Nokia 2760 - opinie
Telefony Nokia Nokia 2760 Opinie o Nokia 2760

Nokia 2760

w sumie: 156
  • 0

    1. ~bart  2007-05-04 13:54:05  host: abuu154.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czemu patrząc na te "nowe" modele nokii mam wrażenie że już gdzieś to widziałem? :) Nawet jak na low-end kicha ;-)

  • 0

    2. ~slimak  2007-05-04 14:53:03  host: 212.160.172.70

    ile jeszcze wyjdzie telefonow w tej stylistyce, wszystkie sa takie same i nic nowego nie wprowadzaja... ten jest o tyle 'innowacyjny" ze nie ma antenki ;-/ WOW brava dla projektantow...

  • 0

    3. ~PAWEł  2007-05-04 15:29:35  host: azm250.internetdsl.tpnet.pl

    A CZY MA usb??

  • 0

    4. ~piti110  2007-05-04 16:41:00  host: 83.238.70.51

    przecież oni nic nie robią... po prostu ulepszają starsze modele i?? powstają nowe:D

  • 0

    5. ~max  2007-05-05 23:17:19  host: chello089076188150.chello.pl

    brzydka standardowa tania nokia bez bajerów, irdy nie ma, pamieci 11 mb... nawet dyktafonu nie ma :] po prostu low end, za 380zł brutto. Byle nokia 6020/6021 bije ten telefon na glowe. Seria 2xxx oraz 3xxx tobyly zawsze telefony prymitywne i dla dzieci...

  • 0

    6. ~rols  2007-05-07 06:48:25  host: gaja.tpnet.pl

    jak patrze na tą nokie to przypomina mi się Motorola v220 i po co wypuszczać takie słabe telefony jeśli już są takie na rynku

  • 0

    7. ~adamsssss  2007-05-08 15:43:59  host: azm250.internetdsl.tpnet.pl

    a mi sie podoba nokia 2660 , nie potrzebuje bajerow sprawa gustu dla kazdego ...

  • 0

    8.  2007-05-08 18:01:48

    przynajmniej BT ma ... to juz cos...

  • 0

    9. ~crasHer  2007-05-10 14:09:15  host: abvl111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dziwię się co niektorym wypowiedziom, ja rozumiem że nie wszyscy studjują ekonomię lub marketing, ale nieznajomośc realiów mnie dobija. W seriach 1xxx i 2xxx nie chodzi o innowacyjnośc tylko koszta-a nokia mimo zastosowania tej samej platformy w wielu modelach różnicuje funkcjonalność i design (form-factor) osiągając dobre wyniki. Przy okazji o ile się nie mylę po raz pierwszy w serii 2xxx mamy aparat i bluetooth co w połączeniu z długim okresem czuwania low-endowych telefonów nokii sprawia, że standardowy telefon dla"babci" bądz "młodszej siostry" swą funkcjonalnością przebija telefony biznesowe sprzed kilku lat(np:nokię 6310i).

  • 0

    10. ~posiadacz nokii:p  2007-09-03 19:54:54  host: kopernika.skawsoft.com.pl

    nokia po prostu łata dziury między modelami:)

  • 0

    11. ~kupiłem 2760  2007-09-18 09:21:44  host: aaeh156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nokia elegancka, lekka, funkcjonalna, bez dziecinnych bajerów wyczerpujących baterię, ma dyktafon, minusem jest mała pamięć, + radio, ogólnie telefon dla dzwoniących a nie dla szukających bajerów

  • 0

    12. ~  2007-09-19 14:25:34  host: acyq79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dzisiaj miałem go w rękach, w ofercie za 350 zł.Prezentuje sie naprawde świetnie.Co z tego że nie ma w niej nic odkrywczego (jak jeden "inteligentny" przedmówca napisał "nie ma nawet irdy") tylko po co ci mongole irda jak nikt już tego nie używa i nawet modele z najwyższej pułki już tego "przedpotopowego bajeru" nie mają.Jak dla mnie fajny telefon, nie duży, nie całkiem ubogi w funkcje.Konkurencjyjne klapkofony Samsunga albo SE czy Alcatela wcale nie wypadają lepiej, a wziąść należy pod uwage że w Nokii jest zawsze świetne i przejrzyste menu.Pisanie smsów czy mmesów to czysta przyjemność a nie męka jak u konkurencji.

  • 0

    13. ~mysterx  2007-09-26 19:09:08  host: chello087206096080.chello.pl

    Wczoraj kupiłem sobie to cudo( 399zł z Nokia Poland bez sim.) i powiem szczerze że zrobił ten telefon na mnie bardzo pozytywne wrazenie, wyswietlacz TFT nowe menu series 40 3 rd,BT, 11mb pamieci dostepnej dla użytkownika, radio stereo(słuchawki stereo w komplecie)i aparat co prawda vga ale z tych lepszych porównywalny do vga montowanego w legendarnej 6230, porównując do NOKI 6070, 6080, 6103 to ten telefon bije je na głowe chyba pod kazdym wzgledem.

  • 0

    14. ~mysterx  2007-09-26 19:11:41  host: chello087206096080.chello.pl

    Wczoraj kupiłem sobie to cudo( 399zł z Nokia Poland bez sim.) i powiem szczerze że zrobił ten telefon na mnie bardzo pozytywne wrazenie, wyswietlacz TFT nowe menu series 40 3 rd,BT, 11mb pamieci dostepnej dla użytkownika, radio stereo(słuchawki stereo w komplecie)i aparat co prawda vga ale z tych lepszych porównywalny do vga montowanego w legendarnej 6230, porównując do NOKI 6070, 6080, 6103 to ten telefon bije je na głowe chyba pod kazdym wzgledem.

  • 0

    15. ~darco  2007-10-12 13:59:49  host: wysz.4web.pl

    Mam ten telefon od około miesiąca. Kupiłem go za 399 zł w ElectroWorld. Nie posiada on zbyt wielu rozbudowanych funkcji. Przeznaczony jest więc do dzwonienia i esemesowania. I tak go używam, w dodatku niezbyt intensywnie. BATERIA: formatowana dopiero dwukrotnie, przy wyłączonym urządzeniu i z wyjetą kartą SIM ytrzymała osiem dni. Moim zdanie to dobry wynik. FUNKCJE: oprócz standartowych już budzika, kalkulatora, kalendarza, notatnika posiada: Apatat VGA - zdjęcia moim zdaniem nie nadają się do niczego, Jeszcze w dzień przy dobrym oświetleniu jest w miarę OK, ale przy zoomie, przy kiepskim oświetleniu zupełnie odpadają. Radio - stereofoniczne, załączony jest zestaw słuchawkowy, można zaprogramować kilka stacji. Radio jest uruchamiane w momencie podłączenia zestawu słuchawkowego. MP3 - telefon obsługuje ten format, ale nie posiada klasycznego odtwarzacza. Muzykę można słuchać poprzez MENU z folderu do którego została wgrana. Oczywiście MP3 można ustawiać jko dzwonki. Na marginesie: radzę wrzucić sobie jakieś utworki bo te które są... po prostu szkada gadać. Pamięć 11MB - dla użutkowników o których wspominałem zupełnie wystarcza, kilka melodyjek i zostanie sporo miejsca na zdjęcia. Dyktafon - nie korzystałem więc nie powiem :) Bluetooth - pozwala na sprawną komunikację z komputerem. Przy czym zaznaczam: gdyby ktoś próbował zgrać firmowe dźwięki to nie da rady - są zabezpieczone. ogólnie Nokia 2760 jest sypatycznym telefonem w soidnej obudowie. ma tylko delikatne zastrzeżenia do klawiatury, szczególnie do klawisza OK - jest wykonany tak jakby za hwile miał wypaść. Ale ja do tej pory jest na swoim miejscu :) Telefon posiada dwa wyświetlacze. Główny czytelny (wszystkie inormacje są na swoim miejscu) posiada fajne MENU którego wygląd można zmienić. Zewnętrzny także wystarczająco czytelnie informuje o połączeniach i stanie telefonu. Nokia ta dostępna jest w trzech kolorach. Mnie osobiście podoba się czerwony :) Nokię 2760 oceniam bardzo pozytywnie głownie z

  • 0

    16. ~kasia  2007-10-17 21:02:31  host: chello089078028213.chello.pl

    Chcialam spytac czy w tym telefonie jest słownik, bo na jednym z portali napiano że nie?

  • 0

    17. ~kuzma19  2007-10-18 08:33:32  host: bdp176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja ten tel mam od miesica.Podoba mi sie ale ma malo pameci ale tak pozatym jest spoko jes lekki,wygodny i fajne sie pisze esy.pozdro

  • 0

    18. ~Darco  2007-10-18 15:56:42  host: wysz.4web.pl

    w tym telefonie jest słownik T9 z możliwością dodawania słów. I smsy pisze się dość sprawnie.

  • 0

    19. ~iwonaCK  2007-10-20 15:10:44  host: aadz8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja kupiłam ten telefon i mimo że nie jest jakimś cudem techniki, to jestem bardzo zadowolona.co z tego,że nie ma idealnego aparatu czy 30 Mb pamięci?telefon jest od tego przede wszystkim,żeby dzwonić i pisać, a te wszystkie bajery w telefonach to tylko dodatki.swoją drogą,to tacy,którzy mówią,że ten telefon nic nie ma,że brakuje im tych bajerów,przypominają mi małych chłopców bawiących się resorakami.jeżeli chcą zaszpanować,to niech sobie kupią jakiegoś mercedesa,a jak chcą mieć fajne zdjęcia,to dobry aparat.nie wiem kto puścił do tego taką plotę,że nie ma dyktafonu.najpierw trzeba telefon dobrze sprawdzić,żeby cokolwiek o nim powiedzieć.ja dyktafon mam,więc może ten ktoś o innym modelu pisał?jedna osoba pytała czy jest słownik.to w nowych tel już standard,więc naprawdę mądry jest ktoś, kto o telefonie nokia serii 2*** pisze,że nie ma słownika.polecam ten telefonik,dla kogoś,kto nie robi nagminnie zdjęć,muzyki słucha najczęściej na kompie,a czasem na przystanku lubi posłuchać radia,nokia 2760 jest idealna.zgrabna obudowa,jak dla mnie wygodna klawiatura i naprawdę wystarczająca ilość dodatków;)

  • 0

    20. ~mirabdt  2007-10-22 12:30:35  host: pc194a192.interpc.pl

    czy w tym fonie odbijają się klawisze na wyświetlaczu tak jak w nokii 6103?

  • 0

    21. ~eti  2007-10-22 14:46:32  host: enj50.internetdsl.tpnet.pl

    ~darco jest taki maly problem baterii litowo jonowych, ilitowo polimerowych sie nie formatuje bo mozna uszkodzic ogniwo, ale co tam.. Mnie osiem dni z uzytkowaniem trzma samsung l760 ktorego mozna juz miec za cene porownywalna do nokii. wiec co to za wspaniale ogniwo ktore trzyma 8 dni bez wyszukiwania zasiegu i bez rozmow?? czyli ze 3dni przy normalnym uzytkowaniu.. Paranoja.. Nokia to od paru lat kiszka..

  • 0

    22. ~eryk  2007-10-29 19:34:47  host: 82.160.38.252

    ej on ma dyktafon bo mam ten tel

  • 0

    23. ~ewela  2007-10-29 21:07:08  host: gqs74.internetdsl.tpnet.pl

    a ile może kosztować taki tel????????????

  • 0

    24. ~kkk  2007-11-01 20:56:41  host: chello089078028213.chello.pl

    zakupiłam ten telefon ponad 2 tyg temu, zdecydowanie polecam. Solidnie przymocowana klapka, ładny kształt (brak wystającej anteny - która pojawia sie w niektórych modelach nokii) do tego mało waży. Może nie ma jakiejs wielkiej pojemności bo tylko 11MB ale w zupełności wystarcza ona na kilka dzwonków mp3 i zapisanie pewnej części zdjęć. Standardowo jak to w noki bywa przejrzyste menu co stanowi wygodna obsługę, klawiatura też w porządku - pisanie smsów to sama przyjemność :) Moim zdaniem dużym plusem jest tu również radio i bluetooth.

  • 0

    25. ~ola  2007-11-07 12:22:27  host: net-129-244.tarman.pl

    witam wszystkich :) szukam niewielkiego telefonu z klapką, nokia 2760 bradzo mi się podoba, ale może potraficie polecić mi jakiś inny, podobny telefon który miałby BT i robił dobrej jakości zdjęcia?

  • 0

    26. ~  2007-11-08 16:22:44  host: biq68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do kkk : Jak w tym telefonie zapisywać dzwonki mp3 ? Jesli wiecie do odpowiedzcie

  • 0

    27. ~agata  2007-11-30 16:19:59  host: eic90.internetdsl.tpnet.pl

    Kupiłam ten telefon ze względu na fajny wygląd przy (ponoć...) długiej pracy baterii. I co? I guzik - bateria trzyma 3 dni bez używania radia , przy ok. godzinie rozmów. Jestem zła, że oddałam N 6020 za to badziewie - tam bateria "trzymała" 5 dni. Raz ją sformatowałam - może robię coś nie tak? Napiszcie mi proszę, jak dokładnie ma wyglądać formatowanie i czy te nowe baterie wymagają formatowania, bo gdzieś czytałam, że nie.

  • 0

    28. ~AnCiA  2007-12-07 14:57:08  host: acxa2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ochote na ten telefon .. jak go kupie to bedzie mi musial starczyc min na 2 lata.. wiec chce wybrac jakis fajny i nie wiem czy ten taki jest..

  • 0

    29. ~majk@  2007-12-15 11:43:10  host: acgx148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szczerze polecam ten phonik mi się bardzo podoba: stylowy, wygodny, wygląd niczego sobie, fajny wyświetlacz, radio, BT, itd. polecam dla dziewczyn (to nie jest phon dla facetów)

  • 0

    30. ~monika941018  2007-12-17 15:38:23  host: eit125.internetdsl.tpnet.pl

    kupiłam sobie wczoraj ten telefonik bo zrobił na mnie duże wrażenie wyglądem a nie potrzebne są i takie zbędne rzeczy jak mp3 bo muzyki nasłucham się dość w domu. nie ma odtwarzacza mp3 i "irdy" ale jest dla mnie ok bo to telefon dla szukających kontaktów a nie bajerów. do ~ola. Jeśli chcesz jakiś wygórowany telefon to spoko jest nokia 7373 co prawda jest rozsuwana a nie z klapką ale super albo sony ericsson W300i muzycznyz klapką. pozdro.

  • 0

    31. ~natka  2007-12-18 20:38:58  host: aakq9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny fonik bo go mam tylko szkoda ze nie ma dodatkowej pamieci...:(

  • 0

    32. ~dobranocka  2007-12-19 22:03:48  host: gw.home-net.com.pl

    mam ją od wczoraj, jestem zadowolona, jedyny minus jaki narazie zauważyalam to to ze grupy kontaktowe mają max 10 osob, całe szczescie mi to do zycia nie jest potrzebne:) Dzwoni, wysyła sms`y i radyjka mozna posłuchać- jest dobra dla ludzi nie wymagających bajerów od komorki;]

  • 0

    33. ~bzynia  2007-12-22 19:29:11  host: dxn115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od 2 tyg. Na początku nie byłam przekonana co do jego kupna, ale już na wstępie rozwiały się wszystkie moje wątpliwości. Może tzw "dizajn" nie jest najnowszy ale to co w środku naprawde jest okej. Radio - zajefajna rzecz. Bateria - zajefajna bo przy moim ostatnim telefonie (V3 Motorola -2 dni trzymała bateria, a tel miałam od nowości) podczas gdy w tej noki 6 dni przy codziennym długim dzwonieniu i smsowaniu. Polecam ludziom dla których lans nie jest rzeczą priorytetiową ;-]

  • 0

    34. ~DoDzIa^^^  2007-12-23 15:46:16  host: ns2.netmax.net.pl

    Może mi ktoś powiedzieć czy jest tam miejsce na kabel USB???

  • 0

    35. ~abgulaa  2007-12-25 10:13:19  host: acmw76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Heja.. moze mi ktoś powiedziec ile jest znakow w funkcji SMS ... tzw. ile moge napisac liter zeby zapłącic tylko za 1 SMS ... [160/1] ?.

  • 0

    36. ~Misia  2007-12-26 15:51:51  host: b1-7.koba.pl

    Fajny telefon mnie się podoba.Ma wszystko czego chcę! Agata powinnaś zapytać się osoby która sprzedała Ci ta Komę...Mnie działa bardzo długo

  • 0

    37. ~kinia  2007-12-26 21:52:19  host: aob122.internetdsl.tpnet.pl

    Fajny telefonik ogólnie ale radio trzeba dlugo ustawiać.Ma on dyktafon.Ale z klapką jusz cos sie zaczyna dziać(mam go 2 tyg) no ale ras mi spadł i to 'mocno' więc to może być moja wina.USB nieposiada ale można zakupić procesor do komputera i normalnie ściągać bez kabelka.bateria mi trzyma 2dni przy słuchaniu muzyki i robieniu zdjęć.Niegra zbyt głosno ani nie cicho,bo wiadomo że to niejest ,,wulkman'.

  • 0

    39. ~PrInCeSsS  2007-12-30 12:47:33  host: ns2.netmax.net.pl

    Fajny telefon!! mam go od 2 tygodni ,niby mp3 nie ma a jakoś normalnie zrzuciłam sobie z kompa i słucham. z wyglądu jest ładny ładny , ładowałam go dopiero raz i bateria trzyma! Polecam ten fonika!;**

  • 0

    40. ~xyz  2007-12-30 13:27:11  host: 212.106.131.78

    dostalam ten telefon na swieta od osoby ktora specjalizuje sie w nietrafionych prezentach.tak bylo i tym razem.pamiec 11MB? wystarczy na kilka dzwonkow w formacie mp3,aparat to jakaś klęska, radia mozna ewentualnie posluchac jak na dworze nie jest zbyt zimno, bo wtedy nie chce dzialać, menu,jak na nokie zupełnie nielogiczne. wiecej kłopotow niz pożytku z "dodatkowych super funkcji" nikomu nie polecam. jak juz macie wydac taką kase, to lepiej kupic sobie cos lepszego i nie tracic niepotrzebnie nerwow nad nielogicznym interfejsem

  • 0

    41. ~zainteresowana  2008-01-03 21:28:04  host: 82.160.33.114

    ja bym chciala kupic ten teefon moglby mi ktos powieziec czy to jest dobra decyzja prosze o odpowiedz bede widzieczna

  • 0

    42. ~renia  2008-01-04 22:00:46  host: pc0-231.kuso.osi.pl

    czy da sie ustawic w tym telefonie inny dzwonek jak dzwoni osoba X a inny dzwonek jak dzwoni osoba Y ? w sony ericosonie który ialam wczesniej istaniał takia opcja - było to super bo po dzwieku juz było wiadomo kto dzwoni.... jak da sie ustawic w tej nokii tak to prosze o informacje jak to zrobic z góry dziekuje :)

  • 0

    43. ~aquar  2008-01-13 18:03:17  host: adaj147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś się orientuje, co potrzebuję, żeby przesłać dane z komputera na ten telefon?

  • 0

    44. ~natalia  2008-01-17 13:42:52  host: ibn18.internetdsl.tpnet.pl

    kolężanka mojej mamy z pracy ma ten tel i jest z niego niezadowolona. miała go 2 dni i oddała to serwisu i trzymają miesiąc takie ma luki. NIEPOLECAM !!

  • 0

    45. ~ewel  2008-01-20 12:17:32  host: ged118.internetdsl.tpnet.pl

    mam nokie 2760 i na ona dyktafon, poza tym ma super radio. poza tym ma wiele innych fajnych bajerów. można powiedzieć że uwielbiam nokie. To już moja druga.

  • 0

    46. ~Ania  2008-01-21 15:14:29  host: host-n1-69-23.telpol.net.pl

    Super telefon. Jestem wymagajaca uzytkowniczką. Ale minusem na pewno jest mała pamięć. Choć nie znów takim wielkim- przy odrobinie wysiłku, zmieszczą się z 4-5 utwory całe, mp3 no i około 10-12 zdjęć. Niezły wynik jak na 11 mb. Ogolnie bardzo polecam.

  • 0

    47. ~newuser  2008-01-24 19:35:02  host: 91-145-136-154-net.cnb.com.pl

    Nie wiem jak oni liczą ten czas, bo mi akumulator trzyma max 5 dni. Może go źle sformatowałem bo zostawiłem go na noc chyba na 8 godzin 1 raz. W ogóle to mój pierwszy telefon komórkowy i muszę powiedzieć że o ile nokia jest prosta w obsłudze to z instrukcji niewiele dowiedziałem się o prawidłowym formatowaniu...

  • 0

    48. ~Gosia  2008-01-25 15:25:13  host: dbw156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kto wie jak się poprawnie ładuje baterie Litowo-jonową (czyli to taka jak w tym telefonie) przy tych pierwszych użyciach telefonu. Bo podobno to nie powinno się formatować ich, tak do całkowitego rozładowania. bo litowo-jonowe trzeba bardzo czesto doładowywać. Ktoś się zna na tym???

  • 0

    49. ~Magda  2008-01-25 18:31:41  host: host-n1-117-64.telpol.net.pl

    Robiąc zdjęcie chciałabym je edytowac np.dodac ramke albo cos takiego ale wyskakuje komuniakt:ZABRONIONE PRZEZ KLUCZ AKTYWACJI!!!o co w tym chodzi??i kto mi powie co mam zrobic?pozdrawiam

  • 0

    50. ~mag  2008-01-25 22:11:23  host: host-n1-117-64.telpol.net.pl

    Robiąc zdjęcie chciałabym je edytowac np.dodac ramke albo cos takiego ale wyskakuje komuniakt:ZABRONIONE PRZEZ KLUCZ AKTYWACJI!!!o co w tym chodzi??i kto mi powie co mam zrobic?pozdrawiam

  • 0

    51. ~a  2008-01-29 10:49:10  host: cas18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pytanie ile trzyma bateria i przy jakim użytkowaniu?

  • 0

    52. ~  2008-02-11 11:01:18  host: 213-238-72-73.adsl.inetia.pl

    nokia 2760 ma dyktafon. mam ją i mi odpowiada.

  • 0

    53. ~i.k  2008-02-12 12:14:39  host: siedlce6-tp.sdl.vectranet.pl

    mam ten telefon od ponad miesiaca i jestem bardzo zadowolona! ma wszystko czego wymagam od telefonu bez zbednych bajerow. polecam bez zadnego ale...;-)

  • 0

    55. ~rena  2008-02-17 10:14:23  host: dbm52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten malutki telefonik 4dni, jestem zachwycona. jest super i elegancki. dla kobiet.

  • 0

    56. ~kHm  2008-03-17 19:48:54  host: 254-goc-22.acn.waw.pl

    299 pln w Euro RTV AGD

  • 0

    57. ~Domi  2008-03-19 13:55:54  host: nat3.stn.pl

    Mam pytanie:Czy to prawda że ten model nokii ma problemy z wysyłaniem wiadomości MMS???

  • 0

    58. ~  2008-03-21 16:55:52  host: gate-ppp.informel.pl

    jak długo trzyma bateria

  • 0

    59. ~piotr  2008-04-09 22:31:43  host: ablw90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy mozna nagrywac film z glosem ?

  • 0

    60. ~piotr  2008-04-09 22:32:54  host: ablw90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy mozna nagrywac film z glosem

  • 0

    61. ~Kamil.  2008-04-20 11:00:57  host: host-87-99-14-216.lanet.net.pl

    Mam ten telefon od kilku miesięcy. Kupiłem go za 170 zł w LOMBARDZIE NIEUZYWANY. wszystko działa ok. Ale mało pamieci, chociaż mi to wystarcza. SMS i MMS pisza jak i wysyłaja sie bez żadnych problemów. Bateria trzyma mi 9 dni. Chyba ze gram ;-) Telefon bez zadnego ale.:)

  • 0

    62. ~daro  2008-04-23 14:11:55  host: chello081018210143.chello.pl

    dobry telefon - krótko do dzwonienia bawić to się można na kompie ,lekki ladny bateria 5 dni

  • 0

    63. ~dr.oetker  2008-05-09 01:21:04  host: 83-238-236-39.adsl.inetia.pl

    Telefon jest do kitu - nowy i juz nie działa! Może dlatego, że jeszcze nie włożyłem baterii :)

  • 0

    64. ~kogut  2008-05-23 13:26:17  host: netcom2.telgam.pl

    ej ludzie chce kupić taki telefon i nie wiem czy ma on kamerkę. i czy odtwarza mp3. i czy wszystko z nim wporzo

  • 0

    65. ~Aquarella  2008-05-31 11:45:53  host: abso100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ma kamerę, ale nagrywa chyba najdłużej minutę. Odtwarzacza jako takiego nie ma, ale obsługuje mp3. Ale na mp3 ma za mało miejsca. Jak dla mnie telefon jest fantastyczny. Nie wiem, czy te baterie należy formatować, ale na samym początku trzymała mi 2, góra 3 dni. Po trzykrotnym formatowaniu, trzyma czasami ponad tydzień. Szukałam telefonu, z którego będzie można dzwonić i pisać sms-y więc jestem w pełni zadowolona. No i ta bateria. :))

  • 0

    66. ~Sebastian  2008-06-29 13:21:56  host: 87-205-218-240.adsl.inetia.pl

    Jak sie zdjemuje klapkęw tym fonie ??

  • 0

    67. ~martulek  2008-07-04 00:48:30  host: erm97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś z tych osób które pisały,że bateria długo im trzyma może mi napisać czy ją formatowały?? Bo ja 3 razy ładowałam na wyłączonym 10 godzin i trochę słabo trzyma... Proszę o pomoc!

  • 0

    68. ~Oluś ;) xD^^^  2008-07-21 11:28:05  host: aso25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nom ja mam ten phonik od miesiąca...^^^ jest on taki sobie nie lubię klapek... nie ma kabelka usb nie wiem czy można dokupić>?????? prosze o pomoc helppp...^^^

  • 0

    69. ~mary750  2008-07-25 10:05:55  host: bji88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam takie pytanie da sie jakos podlaczyc karte pamieci bo jedni pisza ze jest jakies zlacze inni ze sie nie da ja juz sama nie wiem prosze odpowiedzcie szybko:/;/;/;

  • 0

    70. ~Shah  2008-07-28 22:57:22  host: apn-77-113-19-149.gprs.plus.pl

    Kto mi powie jak uruchomić MMSy w Erze jak nie mają go w spisie telefonów.A piny przysyłane z Noki nic nie dają.Dodam ,że w telefonie wszystko uruchomiłem .Pozdr.

  • 0

    71. ~oliwia  2008-08-06 14:20:47  host: dynamic-87-105-84-248.ssp.dialog.net.pl

    mam już ten telofon nokie 2760 3 dni i się bardzo dobrze sprawuje :)

  • 0

    72. ~d  2008-08-07 10:54:50  host: system858917593.mtvk.pl

    Boooże! ale ten fon jest śliczny!

  • 0

    73. ~  2008-08-09 11:08:27  host: hon218.internetdsl.tpnet.pl

    baterii nie można ładować 10 godzin, bo ulegnie zniszczeniu i nie będzie trzymać. W instrukcji wszystko pisze ile trzeba ładować. W nokiach jest to najczęściej ok. 90 min. Nie wiecie jak się obsługiwać telefonem, później się dziwicie, że coś nie chce działać.

  • 0

    74. ~bajeczka  2008-08-11 21:36:09  host: ip-84.38.160.60.resman.pl

    hehe ja go kupilam za 150 zl nowiutki w salonie, wiec nie wiem dlaczego o takiej drozyznie mowicie:P jeszcze nie wiem czy jest dobry ale oby tak!

  • 0

    75. ~ksa  2008-08-13 13:19:32  host: 87-205-73-163.adsl.inetia.pl

    Ogolnie to polecam do poczytania instrukcje obslugi... Ja nie mam zadnych zastrzezen do tego telefonu, mozna przesylac dane z kompa na telefon, przeciez od tego jest bluetooth, co do mp3 to pojedyncze piosenki przeciez to nie tel muzyczny, a pozatym mysle, ze tel jest do dzwonenia i smsowania a jezeli ktos chce sluchac muzyki, to albo inny tel albo mp4 tak wiec ocena 9 na 10 jak dla mnie pozdrawiam :)

  • 0

    76. ~Kalina;))  2008-08-14 15:32:39  host: chl166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej!zamierzam kupic sobie kome i ta mi sie bardzo podoba ale nie jestem do konca pewna czy ten telefon jest wytrzymaly,szkoda ze nie ma mp3 ale mi to nie jest potrzebne napiszcie mi prosze czy on jest dobry czy sie szybko nie popsuje i czy dobrze pisze sie esy????

  • 0

    77. ~  2008-08-18 12:58:46  host: aczq227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dlugo zastanawialam sie nad kupnem tego telefonu, bo troche boje sie tanich modeli nokii po doswiadczeniach z modelem 2610, ktorego sprzedalam po 24 godzinach, bo byl okropny. Jednak tu sie milo zaskoczylam. Telefon dla srednio wymagajacych, bo ma mala pamiec i kiepski aparat (chociaz jak na ta rozdzielczosc, to i tak robi ladniejsze zdjecia niz ine telefony). Ale jak dla mnie jest super, bardzo ladny, przejrzyste menu i latwosc odnalezienia wszystkich ustawien i funkcji, nie spowalnia w czasie pracy, ladny interfejs. Jedyne co mnie martwii to to, ze bateria trzymala mi po pierwszym formowaniu 2,5 dnia. Nie wiem czy nalezy ja formowac czy nie, bo pan w sklepie powiedzial mi, ze koniecnzie tak, a tu widze wiele opinii, ze to bzdura. ale zrobilam to jednak raz i bylo niezbyt fajnie. Martwi mnie to, bo miedzy innymi dlatego nie wybralam lepszego telefonu, bo nowe telefony z tysiacem bajerow trzymaja krotko, a ja wybralam lepsza ( ?) baterie kosztem rozbudowanych funkcji, a okazuje sie, ze sie chyba mylilam. Procz tego nie mam zarzutow:)

  • 0

    78. ~JA  2008-08-23 12:35:25  host: def88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do Kaliny, telefon jest raczej wytrzymały. Mam go od ok. 8 miesięcy i jeszcze ani razu nie miałam z nim problemu. Bateria trzyma ok. 7/8dni, a jeśli mało się go używa to nawet dłużej. SMSy też dobrze pisze. Jedyna wada to bardzo mała pamięć, ale jeśli ktoś potrzebuje mieć zwykły telefon, niekoniecznie ze 100 różnymi innymi opcjami to ten model się nadaje.

  • 0

    79. ~Telefonik  2008-09-02 18:55:04  host: cad10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ta nokie od marca i jest bardzo fajna.Zdjecia nie najlepszej jakosci ale od tego jest zwykly aparat. Mam mp4 i nie potrzebuje mp3 w telefoniku. polecam osobom takim jak ja

  • 0

    80. ~Monia  2008-09-15 15:46:16  host: bpo185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłam sobie ten telefonik...mówie wam jestem z niego bardzo ,ale to bardzo zadowolona ma mp3 i bluetooth .... po prostu kocham ten telefonik jest super kto chce go sobie kupic to niech kupi naprawde warto !!!!!!

  • 0

    81. ~d  2008-09-17 17:09:00  host: system858917593.mtvk.pl

    O kurcze! ten fonik nie ma mp3 ;( Jaka szkoda! A tak cieszylam sie że jest w koncu jakiś tanszy ładny telefon nokia z mp3! Nici z tego! Eh... ;/

  • 0

    82. ~edi  2008-09-23 13:58:33  host: 77-253-133-120.adsl.inetia.pl

    widac na tym malutkim wyswietlaczu nieodebrane polaczenie, albo smsa?

  • 0

    83. ~TomaZzZ  2008-09-27 20:22:50  host: user-89-108-227-144.mobile.playmobile.pl

    Niedawno Rozwaliła mi się Motorola V3I. Nie miałem dużo kasy. ;/ Udało mi się uskładać 200 zeta ;]] Poszłem do RTV euro AGD.... I Znalazłem tą nokie za 199 ;) Kupiłem , ją.... Uważam że jest supcio ;) Bluetooth , działa super ;) MP3 Ma! ale nie zmieszczę dużo muzyki. Ale Zawsze mogę wrzucić jakiś kawałek piosenki na dzwonek :)) Pamięć i tak nie jest taka mała: 11MB :)) Radyjko działa fajnie :)) POLECAM! Ten Telefon Jest Naprawdę wporządku!

  • 0

    84. ~404  2008-10-09 11:38:40  host: u9.metronet.pl

    Jakby mial wejscie na karte pamieci bylby super telefon

  • 0

    85. ~xagax14  2008-10-19 15:32:03  host: bvx13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzie.........ten telefon kosztuje"W SALONIE" 199zł czy warto go kupic i w koncu ma te mp3 czy nie i jaki jest aparat

  • 0

    86. ~Misio  2008-10-24 14:37:31  host: pa195.internetdsl.tpnet.pl

    W Vobisie kosztuje 179 zł. Kupiłem na prezent urodzinowy dla mojej małżonki, która niestety kompletnie nie daje sobie rady z Samsungiem ;)

  • 0

    87. ~DO EDI  2008-10-26 12:44:36  host: cbg108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    TAK WIDAC NIEODEBRANE POŁĄCZENIE ORAZ SMS.

  • 0

    88. ~  2008-10-31 13:52:27  host: dta105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od roku jest fajny zgrabny chociaż mógł by mieć karte pamięci i mp3 ale bez tego da sie wytrzymać.Naprawde subcio fonik polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    89. ~ KaROLA  2008-11-10 17:33:25  host: cjb212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie czy ten telefom ma piosenki mp3 i ile ich sie zmieści na poczatek?

  • 0

    90. ~Kasiek  2008-11-16 14:35:57  host: bbservice14.mmpnet214.tnp.pl

    W jaki salonie można go kupić za 199zł?? Proszę od odpowiedź, bo chciałabym zmienić nokię 3120 na ten właśnie model. Dziękuję i pozdrawiam!

  • 0

    91. ~mat  2008-11-16 18:10:48  host: 89.108.200.7

    Posiadam ten telefon od 1,5r=ku.Jest fajny polecam!

  • 0

    92. ~nala  2008-11-27 11:56:44  host: 87-205-63-119.adsl.inetia.pl

    Chcę kupić ten telefon i proszę o radę : Czy opłaca się go kupić??????

  • 0

    93. ~Krystian  2008-12-07 11:24:46  host: aff218.internetdsl.tpnet.pl

    Jak sie można zachwycać takim telefonem i za tą cene... Se jest dużo łatwiejszy w obsłudze :)

  • 0

    94. ~jeka  2008-12-10 05:10:57  host: public26988.xdsl.centertel.pl

    ile mieści sie smsów?

  • 0

    95. ~betsy  2008-12-13 20:07:24  host: aud208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dziś w Media Markt(Galeria Dominikańska) we Wrocławiu był za PLN 199.

  • 0

    96. ~Violaaaaa  2008-12-20 23:16:44  host: aafi99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gdzie sie podglasza rozmowy itd w kazdej nokii byl przycisk z boku a tu jak sie ustawia glosnosc ?

  • 0

    97. ~Ewka  2008-12-23 14:25:08  host: 199-126.is.net.pl

    telefon rewelacyjny dla ludzi, którzy potrzebuja pisac smsy i dzwonic a nie bawic sie aparatem i sluchac mp3. Miesci sie 1000 smsów. Ma solidna obudowe. Radyjko fajne dla rozrywki. Bardzo polecam. Nie ma odtwarzacza mp3 tylko odtwarza mp3 jako dzwonki. Wszystko jest opisane na stronkach o tym telefonie wiec po co sie pytac czy ma odtwarzacz mp3.

  • 0

    98. ~Landrynka  2008-12-24 22:15:05  host: host-80-238-112-21.jmdi.pl

    Ten telefon mam od 2 dni..xD jestem z niego zadowolona ;) mp3- nie ma odtwarzacza ale obsluguje;) da sie przeslac mp3 przez bluetooth'a i np. ustawic na dzonek Mam problem z schynchronizacja tel. z komputerem;( co trzeba zrobic? -mam problem z tym bluetooth'em wzgledem kompa POMOZCIE!!!

  • 0

    99. ~Nova  2008-12-25 12:37:29  host: public25221.xdsl.centertel.pl

    mam pytanie do posiadaczy tego telefoniku- czy słuchawki dodane do tego telefonu działają jako zestaw słuchawkowy? tzn czy mają wbudowany mikrofon? pozdrawiam

  • 0

    100. ~bialy  2008-12-26 00:01:25  host: adcj103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z e n a d a podstawowy minus Złącze kart pamięci - nie

  • 0

    101. ~dexter  2009-01-06 16:38:16  host: host-92-1-160-118.as43234.net

    nokia to już przeżytek. Zaczęło się od n95-kompletna porażka. Firma nie warta polecenia. Są dziś porządne firmy: soniaki, lq, samsungi. Ten model ma oprócz tego, że nie ma nic, słaby plastik, byle jaki,który szybko ulega zniszczeniu, porysowaniu...szkoda kasy.

  • 0

    102. ~niczka  2009-01-08 19:07:28  host: 89.231.204.144

    mam ogromną prośbę niech mi ktoś powie jak sie przesyła zdjęcia albo piosenki z kompa na tel przez bluetooth????? a co do telefonu to mam do od tygodnia i jestem bardzo zadowolona polecam

  • 0

    103. ~edi  2009-01-14 19:50:56  host: static13.debica228.tnp.pl

    hej mam pytanko, co moze oznaczac literka E w kwadraciku, ukazujaca sie obok baterii ???????, prosze o szybka odpowiedz, z gory dziekuje

  • 0

    105. ~jaś  2009-02-08 14:13:31  host: bbservice128.mmpnet252.tnp.pl

    Telefon mam od ponad roku, psuje się, wyłącza bez powodu, restartuje, wariuje przy dzwonieniu, poza tym ma małą kartę pamięci. Nie polecam. Psuje się on nie tylko mi, ale także moim znajomym. Telefon był w porządku do pół roku. Potem same kłopoty.

  • 0

    106. ~  2009-02-10 14:46:00  host: 89.174.4.69

    Do 73 każdą baterie nalerzy sformatować 3 razy po 12 godzin na wyłączonym telefonie niekturzy piszą ze fabrycznie są sformatowane tak a ty w domu musisz to zrobić 3 razy poto zeby bateria była na 100% wydajna

  • 0

    107. ~Lando  2009-02-11 04:21:22  host: 77-253-190-156.adsl.inetia.pl

    Dexter chyba sobie jaja robisz, albo mało wiesz o nokiach... Widać to choćby po Twojej wypowiedzi o n95. Jest to obecnie jeden z lepszych tel. na rynku. Bije na glowe nawet taki telefon jak iPhone. Nokia is Nokia i zawsze tak było. Ale to nie miejsce na takie dywagacje. Mam pytanie do osób, które znają się na tel. Co lepiej wybrać tą N2760 czy LG KP 235. Chodzi mi o prosty w obsłudze tel. dla mamy. Który jest porządnej zrobiony i bateria lepiej trzyma?

  • 0

    108. ~syla  2009-02-13 19:44:03  host: zabierzow.net

    Hejka mam pytanko tostałam ten telefon tydzień temu jest super aloe co moge zrobić by bateria trzymała mi dłużej niż 3 dni tutaj jedna osoba napisała że formatowała bateria, o ile by to pomogło to powieccie mi JAK TO SIE ROBI!! plissss

  • 0

    109. ~  2009-02-13 19:46:13  host: zabierzow.net

    heja mam pytanko jak sie formatuje baterie w noki2760 prosze o szybką odpowieć

  • 0

    110. ~uzza  2009-02-21 11:45:31  host: ip-89-174-175-210.ibd.gtsenergis.pl

    Telefon jest w porządku Drodzy Dylemaci:-) ma 700 mAh pojemności baterii, w Orange jak bym była to szybko by mi bateria siadała- więcej telefon traci energii na szukanie nadajnika niż pisanie czy dzwonienie, mam numer w Plusie i teraz jest spokój.

  • 0

    111. ~kuba  2009-03-25 17:01:28  host: 89.191.135.144

    Mam pytanie do posiadaczy tego telefonu, szukam właśnie takiego telefonu z klapką i z zewnętrznym ekranem. Interesuje mnie jednak kilka szczegółów czy na ekranie zewnętrznym widać kto dzwoni i czy można odbierać telefon przez otworzenie klapki. Dziękuje bardzo za odpowiedz :)

  • 0

    112. ~Dareczka  2009-04-13 19:40:06  host: 77-253-161-3.adsl.inetia.pl

    mam go już 6mies. i jest wporzo... ktos wie może jakie gry na niego pasują???

  • 0

    113. ~tygrysica666  2009-04-15 19:41:03  host: aavu225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hmm zastanawiam się czy kupic, musi byc wytrzymały klapka się nie obluzowuje po pewnym czasie używania, co z ekranem nie zbije się po upadku odp.

  • 0

    114. ~nokijka  2009-05-01 13:39:11  host: acnw204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam telefon juz ok. roku. jestem bardzo zadowolona. filmy można nagrywać dłuższe niz 1 minute tylko należy zmienić opcje. jego wady? raczej nie ma no ja tam żadnych nie znalazłam. ogólnie bardzo mi się podoba bo ma duże przyciski co bardzo jest przydatne jak sie pisze dużo sms i to właśnie najbardziej mnie ujeło. choć przyznam miałąm raz z nim problem bo kamera aparat i wyświetlacz przestał dzialać ale zaniosłam do serwisu i naprawili mi to przez wgranie nowego oprogramowania. w skali od 1 do 6 daje mu 5+ ( bo się raz zepsuł) wogóle wydaje mi się też ze zdjęcia i nagrania są dobrej jakości. taka moja opinia pozdrawiam

  • 0

    115. ~bandzio  2009-05-10 13:43:17  host: con199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak w tym telefonie 2760 odblokowac MMS

  • 0

    116. ~jack  2009-05-16 07:53:38  host: 80.54.48.3

    Nie polecam!!!!!malo pamieci na piosenki

  • 0

    117. ~aG.  2009-05-20 18:21:51  host: gate.fenomenalny.net

    jestem zainteresowana kupnem tej nokii.. ma polski słownik z "ę" i "ą"? jeśli tak to można wyłączyć tą funkcję?

  • 0

    118. ~użytkownik  2009-06-14 10:37:15  host: chello089074007237.chello.pl

    Ja użytkuje te nokie od prawie 2-óch lat i działa bardzo dobrze. Nie miałem z nią żadnych problemów. Idealny telefon do dzwonienia i sms-owania. Kilka razy upadł na ziemie ale nie wpłynęło to na niego. Zresztą do dzisiaj trzyma mi się folia na zewnętrznym i wewnętrznym wyświetlaczu:)

  • 0

    119. ~natalia  2009-06-19 22:28:57  host: got210.internetdsl.tpnet.pl

    jak trzeba ustawić odbieranie i wysyłanie mms[nokia7260]

  • 0

    120.  2009-06-20 13:08:26

    ale po co Ci to wyłączać ? :/ jak chcesz wyłączyć to jak piszesz SMS-a to wejdź w "opcje" ---> "słownik"---->"brak lub wyłącz (nie wiem ale w innych tak jest;])

  • 0

    121. ~Anka  2009-06-22 17:29:49  host: 94-40-114-250.tktelekom.pl

    Idą w nim pojedyńcze piosenki mp3??

  • 0

    122. ~browar  2009-07-01 14:30:31  host: iwb34.internetdsl.tpnet.pl

    dla dzwoniących i piszących. Mam ten telefon 6 miesiecy, nie mialem z nim nigdy zadnych problemów. Nie ma sie w nim co zepsuc :) Pozdrawiam

  • 0

    123. ~Mila  2009-07-02 09:08:17  host: dtv91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bateria trzyma mi tylko 2-3 dni.po za tym nie mam żadnych zastrzeżeń

  • 0

    124. ~swinka  2009-07-08 11:06:12  host: c3-113.icpnet.pl

    Jestem bardzo zadowolona z tej Noki. Bardzo łatwa w obsłudze. Gorąco polecam wszystkim, którzy nie mają wielkich wymagań. Mam ją już prawie rok i nic się z nią nie dzieje. Wiele razy mi spadła, a i tak działa bez zarzutów. Na małym ekraniku widać dokładnie kto dzwoni, oraz pokazują się informację o wiadomościach sms i o nieodebranych połączeniach. Do wyboru jest w trzech fajnych kolorach, a o tym jak fajnie prezentuję się w ręce nie muszę wspominać. Rzeczywiście ma bardzo przestronne przyciski, więc smsiki piszę się bardzo wygodnie. Ma w sobie wszystko czego mi potrzeba. Bateria wytrzymuję długo, ok 4 dni przy ciągłym użytkowaniu, a wcale jej nie formatowałam, bo nie ma tego w instrukcji. Wszystkim zainteresowanym tą Nokią mówię tak, to dobry wybór!

  • 0

    125. ~znawca  2009-07-23 23:27:53  host: inet20908na-0.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    witam! przeczytalem wiekszosc opini uzytkpwnikow tego telefonu i musze stwierdzic,ze sie ludzie gowno znacie na telefonach,baterie sie formatuje 12 godzin,tak robie od zawsze w kazdym telefonie,ktory posiadalem i bateria trzymala tydzien,a nie 2-3 dni,ten kto porownuje N95 z iphonem i jeszcze smie twierdzic,ze jest lepszy to chyba nie mial iphona w rekach,z telefonami nokia od zawsze byly problemy,poczawszy od modelu 3100,6100 itp,nie potrafia dopracowac softu,tak jak swietej pamieci siemens,ktorego juz na rynku nie ma,a mial swietne telefony,mam w planach kupic ten telefon,ale wodzac te opinie napisane przez dzieci neo,albo kretynow,ktorzy sie pytaja jak odblokowac mmsy :/ to jestem bardziej zniesmaczony niz zainteresowany kupnem,na koniec dodam,ze ta strona sluzy do wyrazania opini,a nie do zadawania idiotycznych pytan,prostactwo,lenistwo i nieuctwo przejawia sie w wiekszosci opisow,po prostu masakra

  • 0

    126. ~kambal  2009-07-29 11:27:41  host: dng235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja trafiłem na typowy złom. Telefon już 4 raz wylądował w serwisie, który nie potrafi załatwić sprawy zasięgu. Fon w kieszeni po prostu traci zasięg:) w dodatku, po jednej z napraw odrywając filie ochronną naklejoną przez serwis zerwałem cały lakier na klapce:P ale to też poszło jako naprawa gwarancyjna

  • 0

    127. ~Ania  2009-08-06 09:00:45  host: host-86-63-152-40.nplay.net.pl

    Czesc,niech ktos mi powie jak wlacza sie raporty doreczen w noki2760.Dzieki.

  • 0

    129. ~Net-etykieta  2009-08-07 10:47:38  host: 77-253-71-171.adsl.inetia.pl

    Do znawcy - a ja jestem zniesmaczona stylem Twojej wypowiedzi. Widać, że jesteś wychowany wśród przekleństw i w pogardzie dla drugiego człowieka. Czytając Twoje słowa, bałam się, że wyskoczysz z ekranu i zaczniesz mnie bić. Życzę więcej radości, zero agresji. Co do telefonu: rewelacyjnie duża czcionka. Dla mnie, osoby z okularami, to ważne.

  • 0

    130. ~Tina  2009-08-08 08:29:08  host: inet20908nh-0.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    do znawca mógłbyś napisać jak się tą baterie formatuje, proszę bo ja obecnie mam sagema my411x i chcę go wymienić bo bateria krótko trzyma, ma mało pamięci, kabel przyszedł mi zepsuty, a będę go miec 3 rok.

  • 0

    131. ~maciek  2009-09-13 12:25:12  host: 89.174.66.2

    witam. czy aby odebrac/zakonczyc rozmowe wystarczy otworzyc/zamknac klapke czy trzeba naciskac jeszcze jakis klawisz ?

  • 0

    132. ~młody szlachcic  2009-09-16 21:05:30  host: 174.34.141.35.rdns.ubiquityservers.com

    baterii w tej noki sie nie formatuje. ten typ baterii nalezy tylko naladowac do pełna i uzywać bez formatowania

  • 0

    133. ~justka137  2009-10-08 16:23:22  host: csknet-83-142-60-145.csk.pl

    mam ten telefon 2 lata ale juz nie dlugo bede wymieniac na nowy ;) jestem z niego zadowolona ;) ogolnie telefon jest fajny. wada jest to ze ma tak malo pamieci a nie ma opcji jej powiekszenia..

  • 0

    134. ~E  2009-10-09 12:33:24  host: 77-254-204-97.adsl.inetia.pl

    Od Elektron do nr 125: "znawca"?? z ciebie taki znawca zagadnień związanych z telefonami jak z krowy baletnica ;-P Nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie wciskaj im tych bzdur o "formatowaniu" baterii Li-Ion "znafco" od siedmiu boleści! Po pierwsze to wyświadczasz użytkownikom telefonów niedźwiedzią przysługę, ponieważ postępując zgodnie z "radami o formatowaniu" można istotnie zmniejszyć pojemność baterii Li-Ion lub nawet ją uszkodzić! Po drugie: formatować to sobie możesz dyskietkę albo dysk twardy, akumulatorki się FORMUJE! Jednakże dotyczy to ogniw niklowo-kadmowych (Ni-Cd) lub niklowo-wodorkowych (Ni-MH), czyli takich, których obecnie praktycznie się nie spotyka w "komórkach". Teraz stosuje się dwa rodzaje: litowo-jonowe oraz litowo-polimerowe. W Nokii 2760 mamy do czynienia z pierwszym z nich, a taka bateria nie ma tak zwanego efektu pamięciowego i nie wymaga formowania (w twojej gwarze formatowania). W akumulatorkach wykonanych w technologii Li-Ion, proces ich ładowania to ładowanie stałym napięciem (w przeciwieństwie do Ni-Cd i Ni-MH gdzie dąży się do stabilizacji prądu) jeżeli prąd ładowania spadnie do określonej wartości proces ładowania jest ukończony, pozostawienie akumulatorka podłączonego do ładowarki nie ma sensu i nic nie daje, ponieważ w tym przypadku nie ma mowy o czymś takim jak "ładowanie podtrzymujące". Takie "ładowanie podtrzymujące" na siłę skraca niestety żywotność baterii Li-Ion. Drugą szkodliwą praktyką propagowaną przez "znafców formatowania" jest rada, żeby baterie rozładować do końca i później znowu ładować nawet 12 godzin (nieraz piszą totalne bzdury, że niby dobrze jest bawić się telefonem tak żeby jak najszybciej się rozładował "do zera", a następnie znowu ładować te 12 godz.). Stosowania się do takich "porad" jest właśnie największym błędem, ponieważ dla ogniw Li-Ion korzystne jest doładowywanie, natomiast rozładowanie ich do końca zwłaszcz

  • 0

    135. ~on  2009-10-09 16:32:04  host: 217.99.48.210

    Witam mam pytanie, który kupić ten czy nokia 1661. Chodzi mi o prosty tel tylko do dzwonienia, te wszystkie wodotryski są mi całkowicie zbędne

  • 0

    136. ~E  2009-10-15 11:48:56  host: 77-254-212-119.adsl.inetia.pl

    Od Elektron: Napisze jeszcze raz ostatnie zdanie z mojego wpisu pod nr 134., bo widzę, że poprzednio nie zmieściło się w całości. - ...Stosowanie się do takich "porad" jest właśnie największym błędem, ponieważ dla ogniw Li-Ion korzystne jest doładowywanie, natomiast rozładowanie ich do końca zwłaszcza w pierwszych cyklach (tak żeby telefon się wyłączał) powoduje nieodwracalne uszkodzenie baterii!

  • 0

    137. ~poiop  2009-10-17 19:44:01  host: 83.2.240.76

    fajny telefon

  • 0

    138. ~niewiem  2009-10-17 19:50:45  host: awq195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam telefon od 1,5 roku i ogółem jest fajny, ale ma bardzo mało pamięci, wiec miesci mi sie tylko kilka piosenek . polecam :)))))))))))

  • 0

    139. ~ktos  2009-10-17 19:52:14  host: awq195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik jest malo wytrzymaly, upadl mi kilka razy na podloge i juz jest caly w rysach..

  • 0

    140. ~annnnnna  2009-11-08 09:34:02  host: 94-40-114-250.tktelekom.pl

    trzeba w nim formatować baterie ??

  • 0

    141. ~  2009-12-01 15:08:09  host: 77-254-144-186.adsl.inetia.pl

    Gdzie w tym tel jest Bluetooth?? przeciez nie ma :) albo ja jestem tak ślepa bo mamt en tel juz ponad rok hehehe. powiedzcie mi w koncu!?

  • 0

    142. ~sas  2009-12-22 20:42:06  host: dzp162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie chciałam wgrać piosenkę ale nie da się włączyć BLUETOOTH co mam zrobić? proszę o poradę z góry dziękuję ;]

  • 0

    143. ~  2009-12-29 16:53:38  host: ehost-33.mtm-info.pl

    zeby kuźwa PODGŁOSIĆ dzwonisz na jakiś numer odbiera i strzałkami na LEWO PRAWO regulujesz... bez marudzenia dzieci! do książek!

  • 0

    144. ~nokiiiia2760  2010-02-03 19:20:19  host: cay18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moja nokia 2760 jest exxxtra! Przez prawie 2 lata około 50 upadków-mocnych bo na beton i uwaga po jednym gdy mi wypadł z kieszeni podczas skakania na skakance-"podeptałam" i skoczyłam na niego(tylna klapka się otworzyła-bateria nieco odarta) NiC się nie dzieje!!! Radio działa,bluetooth,mms ale troche mało pamieci... ocena 5/5

  • 0

    145. ~asq  2010-02-07 15:54:55  host: h82-143-151-144-static.e-wro.net.pl

    mam ten telefon już 2 lata,nic się z nim nie dzieje,telefon dla mało wymagających,używam go wyłącznie do dzwonienia,smsow i czasami posłucham radyjka:)można do niego dokupić kabalek USB:) odtwarza mp.3 ale zbyt wiele się ich nie pomieści,ja mam kilka poucinanych pioseneczek na dzwonki i starczy,aparat robi fajne fotki tylko w dzień, ale akurat z tego nie korzystam, klawiatura się trzyma kupy,klawisze nie wypadają,odporny na różnego rodzaju upadki z różnych wysokości. Co do baterii o ile wiem to litowo-jonowych się nie formatuje :) po prostu sie go ładuje do pełna i odłącza od ładowarki i gotowy do użytku:)Menu przejrzyste proste, telefon sam zagospodarowuje sobie pamięć i dzieli sobie to na jakieś kategorie np. wiadomości,zdjęcia itp :) ciekawe rozwiązanie bodajże w ustawieniach można sobie sprawdzić ile mamy jeszcze wolnej pamięci, a co najwięcej nam jej pożarło :) to by było na tyle jak na telefon z klapką super,POLECAM :)

  • 0

    146. ~kiełbasa82  2010-03-16 08:18:53  host: 94-72-111-200.marsoft.net

    wiecie może czy da sie dokupić do tej nokii baterie o większej pojemności?

  • 0

    147. ~oOo  2010-04-06 17:46:05  host: abhg223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest ok :) Kupiłem go nie drogo i powiem, że jest dla mnie wystarczający. Bo po co komu teraz tel. z bajerami jak są notbook-i, laptop-y oraz inne tego typu zabawki. Jest w nim aparat i to dla mnie wystarczy bo jak nie mam przy sobie cyfrówki to w ostateczności mogę użyć tego telefonu a potem wysłać to na komputer za pomocą bluetooth :D Polecam wszystkim zainteresowanym. Super klapcung.

  • 0

    148. ~Gość  2010-04-10 12:23:41  host: 78-159-82-180.net.pbthawe.eu

    jak tam sie muzyke podgłasza i ścisza???

  • 0

    149. ~jaz  2010-06-15 07:44:19  host: cxn107.internetdsl.tpnet.pl

    Mam telefon prawie dwa lata, cały ten czas sprawuje się bez zarzutu. Aparat, radio, wszystko to ma się dobrze. Bateria trzyma ok. trzech, czterech dni przy całkiem intensywnym użytkowaniu. Ten telefon to twarda sztuka, kilka razy lądował na ziemi/chodniku/podłodze i mimo to nadal trzyma się w jednym kawałku, jedyne uszkodzenie obudowy spowodowały klucze, z którymi to telefon zderza się często w mojej torbie. Wady? Mała ilość pamięci, tylko tyle.

  • 0

    150. ~mycha21  2010-07-20 15:37:31  host: aakf158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dziwne ja mam 12 MB pamięci z hakiem :)

  • 0

    151. ~luk 98  2010-08-18 09:57:02  host: 088156118034.stk.vectranet.pl

    Po co komus irda teraz jest Bluetooth to jest lepsze niz irda. Pozdrawiam XD

  • 0

    152. ~mycha21  2010-08-28 09:25:23  host: aalc141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tu jest mp3, nie rozumiem, w tabeli "oprogramowanie" napisali: "polifonia, mp3" a niżej : odtwarzacz mp3 - nie rozumiecie coś z tego?

  • 0

    153. ~mycha21  2010-08-28 09:31:08  host: aalc141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bluetooth się włącza tak: wchodzisz na ustawienia, jedziesz w dół aż będzie łączność, klikasz, potem na bluetooth, potem znowu na bluetooth i potem na tak!

  • 0

    154. ~PUMA XD  2010-10-10 17:40:20  host: user-188-33-60-254.play-internet.pl

    Miałam ten telefon ok roku napewno nie jest z jezeli ktoś ma zamiar używać go tylko do esemesowania i dzwonienia jest spoko. Napewno jest wutrzymały gdyz ,,przeżył "upadek z 4 pietra w hotelu .Dużym plusem jes to ze ma bardzo długo trzymająca baterje

  • 0

    155. ~gość  2011-02-27 19:50:11  host: bzg186.internetdsl.tpnet.pl

    miałam taki telefon i fajny tylko jak chciałam jakieś piosenki to cały czas wyskakiwało mi za mało pamięci więc kupiłam dotykowego LG i jestem bardzo zadowolona z dotykowego..

  • 0

    156. ~lukasz  2011-05-03 10:21:54  host: 088156118034.stk.vectranet.pl

    Witam. Mam ten telefon już 2 lata i bardzo mi sie podoba jeden minus jest ze ma mało pamieci i nie mam wejscia na karte pamieci. Ten telefon jest łatwy w obsłudze i nie wiem po co irda jak nawet z najwyszej półki nie ma ja irdy. Pozdrawiam i polecam. XDDDDDDDDD

  • 0

    157. ~Ania  2011-12-07 14:02:40  host: 88-199-89-198.tktelekom.pl

    4 lata używam, i chyba dlugo go nie wymienie. bateria z 7 dni po 4 latach spadla na 5. Duzo przebywałm poza domem i sporo dzwonię, ale jako że pracuje tez przy komputerze nie mam ochoty miec komputerowych bajerów jeszcze w komórce. zamiast siedziec na facebooku radze sobie zrobić spacer słuchajac radia w malutkiej noki 2760. Szkoda że producenci skupiaja się tylko na smartfonach a nie mozna kupić fajnej nowej klapki!

  • 0

    158. ~pawel  2012-01-10 20:16:10  host: 88-199-31-193.tktelekom.pl

    Niedawno miałem nokię 2760 (posiadała tylko radio i bluetooth, który nie wiadomo po co był jej potrzebny, bo tel. ma w sumie 11 mb pamięci), a z niej można tylko dzwonić i wysyłać esy, co nie znaczy że jest taka najgorsza. Bateria mimo że ma trzy lata, działa dobrze i ładowałem ją raz na conajmniej 5-6 dni. Nawet zdjęcia nią robione są w miarę dobrej jakości, tak jak z resztą w 5130.

  • 0

    159. ~zaspany  2012-02-08 00:07:34  host: 79prov4.gorzow.insant.pl

    Po 4 latach użytkowania, padło chyba oprogramowanie albo aparat. Ustawione mam górny klawisz menu na aparat, to jak kliknę, to się resetuje fon... To samo jak odpalę aparat foto z menu. reset... Co sądzicie, jaka wada, usterka ? Warto oddawać do serwisu ?

  • 0

    160.  2014-05-13 22:03:45

    To samo co 2630 czy tam 2600 classic

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-146-179-146.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet