Motorola RAZR - opinie
Telefony Motorola Motorola RAZR Opinie o Motorola RAZR

Motorola RAZR

w sumie: 116
  • 1

    1. ~aSASIN  2011-11-07 23:49:10  host: public136723.xdsl.centertel.pl

    jakbym czytał specyfikacje SGS II .... z niewielkimi różnicami ciekawe jaka cena tego cacka ;p

  • 1

    2. ~blaki666  2011-11-08 17:08:16  host: 88.220.100.128

    Zapowiada się naprawdę ciekawy SmartFon :)

  • 0

    5. ~  2011-11-09 15:00:16  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    czekam z niecierpliwością na rozwój wydarzeń. może namieszać na rynku smartfonów:)no i ten kevlar...

  • 0

    6. ~pepe pan dziobak  2011-11-09 17:16:57  host: 78.133.208.202

    Telefon ideał, parametry kosmiczne, no i nieźle wygląda! Ciekawe w jakich taryfach bedzie i ile bedzie kosztował. Bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam

  • 0

    8. ~pw  2011-11-09 19:26:20  host: 85.219.163.66

    w sumie super sie wydaje mysle ze bedzie mial spore wziecie tylko kiedy trafi do sprzedazy.....

  • 0

    9. ~miku  2011-11-10 17:44:53  host: 178.219.120.38

    PIĘKNY TELEFONIK w końcu będę miał na co zmienić swojego lg 3d SZKODA ŻE MOTOROLA KOSZTUJE JAK NA RAZIE 2600zł ŁAŁŁŁŁŁ

  • 0

    10. ~  2011-11-16 09:32:58  host: 212.160.172.70

    cena nieco zabojcza, jak op-y go dobrze nie zaproponuja to bedzie kicha. ale telefon - miod malina :) z niecierpliwoscia bede oczekiwal testu na portalu!!

  • 0

    11. ~  2011-11-18 16:36:57  host: 188.146.18.215.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    namieszać?telefonów wielkich jak cegłówka jest zatrzęsienie...telefonów nagrywających full hd również...niewiele grubszych także...jedyne co go wyróżnia to Glonass i nic więcej

  • 0

    12. ~  2011-11-18 20:21:05  host: user-46-113-109-23.play-internet.pl

    Nic specjalnego! Kopia SGS II.

  • 0

    13.  2011-11-18 21:53:21

    @13, kopie to świetna sprawa, gdy są o wiele lepsze. Byle jakiej, plastikowej obudowy i kiepskiej jakości rozmów w Motoroli nie uświadczysz.

  • 0

    14. ~asx  2011-11-22 22:26:13  host: 77-253-101-253.adsl.inetia.pl

    szkoda tylko że nie można wymieniać baterii :(

  • 0

    15. ~db  2011-11-23 17:38:51  host: static.cmcti.vn

    Tak w SGS II niestety jakość rozmów do d.py szczególnie Ciebie żle słychać i to potwierdzam na różnych telefonach nie idzie z kumplami gadać . A motka (nie wiem jak ta) ma nieporównywalnie lepszą jakość i te materiały chociaż od kevlaru orgazmu nie dostaję ale metalowa ramka robi różnice

  • 0

    16. ~db  2011-11-23 17:42:30  host: static.cmcti.vn

    I jeszcze jedno Razr ma mikro sim nie standard chyba że standard nie odnosi się do wielkości

  • 0

    18. ~As  2011-12-12 16:00:12  host: mail.nsti.pl

    Obsługuje LTE?

  • 0

    19. ~kowal  2011-12-14 22:06:12  host: user-46-112-186-244.play-internet.pl

    Oby byla wersja z Qwerty, to będzie można wymienić milestona.

  • -1

    20. ~Dirtyterror  2011-12-15 02:08:24  host: user-164-126-164-98.play-internet.pl

    Obudowa Galaxy s2 nie jest badziewna i słaba a kto tak mówi nie miał go w ręce. Ta motka to kopia i to dosłownie kopnia SGS-a 2. Z gorszą przednią kamerką. Nie obsługuje LTE, a kosztuje tyle że pewnie SGS2 X i SGS2 LTE będą w podobnych cenach. Nic szczególnego biorąc pod uwagę różnicę w czasie jaką dzieli tą motkę i sgs2. Ale faktycznie jakość rozmów w sgs mogłaby być lepsza.

  • 0

    21. ~Sekeletu  2011-12-15 15:34:08  host: byr98.internetdsl.tpnet.pl

    @20 posiadam SGS2 i jednoznacznie mogę potwierdzić głosy innych, że ten telefon ma badziewną obudowę. Jakość rozmów to żenada, tak samo jak słaby zasięg (typowe w Samsungach). Ta Motka może być bardzo ciekawą alternatywą.

  • 0

    22. ~Samsung Fan  2011-12-15 17:33:26  host: public27171.xdsl.centertel.pl

    @20 Weź do ręki telefon Motoroli a przeprosisz za swój wpis i wtedy dopiero będziesz widział że Samsungi nie są mistrzami wykonania i jakości mimo że technicznie nie sa złe.

  • 0

    23. ~rage  2011-12-16 18:20:17  host: host-62-141-205-157.swidnica.mm.pl

    mam ta motke od 6 dni i musze przyznac ze jest kozacka ale radia w niej nie znalazlem ;) ma 16 GB pamieci wbudowanej z czego 11,5 dla uzytkownika, bateria narazie wytrzymala mi max 2 dni, ale nie zdazylem sie nie jeszcze znudzic to pewnie dlatego. telefon ogolnie moglby byc troche mniejszy i przod moglby bardziej zachaczac o design galaxy s II, ale i tak jest bardzo dobrze, rzecz ktora najbardziej mnie irytuje u motoroli to sluchawki ktore dodaja do zestawu, placisz za telefon ponad 2000 tys (w moim przypadku okazyjnie 1450 na allegro) i dostajesz sluchawki identyczne jak w motorolach z przed 3 lat, oldschoolowe pchelki warte pewnie z 10 zl ;/ gdzie np do flagowych modeli htc dodaja sluchawki firmy monster ktorych cena zaczyna sie chyba od 300 zl :) to tyle ode mnie.

  • 0

    24. ~  2011-12-16 20:09:07  host: public14123.xdsl.centertel.pl

    Kurde jak to jest, że chociaż SGS II ma słabszy akumulator to ma o połowę większe czasy czuwania od RAZRA :]?? To jakiś błąd czy Motorolla zwyczajnie zwaliła sprawę ;D??

  • 0

    25. ~Mysza  2011-12-18 09:07:59  host: 195.33.27.172

    @24 Może poprostu Motorola podaje prawde a nie wciska kity jak inni że bateria będzie trzymac 2 tygodnie.

  • 0

    26. ~  2011-12-19 13:13:57  host: 86-63-111-18.sta.asta-net.com.pl

    świetny telefon, alternatywa dla tych którzy nie lubią albo mają dość plastikowej tandety.

  • 0

    27. ~kaaamil  2011-12-19 23:14:08  host: 178.183.199.50.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    no to widzę, że już nawet Motorola wyprzedziła Nokię... :/

  • 0

    28.  2011-12-20 15:01:47

    Bardzo przyzwoity, zastanowilbym sie 2x czy wziasc RAZR czy wlasnie SGS2. SGS+

  • 0

    29. ~  2011-12-24 18:44:59  host: d205-29.icpnet.pl

    @21 @22 gadacie bzdury. nie wiem czego wymagacie od obudowy telefonu.... zeby powstrzymywala kule jak kewlar w motce? w sgs 2 macie z przodu gorilla glass ramke z metalu a z tylu plastik. calosc wazy 116g i sam sobie przy upadku, za sprawa malej wagi nie robi krzywdy. jezeli chcecie rzucac telefonem to proponuje powrot do nokii 3310. jestem bardzo wymagajacy jesli chodzi o materialy i wykonanie przedmiotow, nie tylko komorek i jakosc obudowy w sgs2 mnie zadowala. oczywiscie wolalbym stal nierdzewna ale nie zamierzam nosic telefonu na plecach. jak dla mnie sensation np jest za ciezki troche przy tych samych gabarytach co sgs. motka sie bawilem bo 3 dni temu kupila ja moja siostra. fajna bo fajna ale nie za ta kase.

  • 0

    30. ~Samsung fan  2011-12-28 20:09:05  host: public26545.xdsl.centertel.pl

    @29 Jakość wykonania to materiały z jakich została zrobiona oraz precyzja. Zarówno jednego jak i drugiego brakuje Samsungowi - jakości wykonania szczególnie.

  • 0

    31. ~rage  2011-12-30 13:03:57  host: host-62-141-205-157.swidnica.mm.pl

    3 dni to max co wycisnelem z tego telefonu. porownujac czas pracy na bateris sgII trzeba wziac pod uwage to ze sgII ma troche mniejszy wyswietlacz, nieduzo ale zawsze, a poza tym nie uwierze ze sgII trzyma dluzej :) byc moze telefon trzymalby dluzej ale przd pierwszym wlaczeniem nie naladowalem go na maxa tak jak zalecal producent, a jedynie do 70% :/

  • 0

    32. ~rage  2011-12-30 13:11:42  host: host-62-141-205-157.swidnica.mm.pl

    sory pomylilem wyswietlacz z sgII z tym z sgI, takze w wielkosci wyswietlacza roznica jest znikoma bo 0,03"

  • 0

    33.  2011-12-31 02:04:41

    Zgodzę się co do jakości wykonania, chociaż mój sgs 2 nie trzeszczy i nie rozpada się pomimo 7 miesięcy używania. Zdarzało mi się go nosić z monetami w kieszeni i kluczami a ekran nie jest porysowany. Przypuszczam, że Razr będzie bardziej odporny. Ale biorąc pod uwagę przepaść miesięcy w wypuszczeniu na rynek, jaka dzieli razr od sgs motorola nie pokazała nic specjalnego. Ten sam hardware + lepsza obudowa i trochę lepszy ekran (rozdzielczość), mogli chociaż wrzucić pod ten sam procesor tegre zamiast exonusa. Gorsza przednia kamerka. Hmmm, czy waszym zdaniem jest to warte o 700-100 zł więcej niż sgs ? Szczególnie, że niedługo może zawita do nas sgs hd lte... Bo transfer motki po wifi to tylko 14mb. jeśli się nie mylę :)

  • 2

    34.  2012-01-01 15:13:14

    Brałbym ją gdyby nie android.

  • 0

    35. ~awek  2012-01-01 19:55:07  host: ip128-94.vtelecom.pl

    mam zabawkę od 2 tygodni, dzisiaj rzuciłam w futerale na łóżko i monitor padł. ogólnie spisuje się bardzo dobrze, ale zdziwiło mnie że jest taki delikatny. zobaczymy co powie na to producent.

  • 0

    36. ~Diatrom  2012-01-02 00:59:14  host: host-86-111-97-28.tvk.torun.pl

    Nikt telefonem rzucać nie zamierza ale czasem można go zrzucić na ziemię przez przypadek albo zalać. Ten fon prócz dobrych podzespołów ma też zabezpieczenie przed zalaniem " Co więcej, każdy element telefonu Motorola RAZR zabezpieczony jest powłoką odporną na zachlapanie – nawet wewnętrzne podzespoły" i to jest cud malina. Mam Moto Defy i i chwała tej motce bo już dawno bym był bez telefonu. Skończy mi się umowa i kupuję Razra. W Play można się potargować do ceny przy przedłużaniu umowy więc nie powinno być aż tak drogo.

  • 0

    37. ~kasztan  2012-01-02 02:05:19  host: z55-04.opera-mini.net

    to jeden z najlepszych telefonów na rynku. nie dziwię się, że jest taki drogi, ale wart swojej ceny. można powoli nazwać go przenośnym komputerem... ;)

  • 0

    38. ~amarela  2012-01-02 11:52:42  host: user-188-33-171-33.play-internet.pl

    Jestem posiadaczka tego telefonu jest swietny!

  • 0

    39. ~  2012-01-03 20:45:35  host: 213.77.48.146

    @37 ~kasztan. Twoim zdaniem to 1 telefon który można nazywać przenośnym komputerem?:D Przecież podobnie albo i lepsze urządzenia są na rynku od początku 2011 roku. Chyba kiepsko znasz się/śledzisz rynek smartfonów. Zaczęło się od LG swift 2x i w sumie ten swift z układem graficznym tegra 2 to bardzo silny konkurent pomimo prawie rocznej przepaści w premierze na rynku. A nowy na Allegro można dostać za 1000 zł i nawet już poniżej tej kwoty a jakość wykonania stoi na bardzo wysokim poziomie. Mnie nie rozchodzi się o to czy jest dobry bo taki jest bez wątpienia. Ale dla mnie nie wart kwoty 2000 zł a za tyle go kupić raczej jest już ciężko. SGS 2 ma to samo w środku a kilkoma parametrami góruje nad tą motorolą.

  • 0

    40. ~Rooney1985  2012-01-22 19:37:00  host: aena249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem to cacko w ręku i naprawdę czuć jakość!! Razem z żoną mieliśmy naprawdę kilkanaście modeli telefonów i wszystkie szlak trafił poza 2 motorolami L7, i milstone przy czym L7 ma około 6 lat i daliśmy go bratu bo zajechał sony experie w ciągu 3 tyg. Teraz brat wrócił z zagranicy i mówił że przypadkiem mu wyleciał na polu i został wdeptany w błoto, wpadł do kufla z piwem i nadal chodzi. Nie pisze reklamy bo każdy producent jest w czymś dobry (poza nokią teraz, dla mnie motorola to gwarancja jakości i wiem za co się płaci te 2 koła w przypadku razr-a

  • -1

    41. ~Kluliczka  2012-02-09 17:04:46  host: aetb20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szczerze mówiąc ma kosmiczny design. Cena nie na moją kieszeń, a tak w ogóle to zwykły telefon z androidem i trochę bardziej wytrzymały niż np.SE Xperia X10 mini. TELEFON MA BYĆ PRZEDE WSZYSTKIM DO DZWONIENIA!!! - Nie zapominajcie o tym. Mimo wszystko lepszy jest (chyba) Samsung Galaxy Note.

  • 0

    42. ~adjurek  2012-02-10 22:04:58  host: staticline17403.toya.net.pl

    bawiłem się samsungiem 2370 bateria trzyma trochę dłużej

  • 1

    43. ~grzechstoma  2012-02-12 23:35:05  host: 91-145-142-233.internetia.net.pl

    Kosiarka nie telefon szybki jak cholera dobry zasieg i dobra jakosc rozmów naprawde dobra.Ale filmiki to switne nagrywa

  • 0

    44. ~marcin0204  2012-02-19 15:26:41  host: 213-92-164-124.serv-net.pl

    A wiecie że producent daje tylko 12 msc gwarancji? Toż to lipa straszna!!

  • 0

    45. ~kokos  2012-02-20 21:10:09  host: 89-75-84-86.dynamic.chello.pl

    w orange teraz jest bardzo dobra promocja na ten telefon, abonament za 129 a tel za 119 zł.Ot takie moje subiektywne odczucia :)

  • 1

    46. ~ferbi  2012-02-20 21:37:38  host: cpc2-hatf7-2-0-cust836.9-3.cable.virginmedia.com

    mialam do wyboru sg2 i motorolke (posiadam oba w domu) i motorolka wygrala. Mocna fajna obudowa, czego nie mozna powiedziec o sg2, bez baterii ten tel jest jak plastikowe cos... Motorolka na leb bije samsunga i fajnie uklada sie w kieszeni. Mam ten tel od tygodnia i juz jestem w niej zakochana

  • 0

    47. ~ferbi  2012-02-20 21:42:38  host: cpc2-hatf7-2-0-cust836.9-3.cable.virginmedia.com

    zapomnialam dodac, ze ma duzo lepsza grafike od sg2.

  • 0

    48. ~koko  2012-02-22 20:13:11  host: d169-243.icpnet.pl

    Hej! Pytanie do uzytkownikow - ni jestem w stanie wytrzymac z tym telefonem do konca dnia, prawde mowiac to wytzymuje od 7 rano jak bo wypne z sieci max 12 godzin,

  • 0

    49. ~ferbi  2012-02-28 23:51:02  host: cpc2-hatf7-2-0-cust836.9-3.cable.virginmedia.com

    2 dni przy normalnym uzytkowaniu- sms rozmowy, gry. Przy wlaczonym wi-fi 1 dzien.

  • 0

    50. ~JacMax  2012-02-29 00:18:36  host: acre183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam serdecznie:)) Może mi pomożecie. Chcę kupić telefon do firmy, wchodzą w grę "Samsung Galaxy SII", "Motorola Razr" lub "HTC Sensation XE z Beats Audio". Potrzebuje do pracy, czyli wykorzystywane będą głównie kontakty, kalendarz i Gmail. Teraz mam prośbę może do użytkowników lub osób testujących, który faktycznie lepiej mi się sprawdzi, chodzi o komfort pracy właśnie w tych aplikacjach i co najważniejsze faktyczna DŁUGOŚĆ PRACY NA BATERII, jest to dla mnie w 90% najważniejszy parametr, i nie chodzi mi tu o parametry, które zazwyczaj producenci zawyżają tylko o wasze praktyczne odczucia. SG SII już testowałem i jestem pozytywnie zaskoczony, ale tych pozostałych dwóch w moim miescie nie mogłem nigdzie znaleźć więc osobiście nie mogłem przetestować. Z góry wszystkim dziękuje za jakiekolwiek informacje w tym temacie. Chętnie również zapoznam się może z jakimiś innymi godnymi uwagi modelami z tej klasy smartfonów, które według Was mogły by mi przypasować. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam. Jac

  • 0

    51. ~beastieboy  2012-02-29 09:34:53  host: waj-w3cache01.abg.com.pl

    Jakością rozmów i zasięgiem bije na głowę wszystko z czym miałem do czynienia w ciągu ostatnich dwóch lat, szczególnie chińskie buble made in HTC. Wczoraj wychodząc z domu zadzwoniłem i nie rozłączając się: zszedłem do metra, przejechałem metrem dwie stacje, wyszedłem na powierzchnię, po 20 minutach znowu zszedłem i wróciłem do domu. Przez cały czas rozmawiałem (jestem w Play, mam zasięg w metrze). Mój rozmówca nie slyszał prawie żadnych zakłóceń związanych z silnym wiatrem na zewnątrz i hukiem w metrze. Z tym telefonem pod względem jakości rozmów nie równa się absolutnie nic!

  • 0

    52. ~saper  2012-03-03 21:09:55  host: 178.182.213.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    zeby jeszcze tylko bateria dluzej trzymala. na noc trzeba podlaczac do ladowarki, albo w ciagu dnia przy kompie ladowac poza tym, bardzo dobry

  • 0

    53. ~spank  2012-03-05 20:26:53  host: aeaq47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 50: Kup iphone'a 4s, ma baterie slabsza od razr ale tak malo zżera ze trzyma bardzo dlugo

  • 0

    54.  2012-03-07 11:03:21

    należało by jeszcze dodać że ma matryce PenTitle..

  • 0

    55. ~grzes  2012-03-10 19:48:00  host: 91-145-142-233.internetia.net.pl

    Mam telef od miesiaca jest wspaniały szybki nie mysli nad niczym, jakosc obudowy jak to w motoroli najlepszy samsungi, LG, nokie, Apple to plastikowa lipa.Motorola istnieje od zawsze wymyslila pierwsze krótkofalówki wiec wszystko co istnieje porównujcie do motoroli a nie Samsunga bo ten plastik ma dopiero pare lat na rynku tak jak laptopy firmy HP wielki bum jakie to wspaniale a w rankingach awaryjnosci to szmelc ktory po skonczeniu gwarancji sie przegrzewa.Motorola ma od lat technologie a nie w pare lat sciaga od wszystkich pomysły (samsung) i pakuje w tandetny platik

  • 0

    56. ~piszczel  2012-03-19 18:51:36  host: afbi48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    RACJA GRZEŚ - CO JAK CO ALE JAKOŚĆ WYKONANIA OBUDOWY W MOTOROLACH JEST NAJLEPSZY NA RYNKU TELEFONÓW/SMARTFONÓW. NAWET iSZROT SIE CHOWA.

  • 0

    57. ~Motorola  2012-03-25 16:20:52  host: bnl106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wczoraj zakupiłem ta motke w Play, a dzisiaj niestety oddałem na gwartancje. Miała plamy na wyświetlaczu w dolnych rogach, oraz obudowa straszcze szeszczy przy dotykaniu. Masakra. Ale uzytkowanie super

  • 0

    58. ~Du..  2012-03-30 20:51:47  host: 80.54.117.1

    Moim zdaniem telefon wcale nie jest tak rewelacyjny owszem obudowa i wyświetlacz ok ale oprogramowanie zewnętrzne to jakaś kpina nawet HTC był lepszy a i miał spolszczone menu bez błedów zawiodłem się dostałem mniej za większą cene

  • 0

    59. ~VanCana  2012-04-06 19:33:58  host: d50-98-248-186.bchsia.telus.net

    Goraco polecam to cacko.mam go juz od 6-ciu miesiecy i nie zamienie na inny.Nawet z nim spie.Moj ma dodatkowo wyjscie mini HDMI co pozwala na podlaczenie do HD TV.Mam juz 60 latek i duzy wymiar ekranu bardzo mi pomaga. Mala probka mozliwosci kamerki przy b.zlej pogodzie,robione przez brudna szybe samochodu. http://youtu.be/DwjlHkCuUwM?hd=1 Pozdrawiam Vancouver B.c. Canada

  • 0

    60. ~  2012-04-12 14:09:26  host: borg.gumed.edu.pl

    Posiadam ten telefon od jakiegoś czasu i nadal jestem pod wrażeniem jego możliwości. Brak jakichkolwiek zacięć, gierki śmigaja aż miło. Często podróżuję, spędzam troche czasu na lotniskach umilając sobie czas surfowaniem po necie i w tym aspekcie ten telefon sprawdza się doskonale. Z baterią sząłu nie ma, ale i tak lepiej niż mój poprzedni HTC. Po 16-18h bateria ma 40%. Ładuje go codziennie w nocy, ale jak zapomne to spokojnie wytrzyma na drugi dzień. Działania inteligentne robią swoje. Coś na co wszyscy zwracają uwagę to niesamowity wyświetlacz porównywalny z Samsungiem Nexus. Całość dopełnia motocast, przyzwoity aparat, sart actions, dwurdzeniowy procesor i ergonomiczny kształt. Polecam ten telefon każdemu, kto preferuje kieszeń do noszenia telefonu, gdyż jest on tak płaski ze nie wypycha kieszeni.

  • 0

    61. ~Hellomotoluke  2012-04-18 14:43:25  host: user-164-126-158-171.play-internet.pl

    Zdecydowanie Najlepiej zoptymalizowany Android na rynku!! Żadnych zawiech, jestem pod dużym wrażeniem bo widać ze sie motka bardzo przyłożyla jeśli chodzi o soft, nie mogę sie doczekać ics na nia, mam zainstalowane w niej 160 aplikacji i menu przewija sie jak po masełku!! A słyszałem ze taki Htc one x z 4 rdzeniami przy zainstalowaniu okolo 60 mocno zwalnia wydajność i płynnośc. Brawo dla Motoroli!

  • 0

    62. ~maruus  2012-05-06 21:16:32  host: dynamic-78-10-98-70.ssp.dialog.net.pl

    Witam wszystkich. Motke mam od kilku dni i niestety nie mam dobrej opinii o tym telefonie. 1 beznadziejnie dziala rozpoznawanie mowy nawet po kalibracji 2 klawisze na ekranie sa za male 3 nie poreczny 4 wprowadzanie zadan lub terminow malo intuicyjne 5 brak synchronizacji z mac os w kwestii kalendarzy zadan i notatek - nie wiem jak to jest w windzie 6 z jakiegos powodu ciagle leci transmisja danych gdy mam wszystko powylaczane zapewne smieci googla i innych sieci spolecznosciowych chociaz z tego shitu nie kozystam ! Jedyny plus tego telefonu to design. Motorola nadal jest topornym narzedziem do pracy. Wczesniej mialem iphona i tam tez nie bylo wszystko ok ale zdecydowanie wygrywal latwoscia obslugi dodawania zadan terminow kontaktow itd. telefon potrzebny mi jest do pracy a nie do drapania sie w tylek ! Zapewne przewazyl target nie biznesowy... Moj poprzednik napisal cos o ergonomicznym ksztalcie to jakas pomylka zle lezy w dloni a by wybrac cos z lewej strony ekranu /jestem praworeczny/ to niestety musisz uzyc drugiej reki ! dodam ze nie mam najmniejszej dloni. Wifi czesto sie zawiesza a poczta z jakis powodow nie jest wysylana natychmiast . Ustawione mam wibrowanie przy pisaniu a to nie dziala nie wiem cxemu . Jestem informatykiem i nie mam problemow z obsluga telefonow i innych gadzetow ale ten telefon mocno rozczarowuje. mocno reklamowane wlasciwosci biznesowe na ktorych bardzo mi zalezalo... Nie potrzebuje sie synchronizowac z serwerami googla czy innych ze swoimi kalendarzami kontaktami notatatkami bo mam swoje serwery. Brak slow .... Moze ktos zanim wybierze ten telefon to nie bedzie sie sugerowal tylko jego wygladem tak jak. Dla mnie po roku uzygkowania iphona nowy design zadecydowal o zakupie ale teraz mocno zaluje. Jutro telefon leci na allegro.

  • 0

    64. ~mam i ja  2012-05-19 09:27:33  host: 78.8.107.4

    przedłużyłem umowę z RAZR, jedzie do mnie kurierem. Dostałem ją za 158zł w abo 70,41zł na 24 m-ce 665 minut, bez limitu sieć i stacjonarne :) minuta kosztuje mnie 10gr :) da sie!

  • 0

    65. ~Mfun87  2012-05-30 10:50:11  host: dynamic-87-105-160-58.ssp.dialog.net.pl

    Posiadam razr ponad tydzień i jestem bardzo zadowolony z zakupu. Taki mały test: rysowałem kevlar i wyświetlacz nożem i nie ma śladu :) Wyświetlacz i szybkość działania to poezja. Zdjęcia i filmy są ok ale przy dobrym świetle. Obudowa na plastikowych krawędziach już się rysuje... To chyba jedyna wada jaką do tej pory dostrzegłem. Czekam na 4.0 ciekawi mnie co nowego wniesie :D aaa i nie ma radia - ale internetowe jest rewelacyjne :)

  • 0

    66. ~lolek  2012-06-04 16:19:06  host: 212.160.172.70

    mam ją od tygodnia , jest cudowna , wszystko pięknie chodzi , procesor robi swoje w grach , nic sie nie zacina , nawet w najbardziej wymagających grach. Wyświetlacz duży , czytelny , kolory piękne. Aparat robi cudne zdjęcia tak samo jak i filmy. SMS w samochodzie to nie problem , wciskamy 1 przycisk i mówimy co chcemy i automatycznie nam wskakuje tekst , klikamy tylko wyślij i juz :) mam wersja 2.3.6 androida aktualnie w telefonie i czekam tylko na 4.0 ICS , zobaczymy co wniesie :) ogólnie telefon polecam , wielki PLUS dla motoroli za takie cudo :D

  • 0

    67. ~andzej  2012-06-04 21:00:34  host: 89-67-167-97.dynamic.chello.pl

    Pytanie do uzytkownikow. Czy widzicie jakies zaciecia podczas powiekszania zdjec gestem uszczypniecia w galerii?

  • 0

    68. ~Załamany  2012-06-05 14:12:39  host: adfn63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kiedy recenzja? Wasze recenzję są najlepsze :D

  • 0

    69. ~damian  2012-06-05 18:16:50  host: 77-253-59-43.adsl.inetia.pl

    Niestety tak andrzeju, ale jak narazie żaden smarfton nie opanował płynnego powiększania zdjęć w wysokiej rozdzielczości. Ale poza tym telefon jest ok.(jak wyzej piszą ;), moja opina zbędna)

  • 0

    70. ~lolek  2012-06-06 00:33:56  host: afdn1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    osobiście nic takiego nie zauważyłem andzej

  • 0

    71. ~kris  2012-06-06 14:15:30  host: dino.axa-polska.pl

    67 u mnie nic się nie dzieje

  • 0

    72. ~andzej  2012-06-08 22:26:50  host: host-91-217-0-250.fiberway.pl

    Dziekuje za opinie. Właśnie w jedenj z recenzji słyszałem że te zaciecia są okropne... ale sprawa wyjasniona :) Telefon niedlugo wyląduje w mojej kieszeni.

  • 0

    73. ~luki  2012-06-09 10:21:56  host: 178-36-91-213.adsl.inetia.pl

    witam mam Motke od wczoraj i powiem pierwsze wrażenie jest rewelacyjne a co dalej zobaczymy pozdrawiam

  • 0

    74. ~mike  2012-06-11 15:37:19  host: 89.174.251.54

    Czy jest juz aktualizacja do 4.0 ICS? Własnie ją zamówiłem i wierzę, że dokonałem trafnego wyboru. Po drugie: co z możliwością zastąpienia obecnej baterii modelem z nowej Motki Razr MAXX? Czy to potiwerdzone, że jest taka opcja do zlecenia dobremu serwisowi oczywiście?

  • 0

    75. ~Rolo  2012-06-12 09:17:18  host: user-164-127-124-103.play-internet.pl

    Super telefonik, w Orange za 99 zł przez internet przy abonamencie 89 zł. Bardzo szybki i stylowy. Bateria nie jest taka zła. Po dwóch dniach mam 70% baterii. Przy sporadycznym użytkowaniu wytrzymuje 4-5 dni, przy intensywnym 1-2 dni - nie ma cudów.Jestem z niego happy.

  • 0

    76. ~SLK87  2012-06-12 09:32:39  host: dynamic-78-8-6-10.ssp.dialog.net.pl

    Mam już razr około 3 tygodni. Mogę powiedzieć o kilku mankamentach telefonu. Bateria około 12h ale sporo internetu, gier, 1h rozmowy i 10 sms. Aparat przy dobrym świetle ok, przy słabym zdjęcia są "ziarniste", wyświetlacz ma już kilka rysek - noszę go z E52 w jednej kieszeni, ranty obudowy z tyłu pomału się wycierają - od leżenia na biurku, dźwięk nawet z tych śmiesznych słuchawek da się słuchać wręcz 6/10 dałbym, jakość rozmów 8/10, przeglądarka zaskakująco szybka, WiFi łapie bardzo dobrze, z zasięgiem 2G/3G również nie odstaje, bardzo pożyteczne funkcje inteligentne - głównie dla oszczędzania baterii, ale ich funkcjonalność jest ogromna, po zainstalowaniu antywirusa i kilkudziesięciu aplikacji zauważyłem delikatny spadek reakcji motki na polecenia, amoledowy wyświetlacz robi wrażenie, obsługa w jednej dłoni jest możliwa - jest cieniutki i dobrze wyważony. Moje zdanie - do internetu i rozrywki warto kupić za niewygórowane pieniądze.

  • 0

    77. ~keniak  2012-06-14 02:56:13  host: iyg65.internetdsl.tpnet.pl

    telefon bardzo fajny obecnie posiadam motkę i lumię800 zastanawiam się kturą słuchawkę sobie zostawić Co do powiększania zdięć jakoś sobie radźi bez perfekcji jednak nie mogę śię zgodzić z jednym z przedmówców że to jest przypadłość wszystkich smartfonów przykładem jest wspomniana lumia800 ma to opanowane do perfekcji i dodam że na jednym rdzeniu

  • 0

    78. ~Damian  2012-06-21 00:14:39  host: 77-253-54-86.adsl.inetia.pl

    myślałem o androidzie choć i tu znalazł by się jakiś wyjątek. właściwie to trochę dziwne ze wp7, nawet bada mają to opanowane a android nie. aktualizacji jeszcze nie dostaliśmy, na angielskich stronach motoroli już jest napisane ze można aktualizować, ale polska jak zwykle musi czekać...

  • 0

    79. ~opinia  2012-06-21 08:53:41  host: user-31-175-217-255.play-internet.pl

    jestem posiadaczka sgs2 i przy przedluzaniu umowy zdecydowalam sie na razr. robilam male testy w domu obu telefonow. na wyglad wygrywa razr tym bardziej ze mam go w wersji bialo-czarnej (jakość wykonania także na plus dla razr, bo sgs2 jest tandetnie plastikowy).... ale jesli chodzi o bebechy to niestety triumfuje sgs2. powiekszanie zdjec to troche żenada w razr. wi-fi dziala gorzej niż w przypadku sgs2, tam gdzie razr dawno już nie widzi sieci, to sgs2 ma jeszcze 1-2 kreskę zasięgu. nie wiem jak z jakoscia rozmow i zasiegiem 2G/3G ponieważ nowa karta micro SIM nie jest jeszcze aktywna.

  • 0

    80. ~pytanko  2012-06-26 09:14:08  host: 212.244.126.138

    A z tym brakiem radia to nie jakaś pomyłka?

  • 0

    81. ~SLK87  2012-06-30 09:52:24  host: dynamic-78-8-156-164.ssp.dialog.net.pl

    80) nie ma radia. Tylko internetowe. Dodam jeszcze, że raz mi się wyłączył... i nie chciał włączyć... Na szczęście twardy reset pomógł (przycisk zasilania + volume down przez 30 sek)

  • 0

    82. ~Tomek  2012-07-03 09:55:04  host: 178-37-151-46.adsl.inetia.pl

    Posiadam Motorole Razr od jakis 5 miesiecy i moim zdaniem to jeden z najlepszych telefonow na rynku mialem sony xperia S, Samsunga Note, HTC sensation Xl ale i tak wrocilem do Razr wykonanie urzadzenia jest bardzo dobra do tego materialy z jakich zostal wykonany sa pierwszej jakosci nie to co samsungi a jak komus sie nie podoba ze nie da sie baterii wymienic to moim zdaniem to nie jest powod by skreslac Razr.Bynajmniej jak telefon komus upadnie na ziemie to nie rozpadnie sie na kilka czesci. Dodam tez ze na duzy plus jest tez ze jest wodoodporny ostanio zlapal mnie deszcz przemoklem jakbym wyszedl z wanny a telefon ciagle dziala. Ja osobiscie minusow jako takich nie zauwazylem mi wszytko dziala idealnie a jak sa jakies zaciecia to tlyko przy wchodzeniu w muzyke. Ja ten telefon polecam kazdemu!!!! A co do lezenia w dloni to nie ma drugiego telefonu ktory by lezal tak idealnie w dloni jak on.

  • 0

    83. ~kaśka  2012-07-03 10:02:47  host: 87-207-84-214.dynamic.chello.pl

    A mnie telefon z orange w wersji cz-białej nagrzał się bardzo mocno, tak, że się roztopiło troszku obudowy. Lekko się poparzyłam. Zobaczymy co na to serwis... :(

  • 0

    84. ~aggus  2012-07-04 14:51:47  host: mconnect.com.pl

    mam telefon od paru dni wszytko fajnie chodzi wiec pod tym kontem super.. troszke dla mnie za duzy ale da sie przezyc natomist mam problem ze zmina dzownka na jakies mp3 jest to wogole mozliwe?

  • 0

    85. ~oommen  2012-07-06 23:32:34  host: acct152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @84 tak jest to możliwe, jak wszystko w androidzie. Na swoim poprzednim htc to sam mogłem przyciąć mp3 i ustawić wybrany moment na dźwięk połączenia, sms. W razr jeszcze tego nie robiłem. Ale myślę, że stara metoda nie zmieniła się i należy zrobić tak: Stwórz folder "media" w karcie pamięci telefonu. W folderze "media" stwórz folder "audio" W folderze "audio" stwórz foldery: "alarms", "notifications", "ringtones". Alarms odpowiada za dźwięki alarmu. Notifications odpowiada za dźwięk SMS. Ringtones odpowiada za dźwięk połączeń. W razr jest dużo pamięci w telefonie i po podłączeniu do kompa jako dysk wymienny również moża tak zrobić na telefonie a nie tylko na karcie pamięci.

  • 0

    86. ~MaryS  2012-07-11 13:32:25  host: 89-73-60-113.dynamic.chello.pl

    Ja mam bardzo dziwny problem. Jak dzwonie do kogoś to słyszę w tle przez 10-15 sek. takie bardzo irytujące trzeszczenie.Jak odbieram połączenie to jest ok. Na zestawie słuchawkowym jest to samo, więc to nie wina głośnika, sieci też nie to w innym telefonie jest ok. Myślicie że to android? Moze po aktualizacji do 4.0.4 będzie ok ? Pomocy?

  • 0

    87. ~burek123  2012-07-29 16:56:05  host: bvq220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wyp 86 nick: ~MaryS tak po aktualizacji do ICS [4.0.4] błąd z brzęczeniem znika. ;)

  • 0

    88. ~xaero  2012-08-18 15:48:42  host: afde166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    niestety po 2 tygodniach uzytkowania i upadku z 50 cm na podloge szybka gorilla glass roztrzaskala sie w drobny mak. Zwykly, marketingowy shit

  • 0

    89. ~bigjj  2012-08-20 11:59:53  host: ip-89-161-43-122.tel.tkb.net.pl

    Ten telefon na rynek europejski posiada 8 GB pamięci wewnętrznej. Wersja 16 GB tylko na rynek amerykański. Informacja z serwisu Motoroli

  • 0

    90.  2012-08-23 20:50:34

    Świetny telefon! Zaktualizowany kopalni Jelly Bean.. Spróbuj, jeśli chcesz - http://www.motoask.com/motorola-droid-razr-updates-f185/motorola -droid-razr-installing-jelly-bean-cyanogenmod-10-t5734.html

  • 0

    91. ~David1n  2012-09-01 14:27:51  host: host-214-180.wad.pl

    przesiadlem sie z Samsung Galxy Nexus. jak dla mnie HelloMoto jest duzo lepsza. Glowny argument : bateria, trzyma naprawde dobrze... Nexus przy wylacznym pisaniu smsow i kilku telefonach mial problem zeby dzien wytrzymac ;/

  • 0

    92. ~  2012-09-01 22:48:50  host: z46-03.opera-mini.net

    Co z aktualizacją dla naszych motek? Wiecie coś?

  • 0

    93. ~qb  2012-09-17 10:03:48  host: 178-37-19-119.adsl.inetia.pl

    motka dostała już aktualicację do ICS. wystarczy podłączyć do kompa, sam sciągnie !!

  • 0

    94. ~eed  2012-10-11 23:54:25  host: hefajstos.galena.pl

    telefon bezkonkurencyjny. Cudowne wykonanie! Super szybki, lekki, wspaniały wyświetlacz, bateria trzyma dobrze. ALe po aktualizacji do ICS menu mi się nie podoba 2.3 było ładniejsze i czytelniejsze a nowy android nic nie wniósł moim zdaniem. No chyba, że o czymś nie wiem.

  • 0

    95.  2012-10-23 10:55:06

    Co wy zakochaliście się w tym sgs'ie 2? Motorola 100 razy ładniejsza od niego i widać że o wiele lepiej wykonana. A serio ona nie ma radia? Ktoś tu napisał że Samsung Galaxy S2 to balas do kwadratu, i ja się z tym zgadzam.

  • 0

    96. ~plus  2012-11-04 23:32:02  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    Odporność na wstrząsy, wodę i pył - Nie ... a to ciekawa informacja w opisie telefonu ;)

  • 0

    97. ~SLK87  2012-11-13 23:25:33  host: dynamic-78-8-99-118.ssp.dialog.net.pl

    94) fotki podczas kręcenia filmów... tyle odczułem. A wygląd... Mnie wkurzają ikony zasięgu GSM i WiFi ;/ dodam jeszcze, że zawiesił mi się już 3 razy od kwietnia i padło mi wejście na jack...

  • 0

    98. ~JUREK  2012-11-22 17:42:57  host: 87-99-16-171.internetia.net.pl

    GORSZA KOPIA S II. MUSIAŁBY KOSZTOWAĆ POŁOWĘ TANIEJ ŻEBYM GO KUPIŁ

  • 0

    99. ~Domin  2012-11-23 17:53:18  host: 22.102.wifinet.szczecin.pl

    przymierzam się do tego aparatu /eorange, abonament 89, tel 99pln/ proszę dajcie znać czy jest tam aktualizacja do androida 4.1 lub wyżej? dzięki

  • 0

    100. ~samsung fan  2012-11-25 12:44:51  host: public22968.xdsl.centertel.pl

    @JUREK Jeśli RAZR ma byc kopią SII to bądz świadomy że w tym przypadku "kopia" jest lepsza od oryginału. Zawno jesli chodzi o wykonanie jak i mozliwosci telefonu.

  • 0

    101. ~_maniek  2012-11-26 18:09:49  host: pay49.internetdsl.tpnet.pl

    Miałem Motorole potem zmieniłem na sgs 2 ale rozdzielczosc w nim to jakas pomyłka.

  • 0

    102. ~samsung fan  2012-12-01 14:53:12  host: public20483.xdsl.centertel.pl

    @98 jesli to ma byc kopia tow tym przypadku "kopia" jest lepsza od oryginalu. bo RAZR jest lepszy zarówno pod względem wykonania, uzytych materialow jak i wydajności.

  • 0

    103. ~maks 34  2012-12-04 11:52:45  host: host-94-141-132-241.cable.fordon.turmak.pl

    Jest to mój pierwszy smartfon i przed kupnem brałem pod uwagę 3 tel. Motorole Razr, SGSII i Galaxy Note. Note odpadł na dzien dobry ze względu na swoją wielkość. Wybór padł ostatecznie na Motorole chociaż obawiałem sie niepotrzebnie pracy baterii. Telefon wytrymuje mi do 4 dni przy używaniu internetu, gps i codziennych rozmów, poza tym wykonanie bije na głowe plastikowy SGSII. Po aktualizacji do Androida 4.0 działa rewelacja. Polecam !!!

  • 0

    104. ~rafal  2012-12-21 16:06:39  host: adug102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A mógłby ktoś coś napisać o aparacie ?

  • 0

    105. ~bobo  2012-12-26 17:34:07  host: 031011226226.rypin.vectranet.pl

    Aparat jest calkiem ok przy dobrym oswietleniu. Kreci bardzo dobre filmy w full hd. ocena telefonu 9/10. Poza tym, ze raz mi stanal na bootloopie bez powodu. Pomogl hard reset i full wipe. Bateria trzyma dzien, przy dosc intensywnym uzytkowaniu. Razr w przedziale cenowym ma tylko jednego konkurenta - samsung gs2. Nie powiem, czy jest lepsza czy gorsza, bo nie mam porownania. Jednak od zawsze cenilem produkty motoroli, za ich dopracowanie. Razr jest dopracowana w kazdym calu, poczawszy od wygladu, przez plynnosc uzytkowania a skonczywszy na jakosci rozmow i zasiegu! Aktualizacji sie doczekalismy, ale wsparcie jest dosc slabe.

  • 0

    106. ~Fox33  2013-01-01 20:04:24  host: dcd136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest juz wyciek Antka 4.1.2 dla USA czekamy na Europe i wersje finalna:)

  • 0

    107. ~IDEALNY  2013-02-11 12:30:55  host: afhu115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    MA ponad rok BARDZO DOBRZE SIE SPRAWUJE

  • 0

    108. ~przemek  2013-02-18 10:06:58  host: 178.23.110.130

    Mam tą Motorolę od 2 tygodni, więc mogę trochę o niej napisać. Przy pierwszym kontakcie z telefonem miałem obawy co do wielkości wyświetlacza, lecz po paru godzinach poznawania telefonu przyzwyczaiłem się. W pudełku znajdziemy naprawdę tandetne słuchawki, telefon, papierki, i ładowarkę która ma bardzo krótki kabel. Ciekawostką jest to że kabel od ładowarki jest też kablem USB i wtyka się go do tej "główki z bolcami do kontaktu". Wykonanie jest rewelacyjne, ale ekran się rysuje jak go mam w domu, mimo tego że ma GORILLA GLASS. Z tyłu obudowy znajdziemy Kevlar, który faktycznie się nie rysuje, lecz pod Kevlarem znajdziemy plastik który baardzo się rysuje. System Android działa sprawnie. Motorola niedawno udostępniła aktualizację do Androida 4.04, więc RAZR ma aktualny system. Ekran Motoroli charakteryzuje świetne odwzorowanie kolorów. Jednak jak ekran jest ciemny to pojawiają się takie czarne kropki. W RAZR nie znajdziemy radia FM, jednak telefon rekompensuje to radiem internetowym. Bateria przy intensywnym użytkowania starcza na dzień, jednak wieczorem ma jeszcze 30%. Ale gdy Motorola będzie nie wykorzystywana jako konsola to czas baterii wydłuży się do dwóch dni. Telefon posiada 2 rdzeniowy procesor, który wyśmienicie radzi sobie w grach. Autorska nakładka Motoroli Motoblur charakteryzuje się małą ingerencją. Wygląda prawie jak czysty Android. Nakładka jest efektowne, wszystkie przejścia i animacje są płynne. Brakuje skrótów na rozsuwanej belce powiadomień. Pisanie sms-ów na pierwszy rzut oka jest nie wygodne, lecz po przyzwyczajeniu się do telefonu będziemy bardzo szybko pisać. W Motoroli możemy pisać za pomocą Swype (jak dotąd w smartphonach Samsunga), i pisania głosowego Google. Pisanie głosowe jest miłym dodatkiem, bardzo sprawnie działa. W RAZR Motorola udostępniła aplikację Voice Commands, jest to asystent głosowy, ale że po angielsku. Moim zdaniem albo ten program jest

  • 0

    109. ~przemek  2013-02-18 10:17:14  host: 178.23.110.130

    albo niedopracowany, albo ja nie umiem angielskiego. Połączenia w RAZR są czyste. Aparat 8mpix nagrywa w jakości HD. W dzień zdjęcia są wspaniałe. W nocy przy pomocy lampy błyskowej pojawia się na zdjęciach zarnistość. Przegłądarka internetowa chodzi płynnie, nawet na ciężkich stronach w formacie komputerowym. Motorola udostępniła autorskie aplikacje do muzyki i zdjęć. Nie mam do nich zastrzeżeń, ich funkcjonalność i wygląd są dobre. W RAZR znajdziem pakiet Quick Office, jest to pełna wersja umożliwiająca tworzenie dokumentów, prezentacji i arkuszy kalkulacyjnych. Podsumowując RAZR to świetnie wykonany smartphone, przy dzisiejszych cenach można go nabyć za około 1200zł. Plusy: -pełna wersja Quickoffice - Android 4.0 - Kevlar - świetne odwzorowanie kolorów - aparat kręcący flimy w HD - szybki procesor - efektowny design Minusy: - rysuje się - tandetne słuchawki - krótki kabel USB - plamy na czarnym wyświetlaczu Jeśli wąchacie się między SGSII a RAZR, to śmiało wybierajcie RAZR.

  • 0

    111. ~camelleon  2013-03-01 15:03:42  host: rmt1.mt.polsl.gliwice.pl

    plusy i minusy.... mam tel od prawie roku.. zaliczyl porzadny upadek szkło i kevlar daly rade pare rysek na metalowych czesciach obudowy.. wykorzystanie bateri jest rozne grasz robisz zdjecia bawisz sie -wytrzyma te 24 godziny, dzwonisz smssujesz poczta po 3g itd.. wytrzymuje 2 -3 dni .. najbardziej obciazaja go GRY!! uruchamia oba rdzenie w pelnej mocy.. mnie sie udało zakupic go za 350 zl w abo 59 wiec to byla okazja.. system po aktualizacji do 4.1 dziala sprawnie czekam na 4.2 mysle ze moze byc tylko lepiej, kazdy kto twierdzi ze design jest jakis.. i zachwyca sie np sgsII najwyrazniej nigdy motki w rece nie miał.. zawsze gdzie tylko wyciagne telefon robi on wrazenie bez wzgl na to czy ktos ma ajfony czy sonówki czy cos.. to RAZR jest poprostu inny.. czy lepszy nie wiem.. ale inny -dla mnie swietna polecam kazdemu!!

  • 0

    112. ~agnieszka 1  2013-04-17 21:45:26  host: public739344.centertel.pl

    Mam telefon od kilku miesięcy i go uwielbiam:) ,pięknie nagrywa intetnet chodzi super. Jest prosty w obsłudze, przyjemnie się z nim pracuje. Nie ma żadnych rys,ani uszkodzeń. Polecam. Jedyny mankament to słaba bateria.Jednak bawię się nim bardzo dużo.

  • 0

    113. ~2RaZ  2013-06-03 11:50:05  host: rev149.248.232.85.bartkom.net

    Kupiłem RAZR ok 3 tygodnie temu. Wcześniej miałem Motorolę Defy Plus którą ceniłem bardzo za to że była mega odporna na wodę, wstrzący, kurz, piach i zarysowania. RAZR kupiłem tylko dlatego że znalazłem go za 600pln przy czym ma jeszcze 1,5 roku gwarancji i oprócz delikatnie przytartych narożników ekran jest idealny tak samo jak obudowa z tyłu. Zalety: Bardzo ładny obraz z ekranu Super Amoled Advanced, 1Gb RAM i procek 2 x 1,2GHz - działa płynnie, nic się nie tnie. Moja motka jest wersją "Updated" więc standardowo miała już wgranego ICS-a. Do zalet na 100% można zaliczyć wymiary tego telefonu - jest tak cienki że w kieszeni nawet wąskich spodni po prostu go nie czujemy! Aparat również zaliczam do zalet - zdjęcia robi bardzo ładne za dnia, w nocy jak wiadomo pojawiają się szumy ale jest automatyczna korekcja która ładnie wygładza zdjęcie ze wygląda bardzo ładnie. Filmy po ciemku już nagrywa nieco gorzej ale nie jest to kamera tylko telefon więc nie ma się co dziwić. Za dnia nagrywa bardzo ładnie. Wstawiłem na YT kilka filmów nagranych tym telefonem w jakości Full HD (1080p) link: http://www.youtube.com/watch?v=IZqtLqxln1A Oprócz tego jest na moim profilu YT kilka filmów również nagrywanych tym telefonem np z Gum Ball 3000. Wady: telefon jest nieco zbyt szeroki więc jedną dłonią ciężko pisać sms itp. Batria trzyma max 2 dni, Wyjście słuchawkowe 3,5mm nie jest niczym zabezpieczone a jak się wkłada telefon do kieszeni do góry nogami to paprochy i syf z kieszeni dostają się do środka. Ogólnie powiem tak - telefon nie jest idealny ale za 600pln które wydałem na jego kupno idealnego telefonu nie można się spodziewać, szczerze mogę powiedzieć że jestem MEGA ZADOWOLONY. Idealnym telefonem na chwilę obecną jest wg mnie Motorola RAZR Maxx HD.

  • 0

    114. ~czater  2013-06-08 12:58:45  host: daw22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od ponad roku i spisywał sie świetnie...do wczoraj. Zaliczył mały upadek, z szybki zrobiła sie pajęczynka, dotyk nadal działa ale trzeba wymienic cały moduł lcd ,koszto500-600 :(

  • 0

    115. ~mxzptlk  2013-06-10 13:49:10  host: pc48-152.kopnet.pl

    Czater - mam tak samo i z pajęczynka używam już pół roku, da się przyzwyczaić ;)

  • 0

    116. ~SLK87  2013-12-29 16:51:51  host: 212.160.172.70

    Mi również upadł jakiś czas temu, ale nie mam pajęczyny a pojedyncze pęknięcię w lewym górnym rogu. Przy odpalonym wyświetlaczu praktycznie nie widać.

  • 0

    117. ~Mariusz  2014-01-05 18:24:53  host: 81.219.84.18

    Witam,mam wielki problem. Zainstalowałem na mojej brzytwie Andka 4.1.2 przez RSD. Nie zdejmowałem Roota z tel. Od jakiegoś czasu mam problem z wejściem na słuchawki- przestały działać. Telefon jest na gwarancji jeszcze przez pół roku. Jak myślicie, jeśli oddam go do serwisu z nową wersją androida, to naprawią mi telefon ? A jeśli nie, to może ktoś wie czy można wrócić do wersji 4.0.4 ?

  • 0

    118. ~kuba  2014-01-14 22:12:24  host: host-176-221-121-54.dynamic.mm.pl

    Oddawaj i nic się nie bój. Wgrają Ci czysty soft i tyle. Sam dziś kupiłem ten telefon za 450 zł na ale grze.

  • 0

    119. ~semaaa  2014-04-25 17:06:35  host: 97e33b88.skybroadband.com

    Hej, może ktoś już się spotkał z takim problemem..otóż w mojej motoroli przestał działać aparat, kiedy go uruchamiam widzę tylko czarny ekran i komunikat aplikacja została wstrzymana. Nie wiem skąd taka usterka, lepiej może zanieść do serwisu jeśli będą umieli to naprawić. Pozdrawiam

  • 0

    120. ~czater  2014-07-23 19:01:48  host: epr37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kolejny problem. Nie wiem czy ktos tak miał. Telefon zawiesza sie na pulsującym logo. Jeśli jest odpalonych za duzo aplikacji i przeciąży RAM to robi restart i też wisi. O co chodzi? Padł moduł jakiejś pamięci czy płyta główna? Jakie koszty naprawy?

  • 0

    121. ~bolo  2014-12-15 17:39:24  host: host8514116218.koleje-slaskie.static.3s.pl

    Wymiana ROMu na ResurrectionRemix lub CyanogenMod 11 (M11+) daje temu urządzeniu zupełnie nowe życie.

  • 0

    122. ~Michu  2015-04-20 20:28:39  host: n06-04-07.opera-mini.net

    Czy ten.telefon ma wogóle Sklep Play (SP) ?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-216-242.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet