Nokia 2730 classic - opinie
Telefony Nokia Nokia 2730 classic Opinie o Nokia 2730 classic

Nokia 2730 classic

w sumie: 100
  • 0

    2. ~heathcliff  2009-05-18 17:44:52  host: iki130.internetdsl.tpnet.pl

    Taka ładniejsza 6300, moim zdaniem widać powoli brak pomysłów w tym segmencie.

  • 0

    3. ~norb  2009-06-05 12:16:16  host: t09-06.opera-mini.net

    Nawet ladny, potrzebuje taniego aparatu z EDGE i 3G. Nokia wycenia go na 80 €, do tego pewnie trzeba doliczyc VAT.

  • 0

    5. ~  2009-08-11 19:01:17  host: host-62-141-246-154.tomaszow.mm.pl

    na jednej stronie pisze, że kosztuje 328zł

  • 0

    6. ~magik  2009-10-10 12:35:55  host: maverick.aricity.pl

    3G bez HSDPA(budżetowy fon w cenie 350zł) może sie przyjąć za wygląd duży plus!dlatego nie wziołem Nok.2700 chociaż ma 100%więcej pamięci,ta wygląda jak nokia 6700:) no może sie obudzili i zaczną coś taniej robić i tak trzymać!a nie tel.tylko z latarką badziewie:/tylko na dzisiejsze czasy z postawowymi funkcjami jak kiedyś serie 3xx prosze i nie za 1000 i więcej seria 27xxx może być jako takie fony dla ludu

  • 0

    7. ~  2009-10-21 14:26:29  host: v06-09.opera-mini.net

    Jest za 699 zeta do zaplaty poczekam az cena spadnie to moze se sprawie taki fon

  • 0

    8. ~magik  2009-10-27 19:49:39  host: maverick.aricity.pl

    Nie wiecie może gdzie go można dostać?Bo jakoś nigdzie nie widze na necie a szukałem wszędzie(kto ma niech sie odezwie prosze no niby sie pojawił)nie mówcie tylko że kosztuje 699zł haha,a Nok.2700 jest wszędzie pełno poczekam

  • 0

    9. ~Rici  2009-11-03 12:34:44  host: 93-39-97-3.ip75.fastwebnet.it

    Musze przyznac,ze telefon sprawdza sie znakomicie! Ja we Wloszech nabylem go m-c temu za 89 euro

  • 0

    10. ~fel  2009-11-13 14:37:36  host: cc.azsoft.pl

    2730 jest bardzo tania w Propozycji Orange.

  • 0

    11. ~pracownik  2009-11-16 11:44:55  host: 212.160.172.70

    W orange już są przy najnizszym abonamencie biznesowym za 100zl ;]

  • 0

    13.  2009-11-19 00:25:59

    do 4 i 8 wejdźcie na ceneo jest tam w 19 sklepach od 256 zł.

  • 0

    14.  2009-11-19 01:05:38

    pojawil sie wczoraj w ofercie Orange

  • 0

    15. ~fanatik  2009-11-20 11:01:08  host: eid157.internetdsl.tpnet.pl

    w sklepie internetowym Nokii jest za 429 zł, na allegro już się pojawiają pierwsze sztuki po 349 zł ciekawi mnie porównanie tego modelu do 2700, czy bateria trzyma lepiej czy gorzej, prędkość działania, głośność itp.

  • 0

    16. ~szalona  2009-11-29 11:13:05  host: abzi41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w orange zaproponowali mi ją za 188zl w mixie po prawie 5 latach "bycia z nimi"

  • 0

    17. ~aren  2009-12-02 19:24:46  host: nat13.ekspres.net.pl

    Fajny telefon . Akurat takiego szukałem . Mp3 , radio , aparat itd . Chyba go sobie sprawie :0

  • 0

    18. ~---ceny---  2009-12-03 23:00:52  host: host-87-99-13-20.lanet.net.pl

    Taniutka 260 zl na allegro idzie dostac !! tak jak 2700 ale 2700 nowa w media i w saturnie 299 zl !!

  • 0

    19. ~Vectra  2009-12-19 22:00:12  host: 89.174.79.182

    Nokia 2730 classic to dobry telefon w atrakcyjnej cenie - ma dobry wyświetlacz, stosunkowo bogate wyposażenie, solidną obudowę, mocną baterię, dobry odbiór i utrzymanie zasięgu, cz też dobrej jakości dżwięk w słuczawce.

  • 0

    20. ~huligan  2009-12-30 18:35:27  host: bje8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś się orientuje czy ten fon ma opcje powiększania czcionki w wysyłaniu smsów

  • 0

    21. ~Emii...  2009-12-31 16:47:40  host: 82.160.111.106

    Nokia 2730 w salonie orange kosztule 250 zł...

  • 0

    22. ~Anonim  2010-01-03 18:54:54  host: 093105037206.suwalki.vectranet.pl

    Mam ten telefon od 2 miesięcy i naprawdę nie narzekam.;)Fajnie sie sprawuje bateria długo trzyma,głośnik jest bardzo głośny.;) Naprawde Polecam. A z tego co mi wiadomo to w orange jest za 49 zł przy abonamencie 55 zł.;)

  • 0

    23. ~  2010-01-07 20:09:07  host: 212.160.172.70

    nokio kiedy sie obudzisz z tego glebokiego snu... oby nie wtedy gdy htc ogarnie caly rynek z androidem.

  • 0

    24. ~obserwator  2010-01-11 19:36:47  host: btp75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nokia 6700 w taniej wersji...

  • 0

    25. ~paulinka  2010-01-17 11:29:02  host: 83-238-53-2.ip.netia.com.pl

    a zczy nokia 2730 może mieć gg

  • 0

    26. ~paweldrum  2010-01-21 18:26:15  host: 188.33.172.118

    witam a le w nim trzyma bateria w dniach bo czekam na niego i nie wiem czy dobrze wybralem

  • 0

    27. ~paweldrum  2010-01-22 10:27:45  host: 109.243.72.104

    moze ktos mi powiedziec ile trzyma bateria w tym telefonie w ilosci dni bo chce go kupic ale nie wiem ile trzyma bateria

  • 0

    28. ~adamus89  2010-01-25 18:34:35  host: 77-253-129-182.adsl.inetia.pl

    witam serdecznie. Czy wie ktoś może z jakiego powodu mój nowy 2730 nie chce zgasnąć ?? Ekran z klawierką ciągle się podświetlają pomaga jedynie reset. z gory dzieki za pomoc

  • 0

    29. ~Trojanka  2010-02-01 18:43:23  host: 94-40-27-106.tktelekom.pl

    A by zmienić rozmiar czcionki w sms'ach trzeba wejsć 1.Ustawienia 2.Wyświetlacz 3.Rozmiar czcionki 4. Wiadomości ->Duża czcionka :)

  • 0

    30. ~kazia  2010-02-01 19:58:24  host: 80.50.54.254

    ten telefon jest super;)

  • 0

    31. ~MISIA  2010-02-04 19:59:34  host: nat-c6.itcomp.pl

    NIE POLECAM TELEFON JEST WOLNY SIEC JEST BARDZO SLABA SMS DOCHODZA PO 20 MINUTACH OGOLNIE BATERIA TRZYMA 3 DNI NIE POLECAM !!

  • 0

    32. ~Shahad  2010-02-06 16:57:41  host: host-89-228-96-41.olsztyn.mm.pl

    MISIA jak pewnie wciąż grasz to słabo trzyma sms'y to zależy jaki masz zasięg i wgl czy nie ma zakłóceń w pobliżu. I chciałem się spytać czy można ściągać motywy do tego 2730 :P

  • 0

    33. ~ola  2010-02-10 18:16:01  host: 77-254-88-167.adsl.inetia.pl

    a klawiatura jest dotykowa?

  • 0

    34. ~Paweł  2010-02-11 12:15:58  host: 87-205-33-4.adsl.inetia.pl

    Witam, * czy jest możliwość zgrywania smsów na komputer z tej Nokii za pomocą programu Nokia PC Suite? * z jakiego materiału wykonana jest klawiatura? czy jest to metal czy raczej jakiś plastik/guma?

  • 0

    35. ~yca  2010-02-20 20:39:21  host: admn31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dorwalem ten telefon w swoje rece i jestem mocno rozczarowany jakoscia aparatu.Przy porownaniu do 5130 to wogole nie ma o czym mowić, przy nieco slabszym swietle (pochmurno) 2730 nawet nie widzi połowy tego co powinno byc widoczne. O robienu zdjęc w domu to wogole mozna zapomniec. Jakie wy macie doswiadczenia?

  • 0

    36. ~aaaw  2010-02-21 20:14:37  host: 107.85-237-174.tkchopin.pl

    tak mozna sciagac motywy, mam telefonik i za ta cene nic lepszego nie da sie znalezc :) polecam ^^

  • 0

    37. ~Elektron  2010-02-22 22:11:36  host: 77-254-136-255.adsl.inetia.pl

    Już po pierwszym kontakcie z telefonem Nokia 2730 classic robi on bardzo dobre wrażenie – ma nowoczesny i elegancki wygląd. W tej efektownej obudowie producent umieścił dość rozbudowany zestaw funkcji (jak na ten przedział cenowy). Oprócz standardowej obsługi sieci GPRS znajdziemy tu nie tylko EDGE, ale również 3G (co ważne są tu aż cztery zakresy WCDMA - 850/900/1900/2100). Nokia 2730 classic wyposażona jest w niemały wyświetlacz (o przekątnej 2 cale) oraz dość dużą (jak na tą klasę telefonów) rozdzielczością QVGA - 240 na 320 pikseli. Model ten wyposażono w baterię o pokaźnej pojemności - 1020 mAh, co daje dużą swobodę w korzystaniu z telefonu, bez częstego sięgania po ładowarkę. Wbudowano tu gniazdo karty pamięci microSD z możliwością ich wymiany podczas pracy, zaś w zestawie dołączono kartę microSD o pojemności 1 GB. Nokia 2720 classic ma także moduł Bluetooth w wersji 2.0, dobrej jakości przeglądarkę Opera mini, czy też aplikację Nokia Maps. Jeśli chodzi o multimedia to mamy tu do dyspozycji dobrej klasy aparat fotograficzny o rozdzielczości 2 Megapikseli, którym można zrobić przyzwoitej jakości zdjęcia. Wbudowaną kamerą możemy oczywiście nagrywać klipy wideo, a także je odtwarzać. Jest tu też rozbudowany odtwarzacz muzyczny, który obsługuje liczne formaty plików muzycznych: AMR, AMR-WB, MIDI, MXMF, MP3, AAC, MP4/M4A/3GP/3GA(AAC, AAC+, eAAC+, AMR, AMR-WB), X-Tone, WAV(PCM, a-law, mu-law, ADPCM), WMA(WMA9, WMA10), a także stereofoniczne radio FM z funkcją RDS oraz dyktafon (wraz z cyfrowym mikrofon stereofonicznym). W model tym mamy także: Java MIDP 2.0, Flash Lite 2.0, Windows Live Messenger, Ovi Share, czy też Ovi Contacts. Nokia 2730 classic dobrze sprawdza się również jako typowym „telefon do dzwonienia” – dobrze odbiera i utrzymuje sygnał sieci oraz oferuje dobrej jakości dźwięk w słuchawce – podczas rozmów. Niejako „na deser” (mimo, że to dla wielu osób jest to kluczowa kwestia) model t

  • 0

    38. ~Marcin  2010-02-27 15:34:02  host: ablt10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dzień dobry ja kupiłem Nokia 2730 classic w Orange za kasę za 349 zł i jestem zachwycony zakupu

  • 0

    39. ~addad  2010-03-07 13:02:11  host: aaki44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hmmm... mam ten fon od kilki dni i jest OK!

  • 0

    40. ~mania  2010-03-09 09:21:05  host: gostcom.wancom.pl

    Kupilam i jestem zadowolona , bo oferuje za przystepna cene to, czego oczekiwalam-czyli niezawodnego, ladnego i prostego w obsudze telefonu do dzwonienia i pisania smsow.

  • 0

    41. ~Paulinka  2010-03-10 14:12:12  host: v05-15.opera-mini.net

    Ma on nawigację ?

  • 0

    42. ~Natalia :)  2010-03-16 23:33:24  host: 213.25.4.254

    Mam ten telefon od kilku dni. Kupiłam na Allegro za 269 PLN nowy. Jestem z niego zadowolona, ma funkcje które potrzebuję (telefonu używam do dzwonienia i wysyłania sms-ów i lubię mieć jako dzwonek ulubioną muzyke), ponadto nie traktuję telefonu jako kombajnu, od tego mam lustrzankę, odtwarzacz mp3 czy czajnik. POLECAM TEN TELEFON !!! JEST TANI I ŚWIETNY :)

  • 0

    43. ~paula  2010-03-21 13:57:35  host: chello087206022173.chello.pl

    za 2 zł w ORange ab 55 ;)

  • 0

    44. ~  2010-03-26 19:34:09  host: abqw85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy mogę ten tel użyć jako modem?czy ktoś wie jak to zrobic?

  • 0

    46. ~lan  2010-03-29 21:06:53  host: h221-76.tijo.pl

    Telefon spoko denerwują mnie klawisze są strasznie małe i blisko siebie cały czas naciskają mi się dwa naraz jeżeli komuś zależy na wygodnych sms to odradzam ten telefon

  • 0

    47. ~Simplusowiec  2010-03-30 20:44:42  host: 116.2.rev.vline.pl

    Dobrze na nim działa mini-opera?

  • 0

    48. ~Zwierzak  2010-04-03 10:19:15  host: host-89-231-67-97.plock.mm.pl

    Witam chciałbym kupic sobie taki telefonik:) tylko mam 2 pytanka: 1. Jak długo trzyma mu bateria? 2. Czy Zegarek na Wyświetlaczu jest napradwde taki duzy jak inni mówią czyli pół Ekranu?

  • 0

    49. ~tester  2010-04-07 12:39:47  host: 80.48.80.30

    ogólnie świetnie! ale pisanie SMS to mała udręka na tej klawiaturze!

  • 0

    50. ~JA  2010-04-07 16:52:09  host: public47547.xdsl.centertel.pl

    Czy warto kupić tę nokię za 130zł przy umowie na dwa lata?

  • 0

    51. ~ppp  2010-04-09 16:53:25  host: ns.mojasiec.com

    chciałam sie upewnić czy ten telefon posiada dzwonki mp3 i nagrywanie wideo ?

  • 0

    52. ~gosc  2010-04-10 12:33:19  host: 78-159-82-180.net.pbthawe.eu

    jak tam sie muzyke podglasza i scisza??? brak przyciskow bocznych...

  • 0

    53. ~:)  2010-04-10 12:56:04  host: 78-159-82-180.net.pbthawe.eu

    jak tam sie podglasza i scisza muzyke? bo nie widze przyciskow bocznych :( bardzo prosze o odpowiedź!

  • 0

    54. ~Wyspiarz  2010-04-20 22:08:23  host: 79-67-196-206.dynamic.dsl.as9105.com

    Ma ktoś może Polski PRODUCT CODE do niej? Nigdzie nie moge znaleźć, a chciałbym mieć w nim polskie menu

  • 0

    55. ~kolo  2010-04-21 16:50:00  host: fjb243.internetdsl.tpnet.pl

    zastanawiam sie nad jego kupnem,tylko jak wychodza zdjecia rzeczywiscie lipnie jak ktos wyzej napisal?

  • 0

    56. ~KCyś  2010-04-21 17:45:34  host: 85.128.1.2

    Witam .. mam pytanie dobrze odbiera głośnik w tej noki ? Bo chcę go kupić

  • 0

    57. ~misia  2010-04-22 16:04:47  host: 194-171-251-94.net.stream.pl

    TELEFON ŚWIETNY W odtwarzaczu na dół i do góry się zgłaśnia

  • 0

    58. ~fizjonom  2010-04-22 20:36:10  host: dpp60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wciskasz góra-dół na d-padzie (srebrnej ramce w okół przycisku) w czasie rozmowy i odtwarzania muzyki

  • 0

    59. ~tym co żle o tym telefonie myśl  2010-04-27 08:12:05  host: host-89-231-67-97.plock.mm.pl

    a więc mam ten telefonik przez okolo 1 miesiąc . Prawda Aparatu za tą ene nie będzie alę żeby aż tak żle nie bylo to nic nie mówie .,,,, Dla mnie (piszącego dużo sms'ów ) jest on wystarczający .... nawet bardzo dobry .... Polecaaaam go tym którzy chcą go mnieć do dzwonnienia i sms'owania

  • 0

    60. ~  2010-05-13 16:35:59  host: dynamic-62-87-219-203.ssp.dialog.net.pl

    Hmmm... mam ten fon od kilki dni i jest OK!

  • 0

    62. ~Magda  2010-05-18 15:48:53  host: 87-205-130-161.adsl.inetia.pl

    bateria trzyma przy sredniej czestotliwosci rozmów ok 4-5 dni. posiada mozliowsc nagrywania filmików.

  • 0

    63. ~Uszy  2010-05-21 20:28:47  host: 87-205-197-207.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon od 2 miesięcy. Ogólnie nie narzekam choć musiałem się przyzwyczaić do jego powolności - długi czas reakcji na wydane polecenia. Bateria przy 1h rozmowy dziennie, kilku smsach i jakimś zdjęciu wytrzymuje 2-3 dni. Ale za tą cenę polecam :) Atutami na pewno jest prostota obsługi i przemyślane (bardzo poręczne) funkcje i dostęp do nich :) Poprzednio używałem Nokii 3110classic.

  • 0

    65.  2010-05-24 20:52:44

    Zdjęcia wychodzą paskudne. tylko 2 mpix czego sie mozna spodziewac.

  • 0

    66. ~kiko  2010-05-31 20:52:47  host: 38-to3-5.acn.waw.pl

    Czy ktoś wie jak w tym telefonie zmienić jasność wyświetlacza? Długośc podświetlania klawiatury itd.?

  • 0

    68. ~ziom  2010-06-02 22:52:31  host: 77-255-104-35.adsl.inetia.pl

    A co z tą godziną ? Czy da się ją pomniejszyć czy cały czas jest taka duża? ;/

  • 0

    71. ~salceson  2010-06-23 23:02:25  host: user-109-243-46-155.play-internet.pl

    Czy ktoś wie jak w tej nokii a) usunąć z ekranu pasek z menu skrótowym - wersja z Orange, b) uruchomić wyświetlanie nazwy miejscowości Cell Info?

  • 0

    72. ~przemoo  2010-07-07 11:47:43  host: w3cache.lukman.pl

    Godziny faktycznie nie da się pomniejszyć i jest faktycznie spora... zasłania sporą część zdjęcia na tapecie. Ewentualnie można ją wyłączyć- będzie widoczna na wygaszaczu.

  • 0

    73. ~Natuśka :D  2010-07-10 15:57:47  host: addg171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do ~salceson W tej noki można usunąc ten pasek z menu skrótowym wchodząc w ustawienia - wyświetlacz - ekran główny i tam zmieniasz na NIE . :) a co do drugiego .. to nie mam pojęcia :D

  • 0

    74. ~  2010-07-12 16:33:43  host: 178.56.130.118

    ładny ale co z tego jak miałam 3 tygodnie i wyświetlacz pękł. na pierwszy rzut oka wydaje sie solidna ale to tandeta.

  • 0

    75. ~Max  2010-07-22 13:44:58  host: 78-131-222-29.tktelekom.pl

    Czy u Was też tak strasznie trzeszczy ten kwadratowy klawisz nawigacyjny? Szczególnie w położeniu "do góry". Poza tym wszystko działa bardzo fajnie, czysty dźwięk, dobry zasięg.

  • 0

    76. ~mf  2010-07-24 18:15:11  host: afpx68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej, telefon bardzo fajny, idealny do dzwonienia i wysyłania smsów. Mam tylko jeden problem, co zrobić aby na wygaszaczu pojawiała się godzina?? denerwuje mnie ten czarny ekran.

  • 0

    77. ~  2010-07-29 06:01:39  host: 83-238-235-116.adsl.inetia.pl

    Jak kogoś wkurza głośna klawiatura niech otworzy telefon i na płytce na której osadzają się guziki naklei 3 cienkie paski taśmy izolacyjnej (działa również w 1661). Po tym zabiegu klawiatura jest idealna. Jak widać inżynierowie w nokii na to nie wpadli, a może cicha klawiatura to ficzer zarezerwowany dla telefonów wyższej klasy?

  • 0

    78. ~maciek  2010-08-09 22:28:43  host: public12099.cdma.centertel.pl

    jak tam sie muzyke podglasza i scisza??? brak przyciskow bocznych... Pytanie zadane już 3 raz. Czy taka funkcja w ogóle jest??

  • 0

    79. ~dratefix  2010-08-10 14:45:00  host: public-gprs122761.centertel.pl

    nie polecam tego telefonu :( Owszem bateria trzyma bardzo długo(około 1tyg.), telefon obsługuje bez problemu karty pamięci 4GB, jest dość ładny i kusi ceną ale brakuje mu jednak tego czegoś poza tym lubi lubi się przymulać ;) Była to moja druga i ostatnia nokia w życiu :)

  • 0

    80. ~johny  2010-08-10 17:08:18  host: user-109-243-116-15.play-internet.pl

    maciek, jesteś głupi czy mi się wydaje??? Odpowiedzieli Ci juz 3 razy na to samo idiotyczne pytanie, które możesz rozwikłać sam...;/ Zamiast wkurzać ludzi zacznij czytac...

  • 0

    81. ~alex  2010-08-11 19:48:30  host: hcb170.internetdsl.tpnet.pl

    Witam. Czy faktycznie ten telefon przymula tak jak to parę osób wspomniało? Czy wszyscy potwierdzają fakt że klawisze są zbyt blisko siebie i trudno się pisze smsy?

  • 0

    82. ~Grażyna  2010-08-12 17:49:23  host: 77.236.0.85

    Bardzo prosze o podpowiedż jak w Noki 2730 zapisuje się do pamięci . W instrukcji nie znalazłam ani słowa na temat korzystania z tej karty pamięci.

  • 0

    83. ~Kris91  2010-09-01 16:12:26  host: eaw208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dokładnie tak jak napisal 77 wystarczy nakleic tasme. Ja np. zrobilem tak ze scianalem te blaszke z klawy i tam dopasowalem 3 warstwy kartki papieru poskladalem i klawisze chodzą i cicho i lekko. Od razu lepiej sie smsy pisze. Polecam

  • 0

    84. ~ktoś  2010-09-09 11:42:20  host: 90-156-100-147.magma-net.pl

    W porownaniu do noki 6300 to jest wolniejszy i ma kiepski wyswietlacz. Na dworze przy pogodzie nic nie widac, a za to w noki 6300 elegancko. Nie polecam tego tel wole nokie 6300 Ale to jest moje zdanie.

  • 0

    85. ~tomekk  2010-09-09 14:25:52  host: e.powiatbrzeski.pl

    panie i panowie czy ta nokia w obsludze rozni sie cos od zamulonej 2700 lub 2710 navi? tamte mialem i draznilo mnie ze strasznie zmulone były ! ta jest szybsza?

  • 0

    86. ~ewelcia  2010-09-16 20:11:23  host: hsz197.internetdsl.tpnet.pl

    niedawno co zamówiłam i mam stoper i minutnik.. a telefon jest super i pełnie sprawny nie gubi zasięgu ;D

  • 0

    87. ~dominex  2010-09-18 23:36:12  host: ip-85-198-242-145.broker.com.pl

    po zakupie polecam aktualizacje oprogramowania najwiekszy plus tej nokii to trzymanie zasiegu 2G jak i 3G szczególnie tym którzy mają "ciężkie" warunki

  • 0

    88. ~  2010-10-09 12:09:25  host: abva172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak z wytrzymałością telefonu? Łatwo można go zarysować, obudowa się wyciera? A jak z wyświetlaczem?

  • 0

    89. ~mam tą nokię  2010-10-18 14:19:10  host: 88-199-22-40.tktelekom.pl

    Zalety: - cena: z allegro trafiłem za 229 już z kurierem, stąd wysoka wartość stosunku cena/jakość; - dobry zasięg 2g/3g; Wady - największa: za ciche dzwonki połączeń - telefon ma głośnik na plecach i jak leży to słabo go słychać; - obudowa łatwo się niszczy: szybko się drapie obwódka i z klapki odpadają litery z napisu "NOKIA"; - brak HSDPA (w sumie to żadna wada); - bateria, mimo sugerowanej pojemności 1020, nie jest rewelacyjna. Podsumowując dobry tani telefon 3g którego trwałość wynosi około dwóch lat, poniżej 300zł warto brać.

  • 0

    90. ~garbus  2010-10-24 19:29:16  host: abas151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy faktycznie odlatują litery ?

  • 0

    91. ~gonzo  2010-10-29 23:31:37  host: ahg29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no własnie jak z pisaniem smsów

  • 0

    92. ~;)  2010-10-30 17:00:27  host: ip-88-199-46-131.krasnystaw.net

    czy nokia 2730 dużo sie różni od noki 2700

  • 0

    93. ~Marcinek  2010-11-01 21:38:45  host: do-kgnet.sitel.net.pl

    Chcę synowi kupić ten telefon :) i mam kilka pytań ?: 1.Jak trzyma Bateria ? 2.Czy to prawda że Przymula ? 3.Czy faktycznie odlatują litery ? 4.Coś od was :) Proszę o komentarze ;) A może jakiś inny telefon fajny i tani polecićie ? ! ;]

  • 0

    94. ~  2010-11-14 16:45:04  host: host-178.215.199.120-internet.zabrze.debacom.pl

    Mam ten telefon około 8m-c.Bateria mi trzyma około 8-9 dni w stanie czuwania non-stop i rozmowach w tym czasie około 45 min. Przy większej liczbie rozmów i sms spada do 4-5 dni.Co do literek to prawda co napisał przedmówca u mnie też N na tylnej klapce jest częściowo odlepione( mimo ze dbam o telefony).Co do przymulania to tego nie odczuwam czyli nie potwierdzam(możne dlatego że mam tylko parę aplikacji - 2 Tokeny( do pobierania kodów w bankach- dla tych co nie wiedzą),przeglądarkie

  • 0

    95. ~wiktor  2010-11-14 17:07:39  host: host-178.215.199.120-internet.zabrze.debacom.pl

    Mam ten telefon około 8m-c.Bateria mi trzyma około 8-9 dni w stanie czuwania non-stop i rozmowach w tym czasie około 45 min. Przy większej liczbie rozmów i sms spada do 4-5 dni.Co do literek to prawda co napisał przedmówca u mnie też N na tylnej klapce jest częściowo odlepione( mimo ze dbam o telefony).Co do przymulania to tego nie odczuwam czyli nie potwierdzam(możne dlatego że mam tylko parę aplikacji - 2 Tokeny( do pobierania kodów w bankach- dla tych co nie wiedzą),przeglądarki Opera 4,2 i 5,1. Mapę polski i mapę Targeo .Parę fotek i i trochę nutek. I wszystko chodzi jak trzeba . SMS pisze się dobrze tak jak w noki E66 i 3110C( ta dla mnie jest super -stara ale jara ma już 3 lata i nie zamienię jej za nic hihihi)Co do fotek robi nie złe ale E66 robi zdecydowanie lepsze.Ogólnie telefon polecam jest ok.Tylko na dzień dzisiejszy ściągniecie sim-loka to wydatek około 125 -150 zł.Ja kupiłem na allegro nówkę w marcu za 220 zł z blokadą na Orange i do tej sieci mi tylko służy.

  • 0

    96. ~agaa203  2010-11-16 19:13:46  host: 178-36-10-23.adsl.inetia.pl

    Moi mili... Połasiłam się na ten telefonik, bo lubię Nokię, a ta jest stosunkowo tania. Teraz wiem, że lepiej zapłacić więcej i mieć coś co Ci będzie służyło przez lata... Generalnie telefon plastikowy na maksa, problemu z pisaniem sms'ów nie ma (niektórzy mają zastrzeżenia co do 'zlanej' klawiatury), ale osobom o większych palcach nie proponuję. Zawiesza się na maksa i ma ogromny znaki na wyświetlaczu, których nie da się zmniejszyć... Wygląda to masakrycznie... Moja ocena ogólna - 3. Słaby design, problemy z zawieszaniem i słabo trzymająca bateria - około 2-3 dni.

  • 0

    97. ~milena  2010-11-17 18:14:28  host: wdz-nic-n163.coe24.net

    Plusy : ma dosyć ładny wygląd, łatwa zmiana tematów.Minusy to słaba bateria i wyświetlacz mógłby byc choć taki jak w Nokia 6303 w której jest 2.2 cale a w tym jest 2.0, brak lampy błyskowej. Mogliby dodawać baterie litowo- polimerową bo Li-Ion po prostu jest do kitu.. Nie ma sie w sumie spodziewać czegoś więcej po klasie ekonomicznej ;P

  • 0

    98. ~berdys  2010-12-14 18:49:41  host: ip-94-42-43-24.multimo.pl

    No a ja wlasnie patrze na Nokia.com.pl i ma WCDMA - 850/900/1900/2100 - wiec nie tylko 2100/900- dobra wiadomosc dla wyjezdzajacych za ocean. Ma pelen zakres w 2G i 3G. Dlatego polecam !

  • 0

    99. ~  2010-12-24 23:01:11  host: 77-253-174-68.adsl.inetia.pl

    Nie ma. Są dwa modele rm-578 to ten europejski, rm-579 z 3g hamerykańskim.

  • 0

    100. ~piko  2011-02-13 12:52:38  host: 79.139.89.205

    Mam pytanko jak ustawić na wygaszaczu godzinę? nie mogę znaleźć w ustawieniach? Wie ktoś może?

  • 0

    101. ~Ola  2011-04-10 08:07:33  host: host-81-190-106-161.rzeszow.mm.pl

    Fantastyczny telefon! Poręczny (może z wyjątkiem pisania smsów) dobry dźwięk i bateria (trzyma 6-7 dni)- czyli to co w telefonie najważniejsze. Polecam.

  • 0

    102. ~bory  2011-05-03 18:35:08  host: apn-95-40-73-158.dynamic.gprs.plus.pl

    witam czy w noki 2730 mozna zmieniac dzwiek dzwonka ze standardowego na mp3

  • 0

    103. ~rrr  2011-06-15 18:49:38  host: 88-199-126-49.tktelekom.pl

    telefon mam od 9 miesięcy. Jeśli chodzi o jego funkcje-nie mam zastrzeżeń: ma niezły aparat, mapy itd, natomiast ma strasznie głośny głośnik (na najniższym stopniu gra głośno, nie można sobie słuchać po cichu muzyki), kompletnie nie nadaje się do filmików (kręci je straszne! kwadraty z opóźnionym dzwiękiem), i najgorsze - strasznie głośne przyciski! Nie można pisać smsów w ciszy i jeszcze trzeba je mocno przyciskać, aha dodam jeszcze, że obudowa jest straszna, zrobiona z dziadowskiego plastiku a srebrna część jest pomalowana tym samym co łańcuszki z odpustu w Nowym Kurowie! Zdziera się i zostawia po sobie miedziany połysk. Literki też odpadają. Nie polecam.

  • 0

    104. ~BEWA  2011-06-24 17:03:27  host: 87-207-208-138.dynamic.chello.pl

    DNO!!! LITERKA ,,N,, NA ZADZIE ODPADŁA:(. AKUMULATOR PADA PO 1 GODZ. ROZMOWY.BEZ ROZMOWY PO 3 DNIACH!!!BUDZIK ZACINA SIĘ tzn. nie zawsze dzwoni:( NIE POLECAM !!!!!!!!!!

  • 0

    105. ~Ajććć.! ;D  2011-11-15 17:45:48  host: abuu41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam już ten tel rok i muszę przyznać jak do tej pory że jest świetny. ;D. Spadł już dużo i to bardzo dużo razy na podłogę i spadł z schodów i jest ok. ;)Polecam.!;-)

  • 0

    107. ~sebo_22  2011-11-27 22:45:59  host: 115-185-251-94.net.stream.pl

    @16 "w orange zaproponowali mi ją za 188zl w mixie po prawie 5 latach "bycia z nimi" " bo to złodzieje i tyle w temacie. Tylko patrzą jak zedrzeć kasę.

  • 0

    108. ~Rafał  2012-02-09 14:29:33  host: orj186.internetdsl.tpnet.pl

    Super telefon,niezawodny,bateria trzyma ok 4 dni,mocny zasięg i silny sygnał,rozmowy czyste i wyrażne , wyrażny wyświetlacz,poręczny i miły w użytkowaniu aparat no i design jak kto woli ale ładny skromny bez żadnych wodotrysków a do zdjęć to lustrzanka a nie komórka tak moim skromnym zdaniem.Używam go ok roku, kupiłem używany i nie żałuje .Miałem dużo różnych telefonów nokii ale ten mi najbardzie odpowiada.Co do funkcji to ma wszystko co jest w telefonie potrzebne.Ogólnie sprawia wrażenie godnego zaufania i uwagi :D polecam serdecznie

  • 0

    109. ~  2012-05-24 18:26:28  host: dynamic-78-8-91-238.ssp.dialog.net.pl

    dodam że od 2700c różni się tylko obudową i 3G 384kbps czyli nieznacznie szybsze od EDGE ale chociaż pingi mniejsze :)

  • 0

    110. ~  2014-08-03 14:45:05  host: host-176-221-120-25.dynamic.mm.pl

    czy ktos mi powie jak zwiekszyc litery w nokii 2730 clasic z gory dziekuje

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet