Motorola W230 - opinie
Telefony Motorola Motorola W230 Opinie o Motorola W230

Motorola W230

w sumie: 71
  • 0

    1. ~Alan.M  2008-01-11 13:52:19  host: aui146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Brak aparatu . Śmiech na sali... . Oczywiście aparat to nie jedyna ważna rzecz.Błąd popełnili dając kolorowy wyświetlacz , mp3,rado i slot w jednym o_O

  • 0

    2. ~  2008-01-11 15:15:11  host: xdsl-119-245.wist.com.pl

    Ladna lecz nie dla mnie - ja mam SE K850i

  • 0

    3. ~czikit  2008-01-12 10:19:11  host: wlan3-249.srem.net

    lepszy odpowiednik alkatela e801 ciekawe czy ma chociaz porzadny odtwarzacz muzyczny

  • 0

    4. ~cf  2008-01-12 21:23:45  host: fcb122.internetdsl.tpnet.pl

    czy on ma taki maly wyświetlacz czy mi sie wydaje??? :)

  • 0

    5. ~bartii  2008-01-14 22:38:12  host: xdsl.209.c75.petrotel.pl

    zal nie no takie cos jak sagem my215x ;/;/ zal.pl

  • 0

    6. ~XXXXXXX  2008-01-20 20:59:49  host: abhu54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czyli do telefonu który potrafił tylko dzwonić i wysyłać sms wsadzili czytnik kart i odtwarzacz(oby dobry był), nie wiem chyba 160zł nówka z kartą 1giga musi kosztować by miała przebicie na rynku;/ nawet blue pożałowali;/

  • 0

    7. ~lol  2008-03-12 18:58:45  host: 195.94.215.34

    ma chociaż mms :D e801 nie miał :D

  • 0

    8. ~lol  2008-03-12 18:58:59  host: 195.94.215.34

    ale za to jest ładniejszy :D

  • 0

    9. ~lol  2008-03-12 18:59:15  host: 195.94.215.34

    znaczy sie alcatel ładniejszy :)

  • 0

    10. ~lol  2008-03-14 17:57:13  host: 195.94.215.34

    co wy chcecie takie są najlepsze....

  • 0

    11. ~AaaronXC  2008-03-31 21:10:25  host: 217.98.38.31

    Może i to nie jest super telefon, ale jak sama nazwa wskazuje jest "z niższej półki". On ma być do dzwonienia (i wg mnie do tego się nadaje doskonale), nie do bawienia się zaawansowanymi funkcjami. :D Nie tylko nokia i se produkują telefony nic nie wnoszące nowego na rynek [teraz pewnie odezwą się wszyscy z telefonami N series czy se z super aparatem, czy walkamanem - zapoznajcie się z innymi telefonami swojego producenta]

  • 0

    12. ~  2008-03-31 21:50:38  host: 80.51.91.252

    @1 oczywiście wszyscy potrzebują w komórkach jakieś szajsowatego aparatu... od zdjęć mam cyfrówkę :P

  • 0

    13. ~  2008-04-06 18:18:17  host: acsm210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Znajdzie swoje miejsce ;) Konkurencja dla SE W200i :D no może nie ma aparatu ale to chyba bardziej zaleta niż wada ;) Mój SE P910 ma tragiczny zresztą żaden z telefonów nie robi dobrych fotek... no i mało jaka cyfrówka poniżej 400zł ;) Ale ma kartę i zapewne mini USB więc może robić za pamięć przenośną ;)

  • 0

    14. ~trol  2008-04-15 19:02:11  host: bxp251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mozna na tym fonie sluchac muzy na glosniku ?? wie ktos moze??

  • 0

    15. ~  2008-04-19 23:20:21  host: blz119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aparat jak aparat ale zeby ani java ani irda to juz przesada

  • 0

    16. ~Gadek69  2008-04-21 08:46:14  host: mn155.meskonet.pl

    Posiada już ktoś ten tel? jaka jest jakosć muzyki przez głośnik? ? ? a jaka przez słuchawki? ? ? jak jest z baterią? ? ?

  • 0

    17.  2008-04-21 16:30:27

    13. mylisz się . K800/k810i robią świetne fotki :)

  • 0

    18.  2008-04-21 16:33:06

    Ten telefon nie umywa sie do w200i . Ma gorszy wyświetlacz, nie ma aparatu, nie ma nawet irdy !!

  • 0

    19. ~ewelinka  2008-04-22 20:59:48  host: btc3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    super telefon;)

  • 0

    20. ~raz-dwa  2008-04-26 21:06:36  host: acuj187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    faktycznie jesteś trol... nawet na 3210 mozesz sluchać dźwięków (;P) na głośniczku wiec czemu tu miałoby być inaczej? Telefon fajny, no ale tego blutootha szkoda. Taka MP3 z możliwoscią dzwonienie. Na allegro już za 200 zł można znalesć ;)

  • 0

    21. ~wolfik  2008-04-30 20:01:19  host: 088156096010.stk.vectranet.pl

    @trol mozna wystarczy nie podpinac sluchawek i puscic muzyke

  • 0

    22. ~joo  2008-05-02 11:45:54  host: proxy.idealan.pl

    Można słuchac muzyki na głośniku!!! Jakość muzyki w odtwarzaczu jest bardzo dobra, ale jest mały problem - po skończeniu piosenki trzeba ręcznie przerzucić na następną Mp3'ujkę. Lipa... ;(

  • 0

    23. ~piklo111  2008-05-02 14:47:35  host: achy223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    JA mam ten telefon i jest całkiem dobry wiem że ma troche za mały wyświetlacz ale za to ma zarąbisty odtwarzacz głośny itp

  • 0

    24. ~Slajwus  2008-05-10 16:22:50  host: 195.116.98.49

    Ej co chcecie mam ten fon pare dni. Jak la mnie jest spoko.

  • 0

    25. ~  2008-05-13 02:00:48  host: ip-89.171.49.148.crowley.pl

    ma mp3 i ma radio i to styka, bateria tez calkiem konkretna i powiem tylko ze jest to dobre urzadzenie mam i nienarzekam. Polecam wszystkim, swietny do dzwonienia i jak jedziesz autobusem muzy mozesz posluchac czego wiecej potrzeba a fotki to z komorki wszystkich prod. wychodza gow... nawet z se 810 i 800,

  • 0

    26. ~RKS  2008-05-18 20:07:06  host: chello084010077245.chello.pl

    Ludzie nie gadajcie głupot piszesz nie ma aparatu i co z tego... Zobacz jakie telefony Plus oferuje w mixie do tej pory ... Nokia 2600 to smiech na sali... A to jest całkiem niezły telefon mi się podoba ...

  • 0

    27. ~olka  2008-05-19 14:13:47  host: dzc194.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten telefon fajny jest tylko szkoda ze bluetooth nie ma. ale ogolmie jest super

  • 0

    28. ~....  2008-05-25 22:24:38  host: dyw63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam i jest super. A co do tej muzyki nie trzeba naciaskac by leciała następna nutka JOO luknij sobie instrukcje jak taki tempy jesteś

  • 0

    29. ~Kamil  2008-05-30 13:43:51  host: 78.152.28.24

    @22 - zrób sobie "Nowa PLaylista", będą leciały w takiej kolejności, jak będziesz chciał :)

  • 0

    30. ~juiced787  2008-05-30 17:32:07  host: ackx14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ma jave, różnie różnie piszą? Ile ma kolorów 256tyś. czy 65tyś różnie różnie piszą?

  • 0

    31. ~Kris  2008-06-02 17:21:32  host: gfj226.internetdsl.tpnet.pl

    Zależy od upodobań. Ja jestem bardzo zadowolony, bo zależało mi, żeby długo trzymała bateria, gdyż spędzam czas daleko od gniazdek ;-), na co mi w nim aparat, skoro i tak zdjęcia robię normalnym aparatem. Według mnie to jest bardzo dobry telefon dla ludzi, którzy chcą po prostu mieć kontakt ze światem. Ma według mnie to wszystko, co dobry telefon mieć powinien. Nie próbuje być jednocześnie aparatem, kamerą, komputerem, pralką i kuchenką mikrofalową, bo to jest bez sensu.

  • 0

    32.  2008-06-06 19:46:33

    ile trzyma bateria?

  • 0

    33. ~rudziutki2008  2008-06-12 18:22:45  host: p50867673.dip.t-dialin.net

    telefon jest extra moj brat kupil mojej mamusce taki i jak go sprawdzilem to jest super. tylko ma problem z bateria bo slabo trzyma ale ogolnie jest zajebisty!!!!

  • 0

    34. ~emotik  2008-06-12 18:35:13  host: p50867673.dip.t-dialin.net

    mam pytanie co do wiadomosci w tym tel. czy one musza byc takie male czy da rade powiekszyc ilosc znakow

  • 0

    35. ~teletorium  2008-06-14 11:26:21  host: ip-83-238-212-10.netia.com.pl

    Wydaje mi sie ze wszelkie negatywne komentarze sa nie na miejscu telefon sprzedaje po 179 pokazcie mi inny tel ktory w tej cenie ma karty pamieci , mms i mp3. Duzym atutem jest dlugo trzymajaca bateria wiec jest to typowy telefon do dzwonienia ale i muzyczki mozna posluchac , dwonki mp3 tez duzo przyjemniejsze niz polifonia a cena bardzo konkurencyjna.

  • 0

    36. ~kolo  2008-06-19 09:56:34  host: dvd222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Sluchajac calutki dzien muzy starcza na 1 dzien. Bez sluchania kolo tygodnia

  • 0

    37. ~ond  2008-06-19 11:20:15  host: cyx59.internetdsl.tpnet.pl

    ze specyfikacji widać, że jest to telefon dobry dla tych, którzy potrzebują czegoś do dzwonienia, a nie lubią zabierać dodatkowo drugiej empetrzyczwórki. Widzę, że słuchawki wchodzą chyba na jack'a a USB w typową końcówkę - to wbrew pozorom spore plusy. Czasem chciałbym żeby mój W200i miał to rozwiązanie. Chociaż dziwne wydaje się, że nie ma nawet IrDA.

  • 0

    38. ~m0rs  2008-06-19 23:53:23  host: router.kliknet.pl

    moim zdanie to jest dobry telefonik :D ładnie wyglada a takze jest funkcjonalny :D tel jest po to aby dzwonic i wysyłas smsy wiec tutaj ten odtwarzacz mp3 jest fajna rzecza bo mozna jeszcze słychac muzyki :D mój ojciec go ma i jest całkiem fajny. jak za te pieniadze jest bardzo fajny :D A alcatel ot801 to scierwo nie wiem czemu go tak zachwalacie :/ :*

  • 0

    39. ~motorola the best  2008-06-22 08:16:03  host: fdb210.internetdsl.tpnet.pl

    no rewelka , lepsza niż te wszystkie busole noki!a zdjecia robie nikonem, bo we wszystkich komórkach szajcowe aparaty, dla amatorów!

  • 0

    40. ~Dex  2008-07-17 17:41:18  host: c86-44.icpnet.pl

    Zgadzam sie z toba motorola the best nokie to cegly i sa do dupy niby N95 ma GPS a i tak gówno nie chodzi mialem juz duzo fonow motoroli i uwazam ze sa dobre a to ze W230 nie ma aparatu to ch*j nie kazdy tel musi miec aparat ja mam osobiscie Motorole V8 i jestem z niej Zajeb***ie Zadowolony

  • 0

    41. ~Rudy666  2008-07-29 12:56:41  host: bco74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon ma służyć do dzwonienia i puszczania sms'ów. Aparat cyfrowy w telefonie jest po prostu jakimś nieporozumieniem. Mam go właśnie dlatego, że nie ma tych wszystkich syfów do szpanowania jakie mają większość komórek. Wrzucili do niego za to jedyną przydatną rzecz w nowych telefonach - MP3, dla mnie git:]

  • 0

    42. ~  2008-08-10 18:55:20  host: 77-253-31-127.adsl.inetia.pl

    dobry głośnik :) w zestawie ładne słuchaweczki :) bez simlocka ;) dość cieńki :) zajebisty jednym słowem no i nie trzeba wgrywać oprogramowania w zestawie kabel do łączności z kompem super sprawa :) miałem aparat 2mpix i co może z 2 razy go użyłem :) he he :P zbędny bajer a i ma slot na karty pamięci do 2giga no i radio :) polecam dalem za niego 189zł ;)

  • 0

    43. ~zaba  2008-08-29 10:54:44  host: adjl80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    siema !!! ej ty z nr 42 gdzie go kupiles za 189zl????

  • 0

    44. ~xxx  2008-08-29 12:57:08  host: golem.centruma.net

    Czy można ustawiać mp3 jako dzwonki? I czy jest słownik w tym telefonie?

  • 0

    45. ~fazip  2008-10-02 13:35:01  host: gw2.krus.gov.pl

    mi sie tez podoba ja go kupiłem za 195zl. radjo ma brdzo dobre mieszkam w poniatowej i czesto jade busem do pracy i je właczylem wogole nie gubi stacj co niestety bylo czestym problemem w k750i. jak za ta kase to tel jes super. pozdr

  • 0

    46. ~  2008-10-21 20:56:21  host: 195.116.98.49

    spoko telefon muzyka glosno gra i ogolnie fajny....

  • 0

    47. ~jorn  2008-11-02 09:24:00  host: 82.160.48.7

    czy da sie pisac i odiberac na tym telefonie dlugie wiadomosci? w parametrach jest: brak danych.... Prosze o szybka odpowiedz bo zalezy mi zeby sprezentowac ten fon.

  • 0

    48. ~dyziek  2008-11-12 08:51:55  host: chello089078180104.chello.pl

    do jorn: mam ten telefon dwa tygodnie i ma długie wiadomości.ogólnie super fon

  • 0

    49.  2008-11-22 21:55:01

    ja mam takiego i jest bardzo fajny. do robienia zdjęć mam nokie. polecam!!!

  • 0

    50. ~lw696  2008-11-24 17:22:31  host: dcb149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w230 szału nie robi ale swietna jakość mp3, wygodne (nie wypadfają zx ucha)słuchawy + extra radio tam gdzie inne szumią to gra git, 1gb działa bez zatarć, bez instalacji sterownika kaqżdy komputer współpracuje (- nieco wolno), nawet radio w aucie(USB przez kabel oczywizda) czyta mp3 i gra!!! se k750,se k660, nokia ani nawet sagem tego nie umiał polecam za tą kasę lepiej nie kupicie minusy??? owszem, mały ekran czyta foto w rozmiarze znaczka pocztowego, ogólnie 4+ pozdro lw696

  • 0

    51. ~M  2008-12-17 21:03:39  host: kielpino-090-064-032.nat0.sta.nsm.pl

    @22 Jak chcesz słuchać mp3 jeden po drugim to musisz kliknąć "Odtwarzaj" na napis "Wszystkie utwory" na samej górze listy piosenek.

  • 0

    52. ~Wynalazek  2008-12-22 17:47:56  host: hph34.internetdsl.tpnet.pl

    Ludzie nie popadajmy w paranoje ;D Ja mam aparat od fot. Nie potrzebuje "blótócza" poniewarz "blótóczem" dzieci sie bawiom na ulicy żeby poszpanić ;D

  • 0

    53. ~motorola  2009-01-24 13:50:57  host: 210.27.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl

    ten fon jest super. mozna do niego dokupic głośniki i podłaczyc przez kabel do niego!!! muza jak z bum boxa wtedy!!!! mam ten tel od 2 tygodni, takiego czystego dzwieku w mp3 nie ma zadna inna koma. !!!!

  • 0

    54. ~Czesiu  2009-01-31 16:46:59  host: acfh121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A czy macie tak że przyciski raz "łapią" a raz nie?

  • 0

    55. ~MiMI  2009-02-05 14:37:22  host: 77-253-63-171.adsl.inetia.pl

    ten telefon jest zalosny.. nie polecam....

  • 0

    56. ~lukz  2009-02-09 23:21:29  host: chello089074009191.chello.pl

    Kupiem ten telefon w jakims promocyjnym zestawie popa w saturnie za 99zl. Prosta sluchawa do dzwonienia, przywoicie wykonana, bateria dosc wytrzymala. W bonusie dobre sluchawki i karta pamieci 512mb. MP3 i radio smigaja, jakosc dzwieku na sluchawkach bardzo dobra, jedynym minusem jest strasznie wolne kopiowanie sie plikow na karte pamieci. No ale w zestawie jest przejsciowka na karte pamieci i moza ja bezposrednio do komputera podpiac. Jak dla mnie rewelacyjny stosunek cena/jakosc.

  • 0

    57. ~ktoś  2009-03-24 21:43:29  host: ewy196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie i licze na pila opdpowiedz a mianowicie jak w tm telefonie usunąć skrót web internecie, posiadacze chyba wiedza o co chodzi!

  • 0

    58. ~pat  2009-04-24 11:30:46  host: 80.50.233.210

    ja kupiłem nowiutki za 150 w zestawie usb sluchawki karta 512 ;] ale mam pytanie jak wlaczyc odtwarzacz? o.0

  • 0

    59. ~Lukas92Bydgoszcz  2009-06-18 12:34:45  host: aejj16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wczoraj kupiłem ten telefon za 149zł. Jest bardzo wspaniały. Brak aparatu, bluetooth to tak naprawdę sprawa indywidualna. W poprzednim telefonie Motoroli E398 miałem wszystko, lecz telefon już się dosyć zużył, dlatego kupiłem Motorolę W230. Znam się dobrze na telefonach komórkowych i komputerach, dlatego wszelkich funkcji których w tym telefonie nie ma zastępuję pewnymi kombinacjami. Brak aparatu: Z poprzedniego telefonu (w Moim przypadku Motorola E398) zgrałem wszystkie zdjęcia na komputer, z komputera przerzuciłem je do nowej Motoroli W230. Z takiego rozwiązania mogę nadal mieć na tym telefonie nowe zdjęcia, które mogę wysyłać mmsem do swoich znajomych. Zdjęcia można też przerzucać z wszelkich innych telefonów i aparatów cyfrowych i wysyłać mmsem z Motoroli W230. Brak bluetooth zastępujemy kablem USB. Odtwarzacz MP3 i Radio z RDS mamy już w naszym telefonie. Brak Javy to także sprawa indywidualna, lecz posiada za to bardzo dobrą przeglądarkę Internetową poprzez technologię GPRS. Od producenta dostajemy firmowe i dobrej jakości słuchawki do słuchania muzyki mp3 i radia. Radio można słuchać również przez głośnik wbudowany w telefonie, natomiast dopiero po podłączeniu do niego słuchawek, gdyż słuchawki są jednocześnie anteną do radia. Ekran jest duży, a dzięki temu wyraźny. Bateria w telefonie wykonana natomiast ze związków chemicznych Litowo-jonowych co sprawia, że baterię możemy ładować kiedy chcemy bez ryzyka uszkodzenia jej.

  • 0

    60. ~nimam  2009-07-14 11:40:27  host: wimax3-96.telbeskid.com.pl

    to jest gówno a nie komórka

  • 0

    61. ~  2009-08-30 12:59:59  host: wajzera.83.230.16.182.debacom.pl.e-zabrze.pl

    nie wykrywa mi go komp

  • 0

    62. ~betsy  2009-10-06 22:28:48  host: adbc191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    J/w, komputer nie wykrywa telefonu. W punkcie doradzono mi (bez sensu zresztą) użycie MPT2 a przecież ten fon nie ma Javy. Nie ma możliwości wgrania muzyki na kartę,czyli jedna z funkcji telefonu nie działa. Czy to może być podstawą do reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową? (telefon kupiony w jednym z autoryzowanych punktów, ale nie w sklepie niestety)

  • 0

    63. ~betsy  2009-10-06 23:57:59  host: adbc191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Znalazłąm na stronce Moto sterowniki do kabla, zainstalowałam. Komputer nadal nie widzi telefonu jako pamięci, tylko ładuje baterię. Jak się udało niektórym z Was przesłać pliki do karty pamięci? z instrukcji wynika, że komp powinien automatycznie wykryć tel. Ale u mnie tak to nie działa, niestety. Pomoże ktoś? Z góry dzięki.

  • 0

    64. ~betsy  2009-10-07 00:12:32  host: adbc191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Sorki za zawracanie głowy. Po prostu włożę karte do czytnika, zgram wszystko co potrzebuje i będzie po problemie. Zwłaszcza, że przez USB 1.1 przesył plików idzie jak krew z nosa. Ale poza tym telefonik super. Pozdrawiam.

  • 0

    65. ~cuba  2009-10-14 19:45:49  host: chello089074049082.chello.pl

    son ericsson satio robi super fotki ale ma aparat 12megapixeli

  • 0

    66. ~Johny  2010-01-03 13:32:08  host: aajk83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie telefonik zayebisty, zero zbędnych dupereli tylko podstawowe funkcje telefonu i mp3, które jest bardzo przydatne bo nie trzeba nosić ze sobą osobno odtwarzacza. Szoda tylko, że nie ma Bluetooth. Przydałby sie do sluchawek bezprzewodowych.

  • 0

    67. ~genas  2010-02-05 21:03:16  host: public73744.cdma.centertel.pl

    to nie jest *** telefon naczytałem się opini i kupiłem po czterech godzinach żałowałem, jak to ma proste menu to chyba ci co tak pisali nie mieli żadnej noki w rękach...nie kupujcie tego bo wylądujecie u psychiatry

  • 0

    68. ~kubek  2010-02-25 22:54:20  host: dvm181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    własnie zamówiłem tago fona za 153 zł(całośc) w jakims sklepie internetowym, jak go przetestuje to napisze ;P

  • 0

    69. ~  2010-03-03 15:04:38  host: acsw172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szukam wyswietlacza gddzie mozna go znalezsc

  • 0

    70. ~kuba  2011-07-19 13:09:13  host: 62.152.144.147.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    a wiec tak: mam go dwa lata, nic sie nie psuło wszystko okej, mp3 ładnie chodzi, głosniczek z ładnym basikiem, taki telefon + mp3 - jka w jednym :). POlecam jesli ktos niechce zbednych bajerów, aa konkret z muzyką do słuchania

  • 0

    71. ~tadeusz  2012-12-11 22:31:14  host: user-188-33-240-9.play-internet.pl

    Po 4 latach używania - niestety - spadł na twardą podłogę i klops z wyświetlaczem. Wyjątkowo solidny telefon, a jakość rozmów na najwyższym poziomie. Tzn.bardzo czysty i donośny głos w słuchawce. Pod tym względem, to był mój nalepszy telefon od 1998. r. Dlatego też, używałem go ponad 4 lata!

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-216-242.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet