Nokia 603 - opinie
Telefony Nokia Nokia 603 Opinie o Nokia 603

Nokia 603

w sumie: 36
  • 0

    1. ~ja  2011-10-13 19:20:47  host: 81.210.61.10

    Kupił bym nowa nokię,ale ta cała nowa seria nie ma autofocusa,a nie chce drugiej nokii bez autofocusa.Dlatego nie kupie żadnej nokii.Jak dbają tak mają.

  • 0

    2. ~Allen  2011-10-13 19:29:15  host: ip-93-154-133-4.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    To chyba pierwsza Nokia z pojemnościowym ekranem dotykowym

  • 0

    3. ~jaro070  2011-10-13 19:43:00  host: public97181.xdsl.centertel.pl

    Szkoda, że bez AF

  • 0

    4. ~wosmar  2011-10-13 23:12:05  host: user-46-113-128-172.play-internet.pl

    Jeżeli cena będzie faktycznie ok 200 euro, to może się przesiądę ze swojej C6...

  • 0

    5. ~pepe pan dziobak  2011-10-14 21:15:50  host: 89-78-43-103.dynamic.chello.pl

    zbyt mały wyswietlacz w stosunku do wymiarów. Po co tyle przestrzeni na gorze?

  • 0

    7. ~Ja chce do dziadka :)  2011-10-21 18:03:21  host: host-057.skynet.net.pl

    @5 niby HTC(chyba większość modeli) też ma dużo miejsca wolnego, ale tutaj wizualnie jest za dużo, a tam nie.

  • 0

    8. ~matt  2011-10-25 09:58:05  host: 212.160.172.70

    Szacunek za obudowy :)

  • 0

    9.  2011-10-28 15:10:35

    Allen - no nie pierwsza, wszystkie z Symbianem^3 mają pojemnościówkę.

  • 0

    10. ~guuumisiujnio  2011-10-28 16:58:56  host: oon42.internetdsl.tpnet.pl

    ale i tak najlepsze są htc bo nokier maja te zryte symbiany ale dobrze ze ma juz gigaherca

  • 1

    11. ~  2011-11-02 09:20:39  host: 212.160.172.70

    @2 chyba nie

  • 0

    12. ~NIEdzieciak  2011-11-14 14:58:35  host: z18-11.opera-mini.net

    @10: "zryte" to jest takie stereotypowe szufladkowanie OS-ów! Są różne gusta, upodobania, czy też wymagania. Dla mnie Symbian^3 w wersji "Anna" jest bardzo dobrym OS-em i wolę go od przereklamowanego Androida! A na dodatek już niedługo wyjdzie kolejna aktualizacja - do wersji "Bell" (Nokia 603 już go ma). Tymczasem w przypadku Androida dostaje się zazwyczaj tylko jedną aktualizację na cały żywot smartfona, a jak się ma jakiś tańszy lub mniej popularny model to w ogóle nie dostaje się aktualizacji!

  • 0

    13.  2011-12-11 20:00:05

    A wiadomo kiedy będzie w ofertach operatorów albo na wolnym rynku?

  • 0

    14. ~bodzio  2012-06-23 10:17:29  host: adpy246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    systemy operacyjne jak samochody kazdy moze wybrac to co mu pasuje wiec nie rozumiem po co te krytyki nie lubisz symbiana kup tel z innym osem i nie marudz

  • 0

    15. ~stokrotka  2012-08-26 18:16:59  host: 195.116.10.240

    bardzo ładna tylko szkoda że nie ma diody led

  • 0

    16. ~doti  2012-10-05 22:58:15  host: apn-95-40-150-65.dynamic.gprs.plus.pl

    Chciałabym zauważyć, że jest błąd w opisie !! Ten telefon jest na kartę MICRO SIM !!!! a nie na standardową. Kupiłam dziś telefon i spotkało mnie niemiłe rozczarowanie, bo będę musiała jeszcze jechać wymienić kartę. Stwarzają ludziom sztuczne problemy tylko :/

  • 0

    17. ~nokiusz  2012-10-17 20:09:25  host: 79-139-24-231.prenet.pl

    zamierzam kupić tę Nokię...Czy ktoś wie jak głośne ma dzwonki ? Pracuję w głośnym otoczeniu i chcę słyszeć jak ktoś do mnie dzwoni. Niewiele telefonów ma bardzo głośne dzwonki...Odezwijcie się właściciele Nokii 603 !

  • 0

    18. ~urzas  2012-10-28 16:59:41  host: user-46-112-178-249.play-internet.pl

    Kupiłem ten model i niestety nie mogę wysyłać i odbierac mms w sieci play:/ Ma ktoś podobny problem? Ewentualnie zna ktoś rozwiązanie?

  • 0

    19. ~urzas  2012-10-29 18:30:14  host: user-46-112-74-22.play-internet.pl

    Trzeba czytać uważnie bo można się naciąć.W wielu serwisach internetowych zamieszczana jest informacja że ten telefon ma wyjście tv out ,a faktycznie go nie posiada.I za żadne skarby nie mogę wysyłać i odbierać na nim mmsów :/

  • 0

    20.  2012-10-29 18:39:55

    Niestety ten telefon nie ma wyjścia TV out. W większości serwisów widnieje że ten model posiada to wyjście ale faktycznie nie ma tej funkcji:/ Mój egzemplarz pochodzi z polskiego T-mobile ale używam go w sieci Play i za żadne skarby świata nie mogę skonfigurować go żeby wysyłał i odbierał mms-y :(

  • 0

    21.  2012-11-05 07:06:13

    Z ustawieniami mms już wszystko gra.Oczywiście zawinił operator ,ale naprawił usterkę.Co do wyjścia tv out to nadal kupa:)

  • 0

    22. ~old  2012-11-17 09:59:16  host: 188.246.142.55.rev.vline.pl

    Ogólnie trzyma 5 dni bateria , ekran rewelacja ( jasność i dotyk) . , nfc w przyszłości można będzie tym telefonem płacić jak kartą . kartę sim trzeba potraktować nożyczkami do micro ( są 4 rodzaje kart i każdą sie tnie inaczej) albo odebrać w salonie gsm duplikat. Polecam.

  • 0

    23. ~Outlander  2012-11-24 23:37:57  host: 078088109080.wagrowiec.vectranet.pl

    Bardzo fajny telefon. Mniejszy od Lumii 710 którą miałem i oddałem dalej, więc mieści się w każdej kieszeni. Ekran dotykowy gorszy niż w Lumi - działa z lekkim opóźnieniem, ale daje rade (kwestia wprawy). System - Symbian Belle jest świetny - dużo ciekawych aplikacji - może spokojnie konkurować z Androidem dziwię się Noki, że nie daje tego systemu częściej do swoich telefonów. Polecam ten telefon jest naprawdę warty swojej ceny.

  • 0

    24. ~  2013-02-24 11:55:02  host: 79-139-124-12.chelm.hypnet.pl

    Zawiesza się zaraz po zrobieniu filmiku wideo, po miesiącu użytkowania odpadła literka "i" z napisu Nokia na tylnej części obudowy, poza tym OK.

  • 0

    25. ~twix  2013-03-28 08:44:09  host: v40-10.opera-mini.net

    mam pytanko jak z pisaniem sms w tym telu? chodzi o pionowa klawe alfanumeryczna. bo mialem nokie 500 jakis czas temu i mimo ogolnie dobrego dotyku to esy pisalo sie duzo gorzej niz np na se x8 czy samsungu Monte:-) kto odpowie?:-) bo chcialbym zakupic ten telefon

  • 0

    26. ~twix  2013-03-28 08:48:36  host: v40-10.opera-mini.net

    witam chcialbym spytac jak sie pisze sms w tym telu? bo mialem kiedys nokie 500 i tam mimo dobrego dotyku to pisanie bylo gorsze niz chocby w se x8 czy samsungu Monte. jestem zainteresowany kupnem i chce wiedziec

  • 0

    27. ~renia  2013-04-06 23:51:48  host: d38-137.icpnet.pl

    ~twix , sms-y pisze sie latwo (przeszłam na Nokie 603 z innej Nokii, z ekranem oporowym, mialam obawy jak to bedzie, a jest dobrze). Ekran dosc precyzyjnie reaguje na dotyk. Chcialam jednak dodac ze mam male palce;) a i tak wole klawiature pozioma (akcelerometr dziala w 603 bardzo szybko). Mialam Samsunga Monte, w porownaniu z Nokia 603 - byleco. ~nokiusz, dla mnie 603 jest glosna... glosniejsza niz moja wczesniejsza Nokia, dzwiek jest bardzo czysty i wyrazny. Nie moge jednak ocenic jak by wypadla w Twoim otoczeniu.

  • 0

    28.  2013-04-08 16:07:26

    Czy ktoś mógłby poradzić jak ustawić łączność wifi, żeby się łączył od razu jak tylko definiowana sieć jest dostępna? Obecnie mam tak, że jak o0ddalę się na tyle że straci się połączenie to po powrocie już muszę za każdym razem ręcznie uruchamiać połączenie. Czy nie da się tak, że łączy się automatycznie jak tylko znana siec jest dostępna a jeśli nie to przełącza się w tryb GSM ( i na odwrót) ?

  • 0

    29. ~KungFuPanda  2013-04-11 10:38:16  host: user-46-112-17-6.play-internet.pl

    @twix - Pisanie smsów na klaw. alfanumerycznej jak najbardziej wygodne i płynne bez zacięć. Ja zainstalowałem Swype i nie wyobrażam sobie teraz pisanie smsów bez swype :)

  • 0

    30. ~Anthrax  2013-04-21 13:34:40  host: geodetow-nat.intertele.pl

    Telefon bardzo udany. Co do Softów to nie ma takiego, który byłby idealny i potrafiłby łączyć w sobie zalety WP, Androida, iOS-a. Ma swoje wady jak i zalety. Symbian w wersji Belle to 2 kroki naprzód w porównaniu do Symbiana np. na Nokii C5-03. W połączeniu z przyzwoitymi podzespołami (choć mogę się przyczepić do 512 Ramu - mogłoby być odrobinkę jeszcze więcej), system pracuje bardzo stabilnie, płynnie, żeby doprowadzić do przycięć to trzeba naprawdę się postarać i pootwierać dziesiątki aplikacji. Brak autofocusa? Dziwne, ale dla mnie mało istotne, bo do fotografowania są dedykowane do tego cyfrówki, lustrzanki, a nie komórka. Takie jest moje zdanie w tej kwestii. Ekran jest bardzo dobry (choć szkoda, że nie np. 3,7 inch). Kolory są wyraźne, kąty widzenia bardzo dobre, widać też wszystko przyzwoicie w mocnym słońcu. Reakcja na dotyk wzorcowa. Bateria przy nawet dość częstym smsowaniu i rozmowach pociągnie do ponad 2 dni (przy włączonym oszczędzaniu energii 2x tyle). Jednakże mimo wszystko 1300 mAh to za mała pojemność. Pomimo drobych wad, telefon jest znakomity i polecam go każdemu, jest świetny zwłaszcza dla osób zaczynających przygodę ze smartfonami, a także dla tych, którzy nie potrzebują wydumanych gadżetów i funkcji w urządzeniach za ponad 1k zł.

  • 0

    31. ~gumis31  2013-04-27 09:33:32  host: 77-254-52-49.adsl.inetia.pl

    Witam, Mam ten telefon od 2 tygodni. Moim zdaniem jest naprawdę w porządku. Symbian działa bardzo szybko, mapy są super. Nie jest to tablet i internet przegląda się mało komfortowo, ale w doraźnych sytuacjach można używać.

  • 0

    32. ~marcin  2013-05-02 14:29:54  host: 188.246.142.55.rev.vline.pl

    czy ten telefon może udostępnić internet do laptopa ? Jeśli tak to w jaki sposób ? Help.Dzięki.

  • 0

    33. ~ktostam  2013-07-08 22:02:17  host: bxs124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś wie jak wyciszyć dzwonek w nokii 603????

  • 0

    34.  2013-08-19 11:19:36

    Aby wyciszyć dzwonek w 603 to trzeba wejść w Profile i tam wybrać "Cisza". Można też lekko ściszyć ale to w ustawieniach dzwonków. To takie generalne ustawienie. A ja bym chciał poruszyć przy okazji inny temat, może ktoś wie jak to ograniczyć. Mianowicie telefon bez przerwy łączy się z netem poprzez siec GSM. Dosłownie za dobę jest to jakieś 150 połączeń. Są to takie krótkie połączenia po 3-5 kB i w zasadzie mi nie przeszkadzają bo mam 1 GB danych do wykorzystania, ale ma to wpływ na trwałość baterii. Wiem, że można całkiem zablokować transmisję danych ale nie o to chodzi. Nie wiem który program mi tak szaleje bo i pocztę wyłączyłem i lokalizacje również.

  • 0

    36. ~Patusia004  2013-08-22 19:48:33  host: 89-70-45-73.dynamic.chello.pl

    czy ktoś mi pomoże jak wyłączyć ciągle przychodzące sms od operatora ,,brak środków na koncie" ?

  • 0

    37. ~Trymi  2013-09-10 15:03:40  host: 204.27.196.105

    Po dwoch latach z Samsungiem Galaxy Ace, Nokia 603 jest super. Juz nigdy Samsunga

  • 0

    38. ~qwerty  2014-04-21 21:27:14  host: user-164-127-24-210.play-internet.pl

    Symbian jest idealny. Model 603 nie jest już jakościowo dobry jak N8 czy C7 ale i tak nie jest źle,
    Posiada wszystko co potrzebne.
    Telefon polecam.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-197-114.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet