LG P920 Optimus 3D - opinie
Telefony LG LG P920 Optimus 3D Opinie o LG P920 Optimus 3D

LG P920 Optimus 3D

w sumie: 65
  • 0

    3. ~miku  2011-02-14 15:58:15  host: 178.219.120.38

    ciekawe czy jak się nie używa funkcji 3d to można robić normalne zdjęcia

  • 0

    4.  2011-02-14 18:30:38

    Jak na dziś dzień lepszego nie widać od tego ^^ Mino, że mam galaxy S, bez mrugniecia okiem bym zamienił na ten model ^^

  • 0

    6. ~mikeangelo2  2011-02-15 08:18:29  host: 83.238.240.39

    moda z TV przelała się do SF. Jestem za.

  • 0

    7.  2011-02-15 09:21:08

    Oho ;) wojna rusza pełną parą. Czemu nic nie było na temat procka 2 rdzeniowego od Texas Instruments?

  • 0

    8. ~:D  2011-02-15 12:21:14  host: ip-89-200-166-175.system-net.pl

    trzeba bedzie sobie sprawic ten telefonik :D choc na poczatku cena bedzie mega wielka :D

  • 0

    11. ~RAZdwaRAZdwa  2011-02-18 20:00:01  host: ip-87-204-78-248.stg.pl

    3. Będzie można robić normalne foty, patrz uważnie.

  • 0

    12.  2011-02-20 17:59:57

    Hmm mam pytanie po co komu 2 aparaty 5mpix z tyłu nie lepiej było dać 1 z przodu a 2 z tyłu?? Myślę, że to magia marki LG..

  • 0

    13.  2011-02-23 00:32:29

    #3 w końcu ma 2 aparaty.. jeden 2d i jeden 3d wiec oczywiste jest to że można robić normalne zdjęcia

  • 0

    14. ~  2011-02-28 12:10:02  host: 92.41.20.40.sub.mbb.three.co.uk

    "13 zdjęcia 3D robione są za pomocą dwóch aparatów, a 2 D-jednego! Najszybszy smartphone na rynku nadchodzi! Według testów jest szybszy od Motki Atrix i galaxy 2! A do tego dodatek w postaci 3D! Jak ktoś nie chce, to nie musi oglądać obrazu w 3D zawsze zostaje mu świetny smartphone 2D :)

  • 0

    15. ~Bunia2004  2011-03-02 12:26:29  host: 77-255-198-162.adsl.inetia.pl

    2 soczewki są potrzebne tylko do nagrywania 3D 720p reszta czyli zdjęcia i nagrywanie 1080p odbywa się już za pomocą 1 soczewki.

  • 0

    16. ~Lti  2011-03-03 00:26:00  host: 89-75-183-167.dynamic.chello.pl

    #13 & #12 technologia 3D dziala na zasadzie ludzkich oczu czyli obydwa aparaty nagrywaja w tym samym momencie momencie a nie ze jeden aparat 2D drugi 3D a #3 pyta czy mozna robic w ten sposob zdjecia (3D) a nie tylko nagrywac filmy (jesli dobrze odczytuje to pytanie ofc -,-)i to pozostawie juz tym ktorzy owy telefon posiada i zdadza relacje. Tak czy siak HTC robi festyn od HD2 nic ciekawego nie pokazal i licze ze wjedzie ostro w konkurencje tak jak to zrobil wlasnie LG.

  • 0

    17. ~  2011-03-07 22:10:20  host: 89-79-16-193.dynamic.chello.pl

    tak owszem tylko oczka maja ciut za mały rozstaw..zdjęcia jak najbardziej można robić. a ekran podobno nie wymaga okularów - ciekawe jak to wygląda

  • 0

    18. ~  2011-03-09 20:40:56  host: 26-181.89-161.tel.tkb.net.pl

    Nie wiem czym się tu podniecać. Ma 3d i co z tego? Czy to komuś potrzebne? Dla mnie telefon powinien być szybki i prosty. Niby ma ten dual-core ale do produkcji to się jeszcze zmieni... Android'a ma to mi się podoba bo będzie działać szybko. Generalnie LG daje trochę ciała robiąc masowo telefony tak jak nokia teraz... HTC są fajne i dobre bo się podobają i są porządnie złożone i skonstruowane. LG nigdy nie słynęły z jakiś dobrych stron. Ot zwykłe telefony. A że ma 3d to nic nie zmienia...

  • 0

    19. ~M  2011-03-11 15:29:15  host: 213.146.59.73

    do 18 Mam Desire HD i zamienił bym na tego lg od razu. Lepiej żeby bateria padała szybciej przez wyświetlacz 3D niż gów***ny slcd. Najlepsze jest to że ten tel szybko spadnie z ceny tak jak mój poprzedni LG KC 910 Renoir(który robił zdjęcia lepsze niż mój obecny DHD) A dzieje się tak dlatego ze lg ma w ofercie tez monitory ,tv, lodówki, i wiele wiele wiele innych sprzętów rtv/agd oraz komputerowych. Nawet klimatyzacje. Chce zarabiać na wszystkim rozsądnie tak jak samsung

  • 0

    20. ~mi  2011-03-19 17:26:50  host: aayf120.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no ja też porównałbym go raczej do samsunga niż nokii

  • 0

    21.  2011-03-22 10:48:46

    #16 "Aparat fotograficzny (param.) 2x 5 Mpix, autofokus, wideo 1080p@24fps (2D) i 720p@30fps (3D)" przeczytaj specyfikacje a potem się wymądrzaj.

  • 0

    22. ~cokezero96  2011-04-09 16:19:10  host: apn-77-114-95-28.dynamic.gprs.plus.pl

    #16 ma rację, otóż jeśli telefon nagrywa w 3D to nagrywa obraz z dwóch kamer i nakłada je na siebie i tak powstaje obraz 3D. A jeśli chcemy nagrywać film 2D no to telefon nagrywa wtedy z jednego aparatu. I tak samo jest ze zdjęciami.

  • 0

    23. ~Iro90  2011-04-14 10:26:31  host: 212.160.172.70

    Wolałbym htc sensation xD parametrami lepszy a 3D prawde mówiąc komu to potrzebne...

  • 0

    24. ~fredas  2011-05-12 18:23:32  host: 89-73-112-8.dynamic.chello.pl

    bardzo fajny telefonik, mnie sie bardziej podoba od Htc Sensation. Ciekawy jestem tego aparatu...

  • 0

    25. ~stalker  2011-05-14 12:01:37  host: 078088213079.walbrzych.vectranet.pl

    Jak ktoś będzie go miał to niech napisze jak wrażenia z 3D, jakość wykonania, aparat, GPS, wyświetlacz, głośniki, system i procesor itd I czy nie ma blokady na aktualizacje androida

  • 1

    26. ~lg  2011-05-26 19:02:25  host: 212.160.172.70

    @21 chodzi i to ze jak nagrywasz 2d czyli jedna kamera to nagrywa w jakosci 1080p@24fps a jak nagrywasz w 3d dwoma kamerami to nagrywa w jakosci 720p@30fps !!!!! boze....

  • 1

    27. ~max  2011-06-29 10:23:55  host: 78.31.139.114.rybnet.pl

    Robi wrażenie mamy go w plusie :)

  • 1

    28. ~o elo  2011-06-30 17:55:19  host: eou74.internetdsl.tpnet.pl

    Witam PLUS już je wprowadził do sprzedaży ale na wyłączność i widzę pierwsze sztuki na allegro może ktoś napisać opinie oraz ile kosztuję w abonamencie na firmę bo wygląda na testach obiecująco . Dzięki i pozdrawiam

  • 0

    29. ~Mivh  2011-07-02 17:48:41  host: host-81-190-174-96.gorzow.mm.pl

    ciekawe czy w LG p920 bedzie mozna zainstalowac system taki jak jest w HTC evo 4g 3D ?

  • 1

    30. ~KENT  2011-07-02 19:02:17  host: apn-95-41-197-23.dynamic.gprs.plus.pl

    Ciekaw jestem co z tego będzie

  • 1

    31. ~Waleczny  2011-07-02 20:00:15  host: static-87-105-185-52.ssp.dialog.net.pl

    Mega pozytywne zaskoczenie ;) Efekt 3d na wysokim pozomie a od gier mozna sie uzaleznic :) polecam !

  • 0

    33. ~Mati  2011-07-06 11:17:50  host: gwx-sub46-199-3.tvgawex.pl

    3D to inny wymiar nie dla przecietnego człowieczka aby docenić ten wymiar trzeba mieć telewizor w 3D i od czasu do czasu oglądać filmy lub programy które co raz częściej się ukazują chociazby w telewizji N czy C+ Jak widzę niektóre wypociny niedorozwojów piszących po co komu 3D ? to krew mnie zalewa no ale jak ma się cztery programy w telewizorze Rubinie to tak bywa...

  • 0

    34. ~pw111  2011-07-08 17:15:44  host: 194-024-138-002.yesss.at

    telefon jest nie samowity poprostu zabija...!!! 3D wymiata!!!

  • 0

    35. ~wito  2011-07-08 21:30:58  host: enc162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    świetny telefon...efekty 3D rewelacja...zaskoczyło mnie również wykonanie..moim zdaniem dużo lepsze niż SGS..tylnia klapka pokryta gumą daje pewny chwyt..bardzo solidny telefon..robi wrażenie..dotychczas używałem Iphona 3GS i podchodziłem bardzo sceptycznie do marki LG jednak nie zawiodłem się..między LG a Iphonem jest przepaść..polecam wszystkim..!

  • 0

    36. ~girfli  2011-07-09 18:41:06  host: dynamic-78-8-41-53.ssp.dialog.net.pl

    wlasnie zakupilem w plusie. powiem tylko tyle..3d miazdzy!

  • 0

    37. ~kam  2011-07-11 11:02:56  host: abv66.internetdsl.tpnet.pl

    Bawilem sie nim w naszym salonie. Moje wrazenia: -bublowate wykonanie (jak to LG) -3D kolejny bajer nikomu w telefonie nie potrzebny :] Fajnie wygladaja gry i to tyle. Oczy bola po 5 minutach patrzenie. No i oczywiscie jak ktos by pytal.. mamy tu tylko głębie, nie ma wyjscia. -telefon jest wielki i ciezki. Kawal kloca. -bateria na zabawie 3d wytrzymala 3 godziny(!) -zdjecia 3d robi jak by to bylo zamazane 2d :P -jesli chodzi o wysmietlacz nie umywa sie do Galaxy S kosztuje potezna kase i nie osmielil bym sie na niego tyle wydac. Bałbym sie.. Ale to tylko mja opinia:P Jak zauwaze cos wiecej to dam znac.

  • 0

    38. ~ppp  2011-07-13 10:17:21  host: cyt250.internetdsl.tpnet.pl

    telefon bardzo fajny i wydajny. Dość spory, ale pewnie leży w dłoni. Co do bólu oczu od 3d to tak jest jak nie ściągniesz naklejki z ekranu, potem już śmiga;]

  • 0

    39. ~radioamator  2011-07-14 16:37:46  host: apn-77-113-91-50.dynamic.gprs.plus.pl

    pol krolestwa, reke krolewny i konia z kopytami temu kto wskaze mi gdzie w tym fonie jest radio FM? Odpowiadam zebyscie sie nie meczyli: NIE MA RADIA. Ale to jedyne rozczarowanie. Telefon godny polecenia, zwlaszcza po obnizce cen w Plusie. W abonamencie za stowe mozna go miec w cenie dzinsow.:)

  • 0

    40. ~morel  2011-07-14 23:52:52  host: afjb93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Obniżki w Plusie potrwają jeszcze 2-3 tyg. Potem pewnie cena skoczy do góry, tak jak to było z SGS, gdy był promowany. A tel jest świetny! Wykonanie b.dobre! 3D robi wrażenie! Cała reszta też. Za 99 PLN - R-E-W-E-L-K-A!

  • 0

    41. ~stalker  2011-07-15 17:28:00  host: 86-63-98-228.sta.asta-net.com.pl

    na pewno nie ma radia? to nie mozliwe w tych czasach

  • 0

    42. ~niemamnicka  2011-07-17 20:24:17  host: 541B5E48.cm-5-4b.dynamic.ziggo.nl

    Jak to nie ma radia? Przecież w opisie jest że jest! No chyba że LG kłamie albo Telepolis.

  • 0

    43. ~  2011-07-22 10:37:37  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    czy ktoś wie jaki jest procesor w tym tel

  • 0

    44. ~thenumernabis  2011-07-22 12:52:20  host: static-201-54.is.net.pl

    mam samsunga galaxy 3 (i5800) to fajny telefon, ale jak zobaczyłem lg p920 to brak słów Świetny telefon!!! Pozdrawiam

  • 0

    45. ~gontar  2011-08-04 00:07:53  host: 92.40.202.140.threembb.co.uk

    telefon naprawdę robi wrażenie, jak pierwszy raz miałem z nim kontakt to po prostu szczena mi opadła.Chyba się skusze

  • 0

    46. ~Cypisek82  2011-08-15 20:04:19  host: PC-91-201-18-152.tvk-net.pl

    Poczytajcie sobie opinie chipa i innych gazet. Grafika chodzi lepiej niż w sgII i Iphonie. Ma złączke HDMI i obsługuje DLNA a to bardzo przydaje się w domu. Zastosowanie nowej technologi przy podzieleniu 2 procesorów podwójnego ramu i graficznego układu bardzo mocno podkręca szybkosc. Dobrze poczytajcie wyniki testów w grach. Jak narazie nie ma lepszego na rynku jeżeli chodzi o wydajność no i cena na allegro 1200-1500 zł za nówke

  • 0

    47. ~  2011-08-17 21:39:55  host: 109.113.201.122

    77 własnie zamowiłem go. Wczesniej bawiłem sie nim zajefajna sprawa a 3d dobrej jakosci

  • 0

    48. ~UzytkownikSWIFTA  2011-08-18 20:37:57  host: aup12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ona nie ma ekranu dotykowego? Jakis błąd jest.. Wyświetlacz dodatkowy Nie

  • 0

    49. ~idzka  2011-08-21 00:18:48  host: 178235082225.zary.vectranet.pl

    ja mam ten telefon i jestem zadowolona prawda jest ze te 3d to malo kiedy sie uzywa bo oczy bola ale reszta opcji i mozliwosci tego telefonu jest godna pochwalenia jest szybki wcale nie jest ciezki i ladnie sie prezentuje. pozdrawiam i zachecam do kupowania :)

  • 0

    50. ~dexxxterek  2011-08-24 08:37:05  host: bc02.pwc.ca

    do 48 - trzeba bylo nie spac w szkole i nauczyc sie czytac. Jest napisane ze nie ma wyswietlacza DODATKOWEGO

  • 0

    51. ~Piecia  2011-08-28 21:47:39  host: ip-93-154-128-49.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Mam ten telefon od ponad miesiąca i jestem strasznie zadowolony! Szybki jak jasna cholera (choć podobno pełnie mocy pokaże dopiero na Androidzie 2.3), wyświetlacz super jakości, efekt 3D robi wrażenie (mnie akurat oczy nie bolą :) ), dobry aparat (przecież to telefon ;) ). Telefon kupiłem za 1100 zł na allegro i wydaje mi się, że za takie pieniądze nie znajdzie się nic lepszego :) I mam wrażenie, że sgII i IPhone są w tyle za Optimusem 3D.

  • 0

    52. ~julek  2011-09-11 01:36:38  host: 178-213-121-24.eia.pl

    Czy ten telefon jest dual sim ??

  • 0

    53. ~  2011-09-17 19:03:06  host: dynamic-78-8-70-56.ssp.dialog.net.pl

    nie jest dual sim

  • 0

    54. ~lilwee  2011-09-25 22:59:47  host: affg5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie to nie dual sim.

  • 0

    55. ~brick  2011-10-13 22:01:09  host: 212.129.91.194

    efekt 3d dziala na tej samej zasadzie co w nintendo 3ds same plusy:)polecam

  • 0

    56. ~Elwis Preslej  2011-12-16 23:31:06  host: dei193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ten telefon ma polifonie? bo jak ma to go kupie

  • 0

    57. ~  2011-12-19 19:21:45  host: abol131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @up To są telefony które nie mają polifonii? Jeżeli masz na myśli odtwarzanie muzyki to tak, ten telefon ma taka możliwość.

  • 0

    58. ~tomekpe  2012-01-07 21:39:43  host: apn-77-114-79-137.dynamic.gprs.plus.pl

    Ja uzywam go dosc dlugo i mocno. jestem kierowca, jezdze po europie i sporo rzeczy mozna wykorzystac. Nawigacja Google dziala elegancko, tlumacz piekna sprawa, wogole mozna dyktowac mu smsy i wszystko i rzadko sie myli.Wyswietlacz super, aparat rewelacja. lepsze zdjecia od 8mpix nokii... co do 3d to raczej jako gadzet, ale sa fajne gry trojwymiarowe. sgs2 ma ten sam procek z tym ze 2x1.2ghz wiec chyba szybszy. niby pisze ze ma 8gb pamieci ale dostepne jest ok 5,5gb. przy grach lepszych grzeje sie jak pieron i bateria starcza ledwie na kilka godzin, ja osobiscie chyba zamienilbym na sgs2, glownie ze wzgledu na wymiary, pamiec i procek. ma wbudowany router wifi. piekna sprawa. jesli ktos chce zapytac o jakies szczegoly chetnie odpowiem

  • 0

    59. ~elmo  2012-01-23 04:37:28  host: 89-74-207-154.dynamic.chello.pl

    telefon super , polecam :)

  • 0

    60. ~ed  2012-01-24 20:45:57  host: public98331.xdsl.centertel.pl

    mam ten telefon. upadl mi, wyswietlacz pekna i mam 2d x.x

  • 0

    61. ~tosiek  2012-02-10 15:05:27  host: 78-131-222-9.tktelekom.pl

    Posiadam ten telefon od około miesiąca. Zaraz po zakupie zaktualizowałem go do Androida 2.3.5. Wcześniej miałem SG I9000, i muszę powiedzieć, że LG bije go na głowę praktycznie pod każdym względem. Doskonałej jakości wyświetlacz 4.3 cala, który moim zdaniem nie ustępuje jakości SGS 2, doskonała jakość wykonania, o wiele lepsza niż samsunga, porównywalna do jakości telefonów HTC z najwyższej półki. Tylna klapka nie skrzypi i nie ugina się jak w SG a przede wszystkim co dla mnie było koszmarem w nie widać żadnych śladów palców. Jest pokryta gumowaną warstwą, która ułatwia pewne trzymanie nie małego zresztą telefonu. Zrobiłem kilka testów wydajności z benchmarków dostępnych w sklepie android i po porównaniu ich z filmikami z testami SG 2 z Youtube muszę powiedzieć, że LG na Android 2.3.5 nie ustępuję możliwościami SG 2. Jakość zdjęć z aparatu może nie powala i jest słabsza niż SG ale znacznie się poprawiła w stosunku do Andka 2.2. W najnowszej wersji można sobie zainstalować standardowe radio, które działa całkiem dobrze. Na pochwałę zasługuje odtwarzacz, który ma wiele ciekawych funkcji a przede wszystkim jakość dźwięku która jest doskonała na słuchawkach. Bateria po kilku ładowaniach trzyma mi w zależności od użytkowania 2-3 dni. Jakość rozmów porównywalna z SG. Muszę wspomnieć o jego największej zalecie jaką jest 3D. Dla jednych bajer a dla mnie miły dodatek, który w przeciwieństwie do HTC działa doskonale. Filmiki i gry robią fantastyczne wrażenie przestrzenności. I jeszcze jedna fajna rzecz tego telefonu. Zainstalowany w nim konwerter gier pozwala gry wspomagane przez Open GL konwertować do 3D. I muszę powiedzieć, że Angry Birds po konwersji do 3D wyglądają świetnie. Mógłbym o nim powiedzieć jeszcze wiele dobrego. Na koniec powiem, że miałem dylemat czy kupić LG P920, SGS 2 czy może HTC Sensation. Samsung był droższy o 500zł a HTC ma gorszy wyswietlacz. Także z czystym sumieniem polecam go każdemu kto nie jest zdecydowany czy go kupić.

  • 0

    62. ~T  2012-04-11 19:02:24  host: 78.133.208.202

    Cudownie bedzie aktualizacja do 4.0 :) to juz na pewno nie bede sie zastanawial nad zakupem tego tel:)

  • 0

    64. ~BoomBoom  2012-05-03 13:56:54  host: 80.238.64.16.ip.abpl.pl

    Ja mam pytanie czy jest zainstalowana na tym telefonie jakaś nawigacja GPS offline? Jeśli to nie to jaką polecacie najlepsza darmową i offline? :)

  • 0

    65. ~Bunsen  2012-08-01 18:59:47  host: user-164-127-77-81.play-internet.pl

    @64 Nie ma navi offline i darmowej. Możesz ściągnąć przez wi-fi do wersji offline Google Maps, ale tylko z rejonu, który wcześniej Cię interesuje (czyli m.in. nie całej Polski ;-)

  • 0

    66. ~  2012-08-06 15:37:43  host: 212.160.172.70

    64 - nie ma, trza zainstalowac. Sygic, iGo itp

  • 0

    67. ~morel  2012-08-25 00:31:23  host: afjc117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest wstrząsoodporny. Mój poleciał z pierwszego piętra na kostkę brukową. Podczas rozmowy przez Skype wyślizgnął się żonie z rąk ; W sumie szczęśliwie spadł na narożną krawędź (metalowe wzmocnienie). Odpadła klapka od baterii, wyleciała karta pamięci, a Skype i telefon działały dalej - tylko kilka zadrapań na krawędziach. Byłem w szoku :-O, bo myślałem, że nie mam co zbierać... Teraz na wszelki wypadek zapakowałem go w Case Mate ;-) Polubiłem go jeszcze bardziej ;-)

  • 0

    68. ~limes  2012-10-30 22:42:11  host: are93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    I jak z tą aktualizacją do ICS?

  • 0

    69. ~Lotnik  2012-11-26 19:01:45  host: 095160067082.deblin.vectranet.pl

    Chyba będziemy musieli jeszcze trochę poczekać :(

  • 0

    70. ~Zbyncom  2012-12-12 10:33:16  host: cfh203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Najlepszy telefon jaki miałem w życiu, ma oczywiście pewne wady, po roku użytkowania wymienię wady -słaba bateria (czasami nie starcza na kilka godzin użytkowania np. przy włączonym gpsie) -długo się włącza -czasami wiesza się -słaba czułość, przez co traci zasięg i rwie rozmowę przy słabym sygnale

  • 0

    71. ~tadek  2013-09-08 21:08:01  host: 89-66-19-207.dynamic.chello.pl

    Po aktualizacji do ics 4 telefon jak nowo narodzony. Bateria trzyma dłużej a soft daje wieksze mozliwosci. Telefon mam ponad rok. Upadl kilka razy na beton i jedyne co sie stalo to odpadla klapka. Pod wzgledem trwalosci porownanie tego telefonu do sgs 4 to tak jak porownanie rosomaka do poloneza.

  • 0

    72. ~pawlus  2014-02-18 19:04:34  host: ip-31-0-53-131.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    telefon super szkoda słów

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-166-112-64.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet