Nokia 101 - opinie
Telefony Nokia Nokia 101 Opinie o Nokia 101

Nokia 101

w sumie: 72
  • 1

    1. ~Arvel  2011-11-19 01:02:13  host: 178235219006.unknown.vectranet.pl

    No proszę... coś, jakby powrót do korzeni z małym ukłonem w kierunku nowoczesnych technologii. Telefon, który jest tylko telefonem. ;)

  • 0

    2. ~dejw  2011-11-22 23:12:50  host: 89-78-232-18.dynamic.chello.pl

    wątpię, żeby znalazł szersze grono nabywców. bez aparatu z tak małym wyświetlaczem..?

  • 0

    3. ~nickcin  2011-11-24 22:42:25  host: user-46-112-119-45.play-internet.pl

    @dejw, on juz znajduje sporo nabywcow, nawet spro sie pisze w sieci o Nokiach 100 i 101. Najwidoczniej brak kiepskiej jakosci aparatu ludziom pasuje, a w urzadzeniu tylko do dzwonienia i SMS-owania ten wyswietlacz wystarczy.

  • 0

    4. ~  2011-11-25 11:30:26  host: elz191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dejw, jak do pracy, albo jak ktoś ma i polską i zagraniczną kartę jak najbardziej się przyda.

  • 0

    5. ~qwos  2011-11-26 21:30:45  host: ip-62-69-223-239.globalconnect.pl

    Nie ma aparatu 10MP, ogromnego wyświetlacza, suszarki do włosów i kuchenki mikrofalowej? Wyobraź sobie że są tacy ludzie, którzy używają telefonu do telefonowania. Całe szczęście że nie ma tu zbędnych pierdół, mamy za to dwie karty sim i długi czas czuwania.

  • 0

    6. ~mam go  2011-11-27 18:53:54  host: ip-94-42-31-19.multimo.pl

    Mam go i 100% zadowolenia ! Bez problemu wchodzi standardowa bateria nokia BL-5C 1050 mAh - sami sobie odpowiedzcie jaki jest czas pracy tego prościutkiego, bezbajerowego ubogiego telefonu ;-) Możecie mi tylko pozazdrościć. Słyszalność normalna, słownik T9 i 2 aktywne jednocześnie karty sim, kosztuje to parę złotych i działa !

  • 0

    7. ~  2011-11-29 18:53:42  host: user-188-33-26-0.play-internet.pl

    @mam go, jak sprawuje się odtwarzacz mp3?

  • 0

    8. ~  2011-11-29 23:40:05  host: user-46-113-51-75.play-internet.pl

    Podobaja mi sie te Nokie 100 i 101, ale zastanawiaja mnie roznice czasu czuwania tych telefonow. Roznica pomiedzy tymi modelami wynosi zaledwie 20-30 zl. Co prawda 101 posiada Dual SIM i odtwarzacz MP3, ale producent deklaruje, ze bateria jest wstanie dzialac do 25 dni. Natomiast 100 nie posiada tych dwoch wymienionych rzeczy, ale za to moze dzialac do 35 dni. Gdyby komus nie zalezalo na tym Dual SIM, mysle ze warto skorzystac z bonusu o 40% dluzej na baterii, ktora daje 100. Tylko pozostaje pytanie jak ma sie to w praktyce, bo nie od dzis wiadomo, ze producenci lubia przesadzac i zeby nie okazalo sie, ze w normalnych warunkach oba telefony czuwaja podobnie. Gdyby tak bylo to mysle, ze wtedy zakup prostszej Nokii stracilby sens, poniewaz nawet gdybysmy niepotrzebowali Dual SIM, to w przyszlosci moze sie przydac, bo jak wiadomo operatorzy lubia strzelac figle.

  • 0

    9. ~  2011-12-02 08:23:53  host: public25493.xdsl.centertel.pl

    Jako użytkownik mogę polecić telefon. Jakość wykonania dość dobra. Dobrze wyczuwalny skok klawiszy. Głośność i jakość rozmowy na przyzwoitym poziomie.Są też funkcje których nie wymieniono w specyfikacji telepolis;głośnomówiący jest. minutnik jest.stoper jest.latarka jest.Dwie aktywne karty podczas połączenia z jednej druga się wylogowuje.Wyświetlacz wyraźny w dzień. Odtwarzacz MP3 bardzo prosty tyko funkcje play, stop ,pauza,do przodu i do tyłu brak jakichkolwiek innych ustawień np;eqalizera .Głośność na słuchawkach średnia możliwość wybierania do przodu przyciskiem na słuchawkach.Jakość dźwieku zadowalająca. Możliwość ustawienia MP3 jako dzwonek do każdej SIM osobno do wiadomość też.Jeżeli chodzi o baterię mam go 2 dni więc nie powiem.Ogólnie za cenę 129zł bardzo polecam. ( sam osobiście miałem kupić jakiś używany telefon z większą liczbą funkcji ale po zastanowieniu doszedłem do wniosku ,że znów pobawię się funkcjami może 2 tygodnie a potem będę używał telefonu zgodnie z przeznaczeniem czyli dzwonienie i sms - cieszę się że kupiłem tą nokię)

  • 0

    10. ~Darek  2011-12-03 02:04:02  host: 195.116.187.216

    Mam NOKIE 101 i jestem zadowolony. Podoba mi się jej wygląd, jakość wykonania i kolor czerwony . Odnośnie baterii to właśnie przymierzyłem zamiennik BL-4C , Maximus o pojemności 1250 mAh- działa :))) Jeśli chodzi o czas czuwania na baterii fabrycznej, to 25 dni jest przesadzone. Uda się tylko w tedy jeśli naładujemy baterie i pozostawimy telefon na czuwaniu być może tylko z jedną kartą, ale to co udaje mi się uzyskać jest i tak zadowalające.Na razie testuje jeszcze oryginalna baterie, ale po niej sprawdzę tego Maximusa:) Model 100 jest uboższy np. o gniazdo na kartę microSD, a to się przydaje zwłaszcza komuś, kto chciałby sobie w "wolnej" chwili posłuchać swojej ulubionej muzyki. Ewentualnie w modelu jest jeszcze radio :)

  • 0

    11. ~  2011-12-04 13:24:33  host: aazj142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam zapytanie. Czy klawisze tego telefonu to tzw "gumiaki" czy są z innego tworzywa?

  • 0

    12. ~chester  2011-12-04 22:31:38  host: 62.152.130.53.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Mam tylko jedno pytanie. Na niektórych stronach pisze że pamięć pomieści max 250 wiadomości. Czy to prawda?

  • 0

    13. ~alf  2011-12-06 09:24:34  host: 80.54.24.254

    Mam pytanko ile faktycznie ta bateria 800 mah wytrzyma ? proszę o odpowiedz .

  • 0

    14. ~  2011-12-06 11:14:25  host: public29962.xdsl.centertel.pl

    klawisze gumiaki ale nie jest to taka guma jak w modelach 1650 1680 1616 moim zdaniem lepszej jakości poza tym klawisze są oddzielone a nie łączne a to duża zaleta

  • 0

    15. ~Słoneczny  2011-12-08 20:29:03  host: 87-207-193-15.dynamic.chello.pl

    Dobry ruch. Po co na siłę wkładać kiepski aparat foto. To ma być tani telefon i tylko telefon. W sam raz dla firmy.

  • 0

    16. ~yogi  2011-12-09 16:29:54  host: 095160217067.bialapodlaska.vectranet.pl

    do alf, mam tel. od kilku tygodni, powiem tak 2h i 54min rozmów, 364smsy i bateria wytrzymuje mi prawie 7dni, uważam, że to dobry rezultat, zważywszy na tylko 800mah pojemności. W przyszłości zamierzam kupić do telefonu baterie bl-5c o pojemności powyżej 1000mah obecnie jest bl-5cb, zmierzyłem dwie baterie suwmiarką, nie różnią się wymiarami.... pozdrawiam

  • 0

    17. ~  2011-12-09 18:48:45  host: 80.54.24.254

    Testował ktoś baterie ? Ja mam 800mA 4 dni dwie karty sim aktywne i dziennie 30-40 min dzwonienia i po baterii tyle u mnie , a jak u was ???? Proszę o odpowiedz .

  • 0

    18. ~  2011-12-09 20:07:42  host: 89-76-119-156.dynamic.chello.pl

    hmm ma ktoś może porównanie do noki x1 01? ktoś, kto korzystał/ testował obydwa telefony i może któryś wskazać?

  • 0

    19. ~alf  2011-12-09 22:43:07  host: 80.54.24.254

    Dzięki YOGI czyli moja bateria kiszka do reklamacji :( powiedz czy na dwóch simach czy na jednym bo u mnie dwa ale wmiarę, siec na ful napisze po następnym ładowaniu

  • 0

    20. ~yogi  2011-12-10 10:56:11  host: 095160217067.bialapodlaska.vectranet.pl

    Przepraszam zapomniałem dodać, że długość działania baterii podałem tylko dla jednej karty sim nie dla dwóch...

  • 0

    21. ~  2011-12-10 15:39:15  host: user-188-33-198-170.play-internet.pl

    @17, skoro używasz dwóch kart SIM i rozmawiasz około 30 minut dziennie + inne mniejsze czynności, to uważam, że 4 dni na baterii jest jak najbardziej normalnym rezultatem. Co prawda Nokia podaje czas czuwania do 25 dni, ale to typowa taktyka producentów. Oni nie podają ile średnio bateria trzyma, tylko ile wytrzyma w stanie spoczynku (a to nijak ma się do rzeczywistości, bo kto na zdrowy rozum kupuje telefon żeby służył jako dekoracja na półce).

  • 0

    22. ~frugo  2011-12-14 17:40:00  host: host84-38-87-214.tvkdiana.pl

    czy w tych tel trzeba formatować baretie ?

  • 0

    23. ~kamil  2011-12-16 14:05:21  host: apn-77-113-119-123.dynamic.gprs.plus.pl

    mam ten telefon od 3 dni a jestem z niego zadowolony ma to co trzeba i dzwoni i wysyla esy, fajnie ze w tej cenie dostajemy wejscie na karte microsd i odtwarzacz mp3. glosnik daje rade ale jak sie slucha na maxa to telefon sie troche trzesie a w sluchawkach wyglada to calkiem niezle... mi sie telefon bardzo podoba 4+/6

  • 0

    24. ~yogi  2011-12-17 11:49:36  host: 095160217067.bialapodlaska.vectranet.pl

    Poruszam temat baterii.... Sprawdzam tylko na jednej karcie sim, po kilku ładowaniach żywotność baterii ku mojemu zaskoczeniu (negatywnemu) zaczyna schodzić w dół, innymi słowy wytrzymałość SPADA!!! Do frugo tematów o bateriach było mnóstwo jakbym napisał, że baterie litowo kadmowe mają tylko pamięć i je się tylko formatuje, to i tak by była rzesza zwolenników jak i przeciwników... Baterie li-pol i li-lion nie mają syndromu pamięci (niby) wiadomo, że nie można dopuścić do pełnego rozładowania ich (niby). To jest jak ze szczepieniami przeciw grypie, są zwolennicy jak i zarówno przeciwnicy:P Ale mam do wszystkich pytanie: dotyczy noki 100 jak i 101, czasami tak się dzieje, że fiksuje regulacja głośności podczas rozmowy, wszystko działa ok da się ściszyć (magiczny kwadracik w lewo) jak i dać głośniej (magiczny kwadracik w prawo) ale czasami tak się dzieje, że nawet ściszone jest do minimum, a siła głosu jest taka, że rozsadza uszy... pozdrawiam

  • 0

    25. ~hernan sztaplarz  2011-12-17 14:14:58  host: user-46-112-202-228.play-internet.pl

    Bardzo udany model nokii dla facetów, których wkurzają smartfony działające 2 dni. Super obsługa, ekstremalnie mała waga, radyjko, mp3, slot na kartę microSD, niska cena - jak dla mnie hit sezonu!!!! Ja tym telefonem robię większy szpan niż inni super dotykowcami hehehe

  • 0

    26. ~  2011-12-17 19:06:03  host: user-164-126-174-240.play-internet.pl

    @22, nawet gdybys chcial to po naladowaniu baterii ladowarka przestanie chodzic. Wiec odpowiedz jest prosta, laduj do konca, ale nie czekaj do 12 godzin bo to nic nie da (stara i nieaktualna teoria).

  • 0

    27. ~-joasiunia-  2011-12-19 19:32:17  host: ip-157-25-14-215.multimo.pl

    mam pytanie ten telefon mam mieć na gwiazdkę czy to prawda że nie ma Bluetooth i USB ?

  • 0

    28. ~viciop  2011-12-20 06:27:16  host: 89-73-82-29.dynamic.chello.pl

    Telefonik posiadam od ponad tygodnia. Ogólnie wrażenie pozytywne - lekki, ładny i ergonomiczny. Słyszalność i zasięg przyzwoity. W zasadzie wszystko jest OK, Są jednak rzeczy na jakie zwróciłem uwagę, a które raczej nie są jego zaletami (może to akurat w tym egzemplarzu?) 1 - Podczas pierwszego ładowania po ok. 2 godz. pojawił się komunikat: "nie ładuje"(?). Po wyciągnięciu wtyczki - kolejny: "bateria nie wpełni naładowana". Wkładam więc z powrotem - ładuje, ale komunikat powtarza się kilkukrotnie... W końcu wyciągnąłem wtyczkę, bo ładowanie było ok 5 godz - komunikat: "bateria nie wpełni naładowana". Zaznaczę tu jeszcze, że akumulator po włożeniu do telefonu prosto z pudełka miał 4 kreski, więc nie był rozładowany. 2 - Słownik T9 pomimo fabrycznemu ustawieniu telefonu na język polski (niczego nie zmieniałem) działa w języku angielskim (...) 3 - W telefonie mam 2 karty: T-mobile i PLAY. Po mino ustawienia telefonu na ręczny wybór operatora (PLAY ustawiam na Plusa...), obydwie karty, po jakimś czasie (różnie – czasem ok 1 godz, a czasem 2 dni) wracają do trybu automatycznego... Jako ciekawostkę dodam też, że w telefonie jest jeden głośnik, który robi za słuchawkę i głośnik głośnomówiący. Membrana głośnika skierowana jest do tyłu w związku z czym rozmówcę lepiej słychać jak obrócimy fonka drugą stroną do ucha (...) Głos z przodu dociera tylko wyprofilowanym kanalikiem do głośnika. Proszę użytkowników o ustosunkowanie się do moich spostrzeżeń :-) Pozdrawiam.

  • 0

    29. ~  2011-12-20 18:50:00  host: z06-09.opera-mini.net

    Miałem dużo modeli Nokii.ale za ten należy się tej firmie pochwała.Wreszcie powrót do telefonu w pełnym tego słowa znaczeniu i obywatele szukający golarki.pralki.telefonu.aparatu itd. w jednym prosiłbym o nie psucie tego postu i zabranie głosu w innym temacie np.-pobyt w kosmosie.bo taka jest pewnie ich wiedza na ten temat.Za 139zł kupiłem w Media Expert telefon dual sim z gwarancją na dwa lata.który ma o wiele więcej funkcji niż oczekiwałem-latarka.mp3.karta do 16 GB.a więc posłuży jako pamięć podręczna.Polecam.Działa bez problemu.prosty.poręczny i ładny.

  • 0

    30. ~Noan  2011-12-21 21:55:39  host: 95.178.46.26

    Może mi ktoś podpowie jak otworzyć tylną klapkę, bo o mało co bym połamał paznokcie, a i tak nie otwarłem.

  • 0

    31. ~Noan  2011-12-22 18:56:42  host: 95.178.46.26

    Już sobie poradziłem. Za mocno naciskałem klapkę... :-)

  • 0

    32. ~lola  2011-12-24 17:24:10  host: public116489.xdsl.centertel.pl

    Instrukcję obrazkową zobacz jak otworzyć klapkę.Ścisnąć i przesunąć w dół.

  • 0

    33. ~kasia  2012-01-01 10:16:11  host: aboo157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon super 101!!ja bardzo dużo piszę esków i gadam:)mi bateria na 2 karty trzyma 5dni..telefon nie skrzypi,klawisze dobrze wykonane ,łatwe i dostępne menu!!!głośny i potrzebny dla ludzi którzy potrzebują tel.do dzwonienia i esemesowania

  • 0

    34. ~Nokiarz  2012-01-06 09:56:10  host: user-46-112-101-165.play-internet.pl

    Mam go dwa dni już, wszystko OK działa, radio super ma zasięg tak samo sieć GSM ładnie łapie. Bateria trzyma 48 godzin przy intensywnym użytkowaniu.

  • 0

    35. ~emi  2012-01-14 14:12:04  host: dynamic-78-8-229-235.ssp.dialog.net.pl

    Bardzo fajny, prosty w użytkowaniu telefon. Posiada podstawowe funkcje, bez zbędnych rzeczy. Telefon idealny do dzwonienia i pisania smsów. Zwłaszcza ta druga funkcja najbardziej mi się podoba ponieważ ten niepozorny telefonik posiada świetny słownik, a klawisze są tak zrobione, że bardzo wygodnie pisze się na klawiaturze. Kupiłam ten telefon właśnie ze względu na prostotę i na zachwalaną baterię ale niestety mnie zawiodła. Przy samym dzwonieniu i pisaniu smsów trzyma góra 2,5 dnia. Jak dla mnie to trochę za krótko. Ogólnie telefon polecam, jest dobry, tani, prosty, poręczny, ładny i spełnia swoje zadanie ale niestety bateria nie jest wcale tak wytrzymała.

  • 0

    36. ~moon  2012-01-15 09:39:53  host: 178-36-184-137.adsl.inetia.pl

    Może Ktoś poradzi mi co zrobić - wkładam kartę pamięci i nie mogę jej znaleźć w menu ??? Czy jestem taki tępy czy mam coś skopane ?

  • 0

    37. ~pcz_07  2012-01-19 12:21:48  host: 77-255-230-111.adsl.inetia.pl

    Witam. Dzisiaj zakupiłem powyższy model w kolorze czerwonym. Pierwsze wrażenie - super telefon. Zaczynamy testy. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania. Pozdrawiam

  • 0

    38. ~Omsi  2012-01-22 19:50:38  host: public99146.xdsl.centertel.pl

    Pytanie do użytkowników. Ten telefon nie posiada javy ale czy ma operę? Nokia wypuszczała już takie telefony, które nie posiadały javy, a pomimo to miały już wgraną razem z softem operę? Proszę o odpowiedz na moje pytanie. Pozdrawiam

  • 0

    39. ~pcz_07  2012-01-22 22:00:36  host: 77-255-230-111.adsl.inetia.pl

    Telefonik mam od 19.01.2012. Testujemy baterie. Pierwsze doznania - bardzo fajny:)

  • 0

    40. ~Old  2012-01-29 22:35:50  host: acnn217.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Potrzebowałem telefony na dual SIM. I ten spełnia to podstawowe żądanie. W opisie jest info: minutnik-nie, stoper nie... a tymczasem N 101 ma w/w funkcje. Szkoda tylko, ze nie ma wbudowanej pamięci choć ze 4MB, (jak np: N 1208) Powoduje to że długie SMS'y>160 zn. nie zapisują się do pamięci tel.(której nie ma, a nie ma też ustawienia ażeby w tym celu wykorzystać mkroSD) tylko na kartę SIM. A tylko stare karty SIM potrafią przyjąć SMS>260 zn. Nowe karty SIM obcinają taki SMS. A szkoda bo SMS > 160 zn. jest coraz częstszym zjawiskiem. Np: wyciągi z banku, reklamowe SMS'y od operatora, czy też wysyłane przez użytkowników dłuższe teksty z kompa lub innego wypasionego tel. z internetem etc.(Życzenia świąteczne w postaci skopiowanych wierszyków z inetu + dopisane na końcu własne informacje, terminy spotkania etc. obcięte przez brak obsługi SMS>160 zn.

  • 0

    41. ~Old  2012-01-30 22:17:59  host: acna167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Potrzebowałem telefonu na dual SIM. I ten spełnia to podstawowe żądanie. W opisie jest info: minutnik-nie, stoper nie... a tymczasem N 101 ma w/w funkcje. Szkoda tylko, ze nie ma wbudowanej pamięci choć ze 4MB, (jak np: N 1208) Powoduje to, że długie SMS'y>160 zn. nie zapisują się do pamięci tel.(której nie ma, a nie ma też ustawienia ażeby w tym celu wykorzystać mkroSD) tylko na kartę SIM. A tylko stare karty SIM potrafią przyjąć SMS>160 zn. Nowe karty SIM obcinają taki SMS. A szkoda bo SMS > 160 zn. jest coraz częstszym zjawiskiem. Np: wyciągi z banku, reklamowe SMS'y od operatora, czy też wysyłane przez użytkowników dłuższe teksty z kompa lub innego wypasionego tel. z internetem etc.(życzenia świąteczne w postaci skopiowanych wierszyków z inetu + dopisane na końcu własne informacje, terminy spotkania etc.) są obcięte przez brak obsługi SMS>160 zn.

  • 0

    42.  2012-01-31 23:05:04

    @Omsi Nie ma opery ani javy.

  • 0

    43. ~Old  2012-02-02 21:44:51  host: acnr72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Potrzebowałem telefonu na dual SIM. I ten spełnia to podstawowe żądanie. W opisie jest info: minutnik-nie, stoper nie... a tymczasem N 101 ma w/w funkcje. Szkoda tylko, ze nie ma wbudowanej pamięci choć ze 4MB, (jak np: N 1208) Powoduje to, że długie SMS'y>160 zn. nie zapisują się do pamięci tel.(której nie ma, a nie ma też ustawienia ażeby w tym celu wykorzystać mkroSD) tylko na kartę SIM. A tylko stare karty SIM potrafią przyjąć SMS>160 zn. Nowe karty SIM obcinają taki SMS. A szkoda bo SMS > 160 zn. jest coraz częstszym zjawiskiem. Np: wyciągi z banku, reklamowe SMS'y od operatora, czy też wysyłane przez użytkowników dłuższe teksty z kompa lub innego wypasionego tel. z internetem etc.(życzenia świąteczne w postaci skopiowanych wierszyków z inetu + dopisane na końcu własne informacje, terminy spotkania etc.) są obcięte przez brak obsługi SMS>160 zn.

  • 0

    44.  2012-02-04 17:16:53

    $ pełne doby przy ponad 4 godzinach rozmów podczas jednego cyklu. Teraz na dualu. Ale już widzę że będzie gorzej.

  • 0

    45. ~Wojciech  2012-02-07 10:14:02  host: aaha245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefon:). Przerzuciłem się na niego z ZTE Blade. Można używać w nim dwóch kart,poza tym można pisać smsy i dzwonić, a chyba o to w telefonie chodzi. Dodatkowo odtwarzacz mp3 i radio:D. Miodzio!

  • 0

    46. ~Seba  2012-02-11 14:57:38  host: adri155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wita Posiadam ten telefon od tygodnia Prosta konstrukcja i budowa ale jest ok. Jego wadą jet menu uproszczone i wyczyszczone ze wszystkich udogodnień, które pomogły by w jego obsłudze. Nie liczyłem na wiele ale to jest przesada. Mam nadzieje że będzie jakaś aktualizacja softu czy może już coś jest? I jeszcze mam problem za prawie każdym razem przy odbieraniu rozmowy i wykonywaniu jej połączenie następuje prze głośnik i trzeba przełączać na słuchawkę. Czy spotkaliście się z tym problemem i czy można temu zaradzić.

  • 0

    47. ~brysiu  2012-02-17 15:59:00  host: public98043.xdsl.centertel.pl

    JA MAM O 2MISIĘCY I OD PARUTYGODNI GUBI MI 1 KARTE SIM MA KTOŚ PROBLEM TAKI....

  • 0

    48. ~J.K.  2012-02-17 23:33:02  host: nat-pod3-10.aster.pl

    Witam. Nie mam jeszcze opinii bo dopiero co go kupiłem, bo potrzebuje prosty telefon na 2 karty. Po próbnym uruchomieniu okazuje się że informacje podawane są w j. angielskim. Nie wiem czy da się to zmienić na j. polski? W bardzo starym i nowym tanim ( 60 zł ) miałem j. polski. W starym miałem też funkcję powiększania na stałe czcionki w książce telefonicznej. Jestem pewien że dla wielu osób jest to ważne a nikt tego tematy nie porusza. Pozdrawiam. J.K.

  • 0

    49. ~Seba  2012-02-20 15:20:31  host: adsg99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Nokie 101 używałem 2 tygodnie i szczerze mówiąc miałem jej dość. Przedpotopowe menu pozbawione ułatwień i intuicji do jakiej byłem przyzwyczajony w telefonach tej marki. Dużo lepszym rozwiązaniem jest Nokia C2-00 też ma 2 karty sim ale dużo nowsze menu.

  • 0

    50. ~fred  2012-02-20 20:22:20  host: 46.115.0.0

    mam fonik ponad miesiąc,i jest super,normalny tel bez mikrofali,czajnika itp.bateria ponad 2tyg.na 2sim,3 na jednej,ekstra!!

  • 0

    51. ~czcigodnyJorge  2012-03-07 17:18:21  host: 87-207-35-113.dynamic.chello.pl

    Mam Nokię 1800 i tak czasem myślałem, że przydałaby mi się taka ale, z mp3. I co się stało? Jest nokia 101 :D Widziałem ją w sklepie i ma lepszą klawiaturę niż 1800. Poza tym latarka w tych Nokiach-genialna rzecz. Wczoraj wieczorem musiałem iść pieszo kilka kilometrów i nawet jedna kreseczka na baterii nie spadła. Oczywiście jak będę brał to od razu z baterią BL-5C 1020mAh. Niema co żałować 10zł za dodatkowe 220mAh. ps. Uczucie, gdy nie szkoda ci porysowanego telefonu bo to tania nokia: bezcenne :D

  • 0

    52. ~Pa  2012-03-14 19:44:13  host: nat3-89.ghnet.pl

    Czy są jakies gierki wgrane? Telefon chce kupić dla dziecka.

  • 0

    53. ~Słoneczny  2012-04-07 00:30:38  host: 89-78-27-96.dynamic.chello.pl

    Ta oryginalna bateria (800) wypada dość kiepsko. Przy intensywnym używaniu wytrzyma może od biedy 3-4 dni. Natomiast przy kilku minutach i sms-ach dziennie - 6-7 dni działania to maksimum co można z niej wydusić. Jak na telefon, który praktycznie nic nie ma, to wynik nie powala na kolana, tym bardziej że testowałem go tylko na jednej karcie sim i na trybie oszczędności energii. Duży plus tego telefonu, to bardzo miękka i wygodna klawiatura oraz przejrzysty interfejs bez wodotrysków. Za tą cenę jednak cudów nie ma. Proszę się nie spodziewać idealnej jakości rozmów i super odtwarzacza mp3. Generalnie jednak telefon na plus.

  • 0

    54. ~jaaaa jan  2012-05-08 00:16:58  host: user-46-113-133-42.play-internet.pl

    Spoko telefon do dzwonienia i smsów... Bateria trzyma dobrze choć myślałem że będzie to z tydzień ale 3 dni na 2 kartach i dużej ilości smsów, telefonów i muzyki też jest ok. Mały, zgrabny i Tani. Mam HTC do nawigacji i internetu a 101 super sprawdza się jako telefon:) Jak się zepsuje to do kosza i nowy kupie... :) Jeden minus jest taki że muzyki w formacie WMA nie odtwarza no i czasem mała zawieszka mu się zdarza ale tylko kiedy info o sieci są włączone w obu sieciach i przełożenie karty ze slotu w slot pomogło o dziwo... Jak każda nokia ma wady ale za 120 zł to nie można chcieć ideału. Dobra bateria i 2 karty mi rekompensują wszystkie wady... :)

  • 1

    55. ~Szewcu  2012-06-29 14:41:26  host: 5-145-196-109.itvmedia.pl

    Kupiony w Euro RTV za 99zł. Telefon bez wodotrysków, idealny do dzwonienia i smsowania na 2 karty sim. Aparat zupełnie zbędny, za to mp3 są bardzo miłym zaskoczeniem. Za te pieniądze ciężko znaleźć coś lepszego.Przesiadłem sie z...Samsunga Galaxy S2:)

  • 0

    56. ~  2012-10-13 13:00:39  host: aerk82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem nowy za 139 zł i bateria trzyma max 4 dni a miała ponad 3 tygodnie czyta wzystkie mp3 latarka daje niezle po oczach 2 karty sim chodzą ciogle nie gubi zasiegu

  • 0

    57. ~viciop  2012-10-28 16:40:50  host: 89-76-48-219.dynamic.chello.pl

    Witam. Mam prośbę - czy ktoś mógłby sprawdzić kwestię ręcznego wyboru operatora? W moim egzemplarzu po ustawieniu na ręczny wybór po jakimś czasie wraca do automatycznego. Dzieje się to systematycznie i na obydwu kartach z różnych sieci :-(

  • 0

    58. ~viciop  2012-11-03 18:51:56  host: 89-76-48-219.dynamic.chello.pl

    Witam. Mam prośbę - czy ktoś mógłby sprawdzić kwestię ręcznego wyboru operatora? W moim egzemplarzu po ustawieniu na ręczny wybór po pewnym czasie wraca do automatycznego. Dzieje się to systematycznie i na obydwu kartach z różnych sieci :-(

  • 0

    59. ~elm  2012-11-15 13:10:20  host: 37.30.49.109.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    ... ten telefon to bubel kupiłem go jako awaryjny na czas naprawy mojego telefonu, wsadziłem kartę pamięci i niespodzianka nie skopiuje kontaktów do pamięci telefonu , wszystko trzeba wpisywać ręcznie !!! klawisz nawigacyjny to tez masakra, od jakiegoś czasu nie miałem noki powrót do produktów tej firmy kompletne rozczarowanie ale tylko na chwile ...

  • 0

    60. ~@58  2013-01-04 16:28:34  host: 093105162125.elblag.vectranet.pl

    W moim egzemplarzu zmiana operatora działa bez zarzutu. Karta sim sieci PLUS.

  • 0

    61. ~vader  2013-01-13 00:12:04  host: 176-188-78-94.net.stream.pl

    wicie moze jak moge wgrac muzyke na karte micro sim do tego telefonu?

  • 0

    62.  2013-02-06 17:01:54

    @vader Wystarczy kartę micro sd umieścić w adapterze od karty micro sd. Następnie adapter włóż do czytnika kart pamięci w komputerze.

  • 0

    63. ~misiek  2013-02-10 18:39:07  host: afca51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Przyznam że telefon jest dla mnie wielkim zaskoczeniem. Szukałem telefonu na dwie karty i z odtwarzaczem mp3. Znalazłem nokie 101 za mniej niż sama nazwa wskazuje...99zł. Cena jest bardzo niska jak na telefon. Jednak brak wyposarzenia w telefonie np. aparat czy nawet brak możliwości oglądania zdjęć z karty pamięci, nie przeraża mnie. Telefon służy do dzwonienia i pisania. Dźwięk jest na dobrym poziomie. Jednak gdy podłączy się zestaw słuchawek Nokia WH-208, rozmowy stają sie przyjemnością. Słuchanie muzyki jest również na dobrym poziomie o ile nie przekracza się 7 poziomu głośności. Pianie sms ma kilka wad. Za każdym razem trzeba potwierdzać nr odbiorcy. Nawet przy odpowiadaniu na sms. Sposób wypisywania minek :] ;] ;p jest dosyć upierdliwy. Trzeba spisywać je znak po znaku albo wchodząc do opcji wysyłania można je dodać. Nie można dodać ich do słownika, próbowałem robić to z 10 razy. Jest jeszcze jeden minus - brak bleutooth. Komplikuje to trochę korzystanie ze słuchawek podczas jazdy, ale za to można korzystać z przewodowych ;] Podsumowując: telefon jest przeznaczony dla ludzi szukających prostoty. Oczekując od niego wyłącznie długiego czasu korzystania, łatwej i intuicyjnej obsługi.

  • 0

    64. ~Agr  2013-02-14 17:11:15  host: 87-207-3-201.dynamic.chello.pl

    Czy w nokii C2 jest możliwość ustawienia osobnych dzwonków do każdej karty SIM ? jak to zrobić ?

  • 0

    65. ~alison25  2013-03-03 14:42:44  host: 89-71-90-6.dynamic.chello.pl

    mam ten telefon, kupiłam go kilka miesięcy temu bo wcześniejsze jakie miałam z lepszymi 'bajerami' zawsze w końcu w jakiś sposób zaczynały szwankować, a w tym wystarczy mi, że dodatkowo ma odtwarzacz MP3 (to był dla mnie warunek konieczny przy wyborze tel. ;), dokupiłam tylko słuchawki i jak dotąd (odpukać w niemalowane) jest ok ;)

  • 0

    66. ~bartek  2013-05-26 16:11:29  host: 178-36-199-87.adsl.inetia.pl

    ten telfon wpadl do wody osuszyl sie zdejmowalem panel oderwalem nożem jakis elektroniczy element z plytki a telefon dalej dzial wiec jest spoko

  • 0

    67. ~nextmax.pl  2013-05-27 19:51:07  host: 17-85.237.91-rev.victor.pl

    Padł mi ostatnio telefon (dotyk) i na szybko potrzebowałem taniego rozwiązania, wziąłem Nokie 101, powiem tak. W cenie 120 PLN to chyba było najlepsze rozwiązanie, aparat? A do czego mi aparat w telefonie. Widzę że ludzie nadal mają tendencję do robienia kiepskiej jakości zdjęć lub inaczej fobię na telefony z aparatem. Od zdjęć jest cyfrówka albo lustrzanka. Żaden aparat w telefonie nie zrobi takich zdjęć jak ja chcę. Mimo wszystko ten telefon polecam, do biznesu jest bardzo dobry z prostego względu - czas czuwania i rozmów. Nie znam tylko informacji na temat maksymalnej ilości wiadomości SMS. Co do dzwonków ktoś pisał, wchodzi w odtwarzacz muzyczny, dajesz jakiś utwór, ustaw jako dzwonek i wybierasz kartę SIM.

  • 0

    68.  2013-06-19 10:12:52

    Używałem tego telefonu ponad miesiąc. Praktycznie tylko 3 razy do ładując. Będę go mile wspominać :D

  • 0

    69. ~marcin  2013-12-04 20:31:15  host: public102961.cdma.centertel.pl

    Z karty orange nie da sie wysyłać smsów! Z połączeniami nie ma problemów, natomiast wiadomości nie da rady. A wchodząc w ustawienia wiadomości wyskakuje komunikat: karta sim zajęta. Dzieje sie to wyłącznie w sieci orange. czy ktos wie dlaczego???

  • 0

    70. ~JanosiQ  2014-04-12 19:33:35  host: 89-67-44-226.dynamic.chello.pl

    Po co mu odtwarzacz MP3 jak kabla usb nie dotyczy ? Już lepsza nokia x1-01

  • 0

    71. ~Marcin/Ogi  2014-08-11 23:32:33  host: dynamic-78-8-155-11.ssp.dialog.net.pl

    Bardzo dobry telefon bez zbędnych gadzetów które tylko czerpią baterie, dużo rozmawiam i wytrzymuje ok3-4dni,
    w trybie dual sim.

  • 0

    72. ~Marcin/Ogi  2014-09-21 19:16:33  host: dynamic-78-8-138-148.ssp.dialog.net.pl

    Nokia 101 to idealny telefon do smsów i połaczeń, bez zbędnych gadzetów które zużywają baterie,
    w trybie dual sim przy rozmowach ok 15-25min dziennie wytrzymuje 4-5dni.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-146-179-146.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet