Nokia 3720 classic - opinie
Telefony Nokia Nokia 3720 classic Opinie o Nokia 3720 classic

Nokia 3720 classic

w sumie: 79
  • 1

    1. ~  2009-07-09 20:56:32  host: acwy30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon nawet nawet. Zamykanie pokrywy baterii takie samo jak w SE C702:)

  • -1

    3. ~MM  2009-07-09 23:18:25  host: agnieszka130.net.autocom.pl

    Nareszcie Nokia pomyslała o takim telefonie, i co najważniejsze bez "symbiana" :-) REWELACJA, kupuje jak tylko będzie dostępna :-)

  • 1

    6. ~  2009-07-17 11:45:47  host: rea.ipt.com.pl

    dla budowlańców całkiem....całkiem ;))

  • 0

    8.  2009-07-21 14:23:39

    "certyfikat IP54 co oznacza, że ani przypadkowe ochlapanie, ani nadmiar kurzu nie będą mu straszne." Na przypadkowe ochlapanie to nawet mój tel jest odporny mam w810 już 2 lata działa bez zastrzeżeń i nie raz był ochlapany jak leżał na umywalce bądź skraju wanny i nic mu nie ma :) więc niezbyt zachęcający argument do zakupu :) Mimo wszystko stylistyka i wygląd oraz sposób wykonania :) wydają się być ciekawe. na pewno + będzie bateria oraz pojemność tego tel, jeżeli chodzi o obsługę kart pamięci :)

  • -1

    9. ~PIETRUSZKA  2009-07-24 18:44:44  host: rea.ipt.com.pl

    taki sam jak 6303 i nie ma wifi to ma byc najnowszy sprzet?

  • 1

    10. ~  2009-07-25 08:11:57  host: t08-02.opera-mini.net

    Jak do pracy to nawet moze byc

  • 0

    11. ~viva  2009-07-28 14:50:50  host: rea.ipt.com.pl

    co oznacza ze obudowa jest odporna na kurz?

  • -1

    12. ~Wieczor  2009-07-31 11:53:46  host: 91.209.116.35

    Z zewnatrz niczym nie zachwyca. Jedna z tych "płytkich" Nokii z serii "przeciętnych"...

  • -1

    13. ~DV  2009-08-18 13:13:35  host: ip-62-69-216-222.globalconnect.pl

    ~viva obudowa ma takie czujniki i jak kurz się osiądzie na nim, to automatycznie czujniki wykrywają to i włącza się mocna wibracja, która strzepuje kurz. Pozdrawiam DV

  • -2

    14. ~  2009-09-05 16:13:41  host: v03-06.opera-mini.net

    Nokia jest slabsz od S E c702 ma mnej opci

  • 0

    15. ~stary szlachcic  2009-09-16 21:11:14  host: 174.34.141.35.rdns.ubiquityservers.com

    czy ten telefon jest juz dostępny w sprzedazy? moze ma go juz ktos? jakie sa opinie z uzywania?

  • 0

    16. ~inwalidaTDi  2009-09-22 19:56:47  host: btw24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mysle ze prosty telefon dla ludzi pracujacych bedzie idealny nie tak jak reszta plastikowe zabawki ja jestem na tak i bede posiadaczem tego telefonu juz niedlugo a co do funkcji Dzwoni? dzwoni ! i chyba jak na telefon wystarczy

  • 0

    17. ~margrabi  2009-09-23 21:42:38  host: 213-238-64-223.adsl.inetia.pl

    dziś widziałem na nokia poland za 650 zeta

  • -1

    18. ~studys  2009-10-02 16:31:53  host: 87-40-n2.aster.pl

    Każdy telefon wybiera wg swoich potrzeb. Mi właśnie brakowało takiego fona w ofercie Nokii. Teraz w końcu jest,ma super menu (podobnie jak w mojej 6233 która wiernie mi służy od 2,5 roku),sporo funkcji. Wifi nie zawsze musi być w takim fonie. Wifi jest gównie w telefonach z systemem, który lubi być kapryśny. Mój przez ten cały czas tylko kilka razy się zwiesił a tele z symbianem najlepiej co miesiąc lub dwa resetuje bo się muli i zawiesza (oczywiście przy takim użytkowaniu jak moje). Ma bardzo dobrą baterię co jest bardzo ważne i gdy ktoś dużo rozmawia to powinien się zainteresować wskaźnikiem SAR który w przypadku tego telefonu jest super niski 0,48 a dla 6303 1,15. Cena może nie jest jakaś powalająca na kolana ale też nie jest bardzo wygórowana. W podobnej cenie jest Samsung B2700 który ma sporo gorsze parametry. Może ktoś pomyśli o większej baterii ale podobno na polski rynek trafiają z baterią 900mAh a nie 1300 jak podaje producent (są to info jeszcze przeze mnie osobiście nie sprawdzone bo Samsung nie podaje na nich pojemności tylko typ). Ja w tej chwili gdybym miał właśnie kupować telefon to wybrałbym ten model.

  • -1

    19. ~  2009-10-04 11:25:44  host: v02-16.opera-mini.net

    czemu te niby wszystko odporne telefony musza miec takie marne parametry jak powstala w 2006r nokia 6300. Ekstremalny telefon powinien miec mocniejsza baterie jak np w e52 - 1500mah przynajmniej agps i hsdpa a tak nie ma prawie nic co moze sie przydac w ekstremalnych warunkach. Se c702 ma wszystko co trzeba za wyjatkiem odpornosci na cokolwiek nie wylaczajac nerwowego wlasciciela dziadowo zrobionego i mulacego dziela jakiejs chinskiej fabryki:)

  • -1

    20. ~julian  2009-11-20 00:43:16  host: apn-95-41-114-166.dynamic.gprs.plus.pl

    kolego z 19. moj c 702 ma przyzwoita odpornosc. nie jest tez dziadowo zrobiony. wersja z czarna obudowa po polrocznym uzywaniu nie ma zadnych sladow uzywania. z muleniem mamy jedynie doczynienia w twoim wpisie. jak dziadu nie masz pojecia o tym telefonie to zamilcz i nie bredz

  • 1

    22.  2009-11-22 22:50:59

    Fajna ta Nokia, fajnie wyglada. Jeśli faktycznie bedzie taka odporna, bateria długo trzymała i niezle grała muzyke to może sie skusze. I co do paru opinii powyzej, to jesli ktos chce miec kombajn to niech sobie taki kupi, nie mozna miec telefonu odpornego i na przyklad dotykowego. Nie mozna miec wszystkiego

  • 1

    23. ~jaca  2009-12-01 18:17:10  host: 84-38-16-17.metrolink.pl

    Wygląd przeciętny, ale w porównaniu z samsungiem b2100 czy SE c702 wygrywa wg druzgocąco :) A to dla tego że ani Samsung czy SE nie uwzględni naprawy gwarancyjnej po odnalezieniu śladów cieczy na płycie głównej a w przypadku 3720 nie ma się o co martwic, a to jest najważniejsze :)

  • 1

    24. ~piotrus  2009-12-19 19:03:50  host: apn-77-112-204-125.dynamic.gprs.plus.pl

    do 23. mylisz sie . samsung b 2100 ma odpornosc na zanurzenie w wodzie. ta nokia jak i sony ericsson c 702 zaledwie na zachlapanie woda. to duza róznica. wniosek taki ze przegrywa druzgocaco z samsungiem b 2100 w kwestii odpornosci na zamoczenie

  • 0

    25. ~slonio  2010-01-03 18:54:00  host: 77-253-144-112.adsl.inetia.pl

    at piotrus: jezeli to: http://www.youtube.com/watch?v=QNrx-lDYB4c nazywasz "zachalapniem" to gratuluje Ci Twojego IQ :P :)

  • 1

    26. ~MM  2010-01-07 23:46:17  host: agnieszka130.net.autocom.pl

    Właśnie stałem się jej szczęśliwym posiadaczem. W miarę możliwości będę opisywał jak się telefonik sprawuje :-)

  • 0

    27. ~thc  2010-01-10 22:13:04  host: 213.25.140.145

    posiadam taki telefon od ok miesiaca. jestem z niego zadowolony chociaz bateria nie jest wcale taka wytrzymala jak tam pisza. telefon jest odporny na zanurzenia w wodzie ale nalezy uwazac czy dobrze zamknieta jest klapka od baterii. raz wsadzilem go do wody podczas gdy klapka byla nieprawidlowo zamknieta i zle sie to skonczylo, lecz w pkt gwarancyjnym bez problemu przyjeto telefon i wymieniono w nimplyte glowna. jak narazie sprawuje sie dobrze polecam

  • 0

    28. ~klawel  2010-01-11 15:39:36  host: aad125.internetdsl.tpnet.pl

    wam tez tak ciężko chodzą klawisze jak mi ?

  • -1

    29. ~AjaWoleSe  2010-01-12 20:11:32  host: 77-254-41-62.adsl.inetia.pl

    moim zdaniem nie jest warta swojej ceny i jest bez symbiana ja bym go nie kupił...

  • 0

    30. ~piotrus  2010-01-16 17:11:26  host: 212.2.99.205

    at słonio z 25. to ze jakis duren na yotube wykapal ten telefon znaczy dokładnie ..nic.i tylko tyle.nokia ta nie spelnia wymagan odnosnie zanurzenia w wodzie.i nic tu nie zmieni zamykanie klapek itp. kwestia czasu-kilku tygodni (czasem dni po takiej kapieli jest postepujaca korozja elektroniki w telefonie.allegro pelne jest telefonów po takich eksperymentach.ale tego na youtube nie zobaczysz.bezkarnie mozna wykapac samsunga b2100 ( i to tez tylko przez krotki czas) mówi o tym norma ip57 ktora ten telefon spełnia. nokia ta to tylko ip 54- czyli odpornosc na zachlapanie. i nie oceniaj chłopcze czyjejs inteligencji pioprzez pryzmat swojej, bo o tym co to jest inteligencja nie masz zielonego pojjecia. jako głupio madry nigdy tez sie tego nie dowiesz

  • 0

    31. ~aaaaa  2010-01-29 15:14:34  host: dxz194.internetdsl.tpnet.pl

    mam od 2 miechów i filmiki na youtube to jedna wielka ściema!!!..Telefon jest bryzgoszczelny a nie wodoszczelny -sam to sprawdzałem!!. Zanurzenie w szklance to na 99% jego zalanie od wewnatrz i telefon jest eath. Ogólnie zakupu nie żałuję jenak zapomnijcie,że będzie z Wami pływał,,,popłynie ale tylko raz!! :-))

  • 0

    32. ~egon  2010-02-01 14:50:53  host: spsk4.vlan105.corcoran.lubman.net.pl

    ile wytrzymuje wam bateria przy normalnym użytkowaniu, bez gier, muzyki itp?

  • 1

    34. ~MM  2010-02-02 20:51:45  host: agnieszka130.net.autocom.pl

    Witam pnownie, od około miesiąca użytkuje ten telefonik i muszę powiedzieć że jestem mile zaskoczony. Jakość wykonania telefonu wręcz idealna, wszystko spasowane bardzo dobrze, niejden smartfon nokii nie jest tak wykonany jak ten telefon. Oprogramowanie w tym telefonie chodzi bardzo ładnie i płynnie, niec się nie wiesza nie przycina, wszystko w najlepszym porządku. Odporności na wodę nie sprawdzałem, ale potwierdzam odporność na kurz i pył. Między szybka wyświetlacza a klawiaturą znajduje sie mała mały poprzeczny otwór, miałem obawy że tamtędy dostanie się kurz pod szybkę wyświetlacza, a tu nic, kompletnie nic czyściutko. Co do baterii to trzyma dobrze 4-5 dni. Jedynie co bym zmienił w tym modelu to aparat, robi kiepskie zdjęcia, ale ja nie potrzebuje go używać, nie jestem maniakiem aparatów fotograficznym w komórkach, to jest dla dzieci. Latarka suuupppper pomysł. Jedyna jeszcze uwage mogę skierować do klawiszy * i # troszę cięzko je naciskać, kwestia przyzwyczajenia. Poza tym klawiatura chodzi super. Moja opinia o tym telefonie jest jak najbardziej pozytywna. Najlepszy model telefonu Nokii z jakim się spotkałem z ostatnich lat, polecam go każdemu. Pozdrawiam wszystkich :-)

  • 0

    35. ~kubiakk  2010-02-08 12:19:10  host: chello084010006153.chello.pl

    Witam!ja juz wiele przeszlem z tym telefonem,kapalem go,zamaczalem w wodzie,jedyne co to w glosniczku z tylu zbiera sie woda i trzeba ja wytrzepac,usunac,poza tym caly czas dziala,pare razy upadl przypadkowo i nie widac uszkodzen,jedyne co to mysllem ze szybka nad wuswietlaczem jest odporniejsza na zarysowania,troszke sie porysowala ale nosze go normalnie w kieszeniach,kiedy lezy gdzies na stole lub lawie zostawiam go wyswietlaczem do dolu,chyba mniej sie rysuje klapka od baterii,ktora tez sie troszke porysowala,kupilem od razu daw kolory zolty dla siebie i ciemny dla ojca,chyba ten ciemny lepeij sie spisuje,bo zolta guma od kieszenie w roznych warunkach zabrudzila sie troche,z czym nie ma problemu w ciemnej wersji, mam go gdzies od polowy listopada,jestem bardzo zadowolony i polecam wszystkim!!!pozdrawiam!

  • 0

    36. ~simlock  2010-02-11 12:31:58  host: public30988.xdsl.centertel.pl

    niestety chyba nigdzie z niego silmocka jeszcze nie zdejmuja :( tata moze miec go w ERZE za 1 zl a ja mam telefon w Orange :/ moze ktoś coś wie na temat sciagania simlockow z tego telefonu??

  • 0

    37. ~pytanie12345  2010-02-15 14:45:51  host: chello089074157134.chello.pl

    Witajcie. Czy ten tel. nagrywa filmiki w mp4 czy 3gp i czy przy nagrywaniu można poświetlać diodą bo w 6303 niestety nie można i nagrywa w 3gp. Z góry dzięki za odpowiedź.

  • 0

    38. ~sai  2010-02-20 11:07:55  host: 213.156.126.4

    Po m-cu jestem zadowolony z 3720. WADY: - wejscie sluchawkowe pod klapka,trzeba zdejmowac,wynika ze szczelnosci - jeb... narastajacy budzik, kiedy to sie zmieni ? - kiepskie dodatki: sluchawki,aparat itp *** - nawigacja po menu gorsza niz w SE ZALETY: - dla mnie najważniejsze: przy porządnym wyświetlaczu - bateria trzyma srednio 5 dni (ustawienia wyswietlacza!) - poreczny - porzadna klawiatura - prawidlowa slyszalnosc u nadawcy i odbiorcy - trwaly i wyglada na szczelny ;) - latarka - niski SAR przy odrobine tylko slabszym sygnale odbiorczym PODSUMOWANIE: Jesli ktos szuka trwalego,odpornego i funkcjonalnego fona - smialo polecam.

  • 0

    39. ~;p;p  2010-03-02 07:41:58  host: 77-255-193-65.adsl.inetia.pl

    NO to wsam raz telefona dla mnie bo jest odporny

  • 0

    40. ~MM  2010-03-04 12:09:48  host: agnieszka130.net.autocom.pl

    ODP 36. Z tego co mi wiadomo ten telefon jest dostępny tylko w sieci era i chyba również w play. Obie sieci nie zakładają blokad simlock na telefony, więc możesz go mieć bez najmniejszego problemu w sieci orange, z tym że menu będziesz miał brandowe czyli ery ale to w niczym nie przeszkadza. Pozdrawiam.

  • 0

    41.  2010-03-04 12:13:25

    Jak jest z trzymaniem zasiegu na 3720?

  • 0

    42. ~teo  2010-03-13 20:42:19  host: 77-254-0-178.adsl.inetia.pl

    bardzo mnie interesuje jak wygląda pisanie wiadomości z t9 jestem od tego uzależniony mam se, a tam wyświetla się lista wyrazów takie coś by mi pasowało jak jest z tym telefonem? jest lista czy "w ciemno" sie szuka wyrazu np. poprzez "0"?

  • 0

    43. ~MM  2010-03-21 10:24:22  host: agnieszka130.net.autocom.pl

    Odp 42. Nie wyświeltają się wyrazy tak jak w SE. W opcjach jak włączysz sobie oprócz słownika T9, typ metody i auto tekst, włączą Ci się sugestie, czyli np piszesz słowo "może" a wyswietla Ci się "nowe". Które ze słów bedziesz używać częściej, to słowo będzie wyświetlane jako pierwsze. Dany wyraz zmieniasz klawiszem "*". Pozdrawiam :-)

  • 0

    44. ~maciek 26  2010-03-21 16:50:21  host: 77-253-11-133.adsl.inetia.pl

    czy komuś działa w nim RDS czy to tylko bajka marketingowa producenta? mam juz drugi egzemplarz i rdsu ani krzty

  • 0

    45.  2010-03-23 20:20:37

    Witam!Posiadam ten model jakoś od końca listopada...sporo z nim już przeszedłem,TELEFON JEST ODPORNY NA ZAMACZANIE, kąpałem go w wannie...wszystko działało ok,tylko trzeba było wytrzepać wodę z otworu głośniczka z tylu...telefon praktycznie idealnie spasowany,bateria trzyma ok. 4-5 dni,częsta zabawa skraca czas pracy i to znacznie,dla mnie jedyna wada jaka ma to klawisz * który odpowiednio trzeba wcisnąć aby uruchomić latarkę,nie raz wcześniej naciska się przypadkiem klawisz 7,wspaniała latarka!!! TELEFON GODNY POLECENIA !!!

  • 0

    46. ~twardy  2010-03-29 20:04:09  host: 78-105-199-69.zone3.bethere.co.uk

    reklama czyni cuda , kupiłem ta nieśmiertelną słuchawkę nokia 3720c ,kilka dni później uległem pokusie i tak jak prawdziwy kozak z wybrzeża popisując sie przed grupa znajomych wrzuciłem swój telefon do kufla z piwem (szkoda piwa) również jak prawdziwy kozak wstałem od stołu i pobiegłem , dobiegłem w końcu do punktu serwisowego nokia i błagałem by odzyskali dane z super nie zniszczalnego telefonu , masakra , i kpiny , dałem sie oszukać jak małe dziecko ...

  • 0

    47. ~marek  2010-04-01 20:05:25  host: 36-252.89-161.tel.tkb.net.pl

    do b2100 solid (taki mam) się nie umywa a za słaby jako coś naprawdę multimedialnego - nie polecam (znajomemu klawisze 5 i 2 się odklejają ;-(((

  • 0

    48. ~E  2010-04-26 22:27:24  host: 77-254-213-13.adsl.inetia.pl

    Nie słuchajcie typa "twardy" - wpis nr 46. On te propagandowe bzdury o Nokii 3720 classic wkleja na forach różnych portali! Pewnie mu ktoś płaci za takie oczernianie tego modelu.

  • 0

    49.  2010-05-02 21:18:55

    Gdzie jest w tym fonie funkcja wykrywania gdzie jestem aktualnie miejscowość/gmina tak jak miałem w 6020 jest w tym telefonie ta funkcja??

  • 0

    50.  2010-05-02 21:47:19

    Czy telefon ma funkcję informowanie w jakiej miejscowości się znajdujemy?

  • 0

    51. ~JJiiKK  2010-05-22 01:15:50  host: 195.117.124.48

    Powiem wprost. Najlepszy telefon bez zbednych pierdul. Mam i chwale.

  • 0

    52. ~MM  2010-06-27 23:48:27  host: agnieszka130.net.autocom.pl

    Odp szynkaxd - jest to funkcja Wyświetlanie informacji o sieci i zależy to od danej sieci a nie telefonu. W Erze i Heyah jest tak że pokazuje Ci nazwę ulicy na której jest nadajnijk z którego właśnie telefon pobiera zasięg, natomiast w Orange i plus masz tylko nazwę miejscowości. Nie wiem natomiast jak jest w Play.

  • 0

    53. ~agata rudnicka  2010-06-28 20:53:10  host: 91.189.182.2

    moja nokia byla 2 razy w naprawie. pierwszy raz posypal sie soft. wgrali nowy bez kłopotu. drugi raz gdy sie pochyliłam wpadł do kociołka z zupa. pomimo ,że szybko wyciagnełam telefon z rosołu to uległ zarosołowaniu , czyli rosól dostał sie do srodka.możliwe ,że jest odporny na wilgoc ale nie na rosól

  • 0

    54. ~nokia 3720 user  2010-07-18 22:32:54  host: chello089072088141.chello.pl

    Zalety: -duży, jasny wyświetlacz -lekki jak na swoje gabaryty -szybkość działania - zwykły soft Nokii -niski SAR 0,48 W/kg -bardzo dobra jakość dźwięku podczas rozmów oraz podczas słuchania muzyki -latarka -miękkie, ciche i duże rozdzielone klawisze Wady: -kiepski aparat fot. - pomimo 2 megapixeli Nokia 3110 z 1,3 lepiej sobie radziła -utrudniony dostęp do klawiszy "*" oraz "#" -jak dla mnie zbyt śliski materiał użyty na obudowie z tyłu; przyzwyczajony do Nokii 3110 kilka razy wypuściłbym 3720 z ręki na ziemię wodo-, pyło-, kurzo-, wstrząso-, etc. odporności nie testowałem i póki co dobrowolnie nie zamierzam. Podsumowując: zwykły telefon dla zwykłych ludzi do... dzwonienia i sms'owania

  • 0

    55. ~Piotrek  2010-07-29 15:58:08  host: afio176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik ogólnie bardzo fajny. Nie ma niepotrzebnych bajerów, fajna mocna latarka, proste menu, ale błagam. Telefon kurzo, pyło, piacho i wodoodporny, przeznaczony do pracy w ciężkich warunkach wypada z kieszeni i pęka szybka tworząc dużą pejęczynę. Przecież to kpina. Wiele poprzednich telefonów niby nieodpornych, a takie żeczy bez najmniejszego problemy znosiły, można było młotkiem puknąć w szybkę i nic jej się nie działo, a tu spadek z 0,5 metra na gładki schodek i katastrofa. Totalna porażka! Ciekawe czy w ogóle uda się gdzieś kupić przednią obudowę...

  • 0

    56. ~yellow  2010-07-30 15:13:07  host: 62.22.46.197

    Chyba najlepszy telefon jaki dotychcza miałem, przez przypadek na wakacjach wpadł mi do basenu, nawet ekran nie zaparował, bateria trzyma 4-5 dni rozmawiając zupełnie swobodnie. Duzy czytelny wyświetlacz, dosc ergonomiczna obduowa. Wad narazie nie zauważylem. Jeśli ktos potrzebuje telefon do dzwonienia, zdecydowanie polecam

  • 0

    57. ~eryhe  2010-08-16 15:19:42  host: 93-181-190-129.as.kn.pl

    witam! może mi ktos napisac czy w tym telefonie jest darmowa nawigacja? Jesli jest to jak ja skonfigurowac.

  • 1

    58. ~bull  2010-08-23 16:46:22  host: avh44.internetdsl.tpnet.pl

    moim zdaniem niepotrzebnie w tym telefonie zainstalowano aparat i wyswietlacz z 16 milionami kolorów 262 tys by starczyly, a i bateria mogla by miec z 2000 mAh tak jak w samsungu E2370

  • 0

    59.  2010-08-23 16:55:18

    moim zdaniem niepotrzebnie w tym telefonie zainstalowano aparat i wyswietlacz z 16 milionami kolorów 262 tys by starczyly, a i bateria mogla by miec z 2000 mAh tak jak w samsungu E2370 i miec ip 67

  • 0

    60.  2010-08-23 17:26:14

    moim zdaniem niepotrzebnie w tym telefonie zainstalowano aparat fotograficzny i wyswietlacz z 16 milionami kolorów 262 tys by starczyly, albo jest jeszcze opcja wyswitlacza papierowego o wiele bardziej oszczedniejszego i lepiej widocznego w pelnym słoncu, a i bateria moglaby miec z 2000 mAh tak jak w samsungu E2370 obudowa mogłaby być również wytrzymalsza np IP67

  • 0

    61. ~mick  2010-09-26 20:28:36  host: 36-252.89-161.tel.tkb.net.pl

    Kolejna nokia na której się zawiodłem.najlepszy model to 3310 i dalej nic.zamienię(mam od roku) za dopłatą na samsung b2100 solid-nie więcej niż 1 rok i ma być na gwarancji!niestety nokia zeszła na psy ,a może tylko zaspała?

  • 0

    62. ~Posiadacz  2010-10-10 23:22:22  host: dynamic-78-8-158-48.ssp.dialog.net.pl

    Telefon przypadł mi do gustu. Wcześniej miałem Nokię 5410i. Nie jest jednak bez wad. Najbardziej zdenerwował mnie odklejający się klawisz "5" po mies. użytkowania i widzę, że nie tylko ja miałem z tym problem. Przykleiłem sam, działa... Chciałem telefon trochę bardziej wytrzymały ale też prosty, nie multimedialny kombajn, którego 90% funkcji i tak nie użyję. Bateria w czasie czuwania trzyma 2 tyg. Sprawdzałem. Gorzej jest, kiedy zaczynamy telefonu używać... Telefon spadł mi kilka razy na kafelki z 1,5 m. - żyje, żadnych zadrapań. Często używam go jako latarki na odcinku ok. 500m w każdą porę roku. Deszcz, śnieg, to żaden problem. Nosiłem go przy temp. -25 st. trzymając w ręce i oświetlając sobie drogę całą zimę - Nie ruszyło go. Polecam!!!

  • 0

    63. ~tomekOL  2010-10-13 20:40:27  host: 088156037153.olsztyn.vectranet.pl

    Telefon kupiony w Media. Pudełko to tandetny kartonik, w którym znajdziemy telefon, baterię, ładowarkę i zestaw słuchawkowy. Brak kabla do transmisji danych. Zalety...bardzo dobrze trzyma zasięg (lepiej od noki 6500s), prosty w obsłudze i raczej idiotoodporny. Wszystkie elementy dobrze spasowane więc nic nie trzeszczy. Dobra jakość rozmów (rozmówce słychać wyraźnie i głośno) Wady...słabo wyczuwalny klik klawiszy więc jak ktoś dużo pisze to może być kłopotliwe. Cienka elastyczna szybka...plastik ugina się i dotyka do powierzchni wyświetlacza. Dźwięk dzwonków metaliczny...brzmi nienaturalnie i ciche dzwonki! Problemy z wciśnięciem klawiszy * i # Co do odporności na wodę to nie ryzykowałem testów... Bawiłem się również samsungiem b2100 wygląda na bardzo solidny i faktycznie odporny na wodę. Mam wrażenie że troche lepiej trzyma zasięg od noki. Oba telefony przetestowałem z własną kartą w budynku sklepu gdzie zasięg jest raczej słaby.

  • 0

    64. ~tomekOL  2010-11-13 19:05:53  host: 088156037153.olsztyn.vectranet.pl

    Po miesiącu zabawy telefonem stwierdzam co następuje: Świetnie trzyma zasięg, Bateria jest całkiem ok...spokojnie 4-5dni czuwania. Wykonanie/spasowanie przyzwoite. Wady: Ciche dzwonki...telefonu nie słychać gdy dzwoni, szybka się ugina, problemy z naciśnięciem klawiszy * # Nie testowałem jeszcze odporności na wodę ;-)

  • 0

    65. ~pytajnik  2010-11-28 15:55:32  host: c88-158.icpnet.pl

    mam pytanie do użytkowników - czy ten telefon powiadamia jakąś diodą [mam za małe IQ by pisać sensowne posty] połączeniu, tak jak ma to miejsce w przypadku N6300 lub N6303?

  • 0

    66. ~  2010-12-15 12:17:06  host: hmo250.internetdsl.tpnet.pl

    mam od tygodnia.Jestem zawiedziona.Baterie ladowałam 3 razy a malo korzystałam.Włączyłam na chwile radio czy odtwarzacz,dosłownie to trwało minute a pieniadze 'lecialy'bo to polaczenie z internetem,a wylaczyć sie nie da.no i te ladowania przy małej eksploatacji.Poprzednia Nokia 6020 o wiele wytrzymalsza.Ogólnie jestem bardzo zawiedziona.

  • 0

    67. ~M.W.  2010-12-20 19:15:23  host: dll145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam Nokię 3720 od października 2010. Telefon spełnia moje oczekiwania co do funkcjonalności. Totalną porażką jest bateria która trzyma średnio tylko 1,5 dnia! Co ciekawe nie słucham radia, nie odtwarzam muzyki, mieszkam 300 m. od nadajnika i poruszam się po Warszawie gdzie zasięg jest dobry, więc nie ma mowy o zwiększonym poborze mocy. Nieprawdą jest twierdzenie że telefon w stanie czuwania potrafi przetrwać bez ładowania 10 dni lub bateria wystarczy na 7h rozmów. Mój telefon nie spełnia nawet 10% założeń tej normy. Telefon był już w serwisie. Test baterii OK, tzn. bateria sprawna w 100%. W serwisie stwierdzili że winne jest oprogramowanie, więc wgrali nowszy soft. Mimo tych zabiegów nic się nie zmieniło i telefon nadal trzeba ładować po 1,5 dnia użytkowania. Naładowana bateria wystarczy łącznie na 50 minut rozmów. Co ciekawe obserwuję coś takiego że kiedy wyłączam telefon na noc bateria jest w połowie naładowana. Kiedy włączam go rano wskaźnik baterii jest na czerwono. Zastanawiam się co żre energię w ciągu nocy? Może ktoś podpowie? W poprzednim telefonie bateria po nocy była jakby mocniejsza a tu jest na odwrót. Ponieważ telefon jest nowy zamierzam zgłosić niezgodnośc towaru z umową i domagać się wymiany na nowy, bo Nokię 3720 kupiłem właśnie dlatego że miała mieć mocną baterię!

  • 0

    68. ~Andy  2010-12-30 01:25:16  host: 77-254-151-130.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon juz trzy miesiące i jest o.k. Bardzo wszystko spasowane tak że się go wygodnie używa. Padało tu pytanie o sygnalizację diodką, ma cos takiego, po nieodebranej rozmowie miga mu oświetlenie środkowego klawisza. Bateria trzyma dosyć długo, nawet na rezerwie pociągnie jeszcze z trzy dni. Mój akurat miał słaby głośnik, ale po wymianie wszystko jest jak trzeba. Jak ktoś chce mieć telefon do dzwonienia to ten jest jak najbardziej odpowiedni.

  • 0

    69. ~  2011-01-12 21:03:28  host: kr-bart-20-58.t-mont.net.pl

    odpowiedz dla 67, to nie wina baterii tylko telefonu, miałem tak z nokią 6310i, i bateria wytrzymywała tylko 2 dni, oczywiście sciemnianki u operatora że wszystko ok. w serwisie wymienili na nowy i było wszystko ok

  • 0

    70.  2011-01-20 01:02:04

    Kilka tygodni używałem Samsunga b 2710, wydawałoby się, że telefon OK. Niestety, ale z kilku drobnych wad nie nadaje się do normalnego użytkowania /to jest moja opinia/ Przy wyszukiwaniu z listy kontaktów po wpisaniu pierwszej litery pokazuje, niewiadomo, co np. imię znajdujące się w drugim członie kontaktów zaczynające się akurat na tą literę /beznadzieja/ Czcionka po wybraniu w ustawieniach na dużą jest nadal mała.Wyswietlacz w porównaniu do Nokii cieniutki. No tak, ale wracając do noki jest bez porównania lepsza pozbawiona tych wad Może nie jest tak pancerna jak B-2710, ale Dla mnie w uztytkowaniu o niebo przyjemniejsza. Telefon jak na razie OK. /kilka dni/

  • 0

    71. ~Niszczycielka  2011-02-09 14:58:55  host: user-46-113-163-88.play-internet.pl

    No więc miałam już cztery telefony Nokie, Motorole, Sagema i Samsunga każdy miej więcej po pół roku był skatowany na maksa. Bardzo często mi spadały, każdy z nich się w czymś wykapał i zdarzyło mi się że po jednym przejechałam rowerem jak mi wypadł a po innym deskorolka. Często też zasypiałam z telefonem. Ten model ma moja koleżanka trzy razy zaliczył kąpiel i nic a także wielokrotne żuty o ścianę i odejście chłopaka, koleś dostał telefonem z trzeciego pietra. A upadki są już norma w życiu tego telefonu. Mam zamiar go kupić kiedy już będę miała wystarczająca ilość kasy a jak się sprawuje to na pewno was poinformuje.

  • 0

    72. ~dżony  2011-02-12 22:11:21  host: abwt249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Czy ten telefon odczytuje pliki pdf. i pliki worda?

  • 0

    73.  2011-03-01 17:01:30

    Witam. Telefon użytkuje miesiąc, ogólnie jest bardzo wygodny,(duże klawisze) oraz wygodne kształty do noszenia w kieszenia. Nie wiem tylko o co chodzi z aplikacją "maps" ściągłem mapy polski przez nokia ovi suite i i tak nie widzi żadnej mapy, i wiem ze nie tylko ja mamtaki problem. Bateria zawodzi, max 3-4 a gdy pracuje prawie nie używam telefonu

  • 0

    74. ~sai  2011-05-01 11:30:38  host: 95.108.117.221

    Ovi suite to szambo nie użyteczna aplikacja, ale z mapami mnie zmartwiles, bo chcialem sciagac. Bateria rzeczywiscie - po roku trzyma ok.4 dni, a bylo lepiej.

  • 0

    75. ~Marcin  2011-06-27 00:26:15  host: 89-76-182-23.dynamic.chello.pl

    Map jak na razie nie mozna zaktualizowac, ale te ktore sa na karcie pamieci wraz z telefonem sa wystarczajace.

  • 0

    76. ~223456wqertryjery  2011-07-05 14:50:43  host: ip-94-42-18-204.multimo.pl

    Najpierw czeba kupić oryginała i sprawdzic go a nie narzekac ze jest dziadowy telefon. to ze tanszy nie znaczy ze to nie oryginał ale zawsze cza sprawdzac

  • 0

    77. ~szymonn  2011-08-15 14:44:40  host: 31.134.59.37

    Najbardziej podobają mi sie opinie ludzi którzy nie używali telefonu a mają dużo do powidzenia,jestem posiadaczem tego bardzo funkcjonalnego telefonu prawie od dwóch lat dodam że pracuje na budowie ,zaliczał upadki kąpiele i działa bez zarzutu moja opinia 10/10

  • 0

    78. ~kwicoj  2011-09-28 08:56:28  host: acky140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wytrzymały jest,woda mu niestraszna (jednakże zatyka głośniczek z tyłu) ale bateria bez dotykania telefonu wytrzyma najwyżej 2 dni. znajomy na taki sam telefon: ładuje codziennie.

  • 0

    79. ~uzytkownik  2011-11-07 10:15:35  host: 89-74-229-54.dynamic.chello.pl

    telefon mam 1,5 roku i jestem zawiedziony 3 razy w naprawie (z niewiadomych przyczyn nie chciał się włączyć, padł po zalaniu wodą!, a po jednym z niedużych upadków podświetlenie ekranu padło). Dodatkowo nie wspomnę o serwisie nokii który telefon naprawiał w sumie 5 miesięcy. Wybierajcie solida jest dużo lepszy

  • 0

    80. ~100-uDen  2011-12-01 18:58:42  host: public-gprs284090.centertel.pl

    Re: 79.: Jak handlujesz telefonami Samsunga albo masz interes żeby reklamować solida to po co się tego wstydzisz udając użytkownika Nokii 3270?! Daruj sobie też te zmyślone historyjki, przecież od razu widać, że to propaganda oczerniająca ten model Nokii.

  • 0

    81. ~zl  2011-12-12 21:53:07  host: 088156085032.wroclaw.vectranet.pl

    Złom stulecia! Myślałem, że to będzie naprawdę ODPORNY na wszystko telefon, ale niestety tak nie jest. Test z wodą ... oblał po 30 minutach. Ot zdechł i koniec . Wymiana MoBo. Upadki ? Uwaga, obśmiejecie się : ta wspaniale zamykana klapka ... jak nie wypada, to się znacząco obluzowuje przez co trzeba dociskać. Ostatnio padło (na raz) bluetooth i aparat. Dla mnie jedne z najważniejszych rzeczy w komórce, teraz mikrofon. Co będzie dalej ? No i coś grzechocze w niej. Może martwa mysz ? Wolę coś bardziej solidnego ! Ocena 2/10 !

  • 0

    82. ~Nokia fan  2012-08-05 23:38:33  host: 78.10.83.25

    Mam ten "pancerny" telefon gdyż nie lubię Samsungów. Jeśli dla kogoś nadrzędną sprawą jest super wytrzymałość, to niech bierze jakiegokolwiek Solida. 3720c jest zwykłym tel o trochę większej wytrzymałości niż inne nokie. Nie boi się kurzu, leżenia na deszczu, ani 25 st. mrozu. Na imprezie wyleją ci coś na niego - przeżyje bez szwanku. Jeśli jednak zaczniecie go topić w wannie, rzucać o ścianę itd., to długo nie pociągnie, bo nie od tego są telefony. 2 razy spadł mi na panele w domu i 2 razy puściły zatrzaski na klapce baterii. Klawisze potrafią się odklejać i może schodzić z nich farba. Gdy telefon jest używany bateria trzyma bardzo krótko. Zasięg za to bardzo dobry. Rozmowy głośne i wyraźne.

  • 0

    83. ~  2012-11-12 18:14:41  host: afck100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od ponad 3 lat i jak do tej pory nie mialem zadnego problemu w tej chwili ropzgladam sie za kolejna nokia 3720 lecz ciezko znalezc fabrycznie nowy model

  • 0

    84. ~  2012-12-16 23:46:59  host: anp9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nokia 3720 to najlepszy telefon o tych parametrach i za te pieniądze nie ma uwag negatywnych a używam go już od czterech lat i przeżył już wiele sytuacji ciężkich ,tak że polecam ten model.

  • 0

    85. ~czesiu  2013-01-28 21:37:41  host: 77-45-7-72.sta.asta-net.com.pl

    Mam ten telefon już dwa lata i muszę przyznać, że jest świetny. W wodzie go jeszcze nie miałem, ale w kurzu był i nic mu się nie stało. Spadł mi parę razy z wysokości ok.1m na płytki i beton - nic mu się nie stało. Podsumowując telefon poręczny wytrzymały i bardzo ładny. Jedynie klapką do wejść trochę kurzu wchodzi, ale wystarczy raz na jakiś czas dmuchnąć i po sprawie. TELEFON NAPRAWDĘ GODNY POLECENIA!

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-189-167.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet