Motorola RAZR MAXX - opinie
Telefony Motorola Motorola RAZR MAXX Opinie o Motorola RAZR MAXX

Motorola RAZR MAXX

w sumie: 51
  • -2

    1. ~krzysio  2012-05-29 15:05:05  host: d12-58.static.icpnet.pl

    nie podoba mi się. bateria jakaś taka z przysłowiowej .... i w ogóle

  • 1

    3. ~fragles  2012-05-29 18:04:21  host: apn-37-7-22-29.dynamic.gprs.plus.pl

    i na tqkie cos czekalem...;)

  • 1

    4. ~dqs  2012-05-29 19:32:15  host: 81.219.84.18

    wow, cudo! i ta bateria :>

  • 1

    5. ~Tommy-Ka  2012-05-29 22:14:36  host: host-89-228-192-55.kalisz.mm.pl

    Najlepsze co mogło pojawić się dotychczas na rynku. :)

  • 0

    6. ~  2012-06-09 22:29:45  host: 89-77-168-158.dynamic.chello.pl

    'Od 11 czerwca do kupienia w wybranych sklepach' To znaczy wlasciwie gdzie? Ktos wie?

  • 0

    8. ~  2012-06-12 21:56:25  host: user56-069.satfilm.net.pl

    Telefon widmo, ponoc jest, ale nikt nie widzial w sklepie :( Motorola dzial marketingu powinna wywalic na zbity pysk.

  • 0

    9. ~  2012-06-13 10:34:17  host: 83-238-63-235.ip.netia.com.pl

    No wlasnie, czy ktokolwiek go widzial w jakims sklepie? Sa na allegro za 2800, co znacznie przekracza sugerowana cene. Rzeczywiscie, Motka zawalila sprawe z dystrybucja. Jak do konca tygodnia sie nie pojawi, to kupuje Galaxy S3

  • 0

    10. ~eu  2012-06-18 12:12:39  host: 80.71.51.18

    Jest na ebayu za 400 funtow, wiec cena kolo 2k zl.

  • 0

    11. ~Czekam  2012-06-26 20:14:08  host: pub-195-222-101-204.welnowiec.net

    I dalej nic... jedna oferta na Allegro i to za ile ! :(

  • 0

    12. ~zzz  2012-07-03 21:11:47  host: 77-254-136-203.adsl.inetia.pl

    Mamy lipiec a niestety ten tel dalej jest nieosiągalny :/ coś tu jest nie halo... a szkoda bo tel bardzo dobrze sie zapowiadał.

  • 0

    13. ~  2012-07-06 11:07:58  host: eurofire.europe.ppdi.com

    No niestety, Motka zawsze pokazywala ze ma klientow w powazaniu, ale teraz to juz pojechali po bandzie. Pierwszy i ostatni raz dalem sie nabrac. Mozna kupic na Amazonie UK, ale jakos juz stracilem zapal, nie spadaja.

  • 0

    14. ~  2012-07-10 19:52:59  host: apn-46-76-214-225.dynamic.gprs.plus.pl

    No jakas lipa. Czy ktokolwiek z szanownych oceniajacych gdziekolwiek widzial ten telefon? Premiera w Polsce ponoc byla miesiac temu, a obdzwonilem wszystkie wieksze sklepy i nikt nic nie slyszal.

  • 0

    15. ~lolek  2012-07-11 21:18:32  host: public-gprs235513.centertel.pl

    zapraszam saturn arkadia warszawa, dostępny od ręki....

  • 0

    16. ~  2012-07-12 14:01:03  host: eurofire.europe.ppdi.com

    Loluś, cos Ci sie pomylilo. Motorola razr jest, ale razr maxx nie ma. Przed chwilka dzwonilem na infolinie saturna i nie ma w zadnym sklepie w Polsce.

  • 0

    18. ~Burek  2012-07-12 20:37:48  host: apj215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Omg. Ludzie. Motorola Razr jest na Allegro od dawna, jest wiele aukcji! Może i z wersją Maxx jest gorzej, ale jest osiągalna. Już dawno żyleta była w RTV euro AGD i Saturnie. -,- mam ja na oku, jest boska

  • 0

    19. ~czapa  2012-07-12 22:25:57  host: cpc21-rdng20-2-0-cust252.15-3.cable.virginmedia.com

    Ponoć słaby aparat...

  • 0

    20. ~  2012-07-12 23:18:29  host: bili.sprawia.ze.lsni.kazdy.pixel.pl

    W saturnie NIE MA Razr Maxx. Nawet ze zwyklymi Razrami są problemy, nie w kazdym sklepie maja.

  • 0

    21. ~  2012-07-14 09:06:20  host: 77-254-224-142.adsl.inetia.pl

    Bajka z tym Saturnem, obdzwonilem sklepy, nigdzie nie ma. Do piachu z motorola :-((

  • 0

    22. ~  2012-07-18 07:49:52  host: icx234.internetdsl.tpnet.pl

    Na allegro pojawily sie Maxxy ponizej ceny sugerowanej przez Motorola Polska. Brawo prywatna inicjatywa i kij w oko Motoroli. Po co wogole robili polska premiere, skoro nie potrafili dostarczyc telefonów do sklepow?

  • 0

    23. ~  2012-07-19 19:22:48  host: apn-77-114-149-151.dynamic.gprs.plus.pl

    Boze, dlaczego ludzie nie potrafia odroznic 2 telefonow? Razr to Razr, a Razr Maxx to Razr Maxx. Co z tego ze w sklepach jest stary razr, skoro maxxa nigdzie nie ma?

  • 0

    24. ~karol  2012-07-20 11:47:49  host: host-92-24-223-216.ppp.as43234.net

    mam jedna na testach w uk...moge sprzedac jak chcecie:)mamy ja 3 tygodnie i jest wypas!Jest na gwarancji 2 letniej a zaraz bedziemy testowac serie htc,ale ta bateria w motoroli wymiata:)Polecam cały telefon bo warto naprawde!

  • 0

    26. ~  2012-07-27 09:41:34  host: 192.193.116.143

    przeciez jest razr maxx dostepny w orange. telefon genialny, kupilem w stanach. przeskoczylem na niego z milestone, w miedzyczasie mialem S GS2 jako drugi telefon i Motorola połyka konkurencję tym Razr Maxx'em. Polecam.

  • 0

    27. ~lolek  2012-08-03 13:41:17  host: public-gprs193836.centertel.pl

    witajcie, byłem w Saturn Arkadia i mają na stanie 2szt, wiec nie wiem jak to sprawdzacie. pozdr.

  • 0

    28. ~  2012-08-05 13:30:29  host: 94.42.243.141

    Nooo, bateria potwór! Może nawet wytrzyma ze dwie doby! Szkoda tylko, że niewymienna. I że ten telefon jest na Androidzie.

  • 0

    29. ~  2012-08-05 21:23:28  host: 89-77-168-158.dynamic.chello.pl

    No w koncu pojawiaja sie w sklepach. Motorola robi premiere w Polsce w czerwcu, a telefony dostarcza w sierpniu. Kajakiem płyneły czy jak??

  • 0

    30. ~  2012-08-08 09:56:48  host: 89-77-168-158.dynamic.chello.pl

    Potwierdzam. W koncu pojawily sie w saturnie w cenie 2399zl. No to jeszcze sobie poleżą, bo to 200 zlotych powyzej ceny sugerowanej, a na allegro sa juz od 2039 z normalna gwarancja.

  • 0

    31. ~  2012-08-11 10:07:05  host: 213-195-162-132.ip.netia.com.pl

    Na alledrogo sa już pierwsze ponizej 2000. W ciagu 2 miesiecy spadla 800 zeta. Poczekam jeszcze ze 2 i w koncu bedą w normalnej cenie :D.

  • 0

    32. ~vulc  2012-08-12 08:04:55  host: 77-255-232-125.adsl.inetia.pl

    mnie htc one s zdenerwowal bateria, nie daje rady do konca dnia jak trzeba troche popracowac, wiec kupilem motorole razr maxx z polskiej dydtrybucji. swietna bateria i brak problemow z wydajnoscia mimo ze ma slabszego proca niz htc (gram tylko w proste gry wiec tu na temat wydajnosci sie nie wypowiem ale przynajmniej nie tak latwo zaobserwowac rozladowujaca sie baterie). czekam tylko na ICS i zobaczymy czy nic sie nie zmieni.

  • 0

    33. ~aaa  2012-09-02 08:41:05  host: user-164-127-10-186.play-internet.pl

    Ile trzyma Wam bateria? U mnie coś słabo...max dwa dni....Nie gram, dane w tle wyłączone...zastanawiam się nad serwisem....

  • 0

    34. ~aaa  2012-09-02 20:23:06  host: ip-151-248-44-110.free.aero2.net.pl

    Ten telefon trochę mnie rozczarował...bateria trzyma max dwa dni,nawet jak wyłączę dane w tle...Rozważam serwis...Ile Wam trzyma ???

  • 0

    35. ~Masło  2012-09-06 09:48:19  host: 213-199-233-51.tktelekom.pl

    Przy normalnym użytkowaniu bateria trzymała mi 4 dni (do poziomu 20% baterii). Podejrzewam że przy intensywnym użytkowaniu będzie to 2-2,5 dnia.

  • 0

    36. ~moto  2012-09-06 20:18:23  host: cpc2-sgyl34-2-0-cust320.sgyl.cable.virginmedia.com

    RAZR MAXX HD to jest cos 4.7 hd amoled 3300mha bateria. biore jak tylko wejdzie w uk.

  • 0

    37. ~gavinci  2012-09-11 14:27:41  host: 217.117.128.180

    Nie jednego rozczarował, liczyłem na coś lepszego. Czy wam też przycisk power kołysze się góra dół czy jak kto woli na boki ? Subiektywnie SGSII działał płynniej tutaj mam wrażenie ze razr ma cały czas zapchaną pamięć RAM na maksa. Bateria 2-3 dni, 3 dni to maksimum przy wyłączonych danych w tle.

  • 0

    38. ~zmor  2012-09-12 21:32:02  host: afec173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dużo nie rozmawiam, ale codziennie net przez wifi, trochę gier i bateria trzyma 5-6 dni. Dla mnie rewelacja.

  • 0

    39. ~aaa  2012-10-02 22:28:56  host: ip-37-209-144-112.free.aero2.net.pl

    Maxx po wymianie płyty głównej...Wg. ich testera bateria OK,3200 mah,teraz wyłączyłem 3G i mam wrażenie,że trzyma zdecydowanie lepiej...Dam znać po testach.

  • 0

    40. ~rezasurmar  2012-10-04 08:27:17  host: db218.internetdsl.tpnet.pl

    Świetny smartfon z dużą baterią. Szajsung nie dla mnie. Iphonem się nie podniecam. Motka spełnia wszystkie moje oczekiwania co do smartfona. Intensywnie używana wytrzymuje spokojnie 2-3dni na jednym ładowaniu.

  • 0

    41. ~aa  2012-10-07 20:21:18  host: ip-151-248-43-199.free.aero2.net.pl

    Po serwisie dalej trzyma max dwa dni ... mam prośbę do posiadaczy o maila ze screenem lub zdjęciem użyciem baterii Waszej Razr Maxx na kz2004 małpa o2 kropka pl. Dzięki,może tak dojdę gdzie jest problem...

  • 0

    42. ~  2012-10-08 13:34:05  host: eurofire.europe.ppdi.com

    Tez mam problem z bateria. Przy intensywnym użytkowaniu wytrzymuje 50 godzin. Przy braku uzytkowania, ladnie z wylaczonymi danymi w tle wytrzymuje równiez 50 godzin... Co jest grane????

  • 0

    43. ~Pytanie  2012-10-11 17:51:53  host: 195.33.27.172

    Gdzie poza allegro można ją kupić?

  • 0

    44. ~  2012-10-11 20:17:45  host: host-81-190-153-87.olsztyn.mm.pl

    Mam od tygodnia, na razie najlepszy wynik jaki uzyskalem na ladowaniu to 36 godzin. Zero rozmawiania, 1,5 godziny internetu, moze ze 2 grania. Jestem bardzo rozczarowany :(

  • 0

    45. ~jaykay  2012-10-20 12:02:30  host: 178235012201.warszawa.vectranet.pl

    Witam Wszystkich. Jestem szczęśliwym posiadaczem Motoroli RAZR MAXX. Bateria jest dla mnie najważniejszym elementem tego telefonu, bo nie znoszę być uzależniony od częstego ładowania. Ten model w pełni zadowala czasem pracy na jednym ładowaniu. Przy moim użytkowaniu (20 sms'ów dziennie, 1-2 rozmowy po 5-10 min dziennie) ta bateria starcza spokojnie na 4 dni pracy - jest to fenomenalny wynik ! Żaden smartfon w testach nie osiąga tak długiego czasu pracy, a więc Motorola postawiła poprzeczkę bardzo wysoko. Dzisiejsze smartofny mają co raz lepsze procesory, są bardziej wydajniejsze w testach, ale to wciąż jest przerost możliwości nad pojemnością akumulatorów. Jeżeli ktoś chce mieć smartfon o dobrych parametrach, a przede wszystkim marzy o długim czasie pracy, to niech wybierze ten model. Szczerze go polecam!

  • 0

    46. ~  2012-10-30 16:51:27  host: eurofire.europe.ppdi.com

    Ok, mam spory postep w stosunku do poprzedniego posta. Zrobilem wipe systemu, nowe formatowanie baterii (ładowanie przy wylączonym telefonie) i teraz wytrzymuje mi do 5 dni (1 godzina gierek albo internetu dziennie). Tez bez rewelacji, ale lepiej. Przy calkowitym odstawieniu na półkę schodzi mu 10% baterii na dobę, więc mógłby teoretycznie wytrzymać 240 godzin na czuwaniu. To nawet nie połowa czasu deklarowanego przez producenta, a w koncu mieszkam w centrum dużego miasta i zasięg mam na maxa... Całkowitą porażką zakończyła się próba instalacji aplikacji Facebooka. Po zainstalowaniu bateria z 80% do zera spadla w ciągu 1 nocy. Wywaliłem to g... i nigdy więcej, wolę się pomęczyć na operze.

  • 0

    47. ~v,n,,;,,n,  2012-11-01 20:55:55  host: 234.29.82.79.rev.sfr.net

    mam ja ale troche mnie rozczarowuje!nie latwo sie polapac w obsludze no i fotki duzo gorsze niz w omnii....

  • 0

    48. ~Motorola RAZR MAXX  2012-12-01 19:40:11  host: public28188.xdsl.centertel.pl

    Dla zainteresowanych tym telefonem. Po wyjęciu z pudełka i użytkowaniu, bateria wytrzymała trochę ponad 2 dni (wiadomo bateria nie była całkowicie naładowana miała niespełna 50% a uzytkowałem ja do stanu 10%) Po pierwszym pełnym ładowaniu bateria od stanu 100% naładowania do stanu 10% wytrzymała 5dni i 10godzin. W ciagu tych dni średnio codziennie było wykonane: ok 30minut rozmów, 20SMS/MMS, trochę zabawy aparatem, GPS-em i internet, mapy i zabawa z personalizacją telefonu. To mój pierwszy telefon dotykowy więc wiadomo że człowiek na początku dużo się bawi. Puki co telefon pracuje pod wersją systemu 2.3.6 Wersja 4.0 jest już dawno dostępna ale jeszcze nie aktualizowałem. Jak to zrobię dam znać odnośnie pracy baterii na nowej wersji systemu. Z tego co czytałem w internecie powinien wydłużyć się czas pracy telefonu. Co do samego telefonu. Może wydawać się duży na pierwszy rzut oka ale jest naprawdę OK (nie mam dużych dłoni) Samo wykonanie rewelacyjne. Tutaj Motorola na tle innych marek (znajomi mają Samsungi, Sony) ciągle jest niedościgniona - mistrzostwo wykonania. Jeśli chodzi o system i działanie telefonu wszystko działą poprawnie i płynnie bez zacinania się. Jedyne co mi na samym początku przeszkadzało to brak fizycznego dedykowanego przycisku do aparatu np Sony takie mają. Ale widać to kwestia przyzwyczajenia ponieważ już przywykłem do tego i nie jest to dla mnie problemem. Z innych wad. Do samego telefonu naprawdę ciężko się przyczepić ale mogliby do wyposazenia dawać zdecydowanie lepszy zestaw słuchawkowy bo naprawdę telefon ma wykonanie z najwyższej półki a same słuchawki wyglądają jakby były projektowane 10-15lat temu. No i mogli by dorzucać jakiś futerał w tej cenie :)

  • 0

    49. ~Mariusz  2012-12-26 19:24:21  host: 1-g.do-zst-rast.as49190.net

    Mam RAZR MAXX-a od tygodnia. Zdążyłem w tym czasie zaktualizować androida z wersji 2.3.6 do wersji 4.0.4. Widać różnicę w pracy telefonu pod nowym systemem - oczywiście na korzyść - telefon chodzi płynniej. Jestem pod wrażeniem tej słuchawki, bo ma na wyśmienity wyświetlacz - 4,3 cala w Superamoledzie pozwala na wrażenia. Wszystkie funkcje dotykowe działają rewelacyjnie. Nie przeszkadza mi w ogóle, że telefon nie posiada fizycznych przycisków (nawet od aparatu). Jak dla mnie jest to znaczna zaleta, bo w moim poprzednim telefonie - Samsungu Wave II notorycznie wciskał mi się w kieszeni przycisk rozłączania rozmowy, co powodowało po ok. 10 sekundach ponowne uruchomienie telefony. W takiej sytuacji konieczny był futerał. Bezproblemowe jest pisanie smsów czy maili, jak też przeglądanie internetu. To, co mnie przekonało do Motoroli Razr Maxx to przede wszystkim "maxx" bateria, której próżno poszukiwać u konkurencji. Telefon naprawdę działa długo. W chwili obecnej telefon pracuje po ostatnim ładowaniu już 3 dni i 10 godzin, a zostało jeszcze około 20% baterii. Jest to zaleta mocnego ogniwa, jak i funkcji Smartactions, która pozwala na zaplanowanie czynności, a tym samym ograniczenie pobierania przez telefon energii na np. działanie pobierania danych w tle. Wg mnie Motoroli należą się pochwały za ten model. A jeżeli ktoś się zastanawia nad jego zakupem to szczerze polecam!

  • 0

    50. ~Śledziu  2013-02-17 15:46:21  host: acrm130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeśli komuś to pomoże to jako przycisk aparatu można ustawić przycisk głośności: Aparat > Ustawienia > Funkcja przycisku głośności.

  • 0

    51. ~qwerty  2013-03-30 13:05:30  host: cdh13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ma juz ktoś z Was Androida 4.1? (oficjalnie)

  • 0

    52.  2013-08-01 18:14:42

    Witam. Mam Razora od 4 miesięcy. Generalnie, myślę że to dobry telefon, który posiada jednak kilka wad których nie da się odkryć przed zakupem. Nie wartościując wad zaliczyłbym do nich: - bardzo dużą temperaturę pracy w czasie korzystania z nawigacji. Ostatnio korzystając z niego w samochodzie po godzinie użytkowania musiałem wyłączać GPS i usypiać telefon, bo wyskakiwało mi powiadomienie o 45 st. C. Dyskwalifikuje go to do dłuższego użytkowania. - antena Wifi najprawdopodobniej umieszczona w prawym dolnym rogu telefonu. Jest to problem o tyle, ile trzymacie telefon pionowo i nie jesteście w pomieszczeniu, gdzie jest router. Przybywając w innym pokoju bywa, że traci zasięg. - "gorilla glass 2'??? Nie miałem innych telefonów do porównania, ale zdziwiło mnie i mocno zmartwiło to, że wystarczyło kilkanaście minut noszenia w jednej kieszeni telefonu i klucza od samochodu żeby pojawiły się dwie rysy na wyświetlaczu. - boki telefonu. Mimo, iż tylna klapka jest podobno z kewlaru, boki obudowy są z plastiku (być może dobrego, ale plastiku). Dlatego tez trzeba na niego uważać. Delikatnie się rysuje. - mimo, iż ma dwa rdzenie i 1Gb ramu w przyszłości zdecyduje się chyba na Windows Phona. 10 sec włączania przeglądarki bywa irytujące. Do zalet z pewnością zaliczyłbym baterię (4 dni przy spokojnym użytkowaniu), ciekawy wygląd i wygodny kształt.

  • 0

    53. ~maciek  2013-09-09 21:46:13  host: non-registered.multifox.pl

    Słabiutko, żadnych zmian prócz dwukrotnego powiększenia mocy baterii, to jest nawet ekstra, mieć tak mocną baterię w takim smartfonie. Skoro nazwa maxx to powinna być lepsza od swojej bliźniaczki, a tu nic lepszego, na dodatek jest grubsza. Powinna być wymienna bateria wogóle, a oni sobie ją włożyli na stałe, no nie głupota? Motorola się wygłupiła wypuszczając po pół roku czasu taki sam model.

  • 0

    54. ~Motorola RAZR MAXX  2013-11-26 11:50:25  host: bqc245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @Steven Mam oryginalny uchwyt samochodowy do Motoroli RAZR MAXX i często używam jej jako nawigacji - uchwyt jest rewelacyjny. Zdarza się że chodzi non stop 5 godzin i nigdy nie zdarzyło się aby bardzo się nagrzała, a tym bardziej aby wyskoczyło jakieś powiadomienie/ostrzeżenie o wysokiej temperaturze. . @maciek Nie - to nie jest głupota w przeciwieństwie do twojego toku myślenia ;) Osobiście używam RAZR MAXX od ponad roku i na razie nie widzę potrzeby jej zamiany na nowszy model. A jeśli kiedyś będę zmieniał to po doświadczeniach z użytkowania tego telefonu wiem że następny telefon też będzie musiał mieć dużą baterie (min 3000mAh przy wyświetlaczu 4.3-4.7cala) . Co do wad mogę dodać postawę Motoroli - przynajmniej flagowe modele (jakim był RAZR) powinni dłużej aktualizować. Ale to wada większości producentów.

  • 0

    55.  2014-12-31 15:21:52

    Mam ten telefonik od 2 lat. Szkoda, że motorola wypieła się na użytkowników w Polsce i pozbawiła go wsparcia, na szczęście udało się wgrać nowsze ROMy. Za taką politykę motorola ma jednak u mnie krechę i nie zamierzam już nic od nich kupować. Kiedyś to była rakieta, dzisiaj telefonik zaczyna denerwować wolnym procesorem i małą ilością pamięci. Ale bateria nadrabia wszystko. S5 mojej żony pada po jednym dniu, ja na swoim działam dość intensywnie i 3 dni. Dużo jeżdżę i nawigacja z włączonym ekranem spokojnie starcza na przejazd przez całą Polskę. Największy problem w tym telefonie to WiFi - aby działało stabilnie trzeba trzymać telefon pionowo, a i tak potrafi zgubuć zasięg 5 metrów od routera. Mimo to, nie zamierzam zmieniać, bo zwyczajnie nie mam na co. Szukam modelu z podobnym czasem działania i nie ma...

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-202-12.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet