Nokia 2330 classic - opinie
Telefony Nokia Nokia 2330 classic Opinie o Nokia 2330 classic

Nokia 2330 classic

w sumie: 81
  • 0

    1.  2009-02-26 19:04:25

    Na obraza prezentacyjnych, wyświetlacz wygląda tak okazale... Jak się ma to do rzeczywistości? ;]

  • 0

    2. ~szkoda  2009-05-22 16:29:22  host: ip-89-174-122-85.multimo.gtsenergis.pl

    Szkoda że nie dodali jeszcze latarki diodowej. Jak dla mnie z latarka była by idealna.

  • 0

    4. ~mac  2009-07-31 13:41:50  host: ksg.vlan2.architor.lubman.net.pl

    plastik-fantastik. parametry jak sony ericsson t610 sprzed 8 lat. era wciska komu moze...

  • 0

    5. ~nokia 2330  2009-08-07 21:25:21  host: chello089077137155.chello.pl

    Obraz w rzeczywistosci jest gorszy tzn. kolory słabsze i rozdzielczość również. Wielkim minusem jest bardzo mała pamięć!!! Poza tym wygodny,bateria bardzo dobra,bez bajerów ale do normalnego użytku (sms, dzwonienie) jest super. Głośnik w słuchawce jest bardzo mocny, można spokojnie rozmawiać w tramwaju itp. Natomiast dzwonek mp3, nie polecam słaba jakość w porównaniu z sonyericsson 750i i utwory nie brzmia zbyt dobrze jako dzwonki. Jeśli chodzi o ergonomię to przyciski są odpowiednnio duże, o średnim i pewnym skoku klawiszy, które działaja precyzyjnie. Tył jakby podgumowany plastik, nie łapie łatwo rys, ale sama klapka bardzo ciężko się odpina(zatrzaski)Na początku jest wrażenie że można połamać ja przy zdejmowaniu.

  • -1

    6. ~nick  2009-08-09 18:40:41  host: cge175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie posiada mp3

  • 0

    7. ~nokia2330  2009-08-17 11:12:51  host: net2-host8.wislanet.pl

    z pojemnością pamięci dokładniej ujmując jest tak: nagrywam "video" 60sek. po czym pojawia się komunikat, pamięć telefonu pełna usuń zbędne pliki...

  • 0

    8. ~wyswietlacz  2009-08-19 15:18:27  host: cjl50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Okazale? Spodziewasz się cudu po 65k kolorów i 128x160? Nie sądzę :P Takiej jakosci nawet nie ma 16mln kolorów, 240x320. No moze podobną. Ale ten wyswietlacz nigdy Ci tak nie pokaze jak na zdjeciach.

  • 0

    9. ~tila  2009-09-05 21:27:13  host: ip-79-175-200-138.cable.smsnet.pl

    ma odtwarzacz ale tylko 10MB nie całych do użytku jak się co nieco itak po usuwa...

  • 0

    10. ~E  2009-09-25 13:03:28  host: 77-254-139-31.adsl.inetia.pl

    Nokia 2330 to ładny i wygodny w użytkowaniu telefon o poręcznych rozmiarach. Jak na swój przedział cenowy jest bardzo dobrze wyposażony. Nokia 2330 ma mocną baterię, która przy tym wyświetlaczu i funkcjach wystarcza na długo, przez co nie ma konieczności częstego ładowania tego telefonu. Aparat fotograficzny z możliwością nagrywania video posiada 4-krotny zoom zarówno w trybie foto jaki i video. Zdjęcia jakie można nim zrobić nie oszałamiają wielkością, ale są dobre jakościowo i idealnie nadają się np. jako załącznik do MMS-a, e-maila, jako tapeta na telefon, a po zgraniu ich na komputer mogą stanowić np. archiwum okolicznościowych zdjęć z imprezy, czy niespodziewanych sytuacji, które udało nam się uchwycić telefonem. ;-) Do bardziej profesjonalnych zdjęć i tak lepiej nadają się oddzielne cyfrowe aparaty fotograficzne z dużo lepszymi obiektywami niż te malutkie obiektywy montowane w komórkach. Telefon ma 32 MB wewnętrznej pamięci (a nie 10 MB jak ktoś pisał) co jest wystarczające dla galerii zdjęć i dźwięków, a nawet zmieści się w nimi kilka utworów MP3, które można odtworzyć na tym telefonie, ponieważ POSIADA on odtwarzacz Mp3 ! Ogólnie w tym przedziale cenowym telefon prezentuje się bardzo pozytywnie, dlatego ja również tak go oceniam.

  • 0

    11. ~ello  2009-09-28 14:30:27  host: 88.220.64.66

    mam pytanko, czy ten telefon ma gumową klawiaturę, i druga sprawa czy wyświetlacz jest wyraźny w słońcu??

  • 0

    12. ~mia  2009-09-28 22:10:09  host: host-89-229-63-183.elk.mm.pl

    Za nieduże pieniądze bardzo dobry fonik: mozna wysylac maile, co jest dla mnie wazne, swietny glosnik, szybka przegladarka - naprawde jestem zaskoczona. Nie liczy sie dla mnie foto i muza, wiec jestem bardzo zadowolona. Polecam, warto.

  • 0

    14. ~ela  2009-10-16 21:05:51  host: 188.33.114.93

    ile on ma wreście pamięci wewnętrznej?

  • 0

    15. ~BarTec  2009-10-26 15:46:36  host: grafi.ae.krakow.pl

    Ta Nokia 2330 classic to praktycznie najlepiej wyposażony telefon do kwoty 200 zł. Co do pamięci wbudowanej to ma on 32 MB. Co się zaś tyczy wpisu nr 13 i jemu podobnych - to nauczcie się dzieci zasad wypowiedzi i pisowni, bo się tylko ośmieszacie takimi dennymi opiniami! ;)

  • 0

    16. ~SebA.  2009-11-05 16:04:50  host: grafi.ae.krakow.pl

    Mam prawie 23 lata, więc uwielbiam różnego rodzaju bajery i gadżety również w telefonie. Jednak odkąd jestem posiadaczem tej Nokii jestem nią zachwycony! Bateria trzyma tydzień, albo nawet i więcej. Jest bardzo łatwa w obsłudze, a w dodatku bardzo lekka. Wspaniały telefon, polecam go prawie każdemu!

  • 0

    17. ~gp  2009-11-05 17:21:31  host: 212.160.172.70

    telefon ma 32 MB pamięci wewnętrznej pzdr

  • 0

    18. ~robert  2009-11-07 12:27:56  host: awl162.internetdsl.tpnet.pl

    jaka jest jakośc dzwonków mp3?

  • 0

    19. ~tom  2009-11-11 15:35:09  host: aip125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Z czego(z jakiego materiału) jest obudowa tego telefonu? Proszę o odpowiedź.

  • 0

    20. ~Rafał  2009-11-11 17:33:28  host: adfg204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A gdzie on ma te dodatkowe 25 MB pamięci?! Mam 2330 Classic i po podsumowaniu wychodzi że ma nie 10 a niecałe 12 MB. Pytam się więc gdzie jest reszta?! :-/

  • 0

    21. ~petros  2009-11-14 12:05:39  host: w46-124.md4.pl

    Jak się dostać do wygaszacza ekranu aby go ustawić?

  • 0

    23. ~felix  2009-11-26 18:53:03  host: 78-131-159-66.tktelekom.pl

    dlaczego na opisach pisze że ma 35mb pamięci a w rzeczywistości 10 mb

  • 0

    24. ~jarema525  2009-11-26 19:53:34  host: aemo6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie wyswietlacz jest zupełnie inny! telefon to jesdno wielkie badziewie!!!

  • 0

    25.  2009-11-26 20:12:28

    kompletny szais! wyświetlacz jest 100 razy gorszy niż na zdjęciu! aparat dno! tel jest z 2009roku i ma aparat 0.3m!dno! mało pamięci! jedyny plis to dobra bateria!

  • 0

    26. ~BarTec  2009-12-09 17:22:48  host: grafi.ae.krakow.pl

    "jarema525" twoje opinie o tym telefonie to jedno wielkie "badziewie"! Jak nie znasz się na telefonach to zajmij się dojeniem krów! ;-p Rynek telefonów to nie tylko drogie i "wypasione" urządzenie typu smartphone! Cały czas jest spora grupa klientów potrzebujących podstawowych, tanich i nieskomplikowanych w obsłudze telefonów. A ten model Nokii dobrze spełnia takie wymagania. Zresztą pewnie jesteś jednym z tych kompletnych oszołomów, którzy za około 190 zł oczekują żeby telefon miał wielki zaawansowany wyświetlacz (najlepiej "dotykowy"), aparat powyżej 2,0 Mpix, obsługę kart pamięci, a może jeszcze funkcję dojarki ;-) Weź chłopie małorolny wytrzeźwiej! I pamiętaj piłeś - nie pisz! ;-)

  • 0

    27. ~aaaaa  2009-12-14 16:37:20  host: 217.98.72.61

    Czy da sie cos zrobic cos z tym duzym zegarkiem?

  • 0

    28. ~nicram  2009-12-23 12:46:05  host: chello089079033113.chello.pl

    Telefon bardzo fajny. Do dzwonienia i SMSowania idealny. Wyświetlacz bardzo dobry gdyby nie fakt, że jak się popatrzy nie na wprost tylko pod kątem to coraz mniej widać, tak troche dziwnie, nie mniej jednak na plus oceniam :) Telefon długo pracuje na baterii i świetnie się ją trzyma w dłoni, bardzo dobry głośnik można w głosnym otoczeniu rozmawiać. Odtwarzacz mp3 jest tylko na 2-3 piosenki :) (ok. 8 MB pamieci) bluetooth, podstawowe wideo niby VGA ale dużo lepsze niż VGA w Nokii 5140i (ma zoom i lepszy obraz). Ogólnie bardzo polecam ten telefon, jest dostępny w zetafonie. Dla osób mało wymagających jak znalazł. Reasumując telefon wart uwagi, moja ocena 9/10. Pozdrawiam.

  • 0

    29. ~ktods  2009-12-25 13:29:49  host: gw.jutra.pl

    fajny telefon ale ma za mało pamieci i jest za łatwy w obsłudze

  • 0

    30. ~Pablo  2009-12-29 22:12:07  host: 94-40-16-126.tktelekom.pl

    telefon nawet w miare ale zależy dla kogo. ja na przyklad potrzebuje tela z dużą pamięcia, głośnego, dotyk nie musi być. jak jest głośny, czysty dźwięk, dobry aparat, noi duzo pamięci TO JEST TO. Nokia ta jak dla mnie tych wymagań nie spełnia. Może i jest dość głośna ale nie czysty dźwięk. ;/ telefon ten polecam ludziom którzy szukają zwykłego tela z łatwą obsługą i małymi bajerami. bateria trzyma długo i nic sie nie psuje praktycznie ;]

  • 0

    31. ~  2010-01-04 23:05:53  host: afah209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    1. czy ten telefon na prawdę nie ma STOPERA? (dość często go używam, więc wolałabym wiedzieć;) 2. ile smsów przychodzacych/wychodzących sie mieści na telefonie?

  • 0

    32. ~BarTec  2010-01-20 16:29:49  host: grafi.ae.krakow.pl

    No pewnie, że ma stoper oraz minutnik... telepolis chyba złośliwie ;-) nie wpisuje Nokiom tych dwóch funkcji w danych technicznych, a przecież zdecydowana większość Nokii te elementy posiada!

  • 0

    34. ~staniek  2010-01-27 15:34:48  host: 80.54.235.225

    supcio fon B3kon z KG poleca, naprawdę:P

  • 0

    35.  2010-01-27 20:41:01

    Jak usunac ten wielki zegar z wyswietlacza??

  • 0

    36. ~ada  2010-01-29 15:07:32  host: 83.1.136.1

    czesc maam bardzo wielka prosbe jak byscie mogli mi napisac czy ten tel ma gumowa klawiature?

  • 0

    37. ~nve  2010-02-02 18:35:15  host: 87-205-90-49.adsl.inetia.pl

    No właśnie, wiecie może co zrobić z zegarem na wyświetlaczu bo albo jest wielki na tapecie albo wcale go nie ma :/

  • 0

    38. ~  2010-02-07 18:57:56  host: v11-06.opera-mini.net

    No to tak ten telefon można kupić w różnych wersiach np. 8,10,12,18,25,32 i 35 mb. Posiada on stoper minutnik itp. Jest głośny mieszczą się w nim od 400 do 1050 sms-ów ma blutufa odtwarzacz niestety nie ma wejścia na karty pamięci ale po co jest telefon ? Po to by sms-ować i dzwonić halo to jest już coś weźcie to pod uwagę .

  • 0

    39. ~wader  2010-02-08 05:24:17  host: 139.1.128.53

    Witam.jak wyłączyć zegar z ekranu,bo nie mogęz naleźć tej funkcji.

  • 0

    40. ~goch  2010-02-08 13:03:32  host: apn-77-112-3-171.dynamic.gprs.plus.pl

    a jak zrobić, żeby zegara wcale nie było?

  • 0

    41. ~paablo  2010-02-28 12:58:14  host: host-89-229-111-179.szczecin.mm.pl

    jak wygląda kwestia klawiszy ? czy wciska się te wystające "paski" pomiędzy klawiaturą (jeśli tak czy nie sprawia to trudności w pisaniu sms-ów) czy przyciski pomiędzy nimi ? dzięki za odp.

  • 0

    42.  2010-03-02 19:39:33

    u was tez jest taki niewyrazny głos podczas rozmowy ze trzeba sie wsłuchiwac co ktos gada a jak jakis halas jest to juz porazka? czy tylko moj jest taki badziewny?

  • 0

    43. ~ROYTER  2010-03-15 22:07:13  host: 139.1.128.53

    U mnie jakość rozmowy jest b.dobra a głośność mam na 5 kresek czyli połowa.Z tego telefonu to chyba w każdych warunkach da się dogadać, dzwnki też bardzo głośne.Mam go 2 miesiące i mimo że to niska półka to jest solidnie wykonany i ma sporo funkcji ktore są w naprawdę drogich modelach.to że nie ma slotu na karty pamięci i odtwarzacz video to nie jest problem dla mnie (nie potrzebuje tego).Po tym jak przesiadłem się z drogiego modelu noki ten mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Ma właściwie wszystko czego potrzebuje. Pozdro.

  • 0

    44. ~kruczy  2010-03-20 13:29:48  host: user120-048.satfilm.net.pl

    Dostalem ten tel. jako służbowy. wyswietlacz wyraźny, bateria trzyma stosunkowo dlugo, glosnik az ZA głośny, na szczescie mozna sciszyc:). Jak ktos ma grubsze palce to czasami moga mu sie mylic klawisze. W najnizszym segmencie telefonow jest na samym przodzie. Polecam

  • 0

    45. ~Luq  2010-03-26 12:33:13  host: irp82.internetdsl.tpnet.pl

    w moim jest 10mb (era) i sie uprasza dzitwe o spokój, jak amcie 32 to sie cieszcie. mp3 odtwarza ale w jakości 2/5pkt. aparat formlanie jest choc bezadziejny (vga). poza tym tel. dobry do dzwonenia. duzy zegar to akurat plus bo nie trzeba ślepic. łyknąłem go za złotówke wiec za ta cene daje rade. i tak leży jako backup. za to nowa ładowarka się przyda :)

  • 0

    46. ~vl  2010-04-06 08:41:19  host: 83-238-245-167.ip.netia.com.pl

    mam ten model kilka miesięcy, kupiłem nowy za 179zł. Dzwoni smsuje nie wiesza się choć, nie jest bardzo szybki, po wymianie głośniczka w serwisie Nokia CARE jakość rozmów bardzo dobra. (serwis naprawił tę usterkę w pół godziny!!!) obudowa ergonomiczna ale słabo spasowana, niezbędny papierek pod klapką tylną. Bateria trzyma 6-7dni (ok 20min rozmów i 5smsów dziennie, bez zabawy i grania). moim zdaniem funkcjonalny prosty telefon.

  • 0

    47. ~Kassia  2010-04-07 21:56:43  host: 88.220.132.217

    Jak uruchomić wygaszacz ekranu? wytłumaczcie mi pokolei prosze

  • 0

    48. ~kowal  2010-04-12 13:28:36  host: hay194.internetdsl.tpnet.pl

    ten telefon ma mp3 !!!

  • 0

    50. ~Wiki  2010-04-21 06:57:06  host: host-89-228-195-91.kalisz.mm.pl

    Ten telefon jest badziewny jak dla nastolatka! 10mb pamięci mega badziewie!!!!!

  • 0

    51. ~ch3mical  2010-04-27 10:12:26  host: aaeg147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest do dzwonienia, a nie do multimediów O.o Mam go w ręce pisząc ten komentarz i podoba mi się on, (zaznaczam, że mam 14 lat i moim telefonem jest Samsung F480) więc nawiązując do niego , jest dość przyzwoity. Jeśli chodzi o samo dzwonienie i pisanie SmS-ów jest bardzo dobrze, bateria też świetnie trzyma. Jest aparat, wprawdzie nie relwelacyjny, ale od zdjęć jest aparat cyfrowy, a nie komórka. Jest radio, odtwarzacz muzyki oraz java, więc podczas nudy można zabić trochę czasu. Podsumowując- jest to telefon tani, przeznaczony przede wszystkim do dzwonienia. :)

  • 0

    53. ~babi  2010-05-12 08:48:42  host: access76.mielec253.tnp.pl

    da się do niego wbudować pamięć???

  • 0

    56. ~kolorowy  2010-06-04 13:30:39  host: 87-205-93-2.adsl.inetia.pl

    Powiem tak : Nokia 2330 telefon dla ludzi ceniących sobie prostotę, łatwość obsługi, posiadanie podstawowych funkcji jak kalendarz, budzik itp. Używałem Noki e51 która miała to i owo, symbian pozwalał na wgrywanie wielu aplikacji, wi-fi fajny bajer do przegladania netu czy skypa. Ale wiecie co pozbyłem się tego telefonu i kupiłem właśnie Nokie 2330 i nie muszę już sprawdzać które aplikacje zamknąłem, powiększać czcionki żeby coś zobaczyć, bez wifi też żyję a zdjęcia zawsze robiłem cyfrówką. I cieszę się że wróciłem do prostego telefonu jakim jest Nokia 2330 który swoją podstawową funkcję spełnia znakomicie, a do tego bateria trzyma ponad tydzień. Dla ceniących sobie proste i skuteczne rozwiązania Nokia 2330 jest najlepszym wyborem. Pozdrawiam.

  • 0

    58. ~mie  2010-06-26 16:56:21  host: 77-255-26-116.adsl.inetia.pl

    tak babi - potrzebujesz troche cementu, zaprawy, szpachla i wbudujesz w niego co tylko chcesz ;]

  • 0

    59.  2010-06-30 15:14:39

    Czy do tego telefonu można dokupić kabel USB i połączyć z komputerem?

  • 0

    60. ~kasiaaa  2010-07-09 13:40:53  host: 94-75-107-20.home.aster.pl

    jak wygląda sprawa z klawiszami?czy podczas pisania sms-ów wydają one głośny dźwięk?czy jest to raczej telefon cichy?

  • 0

    61. ~bart  2010-07-09 16:36:53  host: bqb145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kabel nie ale dokup adapter bluetooth i działaj :)

  • 0

    62. ~baśka  2010-07-25 20:58:01  host: public-gprs2300.centertel.pl

    Mam telefon od miesiąca i jestem bardzo zadowolona. Nie ma wielkich bajerów, ale podstawowe funkcje w zupełności wystarczają ;) Łatwy w obsłudze, dobra bateria. Polecam dla ludzi w moim wieku, czyli około 50. A jak ktoś chce mieć dobre zdjęcia, to niech kupi sobie lustrzankę :D

  • 0

    63. ~dziczku  2010-07-31 22:10:18  host: 77-254-214-99.adsl.inetia.pl

    @kasia Klawisze mają bardzo dyskretny dźwięk.

  • 0

    64. ~tit  2010-08-27 23:35:36  host: 77-254-213-66.adsl.inetia.pl

    uzywam nokii n95 i kupiłem ten telefon jako drugi i myślałem że będę miał problem z przerzuceniem kontaktów z n95 a zrobiłem to przez bluta w 3 minuty. telefon prosty ale jestem z niego bardzo zadowolony

  • 0

    65. ~tit  2010-08-27 23:38:38  host: 77-254-213-66.adsl.inetia.pl

    i co ciekawe można nagrywać rozmowy w trakcie połaczenia do 1 godziny. oczywiście jak mamy tyle pamięci

  • 0

    66. ~tit  2010-08-28 00:26:37  host: 77-254-213-66.adsl.inetia.pl

    i wreszcie w tej nokii smsy flashowe mają dzwięk normalnego smsa. to powiadomienie dźwiękiem jest wtedy kiedy dostajemy takiego smsa od drugiej osoby. np w play znajomy jest za granicą i wpisując kod *120*numer# my dostajemy smsa sygnalizowanego dźwiękiem że znajomy prosi abyśmy oddzwonili do niego bo w połączeniach przychodzących jest taniej a dodatkowo nie narażamy dzwoniącego z zagranicy na ewentualne nadzianie się na pocztę głosową.Natomiast sprawdzenie konta jest juz bez dźwięku co jest logiczne. Niestety w nokiach symbianowych i starszych taka prośba nie jest sygnalizowana dźwiękiem czy choćby wibracją i w związku ztym my nie wiemy że dostaliśmy smsa o oddzwonienie do tej osoby dokąd nie spojrzymy na wyświetlacz.

  • 0

    67. ~olo  2010-09-07 06:06:03  host: ksenon.azoty.pulawy.pl

    Miałem wcześniej tel. SE c702, czyli technologicznie lepszy. Teraz korzystam z Nokii 2330 ale jest jedna podstawowa zaleta tego przejścia na nokię - ten telefon mnie nie irytuje tak, jak robił to SE c702. Owszem, jest słabszy w bajery, ale za to: leciutki, nieduży, ma wygodne klawisze i menu dosyć poczciwie szybkie, czego nie miał c702. Tam nie było sms'a żeby nie wcisnąć naraz 2 klawisze. Poza tym SE menu miał topornie wolne i ważył prawie 11 deko. Po telefonie oczekuję (po tych doświadczeniach), że będzie lekki, szybki, i będzie miał wygodne klawisze, a bateria będzie długo trzymać - to ma 2330.

  • 0

    68. ~Drwal  2010-09-22 19:35:55  host: 89.231.216.217

    Genialnym rozwiązaniem w tym telefonie jest to, że można odblokować pamięć. Zapewne dlatego są rozbieżności w podawanej ilości pamięci. Do dyspozycji jest około 50MB pamięci nie licząc tej zajętej domyślnie przez tematy, czy inne bzdety. Odblokowanie to kwestia kodu. Obecnie ten telefon zyskał trochę więcej po odblokowaniu.

  • 0

    69. ~R3VIL  2010-10-11 02:11:18  host: host-89-228-144-90.gorzow.mm.pl

    Jak usunąć zegar z głownego ekranu? Drwal: Odblokowanie pamięci? Skąd ty to wziołeś.

  • 0

    70. ~  2010-10-12 00:06:24  host: 87-204-211-105.ip.netia.com.pl

    Jak nagrywac rozmowy telefoniczne

  • 0

    71. ~dak  2010-10-12 20:48:12  host: user-109-243-163-52.play-internet.pl

    to podaj ten kods drwalu. jesli nie bredzisz to skorzysta z tego wielu uzytkownikow tej nokii

  • 0

    72. ~figaro  2010-10-16 19:16:45  host: user-188-33-213-50.play-internet.pl

    niejaki " drwal" chlapnał cos głupiego i zaistaniał . a inni sie podniecaja. nie ma takiego kodu i nie łykajcie wszystkiego co tu pisza

  • 0

    73. ~mariusz  2010-11-01 10:30:20  host: 77-253-34-76.adsl.inetia.pl

    telefon fajny dobra bateria prosty kiedys mnialem nokie 6220 to trzeszczala i ful bajerow slaba bateria a ten trzyma i trzyma a to wazne bo jak trzeba zadzwonic a tu lipa pada bateria kupilem nowy za 130 na a

  • 0

    74. ~kamil  2010-12-04 14:55:29  host: 188.147.108.88.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Badziew. Jak większość nokii w tej kategorii cenowej. Ani to ładne ani funkcjonalne. Za tą cenę można mieć lepszego samsunga lub sony ericssona. Trzymać się z dala od tego modelu. Dla osób którzy tylko dzwonią jest idealny (smsów nie da się pisać bo wyświetlacz jest beznadziejny i niskiej rozdzielczości).

  • 0

    75. ~maciek  2011-01-17 19:48:14  host: nat-tor2-84.aster.pl

    Dobry telefon. Jego zalety to mała pamięć i brak kart pamięci

  • 0

    76. ~roll of  2011-01-22 12:18:21  host: apn-77-115-61-14.dynamic.gprs.plus.pl

    w nim nie można edytować już plików a kiedyś można było to jeszcze w nim robić ?

  • 0

    77. ~Daniel  2011-01-22 16:39:30  host: user99-172.satfilm.net.pl

    Dostałem ten telefon jako służbowy. Powiem tak - bida z nędzą. Pomijając, że nie ma karty pamięci itp bajerów (i tak z nich nie korzystałem w prywatnym), ale ma zasadniczą wadę WYŚWIETLACZ BEZ POWODU WŁĄCZA SIĘ CAŁY NA BIAŁO I ŚWIECI, DOPÓKI SIĘ GO NIE WYŁĄCZY - ot tak kiedy mu się zachce, bez powodu. Ten błąd wyczerpuję strasznie szybko baterię. Kolega z pracy dostał ten sam model i ma z nim identyczny problem. Więc odradzam wszystkim zakup tego badziewia!

  • 0

    78. ~zbig  2011-03-02 13:04:47  host: 195.187.156.39

    u mnie też jest to świecenie, może pomogła by aktualizacja ale - gniazdo usb do żadnego kabla nie pasuje, a z menu aparatu nie ma opcji...

  • 0

    79. ~Nikt ciekawy  2011-03-13 17:03:54  host: acai158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam tą nokię 4 miesiące. Przed kupowaniem myślałem, że ma wejście na kartę pamięci a tak naprawdę nie ma! Nie mogę się doczekać aż będę miał nowy. On mnie strasznie nudzi.

  • 0

    80.  2011-03-23 19:44:52

    Telefon jest super nie ma wad (no może jedną nie ma karty pamięci).Ekran mi wystarcza gry java na nim chodzą szybko i płynnie mp3 też jest dobre (jak na ten model). Szczerze POLECAM i zachęcam do KUPNA ;)

  • 0

    81. ~nex  2011-04-03 21:20:33  host: host-178.215.199.120-internet.zabrze.debacom.pl

    @~zbig jak masz nową wersie oprogramowania V 09.85 to nic aktualizacja nie pomoże zrób przywracanie ustawień fabrycznych. Niekiedy pomaga tez tak miałem i zrobiłem i od tygodnia spoko.

  • 0

    82. ~majlos  2011-04-06 20:21:02  host: 213-238-75-194.adsl.inetia.pl

    Telefon dostałem od szefa firmy w której pracuje.Powiem tak do rozmówi i sms jest idealny bateria trzyma około 5 dni przy codziennych rozmowach ,wytrzymała obudowa to też dobra sprawa raz spadł mi z 3m gdy rozmawiałem przez niego i o dziwo nie wyłączył się podniosłem i rozmawiałem dalej.Po wyjęciu z pudełka i odpaleniu trzeba wyłączyć opcje animacja menu w ,,Wyświetlaczu'' inaczej będzie dość mulasto.Ogólnie polecam dobry za niską kasę i bateria długo trzyma .Jeżeli ktoś chcę mieć mp3 dobry aparat to niech sobie kupi telefon za 800zł a nie narzeka tutaj.

  • 0

    83. ~nex  2011-04-21 20:09:25  host: host-178.215.199.120-internet.zabrze.debacom.pl

    Co do BIAŁEGO EKRANU który się pojawia od czasu do czasu to należy wyjąć na chwile BATERIĘ i włożyć z powrotem wejść w USTAWIENIA - WYŚWIETLACZ - EFEKTY PRZEJŚCIA (trzeba ustawić na NIE).Od dwóch tygodni BIAŁEGO EKRANU już nie ma.

  • 0

    84. ~azwa  2011-05-15 23:40:30  host: 90-156-4-148.internetia.net.pl

    Telefon fajnie wykonany, malutki i ma piorunujący czas na baterii. Ładowałem go tydzien temu, fakt leżał głównie na półce, ale wykonałem moze godzinę rozmów z niego(to firmowy telefon) i nadal ma 4 kreski...

  • 0

    85. ~Bosman  2011-05-26 21:37:31  host: 83-145-173-2.cable-modem.tkk.net.pl

    Uważam, że jest to bardzo dobry telefon dla ludzi, którzy chcą po prostu dzwonić i sms-ować, ewentualnie coś sprawdzić w internecie. Ostatnio miałem Nokię E52 - dużo funkcji, świetny wyświetlacz, super bateria, ale zawieszał się, w końcu tydzień po upływie gwarancji spalił się procesor. Kupiłem zupełnie nową Nokie 5230 z dużym 3,2 calowym dotykowym wyświetlaczem i po miesiącu sprzedałem. Dlaczego ? W słoneczny dzień na dworze nie widać nic na wyświetlaczu = nie da się korzystać z telefonu, duży, ciężki - wypychał mi kieszeń, poza tym bateria wytrzymywała 2 dni. Kupiłem Nokie 2330 i pomimo, że jest to prosty telefon, jestem zadowolony. Bateria trzyma tydzień przy intensywnym użytkowaniu ( głównie rozmowy ), wyświetlacz czytelny nawet w pełnym słońcu, możliwość konfiguracji menu i funkcji wedle upodobań.Polecam dojrzałym osobom, a nie nastoletnim gadżeciarzom.

  • 0

    86. ~ula  2011-07-11 16:55:30  host: apn-95-41-131-80.dynamic.gprs.plus.pl

    mam ten telefon jeszcze po mężu ma już on 4 lata i krótko trzyma bateria .

  • 0

    87. ~sps  2012-06-13 22:58:27  host: 89-76-252-47.dynamic.chello.pl

    Do wszystkich którzy chcą się pozbyć dużego zegara z ekranu głównego nokii 2330 classic. Menu -ustawienia - data i godzina - ustawienia formatu i godziny - czas - zegar - ukryj zegar. Zegar znika pojawia się oczywiście gdy tel jest zablokowany i wciśniemy klawisz menu

  • 0

    88. ~mili  2012-12-16 12:53:07  host: abfu159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pytanie do znachorów: nazwa kabla usb jaki tu wchodzi i czy ogólnie telefon porozumiewa się z komputerem?

  • 0

    89. ~dxnwerhfbo  2014-01-04 11:48:16  host: abrs162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    TELEFON JEST WSPANIAŁY TYLKO ŻE JAK CHCĘ WŁĄCZYĆ INTERNET TO MI WYSKAKUJE NIEUDANE UWIERZYTEL. DANYCH PAKIETOWYCH CO MAM ZROBIC

  • 0

    90.  2014-05-02 22:17:09

    Telefon raczej dla starszych osób. Moja babcia go posiadała ale sie jej psuł. Naprzykład nie łapał zasiegu. Jak się dzwonilo to smsa dostawala, ze nieodebrane polaczenie, nie bylo dzwonka ani nic o połączeniu. Tylko wyłączenie i włączenie pomoglo a teraz sie kompletnie popsuł..

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-197-114.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet