Microsoft Lumia 640 XL LTE - opinie
Telefony Microsoft Microsoft Lumia 640 XL LTE Opinie o Microsoft Lumia 640 XL LTE

Microsoft Lumia 640 XL LTE

w sumie: 17
  • 1

    1. ~  2015-03-04 23:22:38  host: apn-77-115-33-254.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon może być ciekawym następca 1320

  • -2

    2. ~wacek  2015-03-13 09:14:30  host: 94.100.245.136

    co za hipokryzja - to nie jest żaden smartfon tylko tablet !

  • 0

    3. ~RR  2015-03-22 21:53:18  host: 89-78-148-66.dynamic.chello.pl

    Czas rozmów w 3G (min) 14101050?

  • 1

    4. ~kukas  2015-04-03 22:57:30  host: user-164-127-155-39.play-internet.pl

    Dlaczego w większości opisów Lumia 640 i 640 xl są dual sim z LTE a w polsce tylko lte ?

  • -1

    5. ~s.  2015-04-04 07:17:07  host: subs-83.142.197.117.metrointernet.pl

    Jaka sieć jako pierwsza wypuści Lumie 640XL?

  • 1

    6. ~  2015-04-06 21:59:24  host: 87-205-59-11.adsl.inetia.pl

    dual sim jest dostepna w sklepach, w sieci nie dostaniesz

  • 2

    7. ~Fender  2015-04-08 21:57:51  host: dab-yat1-h-1-2.dab.02.net

    To jednak telefon nie tablet. Tablety zaczynają się od 7 cali. Świetny telefon. I fajna cena. W UK kosztuje 100 funtów.

  • 0

    8. ~marek  2015-04-09 17:12:07  host: 178.183.244.104.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    wT-mobile już jest w cennikach firmowych

  • 0

    9. ~marcin  2015-04-21 17:18:55  host: ip-37-152-18-174.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Xl-ka juz t-mobile

  • 0

    10. ~Okrutn1k  2015-04-24 18:07:52  host: 46.205.208.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    5. - w TM jest już od jakichś 2-3 tygodni.

  • 0

    11. ~valdi71  2015-04-26 21:45:20  host: 078088061214.bielskobiala.vectranet.pl

    LUMIA 640XL w końcu trafiła mi w łapki, a właściwie w łapki mojej żony – więc mogę napisać kilka słówek na jej temat.
    Lumię 640 DS XL kupiłem w sklepie dla idiotów za 899 zł. Pierwsze wrażenia po rozpakowaniu…cóż – takiej „biedy” dawno nie widziałem. Pudełko, a w pudełku telefon, bateria, ładowarka i …to by było na tyle! DRAMAT.
    Wykonanie: plastik, plastik…czy jak inni wolą tworzywo, tworzywo i nic więcej nie uświadczysz, ale nie jest to model z górnej półki, więc ja się na to godzę i nie potrzebne mi aluminium, a matowa obudowa fajnie wygląda, nie jest śliska i nie łapie linii papilarnych :)
    Wyświetlacz: 5,7 cala to jest to co moja żona lubi teraz najbardziej … :) Pewnie jakby było i ponad 6 cali to byłaby bardziej zadowolona. Cóż kobiety takie są, niby rozmiar nie ma znaczenia, ale na tym się jej lepiej przegląda internet i pisze sms-ki. Wyświetlacz ma ładne kolory, jasność i ostrość. Upakowanie pikseli jest wystarczające wg mnie.
    Wydajność: ktoś powie że to 4 starsze rdzenie i mała częstotliwość taktowania, ale do codziennych spraw nam wystarczy. Telefon działa bardzo płynnie, choć zdarza się, ze trzeba poczekać aż coś tam się wgra z tym że ja zrzuciłbym to raczej na sam system WINDOWS PHONE.
    Funkcjonalność: założone dwie karty (T-mobile i AREO2) – wszystko działa bezbłędnie i bez problemu. Jakość rozmów rewelacyjna, działanie AREO 2 i netu przez WI-FI bezbłędne. Pisanie sms-ów, notatek jest b. przyjemne.
    Multimedia: Aparaty zarówno główny jak i przedni jak na tą klasę telefonu są naprawdę bardzo dobre. Zdjęcia ostre, wyraźne, a i video jest bardzo, bardzo przyzwoite. Odtwarzacz muzyczny jak to w Lumiach, jeśli ktoś użytkował to wie czego się spodziewać i nie ma na co narzekać.
    Bateria: Cóż, spodziewałem się po 3000 mAh nieco więcej. Owszem nie jest źle jak na prawie 6”, ale to nie to co 6000mAh w Monsterze X5, czy K&M Driv

  • 1

    12. ~bear  2015-05-05 17:04:29  host: user-109-243-139-136.play-internet.pl

    Sam łeb masz jak tablet. Nie widziałem tabletu o wymiarach 5.7 cala

  • 0

    13.  2015-06-12 14:03:49

    Największe minusy jak dla mnie telefonu to brak słuchawek oraz ładowarka która nie jest uniwersalna a co za tym idzie trzeba dokupić kabel USB oraz brak ładowania bezprzewodowego. Obudowa mimo że jest plastikowa nie trzeszczy nie i nie odrzuca jest dobrze spasowana i ładnie wygląda. Telefon mimo swoich rozmiarów nieźle leży w dłoni nawet z silikonowym etui. Wyświetlacz jest czytelny i nie można mu wiele zarzucić dotyk również działa płynnie. Aparat robi zdjęcia bardzo dobre powiem nawet że dużo droższe telefony nie dorównują aparatowi w Lumii 640XL alw w końcu to Zeiss więc nazwa zobowiązuje. Przedni aparat jest również ok. Sam system po przesiadce z Androida wymagał przyzwyczajenia natomiast działa bardzo stabilnie i to jest plus w stosunku do telefonów z Androidem chociaż pewnie wielu się nie zgodzi ale to nie mój problem. Te same gry czy aplikacje które na sprzęcie z Androidem o lepszych parametrach chodziły tak sobie tu działają płynnie. Czy aplikacje długo się instalują? Raczej nie, porównywałem kilka aplikacji na Androida i WP i powiem że różnica wynosi niewiele. Bateria nie jest najgorsza chociaż oczywiście fajnie byłoby gdyby była pojemniejsza natomiast telefonu używam dosyć intensywnie i bez problemu wytrzymuje 3 dni. Tak jak valdi71 napisał WI-FI jest bezbłędne. Jedyne co mogę napisać na koniec że telefon jak najbardziej polecam...

  • 0

    14. ~pdf  2015-10-04 01:08:23  host: 088156120212.tarnowskiegory.vectranet.pl

    No niestety, dostalem 640 xl w salonie tmobile i telefon okazał sie wadliwy. Po poczatkowej konfiguracji zaczal sie restartowac przy kazdym automatycznym wygaszeniu ekranu, wyrzucajac przy tym komunikat 'Telefon zagrzal sie i zostal ponownie uruchomiony' (czy cos w ten wzor). No niby moze sie zdarzyc ale w moim przypadku telefon nosil niewielkie slady uzytkowania, ktore zlekcewazylem przy zakupie w salonie, co z kolei moze sugerowac, ze obsluga serwisu wiedziala o jego wadzie, a telefon 'przywrocono' do stanu poczatkowego i sprzedano nieswiadomemu zagrozenia klientowi. Nauka z tego taka : jezeli masz jakiekolwiek podejrzenia, ze telefon 'był macany', to ich nie lekcewaz, bo tak jak ja bedziesz sie bujac z ~6 calowym problemem po serwisach. Polska, nic dodac, nic ujac.

  • 0

    15. ~adik87  2015-10-20 18:58:52  host: apn-77-115-57-54.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam telefon od 2 tygodni i jestem bardzo mile zaskoczony

  • 0

    16.  2015-10-27 19:17:08

    Niestety nie ma tutaj dostępnej wersji 640XL Dual SIM, którą ja posiadam więc wypowiem się na jej temat. Telefon jest ok, ale znacznie bardziej wolny niż Lumia 730 Dual SIM. Ekran czasami nie łapie dotyku, Internet Explorer to porażka (ratuję się Operą). System 8.1 czasami potrafi się przywiesić i telefon zrestartował mi się około 2 razy ot tak sobie (mam go od około pół roku). Bateria przy normalnym użytkowaniu (rozmowy, smsy, internet) daje radę do pełnych 2 dni. Zdjęcia świetne. Przy słabszym zasięgu (nawet H+) przeglądanie stron, czy korzystanie z aplikacji wymagających dostępu do internetu to z lekka mordęga, gdyż dane/strony jeżeli się ładują to wolno. Mam nadzieję, że Winda 10 będzie lepsza na tym telefonie. No i, że Edge będzie działać choć w połowie lepiej. Tak jak mówię Lumia 730 działa świetnie, 640 XL Dual zdecydowanie gorzej. Świetny telefon dla osób, które nie siedzą na stronach internetowych zbyt często (tam czasami padaczki można dostać). PS Słownik klawiatury czasami wybiera słowa z... 4 liter.

  • 0

    17.  2016-03-11 18:07:44

    Świetny, mimo tak ogroomnego wyświetlacza przy normalnym użytkowaniu (smsy, rozmowy, raz na jakiś czas fb/instagram) telefon wytrzymuje spokojnie 5-6 dni. Przy włączonym internecie i częstym korzystaniu do 3 dni. Bateria, wyświetlacz i aparat to chyba największe zalety. Nic się nie zacina (póki co). Jedyny minus to brak podstawowym aplikacji- latarka itp. Jednak bez problemu można je ściągnąć ;)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-87-119-171.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet