Motorola PRO - opinie
Telefony Motorola Motorola PRO Opinie o Motorola PRO

Motorola PRO

w sumie: 18
  • 0

    2.  2011-02-15 09:27:09

    Wreszcie coś o zupełnie innym designie. Tylko pewnie jest dosyć spory, skoro pod 3 calowym ekranem zmieściła się klawiatura qwerty...

  • 0

    3. ~kuwejt  2011-02-15 16:55:37  host: 095160044128.rzeszow.vectranet.pl

    Ooo czyżbym widział następcę swojej e72? :)

  • 0

    4. ~  2011-03-26 09:45:10  host: host-217-172-230-253.gdynia.mm.pl

    jeżeli masz e72 to nie przechodź na sprzęty z Androidem,iPhone OS, Blackberry OS czy nawet Windows Phone , bo możesz nie wytrzymać szoku, który Cię spotka: kontakt z nowoczesną telefonią :)

  • 0

    6. ~Ekonom  2011-05-06 13:13:12  host: 77-255-106-175.adsl.inetia.pl

    Ad 3. i 4. - Nie przechodź z Nokii E72 na zabawkę z Androidem, ponieważ Android tak pasuje do telefonów biznesowych jak grzechotka dla studenta ;)

  • 0

    7. ~motouser  2011-06-08 15:10:23  host: systemy40.toya.net.pl

    Po pierwsze kupowanie motorli w polandzie (i europie genralnie) to głębokie nieporozumienie. Zdaje się, że obecność produktów motorola na europejskim rynku to dla tej firmy ogromny balast. Motorola jest zajęta konkurowaniem z produktami apple na rynku amerykańskim i nic nie zanosi się aby ta sytuacja miała ulec zmianie. Ja po milestone 2 pewnie skuszę się na htc 3d. Jakiś czas temu podpaliłem się jak zobaczyłem atrixa motoroli, ale inwestowanie w sprzęt tego producenta to nieporozumienie. Co do androida w roli telfonu biznesowego to nie widzę przeszkód. Odkąd jako standard pojawił się swype, fizyczna klawiatura nie jest już warunkiem wygodnego wprowadzania tekstu na ekranie dotykowym. Dostosowanie urządzenia do swoich potrzeb (aplikacje) zostawia symbiana daleko w tyle. Ale co kto lubi... jeden jak mu nogi śmierdzą, drugi jak mu cyganie grają.

  • 0

    8. ~PanDAN  2011-07-11 17:13:20  host: 213-238-119-57.adsl.inetia.pl

    "motouser" napisał: "Dostosowanie urządzenia do swoich potrzeb (aplikacje) zostawia symbiana daleko w tyle." Ja się natomiast pytam gdzie jest uzasadnienie tej karkołomnej tezy?? Po pierwsze, odkąd to ilość aplikacji przekłada się na ich jakość?! Po drugie to według ostatnich badań statystyczny użytkownik ma zainstalowane w swoim smartfonie maksymalnie około 20 aplikacji "z zewnątrz" (chociaż w przypadku użytkowników smartfonów z Androidem ta maksymalna ilość aplikacji jest mniejsza) - zazwyczaj z jakiegoś sklepu "podpiętego" do danej platformy OS-owej. Jakie znaczenie dla większości użytkowników, będą zatem miały marketingowe przechwałki o ilości aplikacji w poszczególnych sklepach (App Store, Android Market, Ovi Store, czy też Windows Phone 7 Marketplace)??! Odpowiadam: praktycznie żadne! Ponieważ użytkownik smartfonu z dowolnym ze wspomnianych OS-ów bez problemów wybierze dla siebie zbiór składający się maksymalnie z 20 aplikacji i to w każdym z wymienionych sklepów! Co więcej życie często dostarcza wydawałoby się zaskakujących przykładów - oto casus z mojego "podwórka": Mam dwóch znajomych, którzy lubią gry w smartfonie (poza tym wszystko u nich jest w porządku ;-) Pierwszy kupił smartfon HTC z Androidem i po ściągnięciu z Android Market czterech całkiem znośnych gier stwierdził, nie kryjąc zawiedzenia, że: "Straszna chała jest z w tymi grami Android Market. Jest tam tylko kilka fajnych gierek, a reszta to jakaś kaszana dla małolatów z podstawówki. A nie mam przecież zamiaru ściągać tych płatnych gier, bo to by była dla mnie trochę przesada". I nie dziwę mu się, bo ma już znacznie ponad 20 lat, więc kupowanie gierek na telefon byłoby w jego przypadku trochę infantylnym zachowaniem ;-) Natomiast mój drugi kolega kupił niedawno smartfon z Symbian^3 i już na samym początku dostał za darmo z Ovi Store 20 dobrych gier w wysokiej jakości (większość HD). Taka paczka gier normalnie kosztuje około 180 zł. T

  • 0

    9. ~:////  2011-12-10 11:45:08  host: 85.219.163.66

    PanDAN jak czytam co ty piszesz to mnie zalewa od kiedy telefon kupujesz dla gier? Jak Ci zależy na grach w telefonie to zaból z kilka złotych i nie bredź takich głupot.

  • 0

    10.  2012-02-12 20:43:53

    1. Ile telefon trzyma na baterii? Bez grania, bez aparatu... jedynie telefony (powiedzmy 5min gadania dziennie). 2. W jakiej cenie opłaca się kupić ten telefon?

  • 0

    11. ~zbyszek  2012-03-06 22:19:48  host: auto.89-22-37-213.matrix-net.pl

    @10: nie opłaca się go kupować, bo android nie nadaje się do telefonów z wyświetlaczem poniżej trzech cali i telefonów z fizyczną qwerty, ta qwerty nie ma sensu w Andku, więc chcesz fizyczne qwerty to kup za 900zł na allegro BB9360:-)

  • 0

    12.  2012-05-13 22:27:12

    @11: hmm.. a ten ma 3.1 cala, więc nie rozumiem tego "nie nadaje się do telefonów z wyświetlaczem poniżej trzech cali". I wg. każdej recenzji system chodzi na nim bardzo dobre (do tego pod maską jest 1Ghz). To jak z tą baterią? Ma ktoś taki telefon ?

  • 0

    13. ~Mlody  2012-08-15 22:36:49  host: 77-255-246-149.adsl.inetia.pl

    Posiadam telefon od 2dni. jestem zadowolony. gry aplikacje działają jak strzała. wersja qwertz

  • 0

    14. ~hory  2012-09-05 08:36:49  host: 078088047134.grojec.vectranet.pl

    ciekawy telefon.. wie ktoś może jaką baterie posiada? litowo-polimerową? czy li-ion?

  • 0

    15. ~  2012-09-05 15:48:04  host: otj90.internetdsl.tpnet.pl

    on ma metalowe te boki czy plastikowe i malowane na srebrno???

  • 0

    16. ~osstis  2012-09-19 23:09:48  host: client-81-105-73-111.lds-bng-011.adsl.virginmedia.net

    tworzywo sztuczne, ogolnie solidna obudowa

  • 0

    17. ~zaq  2012-11-03 15:10:23  host: 79.162.116.4

    Chyba jeden z niewielu telefonów biznesowych z Androidem. 1 GHZ marki Texas Instrument tosz to w aplikacjach biurowych musi być strzała. Do tego 3.1 cala rzadko spotykane w takiej konstrukcji. Dla mnie jedyny (pro i pro+) tel. z andkiem godny uwagi w którym bateria trzyma dłużej niż 1 dzień. Gorilla, dioda powiadomień. Nic nie trzeba dodawać.

  • 0

    18. ~  2012-11-09 19:25:41  host: public123518.xdsl.centertel.pl

    14... bateria jest li-ion 15... plastikowe, malowane na srebro... 16... tak 17... zgadzam sie. Telefon posiadam jak pisze na wpisie "mlody" wyzej od tego czasu. telefon do tej pory sprawuje sie nieziemsko. e-maile? sms? gg? team speak3? hahaha wszystko dziala jak trzeba. nie wymienilbym tego telefonu na nic innego. a qwertz boze moze i niemiecka wersja ale juz nie patrze na yz :) polecam telefonik :P pozdro. 7... widze ze nie widziales telefonu na oczy. powiem tak twoja wypowiedz to nieporozumienie. jestem zwyklym szarakiem, telefon pasuje dla wszystkich. zwykly telefon z andkiem, tylko trzeba sie przyzwyczaic. qwerty pracuje lepiej niz te twoje swype. widzisz co piszesz. 8... przecszedlem z symbiana (n95 8gb) na te motke. do tego mam angielskie menu. przyzwyczailem sie w tydzien. bo wiadomo trzeba paluchem odebrac rozmowe... :P motorola wypuszcza same flagowe modele telefonów, nie to co samsung czy nokia ;P

  • 0

    19. ~osstis  2012-11-25 20:45:15  host: client-81-105-77-192.lds-bng-011.adsl.virginmedia.net

    mam pro+ i jest ciut lepsza, brakuje tylko cos ala d-pada do wygodniejszej edycji tekstu, poza tym dlatego 9/10

  • 0

    20. ~izabella  2013-07-08 16:34:03  host: 65.49.68.173

    korzystam z tego telefonu od roku i nigdy nie miałam z nim problemów. Przeszedł już różne egzaminy pod względem upadków z różnych wysokości serwowanych przeze mnie i jeszcze nic mu się nie stało + obudowa mało porysowana. kolory bardzo wyraziste i android na tak malym ekranie jak to niektórzy piszą działa i wygląda bardzo ładnie. To jest pierwszy telefon po zakupie którego nie myśle na co zmienić teraz bo nie ma niczego więcej czego bym potrzebowala + klawiaturka bardzo wygodna. ma również wprowadzanie tekstu mową ale niestety działa tylko na j.angielskim ale może komuś się przyda

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-50-16-107-222.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet