Nokia 6131 NFC - opinie
Telefony Nokia Nokia 6131 NFC Opinie o Nokia 6131 NFC

Nokia 6131 NFC

w sumie: 28
  • 0

    1.  2007-01-08 15:34:43

    zoMM heh ;) a czym to to się różni od 6131 :| ?

  • 0

    2.  2007-01-08 16:14:56

    Oprocz ego ze istnieje takich nokii bardzo duzo i mnie to nudzi i ze to jest bez sensu to nic do niej nie mam...Ale tak na serio naprawde bezsensu 16 mln kolorow a aparat 1,3 Mpix jezeli juz aparat to co najmniej 2Mpx!!!BEZSENS!!!

  • 0

    3. ~piti110  2007-01-08 18:50:43  host: 83.238.70.51

    tylko żeby cena byla normalna

  • 0

    4. ~slk  2007-01-08 22:45:42  host: 088156096069.stk.vectranet.pl

    Zachowując eleganckie linie składanej obudowy oraz wyjątkowy zestaw funkcji, Nokia 6131 NFC zawiera także technologię łączności bliskiego zasięgu Near Field Communications (NFC), która umożliwia wymianę informacji, inicjowanie usług oraz dokonywanie płatności i korzystanie z biletów jednym dotknięciem urządzenia. Wyposażony w technologię NFC telefon komórkowy działa bardzo podobnie jak karty i breloczki zbliżeniowe dające dostęp do różnych miejsc i usług oraz umożliwiające dokonywanie niewielkich płatności. Dzięki jej połączeniu z pełnym zestawem funkcji urządzenia mobilnego, takimi jak moc obliczeniowa, bezprzewodowy dostęp do Internetu i menu, użytkownicy zyskują zupełnie nowe możliwości.

  • 0

    5. ~  2007-01-09 00:13:12  host: 116.93.classcom.pl

    UMTSu nie ma więc lipa...

  • 0

    6. ~NFC fan  2007-01-09 00:38:19  host: ckz236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nareście NFC w jakiejś rozsądnej komórce. Brawo Nokia. Czekamy na następne modele.

  • 0

    7. ~  2007-01-09 10:54:26  host: 195.189.142.172

    A ile lat minie zanim NFC będzie u nas popularny :/ ???

  • 0

    8. ~JaNeK  2007-01-16 22:17:13  host: host-81-190-176-241.gorzow.mm.pl

    Ten telefon bede mial w lutym muj kolega go ma i polecil mi nokie 6131 ale jak otkrylem nokie 6131 NFC to juz wiem o co chodzi w tych telefonach i zamniast noki 6131 kupie nokie 6131 NFC. Mam pytanie moze wy wiecie ktory telefon jest lepszy i o co chodzi z tym NFC...???? :]

  • 0

    9. ~Fre3ze  2007-01-20 21:07:41  host: router.tvgawex.pl

    Nokie 6131 mam od 4 dni :) Jestem zadowolony z niej, poza dwoma rzeczami które można przeboleć (przynajmniej ja mogę) Aparat robi niezbyt ciekawe zdjęcia, jakościowo bardzo słabe, aby zdjęcie wyglądało przyzwoicie potrzebne jest bardzo dobre oświetlenie. Druga rzecz to czas czuwania... Być może dlatego że mam telefon od paru dni i sporo się nim bawie, ale to przesada aby tylko 2 doby bateria trzymałą, przynajmniej dla mnie bo gadam średnio 3 min dziennie i pisze około 7-8 sms'ów, i coś tam może filmiki i zdjęcia oglądam z 10 min, a tak to jest nieużywana... Pewnie to przez te 2 wyświetlacze jest pobór prądu taki duży... Ehh...

  • 0

    10. ~Gertrud  2007-01-28 22:24:29  host: djh92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To coś ma symbiana?

  • 0

    11. ~sz4k4l  2007-01-29 22:33:22  host: dyx10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam te noKie od 1,5 miecha,jestem zadowolony super jest ten pomocny przycisk przy otwieraniu klapki, faktycznie aparat robi nie za ciekawe fotki ale to tylko przy sztucznym oświetleniu,wyświetlacz-e są oba super!, straszną kaszaną jest to że bardzo rysuje się obudowa w około klawiatury(ta co jest na wysoki połysk)po prostu obija się klapka podczas składnia phona i są widoczne dość mocne rysy, moim zdaniem to jest kicha ,bo telefon już wygląda jakby był używany przeszło 1 rok(a w miare dbam o telefony)i ta bateryjka no niestety musimy się z tym pogodzić gdyż bardzo proądożerne są te ekrany a pw. ten główny 16 mln.kolorów. odpowiem na ewentualne pytanka sz4k4l@vp.pl see you!

  • 0

    12. ~:]  2007-02-01 20:40:30  host: polpak1.alpat.net

    a ile kosztuje?? hmpf...ciekawe........

  • 0

    13. ~krisol  2007-02-05 14:46:48  host: xdsl-586.zgora.dialog.net.pl

    do ~Janek: Ten telefon bede mial w lutym muj kolega go ma i polecil mi nokie 6131 ale jak otkrylem nokie 6131 NFC to juz wiem o co chodzi w tych telefonach i zamniast noki 6131 kupie nokie 6131 NFC. Mam pytanie moze wy wiecie ktory telefon jest lepszy i o co chodzi z tym NFC...???? :] chłopcze... nie dość, ze robisz koszmarne błędy, to jeszcze sam siebie motasz... Wiec zdecyduj sie.. Albo wiesz co to NFC, i kupujesz tel kom z tą funkcją, albo zadajesz pytanie o pomoc.... RATUNKU przed takimi chłopczykami z podstawówki...

  • 0

    14. ~krakowianka  2007-02-05 18:46:14  host: s10.c-d.kolornet.pl

    generalnie jestem zdecydowana na nokie 6131, ale martwi mnie to że szybko się rysuje. ja z moim bałaganem w torebce i paznokciami, zabije tą kom:) więc pytanie brzmi... możliwa jest wymiana obudowy??

  • 0

    15. ~ktos  2007-02-21 14:58:28  host: emp146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ej ile ona kosztuje w miksie na 36msc?

  • 0

    16.  2007-03-07 16:23:10

    No i ludzie mnie rozsmieszacie... czy wam w telefonie chodzi o aparat 1.3 mg wy nawet nie wieci o co tu chodzi... jak chcecie robic dobre zdjecia to kupcie sobie Lustrzanke i ksiazke o robieniu zdjec a nie gadajcie ze aparat jest tandetny... w łeb sie strzelcie to telefon a nie aparat... za 2 lata przecietny telefon bedzie miał aparat o rozdzielczości 7.mln pixeli i wtedy bedzieCie sie czepiać choc i tak nie umiecie wykorzystac powieszchni cyfrowej zdjęcia... aparatem o rozdzielczosci 1.3 mozna zrobic zdjecie dobrej jakosci w formacie 15cm X 10cm bez szumow i widocznych pikseli!!!! smiać mi sie chce. telefon jest ogolnie fajny i poreczny. o gustach sie nie dyskutuje ale i tak jest ładniejszy od was i gratiss za cene 700 zł to nie znajdziecie lepszego phona. a co do wyswietlacza to niektorzy niech spojrza na swoje monitory w kompach bo przy tym wyswietlaczu siadaja :P

  • 0

    17. ~kate92  2007-03-24 13:00:55  host: aakp79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko czym rozni sie nokia 6131 od nokii 6131 NFC??

  • 0

    18.  2007-04-13 10:50:49

    nfc to technologia ktora pozwala na bezgotowkowe transakcje telefonem komorkowym przy pomocy specjalnych terminali cos podobnego do kart platniczych

  • 0

    19. ~Monisia  2007-08-02 11:01:38  host: dhcp1-123.eastwest.com.pl

    dostane tego tela w erze za złotówke???????

  • 0

    20. ~sylwia  2007-08-09 10:50:57  host: abjm170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy jest możliwośc kupna tego telefonu w plusie na kartę??

  • 0

    21. ~seba  2007-09-12 22:53:17  host: 213-238-82-193.adsl.inetia.pl

    lipa straszna pierwszy telefon po rozladowaniu niedalo sie naladowac migał ekran i gasł dostalen od reki drugi i to samo zabrali do reklamacji i dowiedzialem sie ze takich przypadków jest wiecej ten telefon to chyba jakis foszt teraz 2 tyg bede czekał na rozpatrzebie reklamacji

  • 0

    22. ~Magda  2007-11-08 13:27:54  host: abqa165.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Słuchajcie mam taki problem i bede wdzieczna jesli ktos pomorze mi go rozwiazać....Mam ten telefon od 3 dni i nie mam pojecia jak zlikwidować polskie znaki (ą, ę, ó ). Pisze T9 i niestety polskie znaki skracaja ogromnie długość sms-a. Wiec prosze o pomoc!

  • 0

    23. ~855858  2007-12-22 12:22:08  host: bqb103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten fonik od tygodnia a raczej go nie mam bo w komisie zablokowali mi go (niewiem nawet jak) i teraz musialam oddac go do innego komisu t prace trwaja trwaja wg mnie jest spoko tel polecam

  • 0

    24. ~daro896  2007-12-30 12:32:44  host: chello089076019162.chello.pl

    mam pytanko czy nokia 6131 ma symbiana?????

  • 0

    25. ~ania  2008-05-08 09:51:18  host: hl20.internetdsl.tpnet.pl

    Nokia 6131 NFC nie jest dostępna na rynku polskim. Można go zamówić m.in.na tej stronie www.yoonison.com NFC to technologia bliskiego zasięgu, która ma w przyszłości być konkurencją bluetooth-a. Teraz tą technologię wprowadził już m pay. Już niebawem zbliżając ten telefon do plakatów zawierających odpowiedniego chipa będziecie mogli ściągać informacje na temat interesujących was produktów.

  • 0

    26. ~dx  2008-05-09 00:32:48  host: cpc2-bolt6-0-0-cust440.manc.cable.ntl.com

    nie ten fon niema symbiana!!!

  • 0

    27. ~KLOPASEK  2008-06-07 14:43:50  host: eps250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    KRISOL, ANIA i inni poprawnie budujący zdania XP 1. Jak długo trzyma bateria? 2. Jak bardzo ten telefon jest odporny na wstrząsy/zarysowania - czy istnieje możliwość wymiany obudowy? 3. Jak wygląda kwestia zawieszania się i ogólnie psucia; jest dużo zwrotów do serwisów? 4. Jak oceniacie ten telefon; jaki ewentualnie byście polecili? 5. Jest dostepny w Polsce (jaka sieć)? Ile kosztuje? Dziękuję :)

  • 0

    28. ~Almatea  2009-01-25 13:10:18  host: 088156020041.ols.vectranet.pl

    Telefon mam już od ponad roku i jestem z niego bardzo zadowolona. Doskonała funkcjonalność, duży wyświetlacz, masa różnych funkcji, intuicyjność. Jedynie aparat mógłby być lepszy, ale cóż, nie można mieć wszystkiego ;) Pozdrawiam i polecam Nokię 6131

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-191-72.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet