Motorola ROKR E8 - opinie
Telefony Motorola Motorola ROKR E8 Opinie o Motorola ROKR E8

Motorola ROKR E8

w sumie: 269
  • 0

    1. ~MajK  2007-09-21 08:59:32  host: 212.160.172.70

    świetny desing

  • 0

    2. ~ARC  2007-09-21 14:03:55  host: aaxs16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    interesuja mnie 2 elementy. Cos niebieskiego po prawej i cos czarnego po lewej od glosnika/znaczka Motoroli

  • 0

    4. ~  2007-09-21 18:02:05  host: fcb122.internetdsl.tpnet.pl

    a gdzie on ma klawiature?

  • 0

    6. ~:)  2007-09-22 20:23:27  host: xdsl-11323.wroclaw.dialog.net.pl

    telefon trzeba przyznać niesamowity.. innowacyjność klawiatury polega na oznakowaniu klawiszy względem ich wyświetlania w zależności czy to telefon, czy odtwarzacz muzyki (taką opcje widzimy na fotach) myśle że rozwiązanie jest bardzo interesujące i ciekawe.. ja jednak skłaniam się ku Motoroli u9.. ciekawe dlaczego jeszcze niema jej na teleoplis;)

  • 0

    7. ~kamil  2007-09-25 11:49:28  host: ppp-01.timplus.net

    Mam ten telefon, kupiłem go w angli za 1500zł i nie jest najgorszy ;P

  • 0

    8.  2007-09-25 20:09:45

    Ja tam na nią poczekam :):D

  • 0

    9. ~Robobobo  2007-09-26 18:46:18  host: gw3.knc.pl

    Ciekawe naczym polega w nim klawiatura??

  • 0

    10. ~swirszczyk  2007-09-26 20:39:46  host: gdc163.internetdsl.tpnet.pl

    czy wie ktos ile to cudeńkomoże kosztowac?/

  • 0

    11. ~PaVo  2007-09-26 22:15:54  host: w3cache.atman.pl

    widze ze jestem 1 ale z tym telefonem jestem nowicjusz ale widac ze konkretny fonik jak ktos bedzie o nim cos wiecej wiedział to niech napisze chetnie dowiem sie czegos o tym foniku pozdro 4 all

  • 0

    12. ~marrakech  2007-09-28 06:58:40  host: aans134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kosmiczna :D może troche za bardzo :)

  • 0

    13. ~haicfeld  2007-10-04 00:20:01  host: 81.210.107.54

    mam takom ewe domu mym

  • 0

    14.  2007-10-07 12:21:08

    W życiu czegoś podobneg nie kupie...

  • 0

    15.  2007-10-13 20:12:50

    te dwa elementy o ktore pytasz to- niebieski-dioda ktora pokazuje ze bluetoothjest aktywne a to drugie najprawdopodobniej pokazuje tez ze bateria jest rozladowana, cos jak w z3

  • 0

    16. ~kalsus  2007-10-30 18:00:38  host: public-gprs19708.centertel.pl

    To ma być odpowiedz na szajsunga f300??

  • 0

    17. ~davidsilver  2007-10-30 21:52:14  host: wifimax.pl

    Ciekawy, ciekawy. Coś nowatorskiego wśród telefonów.

  • 0

    18. ~Rynek  2007-11-07 22:03:53  host: ddn97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to chyba MP3 a nie komórka jaja sobi robi motorola

  • 0

    19. ~Molik  2007-11-08 16:21:44  host: nat-tar.aster.pl

    taki troszke inny,widziałem go juz , kumpel ma takiego testowalismy na nim serwis Plus.pl, działa bez zarzutu.

  • 0

    20. ~Itamas  2007-11-28 15:52:10  host: host37.mosar.pl

    Fajnie wygląda ;p i fajna reklamę zrobili (nowy teledysk Fergie - Clumsy ;p)

  • 0

    21. ~Artus  2008-01-11 14:46:13  host: c77-31.icpnet.pl

    co to za padlo. jakos nie podchodzi mi ani wyglad ani pewnie znajac Motke to obsluga. System w motkach jest po prostu nudny. Nie wiem kto dawal nagrody i ile M zaplacila zeby wygrac ale musieli duzo dac w lape.

  • 0

    22. ~robil  2008-01-11 18:23:43  host: bhy32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Badziewie? Powiem że motorola była jedynym bezawaryjnym telefonem z jakim się rozstałem .Nr2 to ericsson k700i 1 awaria joy.Zadna Nokia nie była w stanie przeżyć 2 lat.Pozdrawiam.

  • 0

    23. ~quzo  2008-01-11 19:11:46  host: cwt123.internetdsl.tpnet.pl

    ad 22 to ciekawe jaka motke miales,bo prawie wszystkie bez wyjatku sie sypia a co to tego telefonu to niewiem jakim cudem wygral wyglada na zloma, niema w nim nic ciekawego nawet brak mu 3g a wyswietlacz jest ciut wiekszy niz w kalkulatorze

  • 0

    24. ~daamiann  2008-01-11 21:50:19  host: mainframe.rene.com.pl

    ja mam motke l7 już 8 m-c i nic sie nie popsuło nic nie trzeszczy i wszytko chodzi tak samo od początku, pewnie każdy kto mówi o motce złe rzeczy nie miał jej w ręku

  • 0

    25. ~kecik  2008-01-13 15:20:57  host: ip-84-201-213-11.it-net.pl

    a co w nim jest takiego wyjatkoweo?? nic

  • 0

    26. ~CK  2008-01-20 10:32:34  host: chello089078191145.chello.pl

    super! Ale obawiam sie ze to tylko pierwsze wrazenie, jak bylo z pierwszym plaskim modelem V3..a potem posypie sie 2 tysiace blizniaczych coraz to lepsych, a sama E8 okaze sie nie warta 3 groszy

  • 0

    27. ~  2008-01-23 04:10:43  host: 87-205-207-195.adsl.inetia.pl

    ad.21 System w motkach? Mówisz może o Linuksie? Dziecko, jeśli kiedys spróbujesz(a w naszym kraju nie jest to łatwe) Linuksa w motce to wtedy sie wypowiadaj. Nie ma to jak mieć SE do lansowania sie przed kolegami z piaskownicy. ad23. Wyświetlacz ciut większy niż w kalkulatorze? W sumie to wszystkie mają mało większe.. To jest normalny wyświetlasz, ale w poziomie. Ma 2"(cale), czyli taki jak większość obecnych komórek.

  • 0

    28. ~xXx  2008-01-28 11:49:56  host: akt186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Praktycznie większość komentarzy dot. tego modelu jest od dzieci NEO, które nudząc się piszą głupie posty gdzie tylko się da... Wyświetlacz trochę większy niż w kalkulatorze, sypiący się system, trudna obsługa... Ludzie, nie piszcie lepiej nic, bo po co takie posty? Skoro z nich nic nie wynika... Wystarczy mieć jakąkolwiek Motorolę (polecam E398 na początek), odwiedzić kilka forów, stron poświęconych tym telefonom, kilka programów i plików, i do zakochania jeden krok.. A nie walić puste posty tpyu cytuje "o ciekawe jaka motke miales,bo prawie wszystkie bez wyjatku sie sypia" - człowieku, to co Ty robisz z tymi telefonami ??!! Rzucasz nimi o śćiane ?? :/

  • 0

    29. ~Paweł  2008-03-18 17:12:53  host: d90-129-119-183.cust.tele2.pl

    Wiecie co mi sie ta motorola strasznie podoba (moze dlatego że jestem fanem Fergie ale z pewnoscią nie). Jej nietypowy wygląd robi na mnie uderzające wrażenie. Moze ktoś ma do sprzedanie?? Chętnie kupię:)

  • 0

    30. ~MoToFaN  2008-05-01 17:20:26  host: aayq42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Już jest pierwsza na allegro 995zl.

  • 0

    31. ~fan  2008-05-09 14:02:03  host: aayr243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pierwsze są już na allegro

  • 0

    32. ~Moloh  2008-06-01 10:07:56  host: adgc177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pomysł z klawiaturą "zmieniająca się" w zależności od trybu telefonu - genialny... Wyswietlacz też niezly. Moze na fotkach wygląda na maly, ale w opisie są jednak te 2 cale (fakt to nie 2,8 cala N95, ale też dużo) i dosyć dobra rozdzielka wyswietlacza. (a trzeba przyznać że rodzielczość wyświetlacza bardzo zmienia jakość obrazu) Aparat 2 mpx starczy do robienia dobrych fotek, zreszta 2 mpx w motoroli z6 robi świetne zdjęcia na powietrzu, a jak się je tylko ogląda na fonie, a nie wrzuca na kompa to taka fotka lepiej wygląda niz taka z np k800i. Wiem bo miałem porównianie i widać jaką róznice robi wyświetlacz. Pomijam już kwestię dzieci neo wypisujących bzdury... Bawcie sie swoimi badziewnymi, plastikowymi SE i nawet nie oglądajcie telefonów dla normalnych, inteligentych ludzi (czyt Motoroli i wszelkich smartfonów) bo i tak nie wiecie jak z nich korzystać...

  • 0

    33. ~syzmek  2008-06-30 14:32:39  host: eag248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w końcu fajna motorola a jej fenomen polega na tym że ma ekran dotykowy(klawiatura też) więc kiedy chcemy staje się rasowm mp4 z dotykowym ekranem lub po prostu telefonem apple iPhone w skrócie fajny telefon.

  • 0

    34. ~xyz  2008-07-04 20:33:31  host: inet20909nh-2.eranet.pl

    prawie wszystkie bez wyjątku się sypią? możliwe, jeśli orzesz nimi w polu, a nie używasz do rozmów. wyświetlacz jak w kalkulatorze? cóż, nie miałeś go w ręku żeby sie wypowiadać-doskonale ogląda się strony www. a co 3G-to o ich braku wypowiadaja się najczęściej mieszkańcy wiosek, albo tacy,którzy z Pcimia Dolnego (nie obrażając Pcimia) jadą pochwalić się do kilku miast w Polsce telefonem 3G, więc najpierw poczekajcie na rozbudowanie zasięgu, a potem oczekujcie więcej od telefonów.

  • 0

    35. ~miki  2008-07-13 12:03:00  host: duk252.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Sprzedałem SEK800i i kupiłem ta motke, jest o niebo lepsza. Jest super!!! Polecam:-)

  • 0

    36. ~  2008-07-23 09:23:59  host: staticline40844.toya.net.pl

    Zdjecia sie nie wczytują... Problemy z serwerem Telepolis? :P

  • 0

    37. ~hwoarang  2008-07-23 10:55:53  host: afe28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam taką w swoim serwisie nową wystawiłęm ją za 700 zł

  • 0

    38. ~  2008-07-28 18:44:02  host: bjl10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witka. a jeśli telefon jest z angielskim oprogram to gdzie można ściągnąć polskie?

  • 0

    39. ~Patrio  2008-08-05 20:55:23  host: 87-205-175-188.adsl.inetia.pl

    Mam takie pytanie. Miałem kiedys Motorole C651 był to telefo ktory misie zepsuł 6 razy i to nie z mojej winy i po 6tym oddaniu na gwarancje stwierdzili ze go zalałem wodą gdzie telefon nie miał z nią kontaktu. Chodzi mi o to czy nie ma obawy ze sie zepsuje. Nie chce miec tego samego co z poprzednią. A słyszałem ze MOTKi sie psują. Proszę o odp z groey dzięki

  • -1

    40. ~kris  2008-08-09 16:21:11  host: ihk202.internetdsl.tpnet.pl

    Z tego co słyszałem to jest na linuxie, można jakieś programy dogrywać? Chodzi mi o czytanie książek(nie jestem pewien też wielkości wyświetlacza). Ile w praktyce wytrzymuje bateria bo to dla mnie b. ważne w telefonie...

  • 0

    41. ~lisadora  2008-08-12 00:24:27  host: 088156039153.ols.vectranet.pl

    ja mam ten telefon i jestem bardzo zadowolona :) wcześniej miałam sony ericssona i byłam trochę przestraszona propozycją zmiany na motorolę, ale bardzo pozytywnie się zaskoczyłam :) telefon jest świetny! fakt, nastawiony na słuchanie muzyki, ale funkcja CristalTalk też się przydaje :)

  • 0

    42. ~hwoarang  2008-08-13 22:46:43  host: acm19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do kris tak jakieś programy można wgrać a wielkość ekranu spox bardzo dobra (normalna) ale wygląd fon ma super bateria niewiem nie używam jej ale gdzieś 3 dni bawiąc się nią bardzo intensywnie jeśli ktoś się wacha nad jej kupnem to niech ją bierze komurka naprawde bardzo dobra

  • 0

    43. ~xplod  2008-08-15 12:56:06  host: chello087207035088.chello.pl

    może by sie ktoś wypowiedział na temat baterii w tym telefonie bo motorole raczej nie grzeszyły zbyt dobrymi

  • 0

    44. ~xplod  2008-08-15 14:24:14  host: chello087207035088.chello.pl

    może by sie ktoś wypowiedział na temat baterii w tym telefonie bo motorole raczej nie grzeszyły zbyt dobrymi

  • 0

    45. ~xplod  2008-08-15 15:35:14  host: chello087207035088.chello.pl

    może by sie ktoś wypowiedział na temat baterii w tym telefonie bo motorole raczej nie grzeszyły zbyt dobrymi

  • 0

    46. ~shante  2008-08-17 14:08:14  host: aajx56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny telefonik tyle ze z wygladu naprawde kosmos kosztuje od 700 do 800 plnow wiec mysle ze za te pieniadze mozna miec naprawde duzo lepszy telefon ktory posiada wiecej bajerow...np ten telefon ma aparat 2 MP a sony ericson k800i az 3,2 i jest w takiej samej cenie jak ten a pozatym ma duzo wiecej mozliwosci...

  • 0

    47. ~mmx  2008-08-17 15:47:51  host: d90-141-39-145.cust.tele2.pl

    Ja mam Motorole V9 i nie mam z nią żadnych problemów. Motorola znacznie poprawiła jakość wykonania swoich telefonów, pamiętam jak jeszcze 4 lata temu telefony po prostu były zawodne, a teraz mogą być wzorem - nawet dla Nokii! Naprawdę, Motorole mogę szczerze polecić! Szkoda tylko, że na naszym rynku nie ma wielu modeli telefonów tej firmy, mam nadzieje, że wkrótce się to zmieni... pozdro

  • 0

    48. ~Asfalt  2008-08-20 11:18:23  host: 87-205-43-64.adsl.inetia.pl

    Cholera fajny fon ale czy musi być jeszcze szerszy i wyższy | niż L7 :/

  • 0

    49. ~all  2008-08-20 15:59:00  host: ip-83-238-68-200.netia.com.pl

    Ja jestem tylko ciekawa czy ten telefon opłaca sie kupić?

  • 0

    50. ~Sza  2008-08-22 12:47:55  host: 77-45-28-92.sta.asta-net.com.pl

    ujme to tak Gigantycnzy wyświetlacz!! miłego czytania i oglądania czegokolwiek a te klawisze dotykowe to odradzam, miłego klikania po 20 razy w jeden guzik

  • 0

    51. ~  2008-08-23 17:09:19  host: 72.210.38.84.otvk.pl

    Wie ktos jak w nim gra muzyka

  • 0

    52. ~MOTOfan  2008-08-26 13:48:25  host: aayu40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    shante K800i ma tylko lepszy aparat od E8, ekrany maja takiej samej wielkosci - 2 cale, E8 ma wiecej pamięci wew. (2gb) i może mieć karte do 4gb a k800i ma 64mb wew. i może mieć 2gb karte, E8 ma linuxa a k800i zwykły soft.

  • 0

    53. ~mmn  2008-08-26 23:53:34  host: ann143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja wlasnie ja zamowilem:)

  • 0

    54. ~Misiek  2008-08-27 23:18:21  host: 212.160.207.76

    bardzo podoba mi sie ten telefon ale dreczy mnie jedno pytanie ktore kieruje to posiadaczy tego telefonu.czy na tej dotykowej klawiaturze nie trudno sie pisze smsy?? bo w niektorych fonach np. samsungi nawet jak podstawowe klawisze sa dotykowe to wcale nie ulatwiaja obslugi dlatego mysle ze ciezko by sie pisalo esy na tej motce.

  • 0

    55. ~brtii  2008-08-28 14:44:29  host: xdsl.148.c84.petrotel.pl

    fajny fonik kosztuje 650 zł nowy w necie ja mam lg kc550z matryca 5 mpix i kupiłem za tyle samo czyli 650 zł polecam stronke www.e-halo.pl oraz www.zadowolenie.pl trafiaja sie dobre ceny a co do tej motki nie mam zastrzezen sam miałem 2 motki (m.i.n v3xx) lg,se,samsunga,sagema,siemensa i z reka na sercu moge polecic motke ostatnio motka bardzo sie poprawiała tak jak lg pozdro

  • 0

    56. ~Jerras  2008-08-30 14:16:15  host: 78-131-219-133.tktelekom.pl

    JA mam Motorolle E8 od dwóch dni,wyglad ma troszke dziwny,lecz to kwestia przyzwyczajenia.Jest całkiem niezła ale w praniu okaze sie na co ja stac.Bateria jest troszke słaba,wytrzymuje 3 dni max.szkoda.Ale mam nadzieje ze mozna kupic troszke mocniejsza.

  • 0

    57.  2008-08-30 17:05:58

    trochę brzydki...i kamerka tylko 2mpix za to zoom fajny ale mogliby dac wyswietlacz lepszy a ni tylko 256tys. :/ :p

  • 0

    58. ~KJ  2008-08-31 22:04:52  host: ffl2.internetdsl.tpnet.pl

    Witam!v 360 mam prawie 3 lata nie miała ani razu awarii.(mam ją nadal jako drugi fon) Obecnie uywam V9. Jestem super zadowolony. Myślę,że spróbuję też E8 wyglada rewelacyjnie i myślę że tak samo będzie działać. Życzę aby każda firma produkująca komórki mogła się pochwalić takim designem i jakością wykonania :) Pozdrawiam

  • 0

    59. ~misi  2008-09-03 21:59:33  host: 212.160.207.76

    mam pytanie.jak sie pisze sms-y na tej dotykowej klawiaturze? bo wydaje mi sie ze to by bylo trudne xD

  • 0

    60. ~wasia25  2008-09-09 13:29:09  host: apa139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest super, do dotykowych klawiszy można z łatwością się przyzwyczaić. Bateria trzyma mi 5 dni, przy średnim użytkowaniu. Telefon budzi zainteresowanie, jest inny niż wszystkie. Polecam!

  • 0

    61. ~R4M  2008-09-09 17:51:36  host: dynamic-78-8-130-2.ssp.dialog.net.pl

    Do 50. Przyciski w tym telefonie nie są dotykowe i nie ma problemu z ich przyciskaniem... A co do pisania sms'ów, to pisze się je jak na telefonie ze zwyczajną klawiaturą.

  • 0

    62. ~iiii  2008-09-09 22:04:39  host: brawo.tpsa.od.4.lat.nie.moga.zmienic.rev.pl

    mam takiego fona... i jestem zadowolona :)

  • 0

    63. ~xxx  2008-09-10 17:07:53  host: 83.238.219.189

    Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości... smsy pisze się bardzo dobrze... i klawiatura nie jest dotykowa. Nie reaguje typowo na dotyk tylko lekkie wciśnięcie. Na każde wciśnięcie przycisku reaguje lekkimi wibracjami w miejscu przycisku. Jestem zadowolony z tego telefonu. Jeżeli ktoś potrzebuje telefonu, który jednocześnie będzie dobrym odtwarzaczem muzycznym ... polecam ! A jeżeli ktoś potrzebuje plastikowej zabawki do szpanowania przed kolegami z przedszkola to niech sobie kupi plastikowego SE. Pozdrawiam !

  • 0

    64. ~sdgh  2008-09-11 15:04:21  host: 83.142.207.82

    dobrze sie pisze na tej klawiaturze mam ta moteke dla mnie jest super

  • 0

    65. ~gastaroni  2008-09-15 08:58:41  host: 87-205-183-142.adsl.inetia.pl

    Przepraszam wie ktoś w jakich sieciach bedzie dostepna oprócz PLUS.??

  • 0

    66. ~  2008-09-15 17:04:34  host: 83.142.207.82

    szkoda ze linux bo mi gry nie chodza ale reszta to bomba

  • 0

    67. ~wojak  2008-09-16 19:26:15  host: acgf187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Motka to mocny telefon ja miałem V235 prawie codziennie londowała na ścianie przez około dwa lata i nic jej nie było teraz ją wimieniłem na E8 i jakoś nic jak narazie się nie psuje.

  • 0

    68. ~koala  2008-09-18 17:00:46  host: aho249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ta motke, prawie nowka,kupiona miesiac temu w stanach, sprzedam ja....mialam duzo motek przed i koham te telefony...ale ten model to jakas porazka....wtopa kasy i tyle

  • 0

    69. ~Madzia  2008-09-25 18:34:24  host: ewa93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hey. od niedawna mam tego phona ale nie potrafie wgrac muzyki xD Wiem ze to moze wydawać sie dziwne ale nie moge tego rozpracować xD Prosze pomocy!! Ktoś moze podać instrukcje wgrywania ??

  • 0

    70. ~magda  2008-09-25 18:44:41  host: ewa93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A jak zgrywaćmuzykę na motorole E8? Wiem że to banalne ale naprawde mam z tym problem po za tym telefonik jest świetny!!

  • 0

    71. ~  2008-09-25 18:45:10  host: ewa93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    67. ~wojak 2008-09-16 19:26 acgf187.neoplus.adsl.tpnet.pl Motka to mocny telefon ja miałem V235 prawie codziennie londowała na ścianie przez około dwa lata i nic jej nie było teraz ją wimieniłem na E8 i jakoś nic jak narazie się nie psuje.

  • 0

    72. ~Olo  2008-09-27 20:32:25  host: xdsl-22697.wroclaw.dialog.net.pl

    Mam pytanie, czy da się zminimalizować odtwarzać muzyki i np. pisać smsa?

  • 0

    73. ~SADIUK  2008-09-28 21:42:31  host: host86-163-205-23.range86-163.btcentralplus.com

    telefon...niesamowity pod wzgledem jakosci muzyki...I-phone to przy nim dno,zero,nic...(wiem,posiadalem,mam porownanie)...pozarym swietny desine,komfort obslugi ale przedewszystkim dzwiek...polecam!!! mysle ze nie jeden audiofil bedzie zadowolony :))

  • 0

    74. ~Dave  2008-09-30 17:11:03  host: host-139-69.jkns.pl

    Wlasnie mam zamiar ja kupic, slyszalem od znajomego ze stanow ze jest naprawde mega i tak dalej, chociaz moze byc ciezko z przyzwyczajeniem sie do tej klawiatorki i fastscrolla. Obecnie posiadam se K810i ale nie bawi mnie ten fone. Mam nadzieje ze za 2 dni nie bede zalowal wydania kaski na ta motke ;D

  • 0

    75. ~luks  2008-09-30 18:49:39  host: 77-253-187-31.adsl.inetia.pl

    witam mam proźbe niewiem co kupić podobają mi się 3 tel nokia 5610 nokia n81 8gb i ta motka którą wybrać jak narazie faworytem jest n81

  • 0

    76. ~E8  2008-10-04 17:03:02  host: aayr221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Olo da się zminimalizować odtwarzać i robić coś innego

  • 0

    77. ~  2008-10-05 10:26:42  host: d90-129-83-79.cust.tele2.pl

    kto chce sie zamienic te motke na nokia n80??

  • 0

    78. ~BlackSabbath  2008-10-06 22:30:58  host: abkt207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam nokie n70 jestem zadowolony z tek mozna miec w nim wszystko, ale nie o to chodzi siostra chce kupic ten tel ja jej pdradzam tel bez symbiana, bo jednak jest to fajna sprawa, z 2 storny jej jest ten system nie potzrebny telefon warty kuppna czy nie. prozsze o komentarze normlanych ludzi a nie bachorow ktore widza w tel tylko bajery

  • 0

    79. ~  2008-10-07 08:48:34  host: 91.194.240.127

    Nie wiem o czym mówicie... ja mam już 3 motorolę i z żadną nie miałem problemów... Poczynając od c651 przez V3 a teraz K1... jak ktoś nie umie posługiwać się telefonem należycie to oczywiście że się będzie psuł... nie wspomnę o dzieciach neo które nimi rzucają.. ale to już inna sprawa... E8 - naprawdę ciekawy model... ale ja poczekam... bo raczej wyjdą bliźniaki podobne.. a lepsze :)

  • 0

    80. ~  2008-10-12 15:09:35  host: evx241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ejj. plisss powiedzcie jak wgrac muzyke na ten tel. bo to mój jedyny problemm... moze to głupie ale jak podłączam kabel to mi sie wlacza jakis aparat nie wiem co dalej mam robić ...;((

  • 0

    81. ~Maxxx  2008-10-16 19:29:29  host: cmpc-089-239-069-082.cnet.gawex.pl

    Ja tam mam tą motke i sądzę że jest SPOKO tylko ten panel trochę szybko się rysuje ale jak ma sie w futerale to jest ok

  • 0

    82. ~Jaco  2008-10-21 20:10:22  host: 133-pra-14.acn.waw.pl

    Do postu 32. Moloh - SE c902 jest akurat metalowy. Wiesz co? Pier.dol się hamie nieskrobany. Takich ludzi jak Ty wcale nie powinno tu być.

  • 0

    83.  2008-10-26 13:29:30

    Witam wszystkich! Piszę do Was z prośbą o pomoc, a mianowicie waham się nad zakupem owej Motki E8 a Noki N73. Cena nie gra roli, bo w Plusie jest to jakieś 100 zl różnicy, wygląd - obie widziałem, ale chodzi mi o funkcjonalność obu telefonów i naprawdę mam nie mały problem z wyborem, bo Nokii miałem kilka w życiu, a Motke tylko jedną (jako mój pierwszy tel jakieś 7 - 8 lat temu - model D520) i naprawdę nie mam pojęcia, w który zainwestować... pomóżcie proszę!

  • 0

    84. ~bloodyfox  2008-10-30 22:48:43  host: 113-pra-23.acn.waw.pl

    80. ściągnij sobie specyfikacje, oraz podręcznik ze strony Motki i tam jest napisane, jeśli nie masz :) WIndows Media Player 11 świetnie dla przykładu współpracuje. kurde zdziwiła mnie ta klawiatura - bałem się dotykowej - jak pisze to się wgina delikatnie i wibruje a jak jest inny tryb to nawet się wgiąć nie da - jak dla mnie zajefajne połączenie a dołączają przecież jeszcze program na płytce Motorola Phone tools 5.0 i tam też się można pobawić i przerzucać muzę - ja przy okazji pierwszy raz w życiu skopiowałem sobie listę kontaktów do pliku:)

  • 0

    85. ~sQn  2008-10-31 08:41:22  host: grc2.internetdsl.tpnet.pl

    A jak z głośnikiem w niej? Chce ją kupić i zależy mi na głośno i czysto grającym głośniku:) Co powiecie na ten temat? Pzdr

  • 0

    86. ~mycys  2008-11-05 14:02:01  host: adu34.internetdsl.tpnet.pl

    kupiłam sobie ją niedawno i przyznam że fajny telefonik, jeśli chodzi o ta klawiaturę to nie wiem czy to jest w ustawieniach czy tak po prostu jest ale niby dotykowa ale jak się naciska jakiś przycisk to ona tak lekko jakby 'drży' wiec nie trzeba się zastanawiać czy się coś nacisnęło czy nie :) bardzo fajna 'funkcja' :) polecam telefonik :)

  • 0

    87. ~boLucH  2008-11-09 22:26:39  host: 77-45-30-206.sta.asta-net.com.pl

    Siemanko mam pytanie czy ta motka e8 lub v9 glosno gra czy ma szanse z 5220 ? lub z 5300 ? prosze o odp

  • 0

    88. ~Ewelina  2008-11-16 12:40:20  host: 84.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl

    Witam. Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu. Czy ten telefon ma polskie menu? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

  • 0

    89. ~MOTOfan  2008-11-17 20:25:30  host: acuj200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zamówiłem ten model i mam nadzieje że przyjdzie w tym tygodniu ;) Jak będę go miał to zdam relacje.

  • 0

    90. ~grosz  2008-11-18 19:57:46  host: chello089077160005.chello.pl

    @86 ja nie mam takiego problemu z E8, jak dla mnie telefon wypas, jak w weekend znajde czas to pokombinuje cos z tym konkursem rockr star,cos czuje ze nizly smiech z tym moze byc.hehe

  • 0

    91. ~spacey1  2008-11-19 19:15:21  host: public11791.xdsl.centertel.pl

    Proszę o info, w czym może mi przeszkadzać linux w tym telefonie, jeśli nie mam linuxa w kompie. Co np. z przerzucaniem utworów mp3 z windowsów?

  • 0

    92. ~natan  2008-11-22 13:50:13  host: acwq147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy mozna miec motywy pisac plix

  • 0

    93. ~bbz  2008-11-22 15:18:37  host: pc8-85.chomiczowka.waw.pl

    ten telefon niema ewidętnie dotykowej klawiatóry ma guziki wię sms-y pisze się nawet lepijiż na innych

  • 0

    94. ~jazon  2008-11-23 23:15:51  host: public43416.xdsl.centertel.pl

    witam planuje kupic sobie telefon motke e8 i nie wiem czy telefon jest naprawde dobry.pomozcie koledze.

  • 0

    95. ~MOTOfan  2008-11-25 18:52:21  host: aayf7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @91 raczej w niczym ci nie przeszkodzi linux bo to tak jakby rozszerzona java więc jak prawie każdy telefon i telefon podłączysz żeby wykrywał kartę pamięci jako pendrive, pojawia ci się dysk i przerzucasz mp3. @92 można mieć motywy ale jak masz oprogramowanie z plusa to musisz coś wgrać (najlepiej zmienić softa)

  • 0

    96. ~Majkel  2008-11-26 13:29:58  host: aaqd130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 91 e8 jest z synchronizowana z windows media player a linux to tylko jej system więc nie ma problemu.dźwięk jest super czysty lecz nie dorównóje głośnością e398

  • 0

    97. ~Majkel  2008-11-26 13:31:13  host: aaqd130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam jeszcze pytanie czy z tego telefonu można zdjąć simlock zmieniąc softa???

  • 0

    98. ~  2008-11-27 13:05:07  host: public-gprs101330.centertel.pl

    ja mam taki telefon ale nie mam pojęcia bo dostałem go na urodziny od mojego wujka . polecam go wszystkim . pozdrawiam .Michał. piszcie na czacie to poklikamy o tym telefonie będę od 10 do 15 lat. pozdrawiam was bardzo gorąco pa.

  • 0

    99. ~MOTOfan  2008-11-29 21:25:08  host: aazm189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wczoraj przyszła paczka z E8 i z przerzucaniem mp3 nie ma problemów, podłączasz kablem telefon i przerzucasz. Motywy można sobie zmieniać ale trzeba coś wcześniej wgrać do telefonu (standardowy najlepszy dla mnie jak dotąd). PL menu można sobie zawsze wgrać. Na głośniku nie gra bardzo głośnie ale dla mnie ładnie, na słuchawkach standardowych słabo gra a na słuchawkach s9 bajka w porównaniu do kabelków (koniec z kablami!) Klawiatura i fast scroll są świetne.

  • 0

    100. ~MOTOfan  2008-11-29 21:26:01  host: aazm189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Aha i zapomniałem dodać, w rzeczywistości ten telefon wygląda pięknie a w nocy z tą klawiatura bajka...

  • 0

    101. ~m_tka  2008-11-30 08:43:30  host: eoi92.internetdsl.tpnet.pl

    a ja mam jedno zasadnicze pytanie, mianowicie czy w tej motce jest autoblokada klawiatury. "zdarłam" już dwie motorole, a ta chyba będzie następna, bo można powiedzieć że od razu się w niej zakochałam. jedyny zarzut jaki mam do motki, to właśnie to że nie mają autoblokady, a poza tym są ok.

  • 0

    102. ~Majkel  2008-11-30 21:16:07  host: aarn104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tak można mieć motywy. do 91 da rade. 87 nie da rady im jak na moje oko ten telefon został stworzony żeby grać na słuchawkach za to jakość dźwięku jest miodzio. a do tego motywu to zależy jakiego masz softa bo z tego co wiem to plusowski i orenżadowy nie obsługują najlepiej wgrać BestWebs na e8mod.pl jest on do ściągnięcia

  • 0

    103. ~  2008-12-11 18:12:31  host: chello089074040105.chello.pl

    tel jest super troszke go muli linux ale sms spoko muzyka ciora niemozliwie np nokie to niemaja szans he zdjecia tez robi super jedyny minus brak lampy a co do blokady klawiatury jest z boku taki bajer

  • 0

    104. ~Motooo  2008-12-12 13:40:46  host: host-89-228-94-2.olsztyn.mm.pl

    Bardzo fajny teleofonl, kupiłam go w plusie za 1 zł :). Może i ma 2 Mpix , ale ma również pamięć 2 giga, bez karty pamięci!. świetny telefon, na poczatku jest ciężko sie w nim połapać, ale potem daje jest lepiej. polecam!

  • 0

    105. ~dr  2008-12-18 14:53:53  host: aamc45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fajny fon. zwlaszcza jakosc dzwieku w formacie mp3 gites.

  • 0

    106. ~Iwona666  2008-12-19 22:46:32  host: host84-38-90-191.tvkdiana.pl

    czy do tej motki dodają zestaw słuchawkowy? we wtorek zamówiłam sobie ją w orange dla firm przez neta.

  • 0

    107. ~halo  2008-12-20 10:49:06  host: hmw82.internetdsl.tpnet.pl

    czy menu jest w języku polskim ?

  • 0

    108. ~Max  2008-12-22 19:10:04  host: 77-45-26-34.sta.asta-net.com.pl

    do 102. z tego co slyszalem to przy niektorych zmianach mozna stracic gwarancje, jak np wgrywanie motywu za pomoca pewnego programu. Wiec radze uwazac. Motywy chyba jak dla mnie zbedne, wazne mp3 A standard jest nawet nawet.

  • 0

    109. ~Damien  2008-12-29 00:30:29  host: cae12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam maly problem z odtwarzaczem mp3 w telefonie. Otoz po usunieciu niechcianych utworow zostaja po nich slady w postaci pliku o nieznanym rozszerzeniu. maja one ikonki z pytajnikami i nie potrafie ich usunac...

  • 0

    110. ~aducha  2008-12-29 17:23:54  host: 77-254-247-152.adsl.inetia.pl

    zamierzam kupic sobie ten telefon ale czy ma on kalkulator ??

  • 0

    111. ~e8 rokr  2008-12-29 23:08:31  host: d57-192.icpnet.pl

    jak najbardziej polecam każdej osobie która ceni w telefonie muzykę 2 giga wbudowanej pamięci do tego karta pamięci i te słuchawki bezprzewodowe :) a klawiatura ? innowacyjna ale jest świetna nie wiem na jakiej zasadzie działa ;p jest dotykowa ale jest uczucie jak by się wciskało guziki ;p nawet sprawdzałem przy wyłączonym telefonie bo zwątpiłem czy nie mam jakiejś podróby ale klawiaturka jest dotykowa :) wyświetlacz panoramiczny tez jest świetny bo na każdym telefonie jak się przegląda zdjęcia bądź filmy trzeba trzymać aparat bokiem a MOTOROLA e8 ROKR trzyma się normalnie. :) MOTOROLA e8 ROKR mimo ze na zdjęciach wygląda okropnie to na żywo prezentuje się naprawdę świetnie POLECAM fajny telefonik :)

  • 0

    112. ~Kacper  2009-01-04 01:08:35  host: 119-040-082.adsl.szeptel.net.pl

    Telefon jest słaby. Telefon reaguje z lekkim delayem po nacisnienciu jakiegokolwiek przycisku. bywaly sytuacje ze musialem czekac kilka sekund na reakcje. nie jest podreczny, wrecz ciezki w obsludze. slabo go oceniam.

  • 0

    113. ~...~~...  2009-01-13 10:55:28  host: addx249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Hej... Mam zamiar kupić ten telefon i nie wiem zbyt dużo o nim... :/ Dobrze odtwarza muzykę??? I łatwo się pisze na nim sms-y???

  • 0

    114. ~physixc  2009-01-13 18:37:56  host: epp58.internetdsl.tpnet.pl

    siemka. mam tą motke ;] Jest świetna ;] oryginalny soft troche muli ale na stronie motorolli jest narzedzie do wgrywania najnowszego softa;] automatycznie go pobiera i instaluje ;] wystarczy tylko kilka 2 czy trzy razy przy tym telefon wylaczyc. na nowym sofcie z motorolli telefonik chodzi mi świetnie. szybcie jakieś 3-4 razy ;] na duży plus zasluguje dotykowy FastScrool ;] bardzo ulatwia prace z telefonem ;] kalwisze sa dotykowe. jednakze do ich nacisniecia trzyba delikatnie przyciskac ;] wydaja charakterystyczne delikatne wibracje ktore maja za zadanie imitowac wcisniecie klawiszy ;] telefonik ma 2 giga pamieci +4 gb obsługi kart SDHC ;] To także ogromny plus ;] Muzyka w tym telefonie jest wyśmienita ;] dzwieki sa czyste i wyraźne ;] w zestawie otrzymujemy ładowarke i słuchawki ;] słuchawki może nie są wyśmienitej jakości dzwieku ale wystarczaja ;] najgorsze tez nie sa ;] telefonik trzyma 5 dni a to bardzo istotne ;] wkoncu 970 MAh robi swoje ;] Jak dla mnie jest doskonały i ma klase ;] wyglada wyśmienicie ;] przedni panel nie jest bardzo podatny na zarysowanie ;] mialem kilka fajnych telefoników ale ten po prostu wymiata ;] niektorym moze przeszkadzać niestety nie-wyśmienita jakość aparatu ale powiem że jak na 2.0 mp robi zdjecia nawet nieźle ;] Ocena? 11/10^^ ;]

  • 0

    115. ~user  2009-01-16 20:31:50  host: h135-54.net.euron.pl

    Dobra, Panie i Panowie, co może być nie tak? Postępuję zgodnie z instrukcją obsługi, zainstalowałem nawet programy z dołączonej płyty, próbowałem zrzucić muzykę z kompa na kilka sposobów i żaden nie wypalił. W "Moim komputerze" wykrywa i telefon i kartę ale jak klikam na ikony to wyskakuje komunikat "włóż dysk do stacji (i tutaj odpowiednia literka)". Za pomocą programu z płyty też nie idzie przerzucić plików z kompa na tel. Nie próbowałem jeszcze tylko z WMP11. Czyżbym miał walnięty kabel od telefonu albo lipny port USB? Bo innego wytłumaczenia nie potrafię znaleźć. Poza tą jedną niedogodnością telefon jest świetny. Wszystkie funkcje (prócz wymienionej wyżej) działają.

  • 0

    116. ~user  2009-01-17 12:45:56  host: cabaj.netburg.pl

    Sprawa się wyjaśniła. Mam spaprany port USB w kompie

  • 0

    117. ~adas72  2009-01-18 11:37:52  host: gsg58.internetdsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich mialem raz w dloni e8 i jutro ja zamawiam po prostu w tym telefonie nic nie jest wazne procz dzweku urzekla mnie swoja muzyka i to z glosniczkow!!!? Zreszta kupuje telefony zawsze sercem a to telefon inny niz reszta, uzywajac nokii e50 oraz 6300 powiem tyle jeden i drugi fajny ale juz je mam...meritum telefon jak buty kazdy kupuje jaki mu pasuje i wpadnie w oko u mnie czas na E8 nadszedl..ps a ile muzy w muzodajni!!!!

  • 0

    118. ~simq16  2009-01-19 21:42:47  host: host-89-230-147-248.inowroclaw.mm.pl

    Mam ten telefon już troche czasu i jest dosyć dobry. Sms pisze sie bardzo wygodnie- jak na normalnej klawiaturze. Mam też V8 i to jest to samo tylko ze w innym opakowaniu :)

  • 0

    119. ~$zymek  2009-01-23 11:59:44  host: bld163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam pytanie czy w sieci Orange są słuchawki s9 z tym telefonem?? z góry dziękuje

  • 0

    120. ~damian  2009-01-23 22:53:39  host: d90-141-0-142.cust.tele2.pl

    dzisiaj odkrylem ze nie ma w nim stopera xD

  • 0

    121. ~dmx  2009-01-30 21:06:10  host: 213.199.219.45

    Ma dwa głośniki? czy jeden?

  • 0

    122. ~KuKi  2009-02-01 21:42:35  host: 77-253-160-185.adsl.inetia.pl

    W czerwcu mam mieć nową komę i zastanawiam się nad tą motką... Jestem Nastolatką ,zależy mi na przede wszystkim na muzyce ,grach i zdjęciach ;] Co do gier ,słyszałam że do tego foniku nie ma największego wyboru gier do ściagnięcia,czy to prawda? A co do zdjęć ,obecnie mam SE k750i i on tez ma 2mpx ,chciałam mieć teraz chociaz ciut lepszy ,ale przeżyje to;] Jeżeli ktoś miał tego Sonego co ja i teraz ma ta Motkę to b. prosze o porównanie czy robi lepsze ,czy gorsze zdjęcia :] Z góry dziękuje ;]]]]

  • 0

    123. ~ello  2009-02-05 15:17:39  host: maluch.pcz.pl

    mam pytanko-ten tel ma dyktafon??

  • 0

    124. ~jaaa  2009-02-10 12:50:24  host: apn-77-112-6-116.gprs.plus.pl

    jaki telefon?? mam do wyboru motorole E8 i V9, co mi radzicie?? Jakie ma wady motorola E8?

  • 0

    125. ~mino  2009-02-20 12:06:40  host: bmu41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    siemka mam pytanie jak się wysyła przez bluthuta w tym tel bo woła mi jakis kod dostępu i niewiem o co chodzi prosze o odp;D

  • 0

    126. ~mizzi  2009-02-23 19:06:27  host: 77-253-72-177.adsl.inetia.pl

    dobra dobra panowie i panie nie chce mi sie czytac tych wszystkich opini, komentarzy mam 2 pytnia czy ten telefon jest godny uwagi i jak jest ze zdejmowaniem simlocka

  • 0

    127. ~ludi  2009-02-26 23:16:23  host: 82.160.150.88

    mam poytanko czy da sie tak ustawić zeby telefon przypomniał mi o jakiejść czynności co dziennie ? tak zebym raz ustawił i co dziennie o tej samej godzinie dostawał przypomnienie ?

  • 0

    128. ~dlzn  2009-03-12 09:45:47  host: 94.254.232.168

    witam, mam te tel od 3 miesiecy wiec smialo sie moge wypowiedziec na jego temat. kupilem go wraz ze sluchawkami bt motorola s9. szczerze mowiac troche sie na nim zawiadlem, ale napisze swoje plusy i minusy tak zeby kazdy mogl ocenic. + wyglad, zalezy co kto lubi ale mi sie podoba wchodzi sporo smsow, dobrze ponad tysiac fajnie sie na nim pisze, ciekawa klawiatura mozliwosc ustawienia opcji tego okraglego klawisza funkcyjnego dobry ale maly wyswietlacz muzyka gra ladnie bezprzewodowe sluchawki ktore graja calkiem niezle dosc glosne dzwonki bardzo ciekawe ustawianie budzika, mozna wyrac na raz 3 rodzaje budzenia wejscie na malego jacka, czyli posluchamy muzyki na kazdych sluchawkach - bateria trzyma krotko przy intensywynym uzytkowaniu(ze 2 dni), laduje sie tez dosyc dlugo bo ladnie ponad 2h te kolko dotykowe utrudnia prace, niechcacy dotykajac mozna wybrac zly nr itd czasami potrafi sie zamulic narazie tyle z tego co mi sie przypomina.

  • 0

    129. ~  2009-03-21 11:09:35  host: apn-95-41-8-175.gprs.plus.pl

    tak da ustaw w kalendarzu zdarzenie. przy ustawianiu możesz przejść w prawą zakładkę i ustawić funkcję cyklicznie. wybierasz aby zdarzenie odbywało się codziennie.

  • 0

    130. ~MySwordDragonLord  2009-03-21 19:32:57  host: inet20908ng-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Fajny telefonik i w zestawie w plusie sluchaweczki beprzewodowe cudenko :D Telefonik ma duzo pamieci ogolnie jest poreczny tylko trzbea sie do klawy przyzwyczaic ale jest GIT MAJONEZ !!

  • 0

    131. ~andybond  2009-03-28 21:30:35  host: dynamic-78-8-81-131.ssp.dialog.net.pl

    ad ludi.W narzędziach masz kalendarz oraz budzik.W obu możesz ustawić sobie dowolny czas

  • 0

    132. ~adiva  2009-05-02 22:29:11  host: ip-77-223-238-240.atol.com.pl

    Witam.Pytanie do właścicieli tego modelu : czy telefon sam sie nie odblokowuje kiedy ktoś dzwoni a my nie odbieramy lub kiedy przychodzi sobie sms?Posiadałam już takie modele które same sie odblokowywały i wcale nie widzi mi sie ciągłe kontrolowanie telefonu.Np Samsung M3510...kiedy odbierałam rozmowe a telefon był zablokowany po jej zakończeniu sam sie odblokował...skubaniec :)

  • 0

    133. ~do adiva  2009-05-10 11:00:21  host: host-79.173.7.103.tesatnet.pl

    w żadnym wypadku sam się nie odblokowuje;) mam go już jakieś 4miesiące i ani razu mi sie tak nie zdarzylo. pozatym, telefon jak dla mnie bardzo fajny, oryginalny, sms mieści się baaardzo dużo, ja mam na nim ponad 3tysiące esek. Pamięc jest tez duza. Fakt ze się zacina kiedy jest w nim tak dużo wszystkiego.. ale idzie to przezyć. wyświetlacz na zdjęciu wydaje się mniejszy niż w rzeczywistości. na klawiaturze tez pisze się dobrze;) na początku moze ejst cieżko, ale po jakimś czasie się przyzwyczaiłam i już jest si.

  • 0

    134. ~mada  2009-05-11 16:55:42  host: dynamic-78-8-5-28.ssp.dialog.net.pl

    mam ten telefon i chce dodać że telefon jest cały dotykowy ale pod grubym szkłem więc jest efekt jak by nie był. nie ma on stopera ani minutnika ma kalkulator. sms pisze się wygodnie. w nocy ciekawie wygląda z tymi swiecącymi klawiszami. ma mini głośnik więc gra wmiare głośno. nie można ustawić i dzwonka i wibracji na raz. ma troche mały ekran i mało gier na telefony na nim idzie. jeżeli macie jakieś pytania możecie pisać pod gg9805846chętnie doradze!

  • 0

    135. ~MOTO-FUN :]  2009-05-21 19:43:40  host: apn-77-114-72-131.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam, 1. poprzez zmianę softa zawsze zdejmuje się sim'lock ale do takich celów musisz mieć kabel servisowy, a nie USB[acha, nie radze robić tego samemu albo w jakimś komisie bo traci się uprawnienia gwarancyjne..]co do samoistnego odblokowywaniu sie klawiatury to w tym telefonie nie musisz tego pilnować, jeśli chcesz motywy na motkę to http://www.google.pl/ ;P

  • 0

    136. ~jacq  2009-05-22 09:36:13  host: acuv69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam mam nowa motorole e8 bardzo mi sie podoba ale mam pytanie , bo jak naladowalem ja pierwszy raz i potem na drugi dzien mialem pelna baterie i podlaczylem kabel usb i zainstalowalem sterowniki to telefon sie zaczal sam ladowac i potem przestawal to czy to moze zle wplynac na baterie ????

  • 0

    137. ~Dymek128  2009-05-29 19:54:20  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    Kto mi powie jak wgrac temat w ten telefon i przez jaki program nie moge nic do tego znalesc

  • 0

    139. ~stalewiak  2009-06-07 23:12:30  host: 77-254-172-52.adsl.inetia.pl

    sam sie odblokowuje na czas sms i dzwonienia a potem zablokowuje :)

  • 0

    140. ~  2009-06-08 20:00:05  host: nat1.telkonet.pl

    Nie, nie odblokowuje się sam:p z boku jest takie cos do przesuwania, pyk do góry i zablokowana, pyk na dól i odblokowane;) nie ma szans zeby się sam odblokował. Mam ten telefon od paru dni, jestem po prostu zaczarowana, wyróżniający się od innych, świetny.

  • 0

    141. ~pyra  2009-06-10 12:36:53  host: host-89-231-128-5.rawamaz.mm.pl

    Witam. Czekam na przyslanie mi tego telefonu. Osobiscie baaardzo mi sie podoba. Jestem fanem motoroli wiec e8 to naturalny wybor zwlaszcza ze muzyka w telefonie to dla mnie najwazniejsza funkcja a 2Gb wewnetrznej pamieci i karta do 4 to kupa muzyki. Ale mam maly problem. Mianowicie telefon bedzie w Orange a ja kozystam z sieci plus. Nie chce zdejmowac simlocka bo to ingerencja w oprogramowanie telefonu (czyli starta gwarancji), wiec moje pytanie bzmi: czy uzywal ktos z tym telefonem xsim-u??? i czy x-sim dziala na kazdej wersji oprogramowania bo nie mam pojecia jaka wersje bede posiadal. Bardzo prosze o pomoc. Nie chce wyzucic pieniedzy w bloto kupujac xsim.

  • 0

    142. ~_moto_e8_  2009-06-16 18:03:41  host: chello084010082204.chello.pl

    Witam. mam takie pytania: 1. czy można w tym telefoniku ustawić autoblokade klawiatury? 2. jak zmienic dźwięk smsa przychodzącego? Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję za pomoc

  • 0

    143. ~pit3r  2009-06-23 16:09:28  host: nat-52.nplay.net.pl

    Czy mógłby ktoś napisać czy robiąc tym telefonem zdjęcie książki o dość drobnym druku będzie można ze zdjęcia rozczytać co tam było napisane? ;] Kupiłem SE w880i i niestety aparat w tym telefonie mi na to nie pozwala...

  • 0

    144. ~asd  2009-06-23 16:11:15  host: nat-52.nplay.net.pl

    Czy mógłby ktoś napisać czy robiąc tym telefonem zdjęcie książki o drobnym druku odzczytamy go później ze zdjęcia?

  • 0

    145. ~marek  2009-06-24 15:34:07  host: acew47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich. Planuje zakup tego telefonu, lecz mam parę pytań do użytkowników tego telefonu. 1. Ile godzin trzyma bateria przy normalnym użytkowaniu ? 2. Czy ten telefon jest wytrzymały na różne uszkodzenia ? 3. Czy po pewnym czasie użytkowania jakaś część telefonu uległa zepsuciu ? Z góry dziękuje.

  • 0

    146.  2009-06-25 08:49:53

    ten telefon ma wbudowane 2 gb ??

  • 0

    147. ~FANTA  2009-06-26 10:27:34  host: gjd190.internetdsl.tpnet.pl

    mam do sprzedania za 300zł w dobrym stanie raz mi upadla jest lekko na rancie przyrysowana praktycznie nie zauwazalne pod palcem to bardziej czuc. A co do tel tel rewelacyjny ale jak na moj gust za bardzo zbajerowany:D. AHA TEL MA SIMA NA SIEC PLUS. JBC MOJ NR 695212819 ODPOWIADAM NA SMSY

  • 0

    148. ~effie  2009-07-04 10:14:57  host: 212-102-21-13.adsl.inetia.pl

    mam ten telefon, bardzo mi sie podoba ;]

  • 0

    149. ~effie  2009-07-04 10:16:11  host: 212-102-21-13.adsl.inetia.pl

    JESUS!! Co do filmu, może nieodpowiedni format?

  • 0

    150. ~dex__terr___  2009-07-07 20:59:22  host: inet20908ni-0.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Czesc.Zastanawiamsie nad kupnem tej komórki.Cz y jest to taki delikatny telefon czy taki normalny ze moglby upasc z kilka razy

  • 0

    151. ~Ellot  2009-07-08 12:32:45  host: 7.mas.abpl.pl

    siemka ! mam problem z tą motką. Gdy podłączam go do kompa w ogóle nic mi się nie wyświetla żaden PHONE czy coś w ty rodzaju. nie moge nic przesłać przez Blutacza. w kompie są wszystkie oprogramowania wgrane . co jest przyczyną tego ? prosze o szybką odpowiedź tu albo na g : 15774839 z góry dzięki ! . ;)

  • 0

    152. ~mamut  2009-07-08 17:50:30  host: chello084010138083.chello.pl

    mam ten telefon od około dwóch tygodni i ogólnie jestem zadowolona tylko jedno mnie niepokoi niektórzy piszą że ich bateria trzyma 4-5dni przy dosyć intensywnym używaniu a u mnie trzyma nie całe 2 dni mimo że używam jej jakoś bardzo intensywnie. nie wiecie jak bym mogła przedłużyć czas jej aktywności ?

  • 0

    153. ~  2009-07-13 11:29:22  host: klient-82-160-221-171.strefawifi.kolnet.eu

    mam pytanie czy jak będę słuchać piosenek to będę mógł pisać smsy??dal mnie to jest ważne.

  • 0

    154. ~Sławek  2009-07-16 01:54:33  host: chello089077109229.chello.pl

    Witam. Podobno ten telefon E8 jest też w orange za złotówkę w zetafonie czy to prawda ? i jeszcze jedno pytanie kupuje się karte co trzy miesiące czy trzeba coś dodatkowo potem płacić ?

  • 0

    155. ~Janek3  2009-07-16 13:54:11  host: voltar.net.pl

    Witam ! Sietny telefon , bardzo polecam , bardzo dduzo muzy wchodzi dobry aparat , świetna jakość wideo i ogólnie bardzo polecam

  • 0

    156. ~bobs  2009-07-16 18:31:15  host: d90-141-4-51.cust.tele2.pl

    mam ten telefon od wczoraj i jak narazie wszystko mi sie w nim podoba. Mialem wątpliwości czy go brać ale myślę że żałować nie będe tym bardziej że wczesniej miałem nokie 3510i także jest to dla mnie skok dość duży. Klawisze są dotykowe ale wydaje się jakby były prawdziwe bo każdy klawisz drga jak się go naciska. Pasek FastScrol to też fajna sprawa tylko trzeba sie nauczyć z niego korzystać. Ma słabą kamere zdjęcia robi dość dobre. No i to jest piękne że ma 2GB pamięci wbudowanej. Mam go za złotówkę z oferty zetafon w Orange. polecam!

  • 0

    157. ~Uzunqa  2009-07-18 16:55:15  host: 86-63-100-246.sta.asta-net.com.pl

    TELEFON CUDOOOO!!!!! Potrzymasz 5 MINUT I SIĘ ZAKOCHASZ!!!!!!!!!!! Jest o wiele lepszy niż na zdjęciach, ekran jest idealny, płynnie idą wszystkie motywy itd, nie ma problemu z wgrywaniem czegokolwiek, dorzuciłam sobie kartę 4GB i chodzi jak łza. POLECAM, POLECAM jeszcze raz POLECAM!!!

  • 0

    158. ~omna  2009-07-21 11:24:38  host: 89.231.201.164

    "Marek. W komentarzach wszystko pisze, a w opisie telefonu jest czas trzymania baterii. Jak się chce to się wie ;]

  • 0

    159. ~tyna  2009-07-25 13:25:50  host: staticline50218.toya.net.pl

    w najbliższy poniedziałek będę miała e8 i mam kilka pytań ;] 1. Czy często sie zawiesza ? 2. Czy w orange tez dostaje sie wraz z tym telefon bezprzewodowe słuchawki ? 3. Czy ten telefon jest głośny ? __ Proszę o odpowiedzi na te pytanie . ;] Z góty dzięki ;] ps. Według mnie e8 wydaje się bardzo fajna.

  • 0

    160. ~m  2009-07-25 17:25:49  host: aaze85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ta motorola ma słownik T9??

  • 0

    161. ~  2009-07-27 22:39:51  host: b14.idd.net.pl

    do144-tak; do146-tak; Jak zgrać zdjęcia z telefonu na komputer BEZ użycia dołączonego oprogramowania?

  • 0

    162. ~tropical  2009-07-28 16:43:10  host: host-81-190-111-86.gdynia.mm.pl

    Proponuje kupic, stad kilka pytań, bardzo prosze o odpowiedz 1. czy mozesz ustawic wlasne mp3 jako sygnal dzwonka 2. czy mozesz ustawic wlasne mp3 jako sygnal wiadomosci 3. czy to faktycznie jest ekran dotykowy? 4. ile trzyma bateria jesli sluchasz muzyki ( zalozmy 3 godziny dziennie) 5. czy podczas sluchania muzyki mozesz jednoczesnie wysylac sms ( czyli funkcja zminimalizowania odtwarzacza)

  • 0

    163. ~brak  2009-07-29 16:12:08  host: host-81-190-250-173.elk.mm.pl

    mam pytanie, czy jest możliwość włożenia do tego telefonu karty oraz czy ten ekran jest tak mały na jaki wygląda??

  • 0

    164. ~jodrex  2009-07-30 10:47:09  host: 195.149.68.2

    Może ktoś zainteresowany jest kupnem. Zakupioną w salonie Orange 2009-07-03, dziewicza (nie podłączana ładowarka, bez kontaktu z kartą SIM, kompletny zestaw). Gwarancja 24 miesiące. Zestaw jak fabryka dała. Cena 300 PLN (do negocjacji). Kontakt: jodrex[wstaw małpkę]gmail.com

  • 0

    165. ~Milosz  2009-07-30 13:57:51  host: 83.238.72.48

    Jakie formaty wideo odczytuje?? Czy ktoś wie??

  • 0

    166. ~zainteresowany  2009-07-30 18:11:34  host: ip-49-71.zax.pl

    Czy w tym telefonie jest możliwość odbierania sms-ów większych niż 160 znaków? Nokie mają taką możliwość (i pisania i odbierania), a czy ten tel też tak ma? Z góry dzięki za odpowiedź.

  • 0

    167. ~justiix3  2009-07-31 11:21:50  host: kopalnia.proton.net.pl

    Hej.mam zamiar kupić ten telefon.mam jednak kilka pytań.czy ten telefon ma dobry odtwarzacz MP3? ile trzyma bateria przy częstym słuchaniu muzyki. czy telefon jest odporny na uszkodzenia(czy jak spadnie to mu sie nic nie stanie)????? bardzo prosze o odp.

  • 0

    168. ~Asley  2009-08-05 20:46:39  host: nat-4.desire24.com

    Mam pytanko bo właśnie go kupiłam dzisiaj i mianowicie chodzi mi o to że nie moge uruchomić bluetooth wyskakuje mi wprowadź jakiś klucz dostępu i inne tel nie moga wyszukać. Z góry dzięki...

  • 0

    169. ~Falvien  2009-08-06 21:50:39  host: aelp240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten aparat telefoniczny potrafi bardzo pozytywnie zaskoczyć nie jedną osobę. Z tyłu posiada metalową obudowę, mądre rozwiązanie blokowania klawiatury, możliwość rozjaśnienia obrazu i wiele innych pożytecznych funkcji. Jestem jego szczęśliwym posiadaczem od tygodnia i chociaż do tej pory byłem bardzo sceptyczny odnośnie tego producenta, tak ten model moim zdaniem jest najlepszym telefonem na rynku w swojej klasie. Co również istotne nie posiada absolutnie żadnych elementów ruchomych takich jak joystick, klapka czy mechanizm slide, z wyjątkiem blokady klawiatury, co akurat uważam w tym wypadku za atut. Solidne wykonanie, piękny wygląd i funkcjonalność. Jest to początek drogi do Apple'a. Z pełnym przekonaniem i czystym sumieniem polecam go każdemu w wieku 15-30 lat, zarówno jako podstawowy jak i dodatkowy telefon.

  • 0

    170. ~kot  2009-08-07 00:02:15  host: 80.54.97.4

    Tak, można pisać sms'y

  • 0

    171. ~galp  2009-08-07 00:42:16  host: klienci-net2.pai.net.pl

    Mam ten telefon 1 tydzień i po pierwszym formatowaniu baterii trzyma już 3 dni i w ustwieniach telefonu cały czas mi pokazuje że jest 100% naładowana bateria, tak więc chyba trzyma długo,trzeba pamiętać że na początku nawet jak pojawi się napis "bateria naładowana" to 3 pierwsze ładowania robimy na wyłączonym telefonie i to przez 12-13 godzin, wtedy będzie ok. Ogólnie telefon jest OK całe oprogramowanie jest na LINUX-ie więc jest stabilne i w miarę intuicyjne. POLECAM !!!

  • 0

    172. ~boo  2009-08-08 16:42:17  host: babilon.nat.student.pw.edu.pl

    czy ten fom ma automatyczna blokade klawiatury

  • 0

    173. ~Julian  2009-08-10 09:39:36  host: aekl163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pare pytań 1.czy ten telefon jest wygodny w pisaniu sms-ów 2.Ile ma pamięci wewnętrznej 3.jest wejście na karte pamięci 4.ile średnio trzyma bateria

  • 0

    174. ~Dagmara  2009-08-10 22:26:07  host: 195.139.217.58

    tak samo jak iPod nie dziala na mrozie ;]

  • 0

    175. ~majkel  2009-08-11 08:43:48  host: fer122.internetdsl.tpnet.pl

    do 172. WSZYSTKO TAK :)

  • 0

    176. ~majkel  2009-08-11 08:45:20  host: fer122.internetdsl.tpnet.pl

    bateria przy codziennym słuchaniu muzyki (około 3h) dzwonieniu i wyslaniu nie duzej ilosci smsow trzyma mi 3/4 dni :D oczywiscie trzeba na poczatku ładnie sformatować :)

  • 0

    177. ~  2009-08-11 10:43:17  host: host-89-229-4-30.torun.mm.pl

    oczywiscie wszytsko idzie na nim zrobic , a juz bez problemu mozna pisac sms podczas słuchania muzyki , nie tylko pisac sms ale i tez dzwonic

  • 0

    178. ~Justii  2009-08-15 20:39:38  host: kopalnia.proton.net.pl

    mam pytanie bo przeczytałoam jedną z opiń mianowicie że ten telefon tak jak iPod nie działa na mrozie czy to jest prawda ...????? bardzo prosze o dpowiedź

  • 0

    179. ~//otoRokr  2009-08-16 10:48:39  host: 87-205-251-46.adsl.inetia.pl

    Nie tyle do klawiatury co do Fast Scroll-a. ale i tak wymiata... miałem już motorole e398, e1000, nokie n73 i żadna nie jest taka jak e8

  • 0

    180. ~Misio  2009-08-20 17:39:45  host: dlq249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam ten telefon od około miesiąca i w zasadzie nie ma się do czego przyczepić oprócz aparatu i kamery (ściślej rzecz ujmując chodzi o zoom). O ile przy zastosowaniu tej opcji x2 rejestrowany obraz jest w miarę czytelny, o tyle w przypadku zoomu x4, x6 oraz x8 na zdjęciu lub nagraniu praktycznie nic nie widać. Ponadto odnoszę wrażenie, że jakość zdjęć zrobionych tym telefonem nie jest wcale lepsza od zdjęć wykonanych Samsungiem C3050 (który posiada aparat 0,3 MPix VGA). Z drugiej strony, jak ktoś chce robić naprawdę dobre zdjęcia, to kupuje sobie "prawdziwy" aparat fotograficzny a nie liczy na ten umieszczony w telefonie. To aparat jest dodatkiem do telefonu a nie na odwrót.

  • 0

    181. ~  2009-08-20 17:52:15  host: dlq249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeszcze jedna mała uwaga - dotycząca czasu ładowania baterii: w przypadku całkowitego rozładowania baterii, czas niezbędny do całkowitego jej naładowania to minimum trzy godziny (niektórzy użytkownicy tego telefonu twierdzą, że dwie - co nie jest do końca prawdą).

  • 0

    182. ~  2009-08-21 11:27:01  host: host-89-228-101-109.olsztyn.mm.pl

    sms dla mnie pisze sie super ma domyśny słownik

  • 0

    183. ~kiinia  2009-08-22 14:37:12  host: host-89-230-29-183.ostrowmaz.mm.pl

    ja mam ten tel prawie od miesiąca i ejstem z niego bardzo zadowolona.. porażają mnie jednak niektóre pytania: (173); wszystko jest napisane wyżej - jest slot kart, koło karty sim, pamiec wewnętrzna 2GB, wygodny w psianiu smsów i bateria trzyma różnie - 2-4 dni. ja bateri nie formatowałam, bo sie tego nie robi na bateriach Li - ion. :) ogólnie telefon swietny, robi przyzwoite zdjęcia na komputerze lepiej wyglądają niz na telefonie, odtwarzacz muzyki gra głośno i czysto, słuchawki są niczego sobie, choć mogłyby byc ciutek lepsze:) a bluetootha się włącza prosto: najpierw trzeba ustawić bo na włączonego potem 'widoczny dla BT' i bluetooth działa - dość szybko pobiera:) telefon solidny z ciekawym designem:) Ogólnie telefon godny polecenia, choć ja osobiście si.e bałam zakupu telefonu tego producenta:))

  • 0

    184. ~nezi  2009-08-24 13:51:16  host: ixp122.internetdsl.tpnet.pl

    BATERII LITOWO JONOWYCH SIE NIE FORMATUJE jest to czynnosc która paradoksalnie skraca jej zywotnosc gdyz z bateriami tego typu mozna robic wszystko prócz rozladowywania do stanu krytycznego(czyli do wylaczenia telefonu)

  • 0

    185. ~KaSiAaA ;D  2009-08-25 16:14:17  host: staticline645.toya.net.pl

    Motorola super serdecznie polecam ;)

  • 0

    186. ~dzej  2009-08-26 12:06:23  host: korp14.avistamedia.pl

    Mam kilka pytań, co do tego modelu... Jak wygląda sprawa z wytrzymałością? Obecnie jakie sieci mają go w ofercie? Ile bym musiał za niego dać w jakimś abonamencie powiedzmy 25-40 zł? Przy umowie na 2 lata. Mam obecnie plus dla firm. Ewentualnie mógłbym przejść do sieci play. Jeśli tam będą lepsze warunki. Jak piszę się na nim smsy? Jak odtwarza dźwięk? Rozumiem, że do wyświetlacza da się przyzwyczaić poziomego? Jaką kartę można mu włożyć, żeby działał bez przeszkód?

  • 0

    187. ~dominas  2009-08-27 00:16:26  host: dhm207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam ;] planuje zakup tego telefonu ze względu na jakość odtwarzanej muzyki która jest podobno porównywalna z Iphonem ;] ponieważ chcę połączyć mp3 z tel, a nie jak do tej pory - osobno.. dotąd dla mnie w telefonie najważniejsze było szybkie i sprawne połączenie z internetem w celu przeglądania różnych stron :] oraz korzystanie z gg lub alternatywnie Inspiro. Stąd mam pytanie do posiadaczy Motki E8 :] jak w tym telefonie z internetem, (operą i gg) ?? Dotąd miałem Nokię 6280 i sprawowała sie znakomicie.. czy nie zawiode sie na Motoroli?

  • 0

    188. ~Blondi  2009-08-28 11:09:11  host: nat-4.desire24.com

    Mam takie pytanko dotyczące baterii od samego początku ma słabą baterię, mianowicie chodzi mi o to, że trzyma mi jeden dzień pierwsze trzy ładowania były po 12h czy wy też tak macie ? I jeszcze jedno to zoom...wiecie może jak się go włącza ?

  • 0

    189. ~Schabik  2009-08-31 19:38:45  host: ghm34.internetdsl.tpnet.pl

    Do 161: możesz zawsze kupić czytnik kart pamięci :D i zgrać na kartę z pamięci telefonu, podłączyć kartę do czytnika i voila... z kolei jeśli masz kartę 2GB a ccesz wgrać na tela coś to wgrywasz przez czytnik na kartę i z karty na pamięć tela.

  • 0

    190. ~lookupswitch  2009-09-01 08:24:16  host: 217.147.104.142

    Do 186: z tego co pytalem np w Plusie, to juz go nie maja i nie beda mieli. Podobnie w innych sieciach, nie widzialem go w ogole. Karty 8GB i 16GB microSD (SDHC) dzialaja, ale najlepiej firmy Sandisk.

  • 0

    191. ~marta  2009-09-04 14:26:04  host: afew222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiedzcie mi proszę, ile maksymalnie można mieć smsów w skrzynce?

  • 0

    192. ~majekl  2009-09-05 19:20:44  host: bmw214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    elo ludzie :D mam do was pytanie w sprawie tej motoroli e8 rokr :D jak mozna wrzucic tutaj jakis motyw ?? prosze o szybka odpowiedz i z gory dzieki :)

  • 0

    193. ~eeeffff  2009-09-08 21:44:25  host: 123-rev-by-iu.bbs.com.pl

    Nie da sie ustawic autoblokady klawiatur mi bateria trzyma 1 dzien . Ale tel swietny jest ;]

  • 0

    194. ~Dzej  2009-09-11 18:24:38  host: korp14.avistamedia.pl

    190: A orientuje się ktoś jak w tym momencie cenowo na rynku wygląda? Komisy, allegro?

  • 0

    195. ~pablo  2009-09-14 10:50:33  host: eaq36.internetdsl.tpnet.pl

    Jeśli chodzi o funkcje to ok, natomiast wiele do życzenia pozostawia wykonanie oraz podejście Motoroli do klienta. Mój aparat jest nierówno złożony, a co najdziwniejsze pod szybką są rysy. Oczywiście reklamacja nie została uwzględniona (znany już wielu RR serwis), a pracownicy Motoroli robią wszystko, aby nic nie zrobić. Żenada. Radzę dobrze oglądać aparaty przed zakupem, bo potem nic nie wskuracie. Niewykluczone, że na polski rynek wciskają telefony 2 gatunku.

  • 0

    196.  2009-09-14 12:38:28

    Jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia (nierówne złożenie). Dodatkowo pod szybką stwierdziłem zarysowania powstałe podczas produkcji. Motorola pozostaje głucha na reklamacje - zero reakcji, także RR Serwis który naprawia. Oglądajcie dobrze przy kupnie, bo potem się wypną. Niewykluczone, że na polski rynek wypuszczają modele 2 gatunku.

  • 0

    197. ~anonim023469  2009-09-16 17:36:27  host: ds.pk.edu.pl

    Jak ustawić, aby bluetooth był widoczny przez dłużej niż 3 min.?

  • 0

    198. ~mysza.  2009-09-18 16:26:13  host: aawp207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    marta około 1000-1100:)

  • 0

    199. ~eustachy  2009-09-22 00:21:02  host: w3cache.piekary.net

    Jesli chodzi o wytrzymalosc to ten telefon zasluguje na 6+, przejechalem go samochodemi poza paroma zarysowaniami (przez kamyk ktory lezal przy nim) jest w 100% ok

  • 0

    200. ~ciekawa  2009-09-23 23:50:49  host: adeq99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ta komórka ma słownik T9? W opisie jest brak danych.

  • 0

    201. ~  2009-09-28 17:26:59  host: afjp229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dlaczego niektórzy ludzi są tak idiotyczni i zadają pytania na które odpowiedzi mają w opisie powyżej ??... co do blotootha to tylko 3 min.

  • 0

    202. ~dominas  2009-10-04 23:43:01  host: abtf194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam ;] planuje zakup tego telefonu ze względu na jakość odtwarzanej muzyki która jest podobno porównywalna z Iphonem ;] ponieważ chcę połączyć mp3 z tel, a nie jak do tej pory - osobno.. dotąd dla mnie w telefonie najważniejsze było szybkie i sprawne połączenie z internetem w celu przeglądania różnych stron :] oraz korzystanie z gg lub alternatywnie Inspiro. Stąd mam pytanie do posiadaczy Motki E8 :] jak w tym telefonie z internetem, (operą i gg) ?? Dotąd miałem Nokię 6280 i sprawowała sie znakomicie.. czy nie zawiode sie na Motoroli?

  • 0

    203. ~Ulica  2009-10-11 12:40:44  host: chello089076136143.chello.pl

    Do dominias : Muzyczka super, a w dodatku wejście na "zwykłe" słuchawki. Opera chodzi, tylko czasem nie reaguje na przyciski( trzeba nacisnac kilka razy ), gg nie probawalem

  • 0

    204. ~yasukei  2009-10-17 01:03:45  host: abr208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, co do telefonu porażka.. Mam go już dosyć długi okres czasu. Do wyk. nie mam nic do zarzucenia, ale blokada (guziczek) się szybko ściera. Po dłuższym użytkowaniu, jest naprawdę ciężko go odblokować.. Następna sprawa to szybkość.. O matko, spodziewałem się więcej po nim. Straaasznie wolny telefon. Wręcz przesadnie. Oczywiście jak to motorola, już mi nie działa, kiedyś złapał mnie deszcz, telefon ofc. w spodniach zamókł. I szlag go trafił. Generalnie wyświetlacz do wymiany.. Lecz nie opłaca mi się go już robić. Jak bym wiedział na co podpisałem umowę, nie zrobiłbym tego. NIE POLECAM !

  • 0

    205. ~wika  2009-10-21 20:44:43  host: 77-253-110-232.adsl.inetia.pl

    Ogólnie to jeżeli chodzi o cenę telefonu to można ją spokojnie nową na allegro kupić za około 400 zł. Klawiatura dotykowa nie jest problemem, zawsze miałam z nimi kłopot, a tu zaskoczenie jak dostałam ten telefon ogromne, bo strasznie łatwo piszę się na niej sms-y i wgl. Co prawda nie jest do końca dotykowa tylko taka jakaś na kliknięcie. Głośnik jest spoko, słuchawki też. Tylko ja na przykład mam ogromne problemy ze zgrywaniem muzyki, bo płyta z zestawu nie działa i muzykę zgrywam na siłę jak się tylko da, a telefonu nawet mój komputer nie wykrywa więc mam z tym ogromne problemy, ale sądzę, że to tylko u mnie coś mam zepsute w kompie. Ogólnie gorąco polecam, telefon robi ogromne wrażenie ;]

  • 0

    206. ~Adusia  2009-11-04 15:06:07  host: gw.jutra.pl

    Mam ten telefon już chyba pół roku i jest super ale mam taki jeden problem z bluetooth, bo mój telefon wyszuka wszystkich przez bluetooth a inne telefony nie mogą mnie wyszukac ;// Czy wy też tak macie lub mieliście.? Co z tym zrobic.?

  • 0

    207. ~Eva  2009-11-05 18:37:01  host: d108-240.icpnet.pl

    Telefon mam od ponad roku. Od kilku miechów po prostu nie moge go scierpiec. Zawiesza sie strasznie. Żeby potem cos zrobic to musze go wyłączyc, jak normalnie nie chce to musze mu wyjąc baterie ;/ ostatnio mam jeszcze jeden problem. wyczysciłam go z czego mogłam, usunełam wszystkie wiadomosci, zmniejszyłam zasób muzyki o połowe, zdjecia prawie wszystkie wyrzuciłam a i tak wyskakuje mi błąd, że mam usunąć zbedne wiadomosci lub e-mail bo pamięć pełna ;// porazka!!

  • 0

    208. ~  2009-11-07 12:14:00  host: host-81-190-163-25.gorzow.mm.pl

    ludzie mam ten telefon od ponad roku i żałuje, kupiłam go w plusie ma okrojone oprogramowanie... zawiesza się... a na dworze to już wgl jakaś tragedia... z dnia na dziem widze coraz wicej jego wad..

  • 0

    209. ~udar  2009-11-07 16:55:07  host: dok159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    yasukei - bez urazy, są podobno świetne telefony produkcji chińskiej czy rosyjskiej którym deszcz nie straszny (najlepiej nie kąp się z telefonem bo tego żaden sprzęt nie wytrzyma), wika - to faktycznie coś z twoim kompem bo E8 przez każdego PCta jest traktowany jak normalna karta pamięci, zgrywa muzę bez bólu. A ogólnie telefon jest OK, właściwie jest to mp3 w którym jats telefon, radio, foto ....... pzdr dla wszystkich

  • 0

    210. ~Wojciech  2009-11-08 19:23:46  host: ecq190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go juz ponad 2 miesiace i naprawde spoko telefon. Bardzo przypadl mi do gustu... ten wyglad xD Nic tylko polecic !!!

  • 0

    211. ~Dit  2009-11-08 23:06:18  host: ip-82-177-176-246.unregistered.net.exatel.pl

    co do sms-ów.. w skrzynce odbiorczej mialam prawie800 a w nadawczej ponad 700 i jeszcze by wchodziły,ale wydawało mi się,że Motka się przycinała z powodu tak sporej ilości esów,więc je usunęłam. Także MArto spokojnie możesz zapominać u częstym usuwaniu wiadomości ;)

  • 0

    212. ~ggggg  2009-11-08 23:14:34  host: ip-82-177-176-246.unregistered.net.exatel.pl

    a czy wiecie,czy mozna blokowac multimedia? jest funkcja blokady na haslo ale tylko wiadomosci,kontaktów,notatek itp...

  • 0

    213. ~johnny  2009-11-11 09:43:27  host: 90-156-76-254.magma-net.pl

    Witam. Czy ten telefon ma lampę błyskową?

  • 0

    214. ~kleber  2009-11-15 14:02:37  host: absn4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jakość muzyki w tym telefoniku jest rewelacyjna :D (na słuchawkach jak i na głośniku) motka gra ciszej niż Nokia 5310, ale jakośc dźwięku w motce jest lepsza i to o wiele... Nokia jest bardziej basowa. Dużo bardziej. A motka ma szeroką wspaniałą scenę!! E8 strasznie zamula.. ;| teraz czekam na N91 i porównam.. czy lepsza motka czy n91 :]

  • 0

    215. ~  2009-11-23 08:02:53  host: abgl196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Według mnie telefon jest niezły. Mam go od 5 msc i nie żałuje jak na razie. Jedyne co mi się w nim nie podoba to to że ma mały ekran. Te klawisze są przystosowane dla osób niewidomych. xD Dlatego "DRGAJĄ" jak się je dotyka. Zastanawiam się tylko nad jednym.. Dlaczego jak wkładam usb i podłanczam to nie da się zżucić zdjęć z telefonu na komputer bo odwrotnie to bez problemu przechodzi.

  • 0

    216. ~Barti  2009-11-27 19:13:17  host: host-81-190-71-203.gdynia.mm.pl

    motorola zawsze była uważana za gówno ale mam opcję kupna za 200 zł i się zastanawiam bo mam drugą nokie N95 i lepszego fona nie ma więc może ktoś napisze prawdę czy muli itp

  • 0

    217. ~marvisko  2009-12-04 19:45:23  host: 89.231.220.89

    Racja, telefon muli, no ale nie oszukujmy się jak za taką cenę to nie spodziewajmy się szybkości na poziomie htc z 1.3 GHz. Dziwicie się, że bateria słabo trzyma ? To nauczcie się najpierw czytać instrukcje obsługi a potem się wypowiadajcie. Zresztą, jeśli w motoroli bateria się naładuje do pełna, to automatycznie wyłącza zasilanie. Jest więc jakiś sens ładować 12 h ? W instrukcji zresztą pisze.

  • 0

    218. ~below  2009-12-06 17:35:49  host: 5.wod.abpl.pl

    pół roku i jestem totalnie niezadowolony.. odtwarzacz mp3 na plus, b. wygodne wejście na słuchawki, jednak reszta to totalna porażka.. do pisania sms'ów najniewygodniejszy telefon jakim miałem okazje się posługiwać, oprogramowanie głupieje przy większe ilości wiadomości i danych, w dodatku wyjątkowo delikatny

  • 0

    219. ~idler73  2009-12-19 20:10:26  host: dynamic-78-8-227-230.ssp.dialog.net.pl

    Zgadzam się z przedmówcą. Ten telefon może bardzo pozytywnie zaskoczyć. Ciekawy (męski) design, bardzo dobre, solidne wykonanie. Bardzo dobry odtwarzacz mp3, dość dobry (standardowy) zestaw słuchawkowy. Bateria, przy normalnym (mieszanym) użytkowaniu trzyma ok. 8-10 dni. Polecam go facetom (kobieta nie będzie go lubić), którzy lubią muzykę i mają cierpliwość do specyficznego softu Motoroli. Ktoś komu dobrze idzie "opanowywanie" urządzeń elektronicznych, nie będzie miał żadnych problemów. Minusy to: mały wyświetlacz (rekompensuje to co prawda jakością, ale i tak jest mały), aparat (ale, czego tu się czepiać, przecież telefon nigdy nie będzie zdolny do artystycznej fotografii pejzażu) no i soft. Brak możliwości, ustawienia jednocześnie alarmu i wibracji, pisanie sms'ów - dla niektórych może być denerwującą czynnością. Polecam facetom, górnej granicy wieku nie ustalam, ja mam 36 lat i jestem zadowolony. Telefon zaprezentował wszystko to, czego oczekiwałem.

  • 0

    220. ~kinia_as  2009-12-23 00:12:38  host: 093105134036.kielce.vectranet.pl

    nie zgadzam się z 219. jestem kobietą. mam ten telefon i wprost go ubóstwiam. bardzo mi się podoba klawiatura i ma na tyle interesujący design, że wyróżnia się w tłumie, a mało kto ma ten telefon. jestem jak najbardziej za. btw. z resztą ja zawsze byłam wierna motkom

  • 0

    221. ~Vampire  2009-12-23 21:57:41  host: acls119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co do działania na mrozie bym się sprzeczał... mi w temp -15 stopni działał normalnie... do tego był w 100% narażony na tą temp bo zazwyczaj jak chodzę z kumplami to słuchamy muzyki i trzymam telefon w ręku. co do czyjegoś pytania... co do pisania smsow to bardzo wygodnie ponieważ klawiatura jest duża wbudowane ma jak w ww. opisie 2Gb wejście na karty pamięci jest (mi czytała nawet 8Gb ; D) a jak się słucha muzyki praktycznie bez przerwy od rana i s procesorem ustawionym na max to jakieś pół dnia ale jeśli się prze taktuje na 266 Mhz to cały dzień lekko : )

  • 0

    222. ~misiu . < 3  2009-12-26 14:52:16  host: alfa.psary.eu

    ` mam ten telefon ii jedno w nim jest głupie bardzo się zacina, a wam zacina się ? . xddd

  • 0

    223. ~gienu.  2009-12-29 21:11:38  host: abgr62.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie. ten telefon jest delikatny to prawda, ale widocznie skoro Wam muli to nie potraficie się nim posługiwać. mam go około pól roku. około 5 tys wiadomości odebranych, nie kasuje od dłuższego czasu, sporo zdjęć i dużo muzyki. i nie muli. komuś kto chce go kupić bardzo polecam. jak komuś ten telefon muli to widocznie gdzieś spadł albo jest coś od początku nie tak... kupcie sobie nokie 3310 i rzucajcie dowoli i dalej będzie Wam działała. i jak możecie mieć do kogoś pretensje to tylko do siebie. druga sprawa. macie pretensje, że bateria mało trzyma a czy sformatowaliście ją wcześniej ? lub może macie jakieś aplikacje, których często używacie ? radze się niektórym zastanowić co piszą bo to żal tak niektóre komętarze pisać. a co do osób które pytały o prawde to bardzo polecam. naprawde bardzo fajny telefon. i nie zwracajcie uwagi na komętarze ludzi, którzy telefonem się obsługiwać nie potrafią.

  • 0

    224.  2010-01-09 23:38:11

    Jak dla mnie telefon bomba :D soft zmieniłem i przy okazji odtwarza rmvb,avi itp :) Doszło dużooo wiecej opcji :)

  • 0

    225. ~  2010-01-10 13:56:43  host: v07-12.opera-mini.net

    Do adusia: w menu blutooth trzeba ustawic widocznosc na publiczna...

  • 0

    226. ~EvO  2010-01-12 20:48:53  host: 83.1.97.201

    Można mieć w tym tel. gadu-gadu ??

  • 0

    227. ~EdekZwsi  2010-01-14 16:57:00  host: 83.1.97.201

    Czy trzeba być zarejestrowanym ??

  • 0

    228. ~gates2hell  2010-01-17 13:27:23  host: afby242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aby ktoś mógł wyszukać przez bluetooth nasz telefon należy włączyć funkcję widoczny przez 3 min :]

  • 0

    229. ~Jogi  2010-01-17 21:15:05  host: gib211.internetdsl.tpnet.pl

    witajcie. wiecie co mnie boli tylko w tym telefonie?... włączam bluetooth łącze się z słuchawkami MOTOROLI specjalnie do tego modelu telefonu przygotowanymi i telefon zaczyna mulic. odpalam muzykę i słyszę piękny czysty dźwięk ale po pewnym czasie wyraźnie słyszę spowolnienie utworu. nie mówiąc już o napisaniu SMS z tego fona jak słucham muzyki na słuchawkach bluetooth. co do baterii to trzyma mi 1 dzień (bardzo dużo słucham muzyki)nie wiem czy mam telefon jakiś trefny czy po prostu on tak ma. czy ktoś zauważył podobne zachowania motki??

  • 0

    230. ~paula98  2010-01-24 16:29:57  host: dynamic-78-8-240-44.ssp.dialog.net.pl

    Mam telefon ten od 4 miesięcy i wcale nie jestem z niego zadwolona- już 2 razy był w naprawie i nadal się zacina...

  • 0

    231. ~kasiaa  2010-01-26 10:30:03  host: user35-178.satfilm.net.pl

    mam ten telefon 6miesiecy . niepodoba mi sie w nim to ze niemozna na ten tele. sciagnac gier,motywow itp. tapety na ten model musza byc male i waskie poniewaz gdy ustawi sie normalna tapete jest to nie za bardzo ładny widok, apart robi niezaciekawe zdj. telefon ten sie muli, okey moze i z wygladu jest fajny ale.... ja mam go dosyc!!! a musze jeszcze z nim 2 lata wytrzymac ;/ :(

  • 0

    232. ~lewy  2010-02-07 15:15:28  host: chello089079143041.chello.pl

    mam ten telefon od 1,5 roku i 3 razy już był w naprawie, nadal się zacina i psuje

  • 0

    234. ~hej  2010-02-12 17:43:05  host: user56-033.satfilm.net.pl

    mam pytanie stelawiak - jaki soft wgrałeś? ja mam teraz soft - speed 2 martincz ale nie odtwarza i nie rozpoznaje mi rmvb

  • 0

    235. ~ppp  2010-03-01 23:34:04  host: ip-62.111.200.202.static.crowley.pl

    witam, proszę o info użytkowników tego telefonu, jak ostatecznie wygląda sprawa profilu "wibracja - dzwonek", czy jest możliwość ustawienia (jak w np. w V9) rodzaju wibracji? - żeby była dłuższa, zachodziła na dzwonek :) Czy mamy tu do czynienia tylko z: wibracja a potem dzwonek. Dzięki za odpowiedź

  • 0

    236. ~klecha  2010-03-02 14:58:31  host: 212.160.172.70

    Dla tych co telefon się im "muli". Trzeba wgrać nowy soft i podkręcić procesor do 500 MHz + ustawić plik wymiany na 4 MB i śmiga jak szalony. Niestety, to co kupiliście od naszych Operatorów jest "zamulone", bo procek jest na 300 MHz ustawiony - nie wiem dlaczego. Ponadto można wgrać masę aplikacji, tapet, gier itp. Telefon piękny i bezawaryjny. Obudowa nie do zdarcia. Jakość rozmów i muzyki powalająca. Cena na dzień dzisiejszy bardzo atrakcyjna. Minusy: - brak HSDPA, tylko w tym czasie to nie był standard więc nic w tym dziwnego, jednak mimo wszystko by się przydało.

  • 0

    237. ~PIOTREK  2010-03-03 13:35:56  host: ebz42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon.fany.mam go juz dosc dlugo i nie ma problemu z nim.jak jest zaladowana pamiec na full filmami itp. to czasem chwilke mysli.ale ogolnie polecam.zadnych problemow.spadl mi juz kilka razy i wszystko dziala jak nalezy.telefon teraz jest tani tym co oferuje w zamian, dobry glosnik.tapetki,gry itp. mozna sciagnac ze strony e8. dzwonie czesto bardzo i bateria trzyma 4-5dni:)

  • 0

    238. ~sierpniowy posiadacz  2010-03-03 19:45:14  host: fm173.internetdsl.tpnet.pl

    mam go od sierpnia 2009r. co do specyfikacji ma on 7 profili, wybieranie głosowe jest ( trzeba wcześniej nagrać dźwięk i powtórzyć przy wybieraniu), notki można pisać,stopera i minutnika nie zaobserwowałem, słownik sms (mhm, ma trochę wyrazów wprowadzonych, resztę trzeba "wprowadzić do pamięci telefonu"). długie smsy można pisać (najdłuższy jaki napisałem to miał długość 4) wyraźnie widoczna jest liczba użytych znaków, przy pisaniu smsów podoba mi się, że jak się przypadkiem skasuje wiadomość lub wyłączy edytor tekst, można odtworzyć całą wiadomość.jeszcze jest cos takiego ze dokończenie wyrazu podświetla się na czerwono. Samo pisanie na klawiaturze ---> idzie się przyzwyczaić, jak komuś daję napisać sms to jest masakra. często się gubię na innych komórkach, bo w e8 spacja jest przy gwiazdce. Ekran jest mniej więcej taki jak na zdjęciach, 256 tys kol. mnie w zupełności wystarcza. Jako odtwarzacz multimediów świetnie się sprawdza. Menu rzeczywiście się muli szczególnie przy braku miejsca (jednak działam na oryginalnym sofcie z orange). sam układ rzeczywiście na początku trudny do ogarnięcia, ale po dłuższym czasie wydaje wygodniejszy i bardziej przejrzysty. Zdjęcia jak to z telefonu (lepiej mieć cyfrówkę) na mgsm można zobaczyć nie tak najgorzej. Cieszy wbudowane 2 gb. Można czytać na nim mbooki. na telefonie wbudowany jest tetris,sudoku i coś jeszcze. Jest funkcja Track ID. Bateria nie wiem może trzyma max 3 dni (przy średnim Użytkowaniu), ja go na noc codziennie ładuję i chodzi czasem się go rozładuje i chodzi. Owszem telefon potrafi się wieszać, bardzo rzadko zdarzy się że trzeba baterię wyciągać lub go wyłączyć. na cały okres użytkowania może miałem tak 10x. Wracając do odtwarzacza to jest całkiem spoko. jest podbicie basów i equalizer (jednak trzeba wybrać jedno albo drugie). Jest także Efekt dźwięku Stereo 3D ( jednak lepiej go wyłączyć przy odtwarzaniu na dużych urządzeniach). Dobrze się słucha na dołączonym zestawie słuchawkowym. Cieszy wejście m

  • 0

    239. ~Asia  2010-03-04 15:27:43  host: net1.infanet.pl

    Mam ten telefon od kilku miesięcy. Podoba mi się świetnie odtwarza muzykę super klawiatura baterie trzyma mi 3 -4 dni. Polecam świetny telefon a co do zawieszania muszę powiedzieć ze odkąd go mam nie pamiętam żeby mi się zawiesił!!!

  • 0

    240. ~dzik954  2010-03-04 20:27:00  host: 078088083182.lebork.vectranet.pl

    to jest skończone *** jak ktoś chce kupić to odradzam mam taki i to jest najgorsze *** jakie widziałem...

  • 0

    241. ~kamillo  2010-04-11 17:34:06  host: 088156020218.olsztyn.vectranet.pl

    telefon mam od 1,5 roku wgrywałem kiedyś do niego jakis nowy soft nic mi się w nim nie sypie nic nie zazcina jedynie jak muzyki sie slucha to troche zwalnia.Bateria trzyma 2 dni przy sluchaniu muzyki przez bt(słuchawki s9 sa rewelacyjne innych nie używam)Telefon wypadl mi z reki chyba ze 20 razy i nic obudowa sie troche na bokach przetarla z racji wieku.Raz został nawet rzucony w sciane i nic pancerny jak nokia.Rewelacyjny telefon do muzyki !!!

  • 0

    242. ~  2010-04-14 14:17:20  host: wj182.internetdsl.tpnet.pl

    Witam ja tez mam tą motke nawet dosyc dobry fonik chodzi dosyc fajnie chociaz na tym oprogramowaniu javy to ma lekkiego mula klawiaturka dotykowa podlaczona pod wibracje ma tez ogromna pamiec wbudowana czego sie po motoroli nie spodziewalem.Aż 2GB plus slot na karte pamieci aparat tez dobry 2.0 ale nie jest to rewelacja. Jeśli chodzi o glosnik to moze byc nie charczy ale jest troszke za cichy. Blokada klawiatury juz doprowadza mnie do roztroju nerwowego ten durny suwak obok ciekawe jak to padnie to chyba ja patykieb bd blokowal. Z wygladu troszke zajmuje miejsca w kieszeni ale wyswietlacz nawet fajny. Jedna wada telefon jest strasznie poddatny na rysy. Co do ceny nawet nie jest zla kosztuje jedyne 300zl w komisie chociaz ceny moga sie wachac ale nie sa naprawde straszne

  • 0

    243. ~  2010-04-17 19:57:38  host: dos70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mam od roku, nic nie muli, bateria trzyma tydzień, muza jest ok, foto dziadowskie no ale cóż, to jest telefon a nie foto więc i taka to optyka

  • 0

    244. ~michał  2010-04-23 15:23:46  host: 212.76.47.180

    czy wie ktoś ile trzyma bateria w tym telefonie??

  • 0

    245. ~Andzia  2010-04-28 20:48:58  host: 212-123-138-164.ip.telfort.nl

    telefon mam od ponad roku, czesto sie zawiesz, sam sie wylacza, zdjecia nie sa dobrej jakosci, muzyka- odtwarzacz ok, słuchawki Bluetooth bardzo dobra rzecz, bateria przy sluchaniu muzyki jeden dzien gora 2, normalne uzytkowanie od 3 do 5 dni. wyswietlacz maly...

  • 0

    246. ~anna605  2010-04-29 14:47:42  host: aql150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bateria trzyma 4 dni.

  • 0

    247. ~Tomas_87  2010-05-28 13:31:42  host: 093105206109.skierniewice.vectranet.pl

    Wskaźnik EDGE/GPRS czy on automatycznie się wyłącza? Czy jest możliwość ręcznego wyłączenia? A może to nie wpływa na czas czuwania baterii? Dzięki z góry za odp.

  • 0

    248. ~tylik24  2010-05-30 12:33:10  host: apn-77-114-246-20.dynamic.gprs.plus.pl

    miałem jedną ale musiałem sprzedać z braku kasy.. po roku znów wracam do tego modelu bo wyswietlacz jest ładny, sms'y pisze sie mega a wyglad jest powalajacy. Na pochwałeł zasługuje jeszcze jakosc wykonania poeazja ! Po zajnstalowaniu Opery interne przegląda sie rowniez cudownie. Bateria trzyma długo i muza gra dobrze... choć nie powalająco. Polecam :)

  • 0

    249. ~mrowcia  2010-07-02 20:27:32  host: staticline18382.toya.net.pl

    jednym slowem do dupy telefon;/ tylko ladny ma wyglad ....

  • 0

    250. ~Zzzz  2010-07-08 17:40:36  host: 62.87.237.100

    Posiadam telefonik od roku +Wygląd +Bateria(zależy kto czego oczekuje mi pasi, trzyma około 5 dni) +klawiatura jest boska +jakość wykonania +mini jack +wyświetlacz(nie jest taki mały jak sie wydaje... bardzo wyraźny) +/- po części dla głośnika bardzo wyraźny ale chyba za cichy jak na muzyczny telefon, głośność na poziomi k550i, ale tragedii nie ma -aparat(jak na 2mp to jakaś kpina) -zwiechy;/ -pisanie sms w czasie słuchania lub wchodzenie w menu to istny test dla cierpliwości -oryginalne słuchawki grają jak by były z radijka za 2 zeta... ale jest jack więc można wszystko podpiąć... nawet głośniki z kina domowego... -bardzo nie intuicyjny.. mam go rok a czasami nie wiem gdzie co jest Ogólnie gdyby nie wygląd i mini jack to bym go wy#^3*!0lił już dawno.. ale ogólnie gdy ktoś do ciebie zadzwonisz i wyciągniesz go na ulicy to ludzie się zastanawiają co to za telefon. A prawdopodobieństwo spotkania go na ulicy jest barrrdzo małe. A dla mnie to jest ważne..INDYWIDUALIZM... Ale następny telefon to już na pewno będzie NOKIA.

  • 0

    251. ~bartek  2010-07-13 19:10:32  host: 83.68.70.36.kutno70.tnp.pl

    Mam ten telefon od 5-6 miesięcy. Szybki to on nie jest. Strasznie denetrujące dla mnie jest to, że nie ma profilu dzwonek+wibracja, może byc co najwyżej dzwonek po wibracji. Zmieniałem kilka razy softa, bo banalna jest zmiana, ale straciłem na szybkości i powróciłem do softu Plusa. Jakość z dźwięku jest naprawde bardzo dobra, najlepsza z telefonów jakie miałem w przeszłości. Za to nie jest motka za głośna, raczej cicha. Wyświetlacz no można się przyzwyczaić, ładnie wyswietla. Złącze mini jack, duży plus... Klawiatura, po paru dniach przypadnie do gustu, lecz lepsza byłaby standardowa. Dodam, że klawiatura NIE JEST dodykowa (tzn. nie działa tak jak wyświatlacze dotykowe), a działa poprzez naciśnięcie palcem na wyświetlanej pozycji i szklana powierzchnia delikatnie UGINA się, w wyniku czego daja mam to klik. Telefon BEZ PROBLEMU działa na mrozie! Najbardziaj podoba mi się FastScroll, no bajka, przy szukaniu utworu, przewijaniu piosenki niezastąpiony! Aparat... dobre zdjęcia w lato do godziny 19.00?! Pod wieczór, to już tragedia... Dodam, że po zmianie oprogramowania, w którym jest odtwarzacz Mplayer, śmigają filmy o jakości 512 Kb/s, 48 KHz, 192 kb/s dzwięk! Wyświeltają się bez ścinek, czy opóznionego głosu, super, gdyby tylko wiekszy wyświetlacz, to normalnie przenośne DVD, bo do tego ma wbudowaną pamięć 2 GB i dodatkowo karta 4GB MicroSDHC działa bez najmniejszego problemu ;) Wygląd bardzo ładny. Bateria trzyma średnio 3-4 dni, chociaż mi ostatnio trzyma nawet tydzień! Ty tyle jeśli chodzi i opis telefonu. Ogólnie telefon jest średniak, moja ocena 6/10. Mógłby byc o niebo lepszy. Do tego gry java no 1 na 20 gierka to może zadziała i to często z niedziałającym menu. Jak ktoś jest bardzo na nia napalony to niech kupuje, ale ostrzegam, że 1 rok, albo wcześniej i będziesz chciał się jej pozbyc. Nokia to Nokia ;) Jak chciałbys Nokię, to polecam N81 8GB

  • 0

    252. ~kinga  2010-07-18 16:57:41  host: 89.231.221.8

    klawiatura jest wygodna. mimo, ze dotykowa. tzw. pół-dotkowa. jesli słuchasz muzyki wyświetlkają sie przyciski do odtwarzacza, gdy robisz zdj. to do zdjęć [np. zeby wlączc galerie] a gry chcesz pisac smsy to normalnie klawisze. to bardzo wygodne i pomysłowe rozwiązanie. tel. ma cudwną fukcje, mianowicie ktoś nim moze kogos porządnie uderzyc. dzięki trwałej obudowie. nabiłam siniaka bratu, uderzyłam w ściane, troche farba odprsla. raz przykręcałam śrubki.xd

  • 0

    253. ~Justine  2010-07-22 12:36:10  host: ayg202.internetdsl.tpnet.pl

    mam te motke juz od roku i jest naprawde super, nie narzekam :) jednak od casu do czasu wyskakuje mi bląd że pamięć jest pełna, mimo że wcale nie jest - ale jest na to sposób: wystarczy wyzerować pamięc telefonu (więc sobie najpierw przenosze wszystko na karte i potem zeruje, chociaz potem trzeba wszystko ustawiac od nowa - tapete, kontakty... ale to nie jest aż taki duzy problem) i jeszcze jedno - na karcie nie zawsze chce mi wyświetlać podglądu obrazków.. nie wiem dlaczego... ale to mi też zbytnio nie przeszkadza. Mnie bardziej interesuje muzyka) CZY KTOŚ Z WAS ZAUWAŻYŁ COŚ TAKIEGO NA SWOJEJ MOTCE?

  • 0

    254. ~  2010-08-08 22:46:46  host: acrh21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Byłam zadowolona z tego telefonu,ale po pół roku się na nim zawiodłam , zaczął się zacinać ekran robił się czarny. I jest tak cały czas. Nie wiem jak wam on służy ale bym go nie polecała.

  • 0

    255. ~  2010-09-21 12:26:51  host: afae182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cóż, należę do osób rozczarowanych tym telefonem. Ale trzeba brać poprawkę na to, że bardzo szybko po zakupie stwierdziłem, że jednak lepszy byłby inny model i już sam ten fakt sprawiał, że ogólnie mniej przychylnie patrzyłem na tę Motorolę. Natomiast ona sama w sobie też w paru punktach mnie zawiodła. Pierwsza sprawa - praca w niskich temperaturach. Gdy telefon jest włączony, może pracować i na sporym mrozie, ale problem jest innego rodzaju. Mianowicie gdy się go wyłączy i potrzyma jakiś czas nawet w temperaturze kilkunastu stopni (z moich doświadczeń wynika, że to już 17-18 stopni), to.. rozładowuje się bateria. Nieraz miałem takie przypadki, że wyłączałem telefon na kilka godzin, leżał w temp. właśnie 17-18 stopni i już nie dało się go włączyć..rozładowywał się.. Bywało, że samo ładowanie nie pomagało. Trzeba było, żeby tel. przed dłuższy czas poleżał w temp. pokojowej i dopiero można go było na nowo zastartować. W końcu przestałem go po prostu wyłączać i problem zniknął, ale może to być dość irytujące. Czasem tel. się po prostu rozładuje i wyłączy i można się rozczarować, gdy się potem nie chce włączyć. 2. Bateria i wskaźnik jej naładowania. Nieraz ładowałem tel. nie do końca, ale zdążył już "załapać" wszystkie kreski na wskaźniku naładowania. Tyle tylko, że po takim niecałkowitym naładowaniu bardzo szybko się rozładowuje. Może być mylące, że są trzy kreski, a tu już na drugi dzień się wyłącza - przy spokojnym korzystaniu. 3. Rzeczywiście - nieraz muli. Może to być czasem denerwujące, ale w sumie można się przyzwyczaić. Generalnie, mam ten telefon od jesieni 2008 r. (z Plusa), ale żałuję, że go kupiłem. Miałem alternatywę w postaci SonyEricssona W380i i żałuję, że nie wybrałem właśnie tego SE. Moim zdaniem również fajny wygląd, a może byłby stabilniejszy i po prostu szybszy w działaniu. Tyle moich uwag. Ogólnie - w moich oczach bardziej na minus. Drugi raz bym nie kupił, mimo że mój pierwszy tel. to była Motka (C333) i mam pewien sentyment. ;) Pozd

  • 0

    256. ~Adam  2010-09-21 12:57:05  host: afae182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Acha.. i jeszcze jeden zarzut, chyba najważniejszy, względem tego telefonu. Kiedy dzwonek jest ustawiony na głośny, czyli zwykłą muzyczkę (profil tzw. "Aktywny"), to osoba dzwoniąca ma już piąty czy szósty sygnał u siebie w słuchawce, a na tej Motoroli dopiero coś się zaczyna pojawiać. Ostatnio były już skrajne sytuacje, że zaczęło mi się coś pojawiać dopiero przy dziewiątym czy dziesiątym sygnale. Problem występuje tylko przy normalnym dzwonku. Przy wibracji jest normalnie, reakcja telefonu jest natychmiastowa. Ale z tym dzwonkiem sprawa jest przykra.. Nie wiem, ile połączeń w ogóle do mnie nie dotarło (choć osoba z drugiej strony miała normalny sygnał), póki nie dowiedziałem się, co się dzieje. Nie wiem, może to kwestia wymiany softu. W każdym razie - to poważna wada tego telefonu. Dawniej nie miałem z nim takiego problemu. Wygląda to tak, jakby - im dłużej korzystam z tego telefonu, tym późniejsza jest reakcja na połączenie.

  • 0

    257. ~skw  2010-10-10 23:15:46  host: chello089078192163.chello.pl

    mam ten telefon od sierpnia 2009 i był to mój najgorszy wybór w życiu. telefon był już 2 razy na gwarancji a nadal się wiesza, czasem nie ładuje, sam dzwoni albo nie łączy jak ktoś próbuje dodzwonić się do mnie, niby 2GB wbudowanej pamięci a jak zapełni się połowę to zawiesza się i odmawia współpracy. ogólnie jedno wielkie nieporozumienie.

  • 0

    258. ~kamillo  2010-10-12 20:07:59  host: acde129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    heh po 2 latach uzytkowania popsuł mi sie klawisz "4" oddalem jeszcze na gwarancji.Juz 2 miesiace na nia czekam ,dzis dzwonilem i sie okazalo ze nie moga jej naprawic bo nie ma czesci,ale jest plus ze dostane nowy telefon w tej samej cenie co kosztowala ta motka.Szkoda mi jej bo te słuchawki na b-tut byly super najlepszy telefon muzyczny na rynku jeszcze nic go nie przebilo ;p

  • 0

    259. ~pucus  2010-10-18 14:42:46  host: public-gprs61219.centertel.pl

    mam tem tel.dostalam go od chlopaka kiedy jeszcze kosztowal 1500zł... teraz oczywiscie cena spadla...:) jestem z niego bardzo zadowolona jest bardziej taki kobiety mimo tego ze nie jest taki malutki:) POLECAM :)aa cena teraz to 640zł

  • 0

    260. ~lloll  2010-11-18 18:18:32  host: 87-205-138-19.adsl.inetia.pl

    wie ktos jak usunąć liste telefonów w wiadomościach sms tak aby nie było widac do kogo ostatnio wysyłalismy smsa?

  • 0

    261. ~pyrcio  2010-11-23 21:01:54  host: 178-36-185-36.adsl.inetia.pl

    Posiadam tel. od ponad roku. Jeżeli jeszcze rozważasz zakup tego telefonu, to nie masz się co zastanawiać. Telefon świetny. Może to i prawda że czasem muli, demonem prędkości nie jest, ale w użytkowaniu telefonu to nie przeszkadza. Zwłaszcza że przy tylu zatetach można mu to wybaczyć. Zaczne od jego +. 1. Zmienna klawiatóra, boska sprawa, telefon wyświetli takie klawisze jakie mogą być przy danej funkcji potrzebne, co znacznie ułatwia i przyspiesza korzystanie z telefonu. 2. 2 GB pamięci i karty micro SD do 4 GB, nie musze komentować. 3. wyświetlasz jest taki sam jak w większości tel. tyle że obrócony o 90 stopni dzięki czemu bezpośrednio wyświetli pecetowe tapety idealnie dopasowane do ekrana a dodatkowo krystalicznie czyste (nawet w pecetowym rozmiarze!!!), a nawet oglądałem na nim filmy, rewelki nie było ale na dłuuuugich wykładach ratowały życie. 4. Za**bista jakość dźwięku na słuchawkach, tyle że nie tych standardowych, chyba że macie przyjemność korzystać z tych Bluetooth (ciasteczka). 5. twardość, jeżeli ktoś mówi że motki są awaryjne ma rację, ale racja ta pochodzi z czasów motki c651 (posiadałem, była 5 razy w naprawie) ale to się zmieniło (miałem e398 pacerna niczym czołg, waliłem nią o ściany, utopiłem 2 razy w zalewie, raz w zupie, mleku i ze 3 razy w kompieli i nic nokia 3310 jest przy niej jak ze szkła, ktoś twierdzi inaczej? wracaj do plastikowego se albo szklanej noki) a tendencja ta rośnie, z całą powagą moge stwierdzić że rokr e8 nie da się zniszczyć, moje telefony ogólnie mają cieżko, se K300i dał ze mną radę 3 tyg, e398 prawie rok, a ta się trzyma ponad rok!!! Otwieram nią piwa, często rzucę o ścianę, albo w kogoś, parę razy spadła mi ze schodów (mieszzkam w bloku, znacie twardość tych schodów zwłaszcza jeśli z nich mieliście przyjemność spaść po pijaku xD) z piętro w dół i nic. Troszke podrapana. Szkło z przedniego panelu leciutko po rogach odprysneło ale tel sprawny w 100%. Tyle odnośnie zalet.

  • 0

    262. ~pyrcio  2010-11-23 21:15:57  host: 178-36-185-36.adsl.inetia.pl

    Wady. 1. Cichy głośnik do muzyki, ale gra czysto. 2. Blokada klawiatury, wygodna w brew pozorom, ale odblokowuje się ją ruchem w dół, tak samo się ją wyłącza, czasem się przytnie i tel leży offnięty w kieszeni kilka h. 3. przy zapchaniu pamięci muzą, kontaktami i sms'ami muli, znaczy się musi czasem pomyśleć, co kto lubi, jeden jak tel pomyśli 0,5 sec wybucha, inny po 3 jest przykładem anielskiego spokoju. Mi tel. myśli maks. 3-5sec. Dla mnie to nieznaczne, ale dla niektórych owszem więc pisze. I to tyle. przynajmniej z tego co ja odczułem. Ogólnie tel godny polecenia. W swojej klasie nie ma konkurencji. System na linuksie jest nie do opisania, łatwy przejrzysty i przyjemny. Dla mnie 5+/6.

  • 0

    263. ~HeadHunterz  2010-12-03 22:39:33  host: 87-205-209-50.adsl.inetia.pl

    no to pyrcio pojechał. po pierwsze polecam zmianę softu... po drugie głośnik gra wręcz super głośno po trzecie jak procka ustawi się na 399Mhz albo na 0.5Ghz to choćby jak zapchać pamięć to śmiga. jak dla mnie jedynym minusem jest gniazdo ładowania które np. w moim przypadku po ponad 1.5roku intensywnego użytku się zepsuło.

  • 0

    264. ~Sagotht  2011-01-29 17:06:59  host: public15907.xdsl.centertel.pl

    co mam zrobić telefon zacina mi się n a budziku

  • 0

    265. ~Monisia  2011-02-22 19:30:08  host: aawm61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Osobiście posiadam ten model telefonu i go nie polecam... Może ładnie wygląda ale bardzo ale to bardzo się zacina i nie reaguje na przyciśnięcie klawiszy... :/ Radziłabym wybrać inny telefon.

  • 0

    266. ~Ghosst  2011-03-07 23:02:29  host: host2-89-206-6.limes.com.pl

    ludzie, jak dodać słowa do słownika T9 w tym telefonie?!?!?!

  • 0

    267. ~MGMT  2011-03-17 14:21:11  host: 87-206-119-123.dynamic.chello.pl

    Ludzie! To jest najbardziej badziewiasty telefon jaki w żuciu miałem... A miałem ich na prawdę kilka, parę z niższej półki nawet. Kilka denerwujących mnie rzeczy: -całkowicie niepraktyczne 'profile'. Nie można ustawić dzwonka i wibracji jednocześnie!!! -Klawiatura to jakaś pomyłka, jest niedokładna, a po dłuższym czasie wręcz bolą palce. -Aparat. Gdybym nie wiedział, że jest to 2mpx to pomyślałbym, że ktoś nam zrobił niezły kawał. Zdjęcia wychodzą jak na aparatach VGA, szczególnie przy słabszym oświetleniu. -Dostępność tzw 'bajerów'. Znaleźć tapetę czy jakąkolwiek grę na ten telefon to prawdziwy wyczyn... -Pisanie SMSów. Słownikiem T9 w tym modelu praktycznie pisać się nie da, gdyż zajmuje to więcej czasu niż zwykła pisownia. Ogólnie za komentarz powinien wystarczyć fakt, że posiadaczem tego telefonu byłem zaledwie tydzień, gdzie u mnie standardowo jest to od roku do nawet dwóch lat. NIGDY WIĘCEJ!

  • 0

    268. ~Mentos  2011-03-29 11:47:47  host: jvy98.internetdsl.tpnet.pl

    Właśnie kończy mi się umowa tego tel. po dwóch latach użytkowania mogę wystawić chyba precyzyjną ocenę. tel na oryginalnym sofcie dość zamulał i głośnik po prostu trzeszczał, zmieniłem wiec soft po niecałym miesiącu. od tego czasu tel działał dużo szybciej. kilka razy zdażało się że wyłączył się bez powodu lub się przyciął, ale to było bardzo rzadkie... Użytkowany był w ciężkich warunkach, upadł mi wielokrotnie, noszony ciągle z kluczami i po dwóch latach już nie wygląda tak ślicznie, jest cały odrapany, jednak wyświetlacz nadal bardzo czytelny :) Bateria trzyma mi ok 6 dni przy małym urzytkowaniu, gdy wiecej dzwonie czyli ok godz dziennie to trzyma 4 dni. dość długo się ładuje. No i ogromny plus na koniec czyli wygląd i wprawianie w zadziwianie każdego kto go widzi, i pyta się o niego :D Ogólnie jestem do niego przywiązany, nie był to zły wybór ale czasem żałowałem że nie wybrałem standardowego tel.

  • 0

    269. ~roker.  2011-09-01 21:23:35  host: ive74.internetdsl.tpnet.pl

    tylko rokr!! niesamowity telefon. zalety górują nad wadami... neisamowicie szpanerskii ... a jak dla mnie to telefon ma wyglądac dzwonic i grac a ten telefon spełnia to w 200% miałem go dwa lata i chyba teraz kupie nowego e8 ... !

  • 0

    270. ~ydtski  2011-09-11 00:54:22  host: sub215-244.elpos.net

    Telefon do d. Nie wiem jak z nim wytrzymałem 2 lata - chyba tylko dlatego, że był w Orange za zeta. STRASZNIE muli, zacina sie, długo myśli, czasami sie wyłącza - ot tak po prostu. W...rwia na maksa to, ze jak ktoś dzwoni to dopiero po okolo 10 sygnałach telefon zaczyna dzwonić! ba! dzwonić! jakkolwiek reagować. zawiesza się przy odbieraniu rozmów! to dopiero wkurza człowieka. zawiesza się i muli przy odbieraniu smsów. Plusami jest 2 giga pamieci i łatwość dostępu do muzy. muzyczny to on jest, ale czy telefon to polemizowałbym.

  • 0

    271. ~Jojo  2011-09-18 09:58:30  host: afth124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zgadzam się w 200 procentach z ~ydtski, mam ten telefon od kilku miesięcy i szukam teraz innego fona bo z tym nie wytrzymam, jesli się esa odrazu nie odczyta to musze czekac około 5 min by sie odwiesił, i mam to samo co poprzednik, telefon dzwoni po kilku sygnałach ze czesto zdarza mi się nie odebrać..

  • 0

    272. ~aera51  2011-09-21 20:11:19  host: 91.150.139.20.internetia.net.pl

    telefon jest kiepski zawiesza sie mam go jakies 2.5 roku 3 na gwarancji z klawa gniazdo ładowania sie jebie jak nie wiem odradzam go

  • 0

    273. ~  2012-04-01 19:42:45  host: ip-109196050031.syrion.pl

    Telefon tak kiepski że nawet zegar w nim nie działa poprawnie zawsze późni o kilka minut, jest tak wolny że motorola którą miałem w 1995r. przy E8 to huragan, większość filmów na nim nie działa, mimo że to telefon muzyczny odtwarzacz to tylko klawisze play i stop można sobie pomarzyć o jakichkolwiek własnych ustawieniach. Jedyny plus to dość głośny głośniczek.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-147-238-62.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet