Motorola Moto G - opinie
Telefony Motorola Motorola Moto G Opinie o Motorola Moto G

Motorola Moto G

w sumie: 31
  • 0

    2.  2014-04-02 12:11:18

    Czy ktoś posiada już ten telefon ? Potrzebuje opinii na temat tego telefonu

  • 0

    3.  2014-04-02 12:35:29

    Telefonik kupiłem na brytyjskim amazonie, jako poprzednie telefony w tamtym roku, odpowiednio miałem: Nexus 4, Galaxy S4, Xperia Z1. No i co? Roznicy w plynnosci systemu nie ma zadnej, powiem więcej, telefon chodzi płynniej od s4, ale już nie tak perfekcyjnie jak Z1, mówię tutaj o samym interfejsie użytkownika. Dużo nie gram, ale wszystkie te gry, ktore mam chodza bez zajakniecia - Revolt, Temple Run 2, Riptide GP2, Angry Birds GO, CrazyTaxi i Threes! Jedyna bolączka telefonu to serio słaby aparat, ale nie mam już zamiaru dokładać ponad 1000 zł do telefonu tylko po to żeby czasem zrobić zdjęcie przeciętnej a nie tragicznej jakości. Co do GPS, WiFi, 3G, jakości rozmów - nieporównywalnie lepiej od wszystkich telefonów, ludzie w końcu nie narzekają, że nie mnie nie słyszą. Ostatnią rzeczą, która mnie mocno zaskoczyła to głośnik zewnętrzny, jest głośny i bardzo wyraźny, oferuje jakość dźwięku lepszą od S4, o Nexusie 4 i Z2 szkoda wspominać, bo tam głośniki są wręcz żałosne.

  • 0

    4. ~arnik  2014-04-02 14:51:32  host: google-proxy-66-249-81-159.google.com

    Telefon bezkonkurencyjny weswojej klasie cenowej.

  • 0

    6. ~stics  2014-04-02 15:41:27  host: 158.66.1.38

    W testach wypada bardzo dobrze, na żywo też dobrze się prezenuje i zaskakująco wygodnie leży w dłoni. Fajna słuchawka.

  • 0

    7.  2014-04-07 07:19:57

    Super sprzęt za śmieszne pieniądze. Dla tych, którym wystarczy 8/16GB pamięci wewnętrznej (brak gniazda microsd) polecam.

  • 0

    8. ~kacprak  2014-04-08 12:30:21  host: abxq207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam ! Mam wersję Dual-Sim ...i problem. Otóż nie mogę ustawić domyślnego 3G dla karty sim, której używam wyłącznie do rozmów (Heyah non stop). Chcę korzystać z HD Voice. Niestety 3G działa mi tylko na karcie z danymi pakietowymi (Blueconnect). Nawet gdy wyłączę kartę z BC, opcja zmiany dla sim-voice z 2G na 3G nie jest możliwa. W ustawieniach karty BC mogę to zmieniać cały czas ! Problem nie rozwiązuje się przy zmianie slotów karty. - W czym więc tkwi problem ? Dzięki za pomoc...

  • 0

    9. ~katarzynka007  2014-04-22 14:21:23  host: user-94-254-212-32.play-internet.pl

    Posiadam ten model w wersji 16gb i jest to mój najlepszy telefon, jaki kiedykolwiek miałam. Pracuje w branży telekomunikacyjnej i mogę posiadać każdy dostępny telefon na rynku, za jakieś śmieszne pieniądze. Jednak wybralam motorolkę. Telefon jest szybki, prosty w obsłudze, ma najnowszego androida, bateria trzyma bardzo długo. Ale najbardziej podoba mi się fakt, ze jest on taki wytrzymały. Ma gorilla glass, wiec najtrwalszy material z jakiego można wyprodukować ekran. Moj telefon ląduje na podłodze bardzo często. Jest idealny w każdym calu. Aparat jest jego jedyną słabą strona, ale od zawsze uwazalam, ze telefony są do dzwonienia. Jeżeli ktokolwiek się zastanawia nad kupnem tego telefonu, to naprawdę się nie zawiedzie.
    Zawsze powtarzam - jeśli ktoś dalby mi za darmo S5, Note 3 to bym przyjęła. Jeżeli ja mam płacić za telefon - lubię odpowiednio lokować moje pieniądze. Nie pojmuje, jak można wydać ?500-?600 funtów za telefon. Ja wydalam ?135 i dostałam wszystko, czego potrzebuje.

    Telefonu używam prywatnie do dzwonienia, smsowania, muzyki, internetu, skypa, służbowo do maili i odczytywania dokumentów PDF, etc.

  • 0

    10. ~Staszi  2014-04-25 14:10:53  host: ptcnat.t-mobile.pl

    @ ~kacprak: Tylko jeden slot jest pod 3G. Może być oznaczony jako WCDMA. Drugi tylko 2G.

  • 0

    11. ~luzik  2014-05-09 15:47:55  host: n13-10-03.opera-mini.net

    wie ktoś ile pamięci wewnętrznej zostaje dla użytkownika w modelu 16gb?

  • 0

    12. ~Outlander  2014-05-13 10:55:29  host: 178235136233.wagrowiec.vectranet.pl

    Telefon wziąłem w Play w mixie na 24 doładowania po 50 zł zapłaciłem 260 zł. Firma płaci mi za doładowania więc telefon w mixie jest dla mnie dodatkowym profitem. Tlefon ma świetny, duży wyświetlacz, wszystkie aplikacje działają płynnie. Aparat jest wystarczający, jedyne czego brak to slotu na kartę SD (mam wersję 8 Gb). Telefonu używam jako nawigacji, słucham radia internetowego, czytam na nim dużo książek, w ogóle na nim nie gram. Używałem już SgS-ów, Sony, Nokii ale ten telefon w tej cenie bije je wszystkie na głowę.

  • 0

    13. ~piotr  2014-05-17 16:57:07  host: adsl-164-137.freeuk.com

    mam go od tygodnia,i jak dotad zadnych wad.wersja 16g z argos.uk. spotify gra nonstop,net bez zaciecia.wszystkie appki laduja i chodza bea problemu.NR 1 na rynku,zaden sgs5 za kosmiczna kase czy nawet Z2. Polecam 100%

  • 0

    14. ~ts80  2014-06-04 08:09:40  host: 78.11.52.162

    ~luzik - wie ktoś ile pamięci wewnętrznej zostaje dla użytkownika w modelu 16gb?
    Ja właśnie posiadam wersję 16GB i z tego co pamiętam (bo mam już sporo aplikacji zainstalowanych) to dla użytkownika zostawało chyba 14,5 GB. A telefon jest rewelacyjny jak za taką cenę.

  • 0

    15.  2014-06-05 18:24:36

    Szkoda tylko,że nikt nie pisze o bardzo częstych kłopotach z głośnikiem rozmów !! Niestety ta wada zmusiła mnie do oddania Moto G i wyboru innego telefonu ale już nie firmy Motorola

  • 0

    16. ~K  2014-06-13 09:44:13  host: host31-42-29-169.tvkdiana.pl

    Do 15, trafił Ci się wadliwy egzemplarz. Co do wad, na różnych forach ludzie bardziej skarżą się na problemy z wyświetlaczami.

  • 0

    17.  2014-06-26 23:37:06

    Posiadam Moto G już ponad tydzień, trochę się zapoznałem z telefonem i już mam jakąś wyrobioną opinię na temat tego telefonu ;) Przede wszystkim jest to mój pierwszy telefon z Androidem, przesiadka z Symbiana na N8 - szybkość masakra! Nie myślałem, że telefon może się tak po prostu nie zacinać, pracując z wieloma aplikacjami, bez problemu się między nimi przełączając, używam póki co niewiele: FB, Messenger, Skype, WhatsApp, QuickOffice, Gmail, YT, Chrome - sprawność działania tych aplikacji, samo korzystanie z nich to dla mnie przyjemność Co do gier ogólnie na Androida spodziewałem się trochę lepszych, większość pozycji ze sklepu Google jest niestety denna, jedyne co mi póki co przypadło do gustu to Asphalt 8, pewnie za te wszystkie wodotryski i świetną grafikę swoją drogą chodzi płynnie i bez zacięć na Moto G i to jest najważniejsze! Jeśli chodzi o baterię to szczerze powiedziawszy spodziewałem się, że będzie gorzej. A tak, gdy nie gram zbyt wiele tylko korzystam z aplikacji wymienionych wyżej spokojnie wyciągam ponad dobę. Aparat mnie naprawdę zaskoczył, póki co robiłem tylko zdjęcia tekstu, ale są bardzo wyraźne i aparat świetnie łapie ostrość. Jakość dźwięku na słuchawkach odstaje sporo od N8, ale ja słucham muzyki na telefonie raczej rzadko więc z mojej perspektywy nie jest to problem - za to głośność dźwięku na głośniku bardzo dobra! Ogólnie telefon bardzo fajnie wykonany, nie używam i raczej na pewno nie będę używał żadnych pokrowców, folii na wyświetlacz i tym podobnych bo tak naprawdę nie widzę potrzeby - póki co nie ma żadnych śladów użytkowania, a telefonu używam normalnie do celów do tego przeznaczonych. Ogólnie jak na razie jestem bardzo zadowolony, skok jakościowy w porównaniu do Nokii N8 jest ogromny Mam nadzieję na przyszłą eksploatację bez problemów i niezawodną pracę telefonu chociażby przez cały okres gwarancyjny 2 lata. Jeśli kt

  • 0

    18. ~Zbynek  2014-07-07 11:11:30  host: staticline-31-182-68-83.toya.net.pl

    Motkę mam od pół roku.Kupiona w Polsce z dwuletnią gwarancją oraz ładowarką Esperanza(2A.)za 749 zl. w 8 GB wersji.Nie gram,aczkolwiek zdarza mi się coś tam,coś tam "pochędożyć".Wcześniejsze były Samsungi z ostatnim Ace2.Porównanie w kwestii płynności,wyświetlacza,jakości rozmów tudzież słyszalności rozmówców super,aczkolwiek zdarzają się trzaski,co nie zmienia postaci rzeczy-telefon SUPER! Nie będę tutaj pisać elaboratów,nie będę smucił o jej aparacie,gdyż dla mnie jest on oki! Proszę się nie przejmować płatnymi naganiaczami i hejterami dyskredytującymi ten produkt. Jako smartfon spełnia to czego się od niego oczekuje,ja oczekuję,a więc szybkości,dobrego wyświetlacza(powiadomienia lampki ledowej),dobrej baterii(bywa,że dwa dni trzyma u mnie),aktualnego w miarę Adndroida,solidności wykonania(żadne, a są dwa boczne,nie "latają"), częstego braku zasięgu a mam w Play,co przy Samsungach się zdarzało i nie sądzę coby to była tylko kwestia playowskich łącz.Szybki w nawiązywaniu połączeń GPS ... i generalnie według moich spostrzeżeń telefon bezkonfliktowy.Trochę ciężkawy,ale ma to i swoją dobrą stronę,bo "czuję" się go,no może niekoniecznie przy jeździe rowerkiem,bieganiu,tu troszku boli,ale być może przesadzam-tak źle i tak niedobrze,ot i taka natura,no bo chciałoby się wieś,ino pieniędzorki gdzieś! To był żart,wiem,że kiepski,ale taka jest prawda.Ten fonik kosztuje tyle,że może większość dorosłych/pracujących Polaków sobie na ten wydatek pozwolić,chyba ...Ale uwierzcie mi,że Warto! Pozdrowił

  • 0

    19. ~aksel  2014-08-02 08:17:53  host: user-31-175-178-249.play-internet.pl

    Lepiej wziąć Moto G z lte i na karty pamięci - ta sama tylko nie XT1032 a XT1045

  • 0

    20. ~xtomix  2014-08-28 11:22:36  host: apn-31-2-115-57.dynamic.gprs.plus.pl

    Motka nadal jest najlepszym wyborem w swojej cenie.

  • 0

    21. ~  2014-10-13 18:11:01  host: cpc64801-haye18-2-0-cust129.17-4.cable.virginm.net

    Do postu 16
    Rozumiem że jesteś ekspertem od tych Motoroli - zapewne pracujesz w serwisie.
    Dla Twojej wiadomości, z tego co już się dowiedziałem, to tych wadliwych egzemlarzy jest bardzo dużo. Ja także mam taki "wadliwy" jak to nazwałeś. Głośnik rozmów zaniemówił po dwóch tygodniach. :)

  • 0

    22. ~acjon  2014-11-01 10:37:48  host: public-gprs516838.centertel.pl

    Posiadam i jestem bardzo zadowolony, jednak dzis spotkala mnie nieila niespodzianka. Podpinam sluchawki z starego telefonu a tu zonk w ogle ich nie widzi, w dodatku tel zaczyna przycinac, ktos wie o co moze chodzic? Sluchawki sprawne

  • 0

    23. ~Brzozi  2014-11-18 10:49:02  host: cyn34.internetdsl.tpnet.pl

    Witam, JEŚLI MASZ WĄTPLIWOŚCI - PRZECZYTAJ TO

    Nigdy w życiu nie pisałem recenzji telefonu. Nie widziałem takiej potrzeby, nie chciało mi się. Tym razem jest inaczej. Powodów jest kilka, ale jeden najważniejszy.

    Na reklamach non stop widać Samsunga Galaxy albo Sony Xperię. Te telefony kosztują ponad 1000zł. Ja mam w ręku Motorolę Moto G za dokładnie 200zł. Czy Moto G jest gorszy ?

    Porównajmy z Samsungiem Galaxy s4 i Sony Xperią Z1

    - Każdy z nich ma 16 mln kolorów
    - Procesor Moto G i Zki praktycznie ten sam. S4 daleko w tyle
    - Aparat Moto G odbiega od standardów ze swoimi 5mpx, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Nie jestem durnym fejbukowiczem, który codziennie wrzuca swoje fotki. Dla mnie aparat jest wystarczający.

    Teraz moja ulubiona część, czyli CENA: (sprzęt nowy, ze sklepu)

    Samsung Galaxy S4 1200-1400 zł
    Sony Xperia Z1 1200-1400 zł
    Motorola Moto G ok. 600zł

    Ja przy abonamencje w Playu (50zł) dopłaciłem raptem 200zł za telefon.

    Jest świetny, przez pół roku ani jednej zacinki. Chcesz mieć zajebisty telefon ? Nie jesteś pedałem, który chwali się marką na Insta lub fb ? BIERZ MOTKĘ.

  • 0

    24. ~zielony  2014-11-30 00:00:16  host: 213-238-115-125.adsl.inetia.pl

    telefon mam od kilku miesięcy.wziąłem w play.jest to juz moj któryś z kolei smartfon.znam sie troche na telefonach, wykorzystuję praktycznie wszystkie funkcje i mogę śmiało stwierdzić że motorola rządzi.stosunek ceny do jakosci i możliwości bije wszystkich na głowe.szczerze polecam ten telefon.to taki ray ban wsrod telefonow czyli moze nie najdroższy ale za to jeden z najlepszych

  • 0

    25. ~oper11  2014-12-02 18:39:42  host: 89-64-238-45.dynamic.chello.pl

    Instrukcja mówi: Stosowanie Ładowarek innych firm niż Motorola może spowodować : wybuch, pożar lub wyciek elektrolitu. Przecież te pacany nie dodają ŻADNEJ ładowarki! To skąd mam wziąć oryginalną??

  • 0

    26. ~Majka  2014-12-12 10:12:06  host: host30.164.rako-lan.pl

    Dwa problemy:
    1. Budzik nie działa po wyłączeniu telefonu. Dotąd takiego czegoś nie spotkałam. Budzik działa tylko, gdy pozostawimy telefon włączony.
    2. Nie umiem znaleźć (nie ma?) profili użytkownika. Chciałabym mieć profile typu cichy/spotkanie/normalny oraz móc edytować własne profile. Gdzie to znaleźć w Motoroli Moto G?
    Mam wersję 8GB ze slotem microSD i LTE.
    Majka

  • 0

    27. ~bialas55  2014-12-26 12:25:01  host: 91.244.209.209

    czy głośno i wyraźnie słychać dzwonek telefonu, na tym mi najbardziej zależy??

  • 0

    28. ~natalia  2015-04-02 19:13:19  host: public94855.cdma.centertel.pl

    Cortex A7?! Chyba podziękuję. Tydzień pośmiga, a potem nie będzie nadawał się do użytku.I co z tego że Snapdragon 400? Wiem co mówię, mam tablet z dual core oparty o cortex A7.

  • 0

    29. ~stics  2015-04-13 21:06:43  host: xt2E2537.stansat.pl

    Mi śmiga rok i 3 m-ce bez zacinki, nie spodziewałem się, że będzie aż tak dobry.

  • 0

    30. ~tajski  2015-04-20 12:44:41  host: 194.181.135.210

    ^Natalia: używam tego sprzętu już prawie rok. Pamięć zapchana zupełnie, aplikacji zainstalowanych pełno - działa super płynnie, tak jak zaraz po wyjęciu z pudełka.

    Optymalizacja się liczy koleżanko. Podzespoły to ważna, ale nie najważniejsza sprawa. A akurat ten procesor z dobrze zoptymalizowanym systemem, tak jak w Moto G, zdziałać może cuda.

  • 0

    31. ~Acid  2015-06-01 10:42:49  host: ump-zoz-szwajcarska-gw.man.poznan.pl

    Mam Moto G pierwszej generacji. Jeszcze nigdy nie byłem tak zadowolony z telefonu. Telefon mam od roku i następny to pewnie też Motorola będzie :). Jak narazie brak jakichkolwiek śladów zużycia, brak rys, wytartych miejsc itp.
    Stan jest jak nowy. Spasowanie idealne brak jakiegokolwiek uginania, szczelin itp. Dodatki jak przyciski i kratka sluchawki w chromie dodaja uroku i są solidnie wykonane.
    Wykonanie jak dla mnie to klasa premium szczególnie ten materiał z tyłu(rewelacja - miękki i nie rysujacy się, świetnie leży w dłoni). W kolorze czarnym Moto G jest obłędna.Tak wiem ramka jest plastikowa ale w połączeniu z wyświetlaczem tego nie widać...i jest dobrej jakosci. Dodatkowo obudowa jest świetnie wyprofilowana(narozniki, boki).
    W stosunku do "plastikowego" samsunga galaxy s4,s5 :) bez porównania lepsze wrażenie robi "motka". Porównywałem doświadczalnie z telefonami w granicach 2000 -3000(Samsung, HTC) i moja moto g nie ustępuje im zbytnio wykonaniem, funkcjami i bajerami to niestety już jest różnica, ale ...
    Poza brakiem slotu kart pamięci i LTE(dla mnie niepotrzebne) telefon idealny, może aparat mógłby być lepszy. Bateria trzyma w trybie 2 telefony(po 5-10min) i sprawdzenie poczty dziennie do 10 dni - SZOK !!! (Internet, Nawigacja to już 2 dni :)), średnio u mnie 5 dni wychodzi - "nie siedzę non stop w telefonie".
    Świetny wyświetlacz to największa zaleta (kolory, konty ostrosć, brak "palcowania", rysowania).
    Szybkosc działania obłedna, natychmiastowe reakcje bez jakiegokolwiek spowalniania jak w s6, note lub iphone(bawiłem się nimi trochę).
    Aparat jest średni(lubi dobre warunki oświetleniowe) w porównaniu do Lg Fino(minimalnie lepszy w lg) do
    LG G2 mini(to samo) Samsung Note(jest lepszy :) od Moto G). Telefon naprawdę solidny i przemyślany.
    Ja za rok szukam nowej "Motki" :).

  • 0

    32. ~wojasch  2015-09-30 16:46:09  host: 088156138082.dynamic-ra-1.vectranet.pl

    Świetny telefon za niewielkie pieniądze, zapłaciłem około 600 zł
    +bateria
    +ekran (rewelacyjne kolory, gorilla glass)
    +łatwość obsługi (Motorola Assist rewelacja!)
    +czysty android (system chodzi bardzo płynnie, żadnych zacięć)
    +wykonanie (materiał na pokrywce jest niezniszczalny)
    +bezproblemowy serwis (zepsuł mi się mikrofon, jeden telefon, wymienili w tydzień, działa pięknie)
    wady:
    -słaby aparat
    -niektóre opcje nie działają w Polsce
    -mam wersje 8gb, niby nie zapchałem jeszcze nigdy całości, ale niesmak zostaje

  • 0

    33. ~Wadliwy głośnik rozmow  2015-11-19 10:58:05  host: user-94-254-193-98.play-internet.pl

    U mnie ta wada wystąpiła niedługo po kupnie i mimo napraw, powtarza się po kilku tygodniach od wizyty w serwisie.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-150-215.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet