Nokia 6120 - opinie
Telefony Nokia Nokia 6120 Opinie o Nokia 6120

Nokia 6120

w sumie: 470
‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›
  • 0

    1.  2007-04-17 14:30:48

    teraz juz wszystkie nowe nokie robione sa na symbianie :) i w sumie fajnie. PS. pierwszy !! xD

  • 0

    2.  2007-04-17 14:55:14

    Ta nokia to nic specjalnego standard w dzisiejszych czasach

  • 0

    3. ~adrian1989  2007-04-17 15:43:06  host: mnhm-590c10d1.pool.einsundeins.de

    niewiem czemu nakia dala dla n95 procesor ARM11 330 MHz a tu 369????powinen byc conajmiej 400

  • 0

    4. ~mietek  2007-04-17 15:47:28  host: anonymisierungsdienst2.foebud.org

    badziew, aż wieje. Kiedy ta Nokia zrobi jakiś telefon?

  • 0

    5.  2007-04-17 15:49:18

    mi si epodoba, zwykla prosta, bez udziwnien a ze wszystkim co teraz maja nowe telefony...

  • 0

    6.  2007-04-17 16:15:01

    #2 w dzisiej szych czasach komórka to istotnie "nic specjalnego"... przedmiot codziennego użytku , taki sam jak każdy inny, ale nie każda komórka ma hsdpa + edge, a już napewno nie taka za miej niż 1000pln...

  • 0

    7.  2007-04-17 16:15:48

    #2 w dzisiej szych czasach komórka to istotnie "nic specjalnego"... przedmiot codziennego użytku , taki sam jak każdy inny, ale nie każda komórka ma hsdpa + edge, a już napewno nie taka za miej niż 1000pln...

  • 0

    8. ~trid0t  2007-04-17 16:35:27  host: acqi240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    IMO wizualnie się prezentuje bardzo dobrze ta nokia.

  • 0

    9. ~Gollum  2007-04-17 16:50:33  host: 87-205-172-102.adsl.inetia.pl

    Tak, faktycznie standard, szczególnie jeśli chodzi o HSDPA w telefonie :D

  • 0

    10.  2007-04-17 17:45:11

    mi sie podoba i jestem trzeci!!! i jaki ma procesor

  • 0

    11.  2007-04-17 18:17:10

    mi ostatnie modele nokii w ogole nie podchodza jesli chodzi o stylistyke :/ nic ciekawego...

  • 0

    12.  2007-04-17 19:10:38

    Ok, a ile kosztuje ten "szajs" ;)

  • 0

    13.  2007-04-17 19:33:11

    To już wiem, jaki będzie mój następny telefon :) Przymierzałem się do czegoś w rodzaju N73, ale 6120 pewnie będzie tańsza, a i tak ma wszystkie potrzebne funkcje i dodatkowo HSDPA. I wygląda dość "klasycznie", co moim zdaniem jest zaletą. Ciekawe kiedy pojawi się w salonach...

  • 0

    14.  2007-04-17 19:45:50

    160 "oiro" pisal Witek, ze bedzie kosztowac.

  • 0

    15.  2007-04-18 00:25:09

    super super:D nokia wraca do klasycznych kształtów:) a to dobry kierunek ;)

  • 0

    16.  2007-04-18 00:39:47

    super super:D nokia wraca do klasycznych kształtów:) a to dobry kierunek ;)

  • 0

    17. ~rzaba  2007-04-18 16:44:40  host: gjc38.internetdsl.tpnet.pl

    tylko czy dobrym kierunkiem jest Symbianowanie wsszystkich nowości... uwielbiam symbiany i nie mógłbym mieć tela bez symbiana, ale co z moją mamami, które nie poradzą sobie z systemem operacyjnym? a dziadkowie? moi np TYLKO NOKIE, ale proste z dużymi guzikami. a tu każda nowa ma symbian... kierunek średnio dobry

  • 0

    18. ~MAX  2007-04-19 09:49:22  host: 212.160.172.70

    Wszystko cacy prócz tego iż ta nokia wygląda jakby zbudowana została z kiepskiego plastiku no i jeszcze ta bateria... Kiedy wreszcie Nokia się nauczy? Po co mi 16mln kolorów na wyświetlaczu jak codziennie będę musiał ładować telefon? :|

  • 0

    19. ~Marino  2007-04-20 23:27:17  host: 87-205-49-13.adsl.inetia.pl

    i znowu telefon za 3000 zyli :/ i z czego wy sie cieszycie?

  • 0

    20. ~adiq1033  2007-04-21 12:02:24  host: bon155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bezsens ... 16 000 000 kolorów i tak słaba bateria ? Ludzie, ten telefon nie wytrzyma 24h ! Przynajmniej telefon oferuje niewielkie rozmiaru, co w telefonach z OS'em jest bardzo rzadkie. Mam nadzieje że ceny "starszych" telefonów ( np. N80, E60, N73 ) spadną ;-) EDGE Class 32 ^^

  • 0

    21. ~pablo  2007-04-21 15:38:15  host: dmg108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    http://telepolis.pl/news.php?id=8183 zapraszam na to forum wypowiedzcie sie!

  • 0

    22. ~gusia  2007-05-13 09:00:52  host: 87-7.is.net.pl

    No dajcie spoko przeciez cofac sie nie mozna! Wchodza symbianowce i trzeba sie z tym pogodzic i zauwzyc ze klasyczne telefony tez sa dla mam czy tam babc czego przykladem jest nokia 1600 nokia 2610 ... proste i niedrogie a dla mlodych bardziej wymagajacych sa oczywiscie cuda techniki :) Choc do wyboru sa tez standardowe nokie z wieloma pozytecznymi funkcjami ale np. bez symbiana-i te chyba poki co sa najwiekszymu pewniakami jesli chodzi o wszelkie zwisy :)

  • 0

    23.  2007-05-28 16:40:28

    Bardzo mi sie podoba, ciekawe ile bedzie kosztowal... Z pewnoscia kupilbym go jesli bedzie mnie na niego stac.

  • 0

    24. ~Pawlin  2007-07-15 22:14:21  host: chello089076236109.chello.pl

    Mozna kupic ten telefona na allegro za 1100zl.

  • 0

    25. ~stan  2007-07-21 20:31:50  host: chello089079189178.chello.pl

    Kupiłem w Vobisie za 1099 zł ,bardzo elegancki,solidnie wykonany telefon.

  • 0

    26. ~BVB  2007-07-22 17:03:38  host: bxr136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na allegro można już kupić za 849 zł, myślicie, że z końcem sierpnia ten telefon będzie kosztował w granicach 750 ?

  • 0

    27. ~g  2007-07-28 18:43:16  host: nat-moc6.aster.pl

    chyba warto za ta cene - najmniejszy telefon z symbianem (szybki procesor - nie ma lagow) i hsdpa - na allegro sprzedaja bez pudelek - wiec pewnie zrodlo z jakiejs zagranicznej sieci - jakiej?

  • 0

    28. ~g  2007-07-30 16:47:54  host: 199.67.203.140

    t-mobile? ktos ma taki telefon?

  • 0

    29. ~raiders  2007-08-01 00:24:40  host: gateway.chelm.gda.pl

    ja ja kupuje jutro albo w sobote jest zajebista!!!!!!!!:D

  • 0

    30. ~Wi  2007-08-05 11:30:28  host: host-81-190-142-184.olsztyn.mm.pl

    Myślę, że "Symbianowanie" masowe telefonów to nie jest nic złego, nawet jeżeli chodzi o telefony dla mam, babć, wujków itp odpornych na wysokie technologie. Obsługa smartfonów na poziomie podstawowym czyli zadzwonić, napisać sms, albo ustawić dzwonek - jest równie prosta co np. w N6230 i bardzo podobna.

  • 0

    31. ~Wieszak  2007-08-05 11:32:35  host: host-81-190-142-184.olsztyn.mm.pl

    To chyba będzie mój następny telefon. Jest najlżejszy i najmniejszym smartfonem Nokii, godny nastepca mojej 6510.

  • 0

    32. ~raiders  2007-08-07 15:00:01  host: gateway.chelm.gda.pl

    mam go od tygodnia i jak narazie nie jest źle mp3 boski dzwiek aparat tez bardzo dobry gry chodza tez super naprawde polecam go wszystkim !!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    33. ~kolek  2007-08-12 16:15:53  host: gns178.internetdsl.tpnet.pl

    a mam pytano do posiadaczy tego telefonu. Jak długo trzyma bateria w tym telefonie? jak dlugo w stanie czuwania i jak kiedy slucha sie muzy, gra itd

  • 0

    34. ~nnnn  2007-08-17 14:23:31  host: brk38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon idealny:) Żadnych zastrzezen - same plusy. Gorąco polecam. Osobiście nie moge rozstac sie z telefonem jest użytkowany non stop, tj. słucham muzykę, gram, nagrywam filmy, oglądam je itd. Ładuję telefon codziennie przez niecalą godzinke (tu duży plus - aby cała bateria sie załadowala nie trzeba długo czekac) Myślę, że przy normalnym uzytkowaniu wytrzymałaby dużo dużo dłużej.

  • 0

    35. ~rooti  2007-08-19 16:11:41  host: host86-140-29-65.range86-140.btcentralplus.com

    No ten telefon to następna maszynka Nokii po modelach 6230i, e50, która pozamiata deczko na rynkach. Jest za freeko w abonamencie 15 funtow w Angielskiej 3. Bierzemy:)

  • 0

    36. ~hrabia  2007-08-21 11:49:18  host: 87-205-209-24.adsl.inetia.pl

    Posiadam ten telefon od 2 dni ale juz cos moge napisac. WYSWIETLACZ super widac te 16 mln :)jesli chodzi o menu to tak jak w nokiach natomiast terazniejsze telefony mają wiele funkcji przez co dotarcie do niektórych opcji zajmuje troche czasu. Procesor i pamiec która jest wbudowana zapewnia płynne przemieszczanie sie po opcjach telefonu bez mulenia sie. Menu mozna wybrac jako siatke, liste , podobnie jak menu w win VISTA, tzw obrotowy kiedys zastosowany z sony j . zdjecia w dzien ok, w nocy przy uzyciu lampy zdjecie dobre choc bardzo zasnieżone. radio bdb odbiera. wg mnie jakosc dzwieku jest baaaardzo pozytywna. nagrywając film wszystko słychac. Co do softu - możliwosc czytania plików office, pdf. Odbierane połączenie moze byc również czytane przez lektora (kto dzwoni). Oczywiscie jak to w symbianach mozliwosc przydzielenia folderów,W książce adresowej możliwosc przydzielenia wielu funkci dla kontaku, typu kom, dom, praca, mail itp. przy nacisnieciu wybierania połączenia możemy wybrac dowolny nr danego kontaktu. Interenet jeszcze nie sprawdzany , wejscie słuchawek to tzw mini mini jack (2,5) z tego co pamietam to zestaw słuchawkowy chyba hf-47. wejcie ładowarki tez mini .Obudowa wykonana solidnie, klawisze do pisania smsów przyzwoite, jedyne co to obudowa sie palcuje. Rozwazałem kupno SE K800i i N 6120. Jesli chcesz miec super aparat jak na telefon bierz SE, jesli ma to byc dodatek zeby ewentualnie zrobic zdjecie kup NOKIE.SE ma stabilizator obrazu i pod tym katem zdjecia wychodza troche lepsze niz w N no i ta lampa błyskowa:) Ogólnie polecam ta nokie

  • 0

    37. ~szefik  2007-08-22 22:13:05  host: 80.51.184.57

    jesli ktos ma ten tel to niech mi napisze w jakiej rozdzielczosci nagrywa filmy z gory dzieki

  • 0

    38. ~qura12  2007-08-24 11:58:53  host: rejon206.ztpnet.pl

    co wziasc 6120 czy 6300??

  • 0

    39.  2007-08-24 15:08:29

    Też bym się przyłączył do pytania nr. 33, tylko z zastrzeżeniem żeby napisała to osoba która ma WYŁĄCZONY aktywny tryb gotowości.

  • 0

    40. ~szefik  2007-08-25 18:08:57  host: 80.51.184.57

    w jakiej rozdzielczosci nagrywa filmy????

  • 0

    41. ~Miłoch  2007-08-26 14:11:48  host: 80.51.184.57

    w jakiej rozdzielczosci ten telefon nagrywa wideo i czy ma autofocus??????????? za odp z gory dzieki!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    42. ~Pablo  2007-08-31 16:17:02  host: efg10.internetdsl.tpnet.pl

    Mam jedno pytanko.. jak chodzą mp3, chodzi mi o jakoś i głośność?

  • 0

    43. ~Marcin  2007-09-06 00:22:10  host: axb73.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co do osób które pytały ile trzyma bateryjka jak się go używa, 1.5-2dni, lecz tak jest umnie ale ja się nie dziwie skoro pisze mnóstwo smsów dziennie i bawiłem się internetem a później jeszcze rozmawiałem;). Chyba jest różnica jak ktoś pisze 2-3 eski a jak ktoś 50 dziennie:) i jeszcze telefon katuje, ja w każdym razie nie narzekam na ten telefon, dałbym mu 9 na 10pkt;), do 10 czegoś jeszcze mu brakuje:)

  • 0

    44. ~adamo  2007-09-07 21:15:33  host: abyl79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak dla mnie jakoś empetrójek zaje... głośność również - ale to moja subiektywna opinia.

  • 0

    45. ~Kurt  2007-09-08 21:14:46  host: ebj10.internetdsl.tpnet.pl

    Tutej macie więcej danych o aparacie i kamerze * Aparat fotograficzny o rozdzielczości 2 megapikseli z trybem poziomym, drugi aparat CIF+ * Zbliżenie cyfrowe (4x) i lampa błyskowa do aparatu * Możliwość odtwarzania i transmitowania strumieniowego plików w formacie H.264 (MPEG4), 3GPP i Real * Nagrywanie wideo w formacie H.263 (3GPP) i MPEG4

  • 0

    46. ~Wieszak  2007-09-09 14:21:18  host: host-89-228-71-104.olsztyn.mm.pl

    Witam, mam pytanie do posiadaczy tego telefonu: Czy w trybie oszczędzania energii, kiedy całkowicie wygaszony jest ekran (ponoć nie da się tego wyłączyć), po otrzymaniu smsa i po nieodebranym połączeniu jest to jakoś sygnalizowane na ekranie w tym trybie, czy trzeba wcisnąć jakiś przycisk, żeby to sprawdzić?

  • 0

    47. ~dziku 88  2007-09-11 23:57:59  host: 213.199.253.213

    do szefika - aparat super.nagrywa w rozdzielczuści ; kamera pierwsza w 128x96, 176x144,320x240 a kamera druga w 128x96 oraz 176x144. pozatym telefonik super.polecam każdemu.ma mała wade,przy karcie pamieci może 2 giga moze sue troche zawieszać

  • 0

    48.  2007-09-12 01:57:25

    a czemu ten aparat jest tak lipny? nibby 2mpix a jednak robi roznice miedzy motorola a SonyE

  • 0

    49. ~  2007-09-12 13:57:11  host: dsb119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ma Filtr połączeń przychodzących?

  • 0

    50.  2007-09-13 08:46:15

    wszystko fajnie i pieknie, tylko zdjecie wizytowki jest baaaardzo slabej jakosci

  • 0

    51. ~jajo  2007-09-17 09:54:18  host: xdsl-3087.lubin.dialog.net.pl

    mam 6630 i n70 obie dzialaja wolno (uzywam appmana), ale 6120 to juz jest hit nad hitami dziala super mega szybko, nic tylko brac!

  • 0

    52.  2007-09-17 21:38:48

    Wieszak - z tego co widzę to niestety trzeba coś wcisnąć. Mam ten telefon 1 dzień, ikonka 3.5G podczas przesyłania danych "elektryzuje". Moim zdaniem to najszybszy telefon z Symbianem jaki kolwiek powstał.

  • 0

    53. ~posiadacz  2007-09-17 23:36:36  host: host-81-190-183-62.gorzow.mm.pl

    dla wieszaka - trzeba wcisnac przycisk

  • 0

    54. ~posiadacz  2007-09-17 23:42:44  host: host-81-190-183-62.gorzow.mm.pl

    miałem wiele telfonów, ale z tego jestem zaj... zadowolony, bo ma symbian, a wiec i tom toma mozna wgrac ( ja juz jezdze i to jest zajefajna rzecz)Video 15 kl/s i rozdzielczosc 320x240, plus b. dobry dzwiek. Krótko, plusy ma same, i tylko jeden minus za lampe błyskową. Kumpel ma nokie 6300, jak to fajnie powiedział, zagrałem mu na GULU

  • 0

    55.  2007-09-19 18:12:33

    do ~wieszak - prawda, ekran wygasza się całkowicie i niestety coś trzeba przycisnąć.

  • 0

    56. ~myszor  2007-09-19 21:25:47  host: c069.lama.net.pl

    Witam , czy może ktoś wie czy 6120 pracuje z HS-56W bo moja coś jej nie widzi a N70 tak.Dzięki

  • 0

    57. ~romero  2007-09-21 09:56:37  host: deflektor.betanet.pl

    mam ten tel od dwóch miesięcy, jest świetny, ale nie zgodzę się z opiniami, że ładnie gra mp3, w moim egzemplarzu na niskich ustawieniach volume słychać wyrażny szym który "zabrudza" dźwięk mp3. Dzięki temu jest on hmm średni. Kupiłem sobie słuchawki Creative i szum słychać lepiej :) Podobno jest to kwestia firmware, może następna edycja ten problem rozwiąże. Bateria trzyma dwa dni. Poza tym telefon jest rewelacyjny.

  • 0

    58.  2007-09-27 19:29:40

    witam. zastanawiam się nad kupnem tego telefonu (600zł przy ab. 45 w erze). myślę terz o 6300 (400 zł, ab. 45). proszę o radę bo nie wiem na co się zdecydować. pozdro

  • 0

    59.  2007-09-28 08:37:31

    wczoraj go ogladałem w erze (pisałem wcześniej o z prośbą o radę, co wybrać: 6120-6300?). telefon jest bardzo kontrastowy. z jednej strony ma świetne opcje dostępne dotychczas w drogich modelach (hsdpa, czytnik word i pdf, etc). w tym przypadku nie ma się do czego przyczepić. problem jest z tym, co na zewnątrz. Otóż klawiatura jest malutka i wykonana z tandetnego plasiku - takiego jak w 3110. jest to praktycznie pomniejszona wersja tej klawiatury. pisze się niewygodnie i widać jej tandetność. poza tym cały tel. jest zrobiony na wysoki połyska, także po kilku kliknięciach nie widać na telefonie nic poza odciskami palców. poza tym klawicze funkcyjne są ogromnie nieergonomiczne. zwłaszcza dwa boczne klawisze: c i menue.naciskając je naciskamy również klawisze obok, te ze srebrnego pola. klawiaturę więc oceniam na 0! Ktoś z dużą dłonią, jak ja, nie ma szans na obsługę, bez wciskania wszytskiego na raz. nawet moja dziewczyna niezbyt dobrze sobie radziła, mając długie paznokcie i drobniejszą dłoń. generalnie to mam dylemat czy wziąść to, czy 6300, ale chyba już sam siebie przekonałem, że mimo tego, że 6120 ma świętne opcje,które oceniam na 9, to reszta od pierwszej chwili to dobre wrażenie zaciera. no i w erze jest to różnia 200zł. (co do baterii to nie ma co się wypowiadać, bo w obydwu modelach trzyma strasznie krótko, choć podobno w 6300 dłużej). proszę o komentarz tych, którzy mieli do czynienia z tymi telefonami.

  • 0

    60. ~szczotka  2007-09-28 13:02:13  host: 194.181.128.214

    poracha ten fon jak za ta cene!!

  • 0

    61.  2007-10-01 12:33:24

    do tej pory wystarczala mi Nokia 6100, ale zmuszony zostalem do kupienia modelu z symbianem (tomtom) i umts (choc generalnie mam dostep do internetu w domu, pracy, hotelach i urzedach), wybralem Nokie 6120 i jestem zadowolny ale te klawisze funkcyjne ... po co Nokia tyle ich tam dodaje, w E51 jeszcze wiecej, spokojnie mozna by zrezygnowac z klawisza usuwania i menu (te czarne z prawej i lewej strony)

  • 0

    62. ~Simy  2007-10-04 20:36:03  host: 77-253-240-31.adsl.inetia.pl

    Fajny telefon, jestem z niego zadowolona... tylko mam pytanie do posiadaczy. Czy mozna gdzies wylaczyc dzwiek pstrykania zdjecia?? Bo szukam, szukam i nie umiem znalezc... bardzo prosze o odpowiedz.

  • 0

    63. ~czurył  2007-10-06 11:36:13  host: ebt90.internetdsl.tpnet.pl

    potwierdzam słowa przedmówców - telefon cudo!

  • 0

    64. ~Marcin  2007-10-06 13:38:32  host: abez148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy w tym telefonie mozna zmienic czcionkę w smsach?Odpowie mi ktoś?

  • 0

    65. ~jarecki  2007-10-07 12:44:22  host: byo18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam ja mam nokie 6233 ale chciałbym ją zmienic na 6120 ze względu na to ze ma symbiana i w zwiazku z tym morzliwosc podłaczenia GPSa, mam pytanko, czy ten fon podobnie jak nokia 6233 ma głosniki stereo ? i czy gdy ktoś dzwoni to zdięcie kontaktu jest rozmieszczone na cały ekranie ? a nie jak to bywa w innych fonach mała fotka. Za odp z góry dziękuje

  • 0

    66. ~aisha  2007-10-09 10:54:16  host: awd107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia 6288 czy Nokia 6120? Może ktoś pomoże mi w ocenie...

  • 0

    67. ~miszko  2007-10-11 15:21:59  host: acof170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @jarecki - w nokii 6233 jest mozliwosc podlaczenia GPS, wystarczy odpowiednia aplikacja i bluetooth - do tego nie trzeba symbiana. 6120 NIE MA stereo głośników i nie ma też tak dobrej kamerki 640x480. Co do porównania 6120 do 6300, które ktoś tu przytoczył to jest bez sensu. 6300 lepiej porównać do 6233 i wyjdzie wtedy, że ten drugi pomimo tego, że starszy jest lepszy.

  • 0

    68.  2007-10-13 13:24:46

    Zmiana rozmiaru czcionki - menu-ustawienia- ust.telefonu-ogólne-personalizacja-wyświetlacz-rozmiar

  • 0

    69.  2007-10-13 18:16:53

    Zmiana rozmiaru czcionki - menu-ustawienia- ust.telefonu-ogólne-personalizacja-wyświetlacz-rozmiar

  • 0

    70. ~pojebało was?  2007-10-17 18:40:08  host: ip-89-174-216-59.lan.mannet.pl

    o co tu qrwa chodzi?? ludzie to hujowizna nei telefon !!! w środku niby fajny ale zanim siedo tego środka dobierzesz rozlei ci się!!!!!! dramat!!!

  • 0

    71. ~stanley  2007-10-17 22:35:17  host: ebg229.internetdsl.tpnet.pl

    witam. czy ktoś widział w praktyce jak działa nawigacja w 6300 lub 6120. jakoś dla mnie to kryterium będzie istotne.

  • 0

    72. ~bober  2007-10-18 16:13:24  host: abzr88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie wiem, jak go miałem za złotówkę

  • 0

    73. ~  2007-10-20 12:21:42  host: chello087206237094.chello.pl

    Rada dla ciebie: swój prymitywizm pokazuj na podwórku. Tutaj chce poczytać o telefonach a nie wysłuchiwać twoich żali... Tym bardziej, że nawet pisać za bardzo nie potrafisz.

  • 0

    74. ~piokuk  2007-10-21 11:29:04  host: 82.160.57.42

    Zastanawia mnie jedna sprawa. Jak to jest, że po napisaniu komentarza muszę czekać kilkanaście godzin na jego moderację a z drugiej strony komentarz tego prymitywa spod numeru 70 też tę moderację przeszedł.

  • 0

    75. ~ArthurGreen  2007-10-22 16:12:33  host: public-gprs72826.centertel.pl

    On chyba jakiś pijany, lub pod wpływem jakiś środków pisał tego posta. Nie dość że literówek pełno, to jeszcze nie wiadomo o co mu chodzi.. Dla mnie jedna z ciekawszych ofert noki.. Przede wszystkim hdspa, które dostępne jest tylko w n95 i nawigatorze. Używam tel jako modemu i dlatego postanowiłem kupić ten telefon. Kolejny plus to rewelacyjna cena. Polecam

  • 0

    76. ~gonnia  2007-10-24 08:48:25  host: 217.153.238.106

    witam, mam zomiar kupić nokie 6120 za ponad 400 zł lub nokię 6300 za 120 zł. Proszę o informację czy nokia 6120 jest warta tych pieniędzy, a może lepiej kupić 6300????????

  • 0

    77. ~sheeftee  2007-10-29 01:40:01  host: bcn150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest super. Ostro wkurzyłem swojego kumpla, który niedawno kupił N73, tym że poza aparatem i wyświetlaczem, telefony prawie się nie różnią :) On dał 600pln w Erze a ja 200 :) Jedyny minus to bateria, którą można rozładować w jeden dzień :( @ jarecki - jest program który po zainstalowaniu wyświetla na całym ekranie zdjęcie dzwoniącego - poszukaj w google programów na Symbian :)

  • 0

    78. ~  2007-10-29 11:43:55  host: 193.0.242.40

    Witajcie Czy telefon 6120 white jest bialy czy tylko nazwa taka? Pytam bo na wszystkich zdjęciach wygląda jakby była srebrna. Zamierzam kupic ten telefon ale zastanawiam się na kolorem...

  • 0

    79. ~  2007-10-29 13:16:10  host: 193.0.242.40

    Witajcie Czy telefon 6120 white jest bialy czy tylko nazwa taka? Pytam bo na wszystkich zdjęciach wygląda jakby była srebrna. Zamierzam kupic ten telefon ale zastanawiam się na kolorem...

  • 0

    80. ~  2007-10-29 15:59:56  host: 213-238-107-84.adsl.inetia.pl

    o jakiej najwiekszej pojemnosci karte moge włozyc do tego telefonu??

  • 0

    81. ~misko  2007-10-29 17:29:04  host: dwn76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na stronce sandisk'a pisze że może przyjąć kartę microSD do 6 gb a wszędzie podają że do 2 gb i komu tu wierzyć !?

  • 0

    82.  2007-10-30 18:50:30

    Niezla cena w stosunku do tego co otrzymujemy. Przesiadlem sie z K750i na ta nokie. Poki co stwierdzam ze jest to telefon "gadzeciarski". Porownywac systemowo nie ma co z k750 bo to 2 rozne swiaty. Natomiast moge powiedziec ze po lekkiim tuningu k750 gral o niebo lepiej niz n6120. Zdjecia tez SE robil lepsze. NIestety w tych kategoriach Nokia jeszcze dlugo bedzie w tyle. Bateria przy intensywnym uzywaniu trzyma niecale 2 dni. Mam nadzieje ze na tego symbiana bedzie coraz wiecej aplikacji bo poki co to bida:P

  • 0

    83. ~sss  2007-10-31 20:07:09  host: hju58.internetdsl.tpnet.pl

    właśnie go nabyłem no i to zaskoczenie ale pozytywne!!! symbian żeby był tak szybki nono a fotki robi znakomite !!!

  • 0

    84. ~  2007-11-02 01:15:56  host: dtr69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie czy ktos juz wie co zrobic zeby po nie dlugim czasie nie wylaczal sie ekranik chodzi mi o to ze chcialabym miec zegar wyswietlany caly czas jako wygaszac a po kilku sekundach wylacza mi sie calkowicie wygaszacz i jest ciemny ekranik... :(

  • 0

    85. ~kośka  2007-11-02 18:58:51  host: cn138.internetdsl.tpnet.pl

    bardzo spodobał mi sie ten telefon i chce go kupic tylko niewiem czy ma dosc dobre głosniki i czy u wszystkich posiadaczy tych nokii te głosniki szumią.czy dźwięk jest dobrej jakosci i dość głośny?? prosze o rade.

  • 0

    86. ~dawiduniu  2007-11-03 11:12:20  host: err52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie: jak to jest z pisaniem sms'ów. bo podobno w 6300, N73 i innych niektorych modelach mozna pisac tylko z ogonkami co znacznie skraca sms'a. czy w tym modelu tez takie cos wystepuje? z góry dzieki za info pozdro

  • 0

    87. ~jasiek  2007-11-03 17:42:49  host: ats78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wedlug mnie telefon tej klasy powinien byc lepiej wykonany, moja zona kupila ten telefon ostatnio w sieci orange, klawiatura pozostawia wiele do zyczenia, opcje sa dobre nie ma co ale takie telefony to raczej zabawki dla gadzeciarzy. pozdrawiam

  • 0

    88.  2007-11-04 18:28:50

    Mam ten telefon od tygodnia. Sprawuej sie calkiem niezle, poki co malo jeszcze aplikacji na tego symbiana jest ale mysle ze szybko bedzie wiecej. Wczesniej mialem k750i. SE oczywiscie robil duzo lepsze fotki i dzwiekowo wyprzedzal nokie o dekade;) za to videorozmowy, hsdpa, szybki system (o dziwo) to glowne atuty tego telefonu. Bateria trzyma ok 2 dni (jak sie postaram to i 24h;)) ale przy takim wyswietlaczu to norma;)

  • 0

    89. ~  2007-11-05 09:46:48  host: 213.134.183.108

    nie bierz 6300 !!! telefon ogolnie bardzo fajny ALE... dostałem nowy z ery, po pierwsze bateria porażka, po drugie gubi zasięg i ponownie już nie łapie pisze że nie widzi karty sim, jestem strasznie rozczarowany dobrze ze mam mozlowosc odstapienia od umowy. Czytałem, ze na rynek weszły wadliwe serie z różnymi problemami.

  • 0

    90.  2007-11-05 19:11:30

    Myślę, że 6120 jest warta swojej ceny. Mam zamiar ją nabyć w niedługim czasie. Mały, lekki a do tego smartphone. Cudeńko. ;)

  • 0

    91. ~slawek  2007-11-06 17:03:45  host: host204.sopot.wirt.pl

    Na ekranie jest mała fotka, ale jak doinstakujesz FScaller to masz na pełnym ekranie, Symbian to ogromne rozszerzenie możliwości telefonu. Mam 6120 i prędko jej nie zmienie. Nie zawiesza się, chodzi szybko. Co prawda nie ma głośników stereo ale mi takich nie potrzeba, jak chce posłuchać muzy to zakładam słuchawki.

  • 0

    92. ~Art  2007-11-06 18:45:35  host: 078088223125.klc.vectranet.pl

    Ja kupiłem ten telefon miesiąc temu. Od nowości nie działa lampa błyskowa. Telefon naprawili mi dopiero za drugim razem a potem padł soft. Telefon używałem 2 dni a w serwisie leży już łącznie miesiąc....

  • 0

    93.  2007-11-08 16:38:31

    Cytuję: Aparat fotograficzny o rozdzielczości 2 megapikseli z trybem poziomym, drugi aparat CIF+ * Zbliżenie cyfrowe (4x) i lampa błyskowa do aparatu * Możliwość odtwarzania i transmitowania strumieniowego plików w formacie H.264 (MPEG4), 3GPP i Real * Nagrywanie wideo w formacie H.263 (3GPP) i MPEG4 Wszystko super ekstra ale słaba rozdzielczość kamery... Mogłó być VGA... A do 70: gdy pisałeś posta byłeś pijany? Czy może twoje IQ to 1? Po zapisaniu posta trzeba czekać na moderację... Co oni moderują jak ukazują się posty prymitywów, którzy nie umieją nawet pisać? (nr70) A swoją drogą fajny telefon.

  • 0

    94. ~  2007-11-08 16:50:11  host: bbw5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    86 - dawiduniu - jeśli chcesz pisać z włączonym T9 to nie ma takiej opcji, chyba że zainstalujesz do niego program, który usuwa ogonki - na stronkach z oprogramowaniem do Symbianów (darmowy). A jak piszesz normalnie to zmień język smsów na angielski i po problemie :)

  • 0

    95. ~jada jo  2007-11-09 21:22:10  host: aans27.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam pytanie. Jakie są wymiary tego wyświetlacza, powtarzam wymiary a nie rozdzielczość! Z góry dzięki:)

  • 0

    96. ~Tiga  2007-11-10 17:32:47  host: bvk240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ta nokia gra sobie bez słuchawek? Tzn czy mozna puscic mp3 bez uzywania słuchawek? Tak jak w głosniku ? Prosze o odpowiedz.. Jesli tak to jaka jest jakosc dzwieku?

  • 0

    97. ~  2007-11-11 12:53:44  host: ell106.internetdsl.tpnet.pl

    94: pleciesz ;). wystarczy w ustawieniach smsow dac obsluge znakow - uproszczona i pomimo, ze bedziemy widzieli polskie ogonki to dlugosc smsa bedzie standardowa - czyli 160 znakow...

  • 0

    98. ~Lejak  2007-11-11 12:59:47  host: chello087206183147.chello.pl

    Czy ktoś może dopowiedzieć, jak silna jest wibracja w 6120? Małe bzyk-bzyk muszki owocówki, czy solidniejsze drżenie? Znam lepiej 3 inne telefony: SE K700i i Siemens S55 oraz S75 - czy ktoś ma takie porównanie i może powiedzieć jak 6120 wypada na ich tle?

  • 0

    99. ~Lejak  2007-11-11 13:01:38  host: chello087206183147.chello.pl

    I jeszcze jedno: w jednym miejscu jest 6120, w innym 6120 classic. To 2 różne aparaty, 2 różne wersje w zależności od operatora, czy tylko niestaranność w podawaniu pełnej nazwy?

  • 0

    100. ~piokuk  2007-11-11 21:27:05  host: 82.160.57.42

    Wibracja jest normalna; nie mam punktu odniesienia, ale czuję, że mi telefon w kieszeni bzyczy. Nokia 6120 i 6120 classic to dwa różne modele. Pierwszy to prehistoria a drugi to omawiany tutaj model.

  • 0

    101. ~michal  2007-11-12 15:04:16  host: d90-129-70-58.cust.tele2.pl

    witam. wie ktos moze czy ta obudowa ktora tak pieknie lsni na zdjeciu jest metalowa?? no i czy glosnik jest porównywalny z 5300, lepszy lub gorszy?? prosze o odpowiedz, z gory dzieki

  • 0

    102. ~nirbody  2007-11-13 15:15:11  host: bxq254.internetdsl.tpnet.pl

    Nie porównujcie 6120 classic do SE k750i.Ta nokia mieli go trzy razy.Symbian 3rd z future packiem .A SE żaden sytem operacyjny.Robi gorsze fotki??Dla mnie aparatu mogłoby nawet nie być.Procek w niej to 369 mhz i 22mb wolnego ramu.Więc tel zapier nie miłosiernie.Test w benchmarku Java06 3500 pkt

  • 0

    103. ~mike  2007-11-13 21:02:01  host: mickiewicz.gal.pl

    ktora wybrac 6300 czy 6120?? prosze o szybk aodpowiedz;)

  • 0

    104.  2007-11-13 21:32:06

    Lejak: nie porównuje się telefonów z zupełnie innych epok ;] Ale jeśli o to chodzi, to tel wypada znakomicie :)

  • 0

    105. ~kruczy  2007-11-13 23:22:52  host: user41-132.satfilm.net.pl

    100: po co sie odzywac jak sie nie wie? to te same modele

  • 0

    106. ~gadam  2007-11-17 14:33:16  host: ahs106.internetdsl.tpnet.pl

    Zna ktoś jakieś programy na Nokię 6120c podobne do Portfela. Chodzi mi o taki program, który zapisuje moje tajne hasła i kody.

  • 0

    107. ~madionka  2007-11-20 17:34:43  host: cnet-u-251-178.petrus.pl

    Wiecie może czy Nokia daje w zestawie karte pamieci?? A jak tak to jaka pojemnosc :) Pozdro

  • 0

    108. ~steveo  2007-11-20 18:01:20  host: ap234.internetdsl.tpnet.pl

    mam dylemat w wyborze pomiedzy 6120 a 6300, nigdy nie mialem telefonu z symbianem. Bardzo istotna dla mnie sprawa jest szczelnosc obudowy, wiem ze 6300 jest pod tym wzgledem naprawde ok i nie dostaja sie zadne paprochy na wyswietlacz, jak jest z tym modelem? z gory dzieki za posty zwrotne. pzdr

  • 0

    109. ~  2007-11-21 22:51:59  host: user41-132.satfilm.net.pl

    pytanie tylko do posiadaczy tego fona: czy schodzi wam farba i czy uzywacie jakiegos pokrowca(jak tak to jakiego i jakie macie wrażenia). 6120C pewnie łatwo sie zarysuje znając moje zdolności

  • 0

    110. ~  2007-11-24 19:40:56  host: 212.106.131.210

    Moim zdaniem ma zbyt blisko sie gorne przyciski te od odbierania polaczen itd czy wam to nie przeszkadza

  • 0

    111. ~demi  2007-11-26 15:24:03  host: 82.160.206.26

    Dziś kupiłem ten telefon głównie waszym dzięki opiniom. jak go trochę przetestuję postaram się napisać jakąś recenzję.

  • 0

    112. ~_NS_  2007-11-27 19:38:16  host: 62.111.212.70

    probowal ktos juz wsadzic wieksza karte pamieci niz 2 gb ? wedlug san diska mozna wsadzic do tego telefonu max 8 gb :) http://www.sandisk.com/Compatibility/Device(8511)-Nokia-6120c.as px

  • 0

    113. ~karol  2007-11-28 13:34:38  host: aaqi116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chcial bym sie dowiedziec jakie robi zfdjecia i czy filmiki sa dobrej jakosci(czy nie widac pikseli)

  • 0

    114. ~Nazar  2007-11-28 17:24:21  host: dcr206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon ma stereo czy muza z głośników zasuwa w mono???

  • 0

    115. ~Zal  2007-11-30 20:21:41  host: host892520039.3s.pl

    Zastanawiam Się nad kupnem tego telefonu jednak najbardziej odstrasza mnie krótko trzymająca bateria niektórzy piszą ze w ciągu 1 dnia można ją rozładować a informacje podane przez producenta nie są zgodne z prawdom. Niech ktoś mi powie ile wynosi rzeczywisty czas czuwania tego telefonu a ile komórka pochodzi przy dajmy jednogodzinnej zabawie nim na dzien. I czy taki czas czuwania jest tylko w tym telefonie czy każdy fon o tak dużym wyświetlaczu równie szybko się rozładowuje.

  • 0

    116.  2007-12-03 19:52:06

    @104: owszem, bede porownywal poniewaz to sa telefony ktore posiadalem. Oczywiscie porownanie softowe nie ma sensu ale... no wlasnie, po lekkim tuningu softu k750 robil cudne fotki, gral o niebo lepiej na sluchawkach, no i o niebo lepsza jakosc rozmowy (zaznaczam PO LEKKIM TUNINGU) czy to juz nie jest cos wartego porownania?

  • 0

    117. ~martalbn  2007-12-06 16:03:58  host: abgf169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dostalam ten telefon 3 dni tyemu i jest swietny !! co prawda ciezko mi sie go obsluguje bo jest po angielsku :( czy moze ktos wie jak zmienic na jezyk polski ???

  • 0

    118. ~Pietruch  2007-12-06 16:06:57  host: terminal-1-195.retsat1.com.pl

    Pytanie do kogoś kto ma tego fona!! czy tnie się przy karcie 2Gb i czy wyświetlacz jest wystarczający do oglądania filmów?? Proszę o odpowiedz!!

  • 0

    119. ~AREK  2007-12-08 11:50:52  host: terminal-1-195.retsat1.com.pl

    Pytanie do użytkowników tego telefonu!! Czy wyświetlacz jest wystarczająco duży do oglądania filmów i czy fon tnie się przy karcie 2Gb

  • 0

    120. ~bartekh86  2007-12-10 00:19:41  host: apn-77-114-24-85.gprs.plus.pl

    105: no właśnie, po co się odzywać jak się nie wie. Nokia 6120 to telefon sprzed "wielu" lat. Duży, czarnobiały wyświetlacz, z antenką. Do rozmów przede wszystki. 6120 classic to telefon omawiany tutaj. A, że wszyscy nie dodają słowa classic to nie oznacza że te dwa telefony to to samo.

  • 0

    121. ~piokuk  2007-12-10 00:42:27  host: 82.160.57.42

    Ty kruczy wszystkich rozumów jeszcze nie pojadłeś. Przeczytaj sobie poniższe zdanie (jeśli potrafisz) i nie pouczaj innych skoro nie masz pojęcia o czym mówisz. Why the "Classic" at the end? Several years ago Nokia used the model number 6120, so they added Classic to avoid confusion between the current and very old models sharing the same number.

  • 0

    122. ~simy  2007-12-10 20:41:07  host: 77-253-177-229.adsl.inetia.pl

    dla tych, ktorzy zastanawiaja sie nad Nokia 6300 i 6120: wedlug mnie lepsza jednak jest 6120. Ja ją posiadam, moja mama natomiast ma 6300. Oba telefony dobre, ale jednak pozostaje przy moim :]

  • 0

    123. ~anonymous  2007-12-11 06:54:23  host: ehi121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    100: ten prehistoryczny mogel 6210 a nie 6120 :p

  • 0

    124. ~znawcs  2007-12-11 17:48:47  host: inet20908nb-0.eranet.pl

    61- jak włączyłbyś menu bez klawisza menu? :D W symbianie nie włączysz menu środkowym klawiszem :P

  • 0

    125. ~amacie  2007-12-12 16:04:59  host: 91.146.234.132.ip.airbites.pl

    Własnie kruczy.Nie odzywaj sie jak nie wiesz. 6300 to całkiem inny telefon niz 6120. Przede wszystkim podstawową róznicą jest: 6300 ma zwykly soft. 6120 jest zbudowany na microprocesorze 370Mhz,posiada System sYMBIAN s60 V.3., umts, HSDPA, NAWIGACJE!!! i wiele wiele róznych. wystarczy dobrze poczyac specyfikacje telefonów.

  • 0

    126. ~spinacz89  2007-12-13 15:59:51  host: adap248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo fajny telefonik, mam go juz dwa tygodnie działa wspaniale. kupiłem teraz karte 2gb i naładowałem cała i nic mu sie nie dzieje jak dla mnie jest lepszy od wielu aparatów z seri N.

  • 0

    127. ~Tomaszz  2007-12-13 20:18:29  host: nat2.foxnet.com.pl

    może mi ktoś napisać czymś sie różni NOkia 6120 od noki 60120 classic,bo nie wiem czy jest to jakas różnica bo nie mogę dojść do tego czy sie różnią czy nie

  • 0

    128.  2007-12-15 07:56:19

    A zna ktoś jakieś rónice pmiedzy 6120 a 6121 ,oprocz przedniej kamery i pamieci wewnetrznej ???

  • 0

    129. ~grubyTno  2007-12-16 21:51:58  host: 88-199-72-130.serv-net.pl

    Niech mi ktoś powie jedną rzecz! Na allegro są aukcje z tym telefonem i jest on nazwany "nokia 6120 classic" podczas gdy tutaj mówi się o nokii 6120 bez przydomka "classic" powiedzcie mi czy są różne trzy modele tej nokii czyli: 6120, 6121 classic, 6121 classic czy to jakiś błąd marketingowy czy nie wiadomo co?

  • 0

    130. ~bartosz148  2007-12-17 22:57:07  host: r.escom.net.pl

    Telefon jest super...dostęp do netu,mp 3, radio...no i to co mi sie podoba najbardziej :) możliwość oglądania filmów :):):) oczywiście z lektorem ale można :)dobry aparat i kamerka...a minusy ...no fakt mała klawiatura i słaba bateria ale ja sie tym nie przejmuje bo do klawiatury można sie przyzwyczaić a baterie ładuje sie 80 minut po dobrym formatowaniu...szkoda tylko ze nie ma stopera...akurat był mi niezbędny...:(

  • 0

    131.  2007-12-19 12:20:05

    Pytania: gdzie wyprodukowane zostaly wasze 6120, czy brak płynności przewijania sms to normalka, jak wykasować pliki pdf i czy wasze przeglądarki też nie wyświetlają ą, ę, ć, ś, ź ? Mój nr 781264787

  • 0

    132. ~wolfyy  2007-12-19 21:55:15  host: pc130.220.zamek.net.pl

    127. - nokia 6120 to jakiś stary model, coś a'la 5110 z lat 90. XX wieku. a nokia 6120 classic to całkiem świeży telefon. ;) Jak ktoś się nie może zdecydować między 6120 a 6300 to powiem krótko.. symbian na procku 369MHz jest to rzecz godna uwagi. dodatkowo w 6120 mamy diodę doświetlającą zdjęcia (po zainstalowaniu odpowiedniego programu możemy używać jej jako latarki świecącej światłem stałym) i 3G. w zasadzie 3.5G, bo jest jeszcze HSDPA. btw, mam zamiar kupić ten telefon. Ze względu właśnie na bardzo szybkie jego działanie pomimo symbiana oraz 3.5G. Symbian się przyda, wgram xlatora z encyklopedią i słownikami, Nokia Maps, czyli to, co się przyda ;) Wyświetlacz jest niemal doskonały (dziwi mnie, że np. w nokii N95 nie dali 352x416 jak w N80 i E60, a tylko 240x320; w Nokii 6120 240x320 wystarczy w zupełności), nie martwi mnie fakt, że będę musiał ładować go codziennie. Swoją starą nokię 6610 ładuję niemal co noc, dla pewności. i jakoś mi to nie przeszkadza ;) mam nadzieję, że dobrze będzie odtwarzał muzykę przez słuchawki. Właśnie, może ktoś napisze, jak sprawuje się odtwarzacz w tym modelu? i jak z filmami? odtwarza w trybie poziomym? widać wszystko wyraźnie?

  • 0

    133. ~olejolej  2007-12-20 10:59:12  host: 195.205.44.140

    niestety telefon to całkowita porażka. wszystko SUPER. ale BATERIA to dno. miałem wcześniej nokia e61 i surfowałem po 3h dziennie w UMTS i trzymał 3 dni. tutaj pół godziny w HSDPA i po baterii :///

  • 0

    134.  2007-12-20 15:39:45

    @124 ha! WLASNIE ZE WLACZE! :d wystarczy w manu aktywnego pulpitu jaka pierwsza istawic ikonke "menu" i juz srodkowym klawiszem wybieramy:)

  • 0

    135. ~speeder16  2007-12-20 19:44:35  host: d90-129-79-194.cust.tele2.pl

    witam wszystkich. mam małe pytanko jak sprawdzić ilość wysłanych i odebranych sms-ów bo nie moge znaleźć

  • 0

    136. ~piokuk  2007-12-22 10:03:34  host: 82.160.57.42

    Powtarzam kolejny raz. Nokia 6120 i Nokia 6120 classic to dwa zupełnie różne modele. Pierwszy z nich ma juz kilka dobrych lat (wiem. bo miałem kiedyś takie cudo). Odróżniam Nokię 6120 od 6210.

  • 0

    137. ~  2007-12-24 00:32:40  host: pc212.warynski.net

    @124 oczywiscie ze sie da!! wystarczy w trybie gotowosci jako pierwszy skrot ustawic do glownego menu ;) oti prosze, srodkowym przyciskiem wchodzimy do menu :D

  • 0

    138. ~mp  2007-12-25 02:18:01  host: 212.106.131.210

    mam ten tel ale mam 1 problem kupilem zestaw sluchawkowy lecz gdy go podlanczam pisze mi ze musze zalaczyc mikrofon aby sluchawki dzialaly gdzie ten mikrofon sie znajduje?

  • 0

    139. ~_  2007-12-26 17:48:22  host: cka220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie ma czegoś takiego ja 60120..

  • 0

    140. ~NOKIA GORA!!!!!  2007-12-26 20:18:32  host: 82.160.241.146

    SUPER ODSTRZALOWY FON :) szkoda tylko ze bateria troszke slabo trzyma :(

  • 0

    141. ~LuKaS  2007-12-27 14:10:11  host: host-89-238-28-36.smgr.pl

    Jednym słowem ARCYZłOM !! Dlaczego ?? Telefon ma sporo gadzetow ale to jest jedyny + tego fona .Posiada on symbiana co jest beznadziejnie-beznadziejne W skali 1/10

  • 0

    142. ~georrge22  2007-12-28 00:10:27  host: els148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie!!!! Ten prehistoryczny telefon z antenką itp to nokia 6210 a nie 6120!!!! Nokia 6120 i 6120classic to jedno i to samo. Mam ten telefon od paru dni i jak na razie jest świetny. Zdjęcia przy słabym świetle wychodzą...nie najlepiej, ale już przy normalnym są dobre. Szkoda tylko że w zestawie nie było memorki, muszę dokupić. Zastanawiałem się również nad 6300, ale z powodu Symbiana i wideorozmów wybrałem 6120. Jeśli ktoś ma dylemat 6120 czy 6300 polecam 6120

  • 0

    143. ~stan  2007-12-29 02:50:05  host: poczta2.grupalotos.pl

    nokia 6120 już kiedyś była,pruducent powraca do nazw poprzednich dodając właśnie to classic.6120 classic,6500 classc

  • 0

    144. ~KAMIX*99  2008-01-01 17:59:59  host: bpl35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam dwa pytania: 1. Który tel ma największy wyświetlacz, a który najmniejszy: 6120, 6300, k750i? 2. Czy Nokia 6120 ma latarkę (nie chodzi mi czy ma lampę błyskową do aparatu tylko czy ma osobną funkcję latarka - tak jak SE k750i?

  • 0

    145. ~kamil123  2008-01-01 20:20:58  host: elz74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak sprawuje sie odtwarzacz mp3 w tym fonie? chodzi mi o jakość dźwięku w słuchawkach.

  • 0

    146. ~georrge22  2008-01-01 23:09:11  host: acbs131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~KAMIX*99 6300 i 6120 mają taki sam, a k750i mniejszy (chyba) tak mi się wydaje

  • 0

    147. ~marcin  2008-01-02 09:10:47  host: e-78.kwbbelchatow.bot.pl

    dla mnie ten telefon jest ostatnio idealnym, miałem w ostatnim roku samsung X700, D900i, Z760,Se K700, i jedynie x700 mu dorównuje pod względem baterii i jakości pozostałe były doniczego.polecam

  • 0

    148. ~harry  2008-01-03 21:15:03  host: adma63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak w tym tel sie ustawia wygaszacz? bo mam ten tel i nie ma w nim takiej opcji

  • 0

    149. ~adi  2008-01-06 01:06:35  host: 87-205-192-171.adsl.inetia.pl

    a bardzo zaryzykuję jeśli poproszę o porównanie tego fona z se k800 i samsungiem L760?? bo zastanawiam się pomiędzy tymi 3 i nie wiem który brać:/

  • 0

    150. ~maciasss1  2008-01-06 16:50:22  host: achf99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy w tym modelu roziązano już problem kodowania znaków w sms-ie? tzn. czy po włączeniu obsługi uproszczonej, sms idzie bez polskich znaków???

  • 0

    151. ~Juzek  2008-01-06 19:52:15  host: bfz143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    AD 149 Adi. Nie bierz Samsunga. Kolega ma go. Na WFie sie nim bawilem (ma go ze 3 miesiace) Slider zaczal laac mu na boki, zdjęcia nie wychodzą zbyt dobre. Mimo 2MPX. Menu takie sobie. Górne klawisze tj. : 1 2 i 3 sa zablisko gornej czesci telefonu co utrudnia pisanie sms`ow. K800i-rowniez ma kolega ale rowniez sie bawilem caly WF :). Nie ma co ukrywac. Z tych trzech tutaj wymienionych ma najlepszy aparat 3.2MPX. Menu dosyc proste, ale to wszystko. minusy to : -Jest to sony Ericsson -Joysticki w SE psują sie i to w ogromnym tempie. -Strasznie duzy. -brak symbiana (symbian jest przydatny i to bardzo ) i tyle mam do powiedzenia.

  • 0

    152. ~Doktorek  2008-01-07 16:52:31  host: anf78.internetdsl.tpnet.pl

    Witam...w temacie tel nokia 6120, to coś wyżej jak nokia 5110, z lat 90, początku, natomiast nokia 6210 to jakby poprzednik 6310 i, i niewiele się różnił, też niemiał antenki...i ten tel to koniec lat 90 albo już 2000 r.

  • 0

    153. ~adi  2008-01-07 21:03:46  host: 77-253-124-180.adsl.inetia.pl

    ad 151~Juzek dzięki za pomoc! tak właśnie na spokojnie wszystko sobie przemyślałem i doszedłem do podobnych wniosków a ty mnie w tym utwierdziłeś:) pozdrawiam

  • 0

    154. ~olka61  2008-01-08 17:30:32  host: bbservice106.mmpnet218.tnp.pl

    tez własnie zastanawiam sie nad kupnem tego fajniastego fona , 3 pytanka do użytkowników: czy mozna ustawić własną melodie na dzwięk smsa ??? czy na bateri wiekszej mocy bedzie dłuzej trzymał, i czy karta 2 GB to max czy na wiekszej bedzie sie przycinał??? czekam na rzetelne odpowiedzi , pozdrawiam

  • 0

    155. ~KMIAX_99  2008-01-08 20:56:54  host: bpr73.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie. Czy tel. 6120 różni się czymś od 6121?

  • 0

    156. ~bartekh86  2008-01-08 21:46:20  host: apn-77-113-34-21.gprs.plus.pl

    do 154: jestem posiadaczem tego teleonu no i tak: na melodię wiadomości możesz ustawić co chcesz, mp3, wav itp. Teoretycznie bateria większej pojemności wydłuży okres działania ale w praktyce najlepiej się sprawują te oryginalne. A co do karty to obsługuje do 32gb chociaż takich jeszcze w sklepach nie ma. Ma na tyle szybki procesor, że nie przycina.

  • 0

    157. ~olka61  2008-01-08 21:56:24  host: bbservice106.mmpnet218.tnp.pl

    ile cali ma ekran ????

  • 0

    158. ~maciasss1  2008-01-08 23:59:21  host: aciz69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 156 jak jest z tym kodowaniem znaków???

  • 0

    159. ~cinek  2008-01-09 09:30:02  host: esterka.piwet.pulawy.pl

    Witam! Czy ktos ma pomysl jak poradzic sobie z wylaczajacym sie ekranem? W innych telefonach sa wygaszacze, ale przynajmniej pokazuja zegar, nieodebrane polaczenia, w 6120 wylacza sie calkowicie... Jak mozna temu zaradzic?

  • 0

    160. ~husek  2008-01-10 17:16:23  host: ppp132060.ostnet.pl

    ekran ma 2 cale

  • 0

    161. ~husek  2008-01-10 17:18:53  host: ppp132060.ostnet.pl

    mam pytanko: czy da się coś zrobić, żeby w tym telefonie flesza używać jako latarki i żeby się świecił jak kręce wideo??

  • 0

    162. ~leon 60  2008-01-10 18:34:36  host: 80.244.153.106.debica153.tnp.pl

    witam prosze napiszcie czy do tej nokii jest mozliwosc załozenia smyczy i jezeli tak to czy u góry czy na dole, dzieki z góry

  • 0

    163.  2008-01-11 12:16:03

    Smycz można podłączyć po lewej stronie pod gniazdem karty pamięci. Kurde szybki jest skubany, nie sądziłem (po swoich doświadczeniach z poprzednikami) że symbianowe zabawki będą tak sprawnie śmigać. Mam go 2 dni, i na obecną chwilę daję 5, dobrze że postanowiłem się pozbyć k800i ;-)

  • 0

    164. ~fiko  2008-01-11 14:11:14  host: dst54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miejsce do zalożenia smyczy jest dolnym lewym rógu.

  • 0

    165. ~seat61  2008-01-11 21:52:07  host: static225.debica231.tnp.pl

    witam! prosze o info na jaki kolor podświetlana jest klawiaturka i czy jasno świeci, czy nadaje sie za latarke ?

  • 0

    166. ~ola  2008-01-11 21:56:47  host: static225.debica231.tnp.pl

    jakiej firmy lepsza karta pamięci bo chce zakupić 2GB co wybrać Kingston czy SanDisc ??????

  • 0

    167. ~ewi  2008-01-13 00:05:25  host: public-gprs72318.centertel.pl

    dwa pytania. 1 jaka jest największa rozdzielczość filmiku którą można nakręcić tym telefonem 2jaka może być dłuość nagrania?

  • 0

    168. ~  2008-01-13 22:15:58  host: ppp132157.ostnet.pl

    Do 167: jakość filmiku może być w kamerze głównej maks.320x240 a w kamerce do wideorozmów maks.176x144. długość nagrania zależy chyba od ilości dostępnej pamięci

  • 0

    169. ~bartekh86  2008-01-14 00:38:12  host: apn-77-113-69-96.gprs.plus.pl

    158->pytasz o kodowanie znaków? Jest to jeden z pierwsyzch telefonów z symbianem w których możesz wybrać pomiędzy obsługą uproszczoną a pełną. Nie trzeba dogrywać dodatkowych aplikacji aby każdy sms miał po 160 znaków.

  • 0

    170. ~Robee  2008-01-14 20:17:54  host: apn-77-114-46-93.gprs.plus.pl

    A wie ktośmoże jaki modem HSDPA ma 6020? 3,6Mb/s czy 1,8Mb/s?

  • 0

    171. ~Robee  2008-01-14 22:08:05  host: apn-77-115-149-160.gprs.plus.pl

    A wie ktośmoże jaki modem HSDPA ma 6020? 3,6Mb/s czy 1,8Mb/s?

  • 0

    172. ~  2008-01-15 16:55:00  host: emz218.internetdsl.tpnet.pl

    n80 wypasna,mam pda w n80 symbiana usunolem jest duzo leprzy w 6120 tez proponuje to zrobic

  • 0

    173.  2008-01-15 18:21:19

    Telefon jest fajny. Posiada wszystkie niezbędne rzeczy do normalnego funkcjonowania. Jest poprawny i nic więcej. Słaba bateria. Jeśli ktoś sporo rozmawia to nie polecam.

  • 0

    174. ~bartekh86  2008-01-15 23:24:23  host: apn-77-113-60-132.gprs.plus.pl

    3,6Mb/s (są też 7,2mb/s ale nie w nokiach)

  • 0

    175. ~sdf  2008-01-16 11:21:46  host: 87-205-216-155.adsl.inetia.pl

    Pytanie do posiadaczy: Czy podczas pracy telefon nie zacina sie ?czy jednak te 370Mhzto dużo za mało?

  • 0

    176. ~creator94  2008-01-16 17:46:05  host: bxf205.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jakiej wielkości filmy moze ten telefon nagrywac maxymalnie?? bo np. w nokii 6280 najwiekszy rozmiar to 640x480 . a i jak z odtwarzaniem mp3?? czy jest głośny i odtwarza wyraznie ?? bo narazie mam benq-siemens EF81 i jedyna rzecza jaka mi sie najbardziej podoba to jakosc i głosnosc dzwieku. pod tym wzgledem ef81 bije 5200 i 5300 a o "pseudomuzycznych" sony ericssonach juz nie wspomne.

  • 0

    177. ~klaaa  2008-01-16 21:34:23  host: c113-3.icpnet.pl

    czy ta Nokia sprzedawana jest razem z kartą pamięci?? czy można "wrzucić" utwory muzyczne do pamięci telefonu??jeśli tak to w jaki sposób?

  • 0

    178. ~  2008-01-17 11:17:20  host: any46.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie. Wie ktos czy ten fon ma gps??

  • 0

    179. ~husek  2008-01-17 20:21:17  host: ppp144182.ostnet.pl

    siemka mam pytanko czy można w tym telefonie zainstalować np. divx player tak, żeby można było ogladać filmy w formacie .avi??

  • 0

    180. ~Hose  2008-01-18 06:53:06  host: 194.39.141.10

    175* Telefon śmiga jak rakieta, o żadnym zacinaniu nie ma mowy...

  • 0

    181. ~Rafa  2008-01-19 15:58:52  host: clg22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na Symbiana 370Mhz to speed demon :P

  • 0

    182.  2008-01-21 15:29:57

    175; nie ma żadnej mowy o czymś takim jak zacinanie się, pełna płynność działania...

  • 0

    183. ~edek  2008-01-21 16:23:46  host: aecx184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie jak spisuje sie muzyka w tym telefonie chodzi mi o sluchawki oraz o glosniczek

  • 0

    184. ~swierszczu91  2008-01-22 18:12:35  host: fgt130.internetdsl.tpnet.pl

    Glosnik gra ładnie i czysto, lecz nie za glośno, ale norme spełnia :D

  • 0

    185. ~kondzio  2008-01-22 20:19:09  host: xdsl.108.c69.petrotel.pl

    mam pytanie jak jest z bateria w tym fonie mam nokie 6300 i niestety w niej wytrzymuje połtora dnia jak by niemogła dociagnac do 2óch:P i teraz planuje własnie zakupic nokie 6120 bo zastanawiałem sie nad nia albo se k800i lecz wszyscy odradzaja se i zdecydowałem sie co do noki i dylemat lezy jak trzyma bateria??

  • 0

    186. ~hose  2008-01-23 20:22:16  host: 194.39.141.10

    Mi do tej pory za każdym razem pracuje na jednym ładowaniu 4dni i parę godzin... Nigdy nie zeszło poniżej 4 dni..

  • 0

    187. ~biały  2008-01-24 03:47:18  host: ark10.internetdsl.tpnet.pl

    bateria trzyma do 4 dni, jak sie cały czas nie bawisz, teleofn ma gps. da sie wrzucic utwory na katrte pamieci, a robisz to za pomoca kabla i progrmu pc suite, wchodzisz w dysk fona i wrzucasz do katty pamieci,hey

  • 0

    188. ~laska  2008-01-26 21:52:53  host: klient-75-218-205.petrus.com.pl

    Co do baterii to nie zgodze się z tymi co pisali wcześniej że bateria trzyma w nim 1 dzień.. mi wytrzymała połtora przy czym prawie 2 godziny grałem w gry i ponad 3 słuchałem muzyki. a to dopiero po 2 ładowaniu. Dziś naładowałem tel do pełnai za 2-3 dni będe mógł napisać ile trzyma w nim bateria. wiecie bateria w tym telefonie będzie trzymała 1 dzień jeśli kupuje się ją z myślo o robieniu z siebie idioty i chodzenia z włączoną muzyką cały dzien po ulicach miasta a wieczorem do pogrania w nfs ps. Ad. 185. Ja bym wybrał nokie 6120 bo do se nie jestem przekonany... nokia jak ogólnie wiadomo robi najlepsze telefony na kuli ziemskiej, a se to produk 2 firm... więc moim skromnym zdaniem nigdy nie bedzie od dopracowany. po 2 w se często siada joystick. Pozdrawiam.

  • 0

    189. ~Anulka  2008-01-27 14:11:24  host: adje49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bateria jest faktycznie baaardzo słaba... ale ogólnie jest super :) polecam:)

  • 0

    190. ~husek  2008-01-27 21:11:18  host: ppp133253.ostnet.pl

    w mojej 6120 classic bateria tzryma średnio jeden dzień

  • 0

    191. ~Hose  2008-01-30 08:59:32  host: 194.39.141.10

    Bateria wytrzymuje 4 dni, co dziwne zauważyłem że szybko się rozładowuje podczas transmisji danych kablem USB. Szkoda że bateria nie ładuje się przez ten kabelek. Miałem wcześniej K800i i stanowczo polecam N6120 chociaż aparat foto w K800 jest stanowczo lepszy i można ładować baterie przez standardowy kabel USB. Reszta jednak przemawia za Nokią...

  • 0

    192.  2008-01-30 21:59:40

    Co do baterii to żadna rewelacja, niestety ;/. Mi trzyma okolo 48godz, w zależności od użytkowania. Pomimo to polecam xD

  • 0

    193.  2008-02-02 15:40:26

    bateria przy normalnym użytkowaniu trzyma około 2 dni. P.S. Wie ktoś może czy można w tym telefonie ustawić tapete na pełny ekran tzn. bez tych pasków w kolorze motywu jakie są na gorze i dole ekanu? P.S.2 Czy można ustawić ruchomą tapete??

  • 0

    194. ~mass  2008-02-05 11:10:41  host: gcy12.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon naprawdę godny polecenia. Wcześniejsza nokia z symbianem (6670) którą posiadałem często się zawieszała i resetowała dlatego miałem zamiar zrezygnować z symbiana jednak zdecydowałem się na nokia 6120, ze względu na jej procesor który spełnia swoją rolę. Telefon fantastyczny...cena w stosunku do jakości wykonania oraz funkcji fascynująca. Rozdzielczość oraz odtwarzanie filmów imponująca. Czysty dźwięk głośnika...(nie charczy jak większość telefonów, nawet po ustawieniu maksymalnej głośności dźwięk jest bardzo czysty i wyraźny)...aparat 2mpx robi bardzo ładne zdjęcia..nawet w ciemnych pomieszczeniach z użyciem flesza. Warto jednak dokupić inne słuchawki jeśli ktoś ma zamiar często słuchać muzyki, ponieważ te standardowe przeznaczone są raczej do rozmowy i nie grają głośno. Jakość na słuchawkach też nie jest rewelacyjna, jednak da się posłuchać :) Polecam

  • 0

    195. ~mass  2008-02-05 11:25:50  host: gcy12.internetdsl.tpnet.pl

    Co do baterii to jest słaba.. dla mnie starcza na jeden dzień (bo cały czas leci muzyka albo oglądam filmy)..jednak bardzo szybko się ładuje chyba jedyna wada tego telefonu to ta bateria. Jednak nie ma to wpływu na moją ocenę tego telefonu :D 10/10...miałem już bardzo wiele telefonów i jak dotąd z tego jestem najbardziej zadowolony...wszystko można dograć, oglądać filmy w bardzo dobrej rozdzielczości...co do wcześniejszego postu...,,czy można w tym telefonie zainstalować np. divx player tak, żeby można było ogladać filmy w formacie .avi??,, tak można. Polecam :)

  • 0

    196. ~maciek  2008-02-05 17:59:14  host: chello087206058040.chello.pl

    Mam ten telefon. Jest świetny.Szybko działa.Jedynym minusem tego telefonu jest bateria

  • 0

    197. ~rtgreg  2008-02-06 20:44:30  host: abjo91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    supcio fon ma wszystko co tylko może mieć fon jednym słowem zajebisty

  • 0

    198. ~aro  2008-02-08 01:53:28  host: staticline10541.toya.net.pl

    Ja zakupiłem ten telefon tylko z prostej przyczyny bo ma to co mnie cieszy poza granica tego kraju "skeyp" czego unas brakuje całkiem niezłe cacko pozdrawiam.

  • 0

    199. ~rmati1  2008-02-08 15:06:20  host: w3cache.zetosa.krakow.pl

    Mi trzyma w 6120 1,5 dnia....

  • 0

    200. ~rafał  2008-02-08 22:37:34  host: unregister018009144195.c9.msk.pl

    No więc tak :D Nokia N70 czy Nokia 6120? Co radzicie?

  • 0

    201. ~Hose  2008-02-11 07:34:25  host: 194.39.141.10

    Bateria wytrzymuje mi spokojnie 4dni przy normalnym używaniu, trochę rozmów, smsów, internetu itp...

  • 0

    202. ~barteria  2008-02-12 21:06:31  host: pt191.miedzychod.sdi.tpnet.pl

    bateria trzyma, tak jak w telefonach multimedialnych, bedzieaz sie bawil (gral, sluchal muzy itp.) dlugo cCi nie potrzyma z 2 dni nie bedziesz sie bawil 3-5dni

  • 0

    203.  2008-02-13 09:39:21

    Czy da sie w tej nokii zmienic ulozenie ikonek na wyswietlaczu glownym z linii poziomej do pionu po prawej stronie i czy da sie ucunac niektore skroty?

  • 0

    204. ~Waldi  2008-02-13 11:00:04  host: hmq206.internetdsl.tpnet.pl

    Witam! Czy ktos ma pomysl jak poradzic sobie z wylaczajacym sie ekranem? W innych telefonach sa wygaszacze, ale przynajmniej pokazuja zegar, nieodebrane polaczenia, w 6120 wylacza sie calkowicie... Jak mozna temu zaradzic?

  • 0

    205. ~telefon maNIACK  2008-02-16 14:20:26  host: 195.205.190.88

    ogolnie to pasztet z niego mozna sobie zrobic ale funkcje tez zadna rwelka i co wszycscy jakies sony ericsony teraz kupuja przeicez wiadomo ze jak telefon to tylko nokia zadnych wynalazkow ani rozsowanych telefonoow z zadnymi gałkami pokrętlami

  • 0

    206. ~Mateusz  2008-02-17 15:30:01  host: bfg94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A wiec mam ten telefon juz pare tygodni i moge napisac o nim to i owo. Poczatkowo po przejsciu na niego z SE k700i menu wydawalo mi sie skomplikowane. Jednak jakies 30-40 min i wiem gdzie jest wszystko bez problemu. Bateria... w zaleznosci od uzytkowania. Jak duzo sie bawilem, gralem u sluchalem muzyki to trzymala 3 dni (po wczesniejszym 3krotnym formatowaniu). Jesli go uzytkowalem normalnie. tj czasem muzyka, dzwonienie, smsowanie to trzymala 4 dni. Aparat... niestety tutaj Nokia nie popisala się swoimi umiejętnosciami. Chodzi mi o zdjęcia przy niezbyt dobrym swietle. Zdj. w dzien wychodzą swietnie (2mpix) ale jak jest ciemniej (nie mowie o nocy) to juz gorzej. Przy slabym swietle na zdjeciach widac matrixa (tak jakby cyferki). Telefon ma flasha oraz drugą kamerke 320x240 do videorozmow ale rowniez mozna robic nią zdjecia. Mp3 odtwarza bez problemu. Glosnik gra srednio mogloby byc troche glosniej, ale to nie jest telefon mp3 ani zwykla mp3/mp4 tylko telefon. Wyswietlacz ma wystarczający. Ma jednego z najnowszych symbianow 9.2. (jesli się zastanawiasz miedzy 6120 a n70/72 bierz tego, gdyz N-ki są cholernie wolne. Ja dostalem w komplecie: Telefon :) ladowarke, zestaw sluchawkowy, plyte, instrukcje obslugi, Karte Nokii 128 MB. Zmienilem ją na 2GB SanDisk`a i chodzi swietnie. Zapelnilem juz prawie 800MB i nie przycina się. WG mnie najlepszy telefon w swojej klasie i przedziale cenowym . Pozdrawiam :)

  • 0

    207.  2008-02-19 14:42:39

    187: ten model nie ma GPS, coś pomieszałeś. Zastanawia mnie styl używania telefonu który prowadzi do tego że bateria wytrzymuje 1 dzień. 190: jeśli możesz napisz mi co robisz z tym telefonem że po 1 dniu bateria jest rozładowana? ile czasu rozmów itp...

  • 0

    208. ~Sylwia  2008-02-20 16:18:13  host: aaa204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Właśnie zastanawiam sie nad kupnem tego telefoniku:)Ma wejscie na karte pamięci? Jak tak jaką największą? Pozdrawiam

  • 0

    209. ~Rado  2008-02-20 20:58:09  host: chello089079204072.chello.pl

    Mam nokie 6120 od 2 Tygodni, Zalety: w porównaniu do SE w800i o niebo lepszy zasięg na zadupiu mogę w końcu porozmawiać, szybka to bestia, GPS i tom tom śmiga jak tra lala. karta 4 GB micro SDHC śmiga, Czytanie przez Syntezatro SMSów przydaje sie w aucie i jest śmieszny, Wideodzwoniki super, bateria przy kilkuminutowych rozmowach i lekkim bawieniu się 3 dni w moim przypadku. Wady: brak AF i tyle. Pytania, dostaje smsy bez polskich znaków jak ustawić polskie. Co trzeba spełniać by pogadać przez kamerkę przednią.

  • 0

    210. ~~kropek  2008-02-20 21:02:17  host: system858917524.mtvk.pl

    Mam pytanie bo nie wiem co wziąść nokie 6120 czy N70

  • 0

    211. ~marmadz  2008-02-22 11:16:38  host: 212.6.124.90

    witam, czy ta nokia obsługuje karty microsd z formatrm micro sdhs - ponoć może jej nie czytać. proszę o pomoc

  • 0

    212. ~domin_n  2008-02-22 17:50:04  host: bmz50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej...mam pytanko do "hose" mianowice jak uformowales baterie ze ci trzyma 4 dni? i jak kozystasz z telefonu?? tzn.jak dlugo rozmawiasz ile slychasz muzy, ile sms napiszesz itd ... ?? dzieki za odpowiedz pozdrawiam

  • 0

    213. ~kondzio  2008-02-22 19:53:41  host: xdsl.193.c85.petrotel.pl

    kupiłem nokie 6120 jakos tak ponad 2tygodnie temu i powiem zejestem bardzo zadowolony mimo zenapoczątku miałem problem z certyfikatem ale jest ok bateria wytrzymuje mi koło 4 dni super jak na tkai telefon jest wszystko ok goraco go polecam :) ps znacie moze jakies stronki z róznymi pierdolami do tego tela?? z góry dzieki

  • 0

    214. ~d  2008-02-22 21:26:13  host: bmo74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam jeszcze jedno pytanko..czy dzwiek z tego fona jest porownywalny co do noki 6233?? czy n70??czy wogule jest on glosny??

  • 0

    215.  2008-02-28 19:36:15

    Baterii nie trzeba jakoś specjalnie formatować, to już nie te czasy, jednak pierwsze 3 ładowania trwały parę godzin, i następowały po wyłączeniu telefonu z powodu rozładowania baterii, generalnie wykonuje między ładowaniami kilkadziesiąt minut połączeń, trochę smsów, internetu, itd... Karty Micro sdhc 4 giga działają beż zadnych problemów, czytałem że 8 giga też działa świetnie, ale nie mogę potwierdzić gdyż nie próbowałem osobiście.

  • 0

    216.  2008-02-29 01:10:25

    a czym sie rozni dzwiek w tych dwoch modelach ktore wymieniles i czemu pytasz czy jest glosny?Czyzbys mial wade sluchu?Ja uwazam,ze jest:czysty,wyrazny i glosny!

  • 0

    217. ~radamant  2008-02-29 09:55:40  host: public-gprs35171.centertel.pl

    Czy mozna kupic kabel usb do tego fonu aby jednoczesnie szla transmisja danych i ladowanie ? tak jak w SE P990i ?

  • 0

    218. ~plaster  2008-03-01 17:06:00  host: 80-48-69-136.tsm.tarnobrzeg.pl

    mam 6120 od 10 dni . ma wadę: nie da się ustawić zegara jako wygaszacza buuuu .Nie pokazuje w tym stanie ,że jest nie odebrane połączenie, sms.

  • 0

    219.  2008-03-01 17:35:29

    mam tą 6120 od 10 dni. Brak zegara po przejściu w stan czuwania to ... raczej wada. Brak graficznej informacji o nadejściu połączenia w tym stanie to też nie najlepsze rozwiązanie.Fajne było w siemens M65. W tamtym też bateria była lepsza.

  • 0

    220.  2008-03-01 20:22:14

    217: Z tego co wiem nie ma kabla USB ładującego ten telefon, jest kabelek który wkładasz w USB kompa a w telefonie w gniazdko ładowania i tylko tak można ładować przez USB. W tym przypadku faktycznie SE są stanowczo lepiej pomyślane.

  • 0

    221. ~rafal  2008-03-04 20:13:36  host: xdsl-4659.bielsko.dialog.net.pl

    dzisiaj kupilem...super ino mam tak ze jak dzwonie to glosnik harczy gdy glosnosc jest ustawiona na 3/10...oczywiscie im glosniej go ustawie tym bardziej harczy:( oco biega? zrypany jest czy czy to normalne?

  • 0

    222. ~Alban  2008-03-04 22:07:26  host: ip-87-204-161-54.netbase.pl

    A co z telefonikiem kupionym na allegro przywiezionym z Anglii i zainstalowanym polskim menu? Czy wiesza sie S60...?

  • 0

    223. ~6120  2008-03-05 21:45:16  host: arb230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefon. Wszystko co najważniejsze a nawet więcej :p ma na swoim miejscu. Czy jest chętna osoba do współprowadzenia forum właśnie o nokii 6120? Piszcie na forum6120@gmail.com

  • 0

    224. ~M.WPlus  2008-03-07 07:04:13  host: aeiw159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, Zakupiłem t4en telefon i mam dwa pytania: 1.Czy może mi ktoś napisać jak w tym telefonie można ustawić inf. o sieci aby wyświetlała się nazwa miasta(zrobiłem to w opcjach jednak nie działa). 2.W instrukcji jest inf. że można nagrywać rozmowę telefoniczną i czy może ktoś napisać jak to się robi??(podczas rozmowy). Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    225.  2008-03-09 13:00:15

    224; Wiadomości > opcje > wiadomości sieciowe > tam możesz uruchomić info nadajnika pod jakim jesteś zalogowany. Odnośnie nagrywania doszedłem do tego że należy wejść w menu i uruchomić dyktafon wtedy rozmowę można nagrać, o ile dobrze pamiętam jest aplikacja na symbiana pozwalająca na nagrywanie rozmowy uruchamiane jednym przyciskiem, nazwy nie pamiętam jednak.

  • 0

    226. ~mp  2008-03-11 21:58:19  host: 212.106.131.210

    mam ten tel ale mam 1 problem kupilem zestaw sluchawkowy lecz gdy go podlanczam pisze mi ze musze zalaczyc mikrofon aby sluchawki dzialaly gdzie ten mikrofon sie znajduje?

  • 0

    227. ~truskawka  2008-03-12 19:52:26  host: aaja145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupilem i jestem zawiedziony jepsza byla nokia 6280

  • 0

    228. ~  2008-03-15 21:10:58  host: pola.zax.pl

    nokia 6120 mam skonfigurowana skrzynke e mail a mimo to nie przesyla e-maili

  • 0

    229. ~wers  2008-03-16 17:09:22  host: shaypatel.plus.com

    a w czy była lepsza?

  • 0

    230. ~nestor1983  2008-03-19 18:07:31  host: adpc183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    227.co ty wogole porównujesz? 6120c to telefon z symbianem s60v3 9.2,a 6280 to zwykły paszcz;)

  • 0

    231. ~  2008-03-21 09:58:15  host: net231.3vnet.pl

    227 lepsza 6280 ^^ nie wiem w czym ... ale cóż są gusta i gusciki jak ktos l;ubi wyrzucac hajs w błoto. odnosnie 6120 to według mnie rewelacja miałem, do niedawna N73ME i bez porównania ... Symbianik robi swoje i flaki tez mam super śmiga bez najmniejszej przyciny a nie jak w N73 ^^

  • 0

    232. ~AAAAAAAAAAAA  2008-03-23 11:32:14  host: apn-77-113-93-144.gprs.plus.pl

    czy ktoś wie jak zdjąć panel przedni w 6120?

  • 0

    233. ~eric  2008-03-23 15:48:16  host: ic2.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie, czy on ma autofocus??

  • 0

    234. ~chuda  2008-03-23 19:46:27  host: 88.220.188.201

    mam ten telefonik od kilku miecięcy i bardzo sobie go chwale, nie wiem co Wy robicie że szybko pada Wam bateria...;) ja ciągle rozmawiam i srednio bateria trzyma mi 4-5 dni. Wiec z czystym sumieniem polecam ten telefon.Pozdrawiam

  • 0

    235. ~pawel  2008-03-24 11:28:59  host: aagk33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam pytanie : jak ustawic w 6120 zeby zapisywało mi pliki przesyłane blutufem na karcie pamieci na nie w telefonie.

  • 0

    236. ~6120  2008-03-25 12:40:47  host: host8925149229.waldex.net

    Czy ten telefon ma autofocusa???

  • 0

    237. ~  2008-03-26 15:30:29  host: chello089079173010.chello.pl

    hej. czy jesli kupie modul gps pantagram pathfinder P 3101 to za nawigacje bede musial placic? jak to funkcjonuje ? co jest potrzebne zeby wszytko dzialalo jak potrzeba?

  • 0

    238. ~KURcze  2008-03-26 19:33:27  host: abej30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co wy chcecie od bateri!! jak telefon ma 16mln kolorow to chyba wyswietlacz ciagnie duuuzo energi wiec jest super moja nokia 6300 am tez 16mln kolorow i trzyma 2 - 3 dni

  • 0

    239. ~Dugi  2008-03-26 20:04:40  host: xdsl-4743.wroclaw.dialog.net.pl

    Witam ma takie pytanko odnosnie paparatu i robienia zdjec dopiero co kupilem owy model i przy robieniu zdjec mam takie dzwwne przebicia zielonych paskow w ciemnych poieszczeniach nie wiem czy to wina waldliwego mogelu i matrycy czy wszystkie tak maja.

  • 0

    240. ~  2008-03-26 21:49:41  host: dyy210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    6280 ma mniej kolorów, jest rozsuwana(kwestia gustu),chyba nie ma symbiana i pare innych mniejszych rzeczy. Ale ma troszke lepszy aparat ale widziałem zdięcia z 6120 powiększone na komputerze i wychodzą nieźle.

  • 0

    241. ~  2008-03-27 20:27:02  host: ackq110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam 6280 i jest lipna. Co lepiej kupić n73 czy 6120? Czy jest ktoś kto miał styczność z każdym z tych telefonów i może coś poradzić?

  • 0

    242. ~shlachcic  2008-03-27 20:31:12  host: ackq110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ta nokia po podłączeniu do USB jest widziana w systemie win xp jako dysk wymienny (bez instalacji żadnych sterowników)??? tzn. czy będę mógł jej użyć jako pendrive'a???

  • 0

    243. ~adm  2008-03-27 22:43:18  host: 87-205-205-157.adsl.inetia.pl

    czy jak dostanie sie smsa, jest jakas np lampka która pulsuje (takie rozwiazanie jest na przykład w noki 6300)?

  • 0

    244. ~  2008-03-28 21:37:55  host: dza44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam.moze ktos mi wytlumaczyc jak wgrac windows mobile 6.0 do tej noki??Mam zamiar to zrobic lecz niewiem jak. :/

  • 0

    245. ~tiptop  2008-03-29 11:24:04  host: bsv130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    MAM SPRAWĘ. wszystkie funkcje, wady i zalety już znam tego telefonu ale nie wiem, który jest ładniejszy:P biały czy czarny? PILNE!

  • 0

    246. ~arek86-21  2008-03-29 19:35:17  host: apn-77-114-95-71.gprs.plus.pl

    Super telefon bardzo szybko chodzi ale nie ma sie co dziwic procesor robi swoje:)Bateria 3 dni przy normalnym uzytkowaniu jakis sms rozmowa troche muzyki.Bardzo ladny wyglad tylko tyl sie marze ten plastik jakis dziwny bo wszystkie slady widac ale to w niczym nie przeszkadza:)Czy to prawda ze chodza w niem karty 4gb??Zamierzam kupic 2gb mi w zupelnosci wystarczy narazie...Aparat doby zdjecia przy normalnym swietle sa bardzo dobre:)Tylko jak jest troche ciemniej to jakies takie zielone kolory mam po bokach nie wiem od czego???Tez tak macie???To narazie na tyle Pozdro:):):)

  • 0

    247.  2008-03-31 15:17:03

    DO tiptop biała 6120 jest lepsza i ładniejsza bo na czarnej widać odciski palców, smugi itd.

  • 0

    248.  2008-03-31 15:18:35

    a i jeszcze biała ma chromowaną wstawke a czarna ma srebrną ale nie chromowaną

  • 0

    249. ~  2008-03-31 19:58:08  host: chello089076057220.chello.pl

    207 on chyba oszczędza telefon. Mi trzyma bateria max pół dnia.ale nie mam 15 lat a telefon na siebie pracuje.

  • 0

    250.  2008-04-03 23:56:38

    Wie ktoś możne jak wysyłać instalki aplikacji przez bluetootha?? Kiedy che wysłać pokazuje mi komunikat :"Nie można wysłać zabezpieczonego pliku"

  • 0

    251. ~  2008-04-04 07:10:10  host: f142-214.opera-mini.net

    Do 242 Tak

  • 0

    252. ~  2008-04-05 14:07:56  host: dye169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niech ktoś napisze ile ma ramu bo w necie trudno znaleźć.

  • 0

    253. ~jurczak  2008-04-05 14:09:13  host: dye169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niech ktoś napisze ile ten telefon ma ramu bo na internecie trudno znaleźć.

  • 0

    254.  2008-04-05 16:56:28

    249: skoro pracujesz telefonem to dlaczego się dziwisz że "przeciętnemu" użytkownikowi bateria wystarcza na 4-5 dni? Ujmę to może prościej, kupujemy identyczne auta, ja robię 100km dziennie Ty zaś 700km więc pojemność tego samego zbiornika paliwa wystarczy mi na dłużej, jednak przebieg sumaryczny będzie identyczny. Nawiasem mówiąc 15 lat miałem bardzo dawno temu...

  • 0

    255. ~arkadio  2008-04-05 19:17:15  host: dre126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, mam pytanie: czy w real playerze w tej nokii mozna odtwarzac filmy rmvb?

  • 0

    256.  2008-04-07 14:28:07

    mam telefon od dwóch tygodni wersja biała ogólnie nie dostrzegłem żadnych poważnych wad myślałem o e65 ale ona jest slide i słyszałem ze po pół roku już coś nie łączy i do serwisu trzeba iść jak na symbiana jest bardzo szybki 369mHz (porównywałem z N73) ma podobno szybszy procesor niż N95 lol ekran 16mln robi swoje aparat jest bardzo dobry ma funkcję panorama mode dzięki której możemy robić dużo szersze zdjęcia nigdy nie spotkałem się z taką funkcją w telefonie głośnik tez jest niezły na zapełnionej karcie 2GB chodzi tak samo jak bez niej lol:D ma funkcje czytania smsów jedyna wada to bateria 890mAh bateria jest słaba ale na noc można wyłączać telefon budzik dalej będzie dzwonił jeżeli wiemy ze nie będziemy używać telefonu do dzwonienia w następnych godzinach ale chcemy posłuchać muzyki pograć itd. możemy zmienić tryb na offline wtedy bateria trzyma bardzo długo bo nie szuka zasięgu

  • 0

    257.  2008-04-07 14:35:09

    NOKIA 6120 MA SZYBSZY PROCESOR OD NOKII N95!!! 6120 - 369MHz N95 - 330MHz :D

  • 0

    258. ~  2008-04-07 17:41:23  host: dyt95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do "arkadio" nie mam tego fona(jeszcze:)) ale wątpie aby real player odtwarzał rmvb, ale może znajdzie sie odpowiedni program? bo przecierz z możliwości symbiana trzeba korzystać:P jak niektórym spowalnia system to niech sie upewnią czy nie ma aplikacji w tle, to są często powody słów: "telefon strasznie muli, nie polecam" :P:P pzdro

  • 0

    259. ~Broszka  2008-04-07 18:15:41  host: dyt95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ramu prawdopodobnie 64MB

  • 0

    260. ~Porucznik  2008-04-07 18:17:14  host: dyt95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    - 35 MB of user memory - 64 MB SDRAM, 128 MB ROM - ARM 11, 369 MHz CPU

  • 0

    261. ~artn  2008-04-07 22:11:37  host: 114-213.espol.com.pl

    jak chcecie telefon w ktorym bateria 3ma dlugo to kupcie sobie 6310i i bedzie wam tydzien 3mala ... to sa inne technologie i tyle :] malo " bateriozernym " telefonem jest wg mnie tez N E51 :] przy rozmowach ok 3h dziennie, wlanie 5h dziennie, smsach itd wy3muje mi spokojnie 3-4 dni ...

  • 0

    262. ~JackJazz  2008-04-12 22:31:33  host: dym101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ramu ma 64 megabajty a rmvb wątpię żeby odtwarzał real ale może znajdziesz jakiś odpowiedni program do odtwarzania tego pliku, ale pamiętaj aby skonwertować plik do odpowiedniej rozdzielczości pod ten telefon.

  • 0

    263. ~ven  2008-04-13 05:07:57  host: akademik.am.szczecin.pl

    wie ktoś czy da się wyłączyć odgłos robienia zdjęcia "cyk" i jak to zrobic? pozdrawiam

  • 0

    264. ~domel  2008-04-13 18:23:30  host: user3.235.udn.pl

    hej, mam ogromne pytanie: czy w kalendarzu w tej Nokii mogę ustawić powtarzanie się np: zadań lub notatek?? W swoim starym telefonie - Nokii 3100 - bez problemu ustawiałem jakieś przypomnienia, nawet w stylu cotygodniowego "wysłać (...)". W 6120 co roku ustawiają się jedynie rocznice a zwykłych ustawień czy zadań nie da się ustawić z częstotliwością powtarzania np: co tydzień, co miesiąc... Ktoś wie jaki robię błąd?? Nie chcę się ratować ściąganiem jakiegokolwiek dodatkowego oprogramowania w stylu "HandyDates" Pozdrawiam

  • 0

    265. ~zuzi88  2008-04-13 21:05:15  host: aavc64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś miał problem z radiem? Może zabrzmi to dziwnie, alen eiwiem jak je włączyć, tzn nie chce mi działać!

  • 0

    266. ~  2008-04-13 23:13:31  host: 87-205-177-91.adsl.inetia.pl

    Jaka jest w tym fonie lampa błyskowa? Ksenon czy dioda. Dzięki za odp :)

  • 0

    267. ~CaZa  2008-04-14 20:39:14  host: 088156251049.kos.vectranet.pl

    przeczytałem wasze opinie i doszedłem do jednego wniosku... źle myślałem chcąc kupić n73 :P Zobaczę za dwa tygodnie, gdy go troche poznam, czy nadal będę wam wdzięczny :P

  • 0

    268. ~przemo  2008-04-15 13:21:13  host: abyx89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to naprawde dobra nokia niezastanawiajcie się nad wyborem n70 a 6120 odrazu kupujcie 6120

  • 0

    269. ~Zrogez  2008-04-17 13:17:58  host: 193.19.165.7.osk.enformatic.pl

    Bateria - wszystko zależy od właściwego formatowania tj. 3 pierwsze ładowania w przypadku tych beterii z 6120 wystarczą 2 poprawne ładowania. Otóż w przypadku nowoczesnych ładowarek i akumulatorów do komórek ładowanie (nawet 1) trwa bardzo krótko tj. 80-90 min. nie tak jak kiedyś kilkanaście godzin. Po 90 min. bateria litowo jonowa BL-5B jest w 100% naładowana. Nic nie da kilka następnych godzin, bowiem nowe baterie pozbawione tzw.pamięci napięciaładują się krótko i trzymają niemal tą samą wartość aż do wyczerpania. Baterii litowo jonowej nie wolno nigdy rozładowywać do końca ponieważ w ten właśnie sposób traci pojemność. Czekamy aż w naszym telefonie znikną wszystkie kreski oznaczające stan baterii ale nie czekamy na wyłączenie aparatu - wówczas podłączamy ładowarkę na 80-90 min.Cykl powtarzamy 3 razy i bateria jest uformatowana. Potem można ją już ładować ile kto chce, byle nie dużej niż 2godz. Krótkie ładowanie wystarcza na krótko długie ładowanie na długo, bez wpływu na pojemność baterii. Ot nowoczesna technologia... Tylko trzeba coś o tym wiedzieć a nie bzdury opowiadać... Pozdrawiam.

  • 0

    270. ~zazazaj  2008-04-17 13:20:36  host: router.eia.pl

    RMVB to format real player'a. Skoro masz ten soft to i mozesz otwierac pliki kompatybilne z nim:) Zaczynam przygode z tym cackiem i poki co nie wyraze opini ]:>

  • 0

    271. ~josif666  2008-04-17 18:57:48  host: c204-136.icpnet.pl

    252/253: 19,7 MB RAM

  • 0

    272. ~josif666  2008-04-17 19:00:09  host: c204-136.icpnet.pl

    250; zainstaluj sobie z torrentów X-plorer i nie bedzie problemu z wysyłaniem czegokolwiek przez bluutha

  • 0

    273. ~josif666  2008-04-17 19:01:05  host: c204-136.icpnet.pl

    243; nic takiego nie ma

  • 0

    274. ~j  2008-04-17 19:02:02  host: c204-136.icpnet.pl

    242: pod warunkiem że po podłączeniu kabla wybierzesz "transfer danych"

  • 0

    275. ~j  2008-04-17 19:04:54  host: c204-136.icpnet.pl

    235: standardowo pliki zapisywane są w skrzynce odbiorczej wiadomości (opcja niezmienialna) natomiast w ustawieniach wiadomości możesz ustawić pamięć karty, wtedy nie bedzie zawalał pamięci telefonu a pliki i tak trzeba poprzenosić na odpowiednie foldery na mocroSD

  • 0

    276. ~josif666  2008-04-17 19:09:02  host: c204-136.icpnet.pl

    226: nie pisze żebyś załączył mikrofon do słuchania tylko po wybraniu opcji słuchawki/stojak muzyczny pojawia sioe komunikat żeby użyć mikrofonu w telefonie w przypadku ROZMóW TELEFONICZNYCH a nie sluchania muzyki. Instrukcji nie czytamy??

  • 0

    277. ~  2008-04-18 14:40:48  host: f143-055.opera-mini.net

    Rmvb nawet moja 6131 odtwarza a ta maszyna ma symbiana to wystarczy programik i wszystko działa jak ta lala ;-)

  • 0

    278.  2008-04-25 19:26:05

    272; Dzięki, wszystko śmiga ;)

  • 0

    279. ~kml  2008-04-26 09:45:42  host: 212.160.169.207

    hej. Jestem troche zielony ale mam pytanko czy 6120 i 6120classic to sa 2 rozne fony czy moze to tylko kwestia nazewnictwa ? heh pozdrawiam

  • 0

    280. ~gość  2008-05-04 20:30:44  host: abez19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie co zrobić żeby 6120 wykryła karte pamięci

  • 0

    281. ~  2008-05-04 21:52:35  host: acvu245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy 6120 ma przeglądarkę xHtml (www)

  • 0

    282. ~Maciek  2008-05-05 15:05:10  host: chello087206107188.chello.pl

    posiadam 6120 od 2 miesięcy, jestem super zadowolony z tego telefonu. Posiada symbiana i wogóle się nie tne w porównaiu do n-series. Wgrałem sobie Nawigacje GpS(potzreba 400mb) Germin. a to kod, ktory resetuje symbiana w razie ciecia sie telefonu(kasuje wszystko)*7370#

  • 0

    283. ~tom  2008-05-07 14:08:53  host: enj50.internetdsl.tpnet.pl

    nie wiem skąd wam sie taki procesor wzioł bo ten fon ma jedynie 192Mhz AMR. Polecam sprawdzic zanim coś sie napisze.

  • 0

    284. ~  2008-05-08 02:42:34  host: f142-041.opera-mini.net

    64mb ram wolna pamiec ram 20mb

  • 0

    285. ~Bronek  2008-05-09 20:05:48  host: 116-119.echostar.pl

    Mam takie pytanie o co chodzi z tym internetem HSDPA czy jak sie podłacze to bede musiał coś płacic ?? jak tak to ile $$ ?

  • 0

    286. ~polonia+  2008-05-12 17:27:57  host: aaau57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jeżeli chodzi o różnice między 6120 a 6121 to jes różnica mikroskopijna, jakaś różnica w umts czy coś ale naprawde niewiele( naprawde!) no i cena bo około 100 złotych droższa jest ta 6121

  • 0

    287. ~qwerty  2008-05-13 17:36:14  host: nat01.krasnystaw.net

    świetny telefon filmiki można spokojnie oglądać, bardzo dobry głośnik i wszystko 10/10

  • 0

    288. ~Hose  2008-05-13 18:18:32  host: 194.39.141.10

    280: włożyć ją w slot w telefonie ;-) 279, to ten sam telefon.

  • 0

    289. ~luca  2008-05-15 16:01:07  host: abqs128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tata chce kupic ten telefon. czy warto?

  • 0

    290.  2008-05-18 19:39:35

    283; Po pierwsze ten procesor to ARM a nie AMR a po drugie ma 369 Mhz a nie 192 Mhz, po trzecie wziął a nie wzioł. Najpierw poczytaj później się wypowiadaj...

  • 0

    291. ~Slawek  2008-05-19 17:28:57  host: bab215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon 5 miesiąc poprzednio używałem E50 potem E65. Przypadek sprawił , iż mam 6120. Napiszę tak w porównaniu z wymienionym nie zawiesił mi się ani razu, jest szybki jak na Symbiana i stabilny. Mam go z simlockiem Plusa. Bateria spokojnie bez szaleństw trzyma do 4 pełnych dni. Jestem zadowolony. Jedyna wg mnie wada to jakoś wykonania obudowy. Nokia tu nie popisała się. No cóż... sam telefon nie jest drogi więc można im wybaczyć.

  • 0

    292. ~slyd  2008-05-20 17:40:59  host: chello089078194249.chello.pl

    Mam pytanie - czy ktoś wie lub próbował już zabezpieczyć dostęp do np. "notatek" (chodzi mi o hasło np. 4cyfry po podaniu których dopiero można się było się tam dostać )W 6630 dało radę to zrobić, a tu mam z tym problem.Z góry wielkie dzięki:) - a telefon naprawdę polecam:)

  • 0

    293. ~slyd  2008-05-20 21:06:55  host: chello089078194249.chello.pl

    Mam pytanie, czy ktoś już może sprawdzał lub wie, czy w 6120 istnieje możliwość ( a jeśli tak, to w jaki sposób ) zablokowania wejścia np. do "notatnika" poprzez nadanie własnego hasła ( np.4cyfry)które uniemożliwiałoby wejście w tę opcję innym ( obcym ) osobom? - a sam telefon - zdecydowanie polecam:)

  • 0

    294. ~Renilps  2008-05-22 09:22:56  host: ea107.internetdsl.tpnet.pl

    WARTO!! Ten telefon to njlepszy jaki miałem!!! Podłączasz kablem do kompa MINIUSB!! Kozystanie z Nokia PS Suit to poprostu luxus:) DZWIEK w tym telefonie na głosniku to MIODZIO!!! Normlnie basy słychac i nic nei pierdzi tak jak w mojej poprzedniej N70, motoroli L6 itp:) Symbian dziala bardzo szybko!! 100x szybciej niz n70. Co do czarnego plastiku, ja nosze telefon w woreczku po okularach (material do czyszczeni), polecam to rozwiazanie, bo telefon sam sie czysci i nie niszczy za mocno:)Do teog wyglada to fajnie:) Ten telefon to sme +!!! Wyswietlacz tez ma cudowny, nie jak te niby 10000mln kolorow w smsungu pixeloza... rozdzialka 320x240!!! Niektorzy mowia ze czcionka w nim jest za mala, no jak kots ma wde wzroku to i tak mozn zwiekszyc czcionke w opcjach i po problemie:) Powiem tak, ten telefon wyglada niepozornie, podobny do pewnego modelu motoroli... ale jaks ie go wezmie do reki to od razu czuc ze to nie plastki na okolo tylko metal, a plastikowe elementy sa wykopnane z porzadnego plastiku:) Zdjecia w dzien sa naprawde świetne!! Wieczorem, w nocy i przy sztucznie oswietlonym miejscu tylko juz widac takie szumienie (w mojej n70 lepiej ciut wychodzily pod wieczor, ale w dzien gorzej). W tym telefonie tez poprawiono ogladanie zdjec, ktore sie juz nie laduja koszmarnie dlugo jak w n70... od razu sie pojawiaja i mozna je ogladc a nie przez godzine 30 zdjec^^ Do tego chyba nei musze mowic o zaletach symbiana:) Mam gadu gadu, poczte gmail, odtwarzacz filmow divx z napismi i wyglada to elegancko, a nei jak aplikacje w javie:) Tylko po prostu trzeba lubic grzebanie sie po systemie, aale jak ktos mysli ze to skomplikowane, to i tak telefonik polecam, bo przeciez nikt nikomu nie karze nic instalowc:) Oceniam ten telefon 10/10. Jak dla mnei wymazony telefon tylko wifi nie ma, ale i tak hotspotow nie ma az tak duzo, gprs nie jest az tak drogi (0,001zł za 1kb w erze biznes). Do sprawdzania maila, gg itp to CUDO:) Wiec poczekam az ze 2 lata, kiedy wifi bedzie standardem:)

  • 0

    295. ~skoczek  2008-05-24 16:02:40  host: cnet-t-236-203.petrus.pl

    czy w tym telefonie jest możliwość wgrania nawigacji i ile to kosztuje

  • 0

    296. ~eglantine  2008-05-24 17:55:43  host: bxq21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy on ma kalkulator ?

  • 0

    297. ~  2008-05-24 21:22:55  host: aea82.internetdsl.tpnet.pl

    JAK WGRAC MAPE NOKIE

  • 0

    298. ~aaa  2008-05-25 16:54:15  host: gcb226.internetdsl.tpnet.pl

    ~tom ty pojebie mam tego fona i on ma dokładnie 369mhz a nie 192mhz. zastanów się co piszesz niedojebie. Ssij lache lamusie

  • 0

    299. ~Wojtekk  2008-05-25 20:07:23  host: aaua34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Srebrna też ma chromowane elementy?

  • 0

    300. ~faffa  2008-05-26 20:55:25  host: bos37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tiptop mojim zdaniem ta czarna jest ładna:)

‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-159-27.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet