Nokia 206 Dual SIM - opinie
Telefony Nokia Nokia 206 Dual SIM Opinie o Nokia 206 Dual SIM

Nokia 206 Dual SIM

w sumie: 27
  • 0

    1. ~  2012-11-27 12:30:12  host: v45-06.opera-mini.net

    chyba ta klawiatura to nie qwerty:-P

  • 0

    2. ~cycek  2012-11-27 18:59:16  host: ip-89-161-7-158.tel.tkb.net.pl

    jak latarki nie ma to nie kupie poczekam jescze na inny model, n adodatek słaby aparat, do kitu te nokie

  • 0

    3. ~Nokia Fan  2012-11-28 19:58:54  host: public20856.xdsl.centertel.pl

    klawiatura qwerty? :-) super w takim razie w 3310 tez miałem qwerty i nawet o tym nie wiedziałem :-)

  • 0

    4. ~Karol  2012-12-01 17:29:26  host: ip-78-30-110-16.free.aero2.net.pl

    Ja bym go nazwał 'studenciak'.

  • 0

    5. ~  2012-12-03 15:33:27  host: chaos.tpnet.pl

    Jak to ostatnio jest w zwyczaju u Nokii, nie ma głosowego wybierania numerów. I pomyśleć, że Nokia 6310 je miała i doskonale ono działało!

  • 0

    6. ~  2012-12-05 15:58:29  host: host-89-167-5-154.nplay.net.pl

    ciekawe kiedy będzie dostępny, czekam na ten modl

  • 0

    7. ~rybak11  2012-12-05 16:20:01  host: 83-238-230-173.adsl.inetia.pl

    jezeli cena nie przekroczy 110,- może być ciekawą propozycją

  • 0

    8. ~misieq  2012-12-06 21:26:00  host: 240-sk1-1.acn.waw.pl

    Design okrutny jak dla gimnazjum :(

  • 0

    9. ~  2012-12-08 19:05:30  host: 095160002055.lomza.vectranet.pl

    następny bond będzie go miał

  • 0

    10. ~Pan Kracy  2012-12-12 14:48:39  host: 77-254-103-92.adsl.inetia.pl

    Wszystko ok. Ale telefon może mieć tylko jedna aktywna kartę SIM. Porażka. Elektronika i baterie pozwalają aby zrobić taki telefon przedeqszyatkich chudszy a po drugie z dwoma aktywnymi kartami.

  • 0

    11. ~dual  2013-03-03 18:17:41  host: 232.138.15.37.dynamic.jazztel.es

    Coś wiadomo kiedy ta nokia będzie dostępna w Polsce?

  • 0

    12. ~jarek  2013-03-24 22:33:18  host: ip-78-30-92-101.free.aero2.net.pl

    ile faktycznie trzyma bateria ? czy ktos moze napisac szczegoly przy ilu minutach rozm dziennie z wlaczanym czy wylaczonym BT itd.....

  • 0

    13. ~marcin  2013-03-27 19:17:49  host: ip-37-209-137-134.free.aero2.net.pl

    Dzisjaj kupilem ten telefon i na pudelku wyraznie jest napisane - czas czuwania 680 h czas rozmow 20 h skad telepolis ma takie dane nie wiem ....ale wypada to sprostowac bo ta specyfikacja jest tutaj juz dosc dlugo....

  • 0

    14. ~guga  2013-04-17 22:23:03  host: cpc8-brom10-2-0-cust451.16-1.cable.virginmedia.com

    Planuję zakupić telefon z opcją dualsim (jest koniecznością dla mnie) moją uwagę przykuła Nokia 206 jednakże przed jej zakupem chciałbym się zapytać o sposób funkcjonowania systemu dual sim. Mianowicie czy obydwie karty równocześnie mogą odbierać połączenia przychodzące i smsy czy też jest konieczność przełączania pomiędzy kartami za każdym razem aby sprawdzić czy ktoś nie dzwonił i/lub nie przysłał smsa? w nokiach masz menadżer SIM, w którym możesz ustawić która karta (lub obie) są aktywne w tybie czuwania. ustawiasz również domyślną kartę dla rozmów wychodzących, smsów i dla internetu. można wybrać, aby za każdym razem przed wykonaniem połączenia/wysłaniem smsa telefon pytał o kartę SIM. W trakcie rozmowy druga karta SIM staje się nieaktywna. dzwoniąca na ten numer osoba słyszy, że jesteś poza zasięgiem, a Ty po zakończeniu rozmowy dostajesz informację, że ktoś do Ciebie dzwonił.

  • 0

    15. ~wtl  2013-05-26 00:21:52  host: public101528.xdsl.centertel.pl

    Generalnie przyjemny nieskomplikowany telefon. W mojej ocenie można by poprawić działanie menadżera kart sim - nie można systemowo wyłączać poszczególnych kart / inne telefony mają takie funkcje/. W książce tel. brak możliwości zdeklarowania czy telefon ma pokazywać pamięć wewnętrzną czy karty sim / pokazuje wszystko/. Przypisanie dzwonka do kontaktu jest obsługiwane tylko dla karty SIM-1, do drugiej karty można przydzielić oddzielny dzwonek natomiast nie działają te przypisane do kontaktu lub grupy. Być może coś poprawiono w aktualizacji softu . Ja mam wersję 3.58, jest wersja 3.59, ale nie znalazłem opisu co zmieniono. Brak USB powoduje że niewiele można zrobić samodzielnie.

  • 0

    16. ~maciekk  2013-06-07 05:02:20  host: 93.154.181.168

    jak w tej nokii ustawic aby dzialalo aero2? bo po wlozeniu karty nie chce sie polaczyc z internetem przez aero2

  • 0

    17. ~zeliwny  2013-08-15 17:58:28  host: host-81-190-47-202.lodz.mm.pl

    jak widać w tabelce tel nie obsługuje LTE dlatego nie działa aero2

  • 0

    18.  2013-08-17 15:43:57

    Kupiłem w DE po uprzednim wygoglowaniu który mi najbardziej będzie pasował.Nokia 301 Dual za droga tylko ze ma 3g na 1 karcie reszta kicha.Przyciski ma mniejsze jak 206.Oczywiście czego mi brakuje w 206:-radio by działało trzeba słuchawki podłączyć jako antenę jak za czasów Gierka,-brak latarki to już powszechność,-brak transmittera FM co w noki X2-02 było extra rozwiązaniem ale chyba tylko to im się udało w tamtym telefonie,-korektora muzyki brak:(.Cena 55? zatem tyle co w PL język polski był nawet.Czytelny prosty niezłe gierki są w środku, w słońcu nawet czytelny,duże klawisze ,wygodny w użytkowaniu.Aparat mogli sobie darować przy produkcji w 2013 roku 1,3mpix to jest kpina:)Zamiast tego mogli faktycznie latarke wstawić.Bateria spora wytrzymuję długo naprawdę.Ogólnie telefon prosty dla tego co potrzebuje dzwonić z 2 kart a nie bawić sie na FB czy szaleć po necie.Od tego jest laptop i inne;) Ogólnie polecam cena nawet adekwatna do jakości dual sim.Naturalnie cały czas nie ulega kwesti jest to NOKIA nie żadne chińskie podróbki na 4 i więcej kart sim:)

  • 0

    19. ~Pablo  2013-08-24 22:53:29  host: ip-78-30-113-113.free.aero2.net.pl

    Nie będzie działać aero2 bo telefon nie obsługuje UMTS 900.

  • 0

    20. ~bdg  2013-09-18 20:31:29  host: 178-36-117-158.adsl.inetia.pl

    mam ten telefon od miesiąca. zajebisty dla kogoś kto nie chce nosić dwóch fonów i dużo gada. Bateria przy naprawdę wielu i długich rozmowach trzyma trzy dni,,,,,,,,więc ładuje go 2x w tygodniu. polecam szczególnie biały :-))))))

  • 0

    21. ~kkk  2013-09-28 23:56:56  host: 159-205-10-80.adsl.inetia.pl

    telefon "trzyma" 3-4 dni, czyli kibel (producent obiecuje znacznie więcej), laguje przy wchodzeniu wyszukiwaniu kontaktów, klient email i przeglądarka to porażka... pozatym ok, na 2 egzemplarze jeden dostałem zepsuty - co 2-3 dni wyskakuje komunikat "pamięć na wiadomości niegotowa" - oczywiście serwis mówi że to wina karty ;( niby działa ale spodziewałem się czegoś lepszego. aa... na plus - dobry zasięg.

  • 0

    22. ~Pablo  2014-02-07 12:40:52  host: peckatowice-r.3s.pl

    Proszę o informacje użytkowników - czy w telefonie można wybrać aby dany kontakt na liście dzwonił zawsze z tej samej karty sim?

  • 0

    23. ~10zł za odpowiedź :)  2014-04-05 16:01:31  host: 109241205140.garwolin.vectranet.pl

    jak w tym telefonie ustawić kontakty? tak aby wyświetlały się tylko z karty SIM, albo tylko z telefonu?

  • 0

    24. ~ROCKI  2014-05-19 15:35:37  host: gcw214.internetdsl.tpnet.pl

    CZY TEN TELEFON SIĘ PSUJE BO PLANUJE GO KUPIĆ JUTRO I JAKIE ROBI ZDJĘCIA

  • 0

    25. ~alicja  2014-10-10 22:04:55  host: ejo75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam taki telefon nokia 206 ale po zmianie obudowy nie działa mi klawisz "0" nie wiem dlaczwego :(

  • 0

    26. ~Ann  2015-02-07 09:53:08  host: 77-255-48-8.adsl.inetia.pl

    Korzystam z telefonu od sierpnia 2014r. Jest bardzo lekki i prosty w obsłudze. Generalnie jestem z niego zadowolona i uważam, że jest to udany model. Niestety mankamentem jest, to że zostały źle skonfigurowane ustawienia sms przez producenta. Na jednej karcie sim mam możliwe do wysłania 60 znaków, a na drugiej liczone są od 160 do 135 a następnie od 60 do O. W rezultacie , aby wysłać wiadomość liczącą 160 znaków, to należy wysłać aż 3 sms-y i zapłacić potrójnie operatorowi!! To skandal!

  • 0

    27. ~Smutas  2015-03-29 15:23:10  host: n19-09-01.opera-mini.net

    Mam problem nokia206.niewiem jak logowac sie na konto microfot.mam tez uszkodzone aplikacje i gry

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-159-27.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet