Nokia 3110 classic - opinie
Telefony Nokia Nokia 3110 classic Opinie o Nokia 3110 classic

Nokia 3110 classic

w sumie: 976
‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | Następna ›
  • 0

    1.  2007-02-12 15:55:10

    jeśli ten telefon będzie za przyzwoita cenę, to może w znacznym stopniu zawojować polski rynek...

  • 0

    2.  2007-02-12 16:16:44

    Wydaje mi się, że powinien pojawić się na rynku jakiś czas temu, ale tak czy inaczej zapowiada się świetny telefonik i dużą baterię dają, fajnie :)

  • 0

    3. ~MvT  2007-02-12 17:39:40  host: abyd54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bateria 1020(mAh) ja pierdzielle!! będzie ekstra telefon za małe pieniądze

  • 0

    4.  2007-02-12 19:20:13

    Następca 6020 ? Duże klawisze, dobry wyświetlacz. Wg mnie idealny telefon dla rodzica. Podczerwień, Bluetooth ... takie wydanie K510i przez Nokię pod inna nazwą. Ciekawe czy aparat 1.3 Mpix będzie równie dobry ;-)

  • 0

    5. ~rkuku  2007-02-12 19:45:58  host: w3cache1.icm.edu.pl

    Jest to nokia dla zwykłego uzytkownika nie ceniacego sobie bajerów.

  • 0

    6. ~leń  2007-02-13 12:56:38  host: bkw154.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Z opisu rewelacja... Ma go już ktoś? Ciekawe jak w praktyce się sprawuje?

  • 0

    7. ~notsure  2007-02-13 19:27:54  host: proxy-ndm-2.tp.unicity.pl

    Czym ten telefon różni się od 6151 ?

  • 0

    8. ~cegłofon  2007-02-16 16:11:26  host: nat3.sysnet.pl

    podobny do SE K510i rozni sie odniego slotem na mini SD

  • 0

    9. ~  2007-02-18 12:23:48  host: p09-06.opera-mini.net

    No to już wiem jaki telefon kupię sobie na Gwiazdkę. W sprzedaży pojawi się w drugim kwartale br. Ten telefon ma wszystko,czego potrzebuję w telefonie. Cena 150 euro też jest zachęcająca. Czekam z niecierpliwością!

  • 0

    10. ~wow  2007-02-19 15:14:44  host: abgv88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale gwałtowna zmiana!

  • 0

    11. ~lol  2007-02-23 15:34:27  host: wlan3-249.srem.net

    Wreszcie coś porządnego od NOKI na pewno w przyszłości ją sobie kupie bo jak widze te wszystkie SWFNE pseudo telefony firmy sony ericsson to zbiera mi sie na wymioty. LUDZIE nie porównujcie NOKII z sony ericssonem bo w życiu se nie będą takie jak NOKIA !!!!!!! FOREVER WITH NOKIA....THE BEST !!xD

  • 0

    12. ~lol  2007-02-23 15:37:30  host: wlan3-249.srem.net

    SUPPER FONIK NOKIA ZAWSZE BYŁA NAJLEPSZA nie porównujcie NOKI z jakimś tam sony ericsonem (czy jak tam się to nazywa)se nie ma szans z NOKIĄ

  • 0

    13. ~KORNIK  2007-02-24 17:42:00  host: 82.160.48.66

    Kurde jak nigdy podziwiam NOKIĘ. Jak zobaczyłem zdjęcie to myślałem, że to fon bez niczego w ładnej obudowie. Tym czasem to porządny fonik. Bt i irda, radio aparat 1.3. Tylko trochę mało pamięci. A tak to wypas telefon.

  • 0

    14.  2007-03-09 14:26:26

    Widzę że Nokia natrzepała już tyle bliźniaczych modeli, że wracają do oznaczeń które już były. Brakuje jeszcze żeby jakiś najnowszy SE miał oznaczenie GA628.

  • 0

    15.  2007-03-09 14:29:40

    Ale wyjątkowo przyznaję że aparacik prezentuje się ciekwo, biorąc pod uwagę że to nokia cena może odpowiadać produktowi, co jest u fińskiej marki rzadkością. Minus za mały wyświetlacz.

  • 0

    16. ~hmm  2007-03-16 23:28:40  host: 212.122.214.223

    ludzie nie podniecajcie się tak - pogadamy jak zobaczymy ile to kosztuje bo w cenie k510i to on nie będzie :)

  • 0

    17.  2007-04-01 18:35:15

    Ma to kosztować 150 euro a więc u nas będzie zapewne nieco drożej ;) Anyway ten telefon wart jest wg mnie 650-700zł, nie więcej. Jeśli będzie tani sprawię go mojej pannie bo spełnia wszystkie jej wymagania :)

  • 0

    18. ~obcy  2007-04-02 21:44:44  host: dkx8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    heh smieszny telefon dla babci tudziez dziadka. nokia wydala i cos milego wydala

  • 0

    19. ~satoot  2007-04-07 09:26:50  host: eta140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ma złącze, ale czy ma możliwośc wynienianienia kart pamięci na większe, pojemniejsze?

  • 0

    20. ~satoot  2007-04-07 11:14:18  host: eta140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Się z tą baterią zastanówmy: na stronie nokii podają że ma 1020mAh i jest to bateria BL-5C. Natomiast nokia 6030 też ma tą baterię, i tutaj już nokia na www podaje że to 900mAh. Więc jak to jest? (dodam, że żona używa 6030 i bateria 900 trzyma długo)

  • 0

    21.  2007-04-08 16:30:30

    @ satoot, jeśli byłeś na stronie Nokii to powienienes wyczytać, że "Możliwość rozbudowy pamięci za pomocą kart microSD (do 2 GB)"

  • 0

    22. ~tititaca1007  2007-04-11 10:39:09  host: stegny-gts.stegny.2a.pl

    Ciekawe, kiedy ta nokia pojawi się w Polsce...Niby miała mieć swoją premierę w I kwartale 2007, ale na allegro i ebayu jej nie widać :(

  • 0

    23. ~kirya  2007-04-12 12:55:39  host: ejw58.internetdsl.tpnet.pl

    Witam! Na kiedy zaplanowana jest premiera tego telefonu???? Kiedy pojawi się u nas w sprzedaży??

  • 0

    24. ~kirya  2007-04-12 22:24:15  host: ejw58.internetdsl.tpnet.pl

    Witam! Na kiedy zaplanowana jest premiera tego telefonu???? Kiedy pojawi się u nas w sprzedaży??

  • 0

    25. ~kirya  2007-04-12 22:53:41  host: ejw58.internetdsl.tpnet.pl

    I w jakiej cenie będzie????

  • 0

    26. ~tititaca1007  2007-05-04 09:13:12  host: nat-gts.stegny.2a.pl

    Zauważcie, jaką wysoką ocenę uzyskał telefon, którego nikt jeszcze nie testował-a już uchodzi za znakomity! ;) Ciekawa jestem, jak bardzo zmieni się punktacja po wejściu na rynek...

  • 0

    27. ~aga  2007-05-13 09:19:46  host: 87-7.is.net.pl

    hej ale mi si esmiac chce do jakich niby Wy piszecie starych oznaczen nokia wraca?? heheh 3110 takiego jeszcze ni ebylo 3210 owszem....hehe NOKIA WRACA DO STARYCH OZNACZEN-Dobre

  • 0

    28. ~tester  2007-05-15 21:16:17  host: nat-tar.aster.pl

    ~aga: Mi też się śmiać chce jak czytam Twojego posta. Zobacz tutaj http://telepolis.pl/telefony.php?id=21#

  • 0

    29.  2007-05-22 21:46:47

    Na allegro pojawil sie pierwszy model - polskie menu + gwarancja 24 miesiace + karta 128mb = 579zl. Mysle, ze calkiem przystepnie:) Sadze, ze niedlugo cena bedzie sie trzymala raczej blizej 500zl! Mi telefon sie bardzo podoba, martwi mnie jedynie rozdzielczosc wyswietlacza, jak ktos bedzie mial juz ten tel to niech sie wypowie jak wypada na tle konkurencji

  • 0

    30. ~tititaca1007  2007-05-25 18:15:06  host: cqo197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do qbig: A mnie martwi oprócz marnego wyświetlacza kiepska,plastikowa obudowa

  • 0

    31. ~a lol  2007-05-28 23:00:06  host: ewn220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ..kiedyś mozna byłoby tak powiedziec, Nokia.. The Best..? ale nie teraz , juz nie sa takie dobre jak kiedyś, wierzysz w głupi przesąd lol,i nie jestes obiektywny. sa juz lepsze telefony od Noki i niestety taka jest prawda .

  • 0

    32. ~lolek  2007-06-02 16:32:09  host: a72.net157.okay.pl

    juz jest i kosztuje 725

  • 0

    33.  2007-06-07 23:36:18

    Ja znalazłem za diabelską cenę 666 zł

  • 0

    34. ~Łukasz  2007-06-15 23:58:13  host: chello084010083121.chello.pl

    Do: aga Jeśli nie masz zielonego pojęcia a nie masz to się nawet nie odzywaj. Po prostu zamilcz. Robovit ma rację że Nokia powraca do starych oznaczeń. Wiele lat temu był już model 3110. To była pierwsza Nokia z tym "magicznym" środkowym przyciskiem który służył do wszystkiego. Pamiętam jeszcze bilbordy i teksty które reklamowały owy guzik. To był chyba pierwszy zgrabny i ładny jak na tamte czasy telefon pracujący w systemie GSM (cyfrowy) bo wcześniej były toporne,duże i brzydkie Nokie NMT (analogowe). Czyżby Nokii skończyły się pomysły na nowe oznaczenia komórek? Śmieszne.

  • 0

    35. ~martinn  2007-06-28 11:33:34  host: etn76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ta nokia jest od wczoraj w Era fan za 199zł na 36 m-c'y :D

  • 0

    36. ~but123x  2007-06-29 20:55:42  host: 12-197-54-80.promax-ck.pl

    jest juz na allegro i kosztuje 520zl:P

  • 0

    37. ~ron  2007-06-30 09:52:04  host: 217.153.253.216

    ogólnie to sprzedają ją w sklepach za 500 zeta więc jeżeli jest jako tako zbudowana a nie z trzeszczącego plastiku to wróże jej zdobycie niemałej części rynku

  • 0

    38. ~kris95  2007-06-30 14:28:26  host: ppp139253.ostnet.pl

    ja znalazlem za 592 zł nowa w kolorze czarnym telefon jest bardzo dobry i kupię go.

  • 0

    39. ~maciasss1  2007-07-02 13:24:50  host: bwh154.internetdsl.tpnet.pl

    Własnie bawiłem sie tym fonikiem i powiem wam, że co do obudowy to nie ma sie co obawiać- jest naprawdę świetna. Czuć, że jest wykonan z twardego plastiku, nic nie trzeszczy taj jak to ma miejsce chociażby w Noki 6070. Przyciski są bardzo duże, łatwo pisze się smsy. Jedyne zastrzeżenia mam do wyświetlacza, niestety nie jest on wysokich lotów, widać jego słabą rozdzielczość. Jeśli jeszcze ta Nokia trochę stanieje to myślę, że będzie wcale nie głupim fonikiem;) PS. Zastanawiam się nad jej kupnem:/

  • 0

    40. ~kuba  2007-07-05 18:41:51  host: il253.internetdsl.tpnet.pl

    na stronach ery ten model jest podany jako nowosc, wiec mozna sie spodziewac, ze wejdzie do oferty niedlugo... wyglada ze sagem my411x doczekal sie solidnego konkurenta:D mam na niego chrapke:P

  • 0

    41. ~apacz  2007-07-05 23:34:56  host: 213-238-103-46.adsl.inetia.pl

    Właśnie widziałem ten fonik i wcale nie wygląda badziewnie jedynym minusem co zauważyłem jest dość mała rozdzielczość wyświetlacza, a po za tym nie mam więcej zastrzeżeń i chcę sobie kupić go w erze.

  • 0

    42. ~  2007-07-07 16:15:41  host: cnet-u-252-221.petrus.pl

    Hmm, a jakie gniazdo słuchawkowe posiada ta Nokia? Standardowego mini-jacka, czy jakiś inny wynalazek, do który wymaga przejściówki do podłączenia normalnych słuchawek?

  • 0

    43. ~  2007-07-07 19:46:05  host: asn27.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś orientuje sie czy ten tel ma latarke lub jakieś podswietlenie jak w SE750

  • 0

    44. ~BuStEr  2007-07-07 20:25:42  host: chello087207034216.chello.pl

    Kupiłem sobie 2 dni temu ten telefonik i w skali 1-10 oraz biorąc pod uwagę cenę do jakości spokojnie daje mu 8. Ogólnie jestem zadowolony i polecam!!!

  • 0

    45. ~resta  2007-07-08 13:32:05  host: 213.25.162.2

    Mam eine kleine pytanko jak można sobie zastrzec numer z którego się dzwoni w nokii 3110 bo jak próbuje: Ustawienia połączeń*Wyślij moje ID*Nie to wogóle dzwonić do ludzi nie moge:/

  • 0

    46. ~maciasss1  2007-07-08 20:57:46  host: acht128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Też właśnie nabyłem ten fonik i powiem,że jest wporządku. Świetnie pisze się na niej smsy- z racji dużej klawiatury;)Jakość rozmów też jest oki. A cała reszta to taki miły dodatek;)

  • 0

    47. ~javazlaz  2007-07-09 14:19:40  host: td182.internetdsl.tpnet.pl

    Fonik super. Nie należy go porównywać z K510i. Jest o (conajmniej) klasę lepszy. I karta pamięci. Jak tylko go zobaczyłem to mi się spodobał. Brawa dla nokii.

  • 0

    48. ~Emilo  2007-07-10 15:56:56  host: eas194.internetdsl.tpnet.pl

    Niech ktoś z użytkowników zrobi testtelefonu ze zdjęciami i da na forum!!!

  • 0

    49. ~wojtas  2007-07-12 15:21:35  host: gts114.internetdsl.tpnet.pl

    Ile wam bateria w tej nokii trzyma ? przy srednim(kilka sms-ow, par min rozmow) oraz non stop (mp3, radio, duzo sms-ow i rozmow) uzytkowaniu ? Oplaca sie ja kupic za okolo 550 zl ?

  • 0

    50. ~admirall  2007-07-14 16:13:43  host: ztpnet-76-208.ztpnet.pl

    Mam ten telefon 3 tygodnie. Moim zdaniem jest jak najbardziej cool! dobra jakość materiałów (plastiki) , duże przyciski, wyswietlacz również dobry jakość zdjęć również jest ok jak na 1.3mpix jak komuś mało to zawsze może sobie kupić aparat:-) bateria też jest dobra przy normalnym użytkowaniu 7-8 dni trzyma. Myśle że zrobi kariere polecam!:-)

  • 0

    51. ~iceb  2007-07-15 12:23:23  host: bhy136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. A czy moze mi ktos napisac jaka pojemnoscia dysponuje skrzynka odbiorcza w tym modelu nokii? Gdzies wyczytalem,ze jest w stanie pochlonac do 500sms'ow w zaleznosci od ilosci wolnej wewnetrznej pamieci telefonu. A jak sie ma jakosc i glosnosc dzwiekow wydobywajacych sie z glosnika, chodzi mi o dzownki mp3 i jak to sie ma do modelu 6151? Pozdrawiam wszystkich:-)

  • 0

    52.  2007-07-16 14:05:10

    a ja se kupie za 199 zł w erze

  • 0

    53. ~MYSTERX  2007-07-17 11:13:19  host: 193.111.30.50

    Mam pytanie czym ona w sumie sie rózni po za wyglądem od modelu 6151, bo w opisie wyglądaja na identyczne...

  • 0

    54. ~kviku. krk.  2007-07-18 00:04:21  host: 2.fdk.airbites.pl

    JEDNYM SLOWEM TEL JEST ZAJEBISTY NIC MU NIE BRAKUJE... JEZELI CHODZI O WYSWIETLACZ TO COS JEST NIE TAK PRZY ROBIENIU ZDJEC JAKOSSC JEST JAKAS HUJOWA MUSZE DO TEGO DOJSC... ALE MUZYCZKA WYMIATA BARDZO GLOSNO I CZYSTO..JA POLECAM!!!!!!!!!!!!! I RADIO TEZ HULA DOBRZE POLECAM.. MORZE KTOS WIE CO JEST Z TYMI ZDJECIAMI?????

  • 0

    55. ~Joker  2007-07-18 10:29:00  host: host-ip133-16.crowley.pl

    Mam pytanie odnośnie simlocka: czy da się go na chwilę obecną ściągnąć z tego telefonu? (wszędzie dostępne są salonowe wersje na ERE)

  • 0

    56.  2007-07-18 12:12:18

    6151 mam Umts

  • 0

    57. ~szirlej  2007-07-18 14:26:24  host: ewl2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aaa pomocy, zamierzam przedluzyc umowe w erze i chyba zdecyduje sie na ten tel. doradzcie mi czy faktycznie jest w porzadku? co z tym wyswietlaczem? i jak to jest z tym gniazdem sluchawkowym? karte pamieci mozna dokupic? zupelnie nie znam sie na telefonach, polegam tylko na tym co zaproponuja mi w salonie ;) pozdro

  • 0

    58. ~madzi@  2007-07-19 19:59:27  host: aapr112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie do tych ktorzy maja ten telefon.mam go od niedawna i mecze sie ze slownikiem w smsach czy mozna go jakos wylaczyc? ;> prosze o odp

  • 0

    59.  2007-07-20 14:31:29

    DO SZIRLEJ'A : polecam tego fona,mam go od wczoraj i musze stwierdzić, że jest naprawde super, ma wszystko co potrzeba, dobry wyswietlacz, aparat i odtwarzacz mp3, fajne gierki 3d, a to wszystko za male pieniadze, na allegro chodzi juz za 500 zł, a można też kupić taniej albo w erze na abonament.

  • 0

    60. ~Salon Era Gdynia  2007-07-21 11:12:07  host: 213-238-114-105.adsl.inetia.pl

    Telefon już pokazał się w salonach. Nokia 3110 CLASSIC jest dobrze wykonany. Tylnia klapka jest pokryta gumą, co powoduje, że nie będzie się rysować. Kartę można dokupić aż do 2 GB. W telefonie jest radio, choć do zestawu Nokia dodała mono słuchawkę mini jack 2,5 mm. Zaskoczeniem jest dużej pojemności bateria, bo aż 1020mAh. Telefon ma również gniazdo USB,IRDA oraz Bluetooth. Interfejs, jaki zastosowano to znany Series 40 3rd Edition. Wszystkich chętnych zapraszam do salonów ERY.

  • 0

    61. ~mike  2007-07-22 14:08:49  host: 90.167.wmc.com.pl

    W erze do tego telefonu dają słuchawki - z jedną słuchawką :)- to jakaś kpina - jak na tym słuchac radia i mp3? - powiedźcie czy mozna do niego łatwo podłączyc normalne słuchawki ?

  • 0

    62. ~Julia  2007-07-22 22:38:17  host: 089-100-237148.ntlworld.ie

    Ten fon bede posiadac od 6 sierpnia, juz nie moge sie doczekac! a opinie dodam jak bede gomiala

  • 0

    63. ~szirlej  2007-07-23 19:17:35  host: ewr225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    swift dzieki za info. za duzo nie wymagam od telefonu, wiec mysle ze spelni moje oczekiwania :) wypowiem sie jak bede go miala, tak za jakis tydzien :)

  • 0

    64. ~kate  2007-07-24 19:33:53  host: apn-100-190.gprsbal.plusgsm.pl

    pracuje na takim sprzęcie już 2 tyg.i musze stwierdzić ,że sms się zajebiście szybko pisze(duze baldzo;) klawisze)bateria ok tylko mało pamięciochy trzeba karcioche do kupć (złącze pod baterią),obudowa bardzo odporna na rysy ,wytrzymuje upadek z 1m i nic!

  • 0

    65. ~user  2007-07-24 23:13:20  host: rt-ilan.welnowiec.net

    mam ten telefon już jakieś 3 tygodnie, jest bardzo solidnie wykonany, bateria trzyma ok 8 dni ale jak sie nim intensywnie bawi słucha mp3 przez pare godzin dziennie to wytrzymuje tylko 2 dni, bardzo dobra jakośc i głośność dżwięków z głośnika, telefon nie mam mini jacka lecz wymaga słuchawek NOKIA, ponieważ normalne słuchawki są za duże do takiego małego gniazda , nie ma w nim też latarki, wyświetlacz jest troche słabej jakości ale wcale nie jest mały, telefon jest bardzo zgrabny, świetnie pisze się na klawiaturze, wykonany z dobrych plastików które jednak troszeczke czasem trzeszczą ale tylko jak sie go mocniej ściska, niestety aby włożyć do niego karte pamięci trzeba go wyłączyć i wyjąć baterię, aparat robi niezłe zdjęcia w dzień, są wyraźne i mają dużą rozdzielczość; telefon jest o wiele ładniejszy od 6151 ponieważ 6151 to cegła, jak ktoś nie wierzy niech zobaczy sobie ją na żywo , mam w nim karte pmięci kingston 1 gb i działa bez problemów

  • 0

    66. ~Adams  2007-07-25 18:00:11  host: 144-pog.skranetcan.pl

    Hmmm lipne jest to iz telefon nie moze sie laczyc z kompem za posrednictwem Podczerwieni oraz te sluchawki mnie martwia ...oraz to ze NOKIA nie dostarcza z telefonem kabla i oprogramowania..przyciski mocno stukaja czy nie ?? no i czy dobre jakosciowo zdjecia wychodza ??

  • 0

    67. ~szirlej  2007-07-25 20:50:23  host: exe103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a to jakiego modelu sluchawek wymaga ta nokia? chce kupic normalne słuchawki a nie jakas mono ;)

  • 0

    68. ~darek  2007-07-26 20:02:31  host: asd63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma pytanie do posiadaczy tej noki czy nie ma utrudnien jakiejs blokady przy wgrywaniu gier lub innych aplikacji typu mapka polski.

  • 0

    69. ~pytacz  2007-07-27 16:59:42  host: wenus.isystem.com.pl

    w tej noki trzeba formatowac baterie ?

  • 0

    70. ~szymx  2007-07-31 01:08:02  host: abtn61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzisiaj nabylem ten telefon i musze przyznac, ze najlepsza strona tego aparatu jest jakosc wykonania. Nic nie trzeszczy nic, nie stuka - wczesniej mialem se k510i - trzeszczal jak jakis owad gdy sie go trzymalo w reku;) Ma wszystko czego potrzeba we wspolczesnym telefonie. Design jak dla mnie pierwsza klasa - uniwersalny. Dokupilem do niego stereofoniczny zestaw sluchawkowy ( w zestawie tylko jedna sluchawka :(...) i uwazam ze jakosc mp3 i radia jest naprawde na przyzwoitym poziomie, jest korektor dziweku takze telefon mozna wykorzystac z powodzeniem jako odtwarzacz mp3, nie wspominajac juz o slocie na karte, ktory w dzisiejszych czasach jest juz standartem. Jest male ale...jakosc rozmow moglaby byc lepsza. Troche dziwne jest to, ze dzwiek podczas rozmowy czasem zakłócany jest przez jakies szumy - moze to radio, a moze zalezy to od zasiegu, bo nie zawsze tak sie dzieje, nie przeszkadza to znacznie, ale w moim porzednim telefonie tak sie nie dzialo.moze podczas dalszego uzytkowania rozwiklam ta zagadke;) Plynny 8xkrotny zoom robi naprawde duze wrazenie, a kamera 1.3mpix w zupelnosci wystarczy. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jakosc zdjec nawet w telefonach z kamerami 3.2mpix nigdy nie dorowna zwyklym aparatom cyfrowym, wiec po co inwestowac w cos lepszego??Dlatego moim zdaniem jest to najlepszy wybor, jezeli chodzi o telefony z przedzialu do 600zl. Dobra jakosc dzwieku, solidnosc i jakosc wykonania oraz latwosc i intuicyjnosc obslugi( telefon nie wiesza sie i nie"mysli" dlugo) przewazyly w moim wyborze POLECAM

  • 0

    71. ~szirlej  2007-07-31 12:33:12  host: euh60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pytacz- trzeba formatowac. adams- troszke stukaja.. zalezy co dla kogo znaczy mocno ;)

  • 0

    72.  2007-07-31 22:01:51

    mam ten telefon od miesiąca.ogólnie telefon zarąbisty.robi fajne zdjęcia,ma dobre mp3,super szybko pisze się smsy (mogłabym tak wymieniac, i wymieniac ... :) wkurzyłam się jednak na erę, która w zestawie dała jedną i do tego tępą słuchawkę! ale polecam tą komórkę! P.S. do darek: nie ma utrudnien, do pytacz: trzeba formatować baterię ale trwa to sekundę :D

  • 0

    73. ~  2007-08-01 22:00:13  host: 2-209-149-91.cpe.marton.net.pl

    kupuj nokie 6070 zamiast tej bo ona nie ma podczerwieni

  • 0

    74. ~asia  2007-08-03 20:59:41  host: host-80-54-90-1.eimg.pl

    mam ten tel jest oki polecam i cena jest fajna 500 zl za nowy bez sim-locka ma wszystko co tel miec powinien

  • 0

    75. ~darek  2007-08-04 21:37:27  host: aso160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem ten tel 3 dni temu. Porównując do SE to jak porównanie systemu DOS z windowsem. Wady: Słuchawki mono, za twarda klawiatura, brak ustawien jasnosci wyswietlacza, menu w porównaniu do SE troche toporne Dosowe, brak w zestawie przewodu USB, ustawienia dzwonków jakieś toporne,gry tragiczne Zalety: Bateria przy super intensywnym urzytkowaniu trzyma całą dobe SE wysiada przy niej, radio czułosć super można słuchać przez słuchawki i głośniczek, jakość dzwieku z głosniczka według mnie lepsza niz w SE, filmiki robi naprawde niezłe i aparacik spoko, blutuf irda działa bez problemu, tryb samolotowy czyli wyłącza wszystko co emituje fale elektromagnet. MP3 chodzi ok. Porównując do SE k510 oraz SE 700 wybrałbym raczej nokie ale K750 jest znacznie ciekawszy.

  • 0

    76. ~jaca  2007-08-04 22:15:24  host: eqk31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go od kilku dni dokupiłem kartę Kingstona 1GB i zestaw słuchawkowy HS-47 Nokii i teraz jest wszystko czego oczekiwałem :) Oprogramowanie PC Suite (pobrane ze strony)załatwia sprawę komunikacji fona z komputerem i nie mam się do czego przyczepić wszystko jest Ok. Polecam ! Solidnie wykonana i do tego dobrze wyposażona !

  • 0

    77. ~szymx  2007-08-05 00:16:45  host: abtx153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon MA podczerwien, bluetooth, edge i jest naprawde dobry! Wystarczy dokupic karcioche pamieciochy i sluchafony jak dzwony a bedzie grało wszystko ze łałała! Mam stereofoniczny zestaw sluchawek nokii+karte kingston 1gb - przy tym "sony e. walkman" wymieka!Super jakosc wykonania, dzwieku i obrazu, a do tego bateria, ktora nie ma sobie rownych (1020mah)!Nie ma nic lepszego w tej cenie!

  • 0

    78. ~SIwy  2007-08-05 07:58:58  host: w3cache.dolsat.pl

    Chciałbym sie zapytac czy w zestawie do tego tel jest Kabel USB ???

  • 0

    79.  2007-08-06 00:20:56

    odpowiedz do darka: kabel usb - pasuje od wiekszosci aparatow i kamer cyfrowych (w moim przypadku pasowal od aparatu sony), k750 jest znacznie drozszy - za roznice dokupujesz stereo sluchawki, mozesz dostac przejsciowke za 2 zlote na zwykle sluchawki i montujesz jakie tylko zechcesz, do tego dokupujesz znacznie tansza niz przy SE karte pamieci.Powstaje telefon 100 razy lepszy niz SE. jakosc dzwieku i radia super, a aparat cyfrowy? k750 ma co prawda 2mpix, ale i tak nie ma startu do najslabszych aparatow cyfrowych wiec co to za roznica 1,3 mpix czy 2mpix. Jakosc wykonania nokii jest powalajaca,a do tego bateria... jezeli chodzi o menu - to jest rzecz gustu, z reszta zawsze mozesz zmienic motyw jezeli standardowe ci sie nie podobaja. Bardzo fajna rzecza jest opcja aktywnego menu - wyprobuj! No i kluczowa sprawa na korzysc nokii jest brak joysticka! Telefon nie wiesza sie, nie muli przy pelnej karcie - czego chciec wiecej? Ze stereofonicznymi sluchawkami i karta bije na glowe k750i!

  • 0

    80. ~TYSON20  2007-08-06 00:23:48  host: eby199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich! Zastanawiam sie nad zakupem tego wlasnie fona chcialbym sie dowiedziec jak dlugie notatki glosowe mozna robic na tym tel. jesli mam karte pamiecioche 2gb czy jest jakis limit nagrywania czy bez ograniczen do wyczerpania pamieci??? Z GÓRY DZIEKI ZA ODP

  • 0

    81. ~  2007-08-06 00:27:10  host: eby199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich! Zastanawiam sie nad zakupem tego wlasnie fona chcialbym sie dowiedziec jak dlugie notatki glosowe mozna robic na tym tel. jesli mam karte pamiecioche 2gb czy jest jakis limit nagrywania czy bez ograniczen do wyczerpania pamieci??? Z GÓRY DZIEKI ZA ODP

  • 0

    82. ~  2007-08-06 19:23:59  host: pub67142.brzesko.net.pl

    mam pytanie czy podczas słuchania muzyki w odtwarzaczu mozna go zminimalizowac... jest to dla mnie dosyć ważny szczegół... bo lubie słuchać muzyki i pisać sms'a:p a w moim obecnym telefonie jest to nie możliwe... a i czy czy słuchawki mozna bez problemow dokupić?? bo podobno dają jedną... pfff skąpce jedne

  • 0

    83.  2007-08-07 18:31:13

    Odpowiadam na pytania;) TYSON20 - mozesz nagrywac notatki glosowe do bolu (tzn ile wlezie na karte), to samo z nagrywaniem filmikow i robieniem zdjec! NASTEPNE: Odtwarzacz mozna zminimalizowac i mozesz pisac smsy, nawet mozesz sobie zapodac jakas gierke a muzyczka bedzie sobie grala ;) Sluchawki mozesz bez problemu dokupic, malo tego, mozesz dostac przejsciowke za 2zl i mozesz podlaczyc sluchafony jakie tylko zapragniesz (od mp3 itp.)

  • 0

    84.  2007-08-07 19:39:12

    Odpowiadam na pytania;) TYSON20 - mozesz nagrywac notatki glosowe do bolu (tzn ile wlezie na karte), to samo z nagrywaniem filmikow i robieniem zdjec! NASTEPNE: Odtwarzacz mozna zminimalizowac i mozesz pisac smsy, nawet mozesz sobie zapodac jakas gierke a muzyczka bedzie sobie grala ;) Sluchawki mozesz bez problemu dokupic, malo tego, mozesz dostac przejsciowke za 2zl i mozesz podlaczyc sluchafony jakie tylko zapragniesz (od mp3 itp.)

  • 0

    85. ~krl  2007-08-07 21:11:55  host: il253.internetdsl.tpnet.pl

    mysle, ze ta nokia to dobry wybor! sam mam taka od niedawna i jestem happy. trzeba tylko zainwestowac w dodatkowe akcesoria, jak sluchawki stero, karte pamieci, kabel usb (w sumie to wydatek ok.90 zl) i... skarpete, bo niestety na zwyklej smyczy telefonu nie powiesimy gdyz nie ma tego uchwyciku malutkiego... chyba wlasnie dlatego jest 'classic' :P

  • 0

    86. ~orzeuek  2007-08-08 15:11:16  host: aiv42.internetdsl.tpnet.pl

    probowalem dzis zdobyc tego fona w Plusie w ramach PWA, i podobno jest w cennikach, ale nie ma w magazynach ;) calkiem fajnie sie zapowiada ta bateria - potrzebuje fona z LCD TFT [lepiej widac w sloncu], tylko do rozmow z dlugo trzymajaca bateria i mialem wybor - albo wziac N6070 [nie ma juz jej, a 6080 nie chce] albo to tutaj.

  • 0

    87. ~darek  2007-08-08 21:57:07  host: atg91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odpowiedz dla szymx. Masz racje jesli chodzi o aparat czy mp3 itp . Przewód niestety jest ten mikro USB i na przykład od canona czy standartowych mp3 nie pasuje. Denerwuje mnie troche regulacja głośnosci , według mnie jest za mała w dolnej skali. Przy najcichszej opcji dla mnie za głośno gra. Jedyne rozwiazanie to słuchawki z regulacją dodatkową siły głosu na kablu. Moze kogoś to zainteresuje ale przez przypadek odkryłem ze na słuchawkach nieorginalnych noki czułość radia jest znacznie lepsza. Nie mam pojęcia dlaczego ale jest to fakt.

  • 0

    88. ~olek  2007-08-08 21:58:18  host: acyq190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jakie ten telefon ma wejście na ładowarke zwykłe 3.5 mm czy to nowsze mniejsze 2.5 mm??

  • 0

    89. ~tricky  2007-08-08 22:21:18  host: gny162.internetdsl.tpnet.pl

    Pyt czy w tym telefonie istnieje taka możliwość że w czasie gdy ktoś do nas dzwoni a my w tym czasie słuchamy muzyki to melodia na chwile się wyłącza dzięki cze,u słyszymy dzwonienie ?

  • 0

    90. ~pumbi  2007-08-09 11:41:56  host: dynamic-62-87-146-142.ssp.dialog.net.pl

    mam pytanie do uzytkownikow tego phona:) w jaki spoosb wrzucamy do niego filmy aby mozna je bylo odtwarzac? slyszalem ze ptrzeba je przerobic na odpowiedni format...za pomoca czego to zrobic? nokii pc suit?

  • 0

    91. ~pumbi  2007-08-09 12:06:46  host: dynamic-62-87-146-142.ssp.dialog.net.pl

    mam pytanie do uzytkownikow tego phona:) w jaki spoosb wrzucamy do niego filmy aby mozna je bylo odtwarzac? slyszalem ze ptrzeba je przerobic na odpowiedni format...za pomoca czego to zrobic? nokii pc suit?

  • 0

    92. ~Zbysko  2007-08-09 14:34:25  host: abzz149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam prośbe : co polecacie bardziej kupić Nokie 3110 czy 6151 ??? Sam juz nie wiem.. Chcę sobie kupić nóweczke telefon jeden z tych 2 .. prosze o kontakt na gg: 516075 . Z góry dziękuje

  • 0

    93. ~  2007-08-09 19:24:35  host: enz87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest super mam ją rok i nie stważa problemów

  • 0

    94. ~Slapi  2007-08-10 12:48:02  host: nat-65.ghnet.pl

    No to mnie porzekonaliscie .. biore Nokie 3010 ;)

  • 0

    95. ~Kupeklafilhadaputasai  2007-08-10 16:22:15  host: 80.54.14.250

    Witam , Mam pytania odnosnie tego telefonu. Chyba go kupie ale jeszcze kilka pytan. 1. Czy Warto go kupywac? 2. Czy przy kupnie telefonu otrzymam Kabel USB / Sluchawki itp? 3.Bede musial dokupywac karte pamieci ? a jak tak to ile ona kosztuje? cya

  • 0

    96. ~bacek  2007-08-11 09:45:44  host: vitaa.backiel.com.pl

    mam ten telefon od 2 tygodni... dla mnie istotne były bluetooth oraz bateria bluetooth działa, bateria.. jesli ktos rozmawia duzo, to telefon jest.. taki jak inne, jesli malo, czyli telefon na samym czuwaniu, to telefon wytrzyma kolo tygodnia na luzaku.. mp3 działa ok, mozna sluchac muzy i robic inne rzeczy, aparat.. jak na aparat w telefonie jakos dziala :) ogolnie fajny telefon, ale nie do konca dla tych co rozmawiaja wiele przez telefon :)

  • 0

    97. ~  2007-08-11 15:54:10  host: 80.54.14.250

    czesc warto go kupywac? ma odrazu karte pamieci? bo kupie go w sklepie AGD RTV za 700

  • 0

    98.  2007-08-11 17:21:48

    Kilka dni temu zakupiłem ten telefon w erze przy przedłużeniu umowy o abonament i o dziwo kosztował mnie tylko 1 zeta!!! Nie "rozpykałem"(to moja pierwsza nokia) go jeszcze dokładnie ale na razie mogę powiedzieć, że jest to na prawdę niezły tel. Dobrze się pisze esy i ma wiele bajerów.

  • 0

    99. ~jacek10100  2007-08-11 17:28:48  host: aafc187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefonik od 3 tyg.Nie mam mu nic do zarzucenia.Bateria trzymie ok. tyg.Obudowa pomimo,że tylko czarna jest dostępna,bardzo solidnie wykonana.Ogólnie jestem zadowolony z wyboru.Miałem wziąść 6230i,ale w salonie ERY mi odradzili i zaproponowali ten model.Przede wszystkim -bateria!!!Mam tylko jedno zastrzeżenie-dyktafon mi bardzo cicho nagrywa.Czy może mi ktoś pomóc w tej kwestii?Co wy o tej funkcji sądzicie? Ale ogólnie to nokia się wreszcie postarała!!!Oceniam telefon BARDZO DOBRZE!!!

  • 0

    100. ~  2007-08-13 00:23:07  host: 91-192-58-210.omi.pl

    Jest wcale nie małe ale...jakość rozmów mogłaby być lepsza. Troche dziwne jest to, ze dzwięk podczas rozmowy często zakłócany jest przez jakieś szumy .Czy to mój aparat jest taki pechowy ,czy Wy też tak macie .W moim staryn aparacie był dzwięk rozmów idealny (była to Nokia 3510i).Co robić

  • 0

    101. ~maciasss1  2007-08-13 20:02:29  host: achi81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    u mnie też często pojawiają się jakieś szumy i czasami trzaski:(I nie jest to chyba wina zasięgu bo ma mnadajnik 100 metrów od domu. W mojej poprzedniej Nokii e50 czegoś takiego nie było. Ale może jeszcze niech inni się wypowiedzią. Ps. Jak coś to moge ddać tel. do serwisu.

  • 0

    102.  2007-08-13 22:51:51

    Jezeli chodzi o jakosc rozmow to jest faktycznie problem........ktory wlasnie rozwiazalem ;) W ustawieniach poloaczen mozna wlaczyc opcje "czystosc glosu" i sprawa zalatwiona. Jest poprawa i to znaczna!Jezeli chodzi o dyktafon - rzeczywiscie telefon nie ma zbyt wyczulonego mikrofonu i nagrywa po prostu cicho :( Ale jeszcze taki sie nie urodzil co by wszystkim dogodzil....

  • 0

    103. ~granislav  2007-08-15 13:51:16  host: 212.122.214.230

    Witam! Kilka pytań: 1. Czy po wsadzeniu karty pamięci znika ograniczenie nagrywania filmów do 15 sekund? 2. Czy telefon szybko reaguje na klawisze? Czy może zamula troche? 3. Czy można ustawić sobie własny dźwięk SMS? 4. Jaka jest pojemnośc skrzynki odbiorczej SMS i czy jest ona zależna od pamięci? Czy są jakieś ograniczenia? 5. Czy ta nokia ma stoper? 6. Pozdro :D

  • 0

    104. ~granislav  2007-08-15 13:52:41  host: 212.122.214.230

    7. Aha. jeszcze jedno. Czy mając do niego kabel będe mógł podłączyć go do każdego kompa bez konieczności instalowania sterów? Fajnie by było mieć z tego fona PenDrive'a :]

  • 0

    105. ~maja  2007-08-17 17:15:47  host: w3cache.dolsat.pl

    a jakie i ile ma ta nokia gier? dzieki za odpowiedz!!!!!

  • 0

    106. ~Krop21  2007-08-17 19:52:52  host: router.wirion.pl

    mam pytanko czy ten telefon posiada ksiazke telefoniczną ???

  • 0

    107. ~kormus  2007-08-17 22:53:11  host: day138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, nie orientuje się ktoś ile kosztuje zdjęcie sima w tej noki?? pozdrawiam :)

  • 0

    108. ~kormus  2007-08-17 23:01:29  host: day138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, nie orientuje się ktoś ile kosztuje zdjęcie sima w tej noki?? pozdrawiam :)

  • 0

    109. ~ Klaudus  2007-08-18 12:55:00  host: lipowa3.aduro.pl

    Nie wiem czy ten telefon jest w plusie? Jesli nie, to wi ktos moze kiedy bedzie?

  • 0

    110. ~wilq  2007-08-18 16:14:58  host: abff58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wlasnie dzis zakupilem ten telefonik w salonie ery, do nowej umowy, za 129PLN:)) na razie jestem zadowolony, choc jedna sluchawka mnie zdziwila... karcioszke jeszcze musze dokupic ale 2GB to wydatek rzedu 20-30 PLN wiec nie bedzie problemu... polecam telfonik bo jest coolerski:))

  • 0

    111. ~jak  2007-08-20 18:32:47  host: swiebodzin.swi.vectranet.pl

    jak zmienić sposób wyświetlania ikonek w menu głównym z kolumnowego na taki 3x3 ?

  • 0

    112. ~Tomek Tuptak  2007-08-21 11:41:05  host: gbh34.internetdsl.tpnet.pl

    A ja mam 2 pyt5anka: Czy muzyki z odtwarzacza mozna sluchac przez zestaw glosniomowiacy? Czy istnieje mozliwosc tworzenia folderow z muzyka i odzielnie podfolderow np ze zdjeciami i innymi nagraniami czy po prostu wszystko jest wrzucone do jednego wora??

  • 0

    113. ~Digitall  2007-08-22 00:10:20  host: apn-99-10.gprspla.plusgsm.pl

    Telefon rewelacja ;) Posiada wszystkie zalety najnowszej platformy Series 40 3rd Edition (FP2 bodajże), w tym jak dla mnie najważniejszy aktywny tryb oczekiwania (active standby) gdzie na wyświetlaczu w trybie gotowości można mieć np zadania z kalendarza na dany dzień, czy pasek skrótów do aplikacji java... Dodatkowo Series 40 to wiele usprawnień i rewelacyjna szybkość działania (np. samoczynne ponawianie wysyłania sms po błędzie/utracie zasięgu, automatyczne parowanie przez BT z PC...). Jeśli chodzi o wyświetlacz to za tą cenę całkiem przyzwoity, bo choć może troszkę pixelowaty (128x160) to kąty widzenia ma przyzwoite! - długo szukałem takiego telefonu, który posiadałby właśnie taką funkcjonalność, wygląd, szybkość i stabilność.. :) Nie wiem jak z kartą pamięci będzie, ale zamawiam SanDisk'a 2GB.. Następny telefon to będzie Nokia z platformą Series 60 lub lepiej ;) Za tą cenę (allegro do 500 pln) nie ma niczego lepszego z rocznika 2007 :)

  • 0

    114. ~KUBA-x  2007-08-22 16:21:39  host: ablo235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mówię wam że nie mam tego telefonu ala mi się podoba. kupuję go i jestem w 100% pewien tego co robię

  • 0

    115. ~alcest  2007-08-22 17:18:11  host: ad82.internetdsl.tpnet.pl

    czy w tym telefonie jest mozliwosc wyswietlania stanu konta na pulpicie? jesli tak to jak to zrobic?

  • 0

    116. ~DDD  2007-08-23 16:49:14  host: amg173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A NIE LEPSZA 3310?

  • 0

    117. ~MORi330  2007-08-23 20:13:58  host: 80.51.168.130

    Co bardziej opłaci się kupować sony ericsson W200i czy nokie 3110?

  • 0

    118. ~aneta  2007-08-23 22:21:32  host: 42-196-149-91.cpe.marton.net.pl

    tak dokladnie co jest z zestawie

  • 0

    119. ~edyta  2007-08-24 00:36:43  host: static-ip-87-248-77-132.promax.media.pl

    mam pytanko czy można przyciemnić wyświetlacz? i czy jest fukcja skrócenia podswietlenia wyswietlacza bo strasznie długo siepali po blokadzie klawiatury? slicznie dziekuj za jakąkolwiek odpowiedz

  • 0

    120. ~al67  2007-08-24 09:56:43  host: w3cache2.icm.edu.pl

    Telefonik OK. Feler to ... brak zaczepu na smycz :(

  • 0

    121. ~al67  2007-08-24 10:04:27  host: w3cache2.icm.edu.pl

    Telefonik OK. Feler to ... brak zaczepu na smycz :(

  • 0

    122. ~mario0200  2007-08-24 10:06:55  host: 80.51.168.67

    Nie wiem co wybrać sony ericsson w200i czy nokie 3110? Doradźcie

  • 0

    123. ~adam998z  2007-08-25 16:14:35  host: acng164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko na temat tego telefonu: czy w nim można ustawić jako dzwonek plik mp3???? pilne prosze o szybką odpowiedź!!!

  • 0

    124.  2007-08-25 19:24:47

    zbysko to zależy czy chcesz mieć telefon 3g czy nie jeśki 3g to 6151 jeśli nie to 3110 bo parametry wyświetlacza oraz aparatu są podobne

  • 0

    125. ~miika  2007-08-26 22:52:59  host: btx151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    może mi ktoś doradzi, jaką kupić kartę pamięci (mam na myśli np. firmę). bo chcę mojej Nokii 3110 wpakować 1Gb pamięci.

  • 0

    126. ~krzysio łowczak lat 10  2007-08-27 07:43:07  host: acub183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    super nokia ale ja mam nokie 6070

  • 0

    127. ~darek  2007-08-27 23:20:47  host: atb4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odpowiedz granisław. Tak mozesz go urzywac jako PenDrive'a. Po podłączeniu go przez kabelusb do komputera pokazuje sie automatycznie menu w tel i wybierasz sposób połączenia

  • 0

    128.  2007-08-28 10:41:21

    ja też mam pytanie - po co zadajecie pytania skoro nikt nie odpisuje ?? nie lepiej wejsc na forum poświęcone temu modelowi ????

  • 0

    129. ~nokick  2007-08-28 16:28:24  host: dzv147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie do uzytkownikow tego telefonu. na amerykanskim forum przeczytalem, ze jakosc dzwonkow w tym telefonie jest beznadziejna. czy to prawda?

  • 0

    130. ~justyna  2007-08-29 07:40:53  host: acdh55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czesc wszystkim.Dostałam nokie na przedłużenie umowy.dla mnie jest fajna i nie zamierzam jej wymieniać na żaden inny tel.Co wy chcecie od wyświetlacza, dla mnie jest duzy a i rozdzielczość jest dobra..może poprostu nauczcie sie robić zdjęcia a co niektórzy zmienią okulary na mocniejsze.a co do dyktafonu, to rzeczywiście cicho nagrywa...no cóż... pamięć 9 MB jest ok, a jak ktos chce słucjac mp3 to musi dokupić kartę pamięci... jak mam mp3 do słuchania, więc tel uzywam do rozmów i zdjęć...pozdro

  • 0

    131. ~Dojka14  2007-08-29 09:53:27  host: gl189-23.master.pl

    mam ten tlefon drugi dzień i jest ok ;) głośna muza wygląd też jej ładny i tez dałam jeden zeta wogule zadowolona jestem:)

  • 0

    132. ~Armaggeddon_boy  2007-08-29 09:59:37  host: staticline16938.toya.net.pl

    mam pytanie... który lepszy 3110 classic czy w300i ???????

  • 0

    133. ~darek  2007-08-29 10:02:20  host: asx11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odp majla ten telefon ma drętwe gierki trzeba cos dograć z netu. odp tomek tuptak tak można słuchać muzyki z zestawu głosnomówiacego przez blutufa. Istnieje możliwosc robienia folderów i podfolderów. pamiec jest traktowana jak dysk twardy. ten tel w orginalnym zestawie ma ładowarke słuchawke mono karte pamieci microsd trzeba dokupic kosztuje 1Gb około 45zł chyba ze wystarczy ci 9Mb

  • 0

    134. ~Emil  2007-08-29 11:32:09  host: cxq122.internetdsl.tpnet.pl

    Cena nowego telefonu (Nokia 3110 Classic) na Allegro.pl to tylko 369 zł na Kup Teraz ze sim lockiem z Ery .. Chyba sie skusze :D:D

  • 0

    135. ~zbysko  2007-08-30 10:11:53  host: abyp81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do tomka: wszystko mozna oddzielic osobnymi folderami i pod folderami jak ci sie tylko podoba. a odtwarzacz mozna sluchac przez zest.głośnomówiący.

  • 0

    136. ~MiLKa;D  2007-08-30 14:09:26  host: bsh141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej :* właśnie zastanawiam się nad kupnem tego telefonu w Erze :) Z tym, że pani w salonie powiedziała mi że ten telefonik ma GG, a na stronie Ery sprawdziłam i pisze że nie ma... Bardzo proszę napiszcie jeśli ktoś wie ;) A i jeszcze jedno..Po ile są karty pamięci i ile MB mają.. Proszę was o odpowiedzi! ;*:*:*

  • 0

    137. ~user  2007-08-30 15:57:44  host: 194.181.129.166

    moj brat ma taka nokie jest wypasiona, malo tego kabel on aparatu canon pasuje do niej i mona elegancko w nim grzebac , bez instalowania jakiegokolwiek oprogramowania, telefonik jest naprawde wart uwagi , trzeba tylko dokupic karcioche pamieciochy min 1gb i kombajn gotowy do zabawy :)polecam

  • 0

    138. ~SzAtanica  2007-08-30 17:40:22  host: router2.kronet.pl

    Mam Pytanko czy do tego telefonu mogą być słuchawki Nokia HS 23..?

  • 0

    139. ~bo  2007-08-30 18:28:26  host: host-81-190-49-127.lublin.mm.pl

    właśnie rozpakowałem telefonik, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, telefon niezwykle urokliwy, prosty, a do tego elegancki, wygodna klawiatura, duży wyświetlacz, głośny głośnik z którego można słuchać radio i mp3, poza tym cudowne wykonanie, wszystko idealnie spasowane, ale najbardziej zaskoczył mnie fakt, że ten telefon ma wbudowaną antenę, podłączyłem sobie przejściówkę z 2,5mm na 3,5mm, a do tego słuchawki Creative Ep-630 i ku mojemu zaskoczeniu radio odbiera:) to sprawa niezwykle istotna, bo nie trzeba dokupować dodatkowego zestawu słuchawkowego, tylko przejściówkę, to niezwykłe ułatwienie, nie spotkałem się z taką możliwością w innych telefonach, chyba, że w Nokii 6233, ale to już inna historia, jeszcze raz polecam, ten niezwykle wartościowy telefon za niewielką cenę, ma wszystko co człowiek potrzebuje:) Wielki Plus dla Producenta

  • 0

    140. ~  2007-08-30 23:55:05  host: xdsl-22389.wroclaw.dialog.net.pl

    rewela kompletny, wygodny fon

  • 0

    141. ~adam998z  2007-08-31 10:23:10  host: nat09.piotrkow.net.pl

    mam pytanko odnośnie tej nokii: czy można słuchać radia w głośniku (oczywiście z podłączonymi słuchawkami)? proszę o szybką odpowiedź

  • 0

    142. ~3110  2007-08-31 20:34:01  host: eic106.internetdsl.tpnet.pl

    menu można zmienić wciskając w menu klawisz opcje i dalej w widok gł menu i na tabele. muzyki można sluchac przez sluchawke i mamy mozliwosc tworzenia folderow

  • 0

    143. ~bo  2007-09-01 08:21:09  host: host-81-190-49-127.lublin.mm.pl

    do 112: oczywiście istnieje możliwość słuchania muzyki przez głośnik, i nie jest to jakiś mono pseudo SE głośnik, tylko naprawdę ładnie i głośno grający głośnik, dźwięki, które się wydobywają z tak małego urządzenia są niebywałe, wielki plus:)

  • 0

    144. ~xx_lukasz  2007-09-01 17:36:39  host: acsd73.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z jakiego innego modelu pasują do niej motywy??

  • 0

    145. ~lilimaer  2007-09-01 17:46:41  host: ip-89.171.49.148.crowley.pl

    witam-chciałabym kupic ten telefonik i mam w zw z tym pytanka:1.czy mozna zmienić kolor tła?-w salonie pokazywali mi z niebieskim; 2.czy można przypisać dzwonek i fotke do jednego kontaktu?3.czy mozna dzielić książkę na grupy? 4.czy mozna tworzyć własne profile dzwonków? dziękuję ślicznie za odpowiedzi i pomoc!!

  • 0

    146. ~piotrek  2007-09-02 13:34:00  host: fgu218.internetdsl.tpnet.pl

    Żeby zmienić sposób wyświetlania ikonek w głównym menu na tabele (3x3). Musisz w tym menu wejść w opcje>widok gł.menu>tabela. Ale według mnie głupio to wygląda.

  • 0

    147. ~raf___82  2007-09-02 20:54:40  host: avd28.internetdsl.tpnet.pl

    czy moze mi ktos powiedziec jak jest z ta gumawa tylka obudowa??szybko sie zdziera???

  • 0

    148. ~kondzior175  2007-09-03 15:39:46  host: bnd61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy kiedy ktos do was dzwoni to napierw dzwonek gra cich a potem glosniej mimi ze w ustawieniach jest ustawine CIĄGŁY DZWIEK ??

  • 0

    149. ~darekk  2007-09-04 18:21:41  host: ate100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiedz mi gdzie widziałeś microSD 2Gb za 20-30zł

  • 0

    150. ~przemas  2007-09-04 20:01:19  host: public-gprs66782.centertel.pl

    Witam! Telefon 5+. Sam długo zastanawiałem się nad 6300,7373,7390,6131 ale wybrałęm 3110. Dlaczego? Cena. Ten fon można dostać nowy na allegro za 400zł. Ma wszystko co potrzeba.Przedewszytkim jest cienki 15,5mm i ma duże klawisze przez co jest bardzo wygodny w użytkowaniu. Gorąco Polecam.

  • 0

    151. ~:)  2007-09-04 22:52:02  host: a48.net129.okay.pl

    Witam mam pytanko dziala pod tym telefonem karta 2Gb tzn czy probowal ktos z taka ? @wilq podaj sklep gzdie sa takie tanie karty bo na allegro chodza od 75 zl :P

  • 0

    152. ~laps  2007-09-05 13:12:00  host: 80.51.243.125

    ciemniaki ta Nokia jest wykurwista a jedyną wadę jaką posiada to brak UMTS

  • 0

    153. ~Dorota26  2007-09-05 19:44:18  host: 0-20.zicom.pl

    Telefon nie spełnia podstawowych funkcji. Mianowicie jakość rozmowy jest gorzej niż zła, a opcja "jakość dźwięku" to po prostu jakaś parodia. Głośność dzwonków jest zerowa przy ustawieniu na maximum. Tak więc jak już jakimś cudem usłyszysz dzwonek to sobie raczej nie pogadasz. Poza tym słuchawki mono do jakieś nieporozumienie. Owszem istnieje możliwość słuchania radia w wersji stereo ale niestety przy podpiętych słuchawkach. Totalna porażka!

  • 0

    154. ~Krzemon  2007-09-06 18:11:27  host: ctv-miechowice-91-4-nat.streamnet.pl

    Wpowieź Doroty26 świadczy o tym że albo nie miała tego telefonu w ręce albo jest przygłucha albo miała napięcie przedmiesiączkowe jak to pisała. Telefon jest bardzo dobry jak za taka cene polecam go każdemu co do słuchawek faktycznie monofoniczna ale jak ktos jest audiofilem to albo kupi se jakiś telefon muzyczny albo lepsze słuchawki albo jakiegoś grajka Bateria trzyma dośc długo bo od 5-7 dni przy średnim użytkowaniu czyli pare rozmów dziennie 20smsów i troche krecenia filmików i robienia zdjęc dla zabawy menelom Polecam za cene 550 zł nie ma obecnie lepszego telefonu majacego tyle mozliwosci i dobrze wykonanego ( swietnie sie pisze smsy ) POLECAM bo mam

  • 0

    155. ~maciasss1  2007-09-06 18:46:03  host: acii224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak czytam opinię takich durnot jak osoba pisząca powyżej, to aż mnie w środku skręca. Jak nie spełnia podstawowych funkcji: przecież można z niego telefonować i pisać smsy - bo przecież to są podstawowe funkcje telefonu, a reszta to dodatki! U mnie jakośc rozmowy jest w porządku. A jeśli chodzi o dzwonek, to jak ustawię głośność na maxa to niesposób nie usłyszeć jak teleon dzwoni-więc nie wiem skąd masz takie problemy. Jak chcesz coś lepszego, to dołóż ze 3 lub 4 stówki to będziesz miała to wszystko o czym tak się rozpisujesz...

  • 0

    156. ~darekk  2007-09-06 21:30:25  host: aou7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie rozumiem Dorota26 dlaczego totalna porażka. Głośność dzwonka mozna ustawić. W pozycji najgłośniejszej ryczy jak syrena, Jakość rozmów nie mam zastrzeżen moze to kwestia słabego zasiegu. Te słuchawki to faktycznie porazka. Jeśli chodzi o radio to jest super ma opcje na głosnik lub na słuchawke. Ma dobrą czułość. Słuchawki musza być bo to stanowi przy okazji antene

  • 0

    157. ~MiŚkaax  2007-09-07 15:53:39  host: bud194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej :* Ejj plzzz napiszcie jakie słuchawki można do niego dokupić.... Bo nie wiem czy mam sobie kupować ten fonik. Bo z tego co czytalam to w Erze daja tylko jedna sluchawke w zestawie...Napiszcie proszę jakie słuchawki można dokupić do tej Nokii :)))) Papapappapapap :***

  • 0

    158. ~XzBit  2007-09-08 08:38:36  host: adak171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zajeb.... telefoni jak otworzyłem pudełko to mnie aż zaskoczył bo elegancki i wygodny.:) Polecam Go

  • 0

    159. ~Krzemon  2007-09-08 09:33:03  host: ctv-miechowice-91-4-nat.streamnet.pl

    do MiŚkaax: Jak kupisz sobie przejściówke to będziesz mógł używać każdych słuchawek Patrz post 139

  • 0

    160. ~darekk  2007-09-08 23:47:28  host: anu76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    słuchawki musisz kupic na allegro ekstra do noki srednica wtyczki 2,5mm.Kosztują około orginalne chyba 30zł nie orginalne 10. Słuchawki 2,5mm od ipodów nie pasują. Inne rozwiazanie to zakup przejsciówki anallegro za 3zł i wtedy mozesz podłączaś normalne słuchawki z wejsciem 3,5mm.

  • 0

    161. ~aga  2007-09-09 15:45:27  host: host8925159179.3s.pl

    a jak myslicie oplaca sie na allegro kupic telefon z gwarancja bo w plusie albo w erze beda drozsze za kase

  • 0

    162. ~rafal88  2007-09-09 17:59:19  host: bkb50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej mam pytanie ile wam trzyma bateria w tej Nokii?? Bo mi przy srednim użytkowaniu max 3 dni nie dzwonie dużo, troche radia posłucham trochę mp3 i tyle, oddałem go do serwisu ale powiedzieli że bateria jest 100% sprawna. napiszcie ile wam trzyma

  • 0

    163. ~kosmydel  2007-09-11 13:06:29  host: epl180.internetdsl.tpnet.pl

    ja mam pytanie czy niszczy sie panelik z tylu bo jak widzialem jest on pokryty taka gumka wiec jestem ciekaw i moje drugie pytanie jest odnosnie dzownkow gdyz glosnik jak kazdy widzi jest z tylu wiec chcialbym wiedziec czy np jak bede mial w kieszeni tel to czy wlansie bedzie slychac dzownki albo jak poloze go plasko an stole bo przciez wkoncu glosnik bedzie zakryty :0 licze na ciekawe informacje i serdecznie pozdrawiam:)

  • 0

    164. ~lucky  2007-09-11 17:59:58  host: ns2.inquad.net

    Witam mam pytanie czy jest dodawana jakas karta pamieci do zestawu w erze? Oraz nastepne bo zastanawiam sie jeszcze nad SE550i wiem ze jest jakies 100zl drozszy ale czy przypadkiem nie lepiej dolozyc poniewaz jest 2,0MP oraz flash. Pozdrawiam

  • 0

    165. ~michal  2007-09-13 09:39:22  host: static-87-105-185-153.ssp.dialog.net.pl

    mam pytanie. mam ta nokie i chcialem sobie podlaczyc sluchawki stereo 2,5 mm (mam takie z motoroli e398) i dziala mi tylko jedna sluchawka. One napewno dzialaja dwie i jak wloze jack do polowy to dziala druga?ktos wie o co chodzi?czy to kwestia jakis ustawien?

  • 0

    166. ~Maria  2007-09-13 12:27:16  host: egh195.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie.Gdy nie odbiorę smsa ekran i klawiatura podświetla się co parę sekund.Szybciej przez to rozładowuje się bateria .Czy jest możliwość wyłączenia tej opcji .Czy ten telefon u wszystkich tak działa .Zaznaczam ,że mam Nokię 3110c. Dziękuję za odpowiedź .

  • 0

    167. ~Ewelina  2007-09-13 12:33:14  host: 193.19.165.20.osk.enformatic.pl

    Mam pytanie do uzytkowników tego modelu telefonu. Otóz czy mozna jakoś wyłaczyc w nim polskie znaki? bo wydaje mi sie ze polskie znaki zajmuja wiecej miejsca w smsie, tzn napisze 1 smsa a do odbiorcy przychodza dwa.

  • 0

    168. ~qwert  2007-09-13 17:58:04  host: 119-053-228.adsl.szeptel.net.pl

    fajny telefon mam go juz 2 tygodnie bateria trzyma 4 dni kupilem karte i jest spox

  • 0

    169. ~krzysztof  2007-09-14 00:35:51  host: bzk170.internetdsl.tpnet.pl

    Do 143i 156.Nie przeczę bo nie mam argumentów. Ale u mnie też głośnik cieniutko do3-ki a4-ka ryczy,choć słyszałem lepsze. Trudno żeby ktoś przy dobrym słuchu nastawiał na maksa.Odtwarzacz porównywałem z innymi markami gorszymi od nokii i wypadł słabiej ale wiąże się to zapewne ze słabym głośniczkiem. kupiłem go z importu, może coś przy zmianie oprogramowania siadło? Poza tym prosta obsługa. Nokia wygrywa przyjaznym menu. Gdyby inni to mieli byłaby w tarapatach. Za 500zł telefon z niższego segmentu. Dobra bateria na resztkach potrafi pociągnąć dobę. Proszę o radę odnośnie tych mankamentów i jak ustawić większy zegar wygaszacza? Jest strasznie drobniutki i bez podświetlenia.

  • 0

    170. ~PROT  2007-09-14 01:11:57  host: 80.51.196.2

    Mam pytanie- mianowicie przy pisaniu sms pokazuje mi się liczba 1000/1 czy da sie to przestawić na 160/1- chodzi o liczbę znaków przy sms i dlaczego po napoisaniu około 90 znaków pojawia mi się że niby to drui sms?

  • 0

    171. ~AIP  2007-09-14 08:32:22  host: bhm221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hello!! Zastanawiam się nad kupnem tego fonika lub samsunga E250 i w związku ztym mam pytanko Czy można w nim ustawić dzwonki mp3 jako sygnał smsa?? Bo w samsungu nie da sie tego zmienić!!

  • 0

    172. ~  2007-09-15 10:40:57  host: egh195.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie ,czy jak jest nieodebrany SMS to ekran i klawiatura Waszych komorek (Nokia3110c) co parę sekund mruga takim jasnym światłem ? .Jak zrobić aby wyłączyć tę opcję .Maria

  • 0

    173. ~lolaf  2007-09-15 11:23:25  host: ads218.internetdsl.tpnet.pl

    Do Miśkaax mozesz dokupic do nuie zestaw sluchawkowy nokii z dwoma słuchawkami HS 47 na allegro chodza po ok 30 zł

  • 0

    174. ~yt  2007-09-15 17:29:13  host: 80.51.196.2

    Mam pyatnie czy mogę ładować baterie w tej nokii jeśli karta pamięci jest włożona- powiemn tylko że ta karta jest pod baterią - więc nie jestem pewny

  • 0

    175. ~nf  2007-09-16 10:24:40  host: net207-133.4web.pl

    cześć, kupiłem nokie z abonamentem w erze - wszystko ok. drugi zakup to była karta pamieci kingston+kabel usb. wgrywajac piosenki na pamiec i wchodzac do niej, restartuje sie telefon, za 3 razem telefon się wyłącza... macie taki sam problem? mysle, ze jest to wina pamieci...

  • 0

    176. ~nf  2007-09-16 21:41:53  host: net207-133.4web.pl

    mimo dużej mojej radości, że taki telefon jest dostępny po tak niskiej cenie, wyszukałem wadę fabryczną bądź na taki telefon ja dostałem... kupiłem kartę 1gb kingston i włożyłem do slotu. po włozeniu plików muzycznych około 110 ~600mb i uaktualnieniu listy, telefon sie zawiesza w trakcie w roznej ilości procentu. - po restarcie odpala się znowu po 5 sekundach działa ok jest i znowu restart i za 3 razem wyłącza sie... nie wiem co o tym myśleć...

  • 0

    177. ~Alozno  2007-09-17 20:50:37  host: nat.bannet.com.pl

    Telefonik spoko. Bardzo elegancki wygląd, dobra bateria i cała masa funkcji. Oprogramowanie działa płynnie i jak na razie nie chce się wieszać. Szkoda, że dali słuchawkę mono i radio nie ma własnej anteny, ale to już jest drobiazg. Za to firmowe dzwonki, tapety i tematy od Nokii to już wypas - wieś tańczy i śpiewa - totalna porażka. Na szczęście można to poprawić we własnym zakresie.

  • 0

    178. ~ciekawska  2007-09-17 21:36:37  host: rapid-p-p.ks.k.pl

    Hej, mam pytanie.w jaki sposób mozna tworzyc w tym telefonie playlisty?

  • 0

    179. ~no i co się tak patrzysz  2007-09-18 15:25:38  host: demonet.futuro.com.pl

    Mam takie pytanie czy ta nokia odtwarza wma ??....:)

  • 0

    180. ~moczy  2007-09-18 20:12:50  host: abke221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten fon i jest ywpas a co do sluchawek to nie sa sluchawki tylko jest to bradziej zestaw sluchawkowy jest wypasiony jakosc zdjec filmy dziwek glosnos i wszystko wypas

  • 0

    181. ~LUBI  2007-09-19 16:48:15  host: dzn172.internetdsl.tpnet.pl

    chyba razcej sie tak nie da:/:/:/ nie wiem czemu... pzdr

  • 0

    182. ~tomw10  2007-09-19 19:55:15  host: 87-205-58-94.adsl.inetia.pl

    Mam pytanko odnośnie tego fajnego telefonu, po włożeniu karty 512 mb kingstona podaje że karta nie jest sformatowana a nie mogę wbrew instrukcji znaleźć opcji formatuj.Czy sformatowanie po podłączeniu w przejściówce do kompa pomoże? Pozdrawiam wszystkich

  • 0

    183. ~tomw10  2007-09-19 20:47:45  host: 87-205-58-94.adsl.inetia.pl

    Mam pytanko odnośnie tego fajnego telefonu, po włożeniu karty 512 mb kingstona podaje że karta nie jest sformatowana a nie mogę wbrew instrukcji znaleźć opcji formatuj.Czy sformatowanie po podłączeniu w przejściówce do kompa pomoże? Pozdrawiam wszystkich

  • 0

    184. ~kutasek  2007-09-21 18:46:35  host: abfr91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zarabisty telefonik jak wkladam zonie do cip... to jak wibruje to ona dostaje orgazmu. polecam

  • 0

    185. ~blonaiq  2007-09-21 20:36:53  host: 212.160.69.8

    mam pytanko czy lepiej wziac ten fon czy nokie 5200

  • 0

    186. ~Julka  2007-09-22 11:12:47  host: achw247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powiedzcie mi czy jest mozliwosc wykasowania raportow doreczenia wszystkich jedorazowo?Obecnie mam NOKIE 6020 i usuwanie kazdego z osobna sprwia mi ogromny klopot,jesli wysylam duzo SMSow dziennie!Proszę o szybką odpowiedź.Z góry dziękuję

  • 0

    187. ~rybka88niunia  2007-09-22 12:06:42  host: chello087206196064.chello.pl

    ja równiez go polecam:) naprawde fajny telefonik:) i taki niesamowicie prosty w obsłudze w ciągu 2 godzin wiedziałam już o nim wszystko:D jest funkcjonalny z powodu duzych kalwiszy,łatwo się pisze smsy szczególnie polecam kobietą z akrylami:P mam go narazie kilka dni ale już go pokochałam:)

  • 0

    188. ~adrian:)  2007-09-22 12:51:07  host: ejv234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam kilka pytań odnośnie danego modelu Nokii, gdyż zastanawiam się nad jego kupnem. Jeżeli ktoś mógłby odpowiedzieć na poniżej zadane pytania, to byłbym bardzo bardzo wdzięczny. Z góry dzięki za pomoc :D 1. Jak długo Wam trzyma bateria? 2. Pytanie ciekawostka - czy znak baterii na wyświetlaczu jest taki sam jak w innych Nokiach, tzn. kreseczki z góry na dół, czy jest to tzw. "kolorowa" bateria :?: Jeżeli jest to "kolorowa" bateria, to w jakim miejscu wyświetlacza się ona znajduje :?: Jak zmieniają się kolory tej baterii :?: :?: 3. Czy radio w tym telefonie dobrze odbiera :?: 4. Czy to prawda, że podczas rozmów telefonicznych słychać jakieś trzaski :?: 5. Czy jest możliwość zmiany dźwięku SMS na inny :?: Tzn. czy można ustawić swoją melodyjkę :?: 6. Czy jako wygaszacz ekranu można ustawić zegar :?: 7. Czy w momencie, gdy telefon będzie miał wygaszacz ekranu ( np. zegar - jeżeli jest taka możliwość ), to czy na ekranie wygaszacza będzie np. ikonka nowego SMS-a? Czy też np. trzeba przycisnąć jakiś przycisk, aby zobaczyć, czy jest owa ikonka na ekranie głównym? 8. Czy po ustawieniu budzika i wyłączeniu telefonu, budzik będzie grał? 9. Czy po wyłączeniu dźwięku telefonu można ustawić, aby były same wibracje :?: 10. Czy telefon dobrze odtwarza muzykę mp3 :?: 11. Czy można ustawić, aby na wyświetlaczu był napis miejscowości, w której przebywamy? Jeżeli tak, to w jakim miejscu owy napis się znajduję? 12. Czy na wyświetlaczu można ustawić aktualny dzień i godzinę? 13. Czy w ogóle polecacie zakup tej Nokii :?: 14. Czy jesteście zadowoleni z tego modelu Nokii :?: Jeszcze raz z góry dzięki za odpowiedź na powyższe pytania :D :D

  • 0

    189. ~adrian:)  2007-09-22 13:51:29  host: ejv234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam :D Mam kilka pytań odnośnie danego modelu Nokii ( chodzi mi o 3110 classic ), gdyż zastanawiam się nad jego kupnem. Jeżeli ktoś mógłby odpowiedzieć na poniżej zadane pytania, to byłbym bardzo bardzo wdzięczny. Z góry dzięki za pomoc :D 1. Jak długo Wam trzyma bateria? 2. Pytanie ciekawostka - czy znak baterii na wyświetlaczu jest taki sam jak w innych Nokiach, tzn. kreseczki z góry na dół, czy jest to tzw. "kolorowa" bateria? Jeżeli jest to "kolorowa" bateria, to w jakim miejscu wyświetlacza się ona znajduje? Jak zmieniają się kolory tej baterii?? 3. Czy radio w tym telefonie dobrze odbiera? 4. Czy to prawda, że podczas rozmów telefonicznych słychać jakieś trzaski? 5. Czy jest możliwość zmiany dźwięku SMS na inny? Tzn. czy można ustawić swoją melodyjkę ? 6. Czy jako wygaszacz ekranu można ustawić cyfrowy zegar? 7. Czy w momencie, gdy telefon będzie miał wygaszacz ekranu ( np. zegar - jeżeli jest taka możliwość ), to czy na ekranie wygaszacza będzie np. ikonka nowego SMS-a? Czy też np. trzeba przycisnąć jakiś przycisk, aby zobaczyć, czy jest owa ikonka na ekranie głównym? 8. Czy po ustawieniu budzika i wyłączeniu telefonu, budzik będzie grał? 9. Czy po wyłączeniu dźwięku telefonu można ustawić, aby były same wibracje? 10. Czy telefon dobrze odtwarza muzykę mp3? 11. Czy można ustawić, aby na wyświetlaczu był napis miejscowości, w której przebywamy? Jeżeli tak, to w jakim miejscu owy napis się znajduję? 12. Czy na wyświetlaczu można ustawić aktualny dzień i godzinę? 13. Czy w ogóle polecacie zakup tej Nokii? 14. Czy jesteście zadowoleni z tego modelu Nokii? Jeszcze raz z góry dzięki za odpowiedź na powyższe pytania :D :D

  • 0

    190. ~PatricuS  2007-09-22 17:46:38  host: chello089079208224.chello.pl

    Dortoka ma okres albo zgubiła gdzie s w sobie SE i wyje jak trąba :)))) Telefon na max elegant a funkcje OK!

  • 0

    191. ~gosia 23  2007-09-22 17:50:21  host: nat-3.ghnet.pl

    zarąbisty telefon kupiłam dziś i jestem ZACHWYCONA!!

  • 0

    192. ~lol  2007-09-23 10:57:09  host: bdc245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mozna do tego telefonu dokuipic karte pamieci?? chyba microSD ale jaka?? z gory dzieki:)

  • 0

    193. ~Johanna83  2007-09-24 14:42:32  host: aaxh31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik "buzi dać".Jestem z niego bardzo zadowolona.Cienki,duży i wyrażny ekranik,a bateria wytrzymuje 4-5dni.(bardzo duzo rozmawiam).Polecam go wszystkim,ktorzy sa wymagajacych,a przytym cene 400 zl.

  • 0

    194. ~ALF  2007-09-24 19:56:33  host: cvi250.internetdsl.tpnet.pl

    Mam Nokie 3110c + karte 1GB. Po wgranu na karte wiekszej ilosci mp3, podczas uruchomienia telefonu, kila razy sie resetuje i wylacza na dobre. Pomaga jedynie wyjecie kary i usuniecie z niej plikow. Spotkal sie ktos z tym problemem?

  • 0

    195.  2007-09-24 21:52:48

    Mam ten telefon od kilku dni i miałem już bardzo wiele róznych modeli ale tego bardzo pozytywnie oceniam. Ma w zasadzie wszystko co potrzeba. Niestety ma też jedną bardzo zasadniczą wadę. Bardzo ciche dzwonki, które gdzieś tak po 5 sekundach robią się głośniejsze. Dotyczy to i dzwieków rozmów przychodzacych jak i smsmów. Inzynierowie Nokii chcieli oszczedzić nerwy i słuch uzytkowników tych telefonów i taką głupia rzecz wymyślili jakby nie było dzwonka Rosnacego (oczywiście ze jest). Pracuję w dość głośnym otoczeniu i jak ktoś dzwoni to w ogólę tego nie słyszę. Jako dzwonek sms trzeba wybrać jakąs dłuższą melodyjke bo tak gdzieś po 5-6 sekundach coś słychać. Taki fajny telefon i tak go skopać. Tak tylko Nokia potrafi.

  • 0

    196.  2007-09-25 10:23:35

    1. w zestawie w erze dają:telefon, słuchawke i ładowarke,no i instr.obsługi wiec ogolnie bieda. sama szukam w miare taniej karty 1gb. 2.Aparat robi w miare ładne fotki-mi najlepsze wychodza w sepii:) natomiast tryb nocny to porażka. 3. co do dzwonkow i glosnika-mam bardzo uroczy dzwonek na budzik ustawiony-delikatny tak to nazwe oraz glosnosc na3-balam sie ze nie bede go slyszec ale nic z tego. Niskie tony zawsze ciszej slychac,tez troche sie obawiam ze jak bedzie lezal na stole to bede go slabo slyszec,no ale busdzik zdal egzamin wiec jest nadzieja:)

  • 0

    197.  2007-09-25 10:25:53

    jedyne co mnie martwi to jakość dzwieku w dyktafonie-bardzo cichy i to ile potrzyma mi bateria-mam fonik od soboty,dzis jest wtorek-z sob na niedz formatowalam baterie 12 godz i jak na razie przy zabawie mam pelną na maxa.Zobaczymy wiec.

  • 0

    198.  2007-09-25 17:42:21

    lucky? To zalezy co chcesz , bo wedlug mnie lepiej kupic Nokie 3110 Classic i chocby najtańszą cyfrówke i juz będa lepsze zdjecia niż w K550i i to o niebo lepsze , a najtańsze cyfrówki to po ok. 300 zł kupisz. A karty przynajmniej w erze nie dają do Nokii.

  • 0

    199. ~Traszql  2007-09-25 20:02:10  host: bwu85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mi sie podoba strasznie, chyba sie na niego zdecyduje, co prawda brakuje kamerki z przodu, ale i tak dzwonil bym tylko do najwyzej paru osob no i wyswietlacz malutki, choc w 6151 mialem taki sam i nie bylo tragedii ;] a mam takie pytanie: w tej nokii zastosowano micro jacka, czy sa jakies skuteczne przejsciowki nokii (nie chce chinskich podrobek) na mini jacka (w 5510 i n-gage dawali fajne, ale moze sa jakies nowsze modele?)? albo czy zna ktos dobre sluchawki douszne z micro jackiem? jakies sony albo creative.. bo inaczej telefon odpada..

  • 0

    200. ~jasiek  2007-09-27 22:24:37  host: abfz55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Od wczoraj posiadam Nokie 3110 Classic i mam 2 pytania , gdy wysyłam sms napisze i klikam wyslij wyskakuje wysyłanie i nagle dodado do wysłanych , wiadomość nie zostaje wysłana od razu tylko za około 20 minut i wtedy dopiero dochodzi raport co jest? jak to zmienic? u innych jesy wysyłanie i juz ? druga sprawa mam menu w formie listy jak je zmienić na menu w formie 3x3? z iknkami bo wiem ze sie da ale jak? prosze o pomoc pozdrawiam serdecznie!

  • 0

    201. ~Marcin 17  2007-09-28 14:12:16  host: net.olesno.info.pl

    niewiem czy kupić ten telefon, doradźće mi ma fajne funkcje i takie tam różne pierdołka, mi sie nawt podoba . piszcie czy warto go kupić

  • 0

    202. ~Kamil 1994  2007-09-28 19:56:08  host: akb244.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam pytanko czy oplaca sie ten telefon kupic ??? za pozatym czy jak sie wlaczy jakas MP3 to czy glosno daje??? bo w niektórych telefonach to trudno cos uslyszec:) prosze o pomoc 11

  • 0

    203. ~idea  2007-09-28 20:18:18  host: acgk6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    se550i poza klawiaturą jest o 200% lepszy od tej sympatycznej nokii

  • 0

    204. ~n3110c_user  2007-09-28 22:02:59  host: host-217-172-252-64.lodz.mm.pl

    Opinia posiadacza- looknij :). Fon bardzo przyjemny, mały zgrabny, elegancki. Bateria przy słuchaniu radia kilkanaście minut dziennie, smsowaniu i rozmowach- 5 dni. Jeżeli chodzi o foto to baaaaardzo słaba jakość, ble. Menu ładne (z nowszych noki), aktywny tryb gotowości. Posiada wejście na jacka 2,5 mm, czyli trzeba dokupić przejściówkę(w zestawie zestaw słuchawkowy na jedno ucho :)). Do przesyłu danych kabel mini usb (czyli bardziej dostępne, po włożeniu kabla się fajnie podświetla ta dziurka :)). Karta pamięci nie jest dodawana w fabrycznym zestawie. Ogólnie fon fajny z większością dostępnych na rynku opcji w średniej cenie. Wada to zdecydowanie słaby aparat (o obudowie nic nie mogę powiedzieć bo krótko go mam).

  • 0

    205. ~adam  2007-09-29 09:13:19  host: aczo117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    własnie chce kupic 3110 i mam pytanko czy można w nim ustawić mp3 jako dzwonki czy ma on tylko dzwony polifoniczne

  • 0

    206. ~mycha1307  2007-09-29 12:39:02  host: elb186.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie:Czy w tym telefonie jest możliwość słuchania muzyki i w tym samym czasie np pisać sms-a?

  • 0

    207.  2007-09-30 20:13:51

    Cześć, co można zrobić, żeby poprawić czułość radia? Na jakich słuchawkach chodzi najlepiej? Bardzo mi na tym zależy, bo nie znoszę Radia Zet :)

  • 0

    208. ~  2007-10-02 10:11:10  host: ip-84.38.160.60.resman.pl

    czy można zmienić układ ikon w meni tego telefonu

  • 0

    209. ~ziomal  2007-10-02 22:05:26  host: nat-dzi3.aster.pl

    wiecie czemu nie mogżna odbierac jakis wiekszych mp3 przez bluetootha?

  • 0

    210. ~mac  2007-10-03 10:26:47  host: is114.internetdsl.tpnet.pl

    Ponieważ kilka razy pojawiło się stwierdzenie, że telefonu nie można powiesić na smyczy, wyjaśniam - MOŻNA!!!Opis w instrukcji obsługi na str.18. Jak ktoś nie ma tej książeczki, to: 1.Otwórz tylną pokrywę. 2. Zaciśnij pasek w uchwycie (znajduje się on tuż nad zaślepką pod wejście USB)i zamknij tylną pokrywę. I tyle..

  • 0

    211. ~mac  2007-10-03 11:06:23  host: is114.internetdsl.tpnet.pl

    Ponieważ kilka razy pojawiło się stwierdzenie, że telefonu nie można powiesić na smyczy, wyjaśniam - MOŻNA!!!Opis w instrukcji obsługi na str.18. Jak ktoś nie ma tej książeczki, to: 1.Otwórz tylną pokrywę. 2. Zaciśnij pasek w uchwycie (znajduje się on tuż nad zaślepką pod wejście USB)i zamknij tylną pokrywę. I tyle..

  • 0

    212. ~mac  2007-10-03 12:50:20  host: is114.internetdsl.tpnet.pl

    Ponieważ kilka razy pojawiło się stwierdzenie, że telefonu nie można powiesić na smyczy, wyjaśniam - MOŻNA!!!Opis w instrukcji obsługi na str.18. Jak ktoś nie ma tej książeczki, to: 1.Otwórz tylną pokrywę. 2. Zaciśnij pasek w uchwycie (znajduje się on tuż nad zaślepką pod wejście USB)i zamknij tylną pokrywę. I tyle..

  • 0

    213. ~sceptyk  2007-10-04 14:36:39  host: 82.160.248.23

    Prostota doprowadzona do absurdu. Żeby kolor czcionki zmieniać motywem??!!! Po prostu "Małpen aparaten". Foto okropnej jakości. Jest 1,3 Mpx a zdjęcia jakości QCIF (nie myślę o ilości pikseli, tylko o jakości wizualnej zdjęcia). Kolejna sprawa to orginalnie wgrane motywy. Zlewjące się kolory tła i czconki (Nokia Org.) albo kontrast kłujący w oczy (White). Brak możliwości personalizacji telefonu jeśli chodzi o kolory w menu. Tła, bez względu na na motyw (kilka ich sciągnąłem a także kilka wykonałem) ustawiają się wg jakiegoś widzimisię. Dziwnie działające mmsy. Jakieś samoodtwarzające się ale ograniczone w czasie więc jeśli do zdjęcia dołączone jest dużo tekstu to się go nie odczyta, chyba że edytując. A teraz coś dobrego : klasyczny wygląd, poręczny, czytelna i wygodna klawiatura - może za wyjątkiem niebieskich klwiszy funkcyjnych, dobrze działająca irda i bluetooth, duże wyrażne czcionki w menu i wiadomościach. Taki wszystkomający ale nie najwyższych lotów. Używany przeze mnie samsung E-380 to przy tej nokii, rewelacja. Ale mojemu tacie wystarczy...

  • 0

    214. ~kupilem jestem zadowolony  2007-10-04 16:18:29  host: ato244.internetdsl.tpnet.pl

    telefon bardzo fajny. Na poczatku wachalem sie miedzy Samsung SGHe250 i Sony Ericcson W300i ale wybralem ten. Jedyne co mnie drazni to to, zew trybie nocnym wychodza ciulowe zdjecia (w dziennym sa zarabiste) no i ze do radia potrzebna przejsciowka (pomimo ze jest opcja radia przez glosnik). telefon mam od tygodnia (jest to moj 1 tego typu telefon- z mp3 itp.) a nie wiem tylko jak zmnienic to tlo w menu ? Moze ktos mi pomoze? No i mialem z poczatku problem z konfiguracja w PLAY ale w ok. 15min poradzilem sobie z problemem. Telefon przycina na sekunde tylko w tedy gdy wchodze na karte pamieci do folderu z filmami. No i glosnik jest jak dla mnie cichy bo czesto chodze kolo glownej ulicy (e-40) i gowno slysze. Ale normanie to glosnosc jest nie porownywalnie wieksza od Samsunga e250, a do tego odtwarza bardzo czysty dzwiek.

  • 0

    215. ~snikers  2007-10-04 18:45:22  host: abfb106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam do wyboru ten telefon i Nokie 5200, którą radzicie??

  • 0

    216. ~  2007-10-04 20:27:36  host: staticline12712.toya.net.pl

    AIP da sie :)

  • 0

    217. ~Justynka  2007-10-08 10:04:55  host: xo210.internetdsl.tpnet.pl

    Do :)Ewelina:)Wejdź w ustawienia wiadomości, potem wiadomosci sms, i obsługa znaków uproszczona potwierdź. Masz wówczas polskie znaki, słownik t9,160 znaków, nie przeskakuje na 2 sms i jest git, a sms normalnie docieraja w całości do innych osób.

  • 0

    218. ~  2007-10-08 16:55:31  host: aog102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciekawska masz opcje ulubione zaznaczasz utwor jako ulubione i nastepnie ustawiasz zeby odtwarzał ulubione piosenki.

  • 0

    219. ~darekk  2007-10-08 16:57:58  host: aog102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odpowiedz nf mam ten telefonik mam akurat karte taką samą czyli kingston 1Gb i nie mam zadnego problemu z wieszaniem sie nawet jak wgrałem na maxsa mp3. To faktycznie moze cos z kartą.

  • 0

    220. ~kamassss  2007-10-09 16:59:08  host: ato244.internetdsl.tpnet.pl

    własnie chce kupic 3110 i mam pytanko czy można w nim ustawić mp3 jako dzwonki czy ma on tylko dzwony polifoniczne Mozna sam z tego kozystam, bo dznoki oryginalne sa fatalne. 206. ~mycha1307 2007-09-29 12:39 elb186.internetdsl.tpnet.pl mam pytanie:Czy w tym telefonie jest możliwość słuchania muzyki i w tym samym czasie np pisać sms-a? Oczywiscie to samo odnosi sie do radia. Mozna tez sluchac muzyki i np.grac w gry. Muzyka nie gra tylko w tedy, kiedy wlaczy sie aparat lub kamere. 208. ~ 2007-10-02 10:11 ip-84.38.160.60.resman.pl czy można zmienić układ ikon w meni tego telefonu Mozna w wiekszosci przypadkow- niemozna tylko w zazadzaniu multimediami. A jak sie zmiania to tlo w menu ?

  • 0

    221. ~hddddf  2007-10-09 19:09:22  host: eic106.internetdsl.tpnet.pl

    to nie problem karty bo mam drugą sandiska i wgrałem wszystko od siebie [ a mam kingstona ] na tą sandisk i też nie chodziło

  • 0

    222. ~*sylwia*  2007-10-09 20:13:56  host: bul242.internetdsl.tpnet.pl

    Ja mam pytanko, czy podczas robienia zdjęc u Was też są takie dziwne linie na wyświetlaczu? Bo jak na aparat 1.3 mp to chyba jest coś nie tak, bo jakośc zdjęc pozostawia dużo do życzenia...

  • 0

    223. ~kamassss  2007-10-09 22:57:34  host: ato244.internetdsl.tpnet.pl

    sylwia to zalezy od swiatla. np. w trybie nocnym zdjecia wychodza po prostu do dupy

  • 0

    224.  2007-10-10 15:46:49

    Gdzie moge znaleźć ustawienia NIM? BO jak chce spróbowac jak to działa to pisze żebym sprawdził ustawienia cyz jakos tak

  • 0

    225. ~Kinguśka:*  2007-10-11 13:30:23  host: chello089079176242.chello.pl

    cześć:* mam pytanko: czy ten tel. ma słowniczek?? proszę o szybką odp.:) z góry dziękuję:*

  • 0

    226.  2007-10-11 19:42:10

    Witam. Czy ktoś próbował włożyć do tego telefonu baterię BL-6C, jest na pewno kompatybilna bo używam jej w Nokii 1100 choć do tej jest dedykowana BL-5C tylko trzeba trochę pobawić się z tylną klapką obudowy. Jeżeli ktoś próbował niech da znać. Jak by się udało to telefon na pewno będzie działał długo.

  • 0

    227.  2007-10-11 19:44:23

    Jeżeli pytasz o T9 słownik to ma.

  • 0

    228.  2007-10-12 17:52:39

    telefon ma powazne problemy z odtwarzaniem mp3. temat poruszany juz na wielu forach. przy wgraniu powyzej 50MB mp3 telefon nie wlacza sie. restartuje sie 4 razy i wylacza. pisza ze poszla wadliwa seria tego telefonu. jutro wybiore sie do serwisu nokii moze cos poradza.

  • 0

    229.  2007-10-12 21:40:45

    witam mam pytanie jak myślicie który telefon wybrać nokia 3110 czy 6151

  • 0

    230. ~pozytyw !!  2007-10-13 08:34:58  host: aao97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, testuje ten telefon od 2 tygodni i sądzę że jak na swoją cene i możliwości jest rewelacyjny ! Bateria przy nawet częstej zabawie trzyma 5 dni a nawet 7 przy normalnym użytkowaniu. Karta 2gb chodzi szybko i sprawnie. Ponieważ ta nokia nie jest telefonem muzycznym to wielkim plusem i tak bedzie brzmienie jej mp3 bo, nie różni się prawie od NOKIA 5200 czy 5300 :)Aparat jak aparat.. może nie jest rewelka ale aby upamietnić jakieś chwile to jes dobry. Łączność irda i bluetooth działaja bez zarzutów. Polecam telefon !

  • 0

    231. ~Malinka  2007-10-13 14:52:12  host: 87.116.199.144.mielec199.tnp.pl

    czy i jak mozna zmienic tlo w tym telefoniku??

  • 0

    232. ~justcute  2007-10-13 17:18:24  host: chello084010122097.chello.pl

    Telefonik boski! Kupiłam dzisiaj w erze, i jestem bardzo zadowolona! Na poczatku mi sie nie podobal, ale teraz jest boski! Ma mp3, mp4, radio, wideo, korektory dzwieku etc. ^^. Naprawde swietnie sie na niej pisze, ma takie fajne menu z serii 40, takie fajne niebieskie i nowoczesne. Polecam!! Aha, i fotki robi znakomite!

  • 0

    233. ~Damian  2007-10-13 22:52:32  host: xdsl.174.c80.petrotel.pl

    Czy ktoś porównywał ten telefon do se k510i pod względem jakości zdjęć i głośności głośnika? Jeżeli tak to proszę powiedzieć który wypadł lepiej pod tymi względami. Z góry dziękuje za odp. i pozdr.

  • 0

    234. ~Szerszeń  2007-10-14 15:36:47  host: blb72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od 1.5 tygodnia ale mam pytanie czy da sie coś zrobić z głośnoącią bo jest strasznie cichy jak nagrywam cos to masaktycznie cicho prosze o ady

  • 0

    235. ~Mat  2007-10-14 19:03:45  host: gw-www.lublin.enterpol.pl

    JAKOŚĆ ZDJĘCIA ! po pierwsze trzeba zdjąć folie zabezpieczającą z obiektywu. po drugie, jak zdejmiesz folie zosataje tam grubaaaa warstwa kleju - oczyść (zgodnie z instrukcją:P ) po trzecie, mimo ze jest to 1,3 mp, a nawet jakby bylo 3,1 mp to nie wiele to poprawi gdyz nie ma stabilizacji obrazu ani flesza. Chcesz robic dobre zdjecia, to rov je w naprawde dobrze oswietlonym pomieszczeniu, gdy jest lekko zaciemnione - wlacz tryb nocny. Pozdrawiam.

  • 0

    236. ~zdesperowana  2007-10-14 20:32:00  host: bms242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ehh czy ten tel ma wymienną kartę pamięci??? Jesli tak to gdzie ona sie znajduje i gdzie moge kupić większa np 1gb? proszę o szybką porade.

  • 0

    237. ~justcute  2007-10-14 21:56:27  host: chello084010122097.chello.pl

    kupiłam kartę 1 gb. działa. idealnie. menu da sie zmienic z przewijanego na ikonki wystaczry wejsc w menu, i lewyn przyciskiem kliknac w opcje, i wybrac widok gl.menu

  • 0

    238.  2007-10-14 22:32:48

    zdesperowana - tak do tej Nokii włożysz karte microSD max 2 Gb. Do kupienia np. na Allegro.

  • 0

    239. ~  2007-10-15 14:47:49  host: ega75.internetdsl.tpnet.pl

    czy mloze ktos mi zarzucic jakas stronke z roznymi grami, motywami,tapetami itp. plisse z góry dziekuje

  • 0

    240. ~Urzytkownik  2007-10-15 17:44:38  host: 213-134-167-217.net.autocom.pl

    długo rozmyślałem nad kupnem ale już leży przed moimi oczyma i połyka mp3 (wgrywam mp3). Telefon jest genialny jeżeli chodzi o prostotę i mnożność funkcji. Ma wiele zalet jak i również wad. Zaletami są: świetny zasięg, bardzo dobra jakość mp3, wykonanie, dobre fotki w dzień, szybki internet, możliwość oglądania filmów (musi być 2 giga SD, wyświetlacz, świetna bateria (6 dni na lajcie). Wadami są: tragicznej jakości fotki w nocy i w nieoświetlonych pomieszczeniach, trochę za mała rodzielczość ekranu, słuchawka dołączona to śmiech na sali. Ogólnie Nokia zrobiła telefon który można porównać do sukcesu starej 3110 czy 3210 jak i 3310. Cena też nie jest za wysoka. Wielkie 5+ dla Nokii !!! Szczeże polecam ten telefon.

  • 0

    241. ~kaszkaj  2007-10-15 18:22:25  host: ebo114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo fajna jest ta noki chciałabym mieć takom zamieżam sie ten fonik kupić:D:D:D:P

  • 0

    242. ~katinka  2007-10-15 18:23:42  host: ebo114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zarombisty jest ten telefonik:D:):P

  • 0

    243. ~SERGIO  2007-10-15 18:25:19  host: 80.51.134.194

    NO TELEFON SUPER co do multimedii i roznych bajerow to dogania dobrego Sony Ericsona:D tak ma wymienna karte pamieci zaraz koło bateri!

  • 0

    244.  2007-10-17 14:09:51

    a ja mam takie pytanko . jak dzwonie to na poczatku cos trzeszczy w sluchawce, ale jak juz ktos odbierze to jest czysto , tez tak macie??

  • 0

    245. ~female  2007-10-17 20:31:38  host: aalz104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W zeszłym tygodniu kupiłam tą komórkę. Jestem bardzo zadowolona z tego modelu, uważam że jest to dobry i solidny model. Pod tym względem nie mam żadnych zastrzeżeń. Mam z koleji kilka pytań. 1.Co mam zrobić żeby ściągać piosenki mp3? Czy musze sobie zakupić kabelek? Ściągnąć jakiś program. 2. Aparat robi dobre zdjęcia, tylko mało sie mieści na komórce. Co zrobić aby powiększyć pamięć?

  • 0

    246. ~mamtentel  2007-10-18 14:18:25  host: bzk170.internetdsl.tpnet.pl

    kupiłem bo mi si spodobała wygodna klawiatura. Menu pierwsza klasa. Intuicyjna obsługa. Poza tym telefon z niskiej półki. Niezadobra jakość materiałów i wykonania. Aparat bardzo opóżnia migawkę. Nie zrobisz tej chwili o którą Ci chodzi, to właściwie w ruchu rozmazuje obraz. I na nic tu 1.3 matryca. Kilka lat temu miałem telefony różne z VGA i lepsze robiły fotki z tym, że małe. Radio beznadziejne. Trzeba znależć dobre miejsce i nie ruszać głową bo antena jest w kablu słuchawkowym. Sygnał połączenia cichy.

  • 0

    247. ~  2007-10-18 22:40:17  host: abuv79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a mi baterai trzyma bardzo krótko... niecałe 2 dni to maksimum. Mam ją od zeszłego czwartku, dzisiaj ładuję już 4 raz... Any ideas?

  • 0

    248. ~KONDI  2007-10-19 08:38:52  host: aakl234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    MO TA NOKIA 3110 KARTE PAMIECI CZY NIE A WOGULE TA KOMÓRKA JEST FAJNA CZY SIE SZYBKO PSUJE

  • 0

    249. ~andre  2007-10-19 09:27:16  host: proxy.tvgawex.pl

    Podzielam zadowolenie koleżanki female i odpowiadam:1. kup karte PAMIĘCI mikroSD NAJLEPIEJ 1GB, oraz kabelek i już robisz z tym telefonikiem to co chcesz:-)))pozdrawiam...fanów noki 3110c

  • 0

    250. ~ktoś  2007-10-19 17:57:42  host: xdsl-9287.elblag.dialog.net.pl

    niedlugo kurier dostarczy mi ten telefonik wiec mam nadzieje ze wasze pozytywne opinie sie sprawdza .pozdro dla wszystkich!

  • 0

    251. ~pola  2007-10-19 20:30:16  host: dsi210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak obejrzeć film na tym telefonie? Czy wogole da sie obejrzeć film? ja wgralam sobie plik mp4 i tylko glos slysze nie ma obrazu... pomoze ktos?:-)

  • 0

    252. ~bob  2007-10-20 12:56:57  host: z-easy-com.wro-ar1.tpnet.pl

    ma bluetooth

  • 0

    253. ~mika  2007-10-20 17:31:59  host: nat-np.pikonet.pl

    Mam problem: czemu jak podłączam do tego telefonu słuchawki stereo to i tak słyszę tylko w 1? Słuchawki są sprawne, w innych telefonach słychać w obu.

  • 0

    254. ~mati  2007-10-20 17:53:27  host: aaea138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ogólnie to nie lubie nokii i zostane przy tym. Uważam że każda nokia która ma aparat poniżej 2 mpix jest słaba a pozatym to mam motke k1 i na nic bym jej nie zamienił:-)

  • 0

    255. ~kristov1  2007-10-20 18:50:16  host: dzx170.internetdsl.tpnet.pl

    Według mnie to spox koma. Ma wszystko : Bluetooth Irda Aparat 1,3 MegaPixeli Odtwarzacz MP3 Poelcam ją wszystkim=]

  • 0

    256. ~faolka  2007-10-20 23:47:58  host: abwx248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jestem bardzo zadowolona z tego telefonu, tylko czy wasze dzwonki również są takie ciche?

  • 0

    257. ~aneela  2007-10-21 19:25:13  host: staticline17075.toya.net.pl

    właśnie jestem szczęśliwa posiadaczką 3110...jest bardzo fajny...nawet śpimy razem...!!!!;-)Ta nokia w zupełności może zastapić nudnego faceta bo ma mnóstwo funkcji i nie sposób się z nią nudzić...

  • 0

    258. ~zaba  2007-10-22 13:45:23  host: ip-193-19-215-217.static.metro.comel-it.com

    mam pytanie ogolne czy ten telefon ma dobre naprawde mp3???

  • 0

    259. ~gumis252  2007-10-22 19:55:00  host: eer210.internetdsl.tpnet.pl

    man pytanko, czy da sie wgrac do tego telefonu mapke

  • 0

    260. ~szymoniasty29  2007-10-22 21:01:57  host: wipll-202-60-static.51d.belchatow.pilicka.pl

    mam pytanie :) czy wyswietlacz sie kurzy?? a jesli tak czy morzna łatwo zdjać obudowe i wyczyścić wyswietlacz :D

  • 0

    261. ~MASTER  2007-10-22 23:53:23  host: ip-88-220-146-92.isp.tvkg.net

    Ej no jak myślicie ogólnie to nawet dobry ten telefonik? Bo niedługo też mi go kurier przywiezie :D

  • 0

    262. ~  2007-10-23 13:11:00  host: atz94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik baardzo fajny..:) Kupiłam w erze..Na początki nie wiedziałam jaki wybrać..chciałąm wźiąśc Nokie 6131 ale pani z ery powiedziała..że..mają wgrane złe oprogramowanie..i jest dużo zwrotów..więc wziełam tę Nokie..Jak dal mnie wypas..:) i wale się nie wiesza co tu pewien ktoś napisał..

  • 0

    263. ~KAPI  2007-10-23 21:48:11  host: enc114.internetdsl.tpnet.pl

    ja ma k510i wypas fon tylko pamięć jeżeli nic niebędziesz wżucął onli se

  • 0

    264. ~PYJO  2007-10-24 14:08:06  host: 088156096017.stk.vectranet.pl

    Własnie go kupuje i mocno mi sie spodobał polecam go sony erikson k510i to juz przezytek bo nokia odrabia straty

  • 0

    265. ~rogodeska  2007-10-24 14:33:24  host: access243.mielec253.tnp.pl

    ja kupuje ten telefon ważne ze ma mp3 o to mi tyko chodzi i zeby był aparat narkx xd

  • 0

    266. ~monika  2007-10-24 15:51:09  host: bzj253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ta nokia robi bardzo brzydkie zdjęcia w domu w oświetlonym pomieszczeniu. masakra. tyle samo zapłacisz za niego jak za se k510i, ale nawet ich ze sobą nie ma co porównywać. se o wiele lepszy...

  • 0

    267. ~orzel  2007-10-24 17:35:28  host: host-89-229-98-172.stargard.mm.pl

    ja mam pytanie czy w tym telefonie mozna zmieniac dzwieki smsow np na jakis utwor mp3 i czy dzwonek jak ktos do mnei dzwoni jest glosny i czy nie jest narastajacy tylko od razu gra glosno ?? pozdrawiam

  • 0

    268. ~kamassss  2007-10-24 18:48:59  host: ato244.internetdsl.tpnet.pl

    Filmy mozna ogladac w formacie 3GP . Wiec znajdz sobie w Google jakis program do przerabiania filmikow

  • 0

    269. ~slawo  2007-10-24 20:25:19  host: www.ejedrzejow.pl

    hejka! sluchajcie mam taka sprawe. dzisiaj wlasnie kupilem tego phone'a i wszystko jest oki tylko apararat sie chrzani (tak mi sie wydaje) a mianowicie gdy robi sie zdjecie to te kolory ciemniejsze som takie rozmazane jakby na kolorowo. wy tez tak macie czy to jest jednak usterka?? pytam bo nie wiem czy do reklamacji dawac... =/

  • 0

    270. ~nokia  2007-10-24 20:40:09  host: host-89-230-133-121.inowroclaw.mm.pl

    telefon moze byc ale ma zamiar go kupic i chciałbym sie dowiedziec jak bateria?? długo trzyma??

  • 0

    271. ~jack  2007-10-26 17:05:51  host: gate2-e.volkswagen.de

    Hej. Troszkę mnie śmieszą te opinie o tym telefonie. Zwłaszcza jedna od mamtentel.Piszesz, że materiały kiepskiej jakości. To kup sobie trzeszczącą 6151 lub 6233 a to tel niby z górnej półki. Ha ha. Już nie wspomnę o trzeszczących tandetnych SE lub MOTOROLACH. A co do baterii. Piszę dla potencjalnych nabywców. Bateria w tym tel jest wzmocniona ma 1020 pojemności więc przy rozmawianiu 10 minut dziennie i kilkanastu sms trzyma tydzień. No, ale skoro telefonem sie bawimy, czyli kamerka, aparat, 1000 sms to każdy telefon wytrzyma dzień lub dwa. Pozdrawiam.

  • 0

    272. ~mistrz  2007-10-26 20:02:28  host: host-81-190-166-151.gorzow.mm.pl

    Chcialem być zadowlony po zakupie tego telefonu... Jestem zachwycony! Super sprzęcik! Ma wszystko czego potrzeba. Posiadam karte pamieci 512mb, kabelek USB i juz robie z nim co chce :D Jakos mp3 super, zostawia SE w tyle. Szukasz bdb telefonu to bierz ta nokie :)

  • 0

    273. ~nokia fan  2007-10-26 20:13:08  host: fhu234.internetdsl.tpnet.pl

    ktoś pytał o głośność k510i i tej nokii. I niestety ta nokia gra ciszej jednakże ma to czego k510i nie ma i jest to duuuuuuży minus. KARTA PAMIĘCI! Ogółem telefonik niezły, kumpel niedawno kupił i muszę przyznać, że sprawuje się nieźle

  • 0

    274. ~angela  2007-10-27 10:21:05  host: ehm238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik mam i nie narzekam co do zdjec w slabym pomieszczeniu to sie zgodze ale tak to jest BOMBA jak dla mnie :D polecam bo warto :D SE w200i sie chowa do niego :D

  • 0

    275. ~perun90  2007-10-27 18:39:46  host: cug213.internetdsl.tpnet.pl

    telefon ma w sobie malo pamieci ok 8MB wiec aby wiecej zdjec sie zmiescilo wystarczy kupic karte microSD i bedzie git a zeby sciągac piosenki musisz sciagnac program Nokia PC Suite i posiadac kabel USB :)

  • 0

    276.  2007-10-27 19:47:43

    czy jak podepne sluchawki stereo bedzie grac w sluchawkac czy w 1

  • 0

    277. ~gucio  2007-10-27 20:50:34  host: 217.153.81.50

    ej w zestawie jest karta pamięci ?

  • 0

    278. ~~xD  2007-10-28 12:26:48  host: apn-77-113-3-235.gprs.plus.pl

    czy ten telefon ma kamerę ; > ?

  • 0

    279. ~czarej11  2007-10-28 12:52:00  host: adgd204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten tel i jest supcio

  • 0

    280. ~kudysThc  2007-10-29 17:17:50  host: bhy10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja kupiłam 1 pażdziernika i też tszeszcay sygnał wybierania.Zdjęcia robi okropne.Oddałam do serwisu ale tych trzasków nie usuneli.napisałam do noki o wyminę telefonu i czekam na odpowiedz.

  • 0

    281. ~  2007-10-29 18:36:29  host: bzd107.internetdsl.tpnet.pl

    gustaw tez tak mam ale nei wiem czy pomogla opcja 'redukcja szumow' czy cos takiego, jest w opcjach:) slabo slychac kiedy z kims rozmawiam, jak na taki tel 65tys kol. to za malo poza tym telefon ok duza fajna klawa do pisania esow duzo bajerow DOBRY GLOSNIK (jesli chodzi o odtwarzanie muzyki - dostepny equalizer)

  • 0

    282. ~mic  2007-10-30 18:04:53  host: 87-205-210-89.adsl.inetia.pl

    zeby se wgrac piosenki trzeba miec kabelek miniUSB-USB, w kazdym elektronicznym sklepie kupisz i trzeba miec windows media player (kazdy lepszy komp to ma), a potem se poradzisz

  • 0

    283. ~miki  2007-10-30 19:00:09  host: c19-92.icpnet.pl

    do 256. Wlasnie dzwonki sa bardzo ciche, mam 2 nokie i we wszystkich tak jest, chyba taka ich uroda, trzeba robic na maxa glosnosc.

  • 0

    284. ~piegacz  2007-10-31 17:06:25  host: cra100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wiesza sie wiesza. wyciągłem karte pam. ale nic to nie dalo. i co teraz?? :/

  • 0

    285. ~Franek 21  2007-10-31 21:13:05  host: acj22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon jest super!! Jest wyposażony we wszystkie bajery XXI wieku (mp3, radio, bluetooth, irda, aparat 1,3mpx, wymienna karta (do 2GB!:-). Bateria mi wytrzymuje 6 dni. Duża klawiatura, wyświetlacz. Wykonana z bardzo fajnego materiału!! Pozdrawia,!!:-)

  • 0

    286. ~AISHA  2007-11-01 18:22:03  host: ksm.net.pl

    mam pytanie:gdzie można dokupić kartę pamieći do tego telefonu,i jaka jest cena ,np512 mb???? proszę o odpowiedz...i ogółnie jak oceniacie ten telefon.....prosze odpiszcie!

  • 0

    287. ~ali-en  2007-11-01 21:24:50  host: ip-96-202.ib.tcz.pl

    mam ten fonik od 2 tygogni.Pierwsza klasa!!!dokupiłem troche pamięci jest luzik.Polecam!

  • 0

    288. ~franek  2007-11-02 06:14:30  host: fgc205.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten tel od paru dni.mam jeszcze 6151.w porownaniu z nia to jest totalne dno.beznadziejny wyswietlacz i aparat;-/ale sms pisze sie swietnie dlatego ja kupilem bo tylko do tego mi est potrzebna

  • 0

    289. ~gość  2007-11-02 07:21:48  host: ese230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    siema mam pytanie ktoś napisał że jak sie wgra co najmniej 50mb muzyki to sie telefon zawiesza czy o prawda

  • 0

    290. ~marcinek  2007-11-02 12:19:47  host: aaac35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    famale kup sobie lepiej 2gb, jest niecodroższa, ale mieści dwa razy więcej. Najtańszą na allegro widziałem za 74 zł, a w sklepie za 94zł. Wybór należy do ciebie.

  • 0

    291. ~iwona  2007-11-02 13:32:56  host: adkf63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktos wie ile kosztuje karta pamieci do tego telefonu i gdzie ja moge znalezc??

  • 0

    292. ~aisha  2007-11-02 16:02:51  host: ksm.net.pl

    telefon ładnie się prezentuje!!!! tylko mam pytanko:gdzie mogę dokupic kartę pamięci?!

  • 0

    293. ~paulina456  2007-11-02 20:27:25  host: kayla.airnet.opole.pl

    yyyyyy....chciałam tylko zapytać czy głośny jest ten telefon ?

  • 0

    294.  2007-11-02 23:04:25

    czy pisząc smsa w nikii 3110 classic można jakoś zwiększyć liczbę linijek na wyświetlaczu tak aby był cały ekran? Bardzo proszę o odpowiedź :)

  • 0

    295. ~kkk1111  2007-11-03 13:49:30  host: z-easy-com.wro-ar1.tpnet.pl

    a jak mam zmienić widok menu? o ile się da?

  • 0

    296. ~Shoni  2007-11-04 00:27:52  host: pc-77-46-41-28.euro-net.pl

    da się w nim zainstalować gadu-gadu ?

  • 0

    297. ~kamassss  2007-11-04 22:34:33  host: ato244.internetdsl.tpnet.pl

    Karty microSD nie ma w zestawie. chyba, ze w jakis sieciach typu. Era,Plus (u nich to napewno nie bedzie chyba, ze za pol roku jak telefon bedzie stary) lub Orange.

  • 0

    298. ~va158  2007-11-06 15:28:30  host: hydra.net.pulawy.pl

    to jest zaj....ty fon!!!! zgadzam sie z Franek21.

  • 0

    299. ~grosik  2007-11-06 21:06:30  host: 213-238-85-148.adsl.inetia.pl

    Fajny telefonik ,ale aparat i wyświetlacz... mogli dać lepsze. Muza gra tu świetnie ,właściwie dla mnie to Mp3 z funkcją telefonu :)

  • 0

    300. ~ziomek  2007-11-07 19:09:53  host: abqy19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten fonik od miesiąca troche cicho grają pliki nagrywane a tak muza nieźle dokupiłem 1gb kingstona i jest dobra wporzo koma polecam

‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-124-106.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet