Nokia 230 Dual SIM - opinie
Telefony Nokia Nokia 230 Dual SIM Opinie o Nokia 230 Dual SIM

Nokia 230 Dual SIM

w sumie: 19
  • 0

    1. ~dejw  2015-12-01 11:51:41  host: ip-5-172-247-202.free.aero2.net.pl

    W końcu ktoś wysłuchał moich próśb i zrobił godnego następcę mojej 6300. Bez dotyku, wifi, srifi, gepesa i innych niepotrzebnych w telefonie bzdur. Nawet 515 nie potrafiła mi zastąpić 6300

  • 0

    2. ~ja  2015-12-06 15:59:01  host: public134246.cdma.centertel.pl

    ciekawe, kiedy wypuszczą ten telefon na rynek

  • 0

    3. ~  2015-12-30 07:41:11  host: host-81-190-228-79.wroclaw.mm.pl

    Nie cieszcie się tak bo to telefon na mediateku z s30+. 515 na s40 to przy tym cudo techniki.

  • 0

    4. ~ale czemu  2016-01-01 11:19:45  host: 178.217.194.112

    do ~dejw
    Skoro 515 nie zastąpiła Ci 6300, to ta świeżynka tym bardziej tego nie zrobi. Zobacz na soft - S30.
    Sam szukam klasycznego telefonu, 'jak sprzed lat', ale to co teraz produkują to jest żart. Wszystkie te 220/222/225/215 różnią się tylko szczegółami, ale 'serce' mają tak samo okrojone.
    Nie wiem... chyba zostaje Samsung Xcover550, ale raz że jest trochę za duży, a dwa, obawiam się, że to ten sam soft co w S5611.

  • 0

    5. ~arek  2016-01-05 15:18:51  host: 89-65-213-98.dynamic.chello.pl

    posiadam nokie 225 i czekam na jego nastepce.ale tu sie rozzczarowałem. 230 jest identyczny ak 225 (parametry techniczne) jedyna roznica w nowszym dozucono do aparatu blysk- aparat i tak jest slaby bo 2,0 mpix. Ogolnie nie narzekam na 225 aczkolwiek czekalem na cos poprawionego- zwlaszcza apaarat. i tu sie rozczarowalem.

  • 0

    6. ~Dob  2016-01-22 02:04:59  host: ip-89-161-7-43.tel.tkb.net.pl

    Jak ustawic Internet ktoś moze wie?

  • 0

    7. ~Michał  2016-01-26 23:33:24  host: staticline-31-183-53-21.toya.net.pl

    Kupiłem Nokię 230 DualSIM 23.01.2016 (jestem chyba jednym z pierwszych posiadaczy tego modelu w Polsce). Po dokładnym wypróbowaniu funkcji stwierdzam, że jest pierwszym godnym następcą wysłużonej Nokii 3120classic, której używałem 6 lat i 4 m-ce! System S30 jest zdecydowanie poszerzony i szybszy niż w innych ostatnich Nokiach (222, 225 -zwracałem zaraz po zakupie). Poprawiony system S30 właściwie nie różni się już od S40.
    Cechy Nokii 230:
    1. Duży wyświetlacz 2,8" z 5-stopniową regulacją podświetlenia
    2. Wygodna klawiatura z błyszczącego tworzywa (lepszy klawisz nawigacji niż w Nokii 225), łatwe zdejmowanie spodniego aluminiowego panelu; dobre tworzywa, dobrze spasowane.
    3. Przydatna funkcja "Idź do" z systemu S40
    4. 2 aparaty foto, obydwa z lampami LED, z jednakowymi parametrami (zoom cyfrowy, tryb serii zdjęć, regulacja jasności, samowyzwalacz, nagrywanie filmów - obydwa aparaty w tej samej jakości)
    5. Funkcja lampy tylnego aparatu jako latarki (brakowało np. w Nokii 3120c)
    6. Dość dobry dyktafon
    7. Odtwarzacz muzyki
    8. Aplikacja Facebook (dużo szybsza niż w Nokii 225)
    9. Przeglądarka internetowa Opera Mini -działa sprawnie, nie pobiera dużo danych (dla porównania: w Nokii 225 przeglądarka NokiaXpressBrowser nie działała na żadnej karcie SIM, a Facebook z aplikacji działał poprawnie)
    10. Licznik połączeń z automatycznymi wykresami i możliwością ustawienia sygnału informującego o przekroczeniu ustalonego limitu
    11. Możliwość indywidualnych ustawień dla każdej karty SIM
    12. Dość głośny głośnik, nie trzeszczy przy max. głośności
    13. Możliwość przewijania do przodu/tyłu nagrań z dyktafonu (w Nokii 3120c nie było)
    14. Obsługa kart pamięci microSD do 32 GB (mam 8 GB i działa płynnie)
    15. Ma ponadto funkcje, np. radio, kalkulator, konwerter, kalendarz (z możliwością dodawania wydarzeń z przypomnieniami), tryb samolotowy, bluetooth, prognoza pogody.
    Nokia

  • 0

    8. ~karolll  2016-03-04 12:09:18  host: apn-37-7-128-27.dynamic.gprs.plus.pl

    WIe może ktos ja zmienic te n przyciosk selfie help-!!!

  • 0

    9. ~bobo  2016-03-10 08:06:44  host: r3b.lcs.net.pl

    Niestety, ale Microsoft nie popisał się z książką telefoniczną. Nie spodziewałem się, że w nazwie abonenta jest tak mało znaków, że nie można wpisać całego nazwiska z imieniem, nie wspomnę o nazwisku dwuczłonowym. W dodatku nie ma die wpisać drugiego numeru telefonu przy jednym abonencie. Chyba, że się mylę i gdzieś się pogubiłem. Tak ogólnie to fajny dla seniora.

  • 0

    10. ~balbidio  2016-03-18 14:58:28  host: ip-12-176.mannet.pl

    Mam pytanie do Michała,a pro po Nokii 230 Dual Sim. Jak długo trzyma bateria,czy w książce tel. pod jeden kontakt można zapisać więcej numer telefonów ,czy jakiś innych wiadomości typu mail,adres itp.,bo w nokii 220,225 tego nie da się zrobić oraz ostatnia rzecz- czy jak mam na karcie pamięci muzykę mp3, to czy mogę to każdego kontaktu przypisać inną piosenkę.

  • 0

    11. ~marcjan  2016-04-14 08:19:55  host: adtd227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten aparat 2 mies. i trochę zastrzeżeń
    Trochę mała czułość
    poziom sygnału wyświetla tylko na pierwszym ekranie
    nie zapisuje wiadomości od operatora ze stanem konta
    trochę skomplikowane odpowiadanie sms na sms
    przycisk selfie powinien być opcjonalny
    na pierwszym ekranie przy dacie nie ma dnia tygodnia
    alarmy nie mają indywidualnych ustawień głośności
    a tak w ogóle to trochę drogi ale telefon ok na jakąś 4+

  • 0

    12. ~  2016-04-22 11:03:05  host: ip-220-28.gorlice.ap-media.pl

    Jak odpalić na tym ustrojstwie operę mini?

  • 0

    13. ~wojcik4  2016-05-05 18:39:59  host: 78-11-88-2.static.ip.netia.com.pl

    mam telefon miesiąc i ręce mi opadły wszystko jest do chrzanu nie jestem wymagający ale spodziewałem się po nazwie Nokia troszkę więcej. Wszedzie są braki, firma produkująca telefony od lat powinna wiedzieć jakie wpisy są potrzebne w książce telefonicznej nie mogłem uwierzyć że nie mogę wpisać całej nazwy i numeru telefonie myślałem że przez pomyłkę dodaje wpis na kartę sim. drugie to przycisk selfie, nie da się zmienić, w tym miejscu zawsze była książka adresowa. przycisk idż do łatwiej jest wejść w menu i tam wybrać potrzebną funkcję. dalej napiszę po naprawie bo jeszcze się okazało że jest uszkodzony połowa fonkcj nie działa a powinna według opisu bateria miała działać 20 dnia po tygodniu siada przy rzadkim używaniu telefonu, ale to morze być wina zile wgranego softu nie działa midi nie mogę odebrać esemesów z jednorazowymi kodami z sieci.

  • 0

    14. ~Bartosz  2016-05-19 12:05:24  host: host-176-221-120-149.dynamic.mm.pl

    Witam. Ponieważ Nokia 230 nie współpracowała z urządzeniami typu słuchawka i zestaw głośnomówiący, czy może naprawili ten problem w tym telefonie? Liczę na szybką podpowiedź. Pozdrawiam

  • 0

    15. ~gość  2016-05-24 17:43:52  host: 188.146.8.211.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    czy w tym telefonie da się połączyć z zestawem głośnomówiącym przez bluetooth ?

  • 0

    16. ~piotrek1988  2016-05-26 13:22:55  host: ip-5-172-234-117.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    TRAGEDIA Z TYM PRZYCISKIEM SELFIE
    zRYPALI TELEFON TYM PRZYCISKIEM
    bRAK MOZLIWOSCI ZMIANY TEGO DZIADOSTWA!!!!!!!

  • 0

    17. ~Hektor  2016-07-22 16:05:55  host: 91.241.41.179

    Mam od kilku godzin i mam mieszane uczucia. Z jednej strony w nawale dotykowych telefonów Nokia 230 prezentuje się nienajgorzej. Ma to, czego wymagałem. Ale:
    1. Przycisk selfie, czyli dla mnie zmarnowany klawisz
    2. Brak możliwości zmian klawisza nawigacyjnego, na co mi np. kalendarz, skoro go nie chcę?
    3. Najgorsze - polskie litery w smsach. Nie można ich usunąć, a nie chcę mieć telefonu po angielsku!
    Cieszyłem się na ten telefon, ale zaczynam lekko żałować. To są drobne rzeczy, ale powodują, że ogół telefonu spada.
    Mam wrażenie, że co mam telefon, to on jest gorszy...

  • 0

    18. ~bula  2016-08-05 17:43:45  host: edn177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    brak nazwy dnia tygodnia

  • 0

    19. ~Marr  2016-10-06 20:38:29  host: 31-178-72-80.dynamic.chello.pl

    Nie ogarniam tego. Telefon niedotykowy i to dual SIM to głównie telefon, facebooki i inne bingi oraz selfie są nieistotne. A tu nie można wpisać kontaktów, czyli podstawowa funkcja telefonu jest uwsteczniona nagle o kilkanaście modeli wstecz...16 znaków? Co tu można zapisać, połowa moich znajomych ma dłuższe imię i nazwisko? Obecnie każdy ma 2 albo nawet 3 numery telefonu, a telefon przyjmuje tylko jeden numer bez możliwości żadnego opisu dodatkowego. Można za to dodać zdjęcie, pytam po kiego? Mam 500 osobom z pracy robić zdjęcia? Ale kilka dzwonków bym przypisał do wybranych numerów: rodzina, służbowe, prywatne itp. Ale nie - to zostało wyeliminowane. Kto to wymyśla?!?
    No i brak możliwości archiwizowania kontaktów na komputer - to już szczyt nowoczesności. Ale to nic - na kartę nie wchodzi więcej niż 250 kontaktów a przez bluetooth nie da się wgrać wizytówek. O co chodzi? Dlaczego nie można było pozostać przy starym sprawdzonym sofcie?? Do d..y to rozwiązanie. Tylko dualSIM ma sens w tym telefonie, zresztą w innych współczesnych modelach Nokii też. Nawet Maxcom ma lepszy soft. Jak ktoś chce telefon do dzwonienia to radzę unikać teraźniejszych Nokii.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-147-69.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet