Nec e616 - opinie
Telefony Nec Nec e616 Opinie o Nec e616

Nec e616

w sumie: 112
  • 0

    1. ~daniel4d  2004-11-26 18:49:00  host: cfd211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Lepszy o 100 razy od 6600 7600

  • 0

    2. ~LOBOsss  2004-11-27 11:17:00  host: dial-1428.wroclaw.dialog.net.pl

    mam ten telefon od kilku dni i powiem krotko telefony tej klasy co nec 616v kosztuja kolo 1400 zl a nec kosztuje jedyne 500 zl a wiec wybor nalezy do ciebie moim zdaniem telefon jest superrrr

  • 0

    3. ~kleks  2004-12-07 00:45:00  host: dub143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szkoda tylko ze sa problemy z pl menu. Ciekawe jak długo przyjdzie jesszcze czekac.

  • 0

    4. ~daniel  2004-12-11 21:59:00  host: cgr60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    spoko fonik jak za taka kase morze bede go miał ok tygodnia

  • 0

    5. ~olav  2004-12-15 17:28:00  host: ady226.internetdsl.tpnet.pl

    Za 500 pln-ów !!! ciekawe gdzie???

  • 0

    6. IKARDIA  2004-12-19 04:40:06  host: zl230.internetdsl.tpnet.pl

    np. na allegro. można dostać za taką cenę. mam jeszcze pytanie, chodzi i mms'y. posiadam ten telefon i faktycznie jestem z niego bardzo zadowolona, ale mam kłopot z wysyłaniem mmsów. uaktywniłam sobie tę usługę w mojej sieci (idea) ale mmsy przychodzą mi tylko na skrzynkę nie ma telefon. gdy chcę wysłać, to pisze,że usługa niedostępna. badzo proszę o pomoc. możliwe ,że ja coś źle robię. pozrawiam.

  • 0

    7. ~marcin  2004-12-21 15:19:00  host: qf108.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl

    Witam,
    czy można ustawić dzwoniki mp3?

    Jak macie jakiaś fajna polifonie czy tapety wyślijcie na mejla. pozdrawiam

  • 0

    8. ~hirohito85  2004-12-30 10:34:00  host: afd240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon super naprwde bomba jak dla mnie ale gabaryty jest tylko i wyłącznie minusem tego telefonu.

  • 0

    9. ~dazimu  2005-01-15 18:13:00  host: bjf233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hirohito85 jakie gabaryty jest tylko???? nie wiem czy kupic sobie taki telefon??? co mi poradzicie????

  • 0

    10. ~babcia  2005-01-24 21:45:00  host: cnd41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    będę miał ten fonik już w piątek 27.01.2005 może być fajny kolega mówi ze to jest jeden z najleprzych telefonów ale dlaczego nec-a nie ma jescze w polskich sieciach niewiem

  • 0

    11. ~pol  2005-01-29 23:24:00  host: 195.117.151.34

    tel spoko ale lipa z dostępem po internetu nie moge wysyłać mms ktoś wie na ten temat coś

  • 0

    12. ~carlos  2005-02-01 08:18:00  host: pc161.zuromin.sdi.tpnet.pl

    telefon jest po prostu super, ma prawie wszystko co powinien mieć, szkoda ze nie ma radia, latarki, mikrofalówki, lodówki i zmywarki, ale to mozna mu wybaczyc, nadgania pozostałymi funkcjami... polecam

  • 0

    13. ~tranc3  2005-02-01 20:39:00  host: host-81-190-157-100.olsztyn.mm.pl

    o przepraszam! latarke ma!;p

  • 0

    14. ~carlos  2005-02-10 10:11:00  host: pc161.zuromin.sdi.tpnet.pl

    sprostowanie, telek ma latarke :)) nawet swietna...

  • 0

    15. ~zuza  2005-02-15 11:13:00  host: apx58.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten tel, od początku stycznia generalnie wszystko w nim jest o.k minusem jest to że zdjęcia są słabej jakości jak mialam motorolke c 550 po zrzuceniu na kompa były dużo lepsze.zastanawiam sie obecnieczy nie zmienić tel na nokie 3300 ale jak przeczytałam recenze troche ma żal;)

  • 0

    16. ~stingah  2005-02-22 17:53:00  host: dial-296.wroclaw.dialog.net.pl

    Jak mozna porownywac ten telefon do Motki C550 albo Nokii 3300?? Jezu... Te telefony to 50 klas niżej...

  • 0

    17. ~niecierpliwy  2005-02-26 19:56:00  host: azp170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kiedy będzie test tego telefoniku bo nie moge sie zdecydować czy go kupić??

  • 0

    18. ~karl  2005-03-03 22:04:00  host: dsz138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niestety troche niedociągnięć jest.
    Telefon mam 2 dni i moze jeszcze wszystkiego nieodkryłem ale raczej rewolucji sie nie spodziewam. Az dziwne bo taki telefon, na 90% multimedialny a tu takie przyziemne problemy. Jak dotąd to co udało mi sie zauwazyc na minus to:
    - Krótki czas filmu (w sesownej jakosci to
    tylko 24sec) (simens cx 65 ma podobne wyniki :/ )
    - Brak wiadomości sieciowych (niemozna ustawic nazwy miasta na wyswietlaczu)
    - Słuchawki mono - jeszcze na 100% niewiem czy tel tez jest mono (N 5510 miała stereo)
    - Brak gier - zostaja tylko aplikacje java ktorych i tak niedostajemy z telefonem (mysle ze fajnie by bylo gdyby producent dorzucil ze dwi od siebie)
    - Paskudne (kwestia gustu) zielone podświetlenie dolnych klawiszy (przebolał bym to gdyby nie 3 klawisze lezace pomiedzy sektorem niebieskim i zielonym podswietlone w obu tych kolorach niewspominajac o tym ze te kolory raczej do siebie niepasują - tragedia)
    - Tandetne zakrywki gniazdek ładowarki i słuchawek (niewiem ile wytrzymaja ale niewróze im zbyt dłógiego zywotu.
    - Problem z mms-ami (moze to nie wina samego telefonu bo w sieci 3g w UK mms działaja bez problemów) Niestety w polsce o ile da się je wysyłać po odpowiednim skonfigorowniu to i tak niewielu szczesliwcom udaje sie je odebrać. Najgorsze jest to ze niewiadomo jeszcze od czego to zalezy.Siedze juz nad tym 2 dzien i w necie niczego nowego nieznalazłem
    - brak sterowania mp3 z zewnatrz (jest czas na małym wyswietlaczu jest głosnosc niestety niema pozostałych funkcji hociazby 3 klawiszy + hold do podstawowej obsługi ew. odpowiednie słuchawki z pilotem nawet jako opcja dodatkowa .
    - brak wybierania głosowego
    - niemozna ustawic mp3 jako dzwonek
    - niewiem co z grupami uzytkowników. Niby jest w opcjach kontaktów ale jeszcze tego nierozgryzłem.

    Poza tymi mniej lub bardziej znaczacymi minusami to naprawde fajny telefonik ale niewiem czy mozna go nazwac telefonem trzeciej genaracji czy lepiej telefonem z videorozmowami.

  • 0

    19. ~karl  2005-03-03 22:08:00  host: dsz138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Prosze wszstkich o poprawienie mnie jezeli się mylę (w poprzednim poscie).Jezeli komus sie udało uporać z którymś z opisanych problemów prosze o sprostowanie i opis sposobu. :)

  • 0

    20. ~Kshem  2005-03-18 19:53:00  host: bvn80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik bylby naprawde fajny gdyby:
    był troche mniejszy, bateria trzymalaby dluzej, mp3 jako dzwonki, bluetooth do wysylania plikow, lepiej wykonana obudowa no i lepszy soft i menu. Juz mialem sobie taki sprawic ale jak sie dowiedzialem o tych niedociągnięciach to sie rozmyslilem. Mysle ze jego cena na allegro w przeciagu kilku miesiecy duzo spadnie. Pozdrawiam

  • 0

    21. ~tito  2005-03-27 03:09:00  host: jaroslaw.info

    Czy ktos juz dotarl do tego jak ustawic parametry WAP i MMS. Bo mnie z lekka szlak trafia.

  • 0

    22. ~tracer17  2005-04-11 21:00:00  host: aqt185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    heyka. trzeba tutaj dodać, że telefon ma system głośnomówiący, wiem bo sprawdałem. Takze jest błąd w opisie:) zmieńcie to prosze. dzięki z góry:) pozdro

  • 0

    23. ~WitekT  2005-04-11 21:43:00  host: witek.ds.pg.gda.pl

    tracer17: dzięki, poprawione! :)

  • 0

    24. ~Tazik  2005-05-21 00:36:00  host: xdsl-5078.wroclaw.dialog.net.pl

    Etam narzekacie.. co chcecie za 500-600zl pff.. jedno jest pewne w swojej klasie cenowej miazdzy konkurecje, po powyzszych komentarzach mialem juz sobie dac spokoj ale postanowilem ze sam przetestuje telefonik... obecnie mam cx65 i brakuje mi bardzo mp3.. a i przejscie na wersje "z klapka" bylo by bardzo interesujace bo nigdy jeszcze takiej komorki nie mailem

  • 0

    25. maciek  2005-05-22 23:53:12  host: 213-94-238-155.b-ras1.chf.cork.eircom.net

    czy zauwazyliscie pewna ceche we wszystkich Nec'ach - nie ma tribanda z BT!!!! szczerze mowiac nie wiem co za deb... prowadzi taka polityke w Nec'u :/

  • 0

    26. ~Paku  2005-07-05 18:23:00  host: aqn113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem e616 i powie tyle że telefon jest dostateczny. Pierwsze wrażenie było niesamowite, myślałem że jest naprawde super. Lecz po kilku miesiącach użytkowania dostrzegłem jego wady: 1. Dzwonek mid max 20KB 2. Bluetooth nie posiada file transfer(nie można wysyłać plików przez bt) 3. Tel jest stereofoniczny ale jest strasznie cichy nawet na słuchawkach stereo 4. Mozna wgrać tylko 10 aplikacji java i do tego tylko z neta (są specjalne programy ale one tez wykorzystują neta) 5. Największa wada: mp3 max w jakości 128kbs/s i max 5min 6. Krótkie filmy i dyktafon 7. Bateria - totalana klapa (moja 1800 trzymała 3 dni a wygląd telefonu to była katastrofa, natomist z 760 telefon wyglądał fajnie ale trzymał 1 dzień) 8. Podświetlanie też uważam że kiepskie 9. Lakier: czego nie dotkniesz to odpryski(co do gumek to miałem tela 6 miesiecy i nic się z nimi nie działo jedynie od słuchawek się trochę wygieła ale to przez futerał). 10. Wielkość telefonu//// Są też i zalety 1. Duży dobrej jakości wyświetlacz 2. Moim zdaniem jeden z najbardziej aergonomicznych telefonów jakie miałem (chodzi mi tu o oprogramowanie nie o klawisze chociaż te też uważam za wygodne (SX1 dużo wygodniejszy)) 2. Dobry organizer 3. Dużo fajnych bajerów nie użytecznych w polsce(wideokonferencje, eGPS, kompas, UMTS jeszcze też) 4. Co do wyglądu to wydaje mi się że jest stylowy:) 5. Ogólnie za zaletę mógł bym przyjąć wygode jego użytkowania naprawde przemyślane funkcje itd. itp. Przypomniały mi sie jeszcze wady:D można otwierać tylko małe zdjęcia i miernik bateri jest 3 stopniowy i tak naprawdę nie wiadomo kiedy telefon padnie:/ To mnie strasznie irytowało. Pomimo tych wszystkich wad, telefon jest fajny:) i naprawdeę wart jest tych (a nawet większych) pieniedzy.

  • 0

    27. ~Paku  2005-07-05 18:25:00  host: aqn113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    I jeszcze jedna imformacja kierowana do administratora strony(i nie tylko) telefon nie posiada wybierania głosowego:) Pozdrawiam Paku

  • 0

    28. ~WitekT  2005-07-05 18:27:00  host: host-81-190-128-137.olsztyn.mm.pl

    Paku: dzięki za uwagę, już poprawione! :)

  • 0

    29. Paku  2005-07-06 21:34:29  host: aqb122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak macie jakieś problemy z nec'iem, a widzę że macie to skikajcie na http://nec3g.skip.pl Dzięki tej stronce mój nec się dużo zmienił, chociaż i tak się go pozbyłem:P Pozdro Paku

  • 0

    30. ~polak  2005-07-15 12:22:00  host: 217.153.80.131

    a macie moze dojscie do sterowwnika do e616 mianowicie do kaabla usb bo nie moge go zainstalowac

  • 0

    31. ~Michał  2005-07-17 12:10:00  host: xdsl-3050.lubin.dialog.net.pl

    Może ktoś mi doradzi czy nec jest lepszy niż z1010 co????

  • 0

    32. ~puma  2005-07-17 15:00:00  host: aoi33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ej ludzie może mi ktoś odpowie jak przesyłać dane tym telefonem przez bluetooth bo nie wiem nie moge nic przesłać na nokie 3650 na inne też nie mogę. jak to cholerstwo włączyć

  • 0

    33. ~FuGazi1709  2005-07-27 10:10:00  host: acg226.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon ten jest super i nie wiecie co mówicie.!Mam go już ok roku czasu, a dokladniej od listopada i jestem z niego bardzo zadowolona.Jak dla mnie jest super, tyle że wielkośc jest TROSZKE duża:)Nec nie jest zły i nie jest też drogi bo za nokie która posiada takie funkcje trzeba bybyło zapłacić o wiele więcej.a tak naprawde jesli ktoś nie zna dopsz anglika to nie odkryje jego fukcji i narzeka:/Ja wcale nie narzekam na ten telefonik:)

  • 0

    34. ~Paku  2005-07-29 14:41:00  host: aqh148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    FuGazi1709 nie wiem czy wiesz ale jest coś takiego jak jezyk polski i nawet stworzyli w tym jezyku menu to tego telfonu(choiciaż troche nienajlepsze) i wcale nie trzeba znac anglika. To może opowiesz mi o tych funkajcach których nie znam co?? Puma niestety nic przez BT nie wyślesz bo nie posiada filetransfer, w tym telefonie bluetooth jest tylko do łączenia sie komputer-modem (czyli jak dla mnie i chyba wileu innych ludzie do nieczego:P) Pozdrawiam Paku

  • 0

    35. ~qwerty  2005-08-10 21:29:37  host: gprs8.idea.pl

    karl*** mam taką sugestię co do mmsów- problem z odbieraniem moze wynikać z faktu, że sieć nie moze wymusić na aparacie aktywności gprsu (podobny problem był w idei z pierwszymi siemensami s55, potem poprawili oprogramowanie). Jeśli masz możliwość ustawienia gprsu na tryb ZAWSZE ONLINE (chodzi o to zeby telefon nie zamykal sesji gprs tylko ciągle ja podtrzymywał) to sprawdz czy to pomoże... i daj mi proszę znać jesli coś ustalisz.

  • 0

    36.  2005-09-23 14:23:47

    ~stingah kazdy chwali to co ma ale w 100% sie nie zgadzam z toba.. powiedz mi co ten telefon ma? nie mozna sie polaczyc z internetem.. gier nie ma... kiepska kamerka! i i i...! ja bym wolal juz 3300 i do ~daniel4d jeszcze wiadomosc: chyba zgupiales juz do konca.. lepszy od 6600 6600 jest taka sobie ale duzo lepsza od neca e616

  • 0

    37. ~luk_fiz  2005-09-28 16:36:40  host: ifjdh202.ifj.edu.pl

    Chcialbym zapytac: czy przy pomocy tego telefonu mozna dostac sie do internetu w erze? Dzieki

  • 0

    38. ~MarciNEC  2005-10-07 15:48:30  host: 212.87.240.3

    Kupuję dzisiaj e616v za 450zł i będę happy :-) hehe, bawiłem się tym telfonikiem 5 godzin i się w końcu zdecydowałem, biorę go!

  • 0

    39. ~mati  2005-10-07 16:03:55  host: bmj85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To gowno nie telefon juz k500i jest lepszy (sony ericsson)

  • 0

    40. ~Krzysiunio  2005-10-08 22:01:37  host: 80.51.250.174

    a ja można bluetooth

  • 0

    41. ~Jasiek1919  2005-10-16 22:20:40  host: d213-102-147-71.cust.tele2.pl

    Neca ma juz od roku, spisuje sie nieżle, niemialem z nim zadnych problemow, nawet po kilkunastu upadkach z duzej wysokosci nadal zyje.MMSy i internet chodzo bez problemu, posiada duzo funkcji, jedynym jego minusem jest to ze jest duzy, w poruwnaniu z e700, czy innymi. Ale czego mozna oczekiwac za 500PLN. Jak dlamnie jest wypasiony-najlepsza funkcja to latarka(uwieżcie przydaje sie) Pozdrawiam

  • 0

    42. ~Lysy  2005-10-17 22:52:40  host: gv10.internetdsl.tpnet.pl

    Dzieki karl za soczysta i przede wszystkim obiektywna opinie napisana przez czlowieka, ktory takowy telefon posiada i czegos od niego oczekuje. Sam nosilem sie z zamiarek kupienia tego telefoniku ale sie chyba wstrzymam i poszukam czegos lepszego...
    Pozdrawiam

  • 0

    43. ~Matek002  2006-01-02 21:13:22  host: host-81-190-254-252.elk.mm.pl

    Mam ten telefonik brat przywiozl mi go z Angljii ma angielskie menu wiec mam problemik.. a nie wiem w jakichgranicach finansowych będzie to kosztować .. wiec jak ktos wie niech tak na oko strzeli :P A i mam jeszcze problem bo nie moge znaleść stronki z dzwonkami na tego NEC .. wiec jak ktos zna jakąś niech mi poda .. Pozdrawiam !

  • 0

    44. ~lol  2006-01-11 19:33:57  host: axq20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy przez bluetooth w tym telefonie mozna wysylac pliki pliki?

  • 0

    45. ~  2006-02-26 08:09:43  host: bmw5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    siemka wie ktoś może czy nec e616v ma TAŚMĘ, ktora łączy wyświetlacz z klawiaturą?????????????

  • 0

    46. ~draco  2006-03-08 14:25:46  host: bo114.internetdsl.tpnet.pl

    Czy ktokolwiek z was ma problemy(tak jak ja)z resetowaniem się tela przy połączeniach?

  • 0

    47. ~blondi  2006-03-13 17:46:34  host: 212.106.22.149

    Mój kolega ma bardzo podobny... podług mnie to on piękny nie jest... TAkiego jak ten moge miec za 3 stówy, nówke...
    ALe jednak to jest TO. nara Wam

  • 0

    48. ~byku  2006-03-15 20:11:31  host: chz17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam od roku i z Pl menu, wszystko bez klopotu.
    Nie ma w tej chwili lepszego tel. w którym można nagrywać filmy z głosem w cenie do 600zł.

  • 0

    49. ~lanos  2006-03-18 22:03:40  host: cxs202.internetdsl.tpnet.pl

    telefon jest do dupy bluetooth nie chodzi mala bateria krotko trzyma raczej to jest telefon obrony taka cegla moglby miec symbian ale nie ma jednym zdaniem to padlo i rzech

  • 0

    50. ~  2006-04-13 18:27:14  host: ahk50.internetdsl.tpnet.pl

    czy ktos wie jak ustwic odbieranie mms'ow?

  • 0

    51. ~marcin  2006-04-16 18:10:26  host: 80.50.255.74

    ja taki tel. kupiłem za 100zl i nie mam do niego żadnych wątpliwości działa po prostu ssuuppeerr

  • 0

    52. ~ogór  2006-04-21 11:24:18  host: acpw96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie mam oprogramowania do niego

  • 0

    53. ~romero5  2006-04-22 12:11:37  host: ry146.internetdsl.tpnet.pl

    nie mogę połączayć sie z komputerem chociaż mam płytę ,chcę sciagnąć mp3 oraz ie można włączyc bluetooth aby ktos mi przesłał dzwonek ,moze ktoś mi powie jak to zrobic?

  • 0

    54. ~acer  2006-04-22 17:43:23  host: cvu26.internetdsl.tpnet.pl

    telefon mam od ponad miecha i jestem bardzo zadowolony wiecie taka klasa a jaki tanie to te minusy co wypisales "karl" mozna bylo sie spodziewa GORACO POLECAM

  • 0

    55. ~  2006-05-13 14:27:51  host: bot181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fuuuuuuuuuuuuu,ale brzydal :)
    Lepsza już jest motorola e770/e770v ,lub NOKIA 6230/6230i
    :P
    PozdroW--->czyt.pozdroł

  • 0

    56. ~  2006-05-13 14:44:13  host: bot181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fuuuuuuuuuuuuu,ale brzydal :)
    Lepsza już jest motorola e770/e770v ,lub NOKIA 6230/6230i
    :P
    PozdroW--->czyt.pozdroł

  • 0

    57. ~Jabol Jo  2006-05-25 12:49:25  host: bur42.internetdsl.tpnet.pl

    Wyjebana komura,Musze sobie sprawić taki aparat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!EloElo

  • 0

    58. ~Jack  2006-05-26 22:05:44  host: 213-238-88-53.adsl.inetia.pl

    Dobry tel do obrony osobistej.

  • 0

    59. ~noob  2006-05-28 13:28:26  host: acpl180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest świetny, miałem go ponad rok i sprawował się wyśmienicie (aż miał drobny wypadek...). Rok temu w tej cenie nie dało się kupić nic lepszego, a i teraz nie wiem czy coś się znajdzie bo potaniały. Mms'y to kwestia pobawienia się w ustawieniach. No i ma wbudowaną przeglądarke www, przydawała się na sprawdzianach, bez problemu mogłem znaleźć wypracowanie w necie w pare minut ;). Waga jest spora no ale trzeba iść na ustępstwa (z większą baterią waży tyle co nokia 3210), po rozłożeniu klapki jest gigantyczny, ale bardzo wygodnie dzięki temyusię rozmawia. Ale najleprze jest to ze mieści się na nim ponad 900 sms + karta sim :). Jak dla mnie to był wspaniały telefon z całą masą możliwości i mimo angielskiego menu po paru dniach normalnego użytkowania telefonik zna się na wylot. Nie pozbawiony jest wad co prawda, ale ja ich chyba po prostu nie zauważałem :)

  • 0

    60. ~kliza  2006-06-06 18:25:45  host: efh243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dajcie spokoj z tym tel... jest zjebany, jak sie ciesze ze go sprzedalem, zacina sie, nie mozna pisac esow, pieprzy sie i ogolnie zlom, a nie wgrywalem polskiego menu.. porazka

  • 0

    61. ~Animal LDZ  2006-06-20 19:25:45  host: staticline12790.toya.net.pl

    Mam takje głupie pytanie jak skopiować kontakty z karty sim na telefon bo wogóle ich nie widać a na karcie są na 1000% i jescze tak wogóle tel jest super mam polskie menu i nic sie nie wiesz tylko głupote zrobili z tym Bluetooth-em że jest tylko na połączenie z kompem lub ze słuchawką BT a nie z innym telefonem.

  • 0

    62. ~general12  2006-06-20 23:17:08  host: 79-z.sm-rozstaje.pl

    Mozna do niego wgrać polskie mapy do gps?

  • 0

    63. ~pytający  2006-07-08 19:19:02  host: ddh67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A jakie on dokładnie karty pamięci obsługuje ?? Wiem, że Memory Stick'i od Sony ogólnie, ale jakie dokładnie - duo, pro duo, pro, micro czy jakie ??

  • 0

    64. ~andre  2006-07-17 18:27:57  host: user-195.555.pl

    kto muwi że tel nec e 616 jest do kitu to jest pusty jak spłuczka bez wody kupiłem taki tel za 190 zł i nie nażekam bo go rozkminiłem więc mi nie piście żę jest do kitu głupole

  • 0

    65. ~NEC  2006-08-06 10:57:32  host: 195.136.35.3

    BARDZO DOBRY TELEFON ZA BARDZOI NISKA CENE
    WSZYSTKIE PROBLEMY LEŻA W POPRAWNYN USTAWIENIU TEGO FONU .A PRZY NAGIELSKIM MENU DUZO OSOB MA PROBLEMY I Z TAD TE NARZEKANIA

  • 0

    66. ~kris  2006-08-30 00:58:23  host: chello087206188141.chello.pl

    nic nie wiecie, tel jest fajny jak do swojej ceny ale w tej cenie można też kupić motorolę A925, która ma wszystko co możliwe tylko trochę duża jest bo z palmtopem i prawdziwym GPS-em

  • 0

    67. ~pabini  2006-09-02 11:46:28  host: w3cache.piotrkow.net.pl

    zajebisty fonik :D

  • 0

    68. ~kokosiq  2006-09-04 22:38:47  host: ela10.internetdsl.tpnet.pl

    co wy chcecie telefon super :d mam go 3dni i jestem zadowolony xD wczescnie jmiaolem motoorle a835 tesz zajebisty tel nawed lepszy od tego nec'a a w tej samiej cenie

  • 0

    69. ~lol  2006-09-12 22:21:11  host: fgw194.internetdsl.tpnet.pl

    lanos tyś jest głupi i na imie ci bejok!!!jak sie nie znasz na telefonach to sie nieodzywaj:)(Y) Jesteś cienki jak sznurek od liptona:)

  • 0

    70. ~ES  2006-10-21 20:58:07  host: xdsl-3514.bielsko.dialog.net.pl

    Witam. ja mam takie mocne pytanie gdyz zastanawiam sie nad jego kupnem. chcialam sie zapytac czy wiecie cos na temat GPSU w tym telefonie..czy on normlanie dziala, bez niczego, wlaczam komorke i idzie?czy potzrebuje on jakas specjalna antentke czy jakis program? bardzo was o to prosze....bede wdzieczna...

  • 0

    71. ~Qukła  2006-11-27 13:16:02  host: evv55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam se k300i no i nie wiem czy zamienić sie za tego nec'a bo jak mi mms'y nie będą chodzić to kicha!pozdro dla chłopaków którzy nie płaczą

  • 0

    72. ~Tommy  2006-12-17 11:11:59  host: bmh42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest super. Za toką kose to poprostu cudo:)bardzo polecam telefonik:)mam go już 8 miesięcy i żadnych problemów:) pozdrawiam:)

  • 0

    73. ~  2006-12-20 14:54:35  host: abqb159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam neca jest super tylko nie wiem czy kupic do niego kabel czy bluetooth help!

  • 0

    74. ~ewcia  2007-01-12 08:53:23  host: chello087206252230.chello.pl

    mam takie pytanie bo nie wiem jak ustawic w necku sciagnieta piosenke na dzwonek jak ktos do mnie dzwoni

  • 0

    75. ~mol  2007-01-25 22:12:07  host: abct183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mialem ten tel. przez dwa tygodnie... taka tandeta ze to szok!!!!! nie polecam nikomu... chyba ze ktos lubi bezuzyteczne telefony!!!!!

  • 0

    76. ~wodzo  2007-01-26 11:24:25  host: chello087207247067.chello.pl

    ja zamienilem.mialem nokie 7650 miala tylko 4Mb i dalem ogloszenie i stalem sie dumnym posiadaczem neca e616v.jest to wypasny telefonik.niedoz ze 19Mb pamieci wbudowanej to jeszcze karty pamieci.i o to chodzi.mam polskie menu,mp3 bardzo ladnie gra wyswietlacz ogromny,bateria 1800 trzyma 5 dni,to najlepszy tel jaki mialem a to moj 12 aparat.POZDRO

  • 0

    77. ~Marko  2007-02-01 21:30:16  host: 088156096069.stk.vectranet.pl

    Witam. ja mam takie mocne pytanie jak uruchomić mms. w Nec

  • 0

    78. ~matix  2007-03-31 23:35:30  host: 87-205-198-59.adsl.inetia.pl

    Witam. A może ktoś wie jak odpalić PLAY'a na tym telefonie (NEC c616v). Kartę musiałem aktywować na innym telefonie bez simlocka (choć mój Nec żadnego simlocka nie posiada). Po przełożeniu karty z powrotem do Neca i dodaniu nowej sieci (PL Network 06) na ekranie nareszcie pojawił sie napis PLAY. Niestety moja radość trwała do pierwszego zawieszenia sie telefonu. Po ponownym uruchomieniu fona nie pojawił sie już napis PLAY. Ustawienia są takie same jak podczas działania PLAY'a. Pzdr

  • 0

    79. ~macbo  2007-04-04 20:32:16  host: aacl34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Może ktoś powiedzieć czy fajne zdjęcia robi ten fon

  • 0

    80. ~kamil  2007-04-21 18:11:13  host: apn-99-40.gprspla.plusgsm.pl

    moze mi ktos powiedziec czy ten nec laczy sie blootem z innymi telefonami

  • 0

    81. ~RAWCIU  2007-04-23 21:00:10  host: public-gprs46832.centertel.pl

    jak sopjowac karte sim z numerami wazne

  • 0

    82. ~daniel  2007-05-12 10:19:37  host: host-81-190-128-228.olsztyn.mm.pl

    telefon jest zajebisty mam go tydzień zamienilem sie kolesiem za nokie 1600 > nie umiał go rozgryść haha . pytanie czemu nie mogę sie połączyc z innymi tel. przez bluta .

  • 0

    83. ~Draco  2007-06-05 08:02:24  host: 175.219.unknown.vectranet.pl

    Do Pytającego.Ten telefon obsługuje karty MEMORY STICK DUO do 128MB,większych nie widzi,ale to wystarczy do wpakowania ok 22 klipów 3gp(przy 128 kb/s).Obsługuje też pliki AAC.

  • 0

    84. ~  2007-06-05 21:16:24  host: cjl221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam mam mały problem jak połączyc sie z innym telefonem przez bluta i jak ustawiac dzwonki w połączeniach i obrazki na tapete tele ma angielskie menu wrazie czego kontakt na gg 1089666 prosze o pomoc pozdrawiam

  • 0

    85. ~NEC OK  2007-06-08 21:41:15  host: acga115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dobry telefonik.... miałem polecam

  • 0

    86. ~kacper17_13  2007-06-09 15:13:56  host: bqf188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko czy na tym tel sie pisze tak samo sms jak na nokii??? i jaka jest jakoś mp3?? błagam o szybką odpowiedż. pozdro

  • 0

    87. ~ela  2007-06-09 17:38:35  host: bpf232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten fon ma podczerwień????

  • 0

    88. ~kacper  2007-06-30 16:59:48  host: bpq254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem sobie taki telefon i on nie ma podczerwieni.

  • 0

    89. ~kacper17_13  2007-06-30 17:07:06  host: bpq254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co on ma z bluetoothem??? nie chce wysłac mp3.

  • 0

    90. ~smoku  2007-07-08 09:30:17  host: 175.219.unknown.vectranet.pl

    Do Qukła,mms chodzi bez problemu,wystarczy woisać adres proxy,adres serwera MMS i APN,tyle:)

  • 0

    91. ~s  2007-07-08 09:32:18  host: 175.219.unknown.vectranet.pl

    Do Matix,zmień ustawienia sieci na AUTO

  • 0

    92. ~  2007-07-25 11:59:12  host: abvm22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja kupiłem i po trzech dniach puk,,,, tel przy włączaniu ma białe tło i sie wyłącza i włącza sam i tak wkólko,,, spróbuje baterie wymienic bo szkoda mi go sprzedawać.... tyyyyle funkcji.. =)

  • 0

    93. ~Pawlo  2007-08-01 09:51:38  host: 088156225151.kro.vectranet.pl

    mam tego tele dokladnie to mam 2 nawet ładne foty strzela odkrylem ze da sie ustawiać długość nagrania wideo tylko mam zjechane śrubki w obudowie ni mikrofon nie chodzi bo gobdowa go nie trzyma

  • 0

    94. ~URZYTKOWNIK  2007-08-07 11:48:05  host: abkh151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon od 2 lat aparat taki sobie przy dobrym swietle kamera na zewnatrz budynku sie tnie w srodku ujdzie.Bluetooth nie dziala jedynie ze sluchawka.Mp3 dosyc glosne ale te opinie z tym ze wpieprzysz 22 MP3 na karte 128 sie nie zgadzaja poniewaz pamiec telefonu jak i karty jest podzielona na miejsce na zdjecia video nagrania mp3 itp.Telefon strasznie duzy ale duzy rowniez wyswietlacz nie wiem jak kto woli mnie to wkurza i zmieniam tego fona na lepszego w podobnej cenie.Usb to tez pomylka trzeba sie z tym dogadac ja sie dogadalemWiekszosc funkcji poprostu nie da sie uruchomic gdyz one sa niedostepne w naszym kraju.Mmsy w sieci plus taka mam trzeba bylo konfigurowac recznie jakos dotarlem do kolesia ktory to potrafi i to sie udalo ale nie korzystam to wylaczylem.Jeszcze brak wymiennej obudowy jest katastrofą.Jesli macie jeszcze jakies pytania to piszcie na forum CIAO

  • 0

    95. ~kora  2007-09-06 09:52:11  host: dxx46.internetdsl.tpnet.pl

    mam neca od jakiegos roku.jestem bardzo zadowolona, chciałam miec duzy telefon z klapka, to mam. aparat robi fajne zdjecia, ale w dobrym oswietleniu, najlepiej dzinnym. filmiki tez oki, odtwarza mp3, ale nie da sie ustawic jako dzwonka. nie mam karty , wiec mam ograniczona pojemnosc zdjec-100. bardzo głosny, wyrazny dzwonek, mozna wysyłac mmsy. bluetooth to w sumie zeby sie odnależc, do przesyłania plików sie nie nadaje. przesyłanie plików za pomoca usb dziecinnie proste, w obie strony. jesli chcesz miec fajny duzy telefonik za nieduza kase to warto.pozdr

  • 0

    96. ~arek  2007-09-06 10:05:24  host: bnt103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś moze mi powiedziec co jest z tym bluetoothem??

  • 0

    97. ~czarny  2007-09-08 21:57:06  host: axc137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    siemka jak mam wlaczyc bluta

  • 0

    98. ~KAZIK  2007-09-19 17:20:06  host: mtan11.alfanet24.pl

    JAK W TYM FONIE WŁĄCZA SIĘ ZESTAW GŁOŚNOMÓWIĄCY?

  • 0

    99. ~URZYTKOWNIK  2007-11-02 17:13:02  host: buo207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak pisalem ze sie nie da bluetooth to sie nie da poczytajsobie na forum a nie wkur**aj normalnych ludzi

  • 0

    100. ~jozef05  2007-11-06 17:13:34  host: 16-3.comnet.zicom.pl

    chce kupić ten tel i mam pytanie. czy ten tel. obsługuje tylko garty do 256mb czy da sobie radę z 512mb lub 1g i co w nim pietwsze pada ????

  • 0

    101. ~URZYTKOWNIK  2007-11-10 11:21:44  host: accs23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    NIC W NIEM NIE PADA OBSLUGUJE KARTY DO 128 256 JUZ NIE OBSLUGUJE 512 NIE I POWYZEJ TEZ NIE OBSLUGUJE JESZCZE JAKIES PYT????

  • 0

    102. ~Adam -NEC  2007-11-15 11:27:37  host: abpq70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy to prawda ze nie da sie z niego wysylac plikow przez Bluta a odbierac mozna?

  • 0

    103. ~wzium  2007-11-25 14:07:31  host: host-89-238-19-164.smgr.pl

    funkcje ogolnie super, ale telefon jest ogromny!

  • 0

    104. ~rmfka  2007-12-01 12:12:48  host: host-81-190-131-62.olsztyn.mm.pl

    Telefon miałam ponad 2 lata, działał idealnie....teraz mam motorole v3 i szczerze mówiąc brakuje mi wielu gadżetów, które miał nec a inne telefony nie maja w ogóle....

  • 0

    105. ~Kamyk1848  2007-12-05 17:29:57  host: acma170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiecie moze czy do tego neca jest jakis alternatywny soft co by te "ograniczenia" dzialaly tzn zeby blut chodzil nie bylo blokady na dlugosc filmika czy cos no i zeby byl bardziej latwy w obsludze..., a druga sprawa czy jest jakis program do wgrywania javy czy cos bo lipnie z tym jest...

  • 0

    106. ~Kameleon  2008-04-19 11:24:31  host: 77-253-182-100.adsl.inetia.pl

    Ja mam 512mb karte i widzi ale nie czyta szkoda bo mialbym ucieche i wgral bym se mp3 :)

  • 0

    107.  2008-07-01 04:12:32

    o ile dobrze pamietam to ten telefon ma kilka (conajmniej 2) wejsc na karte pamieci. Wiem bo go mialem ale juz dawno i dobrze nie pamietam ile bylo tych wejsc. ale ogolnie fon dobry ale n swoje czasu a aparat fotograficzny to naprawde tylko dodatek, ktory dobrze wyglada na papierze bo w rzeczywistosci robi conajmniej fatalne zdjecia!

  • 0

    108. ~kika  2008-08-07 17:29:55  host: 80.238.78.1.ip.airbites.pl

    hej ja tez mam tego neca i jest bardzo fajny i przydatny mam tylko maly problem ze znalezieniem programu ktory umozliwi mi przesylanie zdjec z tel na kompa

  • 0

    109. ~psiqs  2008-08-12 10:58:15  host: 80.51.173.10

    telefonik super. za niewielkie pieniadze. jego minusem (w niektorych wypadkach plusem) jest wielkosc. telefon dziala bez zarzutow pod warunkiem dobrej konfiguracji...

  • 0

    110. ~  2008-11-27 14:14:51  host: cpc2-hudd7-0-0-cust469.hudd.cable.ntl.com

    czy ktoś się orientuje czy pójdzie karta 256 MB? mam 512 i telefon nie wykrywa jej.

  • 0

    111. ~vocalistka  2009-02-06 10:17:17  host: ecn68.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten telefon dłużej niż 2 lata. Służy mi on TYLKO i WYŁĄCZNIE do smsowania i telefonowania!! nie mogę ustawić na nim żadnych dodatkowych funkcji! o grach, GPRSie, MMSach, USB, Bluetoth, GPS - to tylko pic na wode! zmieniam ten tel, nie dałabym go nikomu nawet za darmo, bo przypał, może sie nadawać tylko do przybijania gwoździ, bo taki wielki. ewentualnie wsadzić w kieszen, zeby nas wiatr nie porwał jako dodatkowe obciążenie:P:P:P.

  • 0

    112. ~JanosiQ  2014-02-24 18:02:33  host: 89-67-44-226.dynamic.chello.pl

    Brzydszego i gorszego telefonu nie widziałem...

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-169-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet