarz . Delej to to co z radiem zgadzam sie z resztą bateria słaba no ale wyswietlacz robi swoje wiec nie mem ogolnie do tego zastrzezen ogolnie aparat moze byc ale spodziewalem sie lepszego fona

  • 0

    197. ~izuś ;D  2007-01-16 15:48:27  host: h233175.net.pulawy.pl

    wyjebisty fonik ;D;D jak narazie nie żałuje ;P polecam i pozdrawiam :**]

  • 0

    198. ~jaro  2007-01-16 20:00:27  host: byq14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiem czemu wypisujecie takie bzdury o tym telefonie.Po prostu jest super ,a jak ktoś nie umie się nim posługiwać to znaczy że jest laikiem.Mam go od 5 miesięcy i nie zamieniłbym go na inny.Wszystko śmiga jak należy i jest spoko.Jak ktoś nie jest kumaty to niech sobie kupi SE,Motorole lub inne badziewie.

  • 0

    199.  2007-01-18 23:07:53

    ~mano co do bateri ;> zgodze się słaba jak nontoper korzysta się z javy, aparaciku etc, ja jakoś jeśli korzystam tylko do odbierania smsów i nieraz kilku krótkich rozmów wytrzymała mi 4,5 dnia! nie zapominaj że masz w tym telefonie potężny wyświetlacz naprawdę bardzo wysokiej klasy, który nie wyświetla jak inne 65, lub 256 tys kolorow ale 16 milionow, to tez robi swoje, pozatym żadnym telefonem który ma aparat nie zrobisz super extra cool zdjęcia, chcesz kup sobie cyfrówke, aparaty w komórkach są montowane tylko po to by w nagłej, niespodziewanej sytuacji zrobić zdjęcie i utrwalić te chwile i nic więcej, a każdy myśli że jak kupi sobie tel z aparatem to cyfry nie potrzebuje, ludzie no listości, miałem dostęp do wielu telefonów, może dlatego że brat pracował w mPunkcie no i czesto bylem u niego to miałem okazje zabawy najnowszymi cudenkami, to 6131 zamienilbym tylko obecnie na N73 i na nic innego pozatym mi pasuje ze ma max dużą pamieć na smsy ;D obecnie mam w skrzynce 366 ;) he no i nie muli jak otwiera skrzynke;> sekundka namyslu i otwiera, kiedyś mialem bodajze sony ericssona to przy zapelnonoej pamieci mulil strasznie, a juz chodzenie po menu to udreka byla, a w mojej nokii mam pamiec w komie zapełniona, karta 512 tez juz prawie nic wolnego ma i zero zwolnienia, moge jednoczesnie mp3 sluchac, grac w jakakolwiek gre jave nawet w 3D i nic wszytsko smiga :) sonyericsson przy zapelnionej pamieci moze tylko pomazyc o takiej szybkosci ;) bylem zalamany szmelcem jaki wydawac nokia zaczela, ale wreszcie zrozumiala, ze oplaca sie robienie dobrych telefonow ! i takim jest n6131! jest wyjebista!

  • 0

    200. ~A  2007-01-19 21:11:41  host: 80.51.166.203

    dokładnie nokia 6131 jest wyjebista i tez wymienil bym ja tylko na n73.... ale jak narazie chce ta.. ;))

  • 0

    201. ~A  2007-01-19 21:17:11  host: 80.51.166.203

    dokładnie nokia 6131 jest wyjebista i tez wymienil bym ja tylko na n73.... ale jak narazie chce ta.. ;))

  • 0

    202. ~Krasza  2007-01-21 11:37:40  host: host-81-190-254-161.elk.mm.pl

    Ktory to pisal ze Se to badziewie dzieciaku wez idz sie pobawic w piasku bo to se sie dopasowuje do ludzie a nie nokia powstal sterotyp ze nokia jest najlepsza bo kiedys byly spox ale teraz k800i?? a n93??Jakie sa roznice w cenie?? a co jest lepsze....Ja nie przepadam za nokia ale jezeli cos to bym bral miaiast tej 5300.Pzdr

  • 0

    203. ~malibuś  2007-01-21 14:28:33  host: 213-238-120-55.adsl.inetia.pl

    no siemka. (: moim zdaniem kom zajebisty. ;dd mam zamiar sobie taki kupić. hehe. ;dd zdecydowanie najbardziej podoba mi się srebrna. ;dd no czerwony też niczego sobie, ale jednak zostane przy srebrnym. ;d co do bateri, słyszałam wiele złych rzeczy, ale to dla mnie nie istotne. ;d dla mnie liczy się tylko że jest wbudowany aparacik, irda, no i że fajnie wygląda. ;d buziooolki. ;* ;* ;*

  • 0

    204. ~David  2007-01-22 10:44:53  host: chello089078065207.chello.pl

    Telefon 10/10, super, żadnych problemów z oprogramowaniem "nowy soft sie nie wiesza". Jedyny minus to bateria, ale to normalne, że przy takim wyświetlaczu, mp3 i zdjęciach, nie trzyma długo. Wyświetlacz powala. Wcześniej miałem 6630 i wyświetlacz był niezły, ale w tym jest o niebo lepszy nawet ten dodatkowym. Z czystym sumieniem polecam.

  • 0

    205. ~alfąsio  2007-01-22 16:48:49  host: cny60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hmmm ja moge powiedziec ze jest to telefon idealny dla kobiet a dlatego iz jest dopasowany do dłoni...... moga to potwierdzic moje suczki ktore sa bardzo z niego zadowolone.... :DDD

  • 0

    206. ~s-t-u-d-e-n-t  2007-01-22 23:02:30  host: c144-136.icpnet.pl

    hejka, jeśli wiecie gdzie można ściągnąć sim'a z tej nokii to piszcie proszę... jak narazie leży sobie na półeczce - serducho się mi kroi:(

  • 0

    207. ~śliwka  2007-01-23 08:35:03  host: 212.160.236.195

    co z jego pamięcią?

  • 0

    208. ~David  2007-01-24 22:57:12  host: chello089078065207.chello.pl

    tak jak pisze ma 11 MB, mozna dokupić kartę do 1GB, ja mam 512 MB(~60PLN) i stanowczo mi wystarcza, nie zwalnia nawet przy zapełnionej.

  • 0

    209. ~ona  2007-01-25 11:11:18  host: aqz170.internetdsl.tpnet.pl

    hmm... ktoś mógłby mnie uświadomić, w jaki sposób mogę wgrać do Nokii 6131 mp3? :D

  • 0

    210.  2007-01-25 13:44:18

    (~Gośka 2007-01-13) Nie wiem jak długo masz N6131 i czy rzeczywiście tak się niszczy wewnętrzna obudowa, bo w N6103 na pewno :-( na wyświetlaczu odbijają się i rysują przyciski. Może dziewczyna delikatniej obchodzi się z telefonem. Mam do wyboru w Erze: Samsunga E380 - 1,00zł, SE k750i - 99,00, N6131 - 199,00. I tu mam dylemat. Proszę kogoś o sensowną radę.

  • 0

    211. ~LeGo  2007-01-25 13:48:32  host: awo1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Proszę o informację czy można przesyłać wiadomości obrazkowe, emotikonki, buźki pomiędzy Nokią a Samsungiem? Pozdrawiam.

  • 0

    212. ~Gośka  2007-01-25 23:37:24  host: cox243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No to juz (a moze dopiero) miesiac bedzie jak ją mam, jak narazie z obudowa zarowno wewnatrz, jak i na zewnatrz wszystko w parzadku, a na wyswietlaczu wewnetrznym mam przezroczysta "naklejke" ochronna, takze moja N6131 pozastaje jak nowa ;] i byloby naprawde wszystko ok, gdyby nie to radio i cos z glosnikiem :

  • 0

    213.  2007-01-26 21:25:49

    tak można. ale czy można zdjac simlocka z tego telefonu?

  • 0

    214. ~ania  2007-01-27 10:52:09  host: dtf226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    super ze poczytalam sobie Wase opinie, bo bylam zalamana bateria- a teraz wiem ze to ze trzyma mi 3 dni to normalka :( co do aparatu to tez na początku sie wkurzalam, bo na zdjeciach bylo sporo "szumów" ale doszlam do tego, ze wystarczy dobre światło i zdjecia wychodza super. A reszta dziala bez zarzutu, jestem zadowolna i polecam,6131 to telefon "z klasą" :) pozdrawiam Was

  • 0

    215. ~tiri z mobileinspiracje  2007-01-27 21:00:52  host: bqr211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    6131 rulez format bateria 3x12h, 1gb kinstonik i 3-4h na dobe sluchanie muzy mp3 powoduje ze bateria smiga 3dni, a przy zabawie aparatem i tam tylko call to 5dni.... SE zryte menu plus nawigacja w menu.. a zdjecie albo muze pod dany kontakt w telu robisz tak .menu/kontakty/wybierasz kontakt i WIECEJ/dodaj szczegoly/i tam masz liste co mozesz dorzucic

  • 0

    216. ~rkuku  2007-01-27 21:03:09  host: w3cache1.icm.edu.pl

    Co do Krasza .Se k800i a n93 to jest całkiem cos innego.K800i robi gorsze foty i muli bardzo przy zapełnionej pamieci jak inni to potwierdzam.N93 ma optyka carl zeissa.Filmiki jakosci dvd.I ty porównujesz se do nokii.Wysmiałem cie.Se to wielkie jedno gówno!!!A co do 6131 mam go wszystko bez zarzutu tylko po 1.bateria 2.pare martwych pikseli (ale to chyba felerny model bo mój brat , ojciec i dziewczyna od brata maja ten fon i nie maja zadnego).

  • 0

    217. ~rena  2007-01-28 21:45:24  host: chello087207036059.chello.pl

    telefon jest spoko robi fajne zdjęcia, z kompa ściągałam już muzykę mp3, zdjęcia , tapety i jest lux, polecam go bo wyświetlacz jest fantastyczny

  • 0

    218. ~mike  2007-01-29 11:06:41  host: bsz214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A gdzie to ma USB??

  • 0

    219.  2007-01-29 14:26:49

    jesli kots kupi do niego sobie kabelek, to po podlonczeniu pod kompa wyskocyz komuniktat czy ma widziec komputer ten telefon jako pendrive to niech zaakceptuje, bo wtedy przesylanie napwet 10 megowej mp3 zajmie kilka sekund :D boska rzecz :D chyba skusze sie na kabelek, jak widzialem jak brat w servisie mi to zademonstrowal to doslownie szok przezylem, :D

  • 0

    220. ~joanna  2007-01-29 19:28:33  host: dcg31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej mam do Was pytanie od nośnie kabla USB, gdzie tam jest wejście do niego bo nie moge go znaleźć??? Prosze o odpowiedź (bo na pewno ma wejscie na USB)

  • 0

    221. ~  2007-02-01 14:35:11  host: ekc202.internetdsl.tpnet.pl

    Hej, czy mógłby mnie ktoś uświadomić czy ta nokia ma wymienne obudowy? Pozdrówki

  • 0

    222. ~;p  2007-02-01 17:06:34  host: chello087207190079.chello.pl

    wiecie w ktorym sklepie nataniej mozna kupic ten telefon? chodzi mi nie o abonament , tylko na karte ;p

  • 0

    223. ~Anita  2007-02-01 21:26:28  host: cfx124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia 6131 poza tym ze ladnie sie prezentuje, to lipa totalna. Telefon ma 2 dni, oddaje go do reklamacji, bo bateria trzyma 2 dni, a nic szczegolnego nie robie i nie mozna wysylac smsow!!! Nokia jednak z tymi nowymi telefonami daje plame... Pozbywam sie go jak tylko dostane nowy.

  • 0

    224. ~aniek  2007-02-01 21:52:00  host: server.freezenet.pl

    Mam ten telefonik i jestem bardzo zadowolona z niego...jest bardzo przestronny i lekki..Minusem jest tylko mala pamięć...ale postaram sie dokupic wiec nie jest zle:P:) POLECAM jest sliczniusi ma mase kolorów...:*

  • 0

    225. ~evelincia  2007-02-01 22:14:50  host: 193.151.48.154

    Anita- prawdopodobnie nie mozesz wysyłac sms-ów poniewaz nieustawiłas w opcjach wiadomości czegos takiego jak 'centrala wiadomości'. Bateria moze trzyma krótkom, ale zawsze mozna kupić nowa np. polimerowa. jesli komus to strasznie przeszkadza. zdjęcia robi słabej jakosci przy słabym swietle ale wtedy mozna ustawic sepie albo czarno-biały i jest lepiej. a na dworze robi boskie zdjecia.

  • 0

    226. ~tiritiri  2007-02-02 10:27:48  host: bnx137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Laski i mlode dziewczynki...Sformatujcie baterie 3x12h na wylaczonym telefonie..kurcze to takie proste.... moj 6131 trzyma 5 dni przy uzywaniu 3-4h co 24h mp3... no myslicie ze se potrafia to robic lepiej..hihi..sa takie grube jak nokie 3310..nokia rulez

  • 0

    227. ~xantis  2007-02-02 12:47:33  host: nat-kozanow.korbank.pl

    czy odtwarzacz mp3 ma equalizer? czy mozna manualnie ustawic?

  • 0

    228.  2007-02-03 19:40:37

    Nie rozumiem osób które jak piszą np. są załamane baterią. Ten telefon ma dwa wyświetlacze które pożerają baterie. Piszecie że szkoda że nie mają polimerowych baterii, więc zauważcie że polimerowe miały stare fony Ericssona i np. SonyEricsson T68i no i co Nokie z litowymi biły je wytrzymałością. Ericssony przy częstym użytkowaniu trzeba było ładować codziennie. Więc skąd ta fascynacja bateriami polimerowymi. Wracając do tematu to 6131 trochę mnie rozczarowała jakością. Wyświetlacz bardzo ładny ale już mi się świeci kilka "martwych " pikseli więc niedługo czeka go serwis. Słuchawki z zestawu po prostu skandal! Zabawki z bazaru. I na dodatek rozłączają się kiedy siedzą w kieszeni. Niestety też jakość mp3 na tych słuchawkach jest po prostu przeciętna. Mój drugi telefon Siemens SX1 ma lepsze słuchawki i lepszą jakość mp3 a jak pewnie większość wie to dość już dość stary model. Więc niech nikt nie porównuje 6131 do nowych Sony Ericssonów (oczywiście jeśli chodzi o mp3) bo poprostu jakoś mp3 w SE jest rewelacyjna. Aparat jak to aparat w komórce. Tu również przegrywa 6131 z SE. I nie o to chodzi że np. SE 750i ma lampę i 2mp. I jeszcze jedno, po wrzuceniu karty 1GB telefon zwolnił. Ogólnie telefon świetny ale niestety trochę niedopracowany a zawsze ceniłem Nokie za jakość.

  • 0

    229.  2007-02-03 19:43:55

    Do Xantis. 6131 ma equalizer i mozna ustawiać manualnie. Są dwa wolne profile w których mozna zapisać swoje ustawienia.

  • 0

    230. ~karolka  2007-02-04 14:17:25  host: achy159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cześć. Mam do was takie pytanko. Mam zamiar kupić sobie któryś z telefonów SE k510i i N6131 i zastanawiam się, który lepszy. Mógłby mi ktoś pomóc dokonać wyboru. Była bym bardzo wdzięczna. Chce lepszy telefon bo na Siemensie ct65 się strasznie zawiodłam i nie chcę popełnić drugi raz błędu. Pozdrawiam

  • 0

    231. ~karolka  2007-02-04 14:29:07  host: achy159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cześć. Mam do was takie pytanko. Mam zamiar kupić sobie któryś z telefonów SE k510i i N6131 i zastanawiam się, który lepszy. Mógłby mi ktoś pomóc dokonać wyboru. Była bym bardzo wdzięczna. Chce lepszy telefon bo na Siemensie ct65 się strasznie zawiodłam i nie chcę popełnić drugi raz błędu. Pozdrawiam

  • 0

    232. ~Ann  2007-02-04 14:39:30  host: eci14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    MarioGore - ja rowniez cenilam nokie za jakosc ale tez mam watlpiwosci - moj telefon ma ciut ponad miesiac, po dwukrotnym wgrywaniu softu z powodu wadliwego dzialania obecnie przebywa w serwisie, ma juz 2 hot piksele na wyswietlaczu (ciekawe jak serwis sie do tego ustosunkuje...), telefon rzeczywiscie latwo zrysowac - mi sie to nie udalo ale zrobil to za mnie skutecznie serwis przy wgrywaniu softu !! - az sie boje pomyslec w jakim stanie odbiore go tym razem :/ bateria mi nie przeszkadza - 3 dni jakos wytrzymuje, z radia,mp3 i innych tego typu rzeczy nie korzystam bo telefon jest dla mnie telefonem a nie kamera, aparatem czy ipodem, generalnie zawiodlam sie i drugi raz chyba bym juz nie zdecydowala sie na jego kupno

  • 0

    233. ~karolka  2007-02-04 14:55:41  host: achy159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cześć. Mam do was takie pytanko. Mam zamiar kupić sobie któryś z telefonów SE k510i i N6131 i zastanawiam się, który lepszy. Mógłby mi ktoś pomóc dokonać wyboru. Była bym bardzo wdzięczna. Chce lepszy telefon bo na Siemensie ct65 się strasznie zawiodłam i nie chcę popełnić drugi raz błędu. Pozdrawiam

  • 0

    234.  2007-02-04 19:13:19

    Ann - napisz jak tam fon po ponownym wyjściu z serwisu i czy wymienili Ci wyświetlacz. Pozdrawiam

  • 0

    235.  2007-02-04 19:21:35

    Karolka ja wybrał bym pomimo kilku wad zdecydowanie Nokie 6131. Zachwyci Cię wyświetlacz a poza tym ma kilka innych świetnych funkcji, ale dokupienie karty pamięci jest konieczne. A może masz do wyboru jeszcze jakieś telefony?

  • 0

    236. ~karolka89  2007-02-04 20:32:28  host: achq151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No aktualnie nie. Bo jak byłam w erze to proponowała mi SE k510i i pare innych badziewi a N6131 spodobała mi się bo przez przypadek ja zauważyłam. Ale może dostane jeszcze jakieś to na pewno napiszę. Ale z tego co czytam to troszkę się boje wziąć N6131. Czytałam o SE k510i i to prawie żadnej wady nie ma. Na stronie ery zauważyłam ze N6131 prawie niczym się nie różni od N6230i a jest droższa.. i jeszcze jedno pytanko czy N6230i ma UMTS?

  • 0

    237.  2007-02-05 08:54:43

    N6230i nie ma UMTS. N6230i jest dużo gorsza niż N6131!!!!!! Sprawdź dokładnie chocby na tej stronie czyli telepolis. Pozdrawiam

  • 0

    238. ~Ann  2007-02-05 14:41:37  host: ecv140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie ma sprawy - jak odbiore z serwisu dam znac

  • 0

    239. ~boniu  2007-02-06 09:34:33  host: pc1-182.digicom.net.pl

    mam pytanie.czy na tej nokii mozna sluchac mp3 bez sluchawek ?bo jutro bede bral telefon telefon i chcialbym sie dowiedziec

  • 0

    240.  2007-02-06 14:35:38

    Można słuchać mp3 bez słuchawek

  • 0

    241. ~GizMo  2007-02-06 18:06:37  host: staticline22524.toya.net.pl

    a jak w tym telefonie wyglada sprawa z dzwonkami? powiedzmy ze kazda mp3 mozna ustawic na kazdy rodzaj dzwonka? rozmowa, sms, alarm itp.

  • 0

    242.  2007-02-07 10:52:01

    Tak, można ustawić poszczególne utwory mp3 do poszczególnych osób. Również dźwięk sms można ustwić na mp3. Tylko taka mała uwaga. Wg. instrukcji można wyjmować kartę pamięci przy włączonym telefonie. Sprawdzałem, mozna i nic się złego nie dzieje ale... resetują się wszystkie ustawienia, tj. np. jeśli była ustawiona tapeta zapisana na karcie pamięci to zniknie ona z wyświetlacza. Tak samo wszystkie utwory mp3 zapisane na karcie ustawione jako dzwonki zostaną zresetowane do pozycji standartowego dzwonka z pamięci telefonu. Radzę więc poprostu przed wyjęciem karty wyłączyć telefon. Uruchamia się on bardzo szybko więc będzie to bezpieczniej i przede wszystkim nie stracimy własnych ustawień.

  • 0

    243. ~syska  2007-02-07 13:44:32  host: pc-77-46-7-108.euro-net.pl

    mam pytanie, czy mozna w nokii 6131 ustawic dlugie smsy,bo teraz mam 100 znakow na jednego smsa,a w poprzedniej nokii ustawilam sobie dlugie smsy i mialam 160 znakow,tylko ze teraz nie pamietam jak to zrobilam... :/jak ktos wie to czekam na odpowiedz,z gory dziekuje:)

  • 0

    244. ~  2007-02-07 14:24:04  host: abyb108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wiadomosci - ustawienia -ustawienia sms - obsluga znakow -uproszczona

  • 0

    245. ~GizMo  2007-02-07 15:24:55  host: staticline22524.toya.net.pl

    nie mam tego telefonu, ale smiem sadzic ze ma 160 znakow, ewentualnie dodatkowe ustawienia zeby laczylo dlugie wiadomosci... a bie spotkalem sie jeszcze z telefonrm ktory mialby zaledwie 100 znakow...

  • 0

    246.  2007-02-07 18:55:59

    Syska chętnie bym ci pomógł ale nie wiem co ty wogóle wypisujesz? 160 znaków to norma w sms i nie trzea niczego przestawiać żeby wysyłać te 160, więc skąd wzięły ci się te 100 znaki? A ty masz napewno 6131? W 6131 ustawione jest 1000 znaków które później dzielone są w zależności - czy zostało ustawione w opcjach uproszczone wpisywanie - 160 znaków na sms, lub obsługa znaków pełna - 70 znaków na sms.

  • 0

    247. ~Wandzik  2007-02-08 18:48:31  host: nat-klon-207-23.globalconnect.pl

    Cześć mam do was pytanie. Wiecie ile kosztuje taki telefon ?

  • 0

    248. ~Karolka89  2007-02-08 21:31:43  host: achw170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No zależy gdzie, ale na allegro od 550 do 750. Zdarzają się i po 1000, ale to już przesada :/ Może ktoś wie gdzie można kupić o wiele taniej Nokie.. pewnie są jakieś hurtownie, ale trzeba znać adresy. Jeśli ktoś takie zna i nie jest chytrusem mógłby podać :P

  • 0

    249. ~Paulinka  2007-02-09 16:10:11  host: chello087207210063.chello.pl

    Ja niestety nie wiem gdzie bo zakupilam ja w erze. Jestem bardzo zadowolona z tego telefonu. Niektorzy pisza ze ta nokia im sie nie udala ale a nie podzielam tego zdania. Mam tylko jedno pytanko czy ma ona jakies ograniczenie co do kart mmc? Bo chcialabym sobie kupic 1GB. Prosze o szybka odpowiedz

  • 0

    250. ~GizMo  2007-02-09 18:26:10  host: staticline22524.toya.net.pl

    Karolka89, jesli myslisz o hurtowni to tylko w hurcie, conajmniej kilka sztuk... a poza tym to na allegro sprzedaja wlasnie adresy roznych hurtowni, rozejrzyj sie, moze cos znajdziesz;) a poza tym to odradzam ta nokie w cenie 550 zl... bynajmniej ja bym jej nie kupil

  • 0

    251. ~marcin  2007-02-09 19:26:04  host: c167-134.icpnet.pl

    witam. Chciałbym żeby jeden z użytkowników tego telefonu (nie "moj ziom mowil") napisał po prostu czy poleca ten model nokii - jego wady i zalety itd. Ciekawi mnie też bateria, wg producenta a jak wiadomo dane te są zazwyczaj zawyżone, wytrzymuje tylko 100h więc teoretycznie przy normalnym używaniu 2 dni - czy faktycznie tak jest ? i jeszcze jedno - który telefon: N 5300 czy N 6131 ?? Z góry dziękuje bardzo za odp.

  • 0

    252.  2007-02-09 21:59:17

    Dziś miałem okazję posłuchać muzy na tzw. Walkmanie SonyEricssona. Tj. SE W300i i ... Przepraszam 6131 że narzekałem na jakość dźwięku. Mam 6131 i moge cieszyć się dość mocnym dźwiękiem, basem a ci co mają SE W300i mogą cieszyć się bzyczeniem w słuchawkach. N6131 to naprawde spoko fon. Ann jak tam Twoja 6131? Jeszcze w serwisie?

  • 0

    253. ~karolka89  2007-02-10 18:44:35  host: acic17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam jeszcze drobne pytanko czy może ktoś się orientuje czy przy przedłużaniu umowy w erze dostaje się mp jakąś zniżkę na telefon??

  • 0

    254. ~marcin  2007-02-10 23:45:23  host: c167-134.icpnet.pl

    tak - po okresie dwóch lat + wymiana telefonu przysługuje znizka na abonament 30% + telefon - jeden ze znajdujących sie obecnie w promocji zgodnie z wykresem ktory dostaniesz w punkcje obsługi. Oczywiscie im wyzszy abonament tym tanszy aparat.

  • 0

    255. ~Boldon  2007-02-11 14:15:16  host: ip-81-210-76-249.expro.com.pl

    ja ten telefon zamawiam dzisiaj na allegro myślę że będę z niego zadowolony a wy jesteście z niego zadowoleni ??

  • 0

    256. ~karolka89  2007-02-11 14:15:50  host: achm230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No tak.. ale byłam w salonie i dawała mi tylko cenę 429 zł w abonamencie za 40 zł. I takie coś przysługuje dla wszystkich nowych i starych użytkowników.

  • 0

    257. ~karolka89  2007-02-11 14:29:05  host: achm230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No tak.. ale byłam w salonie i dawała mi tylko cenę 429 zł w abonamencie za 40 zł. I takie coś przysługuje dla wszystkich nowych i starych użytkowników.

  • 0

    258. ~Jur  2007-02-12 15:35:49  host: byt42.internetdsl.tpnet.pl

    Czy można do niego dołączyć kartę pamięci?

  • 0

    259. ~Jur  2007-02-12 15:36:30  host: byt42.internetdsl.tpnet.pl

    Czy można do niego dołączyć kartę pamięci?

  • 0

    260. ~  2007-02-12 15:57:07  host: chello087207210063.chello.pl

    w abonamecie na 80 zl jest po 49 zl (na 2 lata) a w abonamencie na 60 zł jest za 1zł chyba (ale na 3 lata) w erze

  • 0

    261. ~  2007-02-12 15:58:54  host: chello087207210063.chello.pl

    A i jeszcze jedno bateria nie jest taka zla przy normalnym urzywaniu (czyli nie sluchaniu radia i mp3, robieniu duzo zdjec i nagrywaniu filmikow) trzyma naprawde dlugo bo ok 4 czy 5 dni

  • 0

    262.  2007-02-12 22:37:05

    Karolka to weź sobie abonament na 36 miesięcy bedziesz miała go taniej. Telefon jest naprawdę git. Bateria jest za slaba ale co tam. Odtwarzacz mp3 jest super nawet z tymi standardowymi sluchawkami.

  • 0

    263. ~GizMo  2007-02-13 18:26:09  host: staticline22524.toya.net.pl

    a czy probował już ktoś z Was podłączyć tą nokie jako kamere internetową? wiem, że jest taka możliwość, ale czy zdaje to rezultaty w praktyce?

  • 0

    264. ~GizMo  2007-02-13 18:27:02  host: staticline22524.toya.net.pl

    a czy probował już ktoś z Was podłączyć tą nokie jako kamere internetową? wiem, że jest taka możliwość, ale czy zdaje to rezultaty w praktyce?

  • 0

    265. ~GizMo  2007-02-13 18:48:14  host: staticline22524.toya.net.pl

    a czy probował już ktoś z Was podłączyć tą nokie jako kamere internetową? wiem, że jest taka możliwość, ale czy zdaje to rezultaty w praktyce?

  • 0

    266. ~GizMo  2007-02-13 21:19:22  host: staticline22524.toya.net.pl

    a czy probował już ktoś z Was podłączyć tą nokie jako kamere internetową? wiem, że jest taka możliwość, ale czy zdaje to rezultaty w praktyce?

  • 0

    267. ~Kuba  2007-02-13 22:00:35  host: cdl111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie. Czy karta Memory Stick Micro z Sony Ericssona w300i będzie pasować do tej Noki?

  • 0

    268. ~renton83  2007-02-14 01:17:19  host: 18.57.jawnet.pl

    ja jestem miare zadolwonony, tylko troszkę zbyt luźna tylna klapa.Ktoś jeszcze tak ma czy miałem pecha :)??

  • 0

    269. ~aga  2007-02-14 12:26:13  host: 81.15.46.141

    Witam mam ten telefonik kilka dni ijestem bardzo zadowolona jest sliczny. Mam tylko takie pytanko jak moge sciagac dzwonki na ten fonik?? Czy musze miec koniecznie kabel usb??

  • 0

    270. ~aga  2007-02-14 12:39:58  host: 81.15.46.141

    Witam mam ten telefonik kilka dni ijestem bardzo zadowolona jest sliczny. Mam tylko takie pytanko jak moge sciagac dzwonki na ten fonik?? Czy musze miec koniecznie kabel usb??

  • 0

    271. ~gosiek  2007-02-15 17:15:20  host: cjk40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    karolka89 mozesz go wziac za 40 na 3 lata za 230;d nie wiem...ja mam do wyboru seK750i nokie 5300 i 6131.. i nie moge sie zdecydowac.;/ help

  • 0

    272. ~gosiek  2007-02-15 17:16:55  host: cjk40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    karolka89 mozesz go wziac za 40 na 3 lata za 230;d nie wiem...ja mam do wyboru seK750i nokie 5300 i 6131.. i nie moge sie zdecydowac.;/ help

  • 0

    273. ~Artus  2007-02-15 23:54:12  host: csknet-84-234-39-91.csk.pl

    mozesz miec nokie 6131 za 229zl ale wtedy bedziesz musiala wziac umowe na 3 lata...ja w marcu zamierzam pokusic sie o ta promocje "najtaniej dla najdrozszych" sadze ze jest dosc ciekawa..ale koniec z tym tez mam pytanko:) czy ktos moze mi powiedziec jakie sa mozliwe kolory do wziecia w erze?? (oczywiscie noki 6131)pozdrawiam..

  • 0

    274. ~Artus  2007-02-15 23:58:46  host: csknet-84-234-39-91.csk.pl

    pS...Karola czy mialas na mysli ta sama promocje?? jezeli tak czy jest dostepna dla starych uzytkownikow?? bo z tego co wiem nie a dosc zalezy mi na informacji(w ostatecznosci dowiem sie w samej erze;))z gory dzieki i pozdrawiam

  • 0

    275. ~asiula19  2007-02-16 17:21:31  host: emz11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja chcę ten telefon kupić w poniedziałek, ale wymieńcie mi (jego uzytkownicy) wady i zalety 6131? ;))

  • 0

    276. ~GizMo  2007-02-16 19:33:49  host: staticline22524.toya.net.pl

    a jak wyglada sprawa z podlaczeniem tej nokii jako kamere internetowa? wiem ze jest taka mozliwosc, ale jak to wyglada w praktyce

  • 0

    277. ~  2007-02-17 00:22:15  host: chello062179040041.chello.pl

    nie prawda ,jest opcja w erze że dostajesz spis tel. przy przedłużeniu umowy ,ja wziąlem k750i przy ab.40 zl - 80 min ,299 na 2 lata i 99 zl na 3 lata umowa. nie wiem jak dzwięk w se w300 bo ktoś wyżej pisał że nie bardzo ,u mnie rewelacja - nawet przy przesiadce z mp3 creative ,foty lepsze bo 2 megapiks. radio też super chodzi i ma rds. Nie wiem więc jak ta nokia ale jeśli ktoś chce alternatywę w erze to se k750i .polecam.

  • 0

    278. ~Artus  2007-02-17 14:23:49  host: csknet-84-234-39-91.csk.pl

    no tak przy przedluzeniu umowy..tylko ja w tej chwili mam mixa..chcialbym przejsc na abonament (juz niedlugo;D) i do tego zyskac koniecznie nokie 6131(stad pytanie wczesniejsze o dostepne kolory) w moim przypadku raczej taka mozliwosc z tymi komami nie istnieje..jezli chodzi o wady i zalety noki 6131 to Gizmo niestety ja Ci nie poradze..za to moge rozpisac sie na temat motoroli v3xhaha;p pozdrawiam pSsSs.jezeli ktos wie jakie sa kolory nokii w erze dostepne prosilbym o napisanie

  • 0

    279. ~GizMo  2007-02-17 19:37:45  host: staticline22524.toya.net.pl

    o kolory musisz pytac w salonie, bo rozne modele maja. Ja widzialem czarna(srebrna), srebrna(bordo), różowa(różowa)

  • 0

    280. ~Artus  2007-02-18 13:36:50  host: csknet-84-234-39-91.csk.pl

    dzieki Gizmo chcialem miec pewnosc ze wszystkie kolorki sa dostepne..nawet jak trzeba bedzie poczekac to warto:) pozdrawiam

  • 0

    281. ~marchewa  2007-02-18 19:51:43  host: xdsl-6422.zgora.dialog.net.pl

    Czy to prawda, że ta Nokia odtwarza mp3 tylko jako mono? Bo czytałam takie właśnie opinie, że 5300 ma stereo, a 6131 tylko mono. Proszę o szybką odpowiedź, w tygodniu idę kupić 6131 albo 5300 i proszę o opinię jakiegoś użytkownika n6131 albo kogoś kto się zna ;)

  • 0

    282. ~mkom  2007-02-20 18:40:41  host: ccs218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam problem. Telefon 6131 mam od 2 tygodni w Erze. Do ludzi do których często wysyłam sms, dochodzi często sms nowy plus kilka sms'ów poprzednio wysyłanych do tej osoby (czasem ten matoł wyśle nawet 10 naraz) Nie wiem jak to jest możliwe. CZy ktoś ma jakiegoś pomysła?? Lub miał z tym telem podobny problem? Czy upgrade firmware'u pomoże? Będę musiał chyba oddać do serwisu.

  • 0

    283. ~  2007-02-20 23:23:44  host: csknet-84-234-39-91.csk.pl

    ktos Ci bzdur nagadal jak nokia 6131 moze zmienic mp3 na mono? nokia odtwarza mp3 jak mp3:) a jezeli masz wciaz watpliwosci to zapytaj sie przed kupnem ;)

  • 0

    284. ~karolka89  2007-02-21 18:07:49  host: achw163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Artus chyba tą samą :D Ale wzięłam w końcu Samsunga E250 i sprzedaje na allegro a później kupuje Nokie 6131 :D:D:D

  • 0

    285. ~DD  2007-02-23 18:54:48  host: dsw95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do Mkom. Reklamuj . Mój szwagier miał to samo. podobno nokie tak potrafią same wysyłać SMS.

  • 0

    286. ~Camel  2007-02-25 08:45:39  host: pa209.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl

    Witam wszystkich. Znacie może jakąś stronkę, z której mógłbym ściągnąć jakieś nowe schematy kolorów (tematy) do tej nokii? Prócz nokia.com oczywiście;) Pozdrawiam

  • 0

    287. ~GizMo  2007-02-25 17:45:46  host: staticline22524.toya.net.pl

    wapster.pl, tylko ze tam jest płatne wszystko, a jeżeli chodzi o free to niestety nei potrafie powiedziec

  • 0

    288.  2007-03-02 15:28:58

    "do Camel" całkiem dobra stronka jest www.zedge.net możesz z tamtąd pobrać wiele tematów, tapet, filmów oraz dzwonki do różnych telefonównie tylko noki wszystko jest za free lecz musisz sie o ile pamiętam zarejestrowac. rejestracja jest darmowa. Pozdrawiam :)

  • 0

    289. ~swistak.pro  2007-03-03 11:48:51  host: dus196.internetdsl.tpnet.pl

    http://gallery.mobile9.com/c/nokia-6131-themes/1/?sort=3 Nie musicie dziekowac :)

  • 0

    290. ~karolka89  2007-03-03 19:07:59  host: achy68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam tą nokie i jest zabąbista !!!!! Sprzedałam swojego samsunga który według mnie jest o 100 razy gorszy od niej a muzykaaa ah pieknie gra :D

  • 0

    291. ~karolka89  2007-03-04 17:33:45  host: achy129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanko. Czy ruszająca sie klapka to coś strasznego czy na dłuższa mete nie zmienia sie nic?

  • 0

    292. ~madi  2007-03-07 00:37:09  host: host81-129-36-68.range81-129.btcentralplus.com

    Mam ten telefon od grudnia. Uwielbiam go - poprzednio mialam n70 ale mi nie pasowal to zmienilam na ten. Wlasciwie to ten telefon ma same plusy - karta pamieci, mp3 player, BT, niesamowity wrecz wyswietlacz glowny. W porownaniu do 6101 ktora mialam jeszcze przed n70 to duzo cienszy i bardziej funkcjonalny. Tak ja z tych co lubia miec w telefonie bajery bo ja akurat z tych bajerow czesto korzystam - z mp3 codziennie w robocie a i aparacik sie przydaje czasami. Wlozylam mu karte 1 giga a dalej chodzi jak trzeba nie wiesza sie nie przycina. Swietnie komunikuje sie na BT z kompem i innymi fonami. Jakosc dzwieku zarowno w rozmowie jak i przy sluchaniu mp3 rewelacyjna. Wygodne pisanie sms jesli komus sie chce (mi nie wole dzwonic). Jakosc zdjec - jak to z telefonu. Jedna wada - ten bajerek do otwierania klapki to akurat bzdura bo dzieki temu wynalazkowi co wkladam tel do torby to znajduje otwarty a gumka go przeciez obwiazywac nie bede. To takie bylo drobne przegiecie bagiety z ulepszaniem. Ogolnie skoro mam go 4 miechy juz i nie zmienilam jeszcze i nie mysle o tym nawet to musi byc naprawde extra ;)

  • 0

    293. ~Jester  2007-03-07 18:51:00  host: bjd72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanko jakie sa dostepne kolory noki 6131 w erze???? Czy wie ktos moze za ile ten fonik jest w erze na abonament 35 zlotych?? co w nim ma 40 min za darmo i darmowy numer do ery lub na stacjonarne >:P z gory dzieki

  • 0

    294. ~karolka89  2007-03-07 20:29:12  host: achp44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie czy ruchoma klapka w 6131 to coś strasznego czy normalka i po pojsciu do salonu nic nie zrobią

  • 0

    295. ~jomi  2007-03-07 20:55:06  host: eim146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak ustawic w nokii 6131 aby wiadomosci sms miały 160 znakow a nie 1000

  • 0

    296. ~paula  2007-03-09 15:52:57  host: abcy102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko! czy można dokupic do telefonu nokia 6131 kartę pamięci?? bo 11MB to jest strasznie mało!!!!!

  • 0

    297. ~znawca  2007-03-09 18:21:28  host: djz66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam ja juz 2 miechy. ma slaby akumlator, ale jest atrakcyjna pod wzg. wygladu.

  • 0

    298. ~olcia  2007-03-10 17:49:27  host: visp-131.wroclaw.dialog.net.pl

    Mam pytanko Ile ten telefon kosztuje w erze na abonament 50? Z góry dzieki za odpowiedz :)

  • 0

    299. ~wysportowana  2007-03-10 19:38:24  host: emv50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do jomi, w ustawieniach wiadomosci sms musisz przestawic na obsluge znakow: uproszczona.

  • 0

    300. ~GizMo  2007-03-10 20:39:34  host: staticline22524.toya.net.pl

    DO karolka89: z tego co wiem to w wielu tych nokiach ruchoma klapka to normalka, ja trafilem na stabilna, nic sie nie rusza:) a co do serwisu to mozesz zapytac, moim zdaniem nie powinno tak byc, moze cos zrobia:) do paula: oczywiscie ze mozna dokupic karte, jest to transflash (miniSD). Pytaj w sklepach z elektronika badz rozejrzyj sie na allegro, pewnie bedzie taniej. Co do kolorow telefonu to nia ma powiedziane jakie sa, zalezy jakie aktualnie maja na magazynie, mi wczoraj proponowali zlota badz czarna (oczywiscie czarna ladniejsza:)) Jezeli chodzi o cene tego telefonu w abonamentach w erze, to przy era nowy komfort za 60 zl na 2 lata jest za 199 zl, na 3 lata za 1zl, przy abonamencie za 40 zl, na 2 lata 429, na 3 lata 229, a przy nizszym po prostu nie oplaca sie jej brac... sa to koszta odpowiednio 600 i 700 zl...

‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-87-121-0.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet