Nokia 103 - opinie
Telefony Nokia Nokia 103 Opinie o Nokia 103

Nokia 103

w sumie: 24
  • -4

    2. ~  2012-04-11 16:55:41  host: d12-58.static.icpnet.pl

    Ojej, a po co to komu? Sorry ale naprawdę nie rozumiem. Chyba, że ktoś mi da jakieś wytłumaczenie, po co to komu.

  • 0

    3. ~normalny  2012-04-11 18:58:02  host: acen9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja myślę, że jeśli ten telefon będzie w Polsce w cenie ok. 70 zł, to znajdzie nabywców - choćby "seniorów", którzy nie mają jeszcze większych kłopotów ze wzrokiem. Wyśmiewane były Nokie 100 i 101 a co się później okazało? Znajdują swoich nabywców także i w Polsce! Pewnie Nokia na całym świecie sprzeda więcej takich telefonów niż tych swoich "niepełnosprawnych" LUMII.

  • 1

    4. ~Słoneczny  2012-04-11 22:07:14  host: 89-78-27-96.dynamic.chello.pl

    Nareszcie po latach wraca monochromatyczny wyświetlacz. Bateria mogłaby być mocniejsza. Telefon jak najbardziej oczekiwany na polskim rynku. Rzeczywiście, modele 100 i 101 bardzo dobrze się sprzedają w Polsce.

  • 0

    5. ~Hm  2012-04-11 22:44:45  host: c8-169.icpnet.pl

    Po co to komu? Np. mi by się przydał bo tani, prosty, wystarczający do spełniania funkcji telefonu, z jakich korzystam (85% smsy, 10% rozmowy, 5% inne pierdoły z których można zrezygnować), bateria trzyma długo (648h a nie 64h), no i nie szczypię się jak ze smartfonami, że mi na ziemię spadnie i co potem, albo że na ekraniku jest ślad po palcu albo rysy od kluczy w kieszeni.

  • 0

    6. ~Abdullah  2012-04-12 03:46:46  host: gqp42.internetdsl.tpnet.pl

    Nie śmiać się naprawdę jeżeli ktośpracuje w trudnych warunkach wręcz polowych, np farmerzy albo pracownicy na budowie to po co im Iphone,żeby się zepsuł, to sobie kupią telefon za 100zł i git , nawet jakby mieli co roku zmieniać i tak sie opłaca :D a podstawowe funkcje zachowane.

  • 0

    7. ~problem  2012-04-12 13:44:45  host: 109.110.212.20

    Problem w tym, że telefony o lepszej konfiguracji były 10 lat temu i właśnie to jest najbardziej zaskakujące, prawdopodobnie łącznie z lepszą baterią. Sądzę że ten telefon nie jest do "bajerów" ale do dzwonienia. Albo może inaczej. Ten telefon jest dostępny tak tanio, że właściwie może być stosowany jako telefon "drugi" bądź "grupowy" by wykonywać jakieś połączenia, natomiast główny by był nasz. Choć teraz to i tak nastąpiła era bajerów, era gdzie wstyd się z takim telefonem jak Nokia 103 pokazać. Moim zdaniem wszystko idzie w bardzo złym kierunku. Takie telefony jak Nokia 103 powinny być standardem i każdy takie powinien posiadać do dzwonienia czy pisania smsów, natomiast powinna powstać zupełnie nowa kategoria urządzeń tylko i wyłącznie "do bajerów" bo żaden smartfon nie jest dla mnie telefonem do dzwonienia, to jest zabawka.

  • 0

    8. ~ZochO  2012-04-14 01:49:01  host: 46.31.32.39

    ma wszystkie wady HYUNDAI MB-108 którego posiadałem czyli: brak głośnomówiącego, brak wibracji, krótko trzymająca bateria (jak to możliwe że Nokia 103 nic nie mający telefon na baterii 800mAh nie trzyma nawet trzech dób; MB-108 na 450mAH teoretycznie trzymał 5 dób, w praktyce 2-3) Nokia ta nie ma natomiast jednej zalety HYUNDAI MB-108, czyli wymiarów i kształtu :D Za tegoż Hyundai'a dałem chyba dwa lata temu około 45zł :D

  • 0

    9. ~sowa  2012-04-15 01:52:55  host: C101.in.net.pl

    No i przy takich telefonach powinna zostac nokia, takie wychodza jej najlepiej.

  • 0

    10.  2012-04-15 10:00:04

    Rewelacyjny telefon. Sam jestem w momencie sprzedaży smartfona i zakupu takiego prostego telefonu.

  • 0

    11. ~pepe pan dziobak  2012-04-15 14:43:55  host: 89-78-43-103.dynamic.chello.pl

    Nie. Na allegro są używane telefony, o połowe taniej, duże lepszej jakości i o lepszym prestiżu. Koniec kropka, telefon dla naiwnych.

  • 0

    13. ~zolvio  2012-04-15 23:59:12  host: public96861.xdsl.centertel.pl

    Jestem ciekawy czy ten model powiela błędy poprzedników swojej klasy (1202, 1203): pojedynczy głośnik skierowany na zewnątrz(!) (tzn. w stronę przeciwną do ucha) i bardzo niskiej jakości plastik, wycierający się już po kilku msc. noszenia telefonu luzem w kieszeni. Pojedyncze przyciski wyglądają ciekawie; pytanie - jaka jest jakość wykonania i wygoda użytkowania.

  • 0

    14. ~szefik  2012-04-16 11:22:17  host: 81.219.118.204

    ciekawe czy ma węża i space impack xD

  • 0

    15. ~a  2012-04-19 16:46:28  host: user-31-175-125-218.play-internet.pl

    @7 ale kto się "wstydzi", widzimy niską samoocenę...

  • 0

    17. ~pepe pan dziobak  2012-04-24 15:16:27  host: 46.204.79.40.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    7 - przeczytaj co napisałeś. To tak, jakby nosic w kieszeni telefon, aparat cyfrowy, tablet, laptopa, nawigacje... masz taką wielką kieszeń? A smartphonem się dzwoni tak samo jak tym, nie ma gorszej jakości czy coś, więc ostatnie Twoje zdanie jest bez sensu. A dla telefonu wielkie NIE! Ponieważ można kupić używany telefon w tej cenie, o większym prestiżu, z lepszymi funkcjami i też nie będzie go szkoda. Poznajcie allegro :)

  • 0

    19.  2012-04-26 10:22:08

    ma wężyka? bo jak nie, to podziękuję :D

  • 0

    20. ~lepszy  2012-04-26 14:37:45  host: 159-205-100-124.adsl.inetia.pl

    Mam wrażenie że piszą tutaj same 12 letnie dzieciaki które posiadają Izłomy i myślą że są lepsi od nabywców tej oto nokii 103. Telefon jest idealny dla ludzi którzy mają aparat, kamere oraz laptopa i nie potrzebują tego wszystkiego w telefonie. Telefon jest także dobry dla seniorów. Ja posiadając HTC Shift którego używam jako telefon oraz komputer tylko wtedy gdy tego potrzebuje czyli pracując. A kupię na 100% tę nokię aby nie nosić 800 gramów przy sobie. Telefon idealny do dzwonienia oraz sms-owania. Kiedyś była nokia 3310 jarałem się nią jak głupi i nadal się nią jaram gdyż był to jeden z najlepszych telefonów jakie miałem. Mam nadzieje że tutaj nic nie jest spaprane i wszystko będzie działać jak należy :)

  • 0

    21. ~mazek  2012-05-04 11:08:48  host: 78.9.173.50.ng.pl

    tych tanich noki sporo sie sprzedaje,nieraz po 3-4 dziennie

  • 0

    22. ~flsahpoincik  2012-05-04 21:34:47  host: ns2.flowpax.pl

    To jest telefon do dzwonienia i sms-ów. Tylko tyle i aż tyle. Jak będzie za rozsądna cenę w PL to kupię jeden. A nawet dwa.

  • 0

    23. ~siekiera  2012-05-05 04:29:10  host: dynamic-78-9-77-58.ssp.dialog.net.pl

    ciekawe czy ma węża :)

  • 0

    24. ~MIHU  2012-05-10 07:08:25  host: 194-88-225-194.ip.shentel.pl

    extra telefon na pijaństwo, można go gubić nawet raz w tygodniu, za taką cene

  • 0

    25.  2012-05-10 15:05:23

    @7 a taka nokia E51? Też smartfon a do dzwonienia w sam raz.

  • 0

    26. ~NG  2012-06-10 12:47:20  host: 94.42.236.11

    Choć to tylko "odnowiona" wersja 1280, to ładniejsza i z pewnością kupię. Strasznie lubię telefony do dzwonienia, bez bajerów. :D

  • 0

    27. ~poi  2012-08-04 18:15:56  host: 89-68-137-134.dynamic.chello.pl

    gdzie można kupić to cudo?

  • 0

    28. ~wofett  2012-09-11 10:14:52  host: v10-16.opera-mini.net

    Wyobraźcie sobie ze idziecie sobie gość latem przez miasto i nagle przychodzi do niego sms jak ma monochromatyczny ekran to po prostu chwyta fona i czyta.Jak ma kolorowy to szuka najpierw cienia jak nie ma cienia zasłania ręką jak ma w ręce zakupu musi odłożyć torbę odkłada torbę ale nie zauważył na chodniku szkła reklamówka się rozwala i zakupy się rozsypują .Dlatego potrzebne są takie wyświetlacze.Już nie wspomnę o sytuacji idzie gość przez pustynie i nie ma jednej ręki ale zasię jest.....

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-23-23-50-247.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet