Nokia 2710 Navigation Edition - opinie
Telefony Nokia Nokia 2710 Navigation Edition Opinie o Nokia 2710 Navigation Edition

Nokia 2710 Navigation Edition

w sumie: 76
  • -5

    1. ~szalony  2009-12-07 17:49:38  host: 188.33.93.73

    a coż to za badziewie ? ekran za mały no i ta bateria o małej pojemności. nie wróże mu sukcesu na rynku.nokie to totalny złom. na rynku liczy sie tylko sony ericsson

  • 2

    2. ~juurek  2009-12-08 08:34:07  host: 83-238-29-34.ip.netia.com.pl

    Bardzo fajny uchwyt na telefon nie widział ktos podobnego w jakimś sklepie chetnie bym zakupił do swojej n79

  • -1

    3. ~andrzej_jarski  2009-12-08 09:45:52  host: user-89-108-230-1.mobile.playmobile.pl

    Nokio droga. Narazie się bujasz, ale niedługo padniesz.Samsung i LG i Sony Ericsson biją Cię w nawigatorach. Po prostu mają lepsze telefony. Samsung 7350, LG GT505 Pathfinder, SonyEricsson Yari. NIe dość, że lepsze telefony to jeszcze mają lepsze mapy od NaviExperta. Wstydź się Nokio, wstydź

  • 0

    4. ~daris  2009-12-09 19:25:51  host: 212.160.172.70

    tak sie zastanawiam jesli ktos potrzebuje nawigacji to nie lepiej juz sobie kupic normalnego GPSa a nie w telefonie... rozumiem aparat w telefonie przydatny bo nie zawsze nosi sie cyfrowke przy sobie ale... watpie ze jadac w autobusie czy bedac w pracy ktos z tego korzysta??? a w samochodzie to mysle ze normalna nawigacja z wiekszym ekramem raczej jest wygodniejsza... ale technologia idzie di przodu;P

  • 0

    5. ~Ziome3eknh  2009-12-10 09:39:02  host: kolnet.zax.pl

    Telefon nie ma nic szczegulnego w sobie.Do nawigacji jak dla Mnie ma za mały wyświetlacz.Jedna rzecz ciekawa jest w nim to że ma dożywotnią licencję na mapy noki;)

  • 0

    6. ~Kjartan  2009-12-12 20:45:13  host: 94-40-61-2.tktelekom.pl

    Gdyby ten telefonik kosztował poniżej 400pln to całkiem sensowne rozwiązanie. Dla osób które szukają telefonu do dzwonienia i GPS bardzo dobry. Chociaż mogli dać te 2,4 cala.

  • 0

    7. ~Lukash1410  2009-12-20 11:29:15  host: ebv39.neoplus.adsl.tpnet.pl

    taktak na rynku lcizy sie sony ericsson :) spolka stracila 400mln euro za swoje super zabawki, pozatym to nokia od kilkunastu lat jest na pierwszym miejcsu w telefonach a ten telefonik jest malutki i tylko do nawigacji i dzwonienia polece kazdemu kto potrzebuje w pracy nawigacji, i chce tani sprzecik :)

  • 0

    8.  2009-12-21 15:32:54

    Dla mnie za mały ekran, w ogóle brzydko wygląda. Mogli dać też chociaż te 3 Mpix w aparacie... Po co tworzyć cos takiego dla nawigacji?!

  • 0

    9.  2009-12-26 23:51:44

    Ostatnio dochodzę do wniosku, że mam jakiś super doskonały, wręcz nadprzeciętny wzrok. Oczywiście najlepiej by nawigacja miała i 5" ale jakoś gps na 2" jakoś mnie nie przeraża :)

  • 0

    10. ~  2009-12-29 10:01:13  host: 195.117.57.148

    do osoby szalony to że ty uważasz za badzie wie nokie a za super telefon sony e to twój nick opisuje jaki ty jesteś

  • 0

    11. ~  2009-12-29 10:03:48  host: 195.117.57.148

    do 1,3 lg-dziady psują sie i dlatego takie tanie samsung robi dobre telefony ale nokia najlepsze sony erikson - lepiej nie mówić

  • 0

    12. ~RoN  2009-12-29 12:21:34  host: host-193-42-229-75.gazeta.pl

    Nokia podobno planuje cenę 100 euro za ten model, to chyba niezła cena za telefon z nawigacją. Co do przydatności takich hybryd - odkąd mam E90 nawet nie myślę o kupieniu dodatkowo nawigacji do samochodu. Co prawda po rozłożeniu ekran jest spory ale i cały telefon maleństwem nie jest. Jeśli ktoś nie musi korzystać z pakietu office w telefonie to jest to bardzo fajna propozycja za bardzo fajną cenę (6210 navi jest fajniejsza, ale i droższa ;)

  • 0

    14. ~...  2010-01-10 14:20:48  host: cim236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    "na rynku liczy sie tylko sony ericsson" Jeżeli masz troszeczkę pojęcia o telefonach to się zastanów!

  • 0

    15. ~super nokia  2010-01-12 10:29:14  host: nat-164.ghnet.pl

    wreszcie nawigacja na s 40 prosta szybka a nie badziewie symbian ktore muli i wiesza telefon a tu bajer nawigacja i szybki s 40 prosty ladny telefon

  • 0

    17. ~  2010-01-18 15:56:40  host: 77-253-181-175.adsl.inetia.pl

    do 1 nie wszystkie modele są udane nieraz lepszy jest se a nieraz nokia choć ostatnio nokia pokazuje co potrafi

  • 0

    18. ~szalony  2010-02-12 14:01:41  host: 212.2.101.60

    do wpisu 13 'demien". panie demien , najwyrazniej obsługa telefonów sony ericsson nie jest twoja mocna strona i po prostu sie gubisz w czasie uzywania tych technicznych doskonałosci a jakimi sa telefony tej firmy. to cie przerasta i sobie nie radzisz. a pózniej złosc i frustracje i wtedy rozbijasz sony ericsson o sciane, topisz w wannie czy tez z kopa traktujesz.sory stary ale nawet sony ericsson tak traktowany moze sie zepsuc. niestety sprzet ten wymaga choc odrobiny kultury technicznej. skoro tak umiłowałes złom nokii to uzywaj nokii1208/9 kwintesencja prostoty i z tym fonem na pewno sobie poradzisz.papatki

  • 1

    19. ~  2010-02-25 00:15:44  host: acbp36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie wy w wogóle nie znacie sie na telefonach, dobra pomijając to. Ogolnie to telefon do nawigacji. Jeśli z tego co sie oriętuje można zgrać mapy. A Sony Ericsson to juz powoli sypiąca sie tandeta. Nic nowego i Nokia bije ja na 4 spusty. Oczywiście telefon nie zbyt ciekawy. Nokia robi mniej skomplikowane telefony dla normalnych ludzi. Nie każdy patrzy na te nowinki. Jeśli chcecie sobie kupić telefon do nawigacji to z Windowsem Mobile. A nie szukacie dziury w całym. Ten telefon zasługuje na słowa pochwały na możliwość tak dużego rozszerzenia o kartę pamięci. Tak dalej

  • 0

    22. ~dawid  2010-04-18 13:24:42  host: 242-loplan.pro-admin.pl

    a ja go kupię jak tylko trafi do sprzedaży sporadycznie w mieście navi się przyda nawet gdzieś trafić nie wszystko człowiek wie

  • 0

    23.  2010-05-28 13:07:43

    Jeśli jakaś firma zagrozi Nokii na rynku to raczej Samsung a nie SE. SE chyba przecenił zasobność kieszeni przeciętnego klienta promując głownie takie zabawki jak Aino czy Satio. Co do 2710 to pewnie furory sprzedażowej nie zrobi ale mam nadzieję, że nie okaże się hitem serwisowym jak 6220 czy 6700. Mam również nadzieję, że Nokia znów zacznie kłaść nacisk na jakość sprzętu.

  • 0

    24. ~mariusz  2010-07-04 22:02:07  host: dynamic-62-87-218-105.ssp.dialog.net.pl

    super telefonik GPS rewelacja.. miałem Samsunga Monte parę dni, GPS nawigował sprawnie ale ustawienia koszmarne a w Nokii po prostu idealnie.

  • 0

    25. ~  2010-07-09 00:24:27  host: blfd-5d821e33.pool.mediaways.net

    Ja uważam że ten telefon w tej cenie (czyli ok. 100 Euro) jest po prostu OK! A tym, którym to się nie podoba lub piszą coś na temat drętwych SE czy Samsung proponuje nie klikać na opisy telefonów Nokia i darować sobie zbędne pisanie... Kretynizm...!!!

  • 0

    26. ~nuter1  2010-07-11 09:38:35  host: host-91-202-230-8.static.oc3.zagan.visnet.pl

    Mam ten fon i jest ok jak za te kasę.Co do SE to wypuścili zbyt wiele złomu żebym jeszcze kiedyś zapragnął gadżetu tej firmy.Szalony ty pewnie masz z 13-15 lat bo takim widzi się SE ze względu na dużą ilość bajerów lecz niektórzy szukają po prostu niezawodnego sprzętu.Takie moje zdanie.

  • 0

    27. ~jogi1982  2010-07-26 13:36:29  host: bongos.pseinfo.pl

    zakupieł dzis ten telefonik , zobaczymy , jezeli chodzi o SE podzielam zdanie ze to złomy miałem około 6 modeli i każdy ladowal w serwisie , od roku posiadam nokie i 0 problemów Nokia znowu wraca na rynek

  • 0

    28. ~Bartek  2010-07-26 22:39:46  host: bgv85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Coś wam powiem n00bki. Mam ten aparat telefoniczny i powiem jedno.Uciekajcie z tym swoim Sreldżi , Szajsungiem i Słoniem Eriksonem. Nigdy pewnie nie mieliście tego fona , lub wogóle nokii w rękach i się wypowiadacie.Na waszym miejscu wolał bym milczeć niż pleść głupoty.Aparat jest słaby , ale NAWIGACJA BARDZO DOKŁADNA , ODTWARZACZ MULTIMEDIALNY TO CUDO.Co do jakości dźwięku jestem baaaaaardzo wymagający.Lecz ten telefon odtwarza bardzo czysto muzykę,a filmy bez zarzutu śmigają. NOKIA 2710 RuleZ. Amen.

  • 0

    29. ~danon42  2010-07-27 13:56:37  host: acqp157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Takiego telefonu szukałem, prosty, elegancki i za rozsądne pieniądze. Nawigacja mile mnie zaskoczyła, myslalem ze będzie kaszanka a tu niespodzianka, telefon znalazl mnie na moim totalnym zadupiu. Mapy są dokladne i dośc szczegołowe, bardzo przydatna jest funkcja wyszukiwania bankomatów, kin, aptek itp. Dodam jeszcze ze gratis dostajemy uchwyt samochodowy, samochodową ładowarke i karte 2gb z mapami. O baterii nie moge sie jescze wypowiedzieć ale zapowiada się narazie całkiem przyzwoicie. Jakość odtwarzanych mp3 znakomita, do tego niezastąpione wyjście na zwykłe słuchaweczki. Niestety aparat niezachwyca, jakośc zdjęc przeciętna, sporo szumów, wydaje mi sie ze już nokia e50 robila lepsze zdjecia. Obudowa telefonu wykonana jest z wysokiej klasy materiałów które sa mile w dotyku, obawiam sie jednak, ze z czasem lakierowany plastik moze nie wyglądac juz tak estetycznie. Wyświetlacz ok, po co komu 16mil kolorów jak i tak nie widać różnicy, oczywiscie znajda sie tacy ktorzy będa twierdzili, że wy swietlacz smiesznie mały jak na telefon z nawigacja, mi on wystarcza. Menu intuicyjne jak to w nokiach skromne i proste. Ilość i konfiguracja skrutów własnych sprawia że telefon staje sie bardzo komfortowy w obsłudze. Polecam nokie 2710 i nie wiem czy można dostać cos podobnego, oferującego tyle za te pieniądze

  • 0

    30. ~załama  2010-07-30 12:34:48  host: chello089077094248.chello.pl

    ludzie przeciez to jedna z tanszych noki,nie nawigacja.wyglada fajnie.a nawigacja to tylko dodatek.ktorego wcale nie musicie uzywac.tragednia zwami

  • 0

    31. ~Niepewny  2010-07-30 18:44:57  host: 77-253-200-153.ip.netia.com.pl

    Jak zmienić opcję w ustawieniach podczas robienia zdjęć, żeby nie były później odwrócone o 90*? Oczywiście można za każdym razem wchodzić w ustawienia robiąc zdjęcie i ręcznie ustawiać "portretowe", żeby trzymając telefon normalnie (w pionie) zdjęcia później były widoczne w katalogu w normalnej pozycji a nie odwróconej, ale aż wierzyć mi się nie chce, że nie ma możliwości ustawienia takiego czegoś na stałe?!

  • 0

    32. ~xxx  2010-08-01 10:35:37  host: 093105136194.rzeszow.vectranet.pl

    Jak zmienić jasność wyświetlacza i głośność rozmów. Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Pomóżcie.

  • 0

    33.  2010-08-03 12:38:03

    Czy ktoś może napisać ile ten telefon pomieści smsów w skrzynce odbiorczej?

  • 0

    34. ~ades  2010-08-12 22:08:17  host: 77-255-24-170.adsl.inetia.pl

    Hej mam ten model przeszło od miesiąca i jak na razie jestem bardzo zadowolony: batria trzyma ok 5 dni, nie wiesza się, intuicyjna obsługa itp. Po prostu dobry telefon do rozmów i smsów. Nawigacja w telefonie też się sprawdza nawet na dłuższe zawiłe trasy (jedynie łapanie sygnały gps to tragedia- czasami nawet 15 nie starcza! ale jak już złapie to OK. )Zdjęcia robi średniej jakości ale nie można narzekać jak na tel. Podsumowując: dobry prosty telefon z bonusem GPS

  • 0

    35. ~stz  2010-08-14 12:51:49  host: user-188-33-221-71.play-internet.pl

    Dzisiaj miałem ten telefon w ręku i zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Zastanawiam się czy go kupić, gdyż nie wiem, czy ma odczytywanie nazwiska rozmówcy, który chce się do mnie dodzwonić. Do tej funkcji się przyzwyczaiłem mając E65 i 5800XM. Proszę o odpowiedź.

  • 0

    36. ~jaqb  2010-08-23 19:19:56  host: client-certico-2.wroclaw.dialog.net.pl

    może i nokia jest droga, ale nie jest produkowana w chinach, indiach czy na innym taiwanie

  • 0

    37. ~nokia 2710  2010-08-25 08:12:21  host: 92-55-235-230.net.pbthawe.eu

    Czy ten telefon będzie pracował z programem nawigacyjnym Garmin lub TomTom?

  • 1

    38. ~turysta  2010-08-25 12:08:51  host: ip-83-218-120-114.rtk.net.pl

    nie wiecie czy za używanie nawigacji w noki2710 coś się płaci? chodzi o sieć play? proszę o odpowiedż

  • -1

    39. ~aleks  2010-08-25 13:43:46  host: 121-56-n1.aster.pl

    NOKIA 2710 TO POD JEDNYM ALE WAŻNYM WZGLĘDEM DNO! W ŚRODKU WARSZAWY TYLKO SPORADYCZNIE MAM ZASIĘG. POROSTU DNO! POZOSTAŁE FUNKCJE MOGĄ BYĆ.

  • 0

    40.  2010-08-27 18:49:06

    Przyłączam się do opinii 29.~danon42. Ze swej strony dodam żę Nokia Maps jak na razie to kicha. Dużo braków na mapach ale dobrze cos takiego mieć pod ręką w każdej chwili. Zainstalowałem Naviexperta i śmiga elegancko. Co prawda nie ma tego telefonu w spisie na ich stronie, ale po konsultacji na infolinii zainstalowałem wersję dla 6700 bez podpisu i niema żadnych problemów, nawigacja działa:) Myślę że warto również wspomnieć o bardzo dobrym głośniku jak na telefon tej klasy. Jest zacznie lepszy niż w 6300 czy np. Galaxy i5700 który obecnie posiadam. Słucha się go przyjemnie. Galeria dzwonków IMHO jest rewelacyjna. No i uchwyt! Fantastyczna sprawa. Wykonany z dobrej jakości plastiku, doskonale trzyma się szyby, duża możliwość regulacji. Po zdemontowaniu zajmuję bardzo mało miejsca.Według mnie jest to bardzo dobry wybór dla kogoś kto nie potrzebuję smartfona tylko telefonu z nawigacją.

  • 0

    41. ~Tomi  2010-09-09 09:59:21  host: afee159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam tą Nokię, kupiłem ją ze względu na darmową nawigację i jestem bardzo zadowolony, pod względem dokładniści wskazań, wytyczania trasy i gubienia zasięgu satelitów, zdecydowanie lepiej się spisuje niż TOMTOM ONE XL. Jeżeli ktoś nie chce mieć nawigacji, która zasłania mu połowę przedniej szyby, gorąco polecam. Do ~aleks, jeżdże po Wawie i nigdy nie miałem problemów z zasięgiem.

  • 0

    42. ~maniek  2010-09-09 16:41:44  host: host-89-230-30-241.ostrowmaz.mm.pl

    mam pytanie do wszystkich posiadaczy nokia 2710.mam karte sim w orange go i wchodzac w navi i szukajac paru adresow zarło mi 20zł przez kilkanascie minut zabawy bo chciałem sprawdzic nowy nabytek.czy to normalne?jak ma mnie kosztowac taka navi tyle to ja dziekuje.wiec wyjełem karte SD zeby juz tam nie wchodzic wiecej.i włozyłem karte pamieci ze swojej starej noki 6300 i pasuje.telefon kupiłem bo rozwaliłem 6300 i myslałem ze z navi bedzie darmo a tu 20zł w kilka minut porazka moze to tylko mi tak zera z konta nie wiem?ogolnie telefon moze byc choc miałem kupic 6303 a wybrałem tel.z navi a tu niestety nic za darmo nabrałem sie.powiedzcie mi prosze wykupujecie jakies pakiety?i jakie sa koszta?bo jak mnie tyle ma kosztowac navi to za 350zl kupic lepiej jakas navigacje.

  • 0

    43. ~master_be  2010-09-13 13:09:30  host: 65-38.biatel.com.pl

    Czy też u was ta nokia nie ma takie słabe kąty ekranu. Nigdy nie widziałem takich sytuacji w komórkach tylko w laptopach.

  • 0

    44. ~bonk  2010-09-20 17:12:03  host: edg112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 42 ~maniek :Po wybraniu navi nie zezwalaj na wyszukiwanie online i pobieranie map.W przeciwnym wypadku dane zostaną ci przesłane przez sieć GSM.

  • 0

    45. ~gorgez  2010-09-21 13:40:17  host: host-213.77.116.248.ltv.pl

    do 42 wyłacz w ustawieniach pozycjonowanie AGPS tylko gps zintegrowany wtedy navi jast za free pzdr

  • 0

    46. ~dawid  2010-09-25 07:40:50  host: g0.210-98.lop-lan.pl

    Do maniek w ustawieniach zaznacz że nie chcesz połączeń z netem i po problemie , trochę dłużej łapie fixa ale jak już ustali pozycję to działa fajnie oczywiście jak na telefon

  • 0

    47. ~ela  2010-10-07 09:39:51  host: 91.150.155.45.internetia.net.pl

    mam pytanko... ile trzyma bateria? chce kupić sobie ten telefonik, ale nie chce kupowac kolejnego badziewia co bateria trzyma 2dni...

  • 0

    48. ~madzik86  2010-10-12 10:53:29  host: ip-195-110-51-241.czarnet.pl

    Witam jestem użytkownikiem tego tel. od wczoraj i jak przez niego rozmawiam to mam takie dziwne lekkie echo a bynajmniej źle przez niego słychać, można to jakoś zminić??

  • 0

    49. ~  2010-10-14 12:54:20  host: koncentratlub.tom-net.pl

    Kolego o nick-u Szalony piszesz brednie sony ericsson to dopiero szmelc używasz chwile i już pada albo soft albo reszta w nokii co innego prywatnie posiadam e52 oraz e72 a służbowo właśnie tą nokię 2710 i mimo że nie ma symbiana jak moje telefony to telefon godny polecenia także najpierw spróbuj, poużywaj nokię a następnie pisz taką ścieme

  • 0

    50. ~gosanta  2010-10-17 14:27:19  host: acpw48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak zmienić żeby nagrywać dłuższe filmy bo mam limit 16 s odp (prosi)

  • 0

    51. ~  2010-10-17 14:28:42  host: acpw48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dobra dzięki już odkryłam :)

  • 0

    52. ~dudek  2010-10-18 19:52:30  host: mzx106.internetdsl.tpnet.pl

    Kąty widzenia tragiczne.Jakość dźwięku słaba. Nawigacja dobra.Bateria trzyma 2 tygodnie.

  • 0

    53. ~hm  2010-10-20 07:09:21  host: 118.173.53.49.adsl.dynamic.totbb.net

    Czemu nikt nie napisze, ze niewygodnie pisze sie smsy przez chora klawiature i ze GPS czesciej nie dziala niz dziala za granica?

  • 0

    54. ~oj  2010-10-31 12:31:38  host: host-89-231-169-117.lowicz.mm.pl

    do 53. Bo tak nie jest i nikt nie napisał

  • 0

    55. ~sikor  2010-11-03 21:42:39  host: 196.85-237-189.tkchopin.pl

    Mam zamiar kupic ten telefon zastanawiam sie czytalem co pisaliscie tak serio oplaca sie chcem telefon odporny na wstrzasy i kurz i oczywiscie bateria musi trzymac z tydzien a nie jak mam S-E C510 dwa dni masakra co jest z zasiegiem i pisaniem sms dajcie znac pozdrawiam

  • 0

    56. ~  2010-11-21 12:41:51  host: public2067.xdsl.centertel.pl

    Jak zmienić w opcjach żeby zdjęcia i inne pliki zapisywały się na karcie pamięci?

  • 0

    57. ~nokia nokia ;]  2010-11-28 13:13:17  host: chello089076141100.chello.pl

    podzielam zdanie osób, które są za nokią. Co prawda używam SE i po 4 miesiącach zaczął się wieszać :) Planuję zakup nokii e52 myślę, że ten telefon jest jednym z bardziej udanych nowych modeli :)

  • 0

    58. ~PTK_MSQ  2010-12-10 11:24:08  host: 212.160.172.70

    Bardzo dobry telefon za male pieniadze. Prosty w uzyciu + navi rewelacyjne rozwiazanie dla ludzi ktorzy nie chca wydawac duzo kasy na telefon.

  • 0

    59. ~HAQER  2010-12-30 17:32:42  host: 46.134.231.23

    @szalony: Boli cie coś??? Ten telefon ma właśnie dość duży wyświetlacz a bateria ma większą pojemność, niż większość SE

  • 0

    60. ~Kysiu  2011-01-05 16:07:06  host: dynamic-87-105-50-207.ssp.dialog.net.pl

    "może i nokia jest droga, ale nie jest produkowana w chinach, indiach czy na innym taiwanie" Nokia nie ma fabryk tylko w Finlandii ale również w Chinach, Rumuni czy też w Indiach... Odnośnie nokii 2710, polecam, zgrabny, ładny telefon. Trzyma spokojnie 10-11 dni (przy nic nierobieniu) natomiast podczas korzystania z mp3 lub radia itp... potrafi wytrzymać nawet 4-5 dni:) na nowej baterii.

  • 0

    62. ~art  2011-01-21 20:26:15  host: 89-74-10-49.dynamic.chello.pl

    Dobry telefon, nawigacja z mapami za darmo tylko wystarczy wyłączyć połączenie z internetem i a-gps, wygodna klawiatura, można wyłączyć znaki unikode i wtedy sms z polskimi znakami ma do 160 znaków i można wysłać numer telefonu z książki kontaktów poprzez sms chociaż niektórzy uważają że nie można. Ogólnie przedtem miałem nokie 5800xm, nokie c6 i htc wildfire ale dopiero po zakupie tej noki jestem naprawdę zadowolony choćby z tego powodu że nie muszę codziennie ładować baterii a dość dużo rozmawiam i w poprzednich modelach był to duży problem bo trzeba było zwracać uwage aby baterii starczyło mi do czasu powrotu do domu, tyle tylko że ładuje się długo bo 3 godziny.

  • 0

    63. ~kropes  2011-01-21 20:30:30  host: 178.182.201.82.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    nawigacia jest platna chociasz wszendzie piszom inaczej jechalem 9 km skasowalo mnie 15pln niewiem dlaczego moze mi ktos pomoze inne konfiguracie niewiem prosze o pomoc dzienki z gory

  • 0

    64. ~Darek1964  2011-02-24 11:06:29  host: cwc178.internetdsl.tpnet.pl

    Czytając te głupoty kture tu niekyurzy wypisują na temat - Sony eericsson pada , Samsung idzie w górę , Nokia na 1 miejscu . Ostatnio odbyły się targi w Barcelonie gdzie podano statystyki sprzedawalności i naipopularniejszych firm telefonicznych na rynku i co się okazuje - Nokia 37% spadek o 2 punkty - Sony 36% wzrost o 4 punkty Samsung 12% bez zmian . Inne marki poniżej 10 % . Więc nie piszcie o czymś oczym nie macie pojęcia . Powyższe dane kture są na stronie targów w barcelonie .

  • 0

    65. ~koal007  2011-03-13 11:13:48  host: 2.208.50.166

    @62 Jak używasz z GPS to czy szybko łapie sygnał? Napisałeś 62 post, ale pierwszy w temacie. Tych kretynów 'dobry SE, Nokia fe, trzeba by było kasować. Pozdr

  • 0

    66. ~aaa  2011-04-02 10:47:13  host: ip-4-83.gemini.net.pl

    Wady: Złapanie 'aktulnej lokalizacji' w GPS to nielada wyczyn. Unicode w smsach można wyłączyć dopiero w ostatnim firmware. Niewygodna klawiatura. Brak możliwości regulacji jasności wyświetlacza. Troche poryte gui w niektórych miejscach. Słaby apart. Zalety: Wygląd. Bateria. Duże możliwości konfiguracji pulpitu i skrótów. Wbudowany GPS (szkoda ze cięzko się go uruchamia - patrz wady). Karta pamięci 1gb.

  • 0

    67. ~jeep  2011-05-31 21:22:55  host: user-46-112-43-213.play-internet.pl

    Używam tego telefonu od pół roku i jestem z niego bardzo zadowolony. Bateria trzyma 4-5 dni. Gps-u i tak nie używam...

  • 0

    68. ~zgierz  2011-06-03 17:04:21  host: 81-219-112-97.adsl.inetia.pl

    Nie zapisują mi się raporty.. Czy w tym modelu w ogóle zapisują się raporty w skrzynce? Proszę o odpowiedź bo niby opcje są. I nie wiem czy mam wadliwy telefon czy tak po prostu jest.

  • -1

    69. ~  2011-06-05 09:41:54  host: z26-08.opera-mini.net

    nawet symbiana nie ma

  • 0

    70. ~Wloczega  2011-07-21 17:38:13  host: elf.4web.pl

    Raporty sa ale w folderze wyslane w szczegolach wiadomosci wyslanej. Niestety bez godz. doreczenia jest tylko samo info.

  • 1

    71. ~nieznamsie  2011-08-08 14:56:02  host: cvo243.internetdsl.tpnet.pl

    Czy nawigacja w tym telefonie podaje instrukcje głosowe jak jechać np. na skrzyżowaniu? tylko nie krzyczcie ze takich rzeczy nie wiem - nigdy nie miałem nawigacji

  • 0

    72. ~Piotrek  2011-08-23 20:37:43  host: 212.87.244.2

    Jak ustawić w tym tel. funkcję obracania map? obracam ten tel. przy konfiguracji tego obracania i nic..?

  • 0

    73. ~g4zik  2011-08-31 11:20:44  host: mt.pl

    Co do soniaków miałem już kilka, najlepiej wspominam d750i/k750i/w800i ( ja miałem d750i z softem w800i ). Miałem k530i porażka, padł głośnik i wyświetlacz i ogólnie zwiecha za zwiechą i obudwa bardzo słaba. Miałem c702, niby ok tel. ale 3,2mpix z AF i lapą LED, ale już ten D750i robił lepsze zdjęcia mimo że miał 2mpix z AF i LED. Już pomijam to że GPS w C702 to porażka, dolicza sobię na postoju przejechany dystans ( ok. 100m na 2s ), niedokładnie pokazuje i zawiesza się i gubi fixa ( i długo też łapie ). Potem miałem nokię 6220classic też porażka, obudowa strasznie licha, aparat rewelacyjny zdjęcia jak z cyfrówki ( 5mpix, AF, Xenon ). Teraz planuje kupić 2710 ponieważ spełnia moje oczekiwania, mały, fajny, prosty klasyczny telefon z mp3, bluetoothem, do sms i dzwoniania, ma GPS ( dobry, z kolegą sprawdzaliśmy to rewelacyjnie działa a ekran ( przynajmniej mi ) nie przeszkadza że ma 2,2" ) po za tym mnie GPS jest tylko po to jak bym się zgubił i nie wiedział w którą stronę jechać, bo i tak zawsze przed trasą studiuję mapę ( trasę ) i nie potrzebuję zazwyczaj GPSa żeby dojechać do celu.

  • 0

    75. ~miko  2011-09-24 23:54:40  host: abhe171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzisiaj dostalem ten fonik i jest chyba super. Nawigacje lapie mi w moment w pokoju bez wychodzenia na zewnątrz. Nie wkladam do niego na razie karty sim bo nie wiem czy mam dobre ustawienia a nie chce placic za a-gps. Mapy dokładne, ulice na wioskach, których nie obejmuje aktualna mapa z nawigacji pewnej marki za 2300zł!!! Telefon prosty, odporny. Taki jak ma być. Spadnie to nie szkoda, stosunkowo mały i poręczny. Błyszczydelka z lsniącym blatem zostawiam dla fanbojów i innych lanserów.

  • 0

    76. ~kruzz  2011-11-13 13:16:54  host: host94231586.microchip.net.pl

    Jestem milosnikiem nokii od kilkunastu lat. Po najlepszym telefonie w zyciu jakim okazal sie model 6300 przyszla pora na cos nowego wiec 2710 okazal sie dobra propozycja. Telefon posiadam juz ponad rok czasu i niestety, ale jestem pierwszy raz rozczarowany... Dlaczego? Otoz telefon wykonany jest ze slabych materialow. Srebrna ramka samoistnie odkleila sie, klawisze zaczely wycierac sie po 3 miesiacach uzytkowania (zwlaszcza zielona i czerwona sluchawka) Po polowie roku telefon zaczal sie wieszac i nie dziala wiekszosc aplikacji (prawdopodobnie soft) kabel ladowarki jest tragicznie krotki wskutek czego trzeba kleczec przy scianie (gniazdku) zeby rozmawiac podczas ladowania sie baterii. Tragiczna jakosc zdjec, niby aparat ma 2 mpx, ale w modelu 6300 aparat byl o wiele slabszy a jakosc zdjec milion razy lepsza. Co do zalet to prosty w obsludze (jak kazda nokia), czytelny, duzy wyswietlacz, dlugo trzymajaca bateria

  • 0

    77. ~andrzej  2012-01-12 14:49:18  host: m208.c149.petrotel.pl

    Nokia 2710-nic szczególnego

  • 0

    78. ~wuja  2012-01-20 12:54:47  host: eow187.internetdsl.tpnet.pl

    polecam ten telefonik.. nawigacja sprawuje się świetnie.. fakt faktem troche mały ekranik ale mimo daje rade.. bateria strasznie długo trzyma.. słuchając muzyki, rozmowy tel i sms potrafi wytrzymac do 6 dni .. z poczatku uzywałem ja tylko do nawigacji to dawała rade 3 dni bez ładowania.. POLECAM

  • 0

    79. ~Olo  2012-07-31 11:52:30  host: 190.82-134-42.bkkb.no

    Ja wracam do tego telefonu, kupilem go na probe, zeby sprawdzic nawigacje... nawigacja byla ok wiec kupilem c7 ktora uwazam za najlepszy telefon swiata. Mysle nawet czy nie kupic drugie sztuki i nie schowac do szuflady... Wtedy gdy kupilem 2710 nie wiedzialem, ze sa inne wersje nawigacji na proste i bardziej skomplikowane nokie. Ta prosta wystarczy na co dzien z 2710... C7 trzyma max 1,5 dnia/przecietnie 1 dzien... Poczte zaczelem odbierac w ipodzie wiec nie potrzebuje c7 - chce telefon ktorego nie bede zapominal zabrac z domu lub z pracy bo jest podlaczony do ladowarki... 2710 jest idealna... niestety jak ktos napisal wczesniej jakosc materialow jest chyba nie najlepsza :-( Wroce do smartfonow jak beda je sprzedawac z lepszymi bateriami... na razie 2710 to chyba najlepsza propozycja tel. jesli chodzi o funkcjonalnosc i rozmiar... Telefony z nawigacja staja sie rzadkoscia... mam na mysli prawdziwa nawigacje a nie jakis A-GPS.

  • 0

    80. ~siuksu93  2012-08-21 14:00:37  host: apn-95-40-104-140.dynamic.gprs.plus.pl

    Nie rozumiem jeśli ktoś pisze że za mały ekran, podczas jazdy patrzy się na droge a nawigacji się słucha. ekran w navi jest by spojrzeć w razie wątpliwości, nie żeby patrzeć w niego cały czas...

  • 0

    81. ~damian  2013-04-23 20:35:01  host: abhc222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wie ktos jak wlaczyc w tym modelu podswietlanie klawiatury?

  • 0

    82. ~szmek  2014-06-13 20:40:23  host: adsl-5-198-125-252.karoo.kcom.com

    ma ktos mapy na karcie pamieci do noki2710 usunolem przez przypadek a na stronie producenta nie ma możliwosci by pobrac miala to byc dozywotnia aktualizacja... moj email to szymonlacz@interia.pl bede wdzieczny za pomoc

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-197-114.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet