Nokia 5228 - opinie
Telefony Nokia Nokia 5228 Opinie o Nokia 5228

Nokia 5228

w sumie: 43
  • 0

    1. ~BARBP  2010-07-24 03:20:09  host: 078088175141.elblag.vectranet.pl

    Zakładam że ten telefon będzie tańszy od 5230 ale po co ten telefon który wyglądem i funkcjami niewiele się różni od 5230 i 5235 tym bardziej że te dwa ostatnie telefony wcale dużo droższe nie będą, na allegro zapewne cena taka sama będzie a 5800 też już cenowo może się równać. Troszeczkę już wymyślają te telefony na siła. Wracając do Nokii 5228 to cóż, funcje jak na dzisiejsze czasu wystarczające, aparat 2.0 to już zabytek. Telefon który niczym się nie wyróżnia. Jest bo jest. Jakaś się zrobi go za 1 zł w tanim abonamencie i zapewne na allegro będzie go full. :)

  • 1

    2. ~Creative29  2010-07-30 23:15:24  host: 89.174.79.182

    BARBP mylisz się. Nokia 5228 ma sens i to spory. Na przykład dla mnie (ale nie tylko) to idealny telefon. Gdyż rozważałem kupno Nokii 5230 jako drugi telefon (mam jeszcze 6730 classic), ale gdy model 5228 (bez nawigacji) będzie tańszy to wezmę właśnie jego - nawigacja w jednym telefonie mi wystarczy! Różnorodność modeli w ofercie danego producenta to zaleta, a nie wada! I jeszcze jedno - nie każdy telefon, który wchodzi na rynek (tym bardziej jeśli jest ze średniej półki) musi stanowić przełom technologiczny, czy rewolucję software-ową! Pamiętaj o tym ;-) Pozdrawiam.

  • 0

    3. ~Timi  2010-08-13 16:19:38  host: 83-238-61-156.ip.netia.com.pl

    szkoda, znajac zycie, operatorzy zamówią same czarne .

  • -2

    4. ~Ruda  2010-09-02 12:14:10  host: ivw245.internetdsl.tpnet.pl

    ogólnie ten telefon to jakaś patologia, Nokia zaczeła ogólnie produkować same buble!

  • 0

    6. ~ELO  2010-09-12 19:19:26  host: amq2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak się na nim pisze sms ? możne ktoś powiedzieć czy można pisać klawiatura Quety" czy jakoś tak)

  • 0

    7. ~Olka  2010-09-14 08:38:02  host: host-89-229-159-78.plock.mm.pl

    Sama posiadam taką Nokie i nie mam do Niej zadnych zastrzezen...smsy pisze się bardzo dobrze:-)godny polecenia:-)

  • 0

    8. ~  2010-09-14 17:28:08  host: t14-08.opera-mini.net

    Mozna pisac qwerty. Telefon ok, wiem bo teraz na nim pisze

  • 0

    9. ~SteelRat  2010-09-17 13:28:52  host: cn-94-229-83-103.selsoft.pl

    Witam Kupiłem ten telefon miesiąc temu. Dzis oddałem go po raz drugi do naprawy. Ten sam problem, telefon nagle robi sie gorący i bateria w ciagu minuty rozładowana. Po pierwszej naprawie serwis go odesłał z adnotacją "aktualizacja oprogramowania" telefon sprawny - po prostu super. Zobaczymy jak teraz to załatwią. Moja pierwsza w zyciu nokia i taki zonk.

  • 0

    10. ~lola  2010-09-17 19:20:02  host: cmpc-089-239-110-002.cnet.gawex.pl

    Co jak co , ale ten model Nokia zasługuję na pochwałę . SAma mam go od 2 tygodni i nie mam do niego żadnuch zastreżeń . po prostu najlepszy z najlepszych modeli tej firmy.

  • 0

    12. ~  2010-09-20 14:38:52  host: edr242.internetdsl.tpnet.pl

    ale wi-fi nie ma?

  • 0

    13. ~  2010-09-20 14:45:26  host: c167-24.icpnet.pl

    zastanawiam sie nad nokia 5228 a htc smart....nie wiem co jest lepsze. Przedłuzam umowe i te dwa tel najbardziej mi sie podobaja. moze ktos mi pomoze?

  • -1

    14. ~  2010-09-22 21:57:39  host: 78-159-91-82.net.pbthawe.eu

    Co takiego już miałam zamiar ją kupić ale jednak zostanę przy starym SEK800i bo przynajmniej to ma lepszy aparat 3.2 a nie 2.0 jak ta nokia masakra !!!!

  • 0

    15. ~marlen  2010-09-27 21:15:00  host: 078088016240.radom.vectranet.pl

    trzeba formatować baterie??

  • 0

    16. ~SADS  2010-09-30 14:06:58  host: 94.254.157.118

    Jak w tej nokii mozna wejsc w karte pamieci ??

  • 0

    17. ~  2010-10-08 16:27:23  host: w3cache.net.pulawy.pl

    Jest jakieś ograniczenie skrzynki odbiorczej? Ile smsów się mieści? Z góry dzięki za odpowiedz.

  • 0

    18. ~Olencja88  2010-10-14 21:58:06  host: w3cache.net.pulawy.pl

    Telefonik katuję dziś cały dzień. Intuicyjna obsługa jak w każdej nokii. Ile trzyma bateria jeszcze nie wiem, pewnie potem napiszę. Jest to mój pierwszy dotykowy telefon. Przesiadłam się na niego z Nokii E51 (najlepszy tel jaki wymyślono). Wyświetlacz obsługuje się rewelacyjnie (dobre właśnie jest to, że trzeba lekko nacisnąć a nie tylko dotknąć - oszczędza to włączenia różnych funkcji przez przypadkowe dotknięcie). Oczywiście w tel brakuje Wifi, ale za taką cenę nigdzie go nie dostaniemy. Poza tym - aparat 2.0 - powiecie badziew oczywiście, ale do robienia zdjęć nie służy telefon.Najnowsza wersja symbiana śmiga jak telefon bez symbiana. Fajny bajer z akcelerometrem - można pisać qwerty, oglądać filmy na dużym (3,2'') ekranie. Fajny sposób blokowania klawiszy (bardzo szybko za pomocą jednego suwaka). Telefon prosty, bez zbędnych bajerów, ale o to chodzi. Jak na razie mogę go polecić, nie wiem co dalej :)

  • 0

    19. ~stanley  2010-10-19 22:05:27  host: host-87-116-221-141.debica.mm.pl

    mógłby mi ktoś powiedzieć czy na symbianie da rade zainstalować Auto Mape?

  • 0

    20. ~uzytkownik e75  2010-10-23 14:45:28  host: d7-242.icpnet.pl

    do stanley na symbianie nie mozesz zainstalowac automapy

  • 0

    21. ~gosia  2010-10-24 15:03:10  host: bqs87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej ja mam taki problem. kupiłam karte pamięci ale nie wiem jak na niej zapisac np. muzyke ktora juz mam na telefonie

  • 0

    22. ~jurek  2010-10-29 13:22:24  host: aamf87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam podobny problem, nowe zdjęcia na ekranie telefonu są natomiast chcąc je zapisać w komputerze przez kabel USB to ich nie ma, a stare zdjęcia z poprzedniej Nokii 6300 komputer widzi. Madmieniam że kartę pamięci mam z poprzedniej Nokii

  • 0

    23. ~muly  2010-10-29 19:18:53  host: 178-37-55-84.adsl.inetia.pl

    kupilem dzisiaj ten telefonik i po wlozeniu do niego mojej karty sim, w gornym prawym rogu miga koperta i pisze ze 'pamiec sim pelna' nie wie m dlaczego. miejsce na kontakty na sim jeszcze mam, a smsy zapisuje na telefonie. ktos cos poradzi?

  • 0

    24. ~w.  2010-11-08 21:38:04  host: afam191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w odtwarzaczu mp3 nie mogę odtwarzać muzyki z karty pamięci. czy jest na to jakiś sposób?

  • 0

    25. ~katix  2010-11-11 21:43:21  host: 178.73.49.79

    wybralem te nokie a moglem wziąść htc smart

  • 0

    26. ~Kamilos2521  2010-11-13 13:44:15  host: 0208.smevpn.tpnet.pl

    Witam wczoraj dotarła paczka z play do mnie za 1zł w play mix za 30zł telefon jest spoko wszsytko jest ok od wykonania po dotykowy wyświetlacz mp3 gra czysto i głośno poprzedni se tak nie grał no i ten wyświetlacz teleofon9/10 oczywiście dla ludzi co nie potrzebują wifi gps i 3g lodówki suszarki tv dvd konsoli robota kuchennego lustrzanki 100MPX w telefonie pozdro

  • 0

    27. ~Kshry  2010-11-13 22:52:59  host: chello089079096058.chello.pl

    pytalem pana czym rozni sie 5228 od 5230 tylko tym: ze 5230 ma gps i cos tam jeszcze tylko nie pamietam dokladnie co... i tylko tym...

  • 0

    28. ~norbi7133  2010-11-14 14:51:36  host: afiw240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pewien problem mianowicie po naciśnięciu w wyświetlacz w jego górnej części pojawia się czarna plama jej interaktywność zależy od siły nacisku. Czy to normalne prószę o ODP.

  • 0

    29. ~  2010-11-22 10:09:44  host: 77-255-77-93.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon od 2 tygodni załączam budzik i rano nie umiem go wyłączyć na wyświetlaczu na kturym jest wyłączenie lub drzemka ani jedno ami drugie niechce działać tylko wyłącznikiem dolnym klawiatury,co powuduje tylko chwilowym zatrzymaniem budzika.Jerzeli macie ten sam problem napiszcie czy wogule idzie go eyłączyć.

  • 0

    30. ~dawid  2010-12-14 11:37:41  host: okl58.internetdsl.tpnet.pl

    mam takie pytanko czy ten telefon posiada wejście jack do słuchawek

  • 0

    31. ~kot paskowy  2010-12-26 13:25:40  host: dynamic-87-105-160-241.ssp.dialog.net.pl

    qpiłem nokie 5230 i nie jest to napewno lepszy tel od 5228 ale posiada nawigację! do tego na placu wgrałem sobie Garmina i mam gdzieś Ovi mapy i jakieś badziewne dodatki. dotykowce zużywają podobno więcej energii więc na początek bateria starczała na 3 dni dziś nauczyłem ją trzymać ok. tygodnia. aparat jest totalną porażką! ja Motorolą razr3 robiłem lepsze zdymki niż tym 2mpx aplikacja ovi nie widzi na komputerze telefonu więc utworki mp3 wgrywam do pamięci (dysk masowy) o zgraniu filmów z tela na komp nie ma mowy zawiesza się te badziewie komputer widzi te filmy jako szkodliwe programy i zamyka system. na dodatek w opakowaniu telefonu nie było spisu rzeczy więc nie zauważyłem braku rysika na kawałku sznurka bo już nie wiem jak to nazwać a gdy zareklamowałem jego brak po półtora miesiąca dostałem odpowiedż negatywną "smycz do tego modelu nie przysługuje" pracownik sklepu sprawdzał moją reklamację i słowo "smycz z rysikiem" jakoś przeszło gdy ją składałem. radzę bardzo się zastanowić przy wyborze telefonu i dokładnie sprawdzać co się odbiera (rysik dostałem za darmo na placu gdy wgrywałem Garmina) a aparat powinien być minimum 3mpx niżej nie bierzcie bo za jakiś czas odkryjecie swój błąd.

  • 0

    32. ~ewa  2011-01-03 20:39:14  host: 80.48.128.57

    Wie ktoś może jaki jest drugi sposób odblokowywania oprócz suwaka czytałam instrukcję ale nie mogę się połapać.

  • 0

    33. ~  2011-01-07 19:50:30  host: 77-255-156-136.adsl.inetia.pl

    czy ten telefon ma graficzne buzki w smsach?

  • 0

    35. ~total  2011-01-10 18:48:03  host: ahx243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    karta pamięci: menu - aplikacje - biuro - menadżer plików - karta pamięci.

  • 0

    36. ~muly  2011-01-15 21:41:42  host: 178-37-44-89.adsl.inetia.pl

    telefon idealny. polecam na prawdę każdemu. używam go 2 miesiące i jestem bardzo zadowolony. bateria trzyma bardzo długo, komóreczka bez zbędnych bajerów, ekran dotykowy bardzo dobry - trzeba konkretnie dotknąć, aby coś włączyć, co zapobiega niespodziewanemu wciśnięciu czegokolwiek. . telefon cacko.

  • 0

    37. ~szymczak  2011-02-25 16:00:35  host: internet.krosoft.pl

    hej. kupiłam niedawno... jakiś tydzień temu ten telefon ale coś.. nie wiem czy to ja czy samo..:P ale nie działa mi karta pamięci. pisze, żejest uszkodzona. wiecie co zrobić?

  • 0

    38. ~  2011-03-13 23:58:17  host: z27-01.opera-mini.net

    wymien karte bo morze byc uszkodzona,ja mam taki telefon juz 6miesiecy i tylko raz mialem taki problem.Tak ze kup inna karrte i bedzie ok.

  • 0

    39. ~aaa  2011-04-05 20:50:29  host: acby1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wie ktoś może gdzie można znaleźć budzik w tym telefonie bo ja szukam i nie mogę znaleźć?

  • 0

    40. ~Kinga  2011-04-09 12:44:31  host: cii11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Budzik klikasz na zegar :) w lewym gornym rogu i tam będzie ;)

  • 0

    41. ~  2011-04-11 13:05:49  host: 193.111.144.177

    wiesz może jaką opere pobrać na tą nokie??

  • 0

    42. ~k........  2011-05-01 12:02:57  host: c125-68.icpnet.pl

    odp do "gosia". joł. wchodzisz w menu klikasz ikone muzyka .. potem odtwarzacz muzyki..... wybierasz opcje i klikasz "odśwież bibliotekę i już masz wszystkie piosenki pzdr o_O

  • 0

    43. ~Mikka  2012-09-24 13:35:31  host: agbz163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od 2 lat już i jestem bardzo zadowolona. Nie zamierzam go zamienić na inny jeszcze przez dłuuugi czas.

  • 0

    44. ~ada  2012-11-04 15:48:49  host: dynamic-78-8-153-249.ssp.dialog.net.pl

    Najgorszy telefon w moim życiu. Mam go od kwietnia zeszłego roku. Na początku było ok. A potem zaczął się psuć. Muzyki mogłam słuchać tylko na jedną słuchawkę, z kartą pamięci ciągle coś nie tak, a zdjęcia zrobione tym telefonem mają bardzo słabą jakość. Do tego dochodzi brak wi-fi, co zauważyłam dopiero później. A od niedawna nie mogę w ogóle włączyć odtwarzacza muzyki. Muszę kupić nowy telefon, i na pewno nie będzie to nokia, gdyż do nokii zraziłam się przez 5228. Odradzam kupowanie tego telefonu!

  • 0

    45. ~pomocyyy  2012-12-13 20:24:02  host: host-89-229-249-222.grudziadz.mm.pl

    kupilem dzisiaj ten telefonik i po wlozeniu do niego mojej karty sim, w gornym prawym rogu miga koperta i pisze ze 'pamiec sim pelna' nie wie m dlaczego. miejsce na kontakty na sim jeszcze mam, a smsy zapisuje na telefonie. ktos cos poradzi?

  • 0

    46. ~jaa  2013-07-02 12:11:42  host: aacs46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    można przeinstalować w nim system operacyjny z symbiana na androida?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-83-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet