Nokia 2700 classic - opinie
Telefony Nokia Nokia 2700 classic Opinie o Nokia 2700 classic

Nokia 2700 classic

w sumie: 266
  • 0

    2. ~terefere  2009-01-30 18:46:29  host: eun99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    i pewnie jak zwykle bywa bedzie kosztowała ponad 500zł, a w sumie to badziew jest.

  • 0

    3. ~778/llo  2009-02-01 22:31:13  host: ip-89-174-83-120.multimo.gtsenergis.pl

    Telefon naprawde fajny i niedrogi

  • 0

    4. ~quaIN  2009-02-04 15:26:00  host: abqj18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mocny akumulator i nawet ładny wygląd może być popularny ale to zależy od ceny (jakieś 700PLN na początek jak nie więcej)

  • 0

    5. ~telmaniak  2009-02-28 10:17:47  host: nat4-2.elomza.pl

    Nie da sie ukryc - tel ma ladny wyglad. Tylko co z tego? Jest to prosta polityka odswierzania modeli tylko po to zeby za szybko nie wypuscic takiej komorki ktora zadowoli czlowieka na 5 lat. MARKETING DLA NAIWNYCH Osobiscie przyznam ze funkcje tego telefonu mnie zadowalaja bo nie jestem wymagajacy. Jednakze jak komorka wejdzie na rynek bedzie kosztowala 500 zl - SMIECH! Jak spadnie do 250 - bo te funkce tyle sa warte - to beda klienci. Podobne TANSZE modele na dzisiaj to: 6300, 6120 classic, 3120 classic, 5310, 5220i kilka innych. Ten telefon to to samo w nowej obudowie!

  • 0

    7. ~Monika  2009-03-09 11:57:23  host: drf131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do Terefere: nie obawiaj się nie będzie kosztować 500 zł, a jedyne 65 euro.

  • 0

    8. ~Grzesiek  2009-03-09 12:02:42  host: drf131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To najtańszy model z nowości, które Nokia wypuści na rynek w tym roku. Najpierw trochę poczytajcie, a później piszcie komentarze. Telefon ma kosztować 65 euro więc nawet przy dzisiejszym kursie cena wynosi niewiele ponad 300 zł. Skąd wzieliście 500 zł czy nawet 700 zł?! Kompletne bzdury!

  • 0

    10. ~  2009-07-23 16:54:40  host: 77-254-159-7.adsl.inetia.pl

    Do autora pierwszego wpisu: Pamiętaj, że lepiej prowadzić warzywniak na osiedlu, niż być chamskim burakiem ;-P

  • 0

    11. ~  2009-07-23 18:24:58  host: 77-254-159-7.adsl.inetia.pl

    Do autora pierwszego wpisu: Pamiętaj, że lepiej prowadzić warzywniak na osiedlu, niż być chamskim burakiem ;-P

  • 0

    12. ~Elektron  2009-07-26 11:11:04  host: 77-254-136-35.adsl.inetia.pl

    Bardzo ładny i stylowy telefon! Dobrze wyposażony, z niezbędnymi funkcjami i bez niepotrzebnych bajerów, które nie będą przyspieszać procesu rozładowywania się baterii. Jak jego cena nie będzie zbyt wygórowana to wróże mu sukces na rynku.

  • 0

    13. ~Elektro  2009-07-26 11:39:56  host: 77-254-136-35.adsl.inetia.pl

    Trzeba się zarejestrować żeby dodać opinię?? Wysłałem na forum już trzy opinie i żadna jak do tej pory nie została opublikowana!

  • 0

    14. ~man  2009-08-06 12:46:45  host: z.gddkia-gdansk.do.tpnet.pl

    Jest już dostępny w cenie od 350-380 zł w sklepach internetowych. Biorąc pod uwagę parametry i wielkość baterii to świetna oferta.

  • 0

    15. ~smith  2009-08-30 19:44:06  host: dxx130.internetdsl.tpnet.pl

    świetny telefon jak za 380zł Mam go od tygodnia i jestem bardzo zadowolony mimo iz nie ma wielu bajerów ale to w koncu telefon :-)

  • 0

    16. ~przemooo  2009-09-03 13:08:37  host: w3cache.lukman.pl

    Witam, czy może ktoś powiedzieć jakieś konkrety na temat tego tel???? najlepiej uZytkownik:)

  • 0

    17. ~123jaity  2009-09-04 09:38:38  host: iap26.internetdsl.tpnet.pl

    telefon kosztuje 349zł w erze jak za tą cenę to chyba warto go nabyć.

  • 0

    18. ~nokio-fob  2009-09-05 03:35:59  host: 87.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl

    LUDZIE! CO WY CHCECIE! TELEFON MA DUŻO LEPSZĄ BATERIĘ, 256 tys. kolorów, 2 MPx aparatu i jest CZTEROZAKRESOWY !! Czegóż chcieć więcej od telefonu? Owszem, nie cierpię Nokii za głupie menu (to moje osobiste zdanie) i wygląda jak na mój gust wieśniacko ALE obiektywnie patrząc ma DOBRE parametry. A w Erze jest za 1 zł przy najniższym Mixie ! Więc nie czepiajcie się...

  • 0

    20. ~anusia  2009-09-10 21:06:10  host: 83-238-149-29.ip.netia.com.pl

    mam ten telefon i jest fajny ;) a nie wcale dla ludzi ktorzy prowadza wazywniak bo dla nich jest nokia 3100. polecam tego fonika

  • 0

    21. ~,  2009-09-11 13:49:40  host: aaro225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ma wejście usb?

  • 0

    22. ~Melon96  2009-09-16 19:05:47  host: acus194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam ! Jak wgrac muzyke na ten telefon bo w pudelku nie bylo zadnego kabla usb ??

  • 0

    23. ~fela  2009-09-16 22:09:15  host: apn-77-112-152-211.dynamic.gprs.plus.pl

    w mixie w erze jest za całe 1 zł

  • 0

    24. ~szuman  2009-09-17 19:52:19  host: 213.77.105.218

    telefonik super:) polecam wszystkim ktorszy chca telefon z bajerami;) taki wlanie telefon chcialem.

  • 0

    25. ~Maciek  2009-09-18 22:30:24  host: aaot190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    349zl w erze? A to Ciekawe bo na aukcjach internetowych jest od 340 w gore i to tylko i wylacznie nowe tel. Wiec po co zobowiazywac sie umowa??

  • 0

    26. ~damian  2009-09-19 00:58:25  host: sniezka.bmj.net.pl

    Super wygląd radio mp3 super gra dobry aparat karty pamięci dobra bateria

  • 0

    27. ~macin  2009-09-19 00:58:41  host: sniezka.bmj.net.pl

    super polecam

  • 0

    28. ~spoko gosc  2009-09-19 11:23:05  host: 77.87.0.14

    Fajny telefon... Ma bardzo dobry glosnik,ladny wyswietlacz i duzo funkcji. Ladne zdjecia robi.Polecam ;))

  • 0

    29. ~onyk  2009-09-22 12:03:31  host: 212.160.172.70

    w Vobisie jest taniej niż na aukcjach, cena 339 zl.

  • 0

    30. ~mic.  2009-09-23 09:25:44  host: 213.192.64.38

    w saturnie za 299 zł

  • 0

    31. ~gusiaaa  2009-09-23 10:31:45  host: idr13.internetdsl.tpnet.pl

    w media markt obecnie jest za 299. wiec jak na te parametry to sie oplaca

  • 0

    32. ~patrycjusz07  2009-09-23 11:55:03  host: chello089077019183.chello.pl

    Kupiłem a właściwie dostałem ten telefon. i Jestem z niego bardzo zadowolony, ma co prawda jeszcze troche nie dopracowane menu ale generalnie jest super. A co do pierwszego wpisu to on wie dla kogo ten telefon bo jego rodzice juz go maja.

  • 0

    33. ~Korkodyl  2009-09-23 23:11:18  host: chello089077044192.chello.pl

    W saturnie jest za 299zl :)

  • 0

    34. ~jass  2009-09-26 17:01:08  host: 188.33.193.233

    Jezeli jest to to samo co Nokia 6300 tylko w nowym opakowaniu to ma dobra cene, np w Erze w taryfie za 25 zl kosztuje 1 zl a Nokia 6300 w tej samej taryfie kosztuje 249 zl...

  • 0

    35. ~p  2009-09-27 09:27:56  host: host-89-230-141-120.inowroclaw.mm.pl

    ile trzyma bateria dni

  • 0

    36. ~sylwia  2009-09-27 17:57:37  host: static-20-121-170-79.piotrkow.pilicka.pl

    jak telefon moze wygladac "wiesniacko:?? czytam te komentarze i rzygac mi sie chce jak ktos nie potrafi napisac sensownego komentarza... telefon brdo elegancki, stylowy, prosty w obslOdze i bardzo mocny(jak kazda nokia)szkoda tylko ze jest w jednym kolorze:( ale polecam , warto gokupic! ktos tam pytal czy m wejscie usb... ma tylko kabelek trzzeba dokupic bo nie ma go w zesawie.

  • 0

    38. ~  2009-09-29 11:22:22  host: area35.static.kutno68.tnp.pl

    ON MA DYKTAFON I KALENDARZ

  • 0

    39.  2009-09-30 18:13:36

    tani.. karta pamieci .. wejscie jack 3,5.. 2mpx aparat .. nietuzinkowy "disajn" .. czego wiecej chcecie za 300 zł? wiecie mozecie kupic jakiegos samsunga czy tam sagema za to.. jednak jesli chodzi o jakosc .. roznica jest widoczna na korzysc nokii.. (w erze za bezcen..)

  • 0

    40. ~migotka  2009-10-01 19:35:39  host: abew104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej popieram pozytywne komentarze. Mam ten telefon od kilku dni i jestem zadowolona. Na początku zastanawiało mnie dlaczego jest tańszy od Nokii 3110 c która ma podobne parametry a gorszy aparat, ale zaryzykowałam i nie żałuje, a skoro mówicie, że jego cena to polityka wprowadzania na rynek to tym lepiej. Pozdro

  • 0

    41. ~co wy gadacie?  2009-10-03 18:28:51  host: dynamic-87-105-234-206.ssp.dialog.net.pl

    w saturnie 299? chyba 379 dziś byłem no chyba ze wy innego saturna macie (ja cuprum arena lubin) w media markcie (głogów) też coś podobne 349 gdzie wy mieszkacie ze macie tak tanio he?

  • 0

    42. ~decu04  2009-10-03 20:10:44  host: public14338.xdsl.centertel.pl

    mam tego fona 2 tyg, super!!!! polecam wszystkim, aparat dobry, muza tez a najlepsze jest to ze zwykle sluchawki do niej wchodza,

  • 0

    43. ~mietek  2009-10-05 11:46:50  host: gyn196.internetdsl.tpnet.pl

    chyba go kupię,moja nokia 6070 padła(wyświetlacz) ta po prostu

  • 0

    44. ~kazik  2009-10-05 15:30:57  host: aqe118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie?Czy sony erikson G 502 jest lepszy czy gorszy.

  • 0

    45. ~E  2009-10-07 11:10:07  host: 77-254-223-156.adsl.inetia.pl

    Do "kazik": Ja brałbym Nokię 2700 classic lub Nokię 2730 classic, ale na pewno nie SE G 502. Ten model Sony Ericssona przy Nokii 2700 classic mówiąc młodzieżowym slangiem "wymięka" ;-) Nokia 2700 classic wizualnie dużo lepiej się prezentuje oraz jest solidniej wykonana od SE G 502. Poza tym Nokia 2700 classic oferuje praktycznie takie same funkcje i ma niemalże identyczne możliwości jak G 502, a przy tym jest tańsza od Sony Ericssona! Mój kolega ma model G 502, więc miałem okazje go "przetestować" - Ten Sony Ericsson ma słabą obudowę, która po kilku miesiącach użytkowania zaczyna trochę skrzypieć. Jednakże gorszą wadą jest to, że szybko niszczą się posrebrzane klawisze i schodzi z nich farba, co delikatnie mówiąc nie wygląda estetycznie. Samo rozmieszczenie przycisków również nie jest najlepiej rozwiązane i łatwo wcisnąć nie ten przycisk co trzeba. Model G502 ma wbudowany niezbyt mocny głośniczek, a słuchawki dostarczane w zestawie są marnej jakości. Słaba jest też żywotność baterii, i nienajlepszy odbiór sieci (telefon "lubi" gubić zasięg), Aparat fotograficzny w G 502 robi przeciętnej jakości zdjęcia.

  • 0

    46. ~  2009-10-07 11:39:20  host: 77-254-223-156.adsl.inetia.pl

    Nokia 2700 classic jest dużo lepsza od Sony Ericssona G 502! Sony Ericsson G 502 ma słabą obudowę, która po kilku miesiącach użytkowania zaczyna trochę skrzypieć. Jednakże gorszą wadą jest to, że szybko niszczą się posrebrzane klawisze i schodzi z nich farba, co delikatnie mówiąc nie wygląda estetycznie. Samo rozmieszczenie przycisków również nie jest najlepiej rozwiązane i łatwo wcisnąć nie ten przycisk co trzeba. Model G502 ma wbudowany niezbyt mocny głośniczek, a słuchawki dostarczane w zestawie są marnej jakości. Słaba jest też żywotność baterii, i nienajlepszy odbiór sieci (telefon "lubi" gubić zasięg), Aparat fotograficzny robi przeciętnej jakości zdjęcia i brak mu funkcji autofokus oraz lampy błyskowej, co w tym przedziale cenowym można uznać za wadę.

  • 0

    47. ~V  2009-10-07 18:04:30  host: grafi.ae.krakow.pl

    kazik no pewnie, że Sony Ericsson G 502 jest gorszy i do tego droższy i starszy od Nokii 2700 Classic, ale ty pewnie i tak weźmiesz G 502, co nie! ;-) Tylko po co się pytasz?

  • 0

    48. ~Vi  2009-10-07 18:08:02  host: grafi.ae.krakow.pl

    ad nr 41: A słyszałeś kiedyś o czymś takim jak cena promocyjna, która jest z reguły niższa od cennikowej?! A telefony tak jak inne towary również mogą być "na promocji".

  • 0

    49. ~E  2009-10-08 11:58:41  host: 77-255-104-174.adsl.inetia.pl

    Nokia 2700 Classic jest dobrze zaprojektowanym telefonem, ładnie się prezentuje i ma poręczne wymiary. W jednej z najważniejszych kwestii w telefonach komórkowych, czyli WYŚWIETLACZU ten model również robi jak najbardziej pozytywne wrażenie - posiada duży, czytelny ekran o dobrej jakości obrazu i bogatej palecie kolorów. Nie jest to co prawda wyświetlacz z najwyższej półki, który Nokia montuje w swoich telefonach (z gamą 16 mln kolorów), ale ten w modelu 2700 Classic radzi sobie z wyświetlaniem "wizji" w sposób co najmniej zadowalający. Natomiast biorąc pod uwagę przedział cenowy to tak dobry wyświetlacz jak w tym modelu Nokii to obecnie raczej rzadkość na rynku... Jak na przystępną cenę Nokia 2700 Classic jest bardzo dobrze wyposażona. Szczegółowe informacje na ten temat można znaleźć w danych technicznych telefonu. To na co warto zwrócić szczególną uwagę to elementy, które spotyka się w znacznie droższych modelach, a w tej Nokii są one dostępne. Oprócz wspomnianego już wcześniej dużego i wyraźnego wyświetlacza Nokia 2700 Classic posiada dobry aparat fotograficzny o dużej rozdzielczości 2 Mpix z zoomem oraz możliwością nagrywania video. W tym modelu znajdziemy również między innymi: odtwarzacz MP3, czytnik kart pamięci, radio z funkcją RDS, zaawansowany EDGE (klasa 32), czy też najnowszy interfejs - Series 40 5th Edition. Ponadto Nokia 2700 Classic dostarczana jest z mocną baterią o pojemności 1020 mAh, co daje dużą swobodę w użytkowaniu telefonu bez konieczności częstego ładowania akumulatorka.

  • 0

    50. ~retman  2009-10-08 13:04:56  host: taurus.prokom.pl

    Mam telefon od wczoraj. W opisie telefonu wyczytałem, że obsługuje karty microSD max 2 GB. I tutaj zaskoczenie, wsadziłem kartę 8 GB i śmiga, że hej! Rewelacyjny odtwarzacz mp3 z własnym ustawieniem korekty dźwięku. Polecam do niego lepsze słuchawki, np. Vedia SRS-200, te z zestawu są słabiutkie. I warto też wydać około 20 zł na kabel USB - pasuje kabel CA-101. Jeszcze wszystkiego nie przetestowałem ale telefon już mi się bardzo podoba.

  • 0

    51. ~KOrkodyl  2009-10-09 08:09:21  host: chello089077044192.chello.pl

    Kupilem ten telefon i jest OK. Z zalet dobra bateria (trzyma ok 5 dni - niewiele rozmawiam). Dobra jakosc rozmow, ladny i poreczny. Z wad jedna bardzo duza - koszmarne kąty wyswietlacza - kilka lat temu bym zrozumial ale obecnie to nieporozumienie.

  • 0

    52. ~retman  2009-10-09 09:00:20  host: taurus.prokom.pl

    Mam telefon od dwóch dni. W opisie telefonu wyczytałem, że obsługuje karty microSD max 2 GB. I tutaj zaskoczenie, wsadziłem kartę 8 GB i śmiga, że hej! Rewelacyjny odtwarzacz mp3 z własnym ustawieniem korekty dźwięku. Polecam do niego lepsze słuchawki, pasują wszystkie typowe słuchawki z wtykiem minijack. Słuchawki z zestawu są słabiutkie. I warto też wydać kilkanaście zł na kabel USB. Jeszcze wszystkiego nie przetestowałem ale telefon już mi się bardzo podoba.

  • 0

    53. ~brzdek  2009-10-09 15:51:35  host: 89.174.184.19

    Fajny telefon, prosty w obsludze, bateria trzyma kilka dni, robi przyzwoite zdjecia i dobrze odtwarza muzyke. Polecam

  • 0

    54.  2009-10-09 21:18:09

    mam to samo pytanie co moj kolega wyzej.. widze ze kazik w erze bierzesz :) tez nie moge sie zdecydowac miedzy tymi dwoma.. nokia ładniejsza i ma wejscie na jack 3,5 ale z kolei sony podobno bardziej wytrzymaly "szybszy" etc.

  • 0

    55. ~Aleks  2009-10-10 21:17:54  host: 89.174.79.182

    #44 - Bież Nokię 2700 classic - to super telefon! sony erikson G 502 jest kiepski i się psuje.

  • 0

    56. ~"znawca" ;P  2009-10-13 17:52:14  host: 87-205-131-106.adsl.inetia.pl

    do Kazika - g 502 jest o wiele lepszy... A ta nokia jest naprawdę fajna... mam ją od wczoraj i jestem z niej zadowolony ;) POLECAM!

  • 0

    57. ~kres  2009-10-14 09:01:57  host: aahw105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pyt.dla posiadaczy czy w waszej noki aparat jakby zwalnial tzn.na ruchy?

  • 0

    58. ~  2009-10-14 16:39:59  host: 213.77.105.218

    ile wam trzyma bateria dni? bo mi trzyma przewaznie dwa dni ale zdarza sie ze wytrzyma trzy a pytam się bo mi sie wydaje ze bateria trzyma mi zbyt krotko. z gory dzieki

  • 0

    59. ~Minos  2009-10-15 23:17:28  host: chello087206205113.chello.pl

    Zastanawiam się też nad żywotnością baterii.. Używam tel w dzień (mniej więcej w godzinach 7-24) i tel WYŁĄCZANY na noc wytrzymuje ok 5dni.. Z tego co czytam to niestety standard choć ze specyfikacji Nokii można się było spodziewać że wytrzyma dłużej..

  • 0

    60. ~mam 3 lataka  2009-10-19 19:22:15  host: 62.152.140.58.dsl.dynamic.eranet.pl

    Mam pytanie czy on rzeczywiście nie ma dyktafon tylko takie jedno pytanie bo mi się akurat dyktafon przydaje często ??

  • 0

    61. ~a  2009-10-20 10:12:43  host: 94-40-19-66.tktelekom.pl

    nie wiecie czy ten model odtwarza pliki .txt i .pdf?

  • 0

    62. ~karcia  2009-10-21 16:09:04  host: 77-254-157-10.adsl.inetia.pl

    ile trzyma bateria w tym telefonie? jak sie na nim pisze smsy? prosze o odpowiedz ;)

  • 0

    63.  2009-10-21 20:04:51

    No więc dziś kurier przywiozl mi tą nokię w ramach wymiany aparatu w erze.. 99zl + przesylka eh..a miala byc "zlotowka" pierwsze wrazenia ? najcichszy dzwonek jest za glosny jak dla mnie:)z kolei sluchawki grają cicho na najmocniejszym ustawieniu:) ogolem jak narazie mnie nic w nim nie irytuje.. płaska klawiatura moze utrudniac pisanie sms-ow.. duże paluchy będą mialy klopot.. mi się zdarza przyadkiem wcisnac dwa klawisze na raz..pozdrawiam

  • 0

    64. ~sratata  2009-10-22 15:29:24  host: serwer68.roni.com.pl

    badziewie,nie polecam,bardzo ni stylowy.

  • 0

    65.  2009-10-23 17:25:13

    "#58" mi bateria wytrzymala niemal rowne 48h.. przez ten czas wyslane zostalo 580 sms-ow (odebranych też), około poł godziny rozmowy, kilka fotek, i poł godziny odtwarzacz mp3 z uzyciem sluchawek. nic więcej. Nie wiem jak ty uzywales telefonu ale bateria chyba ma taką normę "trzymania" pozdrawiam posiadaczy.

  • 0

    66. ~  2009-10-24 13:46:55  host: 088156000024.olsztyn.vectranet.pl

    mam takie pytanie: czy można wsadzić do tej komy 4 lub 8 GB pamięci ?

  • 0

    67. ~Paumar  2009-10-25 23:41:44  host: cvg228.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon jest do d*py!!! Przerzuciłam się z SE k550i i on był milion razy lepszy!!! Bo: bateria dłużej trzymała, można było zmienić głosność budzika(ten w Nokii jak rano ryknie to pół chaty się budzi), aparat beznadziejny, robi fatalne zdjęcia, jak w SE grałam pół dnia w gry, to max pół baterii sie wyczerpało, a tu to leży już po 3 godz!!! :/ Po wył telefonu muszę na nowo ustalać dźwieki smsów i dzwonka(powraca do dzwonka nokii), dupiaty zegar na pół ekranu, którego nie da się zmniejszyć (tapety mi wogóle nie widać !!! ). Zalet nie widzę. No może tylko ładnie wygląda. W kazdym razie jest FATALNY i nikomu nie polecam, to już razdę kupić SE k550i niż ten shit!!!

  • 0

    68. ~magik  2009-10-27 21:20:09  host: maverick.aricity.pl

    kwachuuu bo słuchawy to musisz se wymienić na jakieś lepsze te w kompl.do bani pozdrawiam

  • 0

    69. ~juras  2009-10-28 22:20:44  host: 95.108.54.110

    siema!Mam k550i i nie wiem czy warto wymieniać na ten telefon?Macie może jakieś sugestie? Czy można ten telefon wyciszyć? Bo widziałem opinie,że się nie da..., m.in. chodzi też o aparat czy można wyłączyć dźwięki?Jak jest z smsami,ciężko się piszę?czekam na odp!Pozdro

  • 0

    70. ~kasia  2009-10-29 15:05:19  host: 188.146.9.29.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    jest średninm telefonem , ale nie jest ażb taki kiepski

  • 0

    71. ~  2009-10-31 17:47:36  host: 194.181.194.246

    czy ta komórka ma kabel USB? no bo u mnie nie było ;/

  • 0

    72. ~*_PTsQ_*  2009-11-02 15:52:32  host: iye226.internetdsl.tpnet.pl

    Wiitam, posiadam ten telefon od ponad tygodnia , kupiłem go w Vobisie za 339zł, ( w sklepach typu Saturn czy RTV-AGD cena była wyższa o ok 30-30zł przynajmniej na 25.10;) Telefonik posiada kartę pamięci 1GB (wg. instrukcji czyta 2GB), robi przyzwoite zdjęcia, a odtwarzacz muzyki doskonale spełnia swoją role (pomimo tego,że jakość dźwięku słuchawek od micro-zestawu jest lewie zadowalająca). Bateria przy częstym (w drodze i powrocie z pracy) słuchaniu muzyki i średnim czasie dziennych rozmów (ok. 30min)+ kilkanaście sms-ów, wytrzymała ok 5dni ,także wynik ok. Wyświetlacz duży i przejrzysty.. Jedyny mankament, który mnie wręcz irytuje to gigantyczna godzina wyświetlana na pulpicie,której ni jak nie da się zmniejszyć (ikony zasięgu i baterii też nieco większe niż 'zwykle' ale może to dla niektórych być cenioną funkcją). Ogólnie rzecz biorąc,telefonik na prawdę bardzo fajny i ładnie wyglądający,mam nadzieję,że będzie długo służył. Pozdrawiam, ptsq

  • 0

    73. ~Pawcio  2009-11-02 17:13:10  host: ip-88-199-178-118.tczew.net.pl

    Witam Jak dla mnie ten telefon jest OK ale ma jedna wade gdy krece film mam nie za dobry dzwiek. Nie wiem czy jest to tylko u mnie ale gdy patrzylem u kumpla co ma 6300 to u niego jest o wiele lepiej. A pozatym fonik jest fajny a co do karty 2GB to sie nie zgadzam bo ja wsadzilem 8GB i czytalo bez problemu.

  • 0

    74. ~gigolo-x  2009-11-03 11:18:41  host: dql22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przeprowadziłem "test" ile wytrzyma bateria w tym telefonie przy jak najmniejszym możliwie użytkowaniu go - bateria była ładowana 1 raz od kupienia telefonu (w czasie testu było to ok. 5 minut rozmów, ok. 10 sms, ok. 5 minut grania w gry, 10 minut słuchania muzy na głośniku, 5 minut oglądania teledysku video i ok. 10 zrobionych zdjęć aparatem do tego dochodziło jeszcze "chodzenie" po menu telefonu ;], dodam że przez cały ten test zasięg sieci miałem prawie zawsze maksymalny). Bateria wytrzymała mi UWAGA 9 DNI ! więc nie wiem skąd takie "problemy" z tą bateria u niektórych ... oczywiście nie przeczę że jak zacznę używać go bardziej intensywniej to pewnie bateria wytrzyma wtedy te 4-5 dni ;]... a co do telefonu to jestem bardzo zadowolony wygląd extra (obudowa dobrze spasowana,fajna klawiatura i metalowe wstawki) ma wszystkie funkcje, które są potrzebne, ładny wyświetlacz, głośny głośnik, gniazdo słuchawek 3,5, karta pamięci 1gb w zestawie (b. dobra bateria ;]), no i ta cena ja dałem za swojego 299 zł (nowy) więc czego chcieć więcej ;] jedynie co musiałem to kupić kabel micro-usb oryginalny nokii kosztował mnie 30 zł pozdr.

  • 0

    75. ~martyna :)  2009-11-03 19:09:57  host: adbz58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten tel jest super :) ma wszystkie funkcje, ładne zdjęcia robi i w ogóle :) a wejście na usb ma u góry, taka klapeczka się uchyla i tam jest :)

  • 0

    76. ~xD 7523  2009-11-07 13:18:54  host: 88.220.64.66

    mam go od 2 tygodni bateria trzyma 3-4 dni kilka smsów kilkanaście minut rozmowy, przy pisaniu smsów czasami wciśnie się kilka klawiszy na raz, mam też problem już drugi raz mi się tak zrobiło że nie chciało zgasnąć podświetlenie, tel się zablokował i był cały czas podświetlony dopiero wyłączenie i włączenie telefonu pomogło :( ma ktoś podobny problem , może wiecie co jest tego przyczyną czy to po prostu wada?

  • 0

    77. ~andzia  2009-11-09 10:23:30  host: evh216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej , mam ten tel od 3 dni, wszystko jest super, spoko chodzi... normalnie miodzio, mam tylko pytanie, ile trzyma bateria wam ??? pozdrawam

  • 0

    78. ~rara  2009-11-09 15:20:50  host: 82.160.248.28

    co w nim maja być za mapy?

  • 0

    79. ~BarTec  2009-11-09 16:01:21  host: grafi.ae.krakow.pl

    Sony Ericsson K550i jest beznadziejny - stary, brzydki, drętwy, zamula, psuje się, ma fatalne klawisze i jest kiepsko wyposażony. A ty "Paumar" nie ściemniaj! Nigdy nie miałeś tej Nokii, bo oszołomy zakochane w Sony Ericssonie nie kupują telefonów innej marki, choćby były sto razy lepsze i tańsze! To już takie ograniczone towarzystwo ;-p

  • 0

    80. ~kwiatek  2009-11-09 17:33:25  host: 78.133.237.50

    jak dla mnie to taki sobie !kupiłam bo mi sie podobał wizualnie ale moj stary samsung l760 i tak lepszy

  • 0

    81. ~karola .  2009-11-10 21:45:17  host: azi114.internetdsl.tpnet.pl

    w Avansie ta bardzo ładna Nokia kosztuje cos około 299 zł, w moim mieście (;

  • 0

    82. ~~~ilonka~~  2009-11-12 15:06:33  host: 77-254-236-27.adsl.inetia.pl

    ja kupiłam ten telefon za 322zł w sklepie internetowym. jesten z niego bardzo zadowolona, bateria super:) cienki:) lekki:) idealny:) POLECAM:)

  • 0

    83. ~nubik  2009-11-12 20:32:34  host: 77-255-159-206.adsl.inetia.pl

    czy radio w tym telefonie odbiera bez podłączonych słuchawek??

  • 0

    84.  2009-11-14 00:56:42

    Dobry telefon bez zbędnych wodotrysków.Podoba mi się pomysł umieszczenia anteny w DOLNEJ części obudowy,co pozwala wreszcie trzymać go u góry podczas rozmowy.Przyzwoity wyświetlacz,szkoda,że bez regulacji jasności (w nocy "spawarka"),również uproszczona obsługa tekstu w trybie T9 zasługuje na pochwałę.Bardzo brakuje zasłonki na obiektyw,oraz kabelka do komputera.Cieszy za to bardzo obecność zwykłego gniazda mini-jack,co uwalnia od stosowania kłopotliwych przejściówek przy korzystaniu z innych słuchawek niż z wyposażenia.Słychać bardzo dobrze wszystko-zarówno w słuchawce,jak i w trybie głośnomówiącym.Odbiornik radiowy z RDS jest dosyć czuły i nie ma problemu(przynajmniej tam gdzie próbowałem)z uzyskaniem przyzwoitego,stereofonicznego odbioru.Wszystkie klawisze działają pewnie i płynnie.Aparat przeciętny,o dosyć przyzwoitym balansie bieli,szkoda,że bez trybu nocnego.Całości dopełnia możliwość rozbudowy pamięci kartami micro SD do 2GB.W sumie bardzo sympatyczny telefon.Moja ocena to 7.

  • 0

    85. ~sbx  2009-11-14 21:41:46  host: public52556.xdsl.centertel.pl

    Juras, ja telefon mam 2 tyg, wczesniej tez mialem tego soniaczka co ty, do pisania sms'ow przyzwyczailem sie od razu, zadna filozofia, wyciszac mozna przytrzymujesz "#", jesli chcesz wylaczyc dzwieki aparatu to: wchodzisz w aparat->Opcje->Ustawienia->Dzwięki kamery->Tak/Nie. Do telefonu idzie sciagnac w pizdziet gadzetow (rozdzialka 320x240 czyli powoli standard), w obsludze nie jest trudny, raz dwa idzie obcykac ;) Zdjecia wychodza super (max. roz. 1200x1600) Jak za tą cene warto ;) Telefonik ladnie sie prezentuje i ma fajne bajery a za ta cene nic lepszego nie znajdziesz... Ja duzo slucham muzyki telefon laduje co 3 dni, nie szybciej, wiec baterie tez ma dobra, zasiegu nie gubi wszystko jest jak trzeba, nic nie skrzypi, nic nie lata poprostu wszystko idealnie dopasowane :) To jest moje zdanie, kazdy moze miec inne... Sebexx

  • 0

    86. ~rumcajs  2009-11-16 00:20:48  host: evb187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    można nim wysyłać sms'y? :)

  • 0

    87. ~Darth_Damien  2009-11-16 17:33:42  host: 82.139.176.93

    Dziś kupiłem ten tą Nokie w Play i wydaję się spełniać moje oczekiwania :) Tylko mam problem z ustawieniem tapety. Ucina mi po kawałku zdjęcia z dołu i z góry, zostawiając w ty miejscu szczątki pierwotnej tapety. Nie pomaga ustawianie ekranu na dopasowywanie zdjęcia do ekranu i przycinanie. Ktoś pomoże? Jakieś pomysły?

  • 0

    88. ~Jasiu  2009-11-19 12:59:22  host: static-59-124-170-79.stalowa.pilicka.pl

    Telefon ogólnie niezły, chociaż w moim egzemplarzu wyświetlacz po przejściu w stan uśpienia jest cały czarny. Do tej pory we wszystkich telefonach jakie miałem na wyświatlaczy był widoczny mały zegarek, data no i informacja jesli przyszedł jakiś SMS lub miałem. Zastanawiam sie czy można to jakos ustawić czy też mam jakiś wadliwy egzemplarz.

  • 0

    89. ~Jasiu  2009-11-19 14:17:18  host: static-59-124-170-79.stalowa.pilicka.pl

    Telefon ogólnie niezły, chociaż w moim egzemplarzu wyświetlacz po przejściu w stan uśpienia jest cały czarny. Do tej pory we wszystkich telefonach jakie miałem na wyświatlaczy był widoczny mały zegarek, data no i informacja jesli przyszedł jakiś SMS lub miałem. Zastanawiam sie czy można to jakos ustawić czy też mam jakiś wadliwy egzemplarz.

  • 0

    90. ~Kamil  2009-11-24 07:30:32  host: xdsl.107.c91.petrotel.pl

    Posiadam ten telefon, i według Mnie jest świetny w tej cenie niema sobie konkuręta, pod względem możliwości i jak i bardzo nowoczesnego i eleganckiego wyglądu. POLECAM Nokie 2700

  • 0

    91. ~Robertss  2009-11-25 13:21:32  host: ccg45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No więc tak. Posiadam 2700 Classic od dwóch tygodni. Wcześniej byłem użytkownikiem SE K530i@W660i i K770i. Obudowa: jest solidna i nie trzeszczy, wykazuje średni poziom odporności na zarysowania. Wyświetlacz jest jednak mało odporny na zarysowania, trzeba uważać. Klawiatura okey, niektórym może sprawiać na początku problemy jednak myślę że większości na pewno się spodoba. Odtwarzacz muzyki: Jakość dźwięku na oryginalnych słuchawkach jest po prostu tragiczna, basów całkowicie brak, jeśli ktoś był posiadaczem SE z serii Walkmana będzie zawiedziony jakością dźwięku. Co do głośniczka (buzera) - jest okey, głośno gra, telefon na pewno usłyszysz podczas hałasu. Aparat: 2MPIX, brak lampy. Zdjęcia w porównaniu do SE z 2MPIX wychodzą po prostu tragicznie. Wyświetlacz: Duży i czytelny, jednak posiada słaby kąt widzenia. Spoglądamy z boku i kolory robią się niewyraźnie, za ciemnie bądź za jasne, w SE nie było takich problemów. Bateria: Zasługuje na pochwałą, spokojnie wytrzyma 3-4 dni ostrego pisania i użytkowania, w stanie spoczynku do tygodnia i dłużej. Internet: Duży plus, w SE miałem mękę sprawdzić pocztę, Nokia łączy mnie w kilka sekund. GPRS klasy 32 robi swoje. Na telefonie można spokojnie oglądać filmiki na Youtube co na SE było nie możliwe. Karta pamięci: Tutaj znowu lekki zawód, wrzuciłem 300MB (trochę muzyki, aplikacji java, dzwonków) na kartę 1GB. Przywiesza się, przewijanie i przemieszczanie się między folderami może stać się prawdziwą udręką. Reasumując: Nokia 2700 Classic jest to prosty telefon z odrobiną elegancji, jego największym atutem jest bardzo szybki dostęp do sieci, wygodne pisanie smsów i duży jak na tą klasę czytelny wyświetlacz. Nie polecam go osobom którym miałby posłużyć do słuchania muzyki.

  • 0

    92. ~vojtass  2009-11-26 16:33:48  host: bmt63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam da sie zmniejszyc zegrek w nokii 2700c by był jak w innych tel w prawym gornym rogu??

  • 0

    93. ~Ania  2009-11-26 17:58:37  host: 77-254-45-235.adsl.inetia.pl

    Mam prosbe czy ktos wie jak zmniejszyc godzine na wyświetlaczu noki 27000 Classic

  • 0

    94. ~Omer  2009-11-26 19:02:45  host: 212-102-29-205.adsl.inetia.pl

    Musisz ustawić inny temat ( w galerii) - automatycznie masz "plejowski" a najelspzy jest Light (biały taki :P ) - ustaw i po kłopocie.

  • 0

    95. ~adamvip  2009-11-27 09:49:58  host: any34.internetdsl.tpnet.pl

    telefon mam z miesiac moze 2 :) radio okej aparat daje rade ale bez rewalcji mp3 kozak, opera gadu bez problemu :D a co najlepsze na tym telefonie normalnie dzialaj filmy z youtube wchodzisz ogladasz:) polecam

  • 0

    96. ~ASD32  2009-11-27 19:40:51  host: abpk24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie do posiadaczy tej Nokii. Otóż, czy telefon odtwarza płynnie pliki video w dużej rozdzielczości (minimalnie 320x240), czy przerywa?

  • 0

    97. ~Thermuthis  2009-11-28 00:28:35  host: 82.160.111.106

    Musze wybrać Nokia 2700 czy Nokia 6300. Spora różnica w cenie i w ilości kolorów - 256 tys kontra 16 mln. Ale czy to ma znaczenie? Oko chyba tego nie wychwyci?Telefon będzie służyć smsom, rozmowom i zdjęciom. Co polecicie?

  • 0

    98. ~pawel  2009-11-29 19:48:39  host: 093105015108.braniewo.vectranet.pl

    czy ten telefon ma dobry glosnik w sensie czy jest glosny?

  • 0

    99. ~Goku  2009-12-02 19:04:47  host: h-195-22-125-61.euronet.net.pl

    DOstaliście w zestawie kabel USB bo ja kupiłem ten telefon w orange i w zestawie nie było kabla choć na stronie noki napisane jest że powinien być.

  • 0

    100. ~karas  2009-12-02 19:05:26  host: cqd86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    {~Jasiu} Nie masz wadliwego egzemplarza. Po prostu w tym modelu ekran wygasza się całkowicie po przejściu w stan uśpienia. Jestem posiadaczem tego telefonu od 2 tygodni. Aparat sprawuje się bardzo dobrze. Bateria trzyma długo, ekran cechuje się dosyć wysoką rozdzielczością. Część osób narzeka na niewygodne przyciski, jednak ja nie mam z nimi problemów. Polecam telefon każdemu, kto szuka w miarę prostego aparatu i nie potrzebuje Symbiana. PS. Telefon kupiłem za 270zł na allegro (nowy); nie jest problemem kupno tego modelu w podobnej kwocie.

  • 0

    101. ~melodia007  2009-12-03 20:29:31  host: apn-77-112-167-178.dynamic.gprs.plus.pl

    czy wie ktoś może jak mogę zmniejszyć jasność ekranu w tym telefonie?? proszę o odpowiedź, pozdrawiam

  • 0

    102.  2009-12-07 21:51:41

    Opinia po dwóch miesiącach użytkowania.Polecam ze względu świetną baterię i prosty interfejs.Zaraz po kupieniu zalecam 2-3 krotne wyładowanie do końca i pełne ładowanie przez 12 godzin przy wyłączonym tel.( mimo bat. lijon).Bateria trzyma 7-8 dni przy używaniu tel. do telefonowania! Aparat robi dobre fotki, odtwarzacz(radio) gra głośno i wyraźnie.W zestawie nie było kabla usb ale łączność z komputerem przez Bluetooth działa bardzo dobrze. Wady: osoba o dużych niezręcznych paluchach nie napisze szybko sms.

  • 0

    103. ~wika  2009-12-09 09:15:08  host: 193.236.spine.pl

    No właśnie. W tym telefonie nie ma chyba regulacji jasności wyświetlacza.A szkoda, bo by się przydało :( Skusiłam się na ten tel., ale już mnie trocę palce bolą od wciskania przycisków, Juz nigdy nie kupię telefonu z płaską plawiaturą. Jak innych denrwuje mnie ten zegar, którego nie da się zmniejszyć, za duża głośność na najmniejszym ustawieniu. Poza tym można powiedzieć, że jest OK.

  • 0

    104. ~ziomalek  2009-12-09 16:14:13  host: pc-80-54-100-38.tvk-net.pl

    doradzcie mi chce kupic ten telefon lecz niewiem czy scina sie na karcie ponad 1 gb i czy mozna wsadzic karte 4 gb i nie bedzie sie scinac? POMOCY HELP

  • 0

    105. ~wielebny  2009-12-10 10:15:09  host: adfk74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    + obsługa map + złącze słuchawek mini-jack 3.5 mm +/- bardzo głośny głośnik - klawisze alfanumeryczne zlewają się w jedność = fatalna obsługa - przycisk włącz/wyłącz w czerwonej słuchawce = brak szybkiego dostępu do profili - brak daty/godziny w trybie oszczędzania energii - brak aktywnego trybu gotowości (a w 3110c sprzed 2 lat jest!!) - brak przycisku głośniej/ciszej z boku obudowy - przy patrzeniu na ekran pod kątem obraz ciemnieje/zanika

  • 0

    106. ~Paulos  2009-12-11 18:43:20  host: sun-net.one.pl

    Zalety - dobra jakość rozmów - świetny jak na telefon z dolnej półki odtwarzacz mp3 (korektor) - ładny klasyczny wygląd - aparat - wyraźny ekran - bateria - dyktafon - radio Wady - fatalna kamera - niewygodna klawiatura - brak przycisku do ściszania - kiepskie słuchawki - brak kabla usb w zestawie - brak diody do aparatu - fatalne zdjęcia przy słabym oświetleniu Świetny telefon dla kogoś kto potrzeboje telefon do dzwonienia, słuchania muzyki i zrobienia fotki gdy nie ma aparatu pod ręką

  • 0

    107. ~  2009-12-12 19:49:43  host: 187-3.kosman.pl

    witam cie damien -kupilam 3 dni tem ten telefon powiem ci ze tez mialam problem z powiekszeniem tapety ale poszlam do pleyj i mi powiekszyli tapete takze da sie to zrobic --trzeba co pamietam trzeba wejsc w motywy ale fajny tel.

  • 0

    108. ~hym  2009-12-12 21:12:36  host: ecj61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile trzyma bateria?

  • 0

    109. ~kafi79  2009-12-13 11:51:44  host: 86-56-n1.aster.pl

    Witam Czy po nadejściu połączenia telefon od razu dzwoni z maksymalną głośnością dzwonka?. Czy może dźwięk jest narastający mimo odpowiednich ustawień ( sygnał nadejścia połączenia ciągły, maksymalna głośność dzwonka) tak jak np. w nokii 6300 maksymalna głośność dzwonka podczas nadejścia połączenia pojawia się dopiero po ok. 3 sekundach

  • 0

    110. ~  2009-12-13 13:17:27  host: bbservice120.mmpnet205.tnp.pl

    Nie da się zmniejszyć jasności ekranu :(

  • 0

    111. ~grzesiek  2009-12-13 13:36:41  host: abuw124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy działa Wam RDS w radiu? jezeli tak to jak on się pojawia i na jakich stacjach? pozdrawiam

  • 0

    112. ~grzesiek  2009-12-13 15:47:53  host: abuw124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy działa Wam RDS podczas uzywania radia? jeżeli tak to czy na wszystkich stacjach i w którym miejscu widnieje? pozdrawiam

  • 0

    113. ~  2009-12-13 17:41:22  host: 193.202.117.1

    powidzcie mi jak mam wpisywać adres strony - nie chce korzystać z Opery

  • 0

    114. ~MAti  2009-12-14 11:22:25  host: afik21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od 3 dni. JEst swietny. Jesli ktos potrzebuje telefonu do wykonywania polaczen, pisania smsow, a czasem do posluchania mp3 to polecam. Prostota obslugi. Aparat 2 mpx to lipa, ale wydaje mi sie, ze aparat w telefonach to i tak pic na wode. jak ktos chce dobre zdjecia robic to polecam Canon 500D... mialem SE K800i i zdjecia tez nie byly dobre, choc 3,6mpx. Polecam kazdemu kto potrzebuje telefonu, a nie zabawki.

  • 0

    115. ~ania  2009-12-17 10:03:47  host: fp250.internetdsl.tpnet.pl

    A można w nim wymienic obudowe, chodzi mi o wyświetlacz bo mi sie porysał:/ prosze o odp..

  • 0

    116. ~  2009-12-17 10:06:24  host: fp250.internetdsl.tpnet.pl

    w opcji USTAWIENIA WYSWIETLACZA

  • 0

    117. ~sss  2009-12-19 14:34:53  host: host197.net46.jasman.pl

    APARAT MI NA POCZĄTKU ZWALNIAŁ. ALE JAK DOERWAŁEM FOLIJKE CO BYŁA NA NIM I ZROBIŁEM ABY ZDJ ZAPISYWAŁO NA KARCIE PAMIECI TEN PROBLEM ZNIKL !!

  • 0

    118. ~Paumar  2009-12-20 14:10:44  host: cvg227.internetdsl.tpnet.pl

    BarTec nie zmyślaj!!! Telefon k550i. On mi się nigdy nie popsuł, pomimo, że kilka razy spadł na kafle, nie był odrapany, nie zamulał, po prostu NIC. Za to ta nokia to totalna porażka!!! Nie można nawet minimalizować żadnych aplikacji, budzik mi tak dzwoni że zdupieć rano można, zdjęcia tragiczne, mało gier mi na nim chodzi, miałam problemy z podłączeniem go do kompa(całe szczęście wreszcie się udało, ale cholernie zamula I TO za każdym razem!!!) Ten zegar tak mnie wk**wia że chyba wydupce ten telefon za okno i sobie kupie jakiegoś SE :/

  • 0

    119. ~deaw  2009-12-24 10:26:50  host: dynamic-78-8-95-208.ssp.dialog.net.pl

    Jak włozyć kartę SIM do tego cholerstwa?

  • 0

    120. ~Nuś  2009-12-26 21:39:42  host: 77-255-124-94.adsl.inetia.pl

    Jeśli ktoś już o tym pisał to przepraszam, nie mam czasu czytać wszystkiego. Czy komuś się udało zainstalować mobilne GG na tym telefonie?

  • 0

    121.  2009-12-27 16:11:24

    mam pytanie. Ile ten tel. ma znaków na sms-a? czy faktycznie tylko 70 ? a jesli tak to czy mozna to zmienic???

  • 0

    122. ~Krzysztof  2009-12-30 14:17:32  host: 94.254.216.117

    Można ten telefon bez problemu wyciszyć. Można też wyłączyć dźwięki w kamerze i aparacie. W zestawie nie ma kabla usb, łatwo się pisze smsy bo jest słownik T9. Kabel kosztuje około 30zł. Standardowy micro usb do niego nie pasuje.

  • 0

    123. ~Mordziaty  2009-12-30 18:42:19  host: chello087206040097.chello.pl

    Telefon wybrałem dla mojego taty. Jest dość ładny, ma wszystkie potrzebna aplikacje niezbędne dla człowieka który nie potrzebuje różnych dziwnych bajerów dla dzieci. Posiada całkiem spory wyraźny wyświetlacz z dużą czytelna data i godzina, jest wystarczająco głośny do tego radio, dzwonki mp3, aparat który robi całkiem przyzwoite zdjęcia, bluetooth, konwerter, kalkulator, kalendarz, długo trzymajaca bateria . Era oferuje go za 1 zł razem z karta 1GB.

  • 0

    124. ~moh  2009-12-30 21:06:55  host: dbq16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest gg na ten tel w taj tak?

  • 0

    125. ~sapero  2010-01-01 16:51:35  host: nat-21-1.interduo.pl

    witam mam ten telefon, ale bateria w nim ok 3-4 dni trzyma przy nie intensywnym użytkowaniu:( to jest słabo, zaskoczyło mnie łącze micro a nie mini usb; może to jest powodem braku kabla w zestawie:) te mapy to psu na budę :D skoro trzeba mieć urządzenie gps.Lepiej pisało mi się na zwykłej klawiaturze, a tak ogólnie to jest fajny telefon.

  • 0

    126. ~olunia185  2010-01-02 15:54:41  host: adix106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten tel i jak mi ktoś wyśle sms to tak wolno się otwiera co mam zrobić???

  • 0

    128. ~Trzodny  2010-01-02 21:45:45  host: aakl249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzisiaj przedłużyłem umowe właśnie na tego fona, zdjęcia: 2megapix zdjęcia wychodzą rozmazane(po zerwaniu folli z aparatu również), słuchawki noki ledwo łapie,z sony ericssona również(sorry za wulg)ma wyruchane gniazdo(jakby sie ktos nim wcześniej bawił, nie moge zbyt dużo o nim powiedzieć gdyż mam go pierwszy dzień, ale na pierwszy rzut oka mi sie spodobał

  • 0

    129. ~rabe  2010-01-03 19:50:16  host: abzq133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    oli8809...dziecko kochane:P wiadomosci> ustawienia> ustawienia sms>obsluga znakow -robisz UPROSZCZONA ....I WSZYSTKO!!!!!

  • 0

    130.  2010-01-05 15:54:54

    Normalnie 160 znakow ;] kupiłem go mamie na gwiazdkę i tez sie zastanawiałem co jest grane ;p trzeba tylko zmienic na uproszczone kodowanie znaków czy jakoś tak ;p w ustawieniach sms to jest :) Mama bardzo zadowolona, więc gorąco polecam :)

  • 0

    131. ~paula88  2010-01-10 11:26:29  host: chello089074039121.chello.pl

    Mam problem, kupiła ten tel. 4 dni temu i wszystko było ok do wczoraj, kiedy to zmieniło się w ajkis dziwny sposob ustawienia sms 1 sms to 70 znaków a nie tak jak wszyscy mają 160? Co mam zrobić??

  • 0

    132. ~bart  2010-01-12 18:18:40  host: xdsl-2504.walbrzych.dialog.net.pl

    Telefonik mam już od prawie miesiąca. Jestem bardzo zadowolony. Bateria trzyma minimum 7-8 dni w niezbyt eksploatowanych warunkach (kilka minut rozmowy, kilka sms'ów, jakieś 15-20 min zabawy telefonem, przesyłanie kilku muzyczek z telefonu do telefonu) - podejrzewam, że z moim eksploatowaniem to skokojnie 9 dni wytrzyma (nie lubię zbytniej zabawy telefonem). Jest to klasyczny telefon, wygodny i prosty w użyciu, zdjęcia robi poprawnie (choć samsung M3510 robi nieco lepiej, ale bateria - w tych samych warunkach obciążeniowych trzyma średnio 1,5 dnia krócej). Ogólnie polecam! Ogólnie bardzo

  • 0

    133. ~;p  2010-01-13 15:58:24  host: 88-199-120-51.tktelekom.pl

    telefon spoko ale nie wiem jak ktoś nim może pisać sms-y??? nigdy w życiu nie miałem telefonu który ma tak "dziadowską" klawiaturę ;)

  • 0

    134. ~daniel ziom  2010-01-18 14:38:46  host: 83.2.81.131

    zajebisty fon właśnie sobie taki kupiłem..

  • 0

    135. ~Ba  2010-01-20 16:40:27  host: grafi.ae.krakow.pl

    Do komentarza nr 118: Paumar to ty nie kłam! Przecież i tak się maniaku SE nie przyznasz, że masz stary, kiepski i psujący sie telefon Sony Ericssona ;-) Jesteś jak ten stereotypowy posiadacz starego - 18-letniego VW, który swojego rzęcha po nocach pcha do warsztatów żeby sąsiedzi nie widzieli, że mu się psuje, a później perfidnie wciska kit, że ma bezawaryjną furę hehe ;-P Już czytałem wiele tych bajek szczeniaków mających Sony Ericssony, którzy twierdzili, że im wielokrotnie wypadały na beton, kafelki, kartofle i inne i to nawet z czwartego piętra... a po tym działały - buuuahahaha Przecież nie miałeś nigdy Nokii 2700 classic w ręce, więc nie pisz o niej tych oszczerczych bredni!

  • 0

    136. ~mała  2010-01-25 14:55:17  host: public31429.xdsl.centertel.pl

    paula88 wejdź w ustawienia wiadomości potem wiadomości sms i obsługa znaków weź uproszczona to około 1000 znaków w sms bd miała;)

  • 0

    137. ~abra  2010-01-27 12:01:16  host: 5bor014.multi-play.net.pl

    Kabel do tej nokii to microUSB, za parę(naście) złotych w sklepach. Wreszczie dostałem odpowiedź od Nokii na temat dostępnego w ustawieniach "Efekty świetlne". Cytuję: "Uprzejmie informujemy, że efekty świetlne w modelu Nokia 2700 Classic, polegają na pulsacyjnym podświetleniu wyświetlacza oraz klawiatury przy nadchodzącym połączeniu."

  • 0

    138. ~Livia  2010-01-29 10:27:35  host: pe122.poznan.sdi.tpnet.pl

    Ten telefon jest boski!

  • 0

    139. ~Baxter  2010-01-30 17:02:19  host: 62.233.244.35

    witam wszystkich mam nokie 2700 clasic lecz jak ja kupilem nie dostalem do niej kabla Usb, orientuje sie ktos jaki to ma byc dokladnie model kabla?????

  • 0

    140. ~Yano  2010-01-31 14:31:00  host: bnm33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Ostatnio zmieniłem nokie 6300 na 2700 classic i jestem pozytywnie zaskoczony. 2700 chociaż tańsza jest dużo lepsza. Bateria trzyma ok 4 dni a jak mało używam to nawet 5 dni. Wyświetlacz duży, czytelny, 262 tyś. kolorow. Bardzo ładna z wyglądu i przyjazna w obsłudze. Gorąco polecam!!!!!!!!!!

  • 0

    141. ~miss  2010-02-03 18:54:30  host: dhf56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mam już od 4 miesięcy jestem bardzo zadowolona, ma odtwarzacz mp3, aparat 2.0 mega pixele , edytor obrazów , mniej widowiskowe video, dobry głośnik ,wejście karty pamięci.Szkoda że nie było kabla usb ale można sobie kupić w prawie każdym sklepie z telefonami.Dobrą domeną tego telefonu jest że wejście do słuchawek jest okrągłe bo można je kupić w każdym sklepie a nie tak jak w samsungu czy sony ericssonie.Ogułem jestem zadowolona z tego telefonu.Pozdrawiam i zachęcam do kupienia.

  • 0

    142. ~goość  2010-02-12 22:45:57  host: ablp185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak ją ładować?? na początku 3 razy po 12 godzin??

  • 0

    143. ~adrian  2010-02-15 09:09:47  host: 109.243.87.69

    lol jaki badziew ja dalem w vobisie 300zl a w realu bylem obejzec 400zl

  • 0

    144. ~lol  2010-02-16 19:03:08  host: ddd23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    lol ta koma kosztuje 300 zł nowa funkcje ma bardzo dobre i jak na mnie wystarczające POLECAM

  • 0

    145. ~freeze  2010-02-17 18:29:57  host: chello089076059246.chello.pl

    przedluzylem wczoraj umowe z play na ten wlasnie telefon, i: zaletą jest duży i czytelny ekran, bateria długo trzyma, jack do większości słuchawek (nie potrzeba przejsciowek), fajny i elegancki design, dobra jakość glosu przy rozmowie, wady: zbyt duża głośnosć na najniższym poziomie, słabe zdjęcia, idiotyczna płaska klawiatura utrudniająca pisanie smsów, polecam tego fona mało wymagającym :P

  • 0

    146. ~  2010-02-19 18:58:17  host: dynamic-78-8-124-30.ssp.dialog.net.pl

    Model 2700 classic został okrojony z jedenej z najlepszych nokiowych funkcji, z tzw aktywnego pulpitu pozwalającego na wyświetlaniu różnych informacji i skrótów na pulpicie telefonu, to wielki krok w tył, wcześniejsze modele z tej półki cenowej posiadały tą funkcję. Brakuje też bocznych przycisków do regulacji głośności... wielka szkoda, jak widać Nokia nie lubi dawać wszystkiego do telefonów i zmusza nas do zakupu modeli 6300, 6303 classic i 6700 classic.

  • 0

    147. ~drake  2010-02-27 07:48:56  host: ejd51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon fajny ma wszystko czego potrzeba do codzienej komunikacji chcesz super wymiatacz kup cos drogiego jesli chodzi o funkcje to bluetooth mmsy aparat karta 1 gb w zestawie swietny akumulator oraz dobry wyswietlacz i to wszystko za jedyne 299 zl w mediamarkt oferta rewelacyjna

  • 0

    148. ~alien  2010-02-27 20:23:08  host: 53-151-251-94.net.stream.pl

    Mam tą nokie od 2 miesiecy. Teklefon sam mi sie podoba jednak zauwazylem trzeszczenie obudowy przy scisnieciu lekki w polowie dlugosci. Probowalem zdjąc przedni panel aby wyczyscic aparat i nie udalo mi sie. Nie moge tez znaleźć żadnych danych o tym. Przy próbie ściągnięcia panela wkładając w szczeline obudowy paznokiec widzę jakby ta srebrna obwodka sie odrobine odkszałcila do góry albo to klawisze z prawej str byly juz wczesniej ciut zapadnięte. Czy na to jest jakas rada lub czy należy to reklamowac? Liczę na poradę. W nokii 3100classic bylo gg zainstalowane fabrycznie i mozna bylo go używac nie lącząc sie z internetem specjalnie. W tym modelu gg trzeba instalowac samemu a używanie go sie oczywiscie nie opłaca. Pozdrawiam wszystkich.

  • 0

    149. ~hisia  2010-02-28 19:58:47  host: chello087207110234.chello.pl

    Ja mam ten telefon od paru godzin jest spoko, kosztował 299 zł więc jest ok

  • 0

    150. ~:-)  2010-03-01 23:45:26  host: afdt30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    proszę o pomoc, moze głupie pytanie ale jak wgrać muzyke na ten telefon skoro nie ma kabla? jestem ciemna ale nie potrafię tego zrobić :P z góry dzięki. pzdr.

  • 0

    151. ~fazim  2010-03-02 12:04:06  host: ebe196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wie ktos jaki kabel USB do niego pasuje?

  • 0

    152. ~Sebastian  2010-03-04 19:06:20  host: aekl165.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam, powiedzcie mi jak można zdjąć obudowę bo pod ekran dostal mi się kurz i bardzo przeszkadza proszę o szybką odp.!!

  • 0

    153. ~justyna  2010-03-07 15:42:20  host: 212.2.99.200

    do wpisu 150. potwierdzam to ,ze jestes ciemna i nie potrafisz tego zrobic

  • 0

    155. ~missiunina  2010-03-08 17:13:12  host: aeok89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon jest dobry mam go już 5 miesięcy i jestem zadowolona mam 13 lat i myśle że ma fajne funkcjie i tak dalej

  • 0

    156. ~kamilabc1  2010-03-13 13:13:58  host: gbm66.internetdsl.tpnet.pl

    to teraz w media markt za 200 zł ;) a po za tym super telefon :)

  • 0

    157.  2010-03-13 14:31:02

    Telefon jest świetnym rozwiązaniem dla ludzi, którzy nie potrzebują multimedialnego kombajnu, ale jednocześnie od telefonu oczekują nieco więcej niż tylko dzwonienie i wysyłanie smsów. Ma go moja mama w TTFon i jest bardzo zadowolona. Bateria, aparat, radio, głośność dzwonków, jakość dźwięku, wyświetlacz, jakość wykonania - wszystkie te elementy moim zdaniem zasługują na ocenę dobry/bardzo dobry. Przyrównując go do mojej 6300, która ponad 3 lata temu kosztowała mnie majątek a i teraz jest od niego 50% droższa uważam, że jest w czołówce telefonów na rynku biorąc pod uwagę stosunek jakość/cena.

  • 0

    158. ~bazoooka  2010-03-14 19:47:14  host: abwb119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ci co mówią że ten telefon robi tragicznie to chyba porównywać nie umieją, k550i w dzień zdjęcia są zbliżone ale nokia w trudnych warunkach bije o głowę SE (zdjęcia robione bez lampy- musi być sprawiedliwie, w SE kolory mają inne odcienie) a jeśli by ktoś nie zauważył to nokia zapisuje w formacie .nrw który za jakąś 1min zamienia się na .jpg z dużą poprawą jakości(jeśli jest ustawiony zapis na kartę)

  • 0

    160. ~p1otr  2010-03-22 00:30:24  host: host-89-229-215-50.kwidzyn.mm.pl

    Po 3-tygodniowym użytkowaniu mogę się podzielić następującymi spostrzeżeniami: 1.Jakość ogólna telefonu- dobra średnia. 2.Jakość obudowy-jw. 3.Bateria- jw. 4.Interfejs- typowy, wyświetlacz- wysoka jakość, niektóre opcje w menu (w porównaniu z SE podobnej klasy, czyli użytkowanego przeze mnie wcześniej K550i) w nielogicznych miejscach i dziwnie nazwane. Mało elastyczne możliwości wyboru skrótów do interesujących nas funkcji. 5.Mało wygodna (dla grubszych palców) klawiatura. 6.Odtwarzacz MP3- podczas odtwarzania muzyki co jakiś czas serwuje irytujące zgrzyty (może mam felerny egzemplarz?) 7.Zestaw słuchawkowy- TRAGEDIA- muzyki na tym nie da się posłuchać. (SE daje w komplecie o niebo lepsze) Podsumowując: w odniesieniu do ceny (Neonet, 289 zł) choć z lekkimi niedociągnięciami, to w gruncie rzeczy przyzwoita propozycja telefonu klasy niższej średniej.

  • 0

    161. ~krysia  2010-03-23 13:59:54  host: www.mt.net.pl

    wszystko to lipa

  • 0

    162. ~Lamiko  2010-03-24 22:58:10  host: dynamic-78-8-14-103.ssp.dialog.net.pl

    Mam ten telefon od 3 tygodni, kupiłem za 270zł w Saturnie i szczerze odradzam! Minusy: -beznadziejna klawiatura - kto lubi pisac smsy moze dostac szalu,choc idzie sie przyzwyczajic , to jego tworcy widocznie o ergonomi nie mieli bladego pojęcia -łatwo rysujący się ekran - napis nokia z tylu telefon zdrapal mi sie po tygoniu tzn. te naklejki odkleily plusy : +bateria trzyma od 3 do 5 dni w zaleznosci od uzytkowania + internet w telefonie , + pamięc , radio itp itd w skali od 1 do 10 daje 6 , i glownie przez niefunkcjonalna klawiature !!!

  • 0

    163. ~wojtek  2010-03-27 19:37:51  host: 188.33.68.102

    Musze powiedzieć że telefonik bardzo fajny . bardzo dobry odtwarzacz muzyki ładne robi zdjęcia , prosty w obsłudze bardzo ładny wygląd .. polecam telefon jak najbardziej .

  • 0

    164. ~Daria  2010-04-08 17:03:28  host: 87-205-25-99.ip.netia.com.pl

    a jak z odtwarzaniem piosenek mp3 ? Głośno gra i czy nie trzeszczy głośnik ? Pozdrawiam . ;D

  • 0

    165. ~michał  2010-04-08 21:22:27  host: dynamic-78-8-126-79.ssp.dialog.net.pl

    mam tę nokie i w porównaniu z innymi fonami które miałem to jest badziew. Juz nawet SE k810i był lepszy bo chociasz aparat miał dobry i klawiszowe skróty do aparatu i odtwarzacza.

  • 0

    166. ~  2010-04-09 19:26:09  host: dynamic-78-8-80-51.ssp.dialog.net.pl

    niepozorny jak go pokazałem go do mnie wyśmiali ale jak już pokazałem co ;potrafi to odzyskałem honor ocena ogólna 4/5 no może brak kabla usb ale to nie ten przydział cenowy :)

  • 0

    167. ~Beata  2010-04-09 20:54:20  host: ewp211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, proszę użytkowników tej Nokii o kilka odpowiedzi. 1. Czy aplikacje mozna zapisywac również na karcie pamięci czy tylko na telefonie (jeśli tylko na tel. to ile pamięci jest przeznaczone na aplikacje). 2. Jakie jest oprogramowanie wolne/szybkie. Czy po naciśnięciu przycisku musimy chwile odczekać na załączenie funkcji? 3. Jak to jest z tym pisaniem smsów czy na prawdę jest ciężko i palce męczą się szybko? Dziękuję bardzo za wszelkie rady ponieważ planuję zakup. Pozdrawiam!

  • 0

    168. ~Lamiko  2010-04-10 22:23:53  host: h-87-199-13-145.dolsat.pl

    Znów ja hehe. Od ostatniego posta trochę się zmieniło, telefon miałem już sprzedać , ale tak sie do niego przyzwyczailem, ze nawet mi sie spodobał. Przyzwyczailem sie do klawiatury i ba nauczylem sie nawet szybko pisac na nim esy, fakt czasem denerwuje,ale tylko czasem. Bateria OK trzyma 4-5 dni, przy czestym uzytkowaniu!!, internet OK, bez problemu wchodze na kazda strone 4- /6 tak ocenie ten telefon po 2 miesiacach uzytkowania! W gruncie rzeczy jestem z niego zadowolony , 270 - to nie jest duzo jak za taki tlefon !

  • 0

    169. ~karolex  2010-04-21 15:05:27  host: host-89-167-53-8.nplay.net.pl

    Mam telefon od roku, kupilem w erze. Jest super!Bateria trzyma 10 dni, jak ktoś nie wie to trzeba najpierw rozładować i naładować od początku.Głośno gra,jest korektor, w którym można ustawiać coś w stylu basy,wysokie tony. Aparat robi piękne i ostre zdjęcia jak na 2 mpx. karta pamięci może mieć nawet 8 GB! Radio jest naszczęście ;p, jest opcja porze. streo, jest nową opcją. Niestety telefon produkowany był w chyba rumunii i ma inne menu,ale można ustawić inny motyw i git. Są nawet mapy,które można wgrywać za pomocą koputera Ovi suite bluetoothem i USB.Wadą jest brak symbiana (może na szczęście) i szybkie rysowanie się ekranu. Telefon spadł mi już miliony razy na beton...I co? I pare małych rysek, które przybywają z upadkiem. Podsumowując telefon jest naprawdę super i ładny i lekki, chociaż o 2 cm większy od expres music ;p

  • 0

    170. ~karolex  2010-04-21 15:08:18  host: host-89-167-53-8.nplay.net.pl

    Beato, możemy wgrać aplikacje na kartę pamieci. Telefon nawet prze zawalonej karcie śmiga. Szybko przechodzi tu i tam. Tylko 5 sekund ładuje sie przy wlaczaniu map,ale to niewazne ;) Sms'y pisze se szybko, szybko sie przyzwyczajacz do klawiatury :) telefon maly i wygodny, lekki tez...

  • 0

    171. ~mat  2010-04-22 13:06:34  host: bel22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest Dobry i Tani. Wygodnie leży w ręku. Ma wszystkie niezbędne funkcje. Bateria około 5-6 dni. Klawiatura jak dla mnie bardzo wygodna. Jedyny minus: znać paluchy na przednim panelu

  • 0

    172. ~  2010-04-23 14:03:16  host: dpq230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    proszę o pomoc, jak przypisać dzwonek do konkretnych osób????

  • 0

    173. ~601  2010-04-25 11:04:08  host: idc117.idc.net.pl

    mam pytanie. co trzeba zrobic aby gadu gadu działało na tej noki 2700?

  • 0

    174. ~pawel2061  2010-04-27 21:43:55  host: 77-45-64-226.ujscie.net

    zeby przypisac dzwonek wybierasz kontakt opcja wiecej nastepnie opcje dodaj szczegol i dzwonek. nie musi kontakt byc zapisany na tel aby przypisac dzwiek

  • 0

    175. ~tom  2010-04-28 19:06:22  host: public92641.xdsl.centertel.pl

    spoko tel dzisiaj kupiłem na razie testuje i wszystko ok tylko słuchawki z zestawu troche badziewne

  • 0

    176. ~uzytkownik 2700 c  2010-05-06 21:46:22  host: 89.230.166.169

    BATERIA SZAJS TRZYMA MAX DZIEN ZAKTUALIZOWALEM SOFT TO SAMO

  • 0

    177. ~  2010-05-10 17:04:10  host: dynamic-78-9-72-143.ssp.dialog.net.pl

    Mi nowa bateria od tego telefonu działa ze słuchaniem muzyki i odtwarzaniem filmów 3 dni. To mało, bo się trochę niepokoję?

  • 0

    178. ~muuuucha  2010-05-16 11:47:36  host: host-81-190-193-83.gizycko.mm.pl

    Mam ten telefon od ponad 2 tyg. i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma wszystkie niezbędne funkcje. Polecam :)

  • 0

    179. ~orb  2010-05-19 16:33:15  host: chello089077060190.chello.pl

    *** telefon poprostu nokia-a to ze zwykle sluchawki mozna podloczyc to wielki plus...dziala nawet radio-jakosc dzwieku przy dobrych wtyczkach jest bardzo dobra.telefon posiada rozszerzenie stereo i korektor dzwieku.

  • 0

    180. ~bodzio  2010-05-22 18:32:41  host: 77-253-250-248.adsl.inetia.pl

    mam pytanie! jak wgrac np. muzyke z bluetootha od razu na karte pamieci???

  • 0

    181. ~Maciejos  2010-05-22 20:47:35  host: coi219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    e a w tym telefonie jest opera mini

  • 0

    182. ~werr  2010-05-23 09:12:36  host: dst20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    da sie jakos przestawic godzine w sms-ach odebranych. bo mam dwugodzinne opoznienie.. np. gdy ktos napisal wiadomosc o 21;32 to mam napisane, że sms przyszedl o 19:32.. da sie to zmienic?

  • 0

    183. ~sushi classic  2010-05-31 15:57:32  host: adkr84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    super fon wprawdzie jeszcze go nie mam ale ma go mój brat i siora .Mówią że jest super xD

  • 0

    184. ~zanecior  2010-06-05 11:38:47  host: ip-77-252-91-179.eurocom.olkusz.pl

    masakra.. telefon śliczny i wgl fajny. wszystko co potrzeba ma, lecz co z tego? mama go dwa miesiące, zacina się, biały ekran się robi, a wczoraj na dodatek nie chciał wysyłać smsów, trzeba było anulować pare razy i dopiero za którymś tam razem się wysłało. i nie trafiłam na wadliwy tel, ponieważ koleżankaa ma taki sam i to samo jej się dzieje.. ;< mówiąc szczerze niedopracowany model.

  • 0

    185. ~  2010-06-06 16:17:44  host: t21-08.opera-mini.net

    Mam ten telefon od grudnia ubieglego roku i sprawuje sie dobrze chociaz sa problemy z dostepem do sklepu ovi. Serwis gwarancyjny firmy nokia to katastrofa.

  • 0

    186. ~Kakuu  2010-06-07 22:18:32  host: 213-238-70-157.adsl.inetia.pl

    hej.! Mam pytanie... Gdzie można dokupić kabel USB?? Pomóżcie kompletnie się na tym nie znam!! ;D

  • 0

    187. ~banan  2010-06-15 15:09:42  host: aczx131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon kilka dni, wcześniej miałem sonyericsson i jak narazie rzuciło mi się w oczy kilka rzeczy: -ładny, matowy tył, obleśny, błyszczący przód, który chwyta każdy odcisk palca i każdą rysę -elastyczność oprogramowania-nie ma nieusuwalnych plików, za każdy dzwonek można ustawić dowolny plik, a nie np. kilka fabrycznych dźwięków sms i nic więcej. Zmienny wygląd menu i skróty klawiszowe praktycznie dowolnie podporządkowywane -Dużo pamięci(+slot kart pamięci) jak na tak tani telefon -nietypowe umieszczenie podzespołów- gniazda u góry, głośnik na dole -górna, ostra krawędź obudowy może wygląda interesująco, ale za to świetnie zbiera kurz -w telefonie nic nie skrzypi!(przed tym ostrzegali w recenjzji) -niewygodna klawiatura, klawisze trochę twarde(skrajne) i nie wiem czemu, ale mam trudności z wciskaniem "7" lewym kciukiem-ciężko o dobry chwyt dość płaskiego i krągłego korpusu -wyświetlacz: B. dobry kontrast i kolory małe kąty widzenia -radio przy automatycznym strojeniu czasem nie łapie RDS-trzeba przeskoczyć o jakieś 50kHz w dół(zwykle) kabel usb chyba jakiś specjalny, bo mam 3 albo 4 "miniUSB" i żaden nie pasuje Jak ktoś chce tani telefon bez miliarda niepotrzebnych bajerów, to polecam

  • 0

    188. ~magda  2010-07-02 15:59:07  host: 80.51.182.95

    Witam!Mam pytanie,jak ustawić żeby np. przesyłana przez bluetooth muzyka zapisywała się od razu na karcie pamięci?Z góry dziękuję za odpowiedź.

  • 0

    189. ~posiadaczka  2010-07-05 20:29:58  host: host203.43.fuz.pl

    a ja mam takie pytanie bo mam go od dziś. Czy można w nim ustawić hasło na skrzynke sms ? Są w zabezpieczeniach kody które bedzie trzeba podać jesli si eto ustawi ale nie mam pojecia czy można na skrzynke. Bardzo prosze o odpowiedź

  • 0

    190. ~Jarg321  2010-07-11 21:39:53  host: 156b.rydy.eu

    Witam ! Jestem użytkownikiem tego telefony od 3 tygodni ... ostatnio po wyciagnieciu baterii i przy zmianie karty sim telefon nic nie wyswietlal ... wiec wlozylem spowrotem stara karte i to samo ... pozniej wyciaglem karte SD (1G) i telefon dziala do teraz ... A tak o telefionie to bateria trzyma od 3-7dni głosnis jest superowy ... ma troche slabszy glosnik niz nokia n73 :) a tak ogolnie to telefon oceniam na +4/6

  • 0

    191. ~ppp  2010-07-18 07:56:21  host: 62.152.140.133.dsl.dynamic.eranet.pl

    ja mam ten telefon od 2 tygodni i kiedy sie rozladuje calkowicie bateria po wlaczeniu ponownym telefonu po naladowaniu musze od nowa ustawiac godzine mozna jakos to zmienic? A tak wogole bardzo fajny.

  • 0

    192. ~re:bodzio  2010-07-18 11:03:03  host: static-78-9-71-36.ssp.dialog.net.pl

    do: bodzio jak się skończy pamięć na telefonie to zapisuje na karte pamięci a jak zapisze na tel to wystarczy przenieść

  • 0

    193. ~me be ge  2010-08-04 12:28:14  host: 89.231.207.35

    Całkiem ładny i elegancki telefon ,wyposażony w wiele ciekawych opcji a do tego tani.

  • 0

    194. ~WoWo  2010-08-06 15:07:43  host: 82.177.144.28

    Do Werr-a Musisz w ustawieniach daty i godziny wpisać strefę czasową GMT + 2 Pozdro

  • 0

    195. ~ola  2010-08-07 19:07:51  host: 77-254-141-215.adsl.inetia.pl

    witam mam pytanie, czy smsy w tym telefonie zapisują się w pamięci telefonu czy na karcie pamięci?? Jest jakieś ograniczenie ilości sms? proszę o odpowiedź

  • 0

    196. ~Kar  2010-08-08 22:34:38  host: 94.254.131.150

    Mam pytanie. Czy odtwarzacz mp3 mozna zminimalizowac?

  • 0

    197. ~  2010-08-14 22:11:19  host: public67074.xdsl.centertel.pl

    Można zminimalizować mp3 ;)

  • 0

    198. ~Uzytkownik  2010-08-18 13:05:18  host: bho22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Polecam! bateria, mp3, aparat ok. cóż chcieć wiecej ?

  • 0

    199. ~2kilogramyarbuza  2010-08-18 13:10:42  host: aahu38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo zgodze sie z niektorymi opiniami co do ceny w ogolne nieproporcjonalnej do funkcji telefonu. jedyne co moze w nim przyciagac to wyglad. jesli telefonu jednak nie zabezpieczymy (nie wsadzimy do jakiegos etui)to po kilku tygdniach caly jest zrysowany i to wkurzajacymi malutkimi ryskami ktore postaly wskutek najnormalniejszego uzytkowania. jesli juz zdecydowaliscie sie na ten telefon ktory nie jest przeciez taki zly (mnie sie tylkowydaje ze przeplacilam bo wystarczy poczekac kilka miesiecy i cena tego telefonu spadnie)to kupcie sobie na niego jakies porzadne opakowanko. funkcyjnie i wygladowo polecam - cenowo zdecydowanie nie.

  • 0

    200. ~ola  2010-08-22 20:58:27  host: 088156135015.radom.vectranet.pl

    wczoraj nabylam i jestem bardzo zadowolona, telefonik mi sie baaaardzo podoba :) pozdrawiam wszystkich uzytkownikow tej slicznotki

  • 0

    201. ~jo  2010-08-24 16:30:30  host: s164-228.star.net.pl

    W MEDIA MARKT < nie dla idiotów > jest za chyb 230 zł ;dd

  • 0

    202. ~  2010-08-25 12:41:55  host: eul172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Teoretycznie nie ma ograniczenia co do ilości zapisu smsów. Jest ona ograniczona jedynie pamięcią w ogóle telefonu więc razem z kartą jakieś 2 GB :D Ale w praktyce lepiej nie przekraczać 1000 smsów wysłanych i odebranych czyli razem 2000 esów:)Bo tel. może się wieszać.

  • 0

    203. ~jolka  2010-08-26 20:07:57  host: host-86-63-149-33.nplay.net.pl

    mam ten telefon od kilku dni i nie wiem czy to blad w ustawieniach czy wina operatora, ale naliczane mam nieslusznie oplaty. Tzn. dzwonie do kogos, ta osoba mnie odrzuca i teoretycznie powinno mnie też rozłączyć, a u mnie włącza się, że trwa połączenie i naliczany mi jest za to koszt (na tel tamtej osoby nie ma zadnego sygnalu jakoby mialabym z nia rozmawiac) . Dodam,ze poczte wylaczylam, ta osoba tez jej nie miala, wiec nie wiem o co chodzi.... wiecie jak zaradzic?

  • 0

    204. ~patrycja  2010-08-26 22:15:29  host: d100-87.icpnet.pl

    ja mam ten telefon ponad pol roku i godny polecenia zaplacilam za niego trzysta zlotych i uwazam,ze jak na taki telefon to naprawde warto ma podstawowe nowsze rzeczy swietnie sie pisze, nie zawiesza sie i mało tego, wiele razy upadł mi i nawet raz w morzu sie zamoczyl porzadnie ,a po wysuszeniu chodzi jak nowy naprawde jest rewelacyjny

  • 0

    205. ~Roman  2010-08-28 23:28:39  host: 19-dzi-22.acn.waw.pl

    Mam taki problem z tym telefonem, pewnego razu sam z siebie zegar mojej nokii z dużego zegara na środku ekranu, zmienił mi się, w malutki w prawym górnym rogu. Najlepsze jest to, że niczego nie zmieniałem, a jeszcze tu wyżej w komentarzach czytam, że nie da się tego zmienić. U mnie jakoś się zmieniło, i nie wiem jak to zmienić. Chyba wyresetuje ustawienia do fabrycznych, ale fajnie było by wiedzieć jak to się robi. Może ktoś wie?

  • 0

    206. ~  2010-08-29 00:13:06  host: 178.182.39.25.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    jest jakieś niedomówienie pisze że ma wbudowaną pamięć 64 Mb gdzie się to podziało ja mam tylko jakieś 24 ,25

  • 0

    207. ~do jo  2010-08-29 10:22:44  host: 212-106-18-184.adsl.inetia.pl

    ej jo a byłes tam sprawdzales czy jest za te 230zl :D?

  • 0

    208. ~Nataliaaa  2010-09-03 11:23:59  host: gbk230.internetdsl.tpnet.pl

    DO: 205. ~Roman 2010-08-28 23:28:39 Wystarczy wejsć w ustawienia wyświetlacza i wyłączyć opcję "WYŚWIETLACZ GŁÓWNY". A telefonik super :)

  • 0

    209.  2010-09-06 10:58:10

    Czy będzie na nim działać karta pamięci SanDisk 6GB? Z góry dzięki za odpowiedź :)

  • 0

    210. ~Człowio  2010-09-10 07:05:58  host: chello089075024008.chello.pl

    Mam tą nokię już 2 lata i sprawuje się dobrze. Chociaż słuchawki mi zaginęły w akcji...

  • 0

    211. ~madzia  2010-09-11 11:49:04  host: ioc195.internetdsl.tpnet.pl

    chce ściągać muzę ale gdy ściągnęłam piosenkę z MUZODAJNI i chciałam odtworzyć to wyświetliło się 'trwa odbieranie klucza aktywacji' a późnej 'nie odebrano klucza aktyw.' i nacisnęłam OK to wyświetliło się 'proszę uaktywnić "nazwa piosenki" ' nacisnęłam o było "ładowane" a następne pokazało się "Nieznany format pliku" i teraz nie mogę słuchać muzy Co robić ??

  • 0

    212. ~  2010-09-11 16:43:18  host: host-89-167-16-142.nplay.net.pl

    Witam dziś nabyłem ten telefon w MediaMarkt za 240zł (pozbyłem sie lg kp501) Nokia bardzo ładna ma wszystko czego potrzeba gorąco polecam. Aha nigdzie nie jest wspomniane ale w mediamarkt w telefonie jest karta 1gb.......

  • 0

    213. ~Me  2010-09-25 11:06:12  host: host-81-190-138-197.olsztyn.mm.pl

    Mam tą nokię już jakiś czas. Telefon sprawuje się świetnie, jak to nokia. Bateria trzyma długo, bez słuchania muzyki do tygodnia trzyma, ze słuchaniem kilka dni. Jest niedroga, w różnych umowach jest naprawdę tania... Doładowanie co miesiąc 25 zł, które i tak wydajemy aż tak nie boli. Wszystko co potrzeba jest w telefonie, nie ma badziewnych joisticków, które psują się po paru dniach. Cudotechniki!

  • 0

    214. ~Prezes  2010-10-05 09:36:15  host: anc22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam tą nokie już półroku i narazie nie narzekam

  • 0

    215. ~adi  2010-10-06 11:07:41  host: dsb159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    super telefon mam go od 4 dni i nic się nie dzieje głośny odtwarzacz 1000/1000000

  • 0

    216. ~bur  2010-10-09 17:42:05  host: 77-254-148-167.adsl.inetia.pl

    Mam taki problem, radio przestawilo sie z fm na af, nie orientujecie sie moze jak to zmienic? Z góry dzieki.

  • 0

    217. ~kris  2010-10-17 12:35:40  host: 83.17.128.242

    Ten telefon posiada również obsługę aplikacji Nokia Mapy, jedynie mapy trzeba ściągnąć z intenetu, choć w specyfikacji technicznej o tym nie pisze. Obsługuje również karty pamięci SDHC co też nie jest w specyfikacji napisane.

  • 0

    218. ~natalia  2010-11-03 12:11:46  host: h-87-199-45-39.dolsatbelchatow.pl

    Ten telefon jest super. Polecam go. Dostałam go na urodziny, niestety w sierpniu ukradli mi go ;/ Ale polecam wszystkm tym co zastanawiają sie czy go kupic. Jest prosty w obsłudze, bateria trzema długo. Fajny jest !

  • 0

    219. ~Wielki Brat  2010-11-11 14:29:12  host: 87.204.111.143

    Mam Nokię 2700 C już ponad rok. Co mogę pisać same plusy minusów z e r o. Jestem z nie bardzo, bardzo zadowolony. Mam pytanko, czy ktoś wie jaki kabel USB do niego pasuje?

  • 0

    220. ~mmiimm  2010-11-12 19:50:59  host: acba128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od ponad roku : klawiszę się rozleciały , cały czas się zacina , aparat koszmarny , muzyka fAtalna

  • 0

    221. ~leo  2010-11-13 11:05:39  host: agm117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest cichy i nic nie mozna zrobic. nawet przez głośnik slabo słychac.

  • 0

    222. ~222  2010-11-16 15:43:05  host: host-81-190-138-197.olsztyn.mm.pl

    Nie wyobrażajmy sobie, że za taką cenę i jeszcze zapewne w umowie dostaniemy jakąś nokie n97 - nie ta bajka. Telefon to nie badziew tylko jest inaczej profilowany. Na ludzi, którzy nie potrzebują "bajerów". Wygląd jak dla mnie nie odtrąca, ale też tap madl nie jest. Aparat, no co tu dużo mówić. Jaka cena - taki aparat. Ale fotki robi niezłe, jak na nokie i 2 mpix. Jeśli chodzi o kolory. Oko nie wyłapie takiej dużej różnicy pomiędzy 256 tyś. a 16 mln. Poprostu to jest telefon dla innych osób, jak chcesz bajery i niezniszczalną komórkę to idź, wydaj 2 kafle na telefon jeszcze w umowie. I wszystko zależy od użytkowania. Czy słyszeliście, żeby kobieta powiedziała, że jej taśma ze slidera - "do dupy" - nie, bo ona go szanuje, przynajmniej niektóre.

  • 0

    223. ~mrcel  2010-11-16 21:50:25  host: 89.191.152.14

    Pasuje kabelek Typ-101D. Taki sam jak do Noki 6730

  • 0

    225. ~  2010-11-18 16:56:35  host: 81-219-201-59.adsl.inetia.pl

    tel.jak i kazdy tylko ma malo pamieci ale tak jest ok nie ma to jak NOKIA.

  • 0

    226. ~Piter  2010-11-21 12:02:06  host: aemp75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam do niego zastrzeżenia po trzech miesiącach oddałem go do naprawy i znów mi sie psuje żal mi tego którego wymiślił tego fona

  • 0

    227. ~tynka  2010-11-23 14:56:01  host: 78-131-159-66.tktelekom.pl

    hej mam problem ma nokie 2700 classik mam kabel usbe od niki i karte 2gb ale po podłączeniu to komputera wyszkakuje mi takie cos: -PC suite -druk i multimed -magazyn danych nie wejdzie mi w zadne tylko w druk i multimed a ja chce wkleic piosenki na karte co mamz robic ??

  • 0

    228. ~supcio  2010-11-27 11:55:52  host: host-167-164-rozpylacz.igloonet.pl

    mam ten telefonik jest bardzo fajny i kosztuje ok 300 zł

  • 0

    229. ~mlodzisz  2010-12-03 18:58:07  host: 83-238-19-35.ip.netia.com.pl

    Bardzo fajny telefon. Bardzo wytrzymały ,a przy tym naprawdę ładny. Pracuje dosyć szybko i się nie zacina. Wymiana danych z komputerem przebiega bez problemów. Dźwięki odtwarzane czysto i ogólnie tutaj nie mogę się przyczepić. Jedynie zastrzeżenia mam do aparatu. Mógłby robić trochę lepsze zdjęcia. Ogólnie podsumuwując świetny telefonk.

  • 0

    230. ~  2010-12-04 22:01:00  host: host-89-228-5-74.biznes.mm.pl

    do 227. Jeśli chcesz zgrać piosenki na kartę to wybierasz magazyn danych.

  • 0

    231. ~Kuba  2010-12-16 23:50:18  host: user-46-113-239-136.play-internet.pl

    Pamięć kontaktów to 2 000 wpisów.

  • 0

    233. ~;D  2010-12-20 16:14:46  host: 212.87.240.39

    może już ktoś wcześniej to napisał, ale nie chcę mi się czytać 231 wpisów:):P mam tylko jedno pytanko, czy na tym telefonie bd działać gg ?;) bo nie ma wgranego oryginalnie..

  • 0

    234. ~Klaudia  2010-12-20 16:53:56  host: abkd3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak mozna zmniejszyc ta godzine na wyswietlaczu?nie chce jej calkiem ukrywac.

  • 0

    235. ~zyg  2010-12-21 17:00:57  host: pradnik1d.gemini.net.pl

    Bardzo proszę o informację.Czy można już wykonane zdjęcie telefonem,np.tekst,zbliżyć aby móć łatwo odczytać.Wiem,że jest zoom przy wykonywaniu zdjęcia ale czy jest też w przypadku o którym napisałem na początku.

  • 0

    236. ~wiesiek284  2010-12-28 12:27:26  host: 77-254-141-219.adsl.inetia.pl

    Proszę o informację czy istnieje możliwość przetransferowania zdjęć z pamięci wewnętrznej na pamięć SD.

  • 0

    237. ~  2010-12-31 00:26:24  host: z18-05.opera-mini.net

    telefon niezniszczalny, mi 4 razy w snieg upadl i nic mu nie jest a jak kiedys mialem SE K700I to po jednym zaliczeniu sniegu padl ekran

  • 0

    239. ~konrad  2011-01-29 17:41:08  host: 212.244.10.8

    wie ktoś może jak "zmniejszyć" zegar, który jest na wyświetlaczu? chciałbym mniejszy rozmiar....

  • 0

    240. ~Oblivion  2011-02-04 12:24:10  host: crowley-nat.greenlan.pl

    Telefon ten jest świetny, a w dodatku nie drogi. Moja ocena 10/10.

  • 0

    241. ~mariuss  2011-02-13 01:24:45  host: cwa106.internetdsl.tpnet.pl

    tel naprawdę bardzo dobry jednak po trzech latach użytkowania zaczął się zawieszac i wyłaczac a za kazdym razem kiedy odczepie zestaw sluchawkowy musze go wylaczyc i wlaczyc zeby zaczal dzialal mikrofon. Biorac pod uwage te wszystkie upadki nocleg na schoach w deszczowa noc kapiel w 1000kg bubble-batha oraz zalanie amoniakiem to jestem naprawde pelen podziwu. Nie jestem w stanie zliczyc ilu poprzedników miał ten telefon i zaden nie dotrwal konca umowy a ten dotrwal i zostal wytrzymalosc - BEZKONKURENCYJNY !!! brakuje mu tylko GPS chociaż z zewnetrznym chodzi bardzo fajnie zmienilbym jedynie klawiature i dodal boczne klawisze.

  • 0

    242. ~HARDCORE  2011-02-17 00:24:05  host: etth-195-211-8-28.telesim.com.pl

    zalety:prosty,szybki,w miare dobra bateria obsługa kart sdhc (ja mam w nim 8gb,głośny, wady:słaby soft,wyświetlacz,obudowa i klawiatura

  • 0

    243. ~  2011-02-24 22:52:00  host: beta.proton.net.pl

    Posiadam nokie, dopiero kilka dni ale jestem zachwycona wygladem wewnetrznym i zewnetrznym. Bateria spisuje sie dobrze. Wyswietlacz czytelny, czcionka w smsach widoczna (dla osob noszacych okulary minus), dzwonki glosne. Ogolnie tel jest adresowany do osob ktore stawiaja na rozmowy i smsy.

  • 0

    244. ~gabrysia  2011-03-06 17:54:25  host: ip-91.150.182.123.fenomenalny.net

    mam tą nokie od ponad roku jest w miare ok. i mam pytanie czy mozna w niej miec gg bez wchodzenia na net i placenia za niego? prosze o odpowiedz z gory dzięki:)

  • 0

    245.  2011-03-21 01:51:32

    Nikt wcześniej nie wspomniał, że ta Nokia ma całkiem przydatną funkcję robienia kopii zapasowej całej zawartości telefonu. Można również synchronizować ze sobą dwa telefony, lub kopiować z naszego do innego, albo wręcz przeciwnie - z innego do naszego: sms-y, mms-y, kontakty, wpisy z kalendarza, notatki. W telefonie z dolnej półki to chyba nowość.

  • 0

    246. ~buczki 2000  2011-03-24 22:13:48  host: 109.95.206.79

    Mam tą nokie ponad poł roku. Bateria chodzi bardzo dobrze przy częstych rozmowach bateria trzyma około 4/5 dni. Dobry organizator. Obudowa bardzo solidna nie rysuje się, nie trzeszczy. Tak jak ktoś wcześniej napisał mi również odczytuje kartę micro 8gb a co istotne nie trzeba dokupywać słuchawek noki bo wchodzą te posiadające normalną końców do mp3. Telefon nigdy mi się nie zaciął. Dla tych co nie oczekują grilli i technologi NASA mogą śmiało kupić ten telefon za bardzo odpowiednią cenę. Jakość telefonu jak i sama jego organizacja 9/10 pkt ! Polecam

  • 0

    247. ~daniel  2011-03-25 01:09:25  host: user-46-112-69-8.play-internet.pl

    jak mozna zmniejszyć tez zegar na wyświetlaczu 2700 classic

  • 0

    248. ~Venom  2011-03-29 23:26:34  host: 178-36-159-10.adsl.inetia.pl

    Pozdrawiam ludzi którzy mówią ze ten telefon jest gorszy od SE 550i... Zobaczymy co powiecie za pól roku a max za rok... bo tyle najczęściej trwa żywotność SE... W moim sp. SE810i klawiatura przestała działać po 3 miesiącach, mimo ze nawet ani razu telefon nie upadł... A Nokia N70 50 razy była zbierana z chodnika... W częściach bo częściach ale działała!! Telefon świetny! Trochę wyświetlacz wrażliwy na uszkodzenia ale jak się zainwestuje w folie ochronna to nie ma się o co martwic.

  • 0

    249. ~  2011-04-11 13:18:34  host: bbservice42.mmpnet214.tnp.pl

    Czy ona obsługuje karty pamięci 8 gb ???

  • 0

    250. ~patrycjaaa  2011-04-11 15:17:32  host: onl21.internetdsl.tpnet.pl

    Jak można zmniejszyć zegar ?

  • 0

    251. ~szalona  2011-04-13 12:47:45  host: 94-40-52-161.tktelekom.pl

    ile się mieści smsów ? :D

  • 0

    252. ~xxx  2011-04-15 09:55:56  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    @249 a Ty slepy jestes? w opisie wyraznie jest napisane ze do 2gb

  • 0

    253. ~pi  2011-05-04 01:47:20  host: ip-178-214-150-141.silesiamultimedia.com.pl

    248.Venom@No ja coś mogę powiedzieć na ten temat miałam Nokię 2700c przez rok,a SE550i ponad 2 lata(dokładnie 2,5 i opchnełam go bo nie potrzebuję 4 telefonów.Tydzień później opchnełam tą nokię i cieszę się,bo równie trzeszczącego i wieszającego się telefonu jeszcze nie miałam,a telefonów miałam w życiu sporo.Na początku wszystko było cacy fajnie działał klawiatura też,dobrze się pisałoale po 2-3 m-cach patrzę kurz za szybką skąd,nie wiem nie rozkładałam z czasem klawiatura zaczeła coraz słabiej radzić sobie z pisaniem i trzeszczeć,gorzej cały telefon po roku użytkowania każde naciśnięcie było witane trzeszczeniem,a do tego rosnącą ilością szpar pod złocistą oprawką w okół obudowy.Net wolniejszy niż w SEk55i mimo najnowszej opery mini w obu fonach,co aż dziwne zwarzywszy na identyczne parametry techniczne obu fonów.Do tego Wieszał się regularnie przy zmianie stacji bazowych gdy jeździłam między miastami.Trzeba było robić każdorazowo wyszukiwanie sieci lub wyłączyć go i włączyć z powrotem,mimo ustawienia na automatycznie,k550i sam znajdywał sieć bez mojej pomocy.Jakość rozmów też nie najlepsza absolutnie nie dało się rozmawiać na słuchawkach(orginalnych),bo przerywał i słychać było trzaski,bezpośrednio lepiej ale miewał pogłosy i ja słyszałam dobrze ale osoba z drugiej strony nie słyszała mnie już dobrze.Z k550i nigdy nie było takich problemów,a oba telefony w tej samej sieci nawet wymieniałam kilkakrotnie karty by się upewnić co jest grane.Słaba Rumuńska robota wolę już Chińską.Podsumowując to moja 5 Nokia i zdecydowanie najsłabsza i najbardziej awaryjna(miałam nawet problem z aktualizacją softu).Krytycy tej marki mają rację wolę już szajsunga niż nową nokię o tych samych parametrach technicznych zwłaszcza że szajsung będzie sporo tańszy i z lepszego materiału.Smutne,ale firma Nokia straciła klienta i sądząc po rosnącej ilości opinii negatywnych ich sprzętu jak się w garść nie wezmą to długo jako nr.1 nie pociągną,a i nie wiadomo czy całkiem nie pójdą z torbami.

  • 0

    254. ~Ja  2011-05-07 19:42:47  host: host-81-190-138-197.olsztyn.mm.pl

    Mam tą nokię już dwa lata. Nie jestem osobą wymagającą ani też nie lubię tak skakać pomiędzy telefonami, a tak bardzo mi nie przeszkadzał. Wady: spada z wysokości 20 cm, rozwala się, klapka ma lekkie wgniecenia, bateria całkowicie wypada. Po 6 miesiącach klapka zaczęła się odczepiać przy leciutkim dotknięciu. Literki z tyłu "N O K I A" odkleiły się od noszenia w kieszeni. Nie jest to nic specjalnego. Nie ma WIFI ani symbiana, pare gier i aplikacji można wgrać, ale co z tego. Bardzo ciekawy do pisania SMSów, dobra bateria. Tyle. ;/

  • 0

    255. ~Kaszub  2011-05-14 18:53:47  host: accx215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jakie gry wasz model ma wgrane fabrycznie. Czy ten telefon ma jave 3D

  • 0

    256. ~pecha  2011-05-29 19:39:15  host: host-46-186-90-69.dynamic.mm.pl

    A ja wam dam zagwozdkę: telefon ma w instrukcji KALKULATOR - tak? Owszem i mój miał... przez 4 miesiące potem !!!! ZNIKNĄŁ !!! Nie wiem jak i kiedy , ale zniknął . Najlepsze w tym jest to ,że cały serwis nie wie jak to się stało i co zrobić by pojawił się znowu :(

  • 0

    257. ~myszka86  2011-06-10 21:27:01  host: host-81-190-241-21.malbork.mm.pl

    Mam tą nokie i nie jestem zadowolona ; / Telefon bardzo często się zacina , po nawet delikatnym wstrząsie " rozpada się " na części wstępne . W porównaniu do poprzednich i solidnych modeli tej marki PORAŻKA ! SMS-y pisze się bardzo ciężko , palce bolą jak diabli . Odtwarzacz muzyczny taki sobie , a aparat jak na nokie i 2 megapikseli to słabo . Na srebrnej obwódce odpryski ! Bardzo daleko jej do prawdziwej i solidnej noki . : ((

  • 0

    258. ~MmM  2011-07-03 23:59:21  host: host-81-190-138-197.olsztyn.mm.pl

    SMS-y pisze się bardzo wygodnie, nie wiem o co chodzi pani myszce... Fakt, słońce = zakodowanie ekranu. Nic nie zobaczymy, przykre.

  • 0

    259. ~kate  2011-07-25 21:38:12  host: enx80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zamówiłam ten telefon na allegro. Dużo za niego nie dałam, 209zł. Nie jestem wymagająca, telefon ma mi służyć do pisania smsów i dzwonienia i czasem słuchania muzyki. Więc mam nadzieję, że będzie git :) I jestem pewna, że szybko przyzwyczaję się do tej płaskiej klawiatury.

  • 0

    260. ~użytkownik 2700  2011-08-20 16:36:16  host: 80.48.68.172

    Dostałam ten telefon i początkowo nie byłam zadowolona, aparat wydawał się kiepski, mało funkcjonalny, jak dla nastolatki, jednak już po kilku dniach zupełnie zmieniłam zdanie! Dość prosty w obsłudze, muzyka gra głośno i wyraźnie, nie zacina się, na początku problem był z usunięciem wiadomości, co prawda to moja wina, bo "składowałam" je kilka dobrych miesięcy aż było ich ok 3000, ale po oddaniu na gwarancję wszystko działa jak należy :) Aparat nie jest zadowalający, jak to w Nokiach, ale od tego jest aparat, więc szczególnie mnie ten fakt nie martwi ;] pozdrawiam i POLECAM!

  • 0

    261. ~to_mi  2011-09-10 23:43:12  host: admb179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po dwóch latach użytkowania telefon nadal sprawuje się dobrze. Bateria wytrzymuje średnio 4 dni max 6; nie zacina się. Telefon w stanie technicznym idealnym, wizualnym dobrym. Przeżył niejeden upadek i nie był traktowany łagodnie, noszony w kieszeni nieraz z kluczami, monetami czy też śrubkami nawet gwoździami, miał służyć i służy. Telefon ogólnie bardziej wytrzymały niż by się to wydawało.

  • 0

    262. ~ateneum  2011-10-15 04:04:09  host: 178.73.49.203

    No też ze 2 lata użytkowania. Jak kogoś denerwuje zegar to niech włączy tryb oszcczędzania energii - zniknie. :D Ja tam tapet(zgadnijcie co o nich powiedziałby mój ojczym) nie mam i chwalę sobie, że jest duży. Kabel do PC? Ja używam czytnika kart ijest git. Komórka(innej firmy) znajomej wykryła mój fone przez bluetooth i mogłem przesłać zdjęcia. Wycyztałem, ż enei dal tych co słuchają muzyki..pozwolę sobie być odmiennego zdania. Słucham w nim muzyki po 2-3 godziny dziennie. Działa wtedy mi 2-3 dni na jednym ładowaniu. Fakt, ze oprócz słuchania muzy mniej więcej tyle samo czasu grywam jednoczęsnie w Sudoku(więc ekran świeci non stop wtedy). Sporo już przeszedł - wiec wytryzmałość potwierdzam.

  • 0

    263. ~Gawkes  2011-10-19 13:19:13  host: 093105239030.sla.vectranet.pl

    Co do tych 2GB max karty to bzdura ja mam 8GB ;)

  • 0

    264. ~ziomuś  2011-11-08 17:47:21  host: apn-77-113-44-61.dynamic.gprs.plus.pl

    warto zamienic sie na nią za avile?

  • 0

    265. ~KENT  2011-12-10 01:48:45  host: apn-95-40-64-119.dynamic.gprs.plus.pl

    AVILLI TO JA ZA DARMO BYM NIE CHCIAŁ HAHA

  • 0

    266. ~gsm salon  2011-12-11 13:23:44  host: 82-160-159-10.tktelekom.pl

    SYF KOSZMAR - jak to kazda nokia po pol roku - klawisz nawigacyjny to sreberko schodzi ochydnie to wyglada -jakosc obudowy zerowa totalny bubel kazda nokia = to samo lakier szybko sie sciera zostaje goly plastik nic wiecej

  • 0

    267. ~Beata  2011-12-30 15:51:52  host: evw96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeśli kogoś bardzo denerwuje duży format godziny na wyświetlaczu znalazłam na to obejście. Zegar w Ustawieniach można wyłączyć. A w necie sporo jest tapet lub tematów (motywów) z własnym zegarem. Wystarczy wrzucić taką tapetkę i mamy zupełnie inny zegar na wyświetlaczu. Nokie mam już 1,5 roku. Jestem zadowolona. Dużo używam Internetu - sprawuje się świetnie. Ogólnie nie zawiódł moich oczekiwań. Co jakiś czas gdy mi się znudzi wrzucam nowy motyw, tapetę, czcionkę, dzwonek... I fon jak nowy. ;) Polecam!!

  • 0

    268. ~Beata  2011-12-30 15:56:43  host: evw96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dodam jeszcze, że w opisie a w praktyce nie zgadzają mi się dwie, a właściwie trzy rzeczy: Moja Nokia nie ładuje przez USB oraz otrzymałam kartę pamięci w zestawie. No i co już było wspomniane wielokrotnie, obsługuje większe niż 2GB karty pamięci...

  • 0

    269. ~Gość  2012-01-18 23:41:05  host: 178.180.52.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Czy w tym telefonie mozna ustawić zeby były zapisywane smsy wychodzące? jesli tak proszę napiszcie gdzie trzeba wejść.

  • 0

    270. ~pat2000  2012-01-23 23:48:36  host: 088156132168.radom.vectranet.pl

    Ten telefon nie odtwarza gier typu nfs hot pursuit (działa the run lub pro street). Jest jego brat bliźniak nokia 6700 i jest lepszy. Natomias ta nokia powinna się zmienić. Ale do jednak najlepszy telefon od wszystkich. Iphone 4S nie ma javy i podstawowych funkcji (to odwtarzacz muzyki i filmów), avilą nic nie da się włączyć a nawet galaxy i lumia są słabe. Wolę tą nokię. Miałem 1208 i no miała tylko 3 gry. Mam wężyka 3d. Mam domyślnie 3 gry, ale mam o wiele więcej. Jednym słowem SUPER TELEFON 9/10!

  • 0

    271. ~pit  2012-02-05 21:30:23  host: ip-77-252-89-78.eurocom.olkusz.pl

    Czy można korzystać z map bez łączenia się z internetem w celu samego przeglądania?

  • 0

    272. ~Lol  2012-05-09 21:40:01  host: ader99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy co niektórzy co dodają komenty są mądrzy?Stwierdzam, że nie.Zrozumcie, że nawet jak byś cie się modlili to sreberko z klawiszy i tak nie zejdzie bo jest na nich powłoka jak np cieniutkie szkło!A wy piszecie, że schodzi wam sreberko z klawiszy!

  • 0

    273. ~Emil  2012-07-01 12:23:37  host: static-81-219-167-9.devs.futuro.pl

    No właśnie, jak czytam te opinie to się często zastanawiam czy te osoby wogóle miały do czynienia z tym modelem. Mój ma ponad dwa lata, siedzę dużo na necie - bateria na 4 dni przynajmniej, na wyświetlaczu mam folię poliwęglanową a reszta telefonu jest i tak w idealnym stanie (używam kabury). Jedyne co to odkleiły się literki "NOKIA" z tyłu. Polecam telefonik. POZDRAWIAM niezadowolonych.

  • -1

    274.  2012-08-28 11:47:17

    Ten telefon mi pasuje. Używam go do gier, słuchania muzyki i do oglądania filmów. Czasami na nim rozmawiam i piszę (bo gdybym nie robiłbym tego chciałbym ipoda). Nie kupiłbym bubla od iphona, bo nie ma javy. W niej są takie lekkie gry, a jedna gra na samsungi galaxy i inne tam ważyła by tyle samo, co wszystkie gry w mojej nokii. Wracam do 2700: upadał tyle razy, ale i tak jest w nienaruszonym stanie. Miał on kontakt z wodą, a tu nic. Polecam tą nokię! PS:Nie chcę obrażać tych, którzy mają te wymienione telefony.

  • 0

    275. ~Roksi9007  2013-03-25 12:24:21  host: enr172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon bardzo wytrzymały , odporny na wstrząsy i wszelkie upadki. Jest głośny . Wejdzie do niego karta nawet 8 GB i się nie zawiesza. BARDZO POLECAM!

  • 0

    276. ~RS  2013-05-15 19:00:51  host: acuy1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja również muszę napisać o nim pozytywną opinię, mam go już prawie 3 lata, sprawuje się dobrze, jakość odtwarzanej muzyki ciągle ta sama, bateria długo trzyma, tylko raz dałam do serwisu na uaktualnienie softa bo mi się zawiesił - mialam w skrzynkach około 2500 smsów, olałam kasowanie i się zmulił. Gdzie w innych telefonach 300 smsów to już pełna skrzynka. Około 200 smsów wysłanych dziennie, więc klawiatura chodzi non stop. Godziny przesłuchanej muzyki, przegadane, przeżył mnóstwo upadków, kąpiel w wannie z gorącą wodą i śmiga tak jak potrzeba. Regularnie tylko wymieniam folię zabezpieczającą ekran. Wygląd po takim użytkowaniu, zawsze bez futerałów w kieszeniach, z tyłu odpadły literki klejone nokia, joystick trochę się zdarł a tylną obudowę zalałam zmywaczem do paznokci więc jest nieestetyczna ale to moja wina ;p aparat spoko 2mpix, jak na użytki domowe w sam raz, mam aplikacje do pdfów, doców, więc ułatwia mi codzienną pracę bo jestem ciągle w podróży.

  • 0

    277. ~2701  2014-06-01 20:14:42  host: n11-02-02.opera-mini.net

    Prosty modól do sluchawki i klasyczny bar ,polecam

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-239-251.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet