Microsoft Lumia 640 LTE - opinie
Telefony Microsoft Microsoft Lumia 640 LTE Opinie o Microsoft Lumia 640 LTE

Microsoft Lumia 640 LTE

w sumie: 45
  • 0

    1. ~ts  2015-03-03 14:47:12  host: ip-79-175-227-120.cable.smsnet.pl

    No i co teraz wybrać? 735 czy 640?

  • 0

    2. ~takowyfacio  2015-03-03 19:11:39  host: dvd7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    szkoda że ciągle do lumii dają snapdragony 400. mogliby chociaż dać coś lepszego np snapdragona 600 czy cos takiego ale teraz wiekszoc bedzie produkowana w architekturze 64bit a wp nie jest 64 chyba wiec beda szkuac alternatywy albo ciagle beda pakowac snapdragona 400 :/

  • -1

    3. ~xyz  2015-03-13 09:11:48  host: 94.100.245.136

    kolejna dachówka, której nie sposób trzymać w kieszeni.....

  • 0

    4. ~tom  2015-04-01 12:47:31  host: apn-77-114-122-185.dynamic.gprs.plus.pl

    Czy ktoś się orientuje czy lumia 640 ma HD voice ?

  • 0

    5. ~many  2015-04-05 08:50:26  host: 91.224.236.176

    Nie wiem. Ciekawe czy z dotykiem bedzie wszystko ok.

  • 0

    6. ~baboso  2015-04-15 17:46:33  host: inr66.internetdsl.tpnet.pl

    @4 tom, tak ma hd voice - zobacz sobie pełną specyfikację na stronie M$

  • 0

    7. ~zens  2015-04-17 10:39:08  host: 81.219.84.18

    @many
    Podbiam , chce kupić ten model tylko zastanawia mnie dotyk. Moja dziewczyna ma 535 i dotyk jest strasznyyy ....

  • 0

    8.  2015-04-17 13:59:36

    ts - 735 ma albo takie same, albo lepsze parametry. 640 ma tylko wiekszy ekran.

    Natomiast mała poprawka do opisu telefonu. Wersja dual SIM nie posiada LTE, Natomiast normalna owe LTE ma, co nie zostało tutaj ujęte.

  • 0

    9.  2015-04-17 17:41:56

    Pierwsze słyszę , że ma ktoś kłopot z dotykiem w Lumiach . W ustawieniach można sobie dobrać czułość dotyku .

  • 0

    10. ~yary  2015-04-21 10:01:44  host: 89-71-199-50.dynamic.chello.pl

    A kiedy będzie 4" o przyzwoitych parametrach, po co mi łopata 5" ?

  • 0

    11.  2015-04-25 23:31:49

    A kto miał kłopoty z dotykiem w Lumi ? Polecam 640, niska cena za dobry produkt !!

  • 0

    13. ~sat  2015-05-03 17:14:11  host: host-94-78-177-41.dynamic.mm.pl

    Microsoft na swoich stronach podaje, że lokalizacja tylko agps i aglonass oraz BeiDou (brak gps)

  • 0

    14. ~lukin  2015-05-04 08:32:52  host: dci17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Parametry mocne tylko kto normalny daje teraz 1RAMu? To nielogiczne tym bardziej, ze do uzytku jest 0,7

  • 0

    16. ~kesja  2015-05-11 08:07:12  host: 149.156.186.42

    B.proszę o informację użytkowników Lumii 640 (Dual Sim), czy ten smartfon ma stoper?

  • 1

    17.  2015-05-13 07:33:08

    Mam "640-stkę" i jestem bardzo zadowolony z tego produktu. Szybki, płynny dotyk i aparat z przejrzyście robionymi zdjęciami.

  • 1

    18. ~pyczy  2015-05-15 11:13:16  host: aceg85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefon, polecam.

  • 0

    19. ~eff  2015-05-20 13:34:38  host: 87-207-130-231.dynamic.chello.pl

    Właśnie zmieniam swojego starego androida na windowsa, interesuje się lumia 640 ale ostatnio trafiłam na lumie 735. Na wstępie napiszę że nie interesuję się zbytnio aparatami w telefonach, najbardziej ciekawi mnie różnica jeśli chodzi o ekrany obu lumii. Pytanie, który jest lepszy, który lepiej zniesie pracę na zewnątrz w pogodny dzień? Czy różnica będzie na tyle widoczna by zapłacić nieco więcej za L735?

  • 0

    20.  2015-05-21 19:17:30

    @2 no i ciekawe co Ty zrobisz z tymi 64 bitami oprócz lansu w gimnazjum?

  • 0

    21. ~  2015-05-22 22:05:35  host: user-94-254-133-10.play-internet.pl

    Dobrze

  • 0

    22. ~  2015-05-22 22:12:27  host: user-94-254-133-10.play-internet.pl

    Dla wszystkich polecam Lumia 735 ma dwie dobre kamery i po aktualizacji do Windows 10 śmiga aż miło ją obsługiwać.

  • 0

    23. ~Artur  2015-06-04 05:27:15  host: 77-88-146-224.internetia.net.pl

    Słyszał ktoś o wewnętrznym uszkodzeniu mechanicznym z winy użytkownika? Nie? A takiemu uszkodzeniu może ulec Lu,ia 640. Co to znaczy za bardzo nie wiem. Myślę, że serwis również nie potrafi wyjaśnić sposobu w jaki użytkownik może dokonać takowego uszkodzenia, gdyż ogranicza się do stwierdzenia, że wewnętrzna usterka mechaniczna nastąpiła z winy użytkownika.
    A teraz krótki opis sytuacji, Telefon odebrany z salonu leży sobie na biurku, nie jest noszony, nie upada, ogólnie nie dzieje się z nim nic - jest testowany. po 24 godzinach takiej zabawy na ekranie w dolnej części pojawiają się kolorowe paseczki i z minuty na minutę paseczków przybywa, by ostatecznie zakryć 1/3 ekranu. Sprawa wydaje się oczywista, następnego dnia telefon wraca do salonu plusa z reklamacją, by po dwóch tygodniach powrócić do mnie ze stwierdzeniem, że nastąpiło uszkodzenie mechaniczne wewnętrznego wyświetlacza i nastąpiło to z mojej winy. Na pytanie o możliwość uszkodzenia wewnętrznego wyświetlacza bez uszkodzenia szyby zewnętrznej lub obudowy, które nie posiadają nawet najmniejszych śladów użytkowania uzyskuje ponownie odpowiedż, że reklamacja nie może być uznana, gdyż jest to uszkodzenie mechaniczne (wewnętrzne). Cóż Lumia 640 może tak ma.
    Ale jest ok, mam ubezpieczenie obejmujące uszkodzenia mechaniczne. Ubezpieczenie jest sygnowane przez poważną firmę PZU która naprawi lub wymieni mi aparat w 48 godzin. Więc zgłaszam szkodę. Opowiadam pani przez telefon co się stało, pani przyjmuje moje zgłoszenie, kurier zabiera telefon i... i po 8 dniach dowiaduje się, że moje zgłoszenie nie może zostać uznane przez ubezpieczyciela, ponieważ serwis Lumi stwierdził wewnętrzne uszkodzenie mechaniczne, a ja nie potrafię wyjaśnić w jakich okolicznościach ono nastąpiło. A leżenie na biurku nie jest objęte ubezpieczeniem od uszkodzeń mechanicznych.

  • 0

    24. ~popo  2015-06-04 18:12:37  host: 5-226-84-105.static.ip.netia.com.pl

    Czy telefon posiada od razu założoną folię ochronną na wyświetlacz czy trzeba dokupić?

  • 0

    25. ~M adak  2015-06-06 10:55:58  host: 217.153.182.70

    Te aparat to Carl Zeiss czy coś innego?

  • 0

    26. ~Madak  2015-06-09 16:36:11  host: 217.153.182.70

    Aparat Carl Zeiss czy jakiś inny?

  • -1

    27. ~Ostry  2015-06-12 23:08:19  host: aazk105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon to dramat, ma tyle ze smartfona co nokia 500, czy asha 503, porównywanie windows phone do androida to jakies nieporozumienie. 1 dzień tyle wystarczyło by skorzystać z prawa zwrotu i całkowicie zrazić się do systemu któremu przepowiadam przyszłość symbiana, a microsoftowi losy nokii... za kilka lat wykupi go google....

    Jako telefon jest ok:

    + dobra jakość rozmów
    + ekran i jego rozdzielczość
    + bardzo dobra jakośc muzyki - głośnik i słuchawki
    + dobra kamera z przodu 0.9mpix lepsza niż w chińćzykach główna np 5mpix, selfie fajne, niezły aparat z tyłu 8mpix, jak na telefon robi ładne zdjęcia
    + kafelki na pierwszy rzut oka wyglądają ładnie

    Jako smartfon to porażka, dodam też minusy:
    - dramatyczny system, nielogiczny (ustawiania grupowane z du... opcje wyświetlacza dla przykładu rozwalone są po całym menu i zakładkach, kontrast w jednym, jasność w drugim, czcionka, w trzecim, dodatkowe opcje jeszcze gdzieś indziej, po prostu koszmar)
    - problemy z dotykiem - tak jest cisza, ale lumia 640 dual / lte, ni ewiem jak xl mają problem z dotykiem, chcecie sprawdzić włacznie pełną przeglądarkę napakowaną boxami z reklamami lub linkami (taki allegro strona głowna, onet ect) ustawcie horyzontalnie i palcem centralnie przejedźcie w dół aby przewinąć stronę, zróbcie to kilka razy, w 3 z 5 przypadków same uaktywnią się linki które były na drodze palca, reklamy, czy odnośniki, nie da się tego używać.
    - dramatyczna jakość spasowanie tyłu i wygląd taniego klocka
    - podobno ma gorilla glass 3 - a swistak siedzi i zawija w sreberko, bo jesli ma to tandetną wersję, szybka jest tak cienka, że przy tym idiotycznym zdejmowaniu obudowy komuś zwyczajnie pęknie...
    - windows phone, wszyscy piszą, że mało ale odpowiedniki programików w sklepie ect... przyjrzyjcie się aktualizacjom, połowa ze znanych progamów ma porzucone aktualizacje już w 2014, to samo było z symbianem.... bliski koniec t

  • 0

    28. ~Fender  2015-06-24 18:52:32  host: 213.205.251.209

    Ostry mam do Ciebie tylko jedno pytanie chłopku. Co Ty ćpasz? Zmień jak najszybciej dealera bo ten ci wciska jakiś syf.

  • 0

    29.  2015-06-25 11:01:44

    Witam,
    kupiłam monopod z funkcją łączenia Bluetooth , niestety podłączając go pod lumie 640 , telefon nie odpowiada na próby robienia zdjęć , czy spotkaliście się może już z takim problemem?
    dziękuje za każdą informacje

  • 0

    30. ~Taminaaa  2015-06-30 17:49:05  host: 31-128-8-249.ip.oxynet.pl

    Jak się wycisza lub przełącza na wibrację w lumii 640? O.o

  • 0

    31. ~Żychu  2015-07-05 21:06:39  host: 5-226-102-212.static.ip.netia.com.pl

    Co jest przyczyną pojawiania się komunikatu "coś poszło nie tak" podczas włączania aplikacji Lumia Camera ?

  • 1

    32. ~Krzysiek  2015-08-10 12:55:51  host: paq233.internetdsl.tpnet.pl

    Do Ostry

    popłakałem się ze śmiechu. Płacą Ci za takie opinie? Czy po prostu jesteś tak nierozgarnięty, że nie potrafisz obsłużyć naprawdę przyjaznego i prostego systemu? Używam już czwartej Lumii (2 moje i 2 żony), używałem Lumii 820 a teraz 830 i mojej żony najpierw 520 a teraz właśnie 640. Powiem krótko zarąbiste telefony. Lumia 640 wykonanie perfect, świetnie spasowana obudowa ... a otwiera się ten telefon w 2 sekundy. Jeśli ktoś ma problem z jego otwarciem to szczerze współczuję. Dotyk działa idealnie. Ostry ... że umyj palce czy coś jak nie umiesz się nim posługiwać. Żenada. W pracy mam co chwilę styczność z androidami, co 2-3 dni ktoś przychodzi z koleżanek i prosi żeby coś zrobić w ich telefonach bo nie potrafią. Zawsze im mówię ... "po co pani kupiła tego androida, to jest telefon dla kogoś kto ma duuuuużo wolnego czasu i anielską cierpliwość". Ta w ogóle to trochę obawiałem się Lumii robionej przez Microsoft. Zupełnie niepotrzebnie. Do tego wreszcie rozsądna polityka cenowa ... taki telefon jak Lumia 640 za 650-700 zł ... to jak za darmo. Polecam.

  • 1

    33. ~  2015-09-04 08:27:07  host: 188.146.82.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam lumie 640 od czerwca i muszę wam powiedzieć że to był strzał w dziesiątkę.Nic się nie muli,telefon bardzo ładny,świetna jakość muzyki,płynność,aparat 8 (ale to i tak dobrze w tym przedziale cenowym),łatwo do niego znaleźć etui,
    Windows Phone 8.1 Ogólnie świetny! A przeniosłem się z Huawei p8 lite-koszmar! Za długo mi nie posłużył :(

  • 0

    34. ~arti  2015-09-04 08:27:55  host: 188.146.82.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam lumie 640 od czerwca i muszę wam powiedzieć że to był strzał w dziesiątkę.Nic się nie muli,telefon bardzo ładny,świetna jakość muzyki,płynność,aparat 8 (ale to i tak dobrze w tym przedziale cenowym),łatwo do niego znaleźć etui,
    Windows Phone 8.1 Ogólnie świetny! A przeniosłem się z Huawei p8 lite-koszmar! Za długo mi nie posłużył :(

  • 0

    35. ~Ror  2015-10-20 10:22:19  host: apn-46-77-124-133.dynamic.gprs.plus.pl

    Ten model zapowiada się kolejnym po 520 sukcesem MS w liczbie sprzedanych urządzeń. Za taką cenę ciężko znaleźć coś lepszego pod względem płynności i w miarę mocnych parametrów.

  • 1

    36. ~Piter  2015-12-17 08:53:46  host: 217.8.185.142

    Używam od wiosny 640XL. Na gwiazdkę dla żony kupuję zwykłą 640-tkę. To dobrze działający smarfon z dobrze działającym softem. Czego chcieć więcej?

  • 1

    37. ~-  2015-12-19 12:48:17  host: hth77.internetdsl.tpnet.pl

    @Żychu lumia camera potrzebuje dostępu do lokalizacji

  • 0

    38. ~tata  2016-02-24 18:22:55  host: 088156132232.dynamic-ww-4.vectranet.pl

    dokuczliwy brak usb OTG

  • 0

    39. ~Niezadowolony  2016-03-13 15:11:57  host: 80.255.42.206

    Witam. Mam juz nie pierwsza Lumie ale Lumia 640 to jaks poraszka!!!! Telefon lezy w pelni zasiegu a za chwile otrzymuje info sms ze mam nieodebrane rozmowy!!!!! Dzwoniac do siebie z innego telefonu slysze, ze abonent nieosigalny!!!!!! Syf i kila . Juz nigdy wiecej telefonu z WIN !!! Ja lubilem ten system ,ale niestety zostali daleko w tyle!!!!!!

  • 0

    40. ~tata  2016-04-12 07:15:03  host: 178235042241.dynamic-ww-7.vectranet.pl

    Nadal brak usb OTG,czyje sie oszukany przez firme mikrosoft

  • 0

    41. ~ja  2016-04-20 20:21:11  host: w3cache2.cyfrowypolsat.pl

    niech ktoś napisze kilka słów prawdy wreszcie o tym telefonie!

  • 0

    42. ~Polak  2016-04-24 15:59:16  host: ip-5-172-247-218.free.aero2.net.pl

    ~Artur

    Taka jest prawda, oszuści mają się dobrze w naszym kraju. A zacząć można od polityków, administracji publicznej, sądów, poprzez właśnie operatorów komórkowych i całego ich "przemysłu" kończąc na ZUS :P

  • 0

    43. ~KASTET  2016-04-28 16:44:52  host: apn-5-172-252-94.dynamic.gprs.plus.pl

    Android jest dla dzieci. Windows phone jest dla prawdziwych mezczyzn. I zadny komentarz tego nie zieni.

  • 0

    44. ~rutek 85  2016-05-03 01:15:30  host: public-gprs356083.centertel.pl

    Witam wszystkich. Mam pytanko,posiadam lumie 640 czy można cos zrobić żeby numery kontaktowe zapisywaly sie na karcie a nie tylko w telefonie?

  • 0

    46. ~Ben  2016-08-05 17:04:16  host: user-94-254-225-146.play-internet.pl

    Witam. Telefon z serii nokia lumia, Microsoft porażka. Jestem posiadaczem 640 lte, poprzednio 735, te same problemy z zasięgiem dzwoniący słyszą komunikat abonent poza zasięgiem, gubią y zasięg internetu, podczas uprawiania sportów i słuchania muzyki ciągle się wyłącza odtwarzacz. Aplikacje oferowane do modelu niedopracowane, albo się zawieszaja albo wyrzuca do ekranu głównego. Jakość wykonanego produktu pozostawia wiele do życzenia plastik który łatwo uszkodzić. Naprawdę z całym sercem nie polecam.

  • 0

    47. ~dnooo  2016-08-06 20:31:40  host: public-gprs357334.centertel.pl

    Telefon PORAŻKA. Same błędy, zawiesza się Internet explorer. Ekran często nie reaguje. Nie można zainstalować wielu aplikacji. Porażka to też słaba baterie!!!

  • 0

    48. ~Torzymiak  2016-08-18 22:14:17  host: n23-06-06.opera-mini.net

    Lumia 640 telefon po aktuaizacji wiesza się jak Emo po pierwszej miłości...apki się zawieszają, grzeje się telefon i ma strasznie dużo zawiech.Lumia 640 totalna porażka nie polecam !!!

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-167-142-229.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet