Nokia 5730 - opinie
Telefony Nokia Nokia 5730 Opinie o Nokia 5730

Nokia 5730

w sumie: 71
  • 0

    1. ~grzegorzn  2009-03-11 11:37:40  host: 212.160.172.70

    Super telefonik, właśnie go przywiozłem z Niemiec i powiem że warto.

  • 0

    2. ~qba  2009-03-11 15:33:04  host: ip-91-193-196-7.enterpol.pl

    O! To mi się podoba :) Podobna do nowej Eseries (klawiatura). Może zakupić ją, a nie 5800... albo poczekać jeszcze trochę...

  • 0

    3. ~Czeslaw  2009-03-11 16:27:47  host: static-ip-77-89-125-69.promax.media.pl

    Naprawde fajnie sie zapowiada. jestem mile zaskoczony ze posiada klawiaturke i wifi. Ciekawie wyglada. Ale.. znajac nokie.. cena bedzie kosmiczna :( a szkoda, gdyby tylko zrezygnowali z polityki popularnosci swojego napisu... A tak jeszcze na marginesie, ciekawe jakiego to ma procka i czy ma cos ramu. pozdrawiam obiektywnych uzytkownikow ;)

  • 0

    4. ~Stopex  2009-03-11 16:57:43  host: aenv109.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czekam na tego fona;):) jeszcze miesiąc:p

  • 0

    5. ~www.żal.pl  2009-03-11 19:46:29  host: 87-205-224-4.adsl.inetia.pl

    Macie tu wogóle ofiicjane potwierdzenie ??! Na stronach nokii nie ma nic

  • 0

    6. ~  2009-03-11 19:47:07  host: 87-205-224-4.adsl.inetia.pl

    Macie tu wogóle ofiicjane potwierdzenie ??! Na stronach nokii nie ma nic A wy sie niepotrzebnie podniecacie a tak ps jestem fanem nokii i symbiana :P

  • 0

    8. ~swietoszek  2009-03-12 09:46:21  host: acwq17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czyżby zabrakło wifi?

  • 0

    9. ~MnQ  2009-03-12 10:08:02  host: c27-105.icpnet.pl

    bardzo ciekawa propozycja :) z chęcią bym przetestował taki telefonik

  • 0

    10. ~  2009-03-12 17:17:32  host: 195.205.141.12

    Ciekawy ojj ciekawy.

  • 0

    11.  2009-03-12 18:01:20

    ciekawe ile będzie kosztować, jak dla mnie ciekawy telefon

  • 0

    12. ~caly  2009-03-13 20:20:04  host: bxv210.internetdsl.tpnet.pl

    nieźle się prezentuje to cacko ;d ale pewnie z ceną wyskoczy ostro ;)

  • 0

    13. ~szwajcar  2009-03-15 01:09:03  host: 82.132.136.183

    jeszcze tylko nokia zmieni klawiature na większy ekran i kupuję takie cacko!!!!!

  • 0

    14. ~Biaczek  2009-03-15 14:48:38  host: apn-77-115-76-74.gprs.plus.pl

    ciekawe ile bedzie kosztowal....

  • 0

    15. ~Biaczek  2009-03-15 15:02:06  host: apn-77-115-76-74.gprs.plus.pl

    cudowny! ten telefon właśnie chciałbym mieć

  • 0

    16. ~Eni  2009-03-15 15:10:30  host: igk122.internetdsl.tpnet.pl

    Wygląda ciekawie, ale chyba nie ma agpsu... W sumie podobna do 5800 tylko ma qwerty ;D Czy ktos wie czy ma dotykowy ekran? Dość ciekawa moim zdaniem hybryda :D

  • 0

    17. ~  2009-03-17 08:33:08  host: 212.160.172.70

    Nawet fajny tren telefonik ma klawiaturke wifi gps aprat 3.2 mpx ale po co wiekszy Mi się podoba

  • 0

    18. ~SirPL  2009-03-19 19:13:06  host: ip-85.128.107.226.static.crowley.pl

    No co mogę powiedzieć, telefonik prezentuje się smakowicie. Chyba trzeba będzie go upolować. Tylko czemu taka cena?!? Chyba znowu poczekamy ze 3 - 4 lata, aż ceny spadną :/

  • 0

    19. ~Eni  2009-03-20 00:56:26  host: 87-205-197-213.adsl.inetia.pl

    No to mamy hybrydę nokii 5800 ;D Ale chyba symbian starszy... Raczej nie bedzie na to popytu, na co komu 3 rodzaje klawiatur... Lepsza by byla seria 3 modeli różniąca sie niczym innym jak obsługą (qwerty, dotyk i 1234) :) Oczywiscie dotyk mozna by dac w kazdym, ale taki mix raczej nie przysporzy wielu chętnych... :)

  • 0

    20.  2009-03-20 09:40:22

    O kuźwa, i jak ja mam używać klawiszy na tym telefonie? Rysikiem? :)

  • 0

    21. ~Mati  2009-04-09 13:12:48  host: dls236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam tą nokie i niestety muszę powiedzieć, że jest kiepska :(

  • 0

    22. ~kuuuba777  2009-04-10 18:37:22  host: bev90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wie ktoś czy on jest dostępny w ogołe gdzie w europie już? bo w PL niby ma być w 3 kwartale a tyle czekać mi sie nie chce...:/

  • 0

    23. ~SHIBBY  2009-04-18 00:40:49  host: host-62-141-237-129.tomaszow.mm.pl

    Muzyczna Nokia z klawiaturą qwerty?! Jak dla mnie rozwiązanie bezsensowne i niepotrzebne. Dziękuję.

  • 0

    24.  2009-04-22 15:03:58

    dideq-- jakim rysikiem?? jak małe klawisze to kup sobie 3210:P dla mnie boooomba:D zamienie moja n95 na tego:))

  • 0

    25. ~olek  2009-04-29 15:35:57  host: ekv103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem telefon w anglii i powiem że jestem ucieszony z zakupu ! 500 euro zapłaciłem za nowiutką ! opłacało się !!!

  • 0

    26. ~Alex:D  2009-05-09 23:33:08  host: 88-199-35-2.tktelekom.pl

    J nokie tą kupiłem za 980zł dla mojego syni i powiem ze jest zadowolony i sam sobie taką kupuję :)

  • 0

    27. ~swpl  2009-05-10 18:00:06  host: esf207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile zapłaciłeś za niego w Niemczech ?

  • 0

    28. ~damisskie  2009-05-14 13:30:40  host: csknet-84-234-37-109.csk.pl

    jak to możliwe, że kupiłeś skoro jeszcze go nie ma.? oO

  • 0

    29. ~  2009-05-14 19:31:17  host: chello089079103228.chello.pl

    tia w anglii 500euro.. a były w tej bajce smoki ?

  • 0

    30. ~paty$ia  2009-06-22 14:35:30  host: cbf17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefon ;) Czy ktoś wie czy można ją już kupić, ale w miarę normalnej cenie???

  • 0

    31.  2009-06-22 18:59:35

    super telefon ;) nie wie ktoś czy już można go gdzieś kupić, ale w miare normalnej cenie???

  • 0

    32. ~Gaav  2009-06-25 11:30:15  host: nat-ks-196-60.globalconnect.pl

    a wie ktoś może gdzie można go dostać u nas, bo na allegro na razie ni widu ni slychu a za granice niestety nie jeżdżę...

  • 0

    33.  2009-07-20 13:05:30

    od 1350 na allegro już jest

  • 0

    34. ~damisskie expert  2009-08-06 16:40:37  host: csknet-84-234-37-91.csk.pl

    juz jest na allegro, cena od 1300 złotych. ;)

  • 0

    35. ~eknah  2009-08-09 09:39:30  host: staticline17287.toya.net.pl

    Siemka! Moglby sie wypowiedziec jakis posiadacz tego cuda tzn wady, zalety itp.

  • 0

    36.  2009-08-09 20:02:18

    opisał by ktos wady i zalety tegoz oto fona... oczywiscie jego posiadacz ;p wlasnie sie zastanawiam sie nad 5800 a tym (5730) :)

  • 0

    37.  2009-08-11 19:44:03

    podajcie jak sie fonik w zyciu sprawuje :)

  • 0

    38. ~Lutek789  2009-08-24 18:12:12  host: 082139000152.radom.vectranet.pl

    Mam do was prośbe mam do wyboru nokia 5730 xpress music ? która mam wybrać i która bedzie najlepsza ?

  • 0

    39. ~SirPL  2009-08-27 08:34:21  host: 90.156.117.114.vz.pl

    No i nie tylko na Allegro. Play ma go w swojej ofercie. Z tym, że jest to telefon na zamówienie, więc się trochę czeka. Jakby nie patrzeć troszkę drogo. Mam nadzieję, że z czasem opuszczą z ceny...

  • 0

    40. ~@niaa  2009-10-04 21:25:03  host: duq63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest śliczny ;)

  • 0

    41. ~SbQ  2009-10-09 17:50:05  host: chello089078164210.chello.pl

    telefonik jest świetny mam go od ponad miesiąca. wszystkie funkcje ma super, najczęściej oczywiście używam muzy i jest ona rewelacyjna ;) nokia dołącza douszne słuchawki do których nie byłem przekonany ale naprawdę dają czadu ! Miałem też inne dobre słuchaweczki ale bardziej mi się podobają te od nokii.. (miałem AKG 315 więc nie byle szajs). zaletą jest na pewno Wifi ! jest super. nie muli mimo że ma kartę 8gb a 3 mam w użyciu. Zdjęcia robi rewelacyjne. 3.2MPX to wystarczająco jak na telefon który jest rzekomo do dzwonienia. Ma jeszcze wiele innych funkcji jak quickOffice albo słownik (ściągać trzeba języki ze strony- wifi i jazda :) Polecam każdemu kto lubi słuchać muzyki na telefonie i temu który nie musi mieć nokii N95 którą ma co 10osoba jaką znam :) nie widziałem jeszcze nikogo kto by taki miał :P QWERTY ! najlepsza rzecz w fonie ! jest poprostu jedwabista ! :) smsy pisać i przeglądarka internetowa to tylko na niej ;) Ocena 20/10 ! polecam !

  • 0

    42. ~piotrs  2009-10-15 08:35:53  host: 213.199.222.130

    Niemal identyczna funkcjonalnier jak Nokia E75 tylko wyglad bardziej "sportowy"

  • 0

    43. ~drgawka  2009-10-30 17:10:28  host: pc144002.awf.gda.pl

    mam pytanie, ten telefon ma podświetaną klawiature qwerty?

  • 0

    44. ~  2009-11-02 00:03:31  host: 213-92-179-221.serv-net.pl

    witam telefo nie przechodzi wszystkich testów. podczas testu otwierania piwa butelkowego marki tyskie przewage miala butelka. telefon odniósł powarzne uszkodzenia przedniego panelu. stwierdzam iz nie ten telefon nie nadaje sie jako otwieracz do butelek....

  • 0

    45. ~real  2009-11-21 23:28:23  host: host-81-190-20-37.torun.mm.pl

    siema mam pytanie , chce kupić ten telefon tylko ze z dodatkami niebieskiego , wiecie cos o tym ?

  • 0

    46. ~znajomy  2009-11-26 22:35:54  host: host-81-190-20-37.torun.mm.pl

    kiedy to cacko wychodzi ? dajcie znac:)

  • 0

    47. ~x  2009-12-07 16:19:03  host: 77-254-145-106.adsl.inetia.pl

    Już dawno wyszło, właśnie się nim bawiłem i jest ok.

  • 0

    48.  2010-01-03 13:31:11

    do 43. MA

  • 0

    49. ~komon  2010-01-27 16:04:58  host: pc-56.mega-net.com.pl

    ma ktoś ten telefon ? warto brać ? podoba mi sie to ze ma qwerty :D ale nie wiem np taka nokia N86 nie bedzie tak samo odtwarzac muzyki ? bo glownie zalezy mi na muzyce i na qwerty jest ktos kto to ma ?

  • 0

    50.  2010-02-05 22:45:13

    I pytanie ode mnie: Posiada akcelerometr ?

  • 0

    51. ~gsm bialystok  2010-02-11 17:10:08  host: 83-142-62-92.internetia.net.pl

    Telefon ogolnie ok. Troche wysoka cena jak na taki model ale to pewnie przez opcje slide z qwertami. Aparat 3.2 spokojnie wystarcza. `Muli sie` gdy ma za duzo danych na karcie. Ogromny wyswietlacz powoduje ze bateria ,przy normalnym uzytkowaniu (muzyka, radio, smsy), pada po 2 dniach. Czasem jak sie postaramy (filmy, gry) bateria pada po 1 dniu. Ale polecam jak najbardziej. Jesli lubisz siac szpan po okolicznych wsiach i wioskach ;p to ten telefon jest dla Ciebie ;p

  • 0

    52. ~domi14  2010-02-23 14:06:32  host: 77-255-200-173.adsl.inetia.pl

    wie ktos moze czy ten telefon bedzie w promocji jakiejkolwiek na abonament albo mix w sieci plus gsm???

  • 0

    54. ~procek  2010-03-04 10:48:48  host: 83-142-62-92.internetia.net.pl

    siemano jestem posiadaczem tego telefonu. Jest świetny. Bateria trzyma tak normlanie 3-4 dni no ale jak ktoś więcej używa no to trzeba ładować codziennie. Nieźle wyglądają filmiki dobry aparat i optyka :) jak to w noki. Posiada wifi nieźle chodzi necik. :p Jak najbadziej zachecam do kupna tego telefonu jak ktos ma tylko przypływ funduszy :) taki jeden mały minus zastanawiam sie po co zrobili tą małą klawiature jak można było walnąć duży wyswietlacz jak w 5800 mniejwiecej.

  • 0

    55. ~masterlukas  2010-03-30 19:49:30  host: 109.243.239.136

    mam ten tel od min. 2 mies i jest ogólnie fajny tylko: jest tylko jeden głosnik wiec oglosnej muzyce bez słuchawek możemy zapomnieć mialem wcześniej nokie n95 i ona grała głośniej, po drugie klawiatura qwerty nie przydaje sie za duzo chyba ze ktos pisze duzo cała reszta jest boska

  • 0

    56. ~  2010-05-11 11:46:12  host: aart246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ogólnie spoko, ale ma kilka wad: -Nieco tandetna, skrzypiąca obudowa -Wbudowany głośnik - FATALNY. Dźwięk z niego jest mocno zniekształcony, nienaturalny i drażni. Głośnik umieszczono pod plastikową klapką (!) -Kiepska jakość i głośność rozmów - telefon za 1000zł i takie numery... Poza tym wypas ;d

  • 0

    57. ~franki  2010-05-22 16:36:44  host: klient-88-135-174-77.strefawifi.kolnet.eu

    Mam telefon od 5 miesiecy ... Kupilem go w Chicago nowego za 300$ ... Jest Po prostu cudowny ... Klawiatura QWERTY jest boska , niesamowicie ulatwia chodzenie po Necie... Bateria przy sluchaniu muzyki i chodzeniu po necie z 36 godz trzyma , a przy dzwonieniu i pisaniu sms to 4/5 dni .... Serdecznie Polecam !!

  • 0

    58. ~madzia  2010-06-27 15:58:42  host: cwb163.internetdsl.tpnet.pl

    szczerze?, wole dotykowy, dlatego wybrałabym mojego poprzednika LG GT 505 ale zamieniłam sie za tego i żałuje

  • 0

    59. ~zelf  2010-07-06 21:32:42  host: cc031.multi-play.net.pl

    MIAŻDZY I TYLE W TEMACIE! NIE ZACINA SIE,TELEFON KOMPLETNY,MALO OSOB GO POSIADA CO JEST FAJNE.DUZY WYSWIETLACZ,BARDZO DOBRY APARAT,MUZYKA TEZ DOBRA

  • 0

    60. ~Cobrra  2010-07-18 17:38:14  host: ge-r1-plix.ptim.net.pl

    Jak wypada jako telefon muzyczny, muzykę ma zacną, jakiś equalizer...?

  • 0

    61. ~kamila  2010-08-01 13:30:32  host: staticline50215.toya.net.pl

    mozna ten telefon zakupić gdzieś? bo na allegro kiepski wybór. konkretnie interesują mnie sklepy typu media markt albo euro agd rtv.

  • 0

    62. ~sucior  2010-08-05 13:59:20  host: aqz14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wie ktoś kiedy będzie on dostępny w jakiś sieciach

  • 0

    63. ~Skocz  2010-08-20 13:51:08  host: abcj31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Teoretycznie dostępny jest w play, ale czekałem na niego 2 miesiące po czym zrezygnowałem, więc w praktyce nie jest dostępny w żadnej sieci. Jedyne wyjście to wyłożenie ok 800zł na nowy, albo po prostu można sobie wziąć kredyt w banku na telefon, a u operatora ofertę bez telefonu co wychodzi ZNACZNIE taniej niż oferta z telefonem.

  • 0

    64. ~  2010-09-10 23:52:06  host: koncentratlub.tom-net.pl

    jak dla mnie to troche zabardzo ma plastikowe guziki używałem przez dzień i tak od 0 do 10 to 6 mu daje

  • 0

    65. ~"sdhdf"  2010-10-15 20:57:01  host: cut2.internetdsl.tpnet.pl

    ej mam pytanie kiedy ten telefon wszedl do sklepow??

  • 0

    66. ~DareC  2011-04-01 23:31:56  host: 24.148.246.94.ip4.artcom.pl

    Zakupiłem ten telefon, jest niestety używany ale dość dobrze utrzymany, telefon sam w sobie bardzo fajny! generalnie zależało mi na klawiaturze QWERTY, jest tez kilka minusów mianowicie bateria przy normalnym użytkowaniu wytrzymuje tylko do 3 dni i jest dosyć ciężka! ale mimo wszystko polecam! Pozdrawiam.

  • 0

    67. ~Kampos  2011-06-24 21:15:52  host: miedzyn.net

    Można gdzieś go dostać w sklepach, marketach? Coś nigdzie go nie mogę znaleźć :(

  • 0

    68. ~Copak  2011-07-17 02:50:16  host: 24.148.246.94.ip4.artcom.pl

    Witam, telefon jest fantastyczny! klawiatura QWERTY rewelacyjna, bateria przy normalnym użytkowaniu trzyma 4 dni, dzwięk ze słuchawek bardzo dobry, zdjecia też są super! Polecam kupno tego telefonu!

  • 0

    69. ~XpressMusic  2011-09-23 20:10:02  host: mt.pl

    Gdzie można go kupić? Na necie praktycznie go nie ma w sklepach internetowych, a w takich zwykłych, w jakich salonach lub marketach można do dostać? Proszę pomóżcie

  • 0

    70. ~Michaś  2012-02-20 19:56:17  host: 194.181.131.242

    Z mojej strony nie polecam wogole ! telefon po około 11 miesiacach się rozkleił . Odeszły mi srebrne oblamówki. NIE POLECAM

  • 0

    71. ~Wiciu  2012-02-29 17:28:14  host: user-46-113-106-155.play-internet.pl

    Jest dostępny nowy w Media Expert w Ostrowcu Świętokrzyskim za około 700zł jeśli to kogoś interesuje:)

  • 0

    72. ~dudu  2012-08-25 01:56:31  host: ip135-1.vtelecom.pl

    czy da się odtwarzać filmiki z internetu

  • 0

    73. ~Scorpio  2012-10-16 22:04:47  host: 178.219.126.112

    Wiciu . A ja myślałem, że niema go w Media Expert , a tu prosze. :) Aż zobacze go u siebie. ;D I Michaś . Zależy jak sie fona używa i wgl jak się z nim obchodzi. A teższ zależy jakiego kleja się używało do jego sklejenie. :P

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-129-96.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet