Motorola Defy - opinie
Telefony Motorola Motorola Defy Opinie o Motorola Defy

Motorola Defy

w sumie: 243
  • -2

    1. ~Damian  2010-09-01 20:55:22  host: user-109-243-246-69.play-internet.pl

    Telefon miodzio, tylko zeby Android byl w najnowszej wersji 2.6, to bylby dar niebios normalnie... No i zeby Java byla w wersji MIDP2.1... Powinna byc tez IrDA i wieksza klasa GPRS i EDGE, tj. np. Zamiast Class 10, Class 32 tak jak np. w Nokii E71.

  • 0

    5. ~  2010-09-02 07:24:59  host: chello089078074102.chello.pl

    Świetny tel :) Ciekawe ile będzie kosztować ?

  • 0

    6.  2010-09-02 09:23:03

    Fajny sprzęt. Opłaca się jak będzie tańsza niż Milestone 2

  • 0

    7. ~  2010-09-02 09:50:09  host: ta194.internetdsl.tpnet.pl

    No to może być hicior, bo to nowy pomysł na rynku i napewno trafi w lukę, wzmocniony odporny telefon o parametrach z nawyżesz półki, to nawet co dla mnie.

  • 0

    10. ~Mike  2010-09-02 22:48:47  host: 87-205-131-138.adsl.inetia.pl

    Genialne posunięcie ze strony Motki. Doskonałe wykonanie (w odróżnieniu od Szmelcunga), pyło-wodo-odporność, lepsza bateria, czego chcieć więcej?

  • -1

    13. ~LOL  2010-09-03 21:47:41  host: apn-95-40-157-121.dynamic.gprs.plus.pl

    Lol, co wogóle motorola - wypuszcza na rynek po M Mileston 2 (1Ghz), Wave (1Ghz), Galaxy S (1 Ghz)... niby swoje najnowsze dzieło z domyślnym taktowaniem 800 Mhz? Dobrze chociaż baterie większą niż w M2 włożyli xP. I jakby nie mogli wpakować Androida 2.2 (Froyo) tylko jeszcze ta 2.1 ehhh. Ale poza tym fon spox :D. Najfajniesze to że wodoodporny ^^. Ale tak ogółem w telefonach to martwi mnie że aparaty stoją w miejscu (oprócz n8 i Satio), chociaż sam mam Galaxy S (5mpix). 2 lata temu było 12 mpix (Pixon 12) czy jakoś tak półtora xP.

  • 1

    14. ~Biedaczek  2010-09-04 14:42:37  host: user-188-33-42-8.play-internet.pl

    Ten telefon jest lepszy niz moj komputer normalnie: Mam w komputerze 256 MB RAM (wczesniej mialem 128 MB) a on ma az 512 MB! Mam procesor 697 MHz, a on az ma 800 MHz! Ale czego chciec od mojego komputera, jak ma on juz z 10 lat, a ci co kupowali komputer w roku 2000 wiedza, ze w tamtych czasach komputery nie byly az takie dobre. Ale i tak jest dobry jak na 2000 rok, przyznajcie. Nie dosc ze jest dosc dobry to ma jeszcze do tego Oryginalny Windows XP Professional + Service Pack 1 + Windows Media Player 8 + Internet Explorer 6.

  • 2

    16.  2010-09-04 20:47:39

    co do procesora, to nie jestem pewien, ale wstawienie modelu o niższym taktowaniu może być spowodowane zastosowaniem szczelnej obudowy, większy procek mógłby oznaczać problemy z chłodzeniem

  • 0

    17. ~zdzich  2010-09-05 11:32:55  host: bpu215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Juz skonczyla sie wojna na megapixele bo i tak to tylko liczby i nic wiecej...

  • 0

    18. ~belmondo  2010-09-06 03:26:27  host: dynamic-78-8-55-65.ssp.dialog.net.pl

    to tak jeszcze LOL zainteresuj sie pojeciem szumow oraz jak sie maja te szumy z wielkoscia powierzchni na jakiej rozmieszczone sa elementy swiatloczule matrycy foto w komorkach.

  • 0

    19. ~  2010-09-06 09:14:08  host: ta194.internetdsl.tpnet.pl

    1@ Jak byś miał pojęcie to byś wiedział, że w Polskich realiach nie będzie żadnej różnicy między EDGE 10 i 32.

  • 0

    20. ~gringo  2010-09-06 11:33:54  host: adck149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @12: a po co ci mocniejszy aparat? W SGS brakuje tylko czegoś na kształt lampy błyskowej i tyle. @1: widze Twój post już poraz n-ty z błędem. Nie ma Androida 2.6, jak już to 2.2 ;) Owszem, Kernel jest w wersji 2.6.29 ale to nie to samo co cały system.

  • 0

    21. ~?  2010-09-06 22:45:22  host: bov212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    idą w górę w Motoroli. Odbijają się od dna

  • 0

    22. ~  2010-09-09 00:54:51  host: afi18.internetdsl.tpnet.pl

    W Polsce ma być dostępny za 2 miesiące w cenie 1000-1500 PLN tak podaje rtv-euro-agd a jak wyjdzie będzie mój, trzeba wymienić starego (awaryjnego) już f480 na coś nowego ;)

  • 0

    23. ~mccm  2010-09-09 09:34:53  host: user-109-243-111-98.play-internet.pl

    Wiadomo już coś kiedy może wyjść? I jaką mniej więcej będzie mieć cenę?

  • 0

    24. ~seba  2010-09-10 10:57:59  host: byf35.internetdsl.tpnet.pl

    w pazdzierinku albo w listopadzie juz mozna kupic w euro agd rtv w przedsprzedazy za 1499 zl wiec mysle ze cena nie jest zla :)

  • 0

    26. ~bubu  2010-09-10 17:13:22  host: host-217-170-162-143.cable.net-inotel.pl

    1499 w przedsprzedaży w RTV Euro Agd

  • 0

    27. ~marcin  2010-09-10 21:13:56  host: 178.182.165.131.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    po danych technicznych widać że dobry telefonik :)

  • 0

    28. ~nicram  2010-09-10 23:17:29  host: user-188-33-13-232.play-internet.pl

    Bardzo mi się podoba, jak pół roku po premierze w Polsce, cena będzie na przystępnym poziomie to sobie go sprawie. Telefon według mnie prawie idealny ;)

  • 0

    29. ~  2010-09-11 12:36:18  host: t01-07.opera-mini.net

    Ciekawym jaki udział ma Motorola of Poland w tych telefonach

  • 0

    30. ~  2010-09-11 17:35:58  host: t22-04.opera-mini.net

    Ciekawe w ktorej będzie sieci

  • 0

    31.  2010-09-12 11:16:53

    19 - jakbys mial pojecie to bys swojego postu nie napisal. Jest zauwazalna roznica w edge klasy 10 i 32 i szczegolnie Era ma juz duzo nowych bsc co je jak najbardziej obsluguje . Co do Motoroli to ten model naprawde zapowiada sie ciekawie - lubie telefony co nie trzeba o nie sie bac ze cos z byle im sie stanie :)

  • 0

    32. ~fezol  2010-09-13 23:42:56  host: 86-63-112-153.sta.asta-net.com.pl

    super fonik,ale niestety nie na moją kieszeń będę musiał poczekać z 6 miesięcy by cena spadła. Ale zapowiada się łakomy kąsek w śród androidów. Pozdrawiam i mam nadzieje, że szybko po premierze ukarzą się filmy z ów telefonem:)

  • 0

    33. ~S@PER  2010-09-15 16:35:35  host: t13-03.opera-mini.net

    Motorola wymiata. Gdyby ten tel. był warty swojej ceny która miejmy nadzieje będzie przyzwoita to może być hit na rynku. Odporny smartphone z górnej półki!

  • 0

    34. ~spamer  2010-09-27 13:40:39  host: chello087206203031.chello.pl

    juz znikneła z przedsprzedaży w RTVeuroAGD :-P

  • 0

    35. ~fezol  2010-09-29 22:48:56  host: 86-63-112-153.sta.asta-net.com.pl

    a szkoda, dobra cena za tak fajny sprzęcik nie to co htcki nowe prawie 2 razy więcej. Ciekawe kiedy defy będzie już na stałe na rynku

  • 0

    36. ~adit  2010-10-06 21:35:07  host: output.marponet.pl

    niezła, warto pomyslec... jedyny minus to nakładka motoblur na androida... da to się jakoś wyłączyć..?

  • 1

    37. ~  2010-10-09 17:16:45  host: 193.24.14.1

    1.Damian - IrDa?człowieku a na co ci to?chyba tylko po to by sterować TV zamiast pilotem

  • 0

    38. ~WiateR  2010-10-26 07:31:37  host: user-109-243-132-64.play-internet.pl

    @adit - Motoblura możesz zastąpić czym tylko chcesz: ja polecam Launchera Pro Plus.

  • 0

    39. ~tom  2010-10-30 11:46:12  host: 166.0.199.109.static.rdi.pl

    Android o podwyższonej wytrzymałości. Jeżeli aparat będzie ok, to będzie to będzie to telefon na który czekałem. Dziękuje Ci Motorola :)

  • 0

    40.  2010-11-05 16:42:09

    Świetny telefon dla każdego prócz turysty. Niestety brak przycisków i jakichkolwiek manipulatorów przy ekranie pojemnościowym wyklucza takiego użytkownika. Dodatkowo wrażliwość pojemnościowej technologii dotykowej na ujemne temperatury jest kolejną przeszkodą dla kogoś kto woli świeże powietrze nad ciepło salonu.

  • 0

    41. ~Kuba  2010-11-06 18:24:13  host: adpl243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czyżby alternatywa dla X10? :) Ciekawe jaka będzie jej cena i kiedy będzie w PL? Jak sądzicie?

  • 0

    42. ~Rybak  2010-11-08 12:34:12  host: golum.rodan.pl

    Telefon zapowiada się bardzo ciekawie. Procesory OMAP 36xx są bardzo wydajne, może nieco będzie ustępować Galaxy S, czy najnowszym Snapdragonom znanym z Desire Z czy HD, ale różnica nie powinna być spora, OMAP 36xx jest o klasę wyżej niż ARM11 z Nokii N8, dzięki lepszemu układowi graficznemu powinien być też lepszy niż 1Ghz Snapdragony pierwszej generacji (HTC Desire/Nexus One). Telefon jest też nie aż tak drogi - 1500 zł to sporo mniej niż kosztuje Desire Z (2300 zł) czy HD (2500 zł). Jedyny minus telefonu to Android 2.1 i prawdopodobnie jakaś nieciekawa nakładka od Motoroli.

  • 0

    43. ~ja  2010-11-08 15:41:53  host: 178-37-140-169.adsl.inetia.pl

    już jest w przed sprzedaży za 1500 w euro-rtv-agd. w grudniu ma mieć ją play i era chyba w swoich cennikach. Ten telefon to coś dla mnie, nie utopie go tak łatwo :)

  • 0

    44. ~Rybak  2010-11-12 12:04:42  host: golum.rodan.pl

    Poprawka do mojego poprzedniego postu: Niestety OMAP 3610 nie posiada zintegrowanego układu graficznego, tak jak OMAP 3620 (Droid/Milestone 2) i OMAP 3630 (Droid X), sprzętowo będzie więc słabszy od Snapdragonów. Proces bazuje na architekturze Cortex A8, więc przewaga nad układami ARM11 (Hero, Legend) powinna być mimo wszystko znacząca.

  • 0

    45.  2010-11-16 18:13:51

    @44 W specyfikacji faktycznie jest 3610 ale wszystko wskazuje na to, że w Defy jest układ 3630 z GPU . Motorola sama nie wie co ładuje do swoich telefonów ;)

  • 0

    46. ~Meryler  2010-11-17 19:54:10  host: 088156206003.slupsk.vectranet.pl

    Posiada układ! Ma wyniki podobne do SGS na 2.1 !

  • 0

    47. ~carlilly  2010-12-08 23:53:50  host: 81-179-78-94.net.stream.pl

    Nie ma opcji długich wiadomości? Czy da radę to jakoś nastawić?

  • 0

    48. ~szaryszakal  2010-12-09 12:53:22  host: hoe93.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon naprawdę super, jak dla mnie jest tylko jedna ale zasadnicza wada - z tego co doczytałem to telefon ma tylko jedną kamerę z tyłu, a to wyklucza normalne prowadzenie wideo rozmów, a już chciałem kupować.

  • 0

    49. ~Kuba  2010-12-09 22:28:50  host: cjl153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kiedy ta motka będzie w PL?? a konkretnie w erze?? Miała być w grudniu...:(

  • 0

    50. ~...  2010-12-09 23:08:45  host: admi105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    defy wyposażone jest w procesor OMAP 3610 wsparty przez PowerVR SGX 530.

  • 0

    51. ~jpo  2010-12-10 11:56:03  host: dqt254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dzisiaj Defy pojawiła się w ofercie ERA.

  • 0

    52. ~wredny_jasiu  2010-12-13 06:26:22  host: ip-79-175-228-114.cable.smsnet.pl

    @szaryszakal - wydaje mi sie, że ma 2 kamerki @jpo - telefon nie pojawił się w ofercie, tylko na stronie Ery. Na razie żadnej oferty z nim nie ma.

  • 0

    53.  2010-12-15 17:16:42

    telefon jest w play ;) a procesor i układ graficzny identyczny jak w Milestone i Palm Pre więc nie narzekajcie :P IP 3G/3GS mają podobne układy graficzne do tego więc porównajcie sobie

  • 0

    54. ~znawca  2010-12-16 08:48:27  host: chaos.tpnet.pl

    @52. W sklepie internetowym Ery faktycznie nie jest dostępny. Pewnie tak samo jest w salonach. Ale w cenniku już się dzisiaj pojawił. W taryfie Rodzinnej 20 (abo.: 29zł) na 24 miesiące kosztuje: 1499zł, Rodzinna 40 (49zł): 1299zł, Rodzinna 60 (69zł): 1099zł, Rodzinna 80 (89zł): 999zł. W Play: LP29 (29zł) cena wynosi: 1099zł, LP49 (49zł): 799zł, LP69 (59zł): 599zł, LP99 (89zł): 299zł. Wyboru nie mają jedynie niewolnicy swoich sieci ;).

  • 0

    55. ~JA  2010-12-23 13:18:07  host: abph24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W ORANGE W ABONAMENCIE ZA 99 ZŁ JEST ZA ZETA W PLANIE OPTYMALNY 450

  • 0

    56. ~just me  2010-12-26 11:57:02  host: 89-77-2-8.dynamic.chello.pl

    nie nagrywa w 720p tylko 480p

  • 0

    57. ~  2011-01-04 16:42:01  host: 194.106.193.27

    wiec telefon posiadam od tygodnia i podczas normalnego uzytkowania bateria trzyma do 3 dni, wiec to jest minus,trochę trudno sie pisze smsy, naciskają się inne literki, telefon jest bardzo dobrze wysposazony, ma wiele przydatnych funkcji ale czasem zdarza mu sie duzej "myslec". Generalnie jestem bardzo zadowolona z telefonu, jeden z fajniejszych z jakmi mialam do czynienia :)

  • 0

    58. ~smajko  2011-01-06 20:54:21  host: ip-195-3-221-20.vnet.pl

    czy mozna doladowywac go przez USB???

  • 0

    60. ~robren  2011-01-18 08:47:32  host: azy226.internetdsl.tpnet.pl

    czy jest ktos w stanie powiedziec czy bedzie mogla nagrywac w 720p bo to norma w takim sprzecie i w tym androidzie

  • 0

    61. ~Moto  2011-01-19 19:02:40  host: 77-254-152-79.adsl.inetia.pl

    @5 8 tak

  • 0

    62. ~ksys  2011-01-20 22:14:08  host: ogrody-174-128-128.nat0.sta.nsm.pl

    czy wiecie może, czy mozna przypisać indywidualne dzwonki do danej osoby a nie jak to było w innych motkach do danej grupy...

  • 0

    63. ~barnaba  2011-01-21 16:40:52  host: 84-10-211-72.dynamic.chello.pl

    jest jasno napisane: wideo HD 720p@26-30fps

  • 0

    64. ~delph  2011-01-22 08:04:52  host: 89-74-119-216.dynamic.chello.pl

    Świetny telefon bije desire na łeb każda gra chodzi i udało mi się motoblura z uruchomić i jest w pelni funkcjonalny pl . W testach wychodzi lepiej niz galaxy s i desire hd. Po przetaktowaniu procka w quadrancie ma one place :)

  • 0

    66. ~mcz79  2011-01-24 19:27:38  host: 217.97.183.16

    3 dni to plus kolego jak na smartfona :) a bateial nie jest polymerowa jak w opisie pozatym wypas jak kazdy android

  • 0

    67. ~smoltrix  2011-01-25 21:31:13  host: ekd89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon posiadam od tygodnia... co moge powiedzieć jest to mój pierwszy android wcześniej miałem SE p1i. Wykonanie 9 na 10 naprawdę solidnie zdjęcia i filmy jak dla mnie całkowicie wystarczające mnóstwo bajerów.jestem ciekaw jak spisze się sławne gorilla glass... reszta wyjdzie w " praniu"

  • 0

    68. ~dreamkhat  2011-01-26 19:10:45  host: 212.160.172.70

    czy mógły sie ktoś wypowiedziec normalny o tym telefonie 1. Czy ma wkońcu GPU i jak sie spisuje , 2. Norlane podejście a nie lamerskie przepisywanie postów i "zasłuchów" jak to bywa na tym forum 3. Wacham się między Milestone 1 lub Defy bo niestety xt720 droid jest za droga 4 . Z góry dziekuję za wypowiedz i informacje jakiegoś urzytkownika ;] Pozdro

  • 0

    69. ~ORZECH  2011-01-27 11:18:55  host: jxe170.internetdsl.tpnet.pl

    Nagrywa w standardzie 720p. Jest naprawdę odporny na upadki, co się przekonałem. Godny polecenia. Multimedialnie to powiem jedno:gierki śmigają bardzo szybko ( podobnie jak na Samsungu Galaxy S 9000), divixy też dają radę, ogólnie maszyna:D

  • 0

    70. ~gosia  2011-01-29 16:45:25  host: 178.73.49.15

    W ofercie orange (dla firm) można ją mieć za 600 zł brutto :):) przy abonamencie 30 zł :) a z tego co wiem, w abonamencie 29 zł dla klientów indywidualnych około 800 zł, ale mogę się mylić.

  • 0

    71. ~Nicka  2011-02-06 12:04:36  host: do-kgnet.sitel.net.pl

    Telefon jest super. Nie moge się kiedy go dostanę . A jaszcze jedno co to jest ta lupa w klawiszach koło strzałki?

  • 0

    72. ~Jarek  2011-02-08 10:30:59  host: user-188-33-40-111.play-internet.pl

    Mam ją od tygodnia i powiem tak: Świetna!! Jest to moj pierwszy android i jestem zachwycony. Ilość aplikacji gier poprostu super, szybkość działania super. Aparat 5mega bardzo dobry wyświetlacz super. Zaleta: Najlepszą dla mnie jednak cechą jest jakość głosy podczas rozmowy. Poprostu bajka. Czysty niczym nie zagłuszony wyrażny głośny. Poprzednio miałem nokie 5800 i w porównaniu z nią to ... nie ma porównania ;) Wada: Bateria ma 1500mA/h bawie się nią cały czas. Gram wifi internet sms rozmowy i trzyma 2 dni ;( Polecam i tak wszystkim zainteresowanym

  • 0

    73. ~wiki  2011-02-09 15:13:53  host: 62.152.128.124.dsl.dynamic.eranet.pl

    Na angielskiej wiki pisze że procesor to OMAP3630 z obniżoną do 800mhz częstotliwością, a można zwiększyć taktowanie do 1ghz. Wynik na 2.1 przy taktowaniu 800mhz jest lepszy galxy s, desire, xperi x10 i jest porównywalny do droida X. Więc jest dobże a jak dostanie jeszcze aktualizacje do 2.2 do powinien mieć bardzo podobny wynik do droida x.

  • 0

    74. ~fernando  2011-02-09 18:37:21  host: 213.216.74.32

    BŁĄD motorloka defy ma 16mln kolorów

  • 0

    75. ~gut  2011-02-17 22:28:43  host: static-201-107.is.net.pl

    będzie mogła nagrywać 720p za jakiś miesiąc może dwa wraz z aktualizacją do 2.2. Przez usb ładuje się. Telefon jest świetny, działa super sprawnie jest na prawdę mocny sprzętowo. Polecam :)

  • 0

    76. ~Leeruas  2011-02-19 15:42:08  host: ptcnat.era.pl

    Czy ktoś potrafi odpowiedzieć czy to cudo nagra film w jakości hd??

  • 0

    77. ~ton  2011-02-21 14:12:22  host: gate-zuk76.motorola-solutions.com

    @dreamkhat: Jak się wahasz między M1 i Defajem, to bierz Defaja! W M1 masz tylko 177MB na aplikacje :(( Część da się przenieść na kartę pamięci, ale i tak non-stop trzeba uważać żeby tego nie przekroczyć jak masz parę rzeczy załadowanych, bo przestają przychodzić SMSy i maile ;]

  • 0

    78. ~marcin  2011-02-22 12:01:01  host: afjg75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w opisie jest błąd .wyświetlacz ma 16 mln kolorów a nie 256 tys.

  • 0

    79. ~gosc  2011-02-22 22:16:10  host: celesta.static.korbank.pl

    Telefonu używam już od jakiegoś czasu. To moja krótka opinia: -bateria ogólnie jest ok. Przy umiarkowanym użytkowaniu wszystkiego (WiFi telefon poczta muzyka) można liczyć, że przetrwa 48h. Oczywiście można zjechać baterię i w jeden dzień. -aparat/kamera jest jaka jest mi to w zupełności wystarcza. Nie jestem fanem robienia zdjęć itp. -system o możliwościach się nie wypowiadam bo było to już poruszane wielokrotnie. Działa wmiarę sprawnie aczkolwiek zdarzają mu się zwiechy raz udało mi się zawiesić na amen i trzeba było zresetować. -sygnał rozmowy. Antena jest w porządku trzyma mocno sygnał rozmowy są czyste. Minusem jest dość cichy głośnik także nie zawsze słychać dzwonek. -napewno mankamentem jest zasięg WiFi niestety antena jest słaba w porównaniu np. do biznesowych modelów noki. -Antena GPS też nie powala na kolana ale jeśli nie mamy nad sobą niczego szybko łapię zasięg. -Wyświetlacz jest czytelny nawet przy dużym słońcu. Na temat jego właściwości wodoodpornych nie będę się wypowiadał gdyż ich nie testowałem. Ogólnie udany model 2 minusy to czasem wolne działanie oraz zasięg WiFi reszta jest satysfakcjonująca. Jeśli ktoś ma jakieś konkretne pytania proszę pytać z chęcią odpowiem.

  • 0

    80. ~G1  2011-02-27 22:40:06  host: 77.236.26.68

    Co tu pisać wahałem sie miedzy Desire i Defy postawiłem na "brzydkie kaczątko" i ... jak nie lubiłem Motoroli tak powiem Defy RULEZ ;)

  • 0

    81. ~Am  2011-02-28 22:44:53  host: w3cache.dialog.net.pl

    czy ten model ma multitouch??

  • 0

    82. ~Meteo0  2011-03-04 10:44:07  host: 195.205.171.10

    @81 Ma Multitouch

  • 0

    83. ~Daro  2011-03-06 23:39:15  host: 94-192-56-238.zone6.bethere.co.uk

    Napiszcie jak z pisaniem sms-ów ,czy nie lapie innych np.liter podczas pisania.

  • 0

    84. ~zientek007  2011-03-07 11:47:41  host: aeff70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy defy ma hotspot wifi, taki jak HTC??

  • 0

    85. ~Defy  2011-03-08 14:15:29  host: user-188-33-198-201.play-internet.pl

    Telefon ma baterię Litowo Jonową a nie jak jest napisane wyżej Litowo Polimerową.

  • 0

    86. ~  2011-03-08 22:13:12  host: do-kgnet.sitel.net.pl

    pytanie do ~gosc który kazał zadawać pytania bo ja mam jedno i nikt mi nie odpowiada na nie a ja jeszcze nie mam telefonu no więc pytanie: co to jes za klawisz ta lupa? prosze o szybką odpowiedź :) i dzięki :)

  • 0

    87. ~ciekawski  2011-03-10 21:26:54  host: 143-134.nitka.net.pl

    A ja mam takie pytanie? Czy w Defy usunieto juz "bolaczke wieku dzieciecego", jaka bylo padanie glosnika sluchawki?

  • 0

    89. ~ODPOWIEDŹ  2011-03-13 22:34:54  host: do-kgnet.sitel.net.pl

    jUŻ WIEM NAPEWNO ŻE TEN KLAWISZ ( LUPA ) TO JEST KLAWISZ SZUKAJ

  • 0

    90. ~  2011-03-14 17:39:44  host: 212.160.172.70

    @87 Tak, usunięto. Wada ta dotyczy tylko konkretnych serii, na forum.android.pl jest nawet podane jakie nr seryjne mają narażone telefony.

  • 0

    92. ~Opinia  2011-03-17 21:47:13  host: do-kgnet.sitel.net.pl

    Telefon wymiata polecam wszystkim bateria jak dla minie rewecacja !!! wogóle co tu mówić telefon miodzio i wogóle wymiata kocham go nie to co iPhona ten mi się rozwalił bo zamocno nacisłam na szybkę koszmar ale na szczęście ta motka jest rewelacyjna to tyle jeszcze raz polecam

  • 0

    93.  2011-03-25 16:25:36

    WOW Mam tego fona.... normalnie WY-MIA-TA !!! Bardzo polecam tę motke...Defy rządzi!

  • 0

    94. ~dfd  2011-03-26 14:37:27  host: btt118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy pisanie sms-ow bedzie w formie "czatu"?

  • 0

    95. ~gosia  2011-03-27 18:05:19  host: 77.87.1.254

    telefon jest doskonały. ~@dfd: tak, smsy ma w formie czatu.

  • 0

    96. ~Posiadacz  2011-03-28 14:39:17  host: 77-253-30-188.adsl.inetia.pl

    Posiadam ten telefon od okolo miesiaca i jest naprawde swietny,a dlugo szukalem telefonu z androidem. Bateria trzyma 2dni+ przy czestym "bawieniu sie" WIFI i GPSem i jestem z bardzo zadowolony z czasu dzialania przy tych mozliwosciach i ekranie. Wyswietlacz wyglada pieknie, jest wyrazny, pieknie oddaje kolory a "dotykowosc" jest super czula. System Android dziala bardzo dobrze a ilosc super programow i gier jest niesamowita. Pisanie smsow za pomoca SWYPE jest rewelacyjne. Dodam tez ze telefon celujaco przeszedl test pod prysznicem :P Jedyna wada jakia dostrzeglem jest brak mozliwosci krecenia filomikow w 720p (lecz to podobno bedzie mzoliwe przy aktualizacji do Droida 2.2) Generalnie bardzo polecam ten telefon!!!

  • 0

    97. ~Posiadacz  2011-03-28 14:40:34  host: 77-253-30-188.adsl.inetia.pl

    TAK pisanie smsow jest w formie czatu jak np w IPhonie. (bardzo fajnie to dziala, jest praktyczne i wygodne)

  • 0

    98. ~kiki'a  2011-03-29 17:15:09  host: do-kgnet.sitel.net.pl

    Ile ikonek ma ten telefon w menu? Jeszcze go nie mam i chce wiedzieć wszystko na jego temat

  • 0

    99. ~HKN  2011-03-31 19:34:59  host: 217067194194.u.itsa.pl

    Posiada akcelerometr???

  • 0

    101.  2011-04-01 23:03:00

    Do 10. ~Mike A miałeś "Szmelcunga" B2710? On jest faktycznie odporny na wiele rzeczy, tyle, że te dwa telefony są kierowane do innych odbiorców. Odporność Motki to taki "Chłyt martetingowy". Chciałbym ją zobaczyć jak stacza się po skałkach z tym wielkim ekranem.

  • 0

    102.  2011-04-01 23:07:37

    40. m2marek Stary - wielki szacun. Dopiero Twoja 40 wypowiedź ma sens. Dzieci podniecają się parametrami i paroma śrubkami wkręconymi w gumowaną obudowę.

  • 0

    103. ~fela  2011-04-02 21:33:07  host: 89-72-147-68.dynamic.chello.pl

    co oznacza,ze nie mozna pisac długich smsów? czyli np 2 wiadomosci wysłac jako jedenj? limit znaków?

  • 0

    104. ~aya  2011-04-03 10:15:53  host: 89-72-147-68.dynamic.chello.pl

    wiecie moze czy ten telefonik ma kilka alarmów cyklicznych jak sony ericsson?

  • 0

    105. ~kaczor2  2011-04-05 12:31:10  host: reverse.completel.net

    do użytkowników sprzętu. Jak wygląda sprawa z zaślępka na usb? czy nie luzuje się od wyjmowania/wciskania? podobno potrafi sama odpadać po kilku misiącach? Waham się czy kupić ten telefon ale sprawa tych uszczelek mnie zastanawia.. z góry dzieki za odp

  • 0

    106. ~fester78  2011-04-05 23:37:59  host: 91-90-185-47.krakow.hypnet.pl

    to poszukaj w sieci (np. o Gorilla Glass), swoją drogą kolega już zakupił i się troszkę słuchawką pobawiłem:D rewelka, co do odporności próbowalem porysować ekran nożem (głownia ze stali Aus8) i ani śladu.

  • 0

    107. ~Gruzin  2011-04-06 01:36:26  host: 84-10-125-188.dynamic.chello.pl

    Czy ktoś wie w jakiej sieci mozna kupic w promocji ten telefon?

  • 0

    108. ~gosia  2011-04-06 22:16:39  host: 178.73.49.15

    program do wysyłania smsów w motoroli automatycznie przełącza w mmsa jeśli sms zajmuje powyżej 2 wiadomości, jednak wystarczy aplikacja z android market jakaś tam do wysyłania smsów i tego nie robi. jest też bardziej konfigurowalna od tego, co daje motorola, więc ogólnie to nie jest jakiś problem. poza tym telefon jest bardzo wytrwały. mam szczury, które się do niego dobrały zębami, a na dodatek dłubały pazurkami w ekranie ;) nie ma śladów. telefon jest porządny.

  • 0

    109. ~  2011-04-09 08:59:16  host: 188.147.221.237.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    kiedy pojawi się aktualizacja Androida na 2.2?

  • 0

    110. ~motek  2011-04-10 18:33:31  host: cdk28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupilem defy tydzien temu i porazka. widac przycinki przy wszelakim przewijaniu a do tego ekran jest malo precyzjny - nie da sie tez wybrac pozycji z ksiazki telefonicznej korzystajac z suwaka - nie wiem czy to wina motki czy androida ale takie rzeczy sa fatalne.Co do pisania sms to tez sie mocno zdzwiwilem bo przy wlaczonej klawiaturze swype na 5 wpisanych znakow 3 to pomylka. Do tego wciagnac jakis widget do kosza to tez nie lada wyczyn. ma male lagi we wszelkim klikaniu na ikony co niestety bardzo utrudnia uzytkowanie. Chyba ze mam jakas przestrzelona wersje ? Pozdro - i znowu + dla APPLE !

  • 0

    111. ~PFK  2011-04-12 12:15:09  host: 87-204-96-253.ip.netia.com.pl

    Mam od dwóch tygodni jakieś przywieszki zdarzają mi się bardzo rzadko i tylko w specyficznych warunkach (przeskakiwanie między dwoma cięższymi aplikacjami działającymi jednocześnie). Nie zauważyłem żeby ekran był "mało precyzyjny" jak u przedmówcy. Pierwszy raz mam do czynienia ze SWYPE i jestem pozytywnie zaskoczony. Odporności nie testowałem ale wydaje się być solidny. Aktualizacja do froyo powinna być do czerwca najpóźniej. Polecam.

  • 0

    112. ~perONE  2011-04-12 18:12:52  host: 84-10-167-94.dynamic.chello.pl

    ~motek chyba masz jakąś felerną wersję, kumpel ma tego fona i wszystko jest miodzio. Sam kupuję ten telefon bo opinie o nim są znakomite, wszędzie. Pozdro

  • 0

    113. ~  2011-04-12 23:13:44  host: ip-62.111.200.204.static.crowley.pl

    nie ufałbym tej gorilli glass mam tel. 3 tyg. i zauwazylem mala, naprawde mala ryske, ale nie bede ryzykowal kupuje folie. poza tym tel. bardzo fajny, dobrze lezy w dloni, zwarty i solidny. pozdrawiam

  • 0

    114. ~DSS  2011-04-15 00:31:23  host: 213.134.180.8

    Mam od kilku dni i jestem zachwycony. Moja pierwsza dotykówka, ale miałem okazje pobawić się wcześniej smartfonami i ten jest bez porównania najlepszy. Gabarytowo ideał, ani mały, ani cegła. Wyświetlacz miazga, tak pod względem jakości wyświetlanego obrazu jak i czułości na dotyk. Gry i aplikacje hulają aż miło. Jestem szczęśliwy,że zdecydowałem się na niego, a nie Galaxy lub Xperię.

  • 0

    115. ~Diatrom  2011-04-15 16:32:26  host: host107-185.tvk.torun.pl

    Odpowiedź do kolegi Gruzina : Telefon można kupić w sieci Play za 1 zł w abonamencie 95 zł. W ramach abonamentu dostajemy 1 Gb internetu i nie tylko ale to jak będziesz zainteresowany to podpytaj się co i jak. Wracając do tematu Mam Defy od paru dni i jak tak czytam to co niektórzy piszą , to zaczynam się zastanawiać czy wiedzą co w ręce trzymają. Telefon rewelacja. Nie za bardzo wiem do czego można się przyczepić. Czułość ekranu Bardzo dobra, "klapki" od usb , słuchawek itd nie luzują się bo nie ma takiej opcji ponieważ są gumowe. Bateria trzyma mi 2-3 dni. Jakość rozmów Bardzo dobra. Aparat , nagrywanie przy dziennym oświetleniu Bardzo dobra . W nocy kuleje ale w końcu to telefon a nie cyfrówka. Jak by ktoś nie wiedział to w tym modelu jest gpu takie same jak w samsung wave więc gierki rewelka. Jak ktoś jeszcze coś chce wiedzieć to pytać.

  • 0

    116. ~Diatrom  2011-04-15 16:33:49  host: host107-185.tvk.torun.pl

    Android 2.2 wyjdzie prawdopodobnie jakoś w wakacje.

  • 0

    117. ~HKN  2011-04-20 20:18:03  host: 89-77-48-199.dynamic.chello.pl

    Co da Android 2.2 dla Defy??? Czy jakość nagrywania filmów i robienia zdjęć poprawi się?Zależy mi na na telefonie z "w miarę" dobrym aparatem, bo często używam aparatu w telefonie, czy możecie ten telefon mi polecić?

  • 0

    118. ~  2011-04-20 23:51:52  host: user-46-112-171-165.play-internet.pl

    co do czułości ekranu to szkoda, że trzeba całym palcem dotykać, a nie tylko paznokciem stuknąć...na szczęście piszę mało sms-ow:)

  • 0

    119.  2011-04-24 21:07:29

    Mam ten telefon pare dni jak narazie wszystko działa pięknie czułość jest bardzo dobra da sie szybko pisac jak na klawiature ekranową a pisze duzo sms.

  • 0

    120. ~skubi  2011-04-25 11:59:07  host: 77-255-190-77.adsl.inetia.pl

    bedzie niedlugo 2.2 froyo. nagrywanie 720p bedzie wspierane i troszke przyspieszy.

  • 0

    122. ~  2011-04-25 22:04:59  host: 46.205.114.223.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    nie trzeba całym palcem tylko mozna lekko musnąć - ale nie paznokciem i nie rysikiem - to pojemnościówka - lepiej sie obsługuje ale też nie do konca

  • 0

    123. ~  2011-04-29 10:25:51  host: host-89-230-25-169.ostrowmaz.mm.pl

    jaka ma pojemnosc skrzyki odbiorczej sms?

  • 0

    124. ~skubi  2011-05-04 20:53:52  host: 77-255-184-224.adsl.inetia.pl

    nielimitowaną, do 999 sms na konwersację.

  • 0

    125. ~Norman  2011-05-06 10:34:28  host: 178-36-0-59.adsl.inetia.pl

    Do HKN . Jeżeli potrzebujesz telefonu do zdjęć to Defy nie daje rady! jest to świetny telefon ale foto kuleje, czułość, delikatny ruch i po zdjęciu, nie będziesz zadowolony. Mam defy i nokie n95 8gb, 5 mega pixeli. ta nokia pokonała wiele najnowszych tel pod względem aparatu jak robiliśmy test! pozdro

  • 0

    126. ~marcel1006  2011-05-08 01:28:49  host: 82.139.160.93

    Defka to mój drugi telefon z Androidem po Spicy i to tak jakbym się przesiadł z malucha do Poloneza z turbodoładowaniem. Telefon jest naprawdę szybki ładny posiada mnóstwo funkcji. Jestem z niego bardzo zadowolony. Jedyne dwie rzeczy jakie bym zmienił to klawisz blokowania ekranu którey jest w bardzo niewygodnym miejscu w Spicy był dużo wygodniejszy. No i jednak brak choćby jednego fizycznego klawisza do nawiązywania i kończenia rozmów gdyby nie to ten telefon byłby idealny, ale jak wiadomo ideałów nie ma.

  • 0

    127. ~Krisu  2011-05-08 08:41:15  host: cuf66.internetdsl.tpnet.pl

    Hahahahaha .... dalej wierzą ślepcy w cyferki i odporności... Ja już sie dawno wyleczylem bo nie odporność i cyferki ważne tylko sam system... Android muuuuussiii przejść długa drogę zanim coś będzie z niego... Bo nawet jak by wsadzili tam 5 GHz x 4 i 2GB ram 1666 MHz itd to dalej by sie scinalo. Lepiej dołożyć i kupić iPhone 4 bądź poczekać i piątkę kupić ;) Ja posiadam czworeczke oraz iPad 2 i jest to połączenie idealne ;) Nie mówię ze nie spróbuje androida ale na dzień dzisiejszy jest to shit ... widzę co kolega robi :D musi wyciągnąć baterie bo sie mu przycina :D Ja z iOS nie miałem takiego problemu ;)

  • 0

    129. ~TOM3K  2011-05-19 11:05:23  host: ip-46-21-210-240.nette.pl

    Jeśli chodzi o aparat, wystarczający, chociaż nie umywa się do mojego Olka e3, niestety nie reguluje tak ładnie balansu bieli, no i nie zapisuje w RAW, czułość na wyższym poziomie generuje szumy,... Procesor, cóż słabizna, w laptopie mam 2*2GHz i 2GB ram a wcale nie jest to najnowszy komputer... Ale czego można oczekiwać od telefonu komórkowego ?:) GPS, nie miałem nigdy innego, więc opowiadam się na wielki plus, a i szklany panel daje bardzo duży komfort użytkowania, obudowa wodoodporna, w e3 nie mam obudowy wodoodpornej, więc zrobię nim parę fotek z dziewczyną metr pod wodą :) na pewno będą wyjątkowe, Telefon się nie przycina jak moja stara nokia z symbianem. Słyszałem, że aktualizacja androida nastąpi niebawem, więc o to się nie martwię, a w razie co, odrobina lektury google i zaktualizuje sam :) ~Krisu Wydaje mi się że nie masz co z kasą robić, a masz chociaż obsługę flash ?:)Jeśli chodzi o Androida, jak i o każdy prezentowany system, działa wydajnie na wydajnym sprzęcie, i nie potrzebujesz 5GHz i ramu milionów żeby działał sprawnie, Defy zdecydowanie jest wydaja, porównując z innymi w tej klasie, nie patrząc na parametry, bo jak znawcy wiedzą nie zawsze się to pokrywa z rzeczywistymi osiągami można się pozytywnie zaskoczyć. Aple są szybkie, żeby mieć I4 chyba musiał bym kredyt wziąć. DLA KAŻDEGO KTO SIĘ ZASTANAWIA, TO NAPRAWDĘ DOBRY WYBÓR, Ps: Orange dodaje ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków ;]

  • 0

    130. ~a pewnie  2011-05-20 21:46:01  host: 89-79-140-30.dynamic.chello.pl

    a pewnie tom3ka! A jakże by nie inaczej...ajfon, i ajfon. w ogólnej ocenie sprzętu ważne jest Krisu, aby uchwycić zależność jakości do ceny. Poza tym to nie sztuka nafajdać parę szorstkich słów na rzecz, o której pewnie ma sie blade pojęcie. Ajfon to pewnie super fon, ale ogromny wzrost popularności Androida (smartphone, tablety, a nawet mp3)i coraz większa rzesza entuzjastów tego programu świadczy o tym że jest to fajna sprawa, w przyszłości może i Apple zaimplementuje iAndroida w swoich ajfonach. Defy to na pewno ciekawy wybór, oby tylko froyo nadeszło szybko. PS. czy ktoś jeszcze zauważył przejawy agresji ze strony ajfonowców, zwłaszcza w kierunku Androida? Czy to Aby nie czasem frustracje zbraku kasy na kolejna ratę kredytu wziętego na ajfona:)?

  • 0

    131. ~tomasz  2011-05-23 00:12:49  host: 178-37-54-211.adsl.inetia.pl

    Ja kupilem nowa Motke za 780 na allegro i wg mnie to najsluszniejsza propozycja w tej cenie.. jestem jak narazie super zadowolony.. polecam kazdemu kto ma choc odrobine komputerowej smykalki.. defy+market=zaspokojenie wiekszosci potrzeb...

  • 0

    132. ~  2011-05-23 13:03:04  host: fhh250.internetdsl.tpnet.pl

    Użytkuję Defy od miesiąca, więc już co nieco mogę napisać. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z wyboru. Wielkość telefonu na duży plus, nie jest to jakiś wielki kloc jak wiele innych smartphone’ów. Samej wytrzymałości telefonu i jego wodoodporoności nie testowałem, bo to rzecz dla mnie, która ma być na wszelki wypadek. Obudowa póki co w idealnym stanie. Ekran bardzo czuły i dokładny mimo, że od nowości używam folii ochronnej. Dźwięk bardzo dobry(polecam winamp). System na 2.1 chodzi szybko i płynnie. Dla lubiących się bawić sporo możliwości ze zmianą softu. Wkrótce oficjalny 2.2 dla Polski, bo w innych krajach już jest :). Jak komuś mało 800MHz to może również spokojnie podkręcić procek do ponad 1GHz. Dla mnie i bez tego jest dobrze. Aparat oceniam na zadawalający, ale rzeczywiście mógł być lepszy. Już nawet nie chodzi o Mpix, a jakość wykorzystania tego. Chociaż słyszałem, że ogólnie mało jest telefonów z androidem o przyzwoitym aparacie. Co do filmów to tylko VGA(jakość dobra) i z tego co słyszałem to więcej nie będzie na oficjalnych systemach. O GPS wiele sie nie wypowiem, bo nie używam. Wi-fi działa dobrze. Bateria daje rade, ale wiadomo bajery są energolubne, więc jak się sporo bawimy to ładowanie codziennie:) Taki urok tych telefonów i lepiej nigdzie nie będzie. Jak raz nie miałem czasu na mordowanie telefonu to wytrzymał ponad 3 dni bez ładowarki, więc jest ok:] Na sam telefon dostępnych mnóstwo programów i gier. To jakie gry tutaj chodzą to szczęka opada. Nie wiedziałem, że wydajność telefonów poszła tak do przodu. Taki osobisty mini komputer:) Dodam, że jeszcze nie miałem żadnych problemów z tym telefonem. Jeśli chodzi jakość/cena to można śmiało dać 9,5/10. Polecam każdemu.

  • 0

    134. ~kiki'a  2011-05-26 17:56:58  host: do-kgnet.sitel.net.pl

    Ile ikonek ma ten telefon w menu? Jeszcze go nie mam i chce wiedzieć wszystko na jego temat

  • 0

    135. ~pawel  2011-05-29 13:58:13  host: user-188-33-60-112.play-internet.pl

    mam pytanie czy ta motka posiada gps dzialajacy bez polaczen z internetem jak w przypadku agps

  • 0

    136. ~MaGrand  2011-05-29 14:25:03  host: afes210.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam motorole Defy, telefon jest swietny ale się resetuje, często zawiesza oraz sięnagrzewa, prawdopodobnie procecor lapie temperature. Może ma ktos podobny problem? czytałem że trzeba wymienic karte główna ale w serwisie unikaja tego jak ognia i odsylaja nie dzialajacy telefon. Moż ktos wie gdzie to zrobić?

  • 0

    137. ~Defy  2011-06-02 15:46:16  host: fhh250.internetdsl.tpnet.pl

    @134 Ikonek ma tyle ile programów/gier wgranych;)) Na starcie z 30-40, ja mam teraz ponad 70. Warto poczytać o systemie android.

  • 0

    138. ~karols  2011-06-04 18:55:06  host: 81.219.189.117

    Telefon mam od 2 mies. i jestem z niego bardzo zadowolony! Tym bardziej, że jest możliwość zaktualizowania softu i telefon chodzi niesamowicie płynnie i szybko. W swojej cenie bezkonkurencyjny.

  • 0

    139. ~jelon  2011-06-08 20:54:27  host: aaex41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czesc, pytanie za 100pkt. mam okazje brac motorole defy za 1zl w orange jak i samsunga wave II s853 cos tam. jedyne czym samsung prowadzi w moim rankingu to mocniejszy procesor, krecenie filmow w hd jak i slow motion. tak wiec, czy motorola tez ma takie mozliwosci lub modyfikacje kamery poprzez androida ? oraz jeszcze jedno pytanie, czy ekran jest tak samo wrazliwy na dotyk i super dzialajacy jak w samsungu

  • 0

    141.  2011-06-09 15:54:54

    2.2.2 zainstalowane przez MSU bez żadnych problemów

  • 0

    142. ~nahshaviki  2011-06-10 09:34:46  host: public116263.cdma.centertel.pl

    ale piszecie kurde od rzeczy. NIKT TEGO WPRAWIE NIE CZYTA. A telefon mocny i wodoodporny :D Wpadł mi do kibla ;( i nic mu nie jest xDD

  • 0

    143. ~Hedrox  2011-06-10 16:39:24  host: c25-80.icpnet.pl

    Telefony to telefony. Motka spełnia najwyższe certyfikaty bezpieczenstwa PI68, kto nie wie to jest sporo artykułów w sieci, co do aparatów.. pamietajmy, że telefony sa do dzwonienia, a nie do robienia zdjęć i kręcenia filmów, aparat pojawił sie w telefonach jako dodatek, coś co mozna użyć, gdy nas coś zaskoczy, nikt nie idzie na impreze, czy na ślub z telefonem, tylko jak wie, że będzie robił zdjęcia - bieże swoją lustrzankę. Nie oczekujcie, że mini kamerki, z których każda jest taka sama, a inaczej tylko cyfryzują zdjęcia i "programowo" podnoszą do "mega" rozdzielczości, zastąpią wam tradycyjne lustro z wielkoogniskowym obiektywem. Motorola i tak zrobiła kupe dobrej roboty, zamykajac to co kochamy i często użytkujemy w "życio-odpornym opakowaniu", tego telefonu nie musze pieścic, moge odbierać połaczenia będąc w kabinie prysznicowej, wrzucić z nim do jednej kieszeni kluczyki od samochodu i nie bawic się w drogie i niewygodne pokrowce. A czy procesor ma 800 Mhz czy 2 terrahertze i 4 rdzenie... na prawde mnie nie obchodzi, od tych rzeczy to ja mam laptopa. A wszystkie techno dzieci chciałyby żeby w telefonie wszystko było i jeszcze moze wysówany z boku samochód, bo im się nie chce chodzić i koniecznie schładzarka do napoi i to najlepiej jeszcze żeby nie kosztowało to wszystko wiecej jak 50 zł.

  • 0

    144. ~sergiee  2011-06-12 18:08:19  host: do-kgnet.sitel.net.pl

    nie wiem ale coś ponad 20 ikonek napewno spytaj tych co go mają!!!

  • 0

    147. ~charles  2011-06-13 17:41:26  host: 83.1.224.8.pppoe-dynamic.ingram.com.pl

    2.2 jest już od pewnego czasu i znacząco poprawia płynność działania, pare mniejszych błedów oraz dodaje użyteczne funkcje. Jeśli masz problem z updatem przez wifi użyj motorola sofware update

  • 0

    148. ~mortiiss  2011-06-13 18:43:20  host: ebi250.internetdsl.tpnet.pl

    Zastanawiam się nad tym telefonem. Jakieś opinie użytkowników by się przydały:D

  • 0

    149. ~domi  2011-06-14 15:12:06  host: aang64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @136 hej, ja miałam bardzo podobny problem, telefon nowiutki, prosto z salonu, po dwóch -trzech dniach zaczął się resetować. Poszłam z nim więc do salonu, tam przegrali mi od nowa całe oprogramowanie i teraz działa jak marzenie - spróbuj, może to coś da :) generalnie jestem mega zadowolona z telefonu, procesor daje rade, chociaż jak nawłączam za dużo aplikacji na raz, to muszę pilnować zeby je potem pozamykać, bo muli ;) (Advanced Task Killer, z marketu, calkiem spoko, polecam). Wyświetlacz fajny, dobre kolory, nie rysuje się ( nareszcie coś dla mnie ;D ), a przynajmniej mi się jeszcze nie udało go zarysować, a to bardzo dobry znak. Panel dotykowy też nie zawodzi, nie mam za bardzo zastrzeżen. Aparat.. hmm.. no wielkich rewelacji nie ma, ale zdjęcia wychodzą spoko, ja go używam głownie do zrobienia zdjęć jakichś notatek albo innych głupot, więc dla mnie super. Filmiki - mocno się nie znam, ale efekt końcowy satysfakcjonujący - widać, słychać, rozdzielczość zadowalająca. Muzyki na nim nie słucham, ale ma radio, ma mini-jack'a, czyli standard zachowany. Wifi - wszystko elegancko, dobrze się łączy, dobrze synchronizuje pocztę (gmail, bo wp ma jakieś problemy, na początku chodziła, potem tak sobie, ale olać 0 jak potrzebuje to włączam przeglądarkę i tam sprawdzam ;) ) zainstalowałam operę, strony chodzą dobrze, market, aplikacja do youtuba tez - tu byłam pod wrażeniem że filmiki się tak szybko ładują :) pliki office'a i pdfy ladnie chodza, adobe reader z marketu, do office'a wszystko juz b ylo. po zainstalowaniu programu do robienia dzwonków wreszcie mogłam ustawić taki jaki chciałam, bo wczesniej jakos mi to nie wychodzilo :) GPS - chcialam odpalić, ale szkoda mi kasy dla operatora za transmisję danych, więc sobie odpuścilam, niepotrzebny mi właściwie ;) Fajna synchronizacja kontaktów normalnych z tymi z fb i gmaila. Podsumowując : moje małe centrum multimedialne :) jestem bardzo zadowolona, przestawiłam się z telefonu z windowsem (h

  • 0

    150. ~n  2011-06-14 22:42:46  host: fhh250.internetdsl.tpnet.pl

    @135 Są dostępne nawigacje, które nie potrzebują dostępu do internetu. Mapy i inne informacje przechowywane są na karcie pamięci. @136 Musiałeś mieć sporego pecha, że trafiłeś na taki egzemplarz. Jeśli to nie twoja wina to nic nie kombinuj i oddaj na gwarancje. Muszą naprawić. Poza tym dodam, że na telefon dostępny jest już oficjalny soft Froyo 2.2.2

  • 0

    151. ~  2011-06-15 10:26:14  host: static-201-107.is.net.pl

    Mam motkę od marca i mogę się wypowiadać w samych superlatywach. 2 rzeczy, które trzeba zrobić po kupnie- podkręcić procka do 1ghz (niektórzy kręcą bez problemu 1,2, też próbowałem ale 1ghz bez ujmy dla baterii całkowicie starcza i daje niezłego kopa), oraz aktualizacja do Android 2.2. Naprawdę świetny FON! Jeśli macie dylemat HTC Desire a DEFY bierzcie motkę. (desire nie dostanie aktualizacji do 2.3 a motka tak:) ) będziecie zadowoleni

  • 0

    152. ~nahshaviki  2011-06-17 23:50:38  host: public26670.cdma.centertel.pl

    Co z tym podkręcaniem procka? Traci się gwarancję? Fajniejszy od iPhone G4 tak pozatym. Nie do znudzenia :))

  • 0

    153. ~Kileyve  2011-06-20 12:11:29  host: public24800.cdma.centertel.pl

    wideo HD 720p@26-30fps - to jest ściema Filmy w VGA robi zaś wykuwiste :D Jedyne co mi się nie podoba to to że android nie działa superpłynnie (2.2) Ale launchery działają bardzo fajnie.

  • 0

    154. ~mortiiss  2011-06-21 10:54:08  host: 89-79-180-252.dynamic.chello.pl

    Jak przedstawia się sprawa z wadą głośniczka od rozmów? Czy jest jakiś sposób żeby tego uniknąć?

  • 0

    155. ~Dylemat  2011-06-23 11:24:42  host: dub205.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam inny dylemat - Ta motorolka czy Samsung Wave II ?? Wave'em kieruje Bada OS, nie wiem czy to lepiej czy gorzej... Procek jest lepszy w Wavie, ekrany są podobnej jakości. Aparaty identyczne. Jedyna przewaga Motoroli to odporność na wstrząsy, wodę itd. Co wybrać??

  • 0

    156. ~XXX  2011-06-23 23:45:14  host: sub216-206.elpos.net

    151. "(desire nie dostanie aktualizacji do 2.3 a motka tak:) )" czy aby na pewno?

  • 0

    157. ~JUBI  2011-06-26 21:31:05  host: c224-156.icpnet.pl

    W jakiej sieci go wziąć? Interesuje mnie mix doładowanie 30/mies Tak około 750zł

  • 0

    158. ~mango  2011-06-28 07:53:50  host: 194.11.254.132

    Telefon bardzo fajny, szybko reaguje na dotyk. Przy wielu aplikacjach jednak sie zawiesza i dziala wolno. Powloka ekranu wcale nie taka mocna jakby mialo sie wydawac. Porysowal sie bardzo szybko i to od kolczyka :(

  • 0

    159. ~Zizu  2011-07-01 15:03:38  host: 77-255-251-117.adsl.inetia.pl

    Czy ten telefon ma kamere do video rozmow? Jak z bateria, ile trzyma przy zwyklym uzytkowaniu ??

  • 0

    160. ~rudy  2011-07-02 00:18:10  host: 87-207-172-226.dynamic.chello.pl

    nagrywa filmy ale 640x480 i nawet po akutalizacjii do 2.2 nie zmieniło się nic w kwestii nagrywania filmów ;)

  • 0

    161. ~Marcin  2011-07-03 11:56:08  host: 77-254-238-216.adsl.inetia.pl

    Pytanie do użytkowników: Jak ten telefon wyświetla smsy? Tradycyjnie czy w formie "chata" tak jak jest w iphonie lub galaxy? Pamiec sms bez ograniczen?

  • 0

    162. ~  2011-07-05 03:31:11  host: ip081210072071.INTELINK.pl

    @Marcin; smsy sa w formi czatu maksymalnie 1000 wiadomości na wątek, czyli na osobę. @Zuzi; telefon nie posiada kamery do wideorozmów.

  • 0

    163. ~przemek  2011-07-05 05:33:42  host: blp212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wyświetla w formie czata

  • 0

    164. ~przemek  2011-07-05 05:36:24  host: blp212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moja motorola spadła z szóstego piętra i działa. rewelacja

  • 0

    165. ~anokier  2011-07-05 06:27:39  host: host-89-229-137-180.chelm.mm.pl

    Myślę, że tłumaczenie typu "to telefon, nie ma co wymagać dobrego aparatu" jest trochę nie na miejscu. Skoro nie wymagamy aparatu to po co w ogóle producenci go umieszczają? Jak coś robić to robić dobrze, bo jeśli nie spełnia swojej funkcji w każdych warunkach to nie ma sensu przepłacać. Ja rozumiem, że pewnie nikt by nie kupił dziś urządzenia bez aparatu przynajmniej 5mpix, ale gdybyśmy nie kupowali to producenci nie rzucaliby "ochłapów". Czy ktoś mógłby porównać jakość aparatu Defy do Nokii 5530 XM? Nie chodzi o matrycę ale oświetlenie. Każdy telefon, który miałem robił fatalne zdjęcia w niepełnym oświetleniu, poczynając od ledwo pochmurnego dnia. A wracając do samej Motoroli Defy, to jak dotąd żaden obecny smartfon mnie do siebie nie przekonał w recenzjach tak jak ona. Jeszcze pytanie o GPS: ktoś mógłby napisać coś więcej? Jak się tego używa w Defy? Nie chciałbym się rozczarować po kupnie...

  • 0

    166. ~costi  2011-07-06 00:29:26  host: user-46-113-120-24.play-internet.pl

    Czy ten telefon ma normalny GPS korzystający z satelitów czy tylko A-GPS?

  • 0

    167. ~Klexus  2011-07-10 10:44:17  host: 178.183.128.180.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Słuchajcie na samsunga Wave gt8500 jest juz android, zobaczcie jak nagrywa filmy Gt8500, jak wygląda wyświetlacz, jak odtwarza muze, a przede wszystkim na wykonanie. Mam wave od ponad roku telefon nie szanowany , noszony z kluczami zapalniczkami w kieszeni, wyglada jak SE po tygodniu uzytkowania, motorola słabo wypada przy Wave gt8500

  • 0

    168. ~zico  2011-07-10 16:38:41  host: 87-207-130-174.dynamic.chello.pl

    jestem posiadaczem motki DEFY około miesiąca jeszcze całej nie rozgryzłem ale już wiem że to bardzo dobry smartphon,w porównaniu do HTC Smart i HTC HD2 które miałem wręcz idealny,żadnych problemów z głośnikiem tylko ciągle brak aktualizacji do Android 2.2 na Polskę i to na razie jedyny minus

  • 0

    169. ~aaa  2011-07-10 18:52:11  host: 178-36-43-96.adsl.inetia.pl

    agps to normalny gps+ wspomaganie w znajdowaniu satelit dzięki łączu komórkowemu

  • 0

    170. ~biniu  2011-07-11 15:08:10  host: 80.50.139.82

    ja zakupiłem w weekend telefonik i jak na razie jestem bardzo zadowolony :)

  • 0

    171. ~tomek  2011-07-11 22:29:56  host: hfh186.internetdsl.tpnet.pl

    166. i taki i taki..

  • 0

    172. ~mortiiss  2011-07-13 21:42:33  host: 89-79-180-252.dynamic.chello.pl

    165. przesiadłem się właśnie z nokii 5530, naprawdę warto i na pewno się nie rozczarujesz:D

  • 0

    173. ~grzesku  2011-07-15 17:19:40  host: 178.73.2.67

    168. ja mam wersje 2.2.2 - telefon z polskiej dystrybucji

  • 0

    174. ~Giees  2011-07-16 12:48:01  host: user-31-174-165-20.play-internet.pl

    No, wiec tak. Mam telefon juz okolo miesiąca i polko co jestem bardzo zadowolony. Baterie muszę ładować po dniu, ale wcaiz sie nim dużo bawię i to dlatego, wifi, gps, jakosc rozmów bez żadnych zarzutów. Do klawiatury dotykowej sie musiałem przyzwyczajać, bo to mój pierwszy tego typu telefon. Jedyna rzecz jaka duo tej pory najmniej mi sie spodobała to brak dedykowanego przycisku na obudowie do robienia zdjęć, niestety trzeba klikać w wyświetlacz, a ze tuż obok sa opcje robienia zdjęć to często uruchamiaja sie niechciane. Poza ty m wszystko sprawnie,szybko, miałem jeden zawias tylko ale z własnej winy bo odpaliłem zzz dużo aplikacji na raz. Telefon w play za 1pln, abo 95pln. Polecam 100%

  • 0

    175. ~defy owner  2011-07-23 20:39:42  host: public24102.xdsl.centertel.pl

    To naprawdę świetny telefon. Mam od blisko 4 miesięcy, ciągle instaluję sobie nowe aplikacje, można się pobawić jak ktoś lubi. Ktoś napisał, że baterię ładuje codziennie i coś w tym jest. Jak chce się podziałać z aplikacjami (do zdjęć, internetu, gier, itp.) przez parę godzin, to tak niestety trzeba robić. Jak się tylko rozmawia i wysyła smsy, na 2 - 3 dni spokojnie wystarcza. Niedawno zrobiłem aktualizację do Android 2.2 Froyo, pojawiło się kilka nowych funkcji i aplikacji w stosunku do 2.1, ładniej wyglądają ikonki. Najbardziej podoba mi się, że po tych 4 miesiącach, jak przetrę telefon kawałkiem szmatki wygląda, jak zaraz po wyjęciu z pudełka. Nie pojawiła się żadna ryska ani na wyświetlaczu ani z tyłu. Jak ktoś trochę kuma instalacje programów w komputerze, to i tu się połapie, jest nawet prościej. Fajna rzecz !!!!!!!!!!!

  • 0

    176. ~sd  2011-07-25 07:22:42  host: 91.193.185.122

    Do Kris Andorind bije na głowę juz wszystkie systemy, a Iphony są dla indywidualistów płacą za markę i nicz tego nie maja

  • 0

    177. ~Lolek  2011-07-28 18:40:29  host: 212.160.172.70

    Do sd -Jesteś w błędzie! Iphony są dla ludzi których stac na najnowocześniejsze rozwiązania co nie zmienia faktu ze inni producenci niektóre rozwiązania proponują taniej...ale nawet dzięki wsparciu androida dla gier 3D tak owe wyglądają zdecydowanie słabiej niż te na jabłuszko;)Dotyk w iphone również jest niedozajechania bo moj kumpel ma IP3G więc drugą wersje a problemu z dotykiem nie miał od kilku lat.Kolejna rzecz to system który NIGDY NIE MULI! i to przyznać musi każdy.brakuje mu niektórych rzeczy np:wysyłania przez BT do innych niz IP słuchawek ale klient się na to decyduje przy zakupie.Zresztą dla porównania-Laptopa SONY VIO w cenie 2800zł można dostać od innego producenta z takimi samymi bebechami za 1900zł bez żadnego ale.co tracimy?oprogramowanie SONY,unikatowy kolor i marke.Ty nie musisz sie na to godzić ale sa tacy którzy się na to godzą.Proste Pozatym mentalność ludzka jest jaka jest...Większość ludzi zamiast kupić nowe auto woli kupić używane i je odpicować?dlaczego?bo będzie inne,ładniejsze niż standart.Będzie cie stać na IP kupisz nie bedzie kupisz Andka na wypasie;) Ja wybieram WP7 ale byc moze kiedyś się skusze;) Pozdrawiam

  • 0

    178. ~mack  2011-07-29 08:42:02  host: poczta.kensolutions.com

    Ten telefon to największa porażka jaką widziałem. Używam od 2 miesięcy i mogę spokojnie powiedzieć że nigdy więcej bym go nie kupił. Działa wolno, ekran dotykowy często się wiesza np przy odblokowywaniu(znany problem, sprawdź na youtube). Raz zawiesił mi się mikrofon, wstał po restarcie. GPS przestał mi działać w ogóle. Jednym słowem PORAŻKA

  • 0

    179. ~  2011-08-05 21:32:21  host: public22222.xdsl.centertel.pl

    ekran dotykowy się zawiesza i jeszcze mikrofon ? dobreeeeeeeeee he he he ;-)

  • 0

    180. ~mss  2011-08-06 13:17:20  host: ebi250.internetdsl.tpnet.pl

    @178 masz strasznego pecha ja żadnych problemów z defy nie mam:D

  • 0

    181. ~Kampos  2011-08-07 20:00:51  host: miedzyn.net

    Jak wygląda sprawa z ewentualnym serwisem tej motki?? Czy naprawiają bez problemu, bo miałem taki przypadek, że nigdzie nie umieli mi zrobić asusa P527. Zastanawiam się nad Defy, Milestone i HTC Desire Z, który byłby najlepszym rozwiązaniem?

  • 0

    182. ~  2011-08-09 17:59:40  host: 213-195-167-211.ip.netia.com.pl

    177 - Gry 3d nie wyglądają gorzej a nawet lepiej np "Fast five" od gameloftu działa i wygląda lepej na androidach. 178 - Jak ktoś nie wie nic o androidach to pewnie później telefon mu muli jak sie powgrywa tysiace aplikacj naraz. Dotyk jest znakomity jak ktos chce to nawet do 10 punktow. Ciekawe jak można doprowadzić do zawieszenia mikrofonu :) gratuluje. Jest nagrywanie w 720p czyli 1280x720. Telefon godny polecenia.

  • 0

    184. ~dżoszua  2011-08-10 17:21:36  host: host-89-229-142-9.chelm.mm.pl

    da się zaktualizować do 2.2?

  • 0

    186. ~martin  2011-08-19 19:47:18  host: v04-15.opera-mini.net

    czy ten tel odtwarza divx/xvid ?

  • 0

    187. ~obojętnie  2011-08-26 15:20:52  host: dns2.kg.net.pl

    mam pytanko ponieważ obsuguje motorole defy juz od dłuższego czasu ale mam problem ponieważ nie umiem wysłać jakiejś piosenki przez bluetooth jak sie wysyła prosze powiedzcie bo bardzo mi jest to potrzebne?! DZIĘKUJE ZA SZYBKIE ODPOWIEDZI

  • 0

    188. ~Wazne pytanie  2011-08-26 20:08:27  host: dns2.kg.net.pl

    Jak sie wysyla piosenki przez blutooth?

  • 0

    189. ~  2011-08-27 00:28:40  host: system858917535.mtvk.pl

    *184, ta się od kilku tygodni :)

  • 0

    190. ~POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!  2011-08-28 12:25:15  host: dns2.kg.net.pl

    mam kilka pytań: - Po co sie robi to konto google na telefonie? - Jak wysyłać piosenki przez bluetootha? - Gdzie są gry na tym telefonie? I to chba tyle prosze o szybkie odpowiedzi błagam pomóżcie!!!!!!! PLISSSS

  • 0

    192. ~  2011-08-28 19:26:02  host: dns2.kg.net.pl

    co *184? o co kaman?

  • 0

    195. ~  2011-08-30 15:59:04  host: system858917535.mtvk.pl

    żeby wysyłać pliki, trzeba pobrać z Android Market: bluetooth file transfer, gry tam też są i czego jeszcze dusza zapragnie ;) i radzę zaktualizować do Froyo, z tego co wiem z Orange już od kilku dni się da ):

  • 0

    196. ~Remek  2011-08-30 16:00:40  host: system858917535.mtvk.pl

    a konto się robi, żeby móc swobodnie korzystać z wszystkich funkcji, mam nadzieję, że masz jakiś pakiet danych, bo inaczej lipa

  • 0

    197. ~=)  2011-08-31 18:36:07  host: dns2.kg.net.pl

    Telefon jest fajny, ale skomplikowany. Mam go od niedawna i jeszcze wszystkigo nie rozgryzłem. poco np ikonka File Manager, Kindle, MySpace i te wszystkie konta po co mi konto do kalendarza, a i gdzie można znależć gry bo ja nie znalazłem ani jednej. Odpowiedzcie prosze bo mnie to wkurza i nie umiem tego rozgryźć.

  • 0

    198. ~Anka  2011-09-02 17:45:48  host: dns2.kg.net.pl

    Pomocy nie wiem po co konto a piosenki pewnie tak jak wszędzie załączasz i wysyłasz . gry ja musiałam ściągać mam nadzieję że jakoś pomogłam :-)

  • 0

    199. ~kik'a  2011-09-02 17:48:36  host: dns2.kg.net.pl

    to znów ja z pytaniami no więc gdzie ten telefon posiada dyktafon i te same pytania co kolega/koleżanka ,,POMOCY'' mam te same probelemy. Ten telefon jest strasznie skomplikowany jak sie ma perwszy raz doczynienia z androidem i wogóle co nie?

  • 0

    200. ~bender  2011-09-02 22:45:20  host: user-188-33-205-105.play-internet.pl

    Moja Defy właśnie przyjechała z serwisu, była tam 2gi raz i na to samo, na głośnik. Teraz jest stanowczo lepiej niż za pierwszym razem jak po serwisie. Wtedy chyba tylko reanimowali głośnik a teraz go faktycznie wymienili. Zobaczymy mam jeszcze sporo gwarancji. @190. Konto google jest potrzebne do synchronizacji poczty, kontaktów i kalendarza z serwerem googla. Nie jest niezbędne ale nie da się bez niego zalogować do android market a tam są właśnie gry. Muza to chyba szybciej po kabelku usb się będzie przesyłała ale jak potrzebujesz to zrobić przez bt to w zakładce moje pliki szukasz utworu i klikasz udostępnij/wyślij przez... Nie zapomnij sparować z innym urządzeniem bt.

  • 0

    201. ~B414NC3  2011-09-03 14:04:05  host: 77-254-201-225.adsl.inetia.pl

    *190 gry to chyba z android market sciągasz, co nie ?

  • 0

    202. ~Pomocy  2011-09-04 18:45:03  host: dns2.kg.net.pl

    Bardzo wszystkim dziekuje za odpowiedzi . Pomogliscie mi !

  • 0

    204. ~Maxx  2011-09-10 14:26:29  host: ecz78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Użytkuję Defy od dłuższego miesiąca. Pracuję w branży budowlanej i wybrałem właśnie Defy, ponieważ producent zapewnia "ochronę" tego telefonu. Wiec tak: Ogólnie telefon ma cały dzień do czynienia z kurzem, ogólnie wszystko ok, ale kurz dostaje się za tylnią klapkę i CO NAJGORSZE, dostaję się między szkło wyświetlacza,a obudowę. Niczemu to nie przeszkadza ale paskudnie wygląda. Niestety minus za to. Telefon w 99% odporny na rysy, miedzy kluczami z samochodu, nożem budowlanym itd wyświetlacz zdał egzamin, raz zdarzyło mi się wrzucić go do kieszeni miedzy śrubki, no i pojawiła się mikrorysa długości około 2mm, ale jest praktycznie niewidoczna. Wodoodporności nie testowałem, ale w deszczu można rozmawiać :P Sam system spisuje się dla mnie bombowo. Nie wiesza się, do wszystkiego szybki dostęp. Wielki plus za wielki wyświetlacz na którym wszystko wyraźnie widać i bezproblemowo można przeglądać internet. Aplikacje z Markety pozwalają mi operować praktycznie całą firma ( pliki offica, adobe). jestem z niego bardzo zadowolony. Jeśli wytrzyma na budowie przez ne gwarancyjne 2 lata, to mogę go za 2 lata znowu kupić

  • 0

    205. ~  2011-09-13 20:34:55  host: 83-168-120-222.static.espol.com.pl

    jaki on świetny, do SGS II nie ma żadnych szans

  • 0

    206. ~...nahsha...  2011-09-16 23:40:06  host: public24789.cdma.centertel.pl

    data produkcji motoroli defy a sgs II ... porównaj :D Wrzuć sgs II do kibla i motorole defy do kibla :D zobaczymy kto sie będzie śmiał xDD

  • 0

    207. ~bulwersacja  2011-09-17 10:49:07  host: 213-92-164-104.serv-net.pl

    czytając te komentarze nasuwa mi się taka myśl: Kiedyś telefon komórkowy służył do kontaktowania się z innymi (telefony i smsy). Dziś niemalże narzekacie, że telefon nie umie odkurzać, piec i gotować obiadu. Żałosne podejście.

  • 0

    208. ~merlin  2011-09-19 18:21:10  host: 195.116.40.13

    android 2.6?? hahahaha wy się cieszcie jak dostaniecie 2.2 , na razie to 2.3 jest najwyższą dostępną wersją. ja na SGS mam 2.3.5 niestokowy rom i kernel. Motorola się skompromitowała przez Bootloader i olewanie konsumenta

  • 0

    209. ~mss  2011-09-19 22:26:13  host: 89-79-180-252.dynamic.chello.pl

    ~205 a czy kolega wie jaka jest różnica w cenie telefonów i jaki był odstęp czasowy ich premiery? I jeszcze jedno weź sobie wrzuć SGS'a do szklanki:P

  • 0

    210. ~thes  2011-10-01 10:24:14  host: 77-253-109-98.adsl.inetia.pl

    pomyśl tumanie ile kosztuje sgs II a ile defy, co Ty porównujesz?

  • 0

    211. ~  2011-10-16 14:40:02  host: 178235007204.warszawa.vectranet.pl

    Wszystko fajnie, ale do Motoroli V66i bardzo mu daleko. Niestety nie da rady go zamknac, zlozyc, przez co jego funkcjonalnosc rowna jest zero.

  • 0

    212. ~WS  2011-10-19 15:23:17  host: iha214.internetdsl.tpnet.pl

    Hej Czy jakies nowe opinie - telefon można kupic za ok 700 nowke - czy sie oplaca ? czy tylko nowy czy uzywka, czy nowe wyzbyly sie problemow z glosniczkiem i innych wieku dziecięcego ? dzieki Pozdr.

  • 0

    213. ~Henio  2011-10-30 20:04:17  host: dns2.kg.net.pl

    Hejka wiecie telefon fajny ale szkoda ze nie odtwarza divixow bylo by supcio ale mam pytanko jakie telefony polecacie z klawiatura qwerty obojetnie jaka co prosze napiszcie

  • 0

    214. ~Lalka  2011-11-01 09:02:17  host: dns2.kg.net.pl

    Ja mysle ze fajnym telefonem z klawiatura qwerty jest nokia n97 oraz nokia e5 . Posiadam motke defy i jest dosc fajna.

  • 0

    215. ~Nika  2011-11-13 14:28:55  host: dns2.kg.net.pl

    Posiadam ten telefon od dłuższego czasu i na początku był dla mnie skąplikowany ponieważ nie rozgryzłam wtedy jescze wielu funkcji tego telefonu ale teraz jest świetny z android market można zainstalować sobie wiele przydatnych funkcji. ostatnio siągłam na niego gre Angry Birds i działa świetnie nic sie nie zacina i działa płynnie mam także zainstalowane gg i działa rewelacyjnie. ten telefon staje sie coraz lepszy i jakby ktoś mógł niech powie jaki program trzeba zainstalować żeby przesłyłać np. piosenki przez bluetooth. prosze bo to mój problem a tak telefon świetny. Szczerze polecam wszystkim.

  • 0

    216. ~Dokładnie  2011-11-13 14:35:56  host: dns2.kg.net.pl

    ~bulwersacja zgadzam sie no ale jak to sie mówi przez lenistwo człowiek zaczął być wynalazcą nie chcialo mu sie chodzić to se wynalazł koło. ale co mu po kole wynalaz rower i tak tez jest teraz ludzie nazekaja ze komputery to ino stoja to wymyslili laptopa no i telefon tez lezy to wymyslili komóreke a ze laptop za duzy to wladowli te funkcje do telefonu i tyle tak to juz jest

  • 0

    218. ~w  2011-11-26 15:46:37  host: bfn147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Napotkałem poważne utrudnienie z aktualizacją i instalacją aplikacji z użyciem transmisji danych z przekaźników 2G/3G/4G "Aktualizuj tylko przez WiFi" jest wyłączone ...a pobieranie aplikacji z Android Market działa tylko! po WiFi. System podniosłem do wersji 2.2.2 , Android Market to 3.3.11. Proszę o wskazówki umożliwiające korzystanie z zasobów Android Market.

  • 0

    219. ~logownik  2011-12-15 02:38:59  host: 89-69-209-16.dynamic.chello.pl

    Proponuje update do Cyanogen mod 7.1 (Android 2.3.7)

  • 0

    220. ~grze13  2011-12-18 21:58:04  host: 213-195-165-171.ip.netia.com.pl

    Pytanko, czy kupował ktoś może większą baterie do niego? z zasady nie jestem wyznawcą nieoryginalnych baterii ale może komuś trzyma dłużej niż na standardowym 1500?

  • 0

    221. ~użytkownik  2011-12-28 14:40:56  host: 89-69-108-164.dynamic.chello.pl

    Ja tam jestem zadowolony. Aktualizowałem Androida do 2.2 i śmiga elegancko. Na 2.1 lekko przycinał. Dodatkowo procek podkręcony do 1GHz. Poprawka, Motka ma wbudowany akcelerometr i czujnik oświetlenia z kompasem.

  • 0

    223. ~klaudia  2011-12-29 14:55:37  host: 89-72-176-163.dynamic.chello.pl

    witam zastanawiam sie miedzy ta motorola, htc wildfire s i samsungiem galaxy ace. jaki wg was bylby dla mnie najlepszy ? dodam ze do tej pory uzytkowalam zwykly dotykowy telefon, nie smartfon

  • 0

    224.  2011-12-29 22:22:54

    Jesli chodzi o podzespoly motorola bije obydwa wykonanie maja podobne wszystkie 3 maja gorilla glass a motka jest dodatkowo odporna

  • 0

    225. ~Myszt  2011-12-31 13:35:41  host: 89-72-176-163.dynamic.chello.pl

    Witam mam problem. Od wczoraj mam ten tel i dziś chciałam pobrać mp3 sz internetu i próbowałam kilka razu i za za każdym pokazuje ze jest to nieobslugiwany typ formatu. jak to mozliwe i co mam xrobic

  • 0

    226. ~iii  2012-01-01 17:57:52  host: 89-72-176-163.dynamic.chello.pl

    witam, a jak ustawic tapete ze zdjecia zrobionego tak zeby w calosci bylo a nie ze wyskakuje kwadracik ktory przycina zdjecie?

  • 0

    227. ~a  2012-01-02 11:22:11  host: 89-72-176-163.dynamic.chello.pl

    a jak sluchac mp3 na tym tel? pobralam piosenki ze strony internetowej przez wifi i nieobsluguje takiego pliku mi pokazuje;/

  • 0

    228. ~kman  2012-01-02 16:30:51  host: ip149.pinguin.pl

    Klaudia - bierz DEFY, sam mam od klilku dni, bardzo dobrze wykonany, chociaz android bardziej mi lezy na wildfire s. Moj model ma niestety nierównomierne podświetlenie przy dolnej krawędzi :(

  • 0

    229. ~Drabiniasty  2012-01-04 01:20:32  host: aban75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    defy mam od 6 tygodni. Jest to mój pierwszy Android :). Nie używam telefonu do grania - wolę większy ekran. Poza tym standard: rozmowy,internet,muzyka. Miałem jeden tydzień, gdzie rozmawiałem tylko 1h i surfowałem też przez 1h - bateria wytrzymała ponad 7 dni! I właśnie bateria jest jednym z największych plusów Defy. Drugim jego wytrzymałość. Nie dbam specjalnie o telefon, a do tej pory nie zauważyłem nawet ryski. Raz zaliczyła podłogę - nic, nawet nie przeładowała się. Trzeci plus to ekran - zarówno jego "dotykowość" jak i jakość obrazu. Ma jeszcze sporo mniejszych zalet ale nie będę o nich pisał. Większych minusów nie ma, z drobnych, które czasami potrafią być uciążliwe to przeciętne WiFi i przeciętny aparat. Naprawdę polecam!

  • 0

    230. ~Sylarno  2012-01-06 21:43:30  host: 34-to4-7.acn.waw.pl

    Posiadam od 4 dni, do tej pory super - jestem pod wrażeniem :)

  • 0

    231. ~Super telefon , odporny a nie j  2012-01-07 18:50:48  host: c55-132.icpnet.pl

    Super telefon polecam z czystym sumieniem , a nie jak te samsungi które jak masz w rękach to myslisz tylko czy się nie rozpadną.

  • 0

    232. ~Pio  2012-01-08 09:19:58  host: 87-205-93-5.adsl.inetia.pl

    Zaliczone płytki w kuchni z wysokości stołu, asfalt, kostka brukowa, rozmowa z mamusią przeprowadzona przez moją 4letnią córkę siedzącą w wannie oczywiście rozmowa z telefonem trzymanym poniżej lustra wody i... nic. Stabilne WIFI, szybki fix w AGPS. Aparatem robię zdjęcia dokumentów więc ok. Kamera jakoś filmuje na wakację zabieram normalną. Drobne ryski po roku i raczej nie oszczędzaniu i cackaniu się z telefonem. Bezproblemowa aktualizacja do 2.2.2. Działa i buczy polecam.

  • 0

    233. ~Good  2012-01-08 18:18:39  host: 83.1.81.242

    Mam 3 andki Motorola Defy , Millstone oraz wave II moim zdaniem Defy jest najlepsza !

  • 0

    234. ~MATI123123123  2012-01-13 10:07:52  host: 87-205-2-136.ip.netia.com.pl

    Witam. Mam zamiar kupić ten telefon, ale nie wiem jednej rzeczy. Czy da się z niego zrobić funkcje modemu do laptopa??

  • 0

    235. ~Odpowiedź  2012-01-13 21:11:03  host: dns2.kg.net.pl

    ~iii Jeżeli pojawia ci się ten kawdracik to musisz chwiycić za jego krawedź i rozciągnąć poprostu na całe zdjęcie ten kwadracik można ustawić jak sie chce można wogóle nie przycinac a można wyciąć tylko kawałek to tylko taka pomoc jest bo czasami np. na zdjęciu widać palec to można to przyciąć a jak nie to rozszerzamy na całą tapete i tyle :) mam nadzieję że pomogłam

  • 0

    236. ~michup5  2012-01-14 16:58:28  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    Spokojnie. Thetering poprzez kabel USB i WiFi jak najbardziej dostępny. Trzeba zainstalować tylko prostą aplikację z marketu.

  • 0

    237. ~Psorek  2012-01-15 23:41:58  host: 178.180.205.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    @234 - Tak Wifi HotSpot @227 - Jest Wszystko w jednym (widged Player) @219 - NIE robić tego! Traci się gwarancję od razu po próbie złamania bootloadera. Kto ma z Orange model? Bo mój ma: Android 2.2.2 Aparat INNY bo z fizyczną optyką zoom'a Procesor chodzi na 840MHz

  • 0

    238. ~Psorek  2012-01-16 12:59:31  host: 77-253-221-100.ip.netia.com.pl

    @~Henio telefon odtwarza filmy w 2.2.2 (posiada wbudowany pakiet kodeków)

  • 0

    239. ~MichalB1973  2012-01-16 13:53:10  host: host-195-160-180-152.system-sat.pl

    @234 Da się

  • 0

    240. ~WWA  2012-01-18 16:32:42  host: rev149.248.232.85.bartpl.com

    Mam ten telefon od 2 dni - powiem jedno - bateria wymiata wszystkie inne smartfony. Miałem wcześniej Omnię w której bateria trzymała 2 dni, Defy trzyma od 2 dni i nawet poziom baterii sie nie obniżył. Wyświetlacz pierwsza klasa, aparat i kamera są ok, ale szału nie ma - to nie lustrzanka! iPhone 4 to przy Defy badziew nie z tej ziemi.

  • 0

    241. ~  2012-01-20 17:46:21  host: 194.181.245.189

    Jest opcja aby zrobic z niego HotSpota :)

  • 0

    242. ~tomek  2012-01-23 21:14:46  host: 178-36-143-105.adsl.inetia.pl

    Wystarczy tylko uruchomić "Hotspot wifi" i lapek może ładnie po wifi się łączyć. Taki router kieszonkowy.

  • 0

    243. ~korallgoll  2012-01-25 09:34:42  host: heo130.internetdsl.tpnet.pl

    Defy jest pierwszym moim smartfonem. 2 tyg. zajęło mi poznanie tego urządzenia. Po 2 miesiącach znam jego wady i zalety. Zacznę od zalet: - odporny na zarysowania. Noszę go w kieszeni razem z kluczami i monetami, zostawiam byle gdzie na szkiełku i na razie tylko jedna rysa a zaznaczam, że nie dbam o telefon. - BARDZO czytelny wyświetlacz - to bardzo duża zaleta wady: - bardzo mało selektywne radio. jeśli w mieście jest wiele nadajników FM to zakłócają słuchany kanał - włączenie budzika albo alarmu kalendarza lub timera odblokowuje przyciski funkcyjne tak że mając telefon w kieszeni możesz spodziewać się wszystkiego - menu typowe dla motoroli - do bani - wodoodporność - fikcja!!! jeśli nie zadbasz o szczelnym zamknięciu korków ładowarki i słuchawek - zapomnij! - brak możliwości zawieszenia na smyczy - dotyczy poprzedniego opisu. Ja pływam kajakami i wszystko muszę mieć wodoszczelne ale poco mi wodoszczelny telefon, którego nie da się zawiesić na sznurku?! jak wpadnie do wody to i tak go nie znajdę!!! - wiesza się - bateria max. 1 doba - uwaga na USB - nie każdy kabel i nie każda ładowarka nadaje się do mtki - aparat poniżej wszelkich oczekiwań nie polecam

  • 0

    244. ~Punk  2012-01-26 21:28:26  host: 176.100.195.85

    Tak, Defy ma możliwość pracowania jako modemu lub jako router WiFi chyba :) Mi po 3h siedzenia na GPRS zużywa pół baterii, więc bateria nie jest jakaś super, ale jak na taki duży ekran to i tak nie jest źle.

  • 0

    245. ~Klawisz  2012-01-27 10:09:16  host: gwh50.internetdsl.tpnet.pl

    Witam! Mam zamiar kupić owy telefon ale nie wiem kilku rzeczy: -Ma wi-fi? -Ma klawiature qwerty (wysuwaną) -Dobry telefon? Najlepiej, aby odpowiedział opisał mi ten telefon ktoś kto ma go z min. pół roku. Z góry dzięki.

  • 0

    247. ~patataj  2012-01-30 12:14:41  host: cqs181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @Klawisz - tel. ma wifi, nie ma klawiatury wysuwanej, a czy jest dobry? ma wiele wad - czytaj powyzej, nie bede dublowac. Ja mam go ponad pol roku...Teraz wiem, że to nie był najlepszy wybór/.

  • 0

    248. ~Grzem  2012-02-09 08:13:53  host: Emil130.141.wp3.ptc.pl

    Używam Defy już 4 miechy, moje obawy , które miałem czytając wypociny niektórych forumowiczów zostały szybko rozwiane. Bateria jest mocna, taki przeciętnie gadający użytkownik może się w ogóle nie obawiać że mu prądu z tego powodu zabraknie. Prąd znika gdy używam Wi-Fi, wolniej niż u mojego kumpla na Samsungu galaxy, który jest droższy w zakupie. Parę koniecznych ustawień blokujących niechciane pobieranie systemu Android i nie ma z tym problemu. Dotyk super, moje stare duże paluchy miały być problemem a nie są, dźwięk super! ja słyszę i mnie słyszą , zero problemów z zasięgiem, dostęp do danych o kontaktach szybko opanowałem a można każdej osobie wiele dopisać nawet kilka kochanek. Jak pomyślę, że zastanawiałem się nad jakimś tanim chińczykiem niewiele tańszym od Defy (kupiłem nówkę za 879 PLN)to do tej pory jest mi za siebie wstyd.... . POLECAM!

  • 0

    249. ~Orson  2012-02-19 23:41:16  host: 178-37-51-93.adsl.inetia.pl

    Telefon jest niesamowity. Elegancki, solidy wygląd. Dobrej jakości ekran, rozdzielczość. Ten sam film puszczony na nokii 500 wygląda jak kiepski żart. Wszystko działa bardzo sprawnie i bez przeciągnięć. Wifi łączy szybciutko i bardzo sprawnie, nie gubi połączenia. Aparat jest słaby, ale jeżeli ktoś chce mieć dobre zdjęcie, użyje prawdziwego aparatu. Telefon mam tydzień, odkrywam funkcje, w razie potrzeby, chętnie odpowiem na pytania :)

  • 0

    250. ~AI  2012-02-26 10:05:45  host: host-89-228-145-147.gorzow.mm.pl

    Akcelerometr - tak Czujnik zbliżeniowy - tak Czujnik oświetlenia - tak

  • 0

    251. ~Ziomek  2012-03-01 19:50:55  host: 83-145-172-95.cable-modem.tkk.net.pl

    Dlaczego ludzie sa takimi durniami i mysla ze jak kupia wodoodporny telefon to beda mogli siedziec z nim pod woda i robic zdjecia:D on jest wodoodporny a nie wodoszczelny!!! czytajcie gamonie a nie chrzanicie na forach ze to sciema:D smiech na sali...

  • 0

    252. ~Kubuś  2012-03-04 10:49:58  host: abcg179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest jak najbardziej wodoszczelny,tylko musza zaslepki byc dobrze wsadzone.Juz nie jeden raz go wrzucalem do miski z woda by udowodnic znajomym ,ze tak jest.Wg specyfikacji wytrzyma 1m pod woda do 30min,az tyle nie probowalem.Mimo wszystko jest wodoodporny

  • 0

    253. ~  2012-03-06 20:54:08  host: enx181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do kitu jest ten telefon. Bateria ładuje się 8 godzin!!

  • 0

    254. ~jurekl  2012-03-19 17:04:07  host: hostings.pl

    Jestem posiadaczem Defy od kilku dni i szczerze ją polecam. Kupiłem [...] półroczną za 400zł. Stan idealny nie posiada śladów użytkowania. Jakość wykonania telefonu bardzo dobra, nic nie odstaje, szczerze mówiąc myślałem że telefon będzie większy i cięższy a tu miła niespodzianka. Zaskoczyła mnie też bateria, która potrafi wytrzymać nawet 3 dni (dodam że mam wgrany CM 7.2 i procek @1000Mhz). Na pochwałę także zasługuje wyświetlacz, który mimo że jest wykonany w starej techologi TFT, wyświetla bardzo dobry obraz, 480 x 854 przy 3,7" jest to bardzo dobry wynik reakcja na dotyk bardzo dobra. Jakość odtwarzanej muzyki na stockowym playerze nie zachwyca, aczykolwiek po zainstalowaniu PowerAMP'a i odpowiednim ustawieniu EQ daje niezłego kopa, nawet na standardowych słuchawkach :). 5-Mpx aparat sprawuje się przeciętnie, zdjęcia wykonane w dobry oświetleniu są przyzwoite i wypadają dobrze na tle konkurencji, gorzej jednak w ciemniejszych miejscach, gdzie musimy używać flesha, jednak nie zapominajmy o tym, że to nie cyfrówka. Podsumowując: telefon warty polecenia, szkoda tylko że motorola blokuje bootloadery, uniemożliwiając podmianę kernela.

  • 0

    255.  2012-04-16 22:17:15

    Kupił bym ale - w zwyklej defy brak 2.3 droida - w defy + ( za droga )

  • 0

    256. ~Piotrek  2012-04-29 11:50:52  host: 109.231.25.68.koba.pl

    Po 2 miesiącach użytkowania przestał się ładować, następnie padł mikrofon i płyta główna. Serwis twierdzi że nie da się naprawić. Orange wycofał już ten telefon z oferty bo jest niestety mega awaryjny. Nie polecam !! Największą wadą poza awaryjnością jest przycisk włączania - umieszczony na górze, bardzo niewygodny ze wzglądu na fakt że żeby go włączyć trzeba użyć dużej siły, a włączac go trzeba co chwile, żeby odblokować tel.... Do d. smartfon.

  • 0

    257. ~tytan  2012-05-01 21:19:40  host: staticline57090.toya.net.pl

    Witam mam ta motorolke pół roku i spory bagaż doswiadczen :-) duzo plusów telefon bardzo wytrzymały moj poprzedni czyli omnia 2 po takim czasie nosił znaczne slady użytkowania a dbałem o telefon, tutaj brak jakich kolwiek sladów użytkowania, dobra bateria i spory potecjał jak na tel. z tak zwanej sredniej półki. jedyny minus to tylna obudowa a konkretnie klapka niedość ze lekko odstaje( wyczytałem ze tak powinno byc)to sam sposób zamkniecia jej jest nie do przyjecia jesli chodzi o tel wodoodporny. Ogólnie 100 procent zadowolenia. Polecam. Nastepca bedzie motorola ATRIX.

  • 0

    258. ~webghost  2012-05-05 16:57:28  host: abjt11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy geotagging zdjęć jest w ustawieniach fabrycznych, czy trzeba coś dogrywać? W przykładach powyżej w exifach pozycja 0000 ale to może gps nie zdążył złapać fixa przed zrobieniem.

  • 0

    259.  2012-07-19 11:23:49

    Mam problem z wysyłaniem mms-ów, niby ustawienia są zgodne z podanymi przez operatora, rozmawiałem z konsultantem sieci Orange i powiedział mi żeby wysyłać z włączonym internetem, czy jest to prawda? proszę o wskazówki, może jednak mam coś z ustawieniami.

  • 0

    260. ~KMat  2012-08-30 22:29:17  host: 178.183.244.3.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Całkiem dobry telefon. Mam go bez mała od roku. Jest bardzo wytrzymały i w miarę szybki. Bez żadnego uszczerbku zniesie upadek z wysokości 2m na beton :D Po roocie można spokojnie podkręcić procesor do 1.2 GHz. Największa wada to Android 2.2 i zablokowany bootloader. Froyo sprawia wiele problemów, a Motorola nie chce wypuścić nowych aktualizacji oprogramowania -pieprzona komercha. Jeśli chodzi o Cyanogen Mod za sprawą botloadera nie wszystko działa poprawnie. Ponad to musiałem go wysłać na naprawę z powodu niedziałającego głośnika. Ogólnie polecam gdyż ciężko znaleźć wytrzymały telefon o dobrych parametrach.

  • 0

    261.  2012-11-30 15:51:40

    Pancerny smartfon, podoba mi się :)

  • 0

    263. ~Karollo  2012-12-09 21:29:35  host: yn59.internetdsl.tpnet.pl

    Pol roku uzytkowania zalety: Bateria, jakosc slyszenia rozmowcy, dobry glosniK, trwala obudowa, wodoodporny, nie gupi zasiegu. Wady to tylko jedyna a mianowicie za wolny procek i niestety przycina.

  • 0

    264. ~recenzent  2012-12-31 11:47:21  host: afew157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po 1,5 roku użytkowania widzę prawie tylko same wady tego telefonu. Podniesienie systemu do wersji 2.2 sprawiło, że tego telefonu nie da się używać. Muli bez przerwy w włączenie netu już wiele razy przerosło ten telefon. Za to motorola zamiast wypuścić kolejną aktualizacją wypuszcza nowy telefon. To chyba obok LG najbardziej arogancki producent w tym względzie. Na plus wskazuję tylko baterię.

  • 0

    265. ~WoT  2013-02-27 12:20:06  host: 89-69-148-199.dynamic.chello.pl

    Ej, panowie redaktorzy, tu jest błąd: Wyświetlacz dodatkowy Nie Akcelerometr Nie Czujnik zbliżeniowy Nie Czujnik oświetlenia Nie Wszystko powinno być na TAK!

  • 0

    266. ~WoT  2013-02-27 12:21:53  host: 89-69-148-199.dynamic.chello.pl

    Sorki, oprócz wyświetlacza dodatkowego, przeczytałem "dotykowy", który też jest.

  • 0

    267. ~DEfyowy  2013-03-21 10:59:14  host: cct1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam od ponad dwóch lat, powiem tak, fajny, solidny, wytrzymały. Dobra bateria, solidne wykonanie. Android chodzi bez zarzutu. Sprawdza się zarówno jako router, jak i narzędzie do pracy.

  • 0

    268. ~Defyowy  2013-03-21 11:00:37  host: cct1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    recenzent a po co podnosiłeś do wersji 2.2? standardowa wersja chodzi bez zarzutu, a jak ktoś kombinuje, to potem płacze...

  • 0

    269.  2013-09-01 13:22:45

    Korzystam od 2 LAT! Początkowy zachwyt zamienił się w rozczarowanie. Bateria przy włączonym internecie trzyma 1 dzień, mało tego, gdy internet jest włączony często telefon się zawieszał! na początku kompletnie tego nie rozumiałam. (gdy internet, wifi i gps wyłączone bateria faktycznie trzyma 2 dni). Gdy telefon się blokował musiałam wyjmować baterię, ponieważ ktoś dzwonił, ale nie miałam możliwości odebrania połączenia. Odkąd wyłączam internet jest ok. Gdy włączę nawigacje bateria pada po godzinie! Byłam zachwycona telefonem ale po dwóch latach stanowczo odradzam. Wiem co mówię. No i ten procesor. Wciąż wyświetla mi komunikat 100% procesora- wystarczy robić kilka rzeczy na raz, np. pisać smsa a w przerwie edytować zdjęcie, albo fb właczyć. Jak dla mnie to bardzo uciążliwe, ponieważ wtedy telefon również lubi się zawiesić. Ludzie, macie wybór to kupcie coś innego. Nie motorolę. Miałam wcześniej samsunga, ale stwierdziłam że sobie polepszę.. i i polepszyłam. Od dwóch lat żałuję. Lada moment kończy mi się umowa i wracam do samsunga, nokii albo sony. Nic innego. Nigdy więcej motoroli. Niestety.

  • 0

    270. ~omg  2013-10-14 00:01:22  host: 89-67-122-16.dynamic.chello.pl

    ludzie nie wypowiadajcie sie jesli używacie tego telefonu mniej niż półtora roku

  • 0

    271. ~Leon  2013-10-21 13:33:34  host: aadh43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam już 2,5 roku i powiem, że potrafi wiele wytrzymać. Od kilku miesięcy ćwiczę nim rzucanie i łapanie. Wiadomo, że nie zawsze wyjdzie :) Telefon ląduje czasem kilka razy dziennie na betonach, kamieniach i innych obiektach (nawet z kilku metrów). Mimo takich przeżyć wszystko działa, przybyło tylko sporo nowych rys :) Tak więc fizycznie telefon na szóstkę. Jedyny mankament to już dość stara elektronika i słaby oficjalny android. Ale od 3latka nie można więcej wymagać. Żeby wszystko jakoś lepiej chodziło trzeba się pobawić softem. Dlatego nie jest to telefon dla zwykłych ogórków. Ogólnie czekam wciąż na godnego następce od Motoroli, który jak na złość nie chce wyjść. Chwilowo przerzucę się na Galaxy Xcover 2. Zobaczymy czy też przeżyje ze mną :)

  • 0

    272. ~rsas  2014-01-13 23:31:19  host: host-81-190-148-121.olsztyn.mm.pl

    Używam od roku i jedyny plus tego smarta to wytrzymałość, reszta to masakra!!! Prędkość działania jest tragiczna! Oddaje go do zabawy trzyletniemu synowi niech małolat szaleje!!! Ja biorę lumie 925 :)

  • 0

    273. ~  2015-04-25 18:39:19  host: ip-5-172-234-186.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    SUPER SPRZET WODODPORNY SPRAWDZALEM T

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-159-27.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet