Nokia 5140i - opinie
Telefony Nokia Nokia 5140i Opinie o Nokia 5140i

Nokia 5140i

w sumie: 122
  • 0

    1. ~Pablo Romero  2005-04-28 09:09:00  host: ip154.zsp-olesnica.pl

    Calkiem niezly jednak funkcje tylko dla sportowcow...

  • 0

    2. ~UWG_Rysiu  2005-04-28 19:25:00  host: gatetk.biezanow.net

    szkoda że wyświetlacz taki malutki :P

  • 0

    3. ~jarek  2005-04-29 19:21:00  host: wit-r2.virnet.pl

    oprócz wyświetlacza i dzonków mp3 to raczej nic nie zmienili w tym telefonie w porównaniu z 5140 :/

  • 0

    4. ~  2005-05-05 17:10:00  host: aul179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wolałbym odtwarzacz MP3. Ogólnie telefonik może być.

  • 0

    5. ~f_d_m  2005-05-14 09:53:00  host: vLan04.n4u.krakow.pl

    Ale w opisie jest błąd - ten wyświetlacz to najstarsza seria wyświetlaczy Nokii Series 40 i wyświetla on nie 65 tysięcy, ale 4096 kolorów. Do tego pasywna matryca....to już nie te czasy :/

  • 0

    6. ~WitekT  2005-05-14 13:35:00  host: witek.ds.pg.gda.pl

    f_d_m: chyba pomyliłeś modele i piszeszz o 5140. :) 5140i ma _na_pewno_ 65k kolorów, co potwierdza strona Nokii. :)

  • 0

    7. ~NICKO``  2005-05-14 18:29:00  host: apk229.internetdsl.tpnet.pl

    wypas!

  • 0

    8. ~jaca  2005-06-04 14:06:00  host: bxt124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wg mnie to wszystko ok tylko jeśli ma 3,5 mb pamięci to jest to o wiele za mało w erze mms i mp3

  • 0

    9. ~ktm  2005-07-02 11:05:00  host: dze180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie tylko strona nokii, ja ja mam i to potwierdzam zresztą telefon jest cudo...w sam raz dla mnie, jestem trenerem :]

  • 0

    10. ~Black Soul  2005-08-08 14:37:40  host: ast122.internetdsl.tpnet.pl

    Jesli ktos posiada juz telefon nokia 5140i a chce go wykorzystac w 100% to polecam obudowe GPS Shell

  • 0

    11. ~blue  2005-09-03 09:33:45  host: pc0-112.litnet.osi.pl

    szukam i szukam i nigdzie nie znalazlem pewnej odpowiedzi na temat ile on ma pamieci,tylko jakies gdybanie moze tyle moz a moze tyle moze ktos odpowie ile na pewno ma tej pamieci dzieki..

  • 0

    12. ~wala  2005-10-07 09:34:03  host: sis.sistbg.net

    ile on w przybliżeniu może kosztowac

  • 0

    13. ~uszol  2005-10-12 19:11:27  host: dha49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon jest wypas przeprowadzilem crashtesty i nic, wszystko dziala jak powinlo to jest telefon dla mnie. Pozdro dla wszystich

  • 0

    14. ~Ktoś mądry  2005-11-06 12:52:47  host: bze192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Około 370 zł :P

  • 0

    15. ~posiadacy  2005-12-25 21:34:55  host: dxz202.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czlowieku ty chyba chory jestes, ja kupilem ten telefon pare dni temu:
    - na pewno 65tys kolorow
    - 3.5 mb pamieci
    - a cena to 850 zl - NOWY (prosto z salonu)
    Zgadzam sie z przedmowca - ten telefon to cudo. :)

  • 0

    16. ~K4r3n1n  2005-12-27 18:09:13  host: host-ip237-57.crowley.pl

    Fajny telefonik, jestem z niego bardzo zadowolony, szkoda tylko że mało pamięci i żen nie ma niebieskiego zęba, ale tak to jest naprawde genialny, praktycznie niezniszczalny. Warto również podkreślić że w porównaniu do 5140, 5140i jako jeden z pierwszych telefonów jest zrobiony z podzespołów nie zarażających środowisku i spełniający bardzo surowe zasady UE co do telefonni i ochrony środowiska.

  • 0

    17. ~Ulcia  2006-01-27 11:32:37  host: chello083144092209.chello.pl

    Ja mam go zamiar kupić,bo bardzo mi się podoba i ma super bajery :)

  • 0

    18. ~misio  2006-01-29 19:21:15  host: bdk234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon jest po prostu zejefajny. mam go pare dni a juz jesten z niego bardzo zadowolony. Te jego funkcje są przydatne w każdej sytuacji. On jest po prostu COOL.

  • 0

    19. ~gusia  2006-02-15 18:34:51  host: cfc140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzie w którym miejscu on ma IRde?

  • 0

    20. ~gawron  2006-02-22 15:10:32  host: 86-63-109-150.asta-net.com.pl

    wiesz co to jest instrukacja obsługi?? jesli tak to sprawdz sobie gdzie jest IrDA. pozdrawiam

  • 0

    21. ~tiger  2006-03-11 16:20:10  host: ip-83-238-210-224.netia.com.pl

    ile on kosztuje uzywany

  • 0

    22. ~wariacik  2006-03-12 12:59:28  host: chello081018201075.chello.pl

    ja mam ten fon 3 dni kupiłem za 600zł z allrgro, sprowadzany z niemiec tylko instrukcja po niemiecku.tel zajefajny .moze ktos wie co to jest sciszanie radia za pomoca głosu i jak to sie robi bo nieznam niemieckiego a na www noki nic nie moge znalesc:)(???)

  • 0

    23. ~dupa  2006-03-23 00:18:04  host: 212.106.28.135

    przecież ktoś może nei mieć instrukcji 'mondralo' :P IRda jest z boku przy klawiszach 3-6-9. telefon jest spoko i wart zainwestowanej kasy:) MAM I JA!

  • 0

    24. ~Glazi  2006-04-16 16:21:03  host: 195.136.186.14

    Mam problem z tym telefonikiem....poniewaz jezeli podpinam kable USB. do przesłyłania zdjec z tel na komputer jest potrzebny jakis dodatkowy program..?? prosze o odpowiedz. Pozdraiwam

  • 0

    25. ~  2006-04-21 22:57:25  host: xdsl-5694.elblag.dialog.net.pl

    CO WYBRAC SE K700I CZY NOKIE 5140I

  • 0

    26. ~marddor  2006-04-26 15:08:39  host: chello084010034082.chello.pl

    mam telefon od niedawna,przedtem miałem 5210 obudowe miał o wiele mocniejsza i szczelna niż 5140i.Wyświetlacz w 5140i to tylko z nazwy ma 65000 bo tak naprawde to jest 4000.Ale co tam,telefon ma być odporny,prosty w opsłudze i niezawodny a ta Nokia taka jest.A aparat i Mp3 w komórkach to zbędnt gadżet.Od tego są aipody i aparaty cyfrowe

  • 0

    27. ~DAYWALKER X  2006-05-02 23:24:26  host: cfv153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    FAJNY ALE 3,5 MB TO TROCHE MALO A PAMIECI ZEWNETRZZENJ NIEMA

  • 0

    28. ~cuma  2006-06-15 14:32:48  host: ahi2.internetdsl.tpnet.pl

    Na Allegro dałem za niego 530 PLN . Z Niemiec, język dogrywany. Chodzi ok . Powyrzucałem z niego bajery typu ramki , sramki itp. . To całkowicie zbędne. Polifonia OK . MP3 cieńsze niż w Motce c651 . AMR -może być . Zdjęcia OK . Lepsze niż w SE k 700 i . Kamera do bani . Wrzuciłem trochę aplikacji ( same wskakują gdzie trzeba bez żadnego programu )- to jest super OK . Polecenia głosowe dla aplikacji - super sprawa dla aktywnych . Kompas chodzi bez pudła - nawet bez wprowadzenia deklinacji . Termometr ma błąd +1 stopień ( w końcu to nie klasa laboratoryjna). Fonometr - OK . Latarka OK . Menu - typowe dla NOKI i lepszego moim zdaniem nikt jeszcze nie wymyślił - proste i funkcjonalne . Przerzuciłem trochę telefonów różnych marek i stwierdzam , że dla aktywnych ludzi telefon jest OK chociaż jak każdy -nie pozbawiony wad . Godny polecenia . Jeszcze raz podkreślę - w idealny sposób komunikuje się z komputerem przez IRDA bez instalowania jakichkolwiek programów ( transfer każdego pliku z komputera do telefonu - adres wysyłki domyślny i bez pudła ). Pozdrawiam posiadaczy N 5140i .

  • 0

    29. ~ryzy  2006-06-21 19:11:12  host: buv138.internetdsl.tpnet.pl

    marddor- 4000 lolorów to ma 5140, ta ma 65 tyś

  • 0

    30. ~piotrek  2006-06-27 18:23:25  host: dzi211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W AVANSIE kosztuje 699,-

  • 0

    31. ~dupa  2006-07-12 17:02:16  host: 212.106.18.42

    jak ktoś nie może sobie poradzić z czymś to pisać:P
    może być problem z połączeniem tel. przez IRDę - trzeba wtedy w sterowniku zmneijszyć prędkość przesyłania na 9600.

  • 0

    32. ~Anelczasty  2006-07-30 18:45:41  host: 83.68.67.60.kutno67.tnp.pl

    ludziska, zamierzałem sobie kupić ten telefon ale się zastanawiałem co do niego ale z tego co piszecie to to jest akurat telefonik dla mnie !! niezniszczalny (lubię rzut cegłą) i ma wszystkie funkcje co mi trzeba. szczególnie mi pomógł opis cumy, teraz wiem co jest dobre a co hu...steczkowe =D tylko powiedzcie mi jedno, czy da się wysyłać obrazki, dźwięki itd. przez IrDę z telefonu na telefon?? pozdrawiam i proszę napiszcie mi to szybko bo kupię 6103 a nie chcę tracić takiego supcio telefonu :D

  • 0

    33. ~Kubuś  2006-08-12 15:32:59  host: ce114.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie ... który telefon sobie kupic Nokie 5140i cyz nokie 6103 ... ??

  • 0

    34. ~  2006-08-18 18:43:18  host: auq111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kubuś kup 6103 lepsza.:-)

  • 0

    35. ~dupa  2006-08-20 12:48:51  host: 212.106.24.217

    ja bym brał 5140i(bo już go mam jakiś czas) a to dlatego oba te telefony różnią się tym, że ma latarkę co bardzo sie przydaje, a klapkowiec ma w zamian bluetootha i 2 wyswietlacze. Kwestia gustu. 6103 ma tez lepszy aktywny wyswietlacz, ale mi pasywny w moim tez b dobrze sluzy.

  • 0

    36. ~0800  2006-08-25 09:11:55  host: apn-99-90.gprspla.plusgsm.pl

    irda jest spoko wszystko da sie wysyłać

  • 0

    37. ~Anelczasty  2006-08-28 00:07:53  host: 83.68.67.60.kutno67.tnp.pl

    dzięki ziomuś, o to mi chodziło :D o, i jeszcze latarenka jest, spox, biorę ten teleofon :D

  • 0

    39. ~0800  2006-08-29 12:26:39  host: apn-99-89.gprspla.plusgsm.pl

    wobec tego gratuluje właściwego wyboru ;-)

  • 0

    40. ~edeldreda  2006-08-31 22:58:52  host: aik130.internetdsl.tpnet.pl

    dostałam wczoraj ten telefonik w prezencie :) tylko mam problem z polaczeniem irda :/ podczerwien ustawiam przy samym porcie w laptopie... polaczenie jest na jakies 2s. po czym znika... zainstalowalam sobie program ze strony noki i tez nie chce laczyc... ani dane z laptopa nie ida na kome, ani z komy na laptopa! Jesli mial ktos taki sam problem to prosze o pomoc! Pozdrawiam :)

  • 0

    41. ~sager  2006-08-31 23:17:12  host: c49-113.icpnet.pl

    mam ten tel od roku... doskonale sie spisuje. Bardzo jestem zadowolony. Minusem jest pamięć i wycierające się końcówki klawiszy... Po roku noszenia w kieszeni mocno to widać. No i jeszcze jedna rada: nie noście go na smyczy bo sie wyrwie zamocowanie:D
    pozdrawiam

  • 0

    42. ~dupa  2006-09-30 10:28:37  host: 212.106.21.110

    @edeldreda - problemem jest ustawienie sterownika do irdy w kompie.we właściwościach sterownika musisz ustawić prędkość przesyłu 9600 bo takie jest niestety ograniczenie.i będzie działał bez problemu, tyle że wolno. pozdr

  • 0

    43. ~nnn  2006-10-01 15:05:12  host: h233153.net.pulawy.pl

    mam tel od 2 tyg.i jestem bardzo zadowolony!!moze kamera niezabardzo,ale dla aparatu niekupowałem tej nokii.polecam wszystkim prowadzącym aktywny tryb życia!!!

  • 0

    44. ~  2006-11-20 21:52:00  host: aaxj47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dobry telefon nowe na allegro kosztuja 519 zł moze sobie kupie

  • 0

    45. ~bartez  2006-12-23 12:06:35  host: 88-199-81-110.tktelekom.pl

    terz mam ten telefon od niedawna i mam powarzny problem,rozmawiać mogę tylko przez 3 sekundy a potem jest sygnał tak jak by było zajęte niewiem co jest grane.pomurzcie prosze

  • 0

    46. ~canibal  2007-01-11 17:05:09  host: malina.bloom.pl

    odnosnie połączenia przez irde z kompem! Problem lezy po stronie kompa a głównie service pack 2!!!!!! jesli chcesz sie komunikowac za pomocą irdy zainstaluj oprogramowanie przed service pack 2!!!wyłączanie firewala w serv-p 2 nic nie daje!

  • 0

    47. ~Arturek  2007-01-17 12:38:30  host: piaski.nat.renicom.pl

    spoko jest ta nokia chce sobie tako kupic tylko nie wiem czy sie oplaca bo ma tylko 3,5mbA ile miesc sie w tej noki eskow kto wie??

  • 0

    48. ~mothafucka  2007-01-17 23:35:41  host: cis14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam kilka pytanek co do tej noki ; -czy testowal ktos jej wodoszczelnosc -jak dlugo trzyma w niej bateria(srednie uzytkowanie) -jak jest jakosc i glosnosc mp3 przez glosnik

  • 0

    49. ~sfgn  2007-03-07 16:56:48  host: v100-s1.itpp.pl

    wie ktoś gdzie sa jakieś testy tego aparatu ? na głównych portalach nie ma, a ciekawia mnie funkcje, jakosc dzwiekow i aparatu itd

  • 0

    50. ~bryku  2007-03-10 23:48:06  host: c160-8.icpnet.pl

    czy ktos wie ile mozna zrobic wpisow w ksiazke telefoniczna w tej nokii?i czy wpisy moga byc ze zdjeciem danej osoby?

  • 0

    51. ~dziendobry  2007-03-13 18:59:29  host: ip-213-17-223-230.netia.com.pl

    chcialem sie dowiedziec czy w tym telefonie jest moze mp3?? z gory dzieki =) =) =) =)

  • 0

    52. ~werka  2007-03-19 20:29:57  host: bgp3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dlaczego bateria trzyma tak krótko? mam telefon od tygodnia dopiero (nowy) a bateria trzyma mi tylko 1 dzien. co sie dzieje? czy to na poczatku normalne?

  • 0

    53. ~drenio  2007-05-16 14:08:40  host: abgs145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do czego służy to białe kółko nad wyświetlaczem?? czy to latarka??

  • 0

    54. ~T80  2007-05-19 09:51:18  host: dvd194.internetdsl.tpnet.pl

    To białe kółko to poziomica.Mam ten telefon od jakiegos roku i stwierdzam,że jest to tylko nokia.Gówno pierwszej klasy.Wodotryski działaja bez problemowa, bateria trzyma długo,ale odporność ma to fakt tyle tylko,że klawiatura bardzo szybko się ściera oraz odklejają się gumowe elementy obudowy.Nie jak motorola(poza delkatna damską wersją V3).Zmieniam telefon na motke,jednak co klasa to klasa.Pierwszy raz nokia i ostatni!Ogolnie nie polecam.

  • 0

    55. ~  2007-05-22 15:24:34  host: dsg172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gdzie ten telefon ma latarkę

  • 0

    56. ~Radko1206  2007-06-02 13:44:23  host: gnk250.internetdsl.tpnet.pl

    Latarke ma z przodu koło włącznika, dioda jest schowana. Mam tel rok i sprawuje się bez zarzutu, poleciał już pare razy na podłoge i nic mu się nie stało. Bateria trzyma ok. 5-6 dni przy normalnym użytkowaniu. Polecam go

  • 0

    57. ~  2007-06-10 16:05:27  host: beitris.static.korbank.pl

    nokia robiła najlepsze telefony series 40 ale series 60 i seria N i E to porażka.według mnie nokia zniszczyła swój wizerunek a sony ericsson odwrotnie.

  • 0

    58. ~Kamilos  2007-06-16 11:33:49  host: chello089079119126.chello.pl

    Teraz na alegro kosztuje ona 370 zł nówka !! ja sobie już zamówiłem wiem że będe zadowolony bo chodziło mi o to by był mocny i po upadku by się nic nie stało prowadze aktywny tryb życia dlatego ten telefon jest dla takich ludzi miałem już w cholere telefonów aparaty 3 mega pixele itd ale po pewnym czasie się nudzi to wszystko i człowiek sobie uświadamia że potrzebuje telefon do dzwonienia czy smsowania i nic więcej więc Gorąco Polecam Nokie 5140i

  • 0

    59. ~barte_q  2007-06-23 22:36:28  host: 80.55.130.133

    juz nie długo dołącze do grona posiadaczy 5140 i mam nadzieje że mnie nie zawiedzie

  • 0

    60. ~Olu$  2007-07-09 11:04:53  host: etz148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam . . . mam do sprzedania wlasnie ten telefon w bardzo dobrej cenie . . . telefon jet w zakomitym stanie . . . byla bym tez zainteresowana zamiana . . . olusia1991_91@o2.pl wszystkich chcetnych zapraszam

  • 0

    61.  2007-07-09 11:28:38

    czy ten telefon odtwarza mp3 ?

  • 0

    62. ~Landryś  2007-07-10 12:57:46  host: bbservice108.mmpnet83.tnp.pl

    Posiadam ten telefon od misiaca i jestem z niego bardzo zadowolony, nie oszczedzam go a nic sie z nim nie dzieje. Wczesniej mialem sony ericsona badziewie jakich malo udalo mi sie go rozwalic przez 2 tygodnie, kilka mocniejszych upadkow i po wyswietlaczu :/ Nokia to Nokia goraco polecam a szczegolnie ten model.

  • 0

    63. ~Landryś  2007-07-10 13:04:15  host: bbservice108.mmpnet83.tnp.pl

    Posiadam ten telefon od misiaca i jestem z niego bardzo zadowolony, nie oszczedzam go a nic sie z nim nie dzieje. Wczesniej mialem sony ericsona badziewie jakich malo udalo mi sie go rozwalic przez 2 tygodnie, kilka mocniejszych upadkow i po wyswietlaczu :/ Nokia to Nokia goraco polecam a szczegolnie ten model.

  • 0

    64. ~Lukas  2007-07-26 21:07:42  host: 87-205-78-94.adsl.inetia.pl

    Hej kupilem ten telefon w na greckiej wyspie Patmos i dostalem niezle wyposazenie dodatkowe. Mam go prawie 2 lata i sluly mi po dzien dzisiejszy a bylem z nim juz w roznych krajach i przeszedl ze mna naprawde niezla szkole przetrwania i sprawuje sie bez zarzutu. POLECAM

  • 0

    65. ~Lukas  2007-07-26 21:46:56  host: 87-205-78-94.adsl.inetia.pl

    Hej kupilem ten telefon w na greckiej wyspie Patmos i dostalem niezle wyposazenie dodatkowe. Mam go prawie 2 lata i sluly mi po dzien dzisiejszy a bylem z nim juz w roznych krajach i przeszedl ze mna naprawde niezla szkole przetrwania i sprawuje sie bez zarzutu. POLECAM

  • 0

    66. ~bartus  2007-08-01 00:12:17  host: nat-35.ghnet.pl

    kupilem dzisja ten tel. powiem tyko tyle: ZAJEFANY!!!!!! bardzo przyjemny w obsludze, naprawde polecam!

  • 0

    67. ~Lolek  2007-08-20 22:28:19  host: bjn118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy testowal ktos jej wodoszczelnosc? Jak dlugo trzyma w niej bateria(srednie uzytkowanie)?

  • 0

    68. ~  2007-08-21 16:17:16  host: bkp26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zy ktos wie ile mozna zrobic wpisow w ksiazke telefoniczna w tej nokii? czy ktos sprawdzal jej wodoszczelnosc?

  • 0

    69. ~Siawek  2007-09-02 11:52:59  host: geg202.internetdsl.tpnet.pl

    Aktualni posiadam motorole v635 i dla mnie jet to telefon którym nie wolno rzucać ;D. Natomiast ta Nokia pozwala mi rzucić sobie z nudów telefonem na kilkadziesiąt metrów (czasem w kumpla) i nic mu nie będzie prowadze dość aktywny albo raczej melanżowy tryb życia i musze ten fonik sprawić ;D :D :D:D:D:D:D.

  • 0

    70. ~indi765  2007-09-02 19:28:55  host: 220.249.114.134

    Mam ten telefon. Jest nawet dobry. Ostatnio rzuciłem go z 4 piętra odbił się od ziemi na 1,5 metra i nic się nie stało :). Telefon po prostu pancerny :). Polecam. A co do pytań to w książce mam zapisanych z 250 osób i mam miejsce jeszcze. Tak wpisy mogą być z zdjęciami :). Mp3 są, ale jakoś średnia :). Pozdro mam nadzieję że pomogłem :P

  • 0

    71. ~KTX  2007-09-11 22:30:51  host: ecv58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Chciałem sie dowiedzieć czy ktoś sprawdzał jaka "jest" jej wodoszczelność i odporność na rzeczy których telefony z reguły nie lubią ( wahania temperatury, uderzenia itp. )Z góry dzięki i czekam na konkretne info ;)

  • 0

    72. ~łukasz  2007-09-14 07:34:49  host: dzp166.internetdsl.tpnet.pl

    do: derenio latarka jest koło wyłącznika

  • 0

    73. ~  2007-09-26 04:29:54  host: ayt185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jaki jest polski product code do noki 5140i

  • 0

    74. ~gornis  2007-10-03 16:20:53  host: chello087207034134.chello.pl

    telefonik odtwarza mp3 : fakt mozna wgrac tylko ze 2 długości 1minuty ale to jako dzwonek i sygnał sms wystarczy :D:D:D testowałem go podwoda...nadal działa:D:D

  • 0

    75. ~lala  2007-10-08 13:21:13  host: aapr171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tele jest zajefejny naprawde wodoszczelny

  • 0

    76. ~suchy  2007-10-17 12:11:30  host: bcp168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a co z termometrem dobrze wskazuje temperature?? wydaje mi sie ze pokazuje troche wiecej

  • 0

    77. ~Angelina  2007-10-18 13:06:39  host: dvm250.internetdsl.tpnet.pl

    ja mam nokie5140i i wszystko było by ok jakby nie ta mała pamiec i niemoge odbier ac kurde mmsow jakis problem proboje właczyc ale sie nieda :/

  • 0

    78. ~zomal  2007-10-20 09:14:28  host: gve146.internetdsl.tpnet.pl

    telefon fajny ale czemu bez mp3>?<

  • 0

    79. ~uzytkownik tego tel  2007-11-10 18:54:39  host: dynamic-62-87-191-150.ssp.dialog.net.pl

    wy tak piszecie ze taki fajny a ja mam watpliwosci. Mialam go 1.5 roku i popsuł sie, najpierw poszła cała obudowa( a niby miala tak wiele wytrzymac...) powoli zaczęł się rozlatywać a nastepnie ni stąd ni zowąd padł wyswietlacz, wylał się nawet nie po upadku... Ekran jest b. mały i ma malutko kolorów przez co jest b. ciemny, zdjecia nie wychodza zbyt ładne i mało sie ich mieści.. do książki tel mieści się dosyć dyzo kontaktów.myślę ze tel dla niezbyt wymagających ludzi

  • 0

    80. ~Tomas  2007-12-05 13:42:25  host: server.fal-net.pl

    już chyba nie długo zostane posiadaczem tego telefonu i mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie

  • 0

    81. ~karrrrr  2007-12-12 22:45:21  host: aaac52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy istnieje możliwość podłaczenia do niego zestawu bluetootha?

  • 0

    82. ~dupa  2007-12-16 01:59:06  host: 212-102-31-232.adsl.inetia.pl

    termometr jest pod obudową, więc wiadomo, ze może mieć jakieś przekłamania, ale ogólnie jak jest mróz, to pokazuje mróz, jak leży na słońcu, to pokazuje 50`C. Mam go już ponad 1,5 roku i NIE NARZEKAM:) Do tej pory zawiesił mi się kilka razy przy włączaniu jakiejś aplikacji, ale poza tym, to wszystko działa jak trzeba. Kupiłem go i używałem z mixPlusem, teraz kupiłem abonament w orange i właśnie dziś SAM zdjąłem sobie z niego simlocka (: Telefon służy mi do rozmów i pisania smsów, ostatnio też sprawdzam i odpisuję na maile dzięki aplikacji GMAIL'a. Czasem korzystam z radia, ale to sporadycznie. I nie potrzebuję niczego więcej w tym momencie. WODOSZCZELNOŚĆ - jeśli ktoś z was myśli, że jest wodoszczelny, to sie po prostu myli. Można go używać na deszczu, nie podrdzewieją klawisze jak w innych telefonach, ale to wszystko. Jedyne dwie rzeczy, których mi brakuje w tym telefonie to scyzoryk i zapalniczka... poczekam na jakiś nowszy model, może nokia się postara :P :P :P

  • 0

    83. ~anek  2007-12-20 17:04:54  host: nat-centrum-3-128-255.uznam.net.pl

    mam pytanie- czy ktoś się orientuje czy nokia 5140i jest wodoodporna?

  • 0

    84. ~  2007-12-27 14:01:45  host: 212-102-29-40.adsl.inetia.pl

    ostatnio zrobiłem wpis i nie został on dołączony do reszty... jestem coraz bardziej zawiedziony pisaniem tutaj, choć myślałem, że można by zrobić poważny spis opinii użytkowników.

  • 0

    85. ~ipsi  2007-12-27 21:36:01  host: pc-77-46-34-13.euro-net.pl

    Jest możliwośc odtwarzania plików w formacie mp3.

  • 0

    86. ~asdw  2007-12-28 00:46:19  host: acde71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak istnieje , podlaczasz zestaw bluetooth ze zlacza pop-port nokii . Nazwy zestawu nie pamietam , ale ten zestaw jest w sklepie na stronie nokii .

  • 0

    87. ~myszac  2008-01-06 17:55:59  host: chello089079143218.chello.pl

    czy ktos sie orientuje czy ta nokia jest dostepna w Orange?

  • 0

    88. ~kkk  2008-01-21 15:47:01  host: nat035.net.pulawy.pl

    ten telefon jest naprawde porządny!mam go 1,5 roku,zadnej zawiechy..a to co z nim robiłem po pijaku to horror,ale nie dla niej..polewana piwem,kopana po betonie...i bliski spotkanie przy ognisku zniosła bardzo dzielnie..obudowa gumowa sie troche zdarła,pozatym klawiatura juz padła,ale to groszowa sprawa.termometr pokazuje ok.1 stopień wiecej niz jest rzeczywiście.bateria trzyma od 2(full rozmów i sms) do nawet 12 dni jak prawie nie uzywam...niewrzucałem jej do wody,ale deszcz,ogrowna wilgotnośc i polewanie piwem wytrzymała!!!!

  • 0

    89. ~tomi  2008-01-21 22:21:54  host: 77-253-170-186.adsl.inetia.pl

    mam ten telefon od 10 mscy, moja opinia jest taka: wytrzymały - zaliczył kilka upadków nawet do błota, bardzo przydatna jest latarka w postaci diody, bateria jest też OK, nie mam zastrzeżeń do radia fajnie gra nawet jak się puści przez głośnik.Wady: aparat -zdjęcia jeszcze jakieś wychodzą ale filmiki video to pomyłka i ta pamięć 3.5 MB to kpina największy ból to brak bluetooth. generalnie to niezły telefon odporny na upadki, aha termometr działa ale jak go nie trzyma,a się w kieszeni tak to przekłamuje, kompasu nie sprawdzałem, moja ocena w skali 1-5, 3.5

  • 0

    90. ~Pani Kuleczka  2008-01-23 21:49:24  host: nat-mo3.aster.pl

    Mijają 2 lata posiadania.. Jeszcze 2 miesiące temu powiedziałabym:niezniszczalny. Teraz? Wyjmuję go z kieszeni-bez dolnej obudowy, wypadłą klawiatura i niestety ją zgubiłam :P 65 tys kolorów to jednak nie to... 3mb to porażka... (mieści się ok 100 SMS-ów) kompas działa :) Jednak jeśli macie kupować teraz... wydajcie już te 100 zł więcej i miejcie wyświetlacz 256 tyś kolorów... Jeśli ktoś kupuje ja tylko do dzwonienia i żeby była odporna.. to Ok ;] Jednak model jest już stary, a w ofertach można kupić za te same pieniądze, jednak trochę lepszy fon :D

  • 0

    91. ~maciek  2008-01-30 17:13:30  host: cna153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do jasnej cholery, jak sie czyta niektore wpisy to jakby dzieci i idioci. "czy jest mp3?", z 5 razy! juz ktos napisal, ale po diabla czytac? "kiepski aparat" TO TELEFON! do dzwonienia i pisania smsow! nauczice sie ludzie! to ma sluzyc do komunikacji a nie do szpanu bajerami. od zdjec jest aparat, od mp3 odtwarzacz. co z tego ze ma "malo kolorow wyswietlacza", na cholere mi kolory? ma miec iale tlo i czarne literki! telefon ma dlugo trzymac i sie nie psuc. 250 wpisow w ksiazce? macie znajomosci jeszcze z podstawowki? szkoda ze nokia poszla w bajeranckie smieci z symbianami, bo juz nawet nie mozna dostac pozadnego telefonu z normalnym mini systemem, tylko mega-wypasione n73 ktore wpieprzaja polskie znaki do smsow i trzeba je potem wywalac zewnetrzmym programem, uprzedzajac porady, pisze ze slownikiem i ma on dzialac, nie zamierzam ja 5 lat temu pisac literka po literce. i na koniec wieszajacy sie i zamulajacy symbian. gdyby ta motorolla z wyswietlaczem z papieru miala jakas sensowna rozdzielczosc a nie 2 linijki to by byla idealem.

  • 0

    92. ~hans  2008-02-02 22:03:52  host: ztpnet-138-203.ztpnet.pl

    miałem już kilka innych telefonów, ale 5140 jest dla mnie najlepsza:) 1. jest naprawde wytrzymala,na poczatku testowalem ja rzucajac o podloge :D i w znajomych ;), nic sie nie stalo, 2. wlozylem go do miski z woda gdzies na 10s i jest wszystko ok:) (nie sprawdzalem ile wytrzyma, bo nie zamierzam z nia nurkowac, chcialem sprawdzic czy przypadkowy kontakt z woda nie popsuje jej, tak jak moj wczesniejszy telefon:/), 3. latarka tez nieraz byla przydatna. Nie ma roznych bajerow to fakt, mi sa one niepotrzebne (jak chce robic zdjecia to biore aparat a jak posluchac muzyki to odtwarzacz mp3). ale wszystko zalezy do czego ktos chce telefon uzywac, ja go nie zamienie na zaden inny:):):) polecam:)

  • 0

    93. ~s  2008-02-10 23:05:10  host: chello089079040189.chello.pl

    ale haszanicie bzury ona ma 4,9mb pamięci ma radio i irde

  • 0

    94. ~Qba  2008-04-05 15:42:07  host: dmb237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    utopiłem parę razy,leżała minute pod wodą jak byłem na kajakach,mam ją od prawie dwóch lat,jest genialna,nawet browar się nią świetnie otwiera, upadki spoko, nawet wkurzony nią rzuciłem o drzewo i luz wszystko działa,latarka przydatna wielce,przypalona, złamana obudowa w paru miejscach i działa wszystko, gorąco polecam bo jest prosta i dobra.

  • 0

    95. ~98  2008-04-06 17:40:39  host: 078088056206.bsb.vectranet.pl

    jest może jakiś nowszy model tego telefonu ? mi sie on podoba ale nie pasuje mi w nim : 1. mała pamięć 2. brak odtwarzacza mp3 3. brak dodatkowej pamięci : np. karta pamięci

  • 0

    96. ~dsfdfd  2008-05-25 08:56:52  host: 078088198081.osw.vectranet.pl

    Kolesiu ten telefo jest dla budowlancow, wiec nieoczekuj od niego tyle bajerow.

  • 0

    97. ~wkórwiona  2008-06-16 20:05:08  host: aafs110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gówno prawda jest kiepski i już się mi zjebał nie słychać dzwonków

  • 0

    98. ~misko9  2008-07-01 12:47:29  host: gw-lan.mcon.pl

    Telefon jest super byłem nad jeziorem i mialem na sonie spodenki a w spodenkach nokie 5140i.Pływałem chyba ze 2 godziny .Dopiero po wyjsciu w wody obcialem sie ze telefon mialem w spodniach.wystraczlo ja wysuszyc i juz dzialala oprocz latarki ktora doszczetnie zamokla :)

  • 0

    99. ~Rav  2008-07-16 20:23:58  host: 80.50.4.10

    Powiem tak: Telefon jest świetny, nie mam z nim żadnych problemów, bateria trzyma długo. Jak chcę zrobić dobre zdjęcie to biorę aparat i robię, jak chcę posłuchać dobrej muzyki zapuszczam sobie swoje hi-fi. Jak chcę zadzwonić biorę 5140i i mogę dzwonić z niego w każdych warunkach. Radia też da się posłuchać. Ogólnie jest bardzo dobry i przydatny razem ze swoimi różnymi funkcjami. Ja jestem z niego bardzo zadowolony, a telefonów miałem już, że ho ho!

  • 0

    100. ~krzysiek  2008-08-06 12:50:00  host: acjd165.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon idealny do wypraw

  • 0

    101. ~zuberek96  2008-08-12 14:23:18  host: gqz186.internetdsl.tpnet.pl

    super!!!! telefon ma latarke,pziomnice,kompas,wodo odporna,radio,termometr moja komórka ile juz przezyla a dziala do dzis bez zatrzezen polecam

  • 0

    102. ~  2008-08-31 20:32:35  host: adtb234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie mylcie 5140 od 5140i !!! Różnią się niektórymi parametrami.

  • 0

    103. ~  2008-09-15 11:29:54  host: aegu110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak sie wlacza latarke gdzie na obudowie znajduje sie podczerwien i znikla mi funkcja miernik poziomu halasu

  • 0

    104. ~  2008-11-14 17:44:38  host: dynamic-78-8-15-214.ssp.dialog.net.pl

    Jestem posiadaczem owego telefonu i jestem z niego zadowolony w 100%. Model ten nie jest wodoszczelny i nie polecam wrzucania go do wody. Mogą ucierpieć na tym styki, wejście do ładowarki, głośnik i mikrofon. Faktem jest jednak to, że ma podwyższoną odporność na kurz, wstrząsy, wilgoć i zachlapania. Osiąga to dzięki zastosowaniu specjalnej budowy - uszczelki wewnętrzne i gumowe elementy obudowy, dzięki czemu wstrząsy i drgania powstałe podczas upadku rozchodzą się po gumie. Bateria jest świetna, podczas czuwania wytrzymuje bez problemu do 2 tyg. Wadą tego telefonu jest to, że klawiatura bardzo szybko się ściera. Jeśli ktoś poszukuje "zwykłego" telefonu, który będzie mu służył do rozmów i sms-owania, to szczerze polecam.

  • 0

    105. ~rob666  2008-11-26 16:28:42  host: aaca201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tel bdb! ostatnio wpadł mi do oleju silnikowego byl tam chyba z 10 min!!! wyciaglem go i nadal działa bez zarzutu!!!

  • 0

    106. ~ziomal  2009-03-01 19:17:27  host: abm198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    niezniszcalny fon:)

  • 0

    107. ~hemoglobek  2009-03-02 16:42:25  host: ip-89.171.157.3.static.crowley.pl

    Mam ten telefonik jakieś 2 lata i to co ze mną przeszedł to jest naprawdę szkoła życia, dwa dni w śniegu i działa, kąpiel w wannie krótka ale była:). Fakt obudowa po dwóch latach nadaje się do wymiany ale przez ten czas dzielnie znosiła wszystkie moje wybryki. Aparat i mp3 raczej nie powalają na kolana ale chyba nie do tego jest telefon. Polecam ten telefon w 100% na pewno nie będziecie narzekać.

  • 0

    108. ~michael  2009-04-03 11:22:52  host: abnh55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam prośbę. Może mi ktoś wyjaśnić na czym polega aplikacja fitness coach, ponieważ szukam i nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi?

  • 0

    109. ~albert  2009-04-26 20:39:56  host: chello087207013073.chello.pl

    Telefon jest super. Mam go już prawie trzy lata. Druga obudowa i klawiatura - reszta ok. Pracowałem kilka lat outdoor-owo i telefon sprawdzał się rewelacyjnie, deszcz nie deszcz, mróz nie mróz. Wrzuciłem go kiedyś do basenu... 5 minut metr pod wodą. Działa. Właśnie dostałem drugi od brata ale bez polskiego menu. Czy ktoś wie jak to zmienić? Ewentualnie jakie są koszty wymiany softu? Polecam Nokię. Polecam zwałaszcza ten model.

  • 0

    110. ~albert  2009-04-27 20:48:22  host: chello087207013073.chello.pl

    Telefon jest super. Mam go już prawie trzy lata. Druga obudowa i klawiatura - reszta ok. Pracowałem kilka lat outdoor-owo i telefon sprawdzał się rewelacyjnie, deszcz nie deszcz, mróz nie mróz. Wrzuciłem go kiedyś do basenu... 5 minut metr pod wodą. Działa. Właśnie dostałem drugi od brata ale bez polskiego menu. Czy ktoś wie jak to zmienić? Ewentualnie jakie są koszty wymiany softu? Polecam Nokię. Polecam zwałaszcza ten model.

  • 0

    111. ~MFC  2009-06-08 09:22:36  host: staticline13533.toya.net.pl

    Telefon mam od 2,5 - 3 lat. Nie zawiesza się, bateria nadal długo trzyma, nawet przy wzmożonym użytkowaniu. Największą zaletą tego phona jest jego odporność na wilgoć, zabrudzenia i wstrząsy. Mój kilka razy wylądował na ziemi, czy ścianie. Po takich testach czasem tylko obudowę trzeba było z powrotem złożyć do kupy. Jeżeli chodzi i fizyczne uszkodzenia to ten telefon wydaje się być nie zniszczalny. Łatwa to wymiany obudowa z gumy, którą można wymyć pod bieżącą wodą. Z funkcji dodatkowych zaletą jest latarka, choć słaba, ale jest. Telefon jest dobry dla osób pracujących w ciężkich warunkach typu budowa itd. Po prostu jest odporny na wszystkie panujące tam warunki. Osoby, które chcą choć trochę mieć z niego pożytku w sposób medialny stanowczo go odradzam. Minusem jest słaby aparat, strasznie mała pamięć bo zaledwie 3,5 MB. Na przeglądarce Opera Mini internet chodzi nawet znośnie, ale brak pamięci powoduje że nie wszystkie strony www jesteśmy w stanie otworzyć tym telefonem. Podsumowując - dobry dla budowlańców, dla pozostałej części społeczeństwa jest słaby.

  • 0

    112. ~  2009-08-15 18:39:14  host: 78-131-154-151.tktelekom.pl

    Mam ten telefon od ponad roku i jestem z niego bardzo zadowolony :) Jedynym minusem tego telefonu jest brak slotu na krte pamięci :(( gdyby ja miał to chyba najlepszy telefon na świecie! Ma ze mna cięzko ale jest naprawde wytrzymały, nigdy sie nie wiesza, mp3 działa elegancko i głośno ale niestety za mała pamięc wiec nie można dużo narobic, pozatym ma wiee funkcji sportowych min. kompas, latarka, fonometr, poziomica, push-to-talk itp. Naprawde telefon warty uwagi! :)

  • 0

    113. ~krzaku  2009-08-16 11:46:19  host: host-89-230-192-10.lublin.mm.pl

    czy da sie w nim zainstalowac gg?

  • 0

    114. ~kamiloo  2009-08-30 00:32:56  host: apn-77-113-208-85.dynamic.gprs.plus.pl

    siema mam ten tel już 5 lat i jestem z niego bardzo zadowolony ponieważ jest nie zniszczalny;)i wogule super tel polecam wszystkim;);)

  • 0

    115. ~nuker  2010-01-05 09:30:06  host: 212.182.35.49

    prawie 4 lata, wytrzymał wiele, wyłamała się po 3 latach gumka od spodu, wytarła się klawiatura, odklejają się boczne gumki, ale dzwonić się da. smsować się da :) latarka przydaje się idealnie. przejść przez ciemną klatkę schodową, znaleźć włącznik światła w piwnicy. mały i zgrabny. bateria po tym czasie trzyma około 3-4 dni przy kilkunastu min rozmów dziennie. polecam telefona

  • 0

    116. ~Reaktor  2010-07-16 03:17:03  host: ti0095a341-0311.bb.online.no

    Telefon dla ludzi aktywnych lub dla takich, ktorzy chca miec prosta, wytrzymala i niezawodna konstrukcje. Jezeli natomiast pracujesz w ekstremalnych warunkach - wez Sonima. Duzo bardziej wytrzymalszy i naprawde wodoszczelny. Mam telefon od 4 lat, jedyne co musialem zrobic to wymienic obudowe (upadala czesto z niskich i srednich wysokosci na beton, pare razy z wysoka - 3 lub 4 pietro, tyle ze na zwir) bo w koncu sie rozleciala. Mozna uzywac na deszczu, jakichs plytkich kaluz tez sie nie boi ;) Kompas dziala prawidlowo (porownalem ze zwyklym kompasem), czesto przed uzyciem trzeba go kalibrowac co trwa ok 10sekund. Nie jest to skomplikowane ale uciazliwe. Bardzo ulatwia nam to umieszczona nad wyswietlaczem poziomica. Nasz cyfrowy kompas "wariuje" jak zaczniemy telefonem machac i zwykle trzeba go od nowa kalibrowac - lepiej obracac go powoli ;). Termometr niezbyt dokladny, trzeba tez chwile poczekac az zlapie temperature. Fonometr dziala dobrze. Wyswietlacz maly ale czytelny. Klawisze wygodne. Aparat raczej slaby, porownujac do dzisiejszych telefonow, ale po pierwsze telefon nie byl projektowany z mysla o multimediach, a po drugie jest juz raczej stary. Gniazdo ladowarki i kabla zabezpieczone gumowa zaslona. "Latarka" to tylko pojedyncza dioda, ale wystarczy zeby w nocy znalezc cos w namiocie lub w domu. Brakuje mi tylko bluetootha, co utrudnia wymiane plikow i zmusza do uzywania zestawu samochodowego na kabel. Poza tym nie mam sie do czego doczepic, bo nawet design mi sie podoba.. ;)

  • 0

    117. ~Trepwood  2010-10-30 07:10:00  host: t21-05.opera-mini.net

    Ale szit.

  • 0

    118. ~Tojo  2010-11-15 05:43:44  host: etd201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    POWIEM TAK POSIADAM TEN TELEFON MA GUMOWĄ OBUDOWE (COS PODOBNEGO DO KALCZUKA) JEST WODOODPORNA JESLI SIE POSIADA KOMPLETNĄ OBUDOWE ... ODTWARZA MP3 ALE NAJGORSZE JEST TO ZE NIEMA BLUETOOTH

  • 0

    119. ~Sroken  2011-11-29 00:15:05  host: gate.nck.pl

    Miałem tego fona i żałuje że sprzedałem. Topił mi się kiedyś w wannie i nic. Po pijaku rzuciłem nim w natrętnego gościa i nic. Kiedyś nawet po pijaku przejechałem go maluchem a telefon przeżył bez najmniejszego zadrapania. Był nie do zdarcia. Tyle że miał mało pamięci i brak wejścia na karte, no i lipny aparat. Ale chętnie sprawł bym sobie kolejny taki.

  • 0

    120. ~bambolejro  2011-12-12 21:27:20  host: gate193.radioalfa.pl

    mam do dnia dzisiejszego ten telefon, kupiłem go w 2005 roku, raz wymieniałem obudowę. Zepsuje mi się on? (małe prawdopodobieństwo) kupuje ten sam model. nie ma bajerów ale jeśli chcesz telefon do dźwonienia i pisania smsów a przy tym niezniszczalnego bierz go!

  • 0

    121. ~MadMikens  2012-04-24 19:58:37  host: dslb-188-106-185-251.pools.arcor-ip.net

    Troche wykopany temat z archiwum, ale mam ta nokie od 7 lat... obudowa juz w 30% nie istnieje, ale telefon dzwoni i dalej jest wodoodporny. Poprostu genialna konstrukcja.Szkoda , że nie dorobiła się godnego następcy....

  • 0

    122. ~archie  2013-08-31 19:33:10  host: static-95-174-32-160.is.net.pl

    miałem ten model od 2006 do 2009, później zwykłe telefony, obecnie używam samsunga gt-b2710 ale szukam na allegro właśnie 5140i jako drugiego pancerfonu. 100% zadowolenia z użytkowania.

  • 0

    123. ~  2015-10-19 19:35:34  host: user-94-254-133-238.play-internet.pl

    Minęło 10 lat od premiery. Ciekawe kto z was nadal go używa. Na pewno wszyscy pokupowaliście sobie smartfoniki z dotykowymi ekranami i aparatami z milionami pixeli.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-166-66-57.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet