Nokia 5110 - opinie
Telefony Nokia Nokia 5110 Opinie o Nokia 5110

Nokia 5110

w sumie: 60
  • 1

    1. ~filippo  2005-01-04 16:30:00  host: agl166.internetdsl.tpnet.pl

    telefon niezniszczalny, wielokrotnie upadał na beton, i to juz po 5 latach uzytkowania. swoja generalna probe przeszedl u kumpla na dzialce gdy najpierw przeleciał jakies 30 metrow i nawet sie nie wylanczyl. wylanczyl sie dopiero po zrzuceniu go z dachu 3 pietrowego budynku, ale po wlaczeniu bylo wszystko ok. popsol sie dopiero gdy raz zostal rzucony i oddzielil sie od baterii, baterie znalazlem odrazu a reszty nie, reszta leżała sobie grzecznie w krzaczkach, w nocy byla pbuza a potem jeszcze troche kropilo na nastepny dzien, 2 dni puzniej go znalazlem. zepsul sie tylko w tym sensie ze caly czas myslal ze jest podlaczon y do zestawu samochodowego i nie bylo dzwiekow zadnych, ale smsy i reszta owszem:)

  • 1

    2. ~Gerd  2005-02-27 19:08:00  host: 212.160.118.41

    K U L T O W Y T E L E F O N

  • 0

    3. ~mates_skate  2005-06-12 15:22:00  host: abk26.internetdsl.tpnet.pl

    ten telfon jest lepszy np. od noki 3650 bo upuscisz tel. 3650 na ziemie i sie zepsuje wyswietlacz ablo cos tam jeszczem a w tym telefonie (nokia5110) nic sie nie zepsuje . NIEWIERZYCIE?? PRZEKONAJCIE. PRZETESTUJCIE TE 2 TELEFONY. ZOBACZYMY KROTY WYTRZYMALSZY ja jak sie zalozylem z kolega ze moj jest wytrzymalszy to wygralem .

  • 0

    4. ~DaX  2005-12-31 19:49:55  host: aac2.internetdsl.tpnet.pl

    cegła to jest ale nie do zajachania!! robocop

  • 1

    5. ~  2006-02-06 19:00:16  host: ayc172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Macie racje jest to moze troche archaiczny model noki ale jak go zrzucisz z wiezy eifla to bedzie tylko mała ryska:D jesto telefon dla ludzi ktozy uprawiaja aktywny tryb zycia-jak ci ukradna to nie bedzie zal albo jak spadnie z mount everestu to bedzie tylko trzeba wziazc porzadny elektro-magnes i telefon juz sie znajdzie...albo mozna go wykorzystac do samoobrony...tylko nikogo nie zabijcie...:}

  • 0

    6. ~hipo  2006-02-22 11:53:54  host: apt122.internetdsl.tpnet.pl

    Nigdy lepszego nie bylo!

  • 0

    7. ~Rafal Kosatka  2006-06-09 16:10:52  host: ewr249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem motorole v500-delikatne gó..o-musiałem sprzedac teraz ma nokie 5110-Nizniszczalny duzy telefon.Inni się smieją,mówią ze pustak(duzy)ale mnie to nie obchodzi.Ma 6lat,co najważniejsze jeszcze działa,bateria trzyma 3dni i jest twardy na upadki.
    GOOG NOKIA

  • 0

    8. ~mateo  2006-07-12 14:54:22  host: wifimax.pl

    super twardy telefon bateria 7 dni fakt ze cegła ale nowe telefony siadaja.

  • 0

    9. ~Ash  2006-07-13 19:29:59  host: afh154.internetdsl.tpnet.pl

    Czy ktos wie, gdzie można znaleźć istrukcje obsługi do tego telefonu w necie? ;) byłabym wdzięczna ;) :)

  • 0

    10.  2006-07-25 17:27:44

    niestety ale tylko po angielsku http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/5110_usersguide_en.pdf

  • 1

    11. ~  2006-08-06 14:06:42  host: clh188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    heh to ja was teraz zgasze :D w moim przypadku stalo sie tak iz ten telefon zostal przejechany przez sa,ochod ;) i tylko wyswietlacz sie troche popsul ale ogolnie dzialal. :D

  • 1

    12.  2006-09-09 09:39:04

    jestem dumny ze mam ten fonik pod strzecha jeszcze:P jakos tak 7 albo 8 rok dziala, hamsko plastrem owiniety ale niezawodny, jaka inna marka moze sie poszczycic DZIALAJACYM 8 letnim MODELEM??? ZADNA tylko NOKIA:D

  • 0

    13. ~jack  2006-09-23 11:32:01  host: 213-238-82-60.adsl.inetia.pl

    moja nokia 5110 14 września 2006 skończyla 8 lat. Działa jak należy. To jest weteran 20 i 21 wieku :D

  • -2

    14. ~kowal  2006-09-25 15:34:50  host: cache1.zetosa.com.pl

    lipny jak huj masakra weś przestań z takim telefonem

  • 0

    15. ~2021  2006-11-26 17:01:38  host: 213-238-108-110.adsl.inetia.pl

    jak się nie ma co się lubi ,to się lubi co się ma

  • 0

    16. ~  2006-12-07 23:36:09  host: achz246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ehhh az sie lezka w oku kreci :) jak dla mnie telefon hisoria :) moja pierwza komorka. przezyla wszystko. Rzucanie o sciane , granie nia w pilke nozna i inne zabawy, gra wszech czasow czyli waz :):):):) jak patrze na moj terazniejszy telefon to .... Czas plynie :) Ale i tak 5110 rullezzzzz :)

  • 0

    17. ~miki  2006-12-14 23:29:53  host: enx25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    twardszego telefonu widziałem testowałem go z kumplami nie do zajechania pod wzgledem wytrzymałości jest boski.do tej pory działa a nie przezył mało.raz myslałem ze sie popsuł jak wpadł mi do wanny ale kilka chil pod suszarka i diałał jak glanc hehe

  • 1

    18. ~  2007-01-11 10:41:41  host: nat-241-17.man.bydgoszcz.pl

    a po moim przejechał czołg i przeszła orkiestra wojskowa i jeszcze działał, świetny fon zwłaszcza do nurkowania gdzie przydaje się jego wodoszczlność,,,,,

  • 1

    19. ~Kayo  2007-01-18 10:06:42  host: 195.150.224.81

    Jest to bez wątpienia najlepszy telefon swiata. Wyjątkowo trwały i pomimo uplywu czasu wciaz obecny w sprzedarzy ( allegro i podobne )

  • 0

    20. ~koment  2007-01-21 10:53:20  host: ehz91.internetdsl.tpnet.pl

    TEN TELEFON JEST NIEZNISZCZALNY!!!!! mozna ładowac go 1 raz na 5 dni! wiem to bo moja mama ma ten fon:-)

  • 0

    21. ~  2007-02-17 02:46:15  host: ayj141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    I pomyslec, że mam go od roku 1997 albo 1998 bodajże (moj pierwszy fon) i po wymianie baterii jeszcze całkiem nieźle działa pomimo bardzo złego traktowania! Pozdrawiam wytrwałych użytkowników tego fona!

  • 0

    22. ~rotda@wp.pl  2007-02-23 14:48:18  host: acln39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja jachałem kombajnem jom słyzsałem i upadł mi z dachu jak zakładałem dach sasiada i mi działa

  • 0

    23.  2007-03-25 16:35:23

    Jak działa w sieci IDEA?

  • 0

    24. ~Kamil099  2007-05-24 17:04:40  host: 88-199-111-2.tktelekom.pl

    miałem tego fona i powiem tyle bateria super a fon nie zniszczalny Np.rzucałem nim o ściane.

  • 0

    25. ~  2007-06-26 14:13:32  host: 213.134.172.48

    To coś jak Kałasznikow prosty toporny ale po prostu działa :) Zresztą konkurencja z czasów jego świetnośći leży juz na wysypiskach ehhh ... jak mówią Czesi Se nevrati ;)

  • 0

    26.  2007-08-12 19:51:52

    Ten fon jest niezniszczalny!!! jeśli używasz telefonu w extremalnych warunkach to jest wręcz stworzony dla ciebie!!

  • 0

    27. ~janusz  2007-08-17 11:42:33  host: 87-205-217-172.adsl.inetia.pl

    znalazlem 5110 ktoś go wyżucił myślałem że zepsuty ale zaryzykowałem i dokupiłem ładowarke telefon jest sprawny nawet baterja czyma cud. bede go używał puki niepadnie

  • 0

    28. ~janusz  2007-08-17 11:44:00  host: 87-205-217-172.adsl.inetia.pl

    znalazlem 5110 ktoś go wyżucił myślałem że zepsuty ale zaryzykowałem i dokupiłem ładowarke telefon jest sprawny nawet baterja czyma cud. bede go używał puki niepadnie

  • 0

    29. ~Hurachan  2007-11-22 16:38:13  host: chello087206021098.chello.pl

    jeśli cos jest głupie ale działa, to nie jest głupie bo działa

  • 0

    30. ~jafi  2007-12-05 11:11:55  host: krokodyl.kopernik.lodz.pl

    Od 1998 pracuje 365 dni w roku - to nasz na prawde rodzinny telefon - przechodzi z syna na syna, z syna na ojca i odwrotnie, byl w upalach Chorwacji, Alpejskich mrozach i rozbujanym Morzu Pólnocnym. Jest zawsze tam gdzie zadne dzisiejsze cacko nie wyszlo by całe... a on dalej ma sie dobrze...

  • 0

    31. ~  2007-12-14 13:25:03  host: 213-238-126-181.adsl.inetia.pl

    ponoc wojsko teraz na treningach uzywa tego telefonu jako amunicje ostra XD mozna z niego wyszkolic cala jednostke :P slyszalem ze jeden taki model przebil sie przez czolg i wpadajac do srodka nawet dzwonil:P

  • 0

    32. ~~Marzenie  2008-01-06 21:30:05  host: 213.25.196.10

    Moj ojciec kiedys mial tego fona :) Jak kupil se nowego oddal mi go zebym sie pobawil nim ^^. Od razy z kumplem na korytarzy w pilke nozna zaczelismy grac nim, myslalem ze po 1 kopie sie rozbapadnie a tu niespodzianka :) Kopalismy go moze z 2 godziny i nic :) potem rzucilismy go z 2 pietra o beton i sie rozdupcył na czesci :D Juz niechcialo mi sie schodzic na dol szukac go ^^. Albo jeszcze wszesniej jak moj ojciec byl na rybach , to sie wychylil przez lodke i mu wypad :D ale potem go wylowilismy, troche obsuszylismy i dziala :D 5110 RULEZZZZ

  • 0

    33. ~Mtx  2008-01-16 13:28:40  host: urzaum.metronet.pl

    Moj ojciec znalazl kilka lat temu taki telefon w lisciach w parku . I dziala do dzis.

  • 0

    34. ~damian  2008-01-17 20:27:38  host: eb50.internetdsl.tpnet.pl

    Mój pierwszy telefon dostałem go w 2000 roku od ojca bo zmieniał telefon Pamiętam miałem do niego kilka zmiennych paneli

  • 0

    35. ~jass  2008-02-07 12:12:06  host: bye179.internetdsl.tpnet.pl

    Ja tez mam taki telefon lezy w szufladzie ale jest nadal sprawny

  • 0

    36. ~michael  2008-03-22 10:39:13  host: amh38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja ten telefon znalazlem w autobusie byl po bokach troche wytarty ale ladowalem go 3 dni temu a dopiero jedna kreska bateri spadla widac ze telefon jest "kuty" i nawet szybko sie laduje bo ok.2h

  • 0

    37. ~end  2008-03-27 21:50:33  host: acol70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiem tak... miałem miałem SE k300i :P po tym jak koleśia przeżuciłem przez ramię na wefie to wyświetlacz poszedł. Z braku telefony używam 5110. Super tel. może i wie;lki, ciężki i przypałowy, lecz przeżyje wszystko a i tak będzie dzwonić. TESTY przybijanie gwoździ rozwalanie orzechów dźganie ludzi w roli paralizatora liczne upadki i kopnięcia rzuty o ściane A tel nadal żyje ;]

  • 0

    38. ~qnczx  2008-05-08 20:29:46  host: 83-238-237-127.adsl.inetia.pl

    milem go chyba w 2002 r byl zarąbisty zniszczyc sie go nidalo w 2004 go przejechalem samochodem

  • 0

    39. ~NOKlA  2008-07-03 02:14:27  host: ti0099a340-dhcp0030.bb.online.no

    ehh.. mój pierwszy telefon, kiedyś to był szpan... ;)

  • 0

    40. ~ja  2008-08-27 13:36:11  host: 77-253-180-180.adsl.inetia.pl

    TERMINATOR w śród telefonów ten tel jest niezniszczalny

  • 0

    41.  2008-10-07 19:45:56

    to był super telefonik :) jedynie co mi w niej przeszkadzalo to antenka, ale tylko gdy się biegło, telefon się obracał w kieszeni i antenka sie wbijała w czułe miejsca ;)

  • 0

    42. ~diehard123  2008-12-22 18:49:32  host: apn-77-114-12-187.gprs.plus.pl

    Kupilem praktycznie nowa Nokie 5110. Dokupilem do niej baterie BLS-2N, ktora trzyma 10dni. Czesto z niej korzystam i powiem Wam szczerze ze nie zamienilbym sie na zaden z oferowanych teraz super wypasionych telefonow.

  • 0

    43. ~  2009-01-13 23:04:55  host: public15574.xdsl.centertel.pl

    to fajnie masz, reszta już jest normalna

  • 0

    44. ~MJG  2009-03-08 00:05:17  host: icy130.internetdsl.tpnet.pl

    Niedawno ten fon wpadł mi w ręce. Pół roku temu jak go testowałem, wszystko było ok, a teraz gdy go podłączam pod każdą ładowarkę Nokii, to w ogóle nie reaguje. Rozkręcałem go i wszystko było ok. Nie wiem co mu się mogło stać. Może wy mi poradzicie co z nim zrobić, bo u mnie w budzie teraz zrobiły się modne Oldschoolowe fony - furorę bym zrobił pomiędzy 3310 i 3330 hehe. Jakbym go naprawił to pierwszą moją rzeczą byłoby zdjęcie simlocka Ery jakimś kalkulatorem, bo jestem na razie klientem Orange. Papierki do niego są, pudełeczko, tylko że niepotrzebnie ciotka mi wymazała numery PIN, spróbuję je zmyć acetonem. A za swojego czasu jak działał to walenie o ścianę, podłogę, zrzucanie go na kostkę brukową... i kultowa gra "Wąż". Daję 10/10.

  • 0

    45. ~UnDead  2009-04-20 10:29:16  host: conference-118.ad.ic.ac.uk

    Kupilem 10 dni temu na ebay'u za 10funciakow, fonik rewelka! Co do ladowania, to jest podobnie u mnie, nie za bardzo przyjmuje mocna ladowarka (x12), uzywam slabszej, chociaz i tak czekam nieraz kilkanascie minut zanim pokaze sie wskaznik ladowania.

  • 0

    46. ~azat  2009-04-20 22:48:26  host: w3cache3.punkt.pl

    przeczysc styki baterii i fona. simlocka kalkulatorem ciagniesz.5110 rulez-ojciec ma od 1998 lub 1999? smiga do dzis, wszystko oryginalne.telefon dla zawodowców:)11/10

  • 0

    47. ~Eizo  2009-08-15 11:24:26  host: ext-83-2-139-79.interq.pl

    telefon jest wielki ;) brakuje tylko dzwonków mp3 :'(

  • 0

    48. ~jazz190  2009-08-31 14:37:14  host: atropos.tpi.pl

    działa po dzis dzien

  • 0

    49. ~Majkel  2010-07-12 13:32:35  host: 82.177.68.130

    Telefon, że klękajcie narody! Mam go od 1998r., właśnie po jakiś 3-4 latach nieużytkowania wyjąłem go z szafki i odpaliłem. Działa aż miło. Na oryginalnej baterii czuwanie nadal 7 dni. Pamiętam, że spadł mi na beton i rozpadł się, zalała go kiedyś woda, "leżakował" na słońcu. Jedyne co teraz musiałem zrobić, to podać nową datę i godzinę. ;)

  • 0

    50.  2010-08-21 14:37:52

    mój drugi telefon (po przesiadce z motoroli m3888) To w porównaniu do tamtego jest extra. Jak miałem 8 lat to go znalazłem na części i poskładałem . O dziwo działała była w środku bateria.

  • 0

    51.  2010-12-08 23:50:34

    Potwierdzam co napisał Majkel. Też mam taką 12-letnią.Dziś ją odpaliłem po chyba 5 latach. Stara bateria padła, ale kolega znalazł gdzies oryginał. I wszystko w niej działa, a była swego czasu "utopiona".

  • 0

    52. ~Matt  2011-01-25 11:42:56  host: user-188-33-77-211.play-internet.pl

    Mój pierwszy telefon, łezka się aż mi zakręciła. Nie do ruszenia :)

  • 0

    53. ~Huberto-Rybka  2011-05-10 00:07:05  host: user-109-243-188-127.play-internet.pl

    Mam ten telefon!Jest super,hiper fajny!Może nie ma mmms,neta,kamery...Ale jest taka piękna z wyglądu,taka stylowa...Szkoda,że już takich telefoników nie robią...Teraz obliczają producenci że sprzet ma działać 2,4 lata a póżniej trza kupić nowy...Niestety,taka jest zasada wolnego rynku:-(

  • 0

    54. ~rotbo  2012-01-13 21:53:50  host: user-164-126-249-72.play-internet.pl

    to jest najlepszyodel nokii ever made ,dalbym gp w pierwsza piatke telefonow wszechczasow! panowie i panie mam ten telefon juz 14nasty rok oczywiscie mie uzywam juz ale csly czas wszystko dziala tele oblecial cala moja rodzine i pracuje na drugiej baterii w swoim zywocie!!!!!!!(wymieniona jakies 8 lat temu) niech ktos mi wskaze inny model jakiegokolwiek telefonu ktory by tak bezwzglednie trzymal sie zalozen swojej konstrukcji i przeznaczenia???!!!!!

  • 0

    55. ~bircov  2012-01-18 11:37:14  host: proxy2.netia.pl

    Używałem tego modelu jakiś czas. Stara cegła, ale dawała radę. Niestety po 10 latach używania padła, pomimo sprawnej (od nowości) baterii. Nie opłaca się jej naprawiać, więc leży w szufladzie jako pamiątka.

  • 0

    56. ~vv  2012-06-29 23:48:46  host: apn-77-115-39-127.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon bardzo popularny do systemów alarmowych.

  • 0

    57. ~Banan  2012-08-04 10:48:08  host: ajh68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon wczoraj znalazłem w szufladzie :) 13 lat życia i nadal działa bez zarzutów :D

  • 0

    58. ~fff  2013-04-03 09:38:44  host: dwy235.internetdsl.tpnet.pl

    ci ktorzy pisza ze to jest telefon kultowy, wszechczasow, ever, maja racje. ale mial on swoja poprzedniczke, Nokie 3110, pierwszy naprawde maly (jak na tamte czasy) telefon, jeszcze MADE IN FINLAND. to byl moj pierwszy telefon, mialem go od marca 1998 roku z aktywacja w Erze z prefiksem 602, abonamentem bialym za 46 zl miesiecznie (byl jeszcze abonament blekitny i granatowy(na wiosne 1998 nie bylo jeszcze prepaidow). Starsza siostra kultowej 5110 byla 6110 (jednozakresowa) i 6150 (dwuzakresowa) i to tez sa kultowe telefony, ale byly drogiei i mieli je glownie biznesmeni NATOMIAST NAJBARDZIEJ KULTOWYM MODELEM NOKII EVER EVER EVER BYLA NOKIA 6310i i jej ubozsza siostra 6210. i niech ktos sprobujet emu zaprzeczyc

  • 0

    59. ~  2014-09-23 16:17:17  host: 213.158.217.1.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Telefonów tych miałem 5 i naprawde wspominam miłe chwile z tym fonem wytrzymała obudowa na warunki atmosferyczne wszędzie łapie zasieg bedzie działał dopuki nie wyłączą nadawania 2G zamówiłem go z OLX i zobaczymy czy się nie rozczaruję

  • 0

    60.  2014-09-28 13:21:16

    Dzisiaj sobie sprawiłem. Oryginalna bateria nie działa, więc użyłem ze swojej starej Nokii 6310i. Ładowarka od ziomka i telefon właśnie się ładuje, i co ważne - w pełni sprawny.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-23-23-50-247.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet