Nokia 515 - opinie
Telefony Nokia Nokia 515 Opinie o Nokia 515

Nokia 515

w sumie: 62
  • 0

    1. ~jasienieznam  2013-08-28 20:58:56  host: aggg110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po co nokii kolejny TAKI telefon :| Nie mogliby zrobić jakiejś porządnej następczyni E52?

  • 0

    2.  2013-08-29 10:44:54

    Bardzo ciekawy telefon. Nareszcie model dla ludzi którzy nie chcą mieć Lumi lub innych dotykowych telefonów. Rozczarowuje wyświetlacz zamiast 16 mln kolorów jest 256 tyś. Ogólnie telefon zapowiada się obiecująco.

  • 0

    3. ~Majer  2013-08-30 19:19:19  host: 83-238-68-102.ip.netia.com.pl

    Chętnie kupiłbym ten telefon,ale mam parę obaw.Nie wiadomo czy nie będzie z nią takich samych problemów jak z nokia 301.I przede wszystkim jakość dźwięku na słuchawkach.Ostatnia jest cena,bo jeżeli faktycznie będzie kosztować 600 zł,to raczej nie będzie zbytnio opłacalny zakup.

  • 0

    4. ~Sebastian  2013-08-31 07:11:52  host: 93-181-143-144.internetia.net.pl

    Jak zwykle ... telefon ładny , aluminium , router, gps , 5mp + led = zdjęcia ok, aż tu nagle .......!!! Rozdzielczość wideo z aparatu fotograficznego: QVGA (320 x 240) I to jest totalna porażka. I co ja z tym zrobię ??? Czy naprawdę nie da się zrobić telefonu "kompletnego" ? Pomysł dobry, bo nie wszyscy chcą dotykowe klocki, gdyby dopracować odbiór poczty, obsługę załączników (np. pdf doc) i obsługę przeglądarki internetowej to mógłby być to ciekawy tel. Ech a wystarczyło pomniejszyć nokie E6.....

  • 0

    5. ~CAŁA PRAWDA  2013-09-01 21:35:09  host: 77-253-99-132.adsl.inetia.pl

    Przepiękny telefon.. Na ten telefon czekam od lat... Godny następca E51/52

  • 0

    6. ~Mój nick  2013-09-03 11:41:12  host: ip-78-30-87-81.free.aero2.net.pl

    Jeśli ten telefon będzie tak samo dobry jak Nokia 301, która o wiele lepiej brzmi na 'papierku' - już widać, że ten telefon jest produkowany przez nową firmę na literę M. i z dobrze znaną Nokią ma nie wiele wspólnego. Pewnie ten telefon w połowie będzie brzmieć dobrze, a w połowie będzie nijaki. Wkurza mnie, że nie można znaleźć klasycznego telefonu, gdzie producent przyłoży się do niego nawet w najmniejszych detalach. Bardzo prosty przykład, aparat 5 mpix bez autofocus - pewnie będzie robić zdjęcia o takie sobie (różnice pomiędzy najgorszym 5 mpix, a najlepszym 5 mpix potrafią być duże), jeśli oprogramowanie i bateria będą tak samo dobre jak w 301... to nawet solidna obudowa z ekranem nie zbliżą się do dawniejszych Nokii. Wiem, może troszkę za dużo wymagam (np. to nie jest aparat fotograficzny, ale dlaczego nie możemy dostać czegoś lepszego, tylko jak zwykle będzie najwyżej coś średniego), ale kwota 500 zł nie jest wcale niską jak na klasyczny telefon i niczym się wyróżniający (przecież kilkuletnie telefony już miały w ofercie coś podobnego) - więc myślę, że mam prawo wymagać, aby producent przyłożył się do telefonu jak najbardziej, a nie na odwal się dawał coś, co tylko na paierku brzmi ładnie.

  • 0

    7. ~kamhirotoch  2013-09-04 09:44:38  host: v45-16.opera-mini.net

    Podobnie jak N9 było pożegnaniem ze smatfonami tak nokia 515 jest pożegnaniem prawdziwej noki z klasycznymi komórkami dlatego postawiono tu i tu na jakość.

  • 0

    8. ~TS  2013-09-04 17:56:07  host: CMPC-089-239-126-049.CNet.Gawex.PL

    tak trudno było wrzucić autofocus? ciągle czekam na następcę n79, czyli wszystko mający klasyczny telefon, czekałem z niecierpliwoscią na 515, a tu taki zawód... jeszcze dodać do tego fakt niskiej rozdzielczosci, o której ktos wyżej wspomniał... szkoda... znowu rok poczekam...

  • 0

    9.  2013-09-06 13:27:20

    Ma ktoś już z Was ma już ten telefon, może jakaś recenzja krótka, jak pierwsze wrażenia, ile trzyma bateria itp..

  • 0

    10. ~maciej  2013-09-06 14:55:44  host: c166-133.icpnet.pl

    Dziś miałem okazję pobawić się tym telefonem w poznańskim salonie Nokii. Telefon bardzo ładny, super leży w dłoni, obudowa dobrze spasowana, elegancka. Reszta mam wrażenie że to model 301 w nowej obudowie, cena 699zł trochę drogo...

  • 0

    11. ~tata  2013-09-09 07:07:15  host: apn-46-169-61-236.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefonik w cenie lumni 520.Doslownie hit.

  • 0

    13. ~  2013-09-12 16:49:46  host: 89-71-200-249.dynamic.chello.pl

    Pierwszy od momentu pojawienia się N52 fajnie prezentujący się telefon klasyczny. Wygląda na solidnie wykonany i dobrze spasowany. 256k kolorów na wyświetlaczu o przekątnej 2,4" to wystarczająco. Aparat sprawa drugorzędna, dla mnie 5Mpix ok. Łączność bez przewodowa... Gdzie do diabła wi-fi, gdzie GPS! Już myślałem, że pojawił się klasyk, który spełni moje oczekiwania i smartfona będzie można schować do szuflady, a tu nici. Brak GPS mógłbym bez problemu przełknąć ale w dzisiejszych czasach brak wi-fi to jakiś kiepski żart. Nokio w jakim kierunku zmierzasz?

  • 0

    14. ~bzik13  2013-09-15 11:58:06  host: 81-18-207-66.static.chello.pl

    Szukam następcy dla e52. Oglądałem więc wczoraj w Saturnie ten telefon. Tak jak się obawiałem, wyszukiwanie kontaktów po frazie jest niemożliwe. Mając 300-400 kontaktów (biznes) niemożliwym jest sprawne wyszukanie i nawiązanie połączenia. Przykład: Jan Kowalski hurtownia papieru, kontakt można znaleźć tylko po imieniu! Telefon wykonany poprawnie, jednak ta niedogodność dyskwalifikuje go w moich oczach.

  • 0

    15. ~jony  2013-09-15 22:21:53  host: 37.31.146.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    dla mnie lipa bateria ok ale ze nie ma autofocusa to porazka

  • 0

    16. ~krzysztof  2013-09-17 19:21:32  host: ip-37-109-65-237.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Miałem ten telefon tydzień i sprzedałem na allegro totalna lipa znowu wróciłem do starej wysłużonej noki e51 telefon ma tylko inna nowsza obudowe reszta to istnie nokia 301 też ją miałem stad moje porównania 699zł za ten telefon to pieniądze wyżucone w błoto nie jest wart nawet połowy tej ceny nokia postanowiła zarabiać przy minimum wkładu kilka słów o tym telefonie bateria trzyma 4-5 dni przy 1200A/h jest to nie do przyjęcia tnie się i wiesza aparat? lepiej nie robić nim zdjęć szkoda czasu i nerwów meni bardzo nieprzyjazne i zawiłe moija ocena w skali 1-10 to 3 im nowsze telefony nokia prezentuje tym wieksze są to buble NIE POLECAM TEGO TELEFONU!!!

  • 0

    17.  2013-09-17 19:46:05

    Ten telefon to czysta porażka odpowiednik noki 301 miałem tydzień i sprzedałem na allegro wróciłem do wysłuzonej noki e51 szkoda pieniędzy na ten model telefonu!!! moja ocena 1-10 to naciągane 3+!!!!!!!!!!!!

  • 0

    18. ~Daniel  2013-09-18 13:22:31  host: mailhost.provident.pl

    Świetny TELEFON dla niewymagających. Godny następca Nokia 6300. Bateria wytrzymuje przy średnim użytkowaniu 3 dni. Po przejściu ze smartfona luksus. Jak na telefon spełnia swoją funkcję, jest bardzo ergonomiczny. Odnośnie korzystania z internetu i pocztu już nie jest tak fajnie. Nie wiem czy można pobrać kontakty z innych telefonów niż z opartych na systemie Nokia, ale gdzieś czytałem że ma być możliwość - nie znalazłem funkcji. Największą zaletą tego modelu powinna być wytrzymałość (solidność) - jest naprawdę fajnie wykonany.

  • 0

    19. ~miś  2013-09-28 21:58:09  host: nat162-88.izacom.pl

    brak autofokusa rozdzielczość video qvga :) oraz brak gps -u za 600zł ? ktoś w Nokii chyba spadł z 3 piętra po schodach obijając się mocno o każdy schodek czołem i potylicą a człowiek liczył na dobry klasyczny uniwersalny telefon z dobrym aparatem, baterią, fizyczną klawiaturą, wifi i nawigacją, dual sim podobny do e52 czekamy na samsunga bo nokia już jest na dnie

  • 0

    20. ~Konsultant  2013-09-30 08:30:00  host: edl104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon jest odpowiedza Nokii na Samsunga S5610 jak dobrze pamietam. Wszystko jest identyczne.

  • 0

    21.  2013-10-03 18:46:01

    Byłem bardzo pozytywnie nastawiony, realia okazały się inne... Owszem, super wykonany (ale tylko tył obudowy), owszem świetna odpowiedź na chociażby Samsunga S5610. Ale Nokia nic nie zrobiła z interfejsem, ikony czy pulpit jak z najtańszego modelu (żeby S40 było chociaż udaną platformą, to bym się nie czepiał). Klawiatura jest niewygodna, do tego okropnie się palcuje. To nie ta Nokia, na którą czekałem, a za połowę ceny tego modelu można kupić 301, która zdecydowanie lepiej się prezentuje... i też dzwoni. Nie wyobrażam sobie używać tego typu telefonu do innych celów jak dzwonienie i sms'owanie.

  • 0

    22. ~Tomus  2013-10-05 13:06:25  host: 031011228012.kielce.vectranet.pl

    Czemu Nokia tak dużo woła za taki fon. Aparat bez auto. Nie ma wi fi, Nie ma GPS. Czy nie można było bardziej dopracować słuchawkę i dopiero ją wydać na rynek. Ostatni w miarę fajny fon Noki z fizyczną klawiatura to model E52. Używałbym do dzisiaj ale brakowało mi w nim Auto w aparacie i mógł być wykonany trochę lepiej. Co najmniej jak E51 lub E50. A tak to znowu Nokia szuka jeleni na szkło Gorilla 2 i aparat 5 mega. Tylko że o jelenia jest coraz trudniej.

  • 0

    23. ~smax  2013-10-16 21:06:21  host: host-89-229-143-1.chelm.mm.pl

    Kiedy ukaże się wersja z pojedyńczą kartą sim, czy ktoś wie?

  • 0

    24. ~maciej  2013-10-18 00:22:34  host: c166-133.icpnet.pl

    Na jedna sim sprzedaje sieć Play, możesz kupić na allegro za ok 500 zł nową.

  • 0

    25. ~n0r0  2013-10-20 12:05:09  host: dsu195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon w Orange ma błędy w oprogramowaniu!!! Ja swój już oddałem do serwisu. Niepoprawnie, a w zasadzie wcale, wyświetlają się opisy funkcji w menu z boczną belką!

  • 0

    26. ~Ovi  2013-10-22 07:39:20  host: planetoida-242.ekspres.net.pl

    Kupiłem,ale mieszane uczucia mam co to tego modelu,po tygodniu odstawiłem do szuflady i wróciłem do 301.Niby wszystko ok ale czegoś mi brak w Nokii 515.

  • 0

    27. ~widzisz1  2013-11-07 07:38:26  host: host-79.173.36.95.tesatnet.pl

    Tylko tysiąc kontaktów w pamięci telefonu, Panowie!!! przecież to czysta porażka!!! nawet serwis odmawia pomocy, i twierdzi, że przecież 1000 kontaktów to super. Jak ktoś prowadzi firmę choćby 5 lat to wie, że tym 1000-czkiem to można sobie d... podetrzeć. Pozdrawiam i nie kupować

  • 0

    28. ~jhhj  2013-11-13 11:23:39  host: sirius.ccig.pl

    b.dobry tel

  • 0

    29. ~adek  2013-11-13 23:11:36  host: brs89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam pytanie do osób, które już posiadają ten telefon. W jakiej formie wyświetlane są wiadomości? Czy są wyświetlane w formie czatu? Jeżeli tak, to czy jest możliwość wyłączenia tego i ustawienia widoku klasycznego? Pozdrawiam.

  • 0

    30. ~Luke  2013-11-22 11:11:15  host: static-78-9-146-253.ssp.dialog.net.pl

    porównując do starej nieskoplikowanej Noki 6300, nowa 515 różni się in minus tym że jest: trochę większa czyli mniej poręczna, baaardzo plastikowa (ma tam niby klapke metalowa ale w dotyku jak jak metalizowany plastik), ma mniej ergonomiczne klawisze zwłaszcza kursor, ma gorszy ekran (led i tylko 256 tys kolorów ). podobnie jak 6300 nie ma ani wifi , ani gps. niewątpliwie 515 jest to telefon do dzwonienia a nie zabawy. na plus przemawia b żywotna bateria, aparat foto tez wstydu nie przynosi - 5mpx i możliwość ustawień podstawowoych parametrów. jakby nokii515 tak wykastrowali z wifi, dali GPS i lepsza obudowę to byłaby zaje**fajna jako telefon do pracy, dla ludzi którzy nie chcą być niewolnikami ładowarki do smatfona . szału jednak nie ma, w skali szkolnej daje jej naciagane 3 minus

  • 0

    31. ~ddax  2013-12-05 13:39:30  host: 178.182.47.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    301 bardziej funkcjonalna

  • 0

    32.  2013-12-05 20:16:40

    witam czy ktoś mi może powiedzieć jak w tym telefonie zmienic 3g na 2 g?

  • 0

    33. ~wosmar  2013-12-13 11:08:21  host: ip224-21-212-87.adsl2.static.versatel.nl

    Na dzień dzisiejszy cena zaporowa! Jeżeli ktoś lubi klasyczne telefony to za te pieniądze można mieć dwa Samsungi s 5610...

  • 0

    34. ~tata  2013-12-19 07:12:39  host: apn-31-1-197-195.dynamic.gprs.plus.pl

    Prosty telefonik z wykastrowanym aparatem.

  • 0

    35. ~redhop  2013-12-20 20:28:04  host: 89-74-93-14.dynamic.chello.pl

    nie wiem dla czego opisy poszczególnych osób są różne ale ja posiadam nokie 515 i tak bateria przy korzystaniu z telefonu 6 dni poczta i net bez zarzutów ale szału nie ma ale to telefon a nie tablet czy komp wszystko ładnie pięknie wyświetlacz sprawdza się w słoneczne dni jedno co mnie wkurza to żaden program nie obsługuje tego modelu ani nokia pc suite ani nokia suite motywów oficjalnie do niej nie ma ale działają z noki 6300 6700 i 302 tak że z 10/10 daje 8/10 pozdrawiam

  • 0

    36. ~  2013-12-27 22:44:12  host: 37.31.79.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam mam do wyboru trzy telefony LG swift I5 drugiej generacji, NOKIA 515 i Samsung Galaxy Trend - który z nich powinnam wybrać ?

  • 0

    37. ~gosia20  2013-12-27 22:51:12  host: 37.31.79.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam. Mam do wyboru trzy telefony Nokia 515, LG Swift I5 drugiej generacji i Samsung Galaxy Trend - który powinnam wybrać ?

  • 0

    38. ~zanziro  2013-12-28 07:12:15  host: host-89-229-34-227.torun.mm.pl

    nokię 515 obsługuje program Nokia Care Suite bynajmniej do zmiany softu,wiem bo zaktualizowałem do najnowszego 07.01(niebrandowany na nokię z 1sim) a motywy idealnie pasują z noki 301 Ogólnie nokia 515 super

  • 0

    39. ~  2013-12-28 16:56:48  host: abrm223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiem jaki jest sens produkowania przez Nokię kolejnych telefonów-klonów które mają zmienioną cyfrę modelu a niczym praktycznie od poprzedniego modelu się nie różnią. Pewnie jest to chwyt marketingowy mający na celu podbić cenę w zamian za "nowość". Z tego co widzę telefon taki sam jak Nokia 301 - słaby wyświetlacz, bateria niby większej pojemności a pewnie od komunikatu o słabej baterii do wyłączenia się telefonu pozostaje kilkanaście minut.

  • 0

    40. ~  2013-12-28 17:10:04  host: abrm223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dobre Nokie które są godnymi polecenia to E52, E72, 6303 Classic, C3, E5, 6700 a nie takie jakieś niskobudżetówki.

  • 0

    41. ~  2013-12-28 19:20:21  host: abrm223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po co robią takie śmieciarskie Nokie, dodali lampę błyskową ale już autofocusa się im nie chciało. Cena z kosmosu.

  • 0

    42. ~  2014-01-01 15:31:33  host: ip-93-154-157-185.free.aero2.net.pl

    Bo jest zapotrzebowanie na rynku na takie telefony, zwłaszcza dual-sim.

  • 0

    44. ~Orfi  2014-01-05 21:22:51  host: user-46-112-204-67.play-internet.pl

    Cena za wysoka. Telefon tej klasy powinien kosztować max 500 zł. Daleko mu jeszcze do takiej E72. Zresztą da się zauważyć, że często prosty telefon jest uzupełnieniem smartfonu. Sam w ten sposób korzystam z E52 do rozmów. Gdyby 515 za 500 zł. oferowała wersję na dwie karty SIM, to może bym się zdecydował. Tak jest niestety zbyt droga jak na to, co oferuje.

  • 0

    45. ~  2014-01-15 17:44:15  host: ip-94-42-41-115.multimo.pl

    44. Przecież E52 to nie jest prosty telefon - to jest smartfon.

  • 0

    46. ~tenen  2014-01-18 23:29:07  host: 89-71-2-80.dynamic.chello.pl

    45. Dokładnie - otwarty system = smartfon, a E52 jest jednym z najlepszych telefonów opartych na symbianie.

  • 0

    47. ~drums1979  2014-02-03 19:47:31  host: public66991.cdma.centertel.pl

    co wy wypisujecie przecież to jest telefon do dzwnienia i sms mozna kupic na allegro nówke za 350 zł,a jesli ktos pisze,że nokia e52 to dobry telefon to cgyba go nie miał,muli strasznie aparat robi bardzo słabe zdjęcia,zawiechy potęzne,no i najwiekszy problem głosnik który charczy po miesiacu,e 52 to dno,nokia 515 tez nie jest najlepszym fonem ale lepszym niz e52 bo sie notorycznie nie psuje jak e52.

  • 0

    48. ~pol.1979  2014-02-07 03:31:13  host: 159-205-22-238.adsl.inetia.pl

    Wystarczyło do E52 dać AF i metalową obudowę i byłby hit 515 a tak to klapa na całej linii jak widać to koniec NOKI.

  • 0

    49. ~Oliwia  2014-02-07 20:23:23  host: 213-92-192-193.serv-net.pl

    czy mozna w nim zmienic obudowe z czrnej na biala?

  • 0

    50. ~leon  2014-02-28 10:54:59  host: 89-78-205-162.dynamic.chello.pl

    bardzo słaba bateria. Ocena 515na "3".

  • 0

    51. ~raf  2014-02-28 15:42:57  host: cce40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zawsze byłem zwolennikiem telefonów klasycznych z fizyczną klawiaturą i dobrą baterią. Używałem kilku smartfonów (Samsung Galxy S II, Note, Note II). Trzeba przyznać, że są to wspaniałe zabawki. Ale wiele lat miałem Nokie E 52 i E 72. Nie mogę złego słowa powiedzieć na te telefony. Symbian trzeba czasem resetować kodem i ponownie śmiga przez kolejne 2-3 miesiące. Obecnie mam Nokię 515 (na jedną kartę). Czytelny wyświetlacz, bardzo dobra i trwała klawiatura, dobra bateria i niezły aparat. Jak na telefon, to zupełnie mi wystarcza. Zwłaszcza, że mówię bardzo dużo, bo około 60 godzin miesięcznie. W smartfonach zawsze zaskakiwała mnie bateria. Padała w najmniej oczekiwanym momencie. W 515 na dwóch kreskach spokojnie pogadam i poesemesuje jeszcze cały dzień (okołó 2 godzin rozmów i około 20 sms-ów). Wszystko zależy od preferencji. Jak dla mnie, to Nokia 515 jest super. Ma już nagadane około 250 godzin i śmiga jak złoto. Bardzo ładne wykonanie, dobra bateria, dobry aparat, bardzo dobra klawiatura i czytelny wyświetlacz. To moja subiektywna ocena.

  • 0

    52. ~  2014-03-02 21:02:48  host: 93.159.188.56

    Witam ! Niestety nie polecam tego telefonu. Posiadam wersję Dual SIM, kupiłem bo wcześniej miałem nokie 206 Dual SIM i postanowiłem wymienić na drogi i niby super telefon NOKIA 515 Dual Sim i to była porażka, najpierw obcięcie starych kard do micro SIM - OK, dalej obudowa ... niby fajna ale uwaga nokii zachciało się specjalnego klucza do otwarcia obudowy takiego jak ma iPhone 5 i 5S tyle, że w iPhonie służy do wyciągania karty SIM a w Nokii 515 otwiera się nim aluminiową obudowę, która niestety tłumi troszkę sygnał GSM - mam porównanie z Nokią 206 Dual Sim, która jest cała plastikowa i po przełożeniu i obcięciu kart SIM do Nokii 515 Dual SIM zauważyłem, że nie wszędzie mam zasięg tam gdzie miałem go na Nokii 206 na tych samych kartach i u tych samych operatorów!!!, co do tej niby super obudowy - to jakaś porażka ! rysuje się lakier i wyślizguje się z dłoni !. Obsługa znana z każdej zwykłej Nokii czyli środkowy klawisz nawigacyjny niestety w tym modelu nie sprawdza się zbyt dobrze z uwagi na nowoczesną jednolitą klawiaturę brak jest odpowiedniego odstępu pomiędzy klawiszami - wygląda to super ale funkcjonalnie jest do kitu ! Największy dla mnie problem to zawieszanie się możliwości wysyłania SMS - wyświetla się problem z pamięcią, należy wyłączyć i włączyć ponownie telefon i wszystko działa ale napisany SMS, którego nie udało się wysłać ginie bezpowrotnie i trzeba go jeszcze raz napisać ! To jakieś jaja ! masz trochę sms-ów w skrzynce odbiorczej i w elementach wysłanych i masz problem raz na czas nie otrzymasz i nie wyślesz żadnego sms-a dopóki nie zrestartujesz telefonu - aktualizacja softu telefonu nic nie daje i nic nie wnosi do tematu wysyłania i odbierania SMS, Jestem poirytowany zaistniałą sytuacją gdyż niektórzy wysyłający do mnie SMS-y nie mają pojęcia, że ich nie otrzymałem (o ile nie mają raportów dostarczenia - Żaden iPhone z oryginalnym oprogramowaniem nie m

  • 0

    53. ~Kris5015  2014-03-02 21:04:32  host: 93.159.188.56

    Wysyłający SMS-a, nie ma pojęcia, że go nie dostałem, jak się domyślę, że nie działają mi SMS-sy to restartuje telefon i wtedy mogę odczytać zaległe SMS-y oczywiście o ile mają długą ważność i nie skasują się po 24h. Reasumując nie polecam tego cuda - zbyt drogi i kanciasta aluminiowa obudowa wyciera spodnie czego nie robiła Nokia 206 ! ponieważ jej tylna część jest zaokrąglona i plastikowa przez co odporna na zadrapania i na upadki - nie wgniata się i nie rysuje ! Wielka kupa i tyle, gniot ! nie kupujcie tego modelu nie wart tych pieniędzy ! a jeszcze jedno zasięg 3G jest tylko na SIM 1 ale i tak trzeba go wyłączyć by bateria trzymała jako tako bo na 3G leci w oczach ! Mam wrażenie, że nikt z firmy Nokia nie testował gruntownie tego modelu bo przecież nie wypuścili by takiego telefonu z tyloma wadami ! NIE, NIE, NIE dajcie się naciągnąć na ten model !

  • 0

    54. ~Janusz  2014-03-04 21:51:37  host: 91.90.160.223

    Tandeta, masa niepotrzebnych systemowych aplikacji, twitery.. pejsbooki inne...( bez możliwości usunięcia) Nie tego oczekiwałem po telefonie który ma służyć tylko do dzwonienia.

  • 0

    55. ~dejw  2014-03-12 09:33:35  host: apn-46-215-16-153.dynamic.gprs.plus.pl

    A kto ci każe panie szanowny Januszu używać tych aplikacji? Przecież na siłe ci się nie pchają. W końcu telefon, który zastąpi wysłużoną Nokię 6300. Nokia 6700 to było nieporozumienie, totalnie źle spasowany, pisanie smsów to była udręka. 515 jest świetnie wykonana, spasowana wzorowo, ma się wrażenie, że to jednolita odlana bryła, nic nie trzeszczy, nie skrzypi. Pisanie smsów to przyjemność. Bateria trzyma mi tydzień, a sporo się nim bawiłem na początku. Zaliczył już upadek z 1.5m i nic. Brak wifi, srifi, gpsa uważam za zaletę. Nie ma żadnego z wymienionych tu problemów z jakimiś niedochodzącymi czy znikającymi smsami. Wszystko działa jak w zegarku. Po Nokii 6300 to będzie mój telefon na lata

  • 0

    56. ~87sylwko87  2014-03-22 13:14:34  host: ip-195-26-78-137.net-partner.pl

    Janusz... to kup sobie telefon do dzwonienia a to ze są w nim aplikacje roznego typu to w niczym nie przeszkadza,nie chcesz nie korzystasz...

  • 0

    57. ~max  2014-03-26 01:05:19  host: aavj138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja zgadzam się z tym co pisze Janusz.
    Od telefonu "do dzwonienia" oczekuję prostoty - że po wejściu do menu nie będę miał tego całego syfu fejsowego czy twitterowego. Ale jeśli już jest, to zabrakło konsekwencji - czyli wbudowania wifi.
    Odnośnie spasowania/wykonania, faktycznie niezłe. Ale to jednak nie uzasadnia dość "kosmicznej" ceny za tak prosty telefon.
    I nie piszcie już komu z jakiej wysokości upadł... to czysta loteria. Jednemu upadnie z 1.5 metra na beton i nic, a innemu z 1m na dywan i sie rozsypie.
    reasumując: jeśli myślisz nad nokią 515 - kup nokię 208 :)

  • 0

    58. ~dan  2014-04-04 20:21:08  host: user-94-254-148-10.play-internet.pl

    Gdzie kupić na jedną kartę sim?

  • 0

    60. ~@  2014-04-21 21:22:49  host: user-164-127-24-210.play-internet.pl

    Kupiłem Nokię 515. Wcześniej korzystałem z modelu 6303 Classic i C7.
    W porównaniu do moich poprzednich telefonów ten wypada przeciętnie.
    Jakość wykonania jest bardzo dobra ale nie aż tak dobra jak w 6303 i C7.
    Klapkę można bardzo łatwo porysować już przy otwieraniu kluczykiem.
    Ekran to Gorilla Glass - trudno go zarysować.
    Jakość muzyki przez głośnik porównując do:
    6303 Classic - gra prawie tak samo
    C7 - od C7 gra o wiele gorzej
    Bateria wytrzymuje około 4 dni.
    System jest prosty w obsłudze - jak to w Nokiach.
    Nie ma WiFi ale jest 3G - pakiety internetowe są tanie ( od 2zł do 15zł - zależy od operatora ) i po ich zakupie można korzystać z internetu wszędzie gdzie jest zasięg więc da się bez WiFi przeżyć i nie widzę problemu, że go nie ma.
    Aparat robi wystarczająco dobre zdjęcia.
    Uważam, że starsze modele jak 6303 Classic są lepsze i nie warto ich wymieniać ale jeśli ktoś musi mieć nowy model to Nokię 515 polecam ;-)

  • 0

    61. ~  2014-09-06 15:17:36  host: 77-253-3-10.adsl.inetia.pl

    Zawalona softem od fejsglupa po inne spolecznosciowki konczac. Oczywiscie tego g...a nie da sie usunac. Nie obsluguje Nokia Suite, tak wiec ***.

  • 0

    62. ~SYLWIA  2014-11-14 20:30:25  host: ip-37-248-255-137.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    NIE POLECAM TEGO TELEFONU PO 2 TYG ZEPSUŁ SIĘ OCZYWIŚCIE PODKREŚLAM ŻE NOWY Z SALONU. niE POLECAM NAJGORSZA NOKIA JAKA MOŻE BYĆ

  • 0

    63.  2014-11-17 20:57:46

    Troche wstyd, że brak autofocusa i WiFi. I nie, nie jest i nie będzie następcą E52!

  • 0

    64. ~depe1  2014-11-26 15:24:49  host: 77-88-182-119.sanetja.pl

    Wielkie badziewie kupiłem na początku sierpnia i do tej pory prawie z telefonu nie uzywałem 5!!! razy w serwisie i usterki nie usunięte, wgrywają za kazdym razem oprogramowanie a telefon nadal niesprawny, gubi zasięg, nie można wysyłać i odbierać sms, zawiesza się blokuje....a serwis pisze że telefon sprawny. prawdopodobnie oprogramowanie szwankuje problem został dobrze opisany już w zeszłym roku ale w serwisie PLUSA pracują sami ignoranci i niedouczone matoły bo nie są w stanie tego stwierdzić. Chyba że to taka polityka PLUSA i NOKII Kiedyś obie firmy były markami uznawanymi i szanowanymi a teraz jedno wielkie DZIADOSTWO!!!!! nie ma reklamacji nie ma problemu .... ale chyba im się to nie opłaci na dłuższą metę TRZYMAĆ się z daleka od PLUSA i TELEFONU!!!!!!!!!!!!

  • 0

    67. ~Ddd  2015-01-06 05:12:02  host: user-190-112.kg.net.pl

    To niesamowite firma ledwo zipie a przecież wystarczyłoby zeby ktoś rozgarnięty od nich przeczytał takie forum i ma czarno na białym czego klienci oczekują.
    Naprawdę dawno nie widziałem dyskusji w której internauci byliby aż tak zgodni co do swoich potrzeb i zastrzeżeń.
    Jednym słowem niech wreszcie zrobią następcę tego chol.rnego E52 i bedą przez najbliższy rok mogli tylko kasę liczyć bo póki co to trochę bardziej wymagający klient wciąż nie może kupić podrzędnego "klawiszowca"

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-124-106.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (3)

Archiwum Ankiet