Nokia 301 Dual SIM - opinie
Telefony Nokia Nokia 301 Dual SIM Opinie o Nokia 301 Dual SIM

Nokia 301 Dual SIM

w sumie: 52
  • 0

    1. ~mnm  2013-02-25 17:28:57  host: 178-214-150-141.internetia.net.pl

    Wreszcie normalny dual sim z 3g i hspa nie będący smartem z normalną klawiaturą,brawa dla noki,coś czuję że ten sprzęt może mieć powodzenie choćby z racji rozmów w jakości 3g..

  • 0

    2. ~goral2099  2013-02-25 20:04:32  host: user-188-33-136-242.play-internet.pl

    Chyba znalazłem następce swojego obecnego telefonu. Parametry ok... zobaczymy jak wykonanie.

  • 0

    3. ~  2013-03-09 11:50:39  host: host-46-186-56-143.dynamic.mm.pl

    Czy obie karty działają jednocześnie?

  • 0

    4. ~ktos  2013-03-29 09:22:15  host: 94-72-122-174.marsoft.net

    Czy pod każdym nowym telefonem dual sim, który nawet jeszcze nie jest w sprzedaży, muszą być pytania czy obie karty działają jednocześnie?!

  • 0

    5. ~Łukasz  2013-03-29 21:38:44  host: host-89-231-225-172.trzebinia.mm.pl

    Jest tylko klawiatura, a więc zrezygnowali z dotyku oporowego. Jestem ciekaw jak im wyszedł ten aparat, mam Ashe 202 i w parametrach 301 wygląda o wiele lepiej chociażby te 64 RAM i 3G.

  • 0

    6. ~Partyzant  2013-04-02 14:16:09  host: public127774.xdsl.centertel.pl

    W Indiach ten tel jest już od miesiąca,w przeliczeniu na złotówki to wychodzi jakieś 330zł za wersje DualSim.Sprawdzone i potwierdzone.

  • 0

    7. ~Klombik  2013-05-07 21:34:47  host: 178.183.231.199.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Wreszcie następca dla mojej nokii ashy 200. Ale szkoda będzie porzucić tę klawiaturę QWERTY, oj szkoda. Ale dla 3G, HSPA, HD Voice, ładowania przez USB i dla baterii warto. No i ta bryła...cudna w prostocie.

  • 0

    8. ~Jarek  2013-05-09 10:05:51  host: c-b4.net.e-net24.pl

    W końcu coś co można nazwać telefonem do wykonywania połączeń. Idealne rozwiązanie dla tych co korzystają z 2 telefonów. Za trzy tygonie ma być w sprzedaży w Polsce.

  • 0

    9. ~  2013-05-10 14:24:57  host: chaos.tpnet.pl

    @4 ~ktos: Jeśli tej informacji nie ma w opisie telefonu, to takie pytanie jest jak najbardziej uzasadnione! Telefon, w którym obie karty nie działają równocześnie jest tylko imitacją dual-sima, a nie prawdziwym dual-simem!

  • 0

    10.  2013-05-11 21:47:34

    9: Wg informacji na stronie Nokii ma być "dual stand-by", czyli obie karty aktywne jeżeli nie używasz jednej z nich. Podczas użycia jednej (rozmowa,transmisja danych), druga jest nieaktywna. Ciekaw jestem kiedy się pojawi w sprzedaży, bo wersję na jedną kartę można już kupić...

  • 0

    11. ~Klombik  2013-05-12 11:36:49  host: 178.183.231.99.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    @8~Jarek to potwierdzona informacja?

  • 0

    12. ~mnm  2013-05-16 03:31:34  host: 178-214-150-141.internetia.net.pl

    9 @ W nokiach zazwyczaj obie karty są aktywne w trybie czuwania, gdy jednak korzysta się z jednej druga zazwyczaj jest wylogowana ,po zakończeniu użytkowania jeżeli był kontakt na tą nieużywaną to przychodzi info o tym kontakcie ale czy w tym modelu też tak będzie okaże się, bo na razie jeszcze nikt go nie ma w tym kraju.

  • 0

    13. ~Klombik  2013-05-16 18:23:22  host: 178.183.226.149.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Tak teraz patrzę, że to jedyny dual sim Nokii z UMTSem

  • 0

    14. ~sagi  2013-05-17 10:26:36  host: 89-77-26-72.dynamic.chello.pl

    witam czy ktoś wie w przybliżeniu kiedy na polskim rynku pojawi sie ten telefonik?

  • 0

    15. ~sagi85  2013-05-18 10:44:08  host: 89-77-26-72.dynamic.chello.pl

    witam czy ktoś orientuje sie kiedy wejdzie na rynek polski do sprzedażny ten telefonik

  • 0

    16. ~Jarek  2013-05-23 07:15:26  host: c-b4.net.e-net24.pl

    Potwierdzona informacja jest taka że ma być w sprzedaży z końcem maja, a początkiem czerwca.

  • 0

    17. ~Jarek  2013-05-24 07:15:29  host: c-b4.net.e-net24.pl

    Z początkiem czerwca ma być w sprzedaży w kraju. Informacja potwierdzona u dystrybutora.

  • 0

    18. ~Janek  2013-05-28 10:25:17  host: host241.proholding.com.pl

    Wymarzony telefon...

  • 0

    20. ~  2013-06-14 18:12:19  host: acye89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szkoda że nie ma lampy i autofocusa. Ale wtedy kosztowałby pewnie z 500 zł. Wyświetlacz od biedy można przeżyć byleby był czytelny, najlepiej tak jak w Nokii 6303 Classic.

  • 0

    21. ~  2013-06-16 21:20:06  host: aeu192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chyba jest w opisie błąd... Czas czuwania w 3G większy niż w 2G?

  • 0

    22.  2013-06-18 13:02:28

    Kupił już ktoś? Jak wrażenia?

  • 0

    23. ~  2013-06-21 19:47:44  host: acwo17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Prosty telefon, szybki, łatwy w obsłudze bez zbędnych dla części osób niepotrzebnych wodotrysków. Szybko się uruchamia, czytelny nie smużący ekran, 3G na pierwszej karcie SIM, dość wygodna klawiatura, ładowanie przez USB, dobrze spasowana obudowa, dość pojemna bateria co przy ograniczonej (256000) palecie kolorów ekranu sprzyja dłuższemu działaniu telefonu bez ładowania. Jego największe wady to brak lampy błyskowej/diody aparatu, słaba kamera filmująca w niskiej rozdzielczości rozmyty obraz oraz brak korektora dźwięku (equalizera). Zdjęcia ujdą, aczkolwiek nie są chyba aż tak dobre jak z Nokii 6301 classic. Mam ten telefon i jestem zadowolony, polecam wszystkim którzy szukają prostego i funkcjonalnego telefonu którego podstawowe funkcje to dzwonienie, SMS, MMS, zdjęcia, muzyka.

  • 0

    24. ~roberto  2013-06-22 13:50:56  host: 89-67-144-27.dynamic.chello.pl

    czy ktoś już go ma? w sprzedaży od dwóch tygodni

  • 0

    25. ~..  2013-06-26 12:53:16  host: 89-70-116-110.dynamic.chello.pl

    Mam go od wczoraj. Pierwsze wrażenie świetne. Mam nadzieję że tak zostanie :)

  • 0

    26. ~Karol  2013-06-26 19:16:26  host: host-217-172-236-125.gdynia.mm.pl

    podam wady bo to najbardziej zapewne interesuje: - slaba batera (mialem lg gx200 i starczala na 8 dni, tutaj przy takiej samj czestotliwosci rozmawiania na 2,5) - brak lampy\latarki - b.slaby wyswietlacz - nie daje rady na sloncu - brak mozliwosci ustawienia roznych dzwiekow SMS dla roznych kart

  • 0

    27. ~siemens  2013-06-28 13:28:51  host: 89-71-33-98.dynamic.chello.pl

    Czy nokia kiedyś zrozumie, że obie karty sim powinny mieć te same funkcjonalności? Wszystkie chińczyki maja w standardzie pełną obsługę obu kart. A w nokiach to i to możesz zrobić ale tylko jedną kartą. A drugiej to prawie nie ma.

  • 0

    28. ~MelbaDoobs  2013-06-30 23:42:47  host: 89-78-248-151.dynamic.chello.pl

    Mam od tygodnia, trzyma prąd 4-5 dni, prosty i szybki. Jedyna 'ALE' póki co to szybka wyświetlacza, miękka przesadnie - chyba nakleję na nią jakieś Gorilla Glass czy coś... ;) E-mail i internet OK. Jedyne co to możliwość odczytu plików PDF...ale chyba PDF Reader jakiś jest w ovi? Ogólnie - polecam, nareszcie nie smartfon z podstawowymi funkcjonalnościami do pracy i informacji.

  • 0

    30.  2013-07-02 20:00:05

    Mam od tygodnia, trzyma prąd 4-5 dni, prosty i szybki. Pierwsze 'ALE' póki co - to szybka wyświetlacza, miękka przesadnie - chyba nakleję na nią jakieś Gorilla Glass czy coś... ;) E-mail i internet OK, java jest ALE (to drugie "ALE") ---- nie ma flash lite.... Z noektórymi stronami - kaplica... Najogólniej - za 329PLN minus VAT jest OK ;)

  • 0

    31. ~juzo  2013-07-04 09:00:16  host: exit-01d.noisetor.net

    Wrażenia niespecjalne. Tandetny plastik na obudowie i klawiaturze. Z użytkowych spraw - kontaktów z telefonu nie da się powiązać z konkretną kartą, więc jak dzwonisz, to musisz pamiętać że osoba ma twój ten numer, czy tamten. Jeśli tak jak ja jedną kartę masz służbową a drugą prywatną to słabo zadzwonić do klienta z prywatnego numeru. Druga rzecz, dla mnie porażka - nie ma softu do synchronizacji z kompem. Nokia Suite nie obsługuje tego modelu i nie będzie. Także zapomnij o importowaniu kontaktów z komputera. Dobrze, że mam inną starą Nokię, to sobie najpierw zsynchronizowałem kontakty z nią, a potem z niej przez BT na 301. Jeśli mam być szczery, to mocno się zawiodłem. Na oko to kawał mało funkcjonalnego plastikowego g*.

  • 0

    32. ~  2013-07-04 16:19:14  host: acyi3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam. Działa OK, wielka szkoda tylko że nie ma tego nieszczęsnego autofocusa ale Nokia niestety nie daje go we wszystkich najnowszych klasycznych telefonach. Ekran bez 16 milionów i nieco gorszą widocznością w słońcu do przeżycia, zwłaszcza że jest trochę większy niż zazwyczaj.

  • 0

    33. ~puumba  2013-07-11 14:50:15  host: 77-253-208-146.ip.netia.com.pl

    witam!mam ten tel. od 11 dni. długo czekałem aż się pojawi i jestem rozczarowany.tak-oczywiście dwie karty są aktywne non stop-ale nie da się wyłączyć jednej z nich-np służbowej gdy wychodzę z pracy.nawet w profilu nie da się dźwięku wyłączyć.pozostaje tylko wyłączenie telefonu i wyjęcie karty.i taka zabawa codziennie jak ktoś nie che zabierać pracy do domu-porażka bo samsungi mają taką opcję. poza tym-bateria trzyma coraz słabiej.na początku 4 dni -teraz 2,5 dnia(bez neta, 3G,bez grania, 15min rozmowy dziennie , 5 smsów, 5 zdjęć, 15min słuchania mp3 dziennie).brak korektora dźwiękowego w odtwarzaczu multimedialnym, brak funkcji nagrywania z radia, brak możliwości wstawienia kontaktu z książki adresowej do smsa(można tylko dopiąć wizytówkę ale wtedy sms zamienia się z automatu w mms'a), zdjęcia z nieostrym tłem, słaba rozdzielczość kamery,brak przycisku odbierającego rozmowy w zestawie słuchawkowym(przy mikrofonie) .generalnie telefon potwierdzający spadek nokii z fotela lidera na światowym rynku.

  • 0

    35.  2013-07-12 14:18:16

    generalnie telefon mnie rozczarowuje z każdym dniem.posiadam go już ponad tydzień.Bateria jest słaba(max 4 dni), - napewno nie taka jak w deklaracji producenta(a nie korzystam z neta w telefonie i 3G mam wyłączone, nie gram, rozmawiam max 15min dziennie, wysyłam 5 smsów, robię 5 zdjęć, mp3-10min dziennie);zdjęcia słabej jakości, tło nieostre; brak ustawień miksera dźwięku w odtwarzaczu multimedialnym; brak przycisku odbioru połączenia w zestawie słuchawkowym; brak możliwości wstawienia kontaktu do smsa(można tylko dołączyć wizytówkę-ale wtedy sms automatycznie zmienia się w MMSa);brak funkcji nagrywania z radia; i to co mnie najbardziej boli- obie karty działają non-stop-nie ma możliwości wyłączenia jednej niezależnie od drugiej bez wyjmowania jej-porażka.czyli po pracy na numer służbowy w każdej chwili ktośmoże zadzwonić i blokować mi prywatny numer! trzeba pamiętać że karta w gnieździe SIM2 nie działa jesli nie ma karty w gnieździe SIM1-porażka.i jeszcze jedno-wybieram mp3 z karty pamięci i nie otwiera mi się w odtwarzaczu multimedialnym!!!tylko w jakiejś aplikacji gdzie głośność reguluje się z menu,i nie ma dostępu do wszytskich opcji odtwarzacza.trzeba zrobić na odwrót-czyli najpierw odpalić odtwarzacz i dopiero z tego poziomu szukać utworu, co wymaga klikania i klikania by znaleźć. w poprzedniej nokii nie było tego problemu.telefon ładny-ale wyglądem się nie dzwoni... jestem zawiedziony

  • 0

    37. ~dave  2013-07-17 23:55:29  host: aary206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon trzeci dzień i zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Jest bardzo elegancki, obudowa solidnie spasowana. Działa bez problemów (przynajmniej jak na razie). Jak na razie nie stwierdziłem żeby czegoś mu brakowało i sądzę że takie same odczucia będzie miała każda osoba która potrzebuje solidny, łatwy w obsłudze, elegancki telefon za bardzo rozsądną cenę. Dwie karty sim działają równocześnie bez zakłóceń.

  • 0

    38.  2013-07-30 19:29:57

    Czy na obu kartach dostępne jest 3G ?

  • 0

    39.  2013-07-30 19:31:22

    Czy na obu włożonych kartach SIM jest 3G ? Szukam wszędzie odpowiedzi i nie mogę znaleźć :)

  • 0

    40. ~gesio  2013-08-04 13:07:16  host: 217.7.226.91.jim-satnet.pl

    3G tylko na pierwszej karcie.

  • 0

    42. ~  2013-08-04 14:26:15  host: aer176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    39 obsługuje tylko na pierwszej karcie.

  • 0

    43. ~miś  2013-08-06 11:28:46  host: achi159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie. 3G działa tylko na sim 1. Jeśli do tej pory używałeś wyższego modelu Nokii, to jakość połączeń może cię rozczarować. Braki w sofcie są żenujące - to niezrozumiały krok w tył producenta, którego zawsze lubiłem. Telefon wrzuciłem do szuflady i wróciłem do duetu 6300 + 6700. Bardziej wypychają kieszeń, ale jakość połączeń jest o niebo lepsza!

  • 0

    44. ~  2013-08-07 00:48:11  host: V36-11.opera-mini.net

    3G i HD Voice działają tylko na karcie włożonej do slotu SIM 1,na SIM 2 tylko GSM i EDGE.

  • 0

    45.  2013-08-09 12:42:21

    Z tego co wiem to niestety tylko na jednej - na sim1.

  • 0

    46. ~dziadostwo  2013-08-19 17:12:07  host: v55-16.opera-mini.net

    Beznadziejny wyświetlacz, przy minimalnym odchyleniu gubiący ostrość oraz kolory. Chrzęszczący klawisz nawigacyjny zahacza o sąsiadujący klawisz funkcyjny. Mimo większego ramu od poprzedniej x2-02 brak jakiejkolwiek poprawy w przeglądaniu internetu

  • 0

    47. ~mateusz  2013-08-22 08:49:23  host: static-ip-77-89-69-148.promax.media.pl

    jak przerwać transmisje danych ... bo nie mam pojęcia .... prosze o pomoc

  • 0

    48. ~Dax  2013-09-12 18:46:16  host: v15-12.opera-mini.net

    Spoko jest ten tel

  • 0

    49. ~  2013-09-13 12:56:43  host: 89-70-137-145.dynamic.chello.pl

    Mam propozycję ! może tę nokię z szuflady odkupię ? Także inne propozycje sprzedaży takiej nokii rozważę! Pozdrawiam. e-mail mars31@onet.eu ~miś 2013-08-06 11:28:46 host: achi159.neoplus.adsl.tpnet.pl Nie. 3G działa tylko na sim 1. Jeśli do tej pory używałeś wyższego modelu Nokii, to jakość połączeń może cię rozczarować. Braki w sofcie są żenujące - to niezrozumiały krok w tył producenta, którego zawsze lubiłem. Telefon wrzuciłem do szuflady i wróciłem do duetu 6300 + 6700. Bardziej wypychają kieszeń, ale jakość połączeń jest o niebo lepsza!

  • 0

    50. ~Facet  2013-09-21 10:59:25  host: 37.31.57.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Używam od tygodnia. Przedstawiam swój punkt widzenia jako osoby, która potrzebuje tel do dzwonienia i sms, a z internetu, jeśli bardzo potrzebuję, korzystam ze smartfona z kartą wyłącznie do internetu. PLUSY: 1. nielakierowana obudowa, czarny plastik, z którego nie ma się co zetrzeć... wreszcie:); 2. obudowa spasowana dobrze, nie skrzypi i miła w dotyku; 3. duży ekran, wszystko na nim widać, 4. Duża wygodna klawiatura, mogłaby być nieco cichsza, słychać stuk. ELEMENTY NEUTRALNE: 1. średni jakościowo ekran, ale to telefon do dzwonienia a wtedy na niego nie patrzymy, do sms wystarczy też, 2. przewód od ładowarki wydaje się cienki, ale ładowarka na usb, więc każda inna będzie pasować jakby co; 3. aparat średni, jest bo jest, ale kto by zdjęcia robił, od tego są aparaty foto;). POZOSTAŁE INFO: nie narzekajcie, że słaby internet czy ekran. To jest telefon do dzwonienia i sms, internet wrzucono bo to żaden koszt. Nie oznacza to jednak, że macie na nim oglądać filmy, nie w tej cenie.

  • 0

    51.  2014-01-16 00:09:07

    Darmowy Internet aero2 w Nokia 301 (instrukcja ustawień) Witam wszystkich, posiadam Noki 301 właśnie przed chwilą udało mi się ustawić w niej darmowy Internet aero2? . Podaje następujące czynności które trzeba zrobić ze by to włączy: Wchodzimy w Ustawienia > Konfiguracja > Własne Ustawienia i z opcji -Dodaj Nowy- dodajemy wszystko co tam jest, za każdym razem zmieniając wszędzie nazwę na darmowy. Potem cofamy się do -Domyślnych Ustawień Konfiguracji- i zaznaczamy -Własne Konfiguracje- jako domyślne. Potem znowu się cofamy do -Domyślne We Wszystkich Aplikacjach- i zatwierdzamy. W -preferowanych punktach dostępu- pozycję -darmowy- wybieramy jako punkt dostępu. Potem znowu cofamy się do Ustawienia > Łączność > Dane Mobilne> Punkt Dostępu > Nazwa Pkt Dostępu- wpisujemy aero2 następnie w > Pkt Dostępu Danych Mobilnych- wpisujemy darmowy, następnie cofamy się do Dane Mobilne> i tam zaznaczamy opcje > Włącz, Następnie wychodzimy z ustawień i odpalamy Internet i życzę miłego darmowego serwowania po necie? . A jeśli posiadasz nowy tel Nokię 301 i bateria trzyma za ledwie 2-3 dni to zalecam zainstalowanie nowszego softa na (2.51) ta instalacja poprawia wydajność baterii do 7 dni przy dużym użytkowaniu telefonu? . Instrukcja ściągnięcia i zainstalowania nowszego softa krok po kroku: Krok 1- Zadbaj by bateria przed instalacją była dobrze naładowana Krok 2- Miej jakieś środki na kacie by ściągnąć na Tel nowego softa Krok 3- Wchodzimy w Menu> Ustawienia > Telefon >Aktualizacje Urządzeń > Pobierz Oprogramowanie Tel- następnie działamy zgodnie z zaleceniami pobierania i instalacji? Krok 4- kod *#0000# sprawdza wersje softu fabryczny zazwyczaj jest to wersja v02.03b po tej aktualizacji zmieni się na v02.51 lub nowszego jeśli taki wyjdzie? Uwaga- jeśli podczas pobierania aktualizacji będzie wyskakiwał nam się komunikat że (jesteśmy za gran

  • 0

    52. ~danton  2014-02-10 04:25:57  host: 37.31.58.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam ten telefon i podoba mi się.Tylko bateria nie trzyma tyle co podają,ale spróbuję ją jeszcze uformować.To jest moja czwarta nokia i jedna czarno-biała była lepsza-nie pamiętam nazwy,bo to było ponad 10 lat temu.

  • 0

    53. ~uuuu  2014-03-01 12:44:15  host: user-31-174-34-96.play-internet.pl

    NIE POLECAM. Na początku bateria jakoś trzyma, a potem to z nią gorzej niż smartfon z dolnej półki - trzeba ładować codziennie.

  • 0

    54. ~Zalew  2014-07-20 12:18:49  host: 79.139.32.2

    Mam pytanie, czy ktoś wie jak wyłączyć numer prywatny?

  • 0

    55. ~marcinos1978  2014-09-20 00:14:34  host: host-195-189-88-119.net-bis.eu

    ZALETY:
    1. Ładny, elegancki wygląd.
    2. Dość solidna obudowa.
    3.Ładowanie przez USB.
    4. Dobrze łączy się z kompem trzeba ustawić Ustawienia/Łączność/Kabel USB danych/Karta pamięci.
    5. Prosty w obsłudze.

    WADY:
    1. Brak przycisków regulacji głośności z boku obudowy.
    2. Brak miksera w odt. muzyki.
    3. Przeciętny zestaw słuchawkowy ( używam go do słuchania radia, a do słuchania muzy z odtwarzacza używam innego zestawu)

  • 0

    56. ~jjjjj  2015-07-15 12:04:37  host: apn-5-60-77-173.dynamic.gprs.plus.pl

    Nie polecam, bateria to dno... trzyma 1 dzień, może 2, mimo, że zaktualizowany soft do najnowszej wersji...

  • 0

    57. ~ktos  2016-09-03 18:58:37  host: 095160169223.nowydwormazowiecki.vectranet.pl

    Jaki jest najnowszy soft do tego telefonu?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet