Nokia 5230 - opinie
Telefony Nokia Nokia 5230 Opinie o Nokia 5230

Nokia 5230

w sumie: 270
  • 1

    2. ~bitri  2009-08-25 13:58:49  host: nat-mia.aster.pl

    brak tylko wifi,szkoda...

  • 0

    4.  2009-08-25 16:30:37

    Czy ten telefon będzie bez akcelerometru? Czy to tylko błąd? Telefon bardzo ciekawy. Cena 149 Euro ~600 zł- bardzo dobra, ale znając Polske to pewnie będzie znacznie drożej... Ale miejmy nadzieje, że cena nie przekroczy 800zł, bo jednak nie ma WiFi, GPS (tylko A-GPS), słaby aparat i paru innych bajerów, które ma 5800, która obecnie kosztuje ~900zł-950, a często nawet mniej.

  • 0

    6. ~  2009-08-25 19:54:13  host: 088156230002.nowydwormazowiecki.vectranet.pl

    Bylaby super oferta gdyby miala wifi a tak imitacja 5800

  • 0

    7. ~gro  2009-08-25 22:06:44  host: chello089079232166.chello.pl

    takie telefonoekrany w tych czasach powinny mieć koniecznie WIFI! Nie ma? Porażka!

  • 0

    8. ~jerrylux  2009-08-26 09:53:11  host: xdsl-6636.walbrzych.dialog.net.pl

    szkoda że nie ma WiFi

  • 0

    9. ~Michael  2009-08-26 11:26:06  host: chello087206155096.chello.pl

    Nic szczególnego, nie widzę sensu jej kupowania, już lepiej trochę dołożyć i mieć 5800

  • 0

    11. ~damisskie  2009-08-26 18:35:41  host: csknet-84-234-37-91.csk.pl

    serio nie ma wifi.? -,-'

  • 0

    12. ~sas  2009-08-26 21:04:32  host: 94.254.222.196

    fajny telefon zrobiony jako pierwszy z dotykowych dostępnych dla ogółu - cos w stylo ciasteczka od lg ale dla mnie jest slaby bo nie ma wi-fi. A tym mogl by pokonac konkurenta

  • 0

    14. ~szymix  2009-08-27 09:43:44  host: 89.161.22.22

    Okrojona z WiFi 5800

  • 0

    15. ~sct  2009-08-27 10:25:34  host: aefy105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nokia zaczyna nawiazywac do apple oraz troszke samsunga ewentualnie lg chcąc zapewne wejsc na rynek amerykanski . oby telefon sie sprawdzile . Moim zdaniem samsung f480 oraz avila i tak lepszy i 2 razy transzy .

  • 0

    16. ~sedu  2009-08-27 12:48:46  host: staticline52829.toya.net.pl

    nokia 5800 tyle ze uboga... szkoda ze nokia nie wymysla nic nowego....

  • 0

    17. ~Piotrek  2009-08-31 00:31:29  host: chello089078156118.chello.pl

    Do 15. Jesli uwazasz ze Nokia takimi modelami jak ten czy 5800 nawiązuje do Apple to mysle ze albo jesteś pijany albo ciężko chory:D Telefon z oporowym panelem dotykowym zamiast pojemnościowym i beznadziejnym systemem operacyjnym z ktorego Nokia zreszta już wychodzi nawiązuje do Apple? Ciekawe czym. Jedyne telefony na rynku z dotykowymi panelami to telefony Apple własnie i z systemem Android jak Htc Magci czy Htc Hero oraz Samsung Galaxy. F480 czy Avila to telefony niskiej klasy, zero porównania do modeli o ktorych napisałem.

  • 0

    19. ~pepe  2009-10-02 13:25:03  host: 157.25.157.165

    Ciągle ktoś powtarza jak mantrę że Symbian jest beznadziejny i pewnie nigdy z niego nie korzystał albo korzystał 5 lat temu. Nokia wcale się z niego nie wycofuje tylko gra na 2 fronty. Symbian ma tą zalete że działa bardzo dobrze na słabym sprzęcie i dzięki temu Nokia prawie wszystkie swoje komórki może nazwać smartfonami. Jest prawdziwie systemem wielozadaniowym w odróżnieniu od systemu Apple'a. Na zwykłej taniej komórce mogę sluchać muzyki, sciągać pliki, chodzić po Internecie. Na IPhone to niemożliwe. Interfejs ma gorszy bo wywodzi się z komórek i dopiero zaczyna się zmieniać aby wykorzystać nowe możliwości.

  • 0

    20. ~k4  2009-11-16 14:15:52  host: apn-77-113-79-17.dynamic.gprs.plus.pl

    czegoś nie kumam albo gupi jakiś jestem ;) jak można oceniać tel, którego jeszcze nie ma?!?!?!?!?!?!? pzdr

  • 0

    21. ~walkier  2009-12-14 18:51:26  host: 80.54.93.2

    do Barmar nie ma gps tylko agps to tak jakby nie mieć w aucie kierownicy a mieć jej wspomaganie. żal to nawet tłumaczyć

  • 0

    22. ~dejvid88  2009-12-14 20:15:05  host: host-89-229-111-124.elk.mm.pl

    5800 (WiFi; 3G; 3,2Mpx - gruby) -> 5530 (WiFi; brak 3G; 3,15Mpx- cieńszy) -> 5230 (brak WiFi; brak 3G; 2Mpx - gruby) -> czy NOKIA jeszcze coś zabierze i zrobi w tym dotykowy ekran bez klasycznych klawiszy?

  • 0

    23.  2010-01-01 12:35:27

    walkier Rzeczywiście napisałem wielką głupotę. Dobrze, że mnie poprawiłeś, bo jeszcze ktoś by się moim tekstem zasugerował i był w błędzie.

  • 0

    24. ~kozielski555  2010-01-09 21:26:31  host: host9120324846.akselnet.pl

    według mnie nokia zrobiła model 5800 i teraz wszystkie na nim wzoruje- głupi nawyk

  • 0

    25. ~gosc  2010-01-20 18:02:56  host: host-89-229-154-232.plock.mm.pl

    do autora posta numer 6: gdyby ta nokia miala wi-fi to byla by to praktycznie nokia 5800...

  • 0

    26. ~  2010-01-24 14:01:22  host: aij234.internetdsl.tpnet.pl

    Nie polecam miałam juz duzo telefomów ale ten jest najgorszy.... zawiesza sie bateria trzyma 1 dzien

  • 0

    27. ~  2010-02-03 22:46:36  host: 94-195-112-248.zone9.bethere.co.uk

    24. NIe prawda. 5230 jest to poprostu tanszy model 5800, jest mniejsza ma mniejszy wyswietlacz, nie ma wifi bla bla bla. JAk ktos chce duzy ekran foty i troche muzykito se kupi LG COOCKIE ALBO SAMSUNGA TOCC LITE. ja POTRZEBUJE GPS wiec chyba go kupie, a ze mieszkam w Angli i ten fon jest tanszy o wiecej niz 80funow to go kupie.

  • 0

    28. ~wuzudu  2010-02-04 16:15:25  host: 77-253-13-248.adsl.inetia.pl

    hej hej hej A czy ktoś powiedział że 5800 to zły nie udany model.... Stwiedzeniem "według mnie nokia zrobiła model 5800 i teraz wszystkie na nim wzoruje- głupi nawyk" moim zdaniem dobry gdyż więcej ludzi może sobie na smartfona pozwolić, ja np. nie mam kasy na 5800 ale mi starcza na 5530, gps i 3g nie jest mi tak bardzo potrzebny(ciieeeekkkkakaaawe ile ludzi co mają telefony 3g, korzystało świadomie z wideo rozmowy lub z hdspa....)

  • 0

    29. ~Kolega  2010-02-04 20:11:11  host: 109.243.181.79

    Do 21. A w czym jest gorszy niby aGPS z Symbianem od samego GPS? Przecież aGPS to wpomaganie normalnego GPS, ktory jest w 5230 i nie trzeba z tego korzystać... W E71 też jest aGPS i co, nie działa jak normalna navi? Dłużej łapie tzw. fix'a ale potem działa normalnie.. z np. Garminem Mobile XT. Nie piszcie głupot!!

  • 0

    30. ~Maniek  2010-02-10 21:59:04  host: siec.realestate.net.pl

    No to ma to radio czy nie bo na stronie orange ma ?

  • 0

    32. ~Ewelina  2010-02-12 16:58:31  host: cc.azsoft.pl

    czego oczekujecie od telefonu ktory posiada aparat 2MP? wifi? nie bądźcie śmieszni, ten telefon ma ładny wygląd, praktycznie jak bezużyteczna "atrapa" :)

  • 0

    33. ~  2010-02-14 13:55:43  host: 78.157.104.46

    a tam glupoty gadacie fajny telefon i tyle.

  • 0

    34. ~JaNo433  2010-02-16 18:56:15  host: 77-254-153-217.adsl.inetia.pl

    Według mnie to będzie hit...dotykowiec z symbianem, a-gps pełne wsparcie dla darmowego OVI Maps za 500zł na allegro..a co do akcelometru to bład, będzie go miał

  • 0

    35. ~Ktoś  2010-02-17 20:43:38  host: dmc106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest tu jakaś osoba która w ogóle posiada ten telefon i która nie napisze, że to imitacja 5800?

  • 0

    36. ~  2010-02-20 12:56:16  host: 212.160.172.70

    dla mnie to moze byc i te 2mpx ale niech jakosc zdjecia bedzie poprawiona a nie rozmiar... lepsza optyka z autofocusem a te 2mpx bedzie nawet za duze

  • 0

    37. ~ktoś  2010-02-27 20:35:16  host: adnp131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do posta 29 Kolego, aGPS to wspomaganie GPS przez internet.. Co z tego, że w E71 jest aGPS ? Miałem E71 i z aGPS KRÓCEJ łapie fixa, a nie jak piszesz - dłużej.

  • 0

    38. ~Sprawiedliwy  2010-03-01 18:19:11  host: gow203.internetdsl.tpnet.pl

    Chcielibyście mieć wszystkie bajery typu wi-fi , GPS , itp. w telefonie za 500 zł ?? Bez przesady . Jesteście żałośni . A propos po co wam Wi-fi w telefonie , Nie macie internetu w domu ???

  • 0

    39. ~bn_design  2010-03-01 20:45:59  host: erg174.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od 2 tygodnie. Wszystko działa, bateria trzyma 3 dni, no ale należy zauważy, że dużo korzystam z tego smartphona. Głośny, bez zawieszki, intuicyjny i profesjonalny. Taka tańsza wersja 5800 :) Coprawda brakuje mi tutaj troszkę WiFi, ale przeżyje. Wkońcu większość z nas ma internet stacjonarny w kompie,więc idzie przeżyć. W sumie ocena 9/10 :)

  • 0

    40. ~  2010-03-02 18:07:54  host: clf184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    #22 5530 ma wifi, nie ma 3G i nie ma GPS

  • 0

    41. ~  2010-03-03 17:00:38  host: host-89-231-83-94.opoczno.mm.pl

    myślałem o kupnie 5800 w Orange, ale przestali go sprzedawać (bynajmniej na necie nie widzę) za to dali Nokia 5230 w ofercie.

  • 0

    43. ~  2010-03-06 17:17:52  host: afjs234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do robienia zdjęć to mam Nikona D80 wraz z pokaźną szklarnia, a od telefonu nie wymagam wyższej jakości niż jestem w stanie przesłać MMSem. Po 9 latach posiadania telefonów Ericsson a pozniej SonyEricsson przesiadłem się właśnie na tę NOKIE i jestem zadowolony. Poza tym że mogę dzwonić i pisać smsy (bo do tego tylko wykorzystuje telefon) to teraz moge jeszcze obejrzeć film w pociągu :-)

  • -1

    44. ~cichy  2010-03-07 20:18:23  host: 109.255.238.65

    Czy w nokii 5230 można ustawić tapete ?

  • 0

    45. ~arek  2010-03-08 13:47:35  host: k3-ip209.antsatgor.pl

    ja teraz już stawiam głownie na telefon z wifi posiadam nokie n82 nie ma dotykowego ale za to ma gps wifi itp :)

  • 0

    46. ~michu  2010-03-08 18:44:45  host: host86-177-74-211.range86-177.btcentralplus.com

    dzisiaj przyszla paczka :) jak na razie jestem zadowolony, gps fajnie chodzi jak na telefon, wyswietlacz oki, jedyny mankament to to ze jak ktos dzwoni na skypie to wyswietla sie numer tel skype service, a nie nazwa użytkownika. jak za ta cenę (78funtów) telefon bardzo przyzwoity

  • 0

    47. ~  2010-03-08 18:48:40  host: host86-177-74-211.range86-177.btcentralplus.com

    zapomniałem dodać, że ma akcelerometr. w zestawie nie dostałem kabla usb, słuchawony średniej jakości,na brak wifi nie narzekam bo i tak mam neta w komorce za free :)

  • 0

    48. ~metaxa77  2010-03-08 22:11:17  host: d40-138.icpnet.pl

    bateria raptem dwa dni mi wytrzymała po poerwszym ładowaniu ...

  • 0

    49. ~zangiev  2010-03-09 21:50:29  host: chello089072168100.chello.pl

    hm... wszystko pieknie ladnie, a co z muzyka w tym fonie? gra tak samo, czy gorzej od 5800 i jakie ma sluchawki?

  • 0

    50. ~  2010-03-14 08:40:22  host: klient-88-135-175-225.strefawifi.kolnet.eu

    do posta 43: dokladnie masz racje czlowieku jestem posiadaczem tego telefonu duzo jezdze po polsce dzieki temu telefonikowi obejzalem prawie wszystkie nowosci :P... Moim zdaniem naprawde warto go kupic poniewaz: nie wiesza sie szybko pracuje ma pelno funkcionalnych bajerow superowa matryce bardzo czula (nie trzeba sie tluc po ekranie zeby nacisnac "a") odtwarza duzo formatow oraz muzyka idzie bardzo glosno i glosniki nie "charcza"

  • 0

    51. ~Hubert  2010-03-14 23:16:41  host: aayt161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon, kupiony w orange, jestem zadowolony, aparat 2 mpx ale robi dosc ładne fotki, wi fi mi nie potrzebne bo mam komputer od tego a nie telefonem szpan, ludzie to jest tansza wersja dla normalnych ceniacych sobie prostote a nie szpan bo ja mam wi fi i aparat z kosmosu strzela foty tak ze gacie opadaja, jestescie smieszni, ten telefon jest dobry i przeznaczony dla tych co chca miec dobry tel a nie wielopak w telefonie.

  • 0

    52. ~Martinez  2010-03-20 08:47:07  host: nat1.ms.lnet.pl

    Bardzo fajny telefonik, nawigacja dobrze działa, ekran dotykowy działa lepiej niż w Avili, bateria 3-4 dni przy umiarkowanym korzystaniu. Głośne dzwonki, jakość połączeń bardzo dobra, zasięg na największym zadupiu również. Większość opinii tutaj to niedorozwinięci gimnazjaliści którzy chcieli by mieć w telefonie za 500-600 zł wodotryski. Kupcie sobie ajfona i szpanujcie w gimnazjum

  • -1

    53. ~r2d2  2010-03-24 00:45:08  host: acff195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jesli chodzi o aparat to chocby mial 5mpx to i tak nie beda to zdjecia jak z normalnego aparatu, wiec jesli komus telefon sluzy do robienia fotek to niech sprawi sobie cyfrowke bo jak przypomne aparat to tylko dodatek do telefonu ktorym pobawimy sie pare razy a potem tak na prawde jest zbedny...

  • 0

    55. ~katrine23  2010-03-28 13:20:28  host: host-89-230-147-26.inowroclaw.mm.pl

    Gdyby była biała wolałabym 5800 a tak niestety mam 5230 i muszę obejść się bez WiFi... Szkoda. Poza tym telefon jest super:) Pozdrawiam wszystkich:)

  • 0

    56. ~Miosh  2010-03-28 19:45:25  host: host-89-229-136-69.chelm.mm.pl

    Telefon mam kilka di, ogólnie sprawdza się świetnie, pisze, dzownię, gra nawet dobrze chociaż nie jest to jakieś SE który gra zdecydowanie lepiej niż ten, mimo to zawsze to nokia... a brak wi-fi w ogóle nie sprawia mi problemu, ponieważ mam go na kompie ;p 9/10

  • 0

    57. ~fbka  2010-03-30 00:29:29  host: 213-238-71-156.adsl.inetia.pl

    Cena, wygląd, Noookia - dlatego mam ten telefon. Wi-Fi - przydało by się, ale do surfowania mam laptopa, poza tym w takiej nokii lepiej mieć wykupiony internet, a nie chodzić z łapą w górze i szukać zasięgu Wi-Fi. Polecam wszystkim

  • 0

    59. ~Lio.  2010-03-30 22:00:39  host: 81.15.212.56

    Do chello. Dzisiaj kupiłem ten tel(5230) i akurat mam porównanie do 5800 bo ma ją mój kolega...Muzyka jest gorsza...niestety...ale nie narzekam, ogólnie tel super...

  • 0

    60. ~fbaa  2010-03-31 23:35:54  host: 87-205-147-22.adsl.inetia.pl

    Za tą kasę ujdzie. Brakuje mu Wi-Fi i szkoda, że ma ekran oporowy... Btw wykonany ze słabych materiałów, podatnych na złamania i rysy, dość niepewnie leży w dłoni.. ale ogólnie polecam - lepszy niż jakiś samsung czy lg.

  • 0

    61.  2010-04-01 21:23:12

    Proszę o pomoc czy warto ten telefon kupić czy obudowa jest wytrzymała czy go nie muli a także czy nie wygląda troche cegłowato kieruje swoje pytania oczywiście do osób które już posiadają ten model nokii z góry dzięki za odpowiedzi

  • -1

    62. ~  2010-04-03 07:50:25  host: 95.108.55.51

    Wszyscy podniecaja sie tym wifi, a przeciez wiadomo, ze mozna go uzyc tylko w wyznaczonych miejscach. Ja mam taka mozliwosc tylko na uczelni. I co bede siedzial na przerwach w necie na komorce kiedy mam sale komputerowa do dyspozycji? POza tym na komore i tak niczego nie ma sensu sciagac, a przegladanie neta szybko sie nudzi. Wi-fi? Gdyby bylo uzywal bym gora 2 dni.

  • 0

    64. ~rrr  2010-04-11 12:07:25  host: aadl208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dokładnie zgadzam sie do robienia fotek mam lustrzanke a z tego fona jestem bardzo zadowolony tym bardziej ze kupilem go za jedyne 1 zł

  • 0

    65. ~damian  2010-04-12 02:48:15  host: chello084010010101.chello.pl

    Super telefon zdjęcia bardzo dobre robi filmy bardzo dobre.Super wyświetlacz radio mp3 dobrze gra wbudowany gps działa szybko .Bateria trzyma 7dni

  • 0

    66. ~marcin  2010-04-12 02:48:38  host: chello084010010101.chello.pl

    super polecam

  • 0

    67. ~Łukasz  2010-04-12 13:06:20  host: 213.5.249.130.static.kolnet.eu

    Do 52: Powiedz mi czy system się zawiesza czy chodzi stabilnie a także czy zaminiłbyś nokie na avile z gps?

  • 0

    68. ~zibur  2010-04-13 19:13:05  host: 77-255-197-182.adsl.inetia.pl

    Jestem szczęśliwym posiadaczem N5230. Szczerze mówiąc nie planowałem jego zakupu ale nadażyła się okazja za 300zł.(pudełko, gwarancja, nie kradziony). Stosunek do tego fona zmienił się diametralnie. Szybkość działania - b.dobra, bateria-super, te 2MP. w aparacie na odbitce 10x15 wychodzą lepiej niż 3.2 avilli, niż 5MP omni, niż 5MP LG 990 i móglbym wiele wymieniać. GPS rewelacja 10-15 fix (bez łączenia z netem). dość dokladny. Ale trzeba sobie wrzycić Ndrive bo Ovimaps to lipa. Same zalety. Brak wifi, to tylko tyle że płace 25 gr dziennie za aktualizacje pogody. Do neta mam lapka z myską a nie pier......nie się rysikiem.

  • 0

    69. ~FanGier  2010-04-14 22:39:39  host: aerq43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy na tym tel działają zwykłe gry java?

  • 0

    70. ~n-x  2010-04-16 17:19:43  host: nat-7.autocom.pl

    telefon bardzo fajny , darmowa navigacja działa znakomicie , bateria całkiem niezła tzryma 3-4 dni a na navigacji kilka godzin :) ( około 6-8 ) kosztował 450 zł i polecam :)

  • 0

    71. ~lolek  2010-04-16 18:56:54  host: chello084010245118.chello.pl

    już za tydzień będę miec ten telfonik już doczekac się nie mogę, kto poleca ten telefon???

  • 0

    72. ~tom  2010-04-19 18:39:44  host: 193.111.166.134

    Telefon za tą cenę ok, wifi było mi niepotrzebne, GPS działa wyśmienicie (łapie fixa od razu, nie to co samsung którego miałem wcześniej). Filmy odtwarza także dobrze, najbardziej mnie zdenerwował brak rysika w zestawie, mam teraz taki co się majta i przeszkadza

  • 0

    73. ~rosse  2010-04-19 22:47:24  host: aemz175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon sprawuje sie bdb! ludzie, przecież piksele to wcale nie jakość! dla tych co myślą ze jednak piksele odpowiadają za jakość: otóż nie, piksele to tylko i wyłącznie rozmiar zdjęcia!! mam ten telefon i podoba mi sie w nim wszystko ;) mam w nim 4GB i nic sie nie zwiesza nawet przy dużej ilości muzyki. ładnie wszystko gra, prosty w obsłudze. jestem z niego bardzo zadowolona

  • 0

    74. ~hmm...  2010-04-24 07:16:21  host: 193.19.165.83.osk.enformatic.pl

    Ktoś niektórych wprowadza w błąd. Mam ten telefon i muszę powiedziec że wi-fi nie ma ale 3g jest. Poza tym jeśli chodzi o nawigację to przede wszystkim są mapy najróżniejszych krajów z różnych kontynentów, i w przeciwieństwie do naviexpert nokia nie woła opłat abonamentowych. Co do aparatu - faktycznie jest marnej jakości, ale video nagrywa bardzo ładnie i płynnie. Nie wiem jak jest z innymi telefonami tego typu ale nokia ta zaskoczyła mnie baterią która naprawde długo trzyma.

  • 0

    75. ~mc  2010-04-26 15:03:45  host: ip-89.171.110.230.static.crowley.pl

    Mam ten telefon tydzień i sprawdza się na razie bez zarzutu. Zdjęcia robi lepsze niż 6300, która też ma 2 mpx aparat. Obsługa jest intuicyjna, więc jak ktoś miał wcześniej Nokię to nie będzie miał problemu. Polecam, jeżeli kogoś nie stać na 5800:)

  • 0

    76. ~m.  2010-04-26 17:52:11  host: host-89-238-15-80.smgr.pl

    mam dwa pytania do użytkowników: 1. ile dni trzyma wam bateria w tym telefonie, przy optymalnym użytkowaniu? 2. czy macie również wrażenie, że strasznie cicho odtwarza muzykę przez słuchawki? czy to jest zależne od słuchawek, czy ogólnie tak cicho odtwarza??? użytkowałam wcześniej również nokię i odtwarzanie muzyki w tamtym telefonie było bez porównania. nie musiałam używać max głośności by cokolwiek usłyszeć, a tutaj ustawiam max, wystarczy, że przejedzie samochód i już zagłusza mi muzykę. czy również macie z tym problem? wina telefonu czy wymienić słuchawki??

  • 0

    77. ~psipsi  2010-04-27 13:31:43  host: 88-199-120-61.tktelekom.pl

    witam chciałyby wiedzieć czy ten telefon ma dwa głośniki?

  • 0

    78. ~niczek  2010-04-29 22:34:44  host: 77.170.18.95.dynamic.jazztel.es

    kopiłem ten telefon za 50 € nowy, ale myślałem ze wymaga to co potrzebowałem ale jego głośnik jest strasznie slaby :/ polecam nokia x6 super ! i tania

  • 0

    80. ~Marzena  2010-05-02 12:32:35  host: 109.243.185.202

    do ~psipsi, ma jeden ale dzwięk jest super, czysty, głosny:) Telefon świetny, nie wiesza się, mega dł trzyma bateria, zdjęcia mają dobrą jakość, dźwięk świetny. Z tą cenę MEGA WYPAS. Jest bardzo czuły, mega szybko reaguje. ps. do tych którzy płaczą że nie ma wi fi itp..Ludzie tel to tel! grunt że dzwoni, nie wiesza się piszę smsy!!!!! DOROŚNIJCIEEE!!

  • 0

    81. ~????  2010-05-03 12:08:22  host: 213-199-253-163.tktelekom.pl

    czy ten telefon ma wi-fi ? Bo juz sam nie wiem

  • 0

    82. ~Michoo  2010-05-04 13:18:15  host: host102-89-206-7.limes.com.pl

    Bozee niemoge co niektorzy pisza :P Telefon jest specjalnie okrojony poniewaz mozna go kupic za 350 zl :P naczytalem sie na temat ekspertow bardzo dobry telefon i ma 9/10 ;] tak jak kolega pisal mpx to nie jakosc zdjec :P

  • 0

    83. ~kika95  2010-05-04 15:19:02  host: dynamic-87-105-235-101.ssp.dialog.net.pl

    po co wam ludzie wifi?! Telefon jest do dzwonienia a nie..! Nie rozumie was! Ja akurat bd miała ten telefon i bardzo sie z tego ciesze! żal po prostu...:(

  • 0

    84. ~Sentek  2010-05-05 14:21:54  host: cyberfox.pl

    Chciałbym się zapytać czy ten model ma akcelerometr i klawiaturę qwerty?? Przydatne pierdółki ;]

  • 0

    85. ~gb3  2010-05-06 22:38:00  host: 77-253-105-66.adsl.inetia.pl

    mam ten tele tydzień i zauważyłem ze zdarza mu się tak z niczego wyłączyć a za chwile się włącza i jak gdyby nigdy nic działa dalej nawet pinu nie woła. Może ktoś się już z tym spotkał? jeśli tal proszę o odp co może być nie tak.

  • 0

    86. ~zenon  2010-05-07 01:09:25  host: 082139049189.radom.vectranet.pl

    Robicie sobie jaja z tymi komentami, telefon ma bardzo dobrą baterię, nie jest produkowany w Chinach jak naprzykłąd sonyerricsony, jedynie bateria i ładowarka chińska reszta w europie. GPS ma normalny a AGPS jest to asystent który pomaga szybciej wyszukiwac. Ma akcelerometr. Jedynie brak Wifi. Niektórzy piszą po co mi wifi jak mam w komputerze, gratuluję poczucia humoru. Wifi w telefonie służy najczęściej do połączeń VOIP które są dużo tańsze wystarczy tylko znaleźc spota. Wifi mam w laptopie haha, bierzesz lapka na miasto żeby pogadac przez VOIP?

  • 0

    87. ~WRK  2010-05-08 14:41:58  host: public7919.xdsl.centertel.pl

    Tel na jeden głośnik i jest super. mam go w Orange i wykupiłem sobie za 15zł 500MB transferu i brak WIFI mi nie przeszkadza Co do aparatu to mam zaqwsze [pzy sobie albo w samochodzie cyfrówke i nie nażekam. Aparat w telefonie to tak aby szybko zrobic fotkę i tyle

  • 0

    88. ~Carmac  2010-05-08 17:40:23  host: 77-254-201-140.adsl.inetia.pl

    ~psipsi niestety ale tylko jeden glosnik

  • 0

    89. ~c  2010-05-08 22:55:54  host: host-89-238-32-190.smgr.pl

    Do "psipsi" - telefon posiada tylko 1 głośnik. Ogólnie rzecz biorąc jest to prostsza wersja 5800. Aczkolwiek posiada ulepszony interfejs dzięki czemu możemy przewijać zawartość menu zupełnie jak w innych dotykowcach, co jest nowością w Noki. Ponadto nie trzeba używać stylusa, co wg mnie jest zmora ekranów oporowych.

  • 0

    90. ~Gzyl  2010-05-09 20:57:35  host: acyo133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo dobry telefonik,gps dziala bez zarzutu kobietka dokladnie mowi z wyprzedzeniem kiedy skrecic itp a nawet o tym ze przekroczylismy predkosc :P (oczywiscie nie probowac w domu czy innym zamknietym pomieszczeniu)filmiki na najwyzszym ustawieniu rewelacja jak na komorke.

  • 0

    91. ~Dhaka Rey  2010-05-09 20:59:35  host: dyy29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam ten telefon od tygodnia. Bateria trzyma 3-4 dni, ale ladowanie w niecale 2 godziny to rekompensuje. Narazie jeden restart (samoczynny!!). Aparat jak na 2 mpx to super (2x lepszy niz w SE k750i, zdjecia i filmy lepsze jak w Avilli) Glosnosc z glosnika jest niezla. Nawi jak na komorke super - tylko polecam wylaczyc a-gps - cholerstwo czesto sie laczy nawet w trybie off-line!! Ogolnie jestem zadowolony, a jak za te pieniadze mysle ze to jest jedna z lepszych ofert. A jak ktos marudzi bo tego i tamtego nie ma to niech za 2 kafle kupi IPhona, mnie na niego nie stac:P

  • 0

    92. ~kamil  2010-05-10 19:25:57  host: crowley-nat.greenlan.pl

    a czy ktoś wie gdzie znajduje się rysik???

  • 0

    93. ~sl  2010-05-10 21:54:37  host: public-gprs62138.centertel.pl

    Zauważyłem jedną dziurkę.. :) Mam ten telefon, zmieniłem go po Navigatorze 6110. Super. Dość sceptycznie podchodziłem do dotykowego ekranu, ale po 3 dniach użytkowania nie mam zastrzeżeń. Minusy: - brak WiFi, ale mam pakiet, wiec mi nie bardzo potrzebne; - obiektyw bez ochrony, ale to szczegół; - denne słuchawki w zestawie, ale mam inne wiec to też nie problem; - brak kabla w zestawie, trzeba dokupic za 5-10 zet na allegro; -brak rysika, tylko jakies głupie serduszko; Podsumowując same pierdoły. Ciekawe plusy: - gdy się nagrywa film, obraz się nie "trzesie", ma chyba jakiś system stabilizacji, n6110N tego nie miała -czasowe profile;

  • 0

    94. ~Helcia .  2010-05-14 08:06:16  host: chello089073175039.chello.pl

    Wczoraj kupiłam ten telefon . Bawiłam się cały dzień nim jest po prostu super. Bardzo mi się podoba. Przyznam szkoda ze ma taki słaby aparat ale reszta jest naprawdę fajna. Polecam . ;*

  • 0

    95. ~Kamkam  2010-05-14 13:09:44  host: apn-77-114-237-108.dynamic.gprs.plus.pl

    Wszyscy narzekają a nawet styczności z telefonem nie mieli. Zanim komentujecie proponuje pochwalic sie jakich tel. teraz uzywacie. Wiekszosc z was jak ma jakis lepszy to albo z firmy albo z drugiej reki bo na nowy was nie stac, a udajecie h... wie kogo, eksperci od komorek sie znalezli i wi-fi im brakuje bo komputery juz zabytki to tansza inwestycja od laptopa telefon>

  • 0

    96. ~ziq  2010-05-14 18:36:09  host: public27573.cdma.centertel.pl

    zastanawiam sie miedzy kupnem LG gd510 i wlasnie tej nokii, nie stac mnie na 5800 ani na jakiegos Omnia albo cos.... ale mysle ze to dobry telefon kumpel ma 5530, ma wi-fi i kozystal z niego 2 dni wszedl kilka razy na youtube i mu sie znudzil internet... wiec moim zdaniem wi-fi nie jest tak potrzebny, najwazniejsze zeby byl dobry aparat, duzo pamieci, dobre audio i to chyba wszystko. Mialem kiedys nokie 5200 miala aparat VGA a robila lepsze foty niz aparaty 2mpx a nawet kilka LG z 3Mpx ;D wiec mysle ze nokia robi dobre telefony :)

  • 0

    97. ~  2010-05-14 20:53:46  host: nat10.ekspres.net.pl

    Najlepsza jest 5530 mam ja i na prawde polecam jest to jeden z nowszych telefonów i wcale nie jest drogi!!! Bajerów ma duzo i jestem na prawde z niego zadowolony :D

  • 0

    98. ~  2010-05-15 23:42:40  host: 88.199.103.207

    Czeć. Kupiłem telefon wczoraj. Po zapoznawaniu się z nim i napisaniu ze 30 smsów i paru połączeń wyłączył się bowiem bateria fabrycznie nie jest max ładowana. Teraz poładuję go całą noc. Pierwsze wrażenia? 1.Aparat 2MPx - porównywałem z LG KU990i który ma 5MPx i na dworze jak i dobrym sklepowym oświetleniu mają takiej samej jakości fotki. Nie dostrzegłem narazie tych powalających jakości nagrań video z 30fps, ale powiem, że nagrywa wyraźnie. 2.Panel dotykowy - dość czuły, powiedziałbym, że podobny do Avilii czyli nie trzeba "napieprzać" palcem jak w większości LG'kach. 3.Ekran - wyraźny, ostrość piękna, może dla niektórych okazać się za długi a za wąski. 4.Internet - śmiga i na EDGE ładnie zarówno we wbudowanej przeglądarce jak i w Operze. Jednak polecam tą drugą z zaznaczoną opcją w ustawieniach -> pełny ekran. 5.GPS - i tu narazie są jaj, bo długo się połaczyć nie mogę, wyskakuje aktualizacja map Ovi darmowa, ściągam i już błąd wyskakuje, że niepoprawna instalka (dziwne). 6. Obudowa - jak na prostą plastikową klapkę od baterii to nie trzeszy (mam biały model). Na ekranie rzecz jasna polecam zostawić folię ochronną, ja do tego dokupiłem szmaciany futerał. 7. Zasięg - narazie bez problemów. To mój pierwszy tel z dotykiem i symbianem, na ten moment daję mu spokojnie 9/10 za problemy z GPS-em.

  • 0

    99. ~Drago  2010-05-16 09:21:15  host: acox181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja kupiłem tą oto nokie i nie narzekam. 76 co do słuchawek to trochę cicho, ale da się przeżyć. A ile dni to też zależy jak używasz, ale dość długo. 77. Nie, nie ma 2 głośników (no chyba że nie wyczaiłem 2)

  • 0

    100. ~zjadacz telefonów  2010-05-18 14:29:41  host: user-109-243-89-87.play-internet.pl

    żal mi was dzieci neo. Zero pojęcia o czym kolwiek... A-GPS to rozwinięta funkcja GPS umożliwiająca szybszą lokalizację przy pomocy internetu, gdyż przy skrajnie złych warunkach, bądź w miejscach mocno zabudowanych lokalizacja na samym GPS może trwać nawet kilka minut. Poza tym są do tego darmowe mapy, więc model ten może służyć jako normalna nawigacja. Co się zaś tyczy braku WI-FI i słabego aparatu... gdyby miało i to i to to by było kopią 5800, a ma być jej tańszą alternatywą.

  • 0

    101. ~  2010-05-18 17:32:41  host: myc42.internetdsl.tpnet.pl

    smieszne ale mam pytanie jak ustawic przy kontakcie dzwonek i zdjecie? ustawiałam ale jak ktos dzwoni to dzwoni dzwonkiem ogólnym i nie ma zdjecia dodanego:(

  • 0

    102. ~kups  2010-05-19 17:51:43  host: user-109-243-10-158.play-internet.pl

    Up Jeden ma głośnik wczoraj kupiłem go jeszcze niewiele wiem o nim ale już widzę że warto bo na prawdę jest wypasiony polecam wszystkim;d

  • 0

    103. ~max  2010-05-19 21:53:36  host: 178-36-39-15.adsl.inetia.pl

    Podobno telefon nie jest w stanie złapać fixa w samochodzie, czy to prawda??

  • 0

    104. ~tomekfr88  2010-05-19 23:13:31  host: 188.33.22.8

    kupiłem nokie 5230 jest spoko ale mam problem z nawigacja. W grałem mapę ale nigdzie nie mam zasięgu.Co może być nie tak.

  • 0

    105. ~inno  2010-05-20 16:38:31  host: static-76-175.is.net.pl

    czy ta nokia z USA, kupiona w sieci T-mobile bedzie dzialac w polsce ? mowie tu o simlocku np

  • 0

    106. ~luq  2010-05-20 19:20:15  host: bhm56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest ogolnie spoko, nie trzeba wam wifi w telefonie o ile nie jestescie szpanerami i kozakami z gimnazjum, aparat rowniez wam niepotrzebny jesli nie jestescie gimnazjalistkami wstawiajacymi slitasne foteczki na pbl i nk a wszystko inne n5230 ma wypasione, telefon jest pro ma ladny wyswietlacz symbian ladnie chodzi muzyka dosyc glosno, ladna obudowa i lekko chodzi dotyk(w avili o wiele gorzej) jak najbardziej polecam

  • 0

    108. ~gress  2010-05-22 21:13:53  host: aagr243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ma jeden głośnik a bateria nie wytrzymuje pełnej doby przy znikomym użytkowaniu.

  • 0

    110. ~Ziioom  2010-05-25 23:08:03  host: afeb253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mAM TELEFONIK. Jestem zadowolony. I co do komentarzy wyżej. Musisz miec jakieś słuchawki słabe bo u mnie nieźle gra. Telefon się nie wiesza. Nie mam jak narazi z nim problemów, Jedynie bateria trzymająca 2 dni ale nie ma się co dziwic skoro ciągle co jadę gdzieś to navi chodzi

  • 0

    111.  2010-05-28 08:41:33

    Mam telefon nie cały tydzień (kupiony w Erze). Niestety - bardzo często się zawiesza - czy mieliście podobne problemy ? Czy ew. aktualizacja softu może pomóc ?

  • 0

    112.  2010-05-28 23:20:41

    Czy ten fon ma pakiet biurowy Quick office ?

  • 0

    113. ~a  2010-05-29 17:41:56  host: ip-77.222.254.223.spray.net.pl

    do autora postu 52! Sama jestem gimnazjalistka i tez swojego czasu chcialam iphona ale teraz stwierdzam, ze wydanie 2000 na telefon to przesada bo nie jestem bananem ani jakims glupim i nadetym dzieckiem z chmielnej, ktore uwaza, ze jedyny telefon jaki istnieje to iphona. tak wiec polecam nokie 5230 bo jest spoko. ;)

  • 0

    114. ~Łukasz  2010-05-30 10:29:06  host: 80.50.126.134

    Hejka:) mam pytanko czy zacina sie w tej noki symbian i czy sie nie rozlatuje bo jak nie to kupie ten telefon, poniewaz ma duzo bajerow dotykowy, za mala sumke a przede wszystkim tel. ma sluzyc do dzwonienia :) pozdrawiam

  • 0

    115. ~OMG  2010-05-30 20:33:31  host: aecl232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co za ludzie mam tą nokie Wu-Fi ma GPS bardzo fajny a aparat nie mowi sie od liczby Mpx jak se cały rynek upodobał tylko od zooma, a ona przynajmniej jakiegoś tego zooma ma i nie mówcie że jak jeden ma 5 mpx a drugi 2 mpx to ten drugi słabszy.. weźcie se jakąś chinską tanioche z 10 mpx nie bedzie lepsza od Canona z 4 mpx..! MPX to wiekość w druku!!

  • 0

    116. ~arti  2010-05-30 21:07:33  host: dynamic-87-105-239-61.ssp.dialog.net.pl

    Ma jeden głośnik. Telefon naprawdę godny polecenia. I pomyśleć że w podobnych cenach są Aville...

  • 0

    117. ~Gosia  2010-06-01 21:35:20  host: aemc144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od kilku dni i sprawdza się bardzo dobrze. Co z tego, że nie ma wifi czy aparatu 5mpix, telefon ma być przede wszystkich poręczny, szybki, łatwy w obsłudze. Ludzie, komórki służą do dzwonienia a nie do grania czy robienia zdjęć. Jak chcecie robić dobre zdjęcia to kupcie aparat cyfrowy :P

  • 0

    118. ~szachcik  2010-06-02 14:53:39  host: absi45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dla uzupełnienia opisu: Jest karta 2gb w zestawie i wirt. klawiatura QWERTY!!

  • 0

    119. ~  2010-06-03 22:56:13  host: ehl148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po cholerę najżdzacie na brak WiFi ? Chcecie WiFi, GPS kupcie sobie 5800 (sam mam, róznica w cenie duza nie jest)... 5230 ma być tańszym odpowiednikiem 5800. Nie każdemu z nas potrzebne WiFi i inne pierdółki, ale podoba mu się wygląd. WiFi, GPS i co jeszcze w telefonie za ~480zł ? Opanujcie się...

  • 0

    120. ~((ooo  2010-06-04 18:49:26  host: bhu37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo fajny telefon mam go tydzien i nie narzekam jest wygodny nie tnie sie ( jak 5800 ) polecam tego fona

  • 0

    121. ~klocek  2010-06-04 19:30:22  host: 213.25.4.254

    ma jeden głosnik

  • 0

    123. ~LoL  2010-06-05 21:55:53  host: aaid126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co wy gadacie na temat a-GPS to jest tylko dodatkowa funkcja. Jest wbudowana antena GPS(poł ok 1-2min) a a-GPS to dodatek dzieki któremu poł trwa 20s

  • 0

    125. ~seibek  2010-06-07 16:20:27  host: 178-36-17-89.adsl.inetia.pl

    jak na taka cene to co wy byscie chcieli???mysla ze dadza 100 zł i poleca rakieta na ksiezyc

  • 0

    126. ~Junkerss  2010-06-08 08:56:07  host: 77-254-120-247.adsl.inetia.pl

    Wg mnie LG Ku990 jest znacznie lepszy :p

  • 0

    127. ~adix  2010-06-08 10:15:40  host: 55.217-171-61.tkchopin.pl

    takie telefonoekrany w tych czasach powinny mieć koniecznie WIFI! Nie ma? Porażka!

  • 0

    128. ~Gregor  2010-06-10 08:21:56  host: host-89-230-28-86.ostrowmaz.mm.pl

    Ja właśnie będę brał ten tel i jak dla mnie to jest *** . Ma fajną stylistykę i wszystko na nim płynnie chodzi :) Jak ktoś chce korzystać z WiFi to niech sobie laptopa kupi hehehe albo droższy telefon który je posiada :)

  • 0

    129. ~niunia  2010-06-10 20:00:35  host: 212.160.172.70

    dla mnie świetny telefon naprawde super sie sprawuje a co ważne -- bardzo długo trzyma bateria !! naprawde polecam :-)

  • 0

    130. ~Binio  2010-06-14 08:08:32  host: public-gprs75511.centertel.pl

    A propos wifi... Przez dwa lata używałem Nokia E51 z wi-fi i tak naprawdę użyłem tylko kilka razy, dużo lepiej się korzysta z bezprzewodowego internetu z abonamentu (w moim przypadku 30zł/m-c bez limitu). Wifi nie wszędzie jest dostępne, dlatego chyba jest zbędne jak na razie - twierdzę tak, mimo że w moim mieście jest bezpłatne wifi w centrum i mam wifi w domu. ... co do Symbiana to w tych telefonach jest idealny, porównywałem N5230 z Samsungiem Monte z powodu wyświetlacza ale niestety samsungowi brakuje systemu (niekoniecznie Symbian)

  • 0

    131. ~lip  2010-06-15 14:37:43  host: cfb247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tom- w zestawie jest rysik ! Musieli ci sprzedać kitowy zestaw

  • 0

    132. ~JAAAA  2010-06-15 22:36:19  host: chello087206154217.chello.pl

    Mam go od dzisiaj i oceniem go jak najbardziej na plus. Mimo tego że matryca aparatu to tylko 2.0 mpix to zdjęcia są ładne i wyraźne. Obsługa jest łatwa, ogólnie jest super;)

  • 0

    133. ~  2010-06-16 08:53:30  host: etd123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nokia 5230 ma akcelerometr.

  • 0

    134. ~  2010-06-17 10:55:10  host: mastiff3.strazgraniczna.pl

    Jak dla mnie, to brak temu modelowi jeszcze prlaki automatycznej, czajnikia do zaparzania wody i zmywarki do naczyń, ale tak poza tym jest ok. Aha, a co to jest wi-fi? ;)

  • 0

    135. ~Nefi  2010-06-17 20:37:14  host: dgr74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nikt nie wspomniał o głośniku :P Ja mam ten telefon i jeszcze 2 osoby oprocz mnie, u wszystkich to samo: jak sie puści muzyke z basami to zamiast muzy to Ci drży komórka :P normalnie basy w kit xD

  • 0

    137. ~siwy  2010-06-20 18:29:05  host: ip-91-192-3-2.techmedia.com.pl

    z tego co wiem to tak bo jest funkcja stereo, i kanal lewy i prawy, nawigacja super, i jak wylaczysz A-GPS to masz darmowa nawigacje tylko ze wonlniej szuka satelit, ale to hyba nie problem A-GPS to tylko wspomaga GPS przez internet, muzyka bardzo ladnie gra z glosnika ale slabiej a sluchawkach. Bardzo czuly ekran do pisania smsow, nie to co W LG czy Samsung, Martwi mnie tylko jedno otoz w mojej noki co jakis czas bez powodu czarny ekran sie robi i zalacza telefon na nowo z LOgiem NOkia na bialym tle, czy w waszych tez tak jest??

  • 0

    138.  2010-06-20 20:50:16

    Witam! Mam pytanie, które może niektórych z Was rozśmieszy, ale mnie nurtuje: proszę o wyjaśnienie jak głupkowi, czym różni się ten AGPS od GPS-a, którego mam w samochodzie w postaci navi Tomtom??? Czy można normalnie użytkować ten telefon jako nawigację bez dodatkowych opłat? Czy ona jest dokładna i jakie mapy ma wprowadzone fabrycznie? Czy można dogrywać jej BEZPŁATNIE inne mapy? Na czym polegają te fixy, o których ktoś wspominał wcześniej? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

  • 0

    139. ~ja  2010-06-20 23:38:26  host: 77-252-59-6.ujscie.net

    czy w zestawie tego tel jest uchwyt samochodowy u ładowarka samochodowa ?

  • 0

    140. ~Lol  2010-06-22 07:15:15  host: adan57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czekam na paczke z tym fonem ;)

  • 0

    141. ~emisarius  2010-06-22 15:27:54  host: 193.105.227.199

    Wi-fi w telefonie jest po nic... wystarczy mieć pakiet blueconnecta czy czegoś w tym stylu

  • 0

    142. ~franek  2010-06-22 20:10:56  host: chello089078100116.chello.pl

    Plastikowy badziew. Wygląda jak najgorsza chińszczyzna. Skrzypi, plastik niemiły w dotyku, zbyt lekki, przyciski boczne beznadziejne do tego ten wyświetlacz. Nic nie widać w słońcu. To ma być nawigacja? Niby nowszy Symbian niż w moim starym 6650d, ale dlaczego nie moge folderow tworzyc? przenosic niechcianych aplikacji? Szkoda ze sie zdecydowalem na ten telefon. Strata kasy i nerwow.

  • 0

    143. ~OnaPL  2010-06-22 21:28:38  host: dynamic-78-8-172-66.ssp.dialog.net.pl

    Rysik to przywiesza. Ja zamierzam wziac w mixplusie ten telefon. Ogolnie fajnie, bawilam sie nim troche, ale nie doszlam do tego czy mozna ustawic wlasny wgrany dzwiek jakos dzwiek na SMSA???

  • 0

    144. ~Jackiller  2010-06-24 23:00:19  host: afje232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam telefon od 2 tygodni. Mogę porównać do SE K850i. Póki co rewelka. Jednak tylko java w SE to lekka porażka. Aparat też w SE nie wypalił tak - jak bym tego oczekiwał (tzn lepsze zdjęcia były np w N95 niż w moim SE k850i). Symbian sprawia się doskonale (a powiedziałem, że nie wezmę telefonu z symbianem po N70-tce). GPS- bardzo dobry. Dobra szczegółowość map jak na FREE-soft. Zimny start GPS-a szybszy niż w GPS-ie Navia NV47. Jak właczymy A-GPS jest po paru sekundach (ale polecam wyłączyć Agps zostawić tylko wbudowany + sieć). Ekran dotykowy fajniej działa niż w LG (żonki)cookie. VIDEO - wymiata. To co że aparat 2Mpix jak 5Mpix w SEk850i to była porażka. Ale za to mamy video 640x3xx 30fps i do na prawdę w super jakości. jestem bardzo pozytywnie zaskoczony Video z tego fona. karta microSDHC 8GB śmiga bez problemu i daje sporo możliwości. POLECAM fona.

  • 0

    145. ~Alfonso  2010-06-24 23:04:34  host: afje232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak w tym fonie zrobić playlistę plików VIDEO ?? żebym nie musiał dzieciakowi co 8 minut włączać kolejnej bajki jak jadę autem ??

  • 0

    146. ~kolomen  2010-06-25 23:44:41  host: 77-253-11-217.adsl.inetia.pl

    Użytkuję 5230 od dłuższego czasu i podzielę się uwagami na temat telefonu. Ekran :wyraźny i czuły na dotyk(porównanie do HTC Tytn II,HTC Dual i Toshiba G810) Bateria:u mnie max 3dni(w HTC i Toshiba 4dni). Brak WiFi ale nie każdy potrzebuje więc to nie wada. Dobrze wykonana,świetnie się trzyma.Bardzo dobra jakość rozmów.Zdjęcia jak na 2mpx jest dobry.Zaskoczyła mnie pozytywnie jakość nagrywanych filmów,są dobrej jakości. Podsumowanie: jako alternatywa do droższej 5800 i tańszej od niej 5530 doskonale się sprawdza.Radzi sobie z filmami a i darmowa nawigacja od noki jest do zaakceptowania po odpowiedniej konfiguracji.Symbian pozwala dowolnie się spersonalizować,czasem trudno przestać grzebać w ustawieniach:-).W tej cenie rewelacja.

  • 0

    147. ~szkoda mi was  2010-06-27 10:29:15  host: chello084010127030.chello.pl

    bateria dziś mi trzymała jakieś 19 h pisząc esy cały dzień a gdzie tu 3 dni użytkowania ?

  • 0

    149. ~slonko  2010-07-02 14:14:26  host: szpital-czd.jjs-isp.pl

    Telefon bardzo prosty w obsłudze ale jest delikaty, zawiesza się (a mam nowy ok. 1,5 m-ca) i kiedy świeci słońce nic nie widać na ekranie i na czuja dotyka się znaki-masakra.

  • 0

    152.  2010-07-06 23:28:02

    Nie ma niektórych rzeczy dlatego jest dużo tańszy. Cena - główny atut. I tak wszystkie aparaty w komórkach są do dupy,a potencjalny Kowalski częściej skorzysta z GPS, niż w WiFi. Telefon skierowany do półki niższej. Jak ktoś może pisać,że po co mu wifi skoro ma kompa? Co to za argument... Dla mnie wifi w telefonie to podstawa. Codziennie sprawdzanie poczty,obsługa konta bankowego,informacje...w ogóle internet w telefonie to świetna rzecz=> też ten płatny.

  • 0

    153. ~kolo  2010-07-07 12:06:46  host: 212.182.35.49

    @147 - ja nie pisze smsów, może jeden dziennie. Tylko dzwonię, do tego jeszcze te rozmowy nagrywam i tel trzyma mi do 3 dni. Jakbym pisał w kółko smsy na komórce, to zastanowiłbym się nad jakimś netbookiem... @143 - można. na budzik też. @142 - a inni narzekają, że telefony są za ciężkie, i weź tu wszystkich uszczęśliw. MOŻNA TWORZYĆ foldery, przenosić, ustawiać kolejność... @138 - agps jest dodatkowym wsparciem dla gps - polega na tym, że jak gps gubi zasięg z satelity na orbicie - w tunelu, w lesie, w garażu podziemnym, to następuje sprawdzenie danych lokalizacyjnych w nadajnikach naziemnych operatora komórek, o ile te nadajniki są zainstalowane..

  • 0

    154. ~ccas  2010-07-07 17:09:10  host: 77-254-20-170.adsl.inetia.pl

    On ma rysik??

  • 0

    155. ~gfdgd  2010-07-08 12:36:31  host: c18-89.icpnet.pl

    Telefon dobry bo tanszy o polowe niz 5800 Jak sie nie umie zaprogramowac bateri to trzyma 10godz cmoki jedne xd

  • 0

    156. ~n5230  2010-07-10 00:42:22  host: 80.50.237.6

    zeby rozwiac wszelkie watpliwosci bo nawet na stronie pl noki maja błedy w specyfikacji telefon ma aparat 2Mpix, 3g ,nawigacje która moze pracowac bez dopostepu do sieci GSM czyli za free, w telefonie mamy tez akcelerometr i wirtualna klawiature qwerty telefon nie posiada wi fi ale posiada bluetooth 5230 posiada ekran opornosciowy co jest jego zaletą!!! bo mozna go obsłużyć przy pomocy patyczka co w przypadku ekranów pojemnosciowych jest niemożliwe!! pozatym telefon jest nowszy konstrukcyjnie od 5800 i jest tanszy conajmniej o 2/5 ale funkcjonalnośćia nie ustepuje az o tyle 5800 (aparat i wi fi) jesli brac pod uwage stosunek jakosc do ceny wypada znacznie lepiej niz 5800 tak jak pisało wielu przedmówców telefon to nie aparat a wi fi !! phi dzis keidy ceny internetu leca w dól po co latac i szuakc jakis hotspotów i sie męczyc

  • 0

    157. ~  2010-07-10 16:21:43  host: altmer.greenbird.pl.173.150.91.in-addr.arpa

    nie ma rysiku kup sb 5530 bedzie miał

  • 0

    158.  2010-07-14 09:35:18

    Witam Mam problem z nawigacją w nowo zakupionej noki 5230 tzn. Aplikacje moja pozycja , znajdź miejsca , samochodem , ulubione , pieszo działają poprawnie (WGRYWAŁEM NAJNOWSZE MAPY ZA POMOCĄ PROGRAMU OVI NOKIA) Ale aplikacje POGODY , Wydarzenia , Lonely Planet ,Micheline i udostępnij lokalizację nie działają jak klikam w nie pisze "przejść w tryb online aby korzystać z usługi" a na oficjalnej stronie Nokia.pl pisze że pogoda itp tez jest bezpłatna. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.....będę bardzo bardzo Wdzięczny

  • 0

    161. ~lemo  2010-07-14 22:12:05  host: public-gprs82778.centertel.pl

    owszem te usługi są darmowe, ale nie płacisz za usługę, a nokii nie obchodzi już koszt połączenia z usługą (jakoś musi pobrać te dane ;))

  • 0

    162. ~matig10  2010-07-18 09:46:29  host: apn-77-114-246-127.dynamic.gprs.plus.pl

    mam ten telofon od miesiąca i jest super ma świetny aparat a filmy są jeszcze lepsze świetne menu prosty w obsłudze

  • 0

    163. ~ebubb  2010-07-18 14:23:46  host: 77-254-169-77.adsl.inetia.pl

    Mam go od grudnia 09. Myślałem, że to na prawdę iPhone Killer... Bateria - daje radę, 3 dni trzyma. Aparat - zdjęcia db, filmy bdb. Ekran - ilość kolorów i jasność, bardzo ładnie to wszystko wygląda. System - bez najnowszego softu aż prosi się o mocny rzut o ścianę. Wykonanie - spasowanie jak przystało na nokię bez zastrzeżeń, ale jakość użytych plastików mocno razi... Ogólnie: miałem przed nim iPhona 3G, którego mi ukradli, jednak ta nokia nie dorasta mu do pięt. Brak multitouch, kiepski system, sklep ovi to jakiś żart, powolna przeglądarka, wbudowana pamięć jest za mała, toporne działanie menu, przejścia i wszystkie efekty tną się niemiłosiernie, można by tak wymieniać cały dzień. Cena jest atrakcyjna, ja kupiłem nową za niewiele ponad 400zł. Mając wcześniej do czynienia z Nokią nie spodziewałem się fajerwerków, ale stabilność i jakość mogłaby być lepsza. Ocena ogólna 5/10.

  • 0

    164. ~AD  2010-07-19 15:53:56  host: 151.193.120.15

    Plusy: świetna ergonomia, bardzo dobrze działający ekran dotykowy, przyzwoita przeglądarka internetowa, ogólnie sensowna organizacja i funkcjonalność, do jakich przyzwyczaiła nas Nokia, wygodny gabarytowo. Minusy: dźwięk w rozmowach (słuchawka) to porażka - "cieniutki", co utrudnia zrozumienie; w odtwarzaczu audio taki sobie (ale chociaż nie szumi, jak iPody), brak WiFi, dołączone gry są takie, żeby się nazywało. Pomimo wad telefon na duży plus, przynajmniej jak dla mnie.

  • 0

    165. ~}{ U I3 @  2010-07-19 22:37:00  host: 80.51.174.242

    Witam wszystkich mam pytanie czy nokia 5230 różni się czymś od noki 5230 neuron. Pozdrawiam i proszę o odp. Z góry dziękuje.

  • 0

    166. ~Ktoś  2010-07-20 19:39:54  host: chello089075178014.chello.pl

    ten telefon jest nawet fajny ma różne bajery ale bateria strasznie krótko trzyma więc niepolecam go

  • 0

    167. ~studencik  2010-07-29 11:47:20  host: gate-dialog-toyota.walbrzych.dialog.net.pl

    Generalnie telefon mi się podoba. Bateria trzyma całkiem nieźle 4 dni przy sporej liczbie połączeń i paru gierkach. Telefon ma akcelerometr czego nie napisali w opisie. Aparat nie ma szału normalne 2 mega, przy dobrym oświetleniu robi zadowalające zdjęcia. Ogólna ocena to 4+, zależało mi na navigacji która działa dobrze (wyłączyłem a-gps) i łapie sygnał po około 3 min. Za tą cenę polecam.

  • 0

    168. ~kolo  2010-07-29 21:46:25  host: 188.147.79.47.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Beznadzieja... za duzo maili mam na koncie zeby je mogl odbierac (musialem nakombinowac sie zeby to sie oddalo). Prostych stron w html-u nie da sie ogladac. Muli sie przy kazdej okazji. Pisanie na tej pseudo klawiaturze beznadziejne. Telefon oddalem po jednym dniu. NIE POLECAM!

  • 0

    169. ~Ada  2010-07-30 11:51:33  host: 122-196-149-91.cpe.marton.net.pl

    jak dlugo powinno trwac pierwsze ladowanie zeby bateria dlugo trzymala? dzieki za odp

  • 0

    170. ~  2010-08-01 19:19:53  host: bot120.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z baterią to tragedia nie trzyma nawet tygodnia ale ine funkcje to nadrabiaja

  • 0

    171. ~weronika  2010-08-02 10:43:09  host: 188.147.237.200.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    czemu miga koperta w prawym górnym rogu jak ją usunąć???????

  • 0

    172. ~petero  2010-08-02 23:55:38  host: 41-2.komputerlan.com.pl

    do weronika należy usunąć wiadomości na karcie sim poprzez widomości odczytaj z karty sim

  • 0

    173. ~ERROR  2010-08-07 10:13:16  host: host-89-230-131-219.inowroclaw.mm.pl

    Nokia 5230??? Telefon sprawuje się świetnie. Ktoś pytał o to że co jakiś czas mu się tel. wyłącza. Zmień softa wgraj najnowszą wersję. To nie jedyny model który przechodzi zawieszki. ale soft pomoże:) Ekran dotykowy jak dla mnie bardzo dobrze się sprawuje. Brak Wi-Fi czemu tak wam zależy na tym??? Przecież teraz transmisja danych jest bardzo tania. Muzyka na słuchawkach troche lipa cicho strasznie:/

  • 0

    174. ~ej.  2010-08-07 10:25:57  host: hbi194.internetdsl.tpnet.pl

    ej ten fon ma czujnik ruchu ? bo w 5800 jest tak, że w grach jedziesz samochodem i przechylisz telefon i skręca ? to on to ma ?

  • 0

    175. ~shawo  2010-08-07 15:03:03  host: 94.254.141.67

    fajny tel mam go juz jakis czas. spisuje sie dobrze, a co do tych baranow co pisza na takich stronach. po co wam wifi?? wiekszosc z was nawet tego nie wykorzysta bo nie bedzie wiedziala jak to raz a po drugie to nawet jak ktos to potrafi wykorzystac to i tak za czesto mu sie nie przyda. po trzecie sprawa baterii. przy wzmozonym uzytkowaniu wytrzymuje ok 4-5 dni wiec jak na telefon dotykowy w ktorym ekran zrzera mase napiecia z baterii to bardzo duzo a nie łeee tydzien tak malo. jak ktos to pisze to albo debil albo nie wie co mowi. a komentarze cze mozna pisac na nim sms... ludzie wy myslicie??

  • 0

    176. ~weg  2010-08-08 11:37:27  host: user-188-33-206-192.play-internet.pl

    narzekacie na aparat ? hehe a wiecie, jaki ma matryce ? widze marketing robi swoje... im wiecej Mpx tym lepiej... ehh Ten aparat (w N 5230) ma matryce CMOS - to nie to samo, co macie w swoich aparatach (CCD)... O okolo 70 % redukcji szumow... Poczytajcie sobie o rodzaju matryc, a nie robcie nagonki na Mpx.. Dodam tylko, ze "marketowki" maja matryce (CCD) po 14 i wiecej Mpx i sa po "do 2000 Pln"; lustra (samo body) maja matryce 12 Mpx (CMOS) i sa po 20-30 k Pln...

  • 0

    177.  2010-08-08 13:48:50

    Czytam te bzdurne wypowiedzi typu brak Wi-Fi,słaby aparat.Ludzie już całkiem powariowali.Niech wydadzą ponad 2 tysiaki na szajs za oceanu to dopiero będą narzekać.Jak za tą cenę 5230 jest naprawdę dobrym telefonem.

  • 0

    178. ~proszę o pomoc  2010-08-09 10:46:03  host: cpe-109-197-98-206.docsis.tczew.net.pl

    jak zainstalować tematy w nokii? ściągnęłam przez usb, ale telefon nie widzi plików...:(

  • 0

    179. ~Olka xd  2010-08-10 11:40:23  host: abew47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chcecie cos z wifi kupcie sobie lg gt540 jest lepszy moim zdaniem ^^

  • 0

    180. ~Kloniacz  2010-08-12 12:47:57  host: ssi-r.3s.pl

    dobry telefon mam i nie narzekam odporny na upadki funkcje znośne

  • 0

    181.  2010-08-14 22:16:17

    mam n 5230 4tyg i co dzień jestem bardziej zadowolony z tego tel ocenę daję bardzo dobrą kin.

  • 0

    183. ~  2010-08-19 23:10:19  host: apm50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pewien problem z tą nokią a mianowicie nagrywając filmik jest zacięcie obrazu na kilka a nawet kilkanaście sekund po czym następuje normalne nagrywanie. To samo jeżeli chodzi o odtwarzanie, klawisze stop i pauza też nie działają sprawnie. Czy wie ktoś czym może to być spowodowane ?

  • 0

    184. ~zenon 2 !  2010-08-23 17:38:37  host: host84-38-83-51.tvkdiana.pl

    Zenon... nie uzywam VOIP. I sądze ze jakies zdecydowane 89% moich znajomych tez nie.. wiec nie widze tu problemu. Telefon polecam. Kupilem miesiac temu... bo poprzednio posiadanej przezemnie avili (którą dzieku bogu zgubilem) przezuciem sie na 5230 i nie zauluje pozdro

  • 0

    185. ~Wld  2010-08-23 21:40:55  host: static-221-122.is.net.pl

    soft, a jak to nie pomoże to gwarancja;]

  • 0

    186. ~matis  2010-08-26 10:24:50  host: 76.interpolska.pl

    Posiadam od wielu lat nokię 6310i i nadal zamierzam jej używac ale jak co roku zaproponowano mi nowy telefon (nokię 5230) i przedlużenie umowy na kolejny rok. Powiedzcie czy można tej nokii użyć jako małej ramki na zdjęcia? Chciałbym sobie ją postawić na biurku i podłączyć na stałe do ładowarki ale nie wiem czy można ją tak ustawić żeby wyświetlała cały czas jedno zdjęcie lub pokaz zdjęć i była cały czas podświetlona??? Wiem że mogę kupić zwykłą ramkę ale ten telefon mam tylko za złotówkę a ramki za tyle nie kupię.

  • 0

    187. ~mona  2010-08-27 08:04:20  host: 94-40-25-7.tktelekom.pl

    hej mam problem z wysyłaniem smsów wszystkie zapisują się w skrzynce nadawczej i nie chcą się wysłać co mam zrobić?

  • 0

    188. ~LolaDumlee  2010-08-28 11:13:30  host: public79276.xdsl.centertel.pl

    do "matis" - człowieku , pogrzało Cię ? telefon jako ramka ? na łeb ci padło czy jak ? ja osobiście telefon bd mieć za góra 3 dni, więc kiedy tylko go dostanę , obiecuję , że wejdę na tę stronkę i podzielę się info . pozdrawiam !

  • 0

    189. ~wtf  2010-08-28 22:46:57  host: public72685.cdma.centertel.pl

    Byłem niedawno na Marsie i kiedy chciałem włączyć GPS to nie chciało złapać fixa... Pomóżcie!

  • 0

    191. ~wrociu7  2010-09-01 17:20:18  host: acaq207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon ma wifi zle napisali ;) ja mam na abponament z ery i nic za gps nie place ;) a i mozna robic wideo konferencje ;)

  • 0

    192. ~adsa  2010-09-01 17:23:13  host: acaq207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ps . mimo ze aparat ma 2 mega pixele to robi super zdjecia jak 5 mega albo wicej tylko troche lipa ze nie ma lampy i lipa jest w nocy ale mimo to jest super ;) korownywalem aparat 5 mgea pixeli w lg i nokia robi o niebo lepsze ;)

  • 0

    193. ~MateuszONZ  2010-09-01 20:27:47  host: 80.51.59.2

    Witam.Posiadam ten model od 3 mc i musze powiedziec ze zrobił na mnie duze wrazenie tylko troszke brakuje wi-fi ale pozatym telefon jest elegancki i naprawde go polecam jezeli ktos nie chce przeplacac za nokie 5800 to ten telefon jest godny polecenia niestety jak dla mnie dotykowe sie szybko nudza bo pisze duzo esow i o wiele bardziej wole zwykla klawiature.

  • 0

    195. ~aaa  2010-09-09 09:23:50  host: bha130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon to złom... Plastiki z jakich jest wykonany to kpina bateria trzyma góra 2 dni przy normalnym użytkowaniu w moim modelu już zepsuł się głośnik od rozmów a mam go jakieś 2 tyg.. po prostu złom muszę pozbyć się go jak najszybciej odradzam

  • 0

    196. ~yankes  2010-09-12 19:46:00  host: apn-77-114-88-224.dynamic.gprs.plus.pl

    witam mam pytanie czy można w tym telefonie połączyć się z internetem przez komputer ? chodzi o to by po połączeniu usb lub bluetooth komputer udostępniał internet dla telefonu

  • 0

    197. ~Maciuch  2010-09-15 16:10:22  host: 77-45-82-74.sta.asta-net.com.pl

    polecam dokupić do niego ładowarkę samochodową. Wtedy nie trzeba się martwić o baterię podczas jazdy z GPS'em (koszt ok. 35 zł na chyba każdej stacji Shell)

  • 0

    198. ~suchy2115  2010-09-15 17:03:16  host: apn-77-115-169-254.dynamic.gprs.plus.pl

    ej czy w nim nawigacja jest darmowa

  • 0

    202. ~Magda  2010-09-15 23:34:02  host: chello089073176049.chello.pl

    a mi miga w lewym górnym rogu koperka i pisze "pamięć SIM pełna" jak to zmienić ?

  • 0

    203. ~Kris  2010-09-16 01:25:16  host: apn-77-113-249-136.dynamic.gprs.plus.pl

    Niema technicznie takiej możliwości.

  • 0

    204. ~johny5737  2010-09-16 20:02:43  host: dustpuppy.miechow.com

    Cześć, właśnie stałem się posiadaczem owego telefonu, wie ktoś jak go pogłośnić podczas dzwonienia? Z boku dałem + na full i w korektorze zmieniłem co nie co i puszczając muzykę z odtwarzacza jest głośno, gdy dzwoni cichszy.

  • 0

    205. ~adasko  2010-09-16 22:59:11  host: host-89-229-192-235.gizycko.mm.pl

    ynakes, po co ci się męczyć z przeglądarką w telefonie jak masz pod ręką komputer?? Jeszcze do powyższych komentarzy... jak można porównywać Iphona (lub inne modele high-endowe) z tą nokią? porównujecie telefon za 500 zł z maszynami za 2 tysiaki??? przecież to kompletna głupota.

  • 0

    206. ~m.  2010-09-27 18:31:37  host: pc-109-125-196-125.siedlce.domtel.com.pl

    a wie, ktoś jak zrobić aby dało się za pomocą zestawu słuchawkowego zmieniać utwory w odtwarzaczu? w każdej innej nokii reaguje na ten przycisk

  • 0

    207. ~złoty  2010-09-28 13:42:12  host: public38764.xdsl.centertel.pl

    brak Wifi porażka :|

  • 0

    208. ~rega  2010-09-30 22:32:34  host: 89.228.5.74

    do johny: wchodzisz w ustawienia->profile->ogólny->przystosuj->głosnosc dzwonka to bedzie trzecia pozycja o ile sie nie myle.jeesli chodzi o zestaw sluchawkowy to nie pomogę bo nie slcham muzyki w telefonie;/

  • 0

    209. ~stefan  2010-10-02 15:19:15  host: public54409.cdma.centertel.pl

    fajny telefonik mam gdzieś ze nie ma wifi najważniejsze ze go mam

  • 0

    210. ~tmk79  2010-10-08 02:23:52  host: bmw164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mówiąc szczerze wkurza mnie ta strona już od jakiegoś czasu, bo coraz więcej pojawia się tu zafascynowanych bajerami gimnazjalistów. Ciężko znaleźć poprawnie zbudowane ortograficznie zdanie, a co dopiero dobrą i obiektywną opinię. A ja powiem tylko tyle, że wścieklizny można dostać jak się czyta kolejnego posta pt. "brak wifi". A po cholerę to potrzebne? Pomijam już, że można z tego korzystać jedynie w wyznaczonych miejscach. Mam wrażenie, że większość osób, które to piszą to "biedni" studenci, którym ktoś kazał chodzić na wykłady a oni się tam przecież strasznie nudzą, więc muszą sobie po necie połazić. Mało internetu w domu/pracy, że jeszcze jak się gdzieś wyjdzie trzeba mieć go pod ręką? Poza tym GPS jest jak najbardziej darmowy i działa bez zarzutu (wiem, bo używam naprawdę często) a jak ktoś nie umie skonfigurować i ustawić [czyt. poczytać na ten temat via Google] to już jego problem, bo zajmuje to max 15 minut. Czytając gdzieś tam wyżej porównanie do kierownicy i wspomagania, czy jakoś tak, mam wrażenie, że ten człowiek pomylił zupełnie telefon i tą funkcję. Model jak najbardziej godny polecenia, nic się nie wiesza, nie resetuje, itp. Oczywiście nie ma sensu porównywać go droższych i bardziej funkcjonalnych modeli, jak ktoś już wcześniej napisał. Niekiedy wczytuje coś dłużej, chodzi wolniej, ale są to chwile i nie utrudniają specjalnie użytkowania. Jak na swoją (wyjątkowo niedużą) cenę - bardzo dobry.

  • 0

    211. ~dede  2010-10-08 09:44:39  host: lan-83.virtual-future.net

    czy ktoś próbował otworzyć aplikacje większe od 10MB na tym telefonie?

  • 0

    212. ~Natii  2010-10-08 09:53:13  host: mielec-217.75.49.250.mielec49.ptc.pl

    Nie wiem czemu tak narzekacie, jesli komuś nie pasuje telefon bez Wifi niech go popostu nie kupuje a zainwestuje w lepszy, bo tym którym odpowiadają parametry , bo nikt nie jest slepy i widzi co bierze, bo pisze!! niech nie wpowadza im zamieszania ze tel jest ujowy... Łaskawie śmiem stwierdzić że mam ten tel już w sumie niedługo i jestem zadowolona choć rzeczywiście aparat mógł mieć lepszy i baterię jak za taką kase! Ale nie ma sie co dziwić dotykowce tak mają... Mam tylko pytanie czy trzeba formatować baterię? bo nie wydeje się mi, że w tym modelu akurat jest taka potrzeba...?

  • 0

    213. ~Natii  2010-10-08 10:15:44  host: mielec-217.75.49.250.mielec49.ptc.pl

    A właśnie jak jesteście takie mądre bestie to mi powiedzcie jak dopasować tapetę do telefonu, bo jak ściągam za małe zdjęcia to są poprostu małe a jak za duże to mi popostu wyświetla środek a jak ściągam dokladnie 360x640 to też za duże wiec ani tak ani tak a nie wiem czy w ogóle da się dostosować tapetkę do pulpitu...xD

  • 0

    215. ~freeuser  2010-10-11 15:21:48  host: user-109-243-247-43.play-internet.pl

    Natii żeby ustawić tapete na cały ekran musisz sciągnąć specjalny program. Tak to jest w symbianie

  • 0

    216. ~  2010-10-12 14:00:10  host: mielec-217.75.49.250.mielec49.ptc.pl

    Dzięki za odpowiedz już wiem haha xD to teraz co z bateria? Jak się jąa formatuje 3x12h? Czyli sie trzyma tel pod ładowaniem przez 12h mimo ze wskazuje że bateria jest naładowana tak? i jak to jest z bateriami w tej nokii czy można ją ładować w każym momencie kiedy sie nam umyśli? mimo ze tel. nie jest do końca rozładowany?

  • 0

    217. ~suchyGW  2010-10-15 11:41:24  host: host-89-228-147-203.gorzow.mm.pl

    Mam 5230 od czerwca. Dwa razy zdarzyło się tak, że rano tel. był zupełnie rozładowany (nawet budzik nie zadział), mimo że w przeddzień był naładowany na max. Wczoraj o 22:00 odłączyłem w pełni naładowany telefon, a dziś rano zero prądu, spóźniłem się do pracy... Czy ktoś ma/miał podobne problemy? Dodam, że żadna aplikacja nie była uruchomiona w tle (jestem na to wyczulony), żadnego BT, GPS itp. prądożerne sprawy.

  • 0

    218. ~BZzzz  2010-10-18 13:59:16  host: ics138.internetdsl.tpnet.pl

    Witam:) Mam ten telefon od ok. 3 miesięcy. Jestem dosyć zadowolony. Kupiłem go (za 1 zł) dla nawigacji. Jak za tę cenę działa ona OK. Mapy nie są może super dokładne, ale dosyć aktualne. Problematyczne jest trochę dostosowywanie automatycznie wytyczonej trasy do subiektywnych potrzeb. Właściwie do tej pory nie udało mi się tego zrobić. Kolejnym problemem jest odtwarzanie filmów. Gdy wrzucam film w formacie AVI, to potem odtwarza mi tylko dźwięk, bez obrazu. Podobno w ma jakieś zabezpieczenia przed odtwarzaniem tzw. pirackich filmów. Czy to prawda? Czy jest może jakiś sposób by odtworzyć AVI bez problemów? /dodam, że podczas kopiowania filmu na telefon soft telefonu proponuje konwersję na format dostosowany do telefonu. Jednak plik przekonwertowany także odtwarza bez obrazu. Poza tym telefon jest fajny. Spełnia swoje zasadnicze funkcje. Czasem się samoistnie resetuje. 2-3 razy także uległ nagłemu samorozładowaniu. Po podłączeniu do komputera można fajnie edytować wiele jego funkcji i zasobów. To mój pierwszy telefon z dotykowym ekranem i nadal jestem w fazie odkrywania jego różnych możliwości. Bardzo proszę o pomoc w sprawie tych filmów :)

  • 0

    219. ~abc  2010-10-18 21:15:29  host: ip5652b7bf.speed.planet.nl

    do ~suchyGW kiedys terz to samo mialem bateria szybko sie rozladowuje ale mam zmniejszone jasnosc wyswietlacza i jest inaczej dla mnie to wadliwy telefon tylko plus ze darmowy gps i tak nie do konca jest

  • 0

    220. ~abcv  2010-10-18 21:18:33  host: ip5652b7bf.speed.planet.nl

    czemu niema napisane ile godzin trzyma bateria ??? tylko pokazane ile muzyka ? czyzby ukryte informacje?

  • 0

    221.  2010-10-22 11:28:44

    Dla mnie ciekawe wydają się możliwości odtwarzacza - możliwość podłączenia słuchawek lub line-in i skalowanie obrazu oglądanego filmu (powiększony, rozciągnięty, oryginalny). Największe dla mnie minusy to osłonki slotów karty pamięci i SIM, obecnie mam bardzo krótkie paznokcie i trudno mi je odchylić. Wyjmowanie karty SIM też jest ciężkie. Boję się włożyć kartę heyah, którą jak raz w tym miejscu wyciąłem fragment aby skorzystać z podkładki pod SIM, aby ominąć simlocka, bo mogę to jej już nie wyjąć.

  • 0

    222. ~ZIBI  2010-10-22 18:27:11  host: aau164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jeden wielki shit i tyle... już lepiej kupić 5530 niż to dziadowstwo tamta ma przynajmniej Wifi i latareczke przy aparacie :D A ze swojej strony polecam Sony Ericssona Hazel ma wszystko czego to dziadostwo niema ;)

  • 0

    223. ~?  2010-10-23 13:15:24  host: 213.199.241.50

    to "cacko" ma niby rozdzielczość 360x640, w porównaniu do mojego Samsunga I5700 czyli 320x480 wygląda dużo gożej, porównanie mam codziennie, mój ojciec ma ten telefon.

  • 0

    224. ~bart  2010-10-25 16:52:09  host: do-sinusnet.z.man.stargard.pl

    dla niewtajemniczonych. Nokia stara sie dopasowac telefony dla kazdego typu uzytkownikow. Dla bardziej wymagajacych bedzie telefon posiadal WiFi lepszy aparat. dla mniej wymagajacych no coz to tylko Telefon a po co sa telefony otoz moi drodzy po to zeby rozmawiac przez nie. I pisac sms'y. Wiec nie narzekajcie. Jesli zle dla Was ze nie ma WiFi trzeba bylo kupic sobie taki ktory ma. Ja mam ten telefon i jestem bardzo zadowolny

  • 0

    225. ~Calm7  2010-10-28 00:30:51  host: t20-16.opera-mini.net

    Nie ma napisane ile godzin bateria trzyma,bo jeden slucha muzyki, inny dzwoni,inny smsuje,inny nic nie robi - i kazdemu inaczej bateria trzyma. Ogolnie bateria trzyma 1,5 dnia.

  • 0

    226. ~zainteresowana  2010-10-30 10:59:19  host: chello084010171043.chello.pl

    chciałam zapuytać jak wygląda sprawa klawiatury, bo nie mogę nigdzie znaleźć takiej informacji. Owszem wszyscy piszą o klawiaturze qwerty, ale czy do pisania smsów jest także zwykła numeryczna?

  • 0

    227. ~kolik  2010-10-31 20:47:12  host: wlan-78.virtual-future.net

    Tak jest też zwykła numeryczna,co do baterii to spokojnie przy dość częstym gadaniu i pisaniu sms trzyma 3 dni,miałem samsunga corby pro i ten telefon jest od niego 5 razy lepszy,może i nie ma wifi ale z tej funckji po czasie sie malo korzysta tymbardziej ze corby sie wieszal bo nie byl na sysytemie,nokie polecam w 100%,tania i niezawodna

  • 0

    228. ~ajfon  2010-11-06 11:15:51  host: 77-253-162-215.adsl.inetia.pl

    wasze chwalenie ajfona pod nokia 5230 mnie smieszy. Ajfon kosztuje 5 razy tyle i ma beznadziejny OS, jezeli to OSem mozna nazwac. Ale niestety przyzwyczaili wszystkich, ze zeby byc smarkfonem to trzeba miec WiFi i GPS. Nikt juz nie pamieta co to naprawde jest OS

  • 0

    229. ~forum5230.pl  2010-11-08 19:11:50  host: host-80-238-110-50.jmdi.pl

    witam. mam ten telefone o miesiace, i naprawde bardzo dobrze sie spaweuje, bateraia dlugo trzyma a filmiki kreci miodzio pozdrawiam

  • 0

    230. ~nacia  2010-11-12 08:54:15  host: public-gprs10676.centertel.pl

    Witam wszystkich. Tak patrze i czytam wszystkie te wypowiedzi i placze ze smiechu.. Tel jest po to by dzwonic odbierac i pisac.Kiedys byl jeden tel na wioske i ludzie byli bardziej szczesliwi niz teraz. Opanujcie sie ludzie zobaczcie ile szczescia wam ucieka przez tel... Zamiast bawic sie jakimis cudenkami wykorzystajcie ten czas w inny sposob bardziej ciekawszy i zdrowszy. Ale to tylko moja wypowiedz...Madry czlowiek przynajmniej przemysli to co napisalam... Pozdrawiam

  • 0

    231. ~n89  2010-11-16 10:49:58  host: 77-254-152-82.adsl.inetia.pl

    a mi tej nokii w play;u nie chce działać gadu gadu ;/;/;/ ani oryginalne ani na innych komunikatorach ;( wiecie jak to zrobic zeby działało?

  • 0

    232. ~kamil27  2010-11-17 14:16:02  host: 0208.smevpn.tpnet.pl

    witam wszsytkich mam dwa pytania do uzytkowników proszę o szczere odpowiedzi pierwsze czy ekran dotykowy się szybko rysuje czy ma jakąś powłokę albo jest wzmacniany przed rysowaniem(nie lubie nosić telefonu w pokrowcu) i drugie jak działa dotyk w tym teleofonie???trzeba mocno naciskać czy działa jak w monte leekie musnięcie proszę o pomoc pozdrawiam wszystkich

  • 0

    233. ~yogi  2010-11-19 10:10:57  host: 0208.smevpn.tpnet.pl

    do 232 szybka rysuje sie szybko nie jest wzmacniana jak monte w monte to poezja zero rys po 3 miesiacacg a nosze w spodniach bez folii....dotknięcie tragedia trzeba mocno naciskac nie jak w monte lekkie musniecie działa rewelacyjnie jak w htc...no i nokia wyglada jak plastikowa bryła a monte to inny telefon inn pułka choc jest tanszy...nokia robi coraz gorsze komorki ktore wygladaja okropnie plus ten symbian zacina sie i jest niedopracowany pozdro kupuj monte za ta sama cene u opow czyli za 1zł

  • 0

    234. ~  2010-11-21 20:02:43  host: v07-13.opera-mini.net

    Witam ma ten telefon od miesiąca i sprawuje się dobrze nie piszcie błędnych nfotmacji tak jak w więkrzości powyżej

  • 0

    235. ~  2010-11-27 00:45:30  host: z04-03.opera-mini.net

    Ja mam 5230 na starym sofcie i dziala szybko. Nawigacja ok, ale niepotrzebnie sciagnalem nowa wersje, ale coz. Dyktafon wymiata, w wideo mozna ciac filmy, dotyk w sam raz, wyswietlacz dobry i duzy przez co bateria 2 dni. No i procek mocarny wiec tez to swoje zjada pradu. Szkoda, ze nie ma sms-ow na pulpicie, tak jak mialem w E65 razem z kalendarzem. Brak wifi nie wadzi. Uzywany do 350zl WARTO!

  • 0

    236. ~Anka  2010-11-28 19:05:39  host: gprs2.vodafone.cz

    Ja wczoraj kupiłam właśnie ten telefon i nie wcale nie narzekam. Jak na 2mp to robi naprawdę ładne zdjęcia, a jak chcecie bardzo dobrej jakości zdjęcia tak polecam kupić aparat cyfrowy od tego chyba on jest ;) Narzekacie, że nie ma WIFI tylko on jest naprawdę tak potrzebny?! Dzwoni i wysyła SMS'y, odtwarzacz muzyczny ma, więc co wy byście chcieli więcej od telefonu?

  • 0

    237. ~Calm7  2010-12-02 10:01:17  host: z03-09.opera-mini.net

    Calm7: Anka, ale jak tylko do dzwonienia i sms, to ja nie wiem po co Ci az taki telefon? Chyba,ze na przyszlosc ;-)

  • 0

    238. ~Karolcia  2010-12-06 20:58:55  host: host-5db0ef41.sileman.net.pl

    Chciałam się dowiedzieć czy dotyk działa także w rękawiczkach? Wiadomo nie jakiś grubych tylko takich zwykłych :P

  • 0

    239. ~GYRAL  2010-12-07 17:12:30  host: static-195-90-102-181.devs.futuro.pl

    PO PROSTU PORAŻKA!!!! ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!ZARÓWNO TEL JAK I FIRMA!! KTO JEJ NIE ZNA TO JĄ KUPI!PRZECZYTAJCIE GWARANCJĘ!OKRES NAPRAWY- NIEZNANY!!! ILOŚĆ NAPRAW UPOWAŻNIAJĄCYCH DO WYMIANY NA NOWY-NIEZNANY!!! PO PROSTU WIELKIE G....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    240. ~6-tec  2010-12-10 15:23:22  host: 81.219.101.153

    czy ona jest metalowa?

  • 0

    242. ~Szary  2010-12-16 10:48:10  host: axa67.internetdsl.tpnet.pl

    Witam. Niedawno nabylem taki telefon. Czy wiecei moze co oznacza mala litertka e pod kreskami zasiegu ??

  • 0

    243. ~Calm7  2010-12-17 00:47:21  host: z08-04.opera-mini.net

    Tak, dotyk dziala w rekawiczkach. Ten typ ekranu specjalnie jest do tego przystosowany. Nie, nie jest z metalu. Bardzo twardy plastik, a ramka aluminiowa.

  • -1

    245. ~Calm7  2010-12-18 10:16:21  host: z10-10.opera-mini.net

    Nie metalowa, b.twardy plastik. Ramka aluminium. * Dotyk nawet w rekawiczkach,bo ten typ ekranu specjalnie zostal do tego stworzony.

  • 0

    246. ~  2010-12-18 22:26:06  host: z23-03.opera-mini.net

    Mala literka e, lub duza E, oznacze, ze telefon polaczyl sie z internetem. Jesli przestawi sie telefon w tryb 3G, zamiast literki E bedzie G. Kto ma abonament -radze uwazac z tym netem, bo rachunek na koniec miesiaca Was PRZERAZI swoja 3y cyfrowa liczba...

  • 0

    247. ~LuziQ  2010-12-19 10:03:46  host: dynamic-78-8-129-253.ssp.dialog.net.pl

    Ramka dookoła ekranu aluminiowa? o.0 a od kiedy?! Nie piszcie ludzie o rzeczach o których zielonego pojęcia nie macie.

  • 0

    248. ~Calm7  2010-12-20 23:06:48  host: z07-16.opera-mini.net

    LuziQ, a z czego jest ta ramka? Ze zlota? Jak wiesz lepiej to dlaczego nie napisales?? Eh, ludzie..

  • 0

    251. ~  2010-12-26 20:45:41  host: z08-11.opera-mini.net

    Witam. Mam ten telefon od 9 miesięcy i jak dotąd sprawuje się dobrze, ekran ani obudowa nie rysują się tak szybko absolutnie żadnych zgrzytów. Co do baterii to od razu po zakupie(kupiona w sklepie nie w sieci) ładowałem 3x12h na wyłączonym telefonie: normalne użytkowanie 1h dziennie rozmów parę sms i jakieś aplikacje to spokojnie 3 dni gdy wcale się nie używa to nawet tydzień. To że niby trzyma parę godzin to bzdury. Ma jednak parę wad np. Słaby kontrast w pełnym słońcu z uwagi na budowę wyświetlaczy oporowych a także niskiej jakości słuchawki w zestawie(made in china) i brak kabla. Mimo wszystko polecam stosunek jakość/cena jest korzystny niestety częsć komentarzy jest pisanych przez gimnazjum zafascynowane nowinkami myśle tu o braku Wi-Fi. Jak ktoś chce to sobie kupi telefon z wi-fi a nie potem psioczy że nie ma zreszta z tego się praktycznie nie korzysta. Pozdrawiam i polecam dla tych, którzy potrzebują TELEFONU. Ps można używać w rękawiczkach:)

  • 0

    252. ~papa  2010-12-27 11:28:12  host: apn-77-113-40-164.dynamic.gprs.plus.pl

    sa modele w WiFi.

  • 0

    253. ~myrysy  2010-12-29 00:33:55  host: eqh178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ... tele bardzo dobry w stosunku cena jakosc ;) zal mi ludzi ktorzy placza za wifi... po co wam ono skoro i tak glownie korzystac zniego mozoecie w domu gdzie chyba macie pc zreszta od tego... ;D jakosc bdb gps dziala idealnie ;) nie wiesza sie(chyba ze bedziecie zrzucac aplikacje zamiast je zamykac...) wielki pozytyw dla tego smartphona ;)

  • 0

    254. ~Abry  2010-12-30 19:31:27  host: 77-254-129-25.adsl.inetia.pl

    Mogło być lepiej - bateria trzyma 2-3 dni przy rzadkim użytkowaniu, przy bardzo intensywnym trzeba co dzień, góra 2 dni ładować, aparat tragedia - brak autofocusa, wieczorem czy w lekkim mroku w ogóle sobie nie radzi, brak leda, muzyka całkiem nieźle, + za wejscie 3,5mm, + za ovi mapy, dotyk troche kiepski (nie to co pojemnościówy), troche kiepskie katy widzenia + słabe kolory. Szybko sie rysuje,

  • 0

    255. ~suchyGW  2011-01-11 15:28:12  host: host-89-228-147-203.gorzow.mm.pl

    w uzupełnieniu tego, co opisałem w #217: dziś fonik trafił do serwisu. Poraz kolejny bateria rozładowała się w błyskawicznym tempie, a mi udało się ten proces wyłapać - i to dosłownie. Telefon zauważalnie rozgrzał się mimo, że leżał nieużywany. Ciekawe, co z tego wynikinie... pzdr.

  • 0

    256. ~  2011-01-15 15:15:01  host: 83-144.beskidmedia.pl

    Mam ten telefon juz od okolo roku i powiem wam ze to co tu czytam to jakies "jaja". Moja bateria trzyma minimum tydzien, mimo ze aparat tylko 2 mpx to zdjecia wychodza bardzo ladne z nagrywaniem filmow juz troche gorzej bo przy odtwarzaniu zacinaja sie. Co do menu to klasyczne opcje noki wiele sie nie zmienilo. swietnie odtwarza muzyke, klawiatura qwerty calkiem wygodna w obsludze. Jedynym minusem jest wg mnie brak wi-fi.

  • 0

    258. ~Nie zorientowany  2011-01-26 23:36:04  host: aclk79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pytanie do użytkowników czy ten tel ma wirtualną klawiaturę qwerty ? coś a la kp500

  • 0

    259. ~  2011-01-31 21:16:19  host: 77-254-130-41.adsl.inetia.pl

    Do suchyGW,też tak mam.W serwisie nie byłem,więc napisz czy pomogli.

  • 0

    260. ~mrpinky  2011-02-08 11:57:26  host: atn72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od wczoraj,przesiadłem się z nokii 5300 i obecna jest jednym z lepszych telefonów jaki miałem. świetny ekran, aparat, gps również, chociaż nie potrzebuje. do pełni szczęścia jedynie wifi brakło... No ale nie można mieć wszystkiego :) polecam !

  • 0

    261. ~dziki  2011-02-09 11:55:06  host: awj98.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten fon od maja 2010. Był w naprawie już 2 razy. Nadal sam rozładowuje baterię, nagrzewając się przy tym znacznie. Odkryłem że jednym z powodów jest włączona opcja zapisu wraz ze zdjęciem, lokalizacji GPS. Po wyjściu z aparatu, nawigacja działa dalej. Wyłączenie tej opcji w konfigu aparatu, pomaga tylko o tyle, że zjawisko występuje rzadziej. Tak że 'suchyGW', nie martw się. Nie jesteś sam. Przy częstych rozładowaniach, pomaga wyjęcie na chwilę baterii. Niestety tylko na chwilę. Ogólnie, fon dla mnie jest tym, czym miał być. Oprócz opisanej wady.

  • 0

    262. ~miaka1988  2011-02-12 21:46:36  host: 082139044062.radom.vectranet.pl

    Dzisiaj wzięłam ten tel w sieci play i mi nie chce działać, używam przez minutę i po chwili pojawiają mi się zielone, różowe kreski i tel się wyłącza, wiecie może co to może być?problem z wyświetlaczem czy symbianem?

  • 0

    263. ~Mario27A  2011-02-16 10:29:12  host: dynamic-78-8-81-161.ssp.dialog.net.pl

    Witam:) ja jestem bardzo zadowolony z telefonu, robi ładne zdjęcia choć aparat ma 2 mpx Nawigacja za darmo sprawuje się świetnie a że nie ma Wi-Fi no trochę szkoda ale przecież na te czasy jest tani net np. 100MB za 5zł to chyba nie dużo A bateria trzyma mi 4dni przy normalnym użytkowaniu jest to zadowalające:)

  • 0

    264. ~  2011-02-22 17:05:34  host: ip111-l1.4net.digi.pl

    też posiadam ten tel.Aby ustawić dźwięk SMS-a należy wejść na: ustawienia > osobiste > profile > opcje > przystosuj

  • 0

    265. ~gensi89  2011-02-25 22:59:36  host: 178-37-53-155.adsl.inetia.pl

    miałam ten telefon przez pół roku (dopóki nie zgubiłam) i działał bez zarzutu, spadł mi kilka razy, a zupełnie nic się nie działo, bateria trzymała długo jakoś 3-4 dni w czym bardzo często używałam odtwarzacza. Znowu zamierzam sobie kupić ten telefon:)

  • 0

    266. ~suchyGW  2011-02-27 14:54:37  host: euh221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po wizycie w serwisie, gdzie nie zrobiono nic oprócz wgrania nowej wersji oprogramowania, opisywane wcześniej problemy z rozładowującą się baterią nie wystąpiły (tfu!tfu!) aczkowliek w 100% będę przekonany o powodzeniu tej naprawy po jakiś 6m-cach bezawaryjnej pracy. powodzenia wszystkim

  • 0

    267. ~  2011-03-02 16:07:38  host: 178-37-57-102.adsl.inetia.pl

    mój już był w naprawie ale dalej mi sie właśnie coś psuje jak koleżance z 262 postu ale już nie dam go do naprawy bo nie zależy mi na tym tel

  • 0

    268.  2011-03-09 14:54:22

    Ostatnio miałem okazje się nim bawić bo siostra se taki kupiła wszystko ok działa jak należy jest szybki a wyświetlacz na dotyk działa dokładnie i precyzyjnie jest jedno ale z wyglądu widać że jest to telefon do kobiet we dług mnie jest brzydki bo wygląda jak mały bilard i ten plastik:/ po 20 min. bawienia się nim znudził mi się.

  • 0

    269. ~HDSZ  2011-03-11 08:48:40  host: zeller.torservers.net

    Mam ten telefon od 6 miesięcy i jestem zadowolony z wyboru, jedyne czego mi brakuje to WiFi, ale da się przeżyć ten szczegół. Moja 5230 przeżyła już kilka upadków, w tym jeden konkretny na beton i nic złego się z nim nie dzieje. Generalnie dobry dotykowy Symbian z nawigacją.

  • 0

    270. ~  2011-03-17 18:02:54  host: 082139044062.radom.vectranet.pl

    kolego z 267 postu mój telefon był w naprawie już 3 razy, a mam go ledwo miesiąc ;/ na szczęście ktoś tam podjął decyzję, żeby mi wymienić ten tel i już jutro powinnam dostać nowy tel :) oby się dobrze sprawował:)

  • 0

    271. ~papa  2011-03-17 19:07:34  host: host31-42-21-158.tvkdiana.pl

    szkoda że bez Wi-Fi ale żeby tyle zapłacić za to to super oferta bo jednak jest różnica cenowa między 5800 a 5230 jakieś 400 zł a różnice to aparat i Wi-Fi .

  • 0

    272. ~ludi  2011-03-20 13:08:43  host: public-gprs174999.centertel.pl

    mam pytanie jak usną migającą wiadomość przypominającą "pamieć sim pełna"?? cały czas mi miga w prawym górnym rogu i troszzke mnie to denerwóje

  • 0

    273. ~as  2011-03-21 08:42:16  host: static-87-105-24-122.ssp.dialog.net.pl

    ten tel jest git tyko bateria troche słaba

  • 0

    274. ~enouqh666  2011-03-21 23:31:25  host: 77-255-254-230.adsl.inetia.pl

    Zacznę od zalet. Telefon odporny chyba na wszystko. Szybko się rysuje obudowa, ale nic nie trzeszczy, nic się nie wyłamuje. Kamera 2.0 Mpx daje radę, mikrofon ładnie nagrywa - filmiki w sam raz na YT albo facebooka. Teraz wady. Podstawowa i największa wada - system Symbian. Toporny, wiesza się, wywala aplikacje, poza tym jest brzydki, nieintuicyjny i wolny, w sam raz dla masochistów. Przeglądarka internetowa - woooolna, wywala do systemu na niektórych stronach. Polecam zainstalować Operę, trochę lepsza, ale też topornie chodzi. Ovi Store - nigdy nie dorówna Apple AppStore, ale Ovi to jakaś kpina i w dodatku te ceny... Kolejna wada, dla mnie chyba najmniej istotna - brak Wi-Fi. W dzisiejszych czasach internet mobilny jest tak tani, że można bez tego się obejść, ale tak czy siak, ten telefon do internetu się za bardzo nie nadaje. 4/10. W tej cenie lepiej kupić starego, używanego iPhona/iPhona 3G. Pozdrawiam.

  • 0

    275. ~Tadzio  2011-03-25 13:42:21  host: ug2.internetdsl.tpnet.pl

    Ten telefonik ma w końcu 3G czy nie ? Bo na pudełku mam HSDPA, a łączy się EDGE ?

  • 0

    276. ~piotr  2011-04-06 19:57:11  host: cpc3-uddi18-0-0-cust28.uddi.cable.virginmedia.com

    Po prostu kolejny tel marki nokia, która już niestety swoje najlepsze lata ma za sobą. Ogólnie telefon jest do tyłu ze wszystkim oprócz GPS. Dla mnie największą wadą jest toporny wyświetlacz, który nie zawsze reaguje oraz opóźnienia działania tel.

  • 0

    277. ~Tech  2011-04-25 23:24:23  host: z18-01.opera-mini.net

    1. wielką wadą jest luźny przycisk blokady oraz otaczający go boczny pasek obudowy, wada ta występuje losowo w niektórych egzemplarzach. 2. na niektórych partiach produkcyjnych można odczuć słabą reakcje na dotyk 3. w niektórych partiach często wyświetlacz jest niejednorodnie podświetlony albo zabrudzony jest polaryzator (szczególnie widoczne w górnej części wyświetlacza na białej planszy) 4. zbyt duże czcionki w aplikacjach java, w JVM nie ma możliwości skorzystania z rozmiarów czcionek systemowych 5. złe zarządzanie pamięcią operacyjną i HEAP memory 6. DUN BT zawiesza się w pewnych sytuacjach powtarzalnych ale za dużo pisania żeby wyjaśnić szczegółowo ... 7. microUSB nie obsługuje ładowania akumulatora Można by jeszcze z kilkanaście poważnych wad wymienić jak np. tragiczna jakość video z youtube nawet w trybie HQ itd, pozatym tel. godny polecenia ale największą wadą jest b. zły proces produkcyjny we fabrykach Nokii przez co ponad kilkanaście % telefonów trafia z fatalną mechaniką.

  • 0

    278. ~Metix  2011-04-29 16:20:42  host: 093105122025.goleniow.vectranet.pl

    Wy już: mnie denerwójecie tym " NIE MA WIFI " Wy powinniście sie leczyć . Telefon to jest przywilej . A aparat ma bardzo dobry . Może wy sobie kupiliście imitacje . A 5800 ma lepsze głośniki i wifi i nic więcej .

  • 0

    279. ~  2011-05-05 17:11:09  host: 195.116.80.2

    nie moge znalezc w niej stopera i minutnika czy on jest?

  • 0

    280. ~Rafal  2011-05-10 21:46:55  host: c80-216-74-22.bredband.comhem.se

    Jak za te pieniadze to moze byc posiadam N5230 4miesiace i jak narazie nie narzekam. Mieszkam zagranica to takie aplikacje jak SKYPE,czy radio znane polskie stacje radiowe slucham sobie przez internet w pracy podlaczam sobie glosniki i slucham ulubionych stacji radiowych. Moje zainstalowane aplikacje w Nokia 5230 to Radio internet.,Skype(wideo rozmowy jeszcze nie działają w tym tel.moze w pryszlosci ale zwykle rozmowy dzialaja jak najbardziej),google mapy,nawigacja,You tube,Facebook,NK,Gadu Gadu,Rozkład i zaplanowanie trasy komunikacja miejską,tłumacz jezyków i wiele wiele innych aplikacji. Szkoda tylko ze nie ma WIFI ale nawet jakby miał to i tak malo co bym uzywal bo internet mam tani w telefonie. Pozdrawiam.

  • 0

    281. ~kamilbarnas5  2011-05-12 06:57:06  host: dum75.internetdsl.tpnet.pl

    szkoda że nie ma w niej kilku przydatnych programów typu stoper i wielu innych na szczęście można je ściągnąc z wielu stron telefon ten ustępuje nokii 5800 tylko brakiem wifi ale mi to nie przeszkadza

  • 0

    283.  2011-06-02 19:41:28

    Osoby które się zastanawiają ,czy warto wydać pieniądze na ten telefon? odpowiem NIE warto ,szkoda pieniędzy nawet na używany telefon 5230 ,chyba że "ktoś" będzie go używał ,tylko na nawigacji. Ten telefon ,to porażka na którym w dzień nic nie widać ,bateria dość krótko trzyma jak zostało powiedziane wcześniej 3-4dni. Obudowa kiepskiej jakości ,ramka obudowy bardzo słabej jakości. Nie polecam tego modelu osobą ,które nigdy nie były posiadaczem dotykowego telefonu ,gdyż dzięki 5230 od razu im się odechce kolejnych dotykowych modeli. Żeby nie ten felerny ekran na którym w dzień nic nie widać, tylko widać w cieniu i pomieszczeniach ,to bym go polecił ,a przez wadliwy ekran ,to odradzam stanowczo każdemu niezdecydowanemu.

  • 0

    284. ~  2011-07-01 10:21:15  host: z23-06.opera-mini.net

    283). Moze masz jasnosc ekranu ustawiona na minimum, dlatego nic nie widac. Powyzej 50% powinno juz byc widoczne za dnia. No ale bateryjka szybciej sie wyczerpie. Ogolnie to dobry telefonik, choc raczej nie dla smso wypisywaczy.

  • 0

    285. ~nokia  2011-07-02 13:29:46  host: wieszowanet-nat3.wieszowanet.pl

    no i co że niema wifi jest super mam go od 5 mieśiecy

  • 0

    286. ~zemanek  2011-07-26 01:03:56  host: aaki164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    świetny telefon, a-gps +darmowe mapy ovi rewelacja, wytrzymała obudowa(wymienny panel tylni na różne kolorki)internet 3g(umts)wynagradza brak wifi, aparat 2 mpix niestety bez flasha aczkolwiek jakośc zdjęc zadowalająca dzieki rozdzielczosci max 1600 x 1200pikseli,kreci równiez dobre filmy, dobra cena oraz mnogość aplikacj

  • 0

    287. ~zibii 100  2011-07-27 10:29:26  host: E-217.kwbbelchatow.bot.pl

    Mam problem z wybieraniem numerów wewnętrznych,"wybierz 1 jeżeli w jezyku polskim".Proszę o radę jak to zrobić.

  • 0

    288. ~  2011-08-05 17:28:40  host: public131950.xdsl.centertel.pl

    Mam problem po prawej stronie panelu nad suwakiem blokady ekranu skrzypi panel i skrzypi tez w niektórych miejscach obwodu ramki co zrobic zeby nie skrzypiał prosze o pomoc:)

  • -1

    290. ~nokia  2011-09-24 10:23:59  host: dyc178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    5230 ma 3g ale nie ma wifi

  • 0

    291. ~ciekawa  2011-10-29 22:02:11  host: 87-99-0-130.internetia.net.pl

    Czy ktoś wie jak ustawić przypomnienie ale bez dźwięku tylko z wibracja?

  • 0

    292. ~ciastko  2011-11-08 21:36:50  host: acma160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefonik od roku i jestem zadowolona...wszystko w jak najlepszym porządku ;) nie ma wifi ale to żadna tragedia ;p

  • 1

    293. ~Jurek  2011-11-12 19:00:59  host: 89-72-103-191.dynamic.chello.pl

    Przestańcie z tym WIFI!!! Co z tego że nie ma??? W Nokii 5530 miałem WIFI i bezskutecznie szukałem hotspotów, choć jestem z Warszawy. Jedynie w kawiarniach, KFC i McDonald's jest darmowy internet. Nokia 5530 nie miała za to HSDPA, więc przez EDGE się łączyłem z netem - bo mam pakiet internetowy. Przez EDGE trwało to całą wieczność, aż nie chciało mi się przeglądać netu. Najważniejsze jest HSDPA w komórkach, bez tego telefon jest dla mnie nic nie warty. Jak patrzę na "dotykowce" z samym GPRS i EDGE to aż niedobrze mi się robi. Dla kogo to robią??? chyba tylko na polski i ruski rynek... Nawet WIFI mi oczek nie zamydli. Nie mam zamiaru chodzić po ulicach i szukać darmowego dostępu. Chcę się połączyć błyskawicznie w każdym momencie i tylko HSDPA mi na to pozwala. Wiedzę że na tym portalu jest pełno małolatów i głupich ludzi którzy nie mają pojęcia o systemach telefonii komórkowej. Ale za to wciskają komuś kit i pieprzą na okrągło o bezużytecznym WIFI.

  • 0

    294. ~Jurek  2011-11-13 03:09:01  host: 89-72-103-191.dynamic.chello.pl

    HSDPA to potęga, a WIFI to syf!!! Jeśli mam porównywać to takie mam zdanie na ten temat. Ale jeśli w telefonie są obie technologie na raz to super. A jeśli tylko samo WIFI to telefon idzie do śmietnika!!!

  • 0

    295. ~awf  2011-11-14 22:41:08  host: abon36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do Jurek:nie nazywaj ludzmi glupimi tylko dlatego ,ze nie maja pojecia o systemach ,sam wdety wychodzisz na glupiego czlowieka.taka rada na przyszlosc ;]

  • 0

    296. ~Jurek  2011-11-20 04:10:57  host: 89-72-103-191.dynamic.chello.pl

    do awf: Nie nazywam ludzi głupimi dlatego że nie znają się na technologiach. Nazywam ich głupimi dlatego że bezczelnie i bezsensownie wykłócają się o WIFI. Mają jakieś nieuzasadnione roszczenia, że telefon nie ma WIFI. Jeśli się kupuje telefon i nie patrzy się na pudełko jakie komórka ma funkcję, to jest się nie tylko głupim lecz także strasznym debilem. Jak można wykłócać się o coś co nie było nawet zaplanowane w tym telefonie. Mogli go nie kupować. A nie tylko zaśmiecają ten portal swoimi dennymi spostrzeżeniami...

  • 0

    297. ~OsucH  2011-11-28 17:06:28  host: abaw159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moim zdaniem, nokia 5230 jest to okrojona wersja nokii 5800. Przydało by się Wi-Fi i było by dobrze. Tak to telefon niezły :D

  • 0

    298. ~fifirifi  2011-12-27 15:18:16  host: 178-36-229-43.adsl.inetia.pl

    Czy tego chcecie czy nie WiFi to przyszłość.

  • 0

    299. ~posiadacz  2012-01-09 12:55:05  host: user30-044.satfilm.net.pl

    nie ma stopera ani minutnika porażka

  • 0

    300. ~Posiadam 2 lata go  2012-01-26 23:44:55  host: cyberfox.pl

    A Gps bardzo dobrze sie sprawuje ja go wylaczylem i mam navi za darmo jednak trzeba trochę poczekać aż złapie fixa. Telefon naprawde wytrzymały jak na dotykowy- nie będę przybliżał szczegółów. Internet jak najbardziej na plus wraz z przeglądarką Opera Mini

  • 0

    301. ~DSA  2012-02-20 08:48:54  host: 193-34-45-153.cn.net.pl

    Napiszę krótko, telefon nie jest zły. Wyświetlacz dobrze reaguje na dotyk, świetnie się piszę smsy jak na dotykowy telefon. Niby dużo kolorów, ale nie najlepiej odwzorowane. Aparat robi średnie zdjęcia i świetne filmy kręci. GPS działa, oryginalny uchwyt na telefon do navi jak przykleiłem w samochodzie do szyby, to do tej pory odkleić go nie mogę tak skubany się zassał (szkoda że tom tom takich nie stosuje). Największą wadą tego systemu jest symbian, działa troszkę wolno i miałem z nim problemu gdyż zaczął wariować trochę, lecz po aktualizacji oprogramowania (przy pomocy kabla USB od LG bo Nokia takowego do zestawu nie dawała) wszystko wróciło do normy. Co do WiFi biorąc ten telefon decydowałem się na jego brak, lecz za to mam GPSa, za to model 5530 ma WiFi, lecz nie ma GPS. Cena podobna

  • 0

    302. ~NIezadowolony  2012-02-25 11:20:35  host: altmer.greenbird.pl.173.150.91.in-addr.arpa

    Witam. Jestem posiadaczem tej nokii od 2 lat. Telefon przy zakupie wydawał mi się ciekawy nie potrzebowałem wifi i dobrego aparatu więc go kupiłem. Teraz żałuje. Ta nokia została wykonana bardzo tanim kosztem. Wyświetlacz zepsuł się po roku wymienili mi go na gwarancji a po naprawie nie działa dotyk. Często się zawiesza. Do wszystkich którzy myślą nad kupnem tego telefonu: wybierzcie telefon z ekranem pojemnościowym a nie oporowym. Pozdrawiam

  • 0

    304. ~Adam  2012-07-26 10:41:55  host: 84-10-177-61.dynamic.chello.pl

    No ludzie opanujcie się. Mamy rok 2012 a ten fon został zaprojektowany w 2008 r. Wtedy to był całkiem spoko telefon a i teraz nie jest źle. Mam 3 letnią Nokie 5230. Przez 2 lata uzywał jej mój syn od roku uzywam ja jako drugi telefon. Dotyk całkiem OK, ani za czuły ani za bardzo oporowy, jak dla mnie w sam raz. Z Symbianem mam do czynienia od 6 lat i sobie chwalę. Obecnie syna SE na androidzie częsciej wiesza się niż ta Nokia. WiFi dla mnie zbędne, obecnie prawie każdy operator zapewnia w telefonie internet bez limitów. Darmowa i zawsze aktualna navi, szybko łapie fixa i dokładna. Wielki plus dla Nokii. Aparat bez fajerwerków, szkoda że nie ma autofokusa. DO zdjęć w plenerze wystarczy, wywołane w formacie 10x15 także w ładnej jakości. Telefon świetnie leży w dłoni, pewnie sie go czuje, bez problemu można położyc na stole. Gruba ramka wokół ekranu i szybki obiektywu świetnie chronią przed zarysowaniami. wejście słuchawkowe na normalnego jacka, fizyczny spust aparatu, to kolejne zalety. Bez problemu działają komunikatory gg, inspiro, skype, przeglądarka opera, gry i programy java, symbian. Ogólnie polecam. Na Allegro można juz go kupić za 100 parę zł

  • 0

    305. ~Dave  2013-10-03 08:38:28  host: dtm234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo solidny telefon. Używam go już 3 lata i do tej pory nie działo się z nim nic złego, żadnej nawet drobnej awarii a bateria nadal wytrzymuje 2-3 dni (dużo sms-ów i trochę rozmów) i szybko się ładuje (1,5h). Ekran oporowy jak dla mnie dużo lepszy niż pojemnościowy gdyż małe szczególiki w necie np. można sobie kliknąć rysikiem lub długopisem, co w pojemnościowym jest niemożliwe. Mógłby mieć wifi, ale teraz można sobie za małe pieniądze kupić pakiet, a z operą mini śmiga szybko a transferu pobiera tyle co nic. Jest też trochę gruby ale dobrze leży w dłoni. Miałem rozglądać się za czymś nowym, ale jeszcze z rok poczekam bo na razie nie mam z nim problemów a i funkcjonalny jest :)

  • 0

    306. ~ryba  2014-07-07 16:56:47  host: 185.48.28.66

    mam pytanie. Mam pakiet internetowy a jak wchodze w internet toi tak pobiera pieniadze z konta. Co zrobic zeby popierało z pakietu internetowego?? Z Góry dziekuje

  • 0

    307. ~  2015-05-23 00:25:19  host: 213.158.222.220

    jorek sam jestes debil

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-189-167.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet