Nokia 1208 - opinie
Telefony Nokia Nokia 1208 Opinie o Nokia 1208

Nokia 1208

w sumie: 95
  • 0

    1. ~slimak  2007-05-04 14:38:58  host: 212.160.172.70

    mam nadzieje ze chociaz cena bedzie zachecac do kupna takiego telefonu poniewaz wyglad i funkcje napewno nie... wiem wiem... wiele ludzi ma dosc kombajnow i chce miec telefon co trzyma 14 dni :]...

  • 0

    2. ~  2007-05-05 10:20:20  host: gts12-1.rybnet.pl

    mp3 i 4mb bez mozliwosci rozszerzenia ? Albo podajecie bledne informacje albo w firmie Nokia pracuja debile.

  • 0

    3. ~Dzidek  2007-05-05 22:12:15  host: gby210.internetdsl.tpnet.pl

    A ciekawe kiedy bededzie dostępny w polsce??

  • 0

    4. ~szymek_0707  2007-05-06 19:29:33  host: ksm.net.pl

    cena tej nokii to 40 euro. Moim zdaniem to bardzo mało.

  • 0

    5. ~jf  2007-05-07 01:18:55  host: net.kapelusz.pl

    dostepny ma byc w drugiej połowie roku i kosztować jakies 40 euro czyli jakies 150 zł :), jak dlamnie idealny telefonik, jestem zwolennikiem prostych telefonów ale funkcyjnych i trwałych . nokia rządzi

  • 0

    6. ~KAMIL  2007-05-14 16:34:23  host: 212.160.172.70

    fajny desting,prosty funkcjionalny dla ludzi którzy urzywaja telefonu tylko do dzwonienia a nie jak inni do słuchania mp.3 ,zdjęci itp...

  • 0

    7.  2007-05-28 16:30:33

    Jest brzydszy niz 1600, wiec nie wiem po co wlasciwie wprowadzaja go na rynek...

  • 0

    8. ~BUA  2007-07-05 10:58:18  host: user-87-248-66-136.promax.media.pl

    kamil moze podzielisz się z nami Twoją rozległą wiedzą i powiesz nam co to jest "desting"??

  • 0

    9.  2007-07-12 01:17:39

    Michas każdy ma swój gust np. ja wolałabym ten niż 1600 ;) BUA "desting" to wg. mnie przeznaczam po angielsku w czasie continuous ;D

  • 0

    11. ~Fin  2007-08-02 11:24:12  host: gaja.tpnet.pl

    Bo my w Skandynawii lubimy proste rozwiązania - kupujemy telefon i skręcamy go sobie w domu :)

  • 0

    12. ~PAWLO MIESZKAM BUDISłAWIU  2007-12-07 16:29:44  host: 213.199.235.222

    MAM GO 2 DNI I OTKRYłEM łADOWARKE

  • 0

    13. ~jacek  2007-12-18 19:43:04  host: abeq84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pytanie do uzytkownikow 1208. juz kupilem czekam na przesylke ale mam watpliwosci co do wyswietlacza. czy jest czytelny zegar dla osoby troche gorzej widzacej ;) ?

  • 0

    14. ~zbeeru  2007-12-21 16:55:26  host: acml112.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam go drugi dzien, po wymianie wreszcie trafiłem na sprawny egzemplarz. na szczescie brak problemow z wymiana... soft padł...

  • 0

    15. ~jaaa  2008-01-10 20:35:27  host: ark10.internetdsl.tpnet.pl

    ja mam go od miesiąca i bardzo dobrze sie sprawuje!!!! jestem zadowolona tylko zapomnieli dodac ze ma laterke!!! :( :) bo ma!!!!

  • 0

    16. ~  2008-02-01 16:26:37  host: 46-dzi-10.acn.waw.pl

    W zestawie Tak Tak kosztuje 99 zł

  • 0

    17. ~  2008-02-03 15:21:40  host: duu146.internetdsl.tpnet.pl

    fajny tel. ale malo funkcji

  • 0

    18. ~nowy  2008-02-17 22:21:13  host: adkr130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gdzie ma schowaną tą latarkeczy coś.....a jesli ma to podajcie linka gdzie byłoby to pokazane...nara

  • 0

    19. ~Leon  2008-02-17 23:19:15  host: chello084010083121.chello.pl

    Właśnie sprzedałem D900i bo potrzebowałem kasy. Muzyki na nim nie słuchałem bo do tego mam MP3 Creative i słuchawki Panasonic za 80zł. Więc żaden telefon nie zagra lepiej niż mój zestaw :P D900i zdjęcia robił zajebiste ale nie robię "poważnych" zdjęć komórką bo po co? Porobiłem trochę testowych i "głupich" zdjęć i na tym zabawa w fotografa się zakończyła. W sumie nie wiem po co kupiłem taki drogi telefon??? Dzwonek MP3 miałem jeden i ten sam tapetę też. Nie bawi mnie słuchanie tragicznie grającego radia. Do kontaktów nie przypisałem zdjęć ludzi czy dodatkowych dzwonków MP3 bo to zabawa dla dzieciaków albo dziecinnych dorosłych. Bateria w Samsungu to MASAKRA!!! 2 dni i zgon!!! No i kupiłem tą Nokię. Niby gorszą od Samsunga pod względem bajerów (które i tak mam w d...pie) a jednak lepszą jako telefon. Nokia jest strasznie szybka! D900i się mulił! Bateria trzyma jakieś 7-10 dni. Dokładnie nie wiem bo jestem dopiero po 3 formatowaniu. Ale po dwóch dniach użytkowania symbol baterii jest pełny a w Samsungu już by był zgon. Ma profile. Kosztuje 3 razy mniej niż Samsung a to też zaleta. Można wybrać dowolny dźwięk SMS-a (nie bawi mnie to, tylko chodzi o to że sygnały SMS w Samsungu były takie ciche że na ulicy ich nie słyszałem). Nokia na super klawiaturę i słownik T9, Samsung niewygodna klawiatura i słaby słownik. Nokia jest lepsza jako telefon i tyle :) No właśnie jako telefon! No bo telefon to ma być telefon i Nokia taka jest. Jest niezawodna, szybka, ma dobrą klawiaturę i baterię, jest odporna na upadki. Fajny telefon :) Polecam go dorosłym ludziom którzy nie mają potrzeby lansowania się i poszukują niezawodnego oraz dobrego telefonu. Tak dobrego! Bo Nokia 1208 jako telefon jest bardzo dobra. Już więcej nie kupię "super telefonu" za kupę kasy. Wolę sobie za to kupić jakieś dobre buty, perfumy czy cokolwiek innego, nawet wolę przebalować to niż kupić przereklamowany, nafaszerowany niepotrzebnymi funkcjami, mulący się i trzymający 2 dni zło

  • 0

    20. ~Leon  2008-02-17 23:24:37  host: chello084010083121.chello.pl

    A czym więcej funkcji ma telefon, tym bardziej się muli, psuje, zawiesza i słabo trzyma w nim bateria. Więc jest zawodny i w sumie nic nie warty. W "Symbianowych" telefonach trzeba czekać nawet parę minut żeby go włączyć. A czasem może być tak że możemy się znaleźć na granicy życia i śmierci a w takich sytuacjach każda minuta jest na wagę złota...

  • 0

    21. ~lala  2008-02-23 16:50:14  host: bjp82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam ten telefonik ma latarke jest niczego sobie

  • 0

    22. ~Angell ;)))  2008-02-26 13:13:01  host: dua188.internetdsl.tpnet.pl

    hmm.Ja mam taki sam tylko on ma aparat fogto:PTe telefony z aparatem sa drosze ja miałam kupiony taki telefon za 399zł. I juz chyba tryzma mi sie i trzyma. super jestes telefoniku przesyłam,wam wszystkim BUZIAKI:***** Z GÓRY DZIEKUJĘ:)

  • 0

    24. ~ohm  2008-03-04 12:40:11  host: 213.180.137.170

    A jak się tam ściąga dzwonki/tapety jak nie ma ani karty ani transmisji danych?

  • 0

    25. ~zwieeee  2008-04-03 17:19:17  host: eil72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od pewnego czasu. służy on mi do dzwonienia i pisania SMSów. Jak ktos chce aparat to niech se kupi cyfrówkę. Fon jest idealny ma latarkę i wszytskie podstawowe funkcje. Pozdr.

  • 0

    26. ~Adam  2008-04-04 19:24:56  host: 77-253-197-15.adsl.inetia.pl

    Zgadzam się z Leonem. Miałem wiele doświadczeń z kombajnami multimedialnymi i muszę stwierdzić, że żaden z nich nie dorasta do pięt tej Nokii.

  • 0

    27. ~  2008-04-06 17:00:44  host: chello089078243187.chello.pl

    Proste telefony Rulez, a wypasione są do Bani !!!

  • 0

    28. ~denis  2008-04-13 10:34:56  host: nat.mtk-tv.pl

    # 26 gdzie miales te doswiadczenia ,przez szybe w sklepie ?

  • 0

    29. ~olo  2008-04-14 11:45:03  host: 80.50.36.14

    zauważyłem pewną wadę tego telefonu, a mianowicie po zapełnieniu skrzynki wiadomości przy wykasowaniu jednorazowym wszystkich smsów nokia nie wysyła sms mimo że smsy zapisują się w skrzynce wysłane, telefon trzeba wyłączyć i włączyć ponownie by wszystko działało, poza tą wadą wszystko OK, a telefon - ot taka zabaweczka jak się pierwszy raz bierze ją w ręce, wysyłając i odbierając około 200 wiadomości sms i rozmawiając około 1,5 godziny bateria do całkowitego rozładowania pracowała 64 godziny

  • 0

    30. ~mona  2008-04-17 09:41:21  host: esp189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak można włączyć ten telefon??

  • 0

    31. ~Cregan  2008-04-17 19:49:11  host: 77-45-26-178.sta.asta-net.com.pl

    I po co komu telefon z bajerami? Jedyny gadżet jaki ma 1208 to latarka i prawdę mówiąc jest dużo bardziej użyteczna niż wszystkie mp3 tapetki, radia i aparaty razem wzięte. T E L E F O N to telefon. Jak chcecie multimedialne centrum rozrywki to używajcie komputera

  • 0

    32. ~pff  2008-04-21 19:58:40  host: 195.94.215.34

    sorki ale ja wolę 1600 :P ona chociaż mówi która jest godzina :D

  • 0

    33. ~Pan Ktoś  2008-04-22 21:01:17  host: chello089078243187.chello.pl

    Wypasione telefony są dla prostych ludzi, a proste dla inteligentnych. Dlatego bo prości ludzie lubią się dowartościowywać i lansować a do tego niezbędny jest wypasiony telefon.

  • 0

    34.  2008-04-24 19:44:37

    Mam ten tel. i jestem zadowolona, ma wystarczająco duzo funkcji. Posiada KALENDARZ oraz NOTATNIK. Ma tez ciekawą funkcje wysyłania sms-ów o wybranej dacie i godzinie. dzwonki tez ma dosyć ładne, polifonia, nie piskliwe. A co do baterii- najpierw musze ją prawidłowo sformatowac i zobaczymy ile dni bedzie wytrzymywać.

  • 0

    35. ~agaa  2008-05-10 14:38:08  host: chello087207063073.chello.pl

    co prawda mam ten telefon dopiero drugi dzień, ale jestem z niego bardzo zadowolona. Nie spodziewałam się,że okaze się on, az taki funkcjonalny,bo na taki nie wyglada. Ale jest doskonały dla kogos kto nie potrzebuje bajerów w telefonie ;) Takze polecam ;d

  • 0

    36. ~wer  2008-05-15 10:23:23  host: 82.139.172.2

    99zł. w mediamarkt

  • 0

    37. ~KsiąDZ  2008-05-15 23:03:43  host: addo37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak byś zauważył w tych bardziej uboższych są dźwięki mp3 a nie odtwarzacz mp3 ślepy jesteś!

  • 0

    38. ~Mag!  2008-05-24 00:24:44  host: aub163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jedno maleńkie pytanie odnośnie telefonu. Jak można na niego zgrać jakiś dzwonek mp3 ?

  • 0

    39. ~rex  2008-05-25 17:57:10  host: host-87-101-76-46.leon.com.pl

    za pomocą kabla usb

  • 0

    40. ~mina  2008-06-13 11:29:19  host: 90-156-40-196.as.kn.pl

    hmm ile trzymaja u was baterie w tym tel., u mnie tylko 4,5 dnia i padła, troche lipa.....

  • 0

    41. ~jan  2008-06-18 11:03:02  host: ip237.scom.za.digi.pl

    Rewelacyjny telefon, bardzo solidnie wykonany, bardzo mocna bateria- trzyma do 6/7 dni przy intensywnym użytkowaniu. Posiada podstawowe funkcje które w zupełności wystraczą- t9, długie wiadomości, budzik, kalendarz, głośne dzwonki, bardzo dobry system głośno mówiący. Myślę że warto dać za niego te 99zł, myślę że będzie mi służyć długie lata. No chyba że UMTS intensywnie się rozwinie- w co wątpię ;]

  • 0

    42. ~jarek  2008-06-25 11:08:34  host: abdr55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bedzie niedlugo w sklepach bo dzisiaj poszly do salonu 4 sztuki :)

  • 0

    43. ~PREZESIK:)  2008-07-23 22:23:51  host: 212.191.153.27

    Kupiłem sobie dzisiaj ten telefonik, widać że jest wytrzymały i prosty:) Mam jeszcze NOKIE E50 mam ją już 4 miechy i nie ma ne niej rysy, znudził mi się, wolę prosty telefonik jak nokia 1208. Jest twardy jak 3310 POLECAM:):)

  • 0

    44. ~~raptor  2008-08-11 22:12:38  host: 78-131-189-239.tktelekom.pl

    mam ten telefonik juz ze 2 miechy i powiem wam że na początku trzymał mi 4/5 dni a teraz (w stanie spoczynku) nawet 10! To co pisze to nie ściema! I moim zdaniem jeszcze jedna zaleta: szybki słownik przy pisaniu SMS-ów A bajery? Są. Latarka, budzik, zadzwonić można, SMS-a wysłać też. Po Grzyba mi więcej!?

  • 0

    45. ~kuba  2008-08-17 14:10:48  host: bos79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam zamiar kupić ten tel. w RTV mix AGD za 99zł

  • 0

    46. ~Soncu  2008-08-26 15:40:25  host: agf108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon jest bardzo dobry!! Prosty, ale ma potrzbne funkcje typu latarka, stoper, kalkulator, konwenter, budzik.... Bateria przy średnim użytkowaniu to u mnie trzyma 6-8dni. I jest wytrzymały o czym już nie raz sie przekonałem. Szczerze moge ten telefon polecić. Proste telefony są dla ludzi inteligętnych, a telefony z "bajerami" dla prostych ludzi!

  • 0

    47. ~mandarine  2008-08-27 11:30:14  host: 80.54.0.150

    gdzie można dostać ta nokie najtaniej???

  • 0

    48. ~~~*artek  2008-09-19 14:35:49  host: host-87-99-13-20.lanet.net.pl

    telefon zajebisty przeszedlem z drogich telefonu na o to ta nokie 1208 jest fajna mala leciutka zgrabna nie czuc jej w kieszeni ma potrzebne funkcje bardzo czytalny wyswietlacz:) Polecam ja wszystkim ktorz szukaja fajnego malego ze wszystkimi potrzebnymi funkcjami jakie powinien miec telefon !! A co najwazniejsze szybko chodzi i ma ladny dzwiek i wszystko wyraznie slychac w sluchawce :))

  • 0

    50. ~jar3cki  2008-09-20 15:48:35  host: 77-253-158-116.adsl.inetia.pl

    w Zielonej Gorze w MediaMarkt jest za 89PLN

  • 0

    51. ~rosenarium  2008-09-24 17:23:51  host: c143-24.icpnet.pl

    wlasnie zakupilam ja na allegro i juz nie moge sie doczekac az ja przesla, latarko pozadam cie! :D

  • 0

    52. ~loloo  2008-10-05 00:21:44  host: 91-145-139-100-net.cnb.com.pl

    ja też kupiłem na allegro tego fona ze względu kupiłem żeby nosić do pracy bo żałujęnosić se w 810i fajnie nokia ta wygląda :)

  • 0

    53. ~spoon  2008-10-19 21:48:18  host: spoon.aster.net.pl

    jak sie na tym pisze smsy? czy są jakieś opóźnienia po przyciśnięciu klawisza do pojawienia się literki? czy przy pisaniu długich smsów telefon muli przy 5-6 części?

  • 0

    54. ~whistler  2008-11-07 22:43:48  host: adrp80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pocieszajcie się biedaczki, nie stac was na dobry telefon, to musicie uzywac takiego scierwa

  • 0

    55. ~kod090  2008-11-18 20:08:11  host: bmk58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. prosił bym aby jakis właściciel tego fona napisał jak to jest z tymi funkcjami ma kalendarz i notatnik czy nie?

  • 0

    56. ~zwolennik "wypaionych"  2008-11-23 23:29:51  host: bmn44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, Pan Ktoś napisał, że proste telefony są dla ludzi inteligentnych a "wypasione" dla ludzi prostych, no takiej głupoty to już dawno nie czytałem, każdy kupuje sobie telefon taki jak mu pasuje, co w tym złego że chcę mieć telefon, internet, nawigację, aparat, odtwarzacz mp3 i Bóg wie co jeszcze w jednym urządzeniu, po prostu nie chcę nosić przy sobie kilku urządzeń jednocześnie, tak mi pasuje i nie ma co wypisywać takich głupot, że takie telefony są dla takich ludzi a inne dla innych, bo każdy kupuje to co mu potrzebne, a ten ktoś kto takie bzdury wypisuje i nazywa m.in. mnie człowiekiem ciemnym bo niby chcę się dowartościować "wypasionym" telefonem sam jest człowiekiem ciemnym i ograniczonym. Pozdrawiam.

  • 0

    57. ~xyz  2008-11-26 11:16:23  host: 193.59.76.33

    osobiście polecam tanie i proste telefony Nokii,od 4 lat posiadam 3100 (obecnie używa jej moja dziewczyna),od 2 lat 1600 moja mama,ja od 3 lat posiadam N70 (jednak bardzo dobry egzemplarz-kupiony za granicą jak w PL dopiero wchodziły N70 za kolosalne kwoty) jestem osobą dorosłą jednak używam wielu funkcji N70,w dodatku dzięki symbianowi rozbudowałem dużo bardziej funkcjonalność telefonu, jest latarka;)jest menu start(od jakiś 2 lat w ogóle nie wchodziłem do menu bo nie ma potrzeby,wszystko pod ręką),jest nawigacja,oglądanie filmów z napisami,radia czasami zdarza mi się słuchać w drodze pieszej,mp3 prawie wogóle. Moja N70 nie zamula,nie zawiesza się, przy użytkowaniu-codziennie kolo 3godz rozmów i myślę kolo 30smsów, wytrzymuje spokojnie 3dni,myślę ze 3dni w każdym telefonie to takie minimum, a jak komuś 4-5 dni lub więcej da rade to nie ma co narzekać :) w międzyczasie kupowałem inne telefony (bardziej rozbudowane multimedialnie i funkcjonalnie) jednak nigdy nie sprzedawałem mojej N70, przy czym kończyło się na sprzedaży nowego telefonu a powrotu do mojej Nki;) moja rada-nie kupujcie bardzo rozbudowanych telefonów, fakt faktem kto potrzebuje różnistych funkcji w telefonie żeby mieć mini biuro pod ręką to kupi nieco rozbudowany tel (jak np. ja) ale kto tego nie musi mieć niech unika kombajnów multimedialnych :) ostatnim moim zakupem był HP Ipaq 614c za 1400zł, windows oraz wszystko co się da,wifi,gps,mp3 itp itd :) jednak to jeszcze nie era takich telefonów z tego co widać..ich oprogramowanie nie jest dopracowane do tego co potrzebują ich użytkownicy.. HP potrafił się zaciąć przy włączonym wifi i przeglądarce, mieszanej z smsem, już nie mówiąc jak ktoś zadzwonił..lub internet + office.. i telefon musiałem sprzedać :) moja Nka nie zawiesza się nawet podczas wykonywania 4 funkcji naraz, internet,sms,dzwonienie,office, szkoda tylko że wifi nie ma;) reasumując, nie ma co pakować wielu pieniędzy w telefon z którego funkcji nie będziemy korzystać,aby był tylko do szpanu

  • 0

    58. ~Piotr(ek)  2008-12-02 11:53:34  host: ip-87-204-161-75.netbase.pl

    Piszę do "~kod090" Nokia 1208 ma kalendarz, w którym w wybranym dniu możesz wpisać sobie krótkie notatki do przyponienia dźwiękiem w konkretnej dacie i wybranej godzinie. Nadto notatki do wprowadzania i przegladania występują w wydzielonym folderze o nazwie "Przypomnienia". Zapisanie i ustawienie podobne jak w kalendarzu. Notki te można przesyłać jako woadomości tekstowe SMS-em. Najlepiej sam sprawdź w sklepie przed zakupem wkładając aktywną kartę SIM jakiejś sieci z innego telefonu, bo z instrukcji obsługi niewiele się dowiesz, jest w niej bardzo uproszczony i skrócony opis jej funkcji i obsługi. Moją Nokię 1208 mam od tygodnia i codziennie coś nowego i ciekawego w niej odkrywam, korzystam z sieci 36,6 w PLUSIE. Oba te wybory - telefonu i sieci - uważam za właściwe. Pamietaj, że zakupiony telefon ZAWSZE masz prawo wymienić na inny, jeśli uznasz, że pierwszy wybór byłby niewłaściwy, pogadaj o tym ze sprzedawcą przed zakupem, by uniknąć nieporozumień...

  • 0

    59. ~czarna  2008-12-15 10:45:41  host: acwl159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zwykły telefonik do dzwonienia,jest szybki, dla mnie to zaleta,i lekki. Jeśli chodzi o smsy to są za duże litery i mieszczą sie 2 linijki na wyświetlaczu.Mnie przy pisaniu długiego smsa to przeszkadza- nie widac co sie napisało na początku.Używa tego tlefonu moja mama-ale ona zasadniczo tylko dzwoni. Ja mam nokię 6230i, i 2600- obydwie do dzwonienia i smsowania sa świetne:) pozdrawiam

  • 0

    60. ~Boj  2009-01-17 11:02:23  host: ch100.internetdsl.tpnet.pl

    Leon.Ja bym za darmo nie wzioł tego fona dla mnie liczy sie fon z Symbianem miałem E51 a traz mam i550w baterie ma 1200mah bez słuchania muzyki trzyma mi srednio 5 dni tft 2,6 cala.

  • 0

    61. ~gadatliwa16  2009-01-18 16:04:26  host: dynamic-78-8-113-153.ssp.dialog.net.pl

    Mam pytanko .Czy ten telefon ma kolorowy wyświetlacz ???

  • 0

    62. ~Ch. Norris  2009-01-22 07:45:05  host: 212.2.115.65

    Telefon dostępny w Biedronce za 99 zł. Z 5 lat temu może był tyle wart.

  • 0

    63. ~tofik  2009-01-23 22:40:44  host: emi33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tel. jest szybki bo ma niewiele, dzięki temu przynajmniej jest pewniejszy od wypasów i powinien dłużej działać a nie tak się sypać jak drogie tele po 2 czy 3 latach nawet oszczędzając je. Zarąbista latarka za 99 zł :) ogólnie fajny, podstawowy, prosty i dobrze działający telefonik, poręczny. Mimo, że jest totalnie prosty to ma kilka ciekawych - też podstawowych funkcji. Aktualnie w Biedronce kosztuje właśnie 99 zł i szybko schodzi, już w nielicznych "oddziałach" Biedronki można jeszcze kupić ale trzeba poszukać, 2 lata gwarancji i stykni po przebojach z drogimi telami w których siadają wyświetlacze albo co innego. Dobry dla osób np. starszych lub każdych ceniących w komórce prostotę a nie gadżeciarstwo. Na razie testuję ale już widzę, że raczej będę zadowolony tym bardziej, że to jednak Nokia do której się przekonałem dawniej dzięki niezniszczalnemu i dobremu modelowi Nokia 5110. To były telefony solidne, trwałe i działające bez zarzutu z tym swoim "dosem".

  • 0

    64. ~adi17  2009-02-17 10:19:55  host: hkt238.internetdsl.tpnet.pl

    ja wiem gdzie jest schowana latarka tylko niemam pojecia jak sie zmienia menu

  • 0

    65. ~Kaczi  2009-02-19 19:03:56  host: acbu131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiem dlaczego ale nie obsluguje długich wiadomości jesli chodzi o odbieranie.

  • 0

    66. ~  2009-02-19 19:25:42  host: public58678.cdma.centertel.pl

    19 leon fajny komentarz i musze sie z tobą zgodzic masz wiele racji

  • 0

    67. ~tuviste  2009-03-31 23:43:34  host: static-206-83.is.net.pl

    Super bateria, wszystko co potrzebne do komunikowania się plus bajer jak latarka. Lekki zgrabny fon, zastanawiałem się długo co wybrać jako drugą "Zapasową" komórę... ale teraz po zakupie N1208 nie żałuję. Za 100zl bez simloka tylko nokia, tanie samsungi (słaba bateria)czy LG (słaby zasięg) oraz motorole (nie-intuicyjne menu i duża masa i nieporęczność) nie dorastają do pięt N1208.

  • 0

    68. ~67  2009-04-21 18:55:50  host: 86-208-n1.aster.pl

    Bateria nie do zdarcia! Po wysłaniu kilkudziesięciu smsów i 30 minutach rozmowy, stan baterii spadł o jedną kreskę 48 godzin po odłączeniu od ładowarki (jedną kreskę z sześciu).

  • 0

    69. ~krzystof  2009-05-27 18:08:01  host: admd155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Naprawdę super telefon dla dojrzałych ludzi a nie szczeniackie badziewie

  • 0

    70. ~Nokiaaa  2009-06-01 16:23:06  host: host84-38-95-13.tvkdiana.pl

    Witam , posiadam telefonik od dzisiaj , miałem wybajerowaną kome która się zalała i nie miałem dużo pieniędzy więc chciałem coś kupić taniego kupiłem nokie 1208 i jest to telelfon bardzo wytrzymały i miły w obsłudze :) ma dobrą latarkę co w nocy pomoże nam :P Polecam za te pieniądze nic lepszego nie kupicie!!

  • 0

    71. ~mam go  2009-07-14 00:44:00  host: 87-205-238-93.adsl.inetia.pl

    mam ten telefon od miesiąca bateria przy ok godzinie rozmów dziennie trzyma 4-5 dni

  • 0

    72. ~rams8  2009-07-19 16:36:08  host: box168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od pewnego czasu. służy on mi do dzwonienia i pisania SMSów. Jak ktos chce aparat to niech se kupi cyfrówkę. Fon jest idealny ma latarkę i wszytskie podstawowe funkcje. Pozdr. Ma chłopak racje polejcie mu:D

  • 0

    73. ~Maciek  2009-07-24 02:53:31  host: nat-7.autocom.pl

    wszystko spoko, ale żeby chociaż jave miał i ze 2 MB pamięci do wgrania rozkładu jazdy... :( a tak to kicha...

  • 0

    74. ~PiKeyPL  2009-07-25 14:49:25  host: apn-77-115-52-90.dynamic.gprs.plus.pl

    Czytam, czytam.. i poprostu padam. Ja uważam tak: Jak ktoś chce wydać 500, 600 albo i 1000zł na kombajn multimedialny. Proszę bardzo! Ale dla mnie to żaden wstyd mieć taki telefon jak ten, bądź nawet jakąś starą nokię. Telefon służy do wysyłania sms'ów i dzwonienia.! I dla mnie najwyżej wstyd mieć jakiś kombajn typu n95, czy n97 i nie umieć go obsłużyć. Ja mam osobiście N70 i 1208. Wcześniej zamiast 1208 miałęm siemensa A52, i póki się nie zaczął sypać to nie miałem ochoty go zmieniać. spełniał swoją rolę. Na N70 mogę wykorzystać potrzebne od czasu do czasu pierdółki typu: - zdjęcie zrobić - pocztę elektroniczną sprawdzić - sprawdzić pogodę/program tv - muzyki posłuchać Ale i tak głównie wykorzystuję oba telefony do dzwonienia i pisania. koniec.

  • 0

    75. ~Darek  2009-07-31 15:23:44  host: gaja.tpnet.pl

    Czyżby nie odbierał długich SMSów?.. Coś tu jest nie tak...

  • 0

    76. ~Problem  2009-08-05 09:43:26  host: 82.160.104.2

    Witam dostałem nokie 1208 z Angli ściśgnełem polskie meni i simlocka.Po dniu zauważyłem pewień problem jak ktoś do mnie dzwoni to to nie ma dźwieku chciałem ustawić ale gdy wchodzie w ustawienia dźwięku telefon mi sie wyłańcza co mam zrobic?? pomóżcie

  • 0

    77. ~maro  2009-08-17 16:08:57  host: due87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go i jest ok ale jak na ceny w niektórych sklepach są bardzo wysokie jak na telefon z tymi mozliwosciami cena takie telefonu w jednym sklepie to 149 zl alo 100 troche przesada

  • 0

    78. ~zdegustowany  2009-08-20 11:58:32  host: 212.126.10.133

    CZY WY RÓWNIEŻ MACIE PROBLEM Z WYSYŁANIEM SMSów? Kiedy zapełnię skrzynkę smsami i wykasuje je, to przy probie wysylania kolejnych smsow sa one zapisywane w wiadomosciach wyslanych ale nie sa doreczane do odbiorcow. Smsy maja status "oczekujacy". Mam Nowego Simplusa. Czy uzytkownicy ofert na karte innych operatorow maja ten sam problem?

  • 0

    79. ~gelo  2009-08-27 10:34:32  host: 212-102-29-19.adsl.inetia.pl

    w jaki sposób się zapala górną lampke???

  • 0

    80. ~  2009-09-04 14:42:18  host: dsu136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Lepiej doplacic pare zlotych i kupic Nokie 1650, lepszy wyswietlacz i bateria dluzej trzyma, bo ma 1200 mAh.

  • 0

    81. ~Radek  2009-10-03 11:26:36  host: 088156099081.stk.vectranet.pl

    prawie jak xpress music :D

  • 0

    82. ~Gosia  2009-10-14 14:19:57  host: host-80.54.169.77.tvksmp.pl

    Za 89 zł jest w Mega Avansie i w Media Markt. Świetny telefon. Prosty i ładny, fajne dzwonki. Menu bardzo przyjemne. Dla starszej osoby w sam raz. Latarka daje dużo światła.

  • 0

    83. ~maro  2009-10-16 11:21:11  host: dty146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam w tej chwili 2 telefony samsunga j700 i nokie 1208 i coraz bardziej podoba mi sie 1208 ponieważ jest wygodna i trzyma ba teria dlugo a j700 nie wiadomo kiedy sie rozladuje obudowa sie nie rysuje a w j700 po 2 miesiącach jest porysowana a nokia ża dnych rys. polecam nokie 1208

  • 0

    84. ~rammm  2009-10-19 09:01:18  host: host-89-228-97-42.olsztyn.mm.pl

    mi ten telefon pasuje... jest fajny, prosty i wogule bateria długo tzyma.. u mnie był po 109 zł w neonecie. pozdraiwam

  • 0

    85. ~Jakiś koleś  2009-12-18 11:47:19  host: dfs144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik ma wszystko to do czego telefon został stworzony czyli do komunikacji ,a mianowicie sms-y i dzwonienie .Obudowa w tej nokii to istne cudo nie do zajechania . Mam ten tel. już 1.5 roku i przeprowadziłem na nim wiele testów. Jak do tej pory wszystko w porządku.

  • 0

    86. ~user  2010-03-08 22:47:49  host: public48860.xdsl.centertel.pl

    Mam go od pół roku dałem 99 zł .Kupiłem aby mieć drugi numer. Super telefon do dzwonienia i smsów. Bateria trzyma tydzień, ma nawet latarkę diodową. Telefon do telefonowania i smsowania bez wodotrysków. Solidna konstrukcja. Polecam

  • 0

    87. ~grzehoo  2010-04-13 15:11:34  host: 85-31-244-94.internetia.net.pl

    A ja kupiłem go córce jako jej pierwszy fonik. Nowy za 6 dyszek- okazja ;-D Uważam, że jest świetny- ma to co powinien mieć telefon, a nie konsola SPS. Prosty, lekki i solidny. Myślę, że posłuży mojej małej. Aha! No i ta latarka!!!

  • 0

    88. ~aaa  2010-07-19 11:23:45  host: ip-91-193-196-13.enterpol.pl

    Jest świetny nic nie muli pisze, dzwoni i świeci :D, a i jakoś mi nie szkoda jak upadnie. Wcześniej miałem N95 gdy upadłą pierwszy raz serce mi zamarło :P

  • 0

    89.  2010-09-10 23:46:36

    Witajcie, też kupiłem ten telefon dzisiaj. Zasięg świetny, tylko mam jedno pytanie. Czy napisy na klawiaturce są trwałe? Czy szybko się wycierają?

  • 0

    90.  2010-09-10 23:47:56

    I Nokia jako firma ma główną zaletę- produkuje w Europie czyli nie ma wykorzystywania biednych chińskich dzieci. To dla mnie ważne

  • 0

    91.  2010-09-13 13:27:10

    Jak z tą klawiaturą jest? wyciera się czy nie? jak szybko? Pytam tych z was, którzy mają go długo. Proszę odpiszcie.

  • 0

    92.  2010-09-16 22:43:25

    po dwóch latach brak objawów zużycia klawiatury. polecam!

  • 0

    93. ~92 sernic  2011-03-16 15:57:36  host: apn-95-40-161-122.dynamic.gprs.plus.pl

    jak Do mnie to toche za stary mój brat 3 lata temu kupiił nokie n 70 i jest lepsza .

  • 0

    94. ~kryha  2011-07-20 13:24:34  host: dynamic-81-168-209-246.ssp.dialog.net.pl

    ja mam nokie 1208 i zamokła mi wodą co robić?????? suszyłem ją suszarką do włosow lecz to nie pomaga!uważam że jest jż sucha ale zepsuta. jeśli ktoś wie jak mi pom€c toniech pisze.

  • 0

    95. ~ming  2011-09-24 16:47:53  host: 119-052-028.adsl.szeptel.net.pl

    Mam pytanie- czy w tym modelu da się ustawić duużą czcionkę czytelną dla seniora? Z góry dziękuje za odpowiedz.

  • 0

    96. ~Ja  2011-12-21 20:56:36  host: 088156132168.radom.vectranet.pl

    Kupiłem ten telefon i był dobry. Był idealny do dzwonienia. I tyle. Moja mama go pożyczyła i nim dzwoniła. Nie dawno tata go wziął i podobał mu się pewien dzwonek. Chciał też, aby był wytrzymały. Dobra dla niego była latarka. Najlepsze jest to, że długo się rozładowuje i pokazuje miasta na ekranie. Mam teraz nokię 2700 i bateria tam jest słaba. Co do Nokii 1208 :+)Ocena 9-10(moja).

  • 0

    97. ~  2012-02-20 08:52:52  host: acab24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy w noki1208 jesli jest pełna skrzynka to trzeba koniecznie wyłączyc telefon?ponieważ po niewykonaniu tej czynności smsy będą zablokowane i nie widoczne od kogoś

  • 0

    98. ~gargamel  2012-07-07 17:04:56  host: public-gprs354499.centertel.pl

    Witam. Mam ten tel. 2 lata. Do tego telefonu pasuje powiedzenie: "narzekać niema na co a i chwalić niema się czym". Prosty, nie zawiesza się, duża czcionka, więc dobry nie tylko dla seniorów ale wszystkich co lubią dużą czcionkę. Dobra jakość rozmów. Jedynym mankamentem w moim egzemplarzu była klawiatura.Ale ją wymieniłem na własny koszt, bo serwis nokii to chytrusy. Telefon do dzwonienia i sms-ów jak najbardziej.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-189-139.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet