Nokia 5630 - opinie
Telefony Nokia Nokia 5630 Opinie o Nokia 5630

Nokia 5630

w sumie: 92
  • 0

    1.  2009-02-10 14:25:10

    wyświetlacz 16 mln kolorów, system operacyjny, mjuzik edyszyn... i bateria 860 mAh : |. wróżę, że dzień zabawy wytrzyma...

  • 0

    2. ~xXx  2009-02-10 15:17:23  host: 89.174.4.69

    wygląda na fajny

  • 0

    3. ~pino inowroclaw  2009-02-10 16:24:06  host: host-89-230-133-192.inowroclaw.mm.pl

    fajny telefon gdzie go mozna kupic bez umowy i ile kosztuje czekam na odpowiec nalepiej bylo by w inowroclawiu bydgoszcz torun

  • 0

    4. ~  2009-02-10 16:43:31  host: 94-40-44-2.tktelekom.pl

    aż tak ultra to ona nie jest, bo jej poprzedniczki są bardziej ultra, ale ogólnie jest spoko, ładny wygląd, aparat, i duży wyświetlacz. Wiem że następna nokią będzie właśnie ta :D. W porównaniu do mojej 5220 nie jest aż tak ładna, ale ujdzie.

  • 0

    5. ~  2009-02-10 17:45:25  host: 093105215134.rybnik.vectranet.pl

    nie no brawo, ale mogliby dać lepszą matrycę z lepszą lampą błyskową

  • 0

    6.  2009-02-10 19:19:31

    Ładna jest :) . Jak Nokia postarała się tym razem z obudową i dobrym układem dźwiękowym to może być ciekawa propozycja.

  • 0

    7. ~HUSTLER  2009-02-10 23:57:17  host: host-89-228-246-77.kalisz.mm.pl

    to jest doskonałe połaczenie telefonu muzycznego jak i serii E oczywiscie podd szyldem xpressmusic zamienił bym sie ze swoja e51

  • 0

    8.  2009-02-12 22:50:31

    No,Nokia z UMTS 900 Mhz,w sam raz do sieci Play :-}

  • 0

    9.  2009-02-12 23:50:23

    Widać, że Nokia ostatnio przywiązuje więcej uwagi do designu swoich telefonów, co może cieszyć ;). Ale moim zdaniem wypuszczają ostatnio zbyt dużo telefonów na rynek, przez co mają wiele niedoróbek technicznych... Kiedyś Nokia kojarzyła się z niezawodnością, czego o nowych modelach raczej nie można powiedzieć...

  • 0

    10.  2009-02-15 20:49:54

    Wygląda skromnie,a pod maską ho ho

  • 0

    11.  2009-02-19 14:38:20

    Czy tylko mnie ten telefon zupełnie się nie podoba?

  • 0

    12. ~K2  2009-03-28 23:04:13  host: dynamic-78-8-23-194.ssp.dialog.net.pl

    1-> wyświetlacz w 5630 to AMOLED, więc baterii starczy

  • 0

    13.  2009-04-01 22:15:35

    To będzie mój następny telefon. Muzyczny, system operacyjny na pokładzie i wi-fi czy czegoś więcej potrzeba od telefonu ? Jak dla mnie ideał... ciekawe tylko jak będzie z jakością obudowy ;)

  • 0

    14. ~loop  2009-05-14 14:53:40  host: pc-78-31-149-137.wegrow.domtel.com.pl

    Slesh, wiedze za mamy podoby gust;) jak calkiem dojezdze 5300 to biore ten;)

  • 0

    15. ~andrew  2009-07-06 00:11:54  host: 78-72-83-53-no77.tbcn.telia.com

    bateria przy słuchaniu mp3 srarcza na 2 dni

  • 0

    16. ~T  2009-07-16 17:58:19  host: 2.200.54.80.static.rdi.pl

    Mniej więcej takiego telefonu szukałem. Prosty do dzwonienia, z UMTS 900 Mhz, z nie najgorszym aparatem i wi-fi. Martwi mnie tylko ta bateria...

  • 0

    18. ~Ktoś  2009-07-23 10:03:03  host: r-tech.netcorp.pl

    Powiedzcie ci ktorzy mieli doczynienia z tym telefonem czy jest warty uwagi czy to kolejny jakis bubel?

  • 0

    19. ~Tryktok  2009-07-27 10:10:12  host: 115-185-251-94.net.stream.pl

    mam już ten telefon od tygodnia i wiem jedno - nie zamieniłbym się na innego nigdy ;P

  • 0

    20. ~megas  2009-07-27 12:17:47  host: public5738.xdsl.centertel.pl

    obudowa jest ok, bateria 1 dzień na mp3 lub wi-fi normalnie 3-4 dni, menu jak dla mnie dosyc skomplikowane, symbian padaka czasem cos mu sie wiesza. wielki plus za procesorek(600mhz) jak działa to działa bardzo szybko.

  • 0

    21. ~marek  2009-07-31 12:17:11  host: chello087206033171.chello.pl

    12.-skad masz info ,że to AMOLED ? Ja wszędzie czytam ,że to wyświetlacz TFT. Jak nie masz pewnych informacji to sie nie wypowiadaj.

  • 0

    22. ~/DwaEs  2009-09-04 19:33:34  host: chello089076030129.chello.pl

    telefon jest fajny narazie mam go jeden dzien nei narzekam nie wiem jak z bateria ale ogolnie fon chodzi szybko nie zamula troche irytujacy dzwiek dzwonkow z glosnika (brak tonow niskich) n73 owiele lepiej grala... ale za to na sluchawkach miodzio:D

  • 0

    23. ~Kuba Cze-wa  2009-09-14 19:37:56  host: 87-239-179-23.rev.inds.pl

    witam wszystkich, mam ten telefonik od 2 tygodni i powiem szczerze że jest całkiem fajny gdyby nie to że sam mi się wyłączał i musiałem oddać go do servisu(zraziłem się do tej marki) ale jeśli chodzi o całokształt ma kilka plusów i minusów: oprogramowanie mi się nie podoba w dziwny sposub się tworzy foldery, filmy są tam gdzie zdjęcia(troche do dup...) skoro są na to osobne foldery zamotane menu minusia za to że nie można ustawić tapety na cały ekran, ale da się przeżyć bajerem w tym telefonie jest czujnik natężenia światła, naprawde wszystko widać przy ostrym słońcu Gierki są wypaśne, normalnie lepsze niż na PSX full 3D aparat 3,2 Mpix myślałem że będą łądniejsze zdjęcia ale za to fajna funkcja robienia zdjęć panoramicznych można sie pobawić filmy można sobie pooglądać w dobrej jakości wi-fi znajduje bez problemu(internet za free "I like it") karta 4 Giba to dla mnie za mało, Bateria trzyma 3-4 dni(bez zabawy), słuchawki są do kitu lepiej sobie kupic jakieś lepsze fajna funkcja czytania smsów(coś dla analfabetów) ogólnei to ja daje mu ocene : 4 dal tego że mi sięwyłączał ;P pozdrawiam

  • 0

    24. ~beba  2009-09-30 21:35:47  host: 148-pus-3.acn.waw.pl

    a dla mnie te słuchawki są bardzo dobre, mają dobry bas i dobrze mi się słucha muzyki na nich. Tylko nie wiem czemu wypada mi z ucha lewa słuchawka. Aparat jest do kitu ( w moim byłym k800i o niebo lepszy)

  • 0

    25. ~schwarci  2009-10-13 20:16:04  host: nat035.net.pulawy.pl

    mam tego fona,jest łatwy w obsłudze,ma design super i9 głośniki daja dobrze i sybbian co najważniejsze nie zamula naprawde polecammmm ;)

  • 0

    26. ~agilemil  2009-10-19 18:14:17  host: ayd112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A więc tak. Kupiłem sobie ten telefon z zamiarem słuchania muzyki, lecz co się okazało, wbudowany Odtwarzacz muzyczny zawieszał się w trakcie odtwarzania muzyki, oddałem więc telefon do serwisu, wymienili płytę główną i teraz jest wszystko oki. Gdyby nie ten incydent to telefon byłby idealny. WLAN- cudowna funkcja, aparat foto. 3.2 pix niezbyt dobrze wypada nawet w porównaniu z 2 pix w k750i, odtwarzacz muzyki- znakomita jakość, słuchawki też są oki (nie rozumiem powyższych komentarzy), intuicyjna obsługa, profesjonalny design, gry ngage, realplayer ,adobe reader itp, Telefon godny uwagi, lecz potencjalnych nabywców ostrzegam przed możliwymi "początkowymi" usterkami, które usunąć może tylko i wyłącznie servis NOKI

  • 0

    27. ~hektor  2009-10-27 22:08:36  host: piasty-131.tp.unicity.pl

    Waszym zdaniem opłaca się dopłacić 350 zł do tego telefonu czy brać 6220 classic za 1 zł ? Stawki w play przy abonamencie 45. Czy jest duża różnica w odtwarzaniu muzyki na słuchwkach między tymi telefonami ? Czy ten aparat 3.2 umywa sie do 5.0 w 6220c ? Ile wytrzymuje bateria przy słuchaniu muzyki 2 - 3 godz dziennie, graniu z pół godz, cyknięciu paru zdjęć i dzwonieniu z 10 - 15 minut ? Czy w 5630 można używać lampy błyskowej jako latarki i czy ma GPS ? Dzięki z góry za odpowiedź

  • 0

    28. ~hektor  2009-10-27 22:17:52  host: piasty-131.tp.unicity.pl

    aha i jak jest z solidnością obudowy bo podobno 6220 trzeszczy jak chińska zabawka.

  • 0

    29. ~kasiiia  2009-11-01 14:31:08  host: dustpuppy.miechow.com

    ejejejeje .... mam pyt . ten tel . ma polskie menu ? .

  • 0

    30. ~zuber  2009-11-03 23:14:04  host: 94.254.189.106

    a koniecznie musi być to NOKIA? w 45 na 24 miesi, jest SE C902 w dobrych pieniądzach.

  • 0

    31. ~Kasiiiiiiia  2009-11-07 16:26:15  host: dustpuppy.miechow.com

    aaa czy ten tel ma polskie menu ?

  • 0

    32. ~gromoslav  2009-11-11 13:10:27  host: chello089074223043.chello.pl

    mam ten telefon o 2 tygodni i musze powiedzieć że jestem bardzo zadowolony, nic nie trzeszczy bateria trzyma, chociaż docelowo chce kuppić o pojemności 1050mAh, odtwarzacz wypas, zdjęcia robi przeciętna ale nie o to mi chodziło w tym telefonie.

  • 0

    33. ~mini_99  2009-11-15 20:27:27  host: ip-85-202-38-106.eltronik.net.pl

    Tak zgdzam się tylko że pomiędzy tymi dwoma telefonami jest dosyć duża różnica: -po 1 nokia 6220 nie ma WiFi w porównaniu do nokii 5630 -po 2 nokia 5630 jest muzyczna a nokia 6220 nie -po 3 w nokii 6220 dostępnej pomięci wbudowanej w telefonie jest 120MB a w nokii 5630 aż 4GB Nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie są to bardzo istotne różnice ja stanowczo polecam ci nokie 5630

  • 0

    34. ~jo  2009-12-06 13:42:33  host: client004-inet-nak.kpsi.pl

    Jak by wyświetlacz był większy to by było lepiej :D bo była możliwośc dać wiekszy :D

  • 0

    35.  2009-12-16 00:57:28

    fajny telefon ale mam dylemat.pomóżcie mi wybrać między tym modelem a 6300i...który szybciej chodzi, ma lepsze bajery i będzie mi słuzył długo bo ceny sa podobne

  • 0

    36. ~zakochanyy  2009-12-18 22:21:22  host: aepf170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @33. 5630 ma 4gb kartę pamięci a nie 4gb wbudowanej.

  • 0

    37. ~  2009-12-22 20:37:08  host: 241net38.net.zeork.com.pl

    Ja bym brał 6220 1 aparat 5,0 - 2 ksenonowa lampa - 3 GPS

  • 0

    38. ~patryk  2009-12-27 13:32:05  host: c91-168.icpnet.pl

    mam fon tego jest SUPER

  • 0

    39. ~David_3  2009-12-29 23:10:36  host: pjx31.rev.km-net.pl

    Telefon mam już ponad miesiąc. Ogólnie wszystko spoko, menu szybko działa, odtwarzacz muzyczny przystępny, słuchawki dołączone do zestawu grają całkiem nieźle trochę gorzej od moich poprzednich JVC ale są dużo mniej wygodne. Wyświetlacz ładny i bardzo przejrzysty. Klawiatura dość wygodna chociaż blokowanie go dla mnie nie jest wygodne. Aparat bardzo przeciętny, lampa jest ale nie ma stabilizacji, zdjęcia dokumentów wychodzą kiepsko. Niewygodne jak dla mnie klawisze muzyczne. W 5310 o niebo lepsze. U mnie obudowa delikatnie trzeszczy w dolnej częsci. Bateria trzyma mi 2 dni z porywami do 3(około 30minut rozmowy plus 10-40smsów dziennie) Ogólnie jestem zadowolony chociaż mogło być lepiej

  • 0

    40.  2009-12-30 13:54:48

    W opisie wbudowanego aparatu tej Nokii, znalazłem określenie "enhanced fixed focus" - czy ktoś się orientuje co ten tajemniczy zapis oznacza? Chyba że to kolejny bełkot marketingowy ;-)

  • 0

    41.  2010-01-04 01:03:14

    6220 c nie ma wifi =(

  • 0

    42. ~reebok1987  2010-01-04 14:06:59  host: dse146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie te telefon ile ma słów sms 160 /1sms czy mniej bo mam nokia 3720 1 sms 70słów :)

  • 0

    43. ~lukaszoo456  2010-01-10 20:25:33  host: 241net38.net.zeork.com.pl

    do hektor Nie miałeś telefonu w ręce to się nie wypowiadaj na jego temat.

  • 0

    44. ~  2010-01-12 16:15:47  host: ekr201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wyświetlacz AMOLED wypas tylko zawiesza się korzystając z internetu przez

  • 0

    45. ~MisterAdam  2010-01-18 19:42:23  host: systemy89.toya.net.pl

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!Polecam za: wygląd, dobry aparat 3.2 mpx i nie wiem dlaczego gadacie ze aparat lichy. robi zdjecia jak cyfrowa, mozliwosc szpanowania przed kolegami ze karta 16gb wchodzi. ````````````Nie polecam za: jeśli macie około 300 utworów na karcie i bedziecie se puszczać tak ze sluchacie minute tego i minute tamtego to po przeloceniu sie okolo 30 razy miedzy roznymi utworami, odtwarzacz muzyczny zawiesza sie i pomaga tylko jego ponowne wlaczenie a po wlaczeniu znowu ta sama sytuacja co wyzej. Odnośnie włączania: jeśli bedziecie miec jedna kreske baterii i telefon wylaczycie a potem odrazu wlanczycie to pokaze sie niebieski napis "NOKIA" i kompletna dupa. Pomaga tylko wyjecie baterii i start z ladowarki. Nokia nie popracowala nad stabilnoscia tego telefonu. Ciezka pracuje i raz chodzi mig, a raz jak żółw. Tylna klapka: jesli czlowiek bedzie sie ta komorka bawil w karabin maszynowy (otwieranie i zamykanie tylnej klapy) to dlugo takiej meczarnij nie zniesie. Objawy po karabinie maszynowym to odchodzaca odrazu tylna klapka. Dobra kontunuje wady: Gniazdo karty sim - najlepiej uzywac dlugopisu zeby karte wyjac, bo palcami ciezko; sluchawki z zestawu- graja srednio, ale gowno dlatego ze lewa ciagle z uszu wypada, czasami prawa. Wada nr. niewiem ktora, bo czytania jeszcze przed wami jest duzo tych wad :]. Brak mozliwosci zainstalowania nowych motywow- chcialem, ale nie wchodza do folderu tematy._______odpowiedz na pytanie reebook1987_______jestem posiadaczem tego fona i wchodzi 160 słów___i kontunuje wady...___________badziewne klawisze muzyczne po lewej stronie komórki:znaczki odtwarzaj cofnij i dalej zrywaja sie i robia sie czrne jak obudowa telefonu. Nie wiem dlaczego, ale nie dziala mi funkcja, ze jak jestem miejscu dobrze oswietlonym to kolawiatura gasnie a jak miejsce w ktorym przebywam jest ciemne to klawiatura sie zapala. Dobra, skoncz

  • 0

    46. ~rokiczka  2010-01-18 20:44:36  host: abdc66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wreszcie godny następca mojej 5310... tylko klawiatura niewygodna w stosunku do 5310... i wreszcie symbian i wifi i muzyka razem... nareszcie ktos wymyślił telefon z tym czego chce na raz w telefonie... tylko teraz jakiś trudny ten nowy wyświetlacz.. nie wiem czy taki był ciemny, bo w jasnym pomieszczeniu... aha.. i dla mnie juz za małe ikonki trybu gotowości... (mam 21 lat więc nie jestem starucha xD). dziś w erze byłam i go macałam i pisze odczucia z 1szego razu :P i znowu odniesienie do 5310... cieńsza, mniejsza i lżejsza od 5630... ale nie wykluczam, że to bd następny... :3

  • 0

    47. ~nokia  2010-01-27 15:33:38  host: 109.243.85.162

    do reebok1987. długość smsów jest uzależniona nie od modelu telefonu, tylko od tego jaki tryb wpisywania wiadomości masz ustawiony. jeśli używasz polskich znaków to się skraca długość sms do 70.

  • 0

    48. ~lollo  2010-02-04 19:05:17  host: adkg247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bateria mimo wątpliwości trzyma przyzwoicie ;)

  • 0

    49. ~p  2010-02-09 10:30:11  host: host-89-230-147-175.inowroclaw.mm.pl

    mam tom nokie 4 dnii jestem bardzo z tej noki zadowolony nokia to nokia

  • 0

    50. ~kati  2010-02-23 13:05:55  host: 77-254-63-170.adsl.inetia.pl

    U mnie też bateria trzyma ok, przestawiam się na nokię z sony ericssona i na razie jest tak sobie trochę zagmatwane menu, ale znalazłam duży minus jak dla mnie, a mianowicie, ze nie można wyłączyć dźwięku aparatu, nawet pomimo profilu cichego jest dźwięk :-(

  • 0

    51. ~bianka  2010-02-27 16:06:57  host: host84-38-94-6.tvkdiana.pl

    Proszę o odpowiedż. Czy jest możliwośc wyłączenia dźwięku podczas robienia zdjęć?Jeśli tak to w jaki sposób??

  • 0

    52. ~pawel  2010-03-03 22:37:56  host: eln86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co wy wiece o tym tel . piszecie glupoty ja oceniam ten tel za najlepszy z tej serii muzycznej .z nam sie na tej marce i wiem ze ten tel jest wart chcem go kupic ten tel ma procesor muzyczny aic33 to daje extra dzwiek tylko z serii muzycznej mnie takie cacka interesuja wiec niepiszcie glupot na temat tego tel . jesli sie na tym nieznacie obrazacie firme nokia ktora wlozyla duzo technologii i pracy w to cacko

  • 0

    53. ~seba  2010-03-05 17:33:17  host: 77-253-163-217.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon od 2 tyg. i naprawdę jest wart polecenia. Przy średnim użytkowaniu wytrzymuje od 4 do 5 dni.Polecam!

  • 0

    54. ~ann  2010-03-07 11:55:29  host: 188.146.168.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    jedno pytanie, czy da się wyłączyć to dodatkowe menu z ekranu? bo trochę mi się ono nie podoba, a nie potrzebuje koniecznie takich skrótów;]

  • 0

    56. ~zakochanyy  2010-04-02 23:48:58  host: aepd160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @54, da się wyłączyć: Ustawienia>Ustawienia>Ogólne>Personalizacja>Tematy&g t;Tryb gotowości> Podstawowy :) czy wszystkim w X-Plore wyświetla taktowanie CPU 192MHz zamiast 600 czy tylko mi ? :E

  • 0

    57. ~N5630  2010-04-06 16:13:26  host: abfq25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak da sie wystarczy wejsc w Menu>Ustawienia>Ogolne>Personalizacja>Tryb gotowosci>Aplikacje ekranu glownego. Tam mozesz zaznaczyc co chcesz miec na ekranie a co nie ;p Pozdro

  • 0

    58. ~zjcxfjngfc  2010-04-24 15:50:25  host: public53176.xdsl.centertel.pl

    da sie go shackować ??????????????????????????????????????????????

  • 0

    59. ~xXx  2010-04-24 21:11:14  host: public24161.xdsl.centertel.pl

    telefonik mam od 2 tygodni... i ogólnie nie mam się do czego przyczepić, mimo iż dodawana do niego karta pamięci zaczęła się wieszać przy robieniu zdjęć (automatycznie robi chyba ze 4 podfoldery, i to jest pewnie przyczyna), no i wyświetlacz strasznie się palcuje...

  • 0

    60. ~pawel  2010-04-26 14:45:10  host: elo40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten tel ma procka 600mhz moze ten xplore pokazuje taktowanie procka aic33 do dzwieku bo cpu monitor tez mi tak pokazuje albo to jest predkosc procka bo na sto procent ten tel posiada 600mhz procka wiec sie nieobawiajcie ze jakis program wam pokazuje 192mhz ja porownalem ten tel z nokia 6220 i ta nokia mi szybciej sie odpala itp jest szybka i gry mi plynnie chodza nic mi sie niewiesza

  • 0

    61. ~koluś  2010-04-26 17:35:27  host: atz41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak można mieć telefon tydzień i pisać o nim opinię??? trzeba go jakiś chuba dłuższy czas użytkować, nie?? ja mam go 7 miesięcy. Na początku było świetnie (szybko, ładniutko, niezawodnie) po jakiś 5-u miesiącach zaczoł sięwieszać a po pół roku sam sięwyłączał ( nawet leżąc na stole baz machanie, obtłukiwania czy coś), aż w końcu się wyłączył, ja go włączam a tam jakieś wariacje litery się mieszały, kolory też i wogóle przestały działać klawisze kierunkowe po chwili znów się wyłączył i już nie włączył ;(

  • 0

    62. ~pawel  2010-04-28 12:35:48  host: ekv121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to masz pecha kupiles za wczesnie ten tel pierwsze egzemplarze sa wadliwe,ja jestem cwanszy i wole poczekac pol roku i kupic swierzy tel niz na poczotku jak wchodzi do sprzedarzy, mam ta nokia i mi dziala ekstra

  • 0

    63. ~snapkejs  2010-04-30 21:28:33  host: kalir002-wrkch.dsl.kali.bdi.inetia.pl

    mam pytanie w jaki sposob usunac logo operatora? jaki program wgrac by działały ruchome tamety?

  • 0

    64. ~nokla  2010-05-04 21:01:38  host: bta56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    *** fon...mam go od 3 msc i ani razu mi sie nie ściął.

  • 0

    66. ~ahahh  2010-06-02 14:37:46  host: dynamic-62-87-219-107.ssp.dialog.net.pl

    ahahaaaahh koluś ma albo mafantazję wybujałą albo wyjątkowego pechaa;0;0

  • 0

    67.  2010-07-03 18:47:34

    Witam czy ktoś kto ma ten telefon i kartę z plusa może podać ustawienia sms? Bo mi telefon nie chce wysyłąć smsów :/

  • 0

    68. ~sherman34  2010-07-08 10:12:58  host: d44-85.icpnet.pl

    bardzo fajny telefon, mam go od dwóch tygodni, bateria długo trzyma, ale (nagle) wyskoczyło mi na ekraniku jakieś skazowate *** w krztałcie drzewka (pionowa kreska i dwie odchodzące od niej na skos), a póżniej jakimś magicznym sposobem zmieniła krztałt na odwrócone (E) nie jest to fizyczne uszkodzenie, bo 1)zmieniło krztałt 2)pokazyje się tylko jak ekran jest jasny (jak włączam komórkę, to najpierw pokazuje się na dole napis nokia, ekran jest ciemny, nie podświetlany, a następnie ekran robi się biały, na dole pokazuje się żądanie pinu, a w środku ekranu wyskakuje wyżej wspomniane niewiadomo co ma ktoś jakiś pomysł, co to może być? jak na moje, to takie rzeczy robiły się w starych czarnobiałych komórkach po długim użytkowaniu, że pojawiał się jeden czarny punkcik i już tam zostawał (miałem to w siemensie mt50, po 4letnim użytkowaniu

  • 0

    69. ~malyy  2010-07-12 20:49:34  host: aps173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam,po roku użytkowania stwierdzam że to najbardziej funkcjonalny telefon noki jaki powstał:1.budowa cienki i poręczny,2.Pisanie sms bajka:).3Dyktafon kosmos idealnie zbiera naprawdę szok.4.Aparat fot robi dość ładne zdjęcia a filmy 15kl które mnie przerażało przed zakupem do akceptacji bez falowania obrazu itd.5.muza jak najbardziej ok z nowym softem spoko luz biega.Jak do tej pory przerzucając masakrycznie dużo noki,SE,Samsungów Powiem jednoznacznie Samsungi to szity totalne,SE-delikatne wyjątek 902-ka to dobry fon ale rok i do kosza,Nokia 5630 to podobnie jak 5110,3310 itd telefon nie do zadarcia:)

  • 0

    70.  2010-07-31 15:46:26

    Nokię 5630 mam kilka dni,bardzo z tej nokii zadowolony,muzyka super.Tapety nie można było ustawić na cały ekran,ale jak pobrałem aktualizację oprogramowania tel przez PC nokia to teraz mam tapetę na cały wyswietlacz.

  • 0

    72. ~zajac  2010-08-10 15:36:14  host: dux210.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od miesiąca i bez wątpienia moge go polecić osobom słuchającym dużo muzyki i przeglądającym internet. Ta nokia ma bardzo dużo dobrych multimediów. Wadą tego telefonu jest bateria, o której na róznych forach i testach czytałem że trzyma 3 dni intensywnego używania. Naprawde trzyma 1,5 dnia zabawy lub około 5 dni w trybie gotowości.

  • 0

    73. ~dirty  2010-08-21 10:48:39  host: 082139054177.radom.vectranet.pl

    Ja mam pytanie czy da sie robić w tej noki playliste po folderach jak w SE to jest dla mnie ważne a nawet decyduje o zakupie tego telefonu

  • 0

    74. ~mac  2010-09-13 20:28:24  host: t24-14.opera-mini.net

    Swietna jakosc muzyki! Rewelacyjna obsluga, kilka malych wad. Szczerze polecam.

  • 0

    75. ~x  2010-10-09 23:49:17  host: staticline50215.toya.net.pl

    przy pierwszym włączeniu już były kwadraty, po pierwszym tygodniu użytkowania poszedł do naprawy. nie polecam.

  • 0

    76. ~zaaaaaaa  2010-10-31 12:34:58  host: chello089077103160.chello.pl

    Mam ten telefon.Jest fajny.W miarę dobry aparat.Można ściągać dużo gier na ten telefon.Ma dużo pamięci, basy itp. POLECAM TĄ KOME

  • 0

    77. ~ja  2010-11-01 12:17:40  host: aduk142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @73 dirty, da się. Wiele opcji playlist jest btw.

  • 0

    78. ~Hawi  2010-12-14 14:34:41  host: 178-36-56-173.adsl.inetia.pl

    Witam ;) mam pytanie czy ten telefon posiada stoper?? mam go dopiero 2 dni i nigdzie nie mogę znaleźć stopera a w funkcjach napisane jest że ma. Proszę o odpowiedz POZDRAWIAM !!! ;]

  • 0

    79. ~fig  2010-12-31 01:17:05  host: 89-76-16-238.dynamic.chello.pl

    piekny telefon kazdy pyta sie jaki to model:) naprawde jak ktos nie lubi dotykowych to ten jak najbardziej polecam! ostatnio jakos bateria szybko schodzi ok 2 dni trzyma ale ciagle sms sluchanie muzyki to wykancza :d

  • 0

    80. ~John Rybka  2011-01-08 17:34:20  host: 79-139-126-225.chelm.hypnet.pl

    Posiadam ten telefon 5 miesięcy i polecam go. Ma szybki procesor 600MHz, więc symbian się wcale nie zacina, WIFI działa dobrze ,wiadomo, nie tak dobrze jak w laptopach ale jednak nie można narzekać. Aparatu raczej nie używam, ale jak robie zdjęcia tekstu, to bez problemu da się wszystko odczytać, odtwarzacz muzyczny mnie w pełni zadowala, telefon świetnie współpracuje ze słuchawkami Bluetooth Bh-503 (tak przy okazji polecam te słuchawki - świetna jakość dźwięku i bardzo głośno), jedyna wada tego telefonu to bateria - działa mi do 5 dni, ale jak nie używam intensywnie, a jak bardzo go eksploatuje to max 2 dni

  • 0

    81. ~GLODNY  2011-01-24 18:00:59  host: 80.50.135.170

    PYTANKO DO JOHN RYBKA czy nie masz problemu z słuchaniem muzyki i łaczenie tego zestawu bo ma identyczny zestaw ale mam problemy z laczeniem prze bluetooth. niby sie vłaczy ale jak włacze odtwarzacz to nie słysze myzyki.?

  • 0

    82. ~NOkia  2011-01-25 15:41:39  host: 87-205-146-169.adsl.inetia.pl

    czy tan telefon jest głośny ??

  • 0

    84. ~aaaa  2011-02-05 13:19:50  host: 178.213.167.4

    bateria szału nie robi - jakies 3 dni wytrzyma. Wszystko było by ok gdyby nie to ze telefon troche zamula

  • 0

    85. ~Jaca  2011-02-09 12:15:52  host: alfa.psary.eu

    Posiadam ten telefon od roku i pierwsze co napiszę to POLECAM GO WSZYSTKIM To zdecydowanie najlepszy mój telefon jaki posiadałem, bez zbędnych dupereli i wodotrysków, po prostu to co sie przydaje w telefonie. Telefon super leży w dłoni, pisanie sms-ów to bajka. Zdjęcia i filmy mogły by być troche lepszej jakości ale zdjęcia robi sie aparatem fotograficznym!! Za to głos przy nagrywaniu jest wyrazisty i bez zbędnych szumów (kręciłem nim występ Armina Van Buurena i naprawdę czysto sie nagrało). Telefon nigdy mi sie nie zawiesił a bywało że powłaczanych jednocześnie było kilka aplikacji. Bateria przy naprawdę częstym użytkowaniu trzyma niekiedy nawet do tygodnia. Wi-fi łapie bez problemów a jedyne czego w nim brakuje to nawigacji (przydaje sie w poszukiwaniu ulic w miastach). Miałem do wyboru ten aparat albo Nokie E52 i wiem że wybrałem dobrze, ba nawet bardzo dobrze!! Zdecydowanie polecam

  • 0

    86. ~NEM  2011-03-04 13:33:36  host: static-ip-77-89-68-191.promax.media.pl

    powiedzcie mi czy ten telefon jest głośny czy tylko tak wygląda, a jak ktoś miał do czynienia z w995 to niech porówna mi głośność z nim bo niewiem czy zmienićtelefon ;D

  • 0

    87. ~bzyk  2011-03-18 22:08:43  host: 91-192-165-166.siec.astro-net.pl

    Mnie też właśnie bardzo ciekawią głośniki w niej. Głośno grają? i czy bardzo harczą, bo moja aktualna nokia 5310 harczy, szczególnie między ludźmi jak jest nawet cichy szum, wtedy słychać w telefonie same harczenie

  • 0

    88. ~rodzyna  2011-04-14 21:44:56  host: acgz131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon gra dość cicho ale w dobrej jakości

  • 0

    89. ~sherman34  2011-05-29 16:23:09  host: d45-127.icpnet.pl

    wie ktoś może jaka jest funkcjonalność programu do GPSu (nie OVI Mapy), który wgrany jest do tego telefonu fabrycznie? telefon nie ma własnego odbiornika GPS, trzeba dokupić oddzielnie, ale nie wiem, czy to ma sens i czy wogóle istnieje możliwość wgrywania map i jakie już tam są? miał z tym ktoś może coś do czynienia?

  • 0

    90. ~gami  2011-06-03 20:43:07  host: host-89-230-67-115.rzeszow.mm.pl

    Telefon jak telefon, ma to co potrzeba,ale jakość wykonania do dupy!!!mam fgo od 1,5 roku i wyświetlacaz wymieniam 3 raz,bo mi raz wypadł z kieszeni na podłogę z dywanem,ktora była całe 3CM NIŻEJ i sie rozwalił,potem ogrginał 400zł i znów, położyłem na biurku dałem na niego 200 str książkę (położyłem) i sprawdzam godzinę potem,a wyświetlacz rozwaony,to tyle ode mnie.

  • 0

    91. ~  2011-06-25 00:01:21  host: apn-77-115-172-104.dynamic.gprs.plus.pl

    dziwne ja mam telefon 20 miesiecy i nie wszystko ciągle dziala jak należy. wiele razy mi juz spadł i nic sie z wyswietlaczem nie stało. raz stałem na drabinie i spadł na betonowe schody i tylko obudowa sie zarysowała. Uważam ze jest dobrze wykonany i dosyć mocny i wytrzymała a dużo dzwonie i korzystam z tele:)

  • 0

    92. ~dominik  2011-06-25 23:56:57  host: 195.205.154.21

    telefonu używam już od ponad roku i jest spoko, bateria jak dla mnie wytrzymała, dobra jakość muzyki, wifi, całkiem przyzwoity aparat to są plusy na minus cichy głośnik rozmów w telefonie (chyba że to wada mojego modelu) I tu pytanie do innych użytkowników tela czy u was rozmowy są głośnie np tak jak w noki n95 czy se czy innym tel bo w moim modelu są dość ciche pozdrawiam

  • 0

    93. ~Szwedzik  2011-09-20 11:06:46  host: adr25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon ponad 1.5 roku. Jest on dość solidny tzn. odporny na upadki, obciażenia , uderzenia itp. Jednak sama obudowa nie jest idealnie wykonana. Klawisze muzyczne trzeszcza. Jednak sama klawiatura daje rade, moim zdaniem jedna z najlepszych do pisania sms'ów. Bateria jest dość wytrzymała. Przy sporadycznym używaniu (dzwonienie , sms) około tygodnia. Czas ten może drastycznie spaść gdy używamy telefonu częściej. Telefon jest ładny, ma dobre wymiary, jest płaski , ogólnie dobrze się prezentuje. Wi-Fi ma dobry zasięg działa bardzo dobrze, na telefon jest masa darmowych aplikacji jak i płatnych , ogólnie ten system operacyjny daje mi duże możliwośći. Co do samego systemu to nie narzekam kilka razy się zaciął, ale odzyskał sprawność po restarcie telefonu. Jest to raczej sytuacja rzadko spotykana. Filmy i muzyka są odtwarzane w dobrej jakości , dźwięk raczej polecam odbierać przez słuchawki. Aparat jest dość dobry, mógłby troszke lepsze zdjęcia robić w nocy. Kamera za to jest świetna w tym telefonie, filmy wyglądają dobrze nie tylko na telefonie , zarówno w nocy jak i w dzień. Prawdziwą rewelecją jest jakość dźwięku nagrywanego telefonem jest czysty i wyrazisty. Byłem w szoku, że ten telefon to potrafi. Jest to chyba najlepszy telefon jaki miałem. Posiadałem już kilka telefonów(Samsung i600, Motorola V3, Nokia 3110c, Nokia 6310i, Samsung F700 ) i ten jest najbardziej wszechstronny z nich. Moja ocena(skala 1-6): Obudowa 5-, Multimedia 6, Aparat/Kamera 5-, Bateria 5, Internet/Wi-Fi 6, Klawiatura 6!, Wyświetlacz 6, Aplikacje 5+,Dyktafon 6!. Ogółem telefon 5+. Zdecydowanie polecam.

  • 0

    94. ~dominik  2012-03-03 15:18:43  host: aduh153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od ponad 2 lat. Jest ładny, wygodny w użytkowaniu, wytrzymał kilkanaście sporych upadków. Słuchawki w zestawie są takie sobie, ale jeżeli użyć choć trochę lepszych to 5630 zamienia się w bardzo dobry odtwarzacz muzyczny. Zdjęcia nie zachwycają, niby 3,2MPx ale jakość matrycy słaba. 1,3MPx w Nokii 6630 (mojej byłej) robił lepsze zdjęcia. Filmy w dosyć dobrej jakości. Nagrywany dźwięk jak wspomniał kolega wyżej naprawdę zasługuje na podziw! Zarówno w wideo jak i dyktafonie mikrofon bardzo dobrze zbiera dźwięk. Telefon mam pod ładowarką raz na 1-2 miesiące :) Z tym, że prawie codziennie jest podłączony do komputera na 2-20 minut, a przez kabel USB też się ładuje :) Rekord bez podłączania do ładowarki (nie przejmując się baterią, czyli słuchając często muzyki, dzwoniąc, z tym że prawie codziennie był chwile połączony USB) to prawie 4 miesiące! Kto nie wierzy jego sprawa. Obudowa 4, Multimedia 6, Aparat 4, Bateria 6, Internet/Wi-Fi 6, Klawiatura 5, Wyświetlacz 5, Aplikacje 4, Dyktafon 6. Ogólnie jestem zadowolony z telefonu :)

  • 0

    95. ~Glilow  2012-08-09 17:00:39  host: public130511.cdma.centertel.pl

    Niektórzy z was sie za bardzo srają z tą baterią :( Nie jest najgorsza, ponieważ kupiłem używaną taką nokię za 250zł i bateria mi trzymała ok. 3 dni. Kupiłem sobie baterię 1300 mAh i trzyma mi już prawie tydzień ;)

  • 0

    96. ~nick  2013-03-23 16:42:31  host: 176-97-253-240.tonetic.pl

    Ta nokia jest całkiem spoko duży + to wifi, ale słaba bateria i dosyć cicha jak na xpressa . Poza tym czasem się zamula przy używaniu internetu. Telefonik godny polecenia naprawdę fajny w użytkowaniu.

  • 0

    98. ~pake  2013-03-23 16:54:37  host: 176-97-253-240.tonetic.pl

    spoko jest ta nokia.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-184-73-122-162.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet