Nokia 100 - opinie
Telefony Nokia Nokia 100 Opinie o Nokia 100

Nokia 100

w sumie: 35
  • -4

    1. ~pepe pan dziobak  2011-10-05 16:07:27  host: 78.133.208.202

    powrot do lat 90

  • 1

    2. ~dzon  2011-10-06 16:12:36  host: 91-220-205-202.ittmedia.pl

    super fon! najlepszy

  • -2

    4. ~pepe pan dziobak  2011-10-16 21:51:52  host: 89-78-43-103.dynamic.chello.pl

    Tak, najlepszy, tak samo jak kosa jest najlepszym sposobem na żniwa!

  • 1

    5. ~miodziu  2011-10-31 00:04:53  host: 46.77.5.65

    Ładny całkiem, w tym przynajmniej nie złapię się wirusa:)Jak ktoś potrzebuje tylko do dzwonienia to taki starczy za jakieś 150zł

  • 0

    6. ~zolvio  2011-11-29 22:43:54  host: public57445.xdsl.centertel.pl

    Mam pytanie do użytkownika/czki tego telefonu: czy dali w końcu dwa głośniki, czy dalej stosują "genialny patent" znany z modeli 1202,1203 i 1280, gdzie jeden jedyny głośnik jest skierowany na zewnątrz obudowy, dzięki czemu wszyscy w promieniu kilku metrów słyszą naszego Rozmówcę lepiej niż my?

  • 0

    7. ~  2011-12-04 20:36:49  host: user-109-243-192-34.play-internet.pl

    @zolvio, ten telefon posiada dwa glosniki. Mam go i mozna polecic, poniewaz spelnia swoje zadanie i jest bardzo fajny (typowy odpowiednik Nokii 1616, nawet oprogramowanie maja bardzo podobne).

  • 0

    8. ~peter  2011-12-06 11:24:36  host: bxa186.internetdsl.tpnet.pl

    Witam. Czy ktoś może mi napisać, czy ten kom ma uchwyt na smycz?

  • 0

    9. ~yogi  2011-12-09 16:32:20  host: 095160217067.bialapodlaska.vectranet.pl

    do peter, nie ma uchwytu na smycz...

  • 0

    10. ~Pablo  2011-12-15 12:50:56  host: azl190.internetdsl.tpnet.pl

    A jak pisze się SMS-y? Czytałem gdzieś, że np. w Nokii 1616 było to fatalnie rozwiązane, mała czcionka, czarne tło... A jak to jest w Nokii 100? Poza tym czy tryb głośnomówiący jest dobry, czy dźwięk nie trzeszczy. Podobnie czy nie gubi zasięgu, jak to było w Nokii 1616.

  • 0

    11. ~  2011-12-17 19:03:07  host: user-164-126-174-240.play-internet.pl

    @10, zalezy na jaki egzemplarz trafisz, jak trafisz na pechowy to wiesz. SMS-y pisze sie normalnie, a kolor czcionki zalezy od motywu (zreszta w 1616 tez da sie ustawic).

  • 0

    12. ~ala  2012-01-06 09:56:37  host: host-89-229-59-194.elk.mm.pl

    Mam pytanie, czytałam, ze w tym telefonie jest "mówiący budzik". Co dokladnie on mówi?;) i czy da się zmienić dzwięk budzika? czy dzwonki ogólnie są znośne?

  • 1

    13.  2012-01-09 16:44:57

    babcia jest nim zachwycona:)

  • 0

    14. ~bt04jugok  2012-01-15 09:41:07  host: nat-91-193-40-28.itfutura.com

    Nie ma wibracyjnego????

  • 0

    16. ~Kati23  2012-01-26 16:38:29  host: z31-06.opera-mini.net

    Taki sobie

  • 1

    17. ~LoL  2012-01-26 19:33:12  host: bxv98.internetdsl.tpnet.pl

    Pepe ale z ciebie pierdolony Hejter.. Troche dystansu człowieku.

  • 1

    18. ~coś nie jorga  2012-02-06 15:56:36  host: 89-79-124-4.dynamic.chello.pl

    Jest błąd w opisie bo ten tel posiada wibre na 100 procent, sprawdzałem u siebie w telu

  • 0

    19. ~rav  2012-02-10 12:12:51  host: 89.191.147.126

    W "sklepie nie dla idiotów" za 89zł, kupiłem dla babci. Babcia zadowolona.

  • 0

    20. ~ja90  2012-02-12 14:34:06  host: acbo89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Budzik mówi: Czas wstać, jest godzina ...(mówi która), głos jest kobiecy, trochę drętwy, niemiły dla ucha

  • 0

    21. ~wiola33w  2012-02-15 18:52:07  host: public29400.xdsl.centertel.pl

    kupiłam dzis ten tel; dla mamy( jej pierwszy tel. w życiu) w sklepie nie dla idiotów za 89zl,mam pyt. ile bateria wytrzymuje przy normalnym użytkowaniu i jak on się sprawdza, czy nie nawala, nie wyłancza się sam itd...

  • 1

    23. ~romanek  2012-03-11 22:39:02  host: 226.85-237-178.tkchopin.pl

    mam go jest super!!!!!! Babcia mi zazdrości!!!!!!!!!

  • 1

    24. ~piotrek77  2012-04-03 09:12:57  host: 212.160.239.97

    Telefon wbrew wcześniejszym wypowiedziom posiada uchwyt na smycz. Ciekawostką jest bardzo długi czas czuwania - na stronie producent chwali się, że 35 dni.

  • -1

    25. ~rzymianin22  2012-04-27 14:02:22  host: 88-199-62-2.tktelekom.pl

    Mam ten model już jakiś no i pojawiły się już pewne problemy. Czas czuwania 35 dni to ostra przesada. Stworzyłem specjalnie video recenzje, jeśli redakcja wyrazi zgodę to zamieszczam tutaj link do filmu: http://youtu.be/TlFWgunDrs4

  • 0

    26. ~maciek  2012-08-22 22:41:13  host: 87-206-92-47.dynamic.chello.pl

    Telefon jest bardzo dobry do sms-owania i dzwonienia, bardzo wielka szkoda że nie ma WAP oraz Java ale da się tym przeżyć ponieważ telefon ma gry. Bardzo Polecam ten telefon można go kupić za 100 zł w salonach telefonicznych.

  • 1

    27. ~  2012-09-27 13:44:36  host: 213-238-117-27.adsl.inetia.pl

    Takie telefony powinny być. Prosty, do dzwonienia i tyle. Jedyny standard powinien być aby każdy telefon miał latarkę. Może bajer ale bardzo przydatny i potrzebny. Jak zegarek.

  • 1

    28. ~Marc  2012-12-04 19:05:33  host: dynamic-78-10-101-99.ssp.dialog.net.pl

    Kupiłem matce za 79,99. Do dzwonienia i sms'ów idealny. Jest zadowolona.

  • 0

    29. ~mulele1  2013-02-01 22:34:41  host: bch126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zajebisty ... Żona mi powiedziała - albo Ona , albo telefon ! Jestem *** rozwodnikiem ...

  • 0

    30. ~sevenbrother  2013-02-20 20:16:49  host: 89-68-228-250.dynamic.chello.pl

    wie ktoś czy można ustawić w tym telefonie wyświetlanie godziny na pełnym ekranie? Nie chodzi mi o wygaszacz tylko coś w stylu tapety-zegara cyfrowego?

  • 0

    31. ~mateo0027  2013-03-31 10:26:33  host: 46.151.77.106

    kupiłem tel w neonecie za 99zł i szczerze wam powiem ze tel jest dla nie wymagajacych własnie na ten tel moge pochwalic ale z tym ze bateria tam trzyma 35 dni to troszke przesada na pełnych obrotach gdzie pisze non stop i dzwonie bateria trzyma trzy dni to i tak bardzo duzo .. A pisze smsy sie bardzo dobrze duze klawisze itp .. ten kto nie chce miec bajerów mp3 itp bedzie zadowolony jeden minus tel ze nie przyjmuje MMsy .. a i jak tutaj kolega sie wypowiedział niby taka rzecz smieszna ale naprawde latarka w tel sie bardzo przydaje :) Pozdrawiam i zachęcam do zakupu ;)

  • 0

    32. ~Ania  2013-06-02 12:53:56  host: host44-136.edata.net.pl

    Powielam pytanie ~sevenbrother: Czy wie ktoś czy można ustawić w tym telefonie wyświetlanie godziny na pełnym ekranie? Nie chodzi mi o wygaszacz tylko coś w stylu tapety-zegara cyfrowego?:)

  • 0

    33. ~mmmm  2013-09-18 22:18:51  host: host-79.173.52.206.tesatnet.pl

    Nokia podaje czas czuwania bez katy SIM z tad to 35 dni. To tak jakby samochodowi na parkingu liczyc przebieg wraz z obracajaca sie ziemia-mimo ze w mijescu to w pewnym sensie sie przesuwa. Polceam milosnikom prostoty samsunga solid, tego z bateria 2000mAh. Mam z komisu uzywke juz rok i laduje raz na 2-3 tygodnie(jak spadnie do 3 kresek bateria). gadam duzo, malo sms. Ma parata do kitu, ale dziwek super i latarke i wytrzymaly jest

  • 0

    34. ~  2013-10-05 08:43:23  host: apn-31-1-162-49.dynamic.gprs.plus.pl

    Kupiłem tego szmelca 11 m-cy temu w Euro za 89 zł. Po 8 miesiącach użytkowania telefon zaczął się psuć - wykazywał brak ładowania i wyłączał się zaraz po odłączeniu od ładowarki, chociaż wskaźnik baterii był pełny. Oddany do serwisu przez sklep wrócił po kilku tygodniach naprawiony. Serwis Regenersis opisał naprawę jako "dokonanie naprawy sprzętu", zadeklarował też wgranie nowego oprogramowania, które ma poprawić stabilność systemu oraz podobno wykonał "zestrojenie parametrów radiowych telefonu". Jako poradę do protokołu naprawy dodano sugestię wymiany baterii, która rzekomo jest przyczyną naprawionej usterki... Kilka dni temu telefon zepsuł się znowu. Teraz nie uruchamia się w ogóle, ani podłączony do ładowarki ani odłączony, nie wykazuje też żadnych oznak ładowania na dwóch różnych i sprawdzonych ładowarkach. I teraz powiedzcie mi: jaka bateria i jakim cudem powoduje uszkodzenie aparatu? Co to za SPRZĘT, który jest w stanie uszkodzić bateria, która nawiasem mówiąc straciła już gwarancję (6 m-cy)? Telefon znowu leci do serwisu, czyli kolejny miesiąc oczekiwania... Wychodzi na to, że w ciągu roku użytkowania telefon będzie przez 2 m-ce w serwisie, czyli jest faktycznie używany przez 10 m-cy. Tragedia. Następnym telefonem "awaryjnym" w domu na pewno nie będzie Nokia.

  • 0

    35. ~Adam  2013-10-30 18:36:30  host: 095160190141.olsztyn.vectranet.pl

    Mam ten telefon NOKIA 100 jest SUPER !!! Polecam !!!

  • 0

    36. ~zbig80  2014-07-05 13:32:53  host: host-81-190-217-230.wroclaw.mm.pl

    czy ma tryb samolotowy?

  • 0

    37. ~  2014-09-15 07:31:35  host: host-176-221-121-241.dynamic.mm.pl

    Telefon-tragedia. Psuje się już trzeci raz w ten sam sposób - nie da sie naładować, po kilkunastu sekundach od podłączenia ładowanie wyłącza się z komunikatem "Nie ładuje", wskaźnik baterii ma jedną kreskę i po kilku minutach wyskakuje "Słaba bateria". Następnie się wyłącza.
    Telefon był w naprawie 2 razy, za każdym razem wracał niby sprawny, ale działał kilka miesięcy, po czym znowu padał.
    Jednorazówka nie warta zachodu, by nawet wozić to do serwisu.

  • 0

    38. ~Pawel  2016-01-22 19:15:59  host: ip-5-172-247-247.free.aero2.net.pl

    Czy ten modem ma filtrowanie wiadomosci? Pytam bo ktos uzywa wlasnie Nokii 100 ,a druga osoba nie moze sie dodzwonic to wlasciciela tzn jest pokazane ze dzwoni ,ale nie ma sygnalu,problem tylko z jedna osoba,reszta jak dzwoni jest sygnal.Musze ten problem rozwiazac zeby nie jechac 500km.Moze ktos czyta w 2016 roku jeszcze o takich telefonach.Pozdrawiam.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-147-238-62.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet