Nokia 3109 classic - opinie
Telefony Nokia Nokia 3109 classic Opinie o Nokia 3109 classic

Nokia 3109 classic

w sumie: 35
  • 0

    1. ~jestem pierwszy  2007-05-22 06:58:21  host: h-87-199-59-101.dolsat.pl

    przydał by sie w niej aparat

  • 0

    2.  2007-05-22 07:39:00

    bardzo gruba ;) ... poprawcie ten wymiar

  • 0

    3. ~TomekM  2007-05-22 08:15:31  host: ws1102.vbh.pl

    Całkiem fajna.Nokia chyba się "obudziła" po długim letargu i zaczyna robić normalne telefony a nie tylko smartfony. Tylko czym się to różni od 3110 ?? No i cena za tak prosty aparat z wyświetlaczem o małej rozdzielczości jest dość duża.

  • 0

    4. ~ORANGEowiec  2007-05-22 09:08:03  host: 212.160.172.70

    nawet niezle... lepsza bateria i fajny desing... no i soft a'la symbian =)

  • 0

    5. ~garda  2007-05-22 09:08:13  host: xdsl-7600.wroclaw.dialog.net.pl

    Ciekawy tel. Wszystko ma czego potrzeba no i ta bateria!!!

  • 0

    6.  2007-05-22 10:15:10

    Witku z ta grubością tela to chyba przesada myślę że zakradł się tu błąd :-)

  • 0

    7.  2007-05-22 11:38:56

    Grubość poprawiona - dzięki! ;)

  • 0

    8. ~tommecki  2007-05-22 14:27:25  host: hakone.magma-net.pl

    w opisie technicznym widnieje wpis iz brak jest radia natomiast na powiekszeniu drugiego zdjecia telefonu na wyswietlaczu uchwycono ta czesc menu na ktorej widnieje opcja wlaczenia radia. ktos tu klamie...

  • 0

    9.  2007-05-22 20:40:43

    kolejny telefon wylącznie do sluchania muzy... dla maniaków MP3-bardzo dobra, a dla innych-przecietna mimo wszystko ma ciekawe wzornictwo (jak na nokie)i spelnia standardy wysokiej klasy wyswietlacz... i wreszcie bateria... tel na poziomie:) cyfrowka to cyfrowka tel to tel...

  • 0

    10. ~BlueSky  2007-05-23 11:15:31  host: cv134.internetdsl.tpnet.pl

    Telefonik spoko właśnie o coś takiego mi chodziło bez zbędnego aparatu , a z odtwarzaczem i pamięcią i w dodatku cieniutki :D Tylko jednego czego nie rozumiem z tego opisu to to że na zdjęciu wyraźnie widać że RADIO jest w tym telefonie a w opisie napisano że radia nie ma ?!?

  • 0

    11. ~Zdziś  2007-05-27 21:54:05  host: btc137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No ślicznie, tylko, kiedy to cudo wchodzi do sprzedaży i w jakiej cenie. Wielkie brawa za wyświetlacz bo 256k kolorów to już coś.

  • 0

    12. ~spat  2007-05-30 15:58:11  host: atm.ssnet.pl

    przydałaby się trochę większa rozdzielczość.

  • 0

    13. ~bartekh86  2007-05-30 23:29:14  host: apn-99-85.gprspla.plusgsm.pl

    Obudowa ładna ale co mi się rzuciło w oczy to znaczne podobieństwo do SE K510i!!! Tylko joystick je różni i kształt klawiszy. Brawa za baterie. Tak powinno być - zamiast aparatu tył telefonu zajmuje dobra bateria.

  • 0

    14.  2007-06-03 17:58:38

    Na oficjalnej stronie producenta (www.europe.nokia.com) jest napisane, że telefon ten ma kosztować za granicą około 140 euro. Przeliczając na nasze to aż 560 zł. Ja myślałem, że będzie kosztował do 400 (max 450) zł. A tu? Wydaje mi się, że troszkę przesadzili. A telefon? Jak najbardziej. Design ładny, jak to u Nokii. Popieram bartekh86 z tą baterią zamiast aparatu. Bo i po co jakiś syfny VGA. Ja mam cyfrówkę i jeśli już to robie nią zdjęcia. Sądzę, że jeśli troszkę stanieje będzie dużą konkurencją dla W200i. Jak również sądzę, że znajdzie wielu nabywców np. ja bym sobie taką chętnie sprawił. A jej menu wygląda jak SYMBIANowskie.

  • 0

    15. ~hmm  2007-07-25 14:58:49  host: gw-147-37.siec.alfa.pl

    kastracja VGA sensowna ale czemu wycięli jeszcze radio ????

  • 0

    16.  2007-07-26 16:54:40

    to jest poprostu nowa s40, w której jest także aktywny tryb gotowości. Już pare wcześniejszych Nokii je ma.

  • 0

    17. ~Slawo  2007-08-17 08:19:02  host: bkw239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do hymm zauważ że na tej focie wyżej jest widać menu tego tela i tam jest ikonka od radia,więc przypuszczam że ten telma radio(jak wiele nokii)

  • 0

    18. ~ryszard  2007-08-19 17:46:51  host: nat02.rtk.net.pl

    mam go od kilku dni i całkowicie spełnił moje oczekiwania.Dobra bateria, książka, organizer i łacznośc. Wszystko co powinien mieć telefon do dzwonienia. Dodam ze mam ponad 50 lat - więc dal moich rówiśników bedzie to idealny wybór. Do tej pory mialem 6310i pozdrawiam.

  • 0

    19. ~hmm  2007-08-28 02:16:31  host: gw-147-37.siec.alfa.pl

    @Slawo przeglądałem jego opisy na zagranicznych portalach, również Nokia na oficjalnej stronie nie wspomina nic o radiu (w przypadku 3110 się tym chwali) ale zajrzałem do instrukcji obsługi i radio JEST... zatem telefon całkiem niezły: bardzo rozsądnie zrezygnowano z aparatu klasy VGA (tylko taki by tam włożyli).

  • 0

    20. ~C.R.7  2007-09-09 17:38:57  host: bvz240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten tel ma nawigacje GPS?

  • 0

    21. ~kaczy  2007-11-19 13:59:38  host: abyw240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak gra odtwarzacz mp3, czy jest dobry dzwięk w słuchawkach?

  • 0

    22. ~człak  2007-12-18 15:58:56  host: 62.233.180.170

    ad 21. odtwarzacz mp4 nie mp3 :( - gra słabo, szumi, wolno przewija za to ładuje się plikami i 'wstaje' stosunkowo szybko - kiepski wyświetlacz - widać 'kratownicę' posczczególnych pixeli - inne funkcje (m.in. organizer, phonebook) ok. 70% max oceny

  • 0

    23. ~Andriuu  2008-03-15 07:35:46  host: addq201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od 3 miesiecy służy mi jako aparat służbowy. Ocena naprawdę wyskoka. Prosta obsługa , niezły desing, bateria trzymajaca około tygodnia. Szkoda tylko że nie ma radia

  • 0

    24. ~Janusz  2008-03-16 13:01:57  host: proxy.net.pulawy.pl

    Radio ma bliźniacza wersja 3110

  • 0

    25. ~abrutus  2008-05-31 22:42:06  host: abjv114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pytanko: Czy ktoś używał w tym aparacie karty pamięci 2GB. Jeśli tak to proszę o opinie na temat działania telefonu z taką katrtą.

  • 0

    26.  2008-09-14 22:41:00

    do wszystkich ktorzy mają ten telefon !!! Prosze napiszcie mi czy w słowniku t9 zapisują sie na stałe dopisane wyrazu. Prosze o szybką odpowiedż!!! jak dla mnie telefon idealny, wkoncu bez spieprzonych aparatów vga, bateria super, wyswietlacz co prawda moglby byc 320 na 240 i 65 tys kolorow, takie cos bardziej by mi odpowiadało, ale ogolnie jest cool, takiego czegos własnie szukałem. Tylko wlasnie nie wiem jak z tymi smsami bo duzo pisze, prosze o odpowiedz

  • 0

    27. ~  2008-10-13 15:19:35  host: 77-253-137-207.adsl.inetia.pl

    podrubka 3110clasic

  • 0

    28. ~narq  2008-11-26 17:54:36  host: bpl164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie wiem jak dokładnie jest z baterią ale mam ten telefon i ma on baterie bl-4c która standardowo w oryginale ma pojemność 860 mAh a nie 1020

  • 0

    29. ~arek  2009-01-14 15:52:35  host: aua122.internetdsl.tpnet.pl

    zawsze chciałem mieć taki telefon, ale słyszałmem, że baterie są kiepskie

  • 0

    30. ~MM  2009-05-08 11:00:34  host: agnieszka130.net.autocom.pl

    ODP demien - tak w słowniku na stałe zapisujesz dopisane wyraz, będą one w pamięci doputy, dopóki nie zaktualizujesz oprogramowania. Jeśli zrobisz aktualizację oprogramowania, będziesz musiał dodać do pamięci te słowa jeszcze raz. Na stronie www.centrumgsm.pl oraz w salonie Nokii w Warszawie, po założeniu konta na tej stronie, można kupić ten telefon za 309,99zł :-)

  • 0

    31. ~MM  2009-05-08 11:14:16  host: agnieszka130.net.autocom.pl

    ODP: narq - kolego małe sprostowanie, ten telefon posiada baterie BL-5C a nie tak jak napisałeś BL-4C. BL-4C są trochę cieńsze i maja mniej pojemności, BL-5C są w trzech pojemnościach, 890mAh, 970mAh oraz 1020mAh. Do modeli telefonów Nokia 3110c oraz 3109c w zestawie powinny być paterie o pojemności 1020mAh, chociaż może się jeszcze zdażyć bateria 970mAh. Baterie te są całkiem niezłej wytzymałości, nie formatuje się ich jak stare baterie. Mój sposób na no aby dobrze trzymała bateria, rozładować ją trzy razy do końca, i ładować dopóki się naładuje całkowicie a nie przez 12-16 godzin, ponieważ nowsze telefony takie jak np Nokia 6300i (z ładowarką AC-5E - POLECAM TĄ ŁADOWARKĘ, MAŁA, SZYBKO ŁADUJE, REWELACJA) po naładowaniu telefonu pokazuje się komunikat aby odłączyć ładowarkę, aby nie zużywać na darmo energii, i ładowarka w tym momencie przestaje ładować.

  • 0

    32. ~demien  2009-10-08 16:53:14  host: host-80-54-90-70.eimg.pl

    Do MM. No niestety twoja informacja sie nie sprawdziła, owszem zapisują sie wyrazy w słowniku ale nie na stałe, po jakimś czasie już znikają, i nie mówie tu o wgrywaniu softu czy choćby wyłączenia telefonu :/ Pod ty względem nokia ma u mnie dosyć duży minus. Zresztą jeszcze sie nie spotkałem z nokią która na stałe zapisywała by wyrazy w t9. Co do samego telefonu. Jeżeli ktoś nie potrzebuje aparatu, szmerów bajerów itp, to ideał. Naprawde, jest niesamowicie odporny telefonik na wszelkiego radzaju upadki, bezawaryjny. Bateria trzyma mi 6-7 dni. Udany model, ale mi sie już znudził, zamieniam na N 6303 classic ;-)

  • 0

    33. ~królik  2010-07-29 09:56:40  host: 94.254.211.8

    Mam Nokię 3109 ponad rok. Nie ma aparatu i kamery, ale nigdy jeszcze nie miałem z nią problemów. Poręczna, dobrze widoczne klawisze. Normalny telefon. Jest OK. No ale zachciało mi się N 52 i co - koszmar.

  • 0

    34. ~krzychu  2010-09-23 18:26:18  host: dynamic-78-8-11-27.ssp.dialog.net.pl

    Mam ten telefon 2 lata, jest gruby i wyglada jak pustak, troche gubi zasięg ale poza tym spoko

  • 0

    35. ~mhz  2011-08-12 22:25:51  host: dynamic-62-87-247-68.ssp.dialog.net.pl

    moze ktos wie jak poprawnie zamocowac karte microsd pod klapka? dostalem ten telefon za friko od znajomego jako drugi telefon, i zaskoczylem sie ze ma slot pod klapka, ale nie moge poprawnie wlozyc karty :p

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet