Nokia 1209 - opinie
Telefony Nokia Nokia 1209 Opinie o Nokia 1209

Nokia 1209

w sumie: 54
  • 0

    1. ~znawca  2008-01-22 12:33:17  host: atropos.tpi.pl

    Czym ten telfefon różni się od Nokii 1600, ładniejszym wyglądem i gorszym akumulatorem?

  • 0

    2. ~  2008-01-23 12:28:35  host: f142-151.opera-mini.net

    na pewno jest tani. podobno 35euro!

  • 0

    3. ~Nowaci  2008-01-26 14:59:55  host: aajf254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie mam pojęcia po co Nokia robi takie telefony? Zeby konkurować z SE r300i który tez jest badziewny?

  • 0

    4. ~futro  2008-01-27 03:10:43  host: gw-104.lublin.enterpol.pl

    "Java Nie" to jakiś żart?

  • 0

    5. ~kleju  2008-03-17 20:39:10  host: dro231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nowaci, bo rynek telefonow komorkowych to nie tylko dzieci symbiana.

  • 0

    6. ~majster  2008-06-19 09:36:49  host: csknet-83-142-57-219.csk.pl

    za te pieniądze, a newet troche taniej, można mieć nokie 1650 z dużo lepszym akumulatorem i większym wyświetlaczem

  • 0

    7. ~zajona  2008-07-23 18:20:23  host: edd96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ta nokia posiada funkcję AoC(pozostała kwota jest dostępna bez przerwy na wyświetlaczu) ???

  • 0

    8. ~zajona  2008-07-23 18:23:35  host: edd96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ten telefon wyświetla pozostałą kwotę na wyświetlaczu (czy posiada funkcję AOC)???

  • 0

    9. ~elllllllllloo  2008-08-08 13:42:31  host: 88.220.64.66

    czy ten telefon ma gumową klawiaturę?

  • 0

    10.  2008-09-23 14:17:05

    1. @znawca: potrzebny taki telefon jest. Akumulator wytrzymuje podobnie w rzeczywistości. Zawsze można włożyć 1020 mAh od 1600 (BL-5C) do 1200/1208/1208 (tam jest BL-5CA, różni się tylko wyglądem i pojemnością, taki sam jest). 4. @futro: Nie, nie żart. Po co JAVA w najzwyklejszym telefonie, który służy do pisania SMS i dzwonienia? Z resztą taki mały wyświetlacz nie jest zbytnio wygodny do JAVY.

  • 0

    11. ~mm-ska  2008-10-14 08:34:29  host: 194.106.193.101

    Niema foto.Zastanawiałam się nad nim.Ale nie.Bez foto nie kupię.

  • 0

    12. ~bro  2008-10-26 13:17:23  host: adbc217.neoplus.adsl.tpnet.pl

    właśnie zakupiłem ten telefon i przez chwilę żałowałem, że nie ma on funkcji mms, ale po co mi mms skoro aparatu też nie ma:D kupiłem go o jest tani (109zł) można dzwonić, pisać sms'y, ma budzik a przecież przez rok tak dostanie w pizdę chociażby w pracy, że w moim wypadku nie warto wydawać 800 zł na jakiś zajebisty telefon, który za rok też będzie "badziewny". pozdro wszystkim, którzy używają telefonu zgodnie z jego przeznaczeniem.

  • 0

    13. ~~adam  2008-11-25 12:58:48  host: 25.poczesna.netcominternet.pl

    ten telefon roznni sie tym od 1600 ze ma dzwonki mp3:)

  • 0

    14. ~;/  2009-01-01 13:43:16  host: abdy153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    myślałby kto... ;| Nokia 1600 tesh ma dzwonki MP3 ;|

  • 0

    15. ~clubx  2009-01-15 19:40:43  host: 217.153.148.134

    tą są takie dla tych co nie uźywają bajerów

  • 0

    16. ~  2009-01-31 19:17:27  host: chello084010146201.chello.pl

    i ciekawe jak te dzwonki mp3 tam wgrac...o.O

  • 0

    17. ~  2009-02-07 17:56:04  host: ccv112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    słaby tel :) lepiej dołóżcie te 50zł i miejcie o wiele lepszy tel :) a co do bateri - trzyma zarąbiście długo:) ja 2 dni jadę na nim i jakoś mi bateria nawet nie drgnęła :) do pisania i dzwonienia Polecam :)

  • 0

    18. ~żółty  2009-02-10 16:03:11  host: ht3.ntb.veo.pl

    Telefon jest zajebisty. Za tą kasę, nówka sztuka to super sprawa. A jak chcecie mieć telefon z duperelami to nie szukajcie telefonu w cenie 100 tylko 1000zł. Moim zdaniem - git sprzęcik

  • 0

    19. ~ktr  2009-02-14 17:53:16  host: ayk186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ona kosztuje 20euro

  • 0

    20. ~martina575  2009-02-20 16:31:09  host: pub.amtel.net.pl

    zastanawiam sie nad kupnem tego telefonu...jak wgrac tam dzwonki mp3?

  • 0

    21. ~hubert  2009-02-23 20:06:07  host: aayo103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Właśnie kupiłem ten telefon i jestem naprawdę z niego zadowolony bateria jest dobra trzyma mi długo,telefon tylko do pisania sms i rozmawianie więc nie jest rewelacyjny ale bardzo go polecam. Wszystkie szpanerskie telefony trzymają góra 3 dni jak z nich nie gadamy a ten ponad tydzień, polecam dla wszystkich którym tylko potrzebny jest telefon nie super komputer!

  • 0

    22.  2009-02-25 19:48:25

    Wczoraj widziałem w oszą w cenie 98zł. Dla babci czy dziadka - ideał.

  • 0

    23. ~mh  2009-03-17 14:52:35  host: 212.160.172.70

    czym ten telefon różni się od 1208 oprócz koloru?

  • 0

    24. ~marcin  2009-03-17 22:44:06  host: adbs165.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cym ten telefon różni się od Nokii 1208? Czy tylko kolorem? Jeśli tak to to jest bez sensu. Nowy model Nokii a tylko plastik pomalowany na inny kolor

  • 0

    25. ~  2009-03-25 22:49:36  host: 87-205-49-40.adsl.inetia.pl

    w media expert w Poznaniu jest za 59 zł ;) jutro jade kupic ;)

  • 0

    26. ~linneusz  2009-04-10 16:31:20  host: 87-205-170-23.adsl.inetia.pl

    Nokia 1208 ma inną klawiaturę, "gumowatą" z fluorescencyjnymi cyferkami i literkami, natomiast 1209 z plastiku i w dodatku podświetlaną, ot cała różnica (jestem w kontakcie z tymi dwoma modelami). W praktyce lepiej się korzysta z 1209. Pozdrawiam.

  • 0

    27.  2009-05-01 22:04:28

    25: Ciekawe, czy kupiłeś tę 1209? :D Podobno tyle ich wysypali, że poszły już przed otwarciem :smt005 Tez miałem ochotę kupić i to kilka, później na allegro ładnie by mi poszły, zrobiłem tak samo z 1208 jak były za 69 PLN w Saturnie :D Może to komuś otworzy oczy... :P

  • 0

    28. ~glammaniara  2009-05-30 20:56:46  host: host-89-238-27-157.smgr.pl

    Co wy chcecie od tego telefonu? Jest zrobiony specjalnie dla tych, którzy chcą telefon do dzwonienia. Po co mają płacić 1000 zł za coś, czego nie potrzebują. A ten ma wszystko, co przydatne.

  • 0

    29. ~mycha  2009-06-18 10:22:17  host: ceu126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest super. po co te wszystkie inne bajery,jak i tak szybciej sie psuja, a pozatym to telefon sluzy do dzwonienia i smsowania a nie do zabawy:)

  • 0

    30. ~MARCIO_93  2009-07-05 16:32:29  host: inet20907ng-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Telefonik skromny jego jedynym plusem jest latarka oraz małe rozmiary, minusem jest na pewno brak internetu (w dzisiejszych czasach to jest skandal) ale co chcieć za 119 zł w media-markt wiem bo tydzień temu kupy walem go mamie;)

  • 0

    31. ~knopek  2009-07-17 18:27:23  host: 9-213-149-91.cpe.marton.net.pl

    czy ktos wie czy pasuje do niego obudowa z nokii 1208 ?

  • 0

    32. ~aa  2009-08-19 09:06:00  host: chello087207040035.chello.pl

    nie, 1209 ma stabilne plastikowe klawisze:) polecam

  • 0

    33. ~jagusia  2009-08-31 19:45:27  host: anu35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    i latarkę...hehe mam trochę bekę z tego telefonu, a mam przyjemność go posiadać z takiej racji, że to mój telefon "zastępczy" bo mój se c902 się popsuł :(.

  • 0

    34. ~pokjut  2009-09-07 10:38:23  host: cod35.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja podtrzymuje zdanie, ze telefon jest zajebisty :) za taka cene nowka sztuka.. a dostajemy do reki fajny telefonik, dobrze sie go trzyma, bateria trzyma nieprawdopodobnie dlugo jak na swoje 700mAh, mozna dzwonic i pisac, ja za ta cene wiecej nie wymagam. no i ma szperacz, czyli latarke, co jest ogromnym plusem :)

  • 0

    35. ~delfin  2009-10-01 13:58:58  host: iic34.internetdsl.tpnet.pl

    mam tą nokie i nie narzekam,do rozmów i pisania smsów to przyzwoity tel,za nowy dałem 119zł z gwarancją na dwa lata

  • 0

    36. ~myh@  2009-10-01 19:30:34  host: host-89-191-171-4.tvteletronik.pl

    Telefon mam od roku. Polecam dla ludzi którzy chcą dzwonić i pisać. Bateria jak dla mnie niezastąpiona - 7 do 9dni. Nie wiem tylko jak można wgrać jakieś dzwonki. Ale niedługo kończę umowę i zmieniam na inną nokię - tylko jeszcze nie wiem na jaką-zależy mi na baterii. proszę o poradę.

  • 0

    37. ~cesarz  2009-11-10 21:32:14  host: ip-195-189-79-92.arreks.pl

    piotrków trybunalski - media markt - 79zł

  • 0

    38. ~zz  2009-12-02 17:20:01  host: nat13.ekspres.net.pl

    mam ten telefon od wakacji i jest super . Troskę go rozwaliłem ale jest spoko . Po co kupywac telefony za kilkaset złotych lub więcej , które się psuja , wieszają itd. Polecam ten telefon do dzwonienia i wysyłania smsów

  • 0

    39. ~maciej  2009-12-06 11:09:42  host: boguszow.sattom.pl

    również polecam go do pisania sms-ów. Prostota sprawia ze jest niezastąpiony:) i nie wiesza sie jak inne:)

  • 0

    40. ~katerina  2009-12-30 20:23:16  host: abqm252.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałam super fonik (nokia), położyłam na stół (lekko) i rozlał się wyświetlacz... Jego naprawa kosztuje 200 zl bo tej usterko gwarancja nie obejmuje... wczoraj kupiłam sobie właśnie tą "słabą" nokię i jestem bardzo zadowolona :)fakt jest przeznaczona dla osób które nie mają jakiś szczególnych wymagań sprzętowych. Ale dla mnie ważne jest to, że mogę pisać i dzwonić, bo o to w tel komórkowym chodzi :)

  • 0

    41. ~jack  2010-01-03 16:38:41  host: host-89-228-107-91.olsztyn.mm.pl

    Fajny telefonik jak za taką cene kupiłem nówkę na allegro za 80zł :)

  • 0

    42.  2010-01-11 10:52:33

    Mam pytanie do użytkowników czy ten telefon ma dzwonek o nazwie airy ? taki jest w nokii 1208. Jest świetny.

  • 0

    43. ~  2010-01-25 15:47:55  host: 77-253-50-160.adsl.inetia.pl

    tez mam zamiar go kupic bo mi sie podoba ale powiedzcie mi czy da rade wogule dograc do niego jakies obrazki albo sciagnac z gazety chociarzby?

  • 0

    44. ~harry  2010-01-25 15:49:13  host: 77-253-50-160.adsl.inetia.pl

    a tak wogule to ta latarka mocno daje chcial bym to wiedziec i jeszcze jedno czy wogule mozna dograc na niego jakiekolwiek dzwonki albo tapety chociarzby zeby z gazety sciagnac

  • 0

    45. ~harry  2010-01-26 16:27:18  host: 87-205-77-76.adsl.inetia.pl

    czy ta nokia jest made in hungary?

  • 0

    46. ~gienio  2010-01-30 13:47:15  host: 94.75.121.70

    mam tego fona bo poprzedni (nokia 3110 classic)sie rozwaliła(nic dziwnego miała 3,5 roku). Nie miałem zbytnio kasy i kupiłem tą nokie (kupiłem 1208 ale przelożylem obudowe od 1209) i jest spoko

  • 0

    48. ~markopolo  2010-03-21 23:49:39  host: ng015.ttcomm.net

    super telefon za super cenę, z fajnych rzeczy to ma latarkę i bateria z dwa tygodnie trzyma, polecam dla prostych ludzi :-)

  • 0

    49. ~ania  2010-08-17 21:22:18  host: w3cache1.punkt.opole.pl

    interesuje mnie, czy można jakoś ustawić smsy na 160 znaków?

  • 0

    50. ~Bimuni  2010-08-19 11:19:28  host: 217.153.73.242

    Nieźle i dodatkowo ten telefonik zabił jednego farmera w Indiach;/

  • 0

    55. ~Dawid  2010-08-22 11:43:48  host: 82.132.248.88

    nie zabil farmera. widziales to na zywo? przeczytales pewnie newsa na wp i pierniczysz glupoty.

  • 0

    56. ~Stofff  2010-10-03 11:57:26  host: host-n1-65-33.telpol.net.pl

    Witam telefon posiadam od paru dobrych miesięcy wcześniej miałem tyle telefon ze wy wszyscy chyba nie mieliście w ciągu całego życia:D testowałem bardzo dużo telefonów i przyszedł czas na koniec tej zabawy... Sprzedałem ostatni telefon i pojechałem sobie do Saturna (nie na allegro) i kupiłem sobie jakże oczywiste telefon:) i nazywajmy rzeczy po imieniu, jest to bardzo dobry egzemplarz (1209) dobra bateria, latarka i co oczywiste jednym przyciśnięciem klawisza wchodzisz w wiadomości, kalendarz latarkę czy spis kontaktów.... Najnowszej generacji telefony nie maja takiej funkcji bo są to urządzenia multimedialne które są naszpikowane pierdołami. Miałem już parę takich sytuacji siedząc na piwie ze znajomymi i dla ludzi jest to znowu szok ze taki telefon jeszcze można używać bo myślą ze stary a data produkcji tego telefon jest nowsza od nie jednego wypasu na dzisiejszym rynku. Jeśli dobrze po obserwujecie sklepy z urządzeniami GSM to zobaczycie coś takiego "rywalizacja" i my ludzie w niej uczestniczymy a producenci się śmieją z nas.Telefon który ma (daje przykład) 8mpx jest na rynku jednym z lepszych telefonów i właśnie w tym jest problem ze to nie funkcja telefonu działa teraz na nas tylko aparat8mpx który tak naprawdę robi zdjęcia jak 3mpx cyfrówka. Przejdźmy do konkretów choć nie wiem kto to przeczyta chyba tylko moja dziewczyna... Ludzie zapomnieli o telefonie 3310 sławna trzy trzy dziesięć pisanie SMS na słowniku t9 zajmowało jakieś 10-12 sekund i to się ceniło. A teraz?? zanim dojdziesz do tego jak telefon odblokować i gdzie tooo teraz jest to się odechciewa pisać.A nie powiem jak ktoś by potrzebował pomocy na miejscu wypadku i chcesz użyć od poszkodowanego telefonu to zanim wykręcisz numer alarmowy na tej konsoli z 4calowym czarnym wyświetlaczem to może być już za późno.Telefony wracają i bardzo się ciesze z tego.A już za niedługo będzie wielki powrót do telefonu tzw seniora. Dziękuje i zastanówcie się przed zakupem kolejnego urządzenia nie podobnego do

  • 0

    57. ~kamka  2011-02-20 11:15:45  host: host-89-231-117-215.warszawa.mm.pl

    jak wam sie udaje ze wam bateria w tym telefonie trzyma po 7 dni?? mi wytrzymuje 2 lub 3 i koniec

  • 0

    58.  2011-04-18 13:32:36

    Potrzebuję pomocy. Wylał mi się wyświetlacz i w ogóle nie widzę menu a tylko na telefonie mam kontakty i chciałem je skopiować na SIM. Czy mógłby mi ktoś napisać krok po kroku (ile razy i które przyciski wcisnąć) abym skopiował kontakty z telefonu na SIM ? NOKIA 1209

  • 0

    59. ~ostrzegam  2011-12-19 09:51:05  host: public30498.xdsl.centertel.pl

    23-letni pasterz z Indii został znaleziony martwy w lesie po tym, jak jego telefon eksplodował tuż koło jego głowy. Śmierć spowodowały głębokie rany szyi i ramienia, oraz rozerwane ucho. Hindus używał Nokii 1209. nie dowiarki w google luknijcie

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-169-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet