Motorola MILESTONE - opinie
Telefony Motorola Motorola MILESTONE Opinie o Motorola MILESTONE

Motorola MILESTONE

w sumie: 140
  • 0

    2. ~jajo  2009-11-05 17:53:03  host: dki116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    prezentuje sie fajnie :) ale ten procesor ciut chyba za słaby do takiej rozdzielczości ekranu.

  • -2

    3. ~swistak  2009-11-05 18:06:47  host: 80.54.27.31

    czy ten telefon będzie dobrze wykonany, no bo wkońcu to motka jest :/

  • 0

    4. ~grot84  2009-11-06 11:17:26  host: 217.147.104.142

    to bedzie moj nastepny fon (na razie mam omnie hd) A tak nota bene nie wie ktos jakie jeszcze fony maja miec Androida 2.0 (oczywiscie chodzi o najblizsza przyszlosc)

  • 0

    5. ~Tommy-Ka  2009-11-06 20:12:40  host: host-89-228-214-253.kalisz.mm.pl

    Cudeńko... obecnie mam ROKR'a E8 i sprawuje się super, chociaż zaczyna mi brakować wolnego miejsca na mp3... Milestone widzę ma go dość sporo (16GB wbudowane i karta do 32GB w porównaniu do moich 2 wbudowanych i karty 4GB). Ciekawe ile będzie kosztować jak wejdzie do PL.

  • 0

    10. ~dxtr  2009-11-09 19:24:57  host: rea.ipt.com.pl

    Na kolana nie rzuca, ale na duży plus klawiatura!

  • 0

    11. ~Danyel  2009-11-09 21:29:02  host: 79.139.95.37

    huhu motorola zaszalala :D

  • 0

    13. ~Tomek  2009-11-10 17:43:19  host: 188.33.99.154

    Mam nadzieje że wejdzie do ery ale Verizon nie przepada za bardzo za konkurencją t-mobile... wiec może być w ale oby nie w Orange, Plusie no może jeszcze w Play.

  • 0

    15. ~  2009-11-11 15:35:56  host: host-212-67-159-28.net.inotel.pl

    porażający wyświetlacz...rozdziałka jak by nie z tych standardów co znamy.

  • 0

    16.  2009-11-12 09:04:35

    Całkiem całkiem. Wygląd też niczego sobie. Parametry konkretne. Może motorola powróci do łask. Więcej takich komórek to może się uda.

  • 0

    17. ~  2009-11-12 12:33:28  host: v02-06.opera-mini.net

    Tak tak, to naprawde jest kamien milowy... Szkoda tylko ze tak pozno daja taki tel od Motki bo inne firmy juz takie maja od dawna..

  • 0

    18. ~seba  2009-11-13 09:22:33  host: aems227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mniam, z checia bym zamienil swoje g1 na to cudo :)

  • 0

    19.  2009-11-15 09:09:58

    ładna, ciekawa jaka w "życiu"

  • 0

    20. ~Anubis  2009-11-16 18:36:42  host: public77606.xdsl.centertel.pl

    Cena? Dla bogaczów...

  • -1

    22. ~Aster  2009-11-18 13:44:15  host: chello089077164150.chello.pl

    Brak radia i dodatkowej kamerki do wideorozmów jest nieporozumieniem. Poza tym w takim telefonie przydałby się tuner DVB-H.

  • -1

    23. ~Play4  2009-11-18 17:23:29  host: chello089074088077.chello.pl

    Ładne cacko. Ciekawe ile bedzie w Polsce w abo, u ruznych operatorow. Mogla by trafic do Play :)

  • 0

    24. ~hellomo  2009-11-19 18:22:50  host: 94.254.223.172

    wielki powrot Motoroli jesli ktos zyczyl jej zle to niech uwaza...Motka dopiero zaczyna sie rozkrecac bo ma zamiar wypuscic okolo 20, 30 nowych komow z androidem w 2010 roku !! Hellomoto ...

  • 0

    25. ~  2009-11-20 00:38:05  host: 188.146.137.190.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    rewelacyjny telefon. jakby jeszcze mial xenon a nie led, to juz nic wiecej nie trzeba

  • 0

    27. ~jj  2009-11-23 23:45:30  host: apn-95-41-117-226.dynamic.gprs.plus.pl

    bawiłem się w USA. Powiem krótko - to jest hit roku 2010. ZAJEBISTY SPRZĘT.

  • 0

    28. ~  2009-11-24 19:11:45  host: v07-09.opera-mini.net

    ostatni podryg motki,gdyby ten tel byl u nas w dobrej cenie albo najlepiej jakiejs konkretnej promocji w play to napewno by sie dobrze sprzedawal-zawiera wszystko co powinien miec telefon na dzien dzisiejszy.

  • 0

    29. ~Adam  2009-11-27 01:23:45  host: apn-95-40-64-117.dynamic.gprs.plus.pl

    @22 Aster jak często używasz radia i wideorozmów?;P O dvb-h nie wspominam,bo i tak w Polsce nie działa,ale skoro lubisz dodatkowo bulić za coś z czego i tak nie skorzystasz.Jak dla mnie ciekawy telefon.Oby ceny szybko spadły:)

  • 0

    30. ~Sprostowanie  2009-11-27 08:07:18  host: 82.177.163.12

    "rewelacyjny telefon. jakby jeszcze mial xenon a nie led, to juz nic wiecej nie trzeba " Jak chcesz "Xenon'a" to idź do marketu po jakąś małpke za 259zł - zrobisz lepsze zdjęcia niż najlepszym telefonem.

  • 0

    31. ~....  2009-11-28 01:52:21  host: cjg212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szkoda tylko że nie ma zamiast androida W.M 6.1 na taki procek.

  • 0

    32. ~Michu_z  2009-12-03 21:25:45  host: 94.254.245.214

    A sprawdziles gamoniu jeden z drugim co to za procek? Pewnie nie... To najmocniejszy obecnie produkowany seryjnie w tej klasie sprzet, poszukajcie na necie co wchodzi w sklad Cortex A8.

  • 0

    33. ~Daniel  2009-12-04 17:07:10  host: cotel.pl

    jakoś wolę wziąć HTC Hero, bardziej mi się podoba. Ale to tylko mój gust

  • 0

    34. ~Piotrek  2009-12-06 17:18:41  host: chello087206185079.chello.pl

    Ale pojawiają sięjuż telefony ze Snapdragonem 1Ghz więc ten procek nie powala.

  • 0

    36. ~  2009-12-12 18:25:23  host: w3cache.sistbg.net

    Szkoda tylko że nie ma zamiast androida W.M 6.1 na taki procek. To mnie powaliło ;D !!

  • 0

    37. ~Eros  2009-12-20 14:48:05  host: gl95-19.master.pl

    Ej a on nie ma przypadkiem procesora 1 ghz snapdragon???

  • 0

    39. ~qwerty  2010-01-01 15:47:26  host: public59769.xdsl.centertel.pl

    Snapdragon 1Ghz to kupa od qualcomma która wcale nie jest szybsza od cortexa a8, Snapdragon to procek bardziej budżetowy i skierowany do większej liczby urządzeń ale wydajność ma jak stare qualcommy czyli do cortexa nie ma startu

  • 0

    40.  2010-01-03 20:24:07

    Gwoli ścisłości: 32~Michu_z: to wcale nie najmocniejszy procek (Nokia N900 ma 600mhz). 29~Adam: spójż na telefony z wideorozmowami i wifi: wchodzisz np. do centrum chandlowego, włanczasz skape, i gadasz do woli za darmo! A co do radia to ja np. dużo go używam, a nwet najprostsze użądzenia mają dziś radio! A co najmniej dobre internetowe.

  • 0

    41. ~Michu_z  2010-01-10 11:57:59  host: 188.33.128.55

    Powtórzę się i co nieco dodam: Cortex A8 siedzi w Motce wraz z dodatkowym układem graficznym (PowerVR SGX GPU 530 + 430MHz C64x + ISP (Image Signal Processor)). W bardzo wielu przypadkach "zjada" Spendragona, gdyż ten drugi nie ma wsparcia i odpowiada za wszystko, także taktowanie procesora to drugorzędna sprawa w tym zestawieniu. Co do rozdzielczości: A androidzie to nie problem, już większość popularnych programów jest kompatybilna, API androida niezwykle ułatwia dostosowanie programów do różnych ekranów.

  • 0

    43. ~hellomotoluke  2010-02-16 13:54:23  host: 109.243.78.163

    Własnie stalem sie szcześliwym posiadaczem Droida !!! To juz Moja 10 Motorola a mialem juz wiekszosc flagowych modeli...panie i panowie to jest nowa jakosc mowie to jaki wielki fun tej marki...jest to zdecydowanie najlpesza Motorola jaka powstala w histori

  • 0

    44. ~hellomotoluke  2010-02-16 13:56:25  host: 109.243.78.163

    Motorole to takie komy ktore zazwyczja jak sie bieze do reki ti pierwsze co sie mowi o wow jaka fajna ...i nic innego z Droidem..kazdy komu go pokazalem powiedzial ze robi wrazenie a zaznaczam ze dotykowcow jest juz sporo a pomimo tego Motka ma swoj styl i sie potrafi wyruznic

  • 0

    45. ~hellomotoluke  2010-02-16 13:59:09  host: 109.243.78.163

    Jakosc jest powalajaca ..ma sie wrazenie ze trzyma sie pancerny czolg w reku..zadnych luzow nic !! Tylna metalowa klapka jest pokryta tworzywem takim jak e8 czyli??? nigdy zadnych rys !!!!!Moj Droid zawsze bedzie wygladal pieknie wyswietlacz oczywsicie pokryty czyms hartowym

  • 0

    46.  2010-02-16 15:06:37

    Własnie stalem sie szczesliwym posiadaczem Droida !! Jest to juz Moja 10 Motka wczesniej mialem glownie flagowe..i stwierdzam ze to jest nowa jakosc jesli chodzi o Motorole !bede do konca zycia dziekowal za decyzje Motki jesli chodzi o wspolprace z google! Droid ps. tej wole nazwy uzywac bo jest cool i wogole ^^ jest spewnoscia najlepszym telefonem Motoroli jaki zrobila w histori!!

  • 0

    48. ~sk  2010-03-17 23:02:57  host: 188.33.204.207

    Naprawdę nie ma stopera ani minutnika?

  • 0

    50. ~  2010-03-24 09:11:55  host: t19-13.opera-mini.net

    sk: to jest pocketpc tzn. ze ma minutnikow zapewne kilka. wystarczy zainstalowac aplikacje. nie ma jak jest goly z polki tak jak kupisz kompa to tez nie ma prawie nic co nie znaczy ze miec nie moze. sciagasz, instalujesz i masz i to kilka do wyboru do koloru.

  • 0

    51. ~luka  2010-03-24 13:14:54  host: 87-205-146-153.adsl.inetia.pl

    Zastanawiam sie nad HTC Desire ale czy ten procek jest lepszy niz Snapdragonem 1Ghz? Bo moze rzeczywiscie lepsza jest ta Motorolka? Droid jaki ma ekran amoled??

  • 0

    52. ~epoly  2010-03-24 15:37:05  host: chello084010146003.chello.pl

    #48 dziecko drogie to jest android. jak chces to nawet mozesz miec kalendarzyk malzenski.

  • 0

    54.  2010-03-27 22:30:53

    stoper i minutnik sciagniesz z android markiet ^^

  • 0

    56. ~  2010-04-04 09:31:47  host: t10-02.opera-mini.net

    android to totalny smietnik kompletni bez mozliwosci,ale to przeciez tylko telefon.

  • 0

    57. ~migi  2010-04-04 12:13:42  host: host38-89-206-3.limes.com.pl

    Panowie kiedy do Was dotrze że mówienie iż procek jest lepszy bo ma więcej MHz, jest jak mówienie że zwykły tir jest szybszy od subaru impreza bo ma większy silnik ...?

  • 0

    58. ~Aster  2010-04-07 21:39:04  host: chello089077164150.chello.pl

    *29 - No rzeczywiście, radio i dodatkowa kamerka tak podnosi koszty produkcji, że hej. Akurat korzystam z tych funkcji, a nawet gdybym nie korzystał zbyt często to przy takim telefonie (za taką cenę) owe 2 funkcje powinny być czymś oczywistym.

  • -1

    59. ~pawelord94  2010-04-08 21:53:25  host: 91.146.193.36.ip.abpl.pl

    ludzie nie kupujcie motorloi!!! 3 motoroloe v6 maxx mi sie popsuly[wymienione przez serwis]. facet z komisu mowil zeby po zadnym pozorem nie brac motki i mial racje

  • 0

    60. ~dugosz  2010-04-08 22:09:04  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    czy to naprade tak cholernie ważne czy ma stoper albo minutnik? jak potrzebny ci minutnik do gotowania jajek to dostaniesz taki za 3 zl w najblizszym sklepie...no ręce mi opadły

  • 0

    61. ~  2010-04-09 02:57:18  host: host-212-67-158-168.net.inotel.pl

    nie rozumiem bo za tą samą cenę macie porządnego htc HD2 ja wole poczekać na hd3 xD

  • 0

    62. ~  2010-04-11 12:36:35  host: t11-14.opera-mini.net

    koledzy a czy jest już dostępna polska wersja menu?

  • 0

    64. ~  2010-04-13 18:44:06  host: host221.infobiuro.pl

    Motka jest w Play jakby co abonament 69zł koszt 699 zł myśle że warto i oczywiście kończy mi się umowa to sobie taką sprawie :) Myśle że nie będe zalowal... zamiast tak gadac to powiedzcie ogolnie co sadzicie Ci ktorzy maja ja ... jakies plusy minusy .. POzdro !

  • 0

    65. ~furman  2010-04-13 22:52:17  host: 23-226-69-195.rev.pro-internet.pl

    Ten tel naprawde nie ma radia? Bo tego się chyba nie da zainstalować jak chociażby kalendarzyka małżeńskiego, prawda? :p

  • 0

    66. ~marcin  2010-04-14 17:40:13  host: 83-238-23-214.ip.netia.com.pl

    co do procesora to jest on porównywalny a nawet lepszy niż procesory w innych telefonach o taktowaniu 1Ghz

  • 0

    67. ~Dem  2010-04-14 21:24:07  host: d80-58.icpnet.pl

    Mam i polecam. Diamonda 2 sprzedaje :) Android 2.1 o wiele bardziej dopracowany niz WM, a jak czegos nie ma, to na 90% mozna to sciagnac za darmo z marketu. Rewelacja.

  • 0

    68.  2010-04-15 12:24:45

    Jak na moj gust to strasznie brzydki telefon.. no i motorola, jakos od czasów M3888 nie ufam te firmie ;]

  • 0

    69. ~m  2010-04-16 19:38:44  host: host-217-170-160-145.net.inotel.pl

    Ktoś powie coś o jakości zdjęć jakie robi.?Brakuje radia, czy w androidzie są programy pozwalające słuchać radia? Pozdrawiam.

  • 0

    70. ~Anonim  2010-04-19 13:18:39  host: host221.infobiuro.pl

    Kto ma taką Motorolke niech napisze czy coś się psuje ... Poprostu Plusy i Minusy

  • 0

    71. ~Gamera  2010-04-20 13:32:44  host: avi64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~pawelord94 Na szczęście niektórzy potrafią jeszcze samodzielnie myśleć. Ale luz, Ty dalej słuchaj sobie "faceta z komisu".

  • 0

    72. ~h  2010-04-22 18:59:18  host: 80.50.237.6

    niedługo to komputerów nie bedzie -.-... powiedzcie mi czy caly czas ustawiacie ten stoper albo minutnik ze tak wam jest potrzebny??? A co do fona mam nadzieje ze sie nie scina jak moje se yari ;D

  • 0

    73.  2010-04-24 20:58:36

    Panie i panowie. Niektórzy z Was narzekają, że telefon za drogi. Czy na pewno? W Play jest promocja na abonament "SWOBODNY INTERNET 3" cena telefonu 299 zł na abonament 99 zł w tym pakiet danych 2 Gb w tej cenie abonamentu. Samo Wi-Fi nie wystarczy, nie wszędzie są Hot-spoty i nie każdy ma zasięg do nich. Pakiet danych jest niezbędny gdyż to telefon internetowy na systemie android, który automatycznie pobiera aktualizacje. Co do jakości wykonania, telefon jest naprawdę solidnie wykonany. Odpornością odpowiada starym nokiom (starsi użytkownicy telefonów pewnie wiedzą com na myśli). Jeśli chodzi o aplikacje, za darmo można ściągnąć na system android około 95 % aplikacji i programów. Przy naprawdę intensywnym użytkowaniu bateria trzyma około 3-4 dni. Uważam, że to dobry wynik, przy tak dużym wyświetlaczu. Co do samego systemu operacyjnego, to jest przyszłość, gdyż WM uważam osobiście przereklamowany i zawodny (wirusy itp oraz zawiesza się jak to u Microsoftu. Symbian niezły ale ma swoje himery z certyfikatami. Android oparty jest o linuksa. Ja osobiście uważam ten telefon za bardzo dobry, jestem z niego zadowolony, gdyż jest to bardzo dobre narzędzie pracy, ale nie tylko, gdyż oferuje dodatkowe możliwości multimedialne (aparat, MP3, MP4 (nawet divix po wgraniu oprogramowania sciągniętego ze strony androida. Polecam ten telefon.

  • 0

    74. ~Loki  2010-04-26 13:44:07  host: firewall.max.com.pl

    Po paru miesiącach użytkowania mogę powiedzieć, że jest świetny. Telefon jako sprzęt bardzo dobrze wykonany, solidny (nie upadł mi nigdy więc nie wiem na ile wytrzymały; jestem bardzo ciekaw jak by to przetrzymał), jak na tą wielkość to nie jest ciężki. Bateria wytrzymuje kilka dni, nawet jeżeli się nim bawi (ile dokładnie to niestety nie mogę powiedzieć gdyż prawie codziennie podłączony jest do komputera, ale weekend wytrzymuje na pewno ;)). Tak na prawdę to posiada wszystko co może mieć telefon. Klawiatura wygodna,pisanie smsów to sama przyjemność. Denerwujący jest tylko Android, nawet w wersji 2.1 ma sporo błędów. Nie działa budzik! Coż, trzeba liczyć na to iż Google poprawi swoje dziecko. Nigdy nie potrzebowałem i nie szukałem, ale chyba nie ma radia. Telefon jest świetny, duży wyświetlacz i klawiatura robią wrażenie. Idealny dla tych co korzystają z gadżetów Google (kalendarz, poczta, youtube). Aha, telefon dla tych co mają wykupione pakiety internetowe... bez dostępu do 3G/GPRS jego funkcje zmniejszają się o połowę - ale myślę, że warto zainwestować... fajnie czasem jest mieć dostęp do youtub'a w każdym miejscu i oglądac teledyski :) Ma tyle zalet, że wady nic nie znaczą. Co z tego, że duży i trochę waży. W zamian mamy OGROMNY wyświetlacz, klawiaturę i dobrą baterie. Ekran i dotykowe przyciski są czułe. Czasami zbyt i łatwo przez przypadek coś zrobić, ale kwestia przyzwyczajenia. Po tygodniu już umiałem sprawnie odebrać telefon, odblokować go, czy nie zawiesić rozmowy przy odbieraniu ;) Nigdy nie patrzyłem na to jaki ma procek, ale powiem tylko tyle... cokolwiek się robi, naciskasz i masz. Żadnego oczekiwania, aż coś się uruchomi. Podsumowując, telefon na 10, Android na...6 może 7, jak ktoś chcę programować to bym powiedział, że nawet 5 (przez irytujące bugi systemu)... niestety ponieważ możliwości SDK chyba nieograniczone :/

  • 0

    75. ~jeleniak  2010-04-28 13:06:21  host: cef13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszystko ok,tylko troche brakuje radia. Wbudowana nawigacja- jeszcze nie wiem jak zrobic zeby GPS dzialal,pisze ze "odbiornik gps zostal wylaczony". W play powiedzili ze po wgraniu innej "mapy" ma dzialac jak normlany gps,bez płatnej transmisji danych,ktos wie jak jest naprawde ??

  • 0

    76. ~  2010-04-28 13:08:21  host: cef13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    poza tym wszystko piekne,dzwiek glosny i czysty,zdjecia ladne-do jakosci zdjec nokii jeszcze troche brakuje ,ale jest ok. Internet na WiFi rewelka,plynnie ,szybko. Android market - bomba;)

  • 0

    77. ~Damios  2010-04-30 13:31:59  host: ip-62-69-216-90.globalconnect.pl

    Telefon pod względem parametrów wydaje się być świetny , potrzebuje jednak informacji od posiadaczy tego telefonu , w związku z tym , że jest on na androidzie to czy musi być cały czas połączenie z internetem ,a jesli tak to jak inaczej można to zrobić bo wiadomo , trzeba się wtedy liczyć z kosztami.

  • 0

    78. ~nav  2010-05-07 14:31:06  host: ns2.veranet.pl

    na jakiej zasadzie dziala synchronizacja z kontem gmail? Jak laczy sie z internetem jak nie ma wifi i czyjest to platne polaczenie?

  • 0

    79. ~legalizator  2010-05-12 19:30:07  host: 94.78.184.9

    czy ktos spotkał się z tym że przy rozmowie telefonicznej dosc wyczuwalnie (wrecz przeszkadzajaco) nagrzewa sie miejsce do okola sluchawki??

  • 0

    80. ~gradzki  2010-05-12 20:48:12  host: 94.78.184.9

    hej dzisiaj dostałem ten gadżet. bardzo fajny tylko wyłapałem pewną wadę i nie wiem czy dotyczy ona wszystkich "kamieni milowych" czy tylko mojego egzemplarza. Mianowicie w trakcie rozmowy przez ten telefon nagrzewa mi się miejsce dookoła słuchawki co przy rozmowie >3min zaczyna być uciążliwe... Czy ktoś spotkał się z tym problemem czy telefon na gwarancję?? pozdrawiam

  • 0

    81. ~xvg12  2010-05-16 14:01:37  host: h82-143-157-58-static.e-wro.net.pl

    Może krótko wypowiem się co do procesora: Nie wiem co dokładnie jest pod maską, ale siedzę w mikrokontrolerach i mogę śmiało powiedzieć, że seria Cortex bije na głowę całą resztę ARM'ów 9. Obstawiam, że 550MHz Cortex dorównuje spokojnie temu, co samsung wsadza do omni 2...

  • 0

    82. ~cRUSADER200  2010-05-18 22:03:30  host: afco247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefon mam go od 4 dni. Zachwyca możliwościami. W porównaniu z innymi smartfonami , wszystkie inne bije na głowę (znakomity ekran + qwerty). Intuicyjny, a jako że to Android mnóstwo aplikacji. Do tego oferowany w niezwykle atrakcyjnej cenie (nie mówię tu tylko o playu). Konkurencyjny Desire to 300 zł więcej. Nie raźcie się opiniami typu "ma za słaby procesor itd... Jego konfiguracja sprzętowa bez problemu sobie radzi ze wszystkimi aplikacjami. Chyba że włączysz sobie 30 aplikacji jednocześnie, wtedy nie wiem. Jedyny jego minus to słaba bateria. 2 Dni to tak naprawdę maksimum. Naprawdę polecam ten telefon.

  • 0

    83.  2010-05-19 12:29:22

    Wreszcie Motorolę Milestone z Playa można podkręcić do 1,2GHz!! Jest piekielnie szybka, w testach ma wyniki wydajności o wiele lepsze od Nexusa One czy Htc Desire!!

  • 0

    84. ~saemon  2010-05-19 13:29:24  host: pc9.alto.com.pl

    za jakieś 3 miechy kończy mi się umowa w play już zacieram ręce..;)

  • 0

    85. ~motorola  2010-05-23 10:54:14  host: 83.2.220.49

    Mam telefon od miesiaca i stwierdzam, ze na chwile obecna jest najlepszy, nigdy nie mialem przekonania co do motoroli, ale ten jest swietnie wykonany!nic w nim nie lata trzyma sie super wykonany jest w wiekszosci z metalowych elementow do tego posiada hartowany wyswietlacz szkoda ze nie szafirowy:/ mam duze rece a sms pisze mi sie swietnie nie ma mowy o trafieniu w inna literke pisze mi sie lepiej niz na g1.telefon chodzi bardzo plynnie ani razu mi sie nie zawiesil. Zdecydowanie go polecam kazdemu bije na glowe iphone czy hd2 wyswietlacz ma ogramny myslalem ze jest waski bo tak wygladalo to na zdjeciach a w rzeczwistosci jest wielki:)tak samo szeroki jak w n900czy iphone

  • 0

    86.  2010-05-23 15:49:06

    Te dwa-trzy dni wam chyba w 2g trzyma, jak nie korzystacie z internetu :/ Z włączoną copółgodzinną synchronizacją i włączaniu połączenia sieciowego wtedy, kiedy włączony jest ekran, do tego jakieś 40 min przeglądania netu po HSDPA w drodze, tyle samo muzyki, 10 min rozmów, 20 smsów, 10 min gry 3D i Milestone prosi o żarcie po niecałych 12h. Cały czas online po HSDPA/3G jest w stanie wytrzymać jakieś 8-9h, dodatkowo przeglądając strony jakieś 7. Ale to i tak świetny wynik, biorąc pod uwagę ekran, który jest świetny, i dodatkowy akcelerator grafiki. Wyboru nie żałuję, przesiadałem się z e63, która potrafiła mi i tydzień utrzymać napięcie w baterii, stąd mój płacz. Internet po EDGE jest potworny, bez opery mini nie ma co w ogóle na niego wchodzić, biorąc pod uwagę prędkości w 3g. Po upgrade kernela (nie jest to trudne) budzik działa jak powinien, ale dalej tylko przy włączonym urządzeniu. Klawiatura nie super, a "tylko" dobra, głośność i jakość rozmów jak i ogólnie telefonu b.dobra, jedynie jakość muzyki przez standardowe słuchawki to żenada (ale to wina słuchawek, poza tym co się dziwić). Telefon smartfonowcom i osobom, chcącym dobrego i trwałego urządzenia internetowego, które dodatkowo zadzwoni i wyśle sms - SZCZERZE POLECAM. I zareklamuję JuiceDefender albo DataOnDemand do instalacji z marketu - bez tego ani rusz.

  • 0

    87.  2010-05-24 20:48:42

    podoba mi sie .to sie motorolka postarała o konkret. swietny wyglad.

  • 0

    88. ~xxx  2010-05-29 00:29:22  host: 135.20.34.95.customer.cdi.no

    *** Htc hd2 może i ma snapdragona 1ghz ale nie ma "wspomagacza" graficznego wiec grafika wykorzystuje jakieś 90% wydajności procka. A Milestone ? ma 550mhz ale ma wspomagacz wiec prawie cala wydajność procka jest używana przez system. BTW. Snapdragon jest przestarzałą konstrukcja i ARM oraz obsługa OpenGL 2.0(Snapdragon nie obsługuje) przebija ten stary procek.

  • 0

    89. ~Zenois  2010-06-01 19:10:50  host: 0x57335235.rdnxx3.dynamic.dsl.tele.dk

    Z ta bateria to ladna scieme chlopaki robicie. Przy normalnym uzytkowaniu bateria trzymie niecale 2 dni. A przy intensywnym 1 dzien. Bateria to naprawde duza wada tego telefonu..wiele osob na to narzeka...ale mimo wszystko telefon jest swietny. Klawiaturka...no coz moglaby byc lepiej wykonana, gdyz nie jest tak wygodna jak powinna byc. A tak to nie widze minusow poza tymi dwoma. Nielubilem Motorolki..mialem Nokie..Samsungi..Siemensy..no ale moj pierwszy Android i naprawde najlepszy system. Wygodny, latwy i szybki. Symbian i WM to naprawde slabe systemy przy Androidzie. Milestone naprawde kozak(nowke kupilem za 1350 zl) :)

  • 0

    90. ~Piotrek  2010-06-07 19:59:54  host: 87-205-46-79.adsl.inetia.pl

    ~m aplikacja do radia jest. Nazywa się A Online Radio. Dostępna w markecie. Mam, używam, i sprawuje się dobrze.

  • 0

    91. ~ano  2010-06-15 01:38:48  host: host-89-231-126-236.warszawa.mm.pl

    nokia n8 motorolka się chowa

  • 0

    92. ~betsy  2010-06-16 00:01:41  host: dmx26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten fonik i jestem bardzo zadowolona,mialam iphona i przyznam ze droid jest jakby szybszy od iphonka,polecam:)

  • 0

    93. ~stefan  2010-06-22 14:48:26  host: 77-254-204-0.adsl.inetia.pl

    nie wierzę ale jednak: właśnie dowiedziałem się, że w MILESTONCE "bluetooth" po prostu nie działa !!! wklejam najistotniejszy fragment mejla, jaki właśnie dostałem:W odpowiedzi na Pana e-mail, ...chcemy poinformowac, ze niestety nie jestesmy w stanie Panu pomóc, gdyz telefon nie posiada wbudowanej funkcji przesylania oraz ...odbierania plików za posrednictwem Bluetooth.wierzyć mi się nie chce, że tak prosta i wręcz podstawowa funkcja jak bluetooth w tak - teoretycznie - zaawansowanym aparacie nie działa !!! dodatkowo, choć MILESTONKA ma język polski to w słownik do pisania sms polskiego nie ma i nie da się go zainstalować !!! mało tego nie da się wyłaczyć opcji podpowiadających angielskie wyrazy co jest mega irytujące niby fajny telefon ale lipa

  • 0

    94. ~stefan  2010-06-22 14:51:04  host: 77-254-204-0.adsl.inetia.pl

    zapomniałem dodać, że przy faktycznie mocnym wykorzystaniu telefonu bateria nie wytrzymuje od świtu do zmierzchu

  • 0

    95. ~Buba  2010-06-30 23:05:21  host: 178-36-18-120.adsl.inetia.pl

    @ stefan Wystarczy zapoznać się z aplikacjami z Marketu. Jeżeli chodzi o przesyłanie plików przez bluetooth: "Bluetooth File Transfer" A słownik polski: "Polska klawiatura"

  • 0

    96. ~nab  2010-07-01 18:50:49  host: pc188-17.alaska.ds.polsl.pl

    BT dziala, tylko sciagnij sobie aplikacje z marketu, a co do procka to pracuje stabilnie do 1ghz wiec mozna smialo podkrecic. ogolnie telefon jest calkiem calkiem

  • 0

    97. ~clthr  2010-07-01 22:33:33  host: 107-163.echostar.pl

    hey, jest mam pytanie, ten tel jest dostępny m.in. w play w opcji "swobodny internet" i jest wtedy do dyspozycji pakiet 2gb internetu, czy ja mogę podłączyć ten tel do notebooka i używać go jako modemu?

  • 0

    98. ~ELektron  2010-07-03 19:31:35  host: egw146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam motke i iphon'a 4 motka jest the best jeden z nielicznych jako najlepszy fon motki a w czołówce jest bardzo wysoko jak nie na 1 miejscu według mnie DZIAŁA IDEALNIE !!

  • 0

    99.  2010-07-08 15:56:03

    Jak dla mnie telefon idealny... :) Android + Qwerty ;] Co do baterii to jak wam trzyma jeden dzień to nie wiem jak wy to robicie, chyba nie wyłączacie zbędnych aplikacji, których nie używacie albo nie umiecie się jeszcze dobrze obsługiwać tym telefonem ;)

  • 0

    100. ~mcz79  2010-08-04 16:12:33  host: dynamic-78-9-0-111.ssp.dialog.net.pl

    telefon miałem 2 dni funkcje wyswietlacz wykonianie na 5 a bateria na 1 przy 20 min rozmow pare wejsc na neta troche android market bateria trzymała 8 - 10 godz jesli komus to nie przeszkadza to ogolnie polecam

  • 0

    101. ~mam ja  2010-08-04 17:16:02  host: lcaen-151-91-17-196.w193-252.abo.wanadoo.fr

    wszystko fajne naprawde ale aplikacji na karte nie zainstalujecie* :] to taki mój minus a oglnie POLECAM :D *zainstalujecie jezeli wgrajcie apps2sd ;] albo wyjdzie Froyo.

  • 0

    102. ~Matthew  2010-08-16 20:47:42  host: host-89-228-20-251.zamosc.mm.pl

    Nic dodać , nic ująć.. Jednym słowem IDEAŁ . Polecam każdemu bo naprawdę warto !!

  • 0

    103. ~Dep  2010-08-19 21:52:55  host: 95.175.3.43

    Bateria to nie wada pda tak maja i tyle, jak chcesz aby bateria trzymala dlugo nie kupoj mini komputera proste.... swoja droga w milestone moze wytrzymac calkiem przywoicie o ile zadba sie o wylaczenie wifi,bt,gpsu, zbednych aplikacji, aaa i nie jest sie non stop polaczonym przez hsdpa po sieci.... Ale wtedy milestone duzo traci jako mobilny terminal internetowy

  • 0

    104. ~lechengland  2010-08-28 15:38:02  host: cpc4-brad20-0-0-cust186.barn.cable.virginmedia.com

    posiadam tą motkę od dwóch tyg i mogę powiedzieć że jest to najlepszy fon jaki do tych czas miałem wcześniej posiadałem htc hd 2 fajny no ale ten to jest po prostu bomba

  • 0

    105. ~esa  2010-09-03 14:40:40  host: chello089078205207.chello.pl

    Witam, mam problem z wysuwaną klawiaturą w Motoroli Milestone. Otóż, gdy wysuwam ją, system tego nie widzi... Czy to może być problem softowy, czy raczej uszkodzenie mechaniczne ? Dodam, że telefon spadł mi tylko dwa razy, raz tydzień temu, wcześniej koło miesiąca... a problem jest od wczoraj wieczorem...

  • 0

    106. ~damian1987  2010-09-07 17:53:31  host: 89.231.211.216

    Tel nawet nawet,rozkminiam go juz od paru dni i widac że ma możliwości,jeden minus to bateria,porażka przy średnim użytkowaniu to 2 doby....

  • 0

    107. ~jelon20  2010-09-09 13:48:05  host: 195-254-156-66.wro-com.net

    Mam pytanie czy ktoś może się orientuje ile kosztuje ten telefon w taryfie long play internet 99? Po drugie chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z odtwarzaniem filmów, czy ogranicza się tylko do do divx czy może także xvid i czy dzięki wysokiej rozdzielczości jakość będzie przynajmniej dorównywała superamoledowi z samsunga wave. Po drugie nie wiem do końca jak jest z internetem. Czy zakładając ze w miejscowości gdzie mieszkam play oferuje zasięg hsdpa, tzn ze prędkość transferu danych pobieranych może dojść do 7-10Mbit/s jak oferuje modem w milestone? Poza tym cichłem się zapytać jak jest z jakością odtwarzanego dźwięku w słuchawkach i ogólnie jak ten model ma się do wavea i galaxy s, bo mam straszny dylemat miedzy tymi trzema. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

  • 0

    108. ~inubero  2010-09-12 22:59:16  host: 082139049030.radom.vectranet.pl

    procek tej motki mozna podkrecic do 1,2 ghz motorola celowo ograniczyla systemowo jego predkosc

  • 0

    111. ~eqolog  2010-09-25 19:36:13  host: user-188-33-154-71.play-internet.pl

    mam. Pytanie ten telefon ma ponoć czytnik. Lini papilarnych. Czy to prawda? Jesli tak gdzie moge go uruchomic?

  • 0

    112. ~MELU23  2010-10-08 20:14:19  host: 167.236.220.52

    KUPIŁEM TYDZIEŃ TEMU MILESTONE I POLECAM KAŻDEMU. JEST NAPRAWDĘ SOLIDNIE WYKONANY I NIESAMOWITY A CO JAKIŚ CZAS SAM AKTUALIZUJE SYSTEM. TELEFON JEST REWELACYJNY A CI CO GO NAWET NIE MIELI W REKU NIE POTRZEBNIE TYLKO GADAJ GŁUPOTY ZE JEST SLABY PROCESOR. WYSTARCZY WŁĄCZYĆ NAJNOWSZA GRĘ LUB FILM.

  • 0

    114. ~Dax  2010-11-09 19:24:22  host: 87-205-224-133.adsl.inetia.pl

    Miałem tydzień tą motorole, i powiem, że jest ciekawa :) Bardzo podobał mi się wyświetlacz, ale miał też trochę wad, klawiatura z niewiadomych przyczyn przełączała się na jakieś dziwne znaki... Bateria też lipa... 13 godzin przy średnim użytkowaniu...

  • 0

    116. ~  2010-11-12 09:31:48  host: z18-14.opera-mini.net

    ^ WYTRZYMAŁOŚĆ BATERII.___GSM 900: ~8 godz., GSM 1800: ~10 godz., UMTS: 3-4 godz., czuwanie: 12 dni.___Są to dane z niemieckiego czasopisma testującego telefony.___REKORD w UMTS, dla SMARTFONÓW to 5-6 godz.

  • 0

    117. ~Potar  2010-11-12 21:11:07  host: staticline12563.toya.net.pl

    Mam takie pytanie czy jest możliwość połączenia tego tel. z słuchawką bluetoot??

  • 0

    118.  2010-11-15 19:37:03

    Telefon posiadam od sierpnia. Jestem bardzo zadowolony, choć posiada dwie wady: - słaby aparat (to dla mnie akurat nie stanowi problemu) - bardzo słabą baterię - to jest niestety problem, bateria trzyma tylko kilka godzin przy aktywnym używaniu i niewiele więcej, gdy telefon jest używany normalnie To spora i uporczywa wada. Poza tym telefon technicznie wykonany doskonale, świetnie spisuje się też Android. Bardzo sobie chwalę klawiaturę QWERTY i joystick, które są znakomite (porównuję np. z HTC Touch Pro2).

  • 0

    119. ~Milestone User  2010-11-16 21:12:27  host: 88-199-165-201.tktelekom.pl

    Procesor można podkrecic do 1Ghz bez problemu -,- android ma dużo możliwosci i bedzie aktualizacja do androida 2.2, ale bzdety pisza ludzie co nigdy tego telefonu nawet w ręce nie mieli. Polecam telefon jedyny minus to: drogie czesci, oraz serwis :P

  • 0

    120. ~Kozi  2010-11-23 13:09:07  host: afgy152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik naprawde bardzo fajny mam go juz od kilku miesiecy i jak na razie sie nie zawiodlem na nim. Sporo przydatnych rzeczy mozna sciagnac z marketu ktore ulatwiaja nam prace :) Minusy bateria i procek reszta jest ok. Android wymiata jak dla mnie ma wieksze mozliwosci rozwoju niz windows mobile ... Pozdro

  • 0

    121. ~motoroloman  2010-11-28 20:40:15  host: 212.160.172.70

    Witam. Mam pytanie do osób posiadających tę motkę: Ma jakąś diode informującą o nieodebranym połączeniu/sms/email ? Pozdrawiam

  • 0

    122. ~miczek2008  2010-12-06 18:45:37  host: 093105218193.rybnik.vectranet.pl

    motoroloman->z tego co słyszałem tak.

  • 0

    123. ~  2010-12-07 17:51:19  host: 178-37-176-62.adsl.inetia.pl

    minusy telefonu: - cieżki, - wiesniackie złote akcenty, - stosunkowo mało ładny, - słabe widgety - słaby aparat reszta jest na prawdę na przyzwoitym poziomie :)

  • 0

    124. ~Roberto  2010-12-16 11:41:54  host: ip-83-2-166-79.profnet.com.pl

    A jak gierki na nim ?? Można też sterowaćklawiaturą czy tylko poprzez pochylenie ?

  • 0

    125. ~giza  2010-12-18 05:42:50  host: cpe-24-90-31-14.nyc.res.rr.com

    ja uzywam jego od ponad roku i bez zarzutu szybko chodzi nie zawiesza sie wcale nie jest ciezki moze troche jest ladny nie zgadzam sie ze nie jest ladny poza tym jesli chodzi o zdjecia lub filmy uwazam ze robi nie zle tu linki acha mieszkam w usa wiec mam neta no limit wiec przy calo dziennym uzywaniu telefonu i neta bateria starcza na dzien spokojnie poza tym uwazam ze naprawde motorola wziela sie do roboty i goraca polecam ten telefon jak i rozne dodatki aplikacje do niego , acha jesli chodzi o usa mam gps 3d i wiele rozny aplikacji ktore co dziennie uzywam serio mowie choc powiem szczerze ze bardzo nie chetnie do tego telefonu podchodzilem pozdrawiam jesli chodzi o diode ma na przodzie gorny prawy rog jak nie odbierzesz swieci sie na zielono jesli masz slaba baterie na czerwono

  • 0

    126. ~maxi  2010-12-28 15:44:48  host: apm196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go od 3 miesięcy, kapitalny telefon, super wykonanie, znakomity wyświetlacz (barwy/rozdzielczość) bardzo dobry Cpu po podkręceniu do 950 mhz (mój kumpel ma do 1,3 ghz) chodzi jak brzytwa, ja osobiście nie miałem jeszcze ani jednego restarta. Obecnie mam soft 2.2 froyo z najnowszymi modami, i spisuję się rewelacyjnie. Wystarczy przeczytać recenzje aby dowiedzieć się wszystkiego najważniejszego. Cóż bateria, trzyma jeden dzień przy intensywnym użytkowaniu, pewnie wytrzymałaby 2 dni przy samym smsowaniu i telefonowaniu. po prostu rewelacyjny fon. Polecam ;)

  • 0

    127. ~mm  2010-12-31 01:18:18  host: 94.254.159.36

    witam jestem użytkownikiem motki od 1ms i jest naprawdę dobra wszystko działa jak należy nie mam zarzutów co do jej funkcjonowania. wiec amatorzy telefonów pierw zobaczcie wszystko dokładnie a potem oceniajcie .

  • 0

    128. ~alvarez  2011-01-03 09:19:54  host: 088156054070.olsztyn.vectranet.pl

    Powiem Wam coś co nie wszystkim się spodoba. Miałem ten tel około tygodnia i z ogromną radością się go pozbyłem. Otóż ten tel jest tak niedopracowany jak mało który. 1.Nie działa bluetooth 2.Aparat źle robi zdjęcia(są jakieś opóźnienia z lampą) 3.Fatalna jakość rozmów (w słuchawce ciągle słychać echo.Brzmi to mniej więcej tak jakbyś sam ze sobą rozmawiał.Pomijam tu opcję Crystal Talk w której zmiana opcji nic nie daje a całkowicie wyłączyć jej się nie da)Beznadzieja!!!! telefon jak sama nazwa wskazuje służy do dzwonienia. Zaletami są super wyświetlacz, szybkie działanie, świetna jakość muzyki (z dobrymi słuchawkami), świetna jakość wykonania tel oraz dużo fajnych opcji oraz aplikacji na androida. Mimo wszystko nie polecam nikomu tego telefonu.Ja z ogromną radością przeprosiłem moją nokię 5800 (tak, tak to prawda)gdyż uważam że mimo wszystko jest to najlepszy (przynajmniej dla mnie na razie) telefon bo tak naprawdę Milestone nie wniósł nic nowego do mojego użytkowania oprócz ekranu pojemnościowego. Odradzam.....

  • 0

    129. ~alvarez  2011-01-03 09:21:54  host: 088156054070.olsztyn.vectranet.pl

    Po V3 która była naprawdę genialna to jest straszna wtopa...

  • 0

    130. ~  2011-01-05 15:59:05  host: 89-72-175-41.dynamic.chello.pl

    niema bluetooth?

  • 0

    131. ~marek  2011-01-08 19:26:51  host: bpp226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma bluetooth i Pan alvarez albo nie miał telefonu a chciałby go mieć albo miał i nie umiał się nim posługiwać. To co pisze to bzdury, wyssane nie wiem z skąd. mam ten telefon i polecam go wszystkim, to multimedialny kombajn, który prócz baterii nie ma wad.

  • 0

    132. ~Sobol  2011-01-09 21:26:42  host: cmpc-089-239-076-091.cnet.gawex.pl

    @up ma ...

  • 0

    134. ~  2011-01-11 18:12:26  host: host-44-234.jaslo.apmedia.pl

    Zastanawiam się nad kupnem i takie małe pytanko.Czy ona nie jest za wielka ?

  • 0

    135. ~manius  2011-01-17 18:31:02  host: 206.26.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl

    telefon przerósł moje oczekiwania, miałem styczność z kilkoma podobnymi i ten jest dla mnie najlepszy, obudowa dobrze wykończona, wyświetlacz czysty i świetnie reaguje na dotyk, wiele aplikacji... dobrze się i dzwoni i pisze smsy, zdjęcia dobrej jakości, wystarczy trochę ustawić i jest ok, a jeżeli ktoś posługiwał się nim przez kilka godzin to lepiej niech się nie wypowiada :)

  • 0

    136. ~bamboocha  2011-01-17 20:15:49  host: local1.dainet.pl

    przejdz sie do jakiegos salonu play/orange/plus/era i zobacz, w porownaniu z moja n93 to maluszek :D

  • 0

    138. ~thQ  2011-01-23 22:47:54  host: adkt203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Alvares... Myślałem, że spadnę z fotela jak czytałem twoje wypociny.. ale później zrozummiałem: nokia... Zatem ten telefon nie jest dla idiotow i trzeba trzymać sluchawkę przy uchu, a mikrofon przy ustach;) otóż bluetooth trzeba włączyć(jak już to ktoś wyżej zauważył). Teraz pytanie, otóż czy przesiadł się ktoś z milestone na defy? bo nie wiem co wybrać;p defy mnie kusi...

  • 0

    139. ~Mike  2011-01-25 14:32:56  host: host-89-228-138-225.gorzow.mm.pl

    Telefon duży gabarytowo,może się podobać.Materiały wysokiej jakości-doskonale spasowane.Tył lekko gumowany,wyrazisty ekran bardzo czuły na dotyk.Zdjęcia zadowalającej jakości,system szybki i stabilny. Jak dla mnie same superlatywy a cena tego telefonu spada,jakoś Motorola nie trzyma ceny a szkoda bo ten model jest naprawdę wzorowy.

  • 0

    140. ~tasia  2011-01-28 18:02:10  host: adnf236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    prosba.!!. gdzie mam sprawdzic stan baterii? raz juz tam trafilam ale nie moge drugi raz ..:)

  • 0

    141. ~pieciu  2011-02-03 11:56:34  host: 77-255-116-126.adsl.inetia.pl

    panowie zamierzam zakupic ten telefonik,jak sie ma sytuacja z aktualizacją androida do 2.2 dla milestone?? wiadomo juz cos kiedy bedzie??

  • 0

    142. ~daw12349  2011-02-05 20:37:59  host: 088156188013.wejherowo.vectranet.pl

    Witam Czy wie ktoś z czego wykonana jest obudowa znajdujaca sie na wyswielaczu i czy jest jakims stopniu odporna na zarysowania itp.

  • 0

    143. ~daw123  2011-02-08 09:31:31  host: 088156188013.wejherowo.vectranet.pl

    Witam Nie wiecie moze z czego wykonana jest szybka w obudowie tego telefonu

  • 0

    144. ~POTAR  2011-02-08 11:19:07  host: staticline12563.toya.net.pl

    Posiadam ten telefon już kilka miesięcy,jest naprawdę bardzo dobry, ale niestety mój egzemplarz resetuje się i to przynajmniej tak raz dziennie- najczęściej w czasie rozmowy lub gdy coś na nim działamy. Nie wiem gdzie leży przyczyna, czy to może w zainstalowanych aplikacjach, może ktoś wie. Bo ta kto chyba będę musiał go oddać na gwarancji by zobaczyli co tam się z nim dzieje.

  • 0

    145. ~  2011-02-13 20:40:25  host: 095160014148.wejherowo.vectranet.pl

    plik mp3 jako dzwonek tel mozna oczywiscie ustawic, ale mimo usilnych prob nie udalo mi sie ustawic pliku mp3 jako sygnalu wiadomosci... Czy to w ogole jest mozliwe? Ktos wie jak to zrobic?

  • 0

    146. ~Karaś  2011-02-19 19:51:17  host: 188.147.52.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Ludzie, ludzie, no na takie telefony właśnie czekamy po zapowiedziach Firm typu:,,Szykujemy dla Was niespodziankę" Wypowiadałem się już w pojedynku Milestone vs Wave, gdyż to są bardzo podobne telefony, podobne funkcje, swego czasu podobna cena, bardzo trudny wybór, tak wiem wiem. Wielu tu myśli o innych telefonach. Ja powiem tak, poza tym, że Android potrzebuje aktualizacji, i na wejściu ściąga z nas forsę, to jezeli ktoś chce Motkę do internetu, nie polecam, gdyż mi za aktualizacje ściągało tak po 10, 12 złotych, więc niemało... Wyłączyłem te ustawienia APN i nie zauważam następnych wad, no cóż, nie ma funkcji, do jakich przyzwyczaiły nas nasze poprzednie telefony, Nokie z 2006 roku, czy SE z 2008 roku, nie ma podstawowych : radia, notatników, stoperów, dyktafonów i innych dupereli, to większość z nas chce KamieńMilowy do rozrywki, z powodu świetnej QWERTY i popytu na Androida. No cóż, niezadowalająca jest tylko obecna cena Stone'a. 1900 w salonach to spory wydatek, zwłaszcza, że we wrześniu, wtedy właśnie kupiłem, było to ,,zaledwie" 1300.Ale powiem otwarcie, warto!... Mam w zanadżu nowe Galaxy S, które jak wiemy również ma Androida. Jednak na niektórych telefonach, ich systemy operacyjne to kompletna porażka, prawda? Milestone zachęca wytrzymałą, jak na smartphony, baterią. Słucham muzyki całą dobę, smsy non stop, i bateria trzyma 3 dni, niezły wynik, nie sądzicie? Jedynie podczas rozmów telefonicznych możemy odczuć duuuży spadek baterii. Głośniki są dobrze wykonane, Equalizer również ma dużo przydatnych bajerków, Ekran to istna rewelacja. Miałem dużo smartphonów, od Ipoda po nowe SE , i jeszcze żaden telefon nie miał takiego wytrzymałego ekranu jak właśnie poczciwa Motorola. EKSTRA ważna rzecz. Za jakieś 3 tygodnie ma wyjść aktualizacja systemu, jarałem się jakiś czas, ale tak sobie myślę, czy jej naprawdę potrzebuję? Pożyjemy zobaczymy... :D, Polecam Motkę w 100000% dla kogoś kto ma w portfelu 1900 złotych i chce kupić załóżmy Nowego Wave'a. Pisać

  • 0

    147. ~Thebeest  2011-02-24 07:40:41  host: user-46-113-155-29.play-internet.pl

    Hey !!! Mam pytanie do użytkowników MILESTONE. Otóż mam milestone zakupioną w playu w sierpniu 2010roku z baterią litowo jonową. Teraz zakupiłem drugą milestone, również z playa LUTY 2011, z baterią LITOWO POLIMEROWĄ. To odosobniony przypadek czy motka daje teraz z nowszymi partiami baterię polimerową?! Co do telefonu, świetny! naprawdę dobry sprzęt, nie podkręcałem, nie zmieniałem softu (2.1-uptade1) i bardzo ładnie śmiga z moim abo i pakietem neta 2GB to niezastąpione narzędzie firmowe, wszędzie gdzie play ma 3,5G :) Pozdrawiam !!

  • 0

    148. ~luki  2011-03-24 10:30:04  host: fairnet163.man.poznan.pl

    MP3 na sygnal SMSa NO PROBLEM!!! wchodzimy do wiadomości sms/mms(normalnie do skrzynki odbiorczej)nastepnie klikamy w przycisk funkcyjny MENU( ten 2 od lewej tuż obok strzałki powrotu) i wybieramy ustawienia:) teraz juz tylko zjechac w dół do opcji WYBIERZ DZWONEK i po kłopocje!!! moja motka w wersji androida 2.1 Pozdrawiam

  • 0

    149. ~soundboy  2011-04-26 18:49:42  host: stomil-poznan.pl

    @ daw123 na wyświatlaczu tej motki jest Gorilla Glass - odporna na wszelkie uszkodzenia i zarysowania, bardzo dobre wykonanie :)

  • 0

    150. ~HeadHunterz  2011-06-06 23:10:41  host: 77-255-68-188.adsl.inetia.pl

    do odtwarzania muzyki polecam PowerAMP'a ;) głośnik rewelka głośniejszego jeszcze nie słyszałem ;D iPhony przy tej motce wymiękają nie wspominając już o reszcie chińskiego szajsu ;D

  • -1

    151. ~piotrreq  2011-06-26 23:11:04  host: dynamic-78-8-118-185.ssp.dialog.net.pl

    jestem użytkownikiem tej motoroli już prawie miesiąc. Jeszcze żadnego telefonu nie miałem tak szybko dosyć jak tego. Niewypał kompletny, tnie wiesza się resetuje.(dodam że ja wymagam dużo od telefonów) na aparacie pisze 5mpx (woow jak duzo pierwsze wrażenie) aparat robi dobre zdjęcia do puki nie użyjemy magicznej funkcji o nazwie zoom w tedy zaczynają nam sie robic nie tyle pikselki co DUŻE piksele. Nie spodziewałem się aż tak dużego nie wypału. Teraz plusy: dobry procesor można pograć w dużo wymagających fajnych gier android (wiesza się jak ch* dodam że instalowałem aż dwie wersje bez zmian) fajne programy ale nic po zatem. Osobiście pierdziele ten telefon i zamieniłem go na noki n73 za która dałem 70zł i jestem z niej o wiele bardziej zadowolony. Byc może mój egzemplarz to jeden wielki nie wypał ale NIE POLECAM TEGO GÓWNA ZWANEGO SMART-FONEM NIKOMU. Pozdrawiam

  • 0

    152. ~  2011-07-26 01:40:18  host: system858917535.mtvk.pl

    mam telefon od roku, i przykro mi się będzie z nim rozstać, chodzi szybko, sprawnie, wszystkie gry śmigają, bo oprócz procesora głównego ma procesor graficzny, polecam każdemu, a i jeszcze można zrobić na Androida 2.2, dłużej trzyma bateria :)

  • 0

    153. ~kowi  2011-08-30 23:09:56  host: 79.162.245.83

    151- ja mam ten fon od dłuższego czasu i jakoś działa super, więc może po prostu się nie znasz i nie ogarniasz jak go ustawić? do plusów zaliczasz procesor? akurat tu nie trafiłeś bo mógłby być o wiele szybszy ( ale łatwo go można do 1,2 ghz podkręcić ) a co do gier to że można w nie pograć w wielkim stopniu zawdzięczać można układowi graficznemu ale po co ja CI to mówię przecież Ty za pewne o tym wiesz, znawco....

  • 0

    154. ~Czarny  2011-09-10 10:14:23  host: gw.simant.pl

    Czy jak podkręcę sobie procek to stracę gwarancje ?

  • 0

    155. ~banyy88  2011-09-15 12:29:31  host: 46.205.56.218.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Siemka, odkupię od kogoś MOtorolkę MIlestone. Jeśli ktoś chce się pozbyć tele pisać na banyy1988@o2.pl z tytule "sprzedam MOTOROLE MILESTONE"

  • 0

    156. ~enrgri  2011-09-29 12:13:35  host: afnp196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    piotrreq Chyba nie wiesz co mówisz. Przywróć ustawienia fabryczne, zaktualizuj oprogramowanie do najnowszej wersji a telefonu nie poznasz, jeśli chodzi wolno można podkręcić procesor do 1000Mhz. Jak dla mnie telefon to rewelacja, mega solidnie wykonany - aluminium i świetnej jakości plastik. Ponadto wyświetlacz posiada szkło Gorilla Glass dzięki czemu jest bardzo odporny na zarysowania. Świetnie sprawdza się jako nawigacja gps, przeglądarka internetowa itp itd. Wadą jest krótko trzymająca bateria - ale to norma wśród smartfonów, no i kiepski aparat, poza tym nie potrafię wskazać innych wad telefonu. Reasumując - lepszej komórki jak zyję nie miałem.

  • 0

    157. ~Rafał  2011-11-26 10:38:12  host: minotaur-185.core.ynet.pl

    Witam wszystkich. Ile ten telefon ma pamięci wbudowanej. Niektóre recenzje mowia cos o 16gb??!! plus karta sd 8gb. A tu widze ze tak nie jest. Wiec jak jest. czekam na odp.

  • 0

    158. ~abc  2012-01-09 17:26:51  host: bey47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a mam pytanko jak to gra ? mam zamiar zamienic nokie 500 za to cacko :D

  • 0

    159. ~Magda  2012-04-03 17:29:46  host: bar171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od 2 miesięcy na obecną chwilę działa bez zarzutów , wyświetlacz świetny. Jestem zaskoczona samą szybkością działania telefonu, miałam już kilka dotykowych, ale tym jestem pozytywnie zaskoczona. Na początku telefon wydaję się mało interesujący, ale na szczęście system android i w końcu Adroid Market, zapewnia takie aplikacje, że z telefonu można zrobić CUDO ! Jedynie co mi przeszkadza w telefonie to bateria, niestety przy częstym użytkowaniu internet w tym wifi, częste rozmowy i sms , telefon wytrzymuję ledwo dzień, no i aparat też nie wywołuje sensacji, wiadomo jeśli ktoś chce mieć wysokiej jakości zdjęcia wybiera się do sklepu i kupuje cyfrówkę , motorola nigdy nie robiła szału pod tym względem :) POLECAM

  • 0

    160. ~mateusz  2012-07-24 14:22:25  host: 212.160.172.70

    największą zaletą tego fona jest to że ma specjalny osobny procesor zwany tutaj karta graficzną, który obsluuje caly wyglad androida a te 550mhz idzie tylko na moc obliczeniową, pozatym można go podrkęcić na 1200mhz ja tak mam od roku i wszytko jest git tylko się troszkę bardziej grzeje. pozdrawiam

  • 0

    161. ~Maślana  2013-04-17 17:04:08  host: axr157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powiem wam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym telefonem. Plusy: Świetny ekran, ładne kolory, odporny na zarysownia, jasność bardzo dobra. Świetna jakość rozmów, ładne zdjęcia i filmy w ciągu dnia, klawiatura QWERTY - coś pięknego. WYTRZYMAŁOŚĆ!!! Telefon kupiłem używany, w namiocie leżał całą noc w wodzie. Po wyschnięciu włączył się bez problemu. Spadł raz ze schodów - lekko poobijała się obudowa, poza tym nic. Tu wielki + dla Motoroli gdyż zawsze uważałem, że te tel są bardzo kruche. Na plus jeszcze głośnik, który ładnie i głośno gra. Przy pomocy zewnętrznej aplikacji można zrobić z niego fajną latarkę czy dyktafon :) Minusy: Mógłbym mieć szybszy procesor - czasami uruchomienie okienka SMS wymaga sporo czasu, nie mówiąc już o bardziej wymagających grach czy nawet przeglądania internetu (nie jest to zbyt przyjemne). Zbyt mała ilość pamięci wewnętrznej - można przenosić aplikacje na SD, ale jej część i tak zostaje na pamięci tel, przez co nie mieści się dużo aplikacji ( jeśli ma ona dużą objętość to o ściągnięciu jej można już w ogóle zapomnieć). Słaba bateria - standardowe użytkowanie, kilka rozmów dziennie, kilka sms i trochę gry - dzień powinna wytrzymać ale niekoniecznie. Android tylko 2.2. Ogólnie na podstawowe potrzeby tel jest świetny. Jednakże poleciłbym nowszą wersję - Droid 2 lub 3. Większa pamięć wewnętrzna, szybszy procesor i nowszy Android dają dużo przewagę nad starszym bratem. tak czy inaczej polecam :)

  • 0

    162. ~karolinaniemiec218@gmail.com  2013-10-07 14:20:10  host: 188.191.205.42

    gdzie jest dyktafon i WLAN w motoroli milestone ?

  • 0

    163. ~Dywer  2014-05-11 08:53:20  host: sggw137-006.sggw.waw.pl

    A ja powiem wam, że to *** nie smartfon! Może i przez dłuższy czas działał powiedzmy bezkolizyjnie(miał mniejsze i większe zawiechy), to tak kiedy jest potrzebny, wiesza się nawet przy próbie dzwonienia. Jedyny sposób, by go odblokować, to wyjęcie baterii. Najczęściej blokuje się przy otwieraniu Opery mini... wtedy to już mogiła... . Nikt nie jest w stanie ustalić, co jest tego przyczyną. Żeby telefon całkiem padł, to nie miałbym żadnego ale, ale że się wiesza bez przyczyny, to takiego obrotu sprawy zcierpieć się nie da.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-175-236.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet