Nokia 5130 XpressMusic - opinie
Telefony Nokia Nokia 5130 XpressMusic Opinie o Nokia 5130 XpressMusic

Nokia 5130 XpressMusic

w sumie: 395
‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›
  • 0

    3. ~wow  2008-11-14 19:29:10  host: ckh245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jestem pierwszy!;D nokia ogolnie spoko ma dobre brzmienie,wyswietlacz tez bardzo dobry;dpolecam

  • 0

    4. ~bbb  2008-11-29 15:30:43  host: acpc245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ogólnie telefon fajny ale mam nokie 5310 i dużo bardziej mi się podoba:D

  • 0

    5. ~ruhas  2008-12-30 17:43:18  host: apn-77-113-163-207.gprs.plus.pl

    Zapowiada się kolejny już z rodziny Noki fajny fonik. I to za mała kase, rzekomo 199E tylko!!!! Według mnie to naprawde mała kasa za takie bajery jak gps wifi etc...

  • 0

    6. ~  2009-01-18 17:05:53  host: public26155.xdsl.centertel.pl

    a czym on sie rozni od noki5310? chyba tylkko wyglądem i ma mniej kolorow bo tamten ma 16mln kolorow

  • 0

    7. ~ja  2009-01-25 22:00:33  host: chello089078073075.chello.pl

    Do przedmówcy, gdzie tu masz wifi?

  • 0

    8. ~Hang  2009-02-03 15:59:49  host: 94-40-19-66.tktelekom.pl

    5310*

  • 0

    9. ~Rafi  2009-03-03 22:42:23  host: public7478.xdsl.centertel.pl

    Słyszałem że bateria w Nokia 5130 XpressMusic szybko pada czy to prawda??? chcę ją sobie kupić i chce wiedzieć czy się opłaca..

  • 0

    11. ~gosc  2009-04-15 08:58:17  host: chello089079053205.chello.pl

    mam telefon od kilku tygodni - jest super! bateria trzyma ok 4 dni (dużo rozmawiam), nic się nie wiesza, dźwięk super

  • 0

    13. ~nieznajoma  2009-04-26 09:34:19  host: apn-77-112-83-238.gprs.plus.pl

    Mam tego fona od wczoraj i jest boski:*nie tylko ślicznie wygląda ale i ma dużo opcji i jest prosty w obsłudze. Jak zresztą każda nokia:)polecam:*

  • 0

    14. ~KKKarolcia  2009-04-29 22:22:12  host: mtan207.alfanet24.pl

    mam go ponad tydzień jeste bardzo zadowolona extra brzmienie zdjęcia też spoko na 1g (planuje zakup 4g) mieści sie mnustwo utworów,zdjęc i filmków POLECAM!

  • 0

    16.  2009-05-09 14:25:00

    witam wszystkich tak więc o fajny fon podkreślam,bateria trzyma max3 dni z wyłaczeniami na noc,chyba że ktoś ma bat lit-pol powinna wytrzymać 7dni jeśli ma sie dobry zasięg 24h,oprogramowanie szwankuje tel kupiłem 18.04-09,godzina smsów t-2h,muli sie w momencie gdy sie słucha muzy,włacznik nie pozwala ładowania na wł jesli koma sie wyłączy sama,złącze baterii świruje,kontakty po skopiowaniu z pamieci do sim sie rozrzucają,klawisze muzyczne sie same przestawiają,sam profil po naładowaniu za każdym razem sie zmienia,tapet oraz dzwonków,tematów nie idzie wykasować z fona automatyczna programowa blokada,nie działa ustawienia wyświetlacza których opcji brak z menu pozostałe opcje ok good fon polecam moja ocena no naciągana 4

  • 0

    17. ~danieltechnic  2009-05-10 00:39:41  host: cnet-u-249-121.petrus.pl

    fonik spoko wytrzymuje normalnie ok 4 dni ale nokia tym razem skopala obsluge programową ponieważ nie wwspolpracuje on z ich rodzimym produktem tzn PC Suite ,i jak tu przeniesc kontakty np z innego modelu przywracajac kopie danych? mam nadzieje ze chlopaki w nokii sie bardziej postaraja poniewaz fonik w miare udany ;)

  • 0

    18. ~Zadowolony.  2009-05-10 09:48:24  host: 195-205-64-68.simset.net

    Hmmm.. ;D To tak : Telefon mega super. ! Wszystkie bajery. Mp3,aparat,kamera,USB,radio... Ma bardzo dużo przydatnych funkcji. Bateria jest na bdb-. Najlepszy fon jakiego miałem. Polecam i pozdrawiam właścicieli :)

  • 0

    19. ~Tony  2009-05-10 14:42:10  host: 3t89.softpro2.pl

    Telefon jest super jakość mp3 jest niesamowita szkoda że słuchawki są słabe w zestawie ale takto jest naprawde super. Polecam ten telefon

  • 0

    20. ~  2009-05-11 13:14:08  host: host84-38-81-169.tvkdiana.pl

    pomóżcie nie wiem jak telefon kupić 5310,5220,5130 czy 5320 wszystkie m się strasznie podobają i nie moge wybrać

  • 0

    21. ~p  2009-05-12 19:12:29  host: 87-205-234-173.adsl.inetia.pl

    a jakie robi zdjęcia? a bateria długo trzyma?

  • 0

    22. ~wujas  2009-05-13 22:44:29  host: evp133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do>>Sprzedawca

  • 0

    23. ~  2009-05-15 08:32:03  host: dm054.nj.pl

    fon jest zajebiaszczy ,ma wszystkie potrzebne bajery. Ja mam go juz rok i niemam z nim problemow .

  • 0

    24.  2009-05-15 15:00:23

    Bardzo dobry telefon Podobno gra najlepiej ze wszystkich Nokii Ma najnowszy chip Muzyczny

  • 0

    25. ~  2009-05-15 18:12:19  host: chello087207158022.chello.pl

    ja mam telefon od kilku dni i nie jestem zadowolona. bateria krótko trzyma (ok. 2 dni), telefon sie zacina. jeżeli chodzi o wyglad zewnetrzyny to całkiem ładny, ale strasznie sliski i wypada z reki

  • 0

    26. ~nobb  2009-05-16 18:05:04  host: bmn102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    grubas ten telefon i jest do dupy

  • 0

    27.  2009-05-17 18:13:51

    Bawiłem się tym fonem- 1)Naprawdę piękny 2) Głośno gra 3) ładne świecące po bokach ikonki z klawiszami . Naprawdę telefon godny uwagi.

  • 0

    28. ~  2009-05-22 13:53:12  host: user62.91.udn.pl

    Ja za jakiś 1 miesiąc będę szła do Plusa i chyba go kupię.Mam małe pytanko czy klawisze są dobre?

  • 0

    29.  2009-05-22 16:35:51

    dobry tel dla "nie wymagających", zjd robi dobre, głośnik suuper, tylko jedynym mankamentem który mnie ROZCZAROWAŁ jest odtwarzacz muzyki!! :( ;/ jak na serie 'XM' to jestem w szoku! dostępne korektory niewiele poprawiaja jakosc dzwieku... dostępny "patent" 'ZESTAW 1, ZESTAW 2' tez nie zadowala. Nawet po poprzestawianiu panel dBli itd jakos jest zła! dzwiek jakby stlumiony, odczucie jest jak bym sluchal muzyki z oddalonymi sluchawkami o kilkanascie cm od uszu! dobrze ze jest jeszcze takie cos jak odtwarzacze mp3/mp4 bo inaczej wywalil bym fona przez okno... ;/

  • 0

    30. ~maggda  2009-05-23 14:40:41  host: bgv112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon spoko prócz tego że dostałam z fabrycznie zepsutym wejściem na słuchawki ... poza tym bateria trzyma góra 2 dni ... więc tu jest lipa lekka ale ogólnie ładny, dużo funkcji i wogóle :)) pozdrawiam.

  • 0

    31. ~johny676  2009-05-23 16:56:47  host: abqv21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy warto go kupywać w miksie na 3 lata?

  • 0

    32. ~tomek  2009-05-24 23:37:19  host: chello083144076162.chello.pl

    Niestety słabe zdjęcia w porównaniu z n6300 mimo=, że aparat też niby 2Mp

  • 0

    33. ~Stefan  2009-05-25 11:23:16  host: 76.73.1.50

    Mam problem ze zrozumieniem tego co napisałeś Krzysiulek. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i naucz się poprawnie tworzyć zdania. Ponadto piszesz bzdury. Telefon jest szybki i stabilny. Dołączona bateria wytrzymuje spokojnie 3 dni intensywnego użytkowania. Nic się nie muli i nie zawiesza. Jak złącze baterii może świrować, kontakty po skopiowaniu rozrzucać się, klawisze muzyczne przestawiać i profil zmieniać po ładowaniu?! "włacznik nie pozwala ładowania na wł jesli koma sie wyłączy sama" i "nie działa ustawienia wyświetlacza których opcji brak z menu pozostałe opcje" - nie wiem o co Ci chodzi?!

  • 0

    34. ~ananas  2009-05-26 15:45:07  host: agl12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do Krzysiulek2402 - mi także smsy przychodziły z 2 godzinnym opóźnieniem, ale wystarczyło zmienić strefę czasową na GMT+2 i nastawić aktualny czas i teraz smsy przychodzą z aktualną godziną, więc to na pewno nie jest wadą telefonu.

  • 0

    35. ~Aniol  2009-05-26 22:13:38  host: 213.199.242.98

    to jak dobry jest ten fonn czy nie

  • 0

    36. ~Chris  2009-05-27 13:54:48  host: 87-205-252-199.adsl.inetia.pl

    Bardzo dobry telefon. Bateria z początku starczała na 4 dni ale teraz po paru ładowaniach na 7. Przy wyjmowaniu z ciasnego etui może się uruchamiać odtwarzacz. W następnych modelach zrobili skośny bok, żeby to wyeliminować. Poza tym jak na razie nie mam z nim problemów.

  • 0

    37. ~karolina  2009-05-28 17:20:59  host: 77-253-7-18.adsl.inetia.pl

    jaki jest kod do tej noki

  • 0

    38. ~gwiazda23  2009-05-29 12:42:50  host: 212.160.251.66

    jak mozna zmieniac zeby godziny sms-ów byly takie same jaka jest akurat godz? Bo mi wyswietla sms z dwugodzinnym opoznieniem:( oczywiscie mowie o noki 5130

  • 0

    39. ~Simonka  2009-05-29 18:55:41  host: public61666.xdsl.centertel.pl

    ile kosztuje ten fon przy 24 doładowaniach za 30 zł odpiszcie prosze

  • 0

    40. ~  2009-06-02 13:38:25  host: chello087207051017.chello.pl

    ta nokia jest super nie ma lepszego tele a wy macie na mozgu nic dziwnego Krzysiulek2402 jak robisz z nią nie wiadomo co to ci sie psuje ;////

  • 0

    41. ~akordeonista  2009-06-07 14:26:33  host: 78.133.163.21

    Sprawiłem sobie tego fonika w miesiącu kwietniu.Po zabawie i poznawaniu funkcji mogę stwierdzić że wszystko jest OK.Telefonik wykonany jest z dość dobrego materiału,nic nie trzeszczy,spasowanie dobre choć wykonany jest w Rumunii(to mnie trochę wystraszyło)ale okazało się że do wykonania nie można się w zasadzie przyczepić.Wszystkie funkcje działają prawidłowo,muzyka dobra,głośna,aparat robi nawet fajne fotki.Bateria trzyma 4-5 dni jak się trochę pogra to 3 dni.Telefonik wizualnie dość ładny,myślę że każdy będzie z niego zadowolony.

  • 0

    42. ~@l@  2009-06-07 20:43:54  host: szczur.porubis.pl

    zastanawiam się czy kupić ten fon. jest tu ktoś kto go trochę ma ?? najbardziej zależy mi na bluetooth i mp3, jakości rozmowy . Czy mam go kupić czy raczej się zastanowić nad innym ??

  • 0

    43.  2009-06-08 14:49:43

    chcę sobie upić ten fon. Kto już go trochę ma ?? Ile dni trzyma baterię ? I ogólnie jakie ma zalety i wady ? :):):):):)

  • 0

    44. ~Expert  2009-06-08 20:40:37  host: dynamic-78-8-12-90.ssp.dialog.net.pl

    Bardzo dobry telefon :)

  • 0

    45. ~:  2009-06-10 11:49:24  host: host-89-229-136-31.chelm.mm.pl

    slyszalam ze w nokii 5130XpressMusic nie da sie sciagnac simlocka... czy to prawda ???

  • 0

    46. ~T-VRC  2009-06-10 20:31:35  host: gib30.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon ten posiadam od ponad miesiąca. Przy normalnym użytkowaniu akumulator trzyma ok. 5 dni. Zabawa powoduje skrócenie jego żywotności do ok 2 dni. Zero problemów z połączeniem przez bluetooth oraz kabel. Kompatybilny z oprogramowaniem PC Suite. Głośnik całkiem w porządku, brzmienie również o ile ktoś słucha gniotów w stylu techno, disco polo (bez obrazy ^^). Ja lubuję się w jazzie, bluesie, rocku, indie gdzie pewną rolę (mniej lub bardziej ważną) odgrywa gitara basowa. Niestety przez głośnik jej nie słychać. Pozostałe instrumenty np. elektryk, saks może nie najlepiej, ale dają radę. Słuchawki - mogłyby być lepsze. Dobrze słychać rozmówce podczas rozmowy. Wygodny w pisaniu smsów. Z pomocą dobrego oświetlenia możemy zrobić naprawdę ładne zdjęcia jak na aparat 2.0. Filmowanie - obiektywnie patrząc to raczej filmy są mierne, lecz ja osobiście nie narzekam. Z jakiegoś powodu w moim telefonie podczas zmiany profili (np. z 'mój styl' na 'bez dźwięku') czasem zmieniają się rownież moje ustawienia np. dzwonka. Po rozładowaniu się baterii oraz podłączniu do prądu telefonu nie można przez uruchomić kilka(naście) min. Ogólnie na plus. Pamiętajcie o 3-krotnym formowaniu nowych fonów! Pozdrawiam, T-VRC ;)

  • 0

    47.  2009-06-11 09:16:14

    czy ta koma ma dobra baterie? bo jak minimum 1000 mAh to se ja kupie

  • 0

    48.  2009-06-11 09:18:33

    z tyych waszych komentarzy wynika ze ta kmorka ma glosnik jaki ma nokia 5200,5300 i 5220 czyli ze szajs. A tak wogole ta koma ma glosnik czy glosniki??

  • 0

    49. ~  2009-06-13 12:09:24  host: 83.142.203.99

    ja mam ten telefon od 3 dni i codziennie muszę go ładować.wieczorem ma jezcze całą baterię naładowaną a rano już jest rozładowany. Dlaczego?

  • 0

    50. ~Maki  2009-06-14 10:34:40  host: 188.33.127.74

    Podobno odtwarzacz jest niezły ale na dołączonych słuchawkach tego w ogóle nie słychać. Zero basów a brzmienie nieprzyjemne. Sprawdzę na lepszych słuchawkach i coś napiszę. Zdjęcia robi raczej kiepskie.

  • 0

    51. ~tuniek  2009-06-14 14:52:39  host: ahl6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon bd fajny polecam go wszystkim opłaca się !!

  • 0

    52. ~nierobek21  2009-06-14 18:04:00  host: crowley-nat.greenlan.pl

    mam pytanie czy może wiecie dlaczego piszczy mi słuchawka w tym telefonie?

  • 0

    53. ~krokussssssssssss  2009-06-14 21:34:05  host: dvl77.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten tel i jest zajebisty aparat zaje zdj robi muza wymiata brawo dla nokiiiiiiiiii

  • 0

    54. ~fbd  2009-06-16 19:17:19  host: acvl215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pytam się po jaką chole.rę pod wejściem do kart microsd jest dziura wielkosci karty microsd??? Żeby wsadzić kartę nie tam gdzie trzeba?

  • 0

    55. ~mum  2009-06-16 19:35:12  host: acvl215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Uważać z wkładaniem karty pamięci! Pod wejściem jest dziura i jeśli wkładamy na oślep (co po entym wkładaniu moze się zdarzyć)to karta może wejść w dziurę zamiast do wejścia... ;/

  • 0

    56. ~MJ  2009-06-18 13:57:50  host: nb-148.bialnet.com.pl

    może wie ktoś jak podłączyć tą nokię do komputera? po podłączeniu wyświetla się komunikat że trzeba włożyć dysk instalacyjny a żadnej płyty nie dołączyli. W necie szukałem sterowników ale nie ma :(

  • 0

    57. ~Marta ;*  2009-06-21 18:58:50  host: addw135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja za tydzień kupuję ten telefon w mix plusie na 40 doładowań po 30 zł za 100 zł i dodatkowo 30 zł karta więc wychodzi 130 zł. Po przeczytaniu wszystkich opini jestem przekonana do kupna tego telefonu. Pozdrawiam wszystkich ;**

  • 0

    58. ~www.zachody.pl  2009-06-23 00:08:41  host: 212-dom-14.acn.waw.pl

    ostatnio nabylem. po tygodniu uzytkowania wad nie widze, poza sredniej jakosci sluchawkami.

  • 0

    59. ~r4d3k  2009-06-23 10:03:11  host: 088156099081.stk.vectranet.pl

    fajny telefon bateria trzyma przez trzy dni przy ciągłym słuchaniu muzyki i graniu w pes 9tkę xDD trzy dni fajny telefon w miare głośny... mi odpowiada

  • 0

    60. ~  2009-06-23 18:35:19  host: t08-09.opera-mini.net

    Telefon ma fajny aparat i głośnik. Niestety na 4 słuchania muzyki- 4 razy sie sam wyłączył. Poza tym przy ustawieniach internetowych plusa, internet czasami nie działa. Troche słaba bateria, ale da się przeżyć. Szkoda również tego, że nie można ustawiać wyświetlacza, a właściwie jego wygaszania. Jak na muzyczny telefon ma małą pamięć wewnętrzną.

  • 0

    62.  2009-06-25 11:36:40

    Czy może ktoś obiektywny napisać ile trzyma bateria w tym modelu - podczas normalnego użytkowania (czyli nie jak słucha się pół dnia mp3)?

  • 0

    63. ~nowaaaa  2009-06-25 12:01:58  host: 80.50.132.18

    hey..powiedzcie mi ja nie mam zadnego oprogramowania na CD do tego telefonu i nie wiem jak wgrac muze z komputera...podlaczam ten kabel i wyswietla info o tym oprogramowaniu a ja go nie mam..czy moze cos zle robie..?? jka zgrac muze z komputera..?? pomozcie..

  • 0

    64. ~lp4e  2009-06-25 14:08:07  host: 77-253-105-134.adsl.inetia.pl

    polecam fona tylko uprzedzam słuchawki dołączane do fona są do bani, ale każde inne się spisują

  • 0

    65. ~buracek  2009-06-25 20:50:13  host: ejo69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej, mam pytanie czy da się zminimalizować odtwarzacz mp3 i np. pisać sms?

  • 0

    66. ~kasia 12181  2009-06-26 18:37:38  host: 77-254-13-24.adsl.inetia.pl

    ej! a w miX plusie jest w tym telefonie gg??

  • 0

    68. ~ali  2009-07-02 11:27:25  host: bbl63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    POMOCY!! Jak zwiekszyć długość znaków w sms?! Ja moge napisac tylko 70..

  • 0

    69. ~sasa  2009-07-03 19:09:54  host: ahh165.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko opłaca sie go kupic bo chce

  • 0

    70. ~  2009-07-06 12:07:40  host: ip-91.189.216.28.skyware.pl

    czemu pisze że minutnik stoper oraz wybieranie głosowe że nie ma jak ma w specyfikacji ten telepolis to wielkie gówno

  • 0

    71. ~  2009-07-06 12:10:03  host: ip-91.189.216.28.skyware.pl

    ten telefon obsłuży max 2GB a nie ludzie piszecie że kupicie sobie 4 gb hehehehe.

  • 0

    72. ~claudisia  2009-07-07 13:45:41  host: apn-77-112-105-142.dynamic.gprs.plus.pl

    mam już ten phon od miesiąca i jestem z niego zadowolona...co prawda był juz w naprawie ale to z mojej winy..heh telefon muzyczny to coś dla mnie:) On jest super:) To moja pierwsza nokia i jestem baaaardzo zadowolona:))

  • 0

    73. ~asiaaaaaa  2009-07-08 14:35:02  host: ackh186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam ten telefon od wczoraj więc na jego temat nie chcę się jeszcze wypowiadać po za tym że wizualnie wygląda super i bardzo prosty w obsłudze :) lecz mam problem z wyłączeniem polskich znaków takich jak ą,ę,ś,ć...przy pisaniu sms wie może ktoś jak to zrobić ??

  • 0

    74. ~to-ja-xD  2009-07-09 19:01:27  host: 088156112234.stk.vectranet.pl

    kupiłam dzisiaj ten telefon i jestem z niego bardzo zadowolona. Robi nawet dobre zdjęcia jak na telefon komórkowy, dźwięk jest czysty, głośniki grają bardzo fajnie i głośno, jest lekka i wygodna. Bardzo mi się ten telefon podoba i polecam go! jest SUPER! ;))

  • 0

    75. ~;) emm  2009-07-10 11:40:49  host: ip-93.159.15.13.static.crowley.pl

    mam pytanie.Kupilam sobie ten telefon. chcialam spr czy dziala kabel USB, ale potem na komputerze wyskoczylo ze nie mozna polaczyc sie z tym telefonem..wloz plytke - czy cos taiego . a zadnej plytki w zestawie nie bylo ;// . Prosze piszcie w komentarzach, moze ktos tak mial i wie co trzeba zrobic .

  • 0

    76. ~wyjadacz.  2009-07-10 15:05:10  host: jyh186.internetdsl.tpnet.pl

    Oto jedna z najlepszych telefonów nokii xpm. Jak na ekstremalne użytkowanie telefonu to bateria max 3 dni, dobry dla osób które zaczynają z Nokią. Jedyną rzeczą która mi się w tym telefonie nie podoba do brak wifi. Odtwarzacz muzyki jest ok. Telefon ogólnie polecam wszystkim. Pozdrawiam, Wyjadacz.

  • 0

    77. ~Massa  2009-07-10 17:48:29  host: dcv91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam takie pytanie czy to prawda ze do tej nokii wchodzi karta 8gb?Poniewaz na oficjalnej stornie Nokii o tym telefonie jest notka o tym ze ten telefon moze miec max.2gb karte.

  • 0

    78. ~Kwachuuu  2009-07-11 16:44:31  host: acul65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon ma byc do pisania esow i dzwonienia.. chcecie mp3 to kupcie sobie specjalny odtwarzacz.. to ma byc DODATEK. poruszajac sprawe glosnika.. glosnik nie jest po to aby swirowac w pks-ie pseudo gangsta rapem. wiec jest jaki jest.. Oprogramowanie: mi dziala bardzo dobrze.. bo nie wrypuje na niego zadnych gierek srerek dupereli tapet itd.. telefon jest solidny. wystarczy tylko UMIEC sie nim poslugiwac. to tak jak z kompem.. nasciągajcie sobie roznych idiotyzmow na viste.. i tez wam padnie.. a system jest bardzo dobry. ale zawsze wszyscy sa winni tylko nie wy. wiec podsumowujac.. jesli telefon szanujesz.. polecam. jesli nie.. to kup sobie tanszy model zeby potem placz byl mniejszy jak rozrypiesz. Ja go uzywam intensywnie.. czesto slucham muzyki.. siedze w internecie.. i pisze chyba z 300 eskow dziennie.. obudowa stracila swoj blask ale to wszystko.. bateria trzyma dwa dni ale jakos specjalnie nie placze.. na wieczor podladuje i jest git..Pozdrawiam

  • 0

    79. ~tefales  2009-07-13 16:51:20  host: h233.radzionkow.net

    Ja polecam nokia 5220 lepsza od tej.

  • 0

    80. ~sokkol  2009-07-13 19:02:53  host: 83-168-106-57.pz3-nat.espol.com.p.106.168.83.in-addr.arpa

    opłaca sie ten telefon brac na 3 lata?:D

  • 0

    81. ~Stryjaaaaa  2009-07-13 22:56:09  host: nat.jds.net.pl

    Co wy gadacie ? Mialem telefon 3 dni .... I Co DO SERWISU ZŁOM N?IE BIERZCIE TEGO SCIERWA odradzam .... GŁOSNIK I SIE TNIE OGROMNIE

  • 0

    82. ~massa  2009-07-14 11:22:57  host: ddc247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wzialem go wczoraj w plusie i za 2 godziny go oddalem bo mial 4 wygaszone piksele i czekam na nowego

  • 0

    83. ~paulaa  2009-07-14 15:55:31  host: fhy2.internetdsl.tpnet.pl

    hej mam do was jedno pytanie.. mam ta nokie wlasnie i nie wiem jak przesylac z niej zdjecia na kompa.. podlaczam USB i cos tam mi wyskakuje zeby dalej itd. ale potem pisze ze nie wyszukalo zadnego elementu oprogramowania i ... nie da sie nic.. i wasnie nie wiem jak mozecie to mi odpiszcie predko :**:)) z gory wielkie dzieki:*:) a ta nokia jest super ;]

  • 0

    84. ~sajmon  2009-07-16 08:52:16  host: ahj44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzie fajny głosny telefonik ale krótko trzyma sformatowana bateria i trzyma 2 dni

  • 0

    85. ~sajmon  2009-07-16 08:54:24  host: ahj44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    i jeszce jedna bardzo dobry aparat

  • 0

    86. ~RoLeK  2009-07-16 11:05:33  host: host-89-228-45-155.elk.mm.pl

    Nie ma ale możesz sobie ściągnąć.

  • 0

    87. ~kamilxd4  2009-07-16 12:42:00  host: 80.54.97.4

    Mam pytanie. Zamierzam kupić ten telefon. Każde źródła podają różne informacje na ten temat. A mianowicie chodzi o kartę pamięci. Do jakiej max. pojemności wchodzi do tego phona?

  • 0

    88. ~KIKA  2009-07-16 21:44:01  host: piastowska4.miedzyrzecz.com.pl

    ABY Sciagnać muze z kompa tylko na kablu USB. Podlaczyc kabel i wchodzimy w łączność, następnie w przechowywanie danych. Jeszcze po drodze chyba jest PC suite . i juz jest

  • 0

    89. ~gumisowa  2009-07-17 13:55:58  host: chello087207248152.chello.pl

    Telefon całkiem niezły. Mam go od 4 dni i na razie jedyną wadą jest to, ze bateria trzyma mi tylko 2 dni (ale bardzo dużo używam- jednak na smsy, nie na ciągłe słuchanie muzyki). Jest ładny, zgrabny i przyjemny dla oka. Generalnie, jeśli ktoś nie jest wymagajacy pod względem długość trzymania baterii to bardzo polecam ;)

  • 0

    90. ~alaaa12345  2009-07-17 18:04:31  host: afo251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam go od paru dni... jak dla mnie najlepszy fon jaki dotychczas miałam ;) tylko że właśnie dziwne... inne nokie (bawiłam się trochę nimi ;]) mają 2 mpx tak jak ten, a ten robi zdjęcia - co dziwne - gorsze,,, ;/ ale ogólnie fonik na 5 POLECAM ŻEBY GO KUPOWAĆ FAJOWY :D do buracek - da się zminimalizować radio i inne tego typu pierdółki. ;)))

  • 0

    91. ~Agata  2009-07-18 09:31:56  host: hades.ds1.agh.edu.pl

    Cześć, powiedzcie mi jak na wyświetlaczu zmienić dzień z czwartku na sobote?nie moge tego znaleźć ;) a ten tel to cudo-ale dla kobiet ;) jest mało męski wg mojego faceta, choć on mi go doradził ;)

  • 0

    92.  2009-07-19 13:59:19

    Do nowaaaa: też miałam ten problem ;) Ale mój mądry chłopak wymyślił,że oprogramowanie dls tego modelu można ściągnąć ze strony Nokii ;) zainstalowałam i transfer multimediów przebiega bez problemu ;)

  • 0

    93. ~Bladeerrr  2009-07-22 17:55:57  host: 82-160-200-2.tktelekom.pl

    fajny tel ogółem mam od wczoraj tylko czemu na stronie nokii jak chcesz cos sprawdzic np. akcesoria to w wyborze modelu tego nie ma w ogóle??? dziwne, nie???

  • 0

    94. ~walkman  2009-07-26 21:45:24  host: gql74.internetdsl.tpnet.pl

    Jaką pojemność kart obsługuje maksymalnie? Słyszałem, że do 16GB :O

  • 0

    95. ~xNx  2009-07-27 15:50:23  host: host-161.mtm-info.pl

    Mam ten telefon od trzech dni i jestem zadowolona tylko bateria słaba jest Ile można na niego maxymalnie wrzućić piosenek?

  • 0

    96. ~jkljlk  2009-07-28 13:07:34  host: d113-126.icpnet.pl

    ej ty nowaaaa idź do swojego operatotra i się zapytaj

  • 0

    97. ~Paula  2009-07-29 14:53:46  host: aabe14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do:buracek.da się zminimalizować odtwarzacz mp3. Telefon jest zarabisty wszystkim polecam na prawde;)

  • 0

    98. ~gość  2009-07-31 23:13:41  host: ppp133098.ostnet.pl

    cinek telefon jest dobry. a słuchawki w tym modelu są poprostu do du..y i tyle wymien sobie slychawki na leszpe o niebedziesz mial tego efektu i bedzie wszystko dobrze ten telefon jets wyposarzony w mini jack wiec sluchawki od mp3 i mp4 podejdo do fona .

  • 0

    99. ~sas  2009-07-31 23:19:10  host: ppp133098.ostnet.pl

    da sie zminimalizowa?i pisa? sms

  • 0

    100. ~  2009-08-01 09:59:39  host: t12-06.opera-mini.net

    Jedyną wadą, choć podejrzewam, że to raczej nie jest wina tego telefonu, jest wolna transmisja danych z kompa przez usb i z telefonów innych marek przez bluetooth. Poza tym słuchawki w zestawie powodują, że można uznać odtwarzacz za kiepski, ale po wymianie nic tylko słuchać. Im więcej ładowań, tym dłużej trzyma bateria.

  • 1

    101. ~  2009-08-01 14:07:15  host: inet20908na-2.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    mam pytanie,czy ten model nokii tak ma że wygasza się po krótkiej chwili i nic nie widać na nim np.w trakcie pisania sms-a?I dlaczego nie widać na wtświetlaczu paska z datą,godziną lub kórąś z ikon np.kopertą?Skąd mam wiedzieć czy ktoś dzwonił?żeby to sprawdzić trzeba go podświetlać za każdym razem.Czy tak ma ten model?

  • 0

    103. ~DamZD  2009-08-03 14:58:07  host: ags218.internetdsl.tpnet.pl

    bardzo fajny fonik, polecam :D najlepszy, jakie dotychczas miałem :D a miałem ich sporo...

  • 0

    104. ~Baton  2009-08-03 17:02:31  host: awp250.internetdsl.tpnet.pl

    uper telefonik!!! Wszystko ok. Jeśli nie dali wam w zestawie płytki z oprogramowaniem, wystarczy ściągnąć z www.nokia.pl oprogramowanie PC Suite i już będzie wszystko tak jakby się zainstalowało oprogramowanie... Jak Sms-y przychodzą z dwugodzinnym opóźnieniem, wystarczy zmienić strefę czasową na GMT+2 i ustawić aktualną datę i godzinę. Telefon prosty w obsłudze, wygody, ładny polecam!

  • 0

    105. ~Malola  2009-08-04 12:46:33  host: dxy50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Poprostu super ! Najlepszy telefon jaki miałam :) Głosniki rewelacja ! Sms pisze sie wygodnie , aparat mógł byc leprzy ale przecież od zdjęc mamy aparaty ;p Polecam gorąco ten telefon !!!!!

  • 0

    106. ~chev_chelios  2009-08-04 15:20:40  host: aux131.internetdsl.tpnet.pl

    telefon idealny dla wszystkich ludzi, dla których najbardziej liczy się muzyka, genialny pomysł z jackiem 3,5mm (najpopularniejszy) dzięki temu telefon da się podłączyć praktycznie pod wszystko (kaseta przejściówka, wieża, słuchawki do odtwarzaczy); jakoś dźwięku przepiękna...

  • 0

    107.  2009-08-08 02:11:30

    Ogniwo Ni-Cd - trzeba formatować, nie wolno doładowywać Ogniwo Ni-MH - trzeba uformować, można doładowywać Ogniwo li-ion - nie trzeba formować, można spokojnie doładowywać Ogniwo li-poli - nie można formować, wskazane jest doładowywanie To najważniejsze informacje na temat formatowania baterii. Teraz w telefonach przeważnie są baterie li-ion, l-poli, które nie potrzebują, wręcz nie jest zalecane formatowanie 3 dniowe, itp.

  • 0

    108. ~Mieczyk  2009-08-08 17:09:01  host: gst98.internetdsl.tpnet.pl

    Ja używam tego telefonu od wtorku i powiem, że jestem z niego zadowolony :) Niektórzy tu mówią, że jest damski, ale ja tak nie uważam :) dla mnie jest spoko i dla kobiety i dla mężczyzny

  • 0

    109. ~heheheh  2009-08-09 09:52:10  host: ggd252.internetdsl.tpnet.pl

    krokus ma racje wymiata ten fon

  • 0

    110. ~pati  2009-08-11 07:04:17  host: nat-rtr-06.xcore.pl

    ja mam już na nim ponad 100 piosenek ale to też zależy od tego jaką powierzchnie zajmuje piosenka

  • 0

    111. ~m@t_  2009-08-12 18:19:38  host: 80.48.178.244

    Użytkuje telefon od wczoraj i już widzę kilka wad... 1. Brak trybu nocnego w aparacie, mimo iż to tylko 2 megapiksele to powinien być. 2. Fatalna bateria- mam telefon 2 dzień i już się ładuje(2 raz)

  • 0

    112. ~wilq  2009-08-13 16:49:56  host: 82.177.36.10

    Mam problem z tym fonem...wczoraj go kupiłem i mi w ogóle nie działa, karte sim i baterie mam włożoną...dziś jeszcze naładowałem bateri, ale...nic nie dało!Może ktoś miał podobny problem i jest w stanie mi doradzić. W ostateczności idę do operatora...

  • 0

    113. ~tadeo  2009-08-14 11:23:10  host: buo171.internetdsl.tpnet.pl

    telefon super po odpowiednim ustawieniu korektora BARDZO GŁOŚNY a jak dla mnie wada moze byc brak lampy błyskowej

  • 0

    114. ~plus gsm  2009-08-14 16:06:48  host: 093105099217.pila.vectranet.pl

    i to juz koniec tej opowieści o nokii 5130 o letnich gawedach na dróg rozstaju w najwieksiej sieci komórkowej w kraju darmowe wspomnienia niezwyklych czynów prze 14 400 darmowych minut

  • 0

    115. ~wilq  2009-08-17 17:07:09  host: 82.177.36.10

    Już wszytstko ok...na poczatku chciałem Samsung Ultra Classic, ale ten też jest good!

  • 0

    116. ~koppak  2009-08-18 11:23:37  host: chello089075021049.chello.pl

    DO 68 "POMOCY!! Jak zwiekszyć długość znaków w sms?! Ja moge napisac tylko 70..." Wylacz slownik T9 to biedziesz pisal wiecej w sms'ach, bo polskie znaki zajmuja znacznie wiecej miejsca niz zwykle... PS. PISZCIE BEZ SLOWNIKA!!

  • 0

    117. ~Kasia  2009-08-18 12:24:58  host: host-217.149.254-227.ledziny.net

    mam pytanie, jak ktoś przede mną dużo komentarzy wcześniej... bo w jednym smsie mieści się tylko 70 znaków, czy da się tą ilość zwiększyć? przecież standardowo jest po 160 -.-

  • 0

    118. ~kacha  2009-08-19 22:07:22  host: abtq214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co z smsami po 70 znakach zaczyna się 2 sms

  • 0

    119. ~anulka8845  2009-08-22 00:24:49  host: 188.33.20.135

    trzeba wyłączyć unicode, bądź nie używać polskich znaków to się zmieści 160 znaków;]

  • -1

    120. ~B  2009-08-22 13:52:14  host: 77-253-174-139.adsl.inetia.pl

    Liczba znakow w SMSie podyktowana jest tym ze telefon automatycznie po pojawieniu sie polskich znakow przyjmuje, ze wiadomosc nalezy wyslac w kodowaniu Unicode (aby "ogonki" sie zachowaly). W ustawieniach telefonu powinna byc opcja typu "kodowanie" albo "obsluga znakow", ktora trzeba przelaczyc na uproszczony albo alfabet gsm. Jesli takowej opcji niema - dzwonic a nie pisac, ewentualnie pozew do sadu na nokie o wyludzanie pieniedzy.

  • 0

    121. ~pozeracz  2009-08-23 17:28:24  host: pppoe-temp.idk.net.pl

    kazda karta wejdzie ja przy telefonie sonyericson w200 miałem karte 4gb i działało bez problemu ;0

  • 0

    122. ~a_lex  2009-08-23 20:20:38  host: dvi202.internetdsl.tpnet.pl

    Jeśli chodzi o SMS trzeba zmienić obsługę znaków z rozszerzonej na zwykłą czy coś takiego. Jest to przy pisaniu esa w opcjach. Sprawdzę jeszcze i napiszę dokładniej... W telefonie beznadziejne jest to, że jedyna jego przeglądarka to Opera Mini. Powinien mieś jakąś natywną, bo z Opery nie mogę zainstalować niektórych aplikacji.

  • 0

    123. ~a_lex  2009-08-24 06:58:04  host: dvi202.internetdsl.tpnet.pl

    A dokładnie to ustawienie jest w: Wiadomości>Ustawienia>wiadomości tekstowe>Zbiór znaków (przedostatnie)trzeba ustawić na uproszczony

  • 0

    124. ~wrzód  2009-08-24 12:41:04  host: adtk91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon ogólnie spoko, ale po miesiącu zepsuł sie wyświetlacz. w punkcie heyah mi powiedzieli, że pewnie rzucałem nim o ściane (tak na prawdę musi być to wada fabryczna, bo po prostu po wyciągnięciu z kieszeni okazało się że na wyświetlaczu są same czarno-białe kreski) i go nie przyjęli na reklamacje. mój następny telefon to na pewno nie będzie nokia.

  • 0

    125. ~wrzód  2009-08-24 12:47:34  host: adtk91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon ogólnie spoko, ale po miesi?cu zepsu? sie wy?wietlacz. w punkcie heyah mi powiedzieli, ?e pewnie rzuca?em nim o ?ciane (tak na prawd? musi by? to wada fabryczna, bo po prostu po wyci?gni?ciu z kieszeni okaza?o si? ?e na wy?wietlaczu s? same czarno-bia?e kreski) i go nie przyj?li na reklamacje. mój nast?pny telefon to na pewno nie b?dzie nokia.

  • 0

    126. ~andzia1433  2009-08-24 14:08:05  host: adaq79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie mozna sciągnąc gg na komórke pilnie ;)

  • 0

    127. ~dide  2009-08-25 09:54:00  host: hmh18.internetdsl.tpnet.pl

    suuuper!!!!swietny tel.

  • 0

    128. ~ANONIM  2009-08-25 12:40:12  host: ivg194.internetdsl.tpnet.pl

    kupuje ten telefon niedługo i mam pytanie warto go kupić??

  • 0

    129. ~manian  2009-08-26 11:58:46  host: 89.231.201.194

    Chcecie mieć standardową ilość znaków w sms to po prostu wyłączcie polskie znaki w pisoni.

  • 0

    130. ~Anette  2009-08-26 13:00:07  host: 77-254-46-37.adsl.inetia.pl

    Hej, ostatnio miałam strasznego pecha i mój wyświetlacz pękł przy niewielkim uderzeniu. ( nie sądziłam ze to tak delikatny telefon) W każdym razie wczoraj wymieniłam na nowy. Jednak zauważyłam, że kontrast tego wyświetlacza jest zbyt duży i chciałabym go wyregulować, ale oczywiście w tym tele nie ma żadnych opcji regulacji.... :| Czy wie jak ktoś jak można sobie z tym poradzić ? czy są jakieś programy do tego ? Z góry dziękuję za pomoc.

  • 0

    131. ~Anette  2009-08-26 17:55:20  host: 77-253-13-232.adsl.inetia.pl

    a czy da sie zmienic jakos ostrość/kontrast wyświetlacza w tym telefonie ??

  • 0

    132. ~nieznajoma  2009-08-27 19:00:49  host: birdy.uz.zgora.pl

    sciagam te oprogramowanie ze strony nokii, i cos mi gadaja ze nie mozna instalowac... ; o

  • 0

    133. ~Jaaga  2009-08-27 19:14:33  host: 19.grs-k0.g1.pl

    Mam go od kilku godzin, ale tak sobie właśnie czytam...kur.wa przecież on ma minutnik i stoper xD

  • 0

    134. ~joda  2009-08-28 13:00:19  host: 212.160.172.70

    karte obsługuje do 8g!!!!!

  • 0

    135. ~krok  2009-08-28 17:10:50  host: dvl77.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten telefon 3 miesiące i jestem bardzo zadowolony głośnik super bateria trzyma minimum 5 dni jak go użytkuje słuchając muzyki itp.Niektórzy piszą że bateria słaba a jak ma dobrze trzymać skoro jej nie formatują.

  • 0

    136. ~Aina  2009-08-29 18:46:57  host: epe98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej, czy dostane w zestawie do tego telefonu kabel usb????

  • 0

    137. ~miodek  2009-08-31 10:10:41  host: ghx98.internetdsl.tpnet.pl

    obsługuje karty do 2Gb ogulnie bardzo fajny telefonik polecam...

  • 0

    138. ~Natalia  2009-08-31 20:59:24  host: 83-238-53-130.ip.netia.com.pl

    Tą nokie mam od kilku tygodni, moim zdaniem jest świetnym telefonem i spełnia moje oczekiwania i wymagania:) odtwarza muzykę bardzo dobrze słychać głośno i wyraźnie bez żadnych zanieczyszczeń. Klawiatura - bardzo szybko i łatwo pisze się smsy. Zdjęcia może nie są jakiejś extra jakości, ale jeśli chcemy zrobić fotkę gdzieś na szybko to jest jak znalazł. Bateria myślę, że trzyma dość długo, bo 5dni przy długich rozmowach i częstym użytkowaniu. Pozdrawiam Posiadaczy nokii 5130

  • 0

    139. ~Mateusz ;D  2009-09-02 18:06:05  host: public6227.xdsl.centertel.pl

    116. ~koppak 2009-08-18 11:23 chello089075021049.chello.pl DO 68 "POMOCY!! Jak zwiekszyć długość znaków w sms?! Ja moge napisac tylko 70..." Wylacz slownik T9 to biedziesz pisal wiecej w sms'ach, bo polskie znaki zajmuja znacznie wiecej miejsca niz zwykle... PS. PISZCIE BEZ SLOWNIKA!! _________________________________________ Odp: Niekoniecznie trzeba pisać bez słownika.. Po prostu, żeby nie wyświetlały się polskie znaki, które zajmują dużo miejsca, trzeba zmienić w ustawieniach ich obsługę na UPROSZCZONĄ, bo w fabrycznym ustawieniu jest ona PEŁNA! ;] Pozdro.

  • 0

    140. ~arek  2009-09-02 22:53:02  host: 80.50.236.70

    czy wie ktoś może czy można odtwrzać filmy w formacie vcd lub innym na tym fonie? jak tak to na jakim programie?

  • 0

    141. ~  2009-09-03 10:25:37  host: staticline10536.toya.net.pl

    Cześć koniecznie muszę wybrać telefon w ciągu kilku dni. Chodzi o nokię 3120 classic i nową nokię 5130 XpressMusic. Znam ich parametry, ale opinie użytkowników na temat każdego z nich z osobna są tak różne, że głupieję i sama nie wiem który wybrać :/ chciałabym mieć jednocześnie ładny wyświetlacz i dobrej jakości dźwięk a w przypadku tych dwóch modeli nie do końca się tak da. Czy ktoś może pomóc? Proszę o jak najbardziej subiektywne opinie :) pozdrawiam i z góry dzięki:)

  • 0

    142.  2009-09-03 10:32:16

    Cześć, w ciągu kilku dni muszę wybrać telefon. Nie mogę zdecydować czy będzie to nokia 3120 classic czy nowa nokia 5130 XpressMusic. Znam ich parametry, ale opinie użytkowników na temat każdego z nich z osobna są tak różne, że głupieję i sama nie wiem który wybrać :/ chciałabym żeby wyświetlacz był dobry ale i żeby dźwięk był dobrej jakości, ale w tych dwóch przypadkach raczej się tak nie da. Czy ktoś może pomóc? Proszę o jak najbardziej subiektywne opinie :) pozdrawiam i z góry dzięki:)

  • 0

    143. ~KMP  2009-09-05 13:23:49  host: 212.160.172.70

    Bardzo udany model Nokii, posiadam go od tygodnia, muzyka gra głośno, wersje kolorystyczne troche nie trafione -kobiece, posiadam wersje srebrną i jest ok - elegancja i często jest mylona z seria 6xxx ;)

  • 0

    144. ~kable_44  2009-09-07 12:42:53  host: nat-17.autocom.pl

    "microSDHC do 8GB"

  • 0

    145. ~MroziQ  2009-09-09 17:08:59  host: adjw129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem ten telefon, wybór padł na niego po namysłach nad 3120 classic. Co powiem na dzień dobry - aparat faktycznie robi marne zdjęcia, za to wszystko inne jak najbardziej na plus. Posiada jedno z najbardziej aktualnych firmware od Nokii, charakteryzuje się więc szybkim działaniem i ładną oprawą graficzną. Najbardziej zaskoczył mnie głośnik - nie jest to Motka E1 a głośnik gra porównywalnie, bardzo głośno a przy tym niezwykle czysto. Dla mnie jest to najlepszy model jaki miałem (poprzednio miałem Samsunga S5230, LG KP500, Nokie 6650 Fold, 6500 Slide), najbardziej mi odpowiada bo nie ma żadnych wodotrysków a jednocześnie jest elegancki.

  • 0

    146. ~Jusia  2009-09-13 21:01:42  host: ip-85.128.7.36.static.crowley.pl

    witam ;) czy ten model jest starszy [gorszy] od modelu 5310 ? ;)

  • 0

    147. ~maral  2009-09-13 21:20:38  host: ero161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam problem z tym fonem klawiatura mi nie chodzi tylko przycisk do odrzucania polonczen wiecie moze co mozna z tym zrobic z gory dziekuje

  • 0

    148. ~vanessa  2009-09-14 09:10:17  host: dyh212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam 2 pytania: 1.gdzie zmienic tą strefe czasowa? 2.co zrobic zeby po wlaczeniu fonu od razu wrocil do moich ustawien, bo jak wlaczam to ustawia mi sie fabryczna tapeta, wygaszacz itp

  • 0

    149. ~b303  2009-09-14 13:59:17  host: host-89-167-63-66.nplay.net.pl

    mam pytanie który telefon wybrać nokia 5130, se k810i czy se s312?? prosił bym o szybką i rzetelną odpowiedź. który waszym zdaniem??

  • 0

    150. ~gocha  2009-09-15 10:57:17  host: 89.161.4.31

    inna godzina w wiadomości sms niz na wyswietlaczu jak to zmienic??

  • 0

    151. ~ona  2009-09-16 12:25:23  host: 093105232171.slupsk.vectranet.pl

    jest swietny tylko ma brzydkie kolory obudowy!.. no ale w koncu liczy sie wnetrze a nie to co na zewnatrz :)

  • 0

    152. ~  2009-09-16 18:05:33  host: abf91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie, nie jestem za bardzo obeznana, i chciałam się spytać jak zmoderować baterie od tego telefonu żeby długo trzymała?? z góry dziękuje ;)

  • 0

    153. ~szlachcic pan  2009-09-16 21:23:45  host: 66-197-225-87.hostnoc.net

    jak jest z aparatem w tej nokii. w dobrych warunkach i oświetleniu zdjęcia wychodza w miare , czy tez to samo co w nokii 3110 classic .

  • 0

    154. ~Annie :)  2009-09-17 14:33:09  host: apn-95-40-217-127.dynamic.gprs.plus.pl

    mam ten telefon od połowy lipca i mogę spokojnie stwierdzić, że jestem z niego zadowolona :) jedynym mankamentem tego tel jest brak lampy błyskowej. I mam pyt do posiadaczy tego tel- czy Wam też się zawiesza? z góry dziękuję za odp :P :*:)

  • 0

    155. ~Magda_18  2009-09-18 08:48:27  host: ixz106.internetdsl.tpnet.pl

    telefonik super, ale mam problem z baterią... Trzyma mi tylko 2 dni, a jesli słucham muzyke to jeden dzien... Jak moge dobrze sformatować baterię?? Proszę o pomoc...

  • 0

    156. ~sławek  2009-09-18 16:15:17  host: 83-1-14-60.informel.pl

    jak wezme ten telefon w mixie to dostane jakas karte pamieci czy trzeba dokupic? z gory dzieki za info pozdrawiam

  • 0

    157. ~klaus  2009-09-19 13:00:28  host: aenr43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny fon z tej noki

  • 0

    158. ~kiczo  2009-09-20 15:23:52  host: adnp171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    opłaca mi sie go kupic za 280 zł nowy ?

  • 0

    159. ~joasia r.  2009-09-21 16:12:35  host: apn-95-41-111-125.dynamic.gprs.plus.pl

    do wpisu 159. nie, na boga nie opłaca sie. to rozbójnicza cena.natychmiast daj znac na policje jesli jakis lichwiarz w tej cenie zaproponuje ci ten telefon. uważam ,ze kwota 117 zł za ten telefon jest godna twojego zainteresowania i nań zasługuje

  • 0

    160. ~andri  2009-09-25 13:30:05  host: bzy181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie co jest lepsze nokia 6300 czy 5130 xpress music?prosze o szybka odpowiedz,z gory dziekuje.

  • 0

    161. ~Janek  2009-09-26 11:40:43  host: pc-85-202-100-60.siedlce.domtel.com.pl

    Wczoraj wypadł mi z kieszeni siedząc na krześle (czyli ok. 60 cm.) i zgasło podświetlenie klawiatury z lewej strony. Może to nie jakaś uciążliwa wada ale co najmniej dziwnie wygląda. Dodam że telefon noszę w pokrowcu. Poza tym nie mam do niego zastrzeżeń. Kupiłem go pod koniec lipca.

  • 0

    162. ~piotrek  2009-09-28 16:18:08  host: adnv179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tu żle napisali bo on ma stoper i minutnik :) spoko telefonik tylko gdy kupywałem w orange nie było płyty żeby sie do kompa podłonczyc wg. mnie suuper

  • 0

    163. ~szymek  2009-09-29 15:39:59  host: adcp100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ta nokia jest super mam ja kilkanaście tyg i jestem bardzo zadowolony bateria nie całe 2 tyg.ze słuchaniem muzy itd. gry spoko głosnik dobry. koma polecam

  • 0

    164. ~daaada  2009-10-02 17:16:49  host: public-gprs89174.centertel.pl

    ogólnie telefon fajny

  • 0

    165. ~Elektro  2009-10-02 19:27:44  host: 77-254-138-73.adsl.inetia.pl

    Nokia 5130 XM to dobry i nieźle wyposażony telefon, ale za podobną, a nawet nieco niższą cenę można mieć już obecnie Nokię 3120 Classic! Nokia 3120 Classic ma lepszy i wyraźniejszy wyświetlacz z większą ilością kolorów, obsługuje większe karty pamięci, ma większy zoom w aparacie fotograficznym (8x). Poza tym Nokia 3120 Classic obsługuje standard UMTS (3G), w związku z czym posiada drugą kamerę do video-rozmów. Nokia 3120 Classic ma również lepszy aparat foto z funkcją autofokus, oraz lampę błyskową, a tego wszystkiego NIE znajdziemy w Nokii 5130 XM.

  • 0

    166. ~Bekon  2009-10-02 20:06:59  host: 87.204.163.92

    do 158 kupuj ten fon okazja

  • 0

    167. ~rd-1982  2009-10-04 11:40:47  host: fw.resman.pl

    witam mam pewien problem, tj.co jakiś czas wyłącza mi się kamera przy robieniu zdięć, moge ją włączyć dopiero po wyłączeniu i ponownym włączeniu telefonu. niewiem co robić, czy może trzeba wgrać jeszcze raz oprogramowanie. prosze o pomoc jak ktoś wie

  • 0

    168. ~patka  2009-10-09 20:06:16  host: 77-255-165-147.adsl.inetia.pl

    mam problem smsy przychodza mi z godzinnym opoznieniem co mam zrobic zeby przychodzily normalnie

  • 0

    169. ~Ja;)  2009-10-10 19:37:22  host: host.81-15-241-31.lannet.org

    Warto kupić tego fona??

  • 0

    170. ~przemol  2009-10-14 17:28:31  host: public53031.cdma.centertel.pl

    witam.. mam telefon od paru godzin ;) wziałem go w mixie i jak narazie mi sie pododa.. aparat no moze troche marne zdjecia i wygląd. ale jak dla mnie wielkim plusem jest wejście na słuchawki 3,5mm

  • 0

    171. ~kas  2009-10-14 21:03:44  host: adbp179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do ~patka w ustawieniach godziny i daty zmieniasz strefę czasową na chyba + 2godziny[zalezy o ile spóźnia Ci się czas] i przestawiasz na obecna godzine ;) czy jest opcja iż ten odtwarzacz głosowy [przy kontaktach] mówi kto dzwoni? te nowsze modele maja takie opcje.

  • 0

    172. ~bunek  2009-10-14 22:49:37  host: abip220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam takie dwa problemy z tym telem 1. niby konfigurowalem wszystko itp itd a neta jak nie było w komie tak nie ma , tylko pisze ze problemy z polaczeniem i tyle ;/ jak chce wejsc przez opere rzecz jasna a jak chce przez glowna przegladarke to mi zaczyna dzwonic na jakis numer?... nie wiem ocb , prosze o wyjasnienie 2. malo uciazliwy ale fakt faktem , pisze mi ze esy przychodza 2 godziny wczesniej...? np. dostaje esa o 14 a w telu pisz ze przyszedl o 12 jak to naprawic? Pozdrawiam :)

  • 0

    173. ~kama  2009-10-16 18:43:35  host: 77-255-207-6.adsl.inetia.pl

    help! mam wył kamerę nie wiem jakim cudem bo nic nie zmieniałam w ustawieniach.co gorsze nie mogę włączyć proszę o pomoc z góry dzięki:*

  • 0

    174. ~Matus1992  2009-10-18 10:22:47  host: 77-255-247-144.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon już trochę czasu. Nie wiem czy to wina ogólnie modelu czy mojego egzemplarza, ale telefon wiesza(resetuje się) podczas słuchania muzyki. Czy ktoś jeszcze ma taki problem?? Jeżeli nie to będę musiał oddać go do serwisu:(

  • 0

    175. ~annulla  2009-10-18 19:10:07  host: 093105213132.rybnik.vectranet.pl

    mam ten telefon od wczoraj i jestem strasznie zadowlona z niego! Wzięłam go z MixPlusie i nie żałuje ;-) oczywiście musiałam zmienić listę znaków na uproszczoną ;-) a! i ile mam formatować ta baterię? ;-) pozdrowienia!

  • 0

    176.  2009-10-19 19:52:51

    Ja też jestem szczęśliwym posiadaczem tej Nokii - polecam :)

  • 0

    177. ~Diablonka  2009-10-21 00:11:22  host: static-81-219-38-151.devs.futuro.pl

    Hejka, mam telefonika jużjakiś cza i... jesli chodzi o GODZINĘ nadejścia SMS-ów, to coą jest ponoc poknocone i trzeba się zgłosic do operatora,a oni to ustawiaja. Ponad to, mam pytanko, czy jest coś na kształt "PRZYPOMINACZA" o nieodebranych sms-ach i/lub połaczeniach. Dokładnie chodzi mi o jakiś sygnał świetlny (tak miałam w poprzednich 7500 i 6301)

  • 0

    178. ~kisiel  2009-10-22 14:15:52  host: asw164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    słaby aparat dobry odtwarzacz wiesza się

  • 0

    179. ~Fenomen  2009-10-24 11:00:50  host: adqx53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, gdy wlaczam Opere Mini na samym starcie pobiera mi 400 KB.. mam skonfigurowany telefon (Wap - Plus) .. Moze mi ktos wytlumaczyc, dlaczego tak duzo pobiera??

  • 0

    180. ~gromar  2009-10-28 21:25:50  host: amplus18.amplus.net.pl

    Czy da sie odtwarzać muzykę zminimalizować i przy tym pisać esy?

  • 0

    181. ~  2009-10-31 17:13:35  host: nat-6.ingram.com.pl

    jak ja sie resetuje

  • 0

    182. ~mica  2009-11-03 13:41:03  host: adhb130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś wie jak ściągnąć blokadę simlock w tym tel?

  • 0

    183. ~doma  2009-11-07 14:47:40  host: chello089075089013.chello.pl

    ja mam ten fon od wczoraj i jest zajefajny bardzo długo mi bateria trzyma i jestem z niego zadowolona

  • 0

    184. ~lukasz  2009-11-16 23:22:29  host: 195.116.41.14

    telefon ogólnie spoko ale bateria mnie dobija! trzyma max 2 dni a przy duzej liczbie pisanych esów to 12h! złom!!!!!!

  • 0

    185.  2009-11-19 13:52:19

    Mam pare pytań co do tej noki : Ile trzyma bateria ,czy chodzą na niej gry ?

  • 0

    186. ~x  2009-11-20 12:02:33  host: host17.hestia.pl

    Witam. Czy to prawda, że ten telefon ma GPS? Chodzi mi o korzystanie ze SportsTrackera Nokii https://sportstracker.nokia.com/nts/user/profile.do?u=lolapaloza pozdrawiam

  • 0

    187.  2009-11-22 16:46:39

    do 142 sory że późno ale może komuś innemu sie przyda mam oba te telefony i powiem że 3120 jest o wiele lepsza (3g, lampa błyskowa, no i przednia kamera) do 135 człowieku *** jak niby masz formatować baterię w telefonie, pewnie gdzieś przeczytałeś o formacie akumulatorów (w laptopie) i już próbujesz zaszpanować wiedzą do wszystkich piszących o stanie baterii- 5 dni częstego użytkowania niby trzyma? chyba w snach może 2 dni takiego użytkowania wytrzyma, ale nie 5 dni to chyba z jakimś ogniwem o wymiarach 0,5mx0,5m (wyolbrzymienie) podłączonym wam wytrzyma

  • 0

    188.  2009-11-23 19:19:16

    parę spraw 1) telefon nie trzyma 5 dni a przy normalnym użytkowaniu 2-3 dni 2)obudowa trzeszczy (przynajmniej mi) gdy przejeżdża się palcem po światłach muzycznych 3)nie ma czegoś takiego jak formatowanie baterii 4)często się zawiesza przy nawet mało zapchanej karcie 5)brak lampy błyskowej 6)no i s40

  • 0

    189. ~arkadiusz>D  2009-11-24 19:28:47  host: ip-88-199-116-12.static.xcore.pl

    mam pytanie czy nike 5130 muli z kartą 4 gb

  • 0

    190. ~krzych  2009-11-25 14:12:23  host: asc161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon spoko ale bateria szkoda pisać

  • 0

    191. ~xxx  2009-11-25 20:45:11  host: byk.onlinesc.net

    Fajny telefon głosine głośniki,telefon spoko. ale już go odawałem na gwarancje i mi wgrywali nowe oprogramowanie a mam go 6 miesięcy

  • 0

    192. ~pawel  2009-11-27 10:01:42  host: 88.220.132.82

    jaka jest cena tej noki 5310 bez abonamentu

  • 0

    193. ~wanda  2009-11-28 09:28:36  host: ip-88-199-116-12.static.xcore.pl

    zeby bateria trzymał długo trzeba baterie dobrze sformatowac

  • 0

    194. ~Cannibal22  2009-11-30 12:48:02  host: aafd58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak w zestawie jest usb

  • 0

    195. ~anon  2009-12-01 15:34:43  host: 213.25.4.254

    telefon dobry porównywałem wyświetlacz z 3110c to 5130xm ma bardziej nasycone niż 3110c (256tyś kolorów)

  • 0

    196. ~vvojt  2009-12-01 21:15:41  host: 87-205-165-164.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon od jakiś 6 miesięcy. Świetnie się spisuje! Może i aparat nie jest taki dobry jak inne, ale to w końcu telefon muzyczny. Polecam!

  • 0

    197. ~wojtek S  2009-12-04 13:43:32  host: bqa14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @ joasia r Dzięki Ci za poprawę humoru w ten szary dzień...

  • 0

    198. ~awa  2009-12-04 14:52:04  host: 87-205-216-211.adsl.inetia.pl

    jest moze program do sterowania komputerem przez bluetooth? taki jak w SE?

  • 0

    199. ~eliza  2009-12-04 17:00:24  host: dng11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    strefe czasową zmienia sieę : menu->ustawienia->data i godzina-> i tam bedzie można ustawic strefe czasową ;) i jeszcze jedno, w opisie jest błąd bo telefon posiada stoper i minutnik ;/

  • 0

    200. ~eliza  2009-12-04 17:04:36  host: dng11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ta inna godzina w wiadomości sms niż na wyświetlaczu to nic innego jak źle ustawiona strefa czasowa telefona, gdy jest czas zimowy to musi być GMT+1, a latem GMT+2.

  • 0

    201. ~  2009-12-05 16:24:33  host: g01-nat.satkol.pl

    co zrobic żeby głośnie grał głośnik ale tez czysto

  • 0

    202. ~Davizo  2009-12-08 22:39:30  host: 195.116.41.2

    Mam ten tel i jestem nieco niezadowolony obudowa sie rysyje zostaja na niej odciski trzeszczy obudowa wziolem go w mixie i wydaje mi sie tandetna wszystkie nokie xm za lipne tak jak nieuday model 5200 porazka musze go nosic w pokrowcu bo mi sie tak porysowal ze h...

  • 0

    203. ~taha  2009-12-10 19:24:42  host: 188.33.154.188

    jedyna rzecz jaka jest nie za specjalnie wykonana to tył ktory jest sliski i widac na nim kazdy odcisk palca..bateria trzyma min 5 dni przy normalnym uzytkowaniu...

  • 0

    204. ~000  2009-12-12 16:32:37  host: dzq59.internetdsl.tpnet.pl

    ja za nowy zapłaciłam 430zł

  • 0

    205. ~  2009-12-13 00:21:02  host: v01-13.opera-mini.net

    Witam. Co do baterii to nie jest wina telefonu . Poprostu gdy kupimy ten telefon , bateria nam się rozładuje na maxa trzeba ładować przez 12h i tak 3 razy . Gdy komuś szybko rozładowuje bateria radziłbym ją ( baterię ) Telefon ten nie przyjmuje kart pamięci o pojemności większej niż 2GB (ew. będzie zamulał ) . Cena telefonu bez abonamentu to koszt 300- 400 PLN

  • 0

    206. ~Dorochet  2009-12-13 14:57:47  host: user-89-108-250-119.mobile.playmobile.pl

    Witam Mam zamiar kupić tę nokię i mam 2 pytania: 1) czy można do tego telefonu dokupić jakąś lepszą baterię ? 2) jak ten telefon odtwarza muzykę rock-ową bo techno i inny badziew gra każdy telefon dobrze (bez obrazy) ale trudno znaleźć telefon który poradzi sobie z gitarą akustyczną czy klasyczną ? Bo jeżeli okarze się że telefon sobie nie radzi to wolę kupić tańszy i kupić lepszą mp3-kę. Bardzo dziękuję za odpowiedźi :)

  • 0

    207. ~ fan nokii  2009-12-15 17:53:06  host: ip-093157112004.mikolow.multimetro.pl

    stawiam na nowsze modele nokii ja mam 6300 juz półtora roku , nieraz spadła i nic sie w niej wiesza i nie gaśnie ekran , poza tym kolory wyświetlacza ma lepsze niż ta i obudowę stalową :) , Bateria tez działą do tygodnia .

  • 0

    208. ~benio  2009-12-17 22:42:58  host: 82-160-108-130.tktelekom.pl

    Mam telefon już jakiś czas i bardzo dobrze się sprawuje :) Żadnych problemów. Bateria trzyma dość długo jak na telefon, na którym cały czas słucham czegoś. Problemów z sms nie mam, ani z niczym innym. Telefon bomba :)

  • 0

    209. ~luzik  2009-12-18 14:44:58  host: ext-83-2-137-24.interq.pl

    mistrzostwo świata i nagroda dla projektanta za kabel USB - jest tak długi że spokojnie można podłączyć telefon do portu USB i położyć telefon na biurku...paranoja :/

  • 0

    210. ~arkow18  2009-12-18 18:47:39  host: aazr179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy w zestawie jest kabel do kompa ?

  • 0

    211. ~siwek  2009-12-21 19:06:18  host: 188.146.111.13.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    mówię wam nokia 5130 jest super ma zarąbisty w sobie głośnik złącze USB jest super a te światełka na boku migające do rytmu

  • 0

    212. ~niearkow  2009-12-22 18:59:21  host: 78.142.140.194

    Jest, na USB, ale bardzo króciutki - ok. 20 cm.

  • 0

    213. ~  2009-12-27 15:04:03  host: 77-255-230-172.adsl.inetia.pl

    mi bateria trzyma 2,5 dnia normalnie uzywana mozna zrobic cos zeby podniesc jej zywotnosc??

  • 0

    214. ~kastor troji  2009-12-27 19:52:51  host: 80.50.127.202

    masz kabel do kompa:P

  • 0

    215. ~xDeeeE  2009-12-31 13:03:21  host: 87-70-n2.aster.pl

    Witam.Kupiłem ten telefon wczoraj i jestem z niego jak narazie zadowolony , nie wiesza sie bateria dlugo trzyma nawet nie sformatowana tylko szkoda ze ten fonik nie odtwarza .flv a i co do STOPERA I MINUTNIKA ONE SĄ tylko ze pomylili sie w opisie .Ogolnie telefonik xD

  • 0

    216. ~jojo  2010-01-01 14:53:10  host: host-89-228-129-18.gorzow.mm.pl

    witam, jestem posiadaczem tego telefonu, jestem zadowolony, tylko tak się zastanawiam- czy ktoś z Was wpsiada jakieś dodatkowe akcesoria do telefonu, chodzi mi np o folie na wyświetlacz lub futerał dla tego telefonu? jeśli tak, to gdzie kupilicie? pzdr.

  • 0

    217. ~dawid  2010-01-02 15:04:58  host: apn-77-114-231-201.dynamic.gprs.plus.pl

    czy napewno odtwarza ten tel karte 8GB?? prosze o pomoc

  • 0

    218. ~MM  2010-01-04 00:46:04  host: agnieszka130.net.autocom.pl

    ODP 206: mam pytanie, po co Ci lepsza bateria, telefon posiada baterie BL-5C o pojemności 1020mAh, jedna z lepszych baterii nokii, wytrzymuję ok tygodnia. No cóż jeli i to Ci nie wytarcza, możesz bez najmniejszego problemu dokupić batrie BL-6C, tylko polecam oryginalną nie jakąś podróbę z chin i o pojemności 1150mAh. To juz powinno Cie zadowolić :-) co do dźwięku, tel gra bardzo głośno w porównaniu do obecnych na rynku, dźwięk bez zastrzeżeń. Dla porównania na stronie gsmarena.com test głośności telefonów speakerphone test :-)

  • 0

    219. ~  2010-01-04 15:03:02  host: v11-13.opera-mini.net

    Mi bateria trzyma jeden dzień a mam go 4 miesiące. Radio ma słaby zasięg a bateria to jeden żal. Nie można kupić lepszej baterii?

  • 0

    220. ~Dominik  2010-01-06 22:55:18  host: ip-56-18.zax.pl

    Najgorszy telefon jaki kolwiek miałem. Ludzi nie kupujcie tego złoma. Mi sprzedali w Mix plusie z czego żałuje. po 1 tyg siadł mi głośnik i teraz po 2 m-c jest w nim 6 usterek dałem do naprawy i znów dostałem go z czego nadal wychodza usterki. Nie polecam plusa i tego telefonu

  • 0

    221. ~fydybysz  2010-01-08 09:47:47  host: fw1.lhsystems.pl

    witam, mam ten telefon 2 m-ce, i uważam, że ma kilka drobnuch mankamentów, które go przekreślają. 1) brak świetlnej sygnalizacji o SMS lub nieodebranym połączeniu (jak to jest innych modelach) 2) u mnie czas przyjścia SMSa nie zgadza się z zegarem o ok 1 minute, nawet przy poprawnie ustawionych strefach czasowych 3) długość kabela USB to katastrofa 4) kabel od ładowarki z zestawu jest zdecydowanie krótszy 5)CAŁKOWITE wygaszenie ekranu po 30, nawet przy pisaniu SMSa - NIE MOŻNA tego wyłączyć 6) rejestr połączeń zawiera tylko ostatnią date/godzine do połączenia danej osoby 7)łatwo się rysuje 8)czasami SMS który nie ma nawet 160 znaków dzieli na części i wysyła jako 2SMSy Poza ty ładnie wykonany, menu funkcjonalne, u mnie bateria OK - zapomnijcie o formatowaniu, to już nie te czasy :)

  • 0

    222. ~l__s2  2010-01-08 20:05:11  host: acwx32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, posiadam ten telefon od sierpnia 2009, mimo że nie wygląda na taki to jest on bardzo wytrzymały, bateria średnio wytrzymuje 3 dni, czasami dochodzi do 5 dni, nie ma z nim żadnych problemów, nie zawiesza się, nawet na pełnej karcie 2 GB. Serdecznie polecam ten telefon.

  • 0

    223. ~GTA.FAN  2010-01-10 00:32:26  host: csknet-s-83-2-100-131.csk.pl

    Ktoś wie jak można usunąć z tego telefonu standardowe piosenki "Bodega boot", "Dance of shiva" jak chcę je usunąć to pisze, że są chronione przed dostępem. To jakaś paranoja, nie chcę tych syfów na telefonie.

  • 0

    224. ~Fronick007  2010-01-13 12:45:59  host: static-ip-77-89-79-122.promax.media.pl

    Hejcia :D Jestem jak najbardziej zadowolonym posiadaczem tego telefonu. Zdecydowanie największymi plusami są odtwarzacz muzyki i wygląd. Mam wersje niebieską i znakomicie się prezentuje. Podczas słuchania muzyki dostępne jest rozszerzenie stereo i wtedy muzyk można naprawdę poczuć :D. Bateria przy normalnym użytkowaniu trzyma 3-4 dni a przy ciągłym słuchaniu muzyki około 20 godzin. Mam jedno pytanie. W instrukcji dołączonej do telefonu było napisane że komórka ta obsługuje karty do 2GB, czy można by spróbować zastosować kartę 4 lub 8 GB? Pozdrawiam ^^

  • 0

    225. ~Booker  2010-01-14 18:19:38  host: dnw67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon świetny!!! Jak włączyłem głośnik to moja mama była przekonana ze to radio... bateria niezle trzyma ogólnie warto kupić

  • 0

    226. ~Paula  2010-01-16 18:32:37  host: host-89-228-71-145.olsztyn.mm.pl

    Witam. Mam zamiar kupić ten telefon. Zaznaczam od razu, że nie interesuje mnie odtwarzacz muzyki oraz aparat, gdyż telefon nie służy do tego, poza tym, mam jedno i drugie urządzenie. Czy może ktoś wie, jak długo trzyma bateria, gdy nie korzysta się z aparatu, odtwarzacza i innych dupereli? I jaka jest jakość dźwięku przy rozmowie? Czy jest dosyć głośny? Konkretnie, chodzi mi o jazdę autobusem- mam z tym problem w obecnym telefonie i nie chciałabym przez kolejne 2 lata prosić rozmówców, żeby zadzwonili jak dojadę na miejsce.:) I ponawiam pytanie dot. karty pamięci: na stronie Nokii jest napisane, że w telefonie można zainstalować kartę o maksymalnej pojemności 2 GB. Czy ktoś spróbował włożyć więcej? Jak reaguje telefon? (nie zamula się?- 1 osoba tak napisała, a poza nią, nikt nie odpowiedział na to pytanie) Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

  • 0

    227. ~Anonim  2010-01-17 13:59:15  host: asn133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś łaskawie mi powie jak go sie otwiera bo się męczę i nic:D?? Proszę o pomoc:D

  • 0

    228. ~Ewelina  2010-01-19 13:07:55  host: 77-253-167-88.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon jakiś miesiąc i jestem bardzo z niego zadowolona! Klawiatura do pisania sms-ówjest bardzo malutka, ale można się przyzwyczaić i wtedy sms-y pisze się bardzo wygodnie i szybko :) Ja narazie tylko piszę sms-y i dzwonię, nie korzystam z odtwarzacza mp3 i aparatu i po 2 dniach mam połowę baterii. Więc myślę, że 4-5dni wytrzyma. Polecam! ;)

  • 0

    229. ~prosiak  2010-01-19 18:11:28  host: 83.2.207.26

    Dobry telefon, ale czy wie ktoś czy można (i jak?) przenieść smsy na kartę pamieci? Mam 2 000 smsów i bardzooo wolno sie usuwają, jest jakiś sposób żeby je usunąć szybciej?

  • 0

    230. ~Adzia  2010-01-22 10:30:06  host: aakw183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy nokia 5130 ma w zestawie słuchawki?

  • 0

    231. ~pawelek  2010-01-25 21:42:24  host: cgu170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hejj czy ta nokia posiada latarke

  • 0

    232. ~eła  2010-01-25 22:13:15  host: aare119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a wiecie że oko ludzkie rozróżnia ok 16tys kolorów a mężczyźni połowę mniej?

  • 0

    233. ~Wojtas  2010-01-27 22:35:26  host: ala193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja jestem zadowolony z telefonu i uważam ,że aparat, mp3 i wszystko inne jest dobre. Nie mam do telefonu żadnych zastrzeżeń poza tym że mogła by być ta lampa błyskowa.

  • 0

    234. ~Lenka  2010-01-29 23:13:06  host: adhv150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon beznadziejny. Cały czas coś mu dolega. Jak nie soft to wibracja. Źle się włącza (dziwnie "zaskakuje"). Jestem nie zadowolona. IMO nie warto kupować.

  • 0

    236. ~pixel  2010-01-30 23:28:46  host: 212.122.223.77

    Mam ten telefon. Moim zdaniem bardzo fajny. Obudowa bardzo ladnie sie prezentuje, głośnik po prostu rewelacja - dźwięk jest bardzo głośny i czysty. Bateria taka sobie mi trzyma 1-2 dni przy sluchaniu muzyki, gadaniu i smsowaniu. Ogolnie polecam telefonik :)

  • 0

    237. ~jaco  2010-02-01 10:47:11  host: hnt2.internetdsl.tpnet.pl

    ja kupiłem wczoraj i jakoś chodzi problem z usb był ale nie ma żeczy nie mozliwych

  • 0

    238. ~desfg  2010-02-04 10:35:35  host: adud170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest tu GPS? Można odtwarzacz zminimalizować i np siedzieć na necie?

  • 0

    239. ~MM  2010-02-06 22:27:29  host: public13535.xdsl.centertel.pl

    mam ten tel 2 dni i jest super BRAWA DLA NOKII

  • 0

    240. ~magda1993  2010-02-07 16:56:14  host: apn-77-113-85-173.dynamic.gprs.plus.pl

    Fajny tel.tylko tak jajk piszecie nie chce sie ladowac jak sie calkiem rozladuje trzeba chwike poczekac. muza swietna czyste brzmienie.wkurzaja mnie smsy. jakos tak dzwnie sie je pisze. wolalabym zyby byl normany motyw na sms taki jak w nokii 6101. a poza tym to spoko elegancka

  • 0

    241. ~Paula  2010-02-10 17:43:33  host: 188.33.145.105

    Dziś kupiłam ten telefon i właśnie podłączyłam go do ładowania. I teraz zastanawiam się czy wyjąć go po 12h czyli zrobić baterii formatowanie. Powinnam tak ładować trzy razy, prawda? I jeszcze chciałabym zapytać osoby, które zrobiły taki format, ile czasu trzyma im ta bateria.

  • 0

    242. ~; )  2010-02-11 20:58:35  host: 80.51.87.32

    mam ten telefonik i powiem że jest the best (; nie byłam przekonania do nokii chciałam sony ericsson'a ale on mnie jakoś ujął .. jedna wada to brak lampy błyskowej ale to mały pikuś w pośród funkcji jakich ma . ;] nie żałuje zakupu tego tel. :D pozdro ;)

  • 0

    243. ~baniusia88  2010-02-12 23:29:44  host: 77-255-115-72.adsl.inetia.pl

    ja mam tel od tygodnia..bardzo mi sie podoba i nie narzekam, bo bateria trzyma 5 dni a poza tym tel ladnie sie prezentuje aczkolwiek moglby miec kilka fajnych dodatkowych funkcji.

  • 0

    244. ~W-WA WŁOCHY  2010-02-14 13:08:11  host: 188.33.20.77

    Nokia jak Nokia... Prosta i *** xD

  • 0

    245. ~Patka  2010-02-15 17:54:36  host: acyr103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od połowy listopada 2009. Fajny, ale bateria trzyma góra 2-3 dni przy samym smsowaniu, bez używania odtwarzacza muzyki -.-

  • 0

    246. ~Roberto15  2010-02-17 19:56:53  host: arp185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odebrałem ten telefon wczoraj i jak narazie mnie zadowala wszystko git bardzo dużo przydatnych funkcji 30 MB wewnętrznej ale za to rozbudowa do 8GB microSDHC odtwarzacz super dźwięk też dobry ale też zależy od piosenki. Ja jestem zadowolony z zakupu i POLECAM

  • 0

    247. ~boris  2010-02-17 23:50:11  host: chello087206074029.chello.pl

    czesc, jakie formaty video obsługuje ta Nokia?z góry dzięki za odpowiedź

  • 0

    248. ~Mee  2010-02-19 11:36:01  host: s94.ipt.com.pl

    Posiadal te telefon od ponad 3 miesiecy. Napaliłam się strasznie, ale powiem szczerze, że jakaś wielkiej rewelacji nie ma. Wszystko działa ok, bateria starcza mi tak na ok 3 dni. Zasnaawiam się nad kupnem jakiegoś z większa ilościa apliacji, tu nawet nie można odczytwać orda czy exsela więc jakaś porażka... Tel dobry dla ludzi, którzy aż takich wymagań nie mają. Dodam, że mi się ani razu nie zawiesił. A co do kabla usb, ja tak wole krtóki, a nie bezsenswnie długi :/

  • 0

    249. ~mr .  2010-02-24 13:48:49  host: 78-131-188-19.tktelekom.pl

    mam ten telefon juz 4 miesiące , i do tej poryy nie mam ani jednej rysy , a u mnie to dziwne bo nie dbam o telefon xdd alee z tego jestem naprawde zadowolona . polecam ! ; )

  • 0

    250. ~x  2010-02-27 16:20:06  host: public25665.cdma.centertel.pl

    noo... może i fajny... ale trochę jestem zrażona do noki po e51... strasznie wadliwa i po 3 miechach padła totalnie... a ta... hmm... kumpela ma i sobie chwali, jednak bateria strasznie lipna... no i na gwarancję już 4 razy w ciągu pół roku była...

  • 0

    251. ~Nusiaa  2010-02-28 18:34:10  host: c145-135.icpnet.pl

    mam tą nokie z 3 miesiące , bardzo dobrze gra .. często z niej slucham muzyki jak i na słuchawkach i normalnie. bateria trzyma mi długo naprawde dlugo. Ta nokia jest bardzo trwala. spadła mi duzo razy z duzej wysokosci. została oblana kawą. spadła ze schodow .. i nic sie z nia nie stało. a jak miałąm nokie n73 jak spadła mi z bardzo małej wysokosci wyświetlacz poszedł i do wymiany trzeba bylo jechać. jedyn minus tej noki to słaby aparat nie jest zle bo to 2 megapixele ale są lepsze ;) Polecam ten telefonik ;)

  • 0

    252. ~less  2010-03-02 09:14:06  host: aeel211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam taką narazie jest ok. ale szybko się zdziera lakier

  • 0

    253. ~yoshi  2010-03-03 21:59:12  host: dynamic-87-105-84-3.ssp.dialog.net.pl

    Mam tego fona od lipca. Jest super tylko ma cholernie irytująca wade. Gdy ktos dzwoni lub dostaję sms przy niektorych osobach nie wyswietla mi sie opis lecz sam numer co jest nprawde uciązliwe. Nie wiecie moze co z tym zrobic?

  • 0

    254. ~  2010-03-05 14:47:29  host: 88.220.134.3

    Powiem wam tyle niby xpress music ale muzyka beznadziejna...jak sie slucha glosniej muzyki to glosnik strasznie trzeszczy a jak ktos lubi muzyki sluchac to niech najpierw sobie dobre sluchawki kupi...ale jesli chodzi o baterie i zasieg to ogolnie dobry... ocena 4/5

  • 0

    255. ~telemas  2010-03-06 22:20:25  host: bsm93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam pytanie tylko że jak uaktywnić w tym telefonie internet ??

  • 0

    256. ~karoooolincia  2010-03-08 15:22:36  host: h-87-199-30-46.dolsat.pl

    jak podloczyc kabel do noki zeby sciagac pliki wogole niechce isc pisze ze nie mozna skopiowac ;/ prosze o pomoc

  • 0

    257. ~pipul  2010-03-09 22:26:07  host: apn-77-113-129-164.dynamic.gprs.plus.pl

    super fon,mam go prawie rok i sprawuje sie naprawdę świetnie,brawa dla nokii

  • 0

    258. ~Mekeke91  2010-03-10 10:10:35  host: byj163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem posiadaczem tego telefonu od roku i jedyna usterka przez ten okres czasu byl slot kart pamieci(nie czytal kart), ale to z mojej winy bo tel mi upadl :) ogolnie jestem bardzo zadowolony, ladny dzwiek z glosnika, bardzo glosny, wyswietlacz wystarczajacy (256tys k) i bateria przy sluchaniu muzyki ciagnie nawet 3 dni :) stylistycznie bardzo ladny, nie jest ani za cienki ani za gruby ;) polecam bardzo :D

  • 0

    259. ~:)  2010-03-10 18:13:52  host: public-gprs41582.centertel.pl

    dobry telefon , polecam tylko szybko sie brudzi

  • 0

    260. ~Agga  2010-03-11 17:34:42  host: 109.243.68.25

    Mam ten telefon od roku i jestem zadowolona. Bateria trzyma około tygodnia. Nie zawiesił się ani razu.Muzyki słucham na własnych słuchawkach, bo te w komplecie są dość słabe i ciche. Pomimo, że w specyfikacji telefon obsługuje kartę do 2GB to mój bez zacięcia ciągnie 8GB. Jak na ten przedział cenowy naprawdę super.

  • 0

    262. ~Daniel  2010-03-14 10:28:33  host: 81.210.124.123

    Powiem wam ze bardzo dobry telefonik mam go już rok najlepsza nokia jaka moze być

  • 0

    263. ~Erno  2010-03-19 16:31:04  host: 195.117.63.254

    W jakim kraju są produkowane wasze nokie?

  • 0

    264. ~devil  2010-03-20 22:34:41  host: 87-205-217-124.adsl.inetia.pl

    mi się nie podoba :( ja wole nokie E52;]

  • 0

    265. ~  2010-03-21 18:09:36  host: ch63145.petrus.pl

    ten telefon to badziewie nidość że są problemy z włączoniem go to sie jeszcze muli na dodatek nie polecam

  • 0

    266. ~Szpon  2010-03-22 16:45:30  host: nat.zacheta.szczecin.pl

    Bardzo dobra Nokia. Nie psuje się, bardzo dobrze robi zdjęcia. Jednym słowem 6+

  • 0

    267.  2010-03-22 19:30:43

    do ~yoshi sprawdź czy numer, który się pokazuje nie jest wpisany w Twoich kontaktach pod dwoma różnymi nazwami. Po usunięciu jednego z tych kontaktów przy połączeniu powinna pojawiać się nazwa a nie numer.

  • 0

    268. ~maciejak  2010-03-26 19:37:21  host: 212-102-24-150.adsl.inetia.pl

    to prawda , że bardzo szybko się rozpada obudowa i , że jak jedna część odpadnie to już wszystko leci ??????????????????????? bardzo proszę o odpowiedz.

  • 0

    269. ~Twix  2010-03-26 22:06:33  host: ip-91.150.176.156.csa-net.pl

    To jest bardzo dobry telefon ale ma delikatne wejscie na sluchawki i klapka od baterii sie rysuje. do tego przyglusza glosnik, zauwazcie ze jak sciagniecie klapke to muzyka glosniej gra... telefon bezawaryjny szybko chodzi, mialem lacznie 3000 sms w skrzynkach i mi sie nie cial wiec nie mowcie ze muli, karta 2gb smiga jak nic...

  • 0

    270. ~  2010-03-26 22:08:24  host: ip-91.150.176.156.csa-net.pl

    co do baterii to 2-3 dni jak dosc czesto uzywasz. lepiej nie bedzie. aparat kiepskie zdjecia robi, no moze na dworze jak zrobi to da sie zyc, wideo tez do dupy, ale za to odtwarza wszystkie rodzaje 3g i mp4 za co brawo, bo np samsung avila nie odtworzy tego co ta nokia...

  • 0

    271. ~  2010-03-26 22:16:16  host: ip-91.150.176.156.csa-net.pl

    osobiscie zaluje ze nie ma innych kolorkow jak niebieski i czerwony, bo czerwonego nie kupilbym a niebiski mi sie nie podoba. ale da sie zyc:) ze strzalki mi zaczela farba odpyskiwac wiec pewnie w przyszlosci innym tez tak sie zrobi.menu rozbudowane, duzo ustawien, nawet wyszukiwarka plikow znana z symbiana jest tutaj;) jak na te pieniadze to super fon:) za te pieniadze lepszego nie znajdziecie.mam nadzieje ze moj opis sie przyda narka:) Twix

  • 0

    272. ~gnmhjcb  2010-03-28 16:05:00  host: abzc81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fonik super nie ma zadnych a te zle opinie to chyba debile pisali fon trzyma siedem dni mam go od miesiaca i spisuje sie

  • 0

    273. ~poznanianka  2010-03-29 17:28:38  host: 217.170.161.77

    mam ten telefon niespełna miesiąc, lecz widzę w nim parę niedoróbek. - bateria słaba (trzyma mi ok 2-3 dni) - brak "aktywnego trybu gotowości" !!! największy minus tego telefonu :( ten aktywny tryb polega na tym, że wyświetla się paseczek z datą i zadaniami z kalendarza na ten dzień na ekranie głównym-czyli na tapecie.. - dużym minusem jest też blokowanie bocznych klawiszy muzycznych po zablokowaniu klawiatury :( - głośność na minimum jest duża i niewiele wzrasta przy podnoszeniu głośności głośnika. - dłuuugo trwa przetwarzanie zdjęcia po jego zrobieniu. czasami błąd zapisu na karcie pamięci. cóż. lekki niewypał w porównaniu do takiej nokii 6151 starej ale jednak bardziej jarej.

  • 0

    274. ~tomeczek102  2010-03-30 22:57:14  host: afjt47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie: w jaki sposób ściągnąć taki temat, aby smsy i kontakty prezentowane były na białym tle?

  • 0

    275. ~j  2010-04-01 12:51:24  host: 188.147.10.160.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    mam ten tel juz jakis czas,jestem zadowolona,niewiem co niektorzy tu z tym tel robia-moze zle sformatowali baterie ze tak krotko trzyma bo mi trzyma 5 do 7 pelnych dni i nocy bo na noc ja swojego nie wylanczam i jest ok

  • 0

    276. ~monika  2010-04-02 11:25:48  host: public60582.xdsl.centertel.pl

    jak rozłożyć Nokia 5130 XpressMusic /??????????

  • 0

    278. ~niezaleznaa  2010-04-05 17:25:08  host: 81-219-206-53.adsl.inetia.pl

    mam ten tele juz od paru miesecy i nie narzekam fon nie zacina sie bardzo dobry glosnik i wygodnie sie pisze na nim sms, co do tego wygaszacza to nie prawda bo ja moge soebie ustawiac wygaszace ekranu tylko trzeba sie troche pobwiac

  • 0

    279. ~ja  2010-04-07 18:14:04  host: 212.160.172.70

    słaba bateria. bez słuchania muzyki trzyma 3 dni

  • 0

    281. ~dutka  2010-04-11 18:35:23  host: milowice.com

    posiadam taki telefon i o ile w pierwszych miesiącach użytkowania byłam zadowolona to teraz już niezupełnie. nie wiem czy to tylko mój przypadek ale na początku zepsuło mi się gniazdko od słuchawek, co było do przeżycia, od początku jest zmieniona godzina w smsach- co znaczy że jak np. wiadomość przyszła o 7 do wam pisze że o 8;12 itp. czasem się zawieszał, ale to nić w porównaniu że teraz jest on nie do użytku. po włączeniu telefonu klawiatura się blokuje, nie da się nic zrobić a po chwili się wyłącza. za to ma dobre nagłośnienie, zdjęcia robi przeciętne, ale mogą być. ogólnie NIE KUPUJCIE TEGO BADZIEWIA!

  • 0

    282. ~War3st  2010-04-12 19:40:04  host: afz247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefon, jeden problemik mam, ale tak działa bezproblemowo! Jest głośny do słuchania muzyki i naprawdę "muzyczny". POLECAM!

  • 0

    283. ~filipek  2010-04-14 16:08:45  host: 92-55-235-118.net.pbthawe.eu

    dostałem ten telefon jakiś czas temu i jest bardzo fajny i wygodny w użyciu:))) Polecam...

  • 0

    284. ~Bomba41  2010-04-16 21:25:01  host: 178.182.166.208.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Witam, właśnie kupiłem ten fonik, i tu pytanie, odtwarza wam video w formacie mp4?? Zobaczymy jak będzie sie sprawował

  • 0

    285. ~joo  2010-04-19 15:23:01  host: bte115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ta komurka jest bez simlocka ?

  • 0

    286. ~Help me!  2010-04-21 12:03:31  host: gld122.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanko czy ten telefon i nokia 2700 classic mają przyciski regulacji głośności z boku? Bo mam zamiar kupić albo nokie 5130 albo 2700 i nie wiem którego kupić. Może jeszcze w miarę możliwości podajcie cenę tych dwóch telefonów w najtańszych sklepach. Będę wdzięczny. Pzdr.

  • 0

    287. ~  2010-04-22 16:11:09  host: chello087207230105.chello.pl

    mam pytanie i proszę o naprawdę szczerą odpowiedź? Ma do wyboru wziąść Nokie5130 lub Nokie7020? Bardzo proszę o podpowiedź i zgóry serdecznie dziękuję bo jest to dla mnie ważne i trudny wybór

  • 0

    288. ~szy  2010-04-22 22:56:14  host: acsv45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od niedawna za 1 zł go wziołem w erze jak za te pieniądze to dobry sprzęt na pewno nie dla wymagających ale ogólnie za te pieniądze najlepsza oferta polecam

  • 0

    289. ~kinia  2010-04-29 13:56:49  host: 212.160.172.70

    -Do "dutka"-wiesz,mi również zrobiło się to co w twoim telefonie,czyli blokowała sie klawiatura,nie mogłam w nic wejść i do tego po kilku sekundach sie rozłączał.Widocznie jest to wada tego modelu,no i bateria kiepsko trzyma,szczególnie jak zdarza się dłużej pogadać,ale mimo wszystko lubię ten fonik i nie zamieniłabym na nic innego.pozdrawiam

  • 0

    290. ~pol  2010-05-02 09:47:08  host: public1351.xdsl.centertel.pl

    co prawda szybko obudowa sie rozwala ale bez obudowy tez mozna dzwonić ale plus to taki ze ma kolorowy wyświetlacz wczesniej mialem tylko zielony a ten jest kolorowy

  • 0

    291. ~madziara  2010-05-07 17:10:31  host: dynamic-78-8-223-48.ssp.dialog.net.pl

    ten telefon jest dupy. oddawałam go w ciagu 3 miesiecy 4 razy do naprawy. psuł sie ciagle pragramator. radze nikomu nie kupowac tego telefonu!!!!!!!

  • 0

    292. ~andre  2010-05-08 18:36:35  host: adbi172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo fajny telefon. Tylko brakuje lampy błyskowej, przedniej kamery i pikseli .Bardzo dobre głosniki daja czadu. Zdjęcia nie są zadowalajace a filmiki jeszcze gorzej.Jak ktoś potrzebuje normalnego telefonu z porządnymi głosnikami to polecam.

  • 0

    293. ~MAKARON  2010-05-11 03:16:21  host: 78-159-74-242.net.pbthawe.eu

    Telefon jest idealny dla ludzi którzy kochają muzykę. Mam ten telefon od roku i nie mam żadnych zadrapań na tylnej klapce. W skrzynce odbiorczej/nadawczej miałem łącznie 8k smsów. Bateria trzyma mi około jednego dnia, czasem nawet mniej, ale z tego względu, że ciągle go używam, wychodząc na miasto słucham muzyki, dziennie potrafię napisać 500 smsów a wieczorem przegadać całą noc.. Dużym plusem jest wejście do słuchawek. Wcale nie jest takie delikatne. Mi przynajmniej się nie popsuło po roku użytkowania i katowania telefonu. Niestety, ostatnio rozlał mi się wyświetlacz i mam zamiar zamienić ten tel na inny model, choć ten pewnie i tak naprawię i będę miał jako zastępczy, bo naprawdę jest świetny :) Choć może obudowa nie wydawać się solidna to jednak jest to dobrej jakości plastyk. Aparat fotograficzny to zdecydowanie minus tego telefonu, więc nie polecam amatorom fotografii. Ci, którzy uwielbiają grać w gry, nie zawiodą się. Przeszedłem na tym telefonie wiele gier i naprawdę znakomicie się gra. Wyświetlacz czytelny, menu przejrzyste. Ten model miewa problemy z softem- jak wynika z opowiadań moich znajomych- ale ja przez ten cały rok nie miałem większych problemów. Czasem pojawiał się biały ekran, czasem sam się wyłączał, ale to nic poważnego, bo po restarcie działał bez problemu :) JEST BARDZO GŁOŚNY! Teraz kiedy padł mi wyświetlacz, używam go jedynie do rozmów i odtwarzania muzyki, i nie ma ch*ja żebym go sprzedał :) Mam nadzieję, że moje wypociny komuś się przydadzą. Pozdrawiam!

  • 0

    294. ~beee  2010-05-15 12:37:22  host: acii240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ogolnie fajny ale to co mnie zraziło to głosnosc głosnika do muzyki nie wiem czy wszyscy tak maja ale klapka tylnia zagłusza dzwiek bez klapki gra 2 razy głosniej i ja mam jakis cichutki głosnik rozmow;( i to mnie boli.

  • 0

    295. ~Roberto15  2010-05-15 14:03:49  host: acoa246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam tego fona od 17 lutego i jestem z niego zadowolony głośnik nie trzeszczy nawet jak włączy się muzykę na maxa i ustawi dobrze korektor ja zwłaszcza słucham muzyki więc bateria mi trzyma około 3 dni jak nie słucham to bateria trzyma około tygodnia. Polecam wszystkim ten telefonik. Nokia pokazała co potrafi

  • 0

    296. ~dekster  2010-05-16 13:10:56  host: apn-95-41-176-184.dynamic.gprs.plus.pl

    mam ten telefon od lipca 2009r i jest naprawdę świetny. Ma wszystko czego potrzebowałem. Jedynie co w nim mnie denerwuje to że przedni panel tak szybko się rysuje. Bateria trzyma 6 dni (muzyka 4 dni).Polecam wszystkim

  • 0

    297. ~ona  2010-05-17 16:31:54  host: 119-044-252.adsl.szeptel.net.pl

    Mam ten telefon i jest taki o nie za fajny krótko mi bateria trzyma musze ładować co 2 -3 dni bo lubie słuchać długo muzyki wiec tak bywa a poza to mi on juz nie podoba chce kupic sobie drugi przycina mi sie on gdy włączam to musze długo czekac jak chcecie to kupujcie ja nie radze

  • 0

    298. ~  2010-05-19 12:40:14  host: host-89-228-248-178.olsztyn.mm.pl

    Mam nokię 5130 już rok czasu i właśnie mi się popsuła, gdy ją włączam, pojawia się napis, a potem już tylko biały ekran, który gaśnie i na nowo trzeba włączyć telefon, na którym znowu pojawia się napis... i tak w kółko. ;/ To nie jest dobry telefon, z pewnością są lepsze...

  • 0

    299. ~pawlo1401  2010-05-28 20:50:24  host: 89.231.192.204

    Telefon jest boski,ale u mnie po miesiącu padła klawiatura a słyszałem od znajomych ze nie tylko ja mam taki problem(róznego typu awarie), jak dla mnie spełnia wszystkie oczekiwania tylko żeby sie nie psuł!!!!!!!

  • 0

    300. ~Cat  2010-05-29 10:17:40  host: user-188-33-59-226.play-internet.pl

    Nie polecam zdecydowanie tego telefonu. Nie dość że się zacina, wyłącza bez ostrzeżenia i gubi zasięg to jeszcze bez przerwy pada w nim soft. Mam go rok, a już trzeci raz jest w naprawie, z tego samego powodu: soft oczywiście. Na dodatek ma bardzo niewytrzymałą obudowę, bardzo dbam o swój sprzęt, telefon upadł mi nie więcej niż 2-3 razy, a pękła mi obudowa z boku. Zdecydowanie go nie polecam, najgorszy telefon jaki kiedykolwiek miałam.

  • 0

    301. ~Kika  2010-06-02 19:37:43  host: ogre.net.pulawy.pl

    a ja wam powiem ze beznadziejny ten telefon... zawiesza sie ciagle i zanika ekran ... nie polecam

  • 0

    302.  2010-06-11 10:39:25

    telefon bardzo wadliwy,poda soft. mowie to jako serwisant noki

  • 0

    303. ~bazmas98  2010-06-14 20:00:06  host: 178-37-175-118.adsl.inetia.pl

    Kto pisał o tym telefonie!? Telefon przyjmuje kartę pamięci do 2 gb (wiem bo pisze tak w instrukcji), a nokia 5310 ma NOTATNIK !!!

  • 0

    304. ~  2010-06-14 22:32:36  host: proxy.idealan.pl

    KUPIŁEM DWIE MOKIE 5130 31 MAJA A JUŻ MUSZĘ ZDAC JE DO SERWISU PONIEWAŻ GDY WŁĄCZĘ GŁOŚNIK W CZASIE ROZMOWY TELEFONICZNEJ TO PISZCZY I NIE SŁYSZĄ MNIE OSOBY KTÓRE ZE MNĄ ROZMAWIAJĄ PO WYŁĄCZENIU GŁOŚNIKA JEST TROCHĘ LEPIEJ ALE TERZ NIE BARDZO MIAŁEM JUŻ 4 TELEFONY KOMURKOWE ALE NIGDY NOKI Z TYCH CZTERECH ŻADEN NIGDY NIE BYŁ W NAPRAWIE NIE POLECAM NOKI 5130 WEDŁUG MNIE TO SZMELC

  • 0

    305. ~morni  2010-06-30 19:16:00  host: nat-rtr-01.xcore.pl

    i następna zła opcja nie można sciemnić wyświetlacza

  • 0

    306. ~moris  2010-07-07 18:57:18  host: atj242.internetdsl.tpnet.pl

    czy ten telefon ma wejście na karte pamięci??>;(

  • 0

    307. ~twix  2010-07-09 08:35:42  host: ip-91.150.176.156.csa-net.pl

    witam:) zakupilem ten telefon wczoraj i chcialbym zapytac jak powinny wygladac trzy pierwsze ladowania baterii zeby trzymała mi potem jak najdluzej? czekam na odp:)

  • 0

    308. ~cobra1956  2010-07-14 09:51:32  host: 178.182.132.188.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    nokia 5130 zjeb.... telefon. po 3mieś oprogramowanie mi padło i nigdzie nie moge dostac..zna ktośstronke z oprogramowaniem do nokia5130xpressMiusic to niech piszedo mnie vcg4fun@wp.pl z góry DZIĘKI

  • 0

    309. ~Kisiel  2010-07-14 09:53:23  host: atc95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mi śmiga z kartą 4GB nie zauważyłem żadnej różnicy w zachowaniu telefonu niż kiedy miałem 1GB. Niby telefon dobry tylko nie chodzą niektóre gry. Mam na nim 600 piosenek i 200 filmów. i chodzi normalnie tylko że nie lubie używać odtwarzacza muzyki.

  • 0

    310. ~natalqa921  2010-07-14 12:08:46  host: aawi178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon już ponad pół roku i ciągle mi się zawiesza. gdy go włączałam, pojawił się napis jak zawsze i jakieś białe tło. po chwili się wyłączył. i tak w kółko. nie polecam go. to mój najgorszy telefon ;(

  • 0

    311. ~Mihau  2010-07-16 10:49:02  host: chello089073152187.chello.pl

    Telefon ogólnie sympatyczny. Ładny wygląd, poręczny i funkcjonalny, dobra jakość dźwięku. Dużą a nawet za dużą wadą jest baterią która przy dość intensywnej eksploatacji (średnio pół godziny muzyki na dzień, troche rozmów i dużo smsów) wytrzymuje tylko 1 dzień.

  • 0

    312. ~mia  2010-07-19 08:56:39  host: public-gprs36229.centertel.pl

    mam nokie 5130 wyłączyła mi się nie wiem dla czego i nie idzie jej włączyć wyciągałam baterie ale to nic nie daje może ktoś wie con trzeba zrobić

‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-147-238-62.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet