Nokia 1202 - opinie
Telefony Nokia Nokia 1202 Opinie o Nokia 1202

Nokia 1202

w sumie: 44
  • 0

    1. ~marcinm85  2008-11-05 08:16:37  host: arq29.internetdsl.tpnet.pl

    Latarka z funkcją telefonu.

  • 0

    2. ~mp  2008-11-05 16:08:38  host: 195.94.215.34

    nie rozumiem dlaczego ten telefon jest pod nazwą "najnowszy sprzęt" ;)

  • 0

    3. ~tu_i_tam  2008-11-06 13:37:39  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    z wygladu jest niesamowicie minimalistyczny,zreszta z funkcji tez.. to ma byc "nowy"tel??

  • 0

    4.  2008-11-06 15:28:28

    o boże... ciekawe skąd wzięli pomysł na coś takiego? no heloł, żyjemy w erze n95, iPhone, Omnii i innych podobnych, z czego niektóre nie są już tak drogie. ciekawe kto to kupi... pewnie rodzice będą to kupować dzieciom na komunie, tak tylko do sms-owania - jak ja bym coś takiego dostał, to bym się załamał. na szczęście moja mother mi obiecała na urodziny samsunga soul...

  • 0

    5. ~  2008-11-07 21:50:38  host: 217.96.105.6

    Wypas, nie wiecie jakie karty ten tel obsługuje? wyglada swietnie!!!

  • 0

    6. ~raptoos  2008-11-10 12:48:53  host: aco250.internetdsl.tpnet.pl

    Bateria swietnie sie zapowiada... To moze byc hicior :)

  • 0

    7. ~  2008-11-11 20:47:58  host: 195.116.80.1

    hehe nie sądziłem, że jeszcze w zamontują wyświetlacz mono w nowym telefonie (i to sprzedawanym w Europie) xD

  • 0

    8. ~bubelek  2008-11-14 19:19:44  host: aek122.internetdsl.tpnet.pl

    Ludzie przecież dużo jest takich osób, które potrzebują bardzo taniego telefonu tylko do dzwonienia i smsowania. Każdy producent MUSI mieć w swojej ofercie takie telefony i koniec. Nie wszystkich stać tak jak was na niby "już tanie" N95 czy Omnie... bez jaj. W jakim wy świecie żyjecie?

  • 0

    9. ~  2008-11-15 14:19:49  host: c131-8.icpnet.pl

    dla polglowkow ktorzy nie rozumieja dlaczego ta komorka to nowy sprzet. otorz nie kazdy chce miec w komorce telewizor,pilota,mp3,kino,aparat,kamere,zestaw kluczy smochodowych,zapalniczke,spadochron,kawomat,lewarek,apteczke i sprzet wedkarski. wlasnie dzis brakuje takich prostych komorek. prosze zauwarzyc,ze ten telefon ma az 26 dni czuwania!!! czyli jakies 2 tygodnie uzytkowania!!!!! osobiscie znam wiele osob mlodych w przedziale 21-29 lat ktorzy chcieli by mie dobry telefon do smsowania i dzwonienia

  • 0

    10.  2008-11-16 18:51:35

    Co wy macie do tego telefonu? Świetny sprzęt. Można nim rzucać, utopić go, deptać, grać nim w piłkę, a on dalej będzie działał i jeszcze świecił. Przez miesiąc nie spadnie mu ani jedna kreska na baterii... żyć nie umierać, jeśli tylko używamy telefonu wyłącznie do dzwonienia. Dzięki takim modelom Nokia zarabia miliony. N-Series to tylko ułamek dochodów Nokii.

  • 0

    11.  2008-11-24 20:18:03

    Panowie to naprawde swietny sprzet...licze tylko na to ze nokia wpadnie na pomysl produkcji takich prostych modeli biznesosyw,klasycznych lub poprostu fony typu "dzwon i sms'uj". Do takiego sprzetu trzeba dorosnac wiem bo sam cos takiego wlasnie przezylem..te wszystkie bajery omnie iphonu itp. to zabawki dla dimnazjow..chcesz miec porshe telefonow? kup najprostrza piekna nokie, nawet z monochromatycznym wyswietlaczem(dla mnie lepiej:)

  • 0

    12.  2008-11-27 17:31:39

    5- mi się wydaje, że SIM

  • 0

    13.  2008-12-03 09:02:39

    Bzdura z tym czasem czuwania!! Jak taka slaba litowo jonowa bateria 720 mah ma trzymac ponad 20 dni?? Jak zwykle naciagaja!

  • 0

    14. ~Mati  2009-01-01 14:58:30  host: 77-254-1-55.adsl.inetia.pl

    @Karikus Bateria nie jest slaba, a z monochromatycznym wyswietlaczem i bez przeciazenia funkcjami moze tyle trzymac.

  • 0

    15. ~radiowiec  2009-01-19 19:38:51  host: 87-205-163-171.adsl.inetia.pl

    musze go miec. super nastepca nok 1112. telefon dla tych, ktorzy uzywaja rzeczy zgodnie z przeznaczeniem. ;-)

  • 0

    16. ~jas  2009-01-22 17:36:33  host: aczr7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to ile dni bedzie trzymac bateria bez ladowania jak gadam 5h/dziennie?

  • 0

    17. ~fuller  2009-01-22 20:33:48  host: eq58.internetdsl.tpnet.pl

    ile to będzie kosztowało ?? 30 zł ?? bo więcej bym nie dał

  • 0

    18. ~waszek  2009-01-22 22:00:02  host: 193.218.151.235.static.telsat.wroc.pl

    Fantastyczny jako telefon awaryjny albo na dłuższe wyjazdy w plener. Zresztą do zwykłego użytkowania też, jeśli ktoś nie potrzebuje bajerów albo dla starszych ludzi nieradzących sobie z nowymi opcjami. Na pewno odniesie duży sukces w krajach trzeciego świata i krajach rozwijających się, gdzie popyt na komórki będzie znacząco wzrastał, ale nie każdego będzie stać na modele z wyższej półki. Brawo Nokia! Także dzieci zachowajcie swoje marudzenie dla siebie, bo gówno się znacie. Buźka :*

  • 0

    19. ~gopix  2009-01-23 16:49:55  host: public58572.xdsl.centertel.pl

    Telefon jest kierowany do "najuboższej" części społeczeństwa, której zależy na możliwości dzwonienia, a nie bajerowania przed znajomymi. Fakt faktem - telefon jest totalnie pozbawiony nowinek technologicznych, ale za to jego bateria ma trzymać nawet 26 dni. Dzwonienie, sms-owanie, świecenie sobie nocą i monochromatyczny ekran - potężny minimalizm w czasach iPhone'ów, N97 czy 5800 EM.

  • 0

    20.  2009-02-02 22:20:14

    Panowie z 20 dniami to was troche ponioslo, mialem w uzytku przez pewien czas inne podstawowe modele nokii z monochromatycznymi wyswietlaczami i o nawet lepszej baterii i w zyciu 20dni nie pociagna, nawet lezac w szufladzie. Osobiscie mysle, ze powyzej 14dni bedzie ciezko wyciagnac...

  • 0

    21. ~otoja  2009-04-24 10:36:01  host: xdsl.174.c68.petrotel.pl

    Witam Moze ktos wie gdzie mozna kupic ten fonik OGOLNEWRAZERNIE ROBI BATERIA I O TO CHODZI

  • 0

    22. ~misieq  2009-06-11 22:43:37  host: 213.134.172.48

    Dla mojego 86 letniego dziadka w Sam Raz przynajmniej nie potrzebuje antywirusa i się nie zawiesi Latarka fajny gadzet :) 1100 miał ciut większą baterie trzymał 14 dni zobaczymy E51 ma za dużo dłuższy czas rozmów od tych prościzn Jak cena nie przekroczy 150 to warto :)

  • 0

    23. ~  2009-06-12 21:31:38  host: host-89-229-139-205.chelm.mm.pl

    do 20- nokia 1600 leżąc wytrzymała mi pełne 21 dni.

  • 0

    24. ~ P  2009-07-04 00:20:55  host: xdsl.160.c91.petrotel.pl

    Ktos moze ma namiary gdzie mozna ja kupic w Polsce ? Zapewne WIELKIM PLUSEM jest bateria !!!!

  • 0

    25. ~weq  2009-07-12 17:02:14  host: 87-205-236-28.adsl.inetia.pl

    szkoda że telefonik jest mało dostępny a ja już kupiłem nokie 1208 jestem zawiedziony przy ok 1 godzinie rozmów dziennie trzyma zaledwie 4 dni:(

  • 0

    26. ~Wojtek  2009-07-23 13:11:40  host: gaja.tpnet.pl

    Słuchajcie, to ma wylot słuchawki/głośniczka z tyłu, przez co wszyscy dookoła słyszą naszego rozmówcę!!! BEZNADZIEJNE! Poza tym nie działa z niektórymi kartami SIM!! Oprogramowanie też jest niedopracowane, czasem niestabilne. NIE KUPUJCIE!

  • 0

    27. ~Wojtek  2009-07-23 15:21:10  host: gaja.tpnet.pl

    Słuchajcie, to ma wylot słuchawki/głośniczka z tyłu, przez co wszyscy dookoła słyszą naszego rozmówcę!!! BEZNADZIEJNE! Poza tym nie działa z niektórymi kartami SIM!! Oprogramowanie też jest niedopracowane, czasem niestabilne. NIE KUPUJCIE!

  • 0

    28. ~Nokia 1202  2009-08-01 08:39:01  host: 79.162.175.27

    Świetny telefon jeśli ktoś nie szuka "wodotrysków", kapitalnie sprawdza się przy tym do czego telefon został zrobiony - dzwoni,odbiera i wysyła sms'y. Mam N95 i 8800 ale przy wyjściu w plener zabieram 1202:)Nie będzie szkoda jak zgubi się gdzieś na trasie albo ktoś ukradnie:D:D:D

  • 0

    29. ~Kevin  2009-08-29 20:58:46  host: 77-254-243-72.adsl.inetia.pl

    Czy można prosić o rozwinięcie stwierdzenia, że nie działa z pewnymi kartami SIM??

  • 0

    30. ~maxim  2009-09-06 17:14:09  host: pc245.quarto.pl

    Uwaga w a z n e ! Czy ta klawiatura jest gumowa czy plastikowa? Kto wie?

  • 0

    31. ~andijaw  2009-09-12 15:37:00  host: host47-191.edata.net.pl

    Telefon zapewne fantastyczny jak wszystkie z serii 11xx, 12xx Nokii z wyświetlaczami mono. Mam aktualnie 1200, z którego jestem zadowolony, wcześniej miałem 1112 i też był super. Za jakiś czas jak mi się mój zużyje kupie z chęcią ten model. Dodam, że mam 21 lat (ktoś może pomyśleć, że pisze to stary lub człowiek atechniczny) i nade wszystko cenię telefony komórkowe, które są telefonami. A wyświetlacz mono widoczny jest w każdych warunkach. Dziękuję. :)

  • 0

    32. ~Tomek  2009-09-18 22:31:59  host: public65274.xdsl.centertel.pl

    @ 27: Potwierdzam: w tych modelach nie ma słuchawki, a jedynie głośnik, który jest zamontowany w kierunku przeciwnym do ucha! Dzięki temu wszyscy słyszą nasze rozmowy. Mam Nokię 1203: sytuację poprawiło zalepienie głośniczka taśmą izol., podłożenie starego SIMa:) i finalnie zaklejenie dziurek w klapce obudowy (od spodu). Obudowa da się zamknąć. Jeszcze tylko głośność sciszyć na minimum (podczas rozmowy lewym przyciskiem Navikeya)i jest trochę lepiej. @30: jest identyczna jak w 1200 i 1208 - "gumiaczek" z tworzywa.

  • 0

    33. ~jędrek-kraków  2009-09-21 20:55:47  host: acjh20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A czymże się różni słuchawka od głośnika? Słuchawka to maleńki głośniczek. Złe opinie wynikają stąd, że konstrukcyjny wewnętrzny przetwornik-słuchawka ma w korpusie pod słuchawką "okienko" z siateczką (na wysokości otworków tylnej klapki) - przez które dźwięki z słuchawki uciekają także do tyłu stąd przypadłość, że słyszy nas pół autobusu - dźwięk zamiast trafiać w całości do naszego ucha ucieka tyłem. Twórca telefonu zaprojektował to okienko z otworkami w tylnej klapce dla lepszego rozchodzenia się sygnału dzwonka ale przy okazji nie zauważył, że zepsuł słyszalność rozmówców dla naszego ucha :) Wystarczy po prostu zdjąć tył obudowy i zakleić taśmą od wyświetlaczy LCD gumowane kwadratowe okienko przez które wylatuje dźwięk z przetwornika-słuchawki do otworków w tylnej klapce obudowy. Zwykłą taśmą klejącą nie kleić aby nie zapaprać korpusu telefonu klejem z taśmy, który wypłynie bokiem bo kilku tygodniach. Można też nakryć okienko dociętym na wymiar kwadracikiem wyciętym z bloku technicznego, spróbować innych wytłumiaczy dźwięku: np kombinacja taśma+kwadracik tłumiący niepożądane tylne rozchodzenie się dźwięku rozmowy. Zatykając ten wylot: gumowane okienko z siateczką i otworki w tylnej klapce uzdrawiamy dźwięk. Odtąd dźwięk już nie ucieka na zewnątrz i trafia w całości do ucha i jest bardzo głośny, czytelny - nie ma już problemów ze słyszalnością naszego rozmówcy w szumie ulicy, przejeżdżających aut. Telefon już nie "mówi" do nas całą obudową tylko samą słuchawką. Ta mała przeróbka uzdrawia to niedopatrzenie fabryczne - odtąd dźwięk jest prawidłowy i nie trzeba mieć głośności na max, bo już na pół gwizdka jest bardzo dobra głośność i wszystko trafia tylko już do naszego ucha a dzwonek nadal słychać prawidłowo. Kolejna sprawa czas trzymania i rozmów na jednym załadowaniu akumulatora. To nie jest kwestia samego akumulatora, bo on ma jedynie 720mAh. Cały sukces czasu tkwi w oszczędnym monochromatycznym wyświetlaczu, który praktycznie nie pobiera

  • 0

    34. ~Agnos  2009-09-23 22:34:16  host: dti66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak czytam takich ludzi jak cubchare to mi sie noz w kieszeni otwiera..

  • 0

    35.  2009-10-15 09:07:57

    Dzisiaj nabyłem ten telefon via Allegro-czekam na przesyłkę. Od dłuższego czasu testuje długość pracy telefonów np.1101 lub 1100 na bateriach serii BL-4C(820mAh), BL-5C(970mAh), BL-6C(1150mAh) (Telefon ten posiada BL-4C). Z moich wstępnych obliczeń wynika że skoro przy BL-4C czas czuwania w tym telefonie wynosi 624 h(26dni)i czas rozmowy 540minut(9godzin) to wkładając baterię BL-5C parametry wzrosną o 18% tzn. czuwanie-736h(30dni) rozmowy-(10godzin a z kolei po małej modyfikacji tylnej obudowy można włożyć baterię BL-6C której pojemność jest większa od BL-4C o 40% a tzn: czuwanie-873h(36dni), rozmowy-(12,5). Mamy tu zatem do czynienia z telefonem niepozornym(nokia poland potwierdziła, że nie sprowadzi do Polski tego modelu w celu sprzedaży, można go zakupić jedynie np.allegro), bijącym na głowę parametry uzytkowe telefonu legendy nokii 6310i(czuwanie 17 dni a rozmowy 6 godzin)Więcej opiszę po dokładniejszym przetestowaniu

  • 0

    36.  2009-10-16 09:37:28

    Dzisiaj nabyłem ten telefon via Allegro-czekam na przesyłkę. Od dłuższego czasu testuje długość pracy telefonów np.1101 lub 1100 na bateriach serii BL-4C(820mAh), BL-5C(970mAh), BL-6C(1150mAh) (Telefon ten posiada BL-4C). Z moich wstępnych obliczeń wynika że skoro przy BL-4C czas czuwania w tym telefonie wynosi 624 h(26dni)i czas rozmowy 540minut(9godzin) to wkładając baterię BL-5C parametry wzrosną o 18% tzn. czuwanie-736h(30dni) rozmowy-(10godzin a z kolei po małej modyfikacji tylnej obudowy można włożyć baterię BL-6C której pojemność jest większa od BL-4C o 40% a tzn: czuwanie-873h(36dni), rozmowy-(12,5). Mamy tu zatem do czynienia z telefonem niepozornym(nokia poland potwierdziła, że nie sprowadzi do Polski tego modelu w celu sprzedaży, można go zakupić jedynie np.allegro), bijącym na głowę parametry uzytkowe telefonu legendy nokii 6310i(czuwanie 17 dni a rozmowy 6 godzin)Więcej opiszę po dokładniejszym przetestowaniu

  • 0

    37.  2009-10-17 17:12:43

    Dzisiaj nabyłem ten telefon via Allegro-czekam na przesyłkę. Od dłuższego czasu testuje długość pracy telefonów np.1101 lub 1100 na bateriach serii BL-4C(820mAh), BL-5C(970mAh), BL-6C(1150mAh) (Telefon ten posiada BL-4C). Z moich wstępnych obliczeń wynika że skoro przy BL-4C czas czuwania w tym telefonie wynosi 624 h(26dni)i czas rozmowy 540minut(9godzin) to wkładając baterię BL-5C parametry wzrosną o 18% tzn. czuwanie-736h(30dni) rozmowy-(10godzin a z kolei po małej modyfikacji tylnej obudowy można włożyć baterię BL-6C której pojemność jest większa od BL-4C o 40% a tzn: czuwanie-873h(36dni), rozmowy-(12,5). Mamy tu zatem do czynienia z telefonem niepozornym(nokia poland potwierdziła, że nie sprowadzi do Polski tego modelu w celu sprzedaży, można go zakupić jedynie np.allegro), bijącym na głowę parametry uzytkowe telefonu legendy nokii 6310i(czuwanie 17 dni a rozmowy 6 godzin)Więcej opiszę po dokładniejszym przetestowaniu

  • 0

    38.  2009-10-21 08:43:13

    Dzisiaj nabyłem ten telefon via Allegro-czekam na przesyłkę. Od dłuższego czasu testuje długość pracy telefonów np.1101 lub 1100 na bateriach serii BL-4C(820mAh), BL-5C(970mAh), BL-6C(1150mAh) (Telefon ten posiada BL-4C). Z moich wstępnych obliczeń wynika że skoro przy BL-4C czas czuwania w tym telefonie wynosi 624 h(26dni)i czas rozmowy 540minut(9godzin) to wkładając baterię BL-5C parametry wzrosną o 18% tzn. czuwanie-736h(30dni) rozmowy-(10godzin a z kolei po małej modyfikacji tylnej obudowy można włożyć baterię BL-6C której pojemność jest większa od BL-4C o 40% a tzn: czuwanie-873h(36dni), rozmowy-(12,5). Mamy tu zatem do czynienia z telefonem niepozornym(nokia poland potwierdziła, że nie sprowadzi do Polski tego modelu w celu sprzedaży, można go zakupić jedynie np.allegro), bijącym na głowę parametry uzytkowe telefonu legendy nokii 6310i(czuwanie 17 dni a rozmowy 6 godzin)Więcej opiszę po dokładniejszym przetestowaniu

  • 0

    39.  2009-11-13 16:56:50

    Czas na kilka uwag co do testowania nokii 1202. Należy pamiętać, że producent podaje dane w warunkach laboratoryjnych a to znaczy że stacja baza bazowa(nadajnik) jest blisko więc telefon specjalnie dużo nie pobiera prądu z baterii, kolejne dane czas czuwania i czas rozmów. W warunkach laborat. Czas czuwania liczy się nie używając telefonu do dzwonienia i smsowania a czas rozmów oddzielnie nie biorąc pod uwagę czasu czuwania laborant. inicjuje rozmowę telefoniczną i jej nie kończy aż telefon wyłączy się z braku prądu w baterii. Moje obliczenia wykazały w warunkach jednoczesnego i dzwonienia i smsowania takie czasy i czuwania i rozmów na różnych bateriach: BL-4C- 5 dni czuwania i 3 godziny rozmów, Bateria BL-5C-6 dni czuwania i cztery godziny rozmów(pokrywa bateri zamyka się choć z niwielkim trudem), Bateria BL-6C 8 dni czuwania i 5 godzin rozmów( bateria nie mieści się pod pokrywą i dlatego musiałem ją przerobić). To naprawdę wspaniały wynik. Niech nikt sobie nie da sprzedać bajki że telefony maja czas czuwania miesiąc i czas rozmów wynosi 10 godzin w czasie użytkowania. Pozdrawiam i polecam sprzęt lepszy pod względem użytkowym od Nokii-legendy 6310i.

  • 0

    40. ~Darek  2009-12-18 21:24:21  host: gaja.tpnet.pl

    Może i lepszy od 6310i POD PEWNYMI WZGLĘDAMI, ale w 6310i niczego zalepiać nie trzeba, żeby ulica nie słyszała rozmówcy! :D

  • 0

    41. ~bc  2010-04-11 14:30:44  host: dq58.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon super dla osób piszących smsy i rozmawiających głównie. Poza tym telefon nie ma nic nowatorskiego do zaoferowania. Dzięki monohromatycznemu wyświetlaczowi bateria trzyma bardzo długo. Rozmawiam średnio godzinę do dwóch dziennie i ładuję go co 5-6 dni. Prosty i wytrzymały. Otwór na głośnik trzeba jednak zatkać kawałkiem plastiku by dźwięk był lepiej kierowany do otworu słuchawkowego.

  • 0

    42. ~Zapytacz  2010-04-28 20:27:19  host: 93.180.228.178

    Mam trzy pytania do użytkowników tego telefonu: 1. Czy jest możliwość synchronizacji (wyeksportowania) w jakikolwiek sposób kontaktów na komputer? Chodzi o backup. 2. Czy w czasie czuwania telefon wygasza wyświetlacz, czy widać godzinę, nieodebrane połączenia itd.? Chciałbym aby bez przyciskania czegokolwiek widać było "pulpit" telefonu. W najprostszych modelach nokii z kolorowym ekranem gaśnie on całkiem, co jest okropnie wkurzające. 3. Jaki jest kolor podświetlenia ekranu?

  • 0

    43. ~Krzysio misio  2010-05-12 15:22:41  host: host-89-231-240-31.mielec.mm.pl

    wiecie co ja tą nokiie kupiłem na allegro nową za 79 zł miałem iPhony. n95, avile corby itp ale ja sie stęskniłem za tymi starymi dobrymi nokiami co miały ekran mono :) ale nie bede łaziłz nokia 3310 :D i marzyłem miec nokie nową łądna z mono ekranem i dorwałem dziada :D jestem zadowolony na maxa

  • 0

    44. ~zolvio  2010-07-04 00:43:37  host: public62530.xdsl.centertel.pl

    @42: 1. Nie ma - brak jakiegokolwiek gniazda I/O, jedyne co można zrobić, to kopiowianie między kartą SIM a pamięcią telefonu; 2. Widać godzinę (zegar analogowy / cyfrowy wg życzeń), datę, ilość nieczytanych SMS i nieodebranych połączeń. Podświetlanie w trybie czuwania gaśnie, lecz obraz jest dobrze widoczny. 3. Szary.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-83-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet