Motorola RIZR Z10 - opinie
Telefony Motorola Motorola RIZR Z10 Opinie o Motorola RIZR Z10

Motorola RIZR Z10

w sumie: 97
  • 0

    1.  2007-09-21 08:03:10

    takie połączenie Samsunga z Sony Ericssonem...

  • 0

    2. ~xD  2007-09-21 14:44:25  host: 213-102-106-97.cust.tele2.de

    W końcu jakiś telefon od motoroli z aparatem powyżej 2 mpix! Bravo aż się dziwie...Ale ogólnie fon na poziomie ma wszytko co teraz musi być w telefonie...

  • 0

    3. ~Dark  2007-09-21 14:57:58  host: chello087207056028.chello.pl

    Z8 a wygladu bardziej mi sie podoba, a z tego co widze roznia sie tylko wielkoscia kamerki...

  • 0

    4. ~młody  2007-09-21 21:21:09  host: static-62-233-239-129.devs.futuro.pl

    Pierwszy slider motoroli? Zapowiada sie niezle.....

  • 0

    5. ~mathew  2007-09-22 08:04:34  host: ejc122.internetdsl.tpnet.pl

    wreszcie amerykanie mnie zaskoczyli pozytywnie coz powiem ze telefon to taki kombajn multimewdialny podoba mi się ten aparacik chociaz i tak jest slaby (wiadomo trzeba pamietac ze rzadko sie wprowadza taka matryce w motoroli procesor, hsdpa to wszystko fajna nowinka design tez niezly chociaz nie powalil mnie na kolana ciekaw jestem jak wyglada wideorozmowa i stabilnosc telefonu bo np w motce k3 wideorozmowa gubila zasieg i w ogole nie dzialalo to poprawnie czas pokaze jak bede mial to w reku teraz z pewnoscia bedzie kosztowala niebotyczna kase pozdro

  • 0

    6. ~ja  2007-09-22 10:12:52  host: abgt99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nareszcie mtotorola pomyslala i dala tel z 3,2 mpx aparatem i z AF

  • 0

    7. ~motorola  2007-09-22 14:52:45  host: host133.stimo.net

    o prosze... a niektórzy przepowiadali że kolejną firma ktora zbankrutuje po benqsiemensie bedzie motorola.. a tu taki wypas... mi się podoba tylko cenna pewnie bedzie kosmiczna..=)

  • 0

    8. ~MajrON  2007-09-22 20:59:18  host: 4-168.89-161.tel.tkb.net.pl

    W KOncu! Motorolka z3.2mpx :P Szok i 16mln kolorów ^^ i jescze symbian :P moze postawie na nim linuxa xDD

  • 0

    9. ~~  2007-09-24 16:53:46  host: ecn79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    znowu brak wifi

  • 0

    10. ~ppp  2007-09-25 19:47:21  host: aatn181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W końcu jakaś motorola z aparatem 3mpix a nie z vga...

  • 0

    11. ~WyprasujMnie  2007-09-26 12:32:47  host: cma224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cytat: "Symbian 9.2, Series60 UIQ 3.1" ...nie za dużo tych systemów?

  • 0

    12.  2007-09-29 11:53:47

    Ciekawe kiedy i za ile będzie w Polsce. Ale cacko choć wole SE k810i, N N95 czy N73

  • 0

    13. ~templarious  2007-10-12 18:59:35  host: aatr138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tylko jak robią taki wypas, to magliby dopracować menu, bo posługiwanie się nim to katorga...

  • 0

    14. ~LOLek  2007-10-17 21:48:39  host: 90-156-64-221.magma-net.pl

    Wszystko super,ale nie ma WiFi. Jakby nie ten mankament to telefon byłby idealny. Następny potencjalny konkurent dla SE W960i.

  • 0

    15. ~  2007-10-22 20:17:45  host: aoa161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    1. kopaneek 2007-09-21 08:03 c1-ophisa-017.tosa.pl takie połączenie Samsunga z Sony Ericssonem... Nie rozumie Cie to jest nastepca Z8 czyli nie zadne polaczenie tylko czysta mota 2 na swiecie bananowa. 4. ~młody 2007-09-21 21:21 static-62-233-239-129.devs.futuro.pl Pierwszy slider motoroli? Zapowiada sie niezle..... Nie pierwszy tylko 4. Wczesniej Z3 potem Z6 (z linuksem) az do Z8 nareszcie mtotorola pomyslala i dala tel z 3,2 mpx aparatem i z AF Matryca to nie wszystko :) W końcu jakaś motorola z aparatem 3mpix a nie z vga... Motka od 1,5 roku nigdzie nie wsadza VGA wszedzie 2 mpix 12. grubcio 2007-09-29 11:53 aud42.internetdsl.tpnet.pl Ciekawe kiedy i za ile będzie w Polsce. Ale cacko choć wole SE k810i, N N95 czy N73 SE fajny lecz problematyczny, N73 fatalny :) N95 za takie pieniadze 3 motki dostajesz. 13. ~templarious 2007-10-12 18:59 aatr138.neoplus.adsl.tpnet.pl tylko jak robią taki wypas, to magliby dopracować menu, bo posługiwanie się nim to katorga... widze ze nie miales motki na dluzzy czas. Kazdy kto ma motke dluzej niz 3 miesiace nie wyobraza sobie jak mogl poslugiwac sie tak nieintuicyjnym menu jak Noki. (jedyne co wymaga poprawy to pisanie SMS.

  • 0

    16. ~sluks86  2007-10-26 22:10:38  host: renicom.vlan377.corcoran.lubman.net.pl

    WyprasujMnie system jest jeden czyli symbian s60 9,2 a UIQ to tylko platforma symbiana dzieki której obsługuje wyświetlacz dotykowy przynajmniej tak jest u se

  • 0

    17. ~real  2007-10-31 10:21:48  host: acxi200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale pany Z8 potanieje jak wejdzie to cacko

  • 0

    18. ~  2007-11-04 16:03:02  host: abmr108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to nie nokia!!, cena bedzie normalna i bedzie trzymac 380 h

  • 0

    19. ~BubER  2007-11-09 16:24:08  host: emj234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wygląda zajebiaszczo i zapewne taka jest... Myślałem o jej kupnie, ale sie boje, że może nie przetrzymać upadku:/ Chyba jednak postawie na SE

  • 0

    20. ~xXx  2007-11-18 14:45:22  host: acya61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A co SE Twoim zdaniem przetrzyma upadek?? :D lol ;] Telefon jak telefon, moze nie bedzie tak wadliwy jak Z8, w co watpie, skoro tak szybko go wydają.. POdmieniony tylko aparat i klika innych rzeczy, poza tym nic innego (ale i tak chetnie bym go wzial ;] ). MOTOROLA RLZ!!!! V6Maxx ;]

  • 0

    21. ~R4M  2007-12-21 14:59:49  host: dynamic-78-8-0-130.ssp.dialog.net.pl

    Ten tel to cudo ;), wogóle motorola robi super telefony teraz mam e2, ale jak uzbieram kasę to kupie sobie ROKR e8 albo z10 ;p. Sony Ericssony, Nokie i Samsungi nie dorównują Motoroli... To co, że Nokie, SE i Samsungi mają dobre aparaty jak i tak nie dorównują motoroli?... I nie mówcie, że motki mają niedopracowane menu... Ten kto nigdy nie miał Motki w rękach niech sie nawet nie wypowiada ;). Pozdro !

  • 0

    22. ~s8m  2008-01-09 14:54:11  host: 078088148085.jaw.vectranet.pl

    też się zgadzam motorole to wypas mam sam motorole starą już e398 ale ona weszła na rynek polski w 2004 roku gdzie żadko która komura miała karty pamięci,odtwarzacz filmów czy nawet mp3 a ta motorola charakteryzuję się też dwoma głośnikami:D, co do z10 to nie zła wreście mota powyżej 2 Mpx ale wogule:D

  • 0

    23. ~lol  2008-01-13 14:48:59  host: del250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a tak w ogóle to ma on lampę ksenonową

  • 0

    24. ~kondi5196  2008-01-13 18:30:14  host: 87-205-178-56.adsl.inetia.pl

    chciałem wam powiedzieć że to motorole więc nie oczekujcie zdjęć na poziomie se k800i chociaż to ta sama rozdzielczość ale motka nie ma nawet lampy błyskowej ale jest dużo lepszy stylistycznie. więc co kto lubi funkcjonalność czy lepszy wygląd

  • 0

    25. ~lol  2008-01-14 21:52:17  host: dgf37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kondi5196 -piszesz bzdury bo ma on lampe i to ksenonową zdjęcia bardzo ładne nie wiem jak w k800 więc nie wypowiadam się w Anglii są już takie za około 150 funtów ja ją mam jedyny mankament to brak radia i wi fi

  • 0

    26. ~;Domelo  2008-01-17 15:43:35  host: static-ip-87-248-81-190.promax.media.pl

    R4M a niby w czym SAMSUNGI i SE ne dorwnoja Motoroli? Na pewno SAMSUNG I SE MAJA LEPSZE MENU DUZO WYGODNIEJSZE I PRZEDEWSZYSTKIM SAMSUNG MA DDDUUUUUZO LEPSZE WYKONANIE TELEFOW Z KLAPKA LUB SLIDERA BO MOTOROLE PRZEWAZNIE LATAJA . ALE ZEBY NIE BYLO MOTOROLE TO TEZ SUPER TELEFONY DUUUUUUUZOOOO LEPSZE OD TYCH BADZIEWNYCH NOKII ALE TAK I TAK NIE ZMIENIE ZDANIA I CALY CZAS BEDE MOWIL SAMSUNGI I SE SA THE BEST A MOTKA TROCHE DALEJ :)

  • 0

    27. ~brzdek  2008-01-17 21:33:35  host: 10-204-149-91.cpe.marton.net.pl

    czy on ma wogóle zoom'a w aparacie?? bo nic o tym nie pisza

  • 0

    28.  2008-01-21 20:21:44

    zgadzam się, motorole są fajnymi fonami sam mam e398 normalnie wypas:D ale zmieniam też na motorole v6 :D a pozatym co do se jak widziałem zdjęcia z k800 i k850 nie zbyt takie fajne były, były w dużej rozdzielczości ale można i było się dopatrzeć tych takich fioletowych plam co bardzo zdjęcie psuje no wiadomo komurki to nie aparaty ale może niedługo, jak słyszałem motorola z10 może krecić filmy do 24 godzin i można je ciać i wklejać mątować itp... i to jest super w przyszłości zamierzam sobie kupic taką albo poczekam na motorole z12 która ma mieć aparat 5 mpx

  • 0

    29. ~xXx  2008-01-28 11:39:16  host: akt186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ale po co ten Symbian... Po co upodabniać się do SE, Nokii i innych, skoro jest Linuks.. Po co ten Symbian. Szczerze mówiąc ten telefon wyglądem przewyższa o wiele Z8.. Tutaj widze D-Pad metalowy, nie tak jak w Z8 wszystko z plastiku fatalnej jakości.. Nie ma to jak metalowy telefon, czyli moja MOTOROKR Z6 ;)

  • 0

    30. ~brzdek  2008-01-30 23:57:34  host: 10-204-149-91.cpe.marton.net.pl

    nikt mi nie odpowiedzial a strasznie mi zalezy bo chce ja kiedys tam (w przyszlosci) kupic ale niewiem czy ona wogole ma zoom'a w aparacie nowiec prosil bym o odpowiedz z gory dzieki :-P

  • 0

    31. ~brzdek  2008-01-30 23:59:39  host: 10-204-149-91.cpe.marton.net.pl

    bardzo boli to ze niema stopera i minutnika nie wspomne o radiu i wi-fi oczywiscie :(

  • 0

    32. ~Feyd  2008-02-15 16:11:11  host: staticline18986.toya.net.pl

    Chętnie położę łapki na tym telefonie. Mam już Motorolę K1 i jestem bardzo zadowolony. Zaś ten po prostu prezentuje się doskonale. Jeśli jest tak intuicyjny w obsłudze jak K1, to przy tych posiadanych opcjach musi być na chwilę obecną telefonem doskonałym.

  • 0

    33. ~iBip  2008-03-25 13:43:37  host: ckt72.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ta Motorola MA lampe ksenonową.

  • 0

    34. ~wodzik88  2008-05-24 09:18:38  host: pub66054.brzesko.net.pl

    ma klase :) napewno kupie i nie piszcie mi o samsungu bo sie idzie poplakać ;/ mam d900i masakra i syf to ma dopiero manu, nokia n73 strasznie wolna i sie tnie, czytanie sms koszmarne zanim sie wyswietli sms to minie z 5 sek a juz nie mowie o tym jak jest karta pam pełna hehehe k810i robi super zdjacia ale to nie telefony dla mnie i jest ochydny, juz prawie 10lat inwestuje w motorole i sie nie zawiodłem, były wybryki w/w :D:D:D jedynie moge sie przyczepic do v8 :( SUPER telefon a bateria pół dnia ;( i przyciski dotykowe :( Play nie działa a telefon był uzywany 3dni :/ Z10 NAPEWNO KUPIE

  • 0

    35. ~kuba  2008-07-05 15:03:44  host: aahy138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gdzie go mozna kupić !!!!!!!!!!!!!

  • 0

    36.  2008-07-18 22:09:33

    Na allegro już są.

  • 0

    37.  2008-07-22 11:16:38

    uiq bez dotyku. Co to jest?

  • 0

    38. ~MaTT [Katowice]  2008-08-11 23:07:09  host: xn18.internetdsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich :) Cale zycie korzystam z telefonow marki Motorola i jestem zadowolony. Mialem juz telefony z "Motorolkowym" oprogramowaniem-e398,v3x,e1000 Pozniej przyszedl czas na Windows Mobile-Mpx200,Mpx220,Moto Q9[1wersja] Potem Linux-Rokr E2 i Rokr E6 Nastepnie Symbian A920/925,A1000,Moto Ming W tej chwili posiadam Z8 i mysle nad zakupem Z10 :) mysle ze telefon interesujacy.Moim zdaniem Motorola to nazwa wspanialem firmy jak dla mnie kojarzaca sie z swietnym designem, dobrym odtwarzaniem muzyki i latwoscia w obsludze.Porownujac design Z10 z Nokia N95 moje zdanie takie: Moto Z10 cos pieknego, widac dokladne wykonanie... Nokia N95-w rzeczywistosci, wersja 8 jak i 16gb wyglada jak tania Chinska zabawka. Ale to tylko moje zdanie :D Wiecej na temat Motoroli moge napisac na www.motorole.pl Pozdrawiam Mateusz Kasza [e398mati]

  • 0

    39. ~Teknik  2008-09-02 23:14:30  host: chello089074024136.chello.pl

    Heja. Jakieś 5 miesięcy temu miałem Z10 wielokrotnie w rękach. Pracując w serwisie na zgniłym zachodzie oczywiście ;) Musze powiedzieć że to pierwsza motorola, którą z naprawdę czystym sumieniem mogę polecić. Szybki soft, metalowa obudowa, dobrze dopasowane części miło leża w dłoni. Po prostu duży fajny fon. Z8 to jak zabawka kupiona w kiosku dla syna, "bo musi mieć telefon jak tata". W chwili obecnej nie ma na rynku prawdziwie męskiego telefonu, który mógłby równać się z Z10. Sam używam N70, bo jak wspomniał jeden z przedmówców ma coś w sobie. Tą cechę ma również Z10. Oczywiście gusta są gustami i o tym się nie dyskutuje.

  • 0

    40. ~  2008-09-04 03:50:07  host: f142-178.opera-mini.net

    Rzeczywiście szkoda, że nie ma radia i wi fi, a co do stopera i minutnika, to nic nie szkodzi, że tego nie ma, bo to przecież symbian i takie aplikacje można sobie ściągnąć. Funkcja zoom cyfrowy tylko tragicznie pogarsza jakoś zdjęć, a oprócz tego powiększyć sobie cyfrowo zdjęcie można na komputerze i to znacznie lepiej, bo w fotografi liczy się tylko zoom optyczny, gdzie przybliża się obraz dzięki ruchomemu obiektywowi z układem soczewek

  • 0

    41. ~Perez  2008-09-10 22:33:55  host: ip-92-42-112-24.uznam.net.pl

    Telefonik prawie identyko jak z8;D z8 posiadam sam:D aparat 2 mega ale dobra jakość zdjęć:) Brak tylko procesora tak jak w tym modelu:) jeżeli chodzi o upadki z8 jest ogumowana, ta zapewne nie;P

  • 0

    42. ~maly 2008-09-24  2008-09-24 13:53:04  host: axb250.internetdsl.tpnet.pl

    z8 fajny fon choc troszke nie dopracowany w srodku aparat za slaby jak na taki fon ale ogulnie polecam bo sam taki mam pozdro

  • 0

    43. ~Feuerrader  2008-09-24 21:58:41  host: bum212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Z8 ma procesor OMAP 2420 o taktowaniu 300MHz

  • 0

    44. ~Jar2on  2008-10-21 21:13:19  host: 77-254-58-148.adsl.inetia.pl

    szkoda że nie ma wifi

  • 0

    45. ~bor  2008-11-14 14:24:58  host: acpa151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie .. czy tez telefon ma menu w jezyku polskim??????? bo wydaje mi sie że tylko w ang:D

  • 0

    46. ~Adi  2008-11-15 21:38:14  host: fhd10.internetdsl.tpnet.pl

    jak kolega R4M mowi kto nei mail motki w rece niech sie nie wypowiada ja mam motke z8 i 2mpx a kolega samsunga i 5mpx i duzo gorsze zdjecia robi nie wyrazne ani nic a motka dosc dobre zdjecia robi jestem zadowolony z8 wymienilem tylko softa na nowszego i jest ok a z10 to bedzie hit motoroli bo jest poprawka z8 ilepszy aparat a co do ceny uwazam ze bedize podobna w cenie do z8 motorola zadzi zaden SE czy nokia nei doruwnuje motoroli!! :))

  • 0

    47. ~bor  2008-11-25 15:02:32  host: acqv141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wie ktos czy ten fon ma menu po polsku

  • 0

    48. ~subwoofer  2008-12-07 00:55:26  host: ip-89-174-40-134.multimo.gtsenergis.pl

    ~Adi zgadzam się z tobą w każdm zdaniu co do aparatów mogę powidzieć że motorola przez długi czas montowała w swoich telefonach aparaty o roździelczości 2mpx i wszyscy mówili że kicha ale te aparaty jakościowo robiły o niebo lepsze zdjęcia niż SE czy nokia i nie mówię tego bez poparcia robiłem testy i naprawdę zdjęcia były lepsze robiły się w momęcie kliknięcia przycicku a nie tak jak w SE czy Noki po 3-4 sekundach xD co do upadków bo ktoś coś wcześniej pisał to co jak co ale motorola ci się odrazu nie rozwali miałem już nie jedną motorolę w ręku i nie jedna mi wypadła i często było tak że telefon upadł z ogromą siłą większość telefonów przy takim uderzeniu pękała albo się rozpadała na części (klapka bateria telefon), a motorola jak gdyby nigdy nic podnoszę ją i kontynułuję rozmowę ;)

  • 0

    49. ~Simson  2009-01-03 20:19:40  host: cpc2-scun5-0-0-cust604.nott.cable.ntl.com

    Zgodze sie z subwooferem oraz z Adim gdyz sam osobiscie posiadam ten telefon i sadze,ze zarowno SE jak i Nokia maja prawdo podobnie zawyrzanea ilosc mpx do programow ktore sa umiszczane w tych telefonach.No bo w taki razie po co komu by byly potrzebne te APARATY CYFROWE.A co do menu w Motoroli to trzeba troche ruszycz swoja muzgoenica ,a nie czekac na zrobione np:SE,Nokia ,to dla tych leniwcow ktorzy cofaqja sie w rozwoju:-/

  • 0

    50. ~miki  2009-01-11 20:40:26  host: 93-97-203-202.zone5.bethere.co.uk

    Czy ktos moze konkretnie napisac ile ten tel dni wytrzymuje w uzytkowaniu? Nie interesuje mnie to co mowi producnet tylko tak realnie bo ostatnie motorole przy normalnym uzytkowaniu to 1 dzien a przy nielicznych rozmowach a bardziej na czuwaniu do 3 dni :)

  • 0

    51. ~Matek653  2009-01-16 21:13:58  host: 78.148.25.120

    Ja nie wiem co wy widzicie w tych Sony Ericcsonach i samsungach...Nokie i motorole są najlepsze a Motorola Z10 jest tego najlepszym pszykladem!!!

  • 0

    52. ~matek653  2009-01-17 12:13:48  host: 78.151.77.98

    Ja mam samsunga J600.Myslalem ze to wypas ale jak zobaczyłem Z10 w sklepie to wiedziałem że bede ja miec...A TAK WOGLE TO CO TO JES TE WI-FI???

  • 0

    53. ~sufi  2009-01-20 13:11:05  host: xdsl.003.c81.petrotel.pl

    mnie boli jedna rzecz a mianowicie ten symbian jest do tel z dotykowym wyswietlaczem i na motke (posiadam z8) poprostu nie dzialaja. aplikacji lub gier dzialajacych na tego fona jest tyle co kot naplakal i ciezko je znalezc, pomijajac te fakty tel jest naprawde niezly gdy ktos nie pisze smsow duzymi paluchami:D

  • 0

    54. ~timek  2009-01-23 22:52:38  host: aky82.internetdsl.tpnet.pl

    Wie ktoś jak z głośnikiem? dorównuje n95? czysty dźwięk?

  • 0

    55. ~Benio27  2009-01-24 11:55:53  host: abim48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super fon! Chyba sobie go kupie!3.2 megakapseli,16 mln kolorów-po prostu cacko. Drugi po Z8 Slider.Na allegro kupi się go za 650-700 zł,dołożą ci karte 1GB i trylogię Bourne'a.

  • 0

    56. ~pem123  2009-01-31 14:47:35  host: bdp145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wygodnie pisze sie na tym telefonie esy ??

  • 0

    57. ~Kuba  2009-02-04 14:57:40  host: 94.254.154.178

    hey ;) Czy ta Motka ma lepszy procesor od Z8 ? i juz sie tak nie wiesza ?

  • 0

    58. ~KUbaa  2009-02-04 20:21:21  host: 94.254.132.66

    Jakie ma taktowanie ten procek ?

  • 0

    59. ~dawid  2009-02-05 22:55:17  host: host18.abaks.pl

    może ktoś napisać o bateri i wogóle czy się nie zawiesza, jak gra w niej muzyczka. miałem v360 i zagłuszała wszystkie inne telefony jak na tamte czasy, teraz znowu zastanawiam się nad motką!

  • 0

    60. ~Lukasz  2009-02-07 12:08:21  host: genld-218-221.t-mobile.co.uk

    Ten telefon to badziew jakiego świat telefoni komórkowej jeszcze w życiu nie miał,nic w nim nie dziala poprawnie.Mam go trzy tygodnie i jestem niezadowolony, nie sprawdza sie nawet w podstawowych zadaniach takich jak pisanie smsów, czy dzwonienie bo zawiesza się wtedy,posiada symbiana 9.2,aczkolwiek przy jakiejkolwiek próbie zainstalowania oprogramowania na ta wersję odzrzuca,robi koszmarne zdjecia i bateria trzyma ledwo dwa dni w trybie czuwania.Jeśli twórcy dali sobie za cel zrobienie telefonu w którym nic nie będzie działało to tylko im powinszować bo osiągneli swój cel.Odradzam każdemu kupno tego telefonu.

  • 0

    61. ~Adi  2009-02-16 18:06:34  host: fhd10.internetdsl.tpnet.pl

    hej to znowu ja mowilem wam ze mam motke z8 a wlasnei kupilem z10 to nie jest telefon to jest marzenie o neibo lepsze od z8 i do tego lepszy wyglad ;p polecam ja jest super a zdjecia miodzio samsung omnia nie dorownuje mu ze zdjeciami :) polecam go i nei zacina sie ani nic chodzi plynnie :) super fonik:)

  • 0

    62. ~Jaxx  2009-02-27 13:45:36  host: ip-83-2-86-117.static.xcore.pl

    Ja miałem z8 i to była totalna porażka więc się trochę boję dalej kupować motorolę i to jeszcze następcę z8... Ale bardzo mi się podoba jej wygląd więc nie wiem właśnie czy mam dalej zaryzykować na jej kupno:/

  • 0

    63. ~MonsteR  2009-03-02 23:36:09  host: chello087206105145.chello.pl

    Czytam te wasze brednie i oczom nie wierzę!!! Jako osoba która sprzedaje miesięcznie więcej telefonów niż Wy za rok zobaczycie zadam wam tylko jedno pytanie: jeżeli Motorola jest taka cacy to czemu pada na mordę?! Noki, Samsungowi czy Sonemu jakoś to nie grozi. Ciekawe dlaczego?! Wróćcie do piaskownicy. BTW. Porównywanie Omni do Motoroli to chyba lekki objaw braku powagi lub szaleństwa. To zupełni tak jak porównać malucha z porsche 911 bo oba mają silnik z tyłu…

  • 0

    64. ~maan  2009-03-14 18:04:45  host: 94.254.214.244

    "54. ~timek: Wie ktoś jak z głośnikiem? dorównuje n95? czysty dźwięk?" Wczoraj miałem przyjemność porównania Z8 i N95 - Nokia po prostu CHARCZY i TRZESZCZY przy Motoroli. Podejrzewam, że Z10 ma jeszcze lepszą jakość dźwięku, więc proszę nie rób Nokii wstydu :]

  • 0

    65. ~raaaaa22  2009-03-15 19:03:13  host: 94.254.167.232

    mam problem z ładowaniem w tej motoroli o co moze chodzic?? podłaczam i sie wlacza i zaraz wylacza.. niewiem czemu:( pomocy...

  • 0

    66. ~arti  2009-03-23 14:28:49  host: 151.12.3.41

    telefon do bani nawet radia niema zall.tylko aparat dobre foty robi a ogulnie bania.ja mam nokie 5700 i jest super polecam.

  • 0

    67. ~Pytanie mam :)  2009-03-24 18:28:52  host: 89.200.147.24

    Czy ten telefon ma funkcje blokowania "odczytywania przychodzacych" smsow i listy polaczen:> tak jak to bylo w E398?

  • 0

    68. ~umpa  2009-04-03 02:03:43  host: ip9240.t16.ds.pwr.wroc.pl

    do mosnter to powiedz mi w takim razie czemu gainward zostal wykupiony przez palita i ktora z tych firm byla twoim zdaniem lepsza?? gainward robil lepsze jakosciowo produkty, a palit do tej pory robi buble z najtanszych mozliwych materialow, ludzie woleli kupowac chlam, bo byl tanszy, palit na tym zarabial, a gainward sie przekrecil.

  • 0

    69. ~el pederasta  2009-04-08 21:46:42  host: dynamic-78-8-234-204.ssp.dialog.net.pl

    a ja i tak mam wiekszego fallusa niz wy

  • 0

    70. ~ptp  2009-04-19 16:17:19  host: acde19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Domelo jeden wielki LOOOOL klapka w motoroli lata? następny lol. Motorola chyba robi najlepsze klapkowce nie to co trzesczące samsungi które tak chwalisz! nie wiem wogle o czym ty piszesz widziałeś serie v? latają albo trzescza? no chyba jak otwierasz ja dla zabawy z 50 razy na minute. Co do sliderów samsunga też widziałem i miałem z mixplusa-d900i. po prostu pożal się boże! jak to trzesczy i sie wygina szyny sie zjezdzaja i nie mamy już płynnego otwierania. miałem motorole z3 i była naprawde dobrze wykonana. mechanizm chodził ładnie.

  • 0

    71. ~ptp2  2009-04-19 16:19:34  host: acde19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Monster widze jaki z ciebie znawca i sprzedawca. sam sprzedaje i telefony i co powiem??? Każdy jest w czymś dobry! nic nie pada na morde ani nie stoi z wypieta D*** każda marka w czyms sie specjalizuje i tego trzeba sie trzymać. nie gadania ze se samsung i nokia sa dobre bo sprzedaja je w mixplusie za 1zł. LOL

  • 0

    72. ~Adi  2009-05-06 18:22:25  host: fhd11.internetdsl.tpnet.pl

    ~ptp dobrze mowi motki nie znajdziesz w mixie a szczegolnie ten model mam juz 2 miechy ten telefon i nic mi sie z nim nei dzieje jest zarabisty mialem teraz do czynienia z nokia n96 i poweim tyle ta nokia to badziew przereklamowana na MAXA fakt motka nie ma radia jak chcesz posluchac radia kup se radio a nie telefon jak bys nie zauwazyl telefon ma sluzyc do pisania sms i do dzwonienia a ze ma dobry aparat dobrze muzyki sie na nim slucha i ma ladny wyglad to podkresla jego atuty dziwi mnie to ze ludzie kupuja fony za zlotowke zeby miec radio ;/ to jest zalosne i mowicie ze motorola upada to prawda ale jak ma sie podneisc jak wy kupujecie nedzny ochlap samsunga SE czy nokia to jest zalosne ;/ kto nie mial chociaz miesiaca motoroli Z10 niech kitow nie wciska i wcale nei jest trudna w obsludze tylko trzeba umeic sie poslugiwac telefonem a nie se grzebac palcem w D**** i mowic jaka to nokia boska jest bo to nei prawda !!!!!

  • 0

    73. ~Norweg  2009-05-09 15:37:03  host: 188.33.63.7

    Szanowni Państwo, szczerze nie polecam tego telefonu. Tym bardziej, jeżeli posiadacie numer w sieci PLAY. Internet po kilku dniach walki udało mi się skonfigurować, natomiast odbieranie i wysyłanie mmsów już nie - znam się na tym, ale to przerasta mnie i moje możliwości - na forach niestety świeci pustką co do konfiguracji tego telefonu. Sam telefon używam około 2 tygodni, a co mnie najbardziej boli? Fatalna jakość wykonania. Imitacja metalu jest po prostu tandetna, a wszelkie elementy znajdujące się na drodze przesuwu górnej części telefonu (łącznie z klawiszami 1 i 3) wyglądają, jak by telefon był używany już od 3 lat. Rozumię, że niewiadomo co bym z tym robił, ale słowo daję, swoje telefony zawsze szanuję i nawet po dlugim użytkowaniu zawsze sprzedawałem w stanie prawie idealnym. Jestem mocno zawiedziony - nie polecam. Aha, co do LAMPY BŁYSKOWEJ - ktoś wcześniej pisał, że to ksenon - guzik prawda, to zwykła dioda, może troszkę wyższej mocy i tyle. Zdjęcie jak na 3,2 megapiksela są słabsze niż w nokii o porównywalnym aparacie (nie porównuję do SE, bo to nie ma sensu, zresztą na co komu w komórce taki aparat?) jednak na mms wystarczą. Szkoda tylko, że nie mogę ich wysyłać :-) Pozdrawiam.

  • 0

    74. ~aaa  2009-05-24 12:23:00  host: ip-89-186-15-49.static.vip-net.pl

    niestety kupiłem taką motorolę i działała pięknie i byłem z niej bardzo zadowolony, ale przez 5 dni. Później padł transformator i aktualnie czekam na zwrot pieniędzy...

  • 0

    75. ~dioda  2009-05-27 19:39:39  host: dickensa.compi.net.pl

    Mam ten telefon już dluuugo i tylko z braku czasu jeszcze sie go nie pozbylam!! W zyciu nie mialam do czynienia z gorszym sprzetem za taką cenę!!!! Oto delikatnie zarysowane wady telefonu: 1. Ogromne problemy z ładowaniem baterii – samoistne przerywanie ładowania, problemy z podłączeniem, wyłączony telefon podczas próby ładowania notorycznie sam się włącza (mimo braku karty). 2. Częste problemy z multimediami – program sam się zamyka, często nie chce odtwarzać krótkiego filmu (np. trwającego 10 sekund!) sugerując brak pamięci (w sytuacji, gdy praktycznie cała pamięć jest dostępna-wolna). Zdjęcia znajdujące się w pamięci telefonu są niewidoczne (w galerii pojawiają się z opóźnieniem poczynając od paru minut aż do paru dni(!). 3. Komunikat „błąd ogólny” / „błąd nieokreślony” przy każdorazowym uruchomieniu Narzędzia > Czas i alarm. 4. Bardzo krótko trzyma bateria przy niewymagającym użytkowaniu, ok. 1 dzień.(?!?) 5. Zdarzają się komunikaty o następującej treści: „brak baterii bądź niewłaściwa bateria” uniemożliwiające jakiekolwiek funkcjonowanie telefonu. 6. Podczas połączenia przychodzącego wciąż zdarza się, że nie działa wyświetlacz. 7. Telefon dwukrotnie oddany do naprawy sprawuje się za każdym razem coraz gorzej. Pojawiają się kolejne problemy bądź nasilają dotychczasowe. Nie polecam nikomu!! Powiem zupelnie szczerze, ze znajac juz ten telefon nie dalabym za niego wiecej jak 50 zl. A niestety dalam duuuzo wiecej i cholernie niepotrzebnie bo tylko zachrzaniam z nim do serwisu i wkurzam sie! To jest telefon dla ludzi ktorzy nie wychodza z domu i siedza 24 na dobe przy kontakcie (pod warunkiem ze ladowarka dziala). Odkąd kupilam Z10 nosze przy sobie zapasowy telefon dzien w dzien. Ma to sens?

  • 0

    76. ~dudi_mati  2009-05-27 22:40:24  host: c189-241.icpnet.pl

    jajestem zagorzałym zwolennikiem motoroli, ponieważ motorola jako jeden z niwielu producentów nie stawia na ilość funkcji tylko na wygląd telefonu i za to się kocha Motorole bo są naprawdę telefonami eleganckimi co się rzucają w oczy ich wygląd, elegancja, mi niezależy żeby telefon miał radio, niezależy mi żeby miał aparat 5mpix, zależy mi żeby był elegancki, piękny. I ZA TO WSZYSCY ZWOLENNICY KOCHAJĄ TĄ MARKĘ

  • 0

    77. ~Simon  2009-06-06 17:27:04  host: dwa67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem kiedyś Motke E398, teraz mam L9 (ma radio z RDS... jeśli dla kogoś to ważne) ...a teraz myślę nad zmianą na Z10. Motorole są najlepsze... SE - tani shit, Samsung - tandeta, a Nokia nudna i "zwykła".

  • 0

    78. ~  2009-06-11 17:05:06  host: 94.197.173.89.threembb.co.uk

    Mam ten telefon 7 miesiecy, strasznie się zacina, ogólnie nie polecam

  • 0

    79. ~Diego  2009-06-11 17:08:03  host: 94.197.173.89.threembb.co.uk

    Zacina sie ten telefon,ogólnie nie polecam

  • 0

    80. ~Adi  2009-06-13 13:06:07  host: fhd11.internetdsl.tpnet.pl

    Boże ludzie co wy gadacie mms jest bardzo prosto skonfigurowac wystarczy wejsc na strone sieci i tam wszystko jest a mms to przezytek nie po to jest Bluetooth zeby mms wysylac a po co ci tele z metalu chcesz nim o sciane rzucac?? on ma byc lekki dobrze uchwytny a nie robiony z metalu ja ten tele mam juz od poand 4 miesiecy i nie mam takich problemow z tele jakie ty na pisales musiales trafic wadliwy a po za tym seic play oferuje tele z hurtowni tanich gdzie cos jest nei tak z tele a co do lampy blyskowej nei amsz pojecia co mowisz zapal sobei diode w jakiej chesz noki a wlacz to i rob to w nocy a nie w dzien to zobaczysz roznice boze ludzie pomyslcie zanim cos powiecie lub co gorsza zbesztacie tele nieznajac sie na fonach!!!

  • 0

    81. ~toth  2009-06-26 14:03:24  host: ipf106.internetdsl.tpnet.pl

    Mam z10 już dobre dwa miesiące. Moje uwagi: - żeczywiście potrafi się zacinać jak zbyt szybko użyje się jakiegoś klawisza funkcyjnego. - żeczywiście zdarza się że melduje brak pamięci gdy jest jej jeszcze bardzo dużo. - żeczywiście brak jest oprogramowania na ten telefon. - nie zgadzam się że bateria słabo trzyma - mnie na zwykłym użytkowaniu czyli telefonowanie i sms trzyma do 5 dni. Gdy słucham muzyki długo to pada po jednym dniu ale taki czas działania ma przecież w instrukcji. Jeśli ktoś źle skonfigurował baterię to teraz płacze. - aparat jest oki - jeśli ktoś mówi że robi słabo zdjęcia więc niech go wpier skonfiguruje a później wydaje opinie. - bardzo dobrze trzyma mi zasięg. - do symbiana już się przyzwyczaiłem ale potrafił wkurzyć. - wygląd i wykonanie dla mnie jest oki. mam telefon w skórzanej etui ( nie ma na rynku innego rodzaju pokrowaca dla tego modelu). Aparat jest elegancki, niezarysowany i robi bardzo dobre wizualnie wrażenie. Oczywiście trzeba o niego dbać, czyścić kurze które dostają się np. do zagięcia obudowy. - nigdy nie miałem problemu z naładowaniem aparatu. czas ładowania przybliżony do czasu z instrukcji. Uważam że opinie o aparacie zależą od tego jaki się dostanie. Nawet w znakomitej partii sprzętu trafi się model felerny. Poza tym o aparat należy dbać, tym bardzie im sprzęt jest zaawansowany. Dla superestetów można plecić Aurę - wygląda że jest bardzo ładna - ale co poza tym?

  • 0

    82. ~daro  2009-07-05 09:29:23  host: 5634c21e.rev.stofanet.dk

    poza designem..to ten telefon to porazka zupelna..mam go od paru miesiecy..wolny, wywala bledy..najczesciej nieokreslone, budzik po prostu zwariowal..kazda proba uruchomienia konczy sie samoczynnym restartem, fajny pomysl ze nie trzeba wyciaga baterii zeby wlozyc karte sim..ale wyjecie baterii..to tez nie lada wyczyn..siedzi tak mocno jakby od tego zalezalo moje zycie :)

  • 0

    83. ~ak  2009-07-12 23:03:57  host: dib25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiem wam tak mam moto z8 i jest zajefajna... niedlugo klade lapy na z10... Telefon jest idealny... Motorole gora.. zaden SonyEricson ani Nokia tego nie przebije... a propose telefon wogole sie nie zacina... Przedmowcy ^^ chyba katowali ten telefon... :/

  • 0

    84. ~wujo Moshe  2009-08-07 20:52:42  host: user-89-108-218-192.mobile.playmobile.pl

    Mam Motkę Z10 od miesiąca i telefon zachwyca mnie na każdym kroku :-) Działa stabilnie, zdjęcia bardzo ładne, programy i gry chodzą z Moto Z8, więc mam wgrane: Office, PDF, mapy, użytki i kilka lepszych gier. Porównywałem jakość dźwięku i filmów - Moto Z10 kładzie np. Nokię N95 na kolana :-) Poza tym zjawiskowy wygląd i świetne klawisze (lepsze niż w Z8). Dla mnie rewelka!

  • 0

    85. ~qrwa  2009-08-18 22:17:42  host: aamn245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon ale kupiony został nie w polsce, telefon mnie wnerwia jednym słowem. zdjecia i filmy sa okropnej jakości, nie ma gier i aplikacji na ten telefon chyba ze kupione za 10 zł, ten telefon jest z dup*. Będę chciał zmienić oprogramowanie, może to coś da :/

  • 0

    86. ~fun moto  2009-09-13 19:15:23  host: aun49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mimo wielu negatywnych opinii kupiłem ten telefon, mam go już 5 miesięcy i nie zawiodłem się na nim. Na początku trudno było się do niego przyzwyczaić ale teraz jest po prostu wspaniały, zdjęcia i filmy bardzo dobre, świetny wygląd, nie zacina się, fajne menu, fakt że mało gier ale ja nie gram więc nie przeszkadza mi to, na początku bardzo krótko bateria trzymała ale jak się poszpera w ustawieniach to znacznie się poprawia. Ocena 9/10

  • 0

    87. ~toth  2009-10-11 15:53:41  host: abhh147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak czytam o biedactwach co do tego telefonu nie mogą dostać oprogramowania - z wyjątkiem odpłatnych i drogich aplikacji - to chce mi się śmiać. Moi Drodzy, poszperajcie w internecie i ruszcie mózgownicami. Gry mnie nie interesują więc nie mam na telefonie nic konkretnego. Za to mam pełne oprogramowanie do czytania plików tekstowych, arkuszy kalkulacyjnych i prezentacji multimedialnych. Mam aplikację do e-booków i odtwarzacz multimedilany z komletem kodeków - wszystko mi chodzi. Ściągnąłem sobie kilka filmów na telefon i nie narzekam gdy je odtwarzam. Przegladarek internetowych i progamów do sms i czatów jest dość dużo ale po co mi one? Drodzy Marudzący Forumowicze, jak chcecie dobrze, indywidualnie skonfigurować ten telefon to zainwestujcie odrobinę Swojego czasu i mądrze poszukacie w sieci. Opłaci się.

  • 0

    88. ~step  2009-10-13 22:56:28  host: 195.136.49.162

    malo programow przeciez to symbian jest tego mnostwo szukac szukac szukac :))

  • 0

    89. ~  2009-11-29 14:51:13  host: apn-77-113-93-40.dynamic.gprs.plus.pl

    Adi według tego co napisałeś("jak chcesz słuchać radia,to se kup radio")można by telefon okroić z większości funkcji i co zostanie?Nokia 3310,albo inny zabytek;P Mam teraz Nokie5800 i korzystam z większości dodatków(wi-fi,mp3,gps,foto,radio czasem też włącze)BT ma zasięg do kilku metrów jakbyś nie zauważył,więc z mmsów też korzystam i nie uważam,że to przeżytek.I polecam Ci bardziej przyłożyć się do ortografii,a nie tylko telefonem się bawisz.Wizualnie wydaje się ciekawy,ale z tego co widzę po komentarzach,to jest sporo wadliwych egzemplarzy,które szybko się sypią.Miałem kilka motorole i tak np.rokr E1 była 3 razy w serwisie(czasem zawieszał się podczas ładowania jak ktoś do mnie dzwonił),potem sprzedałem.Poza tym mankamentem byłem z niej zadowolony,tylko że teraz mam uraz do tej marki przez te sypiące się softy...

  • 0

    90. ~Adi  2009-12-13 21:48:03  host: fhd11.internetdsl.tpnet.pl

    Mi sie juz znudzila motorola Z10 wiec kupilem sobie samsunga Gt-S8300 ;p i mam na sprzedaz motorole Z10 w dobrym stanie jesli ktos chce niech na pisze dam fotki jesli sa chetni;p cena to 400zl tylko ze wszystkim co daje operator kabel cd sluchawki itp. Telefon swietny ale ja chcialem jeszcze gps a Motka nie posiada :( a szkoda bo to dobry telefon!!

  • 0

    91. ~ikip  2009-12-25 12:50:35  host: 62.61.52.57

    nie wiem skąd narzekanie na mmsy, ja nic nie konfigurowałem i chodzi wszystko dobrze (telefon nie był kupowany u operatora), bateria 4-5 dni, nie zawiesił mi się ani razu, z wad to na pewno toporny t9 i klawiatura niewygodna do pisania, jednak nie kupiłem go by słać setki smsów, ogólnie wrażenia bardzo dobre!

  • 0

    92. ~p  2010-01-02 18:26:42  host: c82-32.icpnet.pl

    Na Z10 programów, motywów i innych jest dużo. Nie zamula, przynajmniej na tle innych telefonów z Symbianem. Zdjęcia przyzwoite, i tak lepsze niż w Samsungach czy innych LG. Jeśli ktoś szukał i nie znalazł w interenecie(tak jak ja): aparat w Z10 ma tryb makro. Poza tym ładnie czyta różne formaty plików. Telefon, któremu nie można zbyt wiele zarzucić. Dobrze sprawuje się w tym, do czego został stworzony. Jak ktoś nauruchamia programów i mu pamięci mało potem, ma jakieś problemy z telefonem - z całym szacunkiem - niech sobie kupi coś prostszego. Ten telefon go najwyraźniej przerasta.

  • 0

    93. ~Hary  2010-01-28 17:43:06  host: 77-252-229-158.ip.netia.com.pl

    siemanko ludziska mam pytanko czy jest problem z sim lockiem i jezykiem zeby sciagnac w polsce bo planuje sobie z niemiec sprowadzic taki fon;D

  • 0

    94. ~Adi  2010-02-06 13:38:41  host: fhd11.internetdsl.tpnet.pl

    Sim-locka nie powinien miec a co do polskiego jest nawet jest soft polski do tego tele jesli nie chcesz meiec aplikacji nei mieckich i wiekszosc odblokowanych rzeczy to wymieniasz soft i cieszysz sie dobrym tele:)

  • 0

    95. ~czosnek  2010-03-21 21:03:50  host: public-gprs51311.centertel.pl

    Rewelacyjny telefonik, szczególnie w temacie wideorozmów, programów (Excel itp.) oraz filmów - polecam na dłuższe jazdy pociągiem :) Niestety pada łączenie ekranu z płytką główną (tak samo, jak w Moto Z8), naprawić to ciężko, a gwarancja skończyła się 2 miesiące temu... Znacie dobry punkt, który naprawia takie usterki?

  • 0

    96. ~wuj  2010-04-01 10:33:24  host: 87.105.154.106

    Mam motkę Z10 od półtora roku i telefon jest idealny - niestety padła "taśma" łącząca ekran z płytką - czy ktoś wie, gdzie można takie coś naprawić (połowa komisów odmawia)?

  • 0

    97. ~krasnal84pl  2011-10-17 02:22:35  host: cpc3-hawk12-2-0-cust199.aztw.cable.virginmedia.com

    powiedzcie mi ludzie czy w tym telefonie można wymienić obudowę tzn wiem że się da bo znalazłem na necie zdjęcie po zdjęciu jak to zrobic ale skąd wziąć taki oto panel?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-184-73-122-162.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet