Nokia 2310 - opinie
Telefony Nokia Nokia 2310 Opinie o Nokia 2310

Nokia 2310

w sumie: 119
  • 0

    2.  2006-07-06 20:02:00

    Wyślij 100 papierków po gumie balonowej a dostaniesz Nokię gratis.
    Low-end, albo nawet bardzo low.. tylko.. po co? Kto to wymyślił? :)

  • 0

    3. ~Ali  2006-08-01 15:27:57  host: avb75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    radyjko nieżle ale nie kupię nigdy


  • 0

    4. ~Tomek  2006-08-07 20:22:56  host: egu138.internetdsl.tpnet.pl

    Aż cud że ma wyświetlacz :P

  • 0

    5. ~  2006-08-08 00:05:13  host: cre129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    By używać radia trzeba mieć słuchawki, co dodatkowo zwiększa koszt. Poza radiem oraz z czuwaniem 400h wydaje się miłą propozycją dla wielbicieli prostych telefonów.

  • 0

    6. ~koc  2006-09-28 16:20:09  host: nat-moc6.aster.pl

    telefon wcale nie jest taki tragiczny tyle ze powinien byc 100zl tanszy i wszystko byloby ok ale bateria ktora "trzyma" 15dni to spory plus, radyjko naprawde przyjemnie sie slycha, obudowa solidna, klawisze tez ok dobrze pisze sie smsy. Zestaw glosnomowiacy tez mi sie przydaje czasem, co wiecej jak sie slucha Radia to naprawde fajna wizualizacja jest (jak w winampie) i bez problemu mozna sie wtedy poruszac bo menu i pisac np smsy z ta wizualizacja w tle.

  • 0

    7. ~damian  2006-09-29 12:42:35  host: bkj139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od jakiegoś czasu, przyznam nie zachwyca wyglądem czy funkcjami ale bateria trzyma naprawdę długo przy niezbyt częstym używaniu nawet 10 dni. Sam jednak polecam zamiast tego telefonu nokie 1600, prawie to samo i tańsze.

  • 0

    8. ~Michał  2006-09-30 19:46:57  host: dir170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy na ten telefon mozna pobierac dzwonki i tapety???Nigdzie w kategoriach nie ma takiego modelu.

  • 0

    9. ~nokia  2006-11-04 14:50:32  host: bwb6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wlasnie ten telefon jest zarabisty mi sie podoba daje 6

  • 0

    10.  2006-11-24 12:52:36

    Jacy Wy jsteście Dziwni. Co z tego, że ten telefon nic nie ma. Specjalnie robione są proste telefony by trafiały do zestawów Pre-Paid i dlatego ma mniej funkcji. Można go dostać w niemieckich sieciach za 20 Euro. Nokia zrobiła 1110 z czarno białym wyświetlaczem i 1600 z kolorowy. Do tej pierwszej wkładasz kolorowy, zmieniasz soft i już nowy telefon. Takie gadanie jest tak puste że się czytać nie chce. Tak samo jakby się dziwić dlaczego Koncerny samochodowe robia małe samochody klasy A które są mniej wygodne, mniej bezpieczne i słabiej wyposażone.

  • 0

    11. ~w  2006-12-16 17:30:32  host: dhz170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon beznadziejny. Kupiłem go do dzwonienia i sesemesowania, ale niska cena zakupu nie usprawiedliwia trzasków w słuchawce jeszcze w dniu zakupu. Zawiesza się bez powodu i rozłącza rozmowy. Już go wymieniłem na inny model.

  • 0

    12. ~damian  2007-01-06 12:27:24  host: sniezka.bmj.net.pl

    dobry ladny telefon radio dobze gra bateria super

  • 0

    13. ~  2007-02-03 20:48:05  host: erx60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo dobry telefon dla osob ktore w domu maja aparat cyfrowy, kamere i odtwarzacz mp3 a telefonu uzywaja do rozmow i wysylania smsow. polecam

  • 0

    14. ~lilo  2007-02-14 14:30:49  host: aom98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nokia do dupy mowie to bo nie ma irda :P

  • 0

    15. ~Wojo  2007-03-02 14:55:23  host: aaim228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeśli ktoś nie potrzebuje telefonu z bajerami to jest to idealny telefon. Nie rozumiem ludzi, którzy go krytykują, a szczególnie użytkownika ,,bonas,, - przecież jest to bardzo ładny telefon. Ponadto posiada świetne MP3 i radio, a co za tym idzie także głośnik.

  • 0

    16. ~zła  2007-03-04 13:13:49  host: aum124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po jakiego grzyba ma radio. Telefon powinien słuzyc tylko do dzwonienia. Bajery dobre sa dla małolatów.

  • 0

    17. ~cyan  2007-03-08 19:31:09  host: dly107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co wy chcecie od tej Nokii? Mam ją pół roku i ani razu się nie powiesiła, nie ma żadnych trzasków w słuchawce, nie wariuje i poza brakiem iRda i lepszego wyświetlacza jest poprostu zajebista. No i trzyma prawie 2 tygodnie przy normalnym użytkowaniu:)

  • 0

    18. ~grg  2007-03-13 11:49:23  host: um-gate.um.wroc.pl

    szukałem prostego i taniego telefonu do dzwonienia i esemesowania - padło na tą nokię i jest spoko. może wyświetlacz troszkę mało wyraźny ale cała reszta jak dla mnie bomba - niczego więcej od zwykłej słuchawki nie potrzebuję. a co do trzasków i wieszania się to nie zauważyłem.

  • 0

    19. ~sasa  2007-04-09 19:33:33  host: aapu157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    o matko.. co to jest..? tyle hajsu wybulilam za cos takeigo..

  • 0

    20. ~mikuri@op.pl  2007-04-11 17:44:48  host: chello084010202141.chello.pl

    szukam kompatybilnego oprogramowania do tego telefonu z wapem - lol

  • 0

    21. ~kuku  2007-04-13 17:13:48  host: user20.70.udn.pl

    SE j100i jest duzo lepsze od tego :P

  • 0

    22. ~happy user  2007-04-16 06:07:33  host: bqf135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    świetna sprawa. dzwon , vibruje, budzik jest. koszt w niemczech 20 euro w tym 5 euro na rozmowy. dla mnie bomba.

  • 0

    23. ~kynioo  2007-04-16 19:50:05  host: aamw94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ją od nie dawna, mnie się podoba nie jestem wymagjącym człowiekiem który chce coraz wicej dzwonków lub tapet mnie się podoba.

  • 0

    24. ~ja..  2007-05-06 14:22:16  host: accb245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wy jestescie nienormalni.., leczcie sie- to mój kochany telefonik. mam 2 lata i jak na mój wiek ta maszyna mi odpowiada

  • 0

    25. ~slawek1991  2007-05-08 19:12:47  host: bjg240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ona jest zajebista. super bateria i radio. poprostu bomba. moj qmpel ja ma i jest mala, wygodna, tania, bez zbednych bajerow ktorw zra baterie, idealna dla ludzi dzwoniacych i piszacych smsy tak jak ja. a jak chcecie miec bajery to polecam sony ericssony

  • 0

    26. ~KALINKA  2007-05-14 19:51:31  host: bli211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    KUPIŁAM I NIE ŻACHWYCAM SIĘ JĄ KARTA STARTOWA NIE CHCE WEJŚĆ TELEFON SIĘ ZAWIESZA I TYLKO NA ZABAWKE SIĘ NADAJE

  • 0

    27. ~Maxi  2007-05-16 18:35:55  host: blx114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo fajny telefonik tylko nie można zdjąć z niego simlocka kodem samemu w domu bo....we wszystkich programach do ściagania simlocka ten model Nokii nie figuruje wogóle w spisie(a przecież nie jest on jakiś tam nowy czy 3 generacji)

  • 0

    28. ~Karolina  2007-05-18 23:27:42  host: akademik.am.szczecin.pl

    a gdzie opcja mms ???????????????????:((((((((((((

  • 0

    29. ~Dawid  2007-05-19 17:26:35  host: gbg182.internetdsl.tpnet.pl

    Zwyczajny telefon do dzwonienia i sms

  • 0

    30. ~  2007-05-22 12:41:17  host: aagr59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to kompletny szajs podbnie zresztom jak 1600 a to samo

  • 0

    31. ~Azunia  2007-05-23 10:18:26  host: aaze7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do krytykujacych ten model telefonu: Telefon kupuje sie chyba w celu dzwonienia i sms-owania.Tak wiec po co jakies tam bajery?moim zdaniem za taka cene nie ma co spodziewac sie ze bedzie w nim full wypas.

  • 0

    32.  2007-05-25 11:27:59

    Mam pytanie do użytkowników tego modelu: "Długie wiadomości Nie" Czy rzeczywiście mieści się tylko 160 znaków i ani jednego więcej?

  • 0

    33. ~traviszon  2007-05-25 18:59:43  host: 213.227.110.180

    Do użytkowników tego telefonu: czy ktoś mógłby potwierdzić, że N 2310 nie obsługuje wielostronicowych sms'ów?

  • 0

    34. ~kasia  2007-05-26 14:44:23  host: cmx19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od niedawna i wydaje mi sie ze troche za slabo slychac rozmowy. Jak ustawic w nim glosnosc?

  • 0

    35. ~panbek  2007-05-27 17:24:58  host: evz243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny tel dla nie wymagających

  • 0

    36. ~DZORDZO  2007-06-03 12:17:33  host: 87-205-86-226.adsl.inetia.pl

    Zajebisty telefonik nie nazekam na niego bateria trzyma 2 tygodnie i zajefajnie pisze się na niej eski.A telefony z bajerami są dla dzieći.Pozdro......

  • 0

    37. ~Dzordzo  2007-06-03 12:19:31  host: 87-205-86-226.adsl.inetia.pl

    Telefonik jest git bateria trzyma 2 tygodznie i eski się fajnie pisze.Telefony z bajerami są dla dzieći.

  • 0

    38. ~KUB(A)  2007-06-09 00:34:10  host: abgp98.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej! mam zamiar kupic sobie te tel. co o nim sadzicie? a da sie na nim radia sluchac na glosniku???

  • 0

    39. ~mlody xD  2007-06-12 16:00:46  host: acbm214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dla mnie ten telefon jest super mam tez inny ale na wakacje ten telefon jest kozacki bo dlugo bateria trzyma i ma radio pozdro

  • 0

    40. ~szyps  2007-06-13 11:32:33  host: giy76.internetdsl.tpnet.pl

    a do się do 2310 wgrać jakieś dzwonki albo tapety, bo słyszałem, że są z tym problemy nawet przez kabel

  • 0

    41. ~angel  2007-06-19 12:26:10  host: ip74.iap.pl

    zajefajny telefonik,moze miec 918 znaków,tylko rozklada na kilka smsków,wiec "szejkspir",to ze ma 160 znakow to bajka

  • 0

    42. ~angela:>>>  2007-06-19 12:53:03  host: ip74.iap.pl

    zajebisty fonik,co prawda nie ma MMS ale oco komu te bajery? nie zauwazylam tez trzeszczenia przyb dzwonieniu ani zadnych usterek

  • 0

    43. ~misiuuu  2007-06-19 14:13:25  host: iu90.bbs.com.pl

    Bardzo fajna komorka. Radio, funkcja glosnomowieca. itd.itp

  • 0

    44. ~patti13@onet.eu  2007-06-24 10:37:05  host: ehl2.internetdsl.tpnet.pl

    Nie umiem sprawdzić stanu konta! Kto mi pomoze?

  • 0

    45.  2007-07-12 01:22:10

    patti13 stan konta sprawdza się wysyłając sms albo dzwoniąc na automatyczne biuro obsługi ;)

  • 0

    46. ~luizkaa  2007-07-13 21:31:26  host: user15-133.satfilm.net.pl

    ja mam wlasnie taka nokie i jest superrrr jest mała leciutka i w ogolnie świetna....takze nie krytykujcie jej bo komorka nie jest do zabawy tylko do dzwonienia i smsowania..pozdrawiam wszystkich zwolennikow nokii 2310.:*

  • 0

    47. ~Cyngiel  2007-07-14 10:17:32  host: aaef4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fajny fonik kupilem go wczoraj i jeszcze zyje:) Fajnie ze ma radio i chyba to jedyny bajer ale w koncu telefon mam na eski:) pozdro...

  • 0

    48. ~LAIZANS  2007-07-16 18:33:01  host: plus.ds14.agh.edu.pl

    Mam juz 2310 3 miesiace i nie narezkam :D najważniejsza zaleta to bateria która na prawde trzyma zarąbiście dlugo :D ja ładuje raz na tydzień a używam jej cały czas: sms, radio :D nie ma jakiś super bajerów i co najgorsze mms :( ale poza tym ma wszystko co najistotniejsze :D za taka cene na prawde polecam!!! Nokia 2310 rules!!

  • 0

    49. ~  2007-07-17 20:50:23  host: dim234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odpowiedz gla kasi: po prostu klikaj dzojstik w prawo

  • 0

    50. ~wylew  2007-07-20 17:38:36  host: 80.48.86.1

    ogolnie kupilem ostatnio ten fon za 10 euro i z tego co widze to chyba dobry zakup :p

  • 0

    51. ~bodal  2007-08-02 17:58:41  host: zo86.internetdsl.tpnet.pl

    Mam jedno pytanko. Czy ten telefon ma kalendarz. Od prawie 3 lat uzywam nokii 1100 ale powoli zaczyna sie sypac i teraz szukam nastepcy. Zalezy mi na prostym telefonie. Jedyna rzecza, ktorej mi brakowalo w 1100 to kalendarz. Jesli 2310 go ma to kupuje od razu:) Pozdrawiam

  • 0

    52. ~pijotrfieczerst  2007-08-03 23:13:52  host: aayb88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie rozumiem osób, które czepiają się tego telefonu jako modelu. Rozumiem, komuś trafił się wadliwy egzemplarz, ma prawo się powyżywać, ale ogólnie: 1) Jest to telefon z zasady prosty, nie ma więc się co po nim spodziewać czegoś więcej niż funkcja rozmów i SMS-ów oraz wgranych gier (ten ma dodatkowo stosunkowo niezły kolorowy wyświetlacz, radio, którego można słuchać przez nie najgorszej jakości głośnik (zdecydowanie lepszy niż w SE K700i)i takiż zestaw słuchawkowy. 2) Klawiatura jest wygodna, chociaż czasem zamiast nacisnąć klawisz "3", naciska się przypadkiem czerwoną słuchawkę. Co do wad mojego egzemplarza, decyduje on za mnie, które wiadomości ma zapisać w folderze "wysłane", a których nie. Nie jest to szczególnie uciążliwe, ale mogłoby być wyeliminowane. Poza tym bateria nie trzyma dłużej niż trzy dni (z telefonu korzystam regularnie, ale nie maniakalnie) nie wiem więc, skąd się wzięły te "dwa tygodnie bez ładowarki". 3) Telefon jest prosty, ale na pewno nie można porównywać go z Nokią 1600, która to nie ma radia, ma nieco zmieniony design menu i o wiele mniej ciekawe tapety (to już kwestia gustu). Poza tym wyświetlacz ma nieco inny kontrast, ale to już różnica marginalna. Ceną te telefony się aż nadto nie różnią. Przeważnie 2310 jest droższa o jakieś 20 zł w każdym sklepie i serwisie. Moją 2310 kupiłem w styczniu br. za 280 zł (jak dotąd mi się nie znudziła i mam zamiar doczekać jej naturalnej śmierci przed zmienieniem jej na inny model). Trochę dużo, ale w porównaniu z cenami konkurencji w tamtym okresie, nie jest źle. Telefon znakomity dla każdego, kto potrzebuje prostego i wygodnego, a co również ważne, ładnego narzędzia komunikacji. P.S. Do wszystkich narzekających: poużywajcie sobie Philipsa 355 - po nim każdy telefon będzie strzałem w dziesiątkę. Pozdrawiam.

  • 0

    53. ~Zatroskana  2007-08-05 18:50:54  host: dwm222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej! Tę nokię mam od niedawna. Jeszcze jej nie rozgryzłam do końca. Niedawno zamówiłam dzwonek real i przyszedł mi sms: "za chwilę otrzymasz wiadomość sieciową. połącz się z nią, aby pobrać zamówienie..." chwilę później przyszła wiadomość lecz zamiast linku było tam napisame: "nie można wyświetlic tej wiadomości" I tu pojawia się moje pytanie: czy to znaczy że nie mogę zamawiać dzwonków na ten telefon czy mam coś nie tak w ustawieniach???

  • 0

    54. ~rafal  2007-08-07 09:46:17  host: awx50.internetdsl.tpnet.pl

    mam nokie 2310 od niedawna i jest ogólnie dobra, noglaby byc lepsza, ale wygląda jak rasowy telefon muzyczny funkcji malo ale wg mnie radio, kompozytor,gry to jedyna rozrywka. Nie wiem ale ta wtyczka miedzy ładowarka a słuchawkami to usb. tak?

  • 0

    55. ~pij  2007-08-08 18:17:26  host: aayl73.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do Zatroskanej: Twój egzemplarz jest w porządku, Nokia 2310 nie ma po prostu wapu - dlatego nie ma możliwości połączenia się zakładką i zamiast linku wyświetla się ów komunikat. Jeśli zależy Ci na wapie i dzwonkach, musisz zwyczajnie zmienić telefon;) Do rafala: Nie, tej wtyczki ruszać nie wolno - mogą jej jedynie używać serwisanci. Nokii tej nie można w żaden sposób połączyć z komputerem, a szkoda. Pozdrawiam

  • 0

    56. ~Legier  2007-08-11 12:23:54  host: apy114.internetdsl.tpnet.pl

    Bardzo dobry telefon! Jezeli ktos poszukuje telefonu do dzwonienia i smsowania to zdecydowanie go POLECAM! Mam go od ponad pol roku i jeszcze ani razu mnie nie zawiodl. Eskow pisze baaardzo duzo (Heyah 1500 sms 5,50zł:) ) bateryjka trzyma dlugo, dokladnie to nie wiem bo jak przychodzi do ladowania to juz nie pamietam kiedy go ostatni raz ladowalem ale moge okreslic ze ok 1 tyg. Ma dobrze grajace radyjko zarowno na sluchawkach jak i glosniku. W danych technicznych podaja ze posiada dzwonki Mp3 jednak to chyba raczej sciema bo nie ma jak ich tam wgrac:/ POLECAM, a jezeli ktos chce miec telefon z bajerami to nie polecam!

  • 0

    57. ~Rafal Suwalki 88  2007-08-11 16:51:35  host: 217.98.102.8.ip.airbites.pl

    Siema wam.. telefon jest ok.. ma pare wad ale ogolnie jest dobry.. ma radio.. pare osob wyzej mowil ze baterja 2tyg. trzyma.. przesada.. tydzien maxymalnie przynajmniej dla mnie.. ale ja go uzywam dosc czesto.. moze jak by lezal ten telefon w miejscu i nikt go nie dotykal to by wytrzymala 2 tygodnie.. najgorsza wada to taka ze jest cichy strasznie... ale ogolnie gitez

  • 0

    58. ~hexx  2007-08-12 13:56:56  host: ac9f4e97.ipt.aol.com

    Potrzebuję telefonu przede wszystkim do dzwonienia i eskowania.Przede wszystkim potrzebuję długo działąjącej baterii! Moze i zdecydowałbym sie na ten telefon, ale troche jestem skołowany. Jedni piszą ,że bateria działą do 2 tyg. bez ladowania, ale pojawiła sie również opinia, że nie działą dluzej jak 3 dni przy normalnym użytkowaniu. Potrzebuję to wyjaśnić! Jaka jest prawda? Za szczere odpowiedzi dziekuję z góry!

  • 0

    59. ~me  2007-08-17 16:29:11  host: host-89-228-236-96.kalisz.mm.pl

    wie ktos jak wylaczyc funkcje rosnacego przy dzwonku? bo albo nie dowidze, albo sie nie da.

  • 0

    60. ~me  2007-08-17 16:37:09  host: host-89-228-236-96.kalisz.mm.pl

    wie ktos jak wylaczyc funkcje rosnacego przy dzwonku? bo albo nie dowidze, albo sie nie da.

  • 0

    61. ~pij  2007-08-20 21:37:34  host: aayq141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    u mnie działa 3-4 dni przy normalnym użytkowaniu (5-10 sms-ów dziennie, jedna, dwie rozmowy po 15 minut dziennie, radio i gry)

  • 0

    62. ~adam  2007-08-21 18:16:16  host: axb195.internetdsl.tpnet.pl

    również jestem szczęsliwym posiadaczem tego telefonu i jestem bardzo zadowolony. bateria trzyma NAPRAWDE dlugo, moze pijotrfieczerst ma uszkodzona baterie nie wiem:) mi trzyma ponad tydzien, a uzywam czesto radia, smsuje tak ok. 20 smsow/dzien. polecam dla ludzi wymagajacych prostego, dobrego i niezawodnego telefonu:)

  • 0

    63. ~pytanie!!!!!!!pytanie!!!!!  2007-08-21 18:40:22  host: efk86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie... czy ten fonik moze w jaki kolwiek sposób dostawać dzwonki albo mp3...ale to chyba jakiaś ściema co nie?

  • 0

    64. ~taki w przelocie  2007-09-01 11:17:23  host: staticline17379.toya.net.pl

    Do Zatroskanej: dzwonek został wysłany jako MMS. Dzwonka raczej na telefon nie pobierzesz, chociaz kto wie, nie jestem nokiarzem... Ale: powinnas zmienic ustawienia swojego konta u operatora, wylaczyc MMSy. Wtedy, w razie gdy ktos Cie obdarzy MMSem, dostaniesz zwyklego SMSa , z adresem strony internetowej i haslem, i bedziesz mogla odczytac swojego MMSa na komputerze - a tak dostajesz wiadomosc ktorej nie mozesz wyswietlic... ani ponownie otrzymac.

  • 0

    65. ~510244941  2007-09-13 17:12:06  host: 088156072216.kro.vectranet.pl

    Mi trzyma około tygodnia, ale ja dzień w dzień piszę kilkadziesiąt smsów:) Smsy pisze się świetnie, dzwoni się też dobrze:) Jedyna wada to hm.. mały wyświetlacz? ale mi to nie przeszkadza. To jest bardzo porządny telefon, bez bajerów; a wygląda też naprawde bardzo ładnie:) W 100% polecam!

  • 0

    66. ~aaarekkk  2007-09-14 19:38:53  host: cos.rene.com.pl

    Mam 2310 trzy miesiące więc pokusiłem sie na krótka recenzję. Telefon bardzo dobry. Zasięg: 5, bateria: 5 (1020 mAh), dzwięki i dzwonki: 5, wyświetlacz 4. Doskonały jako TELEFON, radio dobrej jakości wraz z zestawem słuchawkowym. Ładuję się 1,5h a trzyma tydzień (dzwoniąc normalnie czyli po dwie, trzy minuty kilka razy dziennie). Mały minusik za kapke za małe klawisze, co u większych mężczyzn może oznaczać problem z pisaniem smsów (kilka liter na raz wychodzi...), kolejny minusik (wg mnie) to to, że nie można wyłączyć polskich liter, czyli zmienić układ liter na ENGLISH, nie zmieniając języka całego telefonu. Wyświetlacz identyczny jak w 1600 czyli taki sobie, ale nażekać nie można. Język polski szwankuje natomiast w grach, gdzie menu jest po... nawet nie wiem po jakiemu. Jest możliwośc słuchania radia przez głośnik telefonu, co działa całkiem nieźle. Po wyłączeniu wizualizacji radio gra znacznie głośniej. Wbudowane dzwonki i tapety na przyzwoitym poziomie. Istnieje możliwośc wgrania dzwonków i tapet kablem pełnymi wersjami kilku programów, których zdobycie drogą "bezpłatną" jest niemożliwe, a demo dodaje cos od siebie do dzwonków i tapet (3s ciszy, lub logo) Odradzam zatem kupno kabla ca-45 do tego modelu. telefon ten polecam każdemu, kto potrzbuje telefonu, a nie aparatu cyfrowego, mp3 playera, czy nawet mp4... to jest TELEFON i swoja rolę spełnia bardzo dobrze. Brak MMS i WAP może niektórym przeszkadzać, ale dla mnie to jest plus, ponieważ nie chcę płacic za coś, czego uzywać nie będę. Zauwazyłem że telefon nie odpowiada najczęściej tym, którzy dostali go w abonamencie, lub otrzymali go w inny sposób, licząc na telefon z innej półki. Podobnie jak nokia 1600 jest bardzo dobrym telefonem, a nie gadżetem do świrowania przy "ziomalach"... Zastanów się zatem czego oczekujesz od telefonu, potem dopiero dokonuj wyboru. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony.

  • 0

    67. ~Janek  2007-09-15 12:12:26  host: 82.160.209.35

    Mam pytanie., czy mozna w jakis sposob przeslac na owa kom. dzwonek Mp3 czy po prostu musi sie korzystac z tych ktore juz sa automatycznie zapisane. odp.

  • 0

    68. ~Jacor  2007-10-07 16:56:28  host: a95.net138.okay.pl

    Mam takie samo pytanie jak uzytkownik "~me " czy da sie w jakis sposob wylaczyc funkcje rosnacego dzwonka? Jakby nie fakt, ze nosze tel. w kieszeni i mam wlaczone wibracje, to 95% polaczen bym nie odebral...

  • 0

    69. ~  2007-10-12 11:05:57  host: 80.50.68.174

    Prosze o pomoc , czy ktoś wie jak w tym telefonie można zmniejszyc ogromną czcionkę? Na pewno nie ma takich ustawień w tel. ale moze za pomocą jakiegoś programu?

  • 0

    70. ~...  2007-10-12 17:12:45  host: 193-34-3-1.chelmnet.pl

    ten telefon jest do dupy mam go od niedawna ale to jest poprostu szajs nie dość że nie ma jakiś fajnych dzwonkó to jeszcze nie można sobie ich ściągnąć w żaden sposób ! poprostu ten telefon jest ładny ale tylko i wyłącznie z wieszku bo w środku to jest dno.

  • 0

    71. ~Pezet  2007-10-17 18:45:38  host: 80.50.235.174

    Jest kalendarz :)

  • 0

    72. ~Ten telefon moze być!  2007-10-20 18:49:33  host: ccz7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie fajny telefon! On ma służyć do dzwonienia ( bo właśnie po to je stworzyli ) fakt że wyświetlacz jest mały ale ujdzie!

  • 0

    73. ~bula  2007-10-23 09:13:03  host: abxa207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w tym tel. są dzwonki MP3 moze ktoś wie

  • 0

    74. ~KaSia  2007-11-02 21:22:07  host: gjb18.internetdsl.tpnet.pl

    hej a wie ktos jak cofnąć wiadomości ktore się juz usuneło bo jest taka funkcja ? dzieki :)

  • 0

    75. ~anonim  2007-11-11 09:24:45  host: cfa58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam mp3 w tym telefonie xxD

  • 0

    76. ~  2007-11-12 13:23:46  host: dww151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    posiadam ten telefon od ponad pół roku! polecam go bardzo osobom które potrzeują dzwonic smsowac i słuchac radia:) jedyna jeogo wada jest brak mms!!!!!!!! bateria trzyma u mnie strasznie długo, mimo ze mam heyah i pisze dziennie jakies 30/40sms i przy moim uzytkowaniu trzyma 6-7dni minimum:) polecam

  • 0

    77. ~zadowolony  2007-11-13 11:10:50  host: aps132.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon jak najbardziej nadaje się do tego do czego został stworzony :) Mam baterię 1020 mAh i wytrzymuje 7-8 dni przy rozmowach ok.20 min dziennie plus od czasu do czasu chwila grania ;) Dzwonki nie są zbyt ciekawe ale ujdą w tłoku (ja i tak tylko wibrację włączam). Jest kalendarz, organizer, budzik więc jest wszystko co powinno być jak dla mnie w telefonie. Dodatkowo radyjko może się czasem przydać choć ja raczej nie korzystam. Mały wyświetlacz nie jest uciążliwy chyba że ktoś jest przyzwyczajony do odczytywania całego sms'a bez przewijania ekranu. Wykonanie obudowy ocenię na 4 (w skali do 5)- na razie jest ok ale w przyszłości pewnie pojawia się lekkie skrzypienia. Ale dam 5 za klawisze które przynajmniej u mnie chodzą super :). Polecam dla ludzi którzy potrzebują telefon do dzwonienia i sms'owania a nie zabawkę do wszystkiego. Ogólnie oceniam na 4,5 (ale z moją baterię - nie wiem jaka jest wsadzona fabrycznie...)

  • 0

    78. ~zadowolony  2007-11-13 12:47:18  host: aps132.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon jak najbardziej nadaje się do tego do czego został stworzony :) Mam baterię 1020 mAh i wytrzymuje 7-8 dni przy rozmowach ok.20 min dziennie plus od czasu do czasu chwila grania ;) Dzwonki nie są zbyt ciekawe ale ujdą w tłoku (ja i tak tylko wibrację włączam). Jest kalendarz, organizer, budzik więc jest wszystko co powinno być jak dla mnie w telefonie. Dodatkowo radyjko może się czasem przydać choć ja raczej nie korzystam. Mały wyświetlacz nie jest uciążliwy chyba że ktoś jest przyzwyczajony do odczytywania całego sms'a bez przewijania ekranu. Wykonanie obudowy ocenię na 4 (w skali do 5)- na razie jest ok ale w przyszłości pewnie pojawia się lekkie skrzypienia. Ale dam 5 za klawisze które przynajmniej u mnie chodzą super :). Polecam dla ludzi którzy potrzebują telefon do dzwonienia i sms'owania a nie zabawkę do wszystkiego. Ogólnie oceniam na 4,5 (ale z moją baterię - nie wiem jaka jest wsadzona fabrycznie...)

  • 0

    79. ~maestro  2007-11-17 14:45:35  host: ekj241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jestem biedna;/ charowałam cięzko na ten telefon. zasiliłam konto za 10 zł i jak wysyłam sms płace 1,80 jak za 3 sms :((. Co robic ? pomózcie błagam :(((( ;/

  • 0

    80. ~Maverick  2007-11-20 14:17:21  host: ip-193-93-158-11.blue-net.com.pl

    telefon taki sobie, cudow nia ma, jedyny plus to faktycznia dlugo trzymajaca bateria i tyle

  • 0

    81. ~kruz  2007-11-21 09:32:52  host: cxm18.internetdsl.tpnet.pl

    witAm ja mam nokie 2310 ponad 6 miesiecy nie narzekam na niego bo bateria mi trzyma 5dni To jest tel bez bajerow i jest dla ludzi ktorzy cenia sobie komforcik :d

  • 0

    82. ~renegat  2007-11-25 17:22:52  host: adkk193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszystko ok. poza dzwoniem wzrastającym.Przy krótkim sygnale nic nie słychać.

  • 0

    83. ~kkkkk  2007-11-26 08:27:53  host: c159-165.icpnet.pl

    czy ktoś wie czy na nokie 2310 mogą przychodzić długie smsy.Bo u mnie po 1 sms wyświetla się "brak części tekstu". Czy to jakaś usterka.

  • 0

    84. ~nika  2007-12-01 16:52:08  host: esx136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś wie, jak w tym telefonie wyłączyć głos bez zmieniania profilu????

  • 0

    85. ~czesław  2007-12-09 11:40:40  host: nat-130-253.man.bydgoszcz.pl

    Jestem posiadaczem tego telefonu od niedawna i muszę przyznać że całkowicie jest już dla mnie zrozumiały. Niewątpliwą zaletą jaką większość użytkowników chwali jest bateria. Nagminnie bawiłem się nim przez pierwszy tydzień (trochę dzwonienia, esemesowania, słuchania radia, gry, wieczne urzędowanie po opcjach) od zakupu i bateria wytrzymała 7-8 dni. Chciałem fon który ma dzwonić, pisać i mnie budzić. Więcej w zasadzie mi nie trzeba, a że jest radyjko to czasem, w wolnych chwilach... ;p O pierdołach pokroju, kalendarz, przypomnienia nie wspominam bo to już standard. Narastający dzwonek o którym zostało wspomniane w opiniach nie ma u mnie miejsca. Słychać go równomiernie przez cały czas. Wystarczy pobawić się z ustawieniami, profile itd. Co do samych dzwonków, to szału może nie ma, podobnie podczas zabawy z kompozytorem ale w zasadzie nie rusza mnie to. Do dzwonków, włączoną mam cały czas wibrę (z racji tego jak się ma ciszej ustawiony poziom głośności). Jak wymaksujesz to wibra jest niepotrzebna bo doskonale słychać 'tony' z kieszeni. ;p W zasadzie tak jest z każdym telefonem. Bez wibry, w wielu miejscach się nie obędzie, w przeciwnym razie nie usłyszysz czy "odzywał" się telefon. Troszeczkę czasem lipnie z pisaniem esów (z grami pewnie jest podobnie, ale nie gram w takie ścierwa na komórkach). Wciska się np. sąsiedni klawisz co mnie trochę irytuje ale do wytrzymania. Szkoda że muszą być podłączone słuchawki w których znajduje się antena aby móc korzystać z radia. Funkcja głośnomówiąca też całkiem przydatna. Ja tam na fona nie narzekam, zwłaszcza jak kupiłem nowego w sieci MM, prosto z półki. Jest gwarancja, bateria jak na razie trzyma, więc nie ma powodów do obaw, że to jakiś bubel.

  • 0

    86. ~kaondrado:P  2007-12-10 20:01:25  host: host84-38-86-57.tvkdiana.pl

    ludzie prosze was o pomoc mam do wybory 2 telefony nokie 2310 i sony ericssona J 110i jakiego wybrac powiedzcie doradzcie plz mam czas do piatku :)

  • 0

    87. ~mc  2007-12-13 12:31:03  host: aus10.internetdsl.tpnet.pl

    telefon tani i bez rewelacji. wyświetlacz marny, menu marne, klawisze jakieś miękkie, ale podstawowe funkcje (telefony, sms) bez zarzutu. No i bateria dobra

  • 0

    88. ~Mariolka  2007-12-16 20:34:07  host: chello089077119087.chello.pl

    Cześć chiałabym kupić telefon swojej mamie, jest już starszą osobą, telefon mi się podoba ale piszecie ze słabo w nim słychać, tzn. ze nie można wyregulować głośności, zastanawiam się jeszcze nad modelami 1600 i 2610, który polecacie:)?

  • 0

    89. ~beata  2007-12-18 08:41:06  host: aaoi95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja zamierzam sobie właśnie taki kupic i mam pytanko : czy klawisze mocna stukają przy pisaniu smsów /? czy są miękkie ?

  • 0

    90. ~Gosiulka  2007-12-26 18:17:57  host: host-81-190-240-132.malbork.mm.pl

    Siemka;] Telefon Nokia 2310 to super telefon, przedewsyztskim łatwy w obsłudze z bardzo wytrzymałą baterią. Nie ma żadnych duperelów m.in aparat czy kamera...jest to prosty telefonik. A jeśli ktos chce telefon z aparatem to nie lepiej kupić sam aparat?? Telefon jest telefonem, do wysyłania wiadomości i dzwonienia po co mu gadżety jakieś?? Mówie Wam to super komórka, nie zmienie jej na żadna inną!!!!!

  • 0

    91. ~majka:):)  2007-12-27 10:21:30  host: ip-89-200-162-230.system-net.pl

    da sie wysyłac esemesy na dzwonki tylko na mono ja juz wysyłałąm 3 razy i mi przyszły so ok

  • 0

    92. ~  2008-01-01 10:17:18  host: awf186.internetdsl.tpnet.pl

    czy ten telefon ma dyktafon. prosze o odpowiedz.

  • 0

    93. ~html  2008-01-01 23:50:55  host: aapu91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ile on ma mega na muze?/////

  • 0

    94. ~adi  2008-01-04 15:50:45  host: acyn107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co to jest to wejście między wtyką na baterie a wtyką na słuchawki?czy do wgrywania tapet i dzwonków?

  • 0

    95. ~grawac  2008-01-05 10:56:19  host: edj86.internetdsl.tpnet.pl

    Jest też 3. rozwuązanie. jeśli masz fon w Orange to wystukaj *124*# i zieloną słóchawe kliknij. patti. jakie ma gry 2310

  • 0

    96. ~Jacor  2008-01-06 11:39:42  host: a95.net138.okay.pl

    Przeczytalem na jakims forum, ze problem narastajacego dzwonka bez mozliwosci zmiany na ciagly, to podobno blad softu. Mozliwe, ze po aktualizacji bedzie mozliwosc zmiany na dzwonek staly.

  • 0

    97. ~modlicha  2008-01-20 20:46:55  host: dsl.jeziorany.macrosat.pl

    super telefonik,ma bardzo trwałą baterie.Czy da sie na niego nagrać cokolwiek?

  • 0

    98. ~peterek90  2008-02-16 12:23:18  host: bja253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon fajny,ale tylko do pisania esów i dzwonienia tak poza tym to nie mam nic specjalnego,jedynie radio FM , bateria to przy codziennym uzytkowaniu ( 30 esów dziennie, 40/60 min dziennie rozmow i słuchanie radia) wytrzymuje z 3/4 dni ale fon uzywany jest często czyli bateria nawet niezła,wyswietlacz troche mały ale mozna sie przyzwyczaic... ogólnie polecam pozdro

  • 0

    99. ~wojtas  2008-02-26 20:02:37  host: ddq132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupilem ten telefon bardzo fajny wszystko oki ale czemu niemozna go podlonczyc pod komputer ?? odpiszcie

  • 0

    100. ~misio  2008-03-06 18:19:26  host: eck90.internetdsl.tpnet.pl

    kupiłem ten fon mojej dziewczynie i bardzo sie jej podoba polecam na prezęt:))

  • 0

    101.  2008-03-22 12:51:00

    Tymczasem dziewczyna jako prezent mogłaby dla Ciebie kupić słownik ortograficzny.

  • 0

    102. ~pineska  2008-04-08 21:27:14  host: aebz84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon hmmm... mały wyświetlacz i ogólnie jeszcze jedna wada... BRAK WSZYSTKIEGO

  • 0

    103. ~  2008-04-11 13:48:51  host: aaqd211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    morzna wgrywac w ten telefon dzwonki mp3?

  • 0

    104. ~advance  2008-04-29 11:53:02  host: gos2.internetdsl.tpnet.pl

    do poprzednika- na pewno nie morzna;p ale czy można to chyba nikt tego dokładnie nie wie oprócz producenta:P Ja też mam ten telefon już spory czas. Jest bardzo wytrzymały prawie jak 3310, przynajmniej mój model;] a jeśli chodzi o baterie no to czasami dojdzie do tygodnia ale ja baardzo dużo pisze i używam telefon bardzo często. Naprawdę jeśli chodzi o zwykłe dzwonienie, sms'owanie, albo nawet słuchanie radia to gorąco polecam;] wada jest taka że nie można ustawić swoich tapet tylko dane motywy w telefonie... , ewentualnie w gre wchodzi zmiana odcieni... . pozdrawiam

  • 0

    105. ~łysy  2008-05-16 13:29:46  host: host-89-238-26-11.smgr.pl

    ten tele jest wypas tylko jak się włącza GPRS

  • 0

    106. ~  2008-05-28 22:06:58  host: aaoz38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile ten telefon ma mega bo slyszalem ze 3 a czy norzna wgrac na niego mp3? bo chce kupic kabel usb i niewoem czy morzna wlasnie wrzucan na niego mp3 ODPISZE KTOŚ ? ODPOWIEDZCIE POMOCY

  • 0

    107. ~  2008-05-28 22:08:02  host: aaoz38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mirzna na niego wrzucac mp3 czy nie

  • 0

    108. ~nokiarz  2008-06-06 17:14:16  host: xdsl-22628.wroclaw.dialog.net.pl

    Nie mozna wrzucac mp3, zastanowcie sie. To prosty model do dzwonienia i esemesoania + radio dobrej jakosci.

  • 0

    109. ~  2008-08-30 03:08:25  host: f142-049.opera-mini.net

    Super fonik, nigdy mnie nie zawiodl, rzadko widze ladowarke do niego, fajne uzupelnienie mojej ukochanej n95 8gb. Polecam

  • 0

    110. ~  2008-11-09 17:04:04  host: alc202.internetdsl.tpnet.pl

    telefon mam 3 lata! już normalnie szlak mnie trafia co prawda trzyma mi ponad tydzień ale jak da 14-nasto latki to za mało wypasiony ale jeżeli ktoś potrzebuje telefonu jedynie do dzwonienia t jest super

  • 0

    111. ~  2008-11-12 22:39:08  host: ip51cdba8a.speed.planet.nl

    czy wie ktoś jak wyłączyc cyfre 2, która pojawiła się w górnym lawym rogu

  • 0

    112. ~zabicksonnn  2009-03-28 08:58:31  host: 77-253-106-218.adsl.inetia.pl

    fonik zajebisty,radio też ale nic niema,poluje na N5310

  • 0

    113. ~  2009-03-30 11:30:49  host: public33614.xdsl.centertel.pl

    Posiadam ten telefon już od prawie dwóch lat i nadal jestem z niego bardzo zadowolony ;D Jeżeli zależy Wam na telefonie, który służy do komunikowania się i ewentualnie innych prostych czynności, to mogę ten telefon z czystym sumieniem polecić, gdyż spisuje się wyjątkowo dobrze. Plusy to: długo trzymająca bateria (nawet przy ekstremalnym użytkowaniu), niezawodność, wytrzymałość, ładny i prosty wygląd, no i oprócz świetnie działających funkcji komunikacyjnych jeszcze miłe dodatki typu radio. Dzwonków ani tapet wrzucać się nie da - ogólnie nic nie da się na niego ściągnąć, ale nie przeszkadza mi to (a wręcz przeciwnie ^^). Ma również 3 gry, czyli Bounce, Snake no i Nature Park (coś podobnego do Tetrisa). Telefon jest ogólnie nieskomplikowany i bardzo prosty w użytku. Co do wytrzymałości, to powiem szczerze, że nawet tak ekstremalne użytkowanie jak moje nie jest w stanie mu zaszkodzić (mówię tu o rzutach o ścianę, upadkach itd. xD ). Jedyną wadą jest właśnie konieczność przestawienia języka na inny niż polski, jeżeli chce się wygodnie pisać SMSy (przy polskim języku wprowadzanie tekstu nie idzie jako "a,b,c", tylko "a,ą,b,c,ć" :/ ). Sam mam ustawiony interfejs na język angielski (prosta angielszczyzna ;). Podsumowując: telefon jest naprawdę świetny, niewiele mogę mu zarzucić. BARDZO POLECAM :)

  • 0

    114. ~wowo  2009-04-10 19:13:42  host: 77-254-134-56.adsl.inetia.pl

    moja mama ma ten telefon i obsługuje dzwonki mp3

  • 0

    115. ~  2009-04-11 18:39:00  host: 219.202.116.195.easy-com.pl

    Mojej mamie bateria trzymie 2,5 tygodnia !!!!

  • 0

    116. ~  2009-05-25 19:06:18  host: alc202.internetdsl.tpnet.pl

    mam go 3 lata i już nie mogę na niego patrzeć co prawda bateria trzyma mi ponad tydzień czasami 2 jeśli go nie używam ogólnie jest do dupy ale wymieniam go nokie n95 i mam nadzieję że ona będzie lepsza

  • 0

    117. ~qwerty  2009-07-03 10:41:24  host: dtt63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja na 2310 nie narzekałem bo jest to bardzo dobry telefon jednak ostatnio znikł mi całkowicie zasięg i nie przyjmuje mi karty sim nie wiem co jest grane myślę że to cośśś z anteną bo karta jest dobra mam nadzieje z mi się go uda naprawić

  • 0

    118. ~malaga  2009-08-06 17:20:51  host: aeqn130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja mam taką zagwozdkę; spróbujcie skomponować cokolwiek w kompozytorze, a potem to usunąć ;) Ja mam N2310 już ponad dwa i pół roku i na razie nie zamieniam na nowy.

  • 0

    119. ~ja  2009-10-27 14:56:53  host: aceb211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a mój ma funkcję sms i sie nie chwalę!!

  • 0

    120. ~maciej  2010-06-30 00:19:02  host: cvq210.internetdsl.tpnet.pl

    Posiadam telefonik 2 lata i nie moge powiedziec nic zlego na jego temat... bateria trzyma dlugo, nie zawiesza sie, nie mam narazie zadnych problemow... super telefon za male pieniadze... 10/10

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-147-69.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet